Wijnkroniek Sauter Wijnen april-mei 2011

12
Wahrlich, pur! Lang verwacht! De nieuwe oogstjaren van Ott en Iby zijn gearriveerd. Aspergewijnen met tips en creaties van Restaurant DE LEUF Herontdekking NIEUW uit de ABRUZZEN Het complete gamma van Saurus is gearriveerd uit Patagonië! Courant TIJD VOOR LENTE- EN TERRASWIJNEN S P E C I A A L A A N B E V O L E N | S P E C I A A L A A N B E V O L E N | S P E C I A A L A A N B E V O L E N | S P E C I A A L A A N B E V O L E N | 6,00 OOGSTJAAR: 2010 DRINKADVIES: Op dronk vanaf 2011 tot 2012 BESTELNUMMER: 0104 PRIJS: E 6,00 In de stijl van de beste en onvergelijkbaar veel duurdere Sauvignon- wijnen. Domaine de Joÿ l’Etoile Côtes de Gascogne Bernhard Ott Fotografie: Steve Haider EDITIE APRIL/MEI 2011 OOGSTJAAR: 2009 DRINKADVIES: Op dronk vanaf 2011 tot 2014 BESTELNUMMER: 0204 PRIJS: E 6,25 Elegante, harmonieuze Rioja, licht gekoeld, strelend zacht, elegant en fascinerend kruidig. Casa Primicia Joven Rioja DOC lekker S P E C I A A L A A N B E V O L E N | S P E C I A A L A A N B E V O L E N | S P E C I A A L A A N B E V O L E N | S P E C I A A L A A N B E V O L E N | 6,25 zes aperitief, lunch, party- en barbecue- wijnen voor een ongekend schappelijke prijs! SUPERDEAL* IN STORE ONLY PROMOTIONS! koop 12 flessen en krijg ZES glazen in kristal- kwaliteit CADEAU! t.w.v. 17,50 Alleen geldig op de zeven wijnen die vermeld staan op pagina 12. Geldig in Maastricht en Bussum tot en met 16 mei 2011 en zolang de voorraad strekt. Deze actie cumuleert niet met andere kortingen of acties. ZIE ACHTERZIJDE VOOR INFO Erg en met een onbeperkt doordrink- potentieel...

description

TIJD VOORLENTE- ENTERRASWIJNEN

Transcript of Wijnkroniek Sauter Wijnen april-mei 2011

Page 1: Wijnkroniek Sauter Wijnen april-mei 2011

Wahrlich, pur!Lang verwacht! De nieuwe oogstjaren van Ott en Iby zijn gearriveerd.

Aspergewijnenmet tips en creaties van Restaurant DE LEUF

Herontdekking NIEUWuit de ABRUZZEN

Het complete gamma

van Saurus is gearriveerd uit Patagonië!

Courant

TIJD VOOR LENTE- EN TERRASWIJNEN

SPECIAAL AANBEVOLEN

| SPECIAAL AANBEVOLEN | SPECIAAL AANBEVO

LEN

| SP

ECIA

AL A

ANBEVOLEN |

€ 6,00

OOGSTJAAR: 2010

DRINKADVIES: Op dronk vanaf 2011 tot 2012

BESTELNUMMER: 0104

PRIJS: E 6,00

In de stijl van de beste en onvergelijkbaar veel duurdere Sauvignon-wijnen.

Domaine de Joÿl’Etoile Côtes de Gascogne

Bernhard OttFotografie: Steve Haider

EDITIE APRIL/MEI 2011

OOGSTJAAR: 2009

DRINKADVIES: Op dronk vanaf 2011 tot 2014

BESTELNUMMER: 0204

PRIJS: E 6,25

Elegante, harmonieuze Rioja, licht gekoeld, strelend zacht, elegant en fascinerend kruidig.

Casa Primicia Joven Rioja DOC lekker

SPECIAAL AANBEVOLEN

| SPECIAAL AANBEVOLEN | SPECIAAL AANBEVO

LEN

| SP

ECIA

AL A

ANBEVOLEN |

€ 6,25

zes aperitief, lunch, party- en barbecue-wijnen voor een ongekend schappelijke prijs!

SUPERDEAL*IN STORE ONLY PROMOTIONS!

koop 12 flessen en krijg

ZES glazen in kristal-

kwaliteit CADEAU! t.w.v. 17,50

Alleen geldig op de zeven wijnen die vermeld staan op pagina 12. Geldig in Maastricht en Bussum tot en met 16 mei 2011 en zolang de voorraad strekt. Deze actie cumuleert niet met andere kortingen of acties.ZIE ACHTERZIJDE VOOR INFO

Erg

en met een onbeperkt doordrink-

potentieel...

Page 2: Wijnkroniek Sauter Wijnen april-mei 2011

Voor uitgebreide proefnotities zie www.sauterwijnen.nl2

Sauter Wijnen bestaat meer dan 100 jaar. Erik Sauter sr. (3e generatie) is het boegbeeld van onze expertise. Hij heeft meer dan 45 jaar ervaring als wijnhandelaar, wijnmaker en wijngoedbeheer-der. Hij volgde stages en opleidingen in Bordeaux (Talence), Davayé en Trier. Publiceerde talloze arti-kelen over wijn en smaak (wijn/spijs) in binnen- en buitenland en is vice-président van de A.I.V. Acadé-mie Internationale du Vin (Genève). Samen met de jonge, dynamische en bovenal gepassioneerde wijn-deskundigen binnen ons team vormt hij het wijnge-weten van Sauter Wijnen. Onze expertise zetten we dagelijks in om de beste wijnen voor u op te sporen.

wijnkroniek Sauter Wijnen november 2010

DÈ VIJF REDENEN OM BIJ SAUTER WIJNEN TE KOPEN [meer dan een eeuw]

expe

rti

se

Kwaliteit vormt de basis van onze nooit aflatende motivatie: kwaliteit van de wijnen, van de dienst-verlening en van de informatieverstrekking. Ner-gens wordt u beter geïnformeerd over wijn als bij ons. Onvermoeibaar zoeken wij wereldwijd naar het beste op het gebied van de goede wijn. Met een uitstekende balans tussen kwaliteit en prijs. Authenticiteit, verteerbaarheid, bewaar- en ont-wikkelingspotentieel vormen de sleutelbegrippen. Wijnen die de goede smaak aanscherpen van de echte wijnliefhebbers-/kenners, dat is waar we voor u naar zoeken.

[de basis van een continuË motivatie]

KW

ALI

TEI

T

Al meer dan 100-jaar staan we voor expertise, kwaliteit en service. Een groot en bewegend netwerk met bekende en minder bekende wijn-makers werd in die lange periode met grote zorg opgebouwd. Een grote, groeiende groep echte wijnliefhebbers, verspreid over heel Nederland, heeft dankzij Sauter Wijnen in vol vertrouwen on-beperkte toegang tot deze fascinerende wijnwe-reld. Wij staan ervoor om dit elke dag op nieuw waar te maken en te verbeteren. Dankzij uw ver-trouwen, belangstelling, suggesties en … kritiek als dit nodig is.

[onbeperkte toegang tot de wijnwereld]

VER

TR

OU

WEN

UW WIJNSPECIALISTUIT MAASTRICHT

Bestellen?U kunt snel en eenvoudig bestellen per telefoon, fax, e-mail, internet en post.

043-363 77 99

043-363 47 48

[email protected]

www.sauterwijnen.nl

Antwoordmummer 266200 VD Maastricht

Bezorgen?Binnen heel Nederland bezorgen wij binnen 48 uur aan huis. Voor bestellingen vanaf 24 flessen brengen wij slechts € 2,25 bezorgkosten in reke-ning. Voor kleinere bestellingen brengen wij € 7,50 in rekening. Bezorgen in het buitenland is mogelijk, informeer naar de speciale tarieven.

