WORKSHOPS CURSUSSEN - Picto 2013... · PDF file Workshop Sociale Media en Nieuwe Media De...

Click here to load reader

 • date post

  09-Feb-2020
 • Category

  Documents

 • view

  0
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of WORKSHOPS CURSUSSEN - Picto 2013... · PDF file Workshop Sociale Media en Nieuwe Media De...

 • 1

  WORKSHOPS

  thema avonden

  CURSUSSEN persoonlijk

  computergebruik

  TRAININGEN team en individueel

  OP MAAT cursussen, trainingen en

  workshops

  cu rs

  u sa

  a n

  b o

  d

  v o

  o r

  h e

  t o

  n d

  e rw

  ij s

  2 0 1 3 -2 0 1 4

 • 2

  Workshop OFFICE

  Workshop PRESENTATIE in combinatie met tablets

  Workshop SOCIALE MEDIA en NIEUWE MEDIA

  WORKSHOPS thema avonden

 • 3

  NIEUW WORKSHOP AVONDEN! Nieuw in ons cursusaanbod zijn een drietal workshops rondom een bepaald thema waarin we de deelnemers de mogelijkheid geven globaal een indruk te krijgen van verschillende programma’s en toepassingen binnen een bepaald thema. De workshops: Workshop Presentatie (in combinatie met tablets) Hierin staan de volgende onderwerpen centraal Presentaties maken met PowerPoint, Publisher en Prezi Filmen met Tablets en filmbewerking Presenteren op YouTube Datum: Dinsdag 15 oktober 2013 19.30 uur - 22.00 uur Kosten: 65 euro p.p. Workshop OFFICE Hierin staan de volgende OFFICE 2010 toepassingen centraal Excel, Word, Outlook en One Note Datum: Dinsdag 18 februari 2014 19.30 uur—22.00 uur Kosten: 65 euro p.p.

  Workshop Sociale Media en Nieuwe Media De toepassingen die behandeld worden zijn: Ipads, Smartphones en Apps. Verder komen Facebook en Twitter aan de orde en kijken we hoe je deze toepassingen kunt gebruiken in de klas. Datum: Dinsdag 15 april 2014 19.30 uur—22.00 uur Kosten: 65 euro p.p.

 • 4

  Nr. Naam

  Aantal

  bijeen-

  komsten

  Prijs

  p.p.

  1 Werken met Excel 2010 voor beginners 4 220,-

  Basistechnieken in Excel, o.a. gegevens invoeren en formules,

  werken met tabbladen en functies gebruiken.

  Edie

  2 Tekstverwerken met Word 2010 3 165,-

  Basis tekstverwerken in Word, o.a. tabellen, opmaakprofielen,

  inhoudsopgave en kop– en voetteksten

  Klaas

  3 Publiceren met Publisher 2010 3 165,-

  Basistechnieken, knoppenbalken, gebruik van wizards, vaste

  ontwerpen en lege publicaties.

  Markus

  4 Presenteren met PowerPoint 2010 3 165,-

  Basistechnieken, een presentatie maken, tekenen, organo-

  grammen en presenteren.

  Peter

  5 Outlook 2010 3 165,-

  In de cursus wordt ingegaan op het gebruik van diverse func-

  ties van Outlook 2010, zoals: E-mail, Agenda en Taken.

  Edie

  6 Joomla 3 165,-

  Tijdens deze cursus leert u hoe u een schoolwebsite maakt en

  onderhoudt met het content management systeem Joomla.

  Karin

  CURSUSSEN persoonlijk

  computergebruik

 • 5

  Cursussen persoonlijk computergebruik De cursussen die wij aanbieden zijn inclusief cursusmateriaal maar exclusief software. Wilt u een cursus volgen die niet vermeld staat, kunt u dat ook aangeven. In overleg is er een mogelijkheid om voor schoolteams cursussen op maat te geven in het eigen schoolgebouw. Een school moet dan beschikken over een daarvoor geschikt computerlokaal met voldoende computers en de programma’s (software) waarvoor een cur- sus wordt aangevraagd.

