WonenWonen.nl nr. 22 eind november 2011

15
In dit nummer: Inrichten Bedgeheimen Vloeren Verbouwen & Beveiliging Keukens Haarden & Wellness Baden & Douchen Loewe-special Tuinieren No 22 Foto: www.woonmodetrends.nl - 11e jaargang - Nummer 22- Najaar 2011 - Prijs: 2,45 WONENWONEN.NL Win fantastische prijzen! Lees meer op pagina 17

description

Deze uitgave staat vol met woonnieuwtjes en is een goede bron van inspiratie om je huis in te richten.

Transcript of WonenWonen.nl nr. 22 eind november 2011

Page 1: WonenWonen.nl nr. 22 eind november 2011

In dit nummer:

Inrichten • Bedgeheimen • Vloeren • Verbouwen & Beveiliging • KeukensHaarden & Wellness • Baden & Douchen • Loewe-special • Tuinieren

No 22

Fot

o: w

ww

.woo

nmod

etre

nds.

nl -

11e

jaar

gang

- N

umm

er 2

2- N

ajaa

r 20

11 -

Pri

js:

2,4

5

WONENWONEN.NL

Win fantastische prijzen!Lees meer op pagina 17

Page 2: WonenWonen.nl nr. 22 eind november 2011

MEER WOONINFORMATIE VINDT U OP WWW.WONENWONEN.NL WonenWonen 2

VOORWOORDNog meer plezier en inspiratieVoor je ligt de 22e uitgave van WonenWonen.nl. Een uitgave die we weer met veel plezier gemaakt hebben. Met hetzelfde plezier selecteren we dagelijks de leukste woonnieuwtjes om deze ver-volgens op onze website te publiceren. Dat we niet de enige zijn die hier plezier aan beleven, blijkt uit het feit dat we voor het vierde jaar op rij genomineerd zijn als website van het jaar. Deze prestigieuze titel wordt jaarlijks toegekend door het surfend publiek. Jullie dus! Ben je benieuwd hoe al het moois dat we in deze uitgave laten zien in je eigen omgeving tot zijn recht komt? Op de website vind je een aantal handige roomplanners, waarmee je heel eenvoudig je woning kunt inrich-ten. Via onze nieuwe brochuredienst kun je gratis brochures aanvragen om nog meer inspiratie op te doen.

Veel lees- en surfplezier.

Uitgever

COLOFONWonenWonen.nl BVTel. 0162 - 38 77 77, Fax 0162 - 32 34 [email protected], www.wonenwonen.nlDirectie : Janno VerkooijenBinnendienst : Rob Claesen Claudia van der Schans Ilse Klop Paul van de DonkGrafi sche vormgeving & webdesign : FMG reclame BVOplage : 370.000 exemplarenDistributie : Alfa verspreidingRedactiesecretariaat : Postbus 173, 5100 AD Dongen [email protected] voorpagina : www.woonmodetrends.nlDisclaimerNiets uit deze uitgave mag verveelvoudigd en/of openbaar ge-maakt worden, op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever. De uitgever is niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen van zetfouten die - on-danks alle voorzorgen - in deze uitgave zouden voorkomen. Ook draagt de uitgever geen verantwoordelijkheid voor de juistheid van redactie verstrekt door derden.

Privacy ReglementDoor het insturen van ons online antwoordformulier geeft u tevens aan dat u accoord gaat met ons privacy reglement. Voor meer informatie over dit reglement surft u naar: www.wonenwonen.nl

KEURMERKmkbOKWonenWonen.nl mag sinds 2008 het offi ciële mkbOK Keurmerk voeren. Dit keurmerk staat voor eerlijk en betrouwbaar zaken doen.Meer informatie vindt u op www.mkbok.nl

VIJF STERREN...Wat je in huis haalt, moet goed zijn. Daarom is ouderwetse service en vakkennis zo belangrijk. WonenWonen.nl heeft een selectie gemaakt van de beste vakspecialisten van Nederland. Als je zeker wilt weten dat je goed gehol-pen wordt, let dan op het 5 sterren specialistenlogo.

MILAEen familie eetkamerstoel De basiseigenschappen van Mila zijn transparantie en lichtvoetigheid. In vooraanzicht is de zitting een om-gedraaide U-vorm die totaal geen volume heeft ten opzichte van de rug. In zijaanzicht heeft deze U-vorm wel een volume, maar de rug geen. Er ontstaat een prachtige balans tussen de verschillende aanzichten die levendig is. Het luxe zitcomfort wordt behaald in de zitting die ondanks de schijn voldoende volume heeft om een hoogwaardige polyurethaan zitting te herbergen.

Mila in drie uitvoeringenDe Mila is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen: Mila is een eetkamerstoel met een rechte comforta-bele rug, Mila A is een bredere eetkamerstoel met rechte rug en armleuningen en Mila B is een bredere eetkamerstoel zonder armleuningen.

OnderstelHet onderstel van Mila is leverbaar in aluminium geborsteld, glans verchroomd en matzwart poeder-gecoat.

Montis

XYVan het design alfabet De XY tafel van ontwerper Karel de Boer is een con-versatietafel waarin design en de praktische be-hoeften van deze tijd moeiteloos samengaan. ’XY’ is een verwijzing naar het onderstel. Het vooraanzicht van het onderstel toont een x, het zijaanzicht een y.

Bijzonder is dat het tafelblad van de achthoek naar de uiteinden toe smaller wordt. Dit is zowel om praktische als om esthetische redenen gedaan; de tafel ontleent er haar elegantie aan en iedereen aan tafel kan elkaar zo zien. Daarom is de XY tafel bijzonder geschikt voor gezellige uitgebreide diners en strijd-vaardige gezelschapspellen tijdens de lange winter-avonden.

HoutXY is beschikbaar in massief essen (carbon of wit ge-beitst) of Amerikaans noten (mat gelakt).

Afmetingen (l x b x h) Rechthoek: 180-210-240-270-300-330-360 cm x 90 cm x 74 cm240-270-300-330-360 cm x 100 cm x74 cmAfmetingen (l x b x h) Achthoek:210-240-270-300-330-360 x 105 cm x 74 cm

Page 3: WonenWonen.nl nr. 22 eind november 2011

MeerwooninforMatievindtuopwww.wonenwonen.nlWonenWonen 4

BertplantagieMontyEen tijdloze familiebank met een uitnodigend karak-ter. Wat opvalt, is de uitgekiende verhouding tussen rug, zitting en armen. Mooie details zijn de schuine inkepingen tussen armen en zit en de gietpootjes uit één stuk. Roderick Vos: ‘Voor mijn eerste bank voor Bert Plantagie heb ik gekozen voor ronde, vrouwelijke vormen; zacht en uitnodigend. De bank is mooi strak gestoffeerd en heeft en sympathieke uitstraling.’

rolfBenzVolta Rolf Benz Volta is een modern en bijzonder pro-gramma, waarvan de kracht in de flexibiliteit zit. De hoekelementen kunnen 90 graden draaien, hierdoor verandert de opstelling in een handomdraai. Naast elkaar of juist tegenover elkaar zitten of van elkaar weggedraaid. Perfect geschikt voor interactieve, vrij in de ruimte staande zitoplossingen. Door de unieke draaifunctie ontstaat een individuele oriëntatie van iedere zitting. Volta is één bank met verschillende zitposities. Volta is verkrijgbaar in 2 zithoogten, 42 en 45 cm. De voet is verkrijgbaar in zwart gelakt of glanzend chroom.

pastoeBoxesBoxes is een 9 mm dunne open romp, die hangend aan de wand bevestigd wordt. De rompen zijn lever-baar in diverse hoogte- en breedtematen op 36 cm diep en verkrijgbaar in alle kleuren en afwerkingen uit de vaste Pastoe-collectie, inclusief houtfineer. Er kan gespeeld worden met het beeld door de terug-liggende separatie en het achterpaneel een andere kleur te geven dan de romp. De elementen bieden op-bergruimte voor boeken, apparatuur of accessoires. Door haar vormgeving, maatvoering en kleurmoge-lijkheden kan Boxes perfect gecombineerd worden met Vision, waardoor prachtige combinaties van open en gesloten elementen kunnen ontstaan.

