Your Workflow Solution - inter.nl€¦ · Alle handelingen van een workflow worden gelogd door...

of 15 /15
Your Workflow Solution

Embed Size (px)

Transcript of Your Workflow Solution - inter.nl€¦ · Alle handelingen van een workflow worden gelogd door...

 • Your Workflow

  Solution

 • 2 3inter.nl

  ATLAS is hét integratieplatform voor bediening en communicatie wat bijdraagt aan optimalisatie van het werkproces. Door de toepassing van de nieuwste technologische ontwikkelingen, gaat ATLAS verder dan alleen de integratie van communicatie en bediening. ATLAS biedt de mogelijkheden om, met een intuïtieve gebruiksvriendelijke bedieningsinterface, processen en workflows te automatiseren. Door de toepassing van de nieuwste technologische ontwikkelingen, gaat ATLAS verder dan alleen de integratie van communicatie en bediening. ATLAS biedt de mogelijkheden om, met een intuïtieve gebruiksvriendelijke bedieningsinterface, processen en workflows te automatiseren.

  Integratie van verschillende systemen

  ATLAS is speciaal ontworpen om operators te ondersteunen in hun werkzaamheden. Cruciaal is dat alle gewenste systemen voor de operator snel toegankelijk moeten zijn. Door alle bediening op één centrale plaats te integreren behouden operators controle over de werkzaamheden. Met de gebruiksvriendelijke interface van ATLAS, sturen operators ieder gewenst systeem op een intuïtieve wijze aan. Door de uniforme uitstraling is het voor de gebruikers niet relevant welke onderliggende systemen aangestuurd worden. Er hoeft dus geen extra scholing plaats te vinden om de

  onderliggende systemen te leren kennen. Het overzichtelijk presenteren van de modules creëert rust en overzicht bij de operator. Dit heeft een positieve en efficiënte bijdrage in het afhandelen van processen. De modulaire opzet van ATLAS biedt gebruikers alleen de functionaliteit die nodig is. Op een later tijdstip uitbreiden van functionaliteit is geen enkel probleem. Deze opzet maakt ATLAS zowel toepasbaar in de meest eenvoudige- als de meest complexe situaties. Bekijk alle modules in deze brochure.

  Introductie

  Communicatie en bediening op één plek Modulair platform

  Gebruiksvriendelijke interface workflow automatisering voor procesoptimalisatie

  Clean desk Continue doorontwikkeling

  Merkonafhankelijk

  Inhoud4

  6

  9

  8

  10

  10

  15

  20

  13

  18

  16

  23

  17

  25

  26

  Workflow Management

  Gespreksopname

  Roommanagement

  Intercom

  Bronroutering

  GUI

  Architectuur

  Communicatie

  Videocommunicatie

  Ontspannen werken

  Omroepinstallaties

  Camera en Objectbediening

  ATLAS implementeren

  Service Contract

  As a Service

 • 4 5inter.nl

  Workflow Management draagt bij aan procesoptimalisatie, waardoor betere en sneller beslissingen genomen worden. Daarnaast helpt workflow management bij het onder controle houden van de werkdruk en het behouden van inzicht in de status en voortgang van processen.

  Optimaal workflow management verbetert de werkprocessen in de control room. Omdat workflows vastgelegde procedures zijn, wordt de kans op fouten die operators kunnen maken verkleind. Alle handelingen van een workflow worden gelogd door ATLAS. Deze data kan gebruikt worden voor trainingsdoeleinden, evaluatie en het verbeteren van processen. Een goed uitgewerkt workflow draagt bij aan het goed managen van de operatie. Hierdoor slagen organisaties er beter in om op het juiste moment, de juiste taken door de juiste operators uit te laten voeren.

  ATLAS Workflow Management maakt koppelingen met onderliggende systemen, die bij het genereren van een trigger (alarm, melding, notificatie etc.) een workflow activeert. Door middel van een takenlijst kan de operator de workflow afhandelen.

  Dit creëert overzicht, een hogere mate van zekerheid en reduceert daarnaast de kans op fouten. Dit is een grote vereiste in 24/7 kritische omgevingen.

  Grip op uw processen

  WorkflowManagement

  Waarom Workflow Management?

