Woonkrant Open Huis april 2013

16
In dit nummer Eursinge De Vledders 6 Westerbork Boerkamp 44 - Uitgelicht - Kopen met duokoop - Koopwoningen gezocht - Puzzel mee! - Woningruil - Kom binnen kijken - Recreëren op het Zwiggelterveld Woonnieuws uit de regio • april 2013 Westerbork Binnenweg 7 Westerbork Beukenlaan 33 Vliegende start van 2013 We blijven het herhalen: reéel prijzen loont. En hoe! In 2012 hebben wij in totaal 38 woningen verkocht. Daar zijn we enorm trots op. Tot onze verrassing hebben we de eerste twee maanden van dit jaar al acht verkocht. Trekken wij dit door, dan zouden we dit jaar uitkomen op een totaal van 48 woningen. Nieuw aanbod, nieuwe woonwensen Omdat we continu op zoek zijn naar kopers zijn we momenteel druk met onze actie: “Koopwoningen gezocht”. Door onze rela- tief snelle verkooptijden zijn wij druk op zoek naar nieuwe wonin- gen. Ten eerste omdat er wel degelijk vraag is: wij hebben de wo- ningzoekers in de regio in kaart gebracht. Ten tweede omdat de verkoop van één woning het beginpunt is van een aantal andere verkopen. Los van nieuw aanbod, blijven wij ook continu op zoek naar nieuwe kopers. Vraagt u zich dus af wat uw kansen op de woningmarkt zijn? Vraag dan een Woonadviesgesprek aan bij ons. Gratis en vrij- blijvend. Wij praten u dan bij over de ontwikkelingen en kijken samen met u wat uw mogelijkheden tot het kopen van een woning zijn. Echt matchen De informatie die we inmiddels hebben verzameld over de woon- wensen, zowel van verkopers als van kopers, is een serieuze hoe- veelheid geworden. Daarom zijn wij ook erg blij met het initiatief van funda.nl om woningruil technisch te faciliteren. Door zoek- wensen van kopers en verkopers onderling te vergelijken worden nieuwe mogelijkheden zichtbaar. Wij zijn trots dat wij mogen mee- draaien in de pilot en een aantal klanten van ons hebben al prima suggesties ontvangen. Zaterdag 6 april a.s. van 11.00 tot 15.00 uur Kortom… Woonaccent Makelaars Westerbork blijft continu bezig met het uitbreiden en vernieuwen van het aanbod. Dat deze strategie werkt hebben we in 2012 al bewezen, daarom kijken we uit naar de resultaten voor onze verkopers in 2013. n voor onze verkopers in 2013. 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 Woonkrant_OH__6 april'13_Westerbork.indd 1 Woonkrant_OH__6 april'13_Westerbork.indd 1 12-03-13 09:24 12-03-13 09:24

description

De Woonkrant van Woonaccent Makelaars Westerbork rondom de Open Huizen Dag van 6 april 2013. Inclusief aanbod, interessante artikelen en alle deelnemers aan de NVM OPen Huizen Dag 2013

Transcript of Woonkrant Open Huis april 2013

In dit nummer

Eursinge De Vledders 6

Westerbork Boerkamp 44

- Uitgelicht- Kopen met duokoop- Koopwoningen gezocht- Puzzel mee!- Woningruil- Kom binnen kijken- Recreëren op het Zwiggelterveld

Woonnieuws uit de regio • april 2013

Westerbork Binnenweg 7

Westerbork Beukenlaan 33

Vliegende start van 2013We blijven het herhalen: reéel prijzen loont. En hoe! In 2012 hebben wij in totaal 38 woningen verkocht. Daar zijn we enorm trots op. Tot onze verrassing hebben we de eerste twee maanden van dit jaar al acht verkocht. Trekken wij dit door, dan zouden we dit jaar uitkomen op een totaal van 48 woningen.

Nieuw aanbod, nieuwe woonwensenOmdat we continu op zoek zijn naar kopers zijn we momenteel druk met onze actie: “Koopwoningen gezocht”. Door onze rela-tief snelle verkooptijden zijn wij druk op zoek naar nieuwe wonin-gen. Ten eerste omdat er wel degelijk vraag is: wij hebben de wo-ningzoekers in de regio in kaart gebracht. Ten tweede omdat de verkoop van één woning het beginpunt is van een aantal andere verkopen.

Los van nieuw aanbod, blijven wij ook continu op zoek naar nieuwe kopers. Vraagt u zich dus af wat uw kansen op de woningmarkt zijn? Vraag dan een Woonadviesgesprek aan bij ons. Gratis en vrij-blijvend. Wij praten u dan bij over de ontwikkelingen en kijken samen met u wat uw mogelijkheden tot het kopen van een woning zijn.

Echt matchenDe informatie die we inmiddels hebben verzameld over de woon-wensen, zowel van verkopers als van kopers, is een serieuze hoe-veelheid geworden. Daarom zijn wij ook erg blij met het initiatief

van funda.nl om woningruil technisch te faciliteren. Door zoek-wensen van kopers en verkopers onderling te vergelijken worden nieuwe mogelijkheden zichtbaar. Wij zijn trots dat wij mogen mee-draaien in de pilot en een aantal klanten van ons hebben al prima suggesties ontvangen.

Zaterdag6 april a.s.van 11.00 tot 15.00 uur

Kortom…Woonaccent Makelaars Westerbork blijft continu bezig met het uitbreiden en vernieuwen van het aanbod. Dat deze strategie werkt hebben we in 2012 al bewezen, daarom kijken we uit naar de resultaten voor onze verkopers in 2013.

, jn voor onze verkopers in 2013.3333333333333333333333

Woonkrant_OH__6 april'13_Westerbork.indd 1Woonkrant_OH__6 april'13_Westerbork.indd 1 12-03-13 09:2412-03-13 09:24

Uitgelicht

Ons kantoor is klein maar effectief. De afgelopen periode hebben Mark en ik veel geïnvesteerd in het vastleggen van zoveel mogelijk woonwensen. Natuurlijk van woningzoekers, maar ook van onze verko-pers en huurders. Dankzij onze automatisering kunnen wij nu met één druk op de knop zien of er geïn-teresseerden zijn voor elke woning die wij in de verkoop krijgen. Dat is ideaal, alleen voor ons blijft het ondersteuning van de persoonlijke aanpak. Voorbeeld? Vorig jaar hadden wij al lang een koper in beeld voor een woning die bij ons in de verkoop stond. De koper zelf had de woning al wel digitaal bekeken, maar was daarvan niet echt gecharmeerd. Totdat we haar meenamen om de woning in het echt te bekij-ken. zij werd op slag verliefd. Iets dat wij van tevoren al hadden ingeschat. In mijn ogen is dat hét pluspunt van ons kantoor. We hebben alle middelen tot onze beschikking, maar niets overtreft mensenkennis en onze persoonlijke aanpak.

Mark Kerssies

Zoals Annet in het stukje hierboven aangeeft, staan wij voor onze kennis over de markt en de kopers. Met als logisch gevolg dat woningverkopers ons weten te vinden. Met de actie “Koopwoning gezocht” gaan we hier nog een stap verder in.

Inmiddels weten we waar de behoefte van kopers ligt. Plus er is nog een groot, onzichtbaar aanbod op de markt. Veel senioren twijfelen of ze nu de stap moeten zetten tot verkoop van hun woning. Dit zijn vaak twee-onder-één kappers, of vrijstaande woningen. Zij zou-den graag naar een gelijkvloerse woning willen. Veel eigenaren van appartementen durven hun woning niet te koop te zetten, door de verslechterde marktomstan-digheden. Zij zouden echter graag willen doorstromen naar een grotere woning.

Wij nodigen dan ook iedereen uit die speelt met de gedachte van verkopen, om bij ons langs te komen. Samen kijken we naar de huidige kopers op de woningmarkt en of er dus voldoende animo is. Daarnaast leggen wij ook de zoekwensen vast van iedereen die denkt aan verkopen. Zo krijgen we een zeer goed beeld van vraag en aanbod en kunnen wij partijen bij elkaar brengen.

Naast koopwoningen zijn wij ook op zoek naar huurwoningen. Woonaccent Makelaars Westerbork krijgt steeds meer vraag naar huurwoningen. Vorig jaar hebben we op kleine schaal leegstaande woningen verhuur via de Leegstandswet. Woonaccent Makelaars Westerbork kan de verhuur van uw woning op basis van de Leeg-standswet regelen en beheren. Heeft u vragen voor ons? Bijvoorbeeld over bovenstaande onder-werpen? Of wellicht over de nieuwe hypotheekregels? Neem dan contact met ons op.

