Zomerbrochure 2015

44

description

Vakantiebrochure Kompas - juni-oktober 2015

Transcript of Zomerbrochure 2015

Page 1: Zomerbrochure 2015
Page 2: Zomerbrochure 2015

2

Inhoudstafel

Voorwoord 3

Brochure lezen 4

Overzichtskaart Weekend/Midweek/Reis 8

Weekends Citytrip naar Rijsel, Frankrijk 9

Have fun in pretpark Asterix, Frankrijk 10 Eten, drinken en cultuur in Leuven, België 11

Reizen

Een bruisend eiland, Mallorca, Spanje 12 Een strandvakantie met leuke belevenissen in Funtana, Kroatië 13 Kom tot rust in de Eifel, Duitsland 14 ‘Bos en water’ in Friesland, Nederland 15 Geniet van een heerlijke vakantie in Sunny Beach, Bulgarije 16 Onthaasten in de Champagne Ardennen, Frankrijk 17 Op uitstap naar het ‘Land des Heuvels’, Maarkedal, België 18 Jodelen en wandelen in Vent (Tirol), Oostenrijk 19 Een vakantie op de boerderij, Noord-Brabant, Nederland 20 Relaxen in de fruitstreek, Gingelom, België 21 Een strandvakantie aan de Adriatische Zee, Rimini, Italië 22 Dichtbij genieten in Bastogne, Ardennen, België 23 Logeer aan de rand van het natuurgebied ‘ De Lemelerberg’, Nederland 24 Midweek zonder zorgen in de buurt van Ieper, België 25 Oude stadjes, dieren en stappen in Niedersaksen, Duitsland 26 Uitwaaien in Bretagne, Frankrijk 27 Midweek met veel mogelijkheden in park Molenheide, België 28 Samen kokkerellen en genieten van de luxe, Saint-Omer, Noord-Frankrijk 29 Ontspannen en genieten in Oostduinkerke, België 30 Een zonnig eiland met veel sfeer, Rhodos, Griekenland 31 Zon, zee en strand in Lloret de Mar, Spanje 32 All-inclusive zonvakantie in Kusadasi, Turkije 33

Praktische info De reisbegeleiding 34 Prijs 34 Een annulatieverzekering 34 Reisbijstandsverzekering voor de vakanties/weekends in het buitenland 35 Betalen 35 Kamers + samen op één kamer 35 Verblijf 36 Vertrekplaats 36 Vertrekplaats en vervoer naar de luchthaven 36 Reis-, boekings- en annulatievoorwaarden voor Weekends en Reizen 36 Ben je ontevreden over vzw Kompas? 39 Terugkomdag Weekends en Reizen 39 Belangrijk bericht 39 Lidmaatschap 40 Inschrijvingsformulier Weekend/Midweek/Reis 41 Steunpunt Vakantieparticipatie 43

Page 3: Zomerbrochure 2015

3

juni - oktober 2015

Voorwoord

Dag iedereen!

Hopelijk hebben jullie Kerst en Nieuwjaar op een leuke manier gevierd. Maar na het lezen van onze nieuwe zomerbrochure wordt 2015 nog beter! Ons aanbod bestaat zoals elk jaar uit verschillende soorten weekends en reizen. Zo kan je bijvoorbeeld mee op citytrip naar Rijsel. In september gaan we naar Asterix Parc in Frankrijk en in oktober op citytrip in eigen land.

In de zomervakantie organiseren we binnen- en buitenlandse reizen. Wie graag op vliegvakantie wil, kan kiezen uit een reis naar Turkije, Bulgarije, Spanje of Griekenland. Met de minibus hebben we een reisaanbod in België, Frankrijk, Nederland en Duitsland! Ga je liever met de autobus op vakantie, dan kan je naar Italië, Spanje of Kroatië.

Er wordt vooraf niet echt een reisprogramma gemaakt. We doen wel voorstellen over wat we allemaal kunnen doen op vakantie. Je kiest dan in groep wat je graag doet. Wil je er eens graag alleen op uit of met enkele mensen van je groep, dan kunnen we dat ook afspreken.

Nieuw: Omdat Kompas “net dat ietsje meer” wil blijven aanbieden, hebben wij ervoor gezorgd dat iedereen vanaf nu een annulatieverzekering kan afsluiten. (voorwaarden op p. 34)

Er kunnen maximum 7 mensen mee per weekend of reis. Voor elk groepje zijn er 2 reisbegeleiders. Nieuw: Dit jaar organiseren we 3 zomervakanties voor personen die verzorging nodig hebben tijdens een reis. De vakantiehuisjes en het vervoer zijn rolstoeltoegankelijk. We kozen voor 2 nieuwe locaties.

Indien je interesse hebt voor een reis, schrijf je dan snel in. De plaatsen zijn beperkt en de reizen zijn snel volzet. Ik hou je niet langer in spanning en laat je zelf ons reisaanbod ontdekken!

Alvast heel veel vakantieplezier gewenst!Evy Van Bocxlaer en Kyra Boudrez

Evy Van Bocxlaer, verantwoordelijke Weekends en Reizen [email protected] 09 216 26 61

Page 4: Zomerbrochure 2015

4

zomerbrochure

Brochure lezen

Hoe moet je deze brochure gebruiken?

In de brochure beginnen we met de uitleg van de verschil-lende symbolen die we doorheen de brochure gebruiken. Op deze manier kan je gemakkelijk zoeken naar het weekend of de reis die jij het leukste vindt.

Het middendeel van de brochure heeft een overzicht van alle weekend- en reisbestemmingen. Bij elke bestem-ming staan de prijs en de reisdata vermeld.

Achteraan vind je alle praktische informatie en het inschrij vingsblad terug. Het is belangrijk om eerst alle praktische informatie door te nemen, voordat je je inschrijft voor een weekend of een reis.

5

juni - oktober 2015

De symbolen van vzw Kompas

In de brochure gebruiken we symbolen, de betekenis ervan staat hieronder uitgelegd.

SOORTEN REIZEN

Weekends en reizen voor personen die geen verzorging nodig hebben.We verwachten van jou dat je voor jezelf kan instaan, zoals jezelf wassen en aankleden.

Weekends en reizen voor personen die verzorging en nabijheid nodig hebben.Hierbij kunnen mensen aansluiten die verzorging nodig hebben en graag een begeleider in de buurt hebben. Het vakantiehuisje is rolstoeltoegankelijk.

Weekends en reizen voor personen die verzorging en nabijheid nodig hebben. Hierbij kunnen mensen aansluiten die verzorging nodig hebben en individuele aandacht vragen. Het vakantiehuisje is rolstoeltoegankelijk.

Deze vakantie is rolstoeltoegankelijk.

We richten ons tot personen vanaf 18 jaar.

SOORTEN VAKANTIE

Actieve wandelvakantieWe verwachten dat je zonder problemen een aantal uren kan stappen.

Actieve fietsvakantieWe verwachten dat je zonder problemen een aantal uren kan fietsen.

Luilekker vakantieDit is een hotelvakantie. We laten ons lekker verwennen.

CultuurvakantieDe nadruk ligt op het bezoeken van steden, musea, oude gebouwen bekijken, ...

Een vakantie die heel wat richtingen uit kan, met heel veel verschillende mogelijkheden.

9

12 juni - 14 juni 2015

Men hoeft niet altijd ver te reizen om een leuke citytrip te beleven. Lille of Rijsel in het Nederlands, ligt vlakbij de Belgische grens en toch voelt men zich op vakantie in het buitenland!

Rijsel wordt beschouwd als de vriendelijkste en meest open stad van Noord-Frankrijk.

In 2004 is de stad verkozen tot de culturele hoofdstad van Europa, dankzij het prachtig gerestaureerde erfgoed! Bezienswaardigheden zoals het oude beursgebouw, ‘Notre Dame’ kathedraal en de Grote markt zijn zeker de moeite waard om te bezichtigen. De markt is de meest levendige plek in de stad met veel cafés en restaurants.

Rijsel is na Parijs de grootste winkelstad van Frankrijk! In het centrum of “Vieux Lille” met zijn kleine, oude steegjes vind je een heleboel charmante boetiekjes en speciaalzaken. Daarnaast heb je nog het hypermoderne “Euralille”, een winkelcentrum met meer dan 120 winkels.

We logeren in hotel Première Classe Lille Centre. Het hotel ligt in het centrum en op slechts 200 meter van het treinstation Lille Flandres. Elke kamer heeft een tv en badkamer met douche. Ons hotel ligt op 200meter van het treinstation.

We reizen met de trein.

75 kilometer (ongeveer 1 u 15 min met de trein).

We verblijven in een hotel op basis van halfpension.

€ 290,00Inbegrepen: vervoer, verblijf, 2 x ontbijt, 2 x avondmaal, 2 begeleiders en reisbijstandsverzekering.Niet inbegrepen: dranken bij de maaltijden, middagmaal op zaterdag en zondag, annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

B

Citytrip naar Rijsel, Frankrijk

Frans

33

juni - oktober 2015

Praktische informatie

Voordat je jezelf inschrijft voor een weekend, lees je best alle praktische informatie eens door.

Achteraan de brochure vind je een inschrijvingsformulier voor een weekend en voor een reis. Daarbij hangt ook het formulier om je lid te maken van vzw Kompas Weekends & Reizen.

De reisbegeleiding

De reisgroep bestaat altijd uit 7 deelnemers en 2 begeleiders. Indien anders, staat dit bij de reis of het weekend vermeld.

De reisbegeleiding bestaat uit vrijwilligers die door vzw Kompas geselecteerd, geïnformeerd en getraind zijn. Zij krijgen geen vergoeding, maar hun reiskosten zijn in de reissom verrekend.

Onze vrijwilligers zijn begeleiders en geen verzorgers. Zij bieden geen lichamelijke verzorging, maar kunnen je wel een handje helpen met bijvoorbeeld je veters te strikken, je geld bij te houden als je dat fijner vindt, de verkenning van een nieuwe stad, ...

Tijdens de reis voor personen die verzorging vragen, zullen er professionele verzorgers aanwezig zijn.

