YouZine 3.0

36
column bespreekt WE BROADCAST YOUR VIDEOS DE FILM VAN 2012 Thema FUTURE CINEMA Bekend van NEW KIDS Student Lifestyle REVIEWS & IFFR # 02 - Ned. €4,50 JANUARI 2012 EXTREME YOUTUBE MUZIEK FAN VIDEOS de meest extreme video’s die gekeken moeten worden

description

YouZine is een youtube magazine

Transcript of YouZine 3.0

Page 1: YouZine 3.0

column bespreekt

WE BROADCAST YOUR VIDEOS

DE FILMVAN 2012

Thema

FUTURE CINEMA

Bekend van

NEW KIDS

Student Lifestyle

REVIEWS &IFFR

# 02

- N

ed. €

4,50

JAN

UARI

201

2

EXTREME YOUTUBE MUZIEK FAN VIDEOS

de meest extreme video’s die gekeken moeten worden

Page 2: YouZine 3.0

2 | Review

REVIEWWe zijn weer in ons normale leven. Sinterklaas is weer in Spanje, de Kerstman weer naar de Noordpool en ook de rode vuurwerkrotzooi op de straten is weer opgeruimd. Een grote groep mensen heeft zijn goede voornemens van dit jaar nu al niet gehaald en de eerste onvol-doendes zijn alweer gevallen. Kortom, het jaar is alweer even bezig. Toch gaan we met ons YouZine 3.0 magazine er weer even lekker voor zitten, dit keer met popcorn en een Grolsch beugelbiertje. We belanden nu namelijk in de films en alles wat daarbij komt kijken.

“We leven nu in 2012, het laatste jaar.”

Met deze editie van YouZine pikken we de beste en meest bijzondere filmpjes eruit die op YouTube staan. Van de allergrootste kaskrakers vanuit de heuvels bij Hollywood tot de jonge filmmakers die net hun eerste, briljante korte film plaatsen. We leven nu in het nieuwe 2012, wat volgens de Maya’s (en vergeet natuurlijk de film 2012 niet) het laatste jaar zal zijn. Trekt de technologie zich daar iets van aan? Nee natuurlijk niet. In dit magazine lees je wat hun plannen zijn en wie weet, misschien laten we alvast een kleine preview zien?

Net zoals de vorige magazines: beleef het. Het blad staat vol met QR-codes die je op de snelst mogelijke manier voorzien van de beelden bij de artikelen. Even je magazine niet bij je? Kijk, lees en geniet via de online versie van het mag-azine met de YouZineApp. Laat ons weten wat je er van vindt, vind ons leuk en vertel ons waar wij over moeten schrijven. Conclusie: maak het magazine en vertel het door. Samen zijn wij YouZine.

Page 3: YouZine 3.0

| 3

column bespreekt

WE BROADCAST YOUR VIDEOS

DE FILMVAN 2012

Thema

FUTURE CINEMA

Bekend van

NEW KIDS

Student Lifestyle

REVIEWS &IFFR

# 02

- N

ed. €

4,50

JAN

UA

RI 2

012

EXTREME YOUTUBE MUZIEK FAN VIDEOS

de meest extreme video’s die gekeken moeten worden

advertentie voor onderwijsdoeleinden

Fotografie: Hiske Midavaine & Jasper Welsing

TREED

BINNEN IN

DE WERELD

VAN YOUTUBE

MET YOUZINE

Hoofdredacteur:HISKE MIDAVAINE

Vormgeving Mobiel:TOM JANSEN

Vormgeving Print:JASPER HOEKSTRA & JASPER WELSING

Tekstredactie:MICHELLE TEN HAGEN, NATHAN ROOS & MARK DE VRIEZE

Beeldredactie:DAAN NOLTE

Page 4: YouZine 3.0

‘Tic tac voorkomt een slechte adem,

en behandelt dat voor 12 uur lang’

Slechte adem?Blijf er niet mee rondlopen maar vraag om advies.

Slechte adem is eenvoudig te voorkomen.

Page 5: YouZine 3.0

‘Tic tac voorkomt een slechte adem,

en behandelt dat voor 12 uur lang’

Slechte adem?Blijf er niet mee rondlopen maar vraag om advies.

Slechte adem is eenvoudig te voorkomen.

Advertentie bestemd onderwijs doeleindenFotografie: Hiske Mideavaine

Page 6: YouZine 3.0

Nu 3D niet meer weg te denken is uit de bioscopen, zijn ook de klassieke films van vroeger niet meer veilig.

Steeds meer films worden omgezet naar 3D.

Vroeger hield ik ontzettend van Disney films. De Leeuwenkoning, Bambi en natuurlijk Assepoester ontbraken niet aan mijn collectie. Ik keek ze altijd in het Nederlands en nu nog. De Leeuwenkoning is

mijn favoriete Disney film. Ik kijk hem als ik ziek ben, als ik moe ben, als ik nergens zin in heb en als ik me

rot voel. Ja, ik kijk hem dus heel vaak. Mijn ‘feel good movie’.

Op een ochtend fiets ik door de stad. Ik zie een poster van de Leeuwenkoning in 3D. Daar moet ik heen, denk ik bij mezelf. Ik krijg een vriendin zover om mee te gaan en samen de nostalgie te herbeleven. De zaal zit vol met kinderen die het tijdperk van de mooie Simba helemaal

niet meegemaakt hebben. Vol spanning beleef ik mijn eerste 3D ervaring. Het is leuk om te zien

hoe er diepte is aangebracht in deze oude film. Maar het ziet er toch anders uit, je kan zien dat het van oorsprong geen 3D film is. Toch worden steeds meer films opnieuw uitgebracht. Voor de komende jaren worden van Disney o.a. Belle en het Beest en Finding Nemo opnieuw uitgebracht. Zorgt 3D bij tekenfilms voor een meer-waarde? Voor mij niet echt. De Leeuwen-koning heeft eigenlijk helemaal geen 3D nodig om een succes te zijn!