Afhalen? De wijnen kunnen ook worden afgehaald bij een van onze vestigingen. We zijn makkelijk bereik-baar en beschikken over voldoende gratis par-keerplaatsen.

VoorwaardenTenzij nadrukkelijk anders vermeld zijn de prij-zen per fles (0,75 l.) en inclusief BTW. De prij-zen en speciale aanbiedingen zijn geldig tot en met 31 mei 2011 tenzij anders vermeld. Betaling binnen 21 dagen na factuurdatum. Van toepas-sing zijn onze algemene verkoopvoorwaarden, welke zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koop-handel Zuid-Limburg te Maastricht onder nummer 14604792 en worden op aanvraag toegezonden.

VestigingenWithuisveld 16 A Telefoon: 043-363 77 996226 NV MaastrichtMaandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur. Zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Huizerweg 128 Telefoon: 035-691 48 521402 AK BussumDinsdag tot en met donderdag van 09.00 tot 18.00 uur. Vrijdag van 09.00 tot 19.00 uur.Zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Fokko Kortlanglaan 4 Telefoon: 0341-55 44 443853 KG ErmeloDonderdag en vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur. Zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Deze eerste WIJN courant van 2011 staat boordevol heerlijke en breed inzet-bare wijnen tegen een vriendelijke prijs. Geïnspireerd door de eerste zonnig dagen van dit jaar hebben we een aantal lente- en terraswijnen geselecteerd. U kunt de wijnen in goed vertrouwen bestellen, maar u kunt ook een proefpak-ket bestellen om eerst te proeven en uw eigen voorkeur te bepalen. Er is al een proefpakket vanaf € 43,50.

Symbool voor het goede leven staat Bernhard Ott uit Oostenrijk. Hij maakt een prachtige collectie Grüner Veltliners die door een groot publiek omarmt zijn. De namen Am Berg en Fass 4 zullen bij velen een herinnering oproepen aan de smaakvolle, minerale en loepzuivere Grüner Veltliners van Bernhard Ott. Van harte aanbevolen voor elk moment waarop u echt van een goed glas witte wijn wilt genieten. Als we het over Oostenrijk hebben, dan hebben we het naast Bernhard Ott natuurlijk ook over Anton Iby. Hij maakt samen met zijn zoon drie prachtige wijnen van Blaufränkisch. In het bijzonder vragen wij uw aandacht voor de Hochacker, die het perfect het samenspel tussen druif, bodem en op-voeding demonstreert. Tweesterren restaurant de Leuf heeft ons recent zeer gastvrij ontvangen om het culinaire gedeelte van deze WIJN courant in te vullen. We vroegen hem om een gerecht met Asperges te maken en we selecteerden daar een aantal bijpas-sende wijnen bij. Het resultaat is een verrassende selectie wijnen in zowel wit als rosé. Natuurlijk staat er traditiegetrouw een Pinot Blanc bij, maar we raden u sterk aan om ook de alternatieven eens te proberen. Zo vormt de Auzells van Tomàs Cusiné een prachtige combinatie met asperges. Illuminati is onze nieuwste aanwinst uit Italië (Abruzzen). Het bezit maakt een brede collectie authentieke wijnen, waaruit we twee wijnen hebben geselec-teerd: de Pligia en de Spiano. De wijnen zijn absoluut onderscheidend en bieden heel veel wijn voor een prijs rond de € 7,00. Echte een wijn voor de liefhebber!

De familie Schroeder uit Argentinië is er in geslaagd om met hun Saurus-wijnen in de top 10 van ons assortiment terecht te komen. De wijnen zijn zeer geliefd en daardoor ook regelmatig uitverkocht. Onlangs is een aanzienlijke hoeveel-heid in ons entrepot gearriveerd, waardoor we deze wijnen met een gerust gevoel weer kunnen aanbieden. Ditmaal zijn de Sauvignon Blanc, de Chardon-nay, de Malbec en de Pinot Noir aan de beurt. We nodigen uit u om deze wijnen royaal is huis te halen. Voor de prijzen hoeft u het niet te laten. We sluiten af op de achterkant met een super actie. We hebben zeven mooie karakterwijnen geselecteerd waarbij u zes glazen cadeau krijgt als u 12 flessen koopt in onze winkel in Maastricht of Bussum. Als u de wijnen laat thuisbezorgen dan ontvangt u een voucher waarmee u de wijnen bij gelegenheid kunt afhalen in van onze winkels.

Kortom, een frisse en rijk gevulde WIJN courant met volop suggesties om van het voorjaar te genieten.

Graag tot snel!

Met vele vriendelijke groeten,

Erik Sauter sr., Guido Quaden en Ralph Habets

T

F

@

W

A

Page 3: Wijnkroniek Sauter Wijnen april-mei 2011

3Voor uitgebreide proefnotities zie www.sauterwijnen.nl

TIP!

DÈ VIJF REDENEN OM BIJ SAUTER WIJNEN TE KOPEN [onbeperkte toegang tot de wijnwereld]

Het mooie lenteweer is in aantocht... dus de tijd om uw voorraad aan te vullen met uitgesproken verkwikkende en dorstlessende wijnen; we selecteerden zes passende wijnen uit Frankrijk (Languedoc), Spanje (Rueda en Rioja) en Portugal (Tejo) in wit, rood en rosé. De witte wijnen kennen een discreet alcoholgehalte, hebben een bijna pikante frisheid en zijn knisperig droog. De Cabernet Sauvignon rosé is echt top en vineus zonder snoepgoed; iedere slok smaakt naar meer en brengt de verkwikking en de nauwkeurig-heid van de (natuurwater)bron. De rode Subremont is uiterst sympathiek dankzij zijn zachte tannines en milde zuren. De wijn staat heel dicht bij de rijpe druif en de verse vrucht. Vooral licht gekoeld serveren. Kortom ideale aperitief, lunch, party- en barbecuewijnen voor een ongekend schappelijke prijs. Plezier en genieten is gegarandeerd, met of zonder eten!

wijnkroniek Sauter Wijnen november 2010

Wijn kopen en van wijn genieten moet een feest zijn. Niets mag dat feest in de weg staan. De keuzes die u bij ons maakt dienen u ongeremd het plezier te verschaffen, dat u er te-recht van verwacht. Zonder uit het oog te verliezen dat goede smaak en intensief genieten versterkt worden door ervaring, leren en met belangstelling waarnemen. U kunt bij ons snel, gemakkelijk en vooral in volle vertrouwen bestellen. Afhanke-lijk van de ruimte in uw wijnkelder kunt u zelf bepalen hoe en wanneer u de wijn wenst te ontvangen. Ons team staat permanent klaar om u snel en adequaat van dienst te zijn. Voor vragen, advies, klachten, transport, speciale wensen of aanvullende informatie. Uw tevredenheid is ons plezier.

[uw tevredenheid is ons plezier]

SER

VIC

E

Dagelijks staan wij in contact met de beste wijnmakers over de hele wereld. Bezoeken over en weer, intensieve proeve-rijen en de diepgaande dialogen met deze gemotiveerde wijnmensen vormen een schat aan waardevolle informatie en prachtige ervaringen. Dit alles delen we graag met u. Via het informatieve en smakelijke magazine WIJN, de persoonlijke nieuwsbrieven, de pro-actieve website, de talrijke en veel be-zochte proeverijen en leerzame masterclasses. We hebben er veel voor over om u niet alleen volop wijngenot in het glas te bezorgen, maar ook om de boeiende wereld achter dit glas wijn bij u thuis te brengen.

[een schat aan informatie en ervaringen]

BEL

EV

ING

Tijd voor lente- en terraswijnen

!• Proefpakket 6 x 1

e 43,50 BESTELNUMMER: 0904

TIP! • Proefpakket 6 x 2

e 84,75 BESTELNUMMER: 1004

+ CADEAU Prosecco Pitars Spumante Aromatico Extra Dry t.w.v. e 12,95

Licht gekoeld serveren!

