Zurrik Live 2009

download Zurrik Live 2009

of 26

 • date post

  28-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  218
 • download

  3

Embed Size (px)

description

Programmaboekje Zurrik Live

Transcript of Zurrik Live 2009

 • 3 INHOUD 3 ..... Inhoudspagina 5 ..... Locatie & Info 9 ..... Optredens11 ..... Artiesten15 ..... 20 Jaar SMG17 ..... L!NK21 ..... Puur Met Noten23 ..... Jeugd ZMG27 ..... Blokfluitgroep29 ..... Slagwerkgroep30 ..... Het ontstaan van SMG31 ..... Het ontstaan van SMG (deel 2)33 ..... SMG Door de jaren heen (fotos)35 ..... Geen muzikant en toch lid39 ..... Dat verdient een bloemetje (fotos)41 ..... Uitstapjes (fotos)45 ..... Via hesjes naar outfit (fotos)47 ..... Woord van de Dirigent51 ..... Saamhorigheid52 ..... Weekendje weg53 ..... Foto-doos (fotos)56 ..... Halvastival & Lente Concert57 ..... Oorkonde (fotos)59 ..... Rommelmarkt SMG (fotos)

  B

  Het Soeriks Muziek Gezelschap uit Soerendonk bestaat 20 jaar! Daarom organiseren ze: ZURRIK LIVE

  Dit is een gratis uitgave met informatie over de optredens en artiesten Voor actuele informatie:

  www.soeriksmuziekgezelschap.nl/zurriklive

 • R 5R

  R

  Aanvang20:00uVanaf half acht gaan de tentzeilen open en kan iedereen alvast een plaatsje gaan zoeken. Om acht uur gaat Zurrik Live van start.

  Voorverkoop toegangskaarten Zurrik Live Voor het concert ZURRIK LIVE op 9 mei a.s. willen wij zo veel mogelijk mensen de kans geven een toegangskaart te bemachtigen.De toegangsprijs is voor zowel zitplaatsen als staanplaatsen 7,50 per kaartje. De zitplaatsen zijn in principe bedoeld voor 55-plussers.De voorverkoop wordt gehouden op zaterdag 25 april tussen 16.00 en 18.00u in Den Donck te Soerendonk.Mocht u niet in de gelegenheid zijn geweest om van deze voorverkoop gebruik te maken, dan is er vanaf 26 april, zolang de voorraad strekt, nog gelegenheid toegangskaarten te kopen bij:

  - Jacos Patatkraam Dorpsstraat 26 Soerendonk- Smulhuis Tsjonge Jonge Damenweg 3 Soerendonk

  LOCATIE & INFORMATIE

  Locatie Jan Maasplein, Soerendonk Ter gelegenheid van Zurrik Live staat er op het plein een grote feesttent.

  B

 • B9

  OPTREDENSSOERIKS MUZIEK GEZELSCHAPMet een gevarieerd repertoire dragen zij al 20 jaar hun muzikale steentje bij tijdens activiteiten in & om Soerendonk. Zurrik Live wordt het muzikale hoogtepunt van de afgelopen 20 jaar.

  L!NKEen 10-persoons feestband voor bruiloften, studentenfeesten en bedrijfsfeesten. Deze formatie zal een feestelijk en muzikale bijdrage leveren op Zurrik Live.

  PUUR MET NOTENEen groep van zangers en zangeressen welke een kleine vier jaar geleden is ontstaan. Maken een geheel eigen soort van muziek door a capella te zingen, een pure manier van zingen door alleen stemmen te gebruiken.

  JEUGD ZMG / BLOKFLUITGROEPDe jeugd van het SMG is de toekomst en kan dus natuurlijk niet ontbreken bij Zurrik Live, samen met deze muzikanten belooft het een groot muziek spektakel te worden.

  SLAGWERKGROEP SMGSinds enkele maanden kent het Soeriks Muziek Gezel-schap ook een slagwerkgroep. Een enthousiaste groep slagwerkers die hun krachten gebundeld hebben en zul-len gaan vlammen op Zurrik Live.