  Betere en snellere beslissingen

  Verbetert werkstromen

  Afname werkdruk

  Toekomstgericht

  Logging werkwijze

  Genereert data

  Inzicht in status en voortgang proces(sen)

 • 6 7inter.nl

  CommunicatieDuidelijke communicatie en snelle afhandeling is cruciaal in kritische processen. Gebrekkige communicatie leidt tot inefficiëntie, waardoor het afhandelen van processen in het gedrang komt. Het is normaal dat verschillende communicatiestromen door elkaar heen lopen. Door communicatiestromen op een juiste manier te organiseren behouden gebruikers overzicht. ATLAS draagt bij aan een positieve afhandeling van de communicatiestromen en zorgt ervoor dat alle communicatiesystemen binnen handbereik zijn.

  Met ATLAS Telefonie hebben gebruikers niet langer verschillende communicatiemiddelen op de werkplek staan, maar enkel één touch applicatie. Het afhandelen van de gesprekken wordt gedaan met een headset, hoorn, tafelmicrofoon of voetpedaal. Hierdoor zijn operators in staat

  gesprekken snel af te handelen. Door de overzichtelijke wachtrij in ATLAS is het mogelijk om gesprekken met prioriteit snel te beantwoorden.

  Telefonie Snel in contact met collega’s in het veld

  Snel in verbinding staan met collega’s in het werkveld kan essentieel zijn om een goede beslissing te nemen. Daarnaast hebben collega’s in het veld mogelijk andere of gedetailleerde informatie die niet beschikbaar is in de control room. ATLAS Radioconnecties integreert verschillende radioconnecties zoals portofonie, mobilofonie, marifonie en radioscanners. Met enkel één knop staat de gebruiker in verbinding met de collega’s in het veld. De gebruiker ervaart geen verschil tussen de diverse systemen. Hierdoor zijn operators in staat gesprekken snel af te handelen.

  Het afhandelen van de gesprekken wordt gedaan met een losse luidspreker, headset, hoorn, tafelmicrofoon en/of voetpedaal.

  ATLAS Radioconnecties kan digitaal en analoog gekoppeld worden. Een digitale koppeling vindt plaats op basis van IP. Een analoge koppeling maakt gebruik van hardware op basis van IO of serieel en analoog audio input. Hierdoor is het mogelijk om vrijwel met iedere radioconnectie te integreren.

  Radioconnecties

  ATLAS Telefonie integreert verschillende telefooncentrales. Het integreren van telefonie systemen gebeurt op basis van SIP, dit is een protocol voor IP-telefoonsignalen, wat ook gebruikt wordt voor het opzetten van VOIP-gesprekken. Doorgaans koppelen wij telefooncentrales van Mitel, Avaya en Cisco. Ook integraties met Skype for Business en Zoom zijn mogelijk.

 • 8 9inter.nl

  ATLAS Intercom maakt het mogelijk om direct spraak- of videocommunicatie te starten tussen de behoeftigen en de operator. Intercom wordt gebruikt voor veel verschillende professionele toepassingen. Vaak bij (toegangs)deuren. ATLAS Intercom integreert intercomsystemen op een gebruiksvriendelijke wijze.

  ATLAS Intercom kan worden geïntegreerd met alle bekende intercomsystemen waaronder Commend, Neumann en Stentofon. Ook intercom oproepen integreren op basis van SIP is mogelijk.

  Intercom Snel in contact met behoeftigen

  Snel in contact met behoeftigen Groot bereik,

  eenvoudigehandeling

  In het geval van een calamiteit of het uitvoeren van routinewerkzaamheden willen operators snel kunnen spreken met alle betrokkenen. Met ATLAS Omroepinstallaties spreken operators snel en effectief via een (bestaande) omroepinstallatie. Dit is eenzijdige communicatie die plaatsvindt via luidsprekers. Dergelijke installaties

  zijn gebruikelijk in de scheepvaart bij sluizen, in het wegverkeer bij bruggen en tunnels, op industriecomplexen of tijdens evenementen. De omroepinstallaties worden gebruikt om te communiceren met grote groepen gebruikers en/of bezoekers.

  Koppel ATLAS Omroepinstallaties digitaal of analoog. Een digitale koppeling vindt plaats op basis van IP. Een analoge koppeling maakt gebruik van hardware op basis van IO of serieel en analoog audio input.

