Wonen in Oost-Achterhoek

of 24 /24
Dè informatie- krant over alles wat u altijd al heeft willen weten over wonen in uw regio Aantrekkelijk wonen in Oost-Achterhoek Achterhoekse makelaars en nog veel meer... Voorjaar 2009 WONEN WONEN in Oost-Achterhoek in Oost-Achterhoek 28 maart open huizen route makelaars

Embed Size (px)

description

Wonen, Oost-Achterhoek, romeodelta

Transcript of Wonen in Oost-Achterhoek

Page 1: Wonen in Oost-Achterhoek

Dè informatie-krant over alles wat u altijd al heeft willen

weten over wonen in uw regio

Aantrekkelijk wonen in Oost-Achterhoek • Achterhoekse makelaars • en nog veel meer...

Voorjaar 2009

WONENWONENin Oost-Achterhoekin Oost-Achterhoek

28

maart

open huizen

route

makelaars

Page 2: Wonen in Oost-Achterhoek

Ruurloseweg 3 7136 MC ZieuwentT. 0544-351214wwww.hummelink.nl

Voor al uw woonwensen U W H A A R D E N S P E C I A L I S T

waerme-u-design.de

Eerste klasse producten met uitstekende verbrandingstechniek,

grote keuze, assortiment en een complete installatieservice.

Wärme&Design biedt u alles rondom het vuur. Bezoekt u ons eens.

Alles rondomhet vuur.

• Massief finse speksteenkachel • Kachel • Opslag kachel • Cartridge openhaard • Accessoires • RVS schoorstenen • Installatie en complete montage

Bocholt: Westend 31, tel. (0049) 28 71/2 19 19 92Maandag – vrijdag 10.00 – 12.30, 14.30 – 18.00 uur, zaterdag 10.00 – 14.00 uur

Reken/Bhf.: Rudolf-Diesel-Ring 2, tel. (0049) 28 64/77 44Maandag – vrijdag 10.00 – 12.30, 14.30 – 18.00 uur, zaterdag 10.00 – 13.00 uur

Münster: Haus Uhlenkotten 4a, tel. (0049) 251/92 23 33Maandag – vrijdag 10.00 – 19.00 uur, zaterdag 10.00 – 14.00 uur

In totaal meerdan 1000 m2

showroom met

ca. 240 modellen!

ww

w.n

unna

uuni

.com

Page 3: Wonen in Oost-Achterhoek

Dè informatie-krant over alles wat u

altijd al heeft willen weten over wonen in uw regio

Aantrekkelijk wonen in Oost-Achterhoek • Achterhoekse makelaars • en nog veel meer...

Voorjaar 2009

WONENWONENin Oost-Achterhoekin Oost-Achterhoek

28

maart

open huizen

route

makelaars

In 2008 hebben wij met succes deze uitgave gelan-ceerd en geven wij dit ook in dit jaar een vervolg. Wij presenteren u samen met alle deelnemende bedrijven het bestaande woningaanbod en de nieuwbouwplannen, maar tevens kunt u zich weer oriënteren op het gebied van bouwen, haarden, tegels, huizen en tuinen. Dat is namelijk wat wij wederom doen in deze uitgave: Promoten van wonen in onze regio, in onze Oost-Achterhoek.

Op zaterdag 28 maart zullen de vele woningverkopers voor iedereen hun deuren open houden. Kortom, er zal weer regionaal Open Huizen Route worden gehouden. In deze uitgave laten de makelaars u het actuele woningaanbod zien en tevens welke woningen die dag toegankelijk zijn voor iedereen die een kijkje wil nemen.

Bijna alle ondernemingen zullen in deze uitgave vertellen wat zij voor u kunnen betekenen, waarvoor u zoal bij hen terecht kunt of welke specifieke dienst en/of product zij u kunnen beiden. Daarnaast kunt u lezen over evenementen in de regio, dagjes weg in de Achterhoek, het voorjaar in uw huis, de lentetuin en nog veel meer…

De organisaties die zich presenteren in deze uitgave zijn;OK Makelaars, RGO Makelaars, Steentjes Makelaars, Gierkink Makelaars, Pillen Makelaardij, Startersmakelaar.com, Haverkort Architecten, Weneko Kunststoffen, Greven Natuursteen, De Corbeel Natuursteen, Betting & Ressing, Pape Groencreatief, Aannemersbedrijf Hoenderboom, Hummelink Bouw, Marku Bouw, Erjo Houtbewerkingen, Jos Dusseldorp Transport, Imabo Overkamp en Wärme & Design.

Alle ondernemingen hebben hun uiterste best gedaan hun advertentie en artikel sfeervol op te maken voor deze uitgave. In deze krant laten zij u alvast een voor-proefje zien van hetgeen u van hen kunt verwachten. Wij wensen u veel leesplezier. De volgende uitgave van “Wonen in Oost-Achterhoek” kunt u in het najaar (septem-ber/oktober) tegemoet zien. Voor meer informatie over deze uitgave verwijzen wij u naar de colofon op deze pagina.

WONEN in Oost-Achterhoek | 3

Met gepaste trots presenteren wij u alweer de derde editie van onze uitgave van “Wonen in Oost-Achterhoek”. Dè uitgave waarin u informatie kunt lezen die betrekking hebben op alle facetten om-trent wonen in de regio Oost-Achterhoek.

Dè informatie-krant over alles wat u altijd al heeft willen weten over wonen in uw regio

Aantrekkelijk wonen in Oost-Achterhoek • Achterhoekse makelaars • en nog veel meer...

Voorjaar 2009

WONENWONENin Oost-Achterhoekin Oost-Achterhoek

28

maart

open huizen

route

makelaars

ColofonUitgever:

Romeo Delta MultiMedia BVPostbus 101

7100 AC LichtenvoordeT: 0544 - 35 22 35

I: [email protected]: www.romeodelta.nl

Redactie:Ketsjie Communicatie

Eindredactie:René Doppen

Projectmanager:Daniël Schmitz

Vormgeving:Chris Nijhof

Oplage:± 60.000 exemplaren

Drukker:Drukkerij Noordholland, Alkmaar

Verspreiding huis-aan-huis

met de regionale week- bladen in gemeenten:

Gemeente AaltenGemeente Oost Gelre

Gemeente Winterswijk Gemeente Berkelland

Voorwoord

De speksteenkachel is een kachel van massief natuursteen met een hoog arbeidsgehalte, die zijn warmte zelfs tussen 20 tot 24 uur geleidelijk in de woonkamer verspreidt. Ze onderschei-den zich door hun aangename en ge-zonde kamerklimaat, die bovendien door geringe luchtstromingen haast geen stof verstuift.

Open haarden geven niet alleen heerlijk warmte en behaaglijkheid, maar lenen zich ook uitstekend als snelle warm-tebron om tijdens de seizoenwisselin-gen de temperatuursschommelingen meester te worden. Binnen een half uur warmt een open haard een koude ruimte op tot kamertemperatuur. Een primair verwarmingssysteem, zoals bij-voorbeeld een vloerverwarming, heeft hier al snel 6 tot 8 uur voor nodig!

Stookkosten ruim 30% besparenZeker in tijden van stijgende energie- en olieprijzen biedt een open haard u nog meer voordelen. Het loont zich om een intensief na te denken over de aan-schaf van dit efficiënte warmtesysteem,

daar u tot ruim 30% kunt besparen op uw stookkosten. Perfecte verbrandings-techniek, de beste materialen en exac-te verwerking verzekeren u een lange levensduur van dit product. Stoken met hout is bovendien milieuvriende-lijk. Deze energiebron verbrandt Co2-neutraal, d.w.z. de enige uitgestoten kooldioxide is dat wat de betreffende boom in zich heeft opgenomen. Hier-door wordt het milieu, mist het hout op juiste manier verbrandt, niet meer belast als wanneer men de boom in het bos zou laten vergaan!

Heerlijke behaaglijkheidDe haardenspecialist Wärme & Design biedt u met vestigingen in Münster, Reken en Bocholt een ruime keuze aan verschillende haarden. Van speksteenkachels naar elektrische kachels tot en met de klassieke open haard vindt u bij Wärme & Design altijd iets rondom het vuur.

De diversiteit aan natuursteen soorten geeft u vrijheid in keuze (marmer, leisteen, kwartsiet). Van gemoedelijk en traditioneel tot en met trendy of zeer luxueus. Creëer een sfeer van rust en warmte en kies voor natuursteen, úw natuurlijke keuze.

Vloerverwarming onder natuursteenBij nieuwe en bestaande vloeren heeft Greven Natuursteen een revolu-tionaire inslijpmethode om vloerverwarming aan te leggen.

Comfort, stijl en duurzaamheid Door de eigen import en voorraden natuursteen van Greven Natuur-steen krijgt u een natuurstenen vloer snel geleverd. Dit heeft voordelen voor de planning van uw nieuwbouw- of renovatieproject. Maar dat is niet uw enige keuze voor natuursteen. Want de leeftijd van miljoenen jaren geeft natuursteen zijn bijzondere, mooie en unieke uitstraling. Geen vloer is exact hetzelfde.

Page 4: Wonen in Oost-Achterhoek

JARENLANG GENIETEN VAN EEN TOPVLOER?

De Corbeel Natuursteen – één brok passie

Dan is natuursteen de enige juiste keuze. Want wat begint met een massief brok steen wordt bij de Corbeel vakkundig bewerkt tot een mooie en slijtvaste vloer. Klaar voor jarenlang loop- en kijkplezier. Of u nu valt voor leisteen, kwartsiet, mar-mer of graniet, natuursteen zorgt voor warmte en sfeer. Door de duurzaamheid van natuursteen ziet uw vloer er over tien jaar nog net zo mooi uit.

De Corbeel Natuursteen Snelliusstraat 32 | 7102 LD WinterswijkTelefoon: 0543 - 51 33 88 | Telefax: 0 543 - 52 16 15E-Mail: [email protected] | Internet: www.decorbeel.nl

Anholtseweg 487091 HB DinxperloTel. 0315 - [email protected]

Wij leveren en monteren kozijnen uit eigen fabriek voor nieuwbouw en renovatie

WENEKO Kunststoffen b.v.

Kozijnen

Ramen

Deuren

Rolluiken

Schuifpuien

Luiken

Horren

Bezoek onzeSHOWROOM (350m2)

Geldereschweg 108 - Winterswijk - Tel. 0543-569561 - Fax. 0543-569414

w w w . o v e r k a m p m e d d o . n l

Is uw tuin of badkamer ook toe aan een metamorfose?

Kom eens vrijblijvend een kijkje nemen en doe de leukste ideeën op bij onze showtuinen, showroom en profcenter waarbij u diverse combinaties kunt bewonderen.

Wij hebben alles in huis om uw huis een compleet nieuwe “look” te geven.

dijkstraat 15

7131 dm lichtenvoorde

t 0544 373014

f 0544 375959

e [email protected]

w www.haverkortarchitecten.nl

verbouwen is vernieuwen met gevoel en visie

Page 5: Wonen in Oost-Achterhoek

Rijkdom wordt meestal gezien als het hebben van meer geld dan je kunt uitgeven. Toch is dat eigenlijk een behoorlijk armoedige definitie. Alsmaar meer willen bezit-ten en voortdurend blijven consumeren is namelijk op termijn helemaal niet bevre-digend. Echte rijkdom heeft veel meer te maken met werk doen dat bij je past, echt contact hebben met je gevoel, de keuzes die je maakt en de mensen om je heen. Natuurlijk is met geld op zich helemaal niets mis, integendeel. Geld kan een vorm van dankbaarheid zijn. Het is veel makkelijker een bos bloemen, gezond voedsel of mooie nieuwe kleren te betalen met klinkende munt dan met zelfgekweekte wortel-tjes. Misschien zijn we wel wat doorgeslagen met z’n allen en waarderen we geld niet langer als dat wat het wezenlijk is: een prachtig ruilmiddel en een symbool van vertrouwen!

Ruim je rommel opVreemd genoeg is het soms nodig wat ruimte te maken in je leven om daarna te kunnen zien wat je hebt. Praktisch gezien betekent dit dat het helemaal niet ver-keerd is om eens flink met de bezem door je huis te gaan. Heb je spullen in de kast of op zolder liggen die stuk zijn of die je langer dan drie maan-den niet meer gebruikt hebt? Waarom zou je die rotzooi dan bewa-ren. Het werkt vaak heel bevrijdend afstand te doen van alle overbo-dige troep in je leven. Ga eens niet shoppen op zaterdag om nog meer onno-dige spullen je hol in te slepen, maar kies er juist voor om op die dag met hele gezin te gaan puinruimen. Kleding die je niet meer past gooi je weg, tenzij je er iemand anders een groot plezier mee kunt doen. Zorg er voor dat je zoveel mogelijk de dingen overhoudt waar je wat mee hebt of waar je werkelijk aan gehecht bent. Wie regelmatig zijn rommel grondig opruimt, heeft ook ruimte voor nieuwe dingen. Je slibt niet dicht, als het ware.

Repareer kapotte dingenHeel veel mensen beginnen wel aan klusjes, maar laten het er vervolgens weer bij zitten. Toch zijn lekkende kranen, ontbrekende plinten, wiebelende kastjes of een niet bijgewerkte administratie een bron van een gevoel van ontevredenheid. Vaak wordt dit gevoel gecompenseerd met het kopen van spullen die we niet nodig heb-ben. Misschien is het slimmer er voor te kiezen de dingen die we hebben schoon te maken en te repareren.

Vrolijk de boel opWie zijn huis goed onder handen heeft genomen, alle overbodige troep heeft weg gegeven of naar de stort heeft gebracht voelt zich ongetwijfeld stukken lichter. Al-les lekker schoonmaken heeft ook een positief gevoel op onze stemming. Een ander goed idee is het om wat kleur en smaak toe te voegen. Schilder die muur ‘ns in een opwekkende kleur, zet een takje bloesem in een vaasje op de tafel en bak zelf een keertje brood. Je zintuigen trakteren op die dingen die voor jou prettig zijn is een manier om je rijk te voelen. Koop vers fruit op de markt, doe een paar druppeltjes etherische olie in een brandertje of vul de kamer met muziek naar jouw smaak.

Of je nu woont in Rietmolen, De Heurne of Zieuwent: het is echt nergens voor nodig somber te worden door de financiële crisis. Als jij er voor kiest, is het zelfs mogelijk je rijk en geïnspireerd te voelen, ondanks de krimpende groeicijfers. Verbeter de kwaliteit van je leven en voel je de koning te rijk!

Hoezo economische crisis?

Zo voel jij je rijk in je eigen huis!

De compleet nieuw ingerichte show-room van "De Corbeel Natuursteen" mag gezien worden. 150 Soorten vloertegels in marmer, leisteen en graniet en dat in vele maten en af-werkingen zoals gezoet, getrom-meld, geborsteld of leathertouch. Ruime keus in hardsteen vloertegels uit België, China, India en Vietnam.Deskundige voorlichting over de

eigenschappen en het onderhoud van uw nieuwe natuursteenvloer. Verder nog iets nodig? Keukenbladen - was-tafels - waskommen - vensterbanken of een mooie stoep voor uw voor-deur? Ook voor dit maatwerk kunt u terecht bij "De Corbeel Natuursteen" in Winterswijk.Overtuig u zelf in onze vernieuwde showroom.

Sfeervol, overzichtelijk en volop keus!

WONEN in Oost-Achterhoek | 5

Kozijnen, ramen en deuren

Weneko Kunststoffen BV uit Dinxperlo produceert en monteert al bijna 25 jaar kunststof kozijnen, ramen en deuren voor de nieuw-bouw als renovatie, voor de zakelijke markt als de particulieren. Hierbij staan kennis, vakmanschap en klantgerichtheid centraal.

