Winkelboulevard Zuid nieuwsbrief mei 2012

4
mei 2012 Nieuwsbrief Winkelboulevard Zuid GROENE HILLEDIJK & BEIJERLANDSELAAN Koninginnedag 2012 weer een groot succes Even voorstellen! Met een geschat aantal bezoekers van 25 tot 30 duizend was de Winkel- boulevard Zuid vol oranje gangers! De gezelligheid vond je op allerlei plekken terug. De twee podia waar bekende en minder bekende artiesten optraden, het EK dorp voor de kids en natuurlijk de (vrij)markten. Andere indeling evenemententerrein Dit jaar bleek de veranderde opzet van het eve- nemententerrein een succes. De jaarlijks meest rustige plekken op de Beijerkop en de kop van de Groene Hilledijk werden gevuld met commerciële kramen, om de bezoekers juist naar die stukken te trekken. Op de middenberm van de rest van de Beijerlandselaan en Groene Hilledijk was het gebied waar kinderen en bewoners uit de wijk hun spullen mochten verkopen. Ik ben Martin Fonteine en ben eigenaar van Rob Sport gevestigd op de Groene Hilledijk. Wij zitten hier sinds 1996. Ik ben bij de stichting gekomen om te proberen onze straat weer wat positiever op de kaart te gaan zetten. Ik houd me bezig met de evenementen en de buitenruimte. Door de ondernemers wat meer persoonlijk te gaan benaderen hoop ik dat wij met dit team wat meer eenheid in de straat gaan krijgen. Het is een mooie straat waar veel meer uit te halen valt. Koninginnedag was mijn vuurdoop. Samen met de organisatie JMR en de ondernemersstichting hebben we ervoor gezorgd dat de ondernemers een gratis kraam konden krijgen. Een nieuwe frisse indeling van de straat zodat de hele straat benut werd. Ook qua reclame hebben wij ons best gedaan. Zo stonden er driehoeksborden net buiten Rotterdam zodat de mensen uit Carnisse, Rhoon, Portugaal etc. ook op de hoogte waren van onze activiteiten. Veel mensen die net buiten Rotterdam wonen komen te weinig of niet bij ons winkelen. Daar moet verandering in komen. Ik heb in dit team heel veel vertrouwen en ben daarom ook extra gemotiveerd om aan de slag te gaan.

description

Winkelboulevard Zuid nieuwsbrief mei 2012, koninginnedag, martin fonteine, europa kijkdagen, moederdag, wereldboulevard zuid, beijerlandse brug, evenementenkalender

Transcript of Winkelboulevard Zuid nieuwsbrief mei 2012

mei

201

2

Nieuwsbrief Winkelboulevard ZuidGROENE HILLEDIJK & BEIJERLANDSELAAN

Koninginnedag 2012 weer een groot succes

Even voorstellen!

Met een geschat aantal bezoekers van 25 tot 30 duizend was de Winkel-boulevard Zuid vol oranje gangers! De gezelligheid vond je op allerlei plekken terug. De twee podia waar bekende en minder bekende artiesten optraden, het EK dorp voor de kids en natuurlijk de (vrij)markten.

Andere indeling evenemententerreinDit jaar bleek de veranderde opzet van het eve-nemententerrein een succes. De jaarlijks meest rustige plekken op de Beijerkop en de kop van de Groene Hilledijk werden gevuld met commerciële kramen, om de bezoekers juist naar die stukken te trekken. Op de middenberm van de rest van de Beijerlandselaan en Groene Hilledijk was het gebied waar kinderen en bewoners uit de wijk hun spullen mochten verkopen.

Ik ben Martin Fonteine en ben eigenaar van Rob Sport gevestigd op de Groene Hilledijk.

Wij zitten hier sinds 1996. Ik ben bij de stichting gekomen om te proberen onze straat weer wat positiever op de kaart te gaan zetten. Ik houd me bezig met de evenementen en de buitenruimte. Door de ondernemers wat meer persoonlijk te gaan benaderen hoop ik dat wij met dit team wat meer eenheid in de straat gaan krijgen.

