Woonmakelaar april 2012

20
Stadgenoot bouwt verhuurt verkoopt onderhoudt ondersteunt Te koop & te huur De Woonmakelaar Editie maart / april - 2012 Pagina 6: GetijenVeld: betaalbare luxe

description

Uitgave van Stadgenoot

Transcript of Woonmakelaar april 2012

Page 1: Woonmakelaar april 2012

Stadgenoot

bouwt

verhuurt

verkoopt

onderhoudt

ondersteunt

Te koop & te huur

De WoonmakelaarEditie maart / april - 2012

Pagina 6: GetijenVeld:betaalbare luxe

Page 2: Woonmakelaar april 2012

2

Woning van de maand 2

Ik wil 020 wonen 3

In prijs verlaagd! 4

Column: De scherpste prijs van Amsterdam 5

Interview kopers GetijenVeld: ‘Onze nieuwe tuin is groter dan ons vorige huis’ 6

Interview: ‘Van de brand is niets meer te zien’ 12

Aanbod koopwoningen tijdens Open Huis 14 april 14

Uitgelicht: Parkrand 19

Woning van de maand:Ruim appartement met zonnig balkon

Inhoudsopgave

In een rustige en groene omgeving gelegen 3-kamer appartement van circa 73 m² op de eerste verdieping met een zonnig balkon op het zuiden. Separate berging op de begane grond.

IndelingGalerij, entree en hal woning, meterkast, tweede hal, dichte keuken met bergkast, toilet met fonteintje, badkamer met

Sijlhoff 18, Amsterdam Zuid (Buitenveldert)

Oppervlakte : 73 m²Aantal kamers : 3 kamers Vraagprijs : € 161.500,- k.k.Erfpacht : afgekocht tot 2051Bouwjaar : 1961

ligbad, douche en wastafel, woonkamer met deur naar het balkon en inbouwkast, twee slaapkamers. Woning is voorzien van blokverwarming, gedeeltelijk dubbel glas, elektrische zonneschermen (woonkamer en slaapkamer) en een nieuwe groepenkast,

OmgevingDe woning ligt vlakbij de gezellige Kastelenstraat, een leuke straat met winkels en restaurants. Iets verderop heeft u het winkelcentrum Groot Gelderlandplein met een ruime sortering aan winkels en restaurants. Buitenveldert is een groene wijk gelegen tussen het Amsterdamse Bos en het Amstelpark met in het midden van de wijk het Gijsbrecht van Aemstelpark. De openbaar vervoervoorzieningen zijn uitstekend en de Ring A-10 is makkelijk bereikbaar.

Page 3: Woonmakelaar april 2012

3

Wilt u geen editie missen? Meldt u dan aan via www.stadgenoot.nl/dewoonmakelaar en u ontvangt vanaf juli maandelijks de nieuwsbrief in uw e-mailbox.

De Woonmakelaar gaat digitaal!Vanaf 1 juli a.s. verschijnt De Woonmakelaar als een digitale nieuwsbrief!

Kom je zaterdag 14 april ooK naar het open huis? de deuren van de ca. 300 woningen staan open van 11.00 tot 14.00 uur.

Goede betaalbare eengezinswoningen en appartementen

in heel Amsterdam tot € 250.000,-. Je kunt rekenen

op een scherpe prijskwaliteitverhouding en een goed

onderhouden woning.

Koop 14 april een woning en krijg een wooncheque van

€ 2.500,-. Slim kopen doe je bij de woningcorporatie!

Kijk op www.ikwil020wonen.nl en vind jouw eigen stukje

Amsterdam.

Open Huis14 april 11-14 uur

Hier is jouw eigen stukjeAmsterdamte koop..!

Kijk op pag. 14 t/m 18 voor de woningen die deelnemen aan het OPEN HUIS

Page 4: Woonmakelaar april 2012

4

Keurige 3-kamer eengezinswoning van circa 80 m² b.v.o. met een zonnige achtertuin (zuiden). Indeling: entree en hal, inpandige berging, woonkamer met open keuken, tweede hal met separaat toilet en trap naar eerste etage, overloop, twee slaapkamers allebei met een vaste kast, badkamer met wastafel en douche. Ongeïsoleerde zolder. Cv-installatie Intergas HR 1995. Erfpacht is afgekocht tot 2057.

Herman Poortstraat 11 HS

Amsterdam Nieuw-West

€ 166.000 k.k.

Gelegen in een gezellige leuke woonomgeving geheel gerenoveerd 1-kamer appartement, circa 53 m² b.v.o. op de begane grond met tuin (westen). Indeling: (eigen) entree en hal, berging, separaat toilet met fonteintje, badkamer met wastafel en douche, woon/slaapkamer met toegang tot de tuin, open (casco) keuken. Cv-installatie Intergas HR 2006. Bijdrage VvE Euro 47,50 per maand. Erfpacht afgekocht tot 2056.

Nicolaas Beetsstraat 44 HS

Amsterdam West

€ 178.000 k.k.

3-kamer eengezinswoning van circa 62 m² b.v.o., met voortuin op het westen en een achtertuin op het oosten voorzien van een houten berging en achterom. Indeling: entree en hal, woonkamer, tweede hal met toegang tot de dichte keuken en separaat toilet, overloop, twee slaapkamers, badkamer met douche. Ongeïsoleerde zolder op tweede etage. Cv-installatie Intergas HR 1994. Erfpacht is afgekocht tot 2053.

Kometensingel 357

Amsterdam Noord

€ 152.000 k.k.

Genieten van de zon op een prachtige plek in stadsdeel West. Fraai gerenoveerd 1-kamer studioappartement, circa 49 m² b.v.o. met beschutte achtertuin (westen). Indeling: entree en hal, volledig betegelde badkamer met douche, zwevend toilet en wastafel, woonkamer met open keuken en toegang naar de achtertuin. Cv-installatie Intergas HR 2009. Bijdrage VvE Euro 62,41 per maand. Erfpacht afgekocht tot 2061.

Van Bossestraat 82 HS

Amsterdam West

€ 142.500 k.k.

Riant 3-kamer appartement, circa 95 m² b.v.o. op de tweede etage met balkon (zuiden). Indeling: entree en hal, woonkamer, dichte keuken, separaat toilet met fonteintje, badkamer met wastafel en douche, twee slaapkamers, berging inpandig en separaat op begane grond. Parkeerplaats in overdekte en afgesloten parkeergarage. Blokverwarming. Bijdrage Vve Euro 280,58 per maand. Erfpacht afgekocht tot 2052.

Loenermark 14

Amsterdam Noord

€ 157.500 k.k.

Fraaie 3-kamer hoekmaisonnette van ca. 95 m² b.v.o. met balkon op het oosten. Indeling: 2e etage: entree/hal, semi open keuken met ruime eetkamer met toegang balkon, woonkamer met Frans balkon, separaat toilet, inpandige trap naar derde verdieping. 3e etage: hal, twee slaapkamers, badkamer met douche en wastafel, berging. CV-installatie 2007. Bijdrage VvE Euro 147,67 p. maand. Erfpacht afgekocht tot 2056.

Gaaspstraat 73

Amsterdam Zuid

€ 265.000 k.k.

Met lift bereikbaar en van alle gemakken voorzien 3-kamer appartement, circa 76 m² b.v.o. op de eerste verdieping met balkon (westen). Indeling: entree en hal met berging, separaat toilet met fonteintje, woonkamer met toegang naar het balkon, dichte keuken, twee slaapkamers, badkamer met wastafel en douche. Cv-installatie Intergas HR 2008. Bijdrage VvE Euro 95,03 per maand. Erfpacht afgekocht tot 2045.

Bartholomeus Diazstraat 13 E

Amsterdam West

€ 180.000 k.k.