Het bedrijf fabriceert de kozijnen, ramen en deuren die ze verkopen, in eigen productie.Deze productie voldoet aan de laatste normen en eisen en wordt daarnaast voortdurend aan de laatste ontwik-kelingen in de markt aangepast en up-to-date gehouden. Door deze aanpak ligt de productie continu op een hoogwaardig niveau met een hoogwaardige kwaliteit als gevolg.Aan de Anholtseweg is een volledige showroom aanwezig waarin de ver-schillende mogelijkheden van kunst-

stof kozijnen getoond worden. Deze showroom is tijdens werkdagen ge-opend en tevens kan de showroom altijd op afspraak bezocht worden.

Professionele leverancierImabo Overkamp Meddo is een professionele leverancier van alle materialen die in de bouw gebruikt worden. In onze show-room vindt u de nieuwste trends in tegels, sanitair en complete badkamers.

De specialist of het nu om verbouw of nieuwbouw gaat. Onlangs is onze showtuin – ongeveer 750 m² - volle-dig opnieuw aangelegd en kunt u het nieuwste assortiment komen bekij-ken. Kijk op www.imabooverkamp.nl

Vele materialen zijn in proefstukken van ± 5 of 10 m² ingestraat en ook zijn er de mogelijkheden van tuin-hout te zien. De showtuin is ook in het weekend toegankelijk.

Graag begroeten wij u aan de Gel-dereschweg 108 te Meddo/Winters-wijk.

Page 6: Wonen in Oost-Achterhoek

Uw eigen woning, uw eigen stijl!.....een oog voor vormgeving

Voor individuele woonwensen zijn

geen standaard oplossingen te

vinden. Of het nu gaat om verbouw

of een complete nieuwbouw van

een woning, laat u verrassen door

de ideeën van deze bouwer en

realiseer op deze manier uw

droomwoning!

Bezoekadres:

Mercatorstraat 9 Lichtenvoorde

telefoon 0544 372428

e-mail [email protected]

www.marku.nl

Inspiratiecentrum

Tips & trends

Kennispartner

[email protected] - www.erjo.nl

Eibergen

Vraagprijs: 199.000,= k.k.Lee

uw

erik

stra

at 2

Harreveld

Vraagprijs: 171.500,= k.k.

Urs

ula

stra

at 5

Lichtenvoorde

Vraagprijs: 164.500,= k.k.G

ou

den

rege

nst

raat

11

Lichtenvoorde

Vraagprijs: 174.500,= k.k.

Lu

dge

rstr

aat

12

Lichtenvoorde

Vraagprijs: 239.000,= k.k.Sch

atb

ergs

traa

t 26

Lichtenvoorde

Vraagprijs: 339.000,= k.k.Ton

gerl

ose

stra

at 1

3

''Open Huis zaterdag 28 maart a.s. 11.00 - 15.00 uur''

• Hypotheek zonder afsluitkosten. • Volledige begeleiding. • Kostenbesparing en tijdsbesparing en vooral geen stress. • Speciale deals met aannemer/ huishoudspeciaalzaak etc. • OP-STAP-DAG! (Met een door ons beschikbaar gestelde scooter je droomhuis

zoeken en vinden? Laat het ons weten en wij zorgen ervoor dat er een scooter voor je klaar staat!)

opdruk: full color 25-02-'09

(deze poster zal geplaatst worden in diverse abri's)

Dit is geen kleurenproef. De kleuren op deze print geven een indruk van de kleur. ordernr.: 26292

naam: functie:

plaats:

handtekening: datum:

Akkoordretour Deze proefdruk voor akkoord terugfaxen s.v.p. Fax 024 3812340

Kleurstelling

28 maart OP-STAP-DAG!

Lichtenvoorde

Vraagprijs: 339.000,= k.k.Vra

gen

der

weg

51c

Winterswijk

Vraagprijs: 190.000,= k.k.Ch

rysa

nts

traa

t 33

Wil

hem

inas

traa

t 10

-3

Ro

uw

ho

rste

rdij

k 18

OK Makelaar & Hypotheken V.o. f .

Nieuwe Maat 9

7131 EK Lichtenvoorde

te l . 0544-371979

[email protected] l

www.okmakelaar.n l

Winterswijk

Vraagprijs: 329.000,= v.o.n.

Zieuwent

Vraagprijs: 579.000,= k.k.

Page 7: Wonen in Oost-Achterhoek

Past de bikini nog?

Slowfood in de lente

Bij het begin van de lente beginnen we ons allemaal weer een beetje zorgen te maken over de extra pondjes die de winter ons opgeleverd heeft. In de zomer willen we toch die leuke bikini van vorig jaar weer aan. Misschien een goed idee om de eetgewoonten wat aan te passen en kennis te maken met het fenomeen slowfood. Geen gek idee!

De vele plassen en meren in de Achterhoek bieden een mooie gelegenheid om te zonnen en te zwemmen. De Leemputten in Groenlo en de Hambroekplas in Borculo worden met de stijgende temperaturen steeds drukker, al is het nu nog geen weer de bikini te dragen. Misschien wel alvast een mooi moment om de zwemkleding uit de la te halen en eens aan te trekken om te zien of het allemaal nog net zo gegoten zit als vorig jaar. Vaak brengt de winter ons niet alleen kou en somberheid, maar ook wat extra pondjes. We denken in de winter toch altijd wat makkelijker over fastfood. Er is tenslotte niemand die de vetrolletjes ziet onder die wollen trui, toch? Nu is het moment toch gekomen dat de zogenoemde love-

handles moeten verdwijnen. Haal de lente in huis en combineer dit met gezond voedsel. Er bestaat geen betere combina-

tie dat de combinatie tussen het lentegevoel en het nuttigen van slowfood.

De telers in de Achterhoek doen niet voor niets hun best om de meest verse groente van eigen

bodem bij u op tafel te krijgen.

De streekgebonden pro-ducten vormen een goe-de basis om af te vallen en alle gezonde vetten en voedingsstoffen binnen te krijgen. Door de tafel mooi te dekken met frisse zomerse kleuren krijgt u weer trek in ge-zond voedsel en wordt u opnieuw gemotiveerd goed te eten. Eet drie maal per dag een vullende maaltijd en de winter is in mum van tijd uit uw lichaam verdwenen.

Slowfood op de lentetafelDe gedachte achter slowfood is het bewuster omgaan met voedsel, weten wat je eet, waar het vandaan komt en hoe het is bereid. Drie begrippen die slowfood goed omschrijven zijn eerlijk, puur en lekker. De organisatie Slow Food Achterhoek stelt dan ook als doel de inwoners van de Achterhoek bewuster voor streekge-bonden producten te laten kiezen. Om het interessanter te maken zijn er ook voldoende mogelijkheden zelf een (moes)tuin aan te leggen en te voorzien in de eigen gezonde producten als komkommers, tomaten, aardbeien en granen. Weinig mensen zijn goed bekend met slowfood en hier moet verandering in ko-men om beter voor ons lichaam te zorgen. Slowfood is gezond, smaakvol, van goede kwaliteit en wordt geproduceerd met respect voor het milieu, dieren en duurzaamheid.

Lentepicknick Zeker wanneer de natuur weer tot leven komt is er een zekere behoefte aan buiten-lucht. Vooral in de lente zijn er zo veel veranderingen te zien in de landschappen. Om optimaal te kunnen genieten van de lente is het een aanrader er eens op uit te trekken met een mandje vol gezond eten en een dekentje. Door in de lente te gaan picknicken in de natuur heeft u alle rust eens om u heen te kijken wat er met het landschap gebeurt en hoe de lente langzaam vordert. De frisse lucht is een in-spiratiebron voor fris eten en de kleurrijke plaatjes laten u zien hoe u een sfeervolle lentetafel opmaakt. Wat wilt u nog meer?

WONEN in Oost-Achterhoek | 7

De Leemputten in Groenlo

Vakmanschap en originaliteitERJO is de afgelopen 12½ jaar een begrip geworden voor zowel particulier als zakelijke klanten. Zij onderscheiden zich door perfecte vakmanschap en originaliteit. Met de klanten is er altijd een goed overleg waardoor ze tot een goed eindproduct komen.

Er is van alles mogelijk waaronder: op maat gemaakte of aanpassings-, renovatie- en spuitwerk van kasten, keukens, kantoor- en winkelinteri-eur. Wilt u een aanpassing van uw keuken waarbij ze de fronten vervan-

gen en/of een andere kleur geven dan bent u bij Erjo aan het juiste adres. Voor informatie over de vele moge-lijkheden kunt u bellen of mailen zo-dat er een vervolg afspraak gemaakt kan worden.

OK Makelaar & Hypotheken V.o.f. Da’s helder!

Inmiddels zijn we een jaar bezig van-uit de voormalige Gereformeerde Kerk aan de Nieuwe Maat 9 te Lichtenvoor-de. Het is een roerig jaar geweest met als “hoogtepunt” de kredietcrisis. Vele collega’s uit de markt klagen steen en been. Er zijn al ontslagen gevallen en kantoren gesloten. Natuurlijk is er veel aan de hand in de financiële wereld.

Zo staan sommige huizen wat langer in de etalage. Maar mede gezien het feit dat we dit jaar toch al weer een aantal huizen hebben verkocht zien wij nu al weer wat licht aan het eind van de tun-nel. We zijn beide aartsoptimisten en willen dit ook zo uitstralen. Voor nu en in de toekomst; “ We hebben er zin in en staan voor u klaar!”

Page 8: Wonen in Oost-Achterhoek

Een nieuw appartement kopen en tegelijkuw eigen woning verkopen! Prinsheerlijk wonen in een uniek appartement in de Tricot of Wilhelmina.

OK makelaar & hypothekenVerkoopkantoor de WoonplaatsMaarten OonkTel: 0544-371979Email: [email protected]

Houvast MakelaarsMevr. KuipersRietbergplein 2, WinterswijkTel. 0543-534222Email: [email protected]

INRUIL VAN UW HUIDIGE WONING MOGELIJK!

Prachtig woonparkin het centrum vanWinterswijk.Luxe appartementenin diverse grootteVolop keuze in afwerking en indeling.“In huis”parkeren.

U houdt van stijl en design, maar ook vancomfort. U wilt graag de technische voordelenen het comfort vannieuwbouw, maar u

houdt eigenlijk meer van monumentale en klassieke gebouwen.Kortom u wilt zorgeloos wonen, maar wel met uitstraling.De appartementen in de Tricot en de Wilhelmina bieden dat!

Een nieuw appartement kopen en tegelijkuw eigen woning verkopen! Prinsheerlijk wonen in een uniek appartement in de Tricot of Wilhelmina.

OK makelaar & hypothekenVerkoopkantoor de WoonplaatsMaarten OonkTel: 0544-371979Email: [email protected]

Houvast MakelaarsMevr. KuipersRietbergplein 2, WinterswijkTel. 0543-534222Email: [email protected]

INRUIL VAN UW HUIDIGE WONING MOGELIJK!

Prachtig woonparkin het centrum vanWinterswijk.Luxe appartementenin diverse grootteVolop keuze in afwerking en indeling.“In huis”parkeren.

U houdt van stijl en design, maar ook vancomfort. U wilt graag de technische voordelenen het comfort vannieuwbouw, maar u

houdt eigenlijk meer van monumentale en klassieke gebouwen.Kortom u wilt zorgeloos wonen, maar wel met uitstraling.De appartementen in de Tricot en de Wilhelmina bieden dat!

Een nieuw appartement kopen en tegelijkuw eigen woning verkopen! Prinsheerlijk wonen in een uniek appartement in de Tricot of Wilhelmina.

OK makelaar & hypothekenVerkoopkantoor de WoonplaatsMaarten OonkTel: 0544-371979Email: [email protected]

Houvast MakelaarsMevr. KuipersRietbergplein 2, WinterswijkTel. 0543-534222Email: [email protected]

INRUIL VAN UW HUIDIGE WONING MOGELIJK!

Prachtig woonparkin het centrum vanWinterswijk.Luxe appartementenin diverse grootteVolop keuze in afwerking en indeling.“In huis”parkeren.

U houdt van stijl en design, maar ook vancomfort. U wilt graag de technische voordelenen het comfort vannieuwbouw, maar u

houdt eigenlijk meer van monumentale en klassieke gebouwen.Kortom u wilt zorgeloos wonen, maar wel met uitstraling.De appartementen in de Tricot en de Wilhelmina bieden dat!

Kom op 28 maart 2009 tussen 11.00 uur en

15.00 uur sfeer proeven

Laat u door onze erkend hypotheekadviseur vrijblijvend voorrekenen wat de financiële mogelijkheden zijn bij inruil van uw huidige woning.

Page 9: Wonen in Oost-Achterhoek

WONEN in Oost-Achterhoek | 9

Ook NVM adviseert:

Zeven redenen om nu een huis te kopenHet is u natuurlijk niet ontgaan dat de huizenmarkt de afgelopen tijd wat onzeker is geworden. Ook Garantiemakelaars kan niet in de toekomst kijken en weet dus niet of de markt verder zal verslechteren of weer verbetert. Wat we u wel kunnen laten zien is dat een veranderde markt ook voordelen kent. Deze hebben we voor u op een rij gezet in onze '7 redenen'. Daarnaast is uiteraard ook uw persoonlijke financiële situatie van belang. Laat u daarom goed adviseren door een NVM-aankoopmakelaar en hypotheekadviseur. Zo kunt u weloverwogen een beslissing nemen.

1. De hypotheekrente is momenteel gunstigDe hypotheekrente is een belangrijke factor voor uw maandlasten. Omdat deze ren-te - historisch gezien - nog steeds erg laag staat, is een nieuwe hypotheek relatief goedkoop. Uw hypotheekadviseur kan u uitstekend adviseren of dat ook in uw situ-atie verstandig is.

2. U hebt meer keus, dus meer kans op uw droomhuis Momenteel staan er relatief veel woningen te koop en ook gedurende een wat lan-gere periode. Daardoor is de kans veel groter dat u een woning vindt die precies bij uw wensen en mogelijkheden past. Uw NVM-aankoopmakelaar heeft het volledige aanbod voor u op een rij. Bovendien helpt hij u graag om uw huidige woning te verkopen.

3. De huizenprijzen zijn realistischer geworden De woningmarkt was jarenlang erg overspannen. Dat betekende dat de vraagprijs van een woning in sommige gevallen meer door de emotie werd bepaald dan door de werkelijke waarde van het huis. Gelukkig is die tijd nu voorbij en heeft u meer zekerheid dat de prijs die u betaalt ook realistisch is.

4. U hebt nu een uitstekende onderhandelingspositie Omdat er meer huizen te koop staan, staat u sterker bij onderhandelingen. Uw NVM-aankoopmakelaar weet als geen ander wat een realistisch bod is maar ook hoe u over de condities kunt onderhandelen. Zo weet u zeker dat u uw nieuwe woning koopt voor de juiste prijs en onder de gunstigste voorwaarden.

5. Een koopwoning is op langere termijn een goede investering Als u kijkt naar de ontwikkeling van de huizenprijzen in de afgelopen decennia, dan ziet u dat deze nagenoeg altijd sterker zijn gestegen dan de ontwikkeling van de koopkracht. Hoe eerder u in uw leven een huis koopt, hoe gunstiger dat dus meestal is. Natuurlijk zijn er periodes geweest dat de huizenprijzen ook daalden en kan de NVM niet in de toekomst kijken. Op langere termijn bleek een koopwoning echter altijd een uitstekende investering te zijn.