Hiske Midavaine

van de HOOFDREDACTEUR

6 | Voorwoord

Fotografie: Nathan Roos

Lion King in 3D

Page 7: YouZine 3.0

Bioscoop

ThemaDe toekomst van films kijken. Welke kant kijken we op en blijft het alleen bij kijken?

Student & LifestyleHoe kom je als student op legale wijze aan de nieuwste films?

Extreme YoutubeBijzondere scènes uit bekende films kunnen erg lachwekkend of extreem zijn.

ColumnEen film die een reeks afsluit en waar je absoluut met je vader naar toe moet!

Input lezerEen film die een reeks afsluit en waar je absoluut met je vader naar toe moet!

Youtube helden: New KidsNew Kids is bekend geworden van korte internet-filmpjes over de Brabantse hangjongeren. New Kids is binnen een korte tijd enorm bekend geworden van korte internetfilmpjes over de Brabantse hang-jongeren.

Colofon

Download de gratis YouApp

Uitgever: Wilbert van der Heijden

Druk: Xerox Utrecht

Hoofdredactie: Hiske Midavaine

Redactie: Michelle ten Hagen, Nathan Roos & Mark de Vrieze

Beeldredactie: Daan Nolte

Vormgevers: Jsper Hoekstra & Jasper Welsing

Applicatie: Tom Jansen

Brief aan de redactie: [email protected]

[email protected]

Abonnementsprijzen: Nederland € 4,50

YouZine Nederland B.V.

Wat is een magazine als YouZine zonder speciale app.Natuurlijk hebben we al geprobeerd alle filmpjes zo goed mogelijk via QR codes aan jou te laten zien, maar we kunnen natuurlijk geen honderden codes in ons blad kwijt.

Vandaar dat er de speciale YouApp is. Hiermee kun je gemakkelijk door het aanbod van filmpjes heen scrollenen tegelijk een korte beschrijving lezen van wat in het blad zelf staat. Alle filmpjes die wij wel belangrijkvinden, maar niet allemaal konden publiceren, vind je hier dan ook terug.

column bespreekt

WE BROADCAST YOUR VIDEOS

DE FILMVAN 2012

Thema

FUTURE CINEMA

Bekend van

NEW KIDS

Student Lifestyle

REVIEWS &IFFR

# 02

- N

ed. €

4,50

JAN

UA

RI 2

012

EXTREME YOUTUBE MUZIEK FAN VIDEOS

de meest extreme video’s die gekeken moeten worden

16

8

26

29

32

© 2012

Bron: You-Tube

bijo’skop de -woord (mannelijk) bioscopen Zelfst. Naamw. gebouw waar films te zien zijn

16

Page 8: YouZine 3.0

CINEMA FUTURE

8 | Cinema Future

Bron: GOOGLE

Page 9: YouZine 3.0

| 9advertentie voor onderwijsdoeleinden

Het ziet er nog steeds raar uit. Met een grote, zwarte bril naar films kijken in de bios-coop. En dan vooral als je om je heen kijkt: de hele zaal zit vol met die rare, grote, zwarte

brillen. Een aantal jaren geleden zou niemand dat geloven. Maar ja, films veranderen en ook de manier waarop we die films bekijken en beleven. Vooral dat laatste, het beleven van de film en het verhaal, dat is waar we steeds meer naar opzoek zijn.

waar zijn de experts op dit moment mee bezig? De 3D films zijn natuurlijk hele-maal hot op het moment. Vanaf de eerste echte 3D Avatar komen er steeds meer en steeds betere films die met een 3D bril een nog beter effect geven. Of hebben we dan de 3D fase gehad? Gaan we door met wat nieuws of komen er nog meer 3D effecten?

verleden tijd?

pagina 10

Dat we vroeger lachte om het idee van de 3D brillen is natuurlijk logisch. Zo zijn er talloze voorbeelden van uitvindingen die in het begin voor gek werden verklaard. Maar tegenwoordig is dat lachen toch veranderd. We weten dat veel mogelijk is, dus als iemand zegt dat er binnenkort een bioscoop komt met allemaal je eigen beeldscherm en een persoonlijke voet-massage is, dan lachen we vaak niet eens meer, maar vragen ons eerder af wanneer we dat zouden kunnen uitvinden. Maar

Bioscoop uitleg in 4D en 5D

Page 10: YouZine 3.0

3D vs 4D vs 5DEerst dus even terug naar de 3D films. De term voor 3D staat voor driedimensionaal en duidt aan dat iets drie meetkundige dimensies heeft: diepte, breedte en hoogte. Bij films wordt er dan bedoeld dat er verschillende lagen zijn in het beeld: de objecten lijken (met een 3D bril) naar je toe te komen of juist van je weg te gaan. Klinkt allemaal erg leuk, maar werkt het ook goed in de praktijk? Bij de eerste film Avatar was het een leuke toevoeging, maar de techniek was nog niet zo heel ver gevorderd.