Betaalbaar wonen in Gaasperdam. 1-kamer appartement, circa 56 m² b.v.o., gelegen op de derde etage met balkon op zuidoost.Indeling: hal, meterkast, badkamer met douche en wastafel, separaat toilet, ruimte voor cv-installatie, woon- c.q. slaapkamer met toegang tot het balkon, semi open keuken. Gedeelde berging op de begane grond. CV-installatie Intergas HR 2002. VvE EURO 72,84. Erfpacht afgekocht tot 2034.

Tielstraat 111

Amsterdam Zuidoost

€ 89.000 k.k.

Stadgenoot verlaagt de prijzen! Hieronder een greep uit het aanbod.

Page 5: Woonmakelaar april 2012

5

Dat bleek het allemaal niet te zijn.

P en zijn vriendin K woonden al minstens tien jaar in een huurhuis. In Amsterdam-Zuid. Dat dan weer wel. Op bezoek gaan bij P en K was nooit een pretje. Gezellige mensen, hoor, daar niet van. Daar zijn het tenslotte vrienden voor. Maar het huis was verschrikkelijk gehorig en je moest dus voorzichtig over de vloer lopen, want: de buren! Die buren zelf hielden overigens helemaal geen rekening met anderen. Middenin de nacht ging de muziek soms keihard aan. P en K arriveerden niet zelden op hun werk met wallen onder hun ogen. Maar dat was nog niet het ergste. Want als ze hun benedenbuurman aanspraken op de

geluidsoverlast, kregen ze te horen dat ze zélf te hard op de vloer zouden hebben gelopen. P en K droegen de zachtste pantoffels ever, maar dit terzijde. Het was duidelijk een hopeloze situatie. Niet voor P en K overigens. Op feestjes bleven ze klagen over hun woonsituatie. Maar er iets aan doen – ho maar. Want ook al konden ze het zich best veroorloven om een huis te kopen, dit was nu eenmaal geen goede tijd, vond P.

Totdat ik een keer een interview had met een hypotheekadviseur. ‘Iedereen denkt dat dit geen goede tijd is om een huis te kopen,’ zei hij. Inderdaad, dat dacht vriend P ook. ‘Maar voor starters op de woning-markt is dit juist een geweldige tijd. De prijzen zijn een stuk lager en er staan veel huizen te koop, dus je hebt ze voor het uitkiezen. Én de hypotheekrente is op dit moment best laag.’ Toen ik P vertelde over de hypotheekadviseur, zag ik dat er in zijn ogen een lampje ging branden.

De maanden daarop kregen we op feestjes allerlei brochures onder ogen van wonin-gen die hij en K hadden bekeken.

En vorige week kreeg ik dus dat telefoontje. P en K hadden eindelijk een huis gekocht. Goed geïsoleerd tegen geluid, daar hadden ze speciaal op gelet. Maar P had nog meer goed nieuws. Hij had namelijk ook eindelijk die vakantie naar Amerika geboekt. Want wat bleek? Vrienden hadden twee jaar geleden in dezelfde buurt ongeveer hetzelfde huis gekocht voor 230.000 euro. Mijn mond viel open toen ik hoorde wat P had betaald: 207.000 euro.

‘Je hypotheekadviseur had gelijk, het is echt een gunstige tijd!’ glunderde hij. Een vakantie kon er nu nog wel vanaf. Maar eerst werd er geklust en geschilderd in het nieuwe huis. Of ik ook wilde helpen, vroeg P. Natuurlijk. Daar ben je tenslotte vrienden voor. <

Tekst: Ella Mae Wester Fotografie: Henriette Lohman

Column:

De scherpste prijs van Amsterdam

Ella Mae Wester is journaliste. Ze woont in Amsterdam en heeft een dochter (15) en een zoon (12).

‘Jaaaaa, we did it!’ bulderde vriend P. Ik hield de telefoon

iets verder van mijn oor terwijl ik bedacht wat er aan de

hand kon zijn. Hij had net een potje Wordfeud van mij

gewonnen, was dat het? Iets groters, de jackpot van de

staatsloterij misschien? Of had hij eindelijk die vakantie

naar Amerika geboekt waar hij en zijn vriendin het al

maanden over hadden?

Page 6: Woonmakelaar april 2012

6

‘Onze nieuwe tuin is groter dan ons vorige huis’Getijenveld is een mooie, rustige nieuwe wijk in Geuzenveld. De uit Turkije afkomstige

psycholoog Rüstem Polat woont hier in een eengezinswoning, samen met zijn vrouw en

zijn twee kinderen van zes en vier.

Tekst: Ella Mae WesterFotografie: Henriette Lohman

Rüstem: ‘Ons oude huis werd veel te klein voor ons. We woonden niet ver hier vandaan, ook in Slotermeer, in een driekamerwoning van minder dan vijftig vierkante meter. Mijn kinderen zaten op tien vierkante meter met zijn tweeën te spelen. Het is een jongen en een meisje, dat gaat botsen natuurlijk. We hadden ook veel last van geluidsoverlast. Onze woning had dunne muren en de buren maakten nogal veel lawaai, ook ’s nachts. We wachtten op een renovatie maar die

werd steeds uitgesteld vanwege de crisis. En dat zeven jaar lang. Op een gegeven moment beseften we dat we ons ook een koopwoning konden veroorloven. Dus toen deze woning beschikbaar kwam, was de keuze snel gemaakt.’

Aantrekkelijk geprijsd‘Qua prijs was dit best aantrekkelijk,’ zegt Rüstem. ‘Deze huizen kostten 325.000 euro. In hun nieuwe huis hebben Rüstem en zijn vrouw veel meer ruimte – en daar genieten ze erg van. ‘Vooral van de tuin, dat is echt mijn ding. De tuin is groter dan het huis waar

‘Alles is luxe hier. We hadden het slechtste, en nu hebben we het tegenovergestelde.’

Page 7: Woonmakelaar april 2012

7

we vandaan komen. Als het zonnetje schijnt, dan zitten we meestal buiten. Ik heb bloem-bakken laten maken, waarin ik een moestuin heb gemaakt. Vorig jaar hebben we voor het eerst uit de tuin gegeten. Ik had van alles wat: frambozen, druiven, tomaten, peterse-lie, munt.’ Ook prettig: Rüstem en zijn gezin hebben nu eindelijk ruimte voor een eettafel én de kinderen hebben een eigen kamer: het nieuwe huis is een vijfkamerwoning van maar liefst 130 vierkante meter. Rüstem: ‘De keuken is ook fijn. We hebben een inductie-kookplaat, dat is veiliger voor de kinderen. En de douche, die is ook mooi. Alles is

eigenlijk luxe hier. We hebben het slechtste gezien, en nu hebben we het tegenoverge-stelde.’ Nog een voordeel is dat de energie-kosten in deze nieuwbouwwoning laag zijn. ‘We betalen 110 euro per maand voor dit huis. Het is goed geïsoleerd. De verwarming is acht maanden niet aan geweest, dat was niet nodig.’ In Getijenveld hoort het gezin overigens niets meer van de buren.

Uitstekend bereikbaarDe wijk is sowieso een rustige multiculturele buurt, vindt Rüstem. Die is overigens ook

uitstekend bereikbaar. ‘De tram is op vijf minuten lopen hier vandaan, de bus stopt voor onze deur en op de snelweg zit je ook binnen vijf minuten. O ja, en het parkeren is hier gratis, dat is ook erg prettig.’

Rüstem heeft vandaag zijn papadag. ‘Straks komen mijn kinderen uit school, dan gaan we samen naar de bibliotheek of naar het park. Mijn vrouw werkt tot zes uur, dus dan heb ik ze de hele middag. We gaan ook wel eens naar de kinderboerderij of de manege hier vlakbij. Dat vinden ze leuk, dan kunnen ze gras geven aan de paarden.’ <

Heeft u interesse in dit project?