6. De NVM No-Risk clausule voorkomt dat u blijft zitten met uw huidige woning Als u de aankoop van uw nieuwe woning door een NVM-aankoopmakelaar laat be-geleiden, zal deze vaak ook een goede koper proberen te vinden voor uw huidige woning. Mocht dit echter niet snel genoeg lukken, dan heeft u met de NVM No-Risk clausule een optimaal vangnet om te voorkomen dat u straks met twee huizen zit. Uw NVM-aankoopmakelaar vertelt u er graag alles over.

7. Met een NVM-aankoopmakelaar koopt u geen kat in de zak Behalve de risico's van de markt, kan het kopen van een huis ook andere risico's met zich mee brengen. Denkt u maar eens aan verborgen gebreken die na levering aan het licht kunnen komen. Als u zich laat begeleiden door een NVM-aankoopmakelaar, kan hij u tegen verborgen gebreken verzekeren. Daarnaast behartigt hij uitsluitend úw belangen. Daarmee hebt u de zekerheid van een goede aankoop.

Bron: NVM

28 maart 2009 : 1E OP-STAP-DAG voor starters op de woningmarkt!Speciaal voor starters op de woningmarkt hebben Maarten Oonk en Emil Kolkman een totaal concept ontwikkeld onder de naam startersmakelaar.com. Startersmakelaar.com is een onderdeel van OK Makelaar & Hypotheken V.o.f. in Lichtenvoorde.

Op 28 maart zal de 1e op-stap-dag worden georganiseerd. Starters kunnen doorgeven welke woningen zij willen bekijken en daar wordt dan een route van gemaakt; de hui-zenroute! Het maakt niet uit waar of bij wie de woning te koop staat.”De route kun-nen zij op die dag dan rijden op een door ons beschikbaar gestelde scooter. Indien een van de bekeken huizen het droomhuis blijkt te zijn, zal startersmakelaar.com de starter volledig begeleiden. Want het ko-pen van je eerste (t)huis moet vooral leuk zijn”, aldus Emil.

"We hebben gemerkt dat met name de "starters" op de woningmarkt het lastig hebben. Daarom zijn wij ons gaan specia-liseren in deze startersmarkt. Dit nieuwe concept levert voor deze groep alleen maar voordelen op. Starters zijn er altijd en overal, van de gemeente Berkelland, Aalten, Winterswijk tot en met Oost Gelre. Door ons grote netwerk en het bundelen van onze krachten kunnen we de starter volledig begeleiden bij het vinden en uit-eindelijk kopen van hun eerste woning en dat voor een eerlijke prijs. Op onze web-site vindt de starter de eerste informatie en de mogelijkheid zich aan te melden", aldus Maarten. "We communiceren, zoals deze doelgroep dat gewend is, vooral via internet, mail, de site en/of hyves. Mede hierdoor kunnen we de kosten voor deze

kwetsbare groep laag houden! Uiteraard kan ook gekozen worden voor een per-soonlijke benadering. Wat we erg belang-rijk vinden is dat er op een verantwoorde manier een woning gekocht gaat worden. We bekijken wat de financiële mogelijk-heden en onmogelijkheden zijn en gaan daarmee aan de slag."

Met de juiste marktkennis en door profes- sioneel onderhandelen kan startersmake-laar.com als aankopend makelaar voor de starter duizenden euro's verdienen. Ge-bleken is dat niet iedereen "keihard" kan onderhandelen. Daarnaast nemen ze de volledige papierwinkel, en het invullen van alle formulieren, (bijvoorbeeld de koopsub-sidie) voor hun rekening en controleren ze alle aktes. Zodra de koop tot stand is ge-komen, worden verdere afspraken over de hypotheek gemaakt. Gelukkig zijn er toch nog diverse mogelijkheden om op een ver-antwoorde manier een huis te kunnen ko-pen en financieren.

Bijvoorbeeld:- Starterslening; de Stichting Stimulerings-

fonds Volkshuisvesting Nederlandse ge-meenten (SVn) biedt de mogelijkheid tot een starterslening. Met deze aantrekkelij-ke lening kunnen de woonlasten van het eerste (t)huis worden verlaagd.

- Koopsubsidie; dit stelt de koper, met een

lager of gemiddeld inkomen in staat om ook een huis te kopen. De Koopsubsidie bestaat uit een maandelijkse, belasting-vrije bijdrage in de hypotheeklasten.

- Hulp van (groot-)ouders. Ook (groot-)ou-ders of anderen kunnen helpen om het eerste eigen huis te kopen.

Dit zijn zaken die door de bestaande make-laars- en hypotheekkantoren vaak worden vergeten. De mogelijkheden zijn er, dus waarom zou je er dan geen gebruik van maken! Een van de andere grote voordelen is dat startersmakelaar.com een hypotheek aanbiedt zonder afsluitkosten. Dit scheelt bij een hypotheek van Є175.000,- toch Є1.750,- voor de starter en kan uitgegeven worden aan de inrichting of opknapwerk-zaamheden.

"Doordat wij speciale afspraken hebben gemaakt met bedrijven (zoals een bouwbe-drijf en een huishoudspeciaalzaak) krijgen "onze" starters daar een mooie korting. Wij werken voor een vast tarief (all-in) op basis van no cure, no pay! Hierdoor kom je ach-teraf nooit voor verassingen te staan. De verkopend makelaar er is voor 'zijn verko-per'. Wij maken ons sterk voor de starter op woningmarkt” aldus Maarten en Emil. Ook zullen er op gezette tijden algemene informatie-avonden komen waar tips en adviezen bij het kopen en financieren van de woning aan de orde komen. Als starters zich inschrijven op de site maken ze kans op mooie prijzen.

Kijk op www.startersmakelaar.comfoto: B. Weikamp, Weevers elna

• Geen afsluitkosten hypotheek.

• Geen stress dankzij de volledige

begeleiding.

• Professionele onderhandelingen.

• Controle van alle voorkomende

aktes en formulieren.

• Dankzij samenwerkingsverbanden

korting op bijvoorbeeld verbou-

wing en huishoudelijke artikelen.

• Geen addertjes onder het gras.

Page 10: Wonen in Oost-Achterhoek

woonwensen veranderen, wij veranderen mee....

Betting Ressing Weet Wat UWWoning nodig Heeft en CReeëRteen geRaffineeRde elegante sfeeR Met tegels en natUURsteen.

Met als Basis een enoRMeColleCtie in de nieUWsteMateRialen en dessins inontelBaRe foRMaten enkleURnUanCes veRRassen WeU Met een pRaCHtig ResUltaat.

Den sliem 85 Groenlo Tel. 0544 - 476170 www.bettingressing.nl

Telefoon 0544 461432 www.scheersroes.nl

Open Huis, 28 maart a.s. 11.00 uur - 14.00 uur

GrOenLO - redOute 20a e.v.

Page 11: Wonen in Oost-Achterhoek

WONEN in Oost-Achterhoek | 11

Het lijkt een vast gegeven. De lente komt en de behoefte aan kleur in huis gaat weer kriebelen. Buiten duiken er steeds meer gelegenheden op de inspiratie voor binnen vandaan te halen. De tuinen van De Wiersse, de Huzarenhof en Vijvertuin De Keihave beginnen weer op te leven na de don-kere seizoenen en de kleur komt lang-zaam terug. Ga naar buiten, ruik de lente en neem het voorjaar mee naar binnen!

In de lente vinden we veel geeltinten om ons heen. De weilanden staan vol gele boterbloempjes, de boerderijen hebben weer paardenbloemen op het erf en de vele vijver-tjes op het platteland zitten vol pluizige kuikentjes. In huis is alles nog wat donker en dit is het moment om daar iets aan te gaan doen. De natuur ontwaakt uit een lange winterslaap en verschillende bloemen steken de kop weer op. In de lente vinden we diverse bloemen die niet alleen fleurig, maar ook lekker zijn. Voorbeelden hiervan zijn de Beverboom, Engelwortel, Hondsdraf, Hop, Kamperfoelie, Berganie en Klein Hoefblad. Naast de sfeer die ze aan de woonkamer kunnen geven zijn deze bloemen ook eetbaar. Wanneer er in de herfst bloembollen in de tuin gepoot zijn, komen de groepjes bloemen in de lente naar boven. Een leuk idee is de meest uiteenlopende kleuren en soorten samen in een leuke mand of bloembak te verwerken en er lentestukken voor in huis van te maken. U creëert niet alleen een vrolijke landelijke sfeer in uw woning, maar bent ook uren ontspannen en creatief bezig.

Breng een bezoek aan bijvoorbeeld De Wilgenhoeve in Ruurlo, de workshopfarm in Groenlo of de Stoave in Geesteren voor een dagje bloemschikken. U kunt natuurlijk ook zelf een van de vele bossen induiken en natuurlijke materialen verzamelen om een mooi landelijk stuk van te maken.

Tips en trucsHet lentegevoel begint met de voorjaarsschoonmaak. Als het huis weer heerlijk fris is waait het lente-gevoel als vanzelf door de woning. Leuke bloemen die in de lente al kleur brengen zijn onder andere narcissen, krokussen, hyacinten en blauwe druifjes. Deze lentebloeiers komen in zoveel verschillende kleuren dat er altijd een prachtig bloemstuk van gemaakt kan worden. Een ander leuk idee is een lange vaas te vullen met diverse bloeiende takken. Hierbij moet wel gelet worden op de struik waar deze takken afgeknipt kunnen worden, want niet alle struiken herstellen. Bloeiende takken zijn makkelijk te gebruiken van de Magnolia, Lanicera, Forsythia en de Cornus Mas.

Proef de lenteDe lente is ook het seizoen waarin veel verse groenten weer verkrijgbaar zijn. Hierbij valt te denken aan bleekselderij, andijvie, kropsla, spinazie en tuinbonen. Het is natuurlijk makkelijk de groente met een aardappeltje en vlees op tafel te zetten voor het avondeten, maar als je de lente echt op tafel wilt zet-ten is het leuk zelf een hartige taart te bakken van de meest uiteenlopende soorten lentegroenten van Nederlandse bodem. Fris, vullend en goed voor de gezondheid. Dek de tafel met wat licht gekleurde tintjes, zet wat vrolijke bloemstukjes erbij en maak een bijpassende salade van de vele eetbare bloemen en iedereen kan genieten van de smaak van de lente in eigen woonkamer. Inspirerend!

De lente is in aantocht!

Haal het voorjaar in huis

Als je Betting & Ressing binnen komt ben je direct onder de indruk van hun prach-tige showroom die laagdrempelig is en alles biedt wat je op het gebied van tegels eigenlijk maar wenst. “ Wij hebben de meeste tegels op voorraad ; dat is het sys-teem dat we al jaren toepassen en waar grote waardering voor is. Bovendien kun je volle dozen tegels die je overhoud ook weer inleveren. Het is toch jammer dat ze op zolder belanden en vervolgens daar ook blijven staan.”

De afdeling tegelverkoop maakt een sterke groei door. Het aantal medewerkers is flink gestegen. Het gaat om personeel dat veel ervaring heeft in de tegelsector. Maar ook de showroom is fors uitgebreid. Op de extra verdieping die is gerealiseerd zijn verschil-lende opstellingen te zien. Hier laat men op een creatieve manier mooie combinaties zien van de voorraadtegels die ze hebben.

Daarnaast worden aanverwante artikelen verkocht zoals lijm, voegsel, profielen.Aangezien Betting & Ressing over een professioneel tegelzetbedrijf beschikt, kun-nen de tegels ook op een deskundige wijze worden aangebracht, tevens kunt u ook voor vloerverwarming terecht bij Betting & Ressing.

Kijk ook eens op www.bettingressing.nlDe showroom van Betting & Ressing is geopend op maan-dag t/m donderdag van 8.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 8.00 tot 21.00 en op zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur.

Betting & Ressing in Groenlo beschikt over de grootste tegelverkoop van Gelderland. Tegels tegen stuntprijzen, maar zonder concessies te doen aan kwaliteit en service. Daarom komen klanten uit het hele land naar Groenlo.

Wand- en vloertegels tegen stuntprijzen

Kleine bedrijfsunits te koop in Groenlo: RedouteOp het bedrijvenpark Laarberg aan de N18 te Groenlo zijn 12 multifunctionele bedrijfsunits gebouwd, waarvan er nog 6 beschikbaar zijn. ‘’De units afgestemd op de wensen van het moderne midden- en kleinbedrijf en liggen vrijwel di-rect aan de Twenteroute en zijn uitstekend bereikbaar via goede uitvalswegen’’aldus makelaar Silvio Gierkink. ‘’De nieuwe bedrijfsunits zijn onder meer te gebruiken als werk-plaats, opslag of bedrijfsruimte en combinaties daarvan. De vloeroppervlaktes variëren van 85 m² gelijkvloers tot 134 m² verdeeld over twee bouwlagen. Koopsommen vanaf Є92.500,- v.o.n. of te huur.’’

Zorgeloos verhuizen

Wij vertellen u graag welke mogelijkheden er zijn om uw verhuizing in goede banen te leiden. Daarbij is het mogelijk uw inboedel tijdelijk in opslag te plaatsen, mocht u een over-bruggingstijd nodig hebben, voordat uw nieuwe woning gereed is. Naast particuliere verhuizingen kunt u ook voor zakelijke verhuis -projecten of interne verhuizingen bij ons terecht. Jos Dusseldorp Ver-huizers is lid van de Erkende Verhuizers Organisatie, zodat de kwaliteit van de dienstver-lening gewaarborgd is. Hebt u plannen om te gaan verhui-zen? Ons verhuisteam staat voor u klaar.

U gaat verhuizen en u wilt dat dit zorgeloos en op een prettige manier verloopt? Het verhuisteam van Jos Dusseldorp Verhuizers maakt dit voor u mogelijk.

Page 12: Wonen in Oost-Achterhoek

''Open Huis zaterdag 28 maart a.s. 11.00 - 15.00 uur''

Patronaatsstraat 1 7131 CD Lichtenvoorde

Telefoon 0544 377444 www.gierkink.nl

In een rustige en kindvriendelijke woonwijk gele-

gen ruime 2/1 KAP WONING met aangebouwde

garage en carport. Bouwjaar 2000, inhoud ca.

465 m3, perceel 263 m2. Woning is v.v. 5 slaap-

kamers en is gunstig gelegen t.o.v. centrum en

diverse voorzieningen w.o. een basisschool.

Groenlo

Vraagprijs € 259.500,= k.k.

Bernard van Galenstraat 7

Fraai gelegen, met vrij uitzicht aan de voorzijde, le-

vensloopbestendige GESCHAKELDE WONING met

berging, carport en slaap- en badkamer op de be-

gane grond. Bouwjaar 1999, inhoud ca. 400 m3, per-

ceel 332 m2. Deze comfortabele woning, geschikt

voor jong en oud, is zeker een bezichtiging waard!

Lievelde

De Smidse 1

Vraagprijs € 234.500,= k.k.

Op een ruim perceel gelegen, goed onderhouden

SEMI-BUNGALOW met garage en carport. Bouw-

jaar 1973, perceel 589 m2, inhoud ca. 500 m3, garage

ca. 95 m3. Deels v.v. rolluiken en met een fraai

aangelegde tuin. Slaapkamer en badkamer op de

begane grond.

Harreveld

Freule van Dorthstraat 15

Vraagprijs € 317.500,= k.k.

