Windows small business server 2003

Click here to load reader

 • date post

  19-Oct-2014
 • Category

  Business

 • view

  866
 • download

  2

Embed Size (px)

description

 

Transcript of Windows small business server 2003

Documentatie PowerPoint

Inhoud

1. Inleiding- 3 -

2. Houd uw Business Actief en Uw Gegevens Veilig- 3 -

3. Maximaliseer de Productiviteit van uw Bedienden- 3 -

4. Stel u in verbinding met Klanten- 4 -

5. Wanneer dient u een server aan te schaffen?- 4 -

5.1 Wat is een server, en waarom zou uw bedrijf er n nodig hebben?- 5 -

5.2 Wat kan uw bedrijf doen met een server?- 5 -

6. Microsoft technologien- 5 -

7. PowerPoint Dias- 7 -

1. InleidingDe huidige bedrijfsomgeving vereist dat kleine bedrijven meer doen met minder. De meerderheid van kleine bedrijven hebben beperkte IT middelen, bedienden, en tijd. Nu is er hulp. Windows Small Business Server 2003 is een volledige en betaalbare netwerkoplossing ontworpen met het oog op de noden van uw bedrijf. Met Windows Small Business Server 2003 kan u erop rekenen dat uw gegevens beveiligd zijn, dat u meer productiviteit uit uw desktops haalt, dat uw werknemers de kans hebben meer te doen, en dat u als nooit tevoren in verbinding staat met uw klanten. Windows Small Business Server 2003 biedt vele netwerkeigenschappen die gebruikt worden door grote bedrijven, echter zonder de complexiteit die typisch gepaard gaat met server technologie. Windows Small Business Server 2003 biedt een volledige business server oplossing voor kleine bedrijven tot 75 werkstations en is beschikbaar in twee edities: Standaard en Premium. 2. Houd uw Business Actief en Uw Gegevens VeiligWindows Small Business Server 2003 beveiligt uw netwerk, houdt het aan de gang, en beschermt automatisch uw bedrijfsinformatie. Dit geeft u de mogelijkheid meer te tijd te besteden aan uw eigenlijke zaken en minder tijd en geld aan technologieproblemen. U kan : Uw zaken aan de gang houden met een besturingssysteem dat uw bedienden een werkomgeving biedt waarop ze kunnen rekenen.

Uw bedrijf beschermen en verloren productiviteit voorkomen. Windows Small Business Server 2003 biedt een veilige infrastructuur, inclusief ingebouwde firewall bescherming en veilige toegang van op afstand.

Verlies van gegevens voorkomen door bedrijfsinformatie automatisch op te slaan. Uw werknemers kunnen gemakkelijker per ongeluk gewiste bestanden terug opsporen en ze herstellen tot hun vorige versies.

3. Maximaliseer de Productiviteit van uw BediendenUw werknemers kunnen gemakkelijk informatie vinden en delen op een gecentraliseerde locatie. Ze kunnen effectiever communiceren met hun collegas en hebben van op afstand toegang tot bedrijfsinformatie en -middelen. Met Windows Small Business Server 2003 kan u: Een centrale plaats voorzien om bedrijfsinformatie op te slaan, en het zo gemakkelijker maken voor uw werknemers om eender wanneer gegevens te vinden en toegang tot te hebben.

Team prestaties verbeteren door uw werknemers te voorzien van een interne Web site, waar zij documenten kunnen vinden en delen, en samen kunnen werken aan groepsprojecten.

De meeste waarde bekomen voor uw investering in technologie. Windows Small Business Server 2003 biedt u de mogelijkheid middelen en uitrusting te delen zoals printers, faxen en telefoonlijnen.

Toegang krijgen tot bedrijfsinformatie als u niet op kantoor bent. Werknemers kunnen productief blijven terwijl ze op de baan zijn door toegang te hebben tot hun e-mail, interne Web site, netwerk bestanden en zelfs bedrijfstoepassingen en dit van om het even welke PC met Internet toegang.

4. Stel u in verbinding met KlantenWindows Small Business Server 2003 biedt tools van het niveau van grote ondernemingen, die u helpen uw bedrijfsidentiteit te verfraaien. Blijf in verbinding met uw klanten waar u ook bent en om het even wanneer. U kan: Zich professioneler met uw klanten in verbinding stellen. Met Windows Small Business Server 2003, kan u uw eigen bedrijfswebsite en e-mail hosten, wat uw geloofwaardigheid ten opzichte van uw klanten verhoogt.

In verbinding blijven met uw klanten om het even waar en wanneer. Uw bedienden kunnen met uw klanten communiceren, of ze nu op kantoor zijn, thuis of op de baan.