Op zaterdag 14 april wordt er een OPEN HUIS georganiseerd van 11 tot 15 uur. De modelwoning bevindt zich op de Blusséstraat 12 te Amsterdam, Geuzenveld. Kijk voor meer informatie op www.getijenveld.nl

Page 8: Woonmakelaar april 2012

8

Leuke eengezinswoning met veel mogelijkheden!Gelegen in kindvriendelijke omgeving 4-kamer eengezinswoning, circa 88 m² b.v.o. met ruime achtertuin met achterom (zuiden). Indeling: entree en hal, keuken, woonkamer, overloop met toegang naar alle vertrekken, waaronder drie slaapkamers en badkamer voorzien van een wastafel, douchehoek en toilet. Cv-installatie Intergas HRE 2010. Erfpacht afgekocht tot 2054.

Sam van Houtenstraat 319

Amsterdam Nieuw-West

€ 185.000 k.k.

Prachtig stijlvol 2-kamer nieuwbouw appartement van circa 65 m² g.b.o. gelegen op de derde verdieping. Indeling: entree en hal met toegang naar alle vertrekken, waaronder een inpandige berging, een separaat toilet met fonteintje, badkamer met douchehoek, ligbad en wastafel, slaapkamer, grote woonkamer met praktische open hoekkeuken. Berging op de begane grond. Cv-installatie 2011. Erfpacht.

Baarsjesweg 191 C

Amsterdam West

€ 226.000 v.o.n.

Via het trappenhuis komt u binnen in de hal. Deze geeft u toegang tot alle vertrekken, de woonkamer, keuken, badkamer en twee slaapkamers. De keuken geeft toegang tot één van de balkons(ZO). Via de slaapkamer aan de achterzijde van de woning heeft u toegang tot het andere balkon(NW).De woning heeft een separaat toilet. Berging op bg. CV-installatie 2001. Erfpacht afgekocht tot 2055. Serv.kst: € 192,-

Bakkumstraat 27

Amsterdam Noord

€ 139.500 k.k.

Gelegen in gezellige omgeving perfect 4-kamer appartement, circa 74 m² b.v.o. met twee balkons (oosten en westen). Indeling: entree en hal, drie slaapkamers, woonkamer met vaste kasten, dichte casco keuken, separaat toilet, badkamer met wastafel en douche. Op de begane grond twee separate bergingen. Cv-installatie Intergas HR 2000. Bijdrage VvE Euro 128,83 per maand. Erfpacht afgekocht tot 2053.

Egidiusstraat 18 HS

Amsterdam West

€ 175.000 k.k.

Met lift bereikbaar ruim opgezet 3-kamer hoekappartement, circa 90 m² b.v.o., negende etage met ruime loggia (oosten). Indeling: entree en hal, separaat toilet, ruime inpandige berging, woonkamer met open keuken, twee slaapkamers, ruime badkamer met wastafel en douche. Separate berging in onderbouw, bereikbaar met lift. Cv-installatie Intergas Hr 2004. Bijdrage VvE pro memorie. Erfpacht afgekocht tot 2052.

Zandvoortstraat 39

Amsterdam Noord

€ 172.000 k.k.

2-kamer benedenwoning van circa 57 m² voorzien van een nieuwe laminaatvloer en achtertuin (ca 60 m²) op het westen. Indeling: entree en hal, badkamer met douche, wastafel en toilet, woonkamer met openslaande deuren naar achtertuin, dichte keuken met toegang naar de slaapkamer en achtertuin. Riante houten berging in tuin. Cv-installatie Awb Vr 1993. Servicekosten pro memorie.

Elisabeth Wolffstraat 48 HS

Amsterdam West

€ 197.500 k.k.

2-kamer appartement, circa 55 m² op de begane grond met achtertuin (noordwesten) en ruime voortuin (zuidoosten). Indeling: entree, hal met toegang naar alle vertrekken, waaronder badkamer met toilet, douche en wastafel, woonkamer, dichte keuken en slaapkamer met toegang tot achtertuin. Berging in achtertuin. Cv-installatie Intergas Hre 2010. Servicekosten Euro 77,03 per maand. Erfpacht afgekocht tot 2054.

Tuinbouwstraat 108

Amsterdam Oost

€ 149.500 k.k.

Voortuin (oosten) en riante achtertuin (westen). Keurige 2-kamer benedenwoning van circa 68 m² b.v.o. Indeling: entree, hal, meterkast, berging, badkamer voorzien van douche, wastafel en toilet, cv-ruimte, woonkamer met deur naar de achtertuin, dichte keuken, slaapkamer. Stenen berging in de achtertuin. Cv-installatie Intergas HR 2004. Bijdrage VvE Euro 59,11 per maand. Erfpacht is afgekocht tot 2033.

Veldhuizenstraat 26

Amsterdam Zuidoost

€ 113.500 k.k.

Page 9: Woonmakelaar april 2012

9

4-kamer eengezinswoning van circa 74 m² met een achtertuin van circa 43 m² (zonder achterom) op het westen. Indeling: entree en hal, separaat toilet, dichte keuken, woonkamer, overloop, drie slaapkamers, badkamer en ongeïsoleerde zolder met Velux dakraam en mogelijkheid tot het inbouwen van dakkapel(len). Een separate berging is aanwezig. Cv-installatie Intergas Hr 2005. Erfpacht is afgekocht tot 2054.

Antoon Keldermansstraat 27

Amsterdam Nieuw-West

€ 189.000 k.k.

Keurig 2-kamer appartement van circa 53 m² op de tweede verdieping met een ruim balkon op het noorden. Indeling: entree en hal, zonnige woonkamer, dichte keuken en slaapkamer met toegang naar het balkon, badkamer met wastafel, douche en toilet. Balkonkast aanwezig. Cv-installatie Intergas Hre 2012 (nieuw) en nieuwe laminaatvloer. Servicekosten circa Euro 92,64 per maand. Erfpacht is afgekocht tot 2055.

Balboastraat 50 2

Amsterdam West

€ 155.000 k.k.

3-kamer hoekappartement, circa 80 m² b.v.o. (voorheen 4-kamer) op de derde (=bovenste) etage met prachtige nieuwe laminaatvloer! Balkon (noordoosten) en gratis parkeren! Indeling: entree, hal, twee slaapkamers, dichte keuken, woonkamer, separaat toilet en badkamer. Separate berging op zolder en begane grond. Cv-installatie Intergas Hre 2011. Bijdrage VvE Euro 107,28 per maand. Erfpacht afgekocht tot 2055.

Beemsterstraat 98

Amsterdam Noord

€ 149.000 k.k.

Gelegen op een leuke en levendige locatie keurig 4-kamer appartement van circa 76 m² op de eerste verdieping met twee balkons. Indeling: entree en hal, separaat toilet, dichte keuken, drie slaapkamers, woonkamer en een badkamer met wastafel en douchehoek. Op de vierde verdieping is nog een separate zolder. Cv-installatie Intergas Hre 2012. Servicekosten pro memorie. Erfpacht is afgekocht tot 2055.

Egidiusstraat 99 1

Amsterdam West

€ 169.000 k.k.

Ruim 4-kamer appartement van ca 88 m² gelegen op de 3e verdieping met een balkon op zuidwesten/westen en uitzicht op gemeenschappelijk groen. Indeling: entree/hal, inpandige berging, separaat toilet met fonteintje, 3 slaapkamers waarvan 1 met toegang tot het balkon, woonkamer met toegang tot het balkon, keuken met eetkamer, badkamer met wastafel en douche. Separate berging op de begane grond. Bouwjaar 1977.

Voordek 24

Amsterdam Noord

€ 149.500 k.k.

Gelegen op de bovenste verdieping leuk 3-kamer appartement, circa 63 m², met balkon op het oosten en balkon op het westen. Indeling: entree en hal, woonkamer, dichte keuken, twee slaapkamers en badkamer met wastafel, douchehoek en toilet. Middels een vlizotrap is de zolderkamer op de vierde etage bereikbaar. Cv-installatie Intergas Hr 2012. Servicekosten Euro 98,16 per maand. Erfpacht afgekocht tot 2054.