  Omroepinstallaties

 • 10 11inter.nl

  In een hectische situatie kan het voorkomen dat een operator niet juist heeft verstaan wat er gecommuniceerd is. Of is het voor trainingsdoeleinden interessant om terug te luisteren hoe de operator heeft gehandeld. Ook kunnen opgenomen gesprekken gebruikt worden voor juridische afhandeling, een vereiste bij grote industriële

  organisaties. Dankzij ATLAS Gespreksopname is het mogelijk om de audio van alle geïntegreerde communicatiesystemen op te nemen, terug te luisteren en te archiveren.

  ATLAS Gespreksopname is te integreren met vrijwel elk gespreksopnamesysteem. Een gespreksopnamesysteem waar doorgaans mee wordt geïntegreerd is Storavox.

  Communicatie in kritische omgevingen is van essentieel- en soms van levensbelang. Er zijn verschillende manieren om communicatie snel uit te voeren zoals via de gebruikelijke systemen als telefonie, radioconnecties en/of intercom. Maar vaak zeggen beelden meer dan duizend woorden. Het communiceren via beeld en geluid maakt een

  gesprek daarnaast een stuk persoonlijker. Met ATLAS Videocommunicatie starten operators eenvoudig videocommunicatie met alle betrokken stakeholders. Het is mogelijk om snel een meeting op te zetten met meerdere locaties en/of personen. ATLAS Videocommunicatie maakt gebruik van een Skype for Business of Zoom integratie.

  Gespreksopname

  Videocommunicatie Beeld zegt meer dan 1000 woorden

  Eenvoudig opnemen en terugluisteren

 • 12 13inter.nl

  Het voorhanden hebben van de juiste informatie en applicaties is cruciaal in kritische omgevingen zoals de control room. Het is daarom belangrijk dat operators de juiste bronnen/informatie snel kunnen voorschakelen naar een videowall en/of werkplek. ATLAS Bronroutering zorgt ervoor dat operators bronnen eenvoudig kunnen schalen en positioneren.

  Indien men gebruik maakt van camerabronnen is het ook mogelijk om deze met ATLAS Camerabediening te bedienen. Veelgebruikte beeldindelingen kunnen opgeslagen worden als presets. Zo kan de operator bij een specifieke situatie, bijvoorbeeld bij een calamiteit, de juiste presets voorschakelen middels ATLAS Bronroutering.

  Barco OpSpace

  Barco Transform N

  IHSE hardware KVM

  iDDS Server

  WEY Technology

  Integreer ATLAS Bronroutering met:

  Bronroutering

 • 14 15inter.nl

  Voor operators is het noodzakelijk om overzicht te behouden op cruciale situaties. Goed overzicht kan worden gecreëerd door live te beschikken over camerabeelden die zicht hebben op het proces.

  Beelden zeggen soms meer dan duizend woorden of de informatie die uit de gebruikelijke systemen komt. ATLAS Camerabediening geeft de mogelijkheid om Pan-Tilt-Zoom functies van camera’s op een gebruikersvriendelijke manier te bedienen. De operator heeft daarnaast de mogelijkheid om veel gebruikte composities op te slaan als presets.

  Als bezoekers of collega’s zich melden bij een deur, slagboom of poort, moet deze snel geopend kunnen worden. Of het nu gaat om het bedienen van een serie slagbomen in een verkeerssituatie, de toegang tot externe locaties of de hoofdingang van een bedrijfscomplex. Met ATLAS Objectbediening heeft de gebruiker controle over alle

  objecten. Het openen en sluiten van deuren, slagbomen en poorten gaat eenvoudig met één druk op de knop. Door onderliggende systemen uit te lezen weet ATLAS direct of een deur, slagboom of poort weer gesloten is. ATLAS Objectbediening kan o.a. objecten bedienen op basis van MODBUS IP, IO en OPC.

  Camera en objectbediening

  ATLAS Camerabediening integreert zowel analoge- als IP-camera’s van verschillende merken.

  Intuïtieve objectbediening

  Hikvision

  Bosch

  Sony

  AXIS

  Panasonic

 • 16 17inter.nl

  Iedere gebruiker in een control room is er bij gebaat dat zijn werkomgeving plezierig is. Zo kan de temperatuur, verlichting en/of blindering invloed hebben op het welzijn van de operator. ATLAS Roommanagement maakt het mogelijk om het klimaat, de verlichting en de zonwering te bedienen vanaf een centrale plek. Als het klimaatbeheersingssysteem de functionaliteit heeft om decentraal (lees: lokaal) het klimaat te beheersen, dan is binnen ATLAS Roommanagement aansturing per operator mogelijk.

