Wijkkrant 1 2010

40
WATERINGSE VELD STICHTING WIJKKRANT www.swwv.nl [email protected] INHOUD: Koninginnedag............................................. pag. 3 Burgemeester............................................... pag. 4 Info Bewonersplatform ............................... pag. 5 Viswedstrijd ................................................. pag. 7 Diverse Zorg ................................................. pag. 9 – 19 WZH .............................................................. pag. 17 Politie ............................................................ pag. 27 Sociale Kaart ................................................ pag. 39 6e jaargang – Nummer 1 – APRIL 2010 Redactieadres: Lievensbergstraat 21 – 2548 SG Den Haag – E-mail: [email protected] MMX 30 April Koninginnedag. Het feest zal in het Vlietpark (bij de Romeinse brug) georganiseerd worden. We ma- ken er met elkaar weer een gezellige dag van en nodi- gen daarom alle wijkbewoners uit om hierbij aanwezig te zijn. Pag. 3. Zaterdag 5 Juni Plein tot Plein Festijn. Het bewoners- platform nodigt de bewoners uit om samen voor de 6e keer het grootse wijk- feest te vieren. De gehele dag zal er van alles te beleven zijn. Voor meer info: zie pag. 5 Informatie bewonersplatform. MIJLPAAL BESTAAT 5 JAAR (PAG.23)

Transcript of Wijkkrant 1 2010

Page 1: Wijkkrant 1 2010

6e jaargang - Nr. 1 - April 2010 www.swwv.nl - 1

WAT E R I N G S E V E L DWAT E R I N G S E V E L DSTICHTING WIJKKRANT

www.swwv.nl [email protected]

INHOUD:Koninginnedag ............................................. pag. 3Burgemeester ............................................... pag. 4Info Bewonersplatform ............................... pag. 5Viswedstrijd ................................................. pag. 7Diverse Zorg ................................................. pag. 9 – 19WZH .............................................................. pag. 17Politie ............................................................ pag. 27Sociale Kaart ................................................ pag. 39

6e jaargang – Nummer 1 – APRIL 2010

Redactieadres: Lievensbergstraat 21 – 2548 SG Den Haag – E-mail: [email protected]

MM

X

30 April Koninginnedag. Het feest zal in het Vlietpark (bij de Romeinse brug) georganiseerd worden. We ma-ken er met elkaar weer een gezellige dag van en nodi-gen daarom alle wijkbewoners uit om hierbij aanwezig te zijn. Pag. 3.

Zaterdag 5 Juni Plein tot Plein Festijn. Het bewoners-platform nodigt de bewoners uit om samen voor de 6e keer het grootse wijk-feest te vieren. De gehele dag zal er van alles te beleven zijn. Voor meer info: zie pag. 5 Informatie bewonersplatform.

MIJLPAAL BESTAAT 5 JAAR (PAG.23)

Page 2: Wijkkrant 1 2010

2 [email protected]

De langdurige vorstperiodes van de voorbije winter hebben de bouwers van het nieuwe Stadskantoor aan de Leyweg flink parten gespeeld. De vloeren en gevels van de nieuwbouw liggen als bouwpakketjes klaar in de fabrieken om naar Den Haag te worden gebracht. Maar een dun laagje beton om de verbinding te ma-ken tussen alle onderdelen kon door de aanhoudende vorst telkens niet worden gestort. Daardoor kon er langdurig niet verder worden gestapeld in het hoge tempo van vóór de jaarwisseling. Toen kwam er iedere negen werkdagen één verdieping bij. Het leverde wel mooie plaatjes op, zoals op bijgaande foto is te zien.

Balans opmakenOp het moment van schrijven van dit artikel (eind janu-ari) is er nog geen zicht op wanneer de koude echt tem-pert. Ook het effect van de vorst op de totale voortgang is nog niet in te schatten. Natuurlijk is in de planning rekening gehouden met de winter, door van minder ‘werkbare dagen’ uit te gaan dan in andere seizoenen. Daarnaast konden andere werkzaamheden wel door-gaan, bijvoorbeeld aan de glazen gevels. Eind maart wordt de balans van het winterse weer opgemaakt. Dan pas valt aan te geven, wanneer het hoogste punt van de nieuwbouw wordt bereikt.

Afsluiting LeywegOok wordt eind maart definitief duidelijk, wanneer dit deel van de Leyweg tijdelijk wordt afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Deze afsluiting is nodig om

veiligheidsredenen. In de bouwvergunning is een veiligheidszone voorgeschreven. Dit om te voorkomen dat passanten in gevaar komen onder hijslas-ten. De veiligheidszone wordt groter naarmate de bouw hoger komt. Tegelijkertijd helt de voorkant van het ge-bouw steeds meer over naar de straatkant. Tij-dens de afsluiting blijft ook dit deel van de Ley-weg wel toegankelijk voor voetgangers, fiet-sers en hulpdiensten.

Voor de omleidingen van het overige verkeer is een verkeersplan opgesteld. Als het zover is, zal de afslui-ting via de gebruikelijke kanalen in de publiciteit ko-men. De tijdelijke afsluiting is trouwens een voorproef-je van de uiteindelijke situatie. In het Masterplan voor het gebied is vastgelegd dat dit stuk van de Leyweg verkeersluw wordt. Dat betekent dat er wel bussen, fietsers en voetgangers doorheen kunnen, maar geen doorgaand autoverkeer. Met deze maatregelen moet de omgeving van het nieuwe gebouw een aangenaam verblijfsklimaat krijgen. De plannen daarvoor worden op dit moment uitgewerkt.