Mercatorstraat 39 3

Amsterdam West

€ 165.000 k.k.

Stijlvol en comfortabel wonen in Piri Reïs! Prachtig riant 4-kamer appartement van circa 112 m² g.b.o. gelegen op de derde verdieping. Indeling: entree en hal, inpandige berging, separaat toilet met fonteintje, badkamer met ligbad en twee wastafels, drie slaapkamers, grote woonkamer met praktische open hoekkeuken. Berging op de begane grond. Cv-installatie 2011. Erfpacht

Baarsjesweg 189 C

Amsterdam West

€ 391.500 v.o.n.

Gelegen op de bovenste etage met zonnig dakterras (zuiden) 2-kamer bovenwoning van circa 62 m². Indeling: entree en hal met inpandige berging, woonkamer met open keuken, slaapkamer, badkamer met douche, wastafel en toilet. Vanuit de slaapkamer is het dakterras bereikbaar. Aparte berging op begane grond. Cv-installatie Intergas HR 2004. Servicekosten circa Euro 46,70 per maand. Erfpacht afgekocht tot 2036.

Bernard Shawsingel 334

Amsterdam Zuidoost

€ 115.000 k.k.

Page 10: Woonmakelaar april 2012

10

Stadgenoot bouwt: Diverse projecten in Amsterdam

De Studio, Bos en Lommer, WestIn De Studio worden 320 (koop)studio’s gerealiseerd in het voormalig GAK-gebouw. Kijk voor meer informatie op www.de-studio.nl

1

GetijenVeld,Geuzenveld, Nieuw-West48 eengezinswoningen, 10 woon-/werkwoningen en 4 maisonettes. Deze 62 woningen zijn de eerste fase van het nieuwbouwproject GetijenVeld. Kijk voor meer informatie op www.getijenveld.nl

4

LommerRijk, Bos en Lommer, WestIn LommerRijk komen 78 (koop)maisonnettes, appartementen, studio's en hof-laanwoningen. Kijk voor meer informatie op www.lommerrijkwonen.nl

3

De Raak, Geuzenveld, Nieuw-WestDe 25 eengezinswoningen van De Raak maken deel uit van plangebied Bakema-Noord. Kijk voor meer informatie op www.deraak.nl

2

¯

23

14

5

6

Page 11: Woonmakelaar april 2012

11

Stadgenoot bouwt: Diverse projecten in Amsterdam

VliegValkenburgerstraat 223B, Amsterdam T: 020 - 524 74 30 E: [email protected]

Piri Reïs, De Baarsjes, WestIn 2011 is de verkoop van 86 koop appartementen/ maisonnettes/ penthouses en 238 parkeerplaatsen van start gegaan. Kijk voor meer informatie op www.piri-reis.nl

Caravella, Osdorp, Nieuw-WestHet appartementengebouw Caravella is een in het oogspringend gebouw van 12 verdiepingen, gelegen in de zuidoosthoek van Het Scheepvaartkwartier. Er is keuze uit 55 koopappartementen en 4 koopmaisonnettes met variërende oppervlakten. Kijk voor meer informatie op www.koopeencaravella.nl

Argentinië, Oostelijke Handelskade, OostHet project heeft een tijdloze klassieke archi-tectuur en is prachtig gelegen direct aan het water. Argentinië is opgedeeld in 2 bouwblok-ken waarvan blok 1 in totaal 108 appartemen-ten heeft en een parkeergarage. Kijk voor meer informatie op www.argentinieamsterdam.nl

Oostpoort, Polderweggebied, OostStadsdeel Oost en de ontwikkelings-combinatie OCP (Stadgenoot, Ymere, Bouwfonds) ontwikkelen hier een nieuw stedelijk centrumgebied. Kijk voor meer informatie op www.woneninoostpoort.nl

5

8

7

6

¯

7

8

Page 12: Woonmakelaar april 2012

12

‘Van de brand is niets meer te zien’

Het gebeurde op een zonnige dag in september. Eelco van Schellebeek was net begonnen met klussen in het benedenhuis dat hij met zijn vriendin Debby van Stadgenoot had gekocht. In het bovenhuis van hetzelfde pand vierden Vellah Bogle en haar vriend Vincent intussen dat het klussen er bij hen bijna op zat. Twee weken later zouden ze verhuizen. Met een groep vrienden dronken ze daar een glas wijn op. Vellah: ‘We hadden net vijf dagen een nieuwe keuken. En mijn vriend had de nieuwe vloer in de olie gezet.’ Vooruitlopend op de verhuizing hadden ze de inboedel uit het oude huis van Vellah alvast in de zijkamer gezet. ’s Avonds om half negen vertrokken Vellah en Vincent naar huis.

‘We hebben lekkage!’Vellah: ‘Vincent had in de keuken een doos met vloerolie gezet, met daarin de doeken die hij daarvoor had gebruikt. Het was lekker weer en die olie heeft vier dagen zitten broeien, met de doeken erin, terwijl wij er niet waren. Dat is gaan zelfontbranden. Dat blijkt te kunnen, maar dat wisten wij niet. Ons geluk was dat de nieuwe plastic waterleiding in de keuken is gaan smelten en is opengespron-gen. Het water heeft dus de brand geblust. De brand is heel lokaal geweest en heeft eigenlijk alleen in de keuken gewoed.’ De dag na de brand gingen Vellah en Vincent naar hun nieuwe bovenhuis om

de laatste klussen af te ronden voor de verhuizing. Vellah deed de deur open. ‘Ik zag in de gang het water langs de muren naar beneden gutsen. Dus ik riep tegen mijn vriend: ‘we hebben lekkage!’ Vincent liep naar boven en ik hoorde hem vloeken.’ Vellah durfde niet naar boven, het duurde twee uur voordat ze ging kijken. De muur in de keuken was helemaal gebarsten en het hele huis zag zwart van de roet. Uiteindelijk bleek er negentigduizend liter water door het huis te zijn gegaan. En dat ging naar beneden, naar het huis van Eelco en Debby.

Zes weken blowdryers‘Op zo’n blik olie staat in hele kleine letters onderaan dat je de doeken eruit moet halen,’ zegt Vellah. ‘We voelden ons eerst heel schuldig tegenover Eelco en Debby. Al weet je natuurlijk niet dat zoiets kan gebeuren. We waren ook nog bang dat we niets vergoed kregen omdat het op het blik stond, maar de schade-expert zei meteen: ‘o ja, dat is een oliebrand, je wil niet weten hoe vaak ik dit heb gezien’. Gelukkig werd bij dit soort schades altijd uitgekeerd.’

Vellah Bogle en haar vriend stonden op

het punt om te gaan verhuizen naar hun

nieuwe huis op de Fazantenweg in Noord.

De benedenburen, Eelco en Debby, zouden

net gaan beginnen met klussen. Toen sloeg

het noodlot toe.

Tekst: Ella Mae WesterFotografie: Henriette Lohman

‘Het water uit de plastic waterleiding bluste het vuur’

12

Page 13: Woonmakelaar april 2012

13

1 Intensieve begeleiding

Het kopen van een woning is een belangrijke beslissing. Zeker voor mensen die dat voor het eerst doen. Of je nu start op de woningmarkt of al eerder een woning hebt gekocht: bij Stadgenoot word je intensief begeleid. De klant is bij ons geen nummer.

2 Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding

Stadgenoot verkoopt huurwoningen die altijd goed zijn onder-houden. Onze woningcomplexen staan er goed bij en de woningen hebben een prima basiskwaliteit. De woningen zijn vrijwel direct beschikbaar en klaar om naar eigen inzicht te worden ingericht.