Kom langs en laat uzelf informeren Wij bespreken graag uw mogelijkheden en geven antwoord op uw vragen. Ga naar woonaccent.nl/woonadvies en vraag uw gratis Woonadviesgesprek aan. Of bel ons en maak een afspraak via (0593) 33 33 34.

Tot snel!Mark Kerssies

Woonaccent Makelaars Westerbork

Annet de Boer

OpeningstijdenMaandag t/m vrijdag, 09.00-17.00 uur,zaterdag en ’s avonds op afspraak.

Woonaccent Makelaars WesterborkB.G. Van Weezelplein 79431 AG Westerborktelefoon: (0593) 33 33 34e-mail: [email protected]

Wij staan altijd voor u open opwww.woonaccent.nl/westerbork

Woonkrant_OH__6 april'13_Westerbork.indd 2Woonkrant_OH__6 april'13_Westerbork.indd 2 12-03-13 09:2412-03-13 09:24

NVM Open Huis DagOok in deze krant staat ons woningaanbod, mét heel herkenbaar de deelne-mers aan de Open Huizen Dag van zaterdag 6 april aanstaande. Van fi jne starterswoning tot riante boerderij. Een groot aantal van deze woningen kunt u op 6 april van 11.00 tot 15.00 uur rustig van binnen bekijken tijdens de NVM Open Huizen Dag. Heeft u vragen over één van deze woningen? Neem dan gerust contact met ons op!

Dit ruime 3-kamerappartement is gelegen op de begane grond waarbij de woonkamer en keuken zijn georiënteerd op de As-serstraat. De totale woonoppervlakte is 120 m2 en een terras van 18 m2. Parkeren is mogelijk op eigen terrein en in de garagebox (welke op afstand elektrisch te bedienen is).

Perfect! Dat is deze zeer goed onderhouden helft van een dubbel woonhuis met aange-bouwde geïsoleerde garage met carport. Zoekt u ruimte, comfort en mooie ligging? Laat u dan verrassen door deze prachtige woning. De woning is aan de achterzijde voorzien van een fraai aangelegde tuin en een overdekt terras. Achter de woning is geen bebouwing aanwezig.

Vraagprijs € 309.000,- k.k. Vraagprijs € 250.000,- k.k.

Rolde SchoonoordAsserstraat 1B Alle Boelensstraat 15

Vraagprijs € 389.000,- k.k. Vraagprijs € 175.000,- k.k.

Hijken BeilenBeilerstraat 4 Beilervaart 110

Vraagprijs € 235.000,- k.k. Vraagprijs € 174.500,- k.k.

Westerbork SmildeBoerkamp 3 Binnenroede 37

Vraagprijs € 185.000,- k.k. Vraagprijs € 419.000,- k.k.

Meppen HijkenBosrand 6 Brink 5

Drenthenieren met de hoofdletter D, kan in deze fraai gelegen, zeer goed onderhouden, rietgedekte woonboerderij met garage en verwarmde hobbyruimte en fraai aangelegde tuin op een kavel van 2.170 m2. Het complete woonprogramma bevindt zich op de begane grond. De tuin is fraai aangelegd. U waant zich er echt in uw eigen paradijs!

Keurig onderhouden en ver-zorgde geschakelde eindwo-ning met berging en carport op een perceel van 287 m2 eigen grond. De woning is gelegen tegenover een plantsoen en speeltuin in een rustige en kindvriendelijke woonwijk. Het bouwjaar is 1978. Ideaal voor gezins of als senioren-woning in verband met de royale slaap-/werkkamer op de begane grond!

Uitstekend verzorgde helft van dubbel woonhuis met carport en berging (voormalig garage). Het bouwjaar van de woning is 1989. De fraai gesitueerde woning is gelegen op een kavel van 537 m² in het brinkdorp Meppen. De woning is gelegen nabij een uitgestrekt bosgebied en op ca. 2 km afstand van dagelijkse voorzieningen.

Aan de stille kant van het kanaal en landelijk gelegen, helft van dubbel woonhuis met carport, berging en royale oprit. De totale perceeloppervlakte bedraagt 2080 m2. Het betreft een woning met diverse mogelijkheden op een prachtige plek aan de Beilervaart.

Keurig onderhouden, aan de achterzijde vrij gelegen, twee-onder-een-kapwoning met carport en berging, op een kavel van 270 m2. Bouwjaar HR-ketel is 2005. Het sanitair is in 2010 geheel vernieuwd. Het betreft een keurige woning, die zo betrok-ken kan worden!

Op de mooiste locatie van het dorp, aan de Brink in Hijken, is deze woonboerderij met wei-land gelegen op een kavel van 3.360 m² grond. Het unieke aan deze, nog eenvou-dige boerderij is de ligging midden in het dorp, op loopafstand van alle aanwezige voorzieningen. De inhoud is ca. 1.100 m³ en een woonoppervlakte van ca. 130 m².In tweeën splitsen is mogelijk!

INRUIL MOGELIJK!

INRUIL MOGELIJK!

INRUIL MOGELIJK!

VERKOCHT ONDER

VOORBEHOUD

Woonkrant_OH__6 april'13_Westerbork.indd 3Woonkrant_OH__6 april'13_Westerbork.indd 3 12-03-13 09:2512-03-13 09:25

altijd open op www.woonaccent.nl/westerbork of bezoek ons kantoor

Te Koop

In het centrum van het prach-tige brinkdorp Westerbork is deze vrijstaande, uitgebouwde woning met garage te koop. De woning is gebouwd in 1963 en in 1996 uitgebouwd en gerenoveerd.Het woonhuis is gelegen op 508 m2 eigen grond. De ruime tuin met houten berging ligt op het zuiden en biedt veel privacy. Complete gezinswoning nabij het centrum van Westerbork.

In een landelijke omgeving dichtbij Westerbork, ligt deze ruime, sfeervolle half vrijstaande woning met vrijstaande houten garage. Deze goed onderhouden woning beschikt over een lichte en ruime woon-kamer met gashaard, sfeervolle keuken en moderne badkamer. De tuin is gesitueerd op het westen en is onderhoudsvriendelijk aangelegd.

Keurig onderhouden helft van een dubbel woonhuis met aan-gebouwde berging, kapschuur met openhaard welke in gebruik is als overdekt terras/veranda en een besloten fraai aangelegde zonnige tuin. Kavelgroot-te bedraagt 345 m². De woning verkeert in goede staat van onderhoud en kan zo betrokken worden.

Fraai gelegen, vrijstaande recreatiewoning met een keurig aangelegde tuin met terras met zonnescherm, buiten open-haard en tuinhuisje op het bungalowpark “Oostermaat”. Deze recreatiewoning ligt net buiten het brinkdorp Westerbork op een perceel van 282 m² eigen grond. Nette tuin rondom met vijver en houten tuinhuisje.

Deze monumentale woon-boerderij met stookhok en kapschuur bevindt zich in museumdorp Orvelte. Het is volledig gerestaureerd waardoor de gebinten in het bedrijfsgedeelte weer zichtbaar zijn geworden. Geschikt voor een combinatie tussen wonen en werken met het com-plete woon- en werkprogramma op de begane grond.

Zeer fraai, nabij het centrum, voorzieningen, bos en hei gelegen vrijstaande villa (1999) met slaapkamer en badkamer op de be-gane grond, gelegen op een kavel van 570 m². De woning is geheel geïsoleerd en van binnen en buiten zeer goed onderhouden. Voorzien van een slaapkamer en badkamer op de begane grond.

Op een goede woonlocatie wordt u dit royale vrijstaande woonhuis met onder andere een vrijstaande garage en slaapkamer en badkamer op de begane grond, gelegen op een royaal perceel van 1165 m2 te koop aangeboden.

Herkent u het probleem dat u wel wilt kopen, maar eerst wilt verkopen? Wij in ieder geval wel! Om u tegemoet te komen, wil deze verkoper op een creatieve manier zijn woning verkopen. Heeft u een woning of recreatiewoning te verkopen alvorens u tot koop over kunt gaan? Wij dagen u uit om met een reëel voorstel te komen!

Deze vrijstaande woning met vrijstaande, geheel geïso-leerde loods (15 x 11) is een mooie combinatie van wonen en ´werken´ op een bijzondere locatie. De woning is gelegen aan de rand van een kleinschalig bedrijventerrein en toch kijk je vanuit de woonkamer uit over de landerijen. De loods is voorzien van een grote overhead-deur en de vloer is vloeistofdicht.

Wonen en werken in deze schitterende en net geheel gerenoveerde monumentale boerderij, midden in de kern van museum-dorp Orvelte kan nu! Aan de weg bevindt zich de ca 120 m2 grootte bedrijfsruimte en aan de achterzijde is het complete woonhuis gesitueerd.

