Zeeland Bruist december 2012

36
DECEMBER 2012 GRATIS MEENEMEN! WWW.NEDERLANDBRUIST.NL HULST HULST Cultureel MIDWINTER- FESTIVAL GALERIE Terra Groda mooi AAN TAFEL...

description

Zeeland Bruist december 2012

Transcript of Zeeland Bruist december 2012

Page 1: Zeeland Bruist december 2012

december 2012 gratis meenemen!www.nederlandbruist.nlhulst

Hulst Cultureel

Midwinter-festival

Galerie Terra Groda

mooiaan tafel...

Page 2: Zeeland Bruist december 2012

Iedereen heeft recht op kwalitatieve oogzorg Wie bij Henno Cysouw Optiek binnenstapt voelt het meteen: hier word je in een ongedwongen sfeer geholpen door professionele vakmensen. Ogen zijn immers een groot goed, iedereen heeft recht op kwalitatieve oogzorg.

Eigenaar Henno Cysouw: ‘Een professionele opticien kijkt naar de gehele conditie van de ogen. En dat is belangrijk. Een te hoge oogdruk kan bijvoorbeeld leiden tot glaucoom, wat weer kan leiden tot complete blindheid. Ook andere complicaties worden bij een professionele oogmeting in een vroegtijdig stadium herkend. En als je bedenkt wat je dagelijks van je ogen verlangt, is dat cruciaal.’ Henno Cysouw Optiek biedt oogmeetkunde volgens de i.Scription technologie van Zeiss, een meetsysteem dat is ontwikkeld om een exact geïndividualiseerd profiel van de ogen op te stellen. Geen enkel ander brillenglas wordt gemaakt op dit niveau van precisie. Volgens innovatieve optische

coherentie tomografie (OCT), werkt Henno Cysouw Optiek bovendien met snelle röntgenologische scantechnologie, waardoor afwijkingen aan het netvlies en inherente ziekten vroegtijdig gedetecteerd en gemonitord worden.

Zien en gezien wordenOp de catwalks voor herfst en winter 2012/2013 kan je er niet omheen: het oog wil ook wat! De mode wordt grotendeels bepaald door het straatbeeld. Zwart blijft dé kleur, maar ook prints van bijvoorbeeld schildpad of hoorn mogen. Zware monturen met een retro twist blijven de trend, maar ook voor wie op zoek is naar meer kleur is er eindeloos veel keus.

Opvallend groot is het aantal monturen met patroontjes aan de binnenkant. Ook de jaren tachtig bril heeft zijn weg teruggevonden naar de speciaalzaak. Brillen zijn trendy en mogen weer gezien worden.

Contactlenzenpraktijk Vooral bij het dragen van contactlenzen, is periodieke controle belangrijk. Zo worden ernstige oogproblemen vaak voorkomen. Voor klanten die niet langer een leesbril willen dragen, is er de mogelijkheid om multifocale contactlenzen aan te laten meten door een gediplomeerde ANVC-contactlensspecialist. Het assortiment contactlenzen is zeer uitgebreid: voor zachte

henn

o cy

souw

Opt

iek:

Page 3: Zeeland Bruist december 2012

Iedereen heeft recht op kwalitatieve oogzorg lenzen zijn er daglenzen, een/twee wekenlenzen, maandlenzen of lenzen die elk (half) jaar worden vervangen. In de collectie van harde contactlenzen zijn er onder andere zuurstofdoorlaatbare lenzen en nachtlenzen. Een contactlensaanpassing of -controle wordt altijd door een gediplomeerde contactlensspecialist uitgevoerd.

Henno Cysouw Optiek: optometrie, contactlensspecialisatie en montuuradvies

Henno Cysouw Optiek is lid van de NUVO (Nederlandse Unie van Opticiens), de ANVC (Algemene Nederlandse Vereniging van Contactlensspecialisten) en de OVN (Optometristenvereniging Nederland) en gecertificeerd door Kwaliteitskeurmerk INZICHT.

Henno Cysouw OptiekMarkt 19 4531 EP Terneuzen0115-616113 – www.cysouwoptiek.nl

Page 4: Zeeland Bruist december 2012

COlOfOn

Inhoud

7

16

9

2219

28

32

uitgever Nederland Bruist C.V.

vormgeving & traffic Nederland Bruist

eindredactie Nederland Bruist

themateksten Lon te Poel

oplage 10.000 Exemplaren

foto’s, advertorials en redactie Marc van Bunderen

acquisitie Marc van Bunderen

T 06-53215685, E [email protected]

contact Zeeland bruist

Marc van Bunderen

Kwakkel 15, 4543 PV Zaamslag

T 088-7340038, M 06-53215685

[email protected]

contact hoofdkantoor

Nederland Bruist C.V.

[email protected]

www.nederlandbruist.nl

www.belgiebruist.be

Copyright nederland Bruist C.V. Het overnemen van artikelen als bedoeld in artikel 15 van de auteursrecht is niet toegestaan. ©2012 nederland Bruist C.V. Merknaam Zeeland Bruist is een merknaam en eigendom van nederland Bruist C.V. Deze uitgave is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. nederland Bruist C.V. is echter niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. aan de inhoud van deze uitgave kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt. In dezelfde reeks verschijnen ook: ‘t Gooi, alkmaar, apeldoorn, Bergen op Zoom, Brasschaat, Kapellen, de Peel, ede/de Veluwe, de Waterweg, de Zaanstreek, Den Bosch, Breda, Reeshof, de amerstreek, de langstraat, etten-leur, de Grensstreek, nijmegen, noord-Oost  Brabant, Wijchen, Oss, Roosendaal, Veenendaal, Zutphen

Page 5: Zeeland Bruist december 2012

Waarschijnlijk bent u zich al volop aan het voorbereiden en verheugen op de komende feestdagen. Deze dagen aan het einde van het jaar geven elke stad, winkel, horecagelegenheid en ons eigen huis een warme uitstraling, een nieuwe look en een andere beleving.