3 Vergoeding taxatiekosten

Een woning kopen en verhuizen is al duur genoeg. Stadgenoot neemt daarom een deel van de kosten van de taxatie van de woning (ten behoeve van de hypotheek) voor haar rekening. Dat is snel verdiend! De maximale vergoeding bedraagt € 250 inclusief BTW. Deze vergoeding wordt bij de koop van de woning in mindering gebracht op de eindnota.

4 Oog voor de buurt

In de buurten waar Stadgenoot woningen verkoopt zijn en blijven we altijd dichtbij. We investeren hier actief in de kwaliteit van leven: voor iedereen die hier woont en werkt. Leefbaarheid staat bij Stadgenoot hoog in het vaandel.

Ook al vergoedde de verzekering dus de schade van de brand en al het water, beide buren liepen drie maanden vertraging op. Eelco: ‘Wij hebben zes weken lang blowdryers in huis gehad voordat alles echt droog was. Alle voorzetwanden van gipsplaat konden we weggooien.’ In het huis van Vellah is er gereinigd door een speciaal bedrijf. ‘Die brandlucht heeft er heel lang gehangen. Zelfs toen het al schoon was, hing die lucht er nog. Pas toen alles gestuukt en geverfd was, was de brandlucht weg. Nu zie je er niks meer van, dat is dan ook wel weer bizar.’ Vellah en Vincent moesten helemaal opnieuw beginnen. ‘We dachten dat de vloer van tropisch hardhout het misschien wel zou redden. Maar de schade-expert zei dat die er helemaal uit moest, want daar zat water onder en dat gaat schimmelen. Die vloer moest er dus uit, alles moest opnieuw geschilderd worden en de keuken moest er opnieuw in.’ Ondanks alle rampspoed hadden Eelco en Debby een geluk bij een ongeluk: ‘We wilden alles al laten stuken en nu kregen we daar een deel van vergoed. Voor ons was het afgezien van die drie maanden vertraging dus eerder een meevaller. En gelukkig hadden we ons huis nog niet verkocht.’ Vellah en Vincent hadden minder geluk: zij hadden hun huur al opgezegd en bivakkeer-den een tijd op zolder bij Vincents ouders.

Sneller in het centrumNa de brand is het contact tussen de boven- en benedenburen gelukkig nog steeds goed. Allebei zijn ze ook heel tevreden over hun nieuwe huis in Amsterdam-Noord. Vellah: ‘Als je kijkt naar de koopprijzen in Noord, zijn die zo anders dan in de rest van Amsterdam. In Noord kopen is, los van dat het je aan moet spreken, een goede investering. Ons huis was 175.000 euro, dat van Eelco en Debby was 195.000. Daar krijg je in de rest van Amsterdam mis-schien veertig vierkante meter voor. Terwijl de wijk hier heel dorps en leuk is. Er zijn veel pleintjes in de buurt. De Vogelbuurt en ook de Bloemenbuurt is ook heel fijn gelegen. Je bent zo met de fiets in vijf minuten bij de pont. Je steekt over en binnen tien minuten ben je in de stad. Ik ben sneller in het centrum dan toen ik nog op de Baarsjesweg woonde. Maar je hebt ook die rust en die landelijkheid. Op de fiets ben je zo in Durgerdam, Schellingwoude of het Twiske. Dat vind ik wel leuk, die combinatie. Onze vrienden zeggen het nu ook: ‘dat Noord, dat is zo erg nog niet’’. <

Page 14: Woonmakelaar april 2012

14

Gratis parkeren voor de deur en gelegen in kindvriendelijke omgeving nette 4-kamer eengezinswoning, circa 80 m² b.v.o. met achtertuin van ruim 30 m² (zuiden). Indeling: entree, hal, inpandige berging, woonkamer met open keuken, separaat toilet met fonteintje, overloop, drie slaapkamers, badkamer met wastafel, douche en tweede toilet. Gedeeltelijk geïsoleerde zolder. Cv-installatie Intergas HR 1995/1996.

Arthur van Schendelstraat 3 HS

Amsterdam Nieuw-West

€ 177.750 k.k.

ICT woning. Nette 4-kamer tussenwoning van circa 82 m², op derde etage met ruim balkon op het westen. Indeling: entree woning, L-vormige hal, dichte keuken, toilet met fonteintje, ruime lichte woonkamer met schuifpui naar het balkon, badkamer met douche en wastafel, drie slaapkamers. Separate berging op begane grond. Blokverwarming. Servicekosten circa Euro 165,77 per maand. Erfpacht is afgekocht tot 2053.

Lederambachtstraat 164

Amsterdam Nieuw-West

€ 157.500 k.k.

Starters opgelet; 4-kamerwoning, ca. 88 m² b.v.o. met ruime achtertuin op het oosten. De woning beschikt over vrij uitzicht op groen. Indeling: entree/hal, woonkamer, dichte (casco) keuken. 1e verdieping: overloop, 3 slaapkamers (waarvan 1 met vaste kast), badkamer met toilet, wastafel en douchehoek. Tweede verdieping: zolder bereikbaar via steektrap. Erfpacht afgekocht tot 2054. Geen CV aanwezig.

Cort van der Lindenkade 30

Amsterdam Nieuw-West

€ 187.500 k.k.

Prettig wonen in een kindvriendelijke en rustige woonwijk! 4-kamer eengezinswoning van circa 74 m² b.v.o. met een zonnige tuin op het zuiden. Indeling: entree en hal, separaat toilet, woonkamer, keuken, overloop, drie slaapkamers, badkamer met wastafel en douchehoek. Ongeïsoleerde zolder met mogelijkheden. Cv-installatie Intergas Hr 2005. Erfpacht is afgekocht tot 2054.

Pieter Postsingel 57

Amsterdam Nieuw-West

€ 185.000 k.k.

4-kamer eengezinshoekwoning, circa 84 m² b.v.o. met voortuin (noorden) en achtertuin (zuiden). Indeling: entree/hal, separaat toilet, woonkamer en dichte keuken, overloop, drie slaapkamers, badkamer met wastafel en douche. De inpandige berging is vanuit de keuken bereikbaar en vanaf de buitenzijde. Geen verwarming, wel gesloten geiser. Mandeligheid circa Euro 60,53 per jaar. Erfpacht afgekocht tot 2053.

Dolhaantjestraat 19

Amsterdam Nieuw-West

€ 167.500 k.k.

Rustig gelegen 4-kamer eengezinswoning van circa 82 m² aan een hofje met achtertuin (westen). Indeling: entree en hal, inpandige berging, dichte keuken, separaat toilet met fonteintje, woonkamer, overloop, drie slaapkamers, badkamer met douchehoek en tweede toilet. Ongeïsoleerde zolder aanwezig met mogelijkheid tot inbouwen van een dakkapel(len). Cv-installatie Intergas vr 1993.Erfpacht afgekocht tot 2054

Pisuissehof 13

Amsterdam Nieuw-West

€ 189.000 k.k.

Praktisch ingedeelde 4-kamer eengezinswoning van ca 85 m² met een voortuin op noorden en een ruime achtertuin (zuiden). Indeling: entree/hal, separaat toilet, woonkamer met toegang naar achtertuin, dichte keuken met toegang naar ruime berging en toegang naar een kelder/voorraadkast. 1e verdieping: overloop, 3 slaapkamers allen voorzien van een vaste kast, badkamer met wastafel en douche.

J. Cabeliaustraat 30

Amsterdam Nieuw-West

€ 162.000 k.k.

Riante tuin op het zuiden en gelegen aan een hofje 4-kamer eengezinswoning van circa 82 m². Indeling: entree en hal, inpandige berging, nette dichte keuken, separaat toilet met fonteintje, woonkamer, overloop, drie slaapkamers, badkamer met douchehoek en tweede toilet. Ongeïsoleerde zolder op tweede etage met mogelijkheid plaatsen dakkapel. Cv-installatie Intergas Vr 1999. Erfpacht is afgekocht tot 2054.