Op een ruim perceel gelegen, goed onderhouden

VRIJSTAANDE BUNGALOW met carport, 3 slaap-

kamers en ruime bergingen. Bouwjaar 1978, per-

ceel 587 m2, inhoud ca. 400 m3. Vrije ligging met

veel privacy en diverse mogelijkheden om bij te

bouwen. Vrijwel volledig v.v. isolerende beglazing.

Lichtenvoorde

Esstraat 16

Vraagprijs € 342.500,= k.k.

In een aantrekkelijke woonomgeving gelegen

ruime MIDDENWONING met vrijstaande ber-

ging. Aan de achterzijde vrij uitzicht, de keuken

en badkamer vernieuwd in 2003, recent geschil-

derd, bouwjaar 1971, perceelgrootte ca. 147 m2,

inhoud woning ca. 340 m3.

Eibergen

Hupselseweg 33

Vraagprijs € 159.500,= k.k.

Aan de rand van het dorp in een rustige woonbuurt

gelegen ruim VRIJSTAAND WOONHUIS met mo-

gelijkheid voor kantoor of slaapkamer en badka-

mer op de begane grond. Bouwjaar 1991, inhoud

ca. 650 m3, perceel 505 m2. Geheel v.v. geïnte-

greerde rolluiken en alarminstallatie.

Lichtenvoorde

Haydnstraat 2

Vraagprijs € 434.000,= k.k.

Aan de rand van het dorp, op een ruim perceel ge-

legen HALFVRIJSTAAND WOONHUIS met vrijst.

houten berging. Inhoud ca. 900 m3, perceel 960 m2.

Ruime woning o.a. v.v. riante living (ca. 60 m2), leef-

keuken, 3 slaapkamers en vaste trap naar 1e verd.

(250 m3) met mogelijkheid voor extra kamers.

Lichtenvoorde

Lievelderweg 77a

Vraagprijs € 325.000,= k.k.

Nabij het centrum, gunstig gelegen RIANTE

MAISSONETTE op de 2e en 3e verdieping met

balkon, inpandige berging op de begane grond

en eigen parkeerplaats voor de deur. Bouwjaar

2000, woonoppervlakte ca. 140 m2. Fraai uitzicht

over een parkje.

Lichtenvoorde

Van Basten Batenburgstraat 31

Vraagprijs € 269.000,= k.k.

Tegenover een park gelegen, onderhoudsarme

HOEKWONING met vrijstaande berging, garage

en carport optioneel bij te kopen. Bouwjaar 1973,

inhoud ca. 375 m3, perceel 290 m2. Volledig voor-

zien van kunststof kozijnen en gelegen in een

rustige en kindvriendelijke woonwijk.

Lichtenvoorde

Wentholtstraat 41

Vraagprijs € 215.000,= k.k.

In een rustige en kindvriendelijke woonwijk gelegen

MIDDENWONING met vrijstaande berging en ach-

ter-om. Bouwjaar 1968, inhoud ca. 300 m3, perceel

159 m2. Gelegen in een rustige en kindvriendelijke

woonwijk, op gunstige afstand van het centrum met

div. voorzieningen.

Lichtenvoorde

Heckinckstraat 30

Vraagprijs € 164.500,= k.k.

In een woonwijk, tegenover het park gelegen ruime,

zeer nette en onderhoudsarme MIDDENWONING

met vrijstaande berging (garage optioneel bij te ko-

pen). Bouwjaar 1973, perceel 160 m2, inhoud ca.

375 m3. V.v. dak-, gevel-, volledig glas- en spouw-

isolatie, grotendeels met kunststof of alu-kozijnen.

Lichtenvoorde

Wentholtstraat 51

Vraagprijs € 192.500,= k.k.

In het buitengebied gelegen ruime VRIJSTAANDE

WONING/WOONBOERDERIJ met deel en div. bij-

gebouwen w.o. een schoppe en enkele garages.

Verbouw tot dubbel woonhuis mogelijk! Perceel

ca. 3.175 m2, oorspr. bouwjaar 1926, verbouwd in

jr. '80, inhoud hoofdgebouw ca. 1.250 m3.

Lievelde

Oostermeenweg 4

Vraagprijs € 387.500,= k.k.

In de kern van het dorp Vragender gelegen, zeer

nette en uitgebouwde 2/1 KAP WONING met in-

pandige berging en vrijstaand tuinhuisje. Bouw-

jaar ca. 1946, perceel 250 m2, inhoud ca. 385 m3.

Deze woning is recent gerenoveerd en gemoder-

niseerd en tot in de puntjes afgewerkt.

Vragender

Winterswijkseweg 21

Vraagprijs € 199.500,= k.k.

In een aantrekkelijke woonwijk gelegen, statig HALF-

VRIJSTAAND WOONHUIS met een ruime garage en

carport. Bouwjaar 1999, totaal inhoud ca. 475 m3,

perceel 303 m2. Zeer nette goed geïsoleerde wo-

ning waarbij mogelijkheden bestaan om de garage

geschikt te maken als slaapkamer en badkamer.

Zieuwent

Anton Mollemanhof 24

Vraagprijs € 279.500,= k.k.

Nabij het centrum, gunstig gelegen 3-KAMER

APPARTEMENT op de begane grond met ruim

terras (40 m2!), berging en eigen parkeerplaats.

Bouwjaar 2000, woonoppervlakte ca. 85 m2. Dit

appartement is rolstoelvriendelijk en zeer geschikt

voor zowel de senior als starters.

Lichtenvoorde

Van Basten Batenburgstr. 3

Vraagprijs € 215.000,= k.k.

In het centrum gelegen RUIM PENTHOUSE met

parkeergarage en berging. Dit riante apparte-

ment beschikt onder andere over 2 royale slaap-

kamers, ruime living (ca. 50 m2!) en dakterras.

Het appartement is per direct beschikbaar.

Lichtenvoorde

Korte Rapenburgsestraat 3Q

Koopsom € 325.000,= v.o.n.

prijs verlaagd

prijs verlaagdprijs verlaagd

prijs verlaagd

Page 13: Wonen in Oost-Achterhoek

Hanneke Klein Ikink is in 2006, na afronding van haar Hbo-opleiding Management, Economie en Recht, in dienst getreden als medewerkster binnendienst bij Gierkink Makelaars. Ruim twee jaar geleden is zij begonnen aan de opleiding ‘makelaardij’. Inmiddels heeft zij dit traject met succes afgerond en is ze nu in het bezit van haar theorie en praktijk-/vakdiploma Makelaar – Taxateur o.z.. Ook de registratie bij Stichting VastgoedCert heeft inmiddels plaatsgevonden.

Per 1 januari 2001 is de beëdiging van makelaars afgeschaft en is er een einde gekomen aan de titelbescherming. Ieder willekeurig persoon kan en mag zich dus ‘makelaar’ of ‘taxateur’ noemen. Een risicovolle ontwikkeling, gezien er bij de aan- en verkoop van een woning over het algemeen hoge bedragen gemoeid gaan.

Om voor de consument duidelijkheid te schep-pen en kwaliteit en betrouwbaarheid te garande-ren is er een branchebreed platform opgericht, te weten Stichting VastgoedCert. Deze stichting registreert makelaars en taxateurs op basis van hoge vakbekwaamheidseisen. Deze eisen bestaan uit meerdere theorie-examens en een praktijk-examen. Indien alle onderdelen behaald zijn kan er registratie bij Stichting VastgoedCert aange-vraagd worden en mag de titel ‘RMT’ (Register Makelaar – Taxateur) gebruikt worden. Dit biedt tevens de mogelijkheid voor lidmaatschap van een branchevereniging.

Lidmaatschap NVMNaast een gedegen opleiding is lidmaatschap van de NVM, de grootste Neder-landse vereniging voor makelaars, voor Gierkink Makelaars een must om een hogere kwaliteit van dienstverlening te kunnen waarborgen. Het NVM logo geldt als een keurmerk van professionaliteit en kwaliteit, hiermee wil Gierkink Makelaars zich dan ook graag vereenzelvigen. Gierkink makelaars biedt haar klanten niet alléén vakbe-kwaamheid, maar ook een betrouwbare en persoonlijke aanpak. ‘’De belangen van de klanten staan altijd centraal’’ aldus Hanneke Klein Ikink.

Dalen de huizenprijzen?Ondanks de negatieve berichten in de media ziet Gierkink Makelaars mogelijkheden voor starters om nu in te stappen. ‘’Google eens naar de huizenprijzen in de VS, UK en Spanje over de afgelopen 10 jaar’’ zegt Silvio Gierkink ‘’dan zie je dat de huizen-prijzen daar vanaf 2000 met 100% tot 200% zijn gestegen terwijl de stijging hier over de afgelopen 10 jaar op ca. 50% uitkomt. Vind je het dan gek dat de prijzen daar fors dalen? Deze landen zijn fors overgewaardeerd, vandaar dalingen tot soms wel 20%.’’ Bijkomend voordeel voor kopers op dit moment is dat de rentes relatief laag staat.

Als je een starterswoning doorrekent voor een hypotheek dan zie je dat qua maand-last een koopwoning niet veel verschilt t.o.v. de huur. ‘’Je hebt dan wel een woning van je-zelf waarin je naar eigen smaak kan verbouwen en de waardestijging aan jouw toekomt en niet aan de verhuurder.’’ Volgens Silvio Gierkink zit de markt in Nederland solider in elkaar: ‘’De financiering is hier veelal gebaseerd op lange-re rentes, gemiddeld 10 jaar vast. We kennen daarnaast de laagste werkeloosheid in Europa en er is nog steeds een tekort aan starters- en seniorenwoningen’’.

Een kleine prijscorrectie sluit Silvio Girerkink niet uit: ‘’dat komt met name door verkopers die vanwege scheiding of verandering van baan moeten verhuizen, maar het gross van

de verkopers, ik denk meer dan 80% van onze opdrachtgevers, moet niets en blijft anders gewoon in de huidige woning wonen.’’

De berichtgeving in de media over de woningmarkt is over het algemeen negatief gestemd, aldus Silvio Gierkink. Wij zijn niet naïef in deze, maar gaan er juist in deze tijd met een frisse wind en veel goede moed tegenaan !

Uw woning in vertrouwde handen bij de 2 gecertificeerde makelaars van Gierkink Makelaars o.g.

Hanneke Klein Ikink geslaagd voor praktijkexamen

WONEN in Oost-Achterhoek | 13

Veel van de tuinen rond de kastelen en landgoederen bij ons in de Achterhoek zijn opengesteld voor publiek en kunnen u op goede ideeën brengen voor het creëren van een puur Hollandse lentetuin. Iedereen die er aan heeft gedacht de bloem-

bollen te poten in de herfst hoeft nu alleen maar te wachten tot de lentetuin tot leven komt. De natuur doet zijn werk in het voor-jaar. De mensen die het vergeten zijn in de herfst, of er geen tijd voor hebben ge-had, schrikken in de lente vaak van de lege en sombere tuin. Ook wanneer er geen bol-len gepoot zijn voor de lente zijn er vol-doende mogelijkhe-den om binnen korte tijd een mooie lente-tuin aan te leggen. Narcissen, tulpen en blauwe druiven zijn nu al in de tuincen-tra in de buurt te verkrijgen en vormen samen een kleurrijk geheel.

De bloemen worden verkocht in potjes, maar dit betekent niet dat ze daar in moeten blijven zitten. Na aankoop kunt u de bollen makkelijk uit de pot halen en in de tuin planten. Er is nog minimale vorst in de nachten, maar in deze mate is dat geen bedreiging voor deze vroegbloeiers.

Een ander voordeel van het planten van deze bollen in de voorjaarstuin is dat ze wekenlang blijven bloeien en de tuin lang mooi blijft. Daarnaast is het ook handig voor iedereen die ieder jaar vergeet de bollen te poten in de herfst. Wanneer u de bollen in de grond laat zitten als ze uitgebloeid zijn, zult u zien dat veel soorten volgend jaar in de lente de kop weer op laten komen. Zo hoeft u zich niet meer druk te maken over een saaie tuin in de lente.

LenteboostHyacinten, kievitsbloemen en narcissen zijn slechts voorbeelden van de vele bloe-men die in de lente al verkrijgbaar zijn. Heeft u, net als in de herfst, geen zin om met de handen in de aarde te gaan graven? Een andere leuke optie is om de tuin op te vrolijken met deze kleurrijke bloemen in pot. Door veel verschillende kleuren in neutrale potten te plaatsen geeft u uw tuin, balkon of terras de lenteboost die het nodig heeft om te stralen. Niet alle bloemen ruiken even sterk en sommige varianten verspreiden helemaal geen geur. Wanneer u de lente in de tuin of op het balkon wilt ruiken, kunt u het beste kiezen voor hyacinten en crèmewitte narcis-sen. Deze zorgen voor een zoete en frisse geur.

Van eigen bodemDe aarde in de Achterhoek is zo vruchtbaar dat tuinen hier het beste tot hun recht komen. Daarom zijn er ook zoveel verschillende inspirerende tuinen in deze streek. Pak de fiets en maak een ritje langs de bostuinen, de baroktuinen, de wa-ter- en de parktuinen. U vindt ze overal, zowel bij boerenhoeves als in historische stadskernen. Een sportieve en inspirerende dag, op de fiets langs alle lentetuinen. Dat kan alleen maar een positieve invloed hebben op onze eigen tuin!

Laat de zon maar komen!

Kleur in de lentetuinIn de lente verandert de tuin meer dan in andere seizoenen. De natte bladeren zijn weer opgeruimd, de sneeuw is gesmolten en de bloemen steken langzaam weer de kop op. De Achterhoek is rijk aan tuinen en stuk voor stuk veranderen ze weer in een bloeiend geheel van kleur en geur. Iedereen die aan onze regio denkt, denkt bijna automatisch aan tuinen. De kasteeltuinen, de cottagetuinen en de stijltuinen vormen een bron van inspiratie voor iedereen die weer verlangt naar een sfeervolle lentetuin.

Page 14: Wonen in Oost-Achterhoek

TE KOOP

KIEVITSTRAAT 21 LICHTENVOORDE

Goed onderhouden HALFVRIJSTAANDE WONING gunstig gelegen nabij groenvoorzieniningen (Flier-beek park) en scholen en toch op korte afstand vanhet centrum van Lichtenvoorde. De woning beschiktover een ruime garage en carport. Inhoud ca. 470 m3.Perceelsgrootte 246 m2. Bouwjaar 1994.

Vraagprijs € 259.000 k.k.

Dijkstraat 20 - 7131 DN Lichtenvoorde - T. 0544 375040 - [email protected] - www.pillen.nl

OPEN HUIS 28 MAART 2009VAN 11.00 TOT 13.00 UUR - KANTOOR GEOPEND VAN 11.00 TOT 13.30 UUR

TE KOOP

MOZARTSTRAAT 42LICHTENVOORDE

Royaal VRIJSTAAND WOONHUIS met inpandige kantoor- c.q. praktijkruimte en vrijstaande garage. Het geheel is goed onderhouden en enige jaren geleden gemoderniseerd. Fraai aangelegde tuin met veel privacy. Bouwjaar 1976. Perceelsgrootte ca. 600 m2. Inhoud ca. 550 m3. (excl. garage).

Vraagprijs € 365.000 k.k.

TE KOOP

PLANETENSTRAAT 40LICHTENVOORDE

Royale TWEE-ONDER-EEN-KAP-WONING met vrijstaande garage gelegen op een ruim perceel. De tuin met diverse terrassen, veel groen en langeoprit biedt verrassend veel privacy en de gehele dag door zowel zon als schaduwplekken. De woning (ca. 430 m3) met garage (ca. 60 m3) is gebouwd in 1976.

Vraagprijs € 265.000 k.k.

