Zilverdag folder 2014

16
2e pinksterdag, 9 juni 2014 Welkom in Schoonhoven Zilverstad In dit nummer: Kom, kijk en bewonder Burgemeester Bonthuis heet u welkom Wandelroute Tips! Zilveren bezienswaardigheden Het nieuwe Zilvermuseum www.zilverdag.com Zilver is een feest voor jong en oud

description

 

Transcript of Zilverdag folder 2014

Page 1: Zilverdag folder 2014

2e pinksterdag, 9 juni 2014

Welkom in Schoonhoven Zilverstad

In dit nummer:

Kom, kijk en bewonderBurgemeester Bonthuis heet u welkomWandelrouteTips! Zilveren bezienswaardighedenHet nieuwe Zilvermuseum

www.zilverdag.com

Zilver is een feest voor jong en oud

Page 2: Zilverdag folder 2014

Kom, kijk en bewonderZilverliefhebbers opgelet. Op 2e Pinksterdag is Schoonhoven Zilverstad the place to be. De historische binnenstad is die dag één grote goud- en zilversmidwerkplaats. Verspreid over 140 plekken met paviljoens en stands is het overal zilver wat de klok slaat. Kom, kijk, bewonder én koop; want natuurlijk wordt veel van het moois die dag verkocht en hoef je niet met lege handen naar huis!

Zilversmeden laten je deze 9e juni de fijne kneepjes van het vak zien en doen je versteld staan tijdens de demonstraties waar ze alles maken van de fijnste sieraden tot de prachtigste zilveren kunstwerken. Ook heten edelsmeden, graveurs, edelsteenspecialisten je welkom in de tientallen goud- en zilverateliers van de stad. Het zijn al die ateliers, samen met de enige Zilvervakschool van Nederland en het Nederlands Zilvermuseum, die Schoonhoven al eeuwenlang dé zilverhoofdstad van het land maken. Niet alleen op 2e Pinksterdag, maar alle dagen van het jaar.

Wordt 2e Pinksterdag ook jouw Zilverdag? Maak er een gezellig dagje uit of een lang pinksterweekend van. Want naast al het zilver zijn er volop winkels, cafés en restaurants in Schoonhoven en omgeving. En je kunt er natuurlijk ook in een Bed & Breakfast of hotel logeren.

2 NATIONALE ZILVERDAG

Page 3: Zilverdag folder 2014

Van harte welkom inSchoonhoven Zilverstad

Wie “Schoonhoven” zegt, zegt “Zilverstad”. Al eeuwenlang wordt het maken van sieraden, zilveren voorwerpen en zilverkunst geassocieerd met de stad Schoonhoven. Ik ga ervan uit dat dat nog heel lang zo zal blijven! Ook al vormt de gemeente Schoonhoven per 1 januari 2015 samen met Bergambacht, Nederlek, Ouderkerk en Vlist één nieuwe gemeente Krimpenerwaard, de stad Schoonhoven met haar zilver blijft bestaan. Het stadslogo dragen we dan als gemeentebestuur over aan de organisaties en de inwoners van de Zilverstad.

Ook de Nationale Zilverdag gaat gewoon verder! Alhoewel gewoon….dit keer is het een extra feestelijke Nationale Zilverdag die voor de 30ste keer wordt gehouden! Wie kon 30 jaar geleden bedenken dat de Schoonhovense Zilverdag zou uitgroeien tot zo’n groot evenement? Jaarlijks bezoeken meer dan 20.000 mensen de Zilverdag en dus de Zilverstad. Dat is bijna twee keer zo veel als Schoonhoven aan inwoners telt. En elk jaar is het op die dag weer een feest om juist dan door onze oude middeleeuwse vestingstad te dwalen…. Dat kan vooral dankzij de vele vrijwilligers die handen en voeten geven aan de Stichting Nationale Zilverdag. Zij verdienen een groot compliment en veel dank voor hun inspanningen in die 30 jaar. Wat is het geheim van de Nationale Zilverdag? Alle ateliers van goud- en zilversmeden zijn open en op meer dan 140 locaties laten edelsmeden, graveurs en edelsteendeskundigen de geheimen van hun vak zien. De Zilvervakschool geeft voorlichting en er zijn exposities en demonstraties. Het zilver in al zijn facetten is hier te bewonderen. Op de Nationale Zilverdag vindt iedereen iets wat hem en vooral háár…. aanspreekt, verrast of verrijkt.