Pisuissehof 23

Amsterdam Nieuw-West

€ 192.500 k.k.

Verkocht onder voorbehoud

Deze woningen zijn te bezichtigen tijdens het Open Huis op 14 april van 11-14 uur. Kijk voor het actuele overzicht op www.ikwil020wonen.nl

Page 15: Woonmakelaar april 2012

15

Aan hofje gelegen 4-kamer eengezinswoning van circa 82 m² met een achtertuin van circa 50 m² (zonder achterom) op het zuiden. Indeling: entree en hal, inpandige berging, dichte keuken, separaat toilet met fonteintje, woonkamer, overloop, drie slaapkamers, badkamer met douchehoek en tweede toilet. Ongeïsoleerde zolder aanwezig. Cv-installatie Intergas VR 1996 (op zolder). Erfpacht is afgekocht tot 2054.

Pisuissehof 17

Amsterdam Nieuw-West

€ 185.000 k.k.

Leuke 2-kamer benedenwoning van circa 60 m² b.v.o. met een nieuwe laminaatvloer en witte plafonds/wanden. Achtertuin op het noordwesten. Indeling: entree en hal, inpandige berging, slaapkamer, woonkamer met open keuken, badkamer met wastafel, douche en toilet. Separate berging op begane grond. Cv-installatie Intergas Hre 2006. Bijdrage VvE Euro 107,89 per maand. Erfpacht is afgekocht tot 2052.

Midscheeps 38

Amsterdam Noord

€ 130.000 k.k.

Wonen en genieten in een landelijke omgeving! Fraai 3-kamer hoekappartement op de begane grond, circa 70 m² b.v.o. met voortuin (zuidwesten). Indeling: entree en hal, woonkamer, dichte keuken, inpandige berging, twee slaapkamers, separaat toilet en een badkamer.De inpandige berging is ook buitenom bereikbaar. Cv-installatie Intergas HR 2004. Bijdrage Vve Euro 98,67 per maand. Erfpacht afgekocht tot 2031.

Vrije Geer 37

Amsterdam Nieuw-West

€ 171.000 k.k.

Vrij uitzicht op Kadoeler Beek! Keurig 4-kamer appartement, circa 88 m² b.v.o. met balkon (noordwesten). Mooie laminaatvloer! Indeling: entree en hal, inpandige berging, separaat toilet, drie slaapkamers, woonkamer, ruime eetkeuken, badkamer met wastafel en douche. Ruime separate berging op begane grond. Cv-installatie Intergas HRE 2006. Bijdrage Vve Euro 104,79 per maand. Erfpacht afgekocht tot 2052.

Tussendek 63

Amsterdam Noord

€ 165.000 k.k.

3-kamer, appartement, circa 79 m² b.v.o., gelegen op de zesde etage, balkon op zuid. De woning beschikt over een berging op de begane grond en een parkeerplek in de parkeergarage. Indeling: hal, keuken, inpandige berging, woonkamer met toegang tot balkon, tweede hal met toegang tot separaat toilet en badkamer, twee slaapkamers.Blokverwarming. Bijdrage VvE EURO 232,82. Erfpacht afgekocht tot 2052.

Loenermark 36

Amsterdam Noord

€ 142.000 k.k.

Ruim opgezet 3-kamer appartement, circa 87 m² b.v.o. met zonnig balkon (zuiden). Indeling: entree en hal met toegang naar alle vertrekken, waaronder twee slaapkamers, woonkamer, dichte keuken, separaat toilet met fonteintje, badkamer voorzien van een wastafel en douche. Separate berging in de onderbouw. Cv-installatie Intergas HR 2008. Bijdrage VvE Euro 66,11 per maand. Erfpacht is afgekocht tot 2040.

Mauritskade 16 C

Amsterdam Oost

€ 243.500 k.k.

Zonnige en riante achtertuin met achterom op het westen! 3-kamer hoekeengezinswoning van circa 67 m², gelegen in dorpse omgeving. Indeling: entree/hal met meterkast en trap naar de 1e verdieping, separaat toilet, woonkamer met toegang naar de achtertuin, dichte keuken. 1e verdieping: overloop, 2 slaapkamers met een vaste kast, badkamer met douche en wastafel. Bouwjaar 1950. Erfpacht afgekocht tot 2053.

Meteorenweg 281

Amsterdam Noord

€ 177.000 k.k.

Gunstig geprijsd 2-kamer appartement van circa 55 m² b.v.o., op de begane grond met een voor- en achtertuin (noorden/zuiden). Indeling: entree en hal met meterkast, slaapkamer, woonkamer met ruime keuken, badkamer voorzien van een toilet, wastafel en douchehoek. In de achtertuin is nog een stenen berging. Cv-installatie Intergas Hre 2011. Bijdrage VvE Euro 59,37 per maand. Erfpacht afgekocht tot 2054.

Middenweg 480

Amsterdam Oost

€ 152.500 k.k.

Deze woningen zijn te bezichtigen tijdens het Open Huis op 14 april van 11-14 uur. Kijk voor het actuele overzicht op www.ikwil020wonen.nl

Page 16: Woonmakelaar april 2012

Deze woningen zijn te bezichtigen tijdens het Open Huis op 14 april van 11-14 uur. Kijk voor het actuele overzicht op www.ikwil020wonen.nl

16

Driekamer maisonnette appartement, circa 85 m² gelegen op 1e en 2e verdieping.Ruim balkon achter (oosten). Indeling: 1e verdieping: entree/hal met meterkast en toegang naar de woonkamer met vaste kasten, dichte keuken, separaat toilet. Vanuit de woonkamer en keuken toegang naar balkon.2e verdieping: overloop, 2 slaapkamers, een berging en een badkamer v.v. wastafel en douche. Vliering thans niet bereikbaar.

Ploegstraat 215

Amsterdam Oost

€ 195.000 k.k.

Ruim opgezet 2-kamer appartement (circa 68 m²) op de derde etage met een balkon aan de achterzijde (westen). Indeling: entree en hal, woonkamer, slaapkamer, dichte keuken, separaat toilet met fonteintje, badkamer met wastafel en douchehoek, inpandige berging. Ruime separate berging in de onderbouw. Cv-installatie Intergas Hre 2009. Servicekosten circa Euro 71,35 per maand. Erfpacht is afgekocht tot 2042.

Da Costakade 16 F

Amsterdam West

€ 225.000 k.k.

3-kamer maisonnette van circa 85 m² b.v.o. op de 1e en 2e etage met balkon (noorden). 1e etage: entree via eigen opgang, hal met trap naar 2e etage, toilet, dichte keuken en woonkamer met toegang naar balkon, 2e etage: overloop, badkamer met douche en wastafel, twee slaapkamers en inpandige berging. Berging op de begane grond. Geen cv-installatie. VvE EURO 108,98. Erfpacht is afgekocht tot 2054.

Tuinbouwstraat 134

Amsterdam Oost

€ 184.500 k.k.

In 2006 gerenoveerd 2-kamer appartement (circa 50 m²) op eerste etage, met frans balkon op zuidoosten en balkon op het noordwesten. Indeling: entree en hal, separaat toilet, inpandige berging, slaapkamer, woonkamer met open casco keukenruimte, ruime badkamer met douche en wastafel. Separate berging op zolder. Cv-installatie Intergas Hr 2006. Servicekosten pro memorie. Erfpacht afgekocht tot 2056.

Hasebroekstraat 54 1

Amsterdam West

€ 179.000 k.k.