Het effect was er, maar was soms zelfs meer storend dan fijn. Zo kwamen de ee-rste hoofdpijn en misselijkheid berichten al snel binnen. Soms was je zelfs meer bezig met het kijken naar de 3D effecten dan dat je van de film aan het genieten was. Maar goed, dat was de eerste film. De techniek gaat vooruit en zo ook de films en hun 3D kwaliteit. Is deze trend net begonnen, op de helft of is het einde al in zicht? Waarschijnlijk pas net begonnen en kunnen we hier nog veel meer van ver-wachten de aankomende jaren. Een goed voorbeeld hiervan is de nieuwe film uit de Lord of the Rings serie: The Hobbit. Als er iemand films kan maken is het regisseur Peter Jackson wel.

Daarnaast komt ook de 4D steeds meer in de picture en zelfs de naam 5D valt hier en daar al. Alleen kunnen we de naam 5D, 6D,

7D enzovoorts al gelijk wegschrijven, want dat is niets meer dan een slimme market-ing truc. De naam 4D is ook een rare term, al is dit wel makkelijk uit te leggen. Wat er in de film gebeurd, gebeurt ook met de kijker. Gaat de acteur in de film van links naar rechts in een raceauto? Dan gaat de kijker ook letterlijk van links naar rechts. Staat er een acteur voor je in de film en deze meneer krijgt opeens een spontane niesbui? Dan zal de nies uit het scherm komen en in het gezicht van de kijker be-landen, letterlijk. Klink moeilijk, maar het is makkelijk. Installeer een paar sproeiers in de stoel voor je en je hebt je niesbui. Zet de bioscoopstoelen op beweegbare poten die van een afstand bestuurd kun-nen worden en je hebt je raceauto. Voeg nog wat luchtblazers toe, wat extra lichten en spectaculair geluid van alle kanten en je hebt je 4D.

The Hobbit trailer

10 | Cinema Future

Bron: Youtube

Page 11: YouZine 3.0

| 11

Nog net een stapje verder gaat het met de 5D. Maar zoals al gezegd, is de naam 5D vooral een marketing truc, want ei-genlijk zijn dat toevoegingen aan de 4D ervaring. Denk aan rook (mist), denk aan waterdruppel en lichtflitsen uit het plafon (regen en bliksem), luchtbellen (onderwa-terlook) en geur machines (binnenkomst bij een bakker met vers brood) en je hebt je 5D ervaring. Natuurlijk heeft het zo zijn voordelen, maar het is aan de andere kant weer net te veel. Voor een pretpark is het leuk, maar om nou een goede film te ki-jken uit Azië waarbij je zeiknat op je stoel zit doordat de film zich net afspeelt in het regenseizoen? Nee, doe maar niet.

advertentie voor onderwijsdoeleinden

Verder is het natuurlijk ook een duur grapje. Zo’n rookmachine kost al kapitalen en wie gaat al die verse bakker geur cap-sules aanleveren? Uiteindelijk zal de kijker daarvan ook de dupe worden, want de prijs van de kaartjes gaat dan natuurlijk omhoog. Conclusie van deze 4D en 5D ervaring? Leuk voor een keertje, maar dit gaat hem niet worden.

pagina 12

The Hobbit 3D Behind The

Scenes

Bron: GOOGLE

Page 12: YouZine 3.0

12 | Student Lifestyle12 | Cinema Future

Eerst was er de papieren landkaart, met straten en groene gebieden. Toen kwam Google met Earth en Maps; foto’s van boven. Alles werd opeens zichtbaar, van mensen tot auto’s, maar ook steden kwa-men tot leven. Het laatste van Google gaat nog een zeer grote stap verder met Streetview. Je kan nu eigenlijk op elke willekeurige straat gaan staan over de hele wereld en je kan om je heen kijken. Oke, nog wel op je beeldscherm, maar je ziet het alsof je er echt staat. Nog steeds een beetje onwerkelijk. En het blijven foto’s.

Tot nu toe. We gaan verder met films en nemen als voorbeeld nog even The Hob-bit. Stel je voor: je zit in een bioscoop en kijkt de film. Er is net een scene waarin de hoofdpersoon wordt achtervolgd in een bos door allemaal verschrikkelijke monsters. De bioscoop is eigenlijk een soort koepel en je zit niet meer in een stoel, maar je staat rechtop. Waar je ook kijkt, er is beeld en waar je ook luistert,

er is geluid. Achter je rennen de monsters, voor je zoek je het pad door het bos. Links van je zie je nog meer monsters met je mee rennen en rechts van je is een stro-mende rivier. Oh en boven zie je vogels en boomtakken. Onmogelijk? Wat hadden we nou gezegd. Onmogelijk is het niet meer, maar wanneer gaan we het uitvinden. Nou, nu dus.

Het bedrijf YellowBird is al heel goed bezig en heeft al klanten gehad, zoals Heineken, Louis Vuitton en Virgin. De beelden zijn geweldig en je wordt er echt in getrok-ken. Je bent er echt, want waar je ook kijkt; je ziet precies wat de acteur ook ziet. Een van de meest geweldige voorbeelden is nog wel de livesets op festivals. Stel je weer even voor: je hebt geen kaartje kun-nen bemachtigen voor Sensation maar je wil er toch bij zijn. YellowBird laat je het beleven, bij je thuis. Gaat dit een trend worden? Jazeker, hou het in de gaten!

360 films

InteractiefWaarschijnlijk een van de nieuwste trends en eentje die we ook goed in de gaten moeten houden zijn de films waar je zelf aan mee werkt. Interactieve films: jij kijkt de film, maar jij bestuurd de film ook. De acteur in de film moet een keuze maken en jij mag die keuze maken. Zo kijk je niet alleen de film; zo zit je in de film. De beleving van de film gaat verder dan voorstellen dat je in de film zit; je speelt echt mee in de film. Moeilijk om te maken en vooral ook weer een duur grapje. Maar dan heb je ook zeker een goede film en vooral een goede belevingsfactor.