Inrichten leoluXOphelia

Bescheiden in haar afmetingen, maar groots in design en comfort.\ Leolux stelt u Ophelia voor, een fraai gevormde draaifauteuil met klasse en een knipoog. Want hoe serieus ze op het eerste oog ook lijkt, Ophelia biedt talloze opties voor een vrijpostige invulling door haar bekleding, de stik-naden of de kleuren van de voet en het eigenwijze zitkussentje.

artifortF590-F591De klassieke Artifort F510-F511 van Geoffrey Harcourt is weer in de Artifort-collectie opgeno-men. De F590-F591 is een tijdloos ontwerp dat al meer dan 40 jaar zijn kwaliteit op alle fronten bewijst. Een beukenhouten schelp voorzien van een schuimlaag zorgt voor een optimaal zitcomfort. Er is een variant met lage rug, de F591, en één met hoge rug, de F590.

arCoSlow DownIn 2004 bracht Arco met ‘Invitation’ haar eerste bank uit: een strak gestoffeerde bank, die met heldere lijnen en naadloos de overgang van een slanke arm naar een brede rugleuning maakt. Arco heeft de bank onder de naam Slow Down nu aangepast aan de eisen en wensen van deze tijd. De kenmerkende zachte, uitnodigende rondingen in de hoeken zijn bewaard gebleven, waarbij het zitcomfort van ac-tief naar meer informeel, ontspannen is aangepast door de gewijzigde zitdiepte en de toevoeging van losse kussens.

joriDakota JR-9800De sofa Dakota van Jori biedt enorm veel mo-gelijkheden voor optimaal zitcomfort. Zowel de zithoogte als de zitdiepte kan met 3 centimeter worden aangepast. Indien gewenst kan dit zelfs op een later tijdstip. En dat zonder meerprijs. De Sofa

is voorzien van optisch losse kussens , die afgewerkt zijn met een dubbele zadelsteek. De zachte armleggers geven het nodige comfort en een optimale ondersteuning. Optioneel is een hoofdkussentje met verstelbare beugel.

Page 4: WonenWonen.nl nr. 22 eind november 2011

MeerwooninforMatievindtuopwww.wonenwonen.nl

luxaflexDuette® Shades

Het brede assortiment van Duette® Shades, bestaat uit mooie stoffen in bijvoorbeeld zijdezachte, glan-zende en stoere texturen en diepe intense of zachte kleuren. Voor een stoer en trendy interieur kiest de consument voor een mooie grote plooi. Een kleinere plooi zorgt weer voor een romantische sfeer. Ideaal om je interieur een warme, rijke sfeer aan te meten die bij jou past.

StyleShutterSJan des Bouvrie Shutter

Styleshutters heeft voor haar nieuwste collectie sa-menwerking met Jan des Bouvrie gezocht. Daaruit is een minimalistische kubusvormige shutter ontstaan, die aansluit bij minimalistische interieurs. Jan des Bouvrie: “Ik kwam veel in Zuid-Amerika en de Carri-bean en daar zag ik heerlijke huizen met pergola’s en shutters. Dat was daar een heel normaal fenomeen. Europa kende dat helemaal niet. Ik vond het altijd zo mooi qua sfeer en het licht dat binnenkwam!”

hoMecineMaModuleSMilano

De Milano, uniek, eigenzinnig, modern en luxe. Ergonomisch design, elektrische verstelbaarheid en hoogwaardig Italiaans rundleder maken de luxe bioscoopstoel “Milano” tot een absolute must voor de thuisbioscoop.

Met gadgets als een koelende en/of verwarmde bekerhouder biedt de “Milano” een moderne zit-oplossing voor urenlang kijk-, luister- en zitcom-fort, ook in uw televisiekamer!

Vloeren

WonenWonen 5

heuGaTacTilesEen Heuga-tapijt of -karpet kan op iedere vlakke, harde vloer, zoals parket, laminaat en steen gelegd worden. Dankzij de bijzondere bevestigingstechniek van Heuga, de zogenaamde TacTilesTM, wordt het in-stalleren van een persoonlijk vormgegeven Heuga-tapijt of -karpet een snelle en eenvoudige klus. De collectie bestaat uit 5 texturen en 55 kleuren. De ta-pijttegels zijn leverbaar in zowel hoogwaardig poly-amide als in luxueuze wolversies. Je kunt hele tegels leggen, maar ook halve tegels en/of kwarttegels, waardoor het aantal combinatiemogelijkheden nog groter wordt. Wie eenmaal zo zijn eigen karpet heeft ontworpen, kan het snel en gemakkelijk leggen door middel van TacTilesTM. Deze doorzichtige vierkante stickers zijn verbindingsstickers die aan de backing worden bevestigd. Eén sticker houdt vier tegels op zijn plaats, waardoor in een handomdraai een aan-eengesloten oppervlak van 1 m2 ontstaat. Een van de grote voordelen van tapijttegels is het gemakkelijk vervangen van een tegel wanneer deze verkleurd of beschadigd is of wanneer de gebruiker een andere kleur of structuur op die plaats wil.

houtenvloerenVloerverwarmingVraagt u zich af of het mogelijk is om een houten vloer te combineren met vloerverwarming? Ja, het is een-voudig om deze combinatie succesvol toe te passen in uw interieur. Het combineren van een houten vloer met vloerverwarming is niet geschikt voor alle houtsoor-ten en alle typen houten vloeren. Er zijn diverse eisen waaraan een houten vloer moet voldoen, zoals de dikte van de houten vloer, de weerstand van de vloer en de gevoeligheid van de houtsoort voor vocht en droogte. Een houtsoort die minder gevoelig is voor verande-ringen in temperatuur of vochtgehalte is bijvoorbeeld eiken. De R-waarde van een houten vloer geeft het warmte-isolerend vermogen of de warmteweerstand van een houten vloer weer. De Rc-waarde is de totale weerstand (R = Resistance) van de gehele vloercon-structie (c = construction). Een dikke vloer met een hoge Rc-waarde zal meer weerstand (isolatie,hogere stookkosten) geven dan een dunne vloer met een lage

Rc-waarde (minder isolatie,minder stookkosten). Ook het warmte-effect en de opwarmtijd zullen bij een dikke houten vloer negatief beïnvloed worden.

deSSoAsteranne 50Met een opvallende kleur veranderen we eenvou-dig de sfeer in huis. Daarnaast is de psychologische werking van kleuren een feit: rood zorgt voor een energieke en blauw voor een rustige ambiance. Niet voor niets zien we veel (licht) blauw in slaapkamers! De werking van kleur heeft niet alleen betrekking op het gemoed, maar ook op een ruimte. Vele kun-stenaars waagden zich in de loop der jaren aan di-verse kleurtheorieën. Door bijvoorbeeld Bauhaus en Nederlandse De Stijl kunstenaars werd de werking van kleur op de ruimte grondig onderzocht. Zo paste Wassily Kandisky (Bauhaus) kleuren in het interieur vlak voor vlak toe, overeenstemmend met de archi-tectuur. De ruimtelijke toepassing en psychologische werking van kleur inspireerde DESSO tot de ontwik-keling van Asteranne 50: een rijke, warme tapijt- collectie met een scala van 50 kleuren. De kleuren refereren naar materialen uit de moderne archi-tectuur met tinten als Beton, Glas, Hout en Metaal. Kleuren als rood of donkerpaars geven een ruimte energie en warmte.

Fotografie: Denise Boomkens

Met speciale dank aan: Martin Uipkes

Page 5: WonenWonen.nl nr. 22 eind november 2011

Baden & DouchenSPHINX 345 xsSteeds meer consumenten besteden extra aandacht aan een mooi ingerichte en comfortabele toiletruimte, die qua sfeer aansluit op de rest van de woning. Helaas is de ruimte van de toiletruimte vaak beperkt. Daarom komt sanitairspecialist Sphinx met een nieuwe serie die ook voor de kleinere toiletruimte maximaal comfort en een doordacht design biedt. Sphinx bewijst hiermee dat je in een kleine ruimte toch een maximum aan com-fort en bewegingsvrijheid kan bereiken: vandaar de toevoeging ‘xs’. Gedurfd vormgegeven, asymmetrische wastafels (53 x 31 cm) met royale afl egruimte rechts of links vormen het functionele en artistieke middel-punt van Sphinx 345 xs. Ook zijn er ruimtebesparende fonteinen met een breedte van 38 cm verkrijgbaar. De consument kan deze met een innovatief scala aan meubels en meubelelementen naar hartelust combineren en afstemmen op de persoonlijke wens. De meubelelementen zijn verkrijgbaar in de kleuren wit, bourgognerood en platinagrijs.

DURAVIT NahhoNahho biedt plaats voor een nieuwe vorm van bad-cultuur: fl oating. Dit betekent simpelweg: in het water drijven, van het gevoel van gewichtloosheid genieten en volledig relaxen. De belangrijkste parameter is com-pleet ontspannen, dat wil zeggen een volledig uitge-strekte houding. Hiervoor zorgt Nahho met een speciale hoofdsteun. De organisch gebogen hoofdsteun onder-steunt de nek van de badende zachtjes en houdt het hoofd boven water. Het bad is uitgerust met een sound-module die per Bluetooth verbinding kan maken met bv een MP3-Player of mobiele telefoon waarmee muziek keuze en geluid wordt geregeld. De sfeerverlichting is eveneens in Nahho geïntegreerd. Alle technische elementen zitten achter een meubelklep verborgen.