Voortuin op het noorden, achtertuin op het zuiden (met achterom) en uitstekende ligging nabij voorzieningen! Leuke 2-kamer benedenwoning van circa 55 m² b.v.o. Indeling: entree en hal met meterkast, woonkamer, slaapkamer, dichte keuken, badkamer met wastafel, douchehoek en toilet. Stenen berging in achtertuin. Cv-installatie Intergas HR 2011. Bijdrage VvE Euro 59,37 per maand. Erfpacht afgekocht tot 2054.

Veeteeltstraat 11 A

Amsterdam Oost

€ 144.000 k.k.

3-kamer appartement van circa 70 m² op de tweede verdieping met een balkon aan de voorzijde (westen) en een loggia aan de achterzijde (oosten). Indeling: entree en hal met meterkast, separaat toilet, twee slaapkamers, woonkamer, dichte keuken, badkamer met een douche en wastafel. Separate berging op de begane grond. Cv-installatie Intergas Hr 2002. Servicekosten pro memorie. Erfpacht is afgekocht tot 2055.

Hofwijckstraat 24 1

Amsterdam West

€ 165.000 k.k.

Ruim opgezet, rustig gelegen 3-kamer appartement van circa 79 m² b.v.o. met een ruim balkon (zuiden) en gesitueerd op een perfecte locatie. Indeling: entree en hal, twee slaapkamers, woonkamer met toegang naar balkon, dichte keuken, separaat toilet, badkamer met wastafel en douche. Separate berging in onderbouw. Cv-installatie Intergas HR 2004. Bijdrage VvE Euro 72,26 per maand. Erfpacht afgekocht tot 2038.

Anna Spenglerstraat 52

Amsterdam West

€ 272.000 k.k.

Uitstekend gelegen nabij voorzieningen keurig 3-kamer appartement van circa 65 m² b.v.o. op de tweede etage met een ruim balkon (oosten). Indeling: entree en hal, dichte keuken, twee slaapkamers, woonkamer aan de voorzijde, badkamer met wastafel, douche en toilet. Ruime, separate berging op vierde etage. Cv-installatie Intergas HR 2006. Bijdrage VvE Euro 90,90 per maand. Erfpacht is afgekocht tot 2054.

Hoofdweg 340 2

Amsterdam West

€ 152.000 k.k.

Verkocht onder voorbehoud

Page 17: Woonmakelaar april 2012

Deze woningen zijn te bezichtigen tijdens het Open Huis op 14 april van 11-14 uur. Kijk voor het actuele overzicht op www.ikwil020wonen.nl

17

Prachtig wonen nabij het Westerpark! Fraai gerenoveerd 2-kamer appartement, circa 43 m² b.v.o. met balkon aan achterzijde (noorden). Indeling: entree en hal, separaat zwevend toilet, dichte casco keuken, slaapkamer met toegang naar het balkon, woonkamer, volledig betegelde badkamer met wastafel en douchehoek. Cv-installatie Intergas HRE 2009. Bijdrage VvE Euro 56,45 per maand. Erfpacht afgekocht tot 2061.

Schaepmanstraat 238 1

Amsterdam West

€ 144.000 k.k.

Recent gerenoveerd 2-kamer appartement van circa 45 m² b.v.o. met balkon op het noorden. Indeling: entree en hal, separaat zwevend toilet, volledig betegelde badkamer met wastafel en douchehoek, dichte casco (afgedopt) keuken met toegang naar het balkon, slaapkamer met toegang naar het balkon, woonkamer. Cv-installatie Intergas Hre 2009. Bijdrage VvE Euro 58,44 per maand. Erfpacht afgekocht tot 2061.

Schaepmanstraat 240 2

Amsterdam West

€ 146.000 k.k.

Wonen nabij de Amstel in de gewilde Rivierenbuurt! Keurig 3-kamer appartement, circa 56 m² b.v.o. op derde etage met een balkon aan de achterzijde op het noorden. Indeling: entree en hal, twee slaapkamers, woonkamer, dichte keuken, badkamer met wastafel, douchehoek en toilet. Cv-installatie Intergas HR 2001. Bijdrage VvE Euro 67,96 per maand. Erfpacht is afgekocht tot 2057. Laminaatvloer gehele woning.

Kromme Mijdrechtstraat 79 3

Amsterdam Zuid

€ 195.000 k.k.

Zeer nette 3-kamerwoning van circa 85 m² met een ruim balkon op het westen. Derde etage: hal met meterkast, woonkamer met open keuken, tweede hal met toegang tot de volledig betegelde badkamer met ligbad en de twee slaapkamers. Op de begane grond is nog een separate berging. Cv-installatie Intergas Hr 2005. Servicekosten pro memorie. Erfpacht is afgekocht tot 2061.

Loevestein 82

Amsterdam Zuid

€ 190.000 k.k.

Keurig verzorgde 2-kamer benedenwoning van circa 50 m² met een achtertuin op het westen. Indeling: entree en hal, slaapkamer, woonkamer met semi open keuken en een badkamer voorzien van een wastafel, douchehoek en toilet. Vanuit de woonkamer is de achtertuin bereikbaar. Separate berging op de begane grond. Cv-installatie Intergas Hr 2006. Servicekosten pro memorie. Erfpacht is afgekocht tot 2061.

Doddendaal 28

Amsterdam Zuid

€ 155.000 k.k.

In 2006 gerenoveerd en samengevoegd 3-kamer appartement op eerste etage (circa 84 m²) met twee franse balkons. Indeling: entree, hal, twee slaapkamers, woonkamer, dichte casco keuken, separaat toilet met fonteintje, badkamer met wastafel, separate douche, ligbad en design radiator. Separate berging op vierde etage. Cv-installatie Intergas Hr 2006. Servicekosten pro memorie. Erfpacht is afgekocht tot 2056.

Nicolaas Beetsstraat 48 1

Amsterdam West

€ 275.000 k.k.

Gelegen in goed aangeschreven buurt met lift bereikbaar 4-kamer appartement, circa 83 m² b.v.o. op de tweede verdieping met ruim balkon op het westen. Indeling: entree, hal, woonkamer, dichte casco keuken, badkamer met douchehoek, tweede hal, drie slaapkamers, separaat toilet. Separate berging op begane grond. Geen cv-installatie, wel geiser. Bijdrage VvE Euro 134,05 per maand. Erfpacht afgekocht tot 2053.

Havikshorst 62

Amsterdam Zuid

€ 187.500 k.k.

Praktisch ingedeeld en met lift bereikbaar 4-kamer appartement van ca 83 m², op de 1e verdieping met een balkon op het zw/w. Woning wordt zonder keuken, maar met een keukencheque geleverd. Indeling: entree/gang, inbouwkasten, woonkamer, 2e gang, separaat toilet, 3 slaapkamers, dichte keuken, badkamer v.v. douchehoek, wastafel en 2e toilet. Bouwperiode 1963.

Oldengaarde 50

Amsterdam Zuid

€ 179.500 k.k.

Verkocht onder voorbehoud Verkocht onder voorbehoud

Page 18: Woonmakelaar april 2012

Deze woningen zijn te bezichtigen tijdens het Open Huis op 14 april van 11-14 uur. Kijk voor het actuele overzicht op www.ikwil020wonen.nl

18

Ruim opgezet 4-kamer appartement, circa 90 m² b.v.o. op tweede etage met riant balkon (zuiden). Indeling: entree en hal, separaat toilet, drie slaapkamers, woonkamer, dichte keuken en badkamer met douchehoek en wastafel. Ruime zolderberging (circa 13 m²) op vierde verdieping en separate berging (circa 4 m²) op begane grond. Geiser aanwezig. Bijdrage VvE Euro 79,07 per maand. Erfpacht is afgekocht tot 2051.

Rietnesse 2 2

Amsterdam Zuid

€ 180.500 k.k.