Combineren?Een voorbeeld van een combinatie is bijna angstaanjagend echt. In de film Last Call wordt je gebeld op je eigen mobiele telefoon en kon je de keuzes maken voor de vrouwelijke actrice die is verdwaald in een horrorhuis (interactieve film uit 2010). Bouw daar een 360 bioscoop omheen en beleef het van alle kanten. In 3D. Met een huis met bewegende planken en krakende trappen in 4D. Met geuren van bloed in 5D. De toekomst komt er-aan. Sneller dan we denken.

Yellowbird 360 Showreel

Interactieve horror film

Page 13: YouZine 3.0

| 13| 13

Bron: GOOGLE

Page 14: YouZine 3.0

14 | Student Lifestyle

Beleef het nu in het echt...Met het nieuwe systeem van Bose

Kijk voor meer informatie op www.bose.nlOnderzoek, technologie & prestaties

Page 15: YouZine 3.0

Beleef het nu in het echt...Met het nieuwe systeem van Bose

Kijk voor meer informatie op www.bose.nlOnderzoek, technologie & prestaties

Bron: BOSE

Page 16: YouZine 3.0

16 | Student Lifestyle

STUDENT LIFESTYLE

On Demand Dvd’s huren is oldschool, Downloaden illegaal. Hoe doe je dat nu dan? Tegenwoordig heb je digitale televisie met on Demand. Hier kun je dan films ‘huren’ voor een bepaal-de tijd door voor de tv te gaan zitten en een paar keer te klikken met je afstandsbedien-ing. Een bekende hiervan is Film 1 wie nu ook naast films de nieuwste series aanbied.

Staan er dan wel films op wie de moeite waard zijn? Jazeker, we hebben er een aantal voor jou geselecteerd wie er worden verwacht en de moeite waard zijn om te bekijken.

Flypaper

Komedie/ Misdaad 85 minutenVanaf 31 januari on Demand Geregisseerd door Rob MinkoffMet Patrick Dempsey, Ashley Judd en Jeffrey Tambor

Wat krijg je als je een bank met twee teams boeven tegelijker tijd de bank gaat beroven? Dat doe je dan toch gewoon samen. Door het gestuntel van het ene team en het clubje gestoorde gijzelaars

loopt het alleen helemaal in de soep. De mysteries stapelen zich op en het wordt beetje bij beetje opgelost door de Tripp die zijn pilletjes niet heeft geslikt. De film heeft lekkere dosis flauwe humor en geeft de standaard bankoverval een lekkere twist.

De film is meester in de vele verschil-lende typetjes

Een beetje een standaard ver-haal met toch hier en daar een onverwachte twist

Bron: Samsung

Flypaper trailer

Page 17: YouZine 3.0

| 17

dat de enigste manier is om er van af te komen is door ze te vermoorden. Ze zijn niet bepaald koelbloedige mannen dus huren ze een moord adviseur in. Alleen loopt natuurlijk niet alles zo als het moet en gaat er van alles mis wat hilarische mo-menten opleverd. Een leuke film voor een avond op de bank.

De lachspieren worden weer getraind

De film moet eerst even opgang komen

Friends with Benefits

vrienden van elkaar worden en dan toch seks willen zweren ze ‘No Emotions just Seks’. Dit gaat dan eerst ook goed tot dat ze dan toch verliefd worden en moeten beslissen wat ze nu willen.

Een prima komedie met een lekkere chemie tussen Justin en Mila.

Horrible Bosses

Komedie/ Misdaad 98 minutenVanaf 31 januari on DemandGeregisseerd door Seth GordonMet Jason Bateman, Jason Sudeikis en Charlie Day

Drie vrienden zijn er over uit, ze moeten van hun vreselijke bazen af. Een avondje in de kroeg doet wonderen, ze bedenken

Komedie 109 minutenVanaf 17 januari on DemandGeregisseerd door Will GluckMet Mila Kunis, Justin Timberlake en Woody Harrelson

Wat doe je na een break up, juist er is tijd voor verandering. Beide besluiten dat het genoeg is met de relaties en richten zich weer op zichzelf. Wanneer de vrouweli-jke headhunter en haar nieuwste klant

Het heeft eerst een mooie wending maar toch sluipen de clichés er in.

pagina 18

Bron: GOOGLE

Bron: GOOGLE

Friends with Benefits

trailer

Horrible Bossestrailer

Page 18: YouZine 3.0

18 | Student Lifestyle

Van 25 januari tot 5 februari vind alweer de 41e editie van het IFFR (Interantional Film Festival Rotterdam) plaats. Wat houdt het festival eigenlijk in? Nou zoals je misschien al wel kunt raden kun je er films bekijken maar er is meer. Er is muziek, opmerkelijke perfor-mances, gezellig borrelen, verdiepende talkshows, fijne feestjes, bijzondere installaties en interactieve voorstellingen. Dit allemaal voor de feestbeest, festivalveteraan, dagjesmens en cultuurminnaar. Bekijk het volledige programma op de website.

1. Bij Bright Future zie je het opkomend talent wat lekkereigenwijs is en een originele kijk heeft op de cinema wereld.

2. Bij Shorts is er aandacht voor de korte films, behalve de speelduur kennen ook de onderwerpen, technieken en de uitvoering diversiteit. Het gaat van documentaire tot fictie, animatie en experi-menteel. Nergens anders kom je in aanraking met zo’n breed spectrum van de cinematografische mogelijkheden.