GROHE Red Binnen enkele seconden genieten van een kop thee, snel rijst koken en soep bereiden kan met GROHE Red®. De elegante keukenkraan GROHE Red® Mono is te gebruiken naast een reguliere keuken-kraan. De tweede variant, de GROHE Red® Duo, is één kraan waarmee de gebruiker zowel koud, warm als kokend heet water kan tappen. Dit levert een fl inke besparing van de werkbladruimte op! Beide varianten zijn uitermate veilig; ze beschikken over een geïsoleerde uitloop waardoor de kraan nooit te heet wordt. Bovendien zijn de kranen voorzien van een gecertifi ceerde kinderbeveiliging.

MEER WOONINFORMATIE VINDT U OP WWW.WONENWONEN.NL WonenWonen 6

HANSGROHERaindance Select 150Met de nieuwe Raindance Select 150 handdouche wordt de succesvolle en vaak gekopieerde Rain-dance douche van Hansgrohe verder ontwikkeld. De focus van de productontwikkelaars was gericht op functionaliteit en bedieningscomfort. Resultaat: een vloeiend ronde, moderne vormgeving met aan-genaam hanteerbare greep en ‘Select’ – een speels eenvoudige straalinstelling. De favoriete straalsoort wordt ingesteld met een simpele druk op de knop.

VILLEROY & BOCHLa BelleWe zien steeds vaker dat de badkamer een prominente plek in huis inneemt en samen met de slaapkamer één grote leefruimte vormt. De functie van de badkamer verandert hiermee ook. We brengen er steeds meer tijd door. Een bad is dan vaak ook niet meer zómaar een bad. La Belle is het perfecte bad voor een op en top wellness-

gevoel. Het vrijstaande model is vanwege de elegante vormen en de bijzondere kleurvarianten (white alpin, graphit noir en framboise) een ware eye-catcher. Kiest u voor het inbouwmodel, dan maakt u uw wellness-er-varing compleet met één van de whirlpoolsystemen van Villeroy & Boch.

GEESAHaikuGeesa heeft een nieuwe collectie badkameracces-soires ontwikkeld in samenwerking met topont-werper Marcel Wanders. Deze samenwerking heeft geleid tot een collectie badkameraccessoires met een internationale allure waarvan de fraai ontworpen details de hele badkamer naar een hoger niveau tillen. De lijn wordt op de markt gebracht onder de naam ‘Haiku’.

Page 6: WonenWonen.nl nr. 22 eind november 2011

MEER WOONINFORMATIE VINDT U OP WWW.WONENWONEN.NL WonenWonen 7

STOCK4ROLLS®

inbouw-toiletroldispenser

“Waar laat ik mijn reserve toiletrollen zo dat ze uit het zicht zijn en ik er toch makkelijk bij kan”? Op deze vraag is nu een goed antwoord. Omdat ieder inbouwtoilet een zee van ongebruikte ruimte opslokt, heeft ontwerper Mary Dekker deze ruimte op een mooie en intelligente wijze benut met Stock-4Rolls®. Stock4Rolls® is een unieke inbouw toilet-rolhouder voor 12 rollen die ingebouwd kan worden in een onbenutte holle wand zoals naast of boven een inbouwreservoir.

MOSA Greys

De collectie Greys in het luxe formaat 60 x 60 cm biedt een palet van in totaal twaalf grijstonen. Deze grijstonen zijn gegroepeerd in drie ‘grijs’-richtin-gen: koel, warm en ‘mos’-grijs. Elke groep bestaat uit vier kleuren grijs in afgewogen stappen van licht naar donker. Met deze keuzemogelijkheden biedt Greys de neutrale basis voor interieurs en exteri-eurs in de gewenste kleursfeer en uitstraling. Door de geslepen kanten van het formaat 60 x 60 cm is een strakke voeg vanaf 2 mm mogelijk.

COMPREXForma.0Na SEGNO (26 mm deur dikte) en LINEA (12 mm), vernieuwt COMPREX zich met FORMA.0 (18 mm), een nieuw en ingenieus systeem, waarin een breed scala aan modulaire oplossingen grote mogelijkhe-den biedt voor design en een fraai samenspel van de keuken onthult. “YOUNG LIFESTYLE” van COMPREX, FORMA.0 is bestemd voor jonge gebruikers, die op zoek zijn naar levendige emotionele ervaringen in de keuken met origineel design en uiterst functionele kenmerken. Het ontwerp is afkomstig van designers Marconato en Zappa.

KÜPPERSBUSCHConceptline 45Met de Conceptline 45 van Küppersbusch is het mo-gelijk om verschillende 45 cm hoge inbouwapparaten elegant te combineren. Doordat de fronten hetzelfde verschijningsbeeld hebben, vormt een serie appa-raten een mooi geheel met de rest van de keuken. Nieuw in de Conceptline is de 19 inch LCD TV mét ingebouwde DVD speler. Küppersbusch had al een inbouw televisie, maar door de uitbreiding met een DVD speler is het nu mogelijk om tijdens het koken een DVD met recepten te bekijken. Verder heeft Küp-persbusch bijna alle ovens uitgerust met een unieke Ökotherm katalysator. Dit systeem zorgt ervoor dat de lucht in de oven met vet, geurtjes en zwevende deeltjes wordt vervangen door schone lucht. Hier-door wordt de oven niet vuil en ruikt deze altijd fris. Tevens komt er bij dit proces vocht vrij in de oven-ruimte. Hierdoor worden de gerechten extra lekker.

Keukens & Zo

POGGENPOHL+ArtesioHet innovatieve keukenconcept +ARTESIO® dat in samenwerking met sterarchitect Hadi Teherani uit Hamburg werd ontwikkeld, gaat veel verder dan de in de keukenbranche gebruikelijke inbouwkeukens en biedt een allesomvattende oplossing, waarbij meubeldesign, wand, vloer en plafond in architec-tonisch opzicht met elkaar versmelten. Op die ma-nier ontstaat een holistisch ruimtelijke concept, waarbij de thema’s huis, architectuur, wonen en keu-ken in elkaar overlopen. Het design wordt in grote mate bepaald door een innovatieve functionele boog.

Hierdoor ontstaat een geheel nieuw ruimtelijk ge-voel dat de keuken niet alleen tot het middelpunt van het leven thuis maakt, maar ook optisch een brug slaat tussen koken en wonen. Poggenpohl ontving voor zijn nieuwe keukenmodel +ARTESIO® de on-derscheiding ‘red dot: best of the best’ van het Design Zentrum Nordrhein Westfalen.

De felbegeerde en zeldzame onderscheiding ‘hoogste designkwaliteit’ werd door een prominente, internatio-nale vakjury verleend.

Page 7: WonenWonen.nl nr. 22 eind november 2011

MeerwooninforMatievindtuopwww.wonenwonen.nl WonenWonen 9

leichtClassic FSKleur accentueert de vorm; in het harmonisch sa-menspel ontstaat een begrijpelijke, heldere en duidelijke interieurarchitectuur. Een hoge mate aan behaaglijkheid wordt verkregen door de kleurkeuze, de toegepaste materialen en de lichtvormgeving. De Leicht keuken Classic FS opent zich naar het woongedeelte. Het eiland is parallel aan de vlak in de wand ingebouwde hoge kasten georiënteerd. Qua optiek zijn beide zijden door de toepassing van mat-bruin gelakte open kasten met elkaar verbonden. De kleurige ‘insnijdingen’ door open kasten worden ook om de hoek aan de kastzijden voortgezet, de keuken krijgt meer expressie en luchtigheid. Een innova-tief ontwerpidee is met de nieuwe, aan het plafond bevestigde bovenkasten gerealiseerd en daarmee is de overgang van keuken naar woongedeelte nieuw gedefinieerd.

varennaMy life, my styleHet Italiaanse keukenmerk Varenna bevindt zich al jaren in de top binnen de exclusieve keukenbran-che. Een samenwerking met beroemde ontwer-pers heeft zijn resultaten geleverd: Een prachtige design keuken passend binnen elk interieur, van modern tot nieuw klassiek. Schitterende combi-naties van verschillende materialen zoals hout, lak of RVS maken van uw keuken een sfeervol mid-delpunt. Dankzij de onbeperkte mogelijkheden en maatwerk, perfect aansluitend op de rest van uw interieur. Zonder concessies te doen aan de kwali-teit van uw keuken.

MatrixMatrix is een esthetisch uitermate belangrijk pro-ject, dat wordt gekenmerkt door grote volumes en brede oppervlakken. Gericht op een publiek dat op zoek is naar een keuken van minimalistische hedendaagse stijl met de beschikbaarheid van grote gebieden waarin de elementen worden ge-markeerd.

KytonDe collectie van Varenna maakt het -dankzij ver-schillende samenstellingen, materialen, afwerkin-gen en kleuren- mogelijk om een keuken te creë-ren in iedere denkbare stijl. Een goed voorbeeld hiervan is Kyton. Deze keuken is het toonbeeld van Varenna’s originele kijk op design en combineert plezier met eenvoud. Kyton biedt de vrijheid voor een geheel eigen woonruimte.