Louis FabreSauvignon BlancPays d’Oc IGP

OOGSTJAAR: 2010

BESTELNUMMER: 0304

PRIJS: E 6,75

Knappe combinatie van be-speurbare zoninvloed (rijp-heid) en 100% karakter van deze zo aromatische karakter-druif.

Domaine MaurelChenin-ColombardPays d’Oc IGP

OOGSTJAAR: 2010

BESTELNUMMER: 0404

PRIJS: E 6,90

Chapeau voor de wijnma-ker: om zo’n knisperig droge, mond schonende en verkwik-kende wijn in het zonnige zui-den te maken is niet iedereen gegeven! Knappe prijs-karak-ter-prestatie...

Javier SanzOrden TerceraRueda Verdejo DO

OOGSTJAAR: 2010

BESTELNUMMER: 0504

PRIJS: E 7,90

Aantrekkelijk als alternatief voor de goede Sauvignons (Loi-re, Nieuw Zeeland, Patagonië) vanwege de combinatie karak-ter en vriendelijke prijs.

Louis FabreCabernet-SauvignonPays d’Oc IGP

OOGSTJAAR: 2009/10

BESTELNUMMER: 0604

PRIJS: E 6,25

Deze rosé biedt een fraaie combinatie van koele frisheid en een royale smaakintensi-teit. Vloeibare verkwikking ter optimale ontspanning: laat het mooie weer maar komen!

Quinta do AlqueveFernao PiresTejo DOC

OOGSTJAAR: 2009

BESTELNUMMER: 0704

PRIJS: E 9,95

Ontdekken blijft fascine-rend. Zeker met deze gewel-dige witte Portugese wijn die perfect combineert bij de smaakrijke Mediterrane keu-ken.

Domaine de SubremontCoteaux de Peyriac IGP

OOGSTJAAR: 2010

BESTELNUMMER: 0804

PRIJS: E 5,65

Een aantrekkelijke (eet)wijn met frappant veel smaak en karakter op dit bescheiden prijsniveau.

Ook als proefpakket

te bestellen

Top Sauvignon voor een geweldige

prijs!

Na de Chardonnay van Maurel is dit de tweede, meer fris-

sere succeswijn

Page 4: Wijnkroniek Sauter Wijnen april-mei 2011

Voor uitgebreide proefnotities zie www.sauterwijnen.nl4

OOGSTJAAR: 2010

DRINKADVIES: Direct op dronk tot 2016

BESTELNUMMER: 1204

PRIJS: E 14,50

Fass 4 is het resultaat van een strenge perceel- en druivenselectie. De aangewezen druiven mogen bij de eerste en soms zelfs tweede pluk blijven hangen om verder te rijpen. De aldus verkregen extra concentratie is goed te herken-nen bij het proeven; de textuur is romiger, met zowel meer concentratie als verfijning. Een gas-tronomische fijnproeverswijn.

Fass 4

•Proefpakket Oostenrijk 6 flessen BESTELNUMMER: 1504

TIP!

Wahrlich, pur!

Wie zich in een restaurant laat verleiden tot het bestellen van een fles Grüner Veltliner van een goede producent, zal nooit teleurgesteld worden. Een van de producenten, mogelijk de meest begaafde, die deze druif in de vingers en de wijn ervan in de aders heeft, is Bernhard Ott. Zijn Veltliners bieden onweerstaanbaar wijnplezier, afwisseling, spanning en fascinatie. In het bijzonder ‘zijn’ Am Berg en Fass 4 die wij u nu vol enthousiasme uit het nieuwe oogstjaar 2010 kunnen aanbieden.

BodemDaar waar de grinddrijke kleibodem (Schotter-Löss) en de leisteen (Gföhler Gneis) bij elkaar komen, liggen de wijngaarden van Ott. Löss is rijk aan kalk afkomstig uit de laatste ijstijden. We zijn erachter gekomen dat Löss en Grüner Veltliner een prachtige combinatie vormen.

Van conventionele naar biologische wijnbouwIn januari 2006 neemt Bernhard Ott een zeer ingrijpende beslissing. Aangezien ver-dere kwaliteitsverbetering binnen de conventionele wijnbouw en met de beschik-bare, technische middelen niet mogelijk bleken, ging hij over tot de biologische dynamsiche werkwijze. Vanaf dat moment is er de ambitie om de wijnen niet alleen op smaakgebied, maar ook ecologisch op het hoogst mogelijke niveau te brengen. Ze letten op gesloten kringlopen en stimuleren het leven van nuttige insecten en bio-

diversiteit in de wijngaard. Planten en kruiden worden ingezaaid als groene bemesting. De vruchtbaarheid van en het leven in de bodem gaat via natuurlijke compost. Zelf samengesteld uit koemest, druivenpitten en schillen, snoeihout en humus.

Oogst en vinificatieOogsten gebeurt altijd met de hand. De druiven gaan door een sorteerinrichting. Er volgt een inweekproces van enkele uren tot een hele nacht. Vanaf de herfst 2010 werken ze met een pneumatische pers (Bucher Expert). Het voordeel hiervan is dat de druk heel fijn geregeld kan worden ter voorkoming van teveel uitepersen. De vergisting geschiedt in roestvrij stalen tanks op een temperatuur van 20–24 °C. De wijnen rijpen in contact met de fijne gistsporen inclusief battonage (oproeren).

Grüner Veltliners van Ott.

Bernhard Ottfotografie Steve Haider

Van e 72,45VOOR e 67,50

Fotografie: Etienne van Sloun

Zacht vloeiende aanzet met die subtie-

le koolzuurprikkeling. Smaakconcen-

tratie van de kostbare Smaragdwijnen,

maar door de combinatie van elegantie

en mineraliteit blijft het geheel ver-

kwikkend en uitstekend verteerbaar.

Grote lengte en een geweldig smaakin-

tensiteit in de finale zonder einde.

Fris vloeiende aanzet met een fijne

koolzuurpresentie met een zeer direct

en verfrissing brengend mondcontact.

Smaakintensief, dorstlessend, eetlu-

stopwekkend. Alcohol lijkt volledig af-

wezig, de verkwikkende, zachte zuren

zijn smakelijk en bepalen de structuur.

Fascinerende afwisseling in de finale.

OOGSTJAAR: 2010

DRINKADVIES: Direct op dronk tot 2014

BESTELNUMMER: 1104

PRIJS: E 9,90

De ideale, onbeperkt inzetbare lunch- terras en aperitiefwijn. Serveren bij rijke, knapperige sa-lades, heel zacht gerookte vis (forel, paling) en superieure, gedroogde ham, maar bovenal een verrukkelijk, luxe “dorst”wijn!

Am Berg

Page 5: Wijnkroniek Sauter Wijnen april-mei 2011

5Voor uitgebreide proefnotities zie www.sauterwijnen.nl

“Wijn moet smaken naar hoe die ‘gegroeid’ is in de wijngaard en niet hoe die gemaakt is” Binnen de familie heeft ieder zijn eigen specialiteit; Anton Iby senior is de visionair en wijnmaker. Zijn vrouw Johanna houdt de wijngaarden gezond en Iby junior is keldermeester en oenoloog. Gezamenlijk hanteren zij een heldere visie, waarbij identiteit en maximale expressie van de door hen zo geliefde Blaufränkisch voorop staat.

De Iby’s hanteren een belangrijke filosofie; de basis van de wijn moet in de wijngaard liggen! Ze zien zichzelf dan ook niet als wijnmakers, maar als assistenten van de natuur. Alles staat in het teken van gezonde druiven en dat begint met een volledige ecologische aanpak en onderhoud van de wijngaard. Sinds dit jaar zijn ze volledig gecertificeerd voor biologische wijnbouw.