Op een werkelijk unieke en fantastische locatie, grenzend aan bos en natuurgebied en op loopafstand van het centrum, staat deze vrijstaande villa op een kavel van 848 m².De woning beschikt over een inpan-dige garage. Op de begane grond bevindt zich een compleet woonprogramma. Met een royale tuin op het zuiden waar u heer-lijk kunt ontspannen.

Op een unieke locatie, aan de rand van Westerbork bieden wij u met veel genoegen een zeer fraaie villa met inpandig, verwarmd en professioneel zwembad en infrarood sauna op een kavel van 978 m². Het afwer-kingniveau van de villa is buitengewoon hoog! Gebruiksgemak en comfort hebben bij de bouw voorop gestaan.

Vraagprijs € 280.000,- k.k.

Koopsom € 175.000,- k.k.

Vraagprijs € 150.000,- k.k.

Huurprijs € 1.200,- per maand

Vraagprijs € 425.000,- k.k.

Vraagprijs € 299.000,- k.k.

Koopsom € 175.000,- k.k.

Vraagprijs € 350.000,- k.k.

Huurprijs € 1.550,- per maand

Vraagprijs € 439.000,- k.k.

Vraagprijs € 599.000,- k.k.

Westerbork

Elp

Elp

Westerbork

Orvelte

Westerbork

Westerbork

Elp

Beilen

Orvelte

Westerbork

Westerbork

Brinklaan 24

De Gloep 8

De Gloep 5

De Oostermaat 18

Dorpsstraat 5

De Pieterberg 16

Binnenweg 7

De Gloep 10

De Hanekampen 24

Dorpsstraat 1

De Pieterberg 41

Diekeveenseweg 6

INRUIL MOGELIJK!

TE HUUR

TE HUUR

INRUIL MOGELIJK!

Woonkrant_OH__6 april'13_Westerbork.indd 4Woonkrant_OH__6 april'13_Westerbork.indd 4 12-03-13 09:2512-03-13 09:25

Te Koop

Hoogwaardig afgewerkt en zeer ruime, halfvrijstaand herenhuis met garage en car-port, de woning beschikt over ca. 160 m² aan woonoppervlakte. De tuin is gelegen op het zuidwesten en de kavel is 252 m² groot. De woning is gebouwd in 2005. De gehele begane grondvloer en de badka-mervloer is voorzien van vloerverwarming.

Deze vrijstaande en keurig onderhouden woning met aangebouwde garage en carport is gelegen in de kern van het gezellige dorp Hijken. Hijken beschikt over basisonderwijs en is gelegen in de nabij-heid van veel natuurschoon, ook is het dorp goed ontsloten richting de snelweg en provinciale weg.

Ideale starterswoning!Op ruime kavel gelegen helft van een dubbel woonhuis met garage en vrij uitzicht aan de voorzijde aan de Beukenlaan in Westerbork. De royale tuin is gelegen op het zuiden. Het huis is prima geschikt om een stuk(je) uit te bouwen, waarna je nog steeds een mooie ruime tuin overhoudt.

“Landelijk gelegen, goed onderhouden en verrassend ruime woning met de grote schuren/garages, op een kavel van 3.333 m2 eigen grond. Het geheel verkeert in een uitstekende staat van onderhoud. In-ruil eigen woning in Westerbork eventueel mogelijk.”

Verrassend ruime vrijstaande woning met ruime op fraaie locatie in het centrum van het dorp Westerbork. Toch zijn ook de bossen en de hei met heerlijke wandelmogelijkhe-den op 5 minuten loopafstand. De woning is gelegen op een kavel van 473 m2 eigen grond.

Verrassend ruime tussenwo-ning in de kern van Hijken op een kavel van ca. 200 m². Indeling: gang, hal, bijkeuken, hal, toilet met fontein, badkamer met ligbad, dou-chehoek en badmeubel, woonkamer met open keuken met diverse inbouwappara-tuur en slaapkamer met werkkamer. Verdieping: overloop, 2 slaapkamers en berging.

Rietgedekt, vrijstaand woon-boerderijtje in Hijken op een kavel van 435 m2 grond. Betreft een ideale starterswoning die gro-tendeels netjes is en waar her en der de puntjes nog op de i moeten worden gezet.

In 2006/2007 is deze luxe semi-bungalow volledig gere-noveerd waardoor de staat van onderhoud zeer hoog is. Deze vrijstaande woning (woonoppervlakte ca. 150 m²) met dubbele garage is gelegen op een fraaie, vrije locatie, aan een rustige weg op een kavel van 997 m².

Op een mooi plekje in Borkerhout gelegen en goed onderhouden, wordt deze ge-schakelde woning met tuingerichte woon-kamer en tuin op het zuiden aangeboden met mogelijkheid voor slapen en baden op de begane grond. Het betreft een fi jne en actuele woning voor een reële prijs!

Hoogwaardig gerenoveerde, monumentale, Saksische woonboerderij met schitterend gastenverblijf (circa 60 m2) en diverse opstallen op een steenworp afstand van Westerbork op een kavel van 6.473 m2 eigen grond. De woonboerderij is uiter-mate geschikt voor de combinatie wonen en werken, kantoor of praktijk aan huis.

Aan de achterzijde vrij gele-gen, geschakelde woning met garage en 2 slaapkamers op de begane grond en 2 op de verdieping. Bouwjaar 1976. Kaveloppervlak: 387 m2.

Vraagprijs € 275.000,- k.k.

Vraagprijs € 148.000,- k.k.

Vraagprijs € 395.000,- k.k.

Vraagprijs € 135.000,- k.k.

Vraagprijs € 147.500,- k.k.

Vraagprijs € 359.000,- k.k.

Vraagprijs € 189.000,- k.k.

Vraagprijs € 695.000,- k.k.

Vraagprijs € 199.000,- k.k.

Westerbork

Hijken

Westerbork

Zwiggelte

Westerbork

Hijken

Hijken

Westerbork

Westerbork

Eursinge

Westerbork

Doumaat 7

Drift 3B

Beukenlaan 33

Hoofdstraat 41

Kieveen 3

Dorpsstraat 4

Drift 2

Eskamp 12

Boerkamp 44

De Vledders 6

Weglangen 43

IDEALE STARTERS- OF SENIORENWONING!Zaterdag 6 april

NVM Open Huizen Dagvan 11.00 tot 15.00 uur

Woonkrant_OH__6 april'13_Westerbork.indd 5Woonkrant_OH__6 april'13_Westerbork.indd 5 12-03-13 09:2612-03-13 09:26

Te Koop

altijd open op www.woonaccent.nl/westerbork of bezoek ons kantoor

Aan de rand van Westerbork, op chaletpark Timmerholt, staat deze recreatiechalet uit 2008. De chalet heeft een woonopper-vlakte van 62 m2 en is gebouwd op 286 m2 eigen grond. Bij de chalet bevindt zich een vrijstaande berging. De tuin met ter-ras is onderhoudsvriendelijk aangelegd.De parklasten bedragen 400,- per jaar.

Vrijstaand landhuis op Land-goed Het Timmerholt te Wes-terbork. Deze woning is een compleet ingericht 6-persoons recreatie-woning type Atlanta, welke is opgeleverd in januari 2000. De woning staat op ca. 466 m² eigen grond, met een aangelegde tuin met prachtige eeuwenoude eiken bomen.

Op landgoed Het Timmerholt, in de directe nabijheid van Westerbork, staat deze luxe en royale achtpersoons recreatievilla, type Aurelia, op een vrije plek aan het water. De woning staat op circa 575 m² eigen grond. Het betreft een keurig onder-houden woning, die in 2011 van binnen geheel is gerenoveerd. De woning wordt aangeboden inclusief compleet inventaris.

Verspringende en geschakelde halfvrijstaande woning met een aangebouwde houten schuurruimte. De woning beschikt over een vrij uitzicht aan zowel de voor- als aan de achterzijde en is uitermate geschikt voor een starter op de woningmarkt of een klein huishouden. U zult verrast zijn door de speelse indeling, waardoor er veel leefruimte is ontstaan.

Verlengde, zeer luxe recreatie-villa, gelegen aan de rand van park Het Grote Zand. Vanuit de tuin loop je zo het bos in! Ideale plek om met alle luxe en comfort in uw vrije tijd heerlijk te ‘Drenthenieren’!! Het betreft het meest luxe en grote (de standaard uitvoering is verlengd) recreatievilla van het park. Alleen een bezichtiging kan u echt overtuigen!

In de kern van Elp, aan de achterkant vrij gelegen, woonboerderij met kapschuur op een kavel van 2.000 m2 grond. Vanaf 1900 was het dorpscafé in het voorhuis gevestigd, hierna is het een boerderij geweest waarbij in het achterhuis vee was gehuisvest en tegenwoordig is het gehele pand in gebruik als woonhuis.