Winterse perikelen Villa Escamp

Villa Escamp, het glazen gebouwtje op de hoek Ley-weg/Melis Stokelaan, is inmiddels enkele maanden geopend. In de Villa valt van alles te zien en te beleven. U kunt de kamers van de Villa bezichtigen of deelne-men aan het activiteitenprogramma. Zo kunt u men-sen lenen uit de mensenbibliotheek. In de collectie zijn mensen opgenomen met een interessant verhaal die dit met anderen willen delen. In korte films op de wand van Villa Escamp stellen de leenpersonen zich voor, zo-als een Marokkaanse dichter en een ooggetuige van de val van de Berlijnse muur. Deze leenpersonen zijn op afspraak 1 uur te leen. Er is nog steeds plaats voor nieuwe verhalen, heeft u interesse neem dan contact op met Villa Escamp. In de tuinkamer worden maande-lijks literaire avonden georganiseerd. Hiervoor staan o.a. Joost Zwagerman en Ramsey Nasr op het bijzon-dere programma. In maart zal de kookwedstrijd Battle of the Mums plaatsvinden, een unieke activiteit voor de hele familie. Moeders met geweldige recepten strijden om de vergulde pollepel, het publiek kan zelf proeven van de verschillende wereldgerechten. Vanaf april is de expositie Topstukken te bezichtigen. Voorwerpen van mensen uit de wijk vormen samen het geheugen van Zuidwest, en worden op een ongebruikelijke manier tentoongesteld. Het Haags Historisch Museum geeft in de Villa verschillende workshops die gekoppeld zijn aan deze expositie. Het actuele aanbod en een toelich-ting op de programmering is terug te vinden op www.villaescamp.nl, meer informatie kunt u verkrijgen via [email protected] Ook Wateringse Veld heeft al di-verse topstukken aan het Haags Historisch Museum getoond. Bewoners die dit samen met Willy Broekhuij-sen hebben gedaan en hun topstuk opnieuw willen tentoonstellen worden verzocht om met Willy contact op te nemen op nummer: 070-3231077.

Geïnteresseerd in stoelmassage bij uw werkgever?

Informeer naar de mogelijkheid voor

EEN GRATIS DEMONSTRATIEMASSAGEop uw werkplek

www.stoelmassage-in-de-randstad.nlLievensbergstraat 382548 SG Den HaagTel: 06 1466 8847

Zowel voor bedrijven als voor particulieren!

Page 3: Wijkkrant 1 2010

6e jaargang - Nr. 1 - April 2010 www.swwv.nl - 3

IFioriBloemen - Planten

Bloem-, Bruids-,& Rouwarrangementen

Laan van Wateringse Veld 1507

Den HaagTel.: 070 - 3938350

Fax: 070 - [email protected] www.ifiori.nl

Wij bezorgen wereldwijd

Wij zijn elkezondag openvan 11.00 tot

17.00 uur!!

Onverwachts

op bezoek?

Voor de 2e keer wordt op 30 april, het Koninginnedag-feest in het Wateringse Veld georganiseerd. De feeste-lijkheden beginnen om 10 uur en duren tot 17 uur, en heeft als thema “Kleurrijk Oranjefeest 2010” en wordt gehouden in het “Vlietpark” gelegen langs de Santia-gosingel. Uiteraard bent U als wijkbewoner van harte uitgenodigd, op verzoek van velen ben ik erin geslaagd om Nicole Hermans met de groep Nica wederom te strikken om het feest muzikaal te willen openen, dit zal rond 10 uur plaatsvinden. Velen van u hadden aange-geven kippenvel te hebben gekregen van haar vertol-king van de Portugese Fado’s welke zij ten gehore heeft gebracht, wij willen u hierin graag tegemoet komen. Wilt u uw overtollige spulletjes verkopen, geen pro-bleem er is gelegenheid voor een grote vrijmarkt. Ook is er een talentenjacht, zijn er de gehele dag door

Kleurrijk Oranjefeest en Vrijmarkt in het Wateringse Veld

live-optredens, een Illusionisten act, Karaoke, er wor-den Oudhollandse spelen georganiseerd en zijn er springkussens. Ook is er aan koffie/thee en een patatje gedacht, de Haagse Icoon “Paula Udondek” zal het kleurrijk Oranjefeest 2010 presenteren. Vanuit een po-diumtruck zal een DJ muziek draaien, is er gelegenheid voor musical- en dans uitvoeringen en er gelegenheid is voor startend talent, ook hebben bekende artiesten een toezegging gedaan, zelfs de naam van onze eigen Jerry wordt genoemd. Heeft u talent en u wilt optreden,

meld u dan voor 23 april aan, neem daartoe contact op met onderstaand adres. 30 april worden er foto’s ge-maakt in de wijk van woningen die een creatieve vlag hebben uithangen. Een jury zal de meest creatieve vlag beoordelen. De winnaar wordt bekend gemaakt in het Zuidwest Nieuws/ De Parel/ het Ad en in de wijkkrant. Indien u aan dit jaarlijks terugkerend evenement mee wilt werken als artiest of als vrijwilliger, kunt u voor nadere informatie of voor aanmelding terecht bij het onderstaand adres, u bent van harte welkom.Uiteraard zijn wij nog op zoek naar sponsors, wij bie-den een succesvolle dag en veel PR.

Namens het organiserend comité,

J.D. de BruijnHans Lodeizenstraat 172548 EN ’s-Gravenhage06-5 399 [email protected]

Beste wijkgenoten,In de vorige Mijlpaal heeft Joke van Zoest het stokje van de voorstelronde van het Burgerschapspanel Wa-teringse Veld aan mij doorgegeven. Mijn naam is Alice van Mourik en ook ik maak deel uit van het panel. Ik ben in het panel gekomen omdat ik een praktijk in leer-lingbegeleiding in Wateringse Veld heb. In mijn prak-tijk begeleid ik leerlingen in het voortgezet onderwijs en studenten die om welke reden dan ook vastlopen in hun opleiding/studie. Mocht u geïnteresseerd zijn, dan vindt u verdere informatie op: www.vanmourik-leerlingbegeleiding.nl. Daarnaast ben ik ook al 10 jaar met veel plezier inwoner van Wateringse Veld. Binnen het burgerschapspanel wil ik mij, gezien mijn werk-zaamheden en ervaring met de jeugd, graag inzetten

voor de jongeren in Wateringse Veld, maar ook de bewoners uit andere leef-tijdscategorieën kunnen op mijn steun rekenen. Door mijn ogen en oren open te houden probeer ik signalen op te vangen van bewoners en initiatieven te nemen om het wijkklimaat nog ple-zieriger te maken. Zo hoorde ik een tijd

geleden van de pedicure uit de wijk, Jacqueline Tuijt, dat een aantal van haar klanten het leuk zou vinden als er een ‘jeu de boules baan’ voor de oudere wijk-bewoners zou komen. Het burgerschapspanel heeft hiervoor inmiddels een initiatiefvoorstel ingediend bij de gemeente en we wachten nu op goedkeuring en de constructie van de baan. Mocht u zelf ideeën of vragen hebben, breng deze dan gerust onder de aandacht van één van de panelleden, zodat wij daar wellicht actie op kunnen ondernemen.