  Werkwijze Heeft u belangstelling voor één of meer cursussen, dan kunt u zich aanmelden door te e-mailen naar petervermeij@picto.nl met als onderwerp: Cursus . Wanneer wij minimaal 5 aanmeldingen per cursus binnen gekregen hebben dan gaat de cursus van start en plannen wij een datum in overleg met de aan- melders. Iedere cursusavond begint om 19.30 uur en eindigt om 22.00 uur en vindt plaats in het cursuslokaal bij PICTO in Veendam. Bent u een avond verhinderd, wilt u zich dan tijdig afmelden bij de cursuslei- der of via 0598-612950.

 • 6

  Netwerktraining De schoolnetwerken worden steeds complexer. PICTO probeert de netwerken zo toegankelijk mo- gelijk te maken door veel zaken op de achtergrond goed te regelen. Toch ontkomt men er niet aan dat na de inrichting van het netwerk een stukje uitleg noodzakelijk is. Deze training wordt regelmatig gegeven door de technische afdeling van PICTO.

  Voor concrete data kunt u contact op te nemen met het PICTO-kantoor. De cursus is bedoeld voor ICT-coördinatoren.

  Esis/Cito Ondersteuning bij het opstarten van Esis webbased of Cito LVS maximaal 1 uur: gratis. Teambegeleiding bij invoer Esis webbased of Cito LVS minimale duur 3 uur: € 25,- p/u. Wanneer u meer informatie wenst of een afspraak met ons wilt maken, kunt u contact met ons opnemen via E. picto@picto.nl of T. 0598-612950.

  Beginnerstraining Interactief bord : ActivInspire De cursus ActivInspire is een beginnerstraining waarin men de basisvaardigheden leert om met het programma ActivInspire aan de slag te kunnen gaan en worden de moge- lijkheden met de beamer behandeld. Deelname aan deze training bedraagt € 25,- per deelnemer. De cursusduur is 1 middag van 13.30 uur tot 16.00 uur en vindt plaats op de woensdag- middag. Data voor deze training kunt u vinden op onze website.

  Vervolgtraining Interactief bord : “Werken met het Digibord” De training Werken met het digibord is een vervolgtraining waarbij niet meer alleen de software ActivInspire centraal staat, maar krijg je handreikingen en ideeën voor gebruik in de praktijk en worden de didactische mogelijkheden behandeld. In het zelfstandig deel maakt de cursist zelf een keuze uit opdrachten die passen bij zijn of haar niveau. Deelname aan deze training bedraagt € 45,- per deelnemers. De cursusduur is 1 middag van 13.30 uur tot 16.00 uur en vindt plaats op de woensdag- middag.

  TRAININGEN team en individueel

 • 7

  OP Maat cursussen, workshop en trainingen Joomla op maat Nieuw dit jaar is onze Joomla op maat cursus. De cursus wordt samengesteld aan de hand van uw vragen. Werkt u al met Joomla maar mist u

  uitgebreidere kennis of loopt u tegen problemen aan dan kunt u zich opgeven voor deze cursus. Nadat er minimaal 5 aanmelders zijn nemen wij contact met u op om een datum te bepalen en te inventariseren welke onderwerpen behandeld moeten worden. De duur van de cursus is afhankelijk van het aantal onderwerpen.

  Kosten: €65 per avond per deelnemer. Aanmelden via karinmassink@picto.nl o.v.v. Joomla op maat Aanmelden Workshop op maat Heeft u een verzoek voor een workshop avond op maat? Bijvoorbeeld een workshop rondom het thema: Videoconferencing of Office O365. Uw verzoek aanmelden kan via petervermeij@picto.nl Aanmelden Training of Cursus op maat Heeft u of uw team een verzoek voor een training of cursus die niet in deze folder staat stuur dan een email naar petervermeij@picto.nl

  OP MAAT cursussen, trainingen en

  workshops

 • 8

  Jacob Bruggemalaan 118

  9641 EZ Veendam

  PICTO Platform Informatie Communicatie Technologie Onderwijs

  Telefoon: (0598) 61 29 50

  Fax: (0598) 63 54 99

  E-mail: picto@picto.nl