In de nabijheid van het gezel-lige brinkdorp Westerbork, middenin het schitterende Drentse landschap ligt Landgoed Het Timmerholt. Op dit landgoed staat deze vrijstaande recreatiebungalow op 415 m² eigen grond. De woning verkeert in zeer goede staat van onderhoud en is voorzien van kunststof kozijnen.

Fraai, aan een grote vijver, in de nabijheid van het mooie brinkdorp Westerbork is deze ruime vrijstaande 8-persoons recreatiebun-galow op 851 m² eigen grond gelegen. De woning is gelegen op de grootste kavel van het park en is voorzien van een steiger van waaruit men het gehele meer kan overzien.

Charmant en statig HEREN-HUIS, gelegen in het centrum van Beilen. Er zijn tal van ingrediënten die dit herenhuis uniek ma-ken, maar welke invulling geeft u aan deze woning? De mogelijkheid wordt geboden voor combinatie van wonen en werken of een hobby waarvoor u de ruimte nodig heeft. De woning heeft een inhoud van 1.000 m³ en een woonoppervl.van 250 m².

Aan de rand van natuurge-bied ‘Het Hijkerveld’, midden in Drenthe, is deze unieke combinatie van groepsaccommodatie, woonruimte, atelier en expositieruimte gelegen. Het betreft een multifunctionele combinatie met vele mogelijkheden om te gebruiken voor doeleinden in horeca, re-creatie, atelier/galerie en/of wonen. Grijp uw kans en maak uw dromen waar!

Als u droomt van een tweede woning gelegen aan de rand van een prachtig (beschermd) natuurgebied dan moet u deze karakteris-tieke recreatievilla zeker hebben gezien. Het betreft een rietgedekte villa, type Berghoeve, op een kavel van 509 m². Vanuit uw tuin wandelt of fi etst u zo de bosrijke omgeving in, waar u alles kunt vin-den wat Drenthe zo bijzonder maakt.

Markant gelegen aan de rand van kleine dorpskern, unieke combinatie van wonen in de woonboerderij en werken in het vrijstaan-de atelier/praktijkruimte/kantoor. Moge-lijkheid voor bijvoorbeeld, atelier/galerie, bed en breakfast, dubbele bewoning en/of kantoor aan huis. Gelegen op loopafstand van bossen en natuurgebied. Gesitueerd op een kavel van ca. 2.853 m².

Vraagprijs € 69.000,- k.k.

Vraagprijs € 147.500,- k.k.

Vraagprijs € 179.000,- k.k.

Vraagprijs € 265.000,- k.k.

Vraagprijs € 239.500,- k.k.

Vraagprijs € 127.000,- k.k.

Vraagprijs € 249.000,- k.k.

Vraagprijs € 385.000,- k.k.

Vraagprijs € 695.000,- k.k.

Vraagprijs € 159.000,- k.k.

Vraagprijs € 495.000,- k.k.

Westerbork

Westerbork

Westerbork

Westerbork

Hooghalen

Elp

Westerbork

Westerbork

Beilen

Hooghalen

Hooghalen

Schoonloo

Gagelmaat 6-1

Gagelmaat 144

Gagelmaat 136

Hietkampen 52

Hof van Halenweg 2-260

Hoofdstraat 12

Gagelmaat 158

Gagelmaat 147

Hekstraat 36

Hijkerweg 11

Hof van Halenweg 2-259

Hoofdstraat 14

INRUIL MOGELIJK!

Woonkrant_OH__6 april'13_Westerbork.indd 6Woonkrant_OH__6 april'13_Westerbork.indd 6 12-03-13 09:2612-03-13 09:26

Aan de rand van Zwiggelte, met uitzicht over de es, is deze rietgedekte boerderij met een oorspronkelijk bouwjaar van 1648 gelegen op een ruime kavel van 5580 m2.Gezien de bijgebouwen en de hoeveel-heid grond, is dit object bijzonder geschikt voor het hobbymatig houden van dieren.

Royaal en sfeervol wonen op een toplocatie in het centrum van Westerbork! Dit grote herenhuis met gezellige woonkamer, vijf grote slaapkamers en badkamer, ruime kelder en tuin is gelegen op een prachtige locatie in het centrum van Westerbork met diverse winkels en restaurants. Naast de woning staat een zeer royale vrijstaande stenen garage met zolder.

Vraagprijs € 425.000,- k.k.Vraagprijs € 350.000,- k.k.

ZwiggelteWesterbork Westeres 5Westeinde 39

Te Koop

Kopen met de duokoop (het huis kopen, de grond ‘huren’) regelingDe DUOKOOP regeling biedt u de mogelijkheid om een woning te kopen zonder grond. Hierdoor profi teert u van een aanzienlijk lagere koopprijs en dus is uw benodigde aankoopfi nanciering ook beduidend lager. Later kunt u op ieder gewenst moment alsnog de grond bijkopen (geen verplichting) en volledig eigenaar worden. Voor het ge-bruik van de grond betaalt u een maandelijkse vergoeding die fi scaal aftrekbaar is. Wij gaan binnenkort van start met de verkoop van een aantal woningen waarbij Duokoop een optie is. Dit zal vermeld worden bij de woningpresentatie in de krant, op onze website en op funda.

In bosrijke en natuurlijke omgeving, op loopafstand van de staatsbossen, staat één van de mooiste huizen van Witteveen nu te koop. De woning is in 2000 gebouwd, met een oppervlakte van ca. 150 m² en een perceelsoppervlakte van 456 m². Deze ruime vrijstaande woning beschikt over een tuingerichte woonkamer, moderne keuken en 4 slaapkamers.

In de oude kern van Wes-terbork gelegen vrijstaande woning met schuur en garage. De woning is gelegen op een kavel van 980 m2 met fraai aangelegde tuin op het zuiden. Schuur met garage van 2012. Een ideale woning wanneer je een leuk plekje zoekt met diverse mogelijkheden!

Op het rustige en bosrijke ‘bungalowpark’ “De Hullen in Drijber, staat deze eenvoudige recreatiewoning op een heerlijk plekje op een kavel van 1.504 m2 eigen grond. De woning wordt gestoffeerd en deels gemeubileerd opgeleverd. In de naaste omgeving van ‘de Hullen’ zijn er ook vele mooie wandel- en fi etsroutes aanwezig in diverse natuurgebieden.

Wij hebben de ‘speld in de hooiberg’ die u zoekt. Op een werkelijk unieke locatie staat deze speels ingedeelde woning. De ruime kavel van 5.550 m² wordt begrensd door het natuurgebied ‘Het Hijkerveld’. Op het erf vindt u enkele bijgebouwen, waarvan één geschikt is als atelier of gastenverblijf. Verder een fraai aangelegde landschappe-lijke tuin en een boomgaard.

Bent u op zoek naar een al-lesbehalve standaard woning? Dan is deze lichte, luxe en speels ingerichte villa iets voor u! Gelegen in het dorp Witteveen, in de nabijheid van veel natuurschoon is deze woning gelegen, die de laatst paar jaar door de huidige bewoners nagenoeg geheel is ver-bouwd. Door de 4 schuifpuien en 2 grote ramen is het zeer licht in de woning.

Kom genieten van optimale rust en privacy in en rondom deze vrijstaande recreatiewo-ning met aangebouwde berging en vrij-staande berging welke zeer fraai gelegen is op bungalowpark ‘De Hullen’.Rondom de woning kan er genoten worden van een royale bostuin. De totale perceelsopper-vlakte bedraagt 1623 m2 eigen grond!

Wonen op een lekker plekje in een fi jn huis, kan in deze geschakelde woning met 2 slaapkamers op de begane grond! Bouw-jaar 1975. Perceeloppervlakte: 232 m².De woonkamer is tuingericht. Veel privacy in de tuin en aan de achterkant van de woning. Berging aan de voorzijde van de woning.

Op loopafstand van het cen-trum is deze vrijstaande VILLA met aangebouwde stenen garage gelegen op een mooie locatie. De woning heeft een fraai aangelegde tuin en deze is prima onderhouden. De woning staat op een kavel van 669 m². Op de be-gane grond bevinden zich een badkamer en slaapkamer. Op de verdieping nog eens 3 slaapkamers en een badkamer.

Vraagprijs € 338.000,- k.k.

Vraagprijs € 299.500,- k.k.

Vraagprijs € 99.000,- k.k.

Vraagprijs € 645.000,- k.k.

Vraagprijs € 349.500,- k.k.

Vraagprijs € 125.000,- k.k.

Vraagprijs € 198.000,- k.k.

Vraagprijs € 339.000,- k.k.