3. Bij de Tiger Awards Competitie strijden niet de grote namen om de eer maar

krijgt juist aanstormend talent de kans om te schitteren. Je ziet hier dan ook gelijk acht wereldpremi-ères.

4. Er zijn natuurlijk nog veel meer argumenten waarom je er heen zou moeten gaan. Wat we je aanraden is om er ge-

woon eens heen te gaan en het te beleven. Blijf je toch liever thuis

kijk dan eens op het Video on De-mand van het IFFR. Zo zie je dan toch

nog even de beste films van het festival.

Internationaal film festival

Tips!

Youtube kanaal IFFR

Page 19: YouZine 3.0

| 19

Done in 60 secondsJe favoriete films in een minuut? Filmfa-natics maken de meest originele 60 sec-onden durende remakes van hun favori-ete film. Vorig jaar heeft de Nederlandse Meave Stam de finale gewonnen met haar remake van 127 Hours. Ze mocht dan de ‘Done in 60 seconds Award’ in ontvangst nemen tijdens de Empire Awards in Londen.

Krijg je nu zelf ook honger om een remake te maken? Voor de inzending van dit jaar heb je nog maar krap deze is al 31 janu-ari. Voor inspiratie bekijk je de filmpjes op Youtube onder de zoekterm ‘Done in 60 seconds’.

Jameson Film ExperienceJameson en film is een lekkere mix die verder gaat dan alleen genieten van een goed verhaal met onze whisky binnen handbereik. Hoe? Dat ervaar je tijdens de Jameson Film Experience, een driedelige filmbelevenis in samenwerking met het IFFR.

Bron: Youtube

Bron: GOOGLE

Meave Stam - 127 hours

Website DISS

Page 20: YouZine 3.0

Adevertentie bestemd voor onderwijsdoelstellingenBron FUJI

Page 21: YouZine 3.0

YouZine.nl/actie

Page 22: YouZine 3.0

22 | Bron: GOOGLE

Page 23: YouZine 3.0

New Kids Turbo, een speelfilm die in Nederland een gouden titel behaald heeft, wie kent ze nou nog niet? De film is gebaseerd op de populaire serie van Comedy Central en BNN over een groepje lompe hangjongeren uit Brabant. Het fenomeen New Kids begon in 2007 met korte internetfilmpjes over de dagelijkse beslommeringen van de onaangepaste jeugd in het Brabantse dorp Maaskantje.

Op 6 december 2010 kwam de eerste verfilming uit van de ongenuanceerde series. Deze film had als titel New Kids Turbo. Kortbondig gaat het verhaal over een groep aso twintigers Gerrie, Rich-ard, Rikkert, Robbie en Barrie die uit het Brabantse dorpje Maaskantje komen. Ze raken allemaal hun baan kwijt en moeten noodgedwongen bij Richard intrekken. Als ze niet langer rond kunnen komen van hun uitkering gaan ze meer geld vragen bij een uitkerende instantie. Dit wordt geweigerd, waarna ze zich dreigend op-stellen. Om die reden worden de uitkerin-gen van het vijftal stopgezet. Ze besluiten daarop om nergens meer voor te betalen. De actie-reactie methode breekt dan ook uit in een helse chaos. New Kids Turbo brak een Nederlands record door op de premièreavond al bijna 32.000 bezoekers te trekken. Tot op heden heeft de film al meer dan 7,5 miljoen euro opgebracht en

is het al meer dan 1 miljoen keer bezocht, wat Turbo de status diamanten film gaf in recordtijd.

Na het overweldigende succes van de eerste New Kids-film, hoefden de mak-ers natuurlijk niet erg lang na te denken over een mogelijk een vervolg te maken. Zodoende verschijnt slechts een jaar later al de tweede film, waarin de “Turbo” een schepje erbovenop krijgt. De film heeft een explosieve titel gekregen; New Kids Nitro. De eerste film voldeed voor fans van de televisiesketches precies aan al hun verwachtingen, dus ook zullen de fans de formule weer glansrijk zien terugkomen bij de 2e verfilming. New Kids Nitro, van regisseurs Steffen Haars en Flip van der Kuil, behaalde in Nederland de platina sta-tus. Dat betekent dat sinds de release op 8 december meer dan 400.000 bezoekers de komedie hebben gezien.

Turbo en Nitro

BEKEND VAN

Bekend van | 23

pagina 24

New Kids Turbo trailer

New Kids Turbo de leu-kste stukjes

Page 24: YouZine 3.0

24 | Bekend van

Het grote verschil met de 1e film is dat deze film dubbel de top van onbeschaafdheid bereikt. In sommige momenten zelfs tot slechtst (in de zin van onmenselijk) aan toe. In de uitzending bij “De wereld draait door van d.d. dec 2010” werden de acteurs uitgenodigd. Er kwam naar voren dat de acteurs grenzeloos mochten verzinnen hoe het script eruit kwam te zien. Vooral dat was erg te merken in het 2e deel. New Kids Nitro gaat over de hangjongeren Gerrie, Richard, Rikkert, Robbie en Barrie die graag de dienst uit maken binnen en buiten de Brabantse plaats Maaskantje. Wederom wordt het duidelijk hoe groot de liefde is voor hun eigen dorp. Ze krijgen het aan de stok met de hangjeugd uit het naastgelegen Schijndel. Vechtpartijen en illegale straatraces zijn het gevolg van het conflict tussen de twee dorpen. Als Friese zombies een Brabants slachtoffer maken trekken de beide Brabantse groepen echter gezamenlijk daartegen ten strijde.

