Workshop - Plannen in de thuiszorg 2016

2
PERSONEEL PLANNEN IN DE THUISZORG PRAKTIJKGERICHTE WORKSHOP In deze workshop leert u meer over de verschillende uitdagingen van teams plannen in de thuiszorg, en hoe u goede uurroosters opmaakt en be- heert. Planners in verpleging, verzorging en thuiszorg staan immers voort- durend voor de uitdaging om de juiste planningsbeslissingen te nemen. Die beslissingen hebben immers gevolgen voor de productiviteit, klantentevre- denheid en de werkdruk van collega’s. Door de hoeveelheid diensten, taken, ‘ritjes’, medewerkers en randvoorwaarden kan die planning een complexe aangelegenheid worden. WAT LEVERT DEZE OPLEIDING U OP? VOOR WIE IS DEZE OPLEIDING GESCHIKT? INHOUD VAN DE OPLEIDING CURSUSLENGTE CURSUSDATA LOCATIE DEELNAMEPRIJS VOORJAAR 2016 Donderdag 12 mei internationale dag van de verpleegkunde NAJAAR 2016 maandag 10 oktober 1 lesdag van 9.30 tot 16.30u Déhora België, Antwerpen € 350 excl 21% BTW pp. DEHORA OPLEIDINGEN 2016 WWW.DEHORA.BE WWW.PLANNERSACADEMY.BE In deze workshop verdiept u zichzelf in de verschillende dimensies van werkplanning in een thuiszorg organisatie en u maakt kennis met de uitdagingen van takenplan- ning. U leert o.a. hoe u op basis van de klantvraag en de beschikbaarheid van zorg- verleners een goede planning kan opmaken, én hoe u deze kan onderhouden in geval van ziektes of afwezigheden. U leert doeltreffend diverse planningsvraagstukken op te lossen, en hoe u problemen en oplossingen helder naar klanten en collega’s kan communiceren. Op het einde van deze workshop heeft u meer inzicht in personeel- splanning in de thuiszorg, en beschikt u over nodige kennis om effectief teams te plannen in de thuiszorg. Veel cursisten gebruiken de workshop ook om hun bestaande kennis op te frissen! Deze workshop is een must voor zorgcoördinatoren, zorgmanagers of afdelings- hoofden die betrokken zijn bij de opmaak of controle van personeelsplanning in de thuiszorg. De volgende onderwerpen komen aan bod: inleiding: planning in thuiszorg; stappen om tot een goede planning te komen; uurrooster planning versus werkdruk; spelregels voor een goede dienstenplanning; van werkaanbod naar uurroosters; de impact van wensen van klanten en medewerkers; verlofplanning; verschillende methodes om uurroosters op te maken; planningssoftware voor dienstroosters; flexibele uurroosters en zelfsturende teams; tips & tricks uit de praktijk. De workshop ‘uurroosters in de thuiszorg’ leent zich prima voor uitvoering in uw eigen ziekenhuis of woonzorgcentrum. De inhoud en de tijdsduur van de opleiding kan op wens worden aangepast. De opleiding kan plaatsvinden op een door u gekozen locatie of tijdstip.

Transcript of Workshop - Plannen in de thuiszorg 2016

Page 1: Workshop - Plannen in de thuiszorg 2016

PERSONEEL PLANNEN IN DE THUISZORGPRAKTIJKGERICHTE WORKSHOP

In deze workshop leert u meer over de verschillende uitdagingen van teams plannen in de thuiszorg, en hoe u goede uurroosters opmaakt en be-heert. Planners in verpleging, verzorging en thuiszorg staan immers voort-durend voor de uitdaging om de juiste planningsbeslissingen te nemen. Die beslissingen hebben immers gevolgen voor de productiviteit, klantentevre-denheid en de werkdruk van collega’s. Door de hoeveelheid diensten, taken, ‘ritjes’, medewerkers en randvoorwaarden kan die planning een complexe aangelegenheid worden.

WAT LEVERT DEZE OPLEIDING U OP?

VOOR WIE IS DEZE OPLEIDING GESCHIKT?