We kunnen u deze wijnen van harte aanbevelen; in het bijzonder voor de liefhebbers die houden van smaakkracht en toch een relatief laag alcoholpercentage. Bij deze wijnen draait alles om balans en de puurste uitdrukking van de druif. Geen overaxtractie of houtdominantie. Vruchtenintensiteit, subtiele houttonen en het karakter van de bodem dienen elkaar, als in een volmaakte symbiose.

•Proefpakket Oostenrijk 6 flessen BESTELNUMMER: 1504

Blaufränkisch

Rotweingut IbyBlaufränkisch ClassicMittelburgenland DAC

OOGSTJAAR: 2010

DRUIVEN: Blaufrankisch

DRINKADVIES: Op dronk vanaf 2011 tot 2013

ALCOHOL: 12,5%

SERVEREN BIJ: Niet alleen de begeleider van zorgvuldig bereidde vleesgerechten (var-ken, kalf, gevogelte, konijn), maar ook zeer geschikt als rode viswijn: op de huid gebak-ken of in de oven in zijn geheel gegaarde vis met olijfolie, Mediterrane kruiden en sjalotten

TEMPERATUUR: 16ºC

BESTELNUMMER: 1304

PRIJS: E 9,25

Rijpe, aantrekkelijke expressie met vooral florale tonen van rozenblad aan-gevuld met het intense fruit van sap-pige kersen. Opvallende gelijkenis met een rijpe Syrah. Geweldige en zuivere expressie!

Versmolten en verleidelijk vloeiende aanzet met een opvallend zachte textuur. Het eerste contact is intens en is in de volle breedte waarneem-baar. Hierna zet het vitale, krokant/sappige direct door in de smaak. Alle smaken zijn perfect in balans; rijk aan smaak, maar toch elegant, sappig en verteerbaar (12,5%) met een heerlijke fraicheur. Perfect versmolten, zachte tannines. Smaakvolle, frisse finale met ruime lengte.

Rotweingut IbyHochäckerMittelburgenland DAC

OOGSTJAAR: 2008

DRUIVEN: Blaufrankisch.

DRINKADVIES: Op dronk vanaf 2011 tot 2014

ALCOHOL: 13,0%

SERVEREN BIJ: Als zeer aantrekkelijke, elegan-te eetwijn (lunch en diner) kan deze wijn niet voldoende aanbevolen worden. Briljant alternatief voor klassiek rood. Combineren met eend, kalfsvlees, konijn en op de huid gebakken, harde vis.

TEMPERATUUR: 16ºC

BESTELNUMMER: 1404

PRIJS: E 11,95

Rijpe, fijnkruidige expressie met sub-

tiele pepertonen, rozenblad en een

weelde aan rijpe rode en zwarte vruch-

ten. In contact met zuurstof ontwikkelt

zich in het glas een fascinerend en rijk

boeket.

Versmolten aanzet en een textuur zo

zacht als fluweeldie zorgt voor een

intensief en verrukkelijk tactiel mond-

contact. Buitengewoon aantrekke-

lijke combinatie van een verleidelijke

vruchtenintensiteit binnen een seri-

euze structuur. Uitstekend gedoseerde

concentratie, grote lengte en smaak-

volle, krachtige tannines.

‘‘Fris, fruitig en jong. Puur en in balans met een bescheiden alcoholpercentage. De Classic geeft oh zoveel plezier...’’

‘‘Kruidig en mineraal karakter. Krachtiger, maar

nog steeds elegant. Zeer ori-gineel en authentiek met

ontwikkelingspoten-tieel. Perfect bij rundvlees.’’

Van e 72,45VOOR e 67,50

Anton Iby jr.

Anton Iby Sr.

Fotografie: Etienne van SlounFotografie: Etienne van Sloun

Page 6: Wijnkroniek Sauter Wijnen april-mei 2011

Voor uitgebreide proefnotities zie www.sauterwijnen.nl6

Fotografie: [email protected]

De smaak van asperges...volgens

de leufMaison Preiss-ZimmerPinot Blanc 2009Alsace a.c.

BESTELNUMMER: 1604

PRIJS: E 7,75

Breed inzetbare terras-, lunch- en ook dinerwijn bij lichtere voorgerechten die om elegant ge-structureerde en sappige wijnen vragen. Salades, visterrine, fo-rel, gedroogde ham en natuurlijk asperges. Goed alternatief voor een lichtere, witte Bourgogne. Zeer geschikt als aperitief met een ontspannend karakter….

Domaine de SimonetBourboulenc 2010Côtes de Perignan IGP

BESTELNUMMER: 1704

PRIJS: E 8,75

Sappige en mondvullende mate-rie met een formidabele smaak-intensiteit en opvallend veel reliëf. Knappe combinatie van verkwikkende frisheid in een rij-kere structuur. Volwaardige eet-wijn die rijke voor- en hoogfdge-rechten op basis van de fijnste vis en licht gevogelte optimaal zal begeleiden: geitenkaas.

Domaine Les RocaillesCuvée Prestige AprémontVin de Savoie a.c. 2010

BESTELNUMMER: 1804

PRIJS: E 8,95

Combineren met schaaldieren (mosselen, oesters, venusschel-pen), verse asperges op traditio-nele wijze en frisse, fantasievolle salades. Gedroogde ham en geiten-kaas. Ook buiten de maaltijd als aperitief- en/of ontspanwijn een echte aanrader (11,5%!). De ver-moeidheid van de dag lost er on-middellijk in op en verdwijnt als …

Thomàs CusinéAuzells 2009Costers del Segre d.o.

BESTELNUMMER: 1904

PRIJS: E 12,50

Modelstructuur met een opti-male balans en een uiterst ver-leidelijke smaakintensiteit in combinatie met een zachte, maar verkwikkende frisheid. Een zeer bijzondere dinerwijn. Asperges zijn met deze wijn uitstekend te combineren met gevarieerde, krokante salades, schaal- en schelpdieren en gedroogde ham.

‘Culinair verrassend’ was ons bezoek aan tweesterren restaurant de leuf. We vroegen Paul van de Bunt om een gerecht met asperges te maken met een typische ‘de leuf’ signatuur. Wij selecteerden onze mooiste aspergewijnen voor erbij; bij deze combi-natie scoorde Domaine de Simonet het beste vanwege zijn krachtige structuur.

Page 7: Wijnkroniek Sauter Wijnen april-mei 2011

7Voor uitgebreide proefnotities zie www.sauterwijnen.nl

Mas PailletMont du Roy 2010Pays d’Oc IGP

BESTELNUMMER: 2004

PRIJS: E 6,95

Mas Paillet is een wonderlijke, bronwaterfrisse, type VIN GRIS, rosé die uitgesproken licht ver-teerbaar is (12%!). ideaal voor bij de lunch of als aperitief, zeker als tapas, knapperige salades, gebakken asperges en de gefri-tuurde of geroosterde verse spul-len uit de zee onder handbereik zijn.

Le Bois des Violettes 2010 Pays d’Oc IGP

BESTELNUMMER: 2104

PRIJS: E 5,25

Aantrekkelijke, ontspannende en licht zoete terrras-rosé: com-bineren met gerechten uit de exotische, met pikant/zoet-con-trasten. Zacht pikante barbecue-gerechten met oosterse kruiden.

Alain MaurelFruit d`été 2009VdP d’Oc

BESTELNUMMER: 2204

PRIJS: E 5,95

Terras, tuin en buiten eten: er is geen groter genoegen en deze wijn is ervoor gemaakt. Buiten de maaltijd of in een combinatie met wat tapas, gerechten op ba-sis van wit vlees, maar ook vis. Kan heel goed rood vervangen bij mooi weer. Licht koel geserveerd is dit volstrekt onweerstaanbaar!

Domaine MaurelCabernet-Sauvignon 2010Pays d’Oc IGP

BESTELNUMMER: 2404

PRIJS: E 6,45

Even goed buiten de maaltijd als aan tafel te gebruiken (gefri-tuurde visjes, geroosterde sardi-nes, salade van inktvis) en een heerlijk ontspannend glas met uitzicht op een ondergaande zon. Een rosé die geschikt is voor alle seizoenen, maar wel het vakan-tiegevoel en het genieten van echt zomerweer stimuleert.