  Roommanagement

  Het ideale werkklimaatvoor uw collega’s

  Iedere gebruiker wenst een bepaalde mate van werkplezier en comfort. Binnen ATLAS zijn twee modules te integreren die gebruikers ontspannen laten werken. Dit zijn de radio en televisie modules.

  ATLAS Radio maakt het mogelijk om te luisteren naar internetradiozenders. De zenders worden vooraf geconfigureerd. Waarna het mogelijk is deze middels ATLAS te selecteren.

  ATLAS Televisie maakt het mogelijk om televisiezenders te tonen op de werkplek. Dit kan zijn voor ontspanning tijdens rustige momenten of het raadplegen van landelijke en/of lokale nieuwszenders om tijdens een calamiteit informatie te verkrijgen. Daarnaast is er een mogelijkheid dat de televisie of radio functie blokkeert tijdens een alarmmelding en/of calamiteit.

  Ontspannen werken

  Radio

  Televisie

 • 18 19inter.nl

  De navigatie toont overzichtelijk alle beschikbare tabbladen. Er kan gemakkelijk en snel gewisseld worden tussen verschillende modules.

  Navigatie

  GUI

  Het communicatie venster maakt het mogelijk om snel en overzichtelijk binnenkomende oproepen af te handelen. De gebruiksvriendelijke interface draagt bij aan vloeiende communicatie.

  Op ieder tabblad is de interface overzichtelijk opgedeeld door middel van modules. Hierdoor is het systeem flexibel uitbreidbaar waardoor het gebruiksgemak gewaarborgd blijft.

  Communicatie

  Modules

 • 20 21inter.nl

  ATLAS implementerenEen implementatie van ATLAS is geslaagd wanneer deze naadloos aansluit op het werkproces. Gebruikers krijgen hierbij de mogelijkheid om op een efficiënte manier het proces af te handelen waarbij een optimale integratie met de diverse systemen gerealiseerd is. Aan de hand van de PDCA-cyclus implementeert INTER ATLAS.

  PlanIn overleg met u wordt de scope bepaalt van de implementatie. Welke werkprocessen worden meegenomen? Hierbij hanteren wij het principe; denk groot, begin klein. In eerste instantie adviseren wij om te starten met 1 of 2 processen. Van de werkprocessen die meegenomen worden dienen de huidige en gewenste werkwijzen uitgewerkt te worden. Met deze stap bepalen wij ook hoe groot het verschil in werkwijze gaat zijn voor de gebruikers.

  DoDe belangrijkste sleutel voor een succesvol project blijkt altijd weer de mate van adoptie te zijn van de gebruikers. Om dit zoveel mogelijk te bevorderen is het vroegtijdig betrekken van de gebruikers belangrijk en om deze reden maken zij ook deel uit van het projectteam.

  CheckElke handeling die in ATLAS wordt uitgevoerd wordt opgeslagen. De informatie die is opgeslagen kan gebruikt worden voor incidentrapportages en evaluaties. INTER adviseert om dit proces periodiek met een consultant te doorlopen. Met deze consultant kan de beste oplossing worden bepaald op basis van de situatie.

  ActATLAS biedt de gebruiker de mogelijkheid om kleine wijzigingen zelf door te voeren. Denk hierbij aan het wijzigen van telefoonnummers en acties. Wijzigingen die meer impact hebben, zoals een interface met een ander systeem, worden door medewerkers van INTER gerealiseerd.

  De PDCA-cyclus

  Act

  Plan

  Check

  Do

  ATLASGeborgd in uw

  organisatie.

  Het ideale werkklimaatvoor gebruikers

 • 22 23inter.nl

  Gedeelde Hardware Hardware

  Werkplek 1ATLAS Client

  Werkplek 2ATLAS Client

  Werkplek 3ATLAS Client

  AUDIO AUDIOVIDEOROUTING

  ATLAS Management Server

  VIDEOROUTING

  Bij de ontwikkeling van ATLAS is rekening gehouden met organisatie kritische processen. Met dit als basis uitgangspunt is het systeem zo ontworpen dat de architectuur voorziet in flexibiliteit en schaalbaarheid. Door de modulaire opbouw van ATLAS kan per module bepaald worden welke vorm van redundantie vereist is. In basis is elke werkplek autonoom, wat inhoud dat ATLAS op de werkplek alle systemen

  direct aanspreekt. Met deze systeem architectuur is elke werkplek volledig op zichzelf staand. Het systeem maakt het zelfs mogelijk om apparatuur tussen verschillende werkplekken te combineren. Hiermee kunnen kosten bespaard worden. Elk proces is anders en stelt andere prioriteiten aan deelfunctionaliteiten.