Compleet adviesKeukens staan niet op zich. Dit weten de geselec-teerde Varenna adviseurs als geen ander. “My life, my style” is onze leidraad. Een keuken moet passen bij de sfeer en architectuur van de woning. Varenna weet hierin een perfecte balans te creëren en kijkt verder dan alleen de keuken.

Keukens & Zo

Bulthaupb1bulthaup b1 staat voor de noodzakelijke eenvoud van intelligente producten zonder concessies aan vorm en functie. Het introduceren van nieuwe func-tionele oplossingen en accenten stelt ons in staat het principe van de intelligente minimalisering - hét concept achter bulthaup b1 -verder uit te breiden. Functioneel design in dienst van de gebruiker, dat is de leidraad die bulthaup hanteert bij het creëren van perfect doordachte oplossingen voor de leef- en werkruimte keuken. En dat geldt natuurlijk ook voor de lichtsituatie. De nieuwe geïntegreerde lamp met LED-techniek voldoet aan de hoge eisen die bulthaup stelt aan lichtkwaliteit: optimale werkverlichting met een hoog rendement. De LED-strook zorgt voor een gelijkmatige verlichting van kook- en werkgedeelte. De lamp springt meteen aan op volle sterkte, zon-der vertragingsfactor en is flexibel in te passen in elke situatie vanwege de ruime keuze aan afmetin-gen bij de lichtbalk. Bovendien gaat de nieuwe lamp heel lang mee en dat, in combinatie met de energie- zuinigheid, is goed voor het milieu. LED-verlichting is dus de eerste keus voor wie hoge eisen stelt aan een goede verlichting bij koken en keukenwerk.

SieMaticZeroMaticOgenschijnlijk bescheiden uitvindingen kunnen tot belangrijke verbeteringen leiden. ZeroMatic is daar een goed voorbeeld van. Om dat duidelijk te maken, moeten we eerst een beetje technisch worden. Het plaatmateriaal van kunststof keukens bestaat uit een laag geperste houtvezels tussen twee dunne lagen kunststof. De randen worden afgewerkt met een zo-geheten afkanting. Dit is bij SieMatic een relatief dikke, licht elastische stootrand. De nieuwste lasertechniek maakt het nu mogelijk om de afkanting naadloos te versmelten met de kunststof plaatbekleding. Met als resultaat een puntgave, ononderbroken omkleding van elke SieMatic keukendeur en elk SieMatic laden-front. Hierdoor hebben kunststof keukens nu een uit-straling die vergelijkbaar is met die van gelakte keu-kens. Deze verhoogde kwaliteit wordt aangeduid met de toevoeging ZeroMatic. Niet alleen visueel maakt ZeroMatic onderscheid, ook praktische voordelen zijn belangrijk. Door het versmelten van de naden beho-ren microscopisch kleine lijmrandjes tot het verleden. Vocht en vuil krijgen geen kans meer. En de ZeroMatic

deuren en fronten zijn gemakkelijker te reinigen. Ver-der zijn de belastbaarheid, stootvastheid en degelijk-heid aanmerkelijk vergroot.

Page 8: WonenWonen.nl nr. 22 eind november 2011

Top 10 Top 10 Top 10

KÜPPERSBUSCH

Spraakmakend design is één. Techniek van de toekomst een tweede. Beide vindt u terug in de Black Chrome Edition. Exclusieve inbouwapparaten in een boeiend design, hoogwaardige apparatuur met een eigenzinnig eenvoudige bedieningscomfort. Küppersbusch draagt met de Chrome Edition bij tot uw toon-aangevende keuken. Kort na de introductie van de Küppersbusch Black Chrome Edition is Küppersbusch onderscheiden met een Red Dot Award. Dit op basis van een hoogwaardig onderscheidende design. De Küppersbusch Black Chrome Edition bestaat uit diverse apparaten zoals; ovens, kookplaten, afzuigkappen en een inbouw LCD-TV met geïntegreerde DVD speler. Meer informatie: www.wonenwonen.nl/top10

Spraakmakend design is één. Techniek van de toekomst een tweede. Beide vindt u terug in de Black

KEWLOX

Multifunctionele oplossingen voor alle opbergproblemen in iedere ruimte.Kewlox kasten zijn uniek in zijn hun soort door de ruime hoeveelheid aan keuzemogelijkheden. Door slim gebruik te maken van de grote variëteit aan maatvoeringen, materialen en kleuren die het Kewlox-systeem biedt, kunnen de kasten geheel naar eigen persoonlijke behoeften worden samengesteld. Kewlox kastenzijn eenvoudig te monteren De stevigheid en duurzaamheid van de meubelen garanderen een langdurig en optimaal gebruik.Met een online programma kan thuis zelf op een eenvoudige manier een kast of een kastenwand worden samengesteld en besteld. Meer informatie: www.wonenwonen.nl/top10

www.wonenwonen.nl/top10 WonenWonen 10

HELEX

De gesloten gashaarden uit de I-Frame serie van Helex hebben zich inmid-dels wel bewezen. Nogal wat liefhebbers van een zeer fraai vlambeeld in combinatie met aangename warmte vielen voor de charmes van deze haarden. Daarom breidt Helex zijn assortiment verder uit en introduceert de I-Frame 38 63. Deze lijn is beschikbaar in front, hoek en een panorama versie. Uniek in deze haarden is dat u meteen met een 90 graden bocht naar buiten kunt. U heeft dus geen schoorsteenkanaal nodig.Meer informatie: www.wonenwonen.nl/top10

AGA

Achter de gietijzeren buitenkant van de AGA Total Control zit een geavanceerd bedieningspaneel met touch-screeen verborgen. De nieuw ontwikkelde technologie zorgt er voor dat je het fornuis kunt gebruiken op die momenten dat het je uitkomt door het simpelweg aan te zet-ten. Uitzetten wordt dan ook bij de AGA Total Control een “normale” handeling. Alle drie de ovens en de twee kookplaten kunnen onafhan-kelijk van elkaar of gezamenlijk worden gebruikt, afhankelijk van wat de kok op het menu heeft staan.Meer informatie: www.wonenwonen.nl/top10

MR. GRASSHOPPER

Mr. Grasshopper is een duurzame hocker! Zacht om op te zitten, sterk bij gebruik en weerbestendig. Hij heeft echter geen water nodig en hoeft niet gemaaid te worden. Kunstgras zonder giftige stoffen. En dan hebben we het alleen nog maar over de buitenkant. Ook de binnenkant bestaat uit grotendeels gerecycled hoogwaardig EPS en kan ook weer volledig gerecycled worden. Mr. Grasshopper© is overal inzetbaar, zowel binnen als buiten. En als hij vies is, zet je hem gewoon onder de douche. Meer informatie: www.wonenwonen.nl/top10

Page 9: WonenWonen.nl nr. 22 eind november 2011

Top 10 Top 10 Top 10

www.wonenwonen.nl/top10 WonenWonen 11

TIGER

Strakke lijnen gecombineerd met een fraai vormenspel geven Impuls haar unieke karakter. Met deze nieuwe serie van Tiger krijgt de badka-mer letterlijk een nieuwe impuls. De badkamermeubels, accessoires en inloopdouches zijn tot in detail op elkaar afgestemd en bieden vele moge-lijkheden voor zowel de grote als de kleine badkamer. De accessoires zijn leverbaar in chroom en in een RVS afwerking. De inloopdouches zijn er in de kleuren chroom en geborsteld RVS, zijn voorzien van veiligheidsglas en verkrijgbaar in de breedtes 120 cm en 140 cm. Meer informatie: www.wonenwonen.nl/top10

SIEMATIC

De open keuken is de ideale oplossing voor mensen die zowel hun keuken als hun woonruimte optisch willen vergroten. Zonder scheidingsmuur kan ook de eettafel onderdeel worden van de keuken. Bovendien is het voor de ‘chef de cuisine’ van het huis wel zo leuk om tijden het werken in de keuken betrokken te blijven met wat er in de woonruimte gebeurt. SieMatic heeft dit nu opgelost met FloatingSpaces: een wand vol fl exibele mogelijkheden om de keukenarchitectuur vloeiend te laten integreren in de woonarchitectuur.. Meer informatie: www.wonenwonen.nl/top10

VI-SPRING

Vi-Spring, fabrikant van luxebedden, introduceert als deel van haar nieuwe collectie de Shetland-serie: bedden die voor 100% met wol zijn gevuld en bekleed. In de gehele collectie wordt voortaan uitsluitend de hoogste kwaliteit pure Britse fl eece wol gebruikt. Voor de topmodellen wordt dit zelfs vervangen door de allerbeste zuivere shetlandwol. Wol is een onovertroffen natuurlijke vezel, die tal van voordelen biedt zoals duurzaamheid en buiten-gewoon comfort. Meer informatie: www.wonenwonen.nl/top10

QUOOKER

Met de Quooker TWINTAPS wordt het pas écht mooi op het aanrecht: een kokend-water-kraan en mengkraan uitgevoerd in hetzelfde design. De TWINTAPS zijn er in twee varianten. De tweelingkranen Nordic Round hebben een ronde uitloop, de Nordic Square kranen een rechte uitloop.