Leuke 2-kamer benedenwoning, circa 56 m² b.v.o., met achtertuin (zuidoosten). Ruime kelder onder woning. Woning wordt opgeleverd met een nieuwe laminaatvloer. Indeling: entree/hal, separaat toilet met fonteintje, slaapkamer, woonkamer, badkamer met wastafel en douche, dichte keuken. Stenen berging in de tuin. Cv-installatie Intergas Hre 2008. Bijdrage VvE Euro 75,35 per maand. Erfpacht afgekocht tot 2054.

Van Hilligaertstraat 4 A

Amsterdam Zuid

€ 195.000 k.k.

In een rustige en groene omgeving gelegen 3-kamer appartement van circa 73 m² op de 1e verdieping met een zonnig balkon op het zuiden. Separate berging op de begane grond. Indeling: galerij, entree/hal woning, meterkast, 2e hal, dichte keuken met bergkast, toilet met fonteintje, badkamer met ligbad, douche en wastafel, woonkamer met deur naar het balkon, twee slaapkamers. Erfpacht afgekocht tot 2051.

Sijlhoff 18

Amsterdam Zuid

€ 161.500 k.k.

Keurige 3-kamerwoning van ca 75 m² met een balkon op het oosten en nabij diverse voorzieningen.Indeling: 2e verdieping: hal met meterkast, separaat toilet en toegang tot badkamer en de slaapkamer, tweede hal, ruime keuken en toegang tot het balkon met ligging op het oosten, 2e slaapkamer. Separate berging op de begane grond.Cv-installatie Intergas HR 2005. Bouwjaar 1986. Bijdrage VvE EURO 49,73 per maand

Barbusselaan 349

Amsterdam Zuidoost

€ 132.500 k.k.

Keurig en goed gelegen 2-kamer appartement van circa 56 m² op de eerste verdieping met een balkon aan de voorzijde (westen) en een balkon aan de achterzijde (oosten). Indeling: entree en hal, woonkamer, slaapkamer, dichte keuken, badkamer met toilet, wastafel en ligbad. Separate berging op vierde etage. Cv-installatie Intergas HR. Servicekosten circa Euro 93,97 per maand. Erfpacht is afgekocht tot 2056.

Uiterwaardenstraat 22 1

Amsterdam Zuid

€ 195.000 k.k.

Ruime 5-kamer eengezinswoning van circa 125 m² voorzien van een voortuin (noorden) en achtertuin (zuiden). Indeling: entree en hal, separaat toilet met fonteintje, dichte (casco) keuken en woonkamer, overloop, vier slaapkamers, badkamer met wastafel, douche en tweede toilet, ruime zolderkamer. Achterom aanwezig en stenen berging in voortuin. Cv-installatie Intergas HR 2002. Erfpacht is afgekocht tot 2047.

Tondenpad 3

Amsterdam Zuidoost

€ 199.500 k.k.

Perfect 2-kamer begane grond appartement, circa 58 m² b.v.o. met achtertuin (zuiden). Lichte laminaatvloer, strakke wanden met filmlaag en witte plafonds. Indeling: entree/hal, woonkamer met erker, separaat toilet met fonteintje, dichte keuken, slaapkamer, badkamer met wastafel en douche. Houten berging in tuin. Cv-installatie Intergas HR 2004. Bijdrage VvE Euro 47,47 per maand. Erfpacht afgekocht tot 2054.

Van Hilligaertstraat 256

Amsterdam Zuid

€ 199.500 k.k.

Gelegen in een kleinschalige laagbouwwijk keurige 3-kamer eengezinswoning, circa 82 m² b.v.o. met ruime achtertuin met achterom (oosten). Indeling: entree en hal, separaat toilet met fonteintje, dichte keuken, woonkamer, overloop, twee slaapkamers en een badkamer met wastafel, douchehoek en tweede toilet. Stenen berging in achtertuin. Cv-installatie Intergas HR 2002. Erfpacht is agekocht tot 2047.

Twellostraat 36

Amsterdam Zuidoost

€ 166.500 k.k.

Verkocht onder voorbehoud

Page 19: Woonmakelaar april 2012

19

Stadgenoot verhuurt: Parkrand, Nieuw-West

Alle woningen beschikken over een luxe keuken met inbouwapparatuur en een badkamer met bad en aparte douchehoek. Afhankelijk van de ligging heeft u een tot drie balkons per appartement. De woningen gelegen met het balkon op het oosten hebben een prachtig uitzicht op het Eendrachtspark.

De omgeving van Parkrand is na een grondige metamorfose de plek voor eigentijds stedelijk wonen in Amsterdam Nieuw-West. Spraakmakende nieuwbouw en renovatie-projecten trekken steeds meer nieuwe bewoners naar het stadsdeel. Het complex Parkrand, waar dit appartement onderdeel van is, grenst aan het Eendrachtspark. In de buurt vindt u het winkelcentrum Lambertus Zijlplein, een bibliotheek en meerdere scholen. Ook heeft de wijk een kinderboerderij. Grotere groengebieden zijn ook vlakbij, zoals het Sloterpark met de Sloterplas, de Brettenzone en het recreatiegebied Spaarnwoude.

De openbare vervoervoorzieningen zijn uitstekend. Er rijden diverse bussen en trams richting het centrum en het Centraal Station. Met de auto bent u in een paar minuten op de Ringweg A-10.

Stadgenoot verhuurt in Parkrand luxe vrije sector huur appartementen. Het complex is gelegen aan de Dr. H. Colijnstraat in Geuzenveld.

Ook interesse om een woning te huren in Parkrand?

Stadgenoot heeft diverse woningen per direct beschikbaar. Informeer naar het actuele aanbod op 020-5118000.

Kijk voor verdere info op www.stadgenoot.nl/parkrand

Soort woningen : appartementen en maisonnettesOppervlakte : van 87 m² tot 137 m²Aantal kamers : 3, 4 en 5 Nettohuurprijs : van € 750,- tot € 1.055,- per maand, exclusief service kosten en stookkosten Beschikbaar : per directBouwjaar : 2006Bijzonderheden : Videofooninstallatie. Lift aanwezig. Gemeenschap- pelijke satellietontvangst. Huismeester aanwezig. Mogelijkheid tot het huren van een eigen parkeerplaats.

Page 20: Woonmakelaar april 2012

20

Uw woning vinden met Stadgenoot

In de mei/juni editie van De Woonmakelaar:• De laatste “papieren” editie!• Het nieuwste aanbod• Een overzicht van alle nieuwbouwprojecten • Een interview met kopers

stadgenoot.nl/wonenOp onze website vindt u het meest actuele woningaanbod.

ContactStadgenoot Woonmakelaars - verkoopBuikslotermeerplein 428Amsterdam Noord (winkelcentrum Boven ’t IJ)Tel.: 020 - 511 80 00 (optie 2)[email protected]

Stadgenoot Woonmakelaars Verkoop

Openingstijden: • maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Stadgenoot Woonmakelaars - vrije sector huurSarphatistraat 370 Amsterdam Tel.: 020 - 511 80 [email protected] ons op twitter @HureninA_dam

Stadgenoot Woonmakelaars Vrije Sector Huur

Openingstijden: • maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Postadres:Postbus 7001000 AS Amsterdam

ColofonDe Woonmakelaar is een gratis uitgave van Stadgenoot.

Eindredactie: Linda Ebbinkhuijsen en Nicky SpiltRedactie: Ad Schellingerhout, Bianca de Ridder, Ella Mae Wester voor More than Words, AmsterdamFotografie: Henriette Lohman voor HenrietteLohman fotografie, Amsterdam, Seth Carnill voor Seth Carnill Photography, AmsterdamVormgeving: Urban Hippos, AmsterdamDrukwerk: Jubels BV, AmsterdamOplage: 5.400 exemplaren

De inhoud van De Woonmakelaar is met zorgvuldigheid samen gesteld. We aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins.

Met ingang van juli 2012 verschijnt De Woonmakelaar digitaal: Meldt u nu aan op www.stadgenoot.nl/dewoonmakelaar!