Graag geef ik de pen nu door aan één van mijn colle-ga-panelleden: Barbara Stevens.

Hartelijke groeten,Alice van Mourik

Het Burgerschapspanel Wateringse Veld stelt zich voor

Bij inlevering van deze bon krijgt u 1,50 korting* op uw zondags aankopen. *Bij besteding van €10,00 of meer.

Page 4: Wijkkrant 1 2010

4 [email protected]

Op dinsdag 16 Februari jl. heeft Burgemeester Jozias van Aartsen (van Den Haag) een informeel bezoek ge-bracht aan het Wateringse Veld. Wij, de redactie van de wijkkrant, waren als enige “pers” uitgenodigd om hem te begeleiden tijdens een wandeling door de wijk

samen met Gerard Lagerweij.Dhr. Van Aartsen kwam met Tram 16 naar de halte Oost-einde. De wandeling begon naar het Luch-tenburgplein, om te kijken naar het ver-nieuwde speelgras-veld voor de jeugd.

De schoolwoningen en de verhuizing van een deel van de Gantel naar De Waterlelie in de Wateringse Binnen-tuinen kwam aan bod. We steken de Laan weer terug over naar Parkbuurt Oosteinde, en zijn op weg naar de “Piratenspeeltuin”. Onderweg vertellen we hem over het Bo-menmuseum in de wijk en de architec-tuur van de huizen. In de speeltuin wa-ren vanwege de kou geen kinderen aan het spelen, maar het probleem van geen sanitaire voorziening, is wel aan de orde gekomen. De Wateringse Binnentuinen en de nieuwe school van De Gantel en de Maria Montessori ligt voor ons, maar wij

vervolgen onze wan-deling langs de San-tiagosingel, steken de Laan weer over en lopen via het Mia-mihof. Hier vergezelt de politie, Dhr. Rasen-berg en Gerrit van der Velde (al 13 jaar be-kend in de wijk) ons.

Zij geven uitleg over het wel en wee en de aanpak van de wijk Wateringse Veld. Gezamenlijk lopen we via het Dallashof (naar de Singel. (Ln.v.WV)We geven de Burgemeester vanuit de Chicagostraat een doorkijk naar het Wateringse Veld College. We vertel-len over de bouw, de leermogelijkheden en het aantal leerlingen. Terug over de Laan, waar Frank van der Woude van OCWV ons opvangt, om uit-gebreid te vertellen over de inrichting van de Laan in het Hoge Veld. Met het water, de vlonders, de spreuken, de indeling en de verkeerssituatie rond de scholen. Via de bibliotheek,

die we vereerden met een bliksembezoek, (burgemeester was verrast over de mo-derne inrichting) gaan we naar het winkel-centrum Hoge Veld. Bij de slagerij van Jan van Schaik werd hij getrakteerd op een stukje worst uit ei-

gen keuken. In het wijkcentrum werden we ontvangen door het Bewonersplatform, Burgerinitiatieven, Team van BIT en Stichting MOOI. Hier was ge-legenheid voor ieder om de burgemeester te informeren over hun “werkzaamhe-den”. Na afloop be-danken we hem dan ook hartelijk voor deze ontspannen, gezellige en informatieve bij-eenkomst in Wateringse Veld. Hij beloofde zeker gauw terug te komen.

Burgemeester van Aartsen brengt bezoek aan Wateringse Veld

Page 5: Wijkkrant 1 2010

6e jaargang - Nr. 1 - April 2010 www.swwv.nl - 5

In de MijlpaalZowel de Mijlpaal als het Bewonersplatform Wate-ringse Veld (BPWV) hebben zich tot doel gesteld de cohesie binnen de wijk te vergroten. Dit is dan ook de reden dat we besloten hebben om onze activiteiten weer in deze wijkkrant op te laten nemen. Het vorige kwartaal ontving u ons infoblad ’Wateringseveld.info’. U kunt deze pagina zien als een voortzetting van dit blad maar dan gebundeld in “de Mijlpaal”. Wij denken hiermee meer wijkbewoners te bereiken en tevens tot een kostenbesparing te komen die we dan weer voor andere leuke activiteiten kunnen gebruiken zoals het Plein tot Plein Festijn. Zoals u onderaan kunt zien vindt dit festijn plaats op 5 juni a.s. Wij willen weer een fes-tijn organiseren voor jong en oud. Met dit festijn gaan we de sport, cultuur en cohesie in de wijk stimuleren en zullen zowel de wijkorganisaties als het gemeente-bestuur zich aan de bewoners presenteren. Wij doen

ons best om meer wijkbewoners bij het platform te betrekken door bijvoorbeeld vrijwilligers te werven. Op dit moment zijn al veel vrijwilligers bezig om een leuk programma samen te stellen. Hierbij kunnen we nog steeds hulp gebruiken. Als u een handje wil mee-helpen neem dan contact op met het BPWV. Zie hier-onder de contactgegevens. Op de bewonersavond van 27 mei in het Wijkcentrum kunt u weer terecht voor allerlei informatie en kunt u ook uw wensen kenbaar maken voor de wijk. Ook gebruiken wij deze avond om financieel verantwoording af te leggen en bestuurlijke zaken te regelen, zoals het voordragen van nieuwe be-stuursleden en bespreken van het aftreedrooster. De avond wordt weer besloten met een gezellig samenzijn onder genot van een hapje en een drankje. Voor crea-tieve bezigheden voor het hele gezin bent u welkom op het lentefeest. Graag willen wij u ook attenderen op onze muurkrant in de sportkantine en op onze website www. wateringseveld.info. Hierop vindt u alle actuele informatie terug. Graag tot ziens op het Plein tot Plein festijn, de Bewonersvergadering of het Lentefeest.