TE KOOP

SCHATBERGSTRAAT 87 LICHTENVOORDE

Op een aantrekkelijke locatie gelegen VRIJSTAANDEWONING op 473 m2 grond met carport en ruimeinpandige garage. De woning, inhoud ca. 575 m3, isgoed onderhouden en wordt omgeven door eenroyale tuin op het zuidwesten. Bouwjaar 1982. Opsteenworpafstand bevinden zich groenvoorzienin-gen, kinderspeelplaatsen en een lagere school.

Vraagprijs € 325.000 k.k.

TE KOOP

AALTENSEWEG 49 LICHTENVOORDE

Zeer ruim en markant HALF-VRIJSTAAND HERENHUISmet 2e woonunit met eigen entree, vrijst. garage. Dewoning, met div. originele elementen, is gunstig gele-gen t.o.v. het centrum. Door 2e woonunit zeer geschiktvoor dub. bewoning of kantoor en/of praktijk aan huis.Vold. Parkeergel. op eigen perceel. Bouwjr. circa 1930,inh. circa 900 m3 (excl. garage), perc. 538 m2.

Vraagprijs € 439.000 k.k.

TE KOOP

EDISONSTRAAT 9ALICHTENVOORDE

TE KOOP

MERCURIUS 45 LICHTENVOORDE

Moderne verspringende TUSSENWONING met carport en inpandige berging, gel. in een prettigewoonomgeving. De goed onderhouden woning ligtaan een rustig woonerf met vold. parkeergel. Luxemoderne keuken (2002) en luxe badkamer (2006).De verzorgde achtertuin is achterom bereikbaar.Bouwjr. 1978 . Inhoud circa 400 m3. Perc.gr. 187 m2.

Vraagprijs € 214.500 k.k.

TE KOOP

GRUTTOSTRAAT 1-15LICHTENVOORDE

Comfortabel (HOEK)APPARTEMENT op prachtigelocatie in Lichtenvoorde. Aan drie zijden vrij gelegenmet zonnig en ruim terras en v.v. berging en eenextra ruime parkeerplaats in de ondergrondsegarage. Inh. 280 m3 Woonopp. 100m2.

Vraagprijs € 245.000 k.k.

TE KOOP

TONGERLOSESTRAAT 1ALICHTENVOORDE

Gemoderniseerd GESCHAKELD WOONHUIS metaangebouwde berging en carport. Deze royale enpraktisch ingedeelde woning is naar ontwerp vanarchitect Schouten gebouwd en heeft 5 ruime(slaap)kamers en een inhoud van ca. 550 m3.Perceelsgrootte 267 m2. Atag combi ketel (2006).Bouwjaar 1975. Zonnige achtertuin.

Vraagprijs € 297.000 k.k.

open huis van 11.00 tot 15.00 uur TE KOOP

NICOLAAS BEETSSTRAAT 24LICHTENVOORDE

TE KOOP

MARKTVOORDELICHTENVOORDE

TE KOOP

BERBERISLAAN 205WINTERSWIJK

TE KOOP

DE SNIEDER 54GROENLO

Moderne TWEE-ONDER-EEN-KAP WONING gelegen inruim opgezette kindvr. woonomg. (De Hartreize II). Devoormalige garage is in 2006 uitgebouwd en omge-toverd tot een ruime zit / speelkamer v.v. vloerver-warming en separate berging. Voldoende parkeergele-genheid op eigen terrein. Bouwjr. 2001. Inhoud. ca.530 m3. Perc.gr. 254 m2.

Vraagprijs € 295.000 k.k.

TE KOOP

EMMASINGEL 104GROENLO

In een rustige woonomgeving gelegen HOEKWONINGmet slaapkamer en badkamer op de begane grond.Tuin met ruime vijver en achterom, gunstig op hetwesten gel. Met zeer veel privacy. Woning is vollediggemoderniseerd en verkeert in uitstekende staat vanonderhoud. Vrijwel geheel v.v. dubbele beglazing.Bouwjr. 1972 Perc.gr. 164 m2. Inh. circa 315 m3.

Vraagprijs € 159.000 k.k.

GRATISAANKOOP-

BEGELEIDING !VRAAG NAAR

DE VOORWAARDEN

VOOR MEER INFORMATIEOF ONS OVERIGE AANBOD:KIJK OP WWW.PILLEN.NL

OF BEZOEK ONS KANTOOR

GRATISONAFHANKELIJK

HYPOTHEEK-ADVIES

AFSPRAKEN OOK ‘S AVONDS MOGELIJK

Kwalitatief hoogwaardige en royale appartementen vanafcirca 100 m2 in het hart van Lichtenvoorde. Elk apparte-ment beschikt over een ruime berging en minimaal éénruim balkon of (dak)terras van 10 m2 tot 70 m2. Deunieke ligging in het centrum van Lichtenvoorde op korteafstand van supermarkten, weekmarkt, detailhandel enhoreca zorgt voor een optimaal woonplezier.

Priizen vanf € 245.000 v.o.n.

HELFT VAN WOONHUIS met bijkeuken en vrijst.houten tuinhuisje. Woning ligt op korte afstand vanhet centrum op het bedrijventerrein "de Kamp".Beg.gr. gedeeltelijk v.v. rolluiken. Ged.Kunststofkozijen. Parkeren op eigen terrein.Perc.opp. 157 m2. Bouwjr. 1938. Inh. circa 335 m3.

Vraagprijs € 137.500 k.k.

Royale HALFVRIJSTAANDE WONING met vrij uitzicht,beschikt door de speelse erker aan de voorzijde overeen ruime woonkamer. De riante uitgebouwdeleefkeuken biedt toegang tot een grote veranda eneen fraai aangelegde tuin met modern tuinhuis. Fraaiafgewerkte bijkeuken/berging. Inhoud ca. 445 m3.Perceelsgrootte 276 m2. Bouwjaar woonhuis 1984.

Vraagprijs € 259.000 k.k.

TUSSENWONING met bijkeuken c.q. berging, gel. ineen kindvriendelijke woonomg. aan de rand vanWinterswijk. De woning ligt aan een rustig woonplein-tje met veel openbaar groen, ruim parkeergel.,sportvoorzieningen en speeltoestellen voor kinderenop korte afstand. In de tuin bevindt zich een ruim tuinhuis. Perc.opp. 145 m2. Inh. 280 m3; Bouwjr. 1972.

Vraagprijs € 142.500 k.k.

open huis van 11.00 tot 15.00 uur

Page 15: Wonen in Oost-Achterhoek

WONEN in Oost-Achterhoek | 15

Natuurlijk is het leuk om er voor te kiezen een paar dagen de tent neer te zetten op één van de vele prachtige campings bij ons in de regio. Of je nu kiest voor een lekker kneuterige boerencamping of dat je voorkeur hebt voor een camping met alle toeters en bellen die maar mogelijk zijn: er is keuze genoeg. Je hebt werkelijk het gevoel dat je er helemaal uit bent. Als je ’s ochtends de vogeltjes hoort fluiten bij het ontwaken en je geniet van een vers gezet kopje thee in een klapstoeltje voor je tent, weet je weer waarom je hier nog woont. Hoewel een campingplaats in het voorseizoen sowieso plezierig geprijsd is, kun je ook besluiten gewoon thuis in je eigen bedje te slapen en er af en toe een dagje op uit te gaan. Wat dacht je van een bijzondere vaartocht op de rivier de Berkel met een replica van de oorspronke-lijke Berkelzomp, eventueel in combinatie met een bezoekje aan Bezoekerscentrum ’t Vonder in Eibergen? Ben je eigenlijk al eens in het Mosterdmuseum in Almen geweest? En wist je dat het mogelijk is een leerzame wijnroute langs wijngaarden in de Achterhoek bestaat? Ben je al ‘ns op excursie geweest naar de Winterswijkse steen- en kalkgroeve?

Mogelijkheden genoegEen middag op bezoek bij Geitenkaasmakerij De Brömmels in Winterswijk Woold is erg leuk voor gezinnen met kleine kinderen. Je kunt hier kijken hoe de geiten worden gemolken, er is een klein speeltuintje en er wordt een vers kopje koffie geschonken. Bierbrouwerij Museum de Klok in Groenlo is trouwens ook een echte aanrader. Na afloop drink je vanzelfsprekend een mooi glas bier met een prachtige schuimkraag. De Doolhof in Ruurlo gaat op 1 april weer open en Familie Park Cactus Oase is beslist ook een aanrader. Na een bezoek aan deze woestijn in de Achterhoek, smaakt een

overheerlijke pannenkoek bij Boerderij de Heikamp altijd voortreffelijk. En wat dacht je van een rit per Huifkar? Ga er samen een avondje voor zitten en be-denk waar je naar toe wilt dit voor-jaar. Je kunt tui-nen bezoeken, genieten van het platteland, wan-delen of fietsen. Het Oostenrijks Modelspoorpano-rama en het Land van Jan Klaassen in Braamt zijn ook zeer de moeite waard.

Gezellig uit etenEr is helemaal niets mis om na een dag uit ergens een patatje te gaan eten of thuis de aardappelen op het vuur te zetten. Maar eerlijk is eerlijk: Buiten de deur eten is voor de verandering ook best leuk. Herberg Jan in Silvolde is zeer gemoedelijk, maar een hapje eten in Berenschot’s Watermolen in Winterswijk is ook een bij-zondere belevenis. Sla de gouden gids open of surf een middagje op het internet en ontdek waar je kunt eten vlakbij huis. Simpelweg de deur uit stappen en goed je ogen gebruiken is een ander optie. Heel avontuurlijk!

Het gaat niet goed met de economie, maar dat is geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten. Wie zin heeft er lekker op uit te gaan of een paar daagjes ‘op vakantie’ te zijn, hoeft het namelijk helemaal niet ver te zoeken. Met een beetje creatief denken, kom je al een heel eind. Waarom zou je trouwens naar de andere kant van Nederland reizen of de grens over gaan als er zoveel moois te beleven valt in onze eigen ‘achtertuin’? Herontdek dit voorjaar de Oost Achterhoek en voel je toe-rist op je eigen grondgebied!

Waarom zou je het verder zoeken dan nodig is?

Op ‘reis’ in eigen regio!

Veranderde markt kent ook voordelenHet is u natuurlijk niet ontgaan dat de huizenmarkt de afgelopen tijd wat onzeker is geworden. “Ook wij van Pillen Makelaardij en Assurantiën kun-nen niet in de toekomst kijken en weten dus niet of de markt verder zal verslechteren of weer verbetert. Wat we u wel kunnen laten zien is dat een veranderde markt ook voordelen kent.” Aan het woord is Jan Herman Elfers, NVM makelaar in Lichtenvoorde. Ondanks de huidige ontwikkelingen in de markt is Jan Herman Elfers positief. “Kopers willen wel, maar durven bijna niet meer. De angst overheerst. Maar het aantal bezichtigingen, zowel van onze website als de fysieke bezichtigingen is nog prima.”

Jan Herman Elfers gaat verder; “We kunnen nu als makelaar onze toegevoegde waarde veel meer laten zien. De tijd van een bordje in de tuin, even op funda zet-ten….en klaar is Kees is voorbij. We proberen vindingrijk te zijn, te luisteren naar de potentiële kopers en zorgen voor oplossingen om ze toch veilig een huis te kunnen laten kopen.” Pillen Makelaars zet ook internet volledig in om zijn klanten te bereiken. Van iedere woning is naast de gebruikelijke foto’s ook een brochure in te zien of te downloaden, zodat een potentiële koper zeer uitgebreid geïnformeerd wordt over de woning van zijn keuze.

En voor die potentiële kopers zijn er voldoende redenen om juist nu een huis te kopen. Zo is de hypotheekrente momenteel gunstig. De hypotheekrente is een be-langrijke factor voor de maandlasten. Omdat deze rente - historisch gezien - nog steeds erg laag staat, is een nieuwe hypotheek relatief goedkoop. “Onze hypo-theekadviseurs Ester Pillen en Tom Hilderink kunnen u uitstekend adviseren of dat ook in uw situatie gunstig is”.

Omdat er momenteel relatief veel woningen te koop staan is de kans veel groter dat een potentiële koper een woning vindt die precies bij zijn wensen en mogelijk-heden past. En omdat er meer huizen te koop staan, staat een kandidaat sterker bij onderhandelingen. “Onze makelaars weten als geen ander wat een realistisch bod is maar ook hoe hij over de condities kan onderhandelen”. Zo weet een koper zeker dat hij een nieuwe woning koopt voor de juiste prijs en onder de gunstigste voorwaarden.

“Als je kijkt naar de ontwikkeling van de huizenprijzen in de afgelopen decennia, dan zie je dat deze nagenoeg altijd sterker zijn gestegen dan de ontwikkeling van de koopkracht”, aldus Jan Herman Elfers. “Hoe eerder iemand in zijn leven een huis koopt, hoe gunstiger dat dus meestal is. Natuurlijk zijn er periodes geweest dat de huizenprijzen ook daalden, maar op langere termijn bleek een koopwoning echter altijd een uitstekende investering te zijn”.

Page 16: Wonen in Oost-Achterhoek

Wilhelminastraat 77101 CM Winterswijk

tel. 0543 - 53 18 80fax 0543 - 53 01 08

[email protected] Makelaars, úw regionale NVM makelaar

Aalten

Stationsstraat 55Vraagprijs € 695.000,= k.k.

Bredevoort

Stadsbroek 83Vraagprijs € 155.000,= k.k.

Haarlo

Waterhoekdijk 7/7aVraagprijs € 578.000,= k.k.

Harreveld

Blaauwgeersstraat 13Vraagprijs € 224.000,= k.k.

Lichtenvoorde

Esstraat 24Vraagprijs € 325.000,= k.k.

Lichtenvoorde

Esstraat 28Vraagprijs € 312.500,= k.k.

Lichtenvoorde

Flierbeek/Waterhoen 12Koopsom € 295.000,= v.o.n.

Lievelde

Nieuwstraat 5Vraagprijs € 237.500,= k.k.

Groenlo

Bevrijdingslaan 12Vraagprijs € 259.000,= k.k.

Harreveld

Klaproosstraat 9 Vraagprijs € 299.000,= k.k.

Winterswijk

Groenloseweg 69Vraagprijs € 294.000,= k.k.

Winterswijk

Joost van den Vondelstraat 19Vraagprijs € 198.000,= k.k.

Winterswijk

Kloetenseweg 31Vraagprijs € 147.500,= k.k.

Winterswijk

Meekertweg 8-43Vraagprijs € 169.000,= k.k.

Zieuwent

Anton Mollemanhof 15Vraagprijs € 214.000,= k.k.

Zieuwent

Anton Mollemanhof 51Vraagprijs € 578.000,= k.k.

Zieuwent

Dorpsstraat 10Vraagprijs € 319.000,= k.k.

Zieuwent

Werenfriedstraat 19Vraagprijs € 224.000,= k.k.

Deelnemers Open Huizen Dag

Zaterdag 28 Maart a.s. 11.00 uur - 15.00 uur

Lichtenvoorde

Vragenderweg 53Koopsom € 480.000,= v.o.n.

Zieuwent

ZegendijkKoopsom vanaf € 169.000,= v.o.n.

Ruurlo

Hulshofweg 8Koopsom € 389.000,= v.o.n.

Nieuw te bouwen, modern VRIJSTAAND WOONHUIS met tuinkamer/thuiswerkplek op ruim perceel.

Perceelsoppervlakte 715 m²; inhoud ± 800 m³; nuttige vloerop-pervlakte ± 210 m²; diverse opties m.b.t. indeling, afwerking en uitbreiding; degelijke en duurzame materiaalkeuze; optimaal geïsoleerd; ruime parkeermogelijkheden op eigen terrein.

