yearbook VVW-Gent-leie 2014

Click here to load reader

 • date post

  21-Jul-2016
 • Category

  Documents

 • view

  214
 • download

  0

Embed Size (px)

description

Annual publication activities overview

Transcript of yearbook VVW-Gent-leie 2014

 • Jaarprogramma 2015

  Driekoningenfeest : vrijdag 09 jan.(18-20u) Nieuwjaarsreceptie : zaterdag 24 jan. (17-19u) Ledenvergadering : zaterdag 07 mrt.(19u30) Lenteschoonmaak : zaterdag 28 mrt.(09 u) Opening vaarseizoen : zaterdag 25 april Hemelvaarttocht : donzon 14 t/m 17 mei Sloepenrenie : zondag 07 juni Leie & maatjes festival: zondag 27 juni Kiwanis : zondag 23 aug. Slag om Gent : zaterdag 29 aug. Sluiten vaarseizoen : zaterdag 17 okt. Herfstopruiming : zaterdag 24 okt. (09u) Mosselsouper : zaterdag 14 nov. (19 u) Sinterklaas : zondag 29 nov. (15 u)

 • Je moet het toegevenVan recepties, daar kennen ze hier aan de Gentse Leie-boorden wat van.

  Dat doen ze als de beste. Ze hebben er trouwens veel ervaring mee. Want op elke steiger of aanlegplaats die ze aandoen tijdens hun clubuitstappen, zelfs tot in het verre buitenland, wordt er geklonken.

  Dus zeker vandaag op deze 25 ste dag van nieuwe jaar.

  De vele aanwezigen konden na de nieuwjaarswens van Jos, genieten van een jaarlijks weerkerende snoeptafel ,mede dank zij ons B.L.F.-trio ; Bart, Lucien en Francine en hun medewerkers. Ook dit jaar kregen al de leden een mooi

  ingebonden fotoboek van het voorbije jaar. Bedankt Gent - Leie!

 • Naar jaarlijkse gewoonte, kwam er op zaterdag 1 maart heel wat volk opdagen. Misschien wat minder dan vorig jaar ,maar aan sfeer en gezelligheid geen gebrek.Traditiegetrouw werd er even teruggeblikt naar wat het voorbije jaar het clubgebeuren heeft beroerd. De klassieke boekhoudkundige cijfertjes werden ons niet onthouden. Tal van realisaties werden nog eens belicht. Zoals de aanpassingen in onze haven, onderhoudswerken aan het clubgebouw. Mooie herinneringen van een goed gevuld en geslaagd 2013,kwamen door woord en beeld uitgebreid aan bod. .. Er werd ook even naar de toekomst gekekenHet jaarprogramma, nieuw geplande investeringen enz Ruime aandacht ging onder meer naar nieuwe plannen, die ons zowat worden opgedrongen in een verre of nabije toekomst .. Met een stevige pint en een dik belegde boterham konden we deze bijeenkomst afsluiten.

 • Het is als wakker worden in een nieuwe omgeving. Ondanks de vele, wilde en geldverslindende ideen die er gesmeed worden, om ons stekje aan de waterkant te verbouwen tot een megalomaan groen en recreatief gebied, het zogenaamde

  Masterplan Yacht Valley tracht onze club de ons toevertrouwde site te onderhouden als een goede huisvader. Er zijn immers geen kapitale ingrepen, nodig om natuur en gezelligheid dichter bij de mensen te brengen, zoals sommige slimme mensen beweren. Je krijgt soms de indruk dat er andere belangen meespelen dan wat groen en wat gras, zoals Louis Neefs destijds bezong! Grondig trim- en snoeiwerk volstaan ,en als er nood is aan bomen en struiken, dan is er toch plaats in overvloed ! Op 3 en 4 februari werd er ,zoals je kunt zien, op de terreinen van het VVW, flink gezaagd en gehakseldom plaats te maken voor nieuw en fris lentegroen.

 • Net als vorig jaar hadden wij last van indringers Doch ditmaal van een heel andere orde. Ze ondergraven ons terrein, en als er iets is , waar Jos absoluut niet tegen kan, is het wel , dat ze aan zijne gazon komen. Dus greep hij in! Gewapend met spade en een hele ijzerwinkel schietgeweren en klemmen, plus een uitgekiende strategie trok hij ten strijde. Wat het resultaat was, moet je hem zelf vragenMaar let op ! Je kent die vissers-en schippersverhalen!!

  Zoveeeel en zo groooot.

  Ja dit is m dan ,de boosdoener ,

  De TALPA EUROPAEA, een onder de grond levend bijna blind zoogdier, met een zachte zwart fluwelen vacht, graafpoten en een spitse roze snuit Zo mooi en lief.

 • kan je nu een bezoekje brengen aan onze club ! Want vanaf heden mogen wij het logo van een Hartveilige Club voeren.

  Er werd op die vrijdagavond 7 maart nogal wat

  gekust en gemasseerd in ons clublokaal ! Om ons een slecht imago te besparen, toch enige duiding Het gaat hier wel om die zo geprezen - reddende

  mond kus- en de bijbehorende hartmassage. Waarom dit initiatief ? Stel dat er plots iets mislooptEen clublid of een toevallige bezoeker doet een

  hartstilstand! We alarmeren natuurlijk meteen de hulpdiensten. Maar in de tussentijd van bellen en arriveren, liggen er levensbelangrijke minuten, die wij kunnen en moeten overbruggen. Het clubbestuur is dan ook bijzonder blij, dat er zoveel volk is komen opdagen, op deze opleidings- en demonstratieavond van het Rode kruis. Apneu, asystolie en defibrilleren zijn nu geen loze begrippen meer voor ons, maar we hopen toch stilletjes, dat we deze opgedane kennis nooit in de praktijk behoeven om te zetten.