Op pad met AdOok de afgelopen maanden hebben we onze wande-lingen zoveel mogelijk voortgezet.Maar af en toe was het toch echt te bar. Hoewel de sneeuw zijn charme heeft moeten we onze gezond-heid niet op het spel zetten. Een botbreuk op onze leeftijd is zeker niet aan te raden. We zijn bofkonten dat we kunnen besluiten om het een dagje over te slaan. Kon dat ook maar met het werk, want naar het werk gaan met dit weer is toch ook geen pretje. Op een gegeven moment leek het erop dat je helemaal Wate-ringse Veld niet meer in - of uit kon . Tramlijn 16 was ingesneeuwd en stond halverwege stil op de Laan van Wateringse Veld. Bussen en taxi’s reden niet meer. De geparkeerde auto’s konden niet uit hun parkeervak-ken komen omdat de wielen bleven doorslippen. Het vrachtverkeer blokkeerde vervolgens nog eens deze verkeersader doordat zij niet over de verhoging heen kwamen naar de ventweg bij de winkels. Kortom, de chaos was compleet. Jammer dat weinig buurtgeno-ten gehoor hebben (kunnen) (ge)geven om de stoep goed begaanbaar te maken. Veel ouderen konden hier-door helemaal niet naar buiten. Zelf heb ik nog een poging gedaan om wat sneeuw te ruimen met de be-zem. Een sneeuwschuiver was helaas nergens meer verkrijgbaar. Ook in de periodes dat alle sneeuw weg was bleven de paden slecht begaanbaar. Het water kon nog niet goed weglopen en het bleef een modderpoel. Dit was ook goed te zien bij de werkzaamheden van de herinrichting aan de Laan van Wateringseveld. Deze zijn eveneens door het barre weer wat later aangevan-gen. Maar ik heb een enorm respect voor deze mensen die ondanks dit slechte weer voortvarend aan de slag zijn gegaan. Inmiddels zijn daar de resultaten zichtbaar van . Steeds zien we de positieve veranderingen in de wijk ontstaan. Veel automobilisten wisten de heu-vels in de Treslonglaan te ontwijken waardoor er nog steeds veel te hard werd gereden. Er zijn nu verkeers-drempels gemaakt die hopelijk wel het beoogde effect krijgen. We moeten er toch niet aan denken dat er eerst dodelijke ongevallen met kinderen moeten komen voordat men zich aan de 30 km gaat houden. Er viel ook weer veel te bespreken onderweg. Bijvoorbeeld Haïti was een onderwerp dat uitvoerig besproken is. Wat een drama en wat goed dat we met z’n allen weer diep in de buidel getast hebben om het leed daar iets te verzachten.We hebben toch maar geluk dat we in dit landje wonen. Zeker met de Pasen voor de deur is het heerlijk toeven op de wandelpaden in onze wijk. Neem bijvoorbeeld nog eens de bomenroute zoals die be-schreven is in het boek dat uitgegeven is door OCWV. Tot besluit wil ik iedereen prettig Pasen toewensen en een mooi voorjaar. Ad

Even voorstellen: Bestuursleden BPWV. Van links naar rechts: Rob van Vugt (secr.),Chan Nirmalsing (vz), Henny Hagelaar, Ad Lem en Marianne Rog (adm onderst). Niet op de foto: Sandra William, Remco Engels, Leon de Graaff en Said Achahboun

ContactgegevensBewonersplatform Wateringse VeldLaan van Wateringse Veld 392 - 2548 CJ Den Haag Telefoon: 070-309 70 19Email: [email protected]

Agenda April-Mei-Juni24 april - Lentefeest, Wijkcentrum Hoge Veld 12.00 uur27 mei - Bewonersavond, Wijkcentrum Hoge Veld 19.30 uur5 juni - Plein tot Plein Festijn, Lage Veld 11.00 uur

BewonersplatformWateringseveld

Page 6: Wijkkrant 1 2010

6 [email protected]

WIJKCENTRUM WATERINGSE VELDLaan van Wateringse Veld 392 tel. 070 – 3231077

e-mail: [email protected]

Burgemeester Van Aartsen op bezoek in Wateringse Veld en het wijkcentrumDinsdagmiddag 16 februari jl. heeft burgemeester Van Aartsen een rondleiding in Wateringse Veld gehad en meerdere locaties in de wijk bezocht. Zie pagina 4. De afronding van zijn bezoek vond op een informele ma-nier in het wijkcentrum plaats. Onder het genot van een drankje werd hij in de gelegenheid gesteld om met een aantal samenwerkingspartners verder over Wateringse Veld te praten.

Nieuwe gezichten in het wijkcentrumSander Ulehake / Redouan el Khayari / Bob KosterKinderwerkKinderwerkster Fatima Sabaouni zult u voorlopig even niet in het wijkcentrum zien. Zij is sinds 15 februari voor een periode van 6 maanden met verlof. Alle kin-deractiviteiten blijven natuurlijk gewoon doorlopen. Voor u vragen rondom deze activiteiten kunt u in deze periode terecht bij:

Sander Ulehake.Sander is ook al kinderwerker bij het team Rustenburg/Oostbroek/Leyen-burg en Erik Schipper. Erik kent u. Hij is een van onze jongerenwerkers en gaat tijdelijk ook een aantal kinderac-tiviteiten begeleiden.