Gaat u ons land verlaten voor een korte vakantie of blijft u lekker in het land van Hulst? Mocht u besluiten om in uw eigen vertrouwde Hulst te blijven, dan is dat een goede keuze. Hulst Bruist en wij helpen daar graag aan mee! In Hulst vindt u vele gepassioneerde ondernemers die klaar staan om u van dienst te zijn voor uw sinterklaas- of kerstinkopen. Kookt u lekker thuis of gaat u uit eten? Wilt u een nieuwe outfit of een mooi sieraad voor uw geliefde? Bruist stelt u niet teleur. Voor al deze zaken vindt u in dit glossy magazine, wat vier keer per jaar in

Hulst gaat verschijnen, een passende oplossing. Het bezoekersmanagement Hulst nodigt u uit om het Hulster Midwinterfestival bij te wonen. Dit jaar wordt het festival afgesloten met een spectaculair vuurwerk op de Grote Markt. Daar wilt u toch bij zijn! In de winkelstraten vindt u vele kraampjes en etalages in kerstsfeer. Ook de horecazaken zijn er helemaal klaar voor. Zin in een heerlijke Glühwein of warme chocomelk? kom dan naar Hulst! Dat Hulst Bruist onderschrijft ook Hulst Cultureel. Zij bieden u een breed scala van culturele activiteiten op mooie locaties bij u in de buurt. In dit magazine leest u daar veel meer over.

Ik wens iedereen Bruisende feestdagen toe, maar natuurlijk ook een Bruisende start van het nieuwe jaar.

Bruisende lezer,

Bruisende groet, Marc van Bunderen

Page 6: Zeeland Bruist december 2012

Hermes | rado | maurice Lacroix | Gucci | Guess | seiko | icewatcH | tirisi | rizit | ti sento | Lotus

Gentsestraat 20 | 4561 eJ HuLst | t: 0114 31 38 75 | noordstraat 74 | 4531 GJ terneuzen | t: 0115 64 99 50 | www.VandeiJkJuweLiers.nL

Page 7: Zeeland Bruist december 2012

Daniëlla Boddaert nam de zaak in 2005 over. Ze ging even verder met het merk Benetton, maar was niet tevreden over het assortiment. ‘Dit kan ik veel beter, ik wil niet afhankelijk zijn van één merk en ik wil een bredere doelgroep aanspreken’, dacht Daniëlla. en inderdaad… haar denkwijze en expertise bleken een schot in de roos! Daniëlla Mode is zonder twijfel een van de meest succesvolle damesmodezaken in Hulst.

Bijna wekelijks bezoekt Daniëlla haar leveranciers, selecteert ze uit diverse collecties en controleert ze de kwaliteit, de vormgeving en de prijsstelling. Daniëlla denkt mee met haar klanten. Zij weet wie haar klanten zijn. Daardoor wordt ze ook enorm gewaardeerd. ‘Welke kleuren passen bij deze klant? Heb ik iets voor deze klant in de huidige collectie of kan ik dit snel voor haar bestellen? Zal ik het vanavond nog even afgeven bij je? Pas het maar: als het niet naar je zin is, breng je het maar terug…’

Daniëlla is Daniëlla. Puur, eerlijk en vertrouwd. Koop je niets? even goede vrienden. leuk om kennis gemaakt te hebben. Graag tot een volgende keer. De koffie staat bij Daniëlla altijd klaar en je wordt gegarandeerd hartelijk verwelkomd en van alle service voorzien. Omdat Daniëlla zo’n breed publiek heeft, voert ze in bijna alle kleding de maten 34 t/m 46. toppers op dit moment zijn de (spijker)broeken van het merk angels. Dit merk denkt bewust mee met de vormen

PRaCHtIGe COlleCtIe, GUnStIG GePRIJSD, OPtIMale SeRVICe… Wat WIl Je

nOG MeeR? aan Het eInDe Van De SteenStRaat, OP nUMMeR 34, VlaKBIJ

De ReCent GeReStOReeRDe ‘BIeRKaaI’ VInDt U DanIëlla

MODe (VROeGeR BenettOn HUlSt).Daniella mode Hulst

van het vrouwelijke lichaam. Maar ook de complete herfst/wintercollectie van Daniëlla Mode is erg succesvol! Is het de schitterende collectie? Is het de unieke klantvriendelijkheid, is het de uitzonderlijke service van Daniëlla of is het een combinatie van alle pluspunten?

U mag het zeggen, u mag het tonen, u mag het ervaren. Daniëlla Mode is op weekdagen geopend van 10.00 uur tot 17.30 uur. Op zaterdagen van 10.00 uur tot 17.00 uur en op zondagen van 13.30 uur tot 17.30 uur. Op dinsdag gesloten.

7

Page 8: Zeeland Bruist december 2012

Kapsalon Fluente | Wilhelminastraat 28 | 4564 AE St . Jansteen | tel. 0114 - 310901 | www.fluente.eu

THE ART OF HEALTY HAIR

Page 9: Zeeland Bruist december 2012

Afgelopen lente is het pand gerenoveerd en het volledige interieur heeft een prachtige nieuwe look gekregen. Dit is geheel in de stijl van De Splenter Schoenen: stijlvol en modern! Geloof het of niet, maar Frank en Thea de Splenter hebben de afgelopen twee maanden al de zomercollectie ingekocht. Ook dit jaar bestaat de collectie overwegend uit schoenen van Italiaanse makelij. Voor de komende feestdagen heeft de Splenter nog een speciale tussencollectie ingekocht. Schoenen met pailletten, prints, en sfeervolle kleuren passen perfect bij een outfit voor bijvoorbeeld kerstdiners, eindejaarborrels en gala’s.

de splenter schoenen wenst iedereen fijne feestdagen!

de splenter schoenenGentsestraat 364561 eK Hulsttel.0114 312621www.desplenterschoenen.nl

De Splenter schoenen heeft stijlvolle schoenen met een goede pasvorm. Daarvoor komt men inmiddels van heinde en verre. Ons enthousiaste team staat daar voor iedereen klaar! Onafhankelijk of men op zoek is naar een schoen voor bij een bepaald outfit, gelegenheid of stijl, zij helpen iedereen passende schoenen te vinden.