Meer informatie: www.wonenwonen.nl/top10

SENTIMO

De radiator is meestal een ondergeschoven kindje in ons interieur. We gaan er vaak van uit dat we maar genoegen moeten nemen met dat saaie en kleurloze gevaarte in onze woning. Niets is minder waar: met een Sentimo Radiator Design Cover wordt zelfs de lelijkste paneelradiator in een handomdraai omgetoverd tot een prachtig woonsieraad. De Sentimo is uitgevoerd in corrosiebestendig verzinkt staal en de toplaag is afgewerkt met een duurzame poedercoating. Over warmteverlies hoeft u zich geen zorgen te maken, de Sentimo geleidt de warmte optimaal.Meer informatie: www.wonenwonen.nl/top10

Page 10: WonenWonen.nl nr. 22 eind november 2011

LOEWEHome CinemaBij een perfect bioscoopgevoel in de woonkamer hoort behalve een geweldig beeld ook een uit-stekend geluid. Daarvoor zorgt de nieuwe Home Cinema Set van de Duitse premium producent Loewe. Deze bestaat uit het 3D-systeem Loewe MediaVision 3D, de Loewe Satellite Speakers, de Loewe Subwoofer Compact en de Loewe Assist Multi-Control. Met deze praktische afstands-bediening is de Home Cinema Set uiterst eenvoudig te bedienen en biedt daardoor absoluut comfort. Bovendien is daardoor niet alleen toegang mo-gelijk tot het hele Loewe-systeem, maar ook tot TV-toestellen van andere fabrikanten. De Home Cinema Set is verkrijgbaar in de kleuren Aluminium Zilver en Zwart.

Loewe Mediavision 3DMet het systeem MediaVision 3D is top entertain-ment gegarandeerd, door een excellente beeld-weergave en uitstekende akoestiek. Of je nu wilt genieten van je favoriete fi lms in 3D of songs op je iPod wilt beluisteren in perfecte geluidskwa-liteit, de MediaVision 3D maakt het mogelijk. Deze beschikt over een iPod interface en ondersteunt bovendien het afspelen van talrijke Audio HD-for-maten. Als er verbinding is met internet, heeft de MediaVision 3D zelfs toegang tot de geïntegreerde muziekherkenningsdienst Gracenote. Daarmee blijft de vraag naar de titel of de artiest van mu-ziek uit de soundtrack nooit meer onbeantwoord. Nog terwijl de fi lm loopt, maakt Gracenote het zoe-ken naar songtitel en artiest mogelijk. Ook rippen is mogelijk met de Loewe MediaVision 3D. Daar-door kunnen favoriete songs worden omgezet in muziekbestanden en op die manier eenvoudig via USB worden gearchiveerd. Bovendien is het 3D compatibele-systeem state of the art als het gaat om HDMI. Natuurlijk is de MediaVision 3D ontwor-pen in het typische exclusieve Loewe-design. Com-promisloze individualiteit: de clou hierbij is dat de bovenzijde door het uitwisselen van het inlegwerk gemakkelijk kan worden aangepast aan de indi-viduele smaak. Hierbij kan uit 250 verschillende kleurvarianten de passende kleurnuance worden gekozen. De MediaVision 3D is dus altijd perfect geïntegreerd in de woonruimte. In combinatie met de Loewe Satellite Speakers en de Loewe Subwoofer Compact ontstaat zo een volmaakte Home Cinema-beleving.

Loewe

SoundboxDe SoundBox laat zijn volle geluid klinken via twee 4 inch Full Range speakers en twee digitale stereo versterkers. De muziek kan daarbij vanaf veel di-verse bronnen binnenkomen: muziekprogramma’s en nieuws via de radio of bijvoorbeeld je favoriete songs vanaf CD. De titels van de songs, die zijn opge-slagen in een MP3-bestand, of de RDS informatie van de zenders worden via het geïntegreerde display wee gegeven, evenals de tijd. Ook muziek op iPod/iPhone kan via het docking-station worden afgespeeld. Door zijn moderne design, zijn strakke lijnen en heldere vormen is hij een opwaardering van elk interieur. Bovendien kan het audiotoestel worden aangepast aan de persoonlijke smaak. De Loewe SoundBox is dan ook het perfecte cadeau: uiterst comfortabel omdat hij door iedereen te bedienen is, en toch uniek dankzij zijn individuele Loewe-karakter.

SoundvisionMet het audiosysteem Loewe SoundVision ontketent de Duitse premium producent een revolutie op de audiomarkt. Dit systeem is niet alleen toonaange-vend door zijn weergaloze geluid, maar door zijn minimalistische, exclusieve design ook bijzonder in-nemend. Als All-in-One audiosysteem is de Loewe SoundVision een volledig onafhankelijk optredende protagonist, die echter vanzelfsprekend netwerk-compatibel is en daarom probleemloos kan wor-den geïntegreerd in een Home Entertainment-systeem. De eenvoudige besturing via het compleet nieuw ontwikkelde bedieningsmenu zorgt daarbij voor het hoogste comfort – via het 7,5 inch Multi Touch Display of met de afstands-bediening Loewe Assist. Het audiosysteem is een hoogwaardig en intelligent

sieraad voor het interieur. De slanke behuizing van het audiosysteem is vormgegeven in Aluminium Zilver of Aluminium Zwart. Het CD-loopwerk is er handig in verscholen door een Slot-in mechaniek. Bovendien kan het inlegwerk aan de zijkant door eenvoudige uitwisseling worden aangepast aan de persoonlijke smaak, waarbij een bijna onbeperkt kleurenspectrum ter beschikking staat. De Loewe SoundVision past daardoor op stijlvolle wijze bij elke individuele woonambiance. De bovenzijde van het muzieksysteem, waarin het Multi Touch Display is geïntegreerd, bestaat uit gepolijst en geëloxeerd aluminium. Een andere meerwaarde van de Loewe

SoundVision bestaat uit zijn exacte fabri-cage: de aluminium behuizing is uit één stuk gefreesd.

AirspeakerIedereen herkent deze situatie: thuis na je werk, tijd voor ontspanning. Na een drukke dag volgt nu de wel-verdiende ontspanning. De huisdeur valt in het slot. Na een beetje tikken op je iPhone klinkt vanuit het niets zachte lounge-muziek. Het geluid ver-spreidt zich moeiteloos door de lucht en schept een ontspannen sfeer. Met de AirPlay-standaard wordt de muziek draadloos overgedragen van je iPhone, iPod, iPad of ook vanaf iTunes naar de Loewe AirSpeaker. De luidspreker in het typische, minimalistische Loewe-design bestaat uit twee sub-woofers en twee luidsprekers voor hoge en middel-hoge tonen met in totaal 80 Watt vermogen. Samen zorgen ze voor muzikaal genot van topkwaliteit.

MEER WOONINFORMATIE VINDT U OP WWW.WONENWONEN.NL WonenWonen 12

Page 11: WonenWonen.nl nr. 22 eind november 2011

Dik geurtsMatsDik Geurts Haardkachels B.V. introduceerde onlangs een nieuw model houtkachel, dat niet alleen opvalt vanwege het vriendelijke design met verassend veel extra’s, maar ook vanwege het unieke EcoLight® systeem dat tijdens het houtstoken aangeeft of dit wel verantwoord gebeurd. Met de nieuwe ‘Mats’ hout-kachel en het gepatenteerde EcoLight® systeem wil men de consument helpen om op verantwoorde wijze te stoken. Het display van de EcoLight® zit op de voorzijde van de kachel en is voorzien van LED- indicatoren welke aangeven of het vuur de juiste temperatuur heeft voor een optimale verbranding en daarmee een minimale uitstoot van fijnstoffen. Wanneer u de EcoLight® in de groene zone houdt,

weet u dat u verantwoord bezig bent. U kunt met een gerust hart genieten van uw houtvuur.

DruPowerVent®DRU kwam vorig jaar al met het innovatieve en ruimte besparende SMART® afvoerkanaal. Dit jaar gaan ze nog een stapje verder. Met het nieuwe PowerVent® afvoersysteem kunt u in tegenstelling tot de reeds bestaande afvoerkanalen grote afstanden overbrug-gen, tal van bochten doorstaan en zelfs via de kruip-ruimte of een beneden verdieping uw rookgassen afvoeren! U bent dus vrij om een haard te plaatsen waar u wilt. Plaats bijvoorbeeld uw haard geheel vrij en midden in de woonkamer!

tulpB-fire 100 hoog Deze royale gashaard is voorzien van een dubbele brander waardoor het vlammenspel lijkt op dat van een ‘echt’ houtvuur. Dit effect wordt versterkt door de levensechte houtstammen en de manier waarop deze gestapeld zijn. De twee branders zijn ook afzonderlijk te gebruiken. Met de voorste brander creëert men een rustig en sfeervol haardvuur. Door ook de achterste brander aan te zetten vormen er hoge vlammen aan de achterzijde waardoor het vuur nog realistischer is.