ArnetLes Olivettes 2010Saint-Saturnin AOP

BESTELNUMMER: 2304

PRIJS: E 6,95

Hoog niveau en heel veel wijn voor een heel zachte prijs. Rijke, vineuze rosé, zeer geschikt aan tafel en ideaal voor buiten.Advies: schaf deze rosé aan naast de Tempier. Dan is de gemiddelde prijs van optimaal rosé genieten ineens ingrijpend lager!!!

Tweesterrenchef Paul van der Bunt nodigt u uit voor het tweede kookseizoen

Het was mooi om te zien hoe een topkok als Paul van de Bunt werkt en hoeveel handelingen er aan te pas komen voordat het gerecht bij de gast wordt ingezet; links ziet u een creatie van saigné gebraden duif gela-keerd met een geconcentreerde jus van morrilles daarbij een luchtige saus van morriles, bietjes, asperges en een volkoren krokantje met ganzenlever. Daarbij felgroene voorjaarsgroenten, morrilles en bolletjes crème (van bloemkool en groene kruiden). Een gerecht dat mooi in balans was met subtiele smaken en veel afwisseling in mondgevoel; hard, zacht en krokant...heel erg lekker. Bovendien tipte Paul ons dat dit gerecht makkelijk aan te passen is aan de wijn met bijvoorbeeld à la minute warm gerookte Schotse zalm in plaats van duif.

5 gangen aspergemenu met bijpassende wijnen voor € 125,00 i.p.v. € 160,00 voor zowel lunch als diner.

Proeven, ruiken en voelen met de amuses van De Leuf:• Makaron van geitenkaas en basilicum• Kroepoek van inktvisinkt met Koreaanse barbecue saus• Hoorntje gevuld met een smeuïge mousse van eendenlever,

confit van eendebout en sinaasappel

Dalstraat 2 6367 JS Ubachsberg Telefoon: 045-5750226e-mail: [email protected]

Geopend voor delunch: dinsdag tot en met vrijdag vanaf 12.00 uurdiner: dinsdag tot en met zaterdag vanaf 18.00 uurgesloten: zondag na het ontbijt en maandag

De Leuf staat voor gedreven gastrono-mie in steeds ver-anderende vorm. Dynamisch en ge-durfd, maar altijd met de warme tin-teling van gastvrij-heid. Paul van de Bunt kookt met be-wondering en res-

pect voor de natuur. Het resultaat is een spannend samenspel van smaak en stijl.

Elke dag opnieuw waarbij innoveren en perfectioneren centraal staan.

Een bijzondere plek voor mooie eetmo-menten en onuit-wisbare culinaire herinneringen.Paul van de Bunt

Fotografie: Etienne van Sloun

Het Rosé seizoen is begonnen! 100% puur natuur en buitengewoon vitaliserend!

TIP!

Alleen onder telefonische reservering met vermelding van Sauter Wijnen arrangement. Op alle dagen te reserve-

ren uitgezonderd de zaterdagavond. Voor degene die willen overnachten beschikt De Leuf over drie boerengas-

tenkamers met bad,douche en toilet. Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.deleuf.nl

Page 8: Wijnkroniek Sauter Wijnen april-mei 2011

Voor uitgebreide proefnotities zie www.sauterwijnen.nl8

Pligia en Spiano.

Het zal zo’n 15 jaar geleden zijn dat wij enkele,

uitsluitend rode wijnen binnen het hogere segment van het wijnhuis Illuminati regelmatig impor-

teerden. Met succes, totdat ze in prijs fors begonnen te stijgen. Niet onterecht, want Italiaanse

kwaliteitswijnen waren nooit goedkoop en zij waren duidelijk achtergebleven. Maar het ontbre-

ken van aantrekkelijke ‘instapwijnen’ deed de belangstelling wegebben.

Het bedrijf is intussen fors gegroeid en zo ook het assortiment. Deze uitbreiding brengt ons

twee wijnen (wit en rood) die, zeker voor Italiaanse begrippen, een meer dan voortreffelijke

kwaliteit-prijs-verhouding bieden. Voor ons een reden om de draad weer op te pakken. Bedrijf en

wijngaarden liggen in de provincie Teramo (Abruzzen) en de herkomstbenaming is Controguerra.

De witte heet Pligia en heeft de herkomstbenaming Controguerra Bianco DOC. De gebruikte

druivenrassen zijn voor 80% autochtoon/Italiaans en voor 20% niet-Italiaans: 65% Trebbiano, 15%

Passerina, 10% Riesling en 10% Chardonnay. Het florale, de smaakintensiteit en de goede ver-

teerbaarheid dankzij een bescheiden alcoholgehalte zijn de sterke punten van deze heel goed

betaalbare kwaliteits Italiaan!

De rode heet Spiano en heeft als herkomstbenaming Montepulciano d’Abruzzo

DOC. De autochtone druif montepulciano (100%) geeft hier de naam aan de

herkomstbenaming. Volbloed Italiaan en als zo danig goed herkenbaar, gestruc-

tureerd maar in het bezit van gepolijste tannines. In combinatie met de vruch-

tenintensiteit en de verleidelijke sappigheid zorgt dit meteen voor veel plezier.

De verleiding van Custoza

Twee nieuwe volbloed Italianen

Geen wonder dat dit zo lekker gevonden wordt… Dit zijn 100% Italiaanse plezierwijnen met karakter, spanning en een relatief laag alcoholpercentage (variërend tussen 12,5% en 13%). Het zijn raszuivere eet- en lunchwijnen bij de een-voudige keuken zoals knapperige salades met gerookte vis en pasta's met zeevruchten (venusschelpen). Ook buiten tafel heel geschikt als aperitief, terraswijn of om spontaan open te trekken. De rode wijnen kunnen licht gekoeld geserveerd worden. De proefnotities geven een goed beeld wat u in het glas kunt verwachten.

CustozaGarganega Garda DOC

OOGSTJAAR: 2010

DRUIVEN: 100% Garganega

DRINKADVIES: Op dronk vanaf 2011 tot 2013

ALCOHOL: 12,5%

SERVEREN BIJ: Breed inzetbare en echt gastronomi-sche wijn. Naast klassieke en voor de hand lig-gende combinaties, zeer geschikt bij gedurfde, contrastrijke creaties uit de moderne keuken. De wijn schuwt pikante en kruidige accenten niet.

TEMPERATUUR: 10-12ºC

BESTELNUMMER: 2804

PRIJS: E 7,25

Opvallend goed, aromatisch en zuiver!! En de

prijs is bepaald geen handicap

Collagu Prosecco Spumante

Vaste, uiterst aantrekkelijke mousse, brede aanzet en de textuur van een hoogwaardige mousserende wijn. Smaakintensief, sappig met een fractie bitterheid waardoor de ele-gante en speelse materie contrastrijk en boei-end wordt. Goede balans met de juiste frisheid met een verkwikkend effect zonder nervositeit.

TEMPERATUUR: 10-12ºC

BESTELNUMMER: 2504

PRIJS: E 9,95

Voor een Lazy Sunday Afternoon

Voortreffelijk als eetlust- opwekkend aperitief. Ook

een ideale, verkwik-kende terraswijn.

TIP!

voor

de fe

estd

agen

!

Page 9: Wijnkroniek Sauter Wijnen april-mei 2011

9Voor uitgebreide proefnotities zie www.sauterwijnen.nl

Pligia en Spiano.

Illuminati Pligia Controguerra DOC

OOGSTJAAR: 2010

DRUIVEN: 65% Trebbiano d’Abruzzo, 15% Pas-serina, 10% Chardonnay en 10% Riesling

DRINKADVIES: Op dronk vanaf 2011 tot 2013

ALCOHOL: 12,5%

SERVEREN BIJ: Breed inzetbaar; buiten de maal-tijd met wat hapjes, aan de lunch bij een pasta met zeevruchten en als eerste wijn bij een wat rijker menu (diner): krokante salade, goede ham, inktvis.