  ATLAS maakt het mogelijk bewuste keuzes te maken in gewenste betrouwbaarheid. De architectuur geeft u de vrijheid om te bepalen welke processen en functionaliteiten onderdeel zijn van het primaire proces. Dit wordt mogelijk gemaakt binnen ATLAS door per werkplek te bepalen of alle functionaliteiten en componenten geheel of gedeeltelijk benodigd zijn.

  Een flexibel en schaalbaar systeem!

  Architectuur

 • 24 25inter.nl

  SoftwarecontractOp basis van een roadmap bepalen we samen met de markt welke nieuwe functionaliteiten wij ontwikkelen. Zo blijft ATLAS aansluiten op de marktbehoefte en blijft het gebruik maken van de laatste technische mogelijkheden.

  Beschik altijd over de laatste updates!Een vast onderdeel van ATLAS is het bijbehorend software contract. Beschik dankzij dit contract altijd over de nieuwste software versie van ATLAS. Het contract omvat het ter beschikking stellen van softwarematige updates of upgrades, dit om het systeem in topconditie en actueel te houden. ATLAS wordt continu doorontwikkeld, kijkend naar de behoefte en de veranderende omstandigheden in de ICT-wereld met betrekking tot beveiliging. Nieuwe functionaliteit wordt toegevoegd, bugs worden hersteld en grafische userinterface verbeteringen worden doorgevoerd. Dit met als doel dat de gebruiker over steeds meer functionaliteit kan beschikken en steeds gemakkelijker door de software kan navigeren.

  Om als gebruiker van de doorgevoerde verbeteringen te genieten wordt er een software contract afgesloten, met een minimale looptijd van 3 jaar. Na de minimale duur van 3 jaar loopt het contract standaard jaarlijks door.

 • 26 27inter.nl

  as a serviceEen veilige en stabiele werking van ATLAS is essentieel. Het is niet altijd mogelijk om in eigen beheer een goede werking te garanderen. Daarom biedt INTER de mogelijkheid ATLAS “As a service” af te nemen. Als klant betaal je alleen voor het gebruik van de oplossing. INTER garandeert de juiste werking en zorgt voor de rest; van onderhoud, beheer tot functionele updates.

  Wat is “As a service”? Wij begrijpen dat het niet altijd mogelijk is, om zelf het onderhoud en dagelijkse beheer van onze oplossingen te doen. Soms mist simpelweg de capaciteit en de technische kennis. Of is het lastig om de investering rond te krijgen.

  Onderhoud, service en beheer goed geregeld met “As a service”Bij het gebruikersconcept “As a service” betaal je voor het gebruik, bijvoorbeeld in de vorm van abonnementskosten. Dit kan een vast bedrag zijn, berekend naar werkelijk verbruik of naar aantal gebruikers. Op deze manier ontlast je de interne IT-dienst en breng je de aanschafsinvestering flink terug. Kosten voor technisch onderhoud en mankracht worden bespaart. Risico’s worden afgedekt, omdat je van te voren weet wat financiële consequenties zijn. De specifieke wensen, behoeften en beperkingen bepalen welk “As a service” gebruikersconcept passend is bij jullie situatie.

  Geen hoge investering bij aanschaf

  Een riscio- en kostenbesparende optie

  Altijd beschikbaar en werkend

  Onderhoud, service en beheer goed geregeld

  Uitbreiden en integreren naar wens. Eenvoudig schaalbaar

  Daarom bieden wij de mogelijkheid ATLAS “As a service” af te nemen. Je betaalt dan géén aanschafprijs voor ATLAS, maar je betaalt voor het gebruik “on demand”. INTER blijft eigenaar van de oplossing en garandeert dat ATLAS naar wens werkt. Toekomstige ontwikkelingen? Geen probleem, wij zorgen voor de nodige uitbreidingen en integraties.

  “As a service” biedt de volgende voordelen:

 • Weten wat ATLAS voor jouw organisatie kan betekenen?Bezoek inter.nl/ATLAS

  Ratio 1 6921 RW Duiven +31 26 319 69 69 [email protected]