Meer informatie over deze bijzondere dag kunt u vinden in deze folder, waarin ook een aanbevolen wandelroute is opgenomen. Daarnaast leest u meer over allerlei bijzondere activiteiten tijdens deze Zilverdag.

En denkt u na afloop van deze dag: “Ik ben nog lang niet uitgekeken op al dat zilver”, dan bent u elk moment van harte welkom in de Zilverstad! Ook om van hieruit de prachtige omringende Krimpenerwaard met z’n eeuwenoude landschap, boerderijen en dorpskernen te ontdekken.

André BonthuisBurgemeester van Schoonhoven

3 NATIONALE ZILVERDAG

Page 4: Zilverdag folder 2014

WAT IS ER TE DOEN EN TE ZIEN?tijdens Nationale Zilverdag 2014 op maandag 9 juni in Schoonhoven

Open werkplaatsen, ateliers en winkels van de Schoonhovense goud- en zilversmeden Zilverpaviljoens en -stands Exposities, verkopen en demonstraties (van goud- en zilversmid, juwelier en graveur) Antiek-zilvermarkt Gespecialiseerde boekenmarkt: zilverboeken en -catalogi De Trouwringroute Edelsteen- en mineralenplein Op diverse locaties creatieve zilverworkshops Gereedschappen voor de goud- en zilversmid Een bijzonder Zilverdag-weekend voor het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven want het vernieuwde Zilvermuseum wordt officieel geopend. Er zijn bijzondere exposities te zien zoals ‘Koninklijke cadeaus’ en ‘Meesterstukken’. Er is vernieuwend en verrassend werk te zien bij de Noviteitenshow, dit jaar in de Turfkelder. De bezoekers van de Zilverdag vormen de jury.In de Turfkelder is ook het werk te zien van studenten van de Masterclass In samenwerking met de Vakschool Schoonhoven wordt het Rabobank Jong Talent Plein georganiseerd met werk van jonge veelbelovende goud- en zilversmeden Smeeddemonstraties Open Huis Vakschool Schoonhoven: dé opleiding voor de goud-, zilver-, juwelier- en uurwerk-branche opent haar deuren Nationale smeedwedstrijd: zelf een zilveren draad smeden. De winnaar met de langste draad wint een zilveren sieraad Gerenommeerde taxateurs brengen keurmerkjes op de meegebrachte stukken thuis en bepalen gratis de waarde van uw bezit. Het Schoonhovens Edelambachtshuys Het Silverhuijs: expositie antiek Nederlands zilver Er worden diverse keren live sieradenshows gehouden

●●●●●●●●●●

●●

●●

●●

4 NATIONALE ZILVERDAG

Page 5: Zilverdag folder 2014

Wie jarig is trakteert!30 jaar Zilverdag

Dit jaar organiseert het bestuur van de Stichting Nationale Zilverdag haar 30e editie van de Zilverdag. Reden om daar extra aandacht aan te geven en extra glans is op z’n plaats. Het hele Pinksterweekend staat bol van extra activiteiten en met name de Schoonhovense goud- en zilversmeden staan daarbij in het middelpunt van de belangstelling. Uiteindelijk waren zij 30 jaren geleden de initiatiefnemers van de Zilverdag die inmiddels is uitgegroeid tot een landelijk evenement.

Uitgebreide previews, een trouwringenroute, koopzondag op 1e Pinksterdag met een bezoek van speciale gasten zoals bijvoorbeeld de Porsche groep, demonstraties van zilversmeden, een live modeshow van zilveren sieraden op de Zilverdag en nog meer. U zult uw ogen uitkijken naar de mogelijkheden die de Nationale Zilverstad Schoonhoven u allemaal te bieden heeft.