TEMPERATUUR: 10-12ºC

BESTELNUMMER: 2604

PRIJS: E 6,75

Illuminati Spiano Montepulciano d’AbruzzoOOGSTJAAR: 2009

DRUIVEN: Montepulciano

DRINKADVIES: Op dronk vanaf 2011 tot 2015

ALCOHOL: 13,5%

SERVEREN BIJ: Vrijwel onbeperkt inzetbaar en een uitstekende maaltijdwijn (lunch/diner) voor bij wit vlees, gevogelte, pasta’s en vis; eisbein, Bresse-kip, gefrituurde vis, hartige pasta met olijfolie, Parmezaanse kaas en vers gemalen, zwarte peper.

TEMPERATUUR: 16-18ºC

BESTELNUMMER: 2704

PRIJS: E 7,75

Twee nieuwe volbloed Italianen

Cantina Di CustozaVal dei MoliniSoave d.o.c.OOGSTJAAR: 2010

DRUIVEN: Garganega, Chardonnay, Pinot Bianco.

DRINKADVIES: Op dronk vanaf 2011 tot 2013

ALCOHOL: 12,5%

SERVEREN BIJ: Even geschikt aan als buiten tafel (terras, aperitief, ontspannen); combineren met de klassieker bij uitstek namelijk pasta met ve-nusschelpen, maar ook lekker bij heel zachte salades en de zoete, glazige vruchten van de Ja-kobsschelp. Raszuivere eet- en lunchwijn.

TEMPERATUUR: 12ºC

BESTELNUMMER: 2904

PRIJS: E 7,45

CustozaBardolino DOC

OOGSTJAAR: 2010

DRUIVEN: Corvina, Rondinella, Molinara

DRINKADVIES: Op dronk vanaf 2011 tot 2014

ALCOHOL: 12,5%

SERVEREN BIJ: Verrukkelijke en uitstekend verteer-bare lunchwijn en een zeldzaam ideale (rode) be-geleider van visgerechten. Verder heel geschikt bij gevogelte, zwezerik en pasta met paddestoelen.

TEMPERATUUR: 16ºC

BESTELNUMMER: 3004

PRIJS: E 7,45

CustozaVal dei MoliniValpolicella d.o.c.

OOGSTJAAR: 2010

DRUIVEN: Corvina Veronese, Rondinella, Molinara

DRINKADVIES: Op dronk vanaf 2011 tot 2014

ALCOHOL: 13,0%

SERVEREN BIJ: Zorgvuldig geroosterd lamsvlees (ko-teletjes) of magere entrecote. De perfecte barbe-cue wijn bij alles van de goed verzorgde rooster: kippenboutjes, chipolata-worstjes van kalfsvlees, gamabas smeuige, dikke inktvis. Etc.

TEMPERATUUR: 16-18ºC

BESTELNUMMER: 3104

PRIJS: E 8,95

Aromatisch: kruisbessen, rabarber,

mint en witte peper. Mineraliteit,

geen exotische vruchten. Heel ei-

gen karakter. Origineel, aantrekke-

lijk en verkwikkend.

Vloeiende aanzet, subtiele kool-

zuurpresentie en een sappige,

zachtfrisse en mondvullende ma-

terie. Het boeket komt ook in de

smaak tot uitdrukking. Volume en

een ontspanning brengende, zacht

frisheid maken het geheel erg aan-

genaam.

Zeer krachtig, en zwart kersrood;

fraaie en veel belovende kleur-

kracht.

Fraai versmolten aanzet en en naar

het fluwelige neigende textuur met

een bijzonder aangenaam, tactiel

mondcontact. Harmonieuze, sap-

pige materie met een goed mond-

volume en een verleidelijke vruch-

tenintensiteit. Alcohol zit volledig

versmolten, de tannines zijn zacht

en smakelijk waardoor de prolon-

gatie van het plezier niet afgeremd

wordt en de finale een aantrekkelijk

lengte vertoont. Prima!

Elegant gestructureerde

maar smaakkrachtige Soave. 100% Italiaanse

plezierwijn met karakter en span-

ning!

Soepele en elegante rode wijn

die ook licht gekoeld geschonken kan

worden!

Zoet geurend, verleidelijk en

aantrekkelijk .Sap-pige, iets rustieke

Valpolicella waarbij het plezier altijd

present is.

ILLUMINATIHerontdekking Controguerra | Abruzzen | Italië

Zeer goed gemaakt, toegankelijk en aan-trekkelijk geprijsd.

Hier hebben we weer eens een echte goede Italiaan voor een ongebruikelijk

lage prijs...

Page 10: Wijnkroniek Sauter Wijnen april-mei 2011

Voor uitgebreide proefnotities zie www.sauterwijnen.nl10

2

De familie Schroeder is uiterst succesvol in Nederland; hun wijnen zijn werkelijk niet aan te slepen vanuit Argentinië waardoor veel Saurus wijnen regelmatig uitverkocht zijn. Maar voor nu is er goed nieuws! Een tot de nok gevulde container is gearriveerd met prachtige nieuwe jaargangen in alle mogelijke kleuren en kwaliteiten. Het complete gamma is teveel om in deze courant op te nemen, vandaar dat we nu starten met de nieuwe jaargangen van hun meest succesvolle basiswijnen.

Schroeder heeft de beschikking over een 'state of the art' wijnbedrijf in Patagonië: dit is een relatief jong wijngebied met een kalkrijke, waterdoorlatende bodem, koele nachten, een getemperd klimaat en een genereuze smeltwateraanvoer. Goed voor finesse, smaakintensiteit en totale harmonie. Alle wijnen profiteren van de beste techniek, Grand-Cru-opvoedingsfaciliteiten en een uiterst respectvol wijnmaak-proces. De basiswijnen van Saurus zijn uitermate nauwkeurig in hun druivenkarakter, het plezier is er onmiddellijk en toch is er sprake van een serieus gestructureerde wijn waarvan het zeer moeilijk afblijven is! Ieder ras heeft zijn eigen signatuur. Leest u vooral de proefnotities goed door om te bepalen welke wijn het beste bij uw voorkeur past.

Ontdek het zelf!

SaurusSauvignon BlancPatagonië, Argentinië

OOGSTJAAR: 2010

DRUIVEN: Sauvignon Blanc

DRINKADVIES: Op dronk vanaf 2011 tot 2014

ALCOHOL: 13,0%

SERVEREN BIJ: Diepe oesters, de beste, droge ham, rijke, knapperige salades en de beste geitenkaas.

TEMPERATUUR: 10-12ºC

BESTELNUMMER: 3204

PRIJS: E 7,25

KWALITEIT

UIT

PAT

AG

ON

IË |

KW

ALITEIT UIT PATAGONIË | KW

ALITEIT UIT PA

TAGO

-Boeiend

alternatief voor Sauvignons uit de

Loire, Nieuw-Zeeland en het Bordeaux-

Graves-district (Pessac-Léognan).

SaurusChardonnayPatagonië, ArgentiniëOOGSTJAAR: 2010

DRUIVEN: Chardonnay

DRINKADVIES: Op dronk vanaf 2011 tot 2014

ALCOHOL: 13,0%

SERVEREN BIJ: Combineren met vrijwel alle voorge-rechten, salades en een breed assortiment uit het water: tong, tarbot, kabeljauw, grietbot en heel veel Franse, zachte korstkazen.

TEMPERATUUR: 12ºC

BESTELNUMMER: 3304

PRIJS: E 7,25

KWALITEIT

UIT

PAT

AG

ON

IË |

KW

ALITEIT UIT PATAGONIË | KW

ALITEIT UIT PA

TAGO

-

Mix tussen een type Chablis/Ma-

con en de opulente nieuwe wereld Chardonnays.