Pilot clustering jongerenwerk Bouwlust / Vredelust / Wateringse VeldIn de wijken Bouwlust, Vrederust en Wateringse Veld zijn we per 8 februari met een pilot rondom het jonge-renwerk gestart die loopt tot 31 juli 2010. Het jongeren-werk van deze drie locaties is samengevoegd tot één cluster om effectiever in te kunnen zetten op het aan-bod van activiteiten en hiermee sneller de ambities te kunnen behalen. Een jongerenwerker gaat bijvoorbeeld in plaats van in één wijk in drie verschillende wijken met jongeren sporten. Dit betekent dat u naast onze huidige jonge-renwerkers: Nick Baggerman, Erik Schipper en Talitha Westerik ook nog drie andere jongerenwerkers afwis-selend in het wijkcentrum tegen zou kunnen komen:Redouan el Khayari,

Bob Koster (l) enMohammed Amkhaou.

Nieuwe speelgoed bij Speel-o-theek de Speelmuis In een speel-o-theek kan speelgoed tegen een kleine vergoeding worden geleend. Zo kunt u er eens kennis mee maken, of iets uitproberen, zonder dat u meteen veel geld kwijt bent. Soms besluit u dat het zinvol is om het zelf aan te schaffen, maar soms ook niet. Via een speel-o-theek kun u meer variatie aanbrengen in

de speelmogelijkhe-den van uw kind, of de mogelijkheden uitbreiden. Hiermee krijgen kinderen én u, als ouders, de kans om meer te ontdekken voor minder geld.De speel-o-theek beschikt weer over veel nieuw speel-goed. We hebben bijvoorbeeld nu extra materiaal als hulpmiddel bij het leren lezen, leren rekenenen en het oefenen met tegenstellingen, kleuren en vormen.Kent u Speel-o-theek de Speelmuis nog niet? Komt u dan een keer langs om eens een kijkje te nemen. U zult zien dat ook voor uw kind(eren) genoeg leuk speel-goed te leen is. De speel-o-theek bevindt zich op de 1e verdieping in het wijkcentrum en is geopend op maan-dagmiddag van 14.45 – 16.45 uur en woensdagmiddag van 13.00 – 15.00 uur.Voor meer informatie kunt u terecht bij: Margo v.d. Salm

Houdt u van vissen? NOTEER U DAN ALVAST DEZE DATUM: zaterdagavond 29 mei a.s.Op zaterdagavond 29 mei a.s. wordt voor liefhebbers van het vissen weer een viswedstrijd georganiseerd door meerdere organisaties uit de wijk waaronder het wijkcentrum. Zie ook pagina 7.

Op 24 april organiseren het wijkcentrum en het bewo-nersplatform gezamenlijk weer een gezellig “Lente-feest”. Het feest is ’s middags en er is een aanbod voor jong en oud.

Page 7: Wijkkrant 1 2010

6e jaargang - Nr. 1 - April 2010 www.swwv.nl - 7

Zaterdag 6 februari was dan eindelijk de lang verwach-te eerste wedstrijd van de G1 van Kameleon. Helaas kon Jeffrey U. nog niet meedoen en stonden we met z'n zessen. De tegenstander had voldoende spelers, dus wij kregen twee spelers van SEV. Het begin was overdonderend en al snel stonden we met 2-0 achter. Dit ondanks sterk verdedigen en goed keeperswerk van Michael, maar de overmacht was te groot, vooral omdat voorin de bal niet kon worden vastgehouden. Helaas moest Ivo al snel het veld ver-laten met een bovenbeenblessure, waardoor Hanna de rechtsbackpositie moest overnemen, niet bepaald haar hobby, maar het kon niet anders. Gelukkig kregen we een goede speler van SEV en konden we iets meer aan voetballen toekomen, waardoor de ruststand 3-3 werd. De tweede helft begon uitstekend en vooral door Mi-key kwamen we op een 6-3 voorsprong. De tegenstan-der haalde daarop zijn goede speler bij ons weg en werd bij hen in het veld gebracht. Hierdoor kantelde de wedstrijd volledig en kwam tenslotte de eindstand 6-9 tot stand. Wederom bleek, dat we op dat moment voorin niet aan voetballen konden toekomen en alles even hard weer terugkwam.Hopelijk zullen we erin slagen om enkele spelers er-bij te krijgen, zodat we niet afhankelijk hoeven te zijn van de tegenstander. Voor vragen over Kameleon: dan contact op met Theo van Oppen op 06-49 848 347.

SVH/Kameleon G1 - S.E.V. G2 Hengelsport winkel

Praktijk voor Fysiotherapie, sportfysiotherapie en echografie

PARKZICHT DE SCHILP Keukenhoflaan 34 Schaapweg 4a 2548 PA Den Haag 2285 SP rijswijk Tel: 070-3946544 Tel:070-396796706-14609790

Mensen die last hebben van ernstige kniepijn kunnen beter blijven bewegen in plaats van rust te nemen. Tot die conclusie komen onderzoekers onder leiding van sportarts Robbart van Linschoten van het Erasmus Me-disch Centrum. Aan het onderzoek deden 131 patiën-ten mee tussen de 14 en 40 jaar. De helft hield rust en de andere helft kreeg onder begeleiding van een sport-fysiotherapeut een intensief programma met oefenin-gen. Na drie maanden gaf de groep die de oefeningen volgde aan veel minder last te hebben en de knie beter te kunnen gebruiken. Ook na een jaar waren de resul-taten bij de actieve deelnemers beter. Volgens de on-derzoekers krijgen naar schatting circa 50.000 Neder-landers per jaar last van kniepijn, in wetenschappelijke kringen ook wel het patellofemorale pijnsyndroom ge-noemd. Hierbij ontstaat pijn aan de voorkant van de knie tijdens of na inspanning. Vrouwen hebben vaker last van de kwaal dan mannen. Dit oefenprogramma kan gevolgd worden in Sportfysiotherapeutisch cen-trum ‘De Schilp, schaapweg 4a in Rijswijk’.