Prijs

Alle weekends en reizen worden in deze vakantiebrochure kort beschreven. Er staat ook steeds vermeld wat er in de prijs is inbegrepen.

Wat is altijd inbegrepen: het vervoer, de verblijfplaats, de begeleiders, het ontbijt.Wat is nooit inbegrepen: je zakgeld, de kosten van de activiteiten en bezoeken, een annulatieverzekering.

Een annulatieverzekering

Vanaf nu voorzien wij voor diegene die willen een annulatieverzekering. Indien je dit wenst, kan je dit aanduiden op je inschrijvingsformulier. De kostprijs van de verzekering is afhankelijk van de prijs van je vakantie.

Kostprijs vakantie Kostprijs annulatieverzekering€ 150 - € 350 € 15€ 351 - € 699 € 25€ 700 - € 1200 € 35Meer dan € 1200 € 45

Page 5: Zomerbrochure 2015

5

juni - oktober 2015

De symbolen van vzw Kompas

In de brochure gebruiken we symbolen, de betekenis ervan staat hieronder uitgelegd.

SOORTEN REIZEN

Weekends en reizen voor personen die geen verzorging nodig hebben.We verwachten van jou dat je voor jezelf kan instaan, zoals jezelf wassen en aankleden.

Weekends en reizen voor personen die verzorging en nabijheid nodig hebben.Hierbij kunnen mensen aansluiten die verzorging nodig hebben en graag een begeleider in de buurt hebben. Het vakantiehuisje is rolstoeltoegankelijk.

Weekends en reizen voor personen die verzorging en nabijheid nodig hebben. Hierbij kunnen mensen aansluiten die verzorging nodig hebben en individuele aandacht vragen. Het vakantiehuisje is rolstoeltoegankelijk.

Deze vakantie is rolstoeltoegankelijk.

We richten ons tot personen vanaf 18 jaar.

SOORTEN VAKANTIE

Actieve wandelvakantieWe verwachten dat je zonder problemen een aantal uren kan stappen.

Actieve fietsvakantieWe verwachten dat je zonder problemen een aantal uren kan fietsen.

Luilekker vakantieDit is een hotelvakantie. We laten ons lekker verwennen.

CultuurvakantieDe nadruk ligt op het bezoeken van steden, musea, oude gebouwen bekijken, ...

Een vakantie die heel wat richtingen uit kan, met heel veel verschillende mogelijkheden.

Page 6: Zomerbrochure 2015

6

zomerbrochure

MUNTEENHEID Dit is het soort geld waarmee je kan betalen op je vakantie.

TAALDit is de taal die op je vakantiebestemming gesproken wordt.

VERVOERMet het vliegtuig

Met het minibusje

Met de trein

Met de bus

AFSTAND Dit is het aantal kilometer tussen Gent en onze bestemming.

HET WEER 1 zon = Het is ongeveer even warm als in België.

2 zonnen = Op deze vakantiebestemming is het gemiddeld warmer dan in België.

3 zonnen = Hier is het heel warm (rond de 30°C of meer) Als je voor deze vakantiebestemming kiest, moet je goed de warmte kunnen verdragen.

B

Page 7: Zomerbrochure 2015

7

juni - oktober 2015

VERBLIJFIn een huis en we koken zelf.Iedereen steekt een handje toe.

In een appartement en we koken zelf.

In een hotel met alle maaltijden inbegrepen.

In een hotel met ontbijt en middag- of avondmaal.Je laat je lekker verwennen.

In een hotel enkel met ontbijt.

In een hotel met alle maaltijden en alle dranken inbegrepen.

Tent

Stacaravan

DE PRIJSHierbij staat wat inbegrepen is en wat niet. Hierover lees je ook meer in het stuk “praktische informatie”. We vermelden hier ook de eventuele extra prijs voor een 1 persoonskamer.

EXTRA INFOAlle weekends vertrekken op vrijdag tussen 9.00 u en 14.00 u, tenzij anders vermeld in het vakje achter “extra info”.

Page 8: Zomerbrochure 2015

8

zomerbrochure

Overzichtskaart Weekend/Midweek/Reis

NL

15 26

3029

20

24

09 25 BE112821 DE 17

1823 14

27

10 FR

19 AT

13 22 HR ES

32 BG 16

IT

12

TR 33 31

22

9 FR Frankrijk, Rijsel10 FR Frankrijk, Plailly11 BE België, Leuven12 ES Spanje, Mallorca13 HR Kroatië, Funtana14 DE Duitsland, de Eifel15 NL Nederland, Friesland16 BG Bulgarije, Sunny Beach

17 FR Champagne Ardennen18 BE België, Maarkedal19 AT Oostenrijk, Vent20 NL Nederland, Noord-Brabant21 BE België, Gingelom22 IT Italië, Rimini23 BE België, Bastogne24 NL Nederland, De Lemelerberg

25 BE België, Ieper26 DE Duitsland, Nedersaksen27 FR Frankrijk, Bretagne28 BE België, park Molenheide29 FR Frankrijk, Saint-Omer30 BE België, Oostduinkerke31 EL Griekenland, Rhodos32 ES Spanje, Lloret de Mar33 TR Turkije, Kusadasi

Page 9: Zomerbrochure 2015

9

12 juni - 14 juni 2015

Men hoeft niet altijd ver te reizen om een leuke citytrip te beleven. Lille, of Rijsel in het Nederlands, ligt vlakbij de Belgische grens en toch voelt men zich op vakantie in het buitenland!

Rijsel wordt beschouwd als de vriendelijkste en meest open stad van Noord-Frankrijk.

In 2004 is de stad verkozen tot de culturele hoofdstad van Europa, dankzij het prachtig gerestaureerde erfgoed! Bezienswaardigheden zoals het oude beursgebouw, ‘Notre Dame’ kathedraal en de Grote markt zijn zeker de moeite waard om te bezichtigen. De markt is de meest levendige plek in de stad met veel cafés en restaurants.

Rijsel is na Parijs de grootste winkelstad van Frankrijk! In het centrum of “Vieux Lille” met zijn kleine, oude steegjes vind je een heleboel charmante boetiekjes en speciaalzaken. Daarnaast heb je nog het hypermoderne “Euralille”, een winkelcentrum met meer dan 120 winkels.

We logeren in hotel Première Classe Lille Centre. Het hotel ligt in het centrum en op slechts 200 meter van het treinstation Lille Flandres. Elke kamer heeft een tv en badkamer met douche.

We reizen met de trein.

75 kilometer (ongeveer 1 u 15 min met de trein).

We verblijven in een hotel op basis van halfpension.

€ 290,00Inbegrepen: vervoer, verblijf, 2 x ontbijt, 2 x avondmaal, 2 begeleiders en reisbijstandsverzekering.Niet inbegrepen: dranken bij de maaltijden, middagmaal op zaterdag en zondag, annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

B

Citytrip naar Rijsel, Frankrijk

Frans

Page 10: Zomerbrochure 2015

10

5 september - 6 september 2015

Have fun in pretpark Asterix, Frankrijk

We vertrekken op zaterdagochtend, vroeg in de morgen, met de minibus richting Frankrijk. Daar komen we in de voormiddag aan, zodat we 2 volle dagen kunnen genieten van Parc Asterix, het 2de grootste pretpark van Frankrijk dat gebaseerd is op de striphelden Asterix en Obelix.

Waan je in de wereld van de oudheden en ontmoet het rijk van de Galliërs, de Romeinen, de Grieken en de Vikingen.

Elk rijk heeft zijn typerende attracties: bevaar de onrustige Romeinse wateren, draai rond in de kookpotten van de Galliërs, sta oog in oog met het zevenkoppig monster in het rijk der Grieken en betreed het schip van de Vikingen. Zoiets beleef je alleen hier!

Ook voor de achtbaanliefhebbers is er een ruime keuze: ga voor Goudurix, de indrukwek kende rollercoaster met 7 loopings of Tonnerre de Zeus, één van de grootste achtbanen van Europa en mis vooral de Oziris niet, de omgekeerde achtbaan met een duizelingwekkende snelheid waarvan je helemaal ondersteboven bent!

We logeren in hotel “Le Parc d’Eden”. De kamers zijn uitgerust met tv en badkamer. Elke ochtend wordt er een continentaal ontbijt aangeboden.

We reizen met het minibusje.

275 kilometer (ongeveer 3 u rijden).

We verblijven in een hotel op basis van halfpension.

€ 320,00Inbegrepen: vervoer, verblijf, ontbijt, avondmaal, 2 dagen toegang tot het park, 2 begeleiders en reisbijstandsverzekering.Niet inbegrepen: dranken bij de maaltijden, middagmaal op zaterdag en zondag, annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

Frans

Page 11: Zomerbrochure 2015

11

9 oktober - 11 oktober 2015

Leuven is de hoofdstad van Vlaams-Brabant maar staat beter gekend als de stad van het bier en de studenten. De universiteitsstad aan de Dijle heeft verrassend veel te bieden: een bijzonder mix van cultuur, gastronomie, historische gebouwen en een bruisend uitgaansleven.

Leuven is niet alleen eeuwenoud, maar ook…springlevend!

Een groot deel van het historische centrum is verkeersvrij. Zo kan je gezellig door de straten wandelen en ten volle genieten van de schoonheid van de stad. Ontdek de grote markt, het stadhuis, de Sint-Pieterskerk, het belfort, het Groot begijnhof en zo veel meer!

Wat je ook zal opvallen, zijn de vele gezellige pleinen die Leuven rijk is zoals het Ladeuzeplein, het Hogeschoolplein of het gezellige Vounckplei; stuk voor stuk ideale locaties om iets te lekkers te eten of te drinken.

We verblijven in het Ibis hotel in het centrum van Leuven. De geluiddichte kamers hebben lichte kleuren en een flatscreentelevisie. Elke ochtend wordt er een uitgebreid ontbijtbuffet geserveerd in de lounge van het hotel.Ons hotel ligt vlak aan het treinstation.

We reizen met de trein.

90 kilometer (1 u op de trein).

We verblijven in een hotel op basis van halfpension.