De film New Kids Nitro doet het ook goed in Duitsland. Sinds de komedie op 4 januari 2012 voor het eerst in de Duitse bioscoop te zien was, hebben 200.000 mensen gesmuld van de nieuwe avon-turen van de Brabantse aso’s. Dat meldde producent Eyeworks. Voorloper New Kids Turbo deed het vorig jaar ook goed in Duits-land. Slechts 500.000 bezoekers stormden de Duitse bioscopen binnen om de Nederlandse recordfilm in hun taaltje te bekijken. Wanne knoepert joh!

Bron: Youtube

New Kids in het Duits

Page 25: YouZine 3.0

Behind the scènesDe making of van New Kids kan natuurlijk niet achterwege gelaten worden. Achter een film die super over de top is met veel actie, schuilt natuurlijk een geheim van de trucage.

Je zou zeggen een film met veel onzin is zo gemaakt. Maar dat valt dus tegen. New Kids Turbo maakt gebruik van de meest geavanceerde camera technieken. Er word veel gebruik gemaakt JIB-cranes en dolly-tracks die de beelden waar nodig is een tikkeltje extremer maakt. Voor de actiescènes zoals explosies, schietscènes worden in tegenstelling van losse flod-ders wel echte dynamiet staven gebruikt. De scenes worden in een omgeving opgenomen, waar rekening gehouden is met de nodige veiligheid. Auto’s die over de kop vliegen, auto’s die exploderen het maakt de film spectaculairder. Voor vele scenes zijn er voor film extra attributen gebruikt om de juiste shots te krijgen.

Bijvoorbeeld het huis waarin person-age “Richard Batsbak” woont. Het huis is helemaal omgetoverd tot een Hollywood locatie. Professioneel licht, camera en ge-luidsapparatuur staan door het hele huis heen opgesteld. In het huis zijn schot-ten geplaatst om meerdere kamers te maken voor diverse scenes. Met behulp van decor wordt het huis aangekleed. Voor extreme gevecht scenes wordt er gebruik gemaakt van plofzakken. Ook de opgenomen “Opel Manta scènes” worden niet altijd rijdend gefilmd. Vaak is er geen ruimte op de weg voor rijdende camera auto’s en wordt er voor een alternatief gekozen. Zoals oudsher word er gewoon nog gebruik gemaakt van de zogenaamde “James Bond methode” waarin auto’s met personages gefilmd worden voor een green-screen doek. De crew van New Kids is in ieder geval serieus, over de person-ages te spreken… Zij zijn net zo fout als in de film.

advertentie voor onderwijsdoeleinden | 25

Wanne knoepert joh!

Bron: Youtube

Making of Nitro

Page 26: YouZine 3.0

26 | Student Lifestyle26 | Extreme Youtube

De meest opvallende filmexplosies sinds tijden op een rijtje. Titels zoals The Bridge on the River Kwai, The Good the Bad and the Ugly en Mission Impossible. Verdere titels zijn te bekijken bij de omschrijving van het filmpje.

1Youtube is èèn en al filmpjes. Het ideale platform om gedeeltes van een film terug te kijken. Niet elk gedeelte van een film is even leuk, daarom hebben wij vijf extreme filmpjes op een rij gezet.

Bridge explosions

extremeYOU TUBE

Bron: Youtube

Page 27: YouZine 3.0

| 27

District 13

High voltage

Jackass

2

3

4

5

Een spannende achtervolgingscène uit District 13. Een film die gemaakt is met snel en doordacht camerawerk. Deze manier van filmen komt weinig bij dit type films voor.

Een liefdesscène uit een film wordt vaak op een hemelrijke manier aan je getoond. Maar deze liefdesscène is toch wel op een speciale extreme manier in beeld in gebracht.

Dat mensen soms domme acties hebben weten we. Maar dat mensen bewust domme acties doen is toch wel vragen om problemen. Don’t try this at home.

MovietrailerEen rampenfilm kan zo goed zijn gemaakt dat het bijna echt gebeurd had kunnen zijn. Of moet het nog gebeuren??!!

Bron: Youtube

Bron: Youtube

Bron: Youtube

Bron: Youtube

Page 28: YouZine 3.0

We hebben jullie hilarische reacties van de filmpjes ook deze week weer op een rij gezet. Scan de QR codes van het filmpje en lees vervolgens de reacties om te zien of jij het hier mee eens bent!

Rood, blauw en de rest van de kleuren zijn alert als Earl Grey, een super-high-class super-villain, drijgt de hele wereld te “Teabaggen” naar zwart/wit!

Dick Figures: Adventures of Batman & Bloser

YOUTUBE REACTIES

Zoals je in dit filmpje kan zien heeft ook de Zwarte Heerser heeft wel eens trek in een bak met vers gepopte popcorn.

Hoe zou de wereld er uit zien als die net zo was als in de films? Deze twee jongens geven laten dat wel even zien!

Star Wars voice over ‘Ik wil Popcorn’