Witteveen

Westerbork

Drijber

Hooghalen

Witteveen

Drijber

Westerbork

Westerbork

Ir. E. Biewingaweg 1

Julianastraat 11

Kanaal OZ 9-95

Laaghalerveen 8

Ir. E. Biewingaweg 8

Kanaal OZ 9-67

Kromme 7

Langbos 10

INRUIL MOGELIJK!

Woonkrant_OH__6 april'13_Westerbork.indd 7Woonkrant_OH__6 april'13_Westerbork.indd 7 12-03-13 09:2712-03-13 09:27

altijd open op www.woonaccent.nl/westerbork of bezoek ons kantoor

Te Koop

Onze beoordelingenop funda

Welkom in deze uitstekend onderhouden en royale vrijstaande woning met slaap- en badkamer op de begane grond. De woning bevindt zich in de nabijheid van een uitgestrekt bosgebied en is gelegen op loopafstand van het centrum. Door de praktische indeling is er de mogelijkheid om een praktijkruimte aan huis te hebben of vanuit huis te werken.

Op loopafstand van het cen-trum van Westerbork en bos staat deze vrijstaande woning met garage aan een rustige weg. De woning is gebouwd in 1996 en is gelegen op een kavel van 254 m² eigen grond. De tuin is gesitueerd op het westen en is onderhoudsvriendelijk aangelegd.

Helft van een royaal dub-bel woonhuis met garage. De woning is gelegen in een kindvriendelijke buurt aan de rand van het dorp. Aan de achterzijde heeft de woning een fraai aangelegde tuin met ter-ras en tuinhuis. De oprit biedt plaats aan meerdere auto’s. De woning verkeert in perfecte staat van onderhoud.

Aan de rand van het dorp, aan een rustige weg, in de nabijheid van heide en bos van het ‘Mantingerveld’, is deze zeer goed on-derhouden vrijstaande woning met royale, inpandige garage gelegen. De woning be-schikt over een slaapkamer en badkamer op de begane grond. De ruime achtertuin is verzorgd aangelegd en beschikt over een fraaie waterpartij.

Deze zeer royale, sfeervolle, vrijst. woning met 5 slaapka-mers, is gelegen op een kavel van 489 m2 en heeft een inhoud van 680 m3. De oprit biedt plaats aan meerdere auto’s. De totale woonoppervlakte van de woning bedraagt maar liefst 198 m2. De woning heeft een slaap- en badkamer op de begane grond waardoor het een leeftijdsbestendige woning betreft.

Deze woning staat werkelijk op één van de mooiste plekjes van Witteveen. In dit zeer roy-ale vrijstaande woonhuis met vrijstaande dubbele garage met zolder, grote schuur, blokhut en tuin op het zuiden is de vrijheid en ruimte goed te voelen!

Schitterend gelegen, luxe, compleet ingerichte, ruime 6-persoons recreatievilla gele-gen op het landelijke park “Landschaps-park Orveltermarke”, nabij Orvelte en in de nabijheid van veel natuurschoon en re-creatiemogelijkheden. De villa is gelegen op een ruime kavel van 723 m² en wordt aangeboden met complete inventaris.

Zeer royale helft van dubbel woonhuis met fantastisch vrij uitzicht over de landerijen en gelegen op een kavel van 300 m². De achtertuin grenst tevens aan landerijen en in de nabijheid van de woning zijn diverse prachtige natuurgebieden gesitueerd. De woning verkeert in een zeer goede staat van onderhoud en de woning geniet een hoog afwerkingsniveau.

Nabij nationaal park “Het Dwingelder Veld”, aan de achterzijde met vrij uitzicht over tuin en landerijen, gelegen rietge-dekte bungalow op 3.315 m2 eigen grond. De woning beschikt over een fi jne lichte woonkamer met veel glas en een serre. Grote dubbele garage (50 m2) voorzien van verwarming en vliering.

Aan de achterzijde vrij ge-legen, keurig onderhouden, vrijstaande woning met grote slaapkamer op de begane grond, berging en carport, gelegen op een kavel van 592 m2 eigen grond. Mogelijkheid voor kan-toor of praktijkruimte aan huis met eigen entree. Ideale woning voor als u van rust, ruimte en natuur houdt!

Vraagprijs € 300.000,- k.k.

Vraagprijs € 225.000,- k.k.

Vraagprijs € 239.500,- k.k.

Vraagprijs € 349.500,- k.k.

Vraagprijs € 369.500,- k.k.

Vraagprijs € 235.000,- k.k.

Vraagprijs € 249.500,- k.k.

Vraagprijs € 289.000,- k.k.

Vraagprijs € 275.000,- k.k.

Schoonoord

Westerbork

Nieuw-Balinge

Nieuw Balinge

Wijster

Witteveen

Witteveen

Drijber

Spier

Witteveen

Langeveldstraat 10

Maalderij 8

Wolvenhaar 9

Mantingerweg 8

Mr. Haddersstraat 21

Mej. A. Talmaweg 49

Mr. J.B. Kanweg 5-108

Nijenkamp 18

Moraineweg 10

Mr. J.B. Kanweg 57

INRUIL MOGELIJK!

INRUIL MOGELIJK!

INRUIL MOGELIJK!

Slapen en baden op de begane grond!

Woonkrant_OH__6 april'13_Westerbork.indd 8Woonkrant_OH__6 april'13_Westerbork.indd 8 12-03-13 09:2712-03-13 09:27

Te Koop

Koopwoningen gezocht

Wij hebben een fl ink aantal gesprekken ge-had met potentiële verkopers over hun ver-koopkansen én hun plannen ná de verkoop van hun woning. Het resultaat: mensen die willen verkopen en kopen en heel veel nieu-we woonwensen.

Dit resultaat is waar wij voor gingen en we zijn er blij mee, om twee redenen. Ten eer-ste is er hierdoor nieuw aanbod op de markt gekomen dat wordt aangeboden tegen reële prijzen en door reële verkopers. De tweede en belangrijkste reden: één nieuwe woning kan een serie van verkopen en ko-pen in gang zetten. Eén nieuwe woonwens van een koper, kan een woningruil of andere constructie compleet maken.

Het bleek dat er bij de potentiële verkopers vooral veel twijfel was over de mogelijkhe-den tot verkoop. Vaak willen ze heel graag verhuizen, maar durven ze niet. Woonac-cent Makelaars Westerbork is reëel geweest in alle gesprekken. Als bleek dat het op dat moment niet verstandig was om de woning te verkopen, werd dat ook gemeld. Daarna gingen we als even goede vrienden weer uit elkaar.

In onze vorige Woonkrant hebben we er al even aandacht aan besteed: de actie ‘Koopwoningen gezocht’. En dat hebben gewe-ten. Met een kort artikel en een kleine advertentie in de lokale krant stroomden de reacties binnen.

pkoopkansen én hun planvan hun woning. Het reswillen verkopen en kopenwe woonwensen.

Wij zijn nog steeds op zoekWilt u ook weten wat uw verkoopkansen zijn? Wij zijn nog steeds op zoek naar koop-woningen. De kopers kennen wij, de markt kennen wij en de middelen hebben wij.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend verkoopgesprek. Dan weet u waar u aan toe bent.

Wonen tussen de landerijen, aan viswater en de uitgestrek-te bossen van Midden Drenthe naast de deur. Die kans is er met deze vrijstaande woning met garage/schuur op een ruime kavel van 1.264 m² eigen grond. Bouwjaar 1976. De ruime garage/schuur (7 x 5,5 m) is vrijstaand en heeft een pan-nendak.

Het geheel bestaat uit de boerderij, een schuur, erf, tuin, boomgaard, wei, vijverpartij en ‘kasteel’ (voor de kinderen). Perceelop-pervlakte is 5.595 m2. De ligging nabij het Hijkerveld is werkelijk uniek. Veel authen-tieke elementen zoals een bedstee, spinde en grote kelder. Ideaal voor mensen die dieren willen houden (o.a. paardenliefheb-bers). Goede uitrijmogelijkheden!

Op zeer fraaie locatie gelegen, rietgedekt woonboerderijtje, gelegen op een kavel van ruim 5.000 m2. Het woongedeelte verkeert in oude en matig onderhouden staat. Een hele handige klusser, kan de woning nog weer opknappen, wanneer echter alles uit-besteed moet worden, dan is nieuwbouw waarschijnlijk een betere optie. We dagen u uit om hier uw droom te verwezenlijken!

Paardenliefhebbers die houden van ideale uitrijmo-gelijkheden opgelet! Fraai aan het Oranjekanaal, in de nabijheid van veel natuurschoon, staat deze vrijstaande woonboerderij met aangebouwde paar-denstallen. Aan de achterzijde van het huis zijn twee paardenbakken gesitueerd.