 • B11

  ARTIESTEN

  JOHN BAKXAanstormend talent zowel in de toneelwereld als muzikaal. Zurrik Live is dan ook een podium welke smaakt naar meer.

  STEFFI RASDat ze een dijk van een stem heeft weten we van de Buulse Proms, dus als inwoonster van Soerendonk mag ze dan ook niet ontbreken op deze avond.

  PAUL CUMMINSEntertainer in hart en nieren, als zanger van o.a. L!NK. Een lente concert met het SMG en een Buulse Proms maken van hem dan ook een bekende artiest.

  FRANK GROENENIn de regio beter bekend als DJ Frank met zijn Jukebox. En uiteraard n van de presentatoren van Petazzie op de bonte avond.

  PIERRE DE GROOTVersleten werk, bonte avonden en Buulse Proms zijn enkele optredens waar u hem ongetwijfeld van zal kennen. Kortom een muzikaal begrip in en om Cranendonck.

  LENIE BRUMMANSEen nog onbekende in het muzikale wereldje van Soerendonk. Ze zal het publiek dan ook gaan verrassen met haar stem.

  SINT-JANSGILDEMet een gastoptreden van enkele leden een welkome aanvulling voor deze avond.

  SUSAN & BRITT Als dansgroep van de bonte avond gaan ze nu ook op Zurrik Live, met aanvulling van Sandra, enkele nummers ondersteunen met dans.

  FRED SMITSEen begrip in Soerendonk door jarenlange deelname en presentatie met Petazzie op de bonte avonden.

 • BIn 1989 begonnen om tijdens de carnavalsoptocht wat muziek te maken maar inmiddels uitgegroeid tot een groot muziekgezelschap met vele leden. De afgelopen jaren is er heel wat veranderd zo ook bij het SMG, enige tijd geleden is er zelfs een enthousiaste groep slagwerkers onderdeel geworden van de muziekvereniging. Het jeugd ZMG is natuurlijk een hl belangrijk onderdeel van het Soeriks Muziekgezelschap, deze groep jongeren zijn de toekomst van onze vereniging en hopelijk stroomt dan ook een groot deel hiervan na een aantal jaren door naar het groot orkest. We gaan er van uit dat 9 mei 2009 n groot feest zal gaan worden voor iedereen uit Soerendonk en omgeving zodat we later nog vaak mogen terugdenken aan dit speciale jubileumfeest.

  Graag tot ziens op9 mei 2009!Bestuur SMG 15

  20 JAAR SMG

 • B17

  L!NKL!NK is een dynamische feestband met 10 enthousiaste muzikanten die spetterende optre-dens verzorgen en die maar 1 doel voor ogen hebben: Feesten! De muziek van deze band is een herkenning voor jong en oud, een muzikale link tussen heden en verleden. Het is een live band die op bruiloften, studentenfeesten en bedrijfs-feesten hun enthousiasme vanaf het podium goed over weet te brengen en garant staat voor een sfeervolle en vooral swingende avond met een zeer hoog dansgehalte. D 10-mans formatie uit de gemeente Cranendonck bestaat uit:Zang: Paul Cummins / Yildiz de Koning / Twanny Kuijpers. Toetsen: Ad Adams Drum: Hans SleutjesBas: Pieter Smeets Gitaar: Danny MurrayBlazers: David Morgan / Sandra Noten / Jack Schrurs Website: www.link-feestband.nl

 • B21

  PUUR MET NOTEN

  uitgelegd want waar die noten vandaan komen mag duidelijk zijn.Het repertoire is zeer divers en loopt uiteen van The Carpenters en Billy Joel tot Queen en Doe Maar. Na enkele wisselingen en toevoegingen telt Puur met Noten momen-teel 12 leden verdeeld over 5 stemgroepen. De leden komen uit Weert, Budel, Maar-heeze, Soerendonk, Asten, Someren en Mierlo, dus Puur met Noten mag met recht een regionale groep genoemd worden. De zangers staan onder leiding van de zeer ervaren en enthousiaste dirigente Winny Eijsbouts. Tot voor kort repeteerden ze in Soerendonk maar nu is Caf t Huukske in Maarheeze hun vaste stek op de dinsdagavond. Naast de liefde voor muziek is zeker ook humor een bindende factor binnen de groep.Wij zijn heel blij met de uitnodiging van het SMG om mee te doen aan Zurrik Live. Na zoveel puur is het een leuke afwisseling om een keer mee te zingen met een heel muziekgezelschap.