Het gaat een flitsende zomer worden met een brede waaier aan kleuren en neon accenten

9

Page 10: Zeeland Bruist december 2012

BestekVoor het neerleggen van het couvert zijn er een aantal gouden regels. 1. Werk van buiten naar binnen en leg messen en lepels rechts, vorken links en het dessertbestek boven het bord. 2. Leg, om ongelukken te voorkomen, messen altijd met de snijkant naar het bord en vorken en lepels met de holle kant naar boven. 3. Let er ook op dat het bestek goed schoon en gepoetst is.

BordenIn het midden staan de borden van groot naar klein opgestapeld, op twee vingers van de rand van de tafel. Het kleinste bord dient voor de salade. Het hoofdgerecht kan op een voorverwarmd bord apart worden geserveerd. Mooi is een groot onderbord in de stijl van de tafel. Links boven staat een klein bordje voor het (stok)brood vooraf, met een botermesje.

GlazenDe glazen staan rechts boven. Het aantal moet gelijk zijn aan de verschillende te serveren dranken. Het eerst te gebruiken glas het meest rechts, het laatst te gebruiken het meest links. Weer links van dit rijtje staat eventueel een waterglas. Als je het helemaal correct wilt doen, haal dan bij het serveren van de tweede wijn, de glazen van de eerste wijn weg. Rechts onder, naast het mes en de lepels, staat het

koffi e- of theekopje, dat pas wordt neergezet tijdens het dessert.

Servet Serveer je soep, dan ligt het servet links naast de vorken. Anders kan het servet op het bord worden gelegd. Het servet kun je mooi vouwen of in een servetring rollen.

DE MAAND DECEMBER STAAT IN HET TEKEN VAN ETEN, HEEL VEEL ETEN. HEERLIJKE GERECHTEN, MOOIE WIJNEN EN EEN GOEDE SFEER ZIJN DE JUISTE INGREDIËNTEN VOOR EEN PERFECTE AVOND MET FAMILIE, VRIENDEN OF ZAKENRELATIES. HOE HOORT EIGENLIJK DE TAFEL GEDEKT TE ZIJN?

MOOI AAN TAFEL...

Eet smakelijk! Foto

: per

scen

trum

won

en

MOOI AAN TAFEL...Tip:

gebruik bij een stijlvol diner geen placemats,

maar een schoon en gestreken

(stoffen) tafellaken.

10

Page 11: Zeeland Bruist december 2012

BestekVoor het neerleggen van het couvert zijn er een aantal gouden regels. 1. Werk van buiten naar binnen en leg messen en lepels rechts, vorken links en het dessertbestek boven het bord. 2. Leg, om ongelukken te voorkomen, messen altijd met de snijkant naar het bord en vorken en lepels met de holle kant naar boven. 3. Let er ook op dat het bestek goed schoon en gepoetst is.

BordenIn het midden staan de borden van groot naar klein opgestapeld, op twee vingers van de rand van de tafel. Het kleinste bord dient voor de salade. Het hoofdgerecht kan op een voorverwarmd bord apart worden geserveerd. Mooi is een groot onderbord in de stijl van de tafel. Links boven staat een klein bordje voor het (stok)brood vooraf, met een botermesje.

GlazenDe glazen staan rechts boven. Het aantal moet gelijk zijn aan de verschillende te serveren dranken. Het eerst te gebruiken glas het meest rechts, het laatst te gebruiken het meest links. Weer links van dit rijtje staat eventueel een waterglas. Als je het helemaal correct wilt doen, haal dan bij het serveren van de tweede wijn, de glazen van de eerste wijn weg. Rechts onder, naast het mes en de lepels, staat het

koffi e- of theekopje, dat pas wordt neergezet tijdens het dessert.

Servet Serveer je soep, dan ligt het servet links naast de vorken. Anders kan het servet op het bord worden gelegd. Het servet kun je mooi vouwen of in een servetring rollen.

DE MAAND DECEMBER STAAT IN HET TEKEN VAN ETEN, HEEL VEEL ETEN. HEERLIJKE GERECHTEN, MOOIE WIJNEN EN EEN GOEDE SFEER ZIJN DE JUISTE INGREDIËNTEN VOOR EEN PERFECTE AVOND MET FAMILIE, VRIENDEN OF ZAKENRELATIES. HOE HOORT EIGENLIJK DE TAFEL GEDEKT TE ZIJN?

MOOI AAN TAFEL...

Eet smakelijk! Foto

: per

scen

trum

won

en

MOOI AAN TAFEL...Tip:

gebruik bij een stijlvol diner geen placemats,

maar een schoon en gestreken

(stoffen) tafellaken.