Op een heerlijke locatie, aan het Oranjekanaal, aan de rand van Hijken staat deze recent compleet gerenoveerde woonboerderij met royale garage en carport, op een kavel van 1.166 m². De tuin met vijverpartij is fraai aangelegd. Er is een royale garage bij de woning gebouwd. De woning beschikt over een slaapkamer en moderne badkamer op de begane grond.

Aan de rand van het dorp, aan een doodlopend weggetje, is deze landelijk en vrij gelegen goed onderhouden woonboerderij met stookhok, berging en carport, erf en tuin gelegen. De woning is gelegen op 8674 m2 eigen grond. De woning is deels voorzien van een rieten kap. Tevens is er 2 hectare extra grond te koop.

Vraagprijs € 350.000,- k.k.

Vraagprijs € 199.500,- k.k.

Vraagprijs € 298.000,- k.k.

Vraagprijs € 349.000,- k.k.

Vraagprijs € 419.000,- k.k.

Zuidveld

Hijken

Hijken

Orvelte

Hijken

Hijken

Oranjekanaal N.Z. 32

Oranjekanaal NZ 56

Oosteinde 9

Oranjekanaal N.Z. 56

Oranjekanaal Z.Z. 27

Oosteinde 15

INRUIL MOGELIJK!

INRUIL MOGELIJK!

Woonkrant_OH__6 april'13_Westerbork.indd 9Woonkrant_OH__6 april'13_Westerbork.indd 9 12-03-13 09:2712-03-13 09:27

Te Koop

Als u erover nadenkt om uw woning te verkopen, dan is het prettig om te we-ten wat uw woning waard is. Of misschien heeft u onlangs uw huis verbouwd en bent u benieuwd of het meer waard is geworden.

Er zijn verschillende situaties te bedenken waarin het handig is om te weten wat de waarde is van uw woning. Woonaccent Makelaars Westerbork biedt u een gratis waardebepaling aan. Of u nu gewoon nieuwsgierig bent of van plan bent om uw woning te verkopen: wij komen graag bij u langs.

Neem contact met ons op via telefoonnummer (0593) 33 33 34) of mail naar [email protected] dan nemen wij binnenkort contact met u op voor het maken van een afspraak. Uiteraard bent u ook van harte welkom bij ons op kantoor voor een persoonlijke kennismaking!

Tot ziens!

Gratis waardebepaling waardebepalingGratiswaardebepalingG iwaardebepaling

Gratisd b lwaardebepaling

G tip g

Gratisd b li

Woonaccent Makelaars WesterborkBurgemeester Gualt van Weezelplein 7

9431 AG Westerborktelefoon: (0593) 33 33 34

e-mail: [email protected]/waardebepaling

Fraai gelegen, goed onder-houden en uitgebouwde, HELFT van DUBBEL woonhuis met aangebouwde stenen garage. De woning is gelegen op 357 m² eigen grond in het sfeervolle esdorp Zwiggelte. De woning is goed onderhouden en volledig geïsoleerd. Vanuit de leefkeuken bieden de openslaande terrasdeuren u toegang tot het terras en de tuin.

In het landelijke en rustige dorp Zwiggelte staat aan een rustige weg met vrij uitzicht deze vrijstaande woning met vrijstaande stenen garage. Het geheel staat op een ruime kavel van 863 m². De woning is voorzien van zonnescreens en heeft in de ruime achtertuin met vrij uitzicht een tuin-huisje met een ruime 2-persoons sauna.

In het centrum van het prachtige brinkdorp Wes-terbork, staat deze vrijstaande woning met vrijstaande garage, grote tuin en op loopafstand van wandelbossen. De totale perceeloppervlakte bedraagt 603 m².Echt een plek voor groenliefhebbers.

Vraagprijs € 209.000,- k.k.

Vraagprijs € 325.000,- k.k.

Huurprijs € 753.22,- per maand

Zwiggelte

Zwiggelte

Westerbork Schoolweg 11

Schoolweg 3

Lindelaan 52

Midden in het centrum van Westerbork, op loopafstand van alle voorzieningen, staat deze zeer goed onderhouden vrijstaande bungalow met aangebouwde garage. De woning is voorzien van kunststof kozijnen en is geheel geïsoleerd. Een ideale woning voor de senior(en) die kleiner wil wonen, in het centrum met het complete woonpro-gramma op de begane grond.

Op één van de uniekste plekjes van Westerbork, in het bos maar nabij het centrum van Westerbork gelegen, staat deze fraai afgewerkte en luxe vrijstaande woning met inpandige garage en vrijstaande schuur. Compleet woonprogramma op de begane grond! Dit prachtige geheel is gelegen op een mooie en ruime kavel van 2.230 m² eigen grond.

Keurig onderhouden helft van een dubbele woning met aangebouwde berging (voormalige garage) en carport, met een oppervlakte van ca. 135 m². Het bouwjaar van de woning is 1996. Deze volledig geïsoleerde woning kan zo betrokken worden, beschikt over 3 slaapkamers met mogelijkheid tot een 4e. Gelegen op een goede locatie en nabij de Staatsbossen.

Deze ruime vrijstaande villa met vrijstaande garage en het gehele woonprogramma op de begane grond is fraai gelegen in de wijk ‘Nagtegael’, aan een doodlopend hofje. De woonwijk grenst aan natuurgebied ‘Terhorsterzand’. De woning is gebouwd met een hoog afwerkingsniveau en is volledig geïsoleerd. De woning heeft een oppervlakte van 170 m².

Koopsom € 250.000,- k.k.

Vraagprijs € 499.000,- k.k.

Vraagprijs € 199.000,- k.k.

Vraagprijs € 325.000,- k.k.

Westerbork

Westerbork

Schoonoord

Beilen

Roessinghkamplaan 1A

Pieterbergweg 31

Ringstraat 97

Paardebloemlaan 3A

INRUIL MOGELIJK!

INRUIL MOGELIJK!

INRUIL MOGELIJK!

INRUIL MOGELIJK!

Loop eens binnen bij een makelaar met een open kijk op wonen of ga naar woonaccent.nl/westerbork

openyourmind

Woonkrant_OH__6 april'13_Westerbork.indd 10Woonkrant_OH__6 april'13_Westerbork.indd 10 12-03-13 09:2812-03-13 09:28

Puzzel mee & win!

Stuur uw oplossing (voorzien van uw naw-gegevens) voor 22 april 2013 naar Woonaccent Makelaars Westerbork, B.G. Van Weezelplein 7, 9431 AG Westerbork, lever hem in bij ons op kantoor of mail naar [email protected]. Onder alle goede inzendingen wordt een wooncheque verloot!

WOORDZOEKERDe woorden kunnen horizontaal en verticaal of achterstevoren geschreven zijn. Stuur deze oplossing naar ons op en win!

Aanvaarding

Bieden

Binnendienst

Bod

Duokoop regeling

Funda reviews

Huizen

Hypotheekregels

Koopwoningen

Landhuis

Lente

Makelaar

Nieuw aanbod

Open huizen dag

Taxatie

Tulpen

Verkocht

Vliegende start

Voorjaar

Voorjaarsbloemen

Woningruil

Woonwensen

Woz waardebeschikking

Zwiggelterveld

D E T N N M V G E I T A X A T

M O U I P A E N V N H A U I Z

E N L E D K L I O A G N D S T

O S P U A E I K O A H V L T W

P W E W L L U K R T Y A E B K

E E N A A A R I J R P A V I O

N I E A N A G H A A O R R N O

H V S N D R N C A T T D E N P

U E N B H E I S R S H I T E W

I R E O U V N E S E E N L N O

Z A W D I E O B B D E G E D N

E D N E S R W E L N K R G I I

N N O V O K O D O E R R G E N

D U O K O O P R E G E L I N G

A F W D E C D A M E G D W S E

G E U R Z H O A E I E O Z T N

N D E R M T A W N L L B K E L

H U I Z E N A Z A V S R S B I

N N E N K I V O O R J A A R J

L E N T E K E W B I E D E N N

,

!

Puzzel ook deze editie weer mee met Woonaccent Makelaars Westerbork. Dit keer kunt u een wooncheque winnen, met deze grote woordzoeker. De winnaar van de vorige editie was Almar Gritter uit Beilen. Hij ging naar huis met een dinercheque voor een restaurant naar keuze in Westerbork .

Heeft u de puzzel opgelost? Stuur dan het antwoord naar Woonaccent Makelaars Westerbork, B.G. Van Weezelplein 7, 9431 AG Westerbork, lever hem in bij ons op kantoor of mail naar [email protected].