Smosh: If Movies Were Real

HE LOOKS CUTE WITH HIS TOUNGE STICKING OUT =P TRANSFORMERSOBSESSED

VEEL SUCCES MET DE POEPMRTHECLASSICPRO

U WAS A BLACK MIDGET. BLACK LADY: OHHH HELL NO!!! GUMMYBEARS091

DID HE SAY SOMEONE TEA BAGGED EVERYONE? SAMWAZAMTV

POPCORN BAKKEN MISLUKTSCSTJIMMY

IF VIDEO GAMES WERE REALVISHCRAFT0

OH WAIT I CANT FLYCRAZYHOTELWORKER67

.... EN MN DOCHTER DAN?DEMYSWEETHEART

THATS HOW THEY ACTUALLY RECORDED CLOVERFIELD KITKAT456456

SINCE WHEN BATMAN COULD SHOOT LASERS OUT OF HIS EYES? ONEMANMIKE

HATSIKIDEE, WEER EEN TEHARDRIJDER. XD GENIAAL! ANNANASTAART

1:06 IMPO*SPIT*SSIBLEKAZAPLAM

28 | Youtube reacties

Page 29: YouZine 3.0

COLUMN

Sinds ik op kamers woon, spreek ik mijn ouders veel minder. In het begin nog wel veel; ze wonen dichtbij (half uurtje met de trein) en ik kwam nog elk weekend een kijkje nemen. Kijken of mijn vader, maar vooral mijn moeder, het nog wel kon volhouden zonder haar grote zoon. Maar nu, drie jaar verder, is ook dat bijna weg-gevallen. Mijn lieve moedertje belt nog wel regelmatig en ik kom natuurlijk ook nog wel eens over de vloer. Maar vaak zijn dat korte bezoekjes, dat krijg je met zo’n druk studentenleven. Je hebt geen mo-ment rust meer, dus een knuffel en een kopje thee van je moeder moeten er tus-sen worden gepropt.

Met mijn vader, ik denk met meer vaders, is dat een ander verhaal. Mannen houden niet zo van spontaan even bellen met hun zonen en mijn vriendin zei laatst zelfs: “ja, het is zelfs een beetje raar om zomaar mijn vader te bellen. Vaak komt het er toch op neer dat je iets nodig hebt zoals geld!”. Zo ook mijn vader, natuurlijk de liefste vader, maar op een echte mannenmanier. Heer-lijk, zo zijn vaders en zo moet mijn vader ook blijven. Maar we blijven mannen, dus wij verzinnen wel iets anders in plaats van die thee en knuffels.

Mijn vader en ik gaan daarom regelmatig naar de bioscoop. Gezellig eerst een bi-ertje doen in de stad en daarna een filmpje pakken. Lekker naar mannenfilms met ac-tie en mooie special-effects. Zien we een nieuwe trailer of een nieuwe film ergens voorbij komen, dan sms-en we voor een nieuwe bier- en filmavond. En ja, we heb-ben al een nieuwe film op het oog. Met een trailer die je vol spanning achterlaat. Was het dan toch nog niet afgelopen?

Ik, een filmkenner? Mwhoa, misschien wel. Ik houd van films en heb er al heel veel gezien. Kan ik daarom zeggen dat dit de film wordt van 2012? Ik denk ergens van wel, want de vorige delen vond ik geweldig en dan met de nadruk op gewel-dig. Vol spanning en actie, een zeer goed verhaal met zeer goede acteurs. En nu komt er dus een vervolg. De trailer zegt dat het de laatste is. Dat moet dus sow-ieso een knaller worden. En dus de beste film van 2012? De lat ligt heel erg hoog door deze film, heel erg hoog. Zet de film alvast in je agenda met grote letters op 20 juli 2012.

Schrijf heel groot:THE DARK KNIGHT RISES

Door: Nathan Roos

De film van 2012

COLUMN

Column| 29

Dark Knight Rises trailer

Page 30: YouZine 3.0

30 | Student Lifestyle

‘Tic tac voorkomt een slechte adem,en behandelt dat voor 12 uur’

Slechte adem?Blijf er niet mee rondlopen maar vraag om advies.

Slechte adem is eenvoudig te voorkomen.

www.tic-tac.nl

Beleef nu alles nog scherper en krachtigerGa naar www.philips.nl en bezoek snel de webshop voor meer informatie

Page 31: YouZine 3.0

| 31

‘Tic tac voorkomt een slechte adem,en behandelt dat voor 12 uur’

Slechte adem?Blijf er niet mee rondlopen maar vraag om advies.

Slechte adem is eenvoudig te voorkomen.

www.tic-tac.nl

Beleef nu alles nog scherper en krachtigerGa naar www.philips.nl en bezoek snel de webshop voor meer informatie

Advertentie bestemd voor onderwijsdoeleindenBron: PHILIPS

Page 32: YouZine 3.0

32 | Input lezer

MaartenMaarten Donker, 22 jaar, studeert CMD (Communicatie Media Design) aan de Ho-geschool in Utrecht. Met deze studie komt hij in aanraking met het filmen. En CMD zou CMD niet zijn als je er niet mee moet experimenteren. Zo moest hij voor het vak User Experience een opdracht maken om je gebruikerservaring te verbeteren. Op deze manier is hij samen met Joakim Smits bij de onderwaterhockey vereniging OSV Piranha uitgekomen. Het onderwater hockeyen beviel hem zo goed dat hij zelf ook meteen lid is geworden. Hij werd dan ook gevraagd een promotie filmpje voor de club te maken. Maar onderwater filmen doe je niet zom-aar, omdat zijn camera niet waterdicht is heeft hij een onderwaterbehuizing nodig. Hij geeft een tip voor anderen die onder-water willen filmen “Veel goedkope behu-

izingen zijn onbetrouwbaar en de betrou-wbare zijn vaak net zo duur of nog duurder als de camera. Dus lees goed de reviews van de behuizingen door voor je er een aanschaft. Voor de rest was het adem in-houden en de camera zo min mogelijk te laten bewegen.”

Wat hij het mooist vond tijdens het filmen wat het meezwemmen en midden in alle actie liggen tijdens het oefenpartijtje.Ben je nieuwsgierig geworden naar meer werk van Maarten? Hij heeft ons nog een extra filmpje gegeven. Recent werk kun je vinden op de MAD site waar hij voor werkt samen met andere CMD studenten.