€ 270,00Inbegrepen: vervoer, verblijf, 2 x ontbijt, 2 x avondmaal, 2 begeleiders en reisbijstandsverzekering.Niet inbegrepen: dranken bij de maaltijden, middagmaal op zaterdag en zondag, annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

B

Eten, drinken en cultuur in Leuven, België

Nederlands

Page 12: Zomerbrochure 2015

12

7 juni - 14 juni 2015

Een bruisend eiland, Mallorca, Spanje

Mallorca is het grootste eiland van de Balearen, een eilandengroep in de Middellandse Zee in Spanje. Mallorca is al jaren één van de meest populaire Spaanse vakantie bestemmingen en dat is zeker niet zonder reden. Mallorca is namelijk een eiland dat voor ieder wat wils biedt. Je vindt hier kilometerslange zandstranden aan een helderblauwe zee, een fantastisch klimaat, vele leuke badplaatsen met prima hotels en appartementen en een uitstekend uitgaansleven. Palma de Mallorca is de mooie hoofdstad van het eiland.

In Mallorca moet je zeker eens proeven van de lokale lekkernijen: churros (gebakken deegstengels), panades de peix (een deegpastei gevuld met vis), paella, galletas d’ oli (lekkere gezouten koekjes). Begint jouw buik ook al te rammelen? En om te drinken kun je natuurlijk die heerlijke sangria niet laten staan… Laat het jullie smaken!

Hotel Luna & Luna Park*** is gelegen op een heuvel in het centrum van El Arenal en op ongeveer 500 meter van het strand. Het centrum van Palma vind je op ca. 15 kilometer. De kamers in Luna & Luna Park zijn netjes en verzorgd ingericht en beschikken over airconditioning, televisie, een huurkluisje, telefoon en een balkon. De badkamer is voorzien van een douche en toilet. We verblijven op basis van all-inclusive.

Alles is dus aanwezig om je een weekje te laten verwennen!

We reizen met het vliegtuig.

3 u 10 min vliegenWe vliegen van Brussel naar Palma luchthaven. Er is een bus voorzien die ons naar het hotel brengt (6 km).

We verblijven in een hotel op basis van all-inclusive. Alle maaltijden inbegrepen en drank tussen 11.00 u en 23.00 u.

€ 890,00Inbegrepen: transfers naar de luchthaven, verblijf, alle maaltijden, dranken tussen 11.00 u en 23.00 u, 2 begeleiders, reisbijstandsverzekering.Niet inbegrepen: vervoer ter plaatse, annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

Spaans

Page 13: Zomerbrochure 2015

13

15 juni - 23 juni 2015

Een blauwe zee, witte stenen en een groen binnenland, dat zijn de kleuren van Istrië, het grootste Kroatische schiereiland. Kroatië is een paradijs voor gastronomen en zonaanbidders, een heerlijke avontuurlijke bestemming dat zich met haar ongerepte landschap uitstekend leent om te wandelen, te fietsen en te watersporten.

Funtana, een dorp in Vrsar, is een betoverend oud vissersplaatsje aan de westkust van Istrië. Het veelkleurige stadje bestaat uit een oud centrum vol cultuur met een rijke geschiedenis. Het is op de top van een heuvel gelegen. Het nieuwe deel bevindt zich aan de voet van de berg, langs het strand en de jachthaven. De nauwe steegjes van de stad leiden naar de stadspoort, kleine pleintjes, rotsstenen huisjes, een Romaans kasteel, een pittoresk kerkje en drie uitzichttorens. Het uitzicht vanaf de kust bij Vrsar is spectaculair, 18 onbewoonde eilandjes omgeven door een kristalheldere zee.

Resort Funtana*** bestaat uit verschillende kamers die beschikken over badkamer met bad of douche, een tv, airco en een balkon. We hebben een restaurant, bar, snackbar, buitenzwembad met ligstoelen en een kiezelstrand. Alle maaltijden worden geserveerd in buffetvorm inclusief water, frisdrank, wijn en bier. In de namiddag heb je diverse snacks die je kunt kiezen. Tussen 10.00 u en 23.00 u kun je genieten van allerlei drankjes.

munteenheid de KunaWe reizen met de autobus.

1266 kilometer (ongeveer 13 u rijden).

We verblijven in een hotel op basis van all-inclusive (alle maaltijden en dranken inbegrepen)

€ 790,00Inbegrepen: vervoer, verblijf, alle maaltijden, snacks in de namiddag, drank tussen 10.00 u en 23.00 u, ontbijt bij terugreis, 2 begeleiders en reisbijstandsverzekering.Niet inbegrepen: maaltijden/dranken onderweg, vervoer ter plaatse, annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

Deze reis duurt 9 dagen.

Een strandvakantie met leuke belevenissen in Funtana, Kroatië

Kroatisch/Engels

Page 14: Zomerbrochure 2015

14

22 juni - 29 juni 2015

Kom tot rust in de Eifel, Duitsland

De Eifel in Duitsland is een gebied met vele gezichten. De streek staat bekend om haar gevarieerde landschappen met rivieren, watervallen, grotten en afwisselende fauna en flora. Naast de natuur heeft de Eifel nog heel wat te bieden zoals de vele kastelen, burchten, schilderachtige dorpen of steden.

De bekende bierstad “Bitburg”, Prüm of Luxemburg zijn leuke plaatsen om een dag te bezoeken.

De gezellig ingerichte vakantiewoning ligt in het sfeervolle plaatsje Neuheilenbach. We beschikken over 6 slaapkamers en 2 badkamers. Vanaf het terras heb je een zeer mooi uitzicht over het Eifel landschap. De directe omgeving biedt heel wat mogelijkheden aan de vakantieganger: je kan hier gaan wandelen, vissen, zwemmen en nog veel meer. Of je kan gewoon genieten van de rust en de natuur.

De Eifel is een ideaal vakantiegebied want er is voor elk wat wils! Het belooft een mooie week te worden en zoals ze zeggen: “niet twijfelen maar Eifelen”!

We reizen met het minibusje.

288 kilometer (ongeveer 3 u 30 min rijden).

We verblijven in een vakantiehuisje. We koken zelf. Iedereen helpt een handje mee.

€ 580,00Inbegrepen: vervoer, vervoer ter plaatse, verblijf, alle maaltijden, 2 begeleiders en reisbijstandsverzekering.Niet inbegrepen: annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

Duits

Page 15: Zomerbrochure 2015

15

3 juli - 10 juli 2015

Friesland of Fryslân zoals de Friezen hun provincie noemen, is een heel bijzondere regio in het noorden van Nederland. Denk maar eens aan de Friese taal of vlag en de typische sporten zoals kaatsen (= balspel), fierljeppen (= poolstokspringen) en skûtsjesilen (= zeilwedstrijd).

De Friese natuur is uniek. De kleurige graslanden, de meren en plassen, de moerassen, de bossen,…steeds opnieuw zul je plekjes ontdekken die de moeite waard zijn!Ook op culinair vlak heeft Friesland heel wat te bieden, proef zeker eens van de streekgerechten en lekkernijen zoals de oranjekoek, het Fries suikerbrood, de nagelkaas en droge worst.

Het vakantiehuis is gelegen in de kern van het Friese dorp Delfstrahuizen, nabij het Tjeukemeer. De omgeving biedt vele mogelijkheden om te wandelen, te fietsen en het beoefenen van watersporten. Op ongeveer 15 km afstand ligt het Nationaal Park ‘De Weerribben’.

Wil je genieten van een vakantie aan het water? Dan zit je hier aan het goede adres!

We reizen met het minibusje.

310 kilometer (ongeveer 3 u 15 min rijden).

We verblijven in een vakantiehuisje. We koken zelf. Iedereen helpt een handje mee.

€ 590,00Inbegrepen: vervoer, vervoer ter plaatse, verblijf, alle maaltijden, 2 begeleiders en reisbijstandsverzekering.Niet inbegrepen: annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

‘Bos en water’ in Friesland, Nederland

Nederlands

Page 16: Zomerbrochure 2015

16

9 juli - 16 juli 2015

Geniet van een heerlijke vakantie in Sunny Beach, Bulgarije

Een prachtige combinatie van zon, zee en uitgestrekte stranden… zo kan men de kust aan de Zwarte zee het best omschrijven. Natuurlijk mogen de gastvrijheid van het Bulgaarse volk, de goede keuken en heerlijke wijnen niet vergeten worden!

Sunny Beach met zijn bijna zeven kilometer lange, goudgele zandstrand is de populairste en grootste badplaats in Bulgarije. Het is een waar paradijs voor mensen die op zoek zijn naar ontspanning, zon, plezier, allerlei activiteiten en watersporten. Evenwijdig aan het strand ligt de ‘Flower street boulevard’ van Sunny Beach met ontelbaar veel winkels, restaurants, bars en discotheken. Wil je graag een beetje cultuur, ga dan eens naar ‘Nessebar’ dat ook wel de parel van Bulgarije wordt genoemd. Het is één van de oudste steden van Europa en ligt op een schiereiland aan de Zwarte Zeekust.

We verblijven in hotel Laguna Park****op basis van all inclusive. Het hotel beschikt over een restaurant waar je zowel binnen als buiten kan zitten. De maaltijden worden in buffetvorm geserveerd. Er zijn 3 zwembaden met ligstoelen, overdag worden tal van activiteiten georganiseerd door het animatieteam. Alle kamers hebben airco, tv en een terras of balkon!

munteenheid: Bulgarse Lev

We reizen met het vliegtuig.

3 u 30 min vliegenWe vliegen van Brussel naar Bourgas luchthaven. Er is een bus voorzien die ons naar het hotel brengt (40 km).

We verblijven in een hotel op basis van all-inclusive (alle maaltijden en dranken inbegrepen tussen 10.00 u en 23.00 u).