Creativiteit gekoppeld aan handvaardigheid levert vele verrassingen op en u zult zeker slagen met bijzonder en fraai zilverwerk, in vele vormen aangeboden. Kwaliteit staat daarbij voorop en zilver blijkt door de jaren heen een mooie en goede belegging. Als u de Zilverdag verlaat krijgt u iets aangeboden zodat we u zeker nog een keer zullen terugzien. Ik hoop u te ontmoeten om samen te genieten van het mooie zilver in onze Zilverstad.

Jan Lindsen, voorzitter Stichting Nationale Zilverdag

5 NATIONALE ZILVERDAG

Page 6: Zilverdag folder 2014

TIPS

Schoonhovense goud- en zilversmedenDe ateliers van de Schoonhovense goud- en zilversmeden zijn tijdens de Nationale Zilverdag geopend. U bent van harte welkom om de zilverkunst te bewonderen en een kijkje achter de schermen te nemen.

Taxateurs op de ZilverdagAl vanaf het begin zijn taxateurs present tijdens de Nationale Zilverdag. En ook dit jaar weer!Gerenommeerde taxateurs, gecertificeerd en gespecialiseerd in zilver en juwelen. Voorzien van de nodige apparatuur en naslagwerken nemen zij een prominente plaats in op de Dam. George Hamel: “Vele bezoekers weten het taxatieteam te vinden. Van Groningen tot Gent komen mensen soms met een tas vol zilver om onze mening te horen. Het publiek vindt het prachtig de verhalen te horen. Vooral als er iets echts bijzonders op de tafel komt. Een schitterende Cartier broche bijvoorbeeld. Een mooie 19e eeuwse visschep. Tasbeugels en lepelwerk vroeger gemaakt in Schoonhoven. Een serie oude zakhorloges. Een 19e eeuwse zilveren beker met valse keuren uit de 18e eeuw. En, tijdens de Nationale Zilverdag zijn de taxaties gratis!”

Noviteitenshow De Zilverdag Noviteitenshow is een unieke expositie (en wedstrijd!) tijdens de Nationale Zilverdag. Er is verrassend en vernieuwend werk te zien en u bent de jury! U vindt de Noviteitenshow in de Turfkelder.

Zilveren bezienswaardigheden

6 NATIONALE ZILVERDAG

Page 7: Zilverdag folder 2014

Het vernieuwde Zilvermuseum & De Zilversmederij:een wereld van zilver voor iedereenKom naar het totaal vernieuwde Zilvermuseum en de Zilversmederij en stap binnen in de fascinerende wereld van 400 jaar zilver. U kunt de unieke collectie zilver vanaf 1600 bewonderen, de zilversmeden het hemd van het lijf vragen en zelf aan de slag gaan in het Zilverlab. Gratis toegang op Nationale Zilverdag en een extra openingsverrassing voor alle bezoekers. Exposities: Koninklijke cadeaus en Meesterstukken

MeesterstukkenOp initiatief van het Schoonhovense Goud- en Zilversmidsgilde Sint Eloy werd in 2005 een oude gilde-eis, het vervaardigen van een ‘Proeve van Bekwaamheid’, in ere hersteld. Voor de studenten van de Vakschool is het een verplicht onderdeel van het examen. Hiermee tonen de leerlingen klaar te zijn om de titel ‘Meester Goud- en/of Zilversmid’ te dragen. Het eindexamenwerk, de Meesterstukken, is te zien in het Zilvermuseum.

De Vakschool Tijdens de Zilverdag is de Vakschool Schoonhoven, dé opleiding voor de goud-, zilver-, juwelier-en uurwerkbranche, natuurlijk ook present. Op de Dam geeft de Vakschool informatie en demonstraties. Het eindexamenwerk, de Meesterstukken, is te zien in het Zilvermuseum. Op het Rabobank Jong Talentplein presenteren (oud-)leerlingen van de Vakschool voor de eerste keer hun werk. En er is Open Huis bij de Vakschool. Er rijdt een gratis pendelbus van de Koestraat/Kerkstraat naar de Vakschool en vv.