  SMG gefeliciteerd!

  PUUR MET NOTENPuur met Noten is een a capellagroep, wat betekent dat er gezongen wordt zonder instrumentale begeleiding. Een kleine 4 jaar geleden ontstond deze groep doordat zangers en zangeressen, afkomstig van diverse koren in de omgeving, toe waren aan een andere manier van muziek maken. A capella is een hele pure manier van zin-gen; je hebt alleen stemmen en daarmee vorm je niet alleen het zanggedeelte van het lied maar ook de begeleiding. Daarmee hebben we meteen onze naam

 • B23

  JEUGD ZMGOok de jongeren van het SMG wilden zich laten horen in dit boekje.Als eerste zullen we iets over de jeugd van het SMG vertellen. Hoe komen ze nu eigenlijk bij het grote SMG ?

  Ze beginnen bij Jaak Daemen met het leren lezen van noten en het bespelen van blokfluit. Dit doen ze ongeveer 2 jaar. Daarna mogen ze een instrument kiezen die ze leuk vinden. Ook dit leren ze eerst bij Jaak in een jeugdgroepje. Bij de concerten mogen ze ook laten horen wat ze al kunnen. De meeste gaan daarna naar de muziekschool waar ze di-plomas kun-nen halen. Er is ook het Jeugd Zurriks Muziek Gezelschap. Dit is een gezellig groepje waar ze leren om sa-men met anderen te spelen en ook met andere instrumenten. Eenmaal bij het SMG zijn er een heleboel leuke activi-teiten waar je naar toe gaat om te spelen. Ook een aantal activiteiten voor alleen de leden en de aanhang worden georganiseerd. Dit is natuurlijk voor het groepsgevoel te behouden. We gaan naar activiteiten zoals : Carnaval, fietstocht, weekendje weg, halvastival, rommelmarkt en fierljeppen.

  We houden ook elk jaar een lenteconcert, maar ter ere van ons 20-jarig jubileum wordt er dit jaar Zurrik Live georganiseerd. Het belooft een groot muziek spektakel te worden. Bij het SMG heb je de mogelijkheid om verschillende instrumenten te be-spelen. Carlijn, Carina en Anouk spe-len klarinet en Willem speelt trompet.

  Wij vinden het altijd wel gezellig bij het SMG. Als jongeren worden we altijd goed in de gaten gehouden en

  een aan-tal van de ouderen willen er altijd wel voor zor-gen dat wij het gezel-lig hebben.

  Ze willen zich natuurlijk zelf ook nog jong voelen. Het is goed dat ze de jeugd erbij proberen te betrekken. Nu weten jullie wat meer over de jongeren van het SMG.

  Hopelijk zien we jullie allemaal terug bij onze activiteiten. En uiteraard bij Zurrik Live om ons aan te moedigen.

  Carina, Carlijn, Willem en Anouk.

 • Bouders en de leraar.

  Zo volgen momenteel verschillende leerlingen een opleiding op klarinet, saxofoon, trompet of drum. Deze opleidingen worden gevolgd bij het SMG en de Weerter-muziekschool.

  Om de muzikanten goed voor te bereiden op het mee musiceren bij het SMG werd enkele jaren geleden ook gestart met een jeugdorkest. De bedoeling daarvan is vooral het leren samenspelen met verschillende instrumenten. Dit jeugdorkest geeft jaarlijks enkele optredens. Hun voornaamste optreden is het jaarlijks lenteconcert.

  Heb jij ook interesse voor een opleiding ?