Het is een mooie straat waar veel meer uit te halen valt. Koninginnedag was mijn vuurdoop. Samen met de organisatie JMR en de ondernemersstichting hebben we ervoor gezorgd dat de ondernemers een gratis kraam konden krijgen. Een nieuwe frisse indeling van de straat zodat de hele straat benut werd. Ook qua reclame hebben wij ons best gedaan. Zo stonden er driehoeksborden net buiten Rotterdam zodat de mensen uit Carnisse, Rhoon, Portugaal etc. ook op de hoogte waren van onze activiteiten. Veel mensen die net buiten Rotterdam wonen komen te weinig of niet bij ons winkelen. Daar moet verandering in komen. Ik heb in dit team heel veel vertrouwen en ben daarom ook extra gemotiveerd om aan de slag te gaan.

Kijk mee op Winkelboulevard ZuidVrijdag 11 mei a.s. is de aftrap van de Europa kijkdagen op Winkelboulevard Zuid. Het Programmateam Winkel-boulevard Zuid biedt u daarom een programma aan. Tijdens dit programma wordt u, met onder andere Wet-houder Hamit Karakus en deelraadsvoorzitter Seyit Yeyden, geïnformeerd over de projecten waarin met de � nanciering uit Europa wordt geïnvesteerd. U bent hiervoor van harte uitgenodigd!

Het programmaOp vrijdag 11 mei worden drie ‘Experience Tours’ aan-geboden, respectievelijk om 11.00 uur, om 12.00 uur en om 13.00 uur. Ieder uur start vanuit de BoulevardWinkel (Beijerlandselaan 34) een wandeling van ca. 40 minuten waar bij allerlei plekken op de Winkelboulevard Zuid wordt vertelt over de ontwikkelingen. Zo bezoeken we onder meer de Noordelijke Entree Winkelboulevard Zuid, staan we stil bij de nieuw te plaatsen luifels op de Beijerlandselaan, horen we over de ambities van het horecaplein, bezoeken we het bouwterrein bij de Groningerstraat / Beijerlandselaan en nog veel meer!

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 mei a.s. vinden in heel Nederland de Europa Kijkdagen plaats. Het gaat hierbij om projecten die laten zien hoe Europa samenwerkt met de Nederlandse overheid, het bedrijfsleven en kennisinstellingen ten behoeve van de versterking van de economie. Belangstellenden kunnen ‘om de hoek-projecten’ bezoeken en zelf zien hoe Europees geld in Nederland wordt besteed. Op de Beijerlandselaan en Groene Hilledijk wordt gebruik gemaakt van het zogenaamde Europees Fonds voor Regionale Ontwikkelingen (EFRO). Wij vertellen u op vrijdag 11 mei a.s. graag waar en hoe het geld besteed wordt door middel van drie Experience Tours.

Moederdag!Zaterdag 12 mei a.s. viert Winkelboulevard Zuid moederdag. Net als voorgaande jaren worden er cadeaus uitgedeeld aan alle moeders op de Groene Hilledijk en Beijerlandselaan!

Winkelboulevard Zuid ontwikkelt met hulp van EuropaAftrap Europa Kijkdagen op Winkelboulevard Zuid

zaterdag 26 mei a.s.

Wereldboulevard Zuid

Bouw van nieuwbouwproject nog voor de zomer van start!

Drie podia, drie werelddelenTijd om weer eens met wat buurtbewoners af te spreken? Kom met de buren voor hapjes en een gezellig drankje naar één van de drie podia. Rondom de podia zullen sfeervolle marktkramen komen te staan en kunt u genieten van al het moois uit ver-schillende werelddelen. Snuffel langs de kraampjes met betaalbare internationale producten, etenswaren en kunst. Gegaran-deerd dat er iets voor u bij ligt!

Gratis kraamStichting Winkelboulevard Zuid biedt alle ondernemers van de Groene Hilledijk en Beijerlandselaan wederom een gratis kraam aan! Bestuurslid Evenementen, Martin Fonteine van Rob Sport, komt bij u langs om uw gegevens te noteren! U kunt zich ook aanmelden door een mail te sturen aan [email protected].