Haarden&Wellness

Meer wooninforMatie vinDt u op www.wonenwonen.nlWonenWonen 14

størvattHottubs

In de meest authentieke uitvoering is een hottub een (vaak) rond houten bad dat verwarmd wordt met een houtkachel. Verkrijgbaar zijn de Størvatt Western Red Cedar baden (oorsprong Canada/Ame-rika) en diverse Noord- of Oost-Europese baden uit lariks en verschillende vuren gradaties. Waren de eerste hottubs altijd van hout, de laatste twee jaar kiezen consumenten ook voor de kunststof variant. Een hottub is leverbaar met verwarming door een efficiënte houtkachel, perfect voor de liefhebber van de romantiek van het houtvuur. Water en vuur zijn de enige benodigdheden om heerlijk te genie-ten. Een elektrische hottub combineert de authen-tieke uitstraling van de prachtige houten hottub met het gemak van een moderne spa. Verlichting, massagejets, bubbelsysteem: dit bad is van alle gemakken voorzien en staat ieder moment van de dag voor u klaar.

abrisuDZwembadoverdekking Een privézwembad vergt veel onderhoud. Denk alleen al aan bladeren en insecten die het water vervuilen. Een zwembadoverdekking biedt de op-lossing. Met één van de nieuwste zwembadover-dekkingen van Abrisud brengt u opvallend design in de tuin. Met de frapperend rode Abri Tech-style valt het zwembad zeker op. De overdekking is ook verkrijgbaar in stijlvol platinagrijs. Er wordt ge-bruik gemaakt van stevig textiel dat speciaal is ontwikkeld voor zwembaden. De stof met micro-perforaties is luchtdoorlatend en waterafstotend, en bestand tegen chloor, algen, uv-straling en vlek-ken. Dit garandeert een lange levensduur én een schoon zwembad.

koMbifireGas en hout in één haardKiezen tussen hout of gas. Veel mensen worstelen met de vraag welke haard het beste bij hen past. De crux is dat voor beide sfeermakers wat te zeggen is. De keus voor hout of gas hang vaak af van het moment; waar kerstavond vraagt om de sfeer van een authentiek hout-vuur, dient na een lange werkdag vooral het gemak. Ook bestaan er binnen het gezin soms verschillende voorkeu-ren voor hout en gas. KombiFire is de enige sfeerhaard

op gas én hout. Gelukkig hoeft die keuze niet langer ge-maakt te worden. KombiFire laat de positieve aspecten van beide vuren excelleren in één uniek gepatenteerd wisselsysteem. Gas- en houtvuur branden volledig ge-scheiden van elkaar, waardoor stoken gegarandeerd veilig is. U bepaalt zelf wanneer er op gas of hout wordt gestookt en creëert daarmee een geschikt haardvuur voor ieder moment.

Page 12: WonenWonen.nl nr. 22 eind november 2011

MEER WOONINFORMATIE VINDT U OP WWW.WONENWONEN.NL WonenWonen 15

TuinierenMBI SIERBESTRATINGGeoSenza

MBI Beton BV is al 67 jaar een toonaangevend be-drijf in sierbestrating. De nieuwe GeoSenza is de meest innovatieve serie stenen op de Nederlandse markt. De stenen hebben allemaal een 100% kleur-echte toplaag en hebben een unieke, door MBI ontwikkelde nabewerking ondergaan. Deze hele GeoSenza-serie is maat- en slijtvast, easy-2-clean en voorzien van Footcomfort+ (dus extra zacht aan de voeten). Er zijn maar liefst vier varianten, die allemaal ook nog eens hun eigen extra afwerking-behandeling hebben ondergaan. GeoSenza Puro is eerst zeer licht gestraald en vervolgens gelu-cideerd. Zo ontstaat een zeer natuurlijke, lichte en fraaie oppervlaktestructuur. De GeoSenza Lato is op ultramoderne wijze verouderd. De GeoSenza So-livo dankt zijn bijzondere karakter aan de door MBI ontwikkelde textuur van het oppervlak van deze schitterende tegel. De GeoSenza Solivo Lato is een extra behandelde variant van de GeoSenza Solivo.

GLOSTER365 lounge

Was loungen vijf jaar geleden uitzonderlijk, dan is het nu een vaste waarde in onze tuin. Eén domper op het genieten: de kussens die je elke dag moet binnenhalen en die veel bergruimte vragen. Gloster bedacht een geniale oplossing die loungen dag in dag uit mogelijk maakt - het hele jaar door! Gloster slaagde er als eerste ter wereld (!) in om kussens te ontwikkelen die het hele jaar door, dag in dag uit, buiten mogen blijven. Je moet ze zelfs niet afdek-ken. Sneeuw, regen, zon: de comfortabele buiten-kussens van Gloster zijn resistent tegen alle grillen van de natuur. Onmogelijk denk je? Fout. Dankzij de degelijke lasnaden en de backcoating van de Leisuretex® buitenlaag van het kussen wordt maximaal vermeden dat water insijpelt. Mocht dit op termijn toch gebeuren, dan zorgen de on-derliggende lagen van uitgekiende materialen ervoor dat het water snel terug uit de kern van het kussen vloeit.

HUSQVARNAAutomower 305Overdag druk met werk, ’s avonds de nodige sociale activiteiten en dan is er uiteraard ook nog het gezin dat alle aandacht verdient. Waar haal je dan de tijd en de energie vandaan om ook nog eens twee keer per week het gras te gaan maaien? Die stressklus kan eenvou-dig ontweken worden met de Automower 305 van Hus-qvarna, de nieuwe mulchmaaier die het gazon iedere dag automatisch maait. Deze nieuwe, kleine, wend-bare driewieler neemt al het werk uit handen, ziet er hip uit en maakt ook nog eens nagenoeg geen lawaai.

Eenmaal geïnstalleerd is er geen omkijken meer naar, ook niet tijdens het aan- of uitzetten. Deze machine maakt zonder te stoppen een unieke 180° draai naar het laadstation, zodat de 305 na enkele uren zonder enig morren weer over het gras gaat snorren. Lekker met het gezin uit eten om bij thuiskomst te ontdekken dat de Automower 305 er weer een klein stukje gras af heeft afgesneden. Alle tijd dus om nog even rustig met een drankje te genieten van het avondzonnetje én het fraaie gazon..

De oude Romeinen kenden maar drie seizoenen: lente, zomer en winter. De herfst was een soort nazomer met veel feesten: de jaarlijkse periode van overvloed, want het graan werd geoogst, planten gaven rijkelijk vruchten. Later in het seizoen werd er gejaagd en getrouwd als het verwerken en conserveren was ge-beurd. Tegenwoordig leeft een steeds groter deel van ons mensen in steden, waar het hele jaar door alles kan en is. Bijna zonder seizoensverschillen. Maar in de eigen tuin mogen frisse buitenlucht, warme zon en wind, storm en regen, rijp en sneeuw hun einde-loze, altijd verrassende oerspel gelukkig nog met ons spelen. In de tuin is nog natuurlijke rust en beweging. Wie een tuin koestert, is een gelukkig mens.

Genieten in een duurzame, groene tuinNiet alleen een tuin, maar ook een (dak)terras of bal-kon kan een ideale plek zijn om weer even op adem

te komen, de hectiek van alledag te vergeten, in alle rust te genieten en helemaal jezelf te zijn. Omring je daarom met zaken die je rust en kracht geven: geef ruimte aan groen, mooie accessoires, producten die gemaakt zijn van duurzame materialen, vriendelijk voor natuur en milieu, en die tegen een stootje kun-nen. Kies voor kwaliteit die op je afstraalt. Zorg voor gezellige tuinmeubels en organiseer planten om je heen die tot ver in de winter met bloemen, bessen of blad de kleur geven waar je van houdt.

Vraag het de hovenier Het is niet juist dat een hovenier er alleen maar is voor grote, bewerkelijke of moeilijke tuinklussen. Ook kleine en zelfs heel kleine opdrachten worden graag voor je uitgevoerd. Een hovenier weet alles van plan-ten, bestrating, water en bouwen in de tuin. Als je op tuingebied iets niet kan, is er altijd de hovenier die zal helpen. Van het planten van diverse soorten bloem-bollen tot het vakkundig weghalen van zware takken. Moet er in de tuin worden gesnoeid, moet er worden voorkomen dat er blad in je vijver gaat liggen rotten, wil je meer licht in de tuin, zijn er plekken waar je geen raad mee weet, zit je altijd op de tocht, heb je last van inkijk? Alle hoveniers op WonenWonen.nl zijn 5 Sterrenspecialisten en staan graag voor je klaar.