4 Riante woningen op een gunstige locatie in het buitengebied van Ruurlo, twee aan twee geschakeld. Een woongebouw met een landelijke uitstraling die tot recht komt in haar omgeving, volop in de natuur, geschikt voor gezinnen die op zoek zijn naar meer ruimte of voor degene die op zoek is naar veel ruimte, woongenot en wil genieten van landelijk wonen.

Aan de rand van de bebouwde kom wordt een APPARTEMENTENGEBOUW gerealiseerd, bestaande uit 3 appartementen op de begane grond met ± 150-200 m² eigen tuin en 3 maisonnettes op de 1e en 2e verdieping met balkon. NOG 3 TE KOOP.

VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD

Page 17: Wonen in Oost-Achterhoek

In de afgelopen jaren is gebleken dat vele potentiële kopers gretig gebruik maken van deze dag. Men kan heerlijk ontspannen verschillende woningen van binnen bekijken, zonder dat men hiervoor eerst een afspraak moet maken met een ma-kelaar. En juist die vrijblijvendheid brengt veel mensen op gang in de Achterhoek. Veel mensen maken er een leuke dag van, met natuurlijk de hoop hun droomhuis te vinden. Door diverse woningen te bekijken wordt het nog duidelijker wat men precies zoekt en wat men precies wil. En een vrije dag nemen? Dat is niet nodig, omdat de Open Huizen Route op zaterdag plaatsvindt.

Het gevoelWellicht is het handig om van te voren een schifting te maken tussen al het woningaan-bod. In deze uitgave staan al tal van woningen die allemaal op die dag bezichtigd kunnen worden. Daarnaast geven de makelaars heel handig via hun websites aan welke woningen er deelnemen aan de Open Huizen Route. Aan de hand van de ge-maakte schifting is het gemakkelijker om de woningen te bezoeken. Een huis ziet er “in het echt” veelal anders uit en de ligging wordt ook duidelijker. Mocht je direct geen lekker gevoel bij een woning hebben, dan kun je ook zonder een opgelaten ge-voel weer weg. En mocht het zo zijn dat je bij één of meerdere woningen een goed gevoel hebt, dan kun je contact opnemen met de desbetreffende makelaar. Samen met de makelaar is het dan mogelijk alles nog eens nog veel gerichter te bekijken. Hij kan dan alles vertellen over de staat van het onderhoud van het huis, de buurt en

de eventuele ontwikkelingen in de directe omgeving van het huis. En dat maakt een Open Huizen Route zo aangenaam!

De verkoperOok voor de verkopende partij is de Open Huizen Route een goed initiatief. Het is namelijk statistisch bewezen dat zo’n dag perfect werkt. Ze stellen de woning beschikbaar voor potentiële kopers en hopen natuurlijk op zoveel mogelijk bezoekers. De Open Huizen Route vindt plaats op zaterdag 28 maart.

Voor meer informatie, zie de makelaars in deze uitgave of bezoek hun websites: www.rgomakelaars.nl, www.steentjes.nl, www.gierkink.nl, www.pillen.nl, www.okmakelaar.nl, www.startersmakelaar.com.

Ben je van plan om een huis te kopen of je in ieder geval te oriën-teren? Zet dan zaterdag 28 maart in jouw agenda! Die dag houden diverse makelaars in de Achterhoek namelijk weer een Open Huizen Route. Deze publieksvriendelijke actie is bedoeld om kopers te helpen hun woonwensen zo concreet mogelijk voor ogen te krijgen. Je ziet pas wat een woning je te bieden heeft als je er zelf gaat kijken.

WONEN in Oost-Achterhoek | 17

RGO staat voor Regio Gelderland Oost en het werkgebied bestaat globaal uit de gemeentes Win-terswijk, Aalten, Oost-Gelre en Berkelland. RGO Makelaars is lid van de grootste makelaarsvereni-ging van Nederland, de NVM met uitgebreide database van te koop staande en verkochte wo-ningen, alsmede bijzonderheden en prijshistorie, met rechtstreekse doorkoppeling naar Funda, Funda Landelijk, Funda in Business en met gebruikmaking NVM Klantenintranet.

Makelaardij: kwestie van informeren, beoordelen en communiceren.Met de huidige kredietcrisis en het grote aanbod worden kopers steeds kritischer en willen op-timaal geïnformeerd worden. Bij het in verkoop nemen van onroerende zaken is het derhalve belangrijk dat alle informatie, gegevens en tekeningen van het object en de omgeving worden verzameld om gegeven de situatie tot een juiste prijsstelling te komen. Op basis hiervan kan de vraagprijs worden afgestemd en kan er een verkoopbrochure worden samengesteld, waarin zoveel mogelijk informatie en actuele tekeningen worden opgenomen. Voor zover er geen of geen actuele tekeningen zijn zorgen wij voor inmeting en samenstellen plattegronden t.b.v. de brochure. Door zoekers op deze wijze maximaal vooraf te informeren kan er efficiënt gewerkt worden en is de kans groter dat kijkers kandidaatkopers zijn.

Binnenkort gaan wij werken met het klantenintranet via NVM Realworks. Via www.mijnnvm.nl kunnen onze opdrachtgevers online (m.b.v. gebruikersnaam en wachtwoord) op ieder gewenst moment en op elke locatie inzicht krijgen in alle zaken van hun dossier.

“Ook als aankoopmakelaar kunnen wij een belangrijke rol vervullen. Wij begeleiden dan de aan-koop van woningen die bij andere makelaars te koop staan. De makelaar kan immers maar één belang behartigen. Als aankoopmakelaar waarderen of taxeren wij de woning, zodat inzichtelijk wordt hoe de vraagprijs zich verhoudt met de daadwerkelijke waarde. Geven wij een visie van de bouwkundige staat en/of beoordelen bouwkundige rapporten waar doorgaans nogal e.e.a.

RGO Makelaars, hèt regionale NVM makelaarskantoor bij uitstek.RGO Makelaars is een onafhankelijk allround makelaarskantoor onder leiding van Bennie Hummelink, register makelaar-taxateur, sinds 1986 werkzaam in de make-laardij met speciale aandacht voor landelijk vastgoed, functieverandering, bedrijfs-verplaatsing, kavelruil, planschade en onteigening. Moniek te Hietbrink en Sonja Jentink zijn werkzaam als ervaren binnendienst/secretariële medewerksters.

RGO Makelaars, zowel voor maatwerk als voor het totale pakket !

wordt uitgesloten, omdat dit niet beoordeeld is of is te beoordelen en waarvan wij vaak een redelijke inschatting van de risico’s kunnen maken. Daarnaast onderzoeken wij de juridische aspecten; status uit-breidingen en verbouwingen; wel of niet verleende vergunningen (gemeentes gaan steeds meer “handhaven”) en andere voorwaarden en aspecten van het aangeboden object. Denk bijvoorbeeld aan de bestemming van het object en de omgeving en toekomstige plannen in de omgeving. In de praktijk komen soms zaken aan het licht zoals vervuilingen, niet of onvolledig verstrekte informatie die van invloed kunnen zijn op de waarde van het object en het als zodanig in een heel ander daglicht plaatsen dan het in eerste instantie voorgestelde “droomhuis””.

“Wij geven uw zaak de aandacht die is vereist. Wij begeleiden op actieve en persoonlijke wijze, met bewuste keuze voor kleinschalig-heid, zodat uw belangen optimaal behartigd worden”.

‘Het is weer zover!’

Zaterdag 28 maart 2009: Open Huizen Route

Page 18: Wonen in Oost-Achterhoek

WWW.STEENTJES.NLVoor een compleet overzicht van alle deelnemende woningen kijk op

overstappen naar SNS Regio Bank is eenvoudiger

dan u denkt

ons gras is groener!

Overstap-service

loopbinnen!

Steentjes MakelaarsBroekboomstraat 107131 DW LICHTENVOORDET 0544 - 37 22 20E [email protected] www.steentjes.nl

Steentjes, Steevast aan uw zijde!U wilt een huis kopen, verko-pen of laten taxeren? Voor al uw vragen en wensen op dit gebied kunt u bij Steentjes Makelaars terecht. Onze ma-kelaars staan garant voor een persoonlijke en complete be-geleiding!

Kies de hypotheek die bij je past, luidt het bekende advies. Maar, hoe vind ik in het woud van hypotheekverstrekkers en snel veranderende hyptheek-vormen mijn hypotheek?Steentjes Hypotheken staat u met raad en daad terzijde!

Goede raad in verzekeringen en pensioenen is geld waard. Steeds meer particulieren en vooral ook bedrijven kloppen daarom aan bij Steentjes Ver-zekeringen en Pensioenen. Zij kiezen bewust voor kwaliteit en service tegen een gunstige prijs.

Een bank bij wie u nog gewoon kan binnenlopen? Steentjes is een tussenpersoon van de SNS Regio Bank en bieden u alle bancaire diensten aan zoals betaalrekeningen, spaarreke-ningen, financiering etc etc.

Kortom bij Steentjes kunt u terecht voor alle zaken die met wonen en werken te ma-ken hebben!

SNS Regio Bank: Bij ons mag u nog gewoon binnen lopen!

Steentjes is intermediair van de SNS Regio Bank, hetgeen bete-kent dat wij alle bancaire dien-sten aanbieden zoals betaal-rekeningen, spaarrekeningen, financieringen etc..

Doordat de grote banken steeds meer filialen sluiten en het aloude bankkantoor, waar je zomaar even kon binnenlopen, uit het straat-beeld verdwenen is, hebben wij gemerkt dat er een grote behoefte bestaat aan advies op bancair ge-bied in een persoonlijk gesprek op kantoor. Op ons kantoor in Lich-tenvoorde neemt Mirjam te Brake alle tijd voor u om u alles over onze bankprodukten te vertellen. Met name op het gebied van spa-ren hebben wij zeer aantrekkelijke aanbiedingen voor u.

Daarnaast kunt u met onze hy-potheekadviseur Bart Berenschot een afspraak maken voor een compleet hypotheekadvies. Naast de SNS Regio Bank kunnen wij hy-potheken van nagenoeg alle voor-aanstaande hypotheekverstrekkers aanbieden.

O p e nH u i Z e nr O u t e

28 maart 2009

www.steentjes.nl

10 . 0 0 - 14 . 0 0 u u r

´Rik Steentjes en Ewout ten Pas ontbreken op deze foto´

Page 19: Wonen in Oost-Achterhoek

WONEN in Oost-Achterhoek | 19

Evenementen in de lente! We hebben weer lang genoeg binnen gezeten en ook de natuur maakt zich op voor een nieuwe lente. Kuikentjes en lammetjes kleuren de Achterhoek jong en levendig. We krijgen zin er lekker op uit te gaan. Gelukkig is er dit voorjaar weer van alles te doen in en rondom Oost-Gelre, Winterswijk, Berkelland en Aalten. Wij doen met plezier een greep uit het evenementenaanbod in onze regio!

Wie zin heeft in een gezellige tropische jaarmarkt met heel veel verschillende kraampjes vol oosterse snuisterijen, energieke dansgroepen en dynamische mu-ziek, raden we aan een kijkje te nemen op de Pasar Malam Oost West op 28 en 29 maart van 12.00 tot 22.00 uur. Om vrolijk van te worden!

MuseumweekendEen bezoek aan een museum is eigenlijk altijd leerzaam en leuk, maar op 4 en 5 april kunnen we er niet omheen. In het hele land doen meer dan 500 musea mee aan dit feestelijke Museumweekend en zetten hun deuren nog wijder open voor bezoekers dan op de andere dagen van het jaar. Boerderij Museum De Lebben-brugge in Borculo, het Grenslandmuseum in Dinxperlo en De Scherper in Eibergen doen mee met het nationale evenement. Laatstgenoemd museum, ook wel bekend als het Historisch Museum Eibergen, heeft een interessante collectie in huis. Geolo-gische vondsten uit de Achterhoekse aardlagen en de eerste tekenen van menselijk leven in onze streek zijn het bekijken meer dan waard. Ook is er van alles te bekij-ken dat te maken heeft met Achterhoekse klederdracht en ambacht en huisvlijt uit de regio. Nostalgische gevoelens worden opgewekt door schoolattributen uit het verleden.

Oranje boven!Overal in de regio wordt natuurlijk Koninginnedag gevierd, maar wie echt een heerlijke dag wil hebben op 30 april dit jaar, moet beslist naar Winterswijk. Jong en oud komen ruimschoots aan hun trekken. Kids vermaken zich met de kinderspelen op de markt, voor de oudere jeugd zijn er disco’s en heel veel live muziek. Koninginnedag in Winterswijk is pas echt compleet met de kermis op het parkeerterrein van schouwburg de Storm en de jaarlijkse paardenmarkt.

Paaseieren zoeken?Natuurlijk is het gezellig om paaseieren te gaan zoeken in het bos. Nog leuker is het misschien om dit jaar naar de 30e editie van Paaspop Zieuwent (11, 12 en 13 april) te gaan. Artiesten als Guus Meeuwis, De Jeugd van Tegenwoordig en The Veldman Brothers brengen leven in de brouwerij. De twee bands die hoge ogen gooiden bij de Slag om PaasPop zien we eveneens terug op Paaspop Zieuwent: Deanmoore (winnaar jury) en Automatic Sam (publieksprijs). Nick & Simon, Les Truttes en Dé Normaal Coverband spelen op maandag de sterren van de hemel.

DweilorkestendagVolgens traditie vindt ook op dit jaar op Hemelvaartsdag weer het Open Achter-hoeks Dweilorkesten Kampioenschap in Groenlo plaats. Dit wil zeggen dat de veer-tiende achtereenvolgende editie van dit prestigieuze kampioenschap op donder-dag 21 mei in het Grolse vestingstadje wordt gehouden. Het publieksevenement is niet meer weg te denken uit de regio en staat garant voor gastvrijheid, gezelligheid en dweilorkesten. Uit Groenlo zelf neemt dit jaar dweilorkest Grolse Wind deel. Natuurlijk is er op deze dag een aantrekkelijk randgebeuren voor jong en oud.

Het Grenslandmuseum in Dinxperlo

Met Koninginnedag op 30 april naar Winterswijk

30e editie van Paaspop Zieuwent (Foto: Deanmoore winnaar juryprijs)

Page 20: Wonen in Oost-Achterhoek

WWW.STEENTJES.NL

VERKOCHT

Geen deelnemer open huis

Garstenveld 4 - Groenlo

Aanvaarding in overleg.Vraagprijs € 298.500,- k.k.

Zoekt u ruimte en privacy, dan voelt u zich meteen thuis in deze twee-onder-een-kapwoning. De wo-ningen zijn gelegen in de geborgenheid van de ge-luidswal aan de noordzijde van de wijk. Dankzij de royale afmetingen en de diepe tuin heeft u hier alle ruimte. Perceelsgroottes 277, 284 of 289 m².

Den emau 24, 26 en 28 - Groenlo

Aanvaarding in overleg.Koopsom € 272.500,- v.o.n. (casco)

Aan rustige straat gelegen TUSSENWONING met berging, garagebox en diepe achtertuin. Dankzij de opbouw heeft deze woning maar liefst vijf slaapkamers. De garagebox heeft een nieuwe be-tonvloer en dakbedekking gekregen in 2006.Bouwjaar 1963. Perceelsgrootte 203 m². inhoud circa 350 m³.

Hofvennestraat 3 - eibergen

Aanvaarding in overleg.Vraagprijs € 169.500,- k.k.