Woonaccent Makelaars Westerbork geeft een dinercheque weg

Prijswinnaar Almar Gritter uit Beilen

Woonkrant_OH__6 april'13_Westerbork.indd 11Woonkrant_OH__6 april'13_Westerbork.indd 11 12-03-13 09:2912-03-13 09:29

altijd open op www.woonaccent.nl/westerbork of bezoek ons kantoor

Te Koop

Laat u in vervoering bren-gen door deze riante, in stijl herbouwde Saksische WOONBOERDERIJ met aangebouwde KANTOORRUIMTE! Zoekt u de rust en de ruimte van het Drentse platteland en wenst u geen concessies te doen aan comfort en leefruimte dan is deze zinnen-prikkelende woonboerderij zonder enige twijfel uw nieuwe thuis!

In de kern van het dorp gelegen, leuke, goed onder-houden, vrijstaande jaren “30 woning. Gelegen op een kavel van 500 m2. De ruime tuin is goed gesitueerd op de zon. Als u een leuk en vrijstaand huis zoekt, dan is dit wellicht wat u zoekt!

Verrassend ruim, geheel ge-moderniseerd vrijstaande villa met grote vrijstaande stenen garage. De woning is gelegen op een kavel van 1.272 m², ligt nabij de dorpskern alsmede een uitgestrekt bosgebied. De tuin met prachtige vijverpartij is gesitueerd op het westen en is onder architectuur aangelegd. De royale oprit biedt plaats aan meerdere auto’s.

Deze verrassende, VRIJ-STAANDE, split-level woning met vrijstaande garage met gastenverblijf wordt u aangeboden op 820 m2 eigen grond. De vrijstaande schuur met veranda is opgesplitst in 2 gedeelten, een garage en een gastenverblijf (aan de achterzijde). Het betreft een fraai en landelijk gelegen geheel in het schilder-achtige dorpje Wezup.

Betaalbaar vrijstaand wonen is mogelijk! Deze woning met garage en tuin op het zuid-westen is vrijstaand en gunstig geprijsd. Voorzien van een ruime woonkamer, open keuken met inbouwapparatuur, 3 slaapka-mers en moderne badkamer. De woning is goed onderhouden en staat op een kavel 348 m².

Een riant en luxe vrijstaande VILLA. De woning is degelijk, onderhoudsarm en goed onderhouden. Beschikt over een grote kelder, royale keuken, ruime woonkamer, 5 slaapkamers en 2 badkamers. Ruime oprit welke plaats biedt aan 4 auto’s, de tuin rondom is ruim en verzorgd aangelegd. De ligging is centraal en alle voorzienin-gen zijn dichtbij.

In de kern van Hooghalen staat deze keurig onderhouden twee-onder-een-kapwoning met vrijstaande garage op een royale kavel van 462 m2. De garage is 7 meter lang en voorzien van 2 zolders. De diepe tuin is gelegen op het westen. Een keurige woning die zo betrokken kan worden!

Opgelet! Scherp geprijsde helft van dubbel woonhuis met garage, dubbele berging en slaap- en badkamer op de begane grond. Het betreft een woning met mogelijkhe-den! De woning welke is gelegen op een kavel van 400 m² heeft een tuin met vijver welke fraai is aangelegd en beschikt over een eigen achterom en dubbele berging.

Dit vrijstaande woonboer-derijtje met paardenstallen, paardenbak, paddock en grote garage van 10 bij 5 meter is geleden op een kavel van 3.192 m². De huidige eigenaar huurt aangrenzend 1 hectare landbouwgrond. Vanaf 1987 is de woning compleet gerenoveerd.

Fraaie vrijstaande woning met gastenverblijf en grote garage met smeerput, carport welke plaats biedt voor 4 auto’s en stukje weiland. De woning is gelegen aan de rand van het dorp op een kavel van 3.181 m². Door de grote garage en het weiland, is het een ideaal huis wanneer u kleinvee wilt houden of een hobby heeft waarbij u ruimte bij huis nodig heeft.

Vraagprijs € 987.500,- k.k.

Vraagprijs € 219.000,- k.k.

Vraagprijs € 439.000,- k.k.

Vraagprijs € 349.000,- k.k.

Vraagprijs € 499.000,- k.k.

Vraagprijs € 199.500,- k.k.

Vraagprijs € 160.000,- k.k.

Vraagprijs € 319.000,- k.k.Vraagprijs € 375.000,- k.k.

Zwiggelte

Hooghalen

Schoonoord

Wezup

Aalden

Westerbork

Hooghalen

Schoonoord

SchoonoordSchoonoord

Steeg 10

Stengelinstraat 7

Tramstraat 35

Veendijk 5

Wachthoorn 13

Sluutwal 24

Stengelinstraat 5

Stikkerstraat 34

Tramstraat 54Tramstraat 52A

www.woonaccent.nl/woz

3 redenen om bezwaar te maken

tegen de WOZ beschikking

INRUIL MOGELIJK!

INRUIL MOGELIJK!

INRUIL MOGELIJK!

1. Gratis en gemakkelijk

2. Het levert (veel) geld op

3. Vorig jaar 85% toegekend

nt nll//wozcen

Doe de QUICK SCAN vanuw woning op onze website

Woonkrant_OH__6 april'13_Westerbork.indd 12Woonkrant_OH__6 april'13_Westerbork.indd 12 12-03-13 09:2912-03-13 09:29

In de praktijkMark Kerssies begeleidde verkoopster Bep van de Water bij de woningruil met Jan Lu-cas en Ans Spijkman. Bep is in het bezit van een woonboerderij, het stel verkoper van een twee-onder-één kap woning. Deze stond te koop via makelaar Bram Schoon.

Beide makelaars waardeerden beide koop-woningen. Mark Kerssies: ‘Zo kwamen we tot een eerlijke waardebepaling.’ Bram Schoon licht toe: ‘De twee-onder-een-kapwoning van Ans en Jan Lucas Spijkman was goedkoper

dan de vrijstaande woonboerderij van Bep van de Water.’ Het is mogelijk om een woning met een relatief lage waarde te ruilen voor een woning met een relatief hogere waarde. Beide eigenaren verre-

kenen dan het verschil. Uiteindelijk werd dit dus een zogeheten ruil met bijbetaling. Om alle fi nanciële risico’s uit te sluiten zorgden de makelaars ervoor dat de koopcontracten onlosmakelijk met elkaar werden verbonden.

Er komt volgens Mark Kerssies ook een stukje vindingrijkheid kij-ken bij woningruil: ‘Je verhuist tegelijkertijd naar elkaars woningen. Hoe pak je dat aan? Gelukkig stelde mijn opdrachtgeefster haar ruime schuur ter beschikking voor de inboedel van familie Spijk-man. Daarna kon zij haar huisraad verhuizen.’ Tot slot onderstrepen beide makelaars het belang van realiteitszin: ‘Als woonconsumen-ten op elkaar blijven wachten, houdt de stagnatie in de huizenmarkt aan. De grootste winst van woningruil is dan ook: zorgeloos verhui-zen.’

Woningruil

InMvcet

dan de vrijstaande w

De makelaar realiseert drie verkopen!

twéé-onder-één-kapper

Tussenwoning

nieuwbouwwoning

Eigenaar 2-onder-1-kapper

koopt nieuwbouwwoning

Projectontwikkelaar

koopt tussenwoning

Eigenaar tussenwoning

koopt 2-onder-1-kapper

Onze verkopers zijn zelf ook woningkopers. Daarom plaatsen wij zoveel mogelijk woonwensen van hen bij hun woning. Op die manier ziet u of er mogelijkheden zijn tot (bijvoorbeeld) woningruil. Voldoet uw woning aan de zoekwensen van één van onze verkopers? En twijfelt u of u kunt verkopen? Neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Er is meer mogelijk dan u denkt!

Verkopers die geïnteresseerd zijn in woningruilHieronder vindt u een overzicht van de zoekwensen van onze verkopers en de woning die zij te ver-kopen hebben. Heeft u de woning waar onze verkopers naar op zoek zijn? Neem contact met ons op!

Te Koop

Op loopafstand van het cen-trum, in een zeer kindvrien-delijke buurt, staat dit zeer grote, vrijstaande woonhuis met inpandige garage. De woning is goed onderhouden en heeft maar liefst 800 m³ inhoud en 6 slaapkamers! Door de grootte op de begane grond met royale woonkamer en grote garage, is hier perfect praktijkruimte aan huis te realiseren.

Grijp uw kans! Eén van de twee penthouses die Wester-bork rijk is, gelegen op een toplocatie aan de rand van het centrum van Westerbork en op loopafstand van natuurgebied, is te koop! Dit zeer royale en sfeervolle 4-kamer appartement met uitzicht over de bossen van Westerbork is uitgerust met een royaal en een wat klei-ner dakterras op de bovenste etage.