Page 12: Zeeland Bruist december 2012
Page 13: Zeeland Bruist december 2012

SteenStraat 9 HulSt www.jettyS.nl

Page 14: Zeeland Bruist december 2012

Restaurant De Deining, genieten van zee en land

Chefkok Dimitri Valckx

De roots in Hulst, opgegroeid in Zuiddorpe en via Axel uiteindelijk beland aan de kust van west Zeeuws-Vlaanderen. Onder aan de duinen tussen Nieuwvliet en Groede, runt chefkok Dimitri Valckx samen met zijn partner en gastvrouw Annika Hollebek alweer acht jaar restaurant De Deining. Zij verwennen hun gasten met verse seizoensgerechten in een ontspannen sfeer. De keuken is flexibel op het gebied van speciale (dieet)wensen en voor de kleintjes is er een aparte kinderkaart. In de herfst en winter verzorgt De Deining ook kookworkshops. Gezellig met een groepje aan de slag in de keuken en vervolgens aan tafel om het zelfbereide menu op te eten, vergezeld van aangepaste wijnen. Met de feestdagen kan er á la carte worden gedineerd, zowel ’s middags als ’s avonds. Ook voor feestjes en familiediners kunt u hier terecht. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Restaurant de DeiningZeeweg 13 • 4503 PC Groede Tel. 0117-376500 www.restaurantdedeining.nl

Page 15: Zeeland Bruist december 2012

Van Belleghem InterieursvaKManscHap en MaatwerK als HandelsMerK.

Van Belleghem Interieurs heeft in de loop der jaren door het leveren van vakmanschap, duurzaamheid en een grote dosis klantvriendelijkheid een grote naam opgebouwd bij zowel particuliere als zakelijke klanten.Van Belleghem Interieurs biedt u legio mogelijkheden zoals totaalinrichting van woningen, appartementen, kantoren, winkels en hotels en heeft een werkgebied in zowel Nederland als België.Van vloeren tot plafonds, wandkasten en dressings, schouwombouwen, badkamermeubelen, binnendeuren, keukens. Alles op maat gemaakt en met zorg geplaatst. ‘Elke vraag is een uitdaging om die te realiseren’, luidt het motto. En daar slaagt men al meer dan veertig jaar uitstekend in! Maak eens een afspraak of bezoek ons eens op onze site.

Van Belleghem interieursWilhelminastraat 66 • 4564 AG Sint Jansteen • +31(0)114 [email protected]. Belleghem.nl

15

Page 16: Zeeland Bruist december 2012

Terra GrodaGalerie

De GaleRIe Van

JOS BUIJSROGGe IS

GeVeStIGD In Het PanD

Van een VOORMalIG

BanKGeBOUW In Het

PIttOReSKe GRaaUW.

KUnSt DICHteR BIJ

De MenSen BRenGen,

Dat IS Het MOttO Van

DeZe GePaSSIOneeRDe

GaleRIeHOUDeR.

16

Page 17: Zeeland Bruist december 2012

Terra GrodaDe galerie van Jos brengt een gevarieerd programma met beelden, schilderijen, grafiek en fotografie van professionele kunstenaars uit Nederland, België en Hongarije. De stijl van de werken beweegt zich tussen modern, figuratief en abstract. Regelmatig zijn er solo- en groepsexposities van diverse kunstenaars uit binnen- en buitenland. De galerie is een ontmoetingsruimte voor kunstenaars en publiek, maar ook voor kunstliefhebbers en verzamelaars. Bij de galerie is ook een mooie beeldentuin gelegen. Jos heeft voor ogen zijn galerie in de nabije toekomst multifunctioneel te gaan gebruiken. Bijvoorbeeld voor lezingen en presentaties welke betrekking hebben op kunst, maar ook voor een gezellig onderonsje tussen kunstenaars, begeleid met live muziek. De galerie heeft werken in stock van vaste kunstenaars zoals Albert Bockstael, Denz Kroon, Erna Daalman, Gerard Ram, Herman Thielens en vele anderen.

Tot slot wil Jos nog kwijt dat hij voornemens is de Terra Groda Award in het leven te roepen, kunstenaars kunnen zich hiervoor aanmelden en uit een selectie kiest het publiek dan een winnaar. Een Bruisend initiatief Jos, we zullen er bij zijn!!

De foto’s in dit artikel zijn gemaakt in het kader van de expositie all about jazz.

adresDorpsstraat 444569 AK Graauw

Openingstijdenzaterdag van 15.00 u. tot18.00 u. Zondag 14.00 u tot 18.00 u.Verder op afspraak, 0114-635721/06-231181818www.terraGrOda.cOM

17

Page 18: Zeeland Bruist december 2012

In slechts vier weken verlies je zes tot acht kilo met de producten van AVIFITLAFORMA, een natuurlijk eiwitdieet.En in combinatie met het weight losing apparaat garanderen wij u een blijvend resultaat.Nieuwsgierig?

Maak vrijblijvend een afspraak: tel: 06-13247254 Nicole [email protected] Slanksalon Manifit doet het samen met u!

Bent u al klaar voor de feestdagen?Ga dan nu bruisend, slank, fit en mooi het nieuwe jaar in!

Mooi verzorgd in het nieuwe jaar?Kom langs voor een wimper verlenging of laat een mooi kleurtje op uw nagels zetten.

Specialiteiten: Maak vrijblijvend een afspraak:Wimperextensions (wimper verlenging) Gel nagels met eventueel nail-art, Bonny VaderGellak, NagelstylistSpa-Manicure, WimperstylistManicure met nagels lakken, Peeling (scrub), Rapenburg 96Paraffine kuur, 4581AE VogelwaardeHand massage, 06-11283734Konad plaatjes (voor kinderen), [email protected] plaatjes van La Dot, www.bonnynails.nl

Page 19: Zeeland Bruist december 2012

Dames- en Herenkapsalon Eerste plaats verkiezing leukste kapsalon van de gemeente

Hulst. Tweede plaats verkiezing leukste kapsalon van de

Provincie Zeeland.