Bewegen beter dan rust nemen

29 Mei landelijke visdag

Ronald, Bianca en Georgina v.d. Toorn Vrijthoff van RTV Hengelsport wonen al enige jaren met veel ple-zier in het Wateringse Veld. Sinds 2 jaar hebben wij een gezellige hengelsport winkel opgebouwd aan het Almeloplein 64 in Den Haag. In onze winkel kunt u op elk gebied van vissen uw hart ophalen, wij hebben een breed assortiment voor de recreant en de sportvisser. RTV Hengelsport is gespecialiseerd in het karper as-sortiment maar ook onze wit- en roofvis afdelingen zijn goed vertegenwoordigd. Neem ook eens een kijkje op onze vernieuwde website inclusief webwinkel waar leuke aanbiedingen te vin-den zijn, www.rtvhengelsport.nl.Leuke visfoto?? Stuur je visfoto in en wij plaatsen hem op de site, altijd leuk toch …RTV Hengelsport is ook te vinden op de Lande-lijke Visdag, zaterdag 29 Mei a.s., vanaf 18.15 uur, aan de Athenesingel, voor iedereen in het Wateringse Veld, daar helpen wij de kinderen, indien het nodig is, met het knopen en andere vistechnieken. Tegen een kleine vergoeding van € 1,50 kan bij ons een kindervispas gekocht worden aan de waterkant. Deze dag juichen wij dan ook van harte toe en stellen een aantal prijzen ter beschikking voor de kinderen die deelnemen aan deze wedstrijd.

Op zaterdag 29 mei a.s., Landelijke visdag, is er weer een viswedstrijd aan de Athenesingel. De wijkkrant or-ganiseert dit samen met de ‘s-Gravenhaagse Hengel-sport Vereniging ( GHV), het wijkcentrum en het bur-gerschapspanel. Samen gezellig vissen met je zoon, de buurman of opa en dames zijn ook welkom. Aanmel-den gratis vanaf 18.00 uur. Start van de viswedstrijd is om 18.30 uur tot 21.30 uur. Geen vergunning…. De GHV verstrekt een dag vergunning voor ieder. I.v.m. de nieuwe vergunningsregels 2010 voor het vissen in Den Haag (zie website www.ghvdenhaag.nl) is er een mo-gelijkheid om ter plaatse aan de tafel van RTV Hengel-sport een stadsvergunning (voor het vissen met 1 hen-gel en niet op roofvis) te kopen € 1,50 voor de jeugd tot 14 jaar en € 5,40 vanaf 14 jaar en ouder. Sportvissers die met 2 hengels willen vissen of ook op roofvis, kun-nen ter plaatse ook lid worden van de GHV. Voor ma-den, gesponsord door Cees de Maa (Hengelsportzaak op het Plein in Wateringen) en prijsjes wordt gezorgd.Voor info: Koos van Driel 070-38822621 of de wijkkrant Ursula Meijer 06-26476311 Alleen bij zeer slecht weer wordt er ter plaatse beslist of het niet doorgaat.

Page 8: Wijkkrant 1 2010

8 [email protected]

Dierenkliniek WateringseveldSantiagosingel 3 T: 070 394 12 38 [email protected] HN Den Haag F: 070 394 12 98 www.dierenkliniekwv.nl

.... zijn soms gevaarlijk voor onze huisdieren.Raar maar waar, zodra het mooie weer een feit is, is het meteen een heel stuk drukker in de kliniek. En dit is niet alleen vanwege drachtige poezen, jonge pups, keizersnedes, enz. Nee, het “grote” gevaar ligt overal op de loer. Iedereen zet ramen en deuren open en onze katten, nieuwsgierig als ze zijn, maken daar (mis)bruik van. Hierdoor ontstaan er gevaarlijke situaties, zoals katten die van een hogere etage vallen en blijken niet te kunnen vliegen. In het beste geval komen ze, zoals het spreekwoord aan geeft, netjes op hun pootjes te-recht. Helaas komt het regelmatig voor dat ze niet net-jes op de pootjes landen, of dat er een hekje staat of komen ze wel op hun pootjes terecht, maar slaan ze met een hun hoofdje door en breken zo oa hun kaak.Ook gebeurd het regelmatig dat een kat klem komt te zitten tussen bv een kantelraam. Vaak raken ze dan enorm in paniek en maken ze de schade alleen maar ernstiger. Met de eerste warme dagen zijn we gewoon nog niet gewend om onze kat in de gaten te houden en schiet hij/zij toch weg. Soms verdwalen ze, soms komen ze onder een auto terecht. Maar ook de katten die normaal al naar buiten mogen, lopen meer risico, want met het lengen van de dagen gaan ook de hor-monen opspelen. Gecastreerde en gesteriliseerde die-ren hebben hier minder last van, maar ook die hebben wel wat hormonen die “raar” gaan doen. Dit kan meer vechten tot gevolg hebben en dat kan weer abcessen enz veroorzaken. Vogels die lekker los mogen vliegen lijken wel aangetrokken te worden door een raam dat op een kiertje staat. Konijnen die lekker vers gras krij-gen en zich overeten met alle gevolgen vandien.Maar ook de honden zien vaker een dierenarts als het mooi weer is, want de baas heeft weer zin in een bos/strandwandeliong en hij is niet de enige.Met lekker weer lopen er heel veel honden buiten, lek-ker los enz. Maar net als bij mensen, vind ook niet ie-dere hond elke andere hond leuk of accepteerd niet dat de ander de baas speelt enz. Waar er 2 vechten hebben er 2 schuld, maar vaak hebben er ook 2 verwondin-gen. Zijn de honden ongeveer van gelijk gewicht dan komen we vaak weg met het opfrissen van de wond en indien nodig wat antibioticum. Maar is zo’n kleine rakker wat overmoedig geweest dan kan het wel eens ernstiger worden en zelfs komplete verscheuringen en klap longen enz. Laat iedere wond op tijd bekijken door een dierenarts, gelukkig valt het vaak mee, maar een klein gaatje wil niet altijd zeggen dat er maar wei-nig schade is. Als alleen een of twee hoektanden door de huid heen gaan kan het geheel niet ernstig lijken, maar de onderhuidse verscheuringen kunnen soms echt dramatisch zijn. De huid van een hond of kat zit nou eenmaal veel losser dan die van ons mensen en als deze losgescheurd wordt van de ondergrond dan

De eerste echte mooie dagen ...

is dat een uitstekende plaats voor bacterien om eens flink te keer te gaan. Soms zien we maar 1 klein gaatje, maar kan met een wondsonde tot wel 10-15cm onder de huid gekomen worden, deze wonden hebben dan echt behandeling nodig, zoals spoelen, antibioticum en soms zelfs drains of openleggen van de wond.Een gewaarschuwt mens telt voor twee: dus geniet met volle teugen van de lentedagen, maar vergeet niet om uw huisdier in de gaten te houden.