€ 1215,00Inbegrepen: transfers naar de luchthaven, verblijf, alle maaltijden, lokale dranken (tussen 10.00 u en 23.00 u), 2 begeleiders, reisbijstandsver zekeringNiet inbegrepen: annulatieverzekering, vervoer ter plaatse, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

Bulgaars/Engels/Duits

Page 17: Zomerbrochure 2015

17

11 juli - 18 juli 2015

Champagne drinken doe je niet enkel tijdens de feestdagen. Dat kan perfect tijdens de zomer. Ontdek de streek waar de Champagne vandaan komt.

Troyes ligt op ongeveer 45 minuten rijden van onze verblijfplaats en is de hoofdstad van de regio Champagne-Ardennen. Mis zeker de “Champagnekurk” wandeling niet. Deze toer brengt je langs alle hoogtepunten van de stad, die de vorm heeft van een champagnekurk.

De wijngaarden en de wijndorpjes met hun prestigieuze kelders kan je in deze streek ontdekken. Langs de Champagneroute kom je naast Champagne ook nog gotische kathedralen, versterkte kerken of houten kerkjes tegen. Lekker eten, mooie gebouwen en de natuur komen hier allemaal samen.

We verblijven in een luxueuze vakantiewoning waar alles voorhanden is. De gezellige woonkamer is voorzien van een open haard en televisie. Op het terras kan een barbecue aangestoken worden. Er is ook een grasveldje waar we gebruik mogen van maken.

Laat de Champagne maar komen op deze vakantie.

We reizen met het minibusje.

230 kilometer (ongeveer 2 u 30 min rijden).

We verblijven in een vakantiehuisje. We koken zelf. Iedereen helpt een handje mee.

€ 580,00Inbegrepen: vervoer, vervoer ter plaatse, verblijf, alle maaltijden en 2 begeleiders.Niet inbegrepen: annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

Onthaasten in de Champagne Ardennen, Frankrijk

Frans

Page 18: Zomerbrochure 2015

18

17 juli - 24 juli 2015

Op uitstap naar het ‘Land des Heuvels’, Maarkedal, België

Maarkedal is gelegen aan de Ronde van Vlaanderenroute. Dit betekent dat je hier naar hartenlust kunt wandelen en fietsen. Je vindt hier ook nog oude ambachten zoals meubelrestauratie en oude landbouwwerktuigen. Tijdens onze vakantie is er op zondag ook een ruiterommegang (een aloude traditie waarbij paard en ruiter gezegend worden alvorens een ommegang in de gemeente te doen).

Gezien onze locatie kunnen we ook een uitstap doen naar Kortrijk of naar Waregem. Daar moet je zeker heen om de musea te bezoeken of een dagje te gaan shoppen!

Zeer landelijk gelegen, te midden van de Vlaamse Ardennen, ligt de prachtige vierkantshoeve “Het Hoefijzer”. Het ruime gastenverblijf is ingericht met respect voor de stijl van de oude vierkantshoeve, en beschikt over de nodige luxe en privacy. U kan volop genieten van de rust, de mooie streek en de bijzonder goede gastronomie van de Vlaamse Ardennen. De mooie binnentuin is een ideale rustplaats of dé plaats om de BBQ aan te steken. De grote gezamenlijke tuin rondom beschikt over een grote visvijver en een boomgaard waar u heerlijk kunt genieten van het schitterende uitzicht. We kunnen slapen in 1 van de 7 slaapkamers of ons wassen in 1 van de 2 badkamers.

Ga jij mee naar de Vlaamse Ardennen?

We reizen met het minibusje.

42 kilometer (ongeveer 45 min rijden).

We verblijven in een vakantiehuisje. We koken zelf. Iedereen helpt een handje mee.

€ 610,00Inbegrepen: vervoer, vervoer ter plaatse, verblijf, alle maaltijden en 2 begeleiders.Niet inbegrepen: annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

Nederlands

Page 19: Zomerbrochure 2015

19

18 juli - 25 juli 2015

Jodelen en wandelen in Vent (Tirol), Oostenrijk

Vent wordt gedomineerd door de hoogste berg van Tirol: De Wildspitze. Met zijn 3.774 meter is hij van elk punt in Vent te zien. Het dorp is traditioneel gebouwd en de bouwstijl is dan ook echt Tirools. Hierdoor is het een lust voor het oog. In Vent wordt er voornamelijk van de natuur genoten. Dit kan op verschillende manieren. Vooral wandelen en bergbeklimmen zijn hier erg geschikt voor. De uitgezette routes brengen je naar de mooiste en hoogste plekken voor de meest adembenemende uitzichten. Vent ligt op 1900 meter hoogte. De temperaturen liggen in de zomer tussen 15 en 25 graden.

Hotel Kleon*** is een gezellig hotel waar u warm wordt verwelkomd door de familie Kle-on. Dankzij de formule ‘All-inclusive’ geniet je een hele vakantie lang van de Oostenrijkse gastvrijheid. ’s Morgens is er een ontbijtbuffet, ’s middags snackbuffet en ’s avonds een 4-gangenmenu. Tussen 10u en 22u drinken jullie ook wat jullie willen. In de namiddag is er koffie, thee en gebak. Na een dagje stappen kun je je gerust ontspannen in de sauna.

Voor deze reis mee te doen, verwachten we wel dat je minstens 5 kilometer aan een stuk in een berglandschap kunt wandelen!

We reizen met het minibusje.

950 kilometer (ongeveer 9 u 30 min rijden).

We verblijven in een hotel op basis van all-inclusive (= alle maaltijden en dranken inbegrepen tussen 10.00 u en 22.00 u).

€ 800,00Inbegrepen: vervoer, vervoer ter plaatse, alle maaltijden, dranken tussen 10.00 u en 22.00 u, 2 begeleiders en reisbijstandsverzekering.Niet inbegrepen: annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

Duits

Page 20: Zomerbrochure 2015

20

20 juli - 27 juli 2015

Een vakantie op de boerderij, Noord-Brabant, Nederland

Noord-Brabant, vaak verkort tot Brabant, is een provincie in het zuiden van Nederland. Grote steden worden afgewisseld door landelijk gelegen knusse dorpen. De kleine boerderijen in de dorpen bepalen voor een groot deel het beeld op het Brabantse platteland. Het is tevens de wandel- en fietsprovincie bij uitstek!

Ga eens op daguitstap naar den Bosch, de hoofdstad van de provincie en leer er alles over de beroemdste inwoner en schilder van de stad ‘Jeroen Bosch’. Proef zeker de heerlijke ‘Bossche bol’, ook wel chocolade bol of sjeklade bol genoemd!

We verblijven in een charmante woonboerderij in het dorpje Liessel. Liessel ligt in het zuidoosten van Brabant te midden van de steden Helmond, Eindhoven en Venlo.

De woning beschikt over een afgesloten binnentuin met barbecue en trampoline. De slaapkamers zijn erg ruim en beschikken over een tv en wastafel. Of ga even ontspannen in de sauna!

We reizen met het minibusje .

175 kilometer (ongeveer 2 u rijden).

We verblijven in een vakantiehuisje. We koken zelf. Iedereen helpt een handje mee.

€ 630,00Inbegrepen: vervoer, vervoer ter plaatse, verblijf, alle maaltijden, 2 begeleiders en reisbijstandsverzekering.Niet inbegrepen: annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

Nederlands

Page 21: Zomerbrochure 2015

21

24 juli - 31 juli 2015

Relaxen in de fruitstreek, Gingelom, België

Deze reis is geschikt voor 6 personen met een grote vraag naar zorg, ondersteuning en nabijheid. Er kunnen hierbij 2 deelnemers met een rolstoel mee.

We trekken voor een week naar een nieuwe bestemming. Hoeve Jadoul is een rolstoeltoegankelijk vakantieverblijf. Het domein is gelegen in Gingelom. We logeren in het appel- en druivenverblijf. Beiden zijn zeer luxueus ingericht met een keuken, zithoek, eethoek en kijken uit op de ruime binnenkoer. We beschikken over 5 slaapkamers met eigen badkamer.

Er is de mogelijkheid om gebruik te maken van het binnenzwembad of de petanqueterreinen. Een ritje met de tractram door de boomgaarden, pleziert de ogen van iedereen. Dit wordt gevolgd door een kijkje in de frigoloods en een uitstap naar de fruitveiling.

In de omgeving heb je de stoomstroopfabriek, hier maken ze appel- en perenstroop. Daarnaast kunnen we Tienen of Sint-Truiden bezoeken, waar er heel veel te doen is.

Heb je dus zin om in een kleine groep op vakantie te gaan en gewoon te ontspannen? Schrijf je dan snel in voor deze formule met verzorging. Samen met 2-3 begeleiders maken we er een kwaliteitsvolle reis van. Plezier staat voorop!

We reizen met het minibusje.

130 kilometer (ongeveer 1 u 30 min rijden).

We verblijven in een rolstoeltoegankelijke groepswoning.

€ 750,00Inbegrepen: vervoer, vervoer ter plaatse, alle maaltijden, verblijf, ochtendverzorging en 2-3 begeleiders.Niet inbegrepen: annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

Nederlands

Page 22: Zomerbrochure 2015

22

24 juli tot 1 augustus 2015

Een strandvakantie aan de Adriatische Zee, Rimini, Italië

Een echte topper die je niet kan laten liggen in juli!

Benvenuti! Aan de Adriatische kust is deze begroeting vooral bestemd voor de vakantieganger die hier komt voor de zon, zee, cultuur, geschiedenis en de keuken. De kus komt tegemoet aan de wensen van iedereen! Rimini is een drukbezochte badplaats. In de zomermaanden valt er hier elke dag wat te beleven! Naast zon, zee en strand is er ook nog het mooie oude centrum dat tal van bezienswaardigheden biedt.

Hotel El Cid *** is een klassiek, verzorgd hotel met een rustige, aangename sfeer en ruime, comfortabele kamers. Het ligt direct aan de promenade en het strand van Ca’n Pastilla. De centrale ligging maakt van dit hotel de ideale vertrekplaats voor uitstapjes.

Alle kamers beschikken over satelliet-tv, wifi, minibar, safe, airconditioning en balkon met zeezicht. In dit hotel vind je een overdekt zwembad, 2 openluchtzwembaden en een bubbelbad. De maaltijden worden geserveerd in het buffetrestaurant met show-cooking. Er is een bar en een snackbar en in hoogseizoen ook een poolbar.