U kunt bij ons terecht voor:

-hoofdhuidproblemen

-moderne, betaalbare haarstukken

-kleuringen met pure pigmenten

-make-up verkoop

-feestkapsels

Elke dinsdag,woensdag en donderdag zeer aantrekkelijke

aanbiedingen. Elke maand kleuren, knippen en föhnen voor

61,50 euro. Wij werken met en zonder afspraak (kijk naar het

stoplicht), u kunt ook telefonisch een afspraak maken of

via www.saloncharon.nl

Rapenburg 73

4581 AB Vogelwaarde

tel. 0114 - 67 15 67

[email protected]

www.saloncharon.nl

Openingstijden:

dinsdag 9.00 u tot 12.00 u – 13.00 u tot 17.30 u

woensdag 9.00 u tot 12.00 u

donderdag 9.00 u tot 12.00 u – 13.00 u tot 17.30 u –

18.00 u tot 20.00 u

vrijdag 9.00 u tot 12.00 u – 13.00 u tot 17.30 u

zaterdag 8.30 u tot 14.00 u

Schoonheidssalon De volgende behandelingen kunnen gedaan worden in onze

zeer luxe salon tegen vriendelijke prijzen: wimpers verven,

epileren, harsen, zuurstofbehandeling, botoxmasker,

couperosebehandeling, acne, dag-, avond- en feestmake-

up, steelwratjes, wratten verwijderen, pigmentvlekken

verminderen, fruitzuurpeelings en blijvend ontharen.

Behandelingen op afspraak ook op zaterdag.

Page 20: Zeeland Bruist december 2012
Page 21: Zeeland Bruist december 2012

cultuur bij u om de hoek!

Cultuur bij ons om de hoek? Jazeker, en hoe! Cabaret, kleinkunst, schrijvers, sprekers, muziek, film en kindervoorstellingen in uw eigen regio. Ook in het culturele seizoen van 2012/2013 heeft Hulst Cultureel weer een gevarieerd programma voor u klaar staan!

Wees er snel bij, want onder andere schrijfster Renate Dorrestein, cabaretier Vincent Bijlo en de kindertheatershow van “De mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft” maken hun opwachting! Dat zijn nog maar een paar namen uit ons programma. Ook lokaal, nationaal en internationaal muzikaal talent en diverse interessante sprekers hebben we kunnen overtuigen om in het Hulsterse hun kunsten ten toon te spreiden. We hopen u van harte te mogen verwelkomen bij een van onze voorstellingen!

Meer info? kijk op www.hulstcultureel.eu, mail naar [email protected] of like ons op facebook!

Kaarten: www.hulstcultureel.eu VVV-kantoor Hulst Vanaf één uur voor de voorstelling aan de ingang van de zaaal

Locaties: Café de Jonkheer, Hulst | Brasserie truffino, Hulst | Reynaertcollege, Hulst | Zaal Baudeloo, Hulst | Hof te Zandekerk, kloosterzande H. Catharinakerk, Hengstdijk

Page 22: Zeeland Bruist december 2012

WIlleM alexanDeRlaan 43 | 4532 DB teRneUZen | tel. 0115 68 33 44 | [email protected] | WWW.DItISReCHt.nl

Positief

scheiden?

Denk

dan aan

mediation!

Page 23: Zeeland Bruist december 2012

CeReSStRaat 13 | 4811 Ca BReDa | tel. 076 76 76 331

scheiden via mediation is anders: centraal staat dat de partners gezamenlijk in gesprekken een voor beiden passende oplossing op maat realiseren. daarbij deskundig begeleid en geadviseerd door de gespecialiseerde familierechtadvocaat. deze legt de gemaakte afspraken vervolgens correct vast in een echtscheidingsconvenant.

De ervaring leert dat een echtscheiding via mediation op langere termijn meer tevredenheid oplevert dan een ‘klassieke’ echtscheiding, waarbij de rechter over de geschilpunten tussen partijen dient te beslissen. Beide partijen zijn het bij mediation immers eens met de vastgelegde afspraken en komen deze dan ook beter na. Spanningen tussen de aanstaande ex-echtgenoten worden vermeden of verminderd. Ook wanneer er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn, verdient mediation de voorkeur. er wordt dan bijzondere aandacht besteed aan de relatie van de ex-partners als ouders van hun kinderen, die immers ook na het huwelijk blijft voortduren.

Mr. nina de Koeijer is bij ditisrecHtadvocaten gespecialiseerd in het familierecht. Zij voltooide

in 2009 de Juridische SpecialisatieOpleiding bij het Instituut voor Mediation en familierecht Opleidingen. Daarna volgde zij een door het nederlands Mediation Instituut erkende opleiding tot mediator, specifiek gericht op mediation in echtscheidingszaken.

Mediation is ook in financieel opzicht een aantrekkelijk alternatief voor een soms jarenlange echtscheidingsprocedure: ditisrecHtadvocaten hanteert hiervoor namelijk een scherp actietarief van € 1.895,- all-in: honorarium, kosten (griffierechten, uittreksels) en BtW zijn volledig inbegrepen. Indien één van de betrokkenen in aanmerking komt voor door de overheid gefinancierde rechtsbijstand, is het te betalen bedrag mogelijk nog lager.

Uiteraard kunt u ook bij ditisrecHtadvocaten terecht voor alle andere familierecht-kwesties, zoals alimentatie en omgang. Bezoek daarvoor eens het open inloopspreekuur. Iedere donderdag van 15.00 tot 18.00 uur in terneuzen en iedere woensdag van 16.00 tot 18.30 uur in Breda. Of maak een afspraak voor een vrijblijvend informatief gesprek.