7 NATIONALE ZILVERDAG

Page 8: Zilverdag folder 2014

Open huis Vakschool Schoonhoven, Mr. Kesperstraat 10. Er rijdt een gratis pendelbus tussen de

Vakschool en de binnenstad vanaf de Zilverdag Infokraam op de hoek Kerkstraat-Koestraat

Studio 925 / Jan van Nouhuys, Havenstraat 51

Zilver aan de Lek / Marianne Klarenbeek, Havenstraat 47a (atelier) en Koestraat 132 (winkel)

De Smidse / André Visser, Koestraat 118

Alpha Art Jewelry / Dick van de Lagemaat, Koestraat 112 en is vandaag ook te vinden met een

stand op de Haven

Zilvergalerie De Watertoren, Bij de Watertoren 25: werk van Paul de Vries, Jorinda van Loon en

André van Loon is vandaag te zien op het Doelenplein. Hun werkplaats in de watertoren is

vandaag gesloten.

Rikkoert Schoonhovens Silverhuys, Haven 1-3

Rikkoert Edelambachtshuys, Haven 13

Artis Causa / Gabri Schumacher en Huub Rogier, Haven 69

Taxateurs

Goud- en Zilverwerk Schoonhoven / At Brandenburg, Haven 70a

Edelsmederij Bachmaier-Leltz, Dam 2

ME Sieraad en Ontwerp / Mireille Eggink, Oude Haven 16

Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven, Kazerneplein 4

LD Jewels / Lisette Kuunders is vandaag te vinden met een stand in de Lopikerstraat

Galerie Honar / Anita Brands, Wal 38

Hemels Goud / Marietta van Bokhoven, Varkensmarkt 4

Edelsmederij MK / Marjon Kappers, Lopikerstraat 24

Juwelier De Eenhoorn, Lopikerstraat 19

Titaantovenaar / Steven Stehouwer, Lange Weistraat 43 en is vandaag te vinden met een stand op

de Varkensmarkt en Haven

Dubbelop / Jan Matthesius en Pauline Barendse, Lange Weistraat 1a

Goudsmid Roxan, Veerstraat 1c

Atelier Krull is vandaag te vinden in de Veerstraat 6

Zwanette-Mariken is vandaag te vinden met een stand op de Haven

Schoon Juweel / Nancy Ort, Veerstraat 8

Herens & Herens, Slootweg 2, is vandaag ook te vinden op het Doelenplein

Juwelier de Vaal is vandaag te vinden op de Haven

In de Turfkelder: Noviteitenshow + Masterclass

Draadsmeedwedstrijd

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

27.

28.

29.

WANDELROUTE/PLATTEGRONDNationale Zilverdag Schoonhoven 2014Schoonhovense goud- en zilversmeden

foto

grafi

e: R

ob G

last

ra F

otog

rafie

/ Sc

hoon

hove

nCo

mm

unic

atie

: D

Ijkst

ra&

Do

/ Haa

stre

cht

Vorm

gevin

g: w

ww

.roax

desi

gn.c

om /

Sch

oonh

oven

Met dank aan:

8 NATIONALE ZILVERDAG

Page 9: Zilverdag folder 2014

LOPIKERSTRAAT

DOELENPLEIN

DAM

KAZERNEPLEIN

HAVEN

HAV

ENH

AVEN

HAVEN

KO

ESTRAAT

HAVEN

STRAAT

VOORHAVEN

TOLKORTE DIJK

HET K

LOO

STER

MO

LENSTR

AAT

WAL

WAL

NES

LANG

E WEISTR

AAT

LAN

GE

WEI

STRAA

T

KO

RTE W

EISTRAAT

STADSHUISSTRAAT

KERKSTRAATJAC. V. BEIERENSTRAAT

OLIV. V. N

OO

RTSTR

AAT

J. V. BLO

ISSTRAAT

KO

ESTRAAT

PLEIN

WEG

OP

WEG

OU

DE H

AVENO

UD

E HAVEN

JAN K

OR

TLAND

STRAAT

WEERGANGSPOORSTRAAT

WAL

WALVEER

STRAAT

BUITEN DE VEERPOORT

DE LEK

LEKDIJK

BIJ DE WATERTOREN

pb

8

1617

26

18

29

10

28

19

20

21

22 232425

2

1

334

6

5

12

9

11

7

1413

15

De kleuren in deze plattegrond ziet u ook terug in de vlaggen die vandaag in de gebieden staan. Zo ziet u precies waar ubent.