We reizen met de autobus.

1255 kilometer (ongeveer 14 u rijden).

We verblijven in een hotel op basis van vol pension (= alle maaltijden inbegrepen).

€ 895,00Inbegrepen: vervoer, verblijf, alle maaltijden, wijn, water en frisdranken bij de maaltijden, ontbijt bij terugreis, 2 begeleiders en reisbijstandsverzekering. Niet inbegrepen: maaltijden en dranken onderweg, vervoer ter plaatse, dranken buiten de maaltijden, annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

Deze reis duurt 9 dagen

Italiaans/Frans/Engels

Page 23: Zomerbrochure 2015

23

31 juli - 7 augustus 2015

Dichtbij genieten in Bastogne, Ardennen, België

Bastogne in de provincie Luxemburg (Bastenaken) heeft veel te bieden en is het ontdekken waard! Het stond centraal in het Ardennenoffensief en is trots op zijn musea en monumenten. De vredige natuur nodigt u uit om te wandelen langs landelijke wegen en om de fauna en flora te ontdekken.Attracties die meer dan de moeite waard zijn om te bezoeken zijn de bizonhoeve en de Ardense ezelboerderij.

We bevinden ons ook niet ver van La Roche waar je een toeristisch treintje hebt om je te laten rondleiden door de stad. Daar vind je ook het kasteel en het museum van het Steengoed of kun je kajakken op de Ourthe.

Ons vakantiehuis is ruim en voorzien van alle comfort. We hebben een goed uitgeruste keuken, een living met houtkachel, 5 slaapkamers, 3 badkamers en een grote tuin. Kortom, alles om er een leuke vakantie van te maken!

We reizen met het minibusje.

220 kilometer (ongeveer 2 u 30 min rijden).

We verblijven in een vakantiehuisje. We koken zelf. Iedereen helpt een handje mee.

€ 499,00Inbegrepen: vervoer, vervoer ter plaatse, verblijf, alle maaltijden en 2 begeleiders.Niet inbegrepen: annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

Frans

Page 24: Zomerbrochure 2015

24

7 augustus - 14 augustus 2015

Logeer aan de rand van het natuurgebied ‘ De Lemelerberg’, Nederland

De Lemelerberg is een natuurgebied waar je moet geweest zijn. Lemelerberg bestaat eigenlijk uit 3 bergen: de Lemelerberg zelf, de Archemerberg en de Looberg. Op de top heb je een geweldig uitzicht over de omgeving. Het is een heel bijzondere plek waar vanalles te beleven valt: je kunt er wandelen, fietsen, paardrijden, ontspannen op een terrasje of genieten van de schaapskudde.

Dichtbij ligt het gemoedelijke winkelstadje Ommen. De stad ligt aan de rivier “ De Vecht” en wordt via “De Vecht” ook verbonden met de buurtgemeenten Dalfsen en Hardenberg.

We verblijven in een comfortabel ingerichte vakantiewoning. De grote ramen zorgen voor veel lichtinval. Het huis bestaat uit 5 slaapkamers en 2 badkamers. Er is eveneens een terras met grote tuin.

Ben je klaar voor een vakantie midden in de natuur?

We reizen met het minibusje.

305 kilometer (ongeveer 3 u 30 min rijden).

We verblijven in een vakantiehuisje. We koken zelf. Iedereen helpt een handje mee.

€ 590,00Inbegrepen: vervoer, vervoer ter plaatse, verblijf, alle maaltijden, 2 begeleiders en reisbijstandsverzekering.Niet inbegrepen: annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

Nederlands

Page 25: Zomerbrochure 2015

25

10 augustus - 14 augustus 2015

Midweek zonder zorgen in de buurt van Ieper, België

Deze reis is geschikt voor 6 personen met een grote vraag naar zorg, ondersteuning en nabijheid. Er kunnen hierbij 2 deelnemers met een rolstoel mee.

We trekken voor een week naar een nieuwe bestemming. Palingbeekhoeve is een rolstoeltoegankelijk vakantieverblijf. Het domein is gelegen in Hollebeke. De Palingbeekhoeve is een actief landbouwbedrijf met rundvee en melkkoeien. Ook de sierschaapjes, geiten, pony, ezel en de kippen krijgen graag een bezoekje van jullie. Op de hoeve vind je naast de boerderij ook nog de rust en kalmte van de natuur. We verblijven in 2 woningen waar we 5 kamers hebben, een keuken, een ruime living en een mooi terras. Alles om er een geslaagd verblijf van te maken.

In de buurt kunnen we golfen, de trappistenabdij Westvleteren bezoeken, een dagje naar Bellewaerde of op daguitstap naar de kust. De stad Ieper is in de buurt gelegen waar we heel veel mogelijkheden hebben om dingen te bezoeken.

Heb je dus zin om in een kleine groep op vakantie te gaan en gewoon te ontspannen? Schrijf je dan snel in voor deze formule met verzorging. Samen met 2-3 begeleiders maken we er een kwaliteitsvolle reis van. Plezier staat voorop!

We reizen met het minibusje.

78 kilometer (ongeveer 1 u rijden).

We verblijven in een rolstoeltoegankelijke groepswoning.

€ 550,00Inbegrepen: vervoer, vervoer ter plaatse, verblijf, alle maaltijden, ochtendverzorging en 2-3 begeleiders.Niet inbegrepen: annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten

Nederlands

Page 26: Zomerbrochure 2015

26

10 augustus - 17 augustus 2015

Oude stadjes, dieren en stappen in Niedersaksen, Duitsland

Niedersaksen ligt in het noordwesten van Duitsland en grenst aan Nederland en de Noordzee. De deelstaat heeft een zeer gevarieerd landschap en staat bekend voor de vele feesten die er van begin maart tot eind oktober plaatsvinden.

Ons vakantiepark ligt in een bosrijk gebied en vlakbij het charmante kuurstadje van Bad Bentheim. Breng een bezoek aan de stad met zijn beroemde uit zandsteen opgetrokken “burcht van Bentheim”. Of ga je liever naar de dierentuin van Nordhorn waar meer dan 90 verschillende diersoorten te zien zijn? Ook de steden als Münster en Osnabrück, met tal van bezienswaardigheden, liggen op een korte afstand.

De villa’s in het park hebben elk hun typische stijl en zijn voorzien van alle comfort. Onze vakantievilla is uitgerust met 4 slaapkamers, 2 badkamers en sauna.

Wie gaat met ons mee naar vakantieland Niedersaksen?

We reizen met het minibusje.

350 kilometer (ongeveer 3 u 40 min rijden).

We verblijven in een vakantiehuisje. We koken zelf. Iedereen helpt een handje mee.

€ 630,00Inbegrepen: vervoer, vervoer ter plaatse, verblijf, alle maaltijden, 2 begeleiders en reisbijstandsverzekering.Niet inbegrepen: annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

Duits

Page 27: Zomerbrochure 2015

27

15 augustus - 22 augustus 2015

Uitwaaien in Bretagne, Frankrijk

Bretagne, het land van kilometerslange kust en van de lekkere vis- en schaaldieren, is ook in de maand augustus een topvakantiebestemming!

We verblijven in een dorpje dat Luitré heet, vlakbij Fougères in Bretagne. In het park van 1 hectare ligt een boomgaard. Er is ook een park met geiten en schapen en picknicktafels. In de nabije omgeving zijn vele fiets- en wandelmogelijkheden. Ontdek daarnaast het middeleeuws kasteel van Fougères, het prachtige bloemenpark “le parc floral de Haute-Bretagne” en nog meer legendes in het bos “La Forêt de Fougères”. Een half uurtje rijden en dan ben je bij de Mont-Saint-Michel en zijn schitterende baai. In deze streek kan je lekker genieten van de verse vis of een Bretoense pannenkoek (pannenkoek met zoute afsmaak).

Ons vakantiehuis bestaat uit 2 schitterend gerenoveerde gites. Er is een privé wellness ruimte aanwezig met sauna en whirlpool. We maken gebruik van de 6 slaapkamers en 4 badkamers in het huis. Kortom, alle luxe en ruimte die je maar wil tijdens een vakantie!

We reizen met het minibusje.

600 kilometer (ongeveer 6 u rijden).

We verblijven in een vakantiehuisje. We koken zelf. Iedereen helpt een handje mee.

€ 699,00Inbegrepen: vervoer, vervoer ter plaatse, verblijf, alle maaltijden, 2 begeleiders en reisbijstandsverzekering.Niet inbegrepen: annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

Frans

Page 28: Zomerbrochure 2015

28

24 augustus - 28 augustus 2015

Midweek met veel mogelijkheden in park Molenheide, België

Park Molenheide bevindt zich in Houthalen-Helchteren, Limburg. Samen kunnen we een paar dagen genieten van de rustige en groene omgeving. Met de auto ben je snel in Heusden-Zolder waar je natuurlijk het circuit kunt gaan bekijken of één van de prachtige kastelen die mooi bewaard zijn gebleven! Of gaan jullie liever gewoon een terrasje doen of gaan winkelen?

Park Molenheide is een mix van verschillende dingen. Er is een zwemparadijs. In het 25m-bad kun je baantjes trekken. Echte durvers zetten het verstand op nul en wagen zich in de groene glijbaan. Als alles goed zit onderweg, plons je een tijdje later in het landingsbad... Verder kun je indoor-minigolfen in een mijn. Wie durft er? Vlak naast het park ligt het wild- en wandelpark Molenheide. Een uniek beschermd natuurreservaat waar herten en reeën vrij rondlopen en spontaan op het door mensen aangereikte brood toestappen. De everzwijnen, ondergebracht op een afgesloten terrein, vinden eikels dan weer een lekkernij.

We verblijven in een comfort-plus-bungalow voor 10 personen. Deze heeft 4 slaapkamers en een goed uitgeruste keuken, zodat jullie lekker kunnen koken. Verder is er een terras met tuinmeubelen, om volledig tot rust te komen met de zon op jullie snoet.