Natascha KolsterenDierenkliniek Wateringse VeldSantiagosingel 32548HN Den Haagwww.dierenkliniekwv.nl

Workshop ViltenOp woensdagmiddag 7 april van 13.00-15.00 uur. Tij-dens deze middag leer je de materialen kennen en de beginselen van het vilten. Je gaat naar huis met een prachtig zelf gevilte sjaal. Voor materiaal wordt ge-zorgd. De workshop is voor de leeftijd vanaf 16 jaar en ouder. Er is plaats voor 8-10 deelnemers. Aan deze workshop zijn kosten verbonden, voor meer informa-tie en inschrijving kunt u contact opnemen met Leonie Schelling (Stichting BOOG) 070-312 12 98Workshop Breien Op woensdag 14 april van 13.00-15.00 uur. Neem daar-bij zelf je materialen mee; wol en passende breinaal-den. We breien een mooie kronkelsjaal. De workshop is voor de leeftijd vanaf 16 jaar en ouder. Er is plaats voor 8-10 deelnemers. Aan deze workshop zijn kosten verbonden, voor meer informatie en inschrijving kunt u contact opnemen met Leonie Schelling (Stichting BOOG) 070-312 12 98Zaterdag 29 mei en zondag 30 mei is het Nationale kinderboerderijen weekend. Zondag 30 mei van 12.00 – 16.00 uur staat in het teken van Heel veel wol! De schapen worden geschoren en er zijn diversen de-monstraties te zien o.a. spinnen, vilten en breien. Ook de kinderen kunnen zich vermaken met verschillende doe-activiteiten.Jam maken! Woensdag 9 juni van 13.00 – 15.00 uur gaan we over-heerlijke aardbeieien jam maken. Eerst gaan we de aardbeiein plukken in de tuin en daarna maken we er zelf jam van. Boer en Beautydag Op woensdag 23 juni van 13.00 – 16.00 uur. Kom je eigen schoonheids-middeltjes maken van natuurpro-ducten. We gaan onder andere kruidenbuiltjes, hand-creme gezichtsmaskertjes en zeep maken. Verder kun je je die dag heerlijk laten verwennen op onze Boer en Beautydag!

Tot ziens op stadsboerderij Op Den Dijk!Beheerders team Saskia, Cock en Masjawww.denhaag.nl/stadsboerderijenTel:070-3965991

Nieuws van Stadsboerderij Op den Dijk

Page 9: Wijkkrant 1 2010

6e jaargang - Nr. 1 - April 2010 www.swwv.nl - 9

Voor een goede website komt aardig wat kijken.

Goed webdesign vergt (net als reclame) een doordachte communicatiestrategie en vervolgens goed teamwerk van de grafisch ontwerper, illustrator/fotograaf en tekstschrijver.

MMetDick ontwikkelt websites, online campagnes en optimaliseert bedrijfsdoelstellingen voor het MKB vanuit de overtuiging dan communicatie begint met visuele prikkeling... voor verrassend lage tarieven!

••

• • ••Athenesingel 14, 2548 TH Den Haag (Lage Veld)

t 0174 883 707 m 06 3400 1872 w www.metdick.nl e [email protected]

Vanaf 1 januari dit jaar heeft Orthodontiepraktijk Wateringseveld haar deuren geopend. In deze fraai ingerichte praktijk werken wij als enthousiast en er-varen team o.a. met het moderne Damon systeem. Voordeel van dit systeem is dat het sneller resultaat geeft en dat het nauwelijks nog nodig is om kiezen te trekken, met als gevolg een stralende lach!

GEOPEND!!!

start 5 maanden 14 maanden

Voor meer informatie of inschrijvingen: Orthodontiepraktijk Wateringseveld

Laan van Wateringseveld 1832548 BK Den Haag

tel: 070-3080090 of 070-3667904 (Meppelweg)of kijk op onze website

WWW.ORTHOWATERINGSEVELD.NLJ.Billet, orthodontist.

R. Azem, J. Loosman, tandartsen

Moderne tandheelkunde onder één dakIvory & Ivory biedt state-of-the-art tandheelkundige behandelingen in klant-

vriendelijke full-service klinieken. Persoonlijke zorg en aandacht staan centraal in

combinatie met kennis en kunde volgens de allerlaatste ontwikkelingen

binnen de tandheelkunde.

Basiszorg, zoals controles, preventie en mondhygiëne

Implantologie kunstwortels o.a. klikprothese of All-on-4

Parodontologie bij tandvleesaandoeningen

Endodontologie wortelkanaalbehandelingen

Orthodontie, beugelwerk voor jong en oud

Kindertandheelkunde

Esthetische tandheelkunde o.a. keramische kronen, facings, bleken

Kaakchirurgie

Tandprotheticus specialist in het maken van gebitsprotheses

Nog vragen? Bel 070 - 35 99 774 of bezoek onze website: www.ivory-ivory.nl

U zoekt een tandarts?U bent van harte welkom!

Politieke partijen debatteren over de snelle groei van voetbal vereniging SVH. Veiligheid en bereikbaarheid waren o.a de speerpunten voor de voorzetting van het debat. Aantal stellingen zoals een tramhalte, extra trai-ningsruimte zijn aangenomen om na de verkiezingen er op terug te komen.

Politiek debat

Page 11: Wijkkrant 1 2010

6e jaargang - Nr. 1 - April 2010 www.swwv.nl - 11

Nu In Wateringse Veld!Een praktijk waar u zonder medicijnen bevrijd kunt worden van al uw klachten met een zeer grote kans op succes en blijvende gezondheid. Maak vrijblijvend een afspraak .Telefoonnummer 06 28507882 of e-mail naar [email protected]

Kijk op de website voor reacties van cliënten.