23

Page 24: Zeeland Bruist december 2012

Hulster Midwinterfestival In Vuur & Vlam14 december 2012

Op vrijdagavond 14 december tussen 18.00 uur tot 23.00 uur staat Hulst Vestingstad weer in het teken van het Midwinterfestival. Dit jaar is er gekozen voor Vuurshows van Spice Fireshows. Zij brengen met indrukwekkende effecten, charmante humor en vuurkunst vuurshows op het hoogste niveau. Vanaf 19.00 uur zullen er doorlopend op diverse locatie en op verschillende tijdstippen in Hulst kleine vuurshows worden gegeven door in totaal zeven acteurs. Het Midwinterfestival zal afgesloten worden om 22.40 uur met een spectaculaire afsluitende show op de Grote Markt. Wilt u alvast een voorproefje van deze shows, neem dan een kijkje op www.hulstvestingstad.nl waarop de link te vinden is.

Daarnaast zal aan het publiek het oude vertrouwde kerstmarkt gevoel worden gegeven met vele kraampjes, etalages in kerstsfeer en alle winkels en horecagelegenheden zijn geopend. Ook de bewoners van de Frans van Waesberghestraat zullen de bezoekers weer een warm welkom verzorgen. Zo ontstaat er een looproute door de sfeervol versierde straten die op geen enkel moment zal vervelen.

Vele ondernemers doen mee aan de Midwinter krasloten actie die enkel tijdens het Midwinterfestival loopt. De winnaars worden aan het einde van de avond op het hoofdpodium op de Grote Markt bekend gemaakt.De Kerstman en zijn vrouw worden verwelkomd aan de Stationsweg om 19.00 uur, waarna een stoet met engeltjes, elfen, kerstmannen orkest, een ijskoningin en kinderen met lampions en echte Sint Bernhardshonden het kerstpaar begeleiden naar hun logeeradres, het

Page 25: Zeeland Bruist december 2012

9 december Den Dullaert: antiek- Boeken- en Curiosamarkt (11.00u)12 december De Jonkheer: Het elfde gebod, theater Paljas (20.00u)14 december Reynaertcollege Zoutestraat: filmvertoning Intouchable (20.00u)21 december Basiliek: Kerstconcert Kamerkoor Hulst o.l.v. Jo Ivens (20.00u)22 december Den Dullaert: Circus Reinardi (14.30u)26 december Vesting Hulst: Carillonconcert (14.00u)

9 januari De Jonkheer: Kees Slager, Oral History, journalist, schrijver, politicus, televisiemaker (20.00u)            12-13 januari Den Dullaert: Spirituele Beurs (10.00-18.00u)13 januari Basiliek: Zeeuws Orkest nieuwjaarsconcert  “Zuid amerikaans”(15.30u)19 januari Vesting: Dag van de Klant / Verkiezing Beste Zaak van Hulst1/3 februari Den Dullaert: Buutreednerfestival9/12 februari Gemeente Hulst: Carnaval13 februari De Jonkheer: evi de Jean, De melodie van een reizger (20.00u)

’s Landshuis. Het publiek kan genieten van sfeervolle muziek door het kerstmannenorkest Music Dreams en The Christmas Brass Band. Op de Grote Markt en de Houtmarkt staat een winterkermis, zodat jong en oud zich deze avond kunnen vermaken.

2013

Info VVV Hulst, Steenstraat 374561 AR Hulst, T. 00-31-114315221E. [email protected], www.hulstvestingstad.nl

25

Page 26: Zeeland Bruist december 2012

redactie • advies • productiebegeleiding van concept tot creatie

Lidwien Buysrogge • Kromhoekseweg 1 • 4575 ND O verslagM: 0623841503 • E: [email protected] • I: www.nieuwezin.nl

redactie • advies • productiebegeleiding van concept tot creatie

Lidwien Buysrogge • Kromhoekseweg 1 • 4575 ND O verslagM: 0623841503 • E: [email protected] • I: www.nieuwezin.nl

www.123website.nl/fotografiemarc06-53215685fo

tog

rafi

e m

arc

Page 27: Zeeland Bruist december 2012

Polderstraat 66 - 4543 NA - Zaamslag - 0115 - 43 23 49

Onze werkzaamheden bestaan uit zowel het ontwerpen, het aanleggen, als het onderhouden van tuinen. Dit doen we voor zowel particulieren als bedrijven en instellingen. naast beplantingswerkzaamheden doen wij ook aan bestratingen, vlonders, schuttingen, kunstgras, vijvers en waterelementen. In de voorbije jaren hebben we een grote klantenkring opgebouwd die zich steeds verder uitbreidt door goede recensies.

Wij zijn steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen in zowel aanleg als onderhoud en dagen u daarom uit vrijblijvend met ons in gesprek te gaan over uw tuinwensen. Ook als

Hoveniersbedrijf paul van vuuren is gevestigd in Zaamslag en bestaat sinds 1989. wij zijn een man/vrouwfirma en hebben twee medewerkers in dienst. wij zijn een erkend opleidingsbedrijf en werken regelmatig met stagiaires, die binnen ons bedrijf hun examens doen door middel van praktijkopdrachten.

u zelf al een tuinplan heeft, maken wij graag een offerte.Kijk ook eens op www.pvanvuuren.nl om een indruk te krijgen van ons werk.

Polderstraat 66 | 4543 na Zaamslagtel. 0115-432349 | www.pvanvuuren.nl

27

Page 28: Zeeland Bruist december 2012

Jurycommentaar Het commentaar van de vakjury was lovend. enthousiast zijn ze ondermeer over de prachtige presentaties in de wereld van de noten, salades, tapas, pate’s en vleeswaren. De jury vindt het een versbeleving van het hoogste niveau. Ook de consumenten waren zeer te spreken over Marlou Segers. Ze vinden het een topzaak met een prachtig versassortiment en medewerkers met passie.