We reizen met het minibusje.

148 kilometer (ongeveer 1 u 36 min. rijden).

We verblijven in een bungalow. We koken zelf. Iedereen helpt een handje mee.

€ 450,00Inbegrepen: vervoer, vervoer ter plaatse, verblijf, alle maaltijden en 2 begeleiders.Niet inbegrepen: annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten

Nederlands

Page 29: Zomerbrochure 2015

29

31 augustus - 4 september 2015

Samen kokkerellen en genieten van de luxe, Saint-Omer, Noord-Frankrijk

Picardië is één van de mooiste regio’s van Noord-Frankrijk. De streek biedt badplaatsen, natuurgebieden en indrukwekkende steden zoals Amiens en Arras en is hierdoor enorm veelzijdig. Vergeet ook niet de baai van de Somme met haar adembenemende kleurschakeringen en het vogelreservaat van Marquenterre.

Wij verblijven in de buurt van Saint-Omer, een gezellig middeleeuws stadje, met een ruim aanbod aan activiteiten en bezienswaardigheden. De stad is zeker het bezoeken waard!

De luxueuze vakantiewoning heeft een grote tuin met fruitbomen, een visvijver en een ruim grasveld en is omringd door het groen van ‘Le Marais Audomarois’, een groot natuur domein.

Ook binnenin is aan alles gedacht. Behalve de ruimte en het mooie uitzicht beschikt het huis over een sauna en bubbelbad en is er een volledig ingerichte bar met biljart die even ontspannend zal werken.

Wie gaat mee op ontdekking naar Picardië?

We reizen met het minibusje.

185 kilometer (ongeveer 2 u 30 min rijden).

We verblijven in een vakantiehuis.We koken zelf en iedereen helpt een handje mee.

€ 450,00Inbegrepen: vervoer, vervoer ter plaatse, verblijf, alle maaltijden, 2 begeleiders en reisbijstandsverzekering.Niet inbegrepen: annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

Frans

Page 30: Zomerbrochure 2015

30

7 september - 11 september 2015

Ontspannen en genieten in Oostduinkerke, België

Deze reis is geschikt voor 6 personen met een grote vraag naar zorg, ondersteuning en nabijheid. Er kunnen hierbij 2 deelnemers met een rolstoel mee.

We trekken voor een midweek naar onze gekende bestemming. Het Rietveld is een rolstoeltoegankelijke groepswoning. Het huis is gelegen in Oostduinkerke niet ver van onze Belgische kust. Het heeft 5 slaapkamers, 2 luxueuze badkamers en een zeer ruime living met veel comfort.

Op het domein heb je nog steeds de boerderij staan, dus je kunt gerust een kijkje nemen bij de dieren. Of ga je liever naar de ontspanningsruimte om petanque te spelen of één of ander gezelschapsspel. Wie wint? Daarnaast kun je gerust een dagje gaan uitwaaien aan zee, waar het rustig zal zijn nu iedereen terug aan het werk is. In Nieuwpoort vind je monumenten, gezellige pleintjes, sfeervolle winkelstraten en rustige parken. Wie Nieuwpoort zegt, bedoelt ook zon, zee en zand. Een plaats aan zee met vele recreatiemogelijkheden op of langs het fijne zandstrand en de verkeersvrije zeedijk.

Heb je dus zin om in een kleine groep op vakantie te gaan en gewoon te ontspannen? Schrijf je dan snel in voor deze formule met verzorging. Samen met 2-3 begeleiders maken we er een kwaliteitsvolle reis van. Plezier staat voorop!

We reizen met het minibusje.

76 kilometer (ongeveer 1 u rijden).

We verblijven in een rolstoeltoegankelijke groepswoning.

€ 550,00Inbegrepen: vervoer, vervoer ter plaatse, verblijf, alle maaltijden, ochtendverzorging en 2-3 begeleiders.Niet inbegrepen: annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

Nederlands

Page 31: Zomerbrochure 2015

31

10 september - 17 september 2015

Een zonnig eiland met veel sfeer, Rhodos, Griekenland

Het schitterende Rhodos wordt ook wel het zonne-eiland genoemd; het eiland heeft namelijk het meeste dagen zon van het Middellandse Zeegebied. In de mythologie werd het eiland geschonken aan de zonnegod Helios. De ideale bestemming dus voor een vakantie vol zon.

Naast de badplaatsen en schitterende stranden heeft Rhodos eveneens een prachtige natuur, cultuur en authentieke dorpjes. Rhodos-stad is de hoofdstad van het eiland. Iedereen die de stad bezocht heeft, raakt onder de indruk van de historische binnenstad met zijn gezellige straatjes, winkels en tavernes. Een andere populaire plaats in de stad is de Mandraki haven met zijn kenmerkende windmolens.

Hotel Aqua Beach Club Sunland ligt op ongeveer 500 meter van het strand en op 2 kilometer van het centrum van Ialysos. Het centrum van Rhodos-stad ligt op circa 10 kilometer en is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. De kamers zijn netjes ingericht en beschikken over airco, tv en een balkon. We verblijven op basis van all-inclusive: alle maaltijden en lokale dranken tussen 10u en 23u in het hotel zijn inbegrepen.

Heb je nood aan een vakantie met zon, zee en stranden? Dan zit je met deze vakantie zeker goed.

We reizen met het vliegtuig.

3 u 15 min vliegenWe vliegen van Brussel naar Rhodos luchthaven. Er is een bus voorzien die ons naar het hotel brengt (3 km).

We verblijven in een hotel op basis van all-inclusive (alle maaltijden en dranken inbegrepen tussen 10.00 u en 23.00 u)

€ 980,00Inbegrepen: transfers naar de luchthaven, verblijf, alle maaltijden, lokale dranken (tussen 10.00 u - 23.00 u), 2 begeleiders, reisbijstandsverzekering.Niet inbegrepen: annulatieverzekering, vervoer ter plaatse, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

Grieks/Engels

Page 32: Zomerbrochure 2015

32

7 oktober - 15 oktober 2015

Zon, zee en strand in Lloret de Mar, Spanje

Ondertussen reeds de klassieker onder onze zomerreizen!We nemen de Royal Class Bus naar de warme zon van Spanje! Onze zetel gaat achteruit en we hebben 1 meter beenruimte… Extra luxe op de bus!Lloret de Mar kenmerkt zich door de schitterende palmenboulevard, het mooie strand en het bergachtige achterland dat begroeid is met prachtige pijnboombossen. Lloret de Mar geniet een mild klimaat en heeft een zachte winter. Het centrum heeft veel terrassen, winkeltjes, cafés en leuke Spaanse steegjes! Een populaire excursie vanuit Lloret is Barcelona. Maar misschien ontdek je liever Figueras, een dorp op een steile bergtop gelegen, vanwaar je prachtige vergezichten hebt! En natuurlijk heb je het mooie strand waar je lekker kan uitrusten en genieten van de zon.Hotel Augusta Club**** is gelegen in een rustige zone van Lloret de Mar, op 1 minuut wandelen van het centrum en op 5 minuten van het strand. Het hotel werkt met een professioneel team dat bovendien Nederlands spreekt! De kamers zijn ruim en hebben een balkon. In de tuin is er een tuinbar, een ruim terras met tuinstoelen en een groot openluchtzwembad. Wanneer het buiten te fris is, is er ook nog een overdekt zwembad en een fitnessruimte. Elke avond is er animatie in de bar.

Zin om te genieten van een heerlijke sangria op het terras? We zijn 9 dagen weg, olé!

We reizen met de autobus.

1266 kilometer (ongeveer 13 u rijden).

We verblijven in een hotel op basis van vol pension (alle maaltijden inbegrepen).

€ 620,00Inbegrepen: vervoer, verblijf, alle maaltijden, water en wijn tijdens de maaltijden, ontbijt bij terugreis, 2 begeleiders en reisbijstandsverzekering.Niet inbegrepen: maaltijden/dranken onderweg, vervoer ter plaatse, dranken buiten de maaltijden, annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

Deze reis duurt 9 dagen.

Spaans

Page 33: Zomerbrochure 2015

33

Kusadasi is van oorsprong een rustig vissersdorpje maar vandaag de dag is Kusadasi uitgegroeid tot een geliefde en levendige badplaats met een prachtige ligging. Kusadasi is gebouwd in terrasvorm, rondom één van de mooiste baaien van de Egeïsche Zee.

Het centrum van Kusadasi is erg groot met een doolhof van winkelstraatjes met een Turkse Bazaar, souvenirshops en winkeltjes met kleding, lederwaren en aardewerk. In de uitgaansbuurt Kaleiçi en de Barstreet zijn de bars en restaurants altijd goed gevuld. In de restaurants kun je heerlijke Turkse specialiteiten bestellen of kiezen voor een gerecht uit de internationale keuken. Door de gunstige ligging is Kusadasi ook een ideaal uitgangspunt voor excursies naar Pamukkale en Efesus. Dagelijks vertrekt er ook een boot naar het Griekse eiland Samos.

Palm Wings Kusadasi Beach Resort***** is een keurig hotel direct gelegen aan het strand. Het centrum van Kusadasi ligt op ca. 15 km en is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. De comfortabele kamers zijn uitgerust met satelliet televisie, telefoon, minibar, airconditioning en kluisje. De badkamers beschikken over bad/douche, toilet en föhn. Alle kamers zijn voorzien van balkon met zitje. We verblijven op basis van all-inclusive: alle maaltijden en alle dranken zijn 24u per dag inbegrepen in de prijs.

We reizen met het vliegtuig.

3 u 15 min vliegenWe vliegen van Brussel naar Izmir. Er is een bus voorzien die ons naar het hotel brengt (60 min)

Verblijf in een hotel op basis van all-inclusive: alle maaltijden en dranken inbegrepen.

€ 900,00Inbegrepen: : transfers naar de luchthaven, verblijf, alle maaltijden, dranken, snacks (tussen 12u-17u), 2 begeleiders, reisbijstandsverzekering Niet inbegrepen: annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

Grieks/Engels

13 oktober - 20 oktober 2015

All-inclusive zonvakantie in Kusadasi, Turkije

Page 34: Zomerbrochure 2015

Voordat je jezelf inschrijft voor een weekend, lees je best alle praktische informatie eens door.