INHOUD VAN DE OPLEIDINGCURSUSLENGTE

CURSUSDATA

LOCATIE

DEELNAMEPRIJS

VOORJAAR 2016• Donderdag12mei

internationaledagvandeverpleegkunde

NAJAAR 2016• maandag10oktober

1lesdagvan9.30tot16.30u

DéhoraBelgië,Antwerpen

€350excl21%BTWpp.

DEHORA OPLEIDINGEN 2016

WWW.DEHORA.BEWWW.PLANNERSACADEMY.BE

Indezeworkshopverdieptuzichzelfindeverschillendedimensiesvanwerkplanningineenthuiszorgorganisatieenumaaktkennismetdeuitdagingenvantakenplan-ning.Uleerto.a.hoeuopbasisvandeklantvraagendebeschikbaarheidvanzorg-verlenerseengoedeplanningkanopmaken,énhoeudezekanonderhoudeningevalvanziektesofafwezigheden.U leertdoeltreffenddiverseplanningsvraagstukkenoptelossen,enhoeuproblemenenoplossingenheldernaarklantenencollega’skancommuniceren.Opheteindevandezeworkshopheeftumeerinzichtinpersoneel-splanning inde thuiszorg, enbeschiktuovernodigekennisomeffectief teams teplannenindethuiszorg.Veelcursistengebruikendeworkshopookomhunbestaandekennisoptefrissen!

Deze workshop is een must voor zorgcoördinatoren, zorgmanagers of afdelings-hoofdendiebetrokkenzijnbijdeopmaakofcontrolevanpersoneelsplanning indethuiszorg.

Devolgendeonderwerpenkomenaanbod:

• inleiding:planninginthuiszorg;• stappenomtoteengoedeplanningtekomen;• uurroosterplanningversuswerkdruk;• spelregelsvooreengoededienstenplanning;• vanwerkaanbodnaaruurroosters;• deimpactvanwensenvanklantenenmedewerkers;• verlofplanning;• verschillendemethodesomuurroostersoptemaken;• planningssoftwarevoordienstroosters;• flexibeleuurroostersenzelfsturendeteams;• tips&tricksuitdepraktijk.

De workshop ‘uurroosters in de thuiszorg’ leent zich prima voor uitvoering in uw eigen ziekenhuis of woonzorgcentrum. De inhoud en de tijdsduur van de opleiding kan op wens worden aangepast. De opleiding kan plaatsvinden op een door u gekozen locatie of tijdstip.

Page 2: Workshop - Plannen in de thuiszorg 2016

WWW.DEHORA.BEWWW.PLANNERSACADEMY.BE

Naaanmeldingvanuzelfen/ofuwcollega(s)ontvangtuvanonseenbevestigingophetdooruopgegevene-mail-adres.Eentweetalwekenvoordecursusontvangtueenherinneringmetnogenigepraktischeinformatieeneenroutebes-chrijving.Eenfactuurzaluvooraanvangsdatumwordentoegestuurdophetdooruvermeldefacturatieadres.Mochtdetrainingdooronvoorzieneomstandighedennietdoorgaan,dannemenwijoptijdcontactmetuopomeenpassendalternatieftevinden.

DEZE OPLEIDING OP MAAT VAN UW TEAM OF ORGANISATIE?

Naast opleidingen enworkshops in open inschrijving biedt Déhora ook (incompany) opleidingen opmaat. Heeft umeerderecollega’sdieeenopleidingofworkshopwillenvolgen?Ofwiltueenopleidingdienaadloosaansluitbijuwspecifiekewerksituatie?Wenstuopbasisvaneenopleidingofmasterclassindezefoldereentoegepasteopleidingopmaatvanuwwensen?Ookdaarzorgenwijgraagvoor.Inoverlegmetuontwikkelenwijeenopleidingdieexactaansluitbijdewensen,doelstellingenenrandvoorwaardenvandeorganisatie.Ditkanbijvoorbeeldeeneendaagseworkshopzijnmaarookeenvolledigopleidingstrajectmeteenofficieelexamen.

INSCHRIJVEN VOOR DEZE OPLEIDINGU KUNT ZICH OP VERSCHILLENDE MANIEREN INSCHRIJVEN

• Viahetaanmeldingsformulieropdewebsitewww.plannersacademy.be. • [email protected].• Ukanuwreservatiesteedsdoorgevenviahetnummer03 218 95 39

(eenschriftelijkebevestigingperpostofe-mailblijftechtervereist!)