 • Lenteschoonmaak. Normaliter zou zon opkuis

  handenvol dienstenchecks vergen. Maar steeds weer, worden de talrijke taken, hier door vele bereidwillige handen met plezier verricht.

  En dit voor een bord heerlijke soep, een stevige boterham, een lekkere pint ,en veel ambiance ! In tegenstelling tot vorig jaar, toen de

  lente opkuis gebeurde onder een bar koud en laat winteroffensief, mochten we dit jaar op deze 29 maart, genieten van een mooie en zonnige lentedag. Dit bied perspectieven voor het komende vaarseizoen !

 • Zoals je ziet zijn er steeds weer van die uitslovers die uitblinken in het spuitenschurenschilderenzageninstalleren

  bricolerenfatsoeneren en purifiren. Bedankt hiervoor !

 • kAls we de kranten

  mogen geloven, dan

  beleven we de warmste

  en zonnigste lentedagen

  ooit ,zo vroeg in maart !

  En wat blijkt!

  Als het zonnetje ook

  maar even uitzit, dan

  zijn de echte

  petanqers

  en dat zijn wij dus ,

  niet meer te houden

 • Je ziet, er wordt volop genvesteerd en vernieuwd aan de Gentse Leie-boorden.

  Zomaar eventjes negen verdeelkasten

  Zes-en-veertig aansluitingen en evenveel tellers,

  werden er in de maand maart genstalleerd.

  Onze technische ploeg (Er-Pa & co) stak het internationale en imposante gezelschap:

  Monsieur Andr Ampre (1775-1836) Herr Georg Ohm (1787-1854) En Signor Conte Alessandro Volta (1745-1827)

  weer voor vele jaren, in een nieuwe en veilige kast. Zo kan iedereen weer optimaal genieten van

  warmte, koeling, verlichting, en vele

  andere technische verworvenheden

 • VVW Gent-Leie doet het zoals steeds, met stijl. We doen onze naam alle eer aan, met deze mooie tocht langs de vele meanderende en schilderachtige Leiebochten. We komen we met onze vloot van 15 eenheden, groot en klein, aan bij de collegas van het MYCG. Nadat elkeen zn plaatsje heeft gevonden aan de Groene Brug in Bachte Maria Leerne, gaan we voor een paar uurtjes de benen strekken. Dit is wel nodig na een tocht van 90 minuten navigeren tegen stroom! Na een eerste opkikkertje met een overheerlijke Mattentaart, gaan we met 46 sportievelingen, onder een staalblauwe hemel ,en een heerlijk deugddoend zonnetje op weg naar een betoverend mooi bouwwerk in renaissancestijl uit de 16 eeuw.

  Onze groep duikt voor even terug in de tijd, wanneer we na een

  stevige Filliers, het Kasteel van Ooidonk betreden. Voor de leergierigen onder onshl kort.

  Het kasteel vindt zijn oorsprong in de 12 eeuw als versterkte boerderij. OOI-DONK komt van het Germaanse toponiem Ho-donc. Dit verwijst naar een hoge donk of zandige ophoging of verhevenheid in een moerassig gebied.

  Onder deskundige leiding genieten we van de prachtige zalen ,decors, meubels, zilverwerk, tuinen enz.. Bij onze terugkeer in de Motor Yacht Club Gent, is een tasje koffie met fruitig gebak een welgekomen versnapering.

  We zetten onze koers uit, richting thuishaven, waar we, hoe kan het ook anders, getrakteerd worden op een gezellig (doop)aperitief. s Avonds zorgen Valerie en Gloria ervoor, dat we kunnen aanschuiven aan een heerlijk maal. Ik zou zeggen:

  t Was een mooie dag die 5 april, n een mooi begin.

 • We hadden al een tijdje af te rekenen met ondieptes in onze jachthaven.

  Vooral de grotere jongens, hadden er last van.

  Baggeren leek dan ook de meest voor de hand liggende oplossing. Op die erg zonnige 19mei werden de talrijke terrasjesmensen getrakteerd op een bijkomende attractie. Een inktzwarte en een onwelriekende blubber. Ondanks het feit dat de

  vuile smurrie niet werd

  verwijderd maar slechts verplaatst, kunnen we toch, weer een tijdlang met meer water onder de kiel manoeuvreren in onze jachthaven.

 • op nummer 70 ligt ze dan . De enige echte sloep die onze club rijk is ! Een prachtig ding. Bij de aanschaf ervan, zag je een oude wat uitgeleefde sloep, getekend door de vele jaren.

  Diep gerimpelde groeven, met hier en daar wat vochtophoping en talrijke littekens van slecht uitgevoerde opknapbeurten. Na een grondige renovatie en vele maanden van intensief maar liefdevol strippen, schuren en plamuren, zorgde Carl ervoor dat die verdwenen schoonheid en elegantie na 37 jaar, terug naar boven kwam.

  De gelukkige eigenaar maakte er zelfs een groene dame van . Aan het staartstuk van de zuinige viertakt, voorzag hij een bijkomende elektromotor.

  M.a.w. a real hybrid . Je kan het je