Communicaties met klanten stroomlijnen met one-to-many fax en e-mail mogelijkheden. Bedienden kunnen rechtstreeks vanop hun desktop faxen aanmaken en versturen.

5. Wanneer dient u een server aan te schaffen?Als u twee of meer inbelaccounts binnen uw onderneming hebt. Als u uw gegevens moet centraliseren en ordenen (u kunt niet altijd vinden wat u nodig hebt). Als u hardware zoals printers en faxen moet delen op twee of meer computers (peer-to-peer-netwerken hebben vaak veel kabels en draden waarover u kunt struikelen). Als u het maken van back-ups wilt vereenvoudigen en uw gegevens veiliger wilt bewaren. Als u werknemers hebt die reizen, regelmatig thuis werken of op externe locaties werken, en die met een netwerk in verbinding willen staan. Als u voordeel kunt halen uit het gebruik van intranet (uw werknemers die reizen en thuis werken vergeten soms informatie door te geven). Als u veel opslagruimte nodig hebt (en uw overvolle computers slechts met pijn en moeite nieuwe gegevens opslaan). Als u graag boekhoudprogramma's of andere line-of-business-toepassingen op meerdere computers wilt gebruiken. Als uw onderneming groeit en zal worden uitgebreid met nieuwe computers en werknemers (gefeliciteerd!). Als u serieus wilt zakendoen: u wilt dat uw onderneming er professioneel uitziet (en groter lijkt dan deze in werkelijkheid is). Als uw computers hun beste dagen hebben gehad en u toe bent aan nieuwe. Met een server kunt u eenvoudiger informatie overbrengen. Als uw computers hun beste dagen hebben gehad, maar u deze wilt blijven gebruiken. Een server verlicht de lasten van de computers.

5.1 Wat is een server, en waarom zou uw bedrijf er n nodig hebben?Op een basis niveau is een server een technologische oplossing die bepaalde diensten levert aan meerdere computers. Een server voorziet andere computers onder meer van bestanden, gegevens, hulpmiddelen voor printer- en faxgebruik. Geavanceerde server oplossingen, zoals Windows Small Business Server 2003 R2, bieden ook de mogelijkheid om gebruikersaccounts en paswoorden te beheren, toegang te verlenen tot gedeelde documenten of deze toegang te beperken, gegevens automatisch op te slaan en toegang te verlenen tot zakelijke informatie van buitenaf.Het woord server verwijst dikwijls naar een gespecialiseerde computer (of hardware) waarop de server software draait. De server wordt geoptimaliseerd om diensten te verlenen aan andere computers of klanten. Klanten zijn zowel andere computers als printers, faxmachines of andere toestellen die met een server verbonden zijn.

Tezamen vormen een server en zijn klanten een klant/server netwerk. Dit netwerk bepaalt routes en gecentraliseerde toegang tot hulpmiddelen, opgeslagen gegevens en andere informatie.5.2 Wat kan uw bedrijf doen met een server?Met een server kunt u op een veiliger manier bestanden en bronnen delen, zoals faxmachines en printers. Met een netwerk server, bijvoorbeeld, kunnen werknemers tezelfdertijd toegang krijgen tot het internet als tot bedrijfs e-mail.Microsoft biedt een server oplossing aan die specifiek ontwikkeld werd voor kleine bedrijven (tot 75 gebruikers): Windows Small Business Server R2. Deze server is uniek omdat hij KMOs voorziet van de vele server-opties die voordien enkel beschikbaar waren voor grote bedrijven, en dit in n betaalbare, gentegreerde oplossing. Windows Small Business Server R2 bevat oplossingen voor e-mail, internet aansluiting, intranet voor bedrijven (interne websites), toegang van buitenaf, ondersteuning voor Windows Mobile toestellen, opslag en terugzetten van gegevens en het delen van bestanden en printers.

6. Microsoft technologienWindows Server 2003Beschermd, betrouwbaar besturingssysteem Exchange Server 2003 SP2Professioneel systeem voor e-mailberichten, kalenders en expresberichten Windows SharePoint ServicesInterne websites van bedrijven Windows Server Update ServicesAutomatisch beheer van patches en updates Shared Fax ServiceFaxberichten vanaf de computer SQL Server 2005 Workgroup Edition*Gentegreerd beheer van gegevens en rapporten ISA Server 2004*Geavanceerde firewalloplossing Office FrontPage 2003*Hulpmiddelen voor het ontwikkelen van websites *Alleen Premium Edition 7. Powerpoint DiasBij gevoegd !

Onderkant formulier

- 6 -