In woonwijk gelegen tussenwoning met buiten berging. Bouwjaar circa 1957. Perceelsgrootte circa 165 m². Inhoud ca. 300 m³. koopsubsidie eventueel mogelijk. Geen terugkoopregeling.

Biss. P. roveniusstraat 17 - Groenlo

Aanvaarding in overleg.Koopsom € 124.500,- k.k.

VERKOCHT

Geen deelnemer open huis

Buitenschans 6 - Groenlo

Aanvaarding in overleg.Vraagprijs € 199.000,- k.k.

In een woonwijk gelegen MIDDENWONING met vrijstaande berging. Bouwjaar 1957. Perceels-grootte 177 m². Inhoud circa 328 m³.

Biss. P. roveniusstraat 21 - Groenlo

Aanvaarding in overleg.Vraagprijs € 157.000,- k.k.

Aan rustige straat, nabij het centrum van Eibergen vrij gelegen HELFT VAN DUBBEL woonhuis met ruime garage / schuur en eigen parkeerplaats. De woning is in 2002 uitgebouwd en gerenoveerd. Bouwjaar circa 1960. Perceelsgrootte 295 m². Inhoud circa 370 m³.

Kon. wilhelminastr. 42 - eibergen

Aanvaarding in overleg.Vraagprijs € 229.750,- k.k.

In het buitengebied van Beltrum - op fietsafstand van bebouwde kom van Groenlo - prachtig gele-gen VRIJSTAAND woonhuis met zeer fraaie land-schappelijke tuin die landelijke bekendheid geniet en vrijstaande garage en berging. Bouwjaar 1972, uitgebouwd in 1987. Perceelsgrootte 4.195 m². Inhoud woonhuis ca. 600 m³.

frankweg 12 - Beltrum

Aanvaarding in overleg.Vraagprijs € 575.000,- k.k.

Aan de rand van het centrum, op de 2e verdi-eping, gelegen comfortabel APPARTEMENT. Fraai uitzicht. Bouwjaar 2002. Vloeroppervlakte circa 120 m². Eigen entreepartij en liftinstallatie. Cen-trale hal en de bergingen vanzelfsprekend uitslui-tend bereikbaar voor bevoegden. Videofooninstal-latie. Huistelefoons. Eigen parkeerplaatst.

Den Koem 74 - Groenlo

Aanvaarding in overleg.Vraagprijs € 275.000,- k.k.

Rustig op de 1e verdieping gelegen MAISONETTE met balkon, berging in het souterrain en privé parkeerplaats. Bouwjaar 2002. Centrale hal en de bergingen vanzelfsprekend uitsluitend bereikbaar voor bevoegden. Daarnaast heeft het woonhuis een eigen parkeerplaats. Servicekosten Є164,79 per maand. Geen terugkoopverplichting.

Den Koem 38 - Groenlo

Aanvaarding in overleg.Koopsom € 185.000,- k.k.

Op loopafstand van het centrum gelegen APPAR-TEMENT op de eerste verdieping met berging op de begane grond en balkon. De appartementen zijn boven winkelruimten gelegen. Eigen entree-partij en liftinstallatie. Videofooninstallatie. Eigen parkeerplaats. Bouwjaar 2002. Woonoppervlakte circa 66 m². Voorschot servicekosten Є123,59

Den Koem 36 - Groenlo

Aanvaarding in overleg.Koopsom € 164.800,- k.k.

In kindvriendelijke woonwijk 't Hartreize gelegen HOEKWONING met vrijstaande stenen berging. Bouwjaar 2001. Perceelsgrootte circa 150 m². Inhoud circa 370 m³. Geen terugkoopregeling.

De Snieder 118 - Groenlo

Aanvaarding in overleg.Koopsom € 182.500,- k.k.

In kindvriendelijke woonwijk 't Hartreize gelegen MIDDENWONING met berging. Bouwjaar 2001.Perceelsgrootte circa 165 m². Inhoud circa 370 m³.Geen terugkoopregeling.

De Snieder 68 - Groenlo

Aanvaarding in overleg.Koopsom € 188.000,- k.k.

Aan de rand van het centrum gelegen VRIJSTAAND woonhuis met schuur en diepe achtertuin. De goten zijn enkele jaren geleden vernieuwd. Het woonhuis bevat karakteristieke elementen (o.a. glas-in-lood raam, paneeldeuren, balkenplafond, en-suite deuren aanwezig). Bouwjaar ca. 1915.Perceelsgrootte 475 m². Inhoud circa 370 m³.

Burg. Smitsstraat 27 - eibergen

Aanvaarding in overleg.Vraagprijs € 195.000,- k.k.

Voor een compleet overzicht van alle deelnemende woningen kijk op

O p e nH u i Z e nr O u t e

28 maart 2009

www.steentjes.nl

10 . 0 0 - 14 . 0 0 u u r

Voor een bezichtiging dient u zich te vervoegen bij ons op kantoor

Voor een bezichtiging dient u zich te vervoegen bij ons op kantoor

Voor een bezichtiging dient u zich te vervoegen bij ons op kantoor

Voor een bezichtiging dient u zich te vervoegen bij ons op kantoor

Voor een bezichtiging dient u zich te vervoegen bij ons op kantoor

O p e nH u i Z e nr O u t e

28 maart 2009

www.steentjes.nl

10 . 0 0 - 14 . 0 0 u u r

Page 21: Wonen in Oost-Achterhoek

WWW.STEENTJES.NLVoor een compleet overzicht van alle deelnemende woningen kijk op

Uw hypotheek, uw persoonlijke keuzeEen hypotheek is voor een ie-der een persoonlijke keuze voor wat betreft financiën, maar ook qua gevoel. Elke maand komt deze maandlast weer voorbij in uw huishoude-lijke lasten. Dan is het uiter-aard belangrijk om te weten waarvoor u betaalt. In een vrijblijvend persoon-lijk gesprek kijken wij wat de mogelijkheden zijn, maar ook de eventuele risico's zullen wij uitgebreid belichten.

Als onafhankelijk tussenpersoon voor hypotheken biedt Steentjes Hypotheken arrangementen met aantrekkelijke rentetarieven bij diverse banken en geldverstrek-kers voor zowel nieuwbouwwo-ningen / nieuwbouwprojecten als bestaande woonhuizen in Lichtenvoorde, Groenlo, Eiber-gen en omgeving.

Wanneer u een hypotheek bij ons afsluit, blijven wij hiervoor uw aanspreekpunt. Dus voor wijzi-gingen op of uitbreiding van uw hypotheek en bij voorkomende rentewijzigingen kunt u bij ons terecht.

Onze ervaring leert dat veel men-sen het moment van het wijzi-ging van de rente, de zogenaam-de renteherziening, zien als een ingewikkelde puzzel. Welke rente is juist? Welke periode zal ik kie-zen? Een andere geldverstrekker

lijkt goedkoper, is dat voor mij ook interessant? Kortom diverse zaken die meespelen bij het vast-zetten (of niet) van de rente.Eén en ander is dan ook mede afhankelijk van de persoonlijke situatie waarop een hypotheek is gebaseerd.

Steentjes Hypotheken adviseert u vrijblijvend omtrent een ren-teherziening en geeft aan welke gevolgen dit heeft voor uw per-soonlijk situatie.

Bij Steentjes vindt u alles onder één dakDoor de goede samenwerking van de verschillende afdelingen kunnen wij u een geweldig aan-bod doen: wanneer u uw hypo-theek bij ons onderbrengt, doet Steentjes Makelaars & Taxateurs de aankoopopdracht voor uw nieuwe woning GRATIS. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met onze er-kend hypotheekadviseur Bart Be-renschot of met één van de ma-kelaars van Steentjes.

Het verzeke-ringsteam van SteentjesAls onafhankelijk verzekerings-adviseur leveren wij u maatwerk op breedste het gebied van ver-zekeringen. Van particulier tot groot bedrijf inventariseren wij u risico's en bieden wij u ver-volgens pasklare oplossingen. Door onze samenwerking met alle vooraanstaande verzeke-ringsmaatschappijen kunnen wij u altijd de beste prijs/kwaliteits-verhouding bieden. Laat uw hui-dige verzekeringspakket eens geheel vrijblijvend door ons be-kijken. Met name op het gebied van autoverzekeringen kunnen wij altijd een aanbieding doen die scherper is dan uw huidige verzekering !

Ook voor een analyse van uw pensioensituatie bent u bij ons aan het juiste adres.

Grotestraat 13 eibergenTel.: 0545-473277

nieuwestraat 1 GroenloTel.: 0544-463863

Broekboomstraat 10 lichtenvoordeTel.: 0544-372220

Page 22: Wonen in Oost-Achterhoek

WWW.STEENTJES.NL

In boomrijke omgeving, schitterend gelegen VRIJSTAAND woonhuis met royale garage en kapschuur. De benedenwoning is in 2005 geheel gerenoveerd. De woning verkeert in prima staat! Bouwjaar 1973. Perceelsgrootte 6.780 m². Inhoud circa 455 m³ (exclusief inpandig te bereiken ga-rage van circa 300 m³).

Borculoseweg 44 - Haarlo

Aanvaarding in overleg.Vraagprijs € 629.000,- k.k.

Prachtig wonen in het buitengebied nabij een wijn-gaard? Aan de zuidkant van Lichtenvoorde, in het buitengebied liggen twee unieke PERCELEN BOUW-GROND. De kavels zijn respectievelijk 3.552 m² en 4.193 m² groot en grenzen aan een fraaie wijngaard. In samenwerking met uw eigen architect en aanne-mer kunt u uw eigen huis (laten) bouwen.

Varsseveldseweg - Harreveld

Vraagprijs bouwkavel vanaf € 325.000,- k.k.

-

In het centrum van Groenlo gelegen APPARTE-MENT met balkon en berging in het souterrain. Gelegen op de 1e verdieping van het appartemen-tencomplex ’t Heydenrijck direct bij zowel de lift als de trap. Bouwjaar 1975.

Het Heydenrijck 109 - Groenlo

Aanvaarding in overleg.Vraagprijs € 125.000,- k.k.

In het centrum van Groenlo gelegen monumentaal STADSBOERDERIJTJE met achterom, binnen-plaats en eigen parkeerplaats. Bouwjaar vroeg 19e eeuw. Perceelsgrootte 252 m². Inhoud circa 730 m³.

nieuwestraat 3 - Groenlo

Aanvaarding in overleg.Vraagprijs € 275.000,- k.k.

In een woonwijk gelegen HELFT VAN DUBBEL woonhuis met gezamenlijk oprit en aangebou-wde berging. Bouwjaar omstreeks1957. Perceels-grootte circa 260 m². Inhoud circa 278 m³ (inclusief berging). Koopsubsidie eventueel mogelijk. Geen terugkoopverplichting.

Prins Mauritsstraat 5 - Groenlo

Aanvaarding in overleg.Koopsom € 129.800,- k.k.

Royaal HELFT VAN DUBBEL woonhuis met aange-bouwde garage en carport. Bouwjaar 1970. Dak-opbouw 1972. Perceelsgrootte 273 m². Inhoud circa 538 m³ (inclusief garage).

Pastoor Smitstraat 10 - Groenlo

Aanvaarding in overleg.Vraagprijs € 215.000,- k.k.

In een rustige woonwijk gelegen HELFT VAN DUB-

BEL woonhuis met garage en houten tuinberging.

Bouwjaar 1972. Perceelsgrootte 245 m². Inhoud

circa 500 m³ (inclusief garage).

Kardinaal de jongstr. 28 - Groenlo

Aanvaarding in overleg.Vraagprijs € 249.000,- k.k.

Binnen de gracht van Groenlo gelegen, compleet gerenoveerd HELFT VAN DUBBEL woonhuis met vrijstaande schuur voorzien van veranda en speels aangelegde tuin. Vanaf het terras heeft u prachtig uitzicht op de gracht. De woning verkeert in per-fecte staat. Bouwjaar voor 1900. Perceelsgrootte 210 m².

Ziekenhuisstraat 10 - Groenlo

Aanvaarding in overleg.Vraagprijs € 212.500,- k.k.

In een woonwijk aan een woonerf gelegen MIDDENWONING met buitenberging. Bouwjaar circa 1981. Perceelsgrootte circa 165 m². Inhoud circa 280 m³. Eventueel koopsubsidie mogelijk.Geen terugkoopregeling.

wilhelminastraat 8 - Groenlo

Aanvaarding in overleg.Koopsom € 140.000,- k.k.

In het centrum van Groenlo, op de tweede ver-dieping gelegen 3-KAMER APPARTEMENT met fietsenberging. Bouwjaar 1984. In de koopsom is inbegrepen het complete onderhoud van het com-plex en de premie voor de opstalverzekering tot 01-01-2028. Voorschot servicekosten per maand is Є96,55.

wheme 26 - Groenlo

Aanvaarding in overleg.Koopsom € 125.630,- k.k.

In het centrum van Groenlo, op de eerste verdieping gelegen 2-KAMER APPARTEMENT met fietsen- berging. Bouwjaar 1984. In de koopsom is inbegre-pen het complete onderhoud van het complex en de premie voor de opstalverzekering tot 01-01-2028.Voorschot servicekosten per maand is Є73,30.

wheme 16 - Groenlo

Aanvaarding in overleg.Vraagprijs € 124.950,- k.k.

Aan de rand van Groenlo, in een jonge, gewilde, kindvriendelijke woonwijk ligt deze speels uitge-bouwde (erker febr. 2006) en goed onderhouden tussenwoning met bijkeuken en besloten tuin.Inhoud circa 360 m³. Woonoppervlakte circa 110 m². Perceelsopp. 141 m². Bouwjaar 1974.

Thorbeckestraat 27 - Groenlo

Aanvaarding in overleg.Vraagprijs € 169.000,- k.k.

Aan rustige straat gelegen MIDDENWONING met berging en diepe tuin op het zuidwesten. Bouwjaar 1953. Perceelsgrootte circa 210 m². Inhoud circa 285 m³. Koopsubsidie eventueel mogelijk. Geen terug-koopregeling.

Prins Mauritsstraat 26 - Groenlo

Aanvaarding in overleg.Koopsom € 128.500,- k.k.

Op loopafstand van het centrum, riant PENTHOUSE met torenkamer en ruim dakterras op de bovenste verdieping van het gebouw “De Kanteel”. Bouwjaar 2001. Omgeven door de vestingsgracht en een park “De halve Maan”. Beschikt over eigen parkeerplaat-sen en een berging in het souterrain. De staat van afwerking mag uiterst hoog genoemd worden.

Houtwal 19 - Groenlo

Aanvaarding per direct mogelijk.Vraagprijs € 698.000,- k.k.

In plan Hartreize II - aan de zuidzijde van Groenlo - gelegen VRIJSTAAND woonhuis met garage / ber-ging. Rond het groene binnenplantsoen van plan Hartreize II vindt u zeven royale, vrijstaande wo-ningen met een traditionele jaren dertig uitstraling. Woning met de tuin aan geluidswal, waardoor u lekker veel privacy heeft. Perceelsgrootte 563 m².