Achteraan de brochure vind je een inschrijvingsformulier voor een weekend en voor een reis. Daarbij hangt ook het formulier om je lid te maken van vzw Kompas Weekends & Reizen.

De reisbegeleiding

De reisgroep bestaat altijd uit 7 deelnemers en 2 begeleiders. Indien anders, staat dit bij de reis of het weekend vermeld.

De reisbegeleiding bestaat uit vrijwilligers die door vzw Kompas geselecteerd, geïnformeerd en getraind zijn. Zij krijgen geen vergoeding, maar hun reiskosten zijn in de reissom verrekend.

Onze vrijwilligers zijn begeleiders en geen verzorgers. Zij bieden geen lichamelijke verzorging, maar kunnen je wel een handje helpen met bijvoorbeeld je veters te strikken, je geld bij te houden als je dat fijner vindt, de verkenning van een nieuwe stad, ...

Tijdens de reis voor personen die verzorging vragen, zullen er professionele verzorgers aanwezig zijn.

Prijs

Alle weekends en reizen worden in deze vakantiebrochure kort beschreven. Er staat ook steeds vermeld wat er in de prijs is inbegrepen.

Wat is altijd inbegrepen: het vervoer, de verblijfplaats, de begeleiders, het ontbijt.Wat is nooit inbegrepen: je zakgeld, de kosten van de activiteiten en bezoeken, een annulatieverzekering.

Een annulatieverzekering

Vanaf nu voorzien wij voor diegene die willen een annulatieverzekering. Indien je dit wenst, kan je dit aanduiden op je inschrijvingsformulier. De kostprijs van de verzekering is afhankelijk van de prijs van je vakantie.

Kostprijs vakantie Kostprijs annulatieverzekering€ 150 - € 350 € 15€ 351 - € 699 € 25€ 700 - € 1200 € 35Meer dan € 1200 € 45

zomerbrochure

Praktische informatie34

Page 35: Zomerbrochure 2015

35

juni - oktober 2015

Bij wijze van voorbeeld volgen hierna enkele omstandigheden waarin de verzekering de kosten terugbetaalt bij annulering van de reis:- Een ernstige ziekte of een ongeval van een verzekerde.- Het overlijden van een familielid van de tweede graad binnen de 15 dagen die aan het vertrek vooraf-

gaan.- Intrekking door de werkgever van het verlof van de verzekerde naar aanleiding van een ziekte of een

ongeval van een collega die hem vervangt, voorzover dit feit zich voordoet binnen de 30 dagen die aan het vertrek voorafgaan.

- Het afsluiten door de werkzoekende verzekerde van een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur, die aanvangt binnen de 30 dagen die aan het vertrek voorafgaan.

Geen geldige reden voor annulatie: ‘geen zin’, ‘geen geld’, ‘ik vind de groep niet leuk’,… Dan krijg je van de verzekering je geld niet terug.Heb je nog vragen over de algemene voorwaarden of andere vragen? Neem dan gerust contact op met onze dienst!

Reisbijstandsverzekering voor de vakanties/weekends in het buitenland

Kompas kiest ervoor om telkens net dat ietsje meer te bieden. Daarom kiezen wij om voor elke deelnemer die meegaat op reis of weekend naar het buitenland een reisbijstandsverzekering af te sluiten. Deze verzekering is inbegrepen in de reissom en zorgt voor hulp (= terugbetaling van ziekenhuiskosten in het buitenland en vervoer als je door een ongeval of ziekte moet teruggebracht worden naar België) wanneer je bijvoorbeeld ziek wordt op reis. Ziektes of symptomen die je al had voordat je je inschreef voor een reis, tellen hierbij niet.Indien je hierover nog meer informatie wilt bekomen, kan je steeds contact met ons opnemen.

Betalen

Vakanties:

Als je een bericht hebt gekregen dat je mee kan op vakantie, moet je binnen de 14 dagen het voorschot betalen (30 % van het totale bedrag) via het overschrijvingsformulier. Voor de rest van het bedrag krijg je opnieuw een overschrijvingsformulier samen met de uitnodiging van de Bijeenkomstdag. Dit bedrag moet tegen eind mei betaald worden.

Midweken/Weekends:

De midweken/weekends moeten in één keer betaald worden. Dit moet gebeuren ten laatste 1 maand voor het weekend doorgaat.

Kamers + samen op één kamer

Bij hotelvakanties is er soms de mogelijkheid om een éénpersoonskamer te boeken. Dit duid je aan op je inschrijvingsformulier.

Page 36: Zomerbrochure 2015

36

zomerbrochure

Er zal hiervoor een extra prijs worden aangerekend. Het bedrag wordt nagevraagd voor jou als je dit wenst. Als bij de aanvraag blijkt dat de éénpersoonskamer niet meer mogelijk is, dan krijg je de toeslag terug betaald. Dit is geen geldige reden om te annuleren.

Bij vakanties in huisjes kan je geen aparte kamer krijgen. Dit wil zeggen dat je op een twee- of meerpersoonskamer slaapt. Indien je samen met iemand op de kamer wil liggen, kan je dit aanduiden op het inschrijvingsformulier.

Verblijf

Bij vakanties in een huisje of appartement wordt verwacht dat je een deel van de taken opneemt in het huishouden. Dit wil zeggen dat iedereen helpt bij koken, opruimen, afwassen,...

Bij een hotelvakantie laat je je verwennen en hoef je geen huishoudelijke taken op te nemen.

Vertrekplaats: Beekstraat 1, 9030 Mariakerke

De vertrekplaats voor de weekends en de reizen is gewijzigd. Wegens de verhuis van vrije tijd wordt er vanaf nu verzameld in de Beekstraat aan het Sint-Paulus-Seminarie.

Met bus 9 (vanaf Gent Sint-Pietersstation, halte Driesdreef) kan je er gemakkelijk geraken. Voor de auto’s zijn er voldoende parkeerplaatsen.

Voor de weekends waarvoor we de trein nemen, spreken we wel nog af aan Gent Sint-Pietersstation (buiten, aan de hoofdingang). In de infobrief over het weekend, die je een maand voor vertrek ontvangt, zal nog eens duidelijk staan waar er wordt verzameld.

Vertrekplaats en vervoer naar de luchthaven

We reizen met de trein van en naar de luchthaven. Wanneer er geen treinen rijden bij vertrek of terugkomst, dan gebeurt het vervoer met een minibusje.Bij vertrek en terugkomst van vliegvakanties wordt er dus uitzonderlijk afgesproken aan de voorkant van Gent Sint-Pietersstation (onder het digitale urenbord in de grote inkomhal).

Reis-, boekings- en annulatievoorwaarden voor Weekends en Reizen

Mensen die zich voor één van de vakanties en/of weekends inschrijven, gaan akkoord met onderstaande voorwaarden. Je dient ook deze stappen te volgen om in te schrijven en te annuleren indien je niet meer mee kan gaan.1. Je krijgt de vakantiebrochure. Indien je nog geen lid bent, vul je eerst het blad Lidmaatschap (p. 40)

in. Het lidmaatschap is sinds januari 2008 verplicht vanuit de wetgeving. Het is gratis en zo ont vang je in de toekomst ook de vakantiebrochure. Dit stuur je dan samen met je inschrijvingsformulier op.

Page 37: Zomerbrochure 2015

37

juni - oktober 2015

2. Je schrijft in via het inschrijvingsformulier. Vergeet niet je tweede keuze op te geven (als je een andere keuze hebt). Stuur het inschrijvingsformulier zo vlug mogelijk naar vzw Kompas met je handteke ning erop.

Telefonische inschrijvingen of faxen aanvaarden we niet.

3. Indien er minder dan 4 inschrijvingen zijn, gaat je weekend of reis niet door. We verwittigen je dan per brief. Je krijgt dan al het geld terug dat je reeds betaalde of je kan kiezen

uit een andere vakantie uit ons boekje, waar wel nog plaats is.

4. Als je weekend of reis reeds volzet is en je hebt een tweede keuze opgegeven, kunnen we je eventueel inschrijven voor deze vakantie. We zullen je hierrond bellen.

5. Je bent ingeschreven als je van ons een bevestigingsbrief krijgt waarin staat dat je ingeschreven bent. Hierbij ontvang je ook een medische vragenlijst. Het is van belang dat de informatie die vzw Kompas ontvangt volledig en correct is.

6. Betaling door de deelnemer

Reizen a. Binnen de 14 dagen moet je het voorschot betalen via een overschrijvingsfomulier dat bij je bevestigingsbrief steekt. b. Je schrijft de rest van het bedrag tegen eind mei over op ons rekeningnummer. Hiervoor ontvang je nog een betalingsuitnodiging.

Weekends: Voor een weekend betaal je het ganse bedrag ten laatste 1 maand voor vertrek.

7. Annulatie door de deelnemer

Kan je niet mee op het weekend of op de reis waarvoor je had ingeschreven?

a. Je belt zo snel mogelijk naar Kompas en zegt dat je niet mee gaat op vakantie.b. Dan stuur je binnen de week een aangetekende brief waarin staat dat je niet mee gaat. En vermeld ook de reden waarom je niet mee kan gaan. We gebruiken de datum van aankomst met de post om de annulatiekosten te berekenen.c. Kompas zal kosten hebben doordat je niet mee kan gaan. Deze kosten zal jij moeten betalen, ook al is dit ziekte, ongeval,...d. Annulatiekosten, wanneer je volgens afspraak hebt geannuleerd: meer dan 56 dagen 15% van de totale reissom 55 dagen tot 35 dagen 25% van de totale reissom 34 dagen tot 14 dagen 50% van de totale reissom 13 dagen tot 8 dagen 75% van de totale reissom minder dan 8 dagen 100% van de totale reissome. Wanneer je zonder verwittigen niet deelneemt aan een reis of een weekend, dan moet je 100 %

annulatiekosten betalen.f. Wanneer je annuleert, maar geen annulatiebrief naar Kompas stuurt, dan moet je 100%

annulatiekosten betalen.