SaurusMalbecPatagonië, ArgentiniëOOGSTJAAR: 2008

DRUIVEN: Malbec

DRINKADVIES: Op dronk vanaf 2011 tot 2018

ALCOHOL: 13,0%

SERVEREN BIJ: Echte eetwijn: deskundig gerooster-de, dikke, lang afgehangen entrecote met vetrand of T-bone. Lamsbout uit de oven. Door de zachte tannines eventueel ook te combineren met vis (op de huid gebakken, geroosterd) mogelijk.

TEMPERATUUR: 18ºC

BESTELNUMMER: 3404

PRIJS: E 7,25

KWALITEIT

UIT

PAT

AG

ON

IË |

KW

ALITEIT UIT PATAGONIË | KW

ALITEIT UIT PA

TAGO

-

Toegankelijker, verleidelijk en ……. erg veel goedkoper

dan een Pinot uit de Bourgogne.

SaurusPinot NoirPatagonië, Argentinië

OOGSTJAAR: 2008

DRUIVEN: Pinot Noir

DRINKADVIES: Op dronk vanaf 2011 tot 2015

ALCOHOL: 13,0%

SERVEREN BIJ: Delicate hoofdgerechten op basis van gevogelte (bresse-kip en parelhoen) en kalfsvlees

TEMPERATUUR: 16ºC

BESTELNUMMER: 3504

PRIJS: E 8,25

KWALITEIT

UIT

PAT

AG

ON

IË |

KW

ALITEIT UIT PATAGONIË | KW

ALITEIT UIT PA

TAGO

-

Echt genieten dit!

Model Malbec met zachte tannines, een zwoele frisheid en het vitale van de optimaal sappige

vrucht.

NIEUWE O

OGST

tijd

elijk

wee

r

volop

leve

rbaa

r

Fijne en verfrissing doorlatende textuur. Smaakintensieve, speelse en sappige materie met een goede balans en verkwikkende maar zachte wijnzuren. Zeer goede lengte met een mintimpressie.

Sappige materie met toch een serieuze structuur en de fractie bitterheid die de goede, witte wijnen markeert. De afdaling in de mens is heerlijk en ook ontspannend.

Combinatie van warmte, generositeit, met als tegenspelers koele frisheid en een levendige sappigheid. Toegankelijk maar met ruim voldoende contrast en kracht.

Discrete expressie met een waarneembare, fijne houtin-vloed. Opvallend homogeen boeket met de uiterst subtiele kruidigheid van de Pinot-Noir (zwarte bramen).

Page 11: Wijnkroniek Sauter Wijnen april-mei 2011

11Voor uitgebreide proefnotities zie www.sauterwijnen.nl

ANTWOORDBON

ONTVANG ONS GRATIS MAGAZINE

AGENDA

Deze antwoordbon s.v.p. uitknippen langs de stippel-lijn en in een ongefrankeerde envelop opsturen naar:

Antwoordnummer 26 6200 VD Maastricht

Het magazine WIJN verschijnt een aantal keren per jaar in combinatie met onze WIJN Courant en de persoonlijk nieuws-/wijnbrieven. Het magazine en onze documentatie is een echte inspiratiebron voor uw wijnaankopen. We informeren u uit-gebreid over wijn, onze wijnmakers en de vele raakvlakken met wijn. U kunt zich aanmelden voor onze documentatie via de onderstaande antwoordbon of via www.sauterwijnen.nl.

MAGAZINE VOOR WIJNLIEFHEBBERS EN LEVENSGENIETERS

OKTOBER / NOVEMBER 2010

De Rieslings uit 2009 van Prinz

von Hessen uit de Rheingau zijn

dit jaar wel heel erg lekker!

RIOJA LIEFHEBBERSOPGELET! NIEUW! CASA PRIMICIA

SPAANSE KLASSE!

De Pinot Grigio van Bidoli;

ideale eet- en ontspanwijn

èn begeleider van oosterse

gerechten.

ABADIA RETUERTALA SPINETTA NIEUW!GAGLIOLEBERNABELEVA

Verleidelijk biologisch wit en

rood uit La Mancha onder de

€ 6,00!

MEER MOOIS UIT

ITALIË EN SPANJE

De drie creaties van Tomàs Cusiné afkomstig uit Costers del Segre, even ten zuidwesten van Barcelona.

MAGAZINE VOOR WIJNLIEFHEBBERS EN LEVENSGENIETERS

MAART/APRIL 2011

• BIDOLI: 4x betaalbaar Italiaans

• GRAHAM BECK: Super Brut voor een superprijs!

Verleidelijke karakterwijnen uit de MINERVOIS

De geboorte van een Spaanse Grand Cru

HET IS TIJD VOOR Tempier Rosé!Chianti van Spinetta en Vermentino 2010 is leverbaar

Cuvée Venus2009: onweerstaanbaar LEKKER

TIP!

MIJ

N G

EGEV

ENS

Naa

m:

D

hr.

Mev

r.

Adr

es:

Post

code

/woo

npla

ats:

Tele

foon

:

E-m

ail:

J

a, s

tuur

mij

gra

tis

uw m

agaz

ine

WIJ

N e

n uw

doc

umen

tati

e.

Opm

erki

ngen

:

NUMMER Omschrijving

0104 WIT __________ x 6 flessen Domaine de Joÿ | 2010 l'Etoile Côtes de Gascogne a.c. € 6,00 0204 ROOD __________ x 6 flessen Casa Primicia | 2009 Joven Rioja DOC | Spanje € 6,25 0304 WIT __________ x 6 flessen Louis Fabre | 2010 Sauvignon Blanc Pays d'Oc IGP € 6,75 0404 WIT __________ x 6 flessen Domaine Maurel | 2010 Chenin-Colombard Pays d'Oc IGP € 6,90 0504 WIT __________ x 6 flessen Orden Tercera | 2010 Rueda Verdejo DO | Spanje € 7,90 0604 ROSE __________ x 6 flessen Louis Fabre | 2009/10 Cabernet Sauvignon VdP d'Oc € 6,25 0704 WIT __________ x 6 flessen Quinta do Alqueve | 2009 Fernao Pires Ribatejo | Portugal € 9,95 0804 ROOD __________ x 6 flessen Domaine de Subremont | 2010 Coteaux Peyriac IGP € 5,65 0904 - x 1 Proefpakket LENTE (TIP) 6 X 1 flessen € 43,50 1004 - x 1 Proefpakket LENTE (TIP) 6 x 2 flessen en 1 fles Prosecco CADEAU € 84,75 1104 WIT __________ x 6 flessen Bernhard Ott | 2010 Am Berg Wagram | Oostenrijk € 9,90 1204 WIT __________ x 6 flessen Bernhard Ott | 2010 Fass 4 Wagram | Oostenrijk € 14,50 1304 ROOD __________ x 6 flessen Iby | 2010 Classic Mittelburgenland DAC | Oostenrijk € 9,25 1404 ROOD __________ x 6 flessen Iby | 2008 Hochäcker Mittelburgenland DAC | Oostenrijk € 11,95 1504 - x 1 Proefpakket OOSTENRIJK (TIP) 6 flessen € 83,05 € 67,50 1604 WIT __________ x 6 flessen Maison Preiss-Zimmer | Pinot Blanc 2009 Alsace ac € 7,75 1704 WIT __________ x 6 flessen Domaine de Simonet | 2010 Bourboulenc VdP de l'Aude € 8,95 1804 WIT __________ x 6 flessen Domaine Les Rocailles | Apremont 2010 Savoie a.c. € 8,95 1904 WIT __________ x 6 flessen Tomàs Cusiné | Auzells 2009 Costers del Segre DO | Spanje € 12,50 2004 ROSE __________ x 6 flessen Mas Paillet | 2010 Mont du Roy VdP d'Oc Rosé € 6,95 2104 ROSE __________ x 6 flessen Le Bois des Violettes | 2010 Pays d'Oc IGP € 5,25 2204 ROSE __________ x 6 flessen Alain Maurel | 2009 Fruit d'été Pays d'Oc IGP € 5,95 2304 ROSE __________ x 6 flessen Arnet | Les Olivettes 2010 Saint-Saturnin AOP € 6,95 2404 ROSE __________ x 6 flessen Domaine Maurel | 2010 Cabernet-Sauvignon Pays d'Oc IGP € 6,45 2504 WIT __________ x 6 flessen Collagù | Prosecco Spumante Valdobbiadene | Veneto | Italië € 9,95 2604 WIT __________ x 6 flessen Illuminati | Pligia 2010 Controguerra DOC | Italië € 6,75 2704 ROOD __________ x 6 flessen Illuminati | Spiano 2009 Montepulciano d'Abruzzo | Italië € 7,75 2804 WIT __________ x 6 flessen Custoza | 2010 Garganega Garda DOC | Italië € 7,25 2904 WIT __________ x 6 flessen Custoza 2010 Soave DOC | Italië € 7,45 3004 ROOD __________ x 6 flessen Custoza 2010 Bardolino DOC | Italië € 7,45 3104 ROOD __________ x 6 flessen Custoza 2010 Valpolicella d.o.c. | Italië € 8,95 3204 WIT __________ x 6 flessen Saurus | 2010 Sauvignon Blanc Patagonië | Argentinië € 7,25 3304 WIT __________ x 6 flessen Saurus | Chardonnay 2010 Patagonië | Argentinië € 7,25 3404 ROOD __________ x 6 flessen Saurus | 2008 Malbec Patagonië | Argentinië € 7,25 3504 ROOD __________ x 6 flessen Saurus | 2008 Pinot Noir Patagonië | Argentinië € 8,25 3604 WIT __________ x 6 flessen Villa Huesgen | 2009 Riesling by the glass Mosel | Duitsland € 9,25 3704 WIT __________ x 6 flessen Graham Beck | 2010 Sauvignon Blanc Western Cape | Zuid Afrika € 9,75 3804 WIT __________ x 6 flessen Perrin & Fils | 2010 Réserve Côtes du Rhône a.c. € 10,50 3904 WIT __________ x 6 flessen Domaine des Terres Dorées | 2009 Beaujolais Blanc a.c. € 11,50 4004 ROSE __________ x 6 flessen Lisati | Cabernet-Sauvignon/Cabernet-Franc Villányi D.H.C.| Hongarije € 8,25 4104 ROOD __________ x 6 flessen Tomàs Cusiné | 2009 Drac Magic Costers del Segre | Spanje € 8,95 4204 ROOD __________ x 6 flessen Perrin & Fils | 2009 Réserve Côtes du Rhône a.c. € 10,50

Elke laatste zaterdag van de maand organiseren we een inloopproeverij. Op de proeftafel staan ongeveer 25 wijnen afgestemd op het seizoen en ons actueel aanbod. U kunt op elk gewenst moment binnenlopen en op eigen gelegenheid de wijnen proeven. Deelname aan deze inloop-proeverij is kosteloos. Inschrijven is niet nodig.

MAASTRICHT BUSSUM 23/04 | Inloopproeverij 10.00 - 15.00 uur

28/05 | Inloopproeverij 10.00 - 15.00 uur

25/06 | GEEN Inloopproeverij

23/04 | Inloopproeverij 12.00 - 17.00 uur

28/05 | Inloopproeverij 12.00 - 17.00 uur

25/06 | Inloopproeverij 12.00 - 17.00 uur

Page 12: Wijnkroniek Sauter Wijnen april-mei 2011

KOOP 12 FLN VAN DEZE SELECTIE EN KRIJG 6 GLAZEN CADEAU T.W

.V

. € 17

,50*

IN S

TOR

E P

RO

MO

TIO

NMAASTRICHT

BUSSUM

Only in

OOGSTJAAR: 2009

DRINKADVIES: Op dronk vanaf 2011 tot 2014

BESTELNUMMER: 3604

Verkwikkende, smaakintensieve en dorstles-sende, droge Riesling.

Villa HuesgenRiesling by the glass | Mosel, Duitsland

PRIJS: E 9,25

SUPERDEAL*IN STORE ONLY PROMOTIONS!

OOGSTJAAR: 2010

DRINKADVIES: Op dronk vanaf 2011 tot 2015

BESTELNUMMER: 3704

Graham BeckSauvignon Blanc | Western Cape, Zuid-Afrika

PRIJS: E 9,75

SUPERDEAL*IN STORE ONLY PROMOTIONS!

OOGSTJAAR: 2010

DRINKADVIES: Op dronk vanaf 2011 tot 2014

BESTELNUMMER: 3804

Perrin & FilsRéserve Côtes du Rhône a.c.

PRIJS: E 10,50

SUPERDEAL*IN STORE ONLY PROMOTIONS!

OOGSTJAAR: 2009

DRINKADVIES: Op dronk vanaf 2011 tot 2014

BESTELNUMMER: 3904

Domaine des Terres DoréesChardonnay Beaujolais Blanc a.c.

PRIJS: E 11,50

SUPERDEAL*IN STORE ONLY PROMOTIONS!

OOGSTJAAR: 2009

DRINKADVIES: Op dronk vanaf 2011 tot 2013

BESTELNUMMER: 4104

Thomàs CusinéDrac Magic Costers del Segre d.o. Spanje

PRIJS: E 8,95

SUPERDEAL*IN STORE ONLY PROMOTIONS!

OOGSTJAAR: 2009

DRINKADVIES: Op dronk vanaf 2010 tot 2015

BESTELNUMMER: 4204

Perrin & FilsRéserve Côtes du Rhône a.c.

PRIJS: E 10,50

SUPERDEAL*IN STORE ONLY PROMOTIONS!

SUPERDEAL!IN STORE ONLY PROMOTIONS!

*Deze actie geldt alleen voor de zeven wijnen die vermeld staan op deze pagina. Per 12 flessen ontvangt u 6 glazen onder voorwaarde dat u minimaal 6 flessen per soort bestelt. Bij deze glazenactie vervalt de afhaalkorting of de 13e fles actie. Deze actie cumuleert niet met andere kortingen of acties. Geldig in Maastricht en Bussum tot 16 mei 2011 of zolang de voorraad strekt. Indien u ervoor kiest om de wijnen te laten bezorgen, dan ontvangt u een voucher bij uw bestelling die recht geeft om deze glazen in Maastricht of Bussum op te halen. De voucher is geldig tot en met 31 mei 2011.

OOGSTJAAR: 2009

DRINKADVIES: Op dronk vanaf 2011 tot 2012

BESTELNUMMER: 4004

Lisati Rosé Villanyi | Hongarije

PRIJS: E 8,25

SUPERDEAL*IN STORE ONLY PROMOTIONS!

Als u deze selectie laat bezorgen, ontvangt u een voucher bij uw bestelling om uw glaswerk af te halen in Maastricht of Bussum.

Gulle, verteerbare Chardonnay; groot en direct plezier! Heerlijke (lunch)wijn die ook buiten de maaltijd ter ontspanning geschonken kan worden.

Opvallend smaakintensief en contrastrijk! Deze geweldige karakterrosé is het resultaat van een directe persing en saigné techniek (aderlating).

Met groot gevoel gevinifieerd en met een hoog pleziergehalte. Elegant gestructureerd, maar met een lang door galmende smaakintensiteit.

Opvallend verfijnde expressie met verse en geconfijte vruchten (dadels), witte chocolade en een discrete kruidigheid. Wat een subtiel genot.

De kenmerkende frisheid (zonder scherpte) en de pikante smaakintensiteit zijn volop present in deze levendige en verkwikkende materie.

Echte, goede Rhône-expressie en een heerlijke fruitmand (abrikozen, perziken, honing) met een subtiele, minerale (vuursteen) invloed.