Wijziging ZAV-beleid n.a.v. advies COH 16-7-2015

2
Uwkenmerk: HpKIHBKT-15004 Onderwerp: AdviesZAv-beleidvloeren Aan de gezamenlijke huurdersorganisaties : Huu rdersPlatform Krimpenerwaard St. Huurdersbelang Krimpen aan den llssel e.o, RvdB/ldG/SvH Datum: 16 juli 2015 Ons kenmerk: Bijlagen: Geachte leden van het COH, Uw advies betreffende'ZAV-beleid vloeren' d.d.7 juli 2015 heb ik mogen ontvangen. Omdat de gezamenlijke huurdersverenigingen een negatief advies hebben uitgebracht, heb ik mij intern beraden op het te nemen besluit. Na rijp beraad en uw advies meewegende kom ik tot de volgende conclusie: Laminaat-. oarket-, houten en kurkvloeren Indien de nieuwe huurder de desbetreffende vloer overneemt, kan de vloer bij leegkomst van de woning blijven liggen. De nieuwe huurder accepteert dan de vloer in de staat waarin die verkeert. Dat wil zeggen dat eventuele beschadigingen enlof verkleuringen er op dat moment niet toe doen. QuaWonen is op dat moment geen partij. Vereist is dat de nieuwe huurder bekend is en de vloer wenst over te nemen. Van belang is dan wel dat de nieuwe huurder tekent voor akkoord. Wanneer de nieuwe huurder niet bekend is, dan mag de vloer blijven liggen mits in goede staat, zo goed als nieuw. Het is dan aan de toekomstige huurder om de woning met die vloer te accepteren, dan wel er voor te kiezen om de vloer te verwijderen. Ook in dat geval is QuaWonen geen partij. Randvoorwaarde is wel dat na verwijdering van meubels en vloerkleden de vloer in goede staat verkeert, compleet is, niet verkleurd. Dat kan echter pas bij de eindinspectie geconstateerd worden. Het is aan de huurder om bij de 1e inspectie de keuze te maken: de vloer mag blijven liggen, maan mocht bij de eindoplevering blijken dat na verwijdering van meubels / vloerkleden de vloer beschadigd, verkleurd, onvolledig is, dan zal QuaWonen die vloer op kosten van de vertrekkende huurder laten verwijderen. De vertrekkende huurder kan zelf heel goed die afweging maken. Is de nieuwe huurder weliswaar bekend maar wenst deze de vloer niet over te nemen, dan is maatgevend of de vloer in goede staat, zo goed als nieuw is. In dat geval immers mag de vloer blijven liggen en is het aan de nieuwe huurder om de woning in die staat met die vloer al dan niet te accepteren dan wel de vloer zelf te vervangen. Met dit voorstel kom ik het COH vergaand tegemoet en snijdt het mes aan meer kanten: een kwalitatief goede vloer mag gewoon blijven liggen, van kapitaalvernietiging is dan geen sprake. De aanvullende eis om 1m2 vloer als reserve te moeten hebben, vervalt. Indien er geen nieuwe huurder bekend is, stelt QuaWonen wel eisen aan de kwaliteit van de vloer die achterblijft. Postbus 27 IBAN nr. 2860 AA Bergambacht BIC i [email protected] www.quowonen.com NL76 BNGH 0285 7632 72 BNGHNL2G BïW nr. N10027.76.200801 KvK 24707420 i WOOêÍ| in de i. Krimpenerwoord ,'

Transcript of Wijziging ZAV-beleid n.a.v. advies COH 16-7-2015

Page 1: Wijziging ZAV-beleid n.a.v. advies COH 16-7-2015

Uwkenmerk: HpKIHBKT-15004

Onderwerp: AdviesZAv-beleidvloeren

Aan de gezamenlijke huurdersorganisaties :

Huu rdersPlatform KrimpenerwaardSt. Huurdersbelang Krimpen aan den llssel e.o,

RvdB/ldG/SvH Datum: 16 juli 2015Ons kenmerk:

Bijlagen:

Geachte leden van het COH,

Uw advies betreffende'ZAV-beleid vloeren' d.d.7 juli 2015 heb ik mogen ontvangen. Omdat degezamenlijke huurdersverenigingen een negatief advies hebben uitgebracht, heb ik mij intern beraden ophet te nemen besluit.