pb

Antiek-zilvermarktDoelenplein: sieraden, zilverkunst en leveranciers voor goud- en zilversmeden. HorecaBoekenmarktZilverkramenEdelsteen- en MineralenpleinJong TalentDamRode Kruis / EHBOZilverdag InfokraamPendelbus Vakschool - BinnenstadParkeren

27

Horecaplein

9 NATIONALE ZILVERDAG

Page 10: Zilverdag folder 2014

MasterclassIn de Turfkelder is het werk te zien van vijf jonge zilversmeden die hun opleiding hebben genoten aan de Vakschool Schoonhoven. Zilversmid Jan van Nouhuys heeft hen geselecteerd en een masterclass aangeboden. Onder zijn begeleiding voeren zij hun eigen ontwerpen uit met gebruikmaking van de outillage van zijn atelier. In het Zilverdag weekeinde zullen de resultaten hiervan, naast ander werk van hun hand, te zien en te koop zijn in de Turfkelder. De deelnemers zijn Veerle Keijzer, Mark de Vries, Guido Schram, Tamara van Kekerix en Dyon Seelen.

DraadsmeedwedstrijdOp de Haven/Dam is de Nationale smeedwedstrijd: smeed zelf een zilveren draad. De winnaar met de langste draad wint een zilveren sieraad.

EdelambachtshuysHet Edelambachtshuys is de voormalige synagoge, aan de Haven 13. Het museum herbergt meer dan 1100 Schoonhovense zilveren objecten uit de periode 1600 - 1930. Collectieprimeur: Tijdens de Zilverdag zijn 40 nieuwe aanwinsten voor het eerst te zien. Gratis toegang.

Het Gilde St. Eloy: 150 jaar actiefHet komt niet vaak voor dat verenigingen hun 150 jarig bestaan vieren. Schoonhoven heeft zo’n vereniging: het Schoonhovense goud- en zilversmidsgilde St. Eloy. De goud- en zilversmeden van Schoonhoven sloegen in 1988 de handen ineen en bliezen hun aloude ‘Nijverheidsvereniging’ uit 1862 nieuw leven in. Zo werd het Goud- en Zilversmidsgilde St. Eloy geboren. De bijna 50 leden bieden in Schoonhoven alles uit dit mooie vak: goud- en zilversmeden, edelsmeden, fabrikanten, kunstenaars, juweliers en taxateurs, musea en de Vakschool. Het Gilde bevordert de verkoop van producten van de leden, maar zorgt daarbij voor de collectieve kwaliteit die men in de Zilverstad verwachten mag. Het speciale keurmerk St. Eloy mag uitsluitend door de leden op hun werk worden aangebracht. Het is een extra waarborg voor ‘goud en zilverkwaliteit uit Schoonhoven’. U vindt het Gilde St. Eloy tijdens de Nationale Zilverdag in een paviljoen op het Doelenplein.

TIPSZilveren bezienswaardigheden

10 NATIONALE ZILVERDAG

Page 11: Zilverdag folder 2014

ZilverweekendDit jaar bestaat de Zilverdag 30 jaar! En om dat te vieren staat het hele weekend bol van de Zilver activiteiten:

vrijdagavond 6 juni Preview bij de Schoonhovense goud- en zilversmedenzaterdag 7 juni Het vernieuwde Zilvermuseum is weer open Preview bij de Schoonhovense goud- en zilversmeden Trouwringenroutezondag 8 juni Porsche club Nederland (met porsches!) in Schoonhoven Koopzondagmaandag 9 juni Nationale Zilverdag!