Page 38: Zomerbrochure 2015

38

zomerbrochure

g. Indien je meer dan 56 dagen voor vertrek een vliegvakantie annuleert, dan betaal je naast de dossierkost ook de wijzigingskosten/annulatiekosten van het voor jou geboekte vliegticket.

8. Wanneer er wijzigingen dienen te gebeuren aan de reservatie, omdat jij verkeerde of onvolledige infor matie doorgaf aan vzw Kompas, zullen de hiervoor gemaakte kosten aan jou doorgefactureerd worden. Bijvoorbeeld: als je naam verkeerd of onvolledig was bij inschrijving en dit ook op die manier doorgegeven werd aan de vliegtuigmaatschappij.

9. Vzw Kompas is niet verantwoordelijk 1. Als je bij vertrek niet de nodige documenten bv. je identiteitskaart kan voorleggen 2. Als je identiteitskaart niet meer geldig is (bij vliegvakantie: geldig tot 6 maanden na vertrek) 3. Als je te laat aanwezig bent op het voorziene vertrekmoment en je hierdoor misschien niet mee kan op reis of weekend De eventuele extra kosten bij deze voorvallen zal je zelf moeten betalen. Een terugbetaling van

de reissom door vzw Kompas is niet mogelijk.

10. Je bent zelf verantwoordelijk om op de vertrekplaats te geraken en veilig thuis te geraken na een weekend of een reis.

11. Ingeval van overmacht, bijvoorbeeld een vluchtvertraging is vzw Kompas niet aansprakelijk.

12. Reizen ingekocht bij een reisorganisatie kunnen worden geannuleerd door de toeristische aanbieders. Omdat vzw Kompas hiervoor niet verantwoordelijk kan gesteld worden, kunnen wij niet garanderen dat er een groepsalternatief aangeboden kan worden.

Er kan afgeweken worden van het voor op gestelde aantal reizigers.

13. Gezien de reizen reeds in het voorjaar gereserveerd worden bij de toeristische aanbieders, kunnen er nog steeds wijzigingen gebeuren aan de samenstelling van de reis.

Vzw Kompas kan genoodzaakt zijn om een andere accommodatie, bestemming of datum te kiezen. Deelnemers worden hiervan zo snel mogelijk op de hoogte gebracht. Als het gaat om een alternatief, gelijkwaardig aan de gepubli ceerde reis, is dit geen geldige reden tot annulering.

14. Vzw Kompas heeft de plicht om in moeilijkheden verkerende deelnemers zo goed mogelijk te helpen en van deze hulp de kosten te dragen als de schuld van de moeilijkheden bij vzw Kompas rust.

Als de schuld bij de deelnemer ligt, dan is deze persoon verplicht de uitvoering en de kosten voor de hulpverlening zelf te dragen.

15. Vzw Kompas behoudt zich het recht om deelnemers uit te sluiten voor reizen. Dit zal gebeuren onder opgave van een reden(en).

Blijken tijdens een reis het gedrag, de psychische, sociale en/of fysieke mogelijkheden van een deelnemer zodanig storend dat het vakantieplezier van anderen in gevaar gebracht wordt en/of komt de door vzw Kompas ontvangen informatie niet overeen met de praktijk (en levert dit problemen op), dan behoudt vzw Kompas zich het recht voor de reis af te breken en deze deelnemer naar huis te sturen.

De uitvoering, de kosten en de gevolgen hiermee verband houdend, zijn voor de rekening van de deelnemer/zijn thuissituatie in kwestie.

Page 39: Zomerbrochure 2015

39

vzw Kompas Weekend/Midweek/Reis

Ben je ontevreden over vzw Kompas?

Vzw Kompas heeft een klachtenregeling. Deze regeling zorgt ervoor dat we alle opmerkingen en klachten op een snelle en correcte manier kunnen behandelen.

Een ontevredenheid melden is erg simpel en kost niets. Je doet het mondeling (telefoon, persoonlijk gesprek) of schriftelijk en je omschrijft wat er fout ging tussen jou en Kompas.

brief: vzw Kompas - Beekstraat 1 | 9030 Mariakerke fax: 09 236 69 87 e-mail: [email protected]

Je kan steeds bij Evy of een andere medewerker van vzw Kompas de nodige uitleg vragen rond de klachtenregeling.

Niet alleen jij wordt beter van deze klachtenregeling, ook wij.Want wij lossen niet alleen jouw klacht op, maar we zullen ook al het mogelijke doen

om klachten in de toekomst te vermijden.Zo kunnen we de werking van de dienst nog beter maken,

zodat je gewoon nooit meer hoeft te klagen.

Terugkomdag Weekends en Reizen

Zaterdag 3 oktober 2015 is het terugkomdag voor alle vakantie- en weekend - gangers van het voorbije jaar. In de namiddag is er tijd om gezellig bij te kletsen, foto’s te bekijken en ’s avonds sluiten we af met een leuke fuif!

Hou deze datum alvast vrij, later ontvang je hiervoor een uitnodiging.

Belangrijk bericht

Tijdens de weekends en de reizen worden er foto’s genomen. Die foto’s kunnen gebruikt worden in een nieuwe vakantiebrochure of op onze website.Indien je niet wil dat een foto waar jij op staat in de vakantiebrochure of op de website komt, kan je dit aanduiden op het inschrijvingsformulier.

Page 40: Zomerbrochure 2015

40

Lidmaatschap - vzw Kompas Weekend/Midweek/Reis

Lidmaatschap vzw Kompas Weekends en Reizen

Op deze manier zal je in de toekomst steeds de vakantiebrochures ontvangen. Het lidmaatschap is gratis en je kan elk moment het toesturen van de brochures stopzetten.

Stuur dit papier (samen met je inschrijvingsformulier) op naar:vzw Kompas - Beekstraat 1 | 9030 Mariakerke

Ja, ik wil lid worden van vzw Kompas Weekends en Reizen

naam

straat

huisnummer

bus

postcode

gemeente

telefoon

gsm-nummer

e-mailadres

handtekening

Kompas behandelt alle gegeven informatie vertrouwelijk.Je hebt het recht om deze gegevens in te kijken en een verbetering te vragen.

Page 41: Zomerbrochure 2015

41

Inschrijvingsformulier Weekend/Midweek/ReisOPGELET

Voordat je jezelf kan inschrijven voor een weekend, dien je jezelf lid te maken van vzw Kompas via het papier Lidmaatschap. Dit stuur je dan samen met je inschrijvingsformulier op. Vzw Kompas voorziet een annulatieverzekering voor diegene die dit wensen. Dit kun je aanduiden op je inschrijvingsformulier. Het is belangrijk om hierbij goed na te gaan wat wel en wat geen geldige reden is voor annulatie. Zo zijn de redenen : ‘geen zin’, ‘geen geld’, ‘ik voel me niet lekker’ niet geldig om te annuleren en dan krijg je van de verzekering je geld niet terug.

Je kan enkel inschrijven per post. Faxen of mails zijn ongeldig.

Ik schrijf me in voor de volgende vakantie (per vakantie 1 formulier -> 2e keuze geldt niet als een 2de vakantie, maar als een reservekeuze)

bestemming periode

1ste keuze van tot

2de keuze van tot

Ik kies voor een reis met verblijf in een hotel en wens een éénpersoonskamer. Ik betaal hiervoor extra. (Niet mogelijk bij verblijf in een vakantiehuisje).

Ik schrijf me in samen met en wil met hem/haar de kamer delen.

Ik wil niet dat een foto waar ik op sta in een vakantiebrochure of op de website komt.

Ik wil een annulatieverzekering afsluiten en betaal daarvoor extra.

Persoonlijke gegevens

voornaam en familienaam

geboortedatum

geslacht man vrouw

straat en nummer

postcode en woonplaats

ambulant wonen (met begeleiding, niet in een tehuis)

dienst:

residentieel wonen (in een tehuis) dienst:

telefoonnummer / gsm-nummer

adres waar alle info naar verstuurd mag worden

nummer van bankrekening: IBAN BE

Page 42: Zomerbrochure 2015

42

zomerbrochure

Vlaams Fonds-nummer

Wat is de aard van je handicap? Geef aan waar je beperkingen liggen.

mentaal

fysiek

rolstoelgebruiker ja nee

visueel

auditief

psychisch

emotioneel

Wat is uw ondersteuningsnood (op vlak van verplaatsing, hygiëne, medicatie,...)

Zodra er voldoende inschrijvingen zijn voor een vakantie, sturen we een bevestiging van je reservatie. Samen met deze brief ontvang je:- Een overschrijvingsformulier voor het storten van het voorschot.- Je ontvangt jaarlijks een nieuwe vragenlijst met als doel ons zo volledig mogelijk te informeren over

je mogelijkheden en gebruik van medicatie. Alle gegeven informatie wordt vertrouwelijk behandeld.

Ondergetekenden verklaren dat zij de gegevens naar waarheid hebben ingevuld en dat zij akkoord gaan met de reis-, boekings- en annulatievoorwaarden zoals vermeld in de vakantiebrochure van vzw Kompas.

datum Nodig voor personen met verlengde minderjarigheid: handtekening deelnemer handtekening van ouder of voogd

Page 43: Zomerbrochure 2015

43

Steunpunt Vakantieparticipatie

Vzw Kompas is lid van het Steunpunt Vakantieparticipatie. Wil je er eens alleen, met twee of met vrienden op uit en mag het niet te veel kosten, dan is dit iets voor jou. De enige voorwaarde is dat je een Vlaams Fonds nummer hebt.

Ieder jaar geeft het Steunpunt een catalogus uit. Daaruit kan je kiezen waar je naartoe wil.

De catalogus van het Steunpunt Vakantieparticipatie kan je op Kompas inkijken en vind je terug op www.vakantieparticipatie.be

Er zijn nog veel meer mogelijkheden. Spring eens binnen!

Vzw Kompas in samenwerking met:

lic. A5263

Page 44: Zomerbrochure 2015