Op het landelijk en beschut gelegen kleine bungalowpark Boerhaarsveld staat deze vrijstaande recreatiewoning met veel pri-vacy op 367 m² eigen grond. De woning, welke in zeer goede staat van onderhoud verkeert, heeft een inhoud van ca. 400 m³ en een woonoppervlakte van 185 m². Het bouwjaar van de woning is 2002.

Fraai in de kern van Wezup, aan een rustig straatje gelegen rietgedekte woonboerderij met houten schuur, boomgaard, tuin en erf, gelegen op een kavel van 1290 m². Het betreft een leuke woonboerderij met een schuur van 130 m² met diverse moge-lijkheden. De boerderij is in 1978 voor het laatst gerenoveerd en dient aan de eisen des tijds te worden aangepast!

Vraagprijs € 350.000,- k.k.

Vraagprijs € 375.000,- k.k.

Vraagprijs € 164.995,- k.k.

Vraagprijs € 275.000,- k.k.

Westerbork

Westerbork

Schoonloo

Wezup

Weitgoorn 32

Westeinde 37-14

Warmenbossenweg 5-29

Westeinde 20

Beilerstraat 4, Hijken

Deze verkoper heeft interesse om zijn

eigen woning in te ruilen. Hij is op

zoek naar een woning tot en met €

200.000,- in Noord of midden Drenthe.Sluutwal 24, Westerbork

Inruil eigen woning tot 250.000 in heel

Drenthe bespreekbaar

Schoolweg 3, Zwiggelte

Inruil woning met slaapkamer op de

begane grond (of de mogelijkheid

daartoe) in Hoogeveen, Westerbork of

Beilen bespreekbaar.

Alle Boelenstraat 15, SchoonoordInruil woning in het buitengebied met mogelijkheid voor het houden van een paard bespreekbaar

Moraineweg 10, SpierInruil eigen woning in Beilen op een mooi plekje bespreekbaar

Woonkrant_OH__6 april'13_Westerbork.indd 13Woonkrant_OH__6 april'13_Westerbork.indd 13 12-03-13 09:3012-03-13 09:30

Kom binnen kijken

Woningruil & Open Huizen DagBij een aantal woningen ziet u de woonwensen van de verkopers zélf. Zij staan open voor woningruil. Voldoet úw woning aan de woonwensen van onze verkopers? En lijkt de woning van de verkopers u interessant? Kom dan zeker weten langs tijdens de Open Huizen Dag!

Te Koop

Royale, vrijstaande woning met garage op 742 m². Bouwjaar 1994. De woning ligt aan de rand van een nieuwbouwwijkje, vanuit de woonkamer kijkt men vrij uit over de weilanden. Bent u op zoek naar een heerlijk, lichte woning, waarin het fi jn wonen is, dan is een bezichtiging zeker de moeite waard!

In het kleinschalige nieuw-bouwplan “Zwartingerkamp” te Hijken staat deze traditio-neel gebouwde vrijstaande villa met nog te bouwen vrijstaande garage/berging op een prachtige hoekkavel van 855 m2. De genoemde prijs is exclusief de keuken en badkamerinrichting. Deze kan tegen meerprijs worden aangelegd.

In de kern van het leuke Drentse dorp Wezup, staat deze recent gerenoveerde vrij-staande woning met grote schuur van 225 m2 op een kavel van 1.030 m2. De laatste 5 jaar is de woning nagenoeg compleet gerenoveerd waardoor het een luxe en goed onderhouden woning betreft. De schuur en de kavel zijn ook via de achter-zijde van de kavel bereikbaar!

Vraagprijs € 295.000,- k.k.

Vraagprijs € 349.000,- v.o.n.

Vraagprijs € 298.000,- k.k.

Elp

Hijken

Wezup

Westerkampen 7

Zwartingerkamp 14

Wezuperstraat 10A

GewijzigdehypotheekregelsMinister Blok heeft bekend gemaakt dat er een wijziging is in de

hypotheekregels. Naast volledig 100% annuïtair of lineair afl ossen,

is er nu ook een alternatief. Het is mogelijk om de hypotheeklas-

ten per maand te drukken met een tweede lening. Deze lening

wordt naast de hypotheek afgesloten en bedraagt maximaal 50%

van de woningwaarde. Maandelijks wordt er een bedrag gestort

op de rekening van de woningbezitter. Dit bedrag kan hij of zij

dan gebruiken om een deel van de hypotheeklasten mee op te

vangen. De tweede lening moet aan het einde van de looptijd

worden afgelost bij verkoop van de woning.

Wilt u meer weten over de nieuwe regels en wat dit voor u

kan betekenen? Neem dan contact met ons. Wij werken nauw

samen en hebben goede ervaringen met GeldXpert Hoogeveen.

Zij geven onafhankelijk advies en helpen u verder.

Mark Kerssies, makelaar bij Woonaccent Makelaars Westerbork verwacht ook dit jaar weer een positief resultaat. “Vorig jaar in het

voorjaar zouden er 44 woningen deelnemen aan de Open Huizen Dag, maar voorafgaand hebben we nog 2 woningen verkocht. Bij 2 van de 3 deelnemers kwa-men gemiddeld tussen de 2 en de 3 gein-tersseerden. De bezichtigers waren over het algemeen positief, we hebben nog nooit zo-veel deelnemende huizen en bezichtigingen gehad naar aanleiding van de Open Huizen Dag. Naar aanleiding van die open huizen dag hebben we zelfs nog 3 woningen ver-kocht en er is zelfs een woningruil uit voort-gekomen.

Ik denk dat deze editie zelfs wat drukker be-zocht gaat worden dan de vorige dagen. Er is nu eindelijk duidelijkheid over de maat-regelen van de overheid, plus de woningen zijn nu extreem betaalbaar.”

Dit jaar hebben wij weer vele deelnemers aan de landelijke Open Huizen Dag. Ze zijn te herkennen aan het Open Huis logo in de krant. Wilt u komen kijken? Dat kan van 11.00 tot 15.00 uur in de middag. Uiteraard is Woonaccent Makelaars Westerbork be-schikbaar om uw vragen te beantwoorden.

Wilt u vóór de massa uit al komen kijken? Neem dan hetzelfde besluit als een aantal kopers vorig jaar: plan een bezichtiging vóór de Open Huizen Dag.

Neem contact met ons op via (0593) 33 33 34 of mail naar [email protected]

Het is weer zover! De eerste NVM Open Huizen Dag van het jaar staat weer voor de deur. Traditioneel voor Woon-accent Makelaars Westerbork hét moment om alle woningen weer extra onder de aandacht te brengen.

VERKOCHT ONDER

VOORBEHOUD

Woonkrant_OH__6 april'13_Westerbork.indd 14Woonkrant_OH__6 april'13_Westerbork.indd 14 12-03-13 09:3012-03-13 09:30

Het park ligt aan het Oranjekanaal in Zwig-gelte, in een omgeving met vele recreatieve mogelijkheden. Het park is kleinschalig en goed onderhouden. Het park ligt in een prachtige omgeving en biedt wandelaars en fi etsers vele mogelijkheden.

Het park is voorzien van een overdekt zwembad, enkele sportvelden, waaronder

twee tennisbanen en 3 speelplaatsen. De receptie doet tevens dienst als supermarkt voor de eerste levensbehoeften.

Vanuit het park “Het hart van Drenthe” kun je direct de bosrijke omgeving verkennen bijvoorbeeld de aan het park grenzende staatbossen. Vele kilometers prachtige fi ets-paden brengen je van de ene boswachterij naar de andere.

De omgeving kenmerkt zich door fantasti-sche bosgebieden, de fraaiste fi etsroutes van Nederland (rondom het park zijn prach-tige ANWB-routes) en zijn oude historische dorpjes als Westerbork, Rolde, Grolloo en het pittoreske Orvelte (een monumenten-dorp).

Er zijn prima verhuurmogelijkheden via de organisatie op het park. Verhuren is echter niet verplicht.

Voor meer informatie kijk op www.woonaccent.nl/westerbork of kom langs op kantoor!

Recreëren op hetZwiggelterveldAl vanaf een koopsom van € 58.500,- k.k. kun je eigenaar zijn van een trio woning (geschakelde woning) en een vrijstaande woning is al vanaf € 64.500,- k.k. verkrijgbaar!!

Het Zwiggelterveld74,142, 155 en 172

Woonkrant_OH__6 april'13_Westerbork.indd 15Woonkrant_OH__6 april'13_Westerbork.indd 15 12-03-13 09:3112-03-13 09:31

MET SUCCES VERKOCHT!

Woonkrant_OH__6 april'13_Westerbork.indd 16Woonkrant_OH__6 april'13_Westerbork.indd 16 12-03-13 09:3112-03-13 09:31