Nationale Competitie De nationale Competitie ‘nederlands Beste foodspecialiteitenwinkel’ wordt jaarlijks georganiseerd door de Stichting Kaas- en Delicatessenwinkels nederland. aan de wedstrijd kunnen alleen winkels deelnemen die eerder dit jaar zijn gecertificeerd op kwaliteit en kunde, daarbij de hoogste scores hebben behaald en door een adviesraad zijn toegelaten en/of uitgenodigd.

Verswinkel Marlou Segers te Hulst behaalt 4de plaats in de strijd om de Beste Foodspecialiteitenwinkel trofee 2013. Verswinkel Marlou Segers, aan Gentsestraat 6 te Hulst, heeft de vierde plaats behaald in de Nationale Competitie ‘Nederlands Beste Foodspecialiteitenwinkel 2013’.

Lucratieve wedstrijd Maar natuurlijk heeft de ondernemer de beslissende stem. Híj bepaalt of hij ook daadwerkelijk mee wil doen aan deze prestigieuze wedstrijd. Of hij en zijn personeel er klaar voor zijn. en of ze zijn opgewassen tegen de stress die bij zo’n wedstrijd komt kijken. Want de deelname aan de nationale Competitie vergt het uiterste van de ondernemer en zijn winkelteam! anderzijds is deelname aan de nationale Competitie bijzonder lucratief. Ondernemers die een finaleplaats bereiken, zien hun omzet en klandizie meestal sterk stijgen. Ook de naamsbekendheid neemt door alle media-aandacht fors toe.

Verswinkel Marlou SegersGentsestraat 64561 eJ Hulst

28

Page 29: Zeeland Bruist december 2012

De overheerlijke boerenkazen van boer Sjaak MulDer iS onze Specialiteit, nieuw in onS aSSortiMent.wilDpatéS, heerlijkalS voorgerecht voor De feeStDagen Met een vijgenconfituur erbij.

pata negra, Mangalica en een ham van het bigorre varkentje, lekker als tapas. onze eigen import Sorrentino parmaham en salami’s zijn enkel bij ons verkrijgbaar voor heel nederland. rijkelijk gevulde salades. De buitenlandse kaas van onze affineur Xavier David is altijd op smaak en van topniveau. al onze noten worden dagelijks vers gebrand. we zijn niet voor niets al jaren de beste noten- en vleeswarenspecialist van nederland. wijnen voor elk moment van de dag, relatiegeschenken en zeeuwse producten. al dat lekkers op topniveau is elke dag van de week verkrijgbaar.

kom proeven en overtuig u.

verswinkel Marlou Segersgentsestraat 64561 ej hulst

Page 30: Zeeland Bruist december 2012

december is de maand bij uitstek om je zonder schuldgevoel te storten op wat zoete zonden. ultiem genieten van eten en drinken, soms mag dat best. wij laten je zien hoe luxe je het kunt krijgen en we geven je ook een meer toegankelijke, maar zeker lekkere variant.

Genieten zonder

schuldgevoel

genot30

Page 31: Zeeland Bruist december 2012

champagne?Top: Voor een goede fles champagne tel je al snel zo’n 30 euro neer. Bijzondere vintageflessen worden door de jaren heen alleen maar meer waard en zo kan het zijn dat er soms wel 300 euro per fles betaald wordt door de liefhebbers. Ook lekker: Italiaanse prosecco of Spaanse cava. Net zo bubbelig, feestelijk en erg lekker.

voor chocoholicsTop: België staat bekend om zijn geweldige chocolade. Klop je dan ook nog eens aan bij een van de beste choco-latiers van België, dan weet je als chocoholic dat je goed zit. Waar je moet zijn? Bij The Chocolate Line van choco-latier Dominique Persoone. Je vindt zijn zaken in Brugge en in Antwerpen in het Paleis op de Meir. Ook lekker: de nieuwe d’Or-repen met speculoos.

Beste kaas van de wereldTop: Niet alleen chocola uit België is top, ook een van de beste kazen ter wereld komt uit België. In 2009 won kaasboer Peter Boonen uit Achel met zijn Grevenbroecker blauwschimmelkaas de Caseus Award voor de beste kaas van de wereld. Het geheim zit hem in een uiterst tijdrovend ambachtelijk proces. Maar voor al die tijd die in het maken van de kaas gaat zitten, valt de prijs dan nog best mee. Iets meer dan 20 euro per kilo. Vaak betaal je in de supermarkt voor een goede kaas ook al zoiets. Ook lekker: Vind je meer dan 20 euro per kilo toch kostelijk? Er zijn veel heerlijke kazen te vinden voor minder geld. Zowel bij de kaasboer als op de markt. Of bezoek eens een kaasboerderij.

snuffel aan een truffelTop: Wil je een liefhebber van culinaire hoogstandjes een plezier doen, dan zet je hem of haar een gerecht voor met witte truffel. De zwam, die gevonden wordt door truffel-hondjes, is zo kostbaar, dat het schaafsel hiervan alleen in de hogere gastronomie gebruikt wordt. De zwarte truffel is

kostbaar en gaat voor zo’n 500 euro per kilo van de hand. De witte is echter nog duurder en kost tot zo’n 15000 euro per kilo. Ook lekker: Truffelolie. Aangezien een kerstdiner met een decoratief en smakelijk sneeuwlaagje van wit truf-felschaafsel alleen is weggelegd voor figuren als Bill Gates, Oprah Winfrey en een aantal niet nader te noemen sjeiks in het Midden-Oosten, moeten wij, gewone stervelingen, ons behelpen met slappe aftreksels van deze aromatische smaakmaker. Helaas wordt de meeste truffelolie gemaakt met chemische smaakstoffen. Er is vaak geen truffel in de buurt van deze olie geweest.