INPUT LEZER In de vorige editie kon je je aanmelden als semiprofessionele filmmaker. In de aanmeld-ingen die we hebben ontvangen, hebben we er twee gekozen. Deze filmmakers hebben we gevraagd om èèn van hun meest indrukwekkende en speciale werken. Deze kun je bekijken en je vindt er kort een verhaal over hoe ze het hebben gemaakt.

“ Voor de rest was het adem

inhouden “

Bron: Youtube

onderwater hockey

INterview Sjors

24 uur filmproject-

Naastenliefde

Making off Naastenliefde

Page 33: YouZine 3.0

LuukLuuk van Velthoven, 23 jaar, is ook een CMD student op de Hogeschool Utrecht. Hij had altijd al de wens om samen met vrienden een film te maken en het ’48 Hour Project’ op het Nederlands filmfestival biedt daar mooi de kans voor. Het 48 HFP (48 Hour Film Project) is een project waar filmmakers een korte film moeten maken.

Hoe doe je dat nu in 48 uur een film maken dan? Luuk vertelt ‘Nou het was een hele opgave. Vooral omdat je voor die tijd bijna niets kan doen. Je weet nog niet wat voor genre film je moet maken en wat voor elementen er in de film moeten zitten. Het enige wat je van te voren kunt doen is dingen rege-len. Denk hierbij aan apparatuur, locaties, muziek, reserveap-paratuur (het is niet fijn als je nieuwe apparatuur moet rege-len als je zo kort de tijd hebt). In die 48 uur gebeuren altijd onverwachte dingen waar je je niet op kunt voorbereiden. Het is ook verschrikkelijk als na de eerste nacht je wekker gaat terwijl je maar èèn uur hebt geslapen omdat je zo druk bent geweest met het script. Maar uiteindelijk komt alles weer goed als de film naar wens is opgeleverd. Je moet van te voren wel een hele strakke planning maken anders red je het nooit met de tijd.’

Wat Luuk het mooiste moment vindt is als net het laatste shot genomen is. ‘De ontlading bij de hele groep is altijd enorm opgelucht als ik als regisseur zeg dat dit het laatste shot was. Dan is het natuurlijk nog niet klaar want dan begint de edit.’ Ook vindt hij het een mooi moment als je bij de jury de film op tijd inlevert.

Nu na al dat stress en niet slapen mag het resultaat er zijn. Met de film ‘Naastenliefde’ heeft hij de 2e publieksprijs behaald en de nominatie Best Use of Character.

Meer zien van zien en weten over het 48 HFP? Hier onder hebben we een afspeellijst voor je van het 48 HFP Utrecht 2011.

advertentie voor onderwijsdoeleinden | 33

Bron: Luuk van Velthoven

Page 34: YouZine 3.0

34 | Student Lifestyle34 | Preview

Criminaliteit, er is altijd wel wat over te zeggen. De vergelijking van vele jaarcijfers bewijzen wel weer hoe het staat gesteld met ons Nederland. Criminaliteit is er in alle soorten en maten. Dit laat ook zien dat niet alle soorten criminaliteit even ernstig zijn. Bij minder ernstige vormen spreken we van kleine criminaliteit. Bij het zich herhaaldelijk schuldig maken aan kleine criminaliteit valt iemand wel in zwaardere straffen. Kenmerkend voor kleine crimi-naliteit is dat: de strafbare feiten meer voorkomen; ze minder ernstig zijn; en de straffen beperkt zijn. Kleine criminaliteit is bijvoorbeeld winkeldiefstal en vandal-isme. Kleine criminaliteit mag dan niet zo zwaar gezien worden, het is wel vaak heel hinderlijk. Vooral oudere mensen raken hierdoor angstig en durven niet meer makkelijk de straat op. Naast kleine criminaliteit bestaat ook de grote of zware criminaliteit. Deze ernstige vorm bestaat uit het plegen van zware misdrijven zoals roofovervallen, verkrachting of moord. De criminaliteit is sterk in beweging. Bij zware en georganiseerde criminaliteit worden steeds verfijndere ‘technieken’ toegepast. Daardoor laten organisaties zich moeilijker vangen.

In onze volgende editie kun je van alles vinden over criminaliteit. Wij kijken al uit naar onze pijler Extreme Youtube, waarin in elke YouZine editie de meest buiten-gewone filmpjes aan jou getoond worden. Criminaliteit heeft bij ons een hoog humorgehalte en wordt een thema dat je absoluut niet mag missen!

DE VOLGENDE KEER

Page 35: YouZine 3.0

| 35| 35

CRIMINALITEITBureau Halt, iedereen heeft er wel eens over gehoord, gezien of gelezen. Bureau Halt is bedoeld om jongeren die minder ernstige delicten hebben gepleegd, een alternatieve straf te bieden. Hierdoor kri-jgen ze de kans om goed te maken wat ze hebben veroorzaakt. Ook krijgen ze geen strafblad. Als de jongere ouder dan 18 jaar was geweest, zou hij voor een winkeldief-stal meer dan een jaar gevangenisstraf en een strafblad kunnen krijgen.

Heb jij wel eens iets te maken gehad met Bureau Halt? Lijkt het jou tof om iets te vertellen over wat je hebt meegemaakt? Wie weet plaatsen we jou in ons blad!

Meld je hier aan om te vertellen

over jouw ervaring met Bureau Halt.

Bron: GOOGLE

Page 36: YouZine 3.0

36 | Student Lifestyle

Heb jij een smartHpHoneDownload hieronder de app

Android appiPhone app

Advertentie bestemd voor onderwijsdoeleindenBron: GOOGLE