De veerdienst tussen de Zilverstad Schoonhoven en Nieuwpoort/Langerak bestaat al eeuwen. Het veer Schoonhoven-Gelkenes heeft zich door de jaren heen ontwikkeld als een belangrijke verbindingsschakel tussen Krimpenerwaard, Lopikerwaard en de Alblasserwaard. Niet alleen dagelijks verkeer maar ook vele recreanten en toeristen die de prachtige Waarden rondom de Zilverstad Schoonhoven per fiets of auto ontdekken maken gebruik van de Veerdienst-Schoonhoven.www.veerdienst-schoonhoven.nl

11 NATIONALE ZILVERDAG

Page 12: Zilverdag folder 2014

VAKSCHOOL

SCHOONHOVEN

Vertrouwen door toezicht

BereikbaarheidSchoonhoven is klein. Wij raden u daarom aan om de auto thuis te laten en op de fiets of bijvoorbeeld met het openbaar vervoer naar de Zilverdag te komen. Busmaatschappijen Connexxion en Arriva breiden de dienstregeling uit. Voor meer informatie zie www.9292ov.nl. Als u toch met de auto komt: er zijn verkeersregelaars aanwezig om u de weg te wijzen en te helpen.

KwaliteitIn Nederland zijn organisaties die samen de kwaliteit van goud, zilver en edelstenen bewaken. ● Op de Vakschool Schoonhoven wordt de kwaliteit van de toekomst gevormd.● Verispect houdt toezicht op de Waarborgwet in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken. De controles worden gedaan bij juwelier, edelsmid, groothandel, webshops, e.d.● De Federatie Goud en Zilver is de brancheorganisatie voor de goud-, zilver-, uurwerken- en edelstenenbranche in Nederland.● het Gilde St Eloy van de Schoonhovense goud- en zilversmeden waakt al 375 jaar over de kwaliteit van de producten uit de Zilverstad.● Gecertificeerde taxateurs, lid van de Federatie TMV, beoordelen en waarderen de kwaliteit van goud, zilver, edelstenen en horloges.● Het Nederlands Edelsteen Laboratorium geeft antwoord op vragen over edelstenen en parels.● Bij Waarborg Holland worden de gouden en zilveren sieraden gekeurd op gehalte en voorzien van de wettelijke stempelmerken.Een aantal is aanwezig op de Nationale Zilverdag.

Ook de Nationale Zilverdag stelt hoge eisen aan de kwaliteit van de Zilverdag. Alle deelnemers zijn op de hoogte van het kwaliteitsmanifest en op de Zilverdag wordt de kwaliteit bewaakt en gecontroleerd.

12 NATIONALE ZILVERDAG

Page 13: Zilverdag folder 2014

Zilverkunst op rotondes van SchoonhovenEen aantal trotse inwoners van Schoonhoven is bezig om de rotondes in de stad te verfraaien met zilverkunst. De rotondes op de N210 rond Schoonhoven vormen de uitgelezen plek voor zilverkunst. Zo ziet iedereen direct waar Schoonhoven beroemd om is: Zilver!

Een ontwerpwedstrijd werd uitgeschreven onder de leden van het Schoonhovense goud- en zilversmidsgilde St. Eloy. Uiteindelijk is een vijftal ontwerpen gekozen. Als de stichting de financiering rond krijgt, zien weggebruikers voortaan op de rotondes:-Twee gestileerde koffiepotten door Jan van Nouhuys. -Een set ringen en een kralenarmband door Esther van Vliet.-Een zalm door Ruud Vos.

Burgemeester Bonthuis: “Schoonhoven heeft een uniek DNA waar veel gemeenten in ons land jaloers op zijn. Het is dé Zilverstad van Nederland. De eeuwenoude traditie, goud- en zilversmeden, winkels, ateliers en werkplaatsen, het Zilvermuseum, Edelambachtshuys, de Vakschool, het goud- en zilversmidsgilde St Eloy…. een stad met zo’n bijzonder DNAverdient een extra ‘uithangbord’ in de vorm van zilveren objecten op de rotondes van de rondweg langs de stad.”