31

Page 32: Zeeland Bruist december 2012
Page 33: Zeeland Bruist december 2012

Lange Nieuwstraat 30 * 4561 CD Hulst (Nederland) * T. +(31) (0)114 31 04 73

atelierdebruijn.nl

Lange Nieuwstraat 30 * 4561 CD Hulst (Nederland) * T. +(31) (0)114 31 04 73

atelierdebruijn.nl

Lange Nieuwstraat 30 * 4561 CD Hulst (Nederland) * T. +(31) (0)114 31 04 73

atelierdebruijn.nl

Atelier de Bruijn begint terug bij de basis.

Het alom bekende bloemetje het “Zeeuwse knopje” (Astrantia Major) heeft bij ontwerper Ger de Bruijn model gestaan bij de ontwikkeling van een nieuwe Zeeuws (Vlaams) sieraad.Het bloemetje is elegant en draagbaar gestileerd tot een prachtig sieraad.

Door de allermodernste technieken te combineren met het pure ambacht is het mogelijk ongelofelijke detailleringen aan te brengen in een sieraad wat tot voor kort gewoon onmogelijk was.

Wij zijn gecertificeerd Erkend Ambachtelijke Onderneming

Page 34: Zeeland Bruist december 2012

In Terhole bevindt zich ‘Saraha’, praktijk

voor welzijn en innerlijke groei. Enkele jaren

geleden is Hella van der Zwan begonnen met

een ontspanningsmassagepraktijk. Inmiddels

heeft zij haar kennis uitgebreid en is ze

bevoegd Postural Integrator. Dat wil zeggen

dat zij lichaamsgericht therapeut is. Je kan bij

haar terecht voor klachten van psychische en

lichamelijke aard.

Hella werkt met het verdiepen van de

ademhaling, bewustmaking van het

lichaamsgewaarzijn, Postural Integration,

diepte massage, Reiki, yoga en inzichtgevende

gesprekken om mensen weer plezier in het

leven terug te geven. Je voelt je daardoor meer

ontspannen, lichamelijke klachten nemen

af, creativiteit en zelfbewustzijn worden

gestimuleerd en je kunt beter je grenzen

bepalen. Zin in het leven, een gevoel van

vrijheid, authenticiteit en innerlijke vreugde is

het gevolg.

Behandelingen worden, voor wie aanvullend

verzekerd is, gedeeltelijk door de

ziektekostenverzekering vergoed.

Heb je geen klachten? Laat je heerlijk

masseren met warme geurende olie. Vooral

in de koude wintermaanden wordt dit als een

weldaad ervaren.

In januari 2013 wil Hella een nieuwe

yogagroep starten in Terhole op de

maandagavond. Belangstellenden kunnen zich

nu alvast via de website opgeven:

www.saraha.nl

Ook kan Hella mensen die binnenkort een

nieuwe heup of knie krijgen, na de operatie

thuis ondersteunen met massage en daarbij

ook nog zorgen voor een versgekookte

avondmaaltijd. Een ideale oplossing voor

mensen die alleen wonen.

Bij aankoop van een feestelijk verpakte

massagebon krijgt u in de maand december

een aardige attentie.

SARAHAPRAKTIJK VOOR WELZIJN EN INNERLIJKE GROEI

Saraha - Hoofstraat 40 - 4583 SR Terhole - tel: 0114-313341

WWW.SARAHA.NL

Page 35: Zeeland Bruist december 2012

U kent vast wel het liedje: “Kijk eens in de poppetjes van mijn ogen…” Eigenlijk zien we met onze ogen een rond beeld en niet zoals een foto suggereert een rechthoekig beeld.Wel… Zoals de gekleurde iris van ons menselijk oog altijd de aandacht trekt naar de ronde lensopening van het oog, zo zal een goede mandala altijd de kijker naar het midden toe bewegen. Want een mandala is eigenlijk niet anders dan een afbeelding in een cirkel van de ons bekende beelden en een afspiegeling van wat we van binnen met die beelden en ervaringen eigenlijk doen. De webcursus Mandalamagic: mandala’s tekenen, heeft veel te bieden. Zou u graag tekenen willen leren op een heel bijzondere wijze? Niet de bekende vazen met bloemen of slootjes met een hekje? Maar zo leren tekenen dat u het tekenen gaat ervaren als een rustmoment op de dag of als een middel om al uw frustraties van het dagelijkse leven van

u af te tekenen… Dan is mandala’s tekenen wat voor u.Mandalamagic leert u alle technieken die u nodig heeft om zelf ontworpen mandala’s te creëren. U hoeft er niet de deur voor uit en u krijgt persoonlijke begeleiding indien gewenst. Bovendien kunt u besluiten om samen met anderen de cursus te volgen. Mandalamagic heeft als doel:

Mandala Magicwebcursus: [email protected]

‘KLEUR EN BEWEGING’

brengen, door de vreugde van het creëren te ervaren

en door te geven zodat je niet moeizaam de dag door komt, maar jouw leven en dat van

anderen kunt vullen met vreugde en

voldoening...

De hier afgebeelde mandala heet “het Heilig Dier”en is geschilderd naar aanleiding van de mond- en klauwzeer crisis.35

Page 36: Zeeland Bruist december 2012

HET SCHELDETHEATER

MEER INFO | RESERVERENwww.scheldetheater.nlT 0115-695555

© M

oniq

ue B

acke

land

t, Bl

ij O

ntw

erp

© R

ené

Hus

ken

WENST U VAST FIJNE FEESTDAGEN EN EEN

bruisend 2013!

Vrijdag 28 december 2012 DON KOSAKEN CHOR RUSSLAND

Zaterdag 5 januari 2013 JEANS 22 – DYNAMITE

121200_hulst_bruist.indd 1 2-11-2012 15:41:56