Na rijp beraad en uw advies meewegende kom ik tot de volgende conclusie:

Laminaat-. oarket-, houten en kurkvloerenIndien de nieuwe huurder de desbetreffende vloer overneemt, kan de vloer bij leegkomst van de woningblijven liggen. De nieuwe huurder accepteert dan de vloer in de staat waarin die verkeert. Dat wil zeggendat eventuele beschadigingen enlof verkleuringen er op dat moment niet toe doen. QuaWonen is op datmoment geen partij. Vereist is dat de nieuwe huurder bekend is en de vloer wenst over te nemen. Vanbelang is dan wel dat de nieuwe huurder tekent voor akkoord.

Wanneer de nieuwe huurder niet bekend is, dan mag de vloer blijven liggen mits in goede staat, zo goed alsnieuw. Het is dan aan de toekomstige huurder om de woning met die vloer te accepteren, dan wel er voor tekiezen om de vloer te verwijderen. Ook in dat geval is QuaWonen geen partij. Randvoorwaarde is wel dat naverwijdering van meubels en vloerkleden de vloer in goede staat verkeert, compleet is, niet verkleurd. Datkan echter pas bij de eindinspectie geconstateerd worden. Het is aan de huurder om bij de 1e inspectie dekeuze te maken: de vloer mag blijven liggen, maan mocht bij de eindoplevering blijken dat na verwijderingvan meubels / vloerkleden de vloer beschadigd, verkleurd, onvolledig is, dan zal QuaWonen die vloer opkosten van de vertrekkende huurder laten verwijderen. De vertrekkende huurder kan zelf heel goed dieafweging maken.

Is de nieuwe huurder weliswaar bekend maar wenst deze de vloer niet over te nemen, dan is maatgevend ofde vloer in goede staat, zo goed als nieuw is. In dat geval immers mag de vloer blijven liggen en is het aande nieuwe huurder om de woning in die staat met die vloer al dan niet te accepteren dan wel de vloer zelf tevervangen.

Met dit voorstel kom ik het COH vergaand tegemoet en snijdt het mes aan meer kanten: een kwalitatiefgoede vloer mag gewoon blijven liggen, van kapitaalvernietiging is dan geen sprake. De aanvullende eis om1m2 vloer als reserve te moeten hebben, vervalt. Indien er geen nieuwe huurder bekend is, stelt QuaWonenwel eisen aan de kwaliteit van de vloer die achterblijft.

Postbus 27 IBAN nr.2860 AA Bergambacht BIC

i [email protected]

www.quowonen.com

NL76 BNGH 0285 7632 72

BNGHNL2G

BïW nr. N10027.76.200801KvK 24707420 i WOOêÍ| in de

i. Krimpenerwoord ,'

Page 2: Wijziging ZAV-beleid n.a.v. advies COH 16-7-2015

Steenachtioe vloerenHet COH geeft in haar advies aan om het ZAV-beleid aangaande steenachtige vloeren ongewijzigd te laten.Het laten vervallen van de m2-eis zietzij niet als een wezenlijke verbetering. Ik kan mij hierin vinden. HetZAV-beleid blijft op dit punt derhalve ongewijzigd.

CommunicatieOm de kans op overname te vergroten, gaat QuaWonen in de communicatie aandacht besteden aan hettijdig opzeggen van de huurovereenkomst; naarmate de huurder eerder opzegt, is de kans groter dat een

opvolgende huurder bekend is.Het ZAV-beleid zal op bovenstaande punten worden aangepast. Dat betekent dat QuaWonen op de website,met een nieuwsflits, bij nieuwe verhuringen aandacht besteedt aan de wijzigingen.

Ik hoop d iïi--ffiïln'antwoord herkent. QuaWonen zal conform het ZAV-beleid aanpassen'

vríendelíjke g

Postbus 27 ,2860 M Bergambacht, telefoonnummêr 088 - 799 66 36, fax 088 - 799 66 20, www.quawonên.com

www.quowonen.com

roeke