Voor meer informatie: www.zilverstadrotondes.nl

Het NIEUWEZilvermuseum vanaf 7 juni open

9 JUNI 2014GRATIS TOEGANG!OPENINGSVERRASSING VOOR ELKE BEZOEKER

· Expositie Koninklijke Cadeaus· Spectaculaire doe-tafel vol zilververhalen· Aan de slag in het Zilverlab· Meekijken in de Zilversmederij· En nog veel meer... KIJK OP WWW.ZILVERMUSEUM.NL

ZILVER ZOALS JE HET ZELDEN ZIET

© tinker imagineers

13 NATIONALE ZILVERDAG

Page 14: Zilverdag folder 2014

De VVV heeft twee speciale Zilverdag arrangementen samengesteld:

Schoonhoven Zilverstad is een begrip in Nederland maar ook ver daarbuiten. In Schoonhoven wordt al sinds de 14e eeuw met zilver gewerkt. In ruim 700 jaar is Schoonhoven uitgegroeid tot dé Zilverstad van Nederland! Schoonhovense goud- en zilversmeden maken tot op de dag van vandaag traditionele maar ook moderne sieraden, gebruiksvoorwerpen en bovenal vrije kunst in zilver. Uniek in Nederland!

Op 2e Pinksterdag is Schoonhoven Zilverstad the place to be. De historische binnenstad is die dag één grote goud- en zilversmidwerkplaats. Verspreid over 140 plekken met paviljoens en stands is het overal zilver wat de klok slaat. Kom, kijk en bewonder.

Wordt 2e Pinksterdag ook jouw zilverdag? Maak er een gezellig dagje uit of een lang pinksterweekend van.

Van harte welkom!

Zilverdagtocht Schoonhovenbezoek aan de Zilverdag in Schoonhoven op 9 juni 2014 - ontvangst met koffie en appelgebak op het Horecaplein- lunchbox op het Horecaplein- glas champagne op het Horecaplein- toegang Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven èn een koninklijk cadeautje!

Meerdaags Zilverarrangement Schoonhoven- 1 overnachting in Hotel Belvédère in Schoonhoven op basis van 2 personen inclusief ontbijt.- 3-gangen diner (bij de samenwerkende horeca in Schoonhoven)- bezoek aan de Zilverdag op 9 juni 2014 met ontvangst met koffie en appelgebak op het Horecaplein lunch box op het Horecaplein glas champagne op het Horecaplein toegang Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven èn een koninklijk cadeautje!

€ 108,00 p.p. Indien Hotel Belvédère volgeboekt is, bieden wij in overleg met u aan:

Hotel Arendshoeve (Bergambacht) of De Witte Brug (Lekkerkerk).

Meer informatie of reserveringen:

De sluitingsdag voor reserveringen bij de VVV is 5 juni.www.vvv-webshop.nl/vvv-producten (voor de zilverdagtocht Schoonhoven)www.opeenbedjevan.nl (voor meerdaags Zilverarrangement Schoonhoven)Tel: 078-6322422 / 078-6322477E-mail: [email protected]

€ 25,00

Page 15: Zilverdag folder 2014

De nieuwe Trouwringroute in SchoonhovenSta jij op het punt om in het huwelijksbootje te stappen? Een bezoek aan zilverstad Schoonhoven mag dan niet ontbreken. Goudsmeden en juweliers bieden aankomende bruidsparen de nieuwe Trouwringroute. Gewapend met routekaart en kortingcoupons bewonderen jij en je partner het aanbod in ringen en sieraden. Een dag met een gouden -of zilveren- randje!!

Brides- en grooms-to-be kunnen de vele collecties handgemaakte sieraden van Schoonhovense goudsmeden en juweliers bezichtigen aan de hand van de Trouwringroute. Deelnemers kunnen zich aanmelden bij een aantal juweliers en goudsmeden. Slenterend door de historische straatjes van Schoonhoven worden jullie langs verschillende goudsmeden en juweliers geleid. Er zijn veel leuke adresjes waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. De Trouwringroute biedt o.a. een gratis kopje koffie bij de plaatselijke horeca. Ook maken deelnemers van de trouwringenroute iedere maand kans op een unieke prijs die alles te maken heeft met de meest speciale dag van hun leven!

De Trouwringroute is vanaf 1 mei 2014 online te bekijken via www.schoonhoventrouwstad.nl. Daar wordt aangegeven bij welke juweliers en goudsmeden geïnteresseerden zich kunnen melden. Op die locaties ontvangen zij de routekaart.

15 NATIONALE ZILVERDAG

Page 16: Zilverdag folder 2014