Page 13: WonenWonen.nl nr. 22 eind november 2011

BOUWEN & VERBOUWENGoede afspraken en communicatieOf je nu een (nieuwbouw)huis zelf wilt bouwen of je huidige woning gaat verbouwen, bij het realiseren van je droomhuis komt er een hoop kijken. Daarom is het verstandig in zee te gaan met een vakman. Maak vooraf duidelijke afspraken over prijzen en de uitvoertermijn en leg deze vast in een contract. Goede contracten kennen een evenwicht in de rech-ten en plichten van zowel aannemer als klant. Pro-blemen voorkomen, staat centraal. Kortom: zoveel mogelijk factoren op voorhand afspreken en schrif-telijk vastleggen, geeft minder discussies achteraf. Uiteraard blijft een open en eerlijke communicatie noodzakelijk om het bouwproces tot een goed einde te brengen.

Verbouwen & Beveiliging

MEER WOONINFORMATIE VINDT U OP WWW.WONENWONEN.NL WonenWonen 16

SOLATUBESolaMaster

Het Solatube daglichtsysteem brengt met een kleine lichtkoepel en een superrefl ecterende lichtbuis het daglicht naar elke gewenste plek. De hoge refl ec-tiewaarde zorgt voor een optimaal lichttransport. In de Solatube lichtbuis behoudt elke weerkaat-sing de maximaal mogelijke opbrengst. In maga-zijnen, kantoren, verkeersruimtes, wachtkamers, showrooms en vele andere ruimtes haalt het SolaMaster systeem het daglicht naar binnen. Deze ruimtes veranderen in plaatsen met een aange-name sfeer. De elektrische verlichting kan overdag uitgeschakeld blijven en dat zorgt voor een aanzien-lijke vermindering van het energieverbruik.

HAROLVoorzetrolluik VR130

Zijn de ramen nog niet aan vervanging toe, dan is een voorzetrolluik wellicht de oplossing. Ook voor wie geen rolluiken heeft geplaatst bij de bouw van een nieuwe woning, geen nood: Harol voorzetrollui-ken kunnen makkelijk nadien gemonteerd worden, zonder grote kap- en breekwerken. Als optie kan men de VR130 ook verkrijgen met een ingebouwd vliegenraam en/of een ingebouwd zonnepaneel dat volledig autonoom werkt op zonne-energie, ook op grijze dagen. Het Solar rolluik heeft geen elektrische voeding nodig en is bijgevolg heel eenvoudig en snel te installeren.

PROFESSIONELE SCHILDERSToegevoegde waarde

Schilderen is één van de belangrijkste onderhouds-activiteiten aan uw huis. Om het huis z’n waarde te laten behouden zou het eigenlijk eens in de vijf jaar geschilderd moeten worden. Goed schilder-werk beschermt het hout, brengt sfeer in uw huis en zorgt ervoor dat het huis niet in waarde daalt. Al met al zijn er redenen genoeg om een profes-sionele schilder in te huren, die voor al het mate-riaal zorgt en voor wie het schilderen van huizen een routine is.

BEVEILIGINGUw woning is uw privé terrein. De plaats waar u uzelf kunt zijn. Waar u zich veilig voelt en waar niets of nie-mand u iets kan maken. Was dat maar altijd waar… Ieder jaar wordt er in Nederland meer dan 100.000 keer ingebroken. Bijna 50% van de Nederlanders is wel eens slachtoffer geweest van inbraak, vernieling, gas en/of waterlekkage of brand. Het eerste waar men aan denkt, is de fi nanciële schade, die loopt soms hoog op. Maar veel erger is de emotionele schade. Die kan niet worden vergoed.

Inbrekers kiezen voor de makkelijkste weg. Een huis dat niet goed afgesloten is, met open ramen en deuren, nodigt uit om in te breken. Een inbreker kijkt het eerst naar de beveiliging van het huis. Als het inbreken op het eerste gezicht te moeilijk lijkt, door bijvoorbeeld de aanwezigheid van een alarmsysteem, dan gaat een inbreker al snel door naar het volgende huis. Ook goed hang- en sluitwerk zorgt ervoor dat de inbreker vaak al opgeeft voordat hij binnen is.

Een inbraak is nooit helemaal te voorkomen. Maar je kunt het dieven wel een stuk lastiger maken. Neem die paar minuten om ramen en deuren goed te slui-ten, waardevolle spullen uit het zicht te halen en het alarmsysteem aan te zetten. Een alarmeringsy-steem is gemakkelijk bedienbaar en heeft niet alleen een preventieve werking, maar geeft bij een inbraak

ook direct een signaal naar de meldkamer. Zo geef je een inbreker weinig kans.

Een goede, preventieve maatregel is iemand die de wacht houdt in de wijk in de vorm van surveillance. Dit kan eventueel zelfs met honden. Uiteraard zijn dit oplossingen die je het best collectief kunt doen met buurtbewoners. Zo kun je de kosten spreiden en een groter gebied bestrijken met de surveillant.

Een beveiligingsbedrijf kan het juiste advies geven over de veiligheid van uw eigen woning. Op www.wonenwonen.nl vind je uitsluitend beveiligingsbedrijven die zichzelf 5-Sterrenspecialist mogen noemen. Ver-der kun je letten op de keurmerken zoals je hieronder afgebeeld ziet. Wil je nog meer weten over beveiliging dan kun je meer informatie vinden op: www.wonenwonen.nl/beveiliging.hang- en sluitwerk zorgt ervoor dat de inbreker vaak

al opgeeft voordat hij binnen is.

Een inbraak is nooit helemaal te voorkomen. Maar je kunt het dieven wel een stuk lastiger maken. Neem die paar minuten om ramen en deuren goed te slui-ten, waardevolle spullen uit het zicht te halen en het alarmsysteem aan te zetten. Een alarmeringsy-steem is gemakkelijk bedienbaar en heeft niet alleen een preventieve werking, maar geeft bij een inbraak

beveiliging.

Page 14: WonenWonen.nl nr. 22 eind november 2011

MEER WOONINFORMATIE VINDT U OP WWW.WONENWONEN.NL WonenWonen 17

BASKAPELDe vergunningsvrije dakkapelDe BASkapel is in vrijwel alle gevallen vergunnings-vrij, ook op de voorzijde van de woning. U dient er echter rekening mee te houden dat uw gemeente wellicht beperkingen heeft opgelegd bij het plaat-sen van dakramen aan de voorzijde van uw woning. Wij raden u dan ook aan dit vooraf te checken. Valt de plaatsing van dakvensters of van de BASkapel gewoon onder de wet WABO, dan zijn de mogelijk-heden zeer uitgebreid.

De vergunningsvrije dakkapel wordt uitgevoerd met Velux dakvensters, wat vele voordelen met zich meebrengt. Omdat de vensters in de BASkapel altijd nog schuin liggen heeft u een veel mooiere lichtinval dan bij een traditionele dakkapel waarbij de vensters vertikaal zijn geplaatst. De BASkapel kan in vele ma-ten worden uitgevoerd. De maat is afhankelijk van de keuze van de VELUX dakvensters welke in de BAS-kapel door u worden gekozen. Voor een overzicht van de mogelijke maten klikt u hier!De BASkapel is minimaal uitgevoerd met HR++ glas. Daarnaast is natuurlijk ook een upgrade mogelijk in diverse andere beglazingen zoals: zelfreinigend glas, veiligheidsglas, extra isolerend glas of extra geluidsreducerend glas. De BASkapel heeft een hoge isolatiewaarde van maar liefst Rc 4. Dit teza-men met het toegepaste HR++ glas geeft dus een top produkt.

BASkapel maakt van een dakraam een dakkapel! U heeft in deze nieuwe dakkapel alle mogelijkheden van VELUX raamdecoratie en zonwering. Een pro-duct met ongekende mogelijkheden dus. De BAS-kapel wordt geheel prefab op maat gemaakt, zodat plaatsing in 1 dag gemakkelijk kan. Geen verbouwing van een week dus maar aan het eind van de dag is uw huis uitgebreid met een schitterende BASkapel.Er zijn dus genoeg redenen om te kiezen voor een BASkapel. En niet in de laatste plaats: De Prijs! Het concept van de BASkapel is dusdanig slim dat de prijs ruim onder die van een normaal dakkapel blijft!

Maak dus snel kennis met hèt alternatief voor de dakkapel, De BASkapel!