Den emau 39 - Groenlo

Aanvaarding in overleg.Koopsom € 392.500,- v.o.n. (casco)

Voor een compleet overzicht van alle deelnemende woningen kijk op

Bouwkavels

O p e nH u i Z e nr O u t e

28 maart 2009

www.steentjes.nl

10 . 0 0 - 14 . 0 0 u u r

Voor een bezichtiging dient u zich te vervoegen bij ons op kantoor

Voor een bezichtiging dient u zich te vervoegen bij ons op kantoor

Voor een bezichtiging dient u zich te vervoegen bij ons op kantoor

Geen open huis

Voor een bezichtiging dient u zich te vervoegen bij ons op kantoor

Page 23: Wonen in Oost-Achterhoek

WWW.STEENTJES.NL

Comfortabel en veilig wonen in hartje Lichten-voorde! Nog drie appartementen beschikbaar in dit prachtige luxueuze appartementencomplex. Het complex beschikt over een lift en bij ieder ap-partement horen één of meerdere parkeerplaatsen in de parkeerkelder. Oppervlakte variërend van 99 tot 157 m².

de raepenburgh- lichtenvoorde

Aanvaarding in overleg.Prijzen vanaf € 285.000,- v.o.n.

In een rustige woonomgeving LUXE PENTHOUSE gelegen op de 3e verdieping met een royaal dakterras met veel privacy en een fraai uitzicht. Beschikt over een eigen berging en parkeerplaats in het souterrain. Aan de voorzijde bevindt zich een lichte (winter) tuinkamer welke thans in gebruik is als kantoor. Bouwjaar 1999Woonoppervlakte 130 m². Dakterras ca. 40 m².

Het Brook 2-05 - lichtenvoorde

Aanvaarding in overleg.Vraagprijs € 389.000,- k.k.

Op een ruim perceel aan een rustig, kindvriendelijk plein gelegen HELFT VAN DUBBEL woonhuis met garage en carport. Scholen e.d. zijn binnen afzien-bare tijd bereikbaar. Ruime tuin op zuid-westen. Woonkamer met laminaatvloer. Open keuken in lichte kleurstelling. Bouwjaar 1991. Perceels-grootte 279 m². Inhoud ca. 400 m³.

H. olijslagerstraat 11 - lichtenvoorde

Aanvaarding in overleg.Vraagprijs € 269.000,- k.k.

In een fraaie ruim opgezette woonwijk gelegen, VRIJSTAAND woonhuis met garage, berging en car-port. De woonkamer, keuken en hal is voorzien van een plavuizen vloer met regelbare vloerverwarming. Op het zuiden gelegen onderhoudsvriendelijke tuin met vijver en terras. Bouwjaar 1998. Perceelsgrootte 388 m². Inhoud ca. 442 m³.

Het Veen 15 - lichtenvoorde

Aanvaarding in overleg.Vraagprijs € 339.000,- k.k.

Aan invalsweg gelegen BEDRIJFSPAND met BOV-ENWONING. Perceelsgrootte 528 m². Bedrijfs-ruimte op de begane grond bestaat o.a. uit win-kelruimte ter grootte van circa 45 m² (momenteel in gebruik als slagerij), ruimte t.b.v. koelcel, werk-plaats (ca. 36 m²) en werkruimte (ca. 84 m²). De bovenwoning is in 2006 geheel gerenoveerd.

Aaltenseweg 27 - lichtenvoorde

Aanvaarding in overleg.Vraagprijs op aanvraag.

In keurige staat verkerende MIDDENWONING met aangebouwde berging. Nieuwe open keuken (2007). Royale slaapkamer aan achterzijde. Buiten-zijde voorzijde in 2007 geschilderd. Eigen oprit en extra parkeergelegenheid voor de woning. Bouw-jaar 1979. Perceelsgrootte 138 m².

j. Vermeerstraat 24 - lichtenvoorde

Aanvaarding in overleg.Vraagprijs € 169.500,- k.k.

Op een schitterende locatie aan de rand van Lich-tenvoorde gelegen royaal VRIJSTAAND woonhuis met een garage/ berging, kapschuur en vrij uit-zicht. De woning met een inhoud van circa 675 m³ is gebouwd in 1999 en omringd door weilanden. De perceelsgrootte bedraagt circa 10.000 m² en de mogelijkheid is om eventueel meer grond te kopen.

oude winterswijkseweg 2 - l.voorde

Aanvaarding in overleg.Prijs op aanvraag

Luxe nieuwbouw appartement fase 1 "Het Binnen-hof" met groot zonneterras. - 3 kamer appartement met terras op de 1ste verdieping oppervlakte ca.94 m², terras ca. 38 m². - uitzicht vanaf terras op prachtig binnentuin. - v.v. eigen parkeerplaats en berging in de parkeerkelder. - v.v. eigen gasgestookte CV ketel en een ventilatiesysteem met warmte terugwinning.

nieuwmarkt 73 - lichtenvoorde

Aanvaarding per direct.Koopsom € 232.500,- v.o.n.

In een graag bewoonde kindvriendelijke straat op loopafstand van scholen, winkels, sportaccom- modaties en centrum van Lichtenvoorde gelegen karakteristiek VRIJSTAAND woonhuis met vrijstaande gemetselde garage plus berging. Bouwjaar 1963. Per-ceelsgrootte 401 m² . Inhoud ca. 430 m³ (excl. garage)

Middachtenstr. 39 - lichtenvoorde

Aanvaarding in overleg.Vraagprijs € 299.000,- k.k.

Nieuw gerealiseerd APPARTEMENT gelegen in het dorpscentrum van Lichtenvoorde. Het apparte-ment met een woonoppervlakte van ca. 115 m² is gelegen op de 1e verdieping en voorzien van een dakterras met een oppervlakte van ca. 56 m².

Krabbenplas 17 - lichtenvoorde

Vraagprijs op aanvraag.Huurprijs op aanvraag.

Nabij centrum en scholen gelegen VRIJSTAAND woon-huis met berging en carport. Deze traditioneel woning is op een hoek gelegen en omringd door een ruime tuin. Diverse mogelijkheden voor een hobbyruimte, kantoor aan huis of slaapkamer op de begane grond. Bouwjaar 1972. Perceelsgrootte 392 m². Inhoud wo- ning ca. 500 m³. Woonoppervlakte ca. 140 m².

De r. v. Heeckerenstr. 20 - l'voorde

Aanvaarding in overleg.Vraagprijs € 310.000,- k.k.

In hartje Lichtenvoorde zijn exclusieve apparte-menten gerealiseerd van ca. 209 resp. 200 m² groot met patio van resp. 51 en 30 m²! De apparte-menten beschikken over eigen parkeerplaatsen in onderliggende parkeerkelder. Ruimte en luxe met alle voorzieningen onder handbereik! nog slechts 2 te koop!

de Korte raepenburgh - lichtenvoorde

Aanvaarding in overleg.Koopprijs op aanvraag.

Nabij het Flierbeekpark gelegen HELFT VAN DUB-BEL woonhuis met vrijstaande garage. De woning ligt op een hoekperceel met de tuin op het zuiden. Een 4e slaapkamer op de 2e verdieping met dakkap-pel (2006). Vrijstaande stenen garage met eigen oprit. Bouwjaar 1989. Perceelsgrootte 250 m². Inhoud ca. 340 m³ (exclusief garage).

Acaciastraat 34 - lichtenvoorde

Aanvaarding in overleg.Vraagprijs € 239.000,- k.k.

Aan de rand van Lichtenvoorde, met uitzicht op grasveld aan voorzijde gelegen VRIJSTAAND woonhuis met garage en carport. De woning is voorzien van een aantal nieuwe kozijnen en ramen met isolerende beglazing. Nette tuin met overdekt terras en veel privacy. Bouwjaar ca. 1965. Per-ceelsgrootte 388 m². Inhoud woonhuis ca. 330 m³.

Bentinckstraat 20 - lichtenvoorde

Aanvaarding in overleg.Vraagprijs € 229.000,- k.k.

Op een fraai ruim perceel in een rustige straat gelegen HELFT VAN DUBBEL woonhuis / seniorenwoning met vrijstaande stenen garage en eigen oprit. Deze woning heeft een slaap- en badkamer op de begane grond en is gelegen in een gewilde woonwijk van Lichtenvoorde.Bouwjaar 1990, Perceelsgrootte 377 m². Inhoud 300 m³ (exclusief garage).

Brechtstraat 2 - lichtenvoorde

Aanvaarding in overleg.Vraagprijs € 232.500,- k.k.

Voor een compleet overzicht van alle deelnemende woningen kijk op

Voor een bezichtiging dient u zich te vervoegen bij ons op kantoor

Voor een bezichtiging dient u zich te vervoegen bij ons op kantoor

O p e nH u i Z e nr O u t e

28 maart 2009

www.steentjes.nl

10 . 0 0 - 14 . 0 0 u u r

Page 24: Wonen in Oost-Achterhoek

WWW.STEENTJES.NL

Zeer fraai in het buitengebied gelegen goed onder-houden en modern VRIJSTAAND WOONHUIS met roy-ale garage c.q. berging, royale oprit, vriendelijke tuin en vrij uitzicht aan zowel zij- als voorkant over landerijen en het coulissenlandschap van de gemeente Ruurlo.Bouwjaar 1992. Perceelsgrootte 1028 m². Inhoud ca. 510 m³ (inclusief garage).

Binnenweg 1 - Mariënvelde

Aanvaarding in overleg.Vraagprijs € 424.000,- k.k.

Stichting SIR-55 SIR-55, Stichting Initiatieven Realisatie 55+ Woning-bouw, is midden jaren ’80 ontstaan uit een initiatief van drie echtparen, die zich destijds afvroegen: “Hoe willen wij later graag wonen?”. De gangbare senioren-woningen waren te klein of te duur. In de midden-markt was eigenlijk geen aanbod. Na een inventarisa-tie resulteerde dit in een Programma van Eisen. Een programma dat door de aanstaande gebruiker zelf is ontwikkeld en voortdurend door de bewoners wordt aangescherpt. Voor meer informatie kunt u een be-zoek brengen aan de website www.sir-55.nl.

Het projectAan de Gebroeders Ketteringstraat en Vestdijkstraat in Lichtenvoorde worden 8 comfortabele en veilige bun-galows volgens het SIR-55 concept ontwikkeld. De wo-ningen, uitermate geschikt voor langdurige zelfstandige bewoning, zijn rolstoeltoegankelijk en voorzien van een compleet woonprogramma op de begane grond.

Begane grond

Kaveloppervlakte Ca. 337 m²

Inhoud woningCa. 480 m³

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Steentjes Makelaars Tel. 0544-37 22 20 Collegiale verkoop met Gierkink Makelaars

Koopsom € 299.000,- v.o.n.

In graag bewoonde woonwijk royaal GESCHAKELD WOONHUIS met inpandig bereikbare garage en tuin-berging. Door de fantastische indeling alsmede de ligging is geschikt voor zowel gezinnen als senioren. Keuken met luxe keukenblok ('03). Drie slaapkamers en tweede badkamer op de eerste verdieping. Bouwjaar 1993. Perceelsgrootte 360 m². Inhoud circa 475 m³.

Gantvoort 28 - neede

Aanvaarding in overleg.Vraagprijs € 298.000,- k.k.

In het buitengebied van Lievelde – op fietsafstand van het centrum van Lichtenvoorde – gelegen half vrijstaande WOONBOERDERIJ met vrijstaande ga-rage. Alle voorzieningen zijn gelijkvloers gelegen op de begane grond. Bouwjaar jaren dertig. Vol-ledig gerenoveerd in 1988. Perceelsgrootte 605 m². Inhoud ca. 740 m³.

oude lievelderweg 4 - lievelde

Aanvaarding in overleg.Vraagprijs € 349.000,- k.k.

Nog 4 nieuwbouw appartementen te koop in het nieuwe woon-winkelcentrum Nieuwmarkt fase 1 "Het Binnenhof"- 3 kamer appartement met terras op de 2e verdieping oppervlakte ca. 92 m², terras ca. 6m²- uitzicht vanaf terras op prachtige binnentuin- v.v. eigen parkeerplaats en berging in de parkeerkelder- v.v. eigen gasgestookte CV ketel en een ventilatiesysteem met warmte terugwinning

Plan nieuwmarkt fase Het Binnenhof - lichtenvoorde

Aanvaarding per direct.Koopsom vanaf € 213.000,- vrij op naam

In een gewilde woonomgeving gelegen goed onder-houden VRIJSTAAND woonhuis met carport. Deze zeer ruime woning biedt veel mogelijkheden om het wonen en werken te combineren. Op zowel de 2e verdieping als de begane grond is dit voorhanden. Bouwjaar 1988. In 1994 is de woning verbouwd. Per-ceelsgrootte 423 m². Inhoud circa 710 m³.

ravelstraat 15 - lichtenvoorde

Aanvaarding in overleg.Vraagprijs € 362.500,- k.k.

Nabij het dorpscentrum gelegen goed onderhouden TUSSENWONING met berging en achterom. Ge-heel voorzien van elektrisch bedienbare rolluiken. Gasleiding en meterkast vernieuwd in 2006. Ideale ligging t.o.v. het dorpscentrum, (basis)scholen, het Flierbeekpark en diverse uitvalswegen. Bouwjaar ca. 1964. Perceelsgrootte 158 m². Inhoud ca. 330 m³.

Populierenstraat 14 - lichtenvoorde

Aanvaarding in overleg.Vraagprijs € 185.000,- k.k.

Ruime geschakelde MIDDENWONING met ber- ging in een rustige woonwijk. De woning grenst aan een pleintje met voldoende parkeergelegenheid. De onderhoudvriendelijke achtertuin is via een achterom te bereiken en is gericht op het zuid/westen. Bouwjaar 1978. Perceelsgrootte 149 m². Inhoud ca. 350 m³.

Planetenstraat 37 - lichtenvoorde

Aanvaarding in overleg.Vraagprijs € 172.500,- k.k.

Fraai in het buitengebied van Mariënvelde gelegen VRIJSTAAND woonhuis met garage en berging (nu v.v. 2 paardenboxen) en schuur/hobbyruimte. De woning is in 1981 grotendeels verbouwd. Perceelsgrootte circa 1.150 m².

Verdelingsweg 4-b - Mariënvelde

Aanvaarding in overleg.Vraagprijs € 319.000,- k.k.

Voor een compleet overzicht van alle deelnemende woningen kijk op

Aan rustige straat, goed onderhouden VRIJSTAANDE woning. Beschikt over de diverse ruimten die prima mogelijkheden geven voor praktijk- c.q. werkruimte aan huis. Zeer ruime woonkeuken met werkeiland en inbouwapparatuur. 4 slaapkamers op de 1e verdie-ping. Perceelsgrootte: 625 m². Inhoud ca. 990 m³ (incl. kantoorruimte, garage en werkplaats/berging).

eisenhowerstraat 4 - Zieuwent

Aanvaarding in overleg.Vraagprijs € 279.000,- k.k.

De verschillende type woningen worden gerealiseerd op voormalige terrein van Café Zaal Bongers. De prijzen voor deze karakteristieke woningen in hartje Zieuwent zijn vastgesteld vanaf Є149.500,- v.o.n. Deze optimaal geïsoleerde (o.a. dak-, vloer-, spouw-muurisolatie en isolerende beglazing) woningen zul-len worden gerealiseerd door Hummelink Bouw B.V.

Plan Bongers - Zieuwent

Koopsomvanaf € 149.500,- V.o.n.

- Ruime entree- Gastentoilet- Royale living (ca. 50 m²)- Separate keuken- Bijkeuken- Hoofdslaapkamer- Hobby- c.q. logeerkamer- Badkamer- Inpandige garage

O p e nH u i Z e nr O u t e

28 maart 2009

www.steentjes.nl

10 . 0 0 - 14 . 0 0 u u r

nog 1 comfortabele en veilige bungalow te lichtenvoorde

Geen open huisnieuwbouw

Voor een bezichtiging van een bestaande woning tijdens deze open Huizen Dag kunt u contact opnemen met ons kantoor