Lege panden tijdelijk bewoondEen aantal lege winkelpanden zullen voor 1 dag bewoond worden door organisaties en bewoners uit de wijk. In en rondom deze bijzondere locaties kunt u genieten van

exposities, tentoonstellingen, educatieve activiteiten of gewoon van een kopje thee. Ook zullen er verschillende straatartiesten tussen de drie werelddelen heen en weer lopen.

Aanwinst De sloopwerkzaamheden zijn inmiddels afgerond en de locatie is bouwrijp ge-maakt door de gemeente. “Wij zijn ervan overtuigd dat de ‘Beijerlandse Brug’ een aanwinst is voor de wijk Hillesluis en de Winkelboulevard Zuid,” aldus Kikx. Vanaf het tweede kwartaal van 2013 krijgt de 1,2 km lange winkelstraat een nieuwe impuls met de komst van grote trekkers als Bas van der Heijden, Dirx (drogist), Dirck III (slijter) en D-reizen. Het hele gebouw bestaat uit ruim 3.200 m2 winkelruimte, drie grote stadswoningen, 22 appartementen en maar liefst 95 parkeerplaatsen voor het winkelend publiek. Bovendien wordt op de derde verdieping een gedeeld dak-terras voor alle bewoners ingericht van meer dan 50 m2.

Groen & duurzaam“Samen met architect Wim de Bruijn hebben we met duurzame en hoogwaardige materialen een mooi pand ontworpen in jaren ‘30-stijl,” aldus Kikx. De platte daken worden groen en er worden PV-panelen geïnstalleerd voor het opwekken van stroom waarmee elektrische auto’s op het par-keerdek opgeladen kunnen worden. In de woningen worden ventilatie-installaties met warmteterugwinning toegepast.

Voor meer informatie over dit unieke project kunt u kijken op www.beijerlandsebrug.nl of bel met de makelaars TW3 (010) 300 7117 of Woonvisie Makelaars (010) 292 3000.

Op zaterdag 26 mei organiseren verschillende partijen een nieuw internationaal evenement op Winkelboulevard Zuid, genaamd Wereldboulevard Zuid. Naast swingende live-muziek op drie podia, zijn er ook markten, exposities en inspirerende tentoonstellingen te bezoeken. Over de hele Winkelboulevard verrijzen drie werelddelen waar van alles te beleven valt.

Donderdag 12 april organiseerde Kikx Development een succesvolle informatieavond over het nieuwbouwproject ‘Beijerlandse Brug’. Dankzij de concrete resultaten die tijdens deze avond zijn geboekt is Kikx Development blij te melden dat de start bouw nog voor de zomervakantie van start gaat.

Gratiskraam!

ColofonDeze uitgave is mede mogelijk gemaakt door de stichting en het programmateam Winkelboulevard Zuid.

Fotografi e Aad Hoogendoorn Opmaak vanPOOK Drukker De Resolutie Oplage 350 stuks

JANUARI FEBRUARI MAARTzaterdag 10 maart: Boekpresentatie Tinus en Bep de Does

APRILzaterdag 7 april: Pasenwoensdag 18 april: Ondernemersloungemaandag 23 april: Dag van het Kindmaandag 30 april: Koninginnedag

MEIvrijdag 11 mei: Europa Kijkdagenzaterdag 12 mei: Moederdagzaterdag 26 mei: Internationaal festivalmaandag 28 mei: Finish Roparun

JUNIzaterdag 16 juni:Vaderdag

8 juni t/m 1 juli:EK Voetbal

JULI AUGUSTUS

SEPTEMBERzaterdag 1 september:FashionEvent

OKTOBER NOVEMBER DECEMBERzaterdag 1 december: Sinterklaas

zaterdag 22 december: Kerst

JANUARI FEBRUARIFEBRUARIFEBRUARIFEBRUARIFEBRUARIFEBRUARIFEBRUARIFEBRUARIFEBRUARI

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van veiligheid op Winkelboulevard Zuid vanuit het perspectief van wijkagent Anröchte! Volg hem op Twitter via @PRRAnrochte

van wijkagent Anröchte! Volg hem op Twitter via @PRRAnrochte