Horizontaal3. drommels 10. blok om te hijsen 12. hard regenen 14. Europeaan 15. krampachtige beweging van het middenrif 17. voorzetsel 18. batterij 20. belasting over de oogst 22. borrel 24. deel van een plant 25. psychisch 27. paard 28. Engelse titel 29. strijkgeld 30. via 32. dierenhuid 33. hert

Verticaal1. kaartspel 2. stok bij hockey 3. droog 4. oude stofmaat 5 lange staaf 6. lange golf (afkorting) 7. snoer 8. waterbewoner 9. wapenstok 11. mannetjeshond 13. oneven getal 15. hert 16. niet lelijk 19. bar 20. breekbare 21. vallei 23. niet jonge 25. insecteneter 26.onvast

*Ga naar www.wonenwonen.nl, en klik op de button ‘informatie aanvragen’. Hier kun je de oplossing gratis insturen.

25 28 . 12 33 18 5 1 15 8 29 30 13 31

Oplossing:

Mr. Grasshopper is een hocker. Een duur-zame wel te verstaan! Zacht om op te zitten, sterk bij gebruik en weerbestendig. Hij heeft geen water nodig en hoeft niet gemaaid te worden. Kunstgras zonder giftige stoffen. En dan hebben we het alleen nog maar over de buitenkant. Ook de binnenkant bestaat uit grotendeels gerecycled hoogwaardig EPS en kan ook weer volledig gerecycled worden. Onder de goede inzenders van de puzzel mogen we 3 exemplaren verloten.

Zo speel je meeOm kans te maken op een van de drie beschikbare hockers ga je als volgt te werk: los onderstaande puzzel op en surf naar www.wonenwonen.nl. Boven aan de pagina vind je een button ‘informatie aanvragen’. Hier kun je de oplossing invullen. Als je toch aan het surfen bent; schrijf je dan meteen in voor onze nieuwsbrief. Op die manier maak je iedere maand kans op leuke prijzen.

Mr. Grasshopper is een hocker. Een duur-

Win een Mr. Grasshopper

10 11

12

13

14

15 16

17

18 19

20

21

22

23

24 25

26 27

28

29

0 31

32

0

1

2 3 4 5 6 7 8

9

30

33

0 0 0 0

0

0 0 0 0

0

0 0

0 0 0

0

0

0

0 0

0 0

De nieuwe Raindance Select 150 handdouche met haar vloeiende ronde, moderne vormgeving is de volgende generatie van de succesvolle en vaak gekopieerde Raindance douches van Hansgrohe. Dankzij de optimaleverdeling van het water over de straalschijf en het vernieuwende, aan-trekkelijke uiterlijk van de producten, is het Raindance assortiment sinds de introductie zeer gewild.

Wil jij een Hansgrohe Raindance handdouche winnen?Om kans te maken op deze heerlijke handdouche van Hansgrohe surf je snel naar onze Facebook pagina. Word Fan van WonenWonen door op de knop te klikken. Daarna klik je op het tabblad foto’s. Je vindt daar een mapje met diverse foto’s van de Hansgrohe Raindance Select. Vertel daar wat je van deze douchekop vindt en je maakt auto-matisch kans. Als Je Fan blijft, maak je regelmatig kans op fantastische woonprijzen.

Je vindt ons op www.facebook.com/WonenWonen

Win een Douchekop van Hansgrohe

in een Mr. Grasshopperin een Mr. Grasshopperin een Mr. Grasshopperin een Mr. Grasshopperin een Mr. Grasshopperin een Mr. Grasshopperin een Mr. Grasshopperin een Mr. Grasshopperin een Mr. Grasshopperin een Mr. Grasshopperin een Mr. Grasshopper

Page 15: WonenWonen.nl nr. 22 eind november 2011

MEER WOONINFORMATIE VINDT U OP WWW.WONENWONEN.NL WonenWonen 19

STJÄRNBÄDDENEen eerlijk bed zonder marketingtrucjes

Stjärnbädden: Echte Zweedse bedden zonder gladde marketingtrucjes. ‘U wilt een tweede matras gratis? Of 50% korting? Laat het ons dan weten, dan zullen we de prijs er op aanpassen.’ Zo denkt een groot aantal Nederlandse bed-fabrikanten. Voorbeelden te over van Nederlandse bedfabrikanten die hun prijzen eerst veel te hoog maken om u vervolgens een aantrekkelijk voordeel te geven. Wij geloven daar niet in. Wij geloven in het aanbieden van een eerlijk, goed geproduceerd bed tegen een vaste aantrekkelijke prijs, zonder u te misleiden met hoge kortingen. Wij geloven dat u hiermee beter af bent en doorzien dat de hoge kortingen die u bij een ander krijgt een luchtbel is van de bovenste plank. Daarom willen we u graag kennis laten maken met de grootste beddenfabri-kant uit Zweden: Stjärnbädden.

Stjärnbädden heeft een zeer brede collectie box-springs en een duidelijke fi losofi e:, namelijk zorgen voor de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Met zijn Scandinavisch design en ambachtelijke kwaliteit is het bovendien ook nog eens een waar pronkstuk. U krijgt standaard een stevig Zweeds kwaliteitsbed met een geavanceerd veersysteem, mooie klas-sieke stoffen en passende accessoires.

Ook profi teert u altijd van functies, innovaties en fi nesses die u normaal alleen terugvindt in veel duurdere bedden.

BedgeheimenCARPE DIEMHärmäno Limited EditionCarpe Diem, Zweeds fabrikant van exclusieve hand-gemaakte boxsprings, viert zijn 5 jarig jubileum in de Benelux met een Limited Edition van het model Härmäno. Het bed bezit alle eigenschappen die bij-droegen tot de faam van het merk: Kwaliteit zonder concessie, oogstrelend design en ongeëvenaard comfort door het gepatenteerde veersysteem. De Limited Edition is vanaf 1 november in verschil-lende maten leverbaar in de Luxury Black stof, zolang de beperkte voorraad strekt.

ZORG GOED VOOR UZELF... CARPE DIEM!

AUPINGTozza Lines

Slapen in modern design is binnenkort in iedere slaap-kamer mogelijk. Dit najaar verrijkt Auping de Tozza boxspringcollectie met de Tozza Lines. Een boxspring

met een rustgevend patroon van strakke lijnen voor de liefhebber van een strak en eigentijds interieur. Met de introductie van het model Lines is de Tozza collectie weer een boxspring rijker. De Tozza Lines is net als de Tozza Blocks en Tozza Curves verkrijg-baar in drie stijlvolle stoffen: Fonda, Piquet en Facet. Alle Tozza-modellen zijn verkrijgbaar in een één- en tweepersoonsvariant. Evenals de eerdere Tozza-modellen bestaat ook de Tozza Lines uit een hoofd-bord, boxsprings en matrassen. De consument kan kiezen voor ongestoffeerde matrassen of gestof-feerde matrassen met toppers. Een bijpassend voet-bord maakt het geheel helemaal af.

KUPERUSAlexiaIedereen kent het sprookje van de prinses op de erwt. Op hoeveel matrassen ze ook lag, ze bleef de erwt op de bedbodem voelen. Hofl everancier Kuperus weet het echter zeker: wanneer een prinses op dit hand-gemaakte bed zou slapen, voelt ze niets dan totaal slaapcomfort. Het Kuperus slaapsysteem is ambach-telijk opgebouwd uit maar liefst 40 verschillende lagen. Eerst komt het onderstel, de box zelf, daarop het omkeerbare hoofdmatras en voor nóg meer comfort heeft Alexia ook een topmatras. Per vierkante meter zijn maar liefst 275 tonvormige

(pocket) veren toegepast. Met zowel soepele als stevigere zones om elk deel van het lichaam de juiste ondersteuning te bieden.

LED TV BEDEigentijds ontspannenDe nieuw ontworpen kunstlederen versie van het TV Bed, het Azure TVBed, wordt standaard uitgevoerd met een 32” LED TV en is al verkrijgbaar vanaf €2299,-!! In het unieke slimline voetbord van de TV Bedden bevindt zich de uiterst stille TV lift die ervoor zorgt dat de geïntegreerde LED TV in een handomdraai en op magische wijze tevoorschijn wordt getoverd. Het compartiment aan de zijkant van het TV Bed biedt alle ruimte en aansluit mogelijkheden voor de dvd-speler, satelliet tuner of game console. De 3 verschillende afmetingen waarin het TVBed te verkrijgen is, maken dit bed geschikt voor ieder formaat slaapkamer.

POSEIDON ModenaHoe lijkt het u om elke ochtend heerlijk uitgerust te ontwaken in een bed dat op uw lijf geschreven is ? Om dag in dag uit, jaar in jaar uit, het gezonde effect te ervaren van een gloednieuw bed ? Het kan. Met een Poseidon watermatras. Een watermatras voegt zich

altijd en volledig naar uw veranderende slaapwensen. En dit in combinatie met de moderne en tijdloze vorm-geving van de Modena Boxombouw maakt het geheel zo bijzonder. Hoe u uw slaapkamer ook heeft ingericht, de Modena misstaat nooit.