Zo bepaalt u de juiste prijs

Click here to load reader

Embed Size (px)

description

 

Transcript of Zo bepaalt u de juiste prijs

 • 1. Zo bepaalt ude juiste prijs
 • 2. Marketingadviesbureau voor ondernemers
 • 3. Geachte clinten, t wordt lente,wat zullen we nou s voor prettigs gaan doen. Geachte clinten, t wordt lente, de merel zingt arias in het plantsoen. Hij heeft zn tarief niet gewijzigd dit jaar,dus wij doen het ook niet, we laten het maar. Wat kan het ons schelen, die centen. Hoogachtend, komma, t wordt lente. Annie M.G. Schmidt
 • 4. Om uw rendement te verhogen heeft u 3 mogelijkheden: de kosten verlagen, deomzet verhogen of hogere prijzen vragen. Helaas krijgt die laatste weinig of geen aandacht in marketingplannen & marketingstrategie.
 • 5. DEZE PRESENTATIE GAAT NIET OVERKOSTENBEHEERSING OF OMZETSTIJGING, MAAR OVER HOGERE PRIJZEN EN OVER JUISTE PRIJZEN. MAAR WAT IS NU DE JUISTE PRIJS?
 • 6. DE JUISTE PRIJS IS DE HOOGST MOGELIJKE PRIJS DIE UW KLANT WIL BETALEN.
 • 7. DE JUISTE PRIJS IS DE HOOGST MOGELIJKE PRIJS DIE UW KLANT WIL BETALEN. De klant wil value for money. Maar: de juiste prijs is een gevoel. Prijsperceptie is belangrijker dan een bedrag.
 • 8. PROGRAMMA Weg met die angst voor de prijs 3 technieken om de prijs te bepalen Maak uw prijs elastisch of variabel Relatie tussen klant en prijs 32 technieken om een hogere prijs te rechtvaardigen Gratis heeft stopkrachtGebruik kortingen en promoties als strategische wapens
 • 9. E . M JT EWeg met die angst S PI T T ENT voor de prijs HE B R. U UU D
 • 10. Wat zorgt voor prijsdruk? Veranderende wetgeving (bv. het wegvallen van subsidies).
 • 11. Wat zorgt voor prijsdruk? Meer concurrentie = druk op Veranderende wetgeving (bv.de prijzen. Maar concurrenten het wegvallen van subsidies). kies je zelf.
 • 12. Wat zorgt voor prijsdruk? Gemakzucht (omzet valt Meer concurrentie = druk op gemakkelijker te meten dan Veranderende wetgeving (bv.de prijzen. Maar concurrenten rendement, dus rekent het wegvallen van subsidies). kies je zelf. iedereen in omzet).
 • 13. Wat zorgt voor prijsdruk? Gemakzucht (omzet valt Branchevervaging (bv. retail Meer concurrentie = druk op gemakkelijker te meten dan die boeken, reizen, medicijnen Veranderende wetgeving (bv.de prijzen. Maar concurrenten rendement, dus rekent & verzekeringen verkopen) en het wegvallen van subsidies). kies je zelf. iedereen in omzet). opkomst van substituten.
 • 14. Wat zorgt voor prijsdruk? Gemakzucht (omzet valt Branchevervaging (bv. retail Meer concurrentie = druk op gemakkelijker te meten dan die boeken, reizen, medicijnen Veranderende wetgeving (bv.de prijzen. Maar concurrenten rendement, dus rekent & verzekeringen verkopen) en het wegvallen van subsidies). kies je zelf. iedereen in omzet). opkomst van substituten.Opkomst van het internet. Alle informatie is via n medium beschikbaar, 7/7 en 24/24. Enwebshops zijn vaak goedkoper dan chte winkels.
 • 15. Wat zorgt voor prijsdruk? Gemakzucht (omzet valt Branchevervaging (bv. retail Meer concurrentie = druk op gemakkelijker te meten dan die boeken, reizen, medicijnen Veranderende wetgeving (bv.de prijzen. Maar concurrenten rendement, dus rekent & verzekeringen verkopen) en het wegvallen van subsidies). kies je zelf. iedereen in omzet). opkomst van substituten.Opkomst van het internet. Alle Wegvallen van wisselkoersen. informatie is via n medium Opkomst van de euro zorgt beschikbaar, 7/7 en 24/24. En voor meer internationalewebshops zijn vaak goedkoper prijsvergelijking. dan chte winkels.
 • 16. Wat zorgt voor prijsdruk? Gemakzucht (omzet valt Branchevervaging (bv. retail Meer concurrentie = druk op gemakkelijker te meten dan die boeken, reizen, medicijnen Veranderende wetgeving (bv.de prijzen. Maar concurrenten rendement, dus rekent & verzekeringen verkopen) en het wegvallen van subsidies). kies je zelf. iedereen in omzet). opkomst van substituten.Opkomst van het internet. Alle Wegvallen van wisselkoersen. Kleinere bedrijven denken ten informatie is via n medium Opkomst van de euro zorgt onrechte dat ze goedkoper beschikbaar, 7/7 en 24/24. En voor meer internationale moeten zijn dan groterewebshops zijn vaak goedkoper prijsvergelijking. concurrenten (calimero-effect). dan chte winkels.
 • 17. Wat zorgt voor prijsdruk? Gemakzucht (omzet valt Branchevervaging (bv. retail Meer concurrentie = druk op gemakkelijker te meten dan die boeken, reizen, medicijnen Veranderende wetgeving (bv.de prijzen. Maar concurrenten rendement, dus rekent & verzekeringen verkopen) en het wegvallen van subsidies). kies je zelf. iedereen in omzet). opkomst van substituten.Opkomst van het internet. Alle Wegvallen van wisselkoersen. Kleinere bedrijven denken ten informatie is via n medium Te hoog veranderingsrisico Opkomst van de euro zorgt onrechte dat ze goedkoper beschikbaar, 7/7 en 24/24. En bij de prospect. Risico = voor meer internationale moeten zijn dan groterewebshops zijn vaak goedkoper risicopremie = lagere prijs. prijsvergelijking. concurrenten (calimero-effect). dan chte winkels.
 • 18. Wat zorgt voor prijsdruk? Gemakzucht (omzet valt Branchevervaging (bv. retail Meer concurrentie = druk op gemakkelijker te meten dan die boeken, reizen, medicijnen Veranderende wetgeving (bv.de prijzen. Maar concurrenten rendement, dus rekent & verzekeringen verk