YOGA YOGA YOGA VOORVOORVOOR JONGJONGJONG ENENEN OUDOUDOUD

OMDATOMDATOMDAT ONTSPANNINGONTSPANNINGONTSPANNING BELANGRIJKBELANGRIJKBELANGRIJK ISISIS!!!

Gratis proefles in o.a.:

● Kinderyoga 8-11 jaar

● Yogadance kids/adults

● Poweryoga extra les!

www.solideyoga.nl

Julialaan 6, Wateringen, tel: 06 24771145

Sir Winston Churchilllaan 490, 2285 ST RijswijkT (070) 3939335 www.thc-morgenstond.nl

Vrij parkeren voor de deur

•Tandheelkunde

•Kindermondzorg

•Mondhygiëniste

•Rolstoeltoegankelijk

Inschrijvenkannog,erisnogruimtevoornieuwepatiënten

www.renearns.nl

gezichtsbehandelingen bio peelings microdermabrasie permanente make-up anti-aging behandelingen infrarood afslank cabines ozon cabines permanente ontharing

. . . o o k z o ’ n z i n i n d e z o m e r ?

Laan van Wateringse Veld 787 tel. 070 - 78 50 780 www.purete.nl

permanente ontharingIPL kuur van 5 behandelingen

nu 10% korting

afslankkuur10x afslank-infrarood cabine

10x ozon-zuurstofcabinekuur á 300,-

nu 4 gratis extrabehandelingen

*geldig april en mei 2010

Page 12: Wijkkrant 1 2010

12 [email protected]

Nieuw iN de apotheekahaVadode zee producten, huidverzorging van het hoogste niveau.

euceriNeucerin is het op eerlijke huidwetenschap gebaseerde en door dermatologen aanbevolen merk voor huidverzorging.

www.apotheeklageveld.nlLaan van wateringse Veld 1375tel: 070-3364730Fax: 070-3364731

Graag wil ik me aan u voorstellen: ik ben Astrid Bred-dels en sinds eind oktober 2009 werkzaam als diëtist o.a. op gezondheidscentrum Lage Veld. Als diëtist be-geleid ik verschillende mensen met voedings- en di-eetadvies. U kunt bij mij terecht met o.a. overgewicht, ondergewicht, Diabetes Mellitus, verhoogd choleste-rolgehalte en (voedsel) allergie. Aan de hand van een denkbeeldige patiënt wil ik u graag laten zien wat ik als diëtist kan betekenen. In dit geval voor een patiënt met koemelkallergie.Casus: meisje van 4 jaar, buikpijn na het eten/drinken van koemelk (bijv. kaas, melk), test geeft positieve uit-slag voor koemelkallergie aan.Rol diëtist: tijdens het eerste consult wordt er geke-ken naar de voeding d.m.v. een voedings-anamnese. Hierbij let de diëtist vooral op de volledigheid van de voeding en de producten die koemelk bevatten. Na de voedingsanamnese wordt er gestart met het eerste deel van het eliminatie-provocatiedieet: het weglaten van producten waar koemelk in zit. De diëtist stelt een voorbeelddagmenu samen waar geen producten in voorkomen die koemelk bevatten. Dit zijn duidelijke koemelkproducten (melk, toetjes), maar ook minder duidelijke koemelkproducten zoals koekjes en brood. Het is de bedoeling dat dit dieet ongeveer vier weken wordt volgehouden. In die vier weken komt u nog een keer bij de diëtist om vragen te stellen en variatietips te krijgen.

Na de vier weken is het natuurlijk belangrijk om na te gaan of de buikpijn minder is geworden of zelfs over is gegaan. Na deze vier weken is het provocatie gedeelte van het dieet aan de beurt. Eén voor één worden de voedingsmiddelen die koemelk bevatten weer in het voedingspatroon ingevoerd. Nu is het belangrijk om erop te letten of de buikpijn weer terug komt. Is dit het geval, dan wordt de uitslag van de test die eerder is ge-daan bevestigt en is er sprake van koemelkallergie. Dit betekent dat er weinig koemelk bevattende producten worden verdragen. De diëtist stelt een voorbeelddag-menu op waar geen of weinig koemelk in voor komt. Tegelijk wordt er door de diëtist op gelet dat er nog wel voldoende voedingsstoffen, zoals calcium, in de voe-ding voorkomen. Ook levert de diëtist variatielijsten en een overzicht van producten die koemelk bevatten en natuurlijk ook welke producten geen koemelk bevat-ten. Het zal, zeker in het begin, nog nodig zijn om langs de diëtist te gaan; om vragen te kunnen stellen en om het voorbeelddagmenu aan te passen.

Deze casus is een voorbeeld van de werkzaamheden van de diëtist, in dit stukje gaat het over koemelkal-lergie. Maar de diëtist kan ook een bijdrage aan uw gezondheid leveren als er sprake is van bijvoorbeeld overgewicht, Diabetes Mellitus of als u vragen heeft op het gebied van voeding.

Graag tot ziens!

Astrid Breddels, diëtist

Beste lezers van deze wijkkrant,

Page 13: Wijkkrant 1 2010

6e jaargang - Nr. 1 - April 2010 www.swwv.nl - 13

L.M. KopsA.J. ReitsmaA.M.H. Vijverberg

Heulweg 112291 BW WateringenTelefoon: 0174-226939 www. verloskundigenwateringen.nl

Onze verloskundigen kunnen u hierover meer informatie geven. Bel voor een afspraak 0174-226289 of 0174-226939, of kijk op onze website: www.verloskundigenwateringen.nlGezondheidcentrum Lage veld, Middenweg 157, Wateringse veld.

Linda KopsAstrid Reitsma

Angelique Vijverberg

Per 1 augustus 2009 maken wij ook echo’s

Kunt u het u nog herinneren? Bij een bepaald merk chips kreeg je flippo’s. Het waren van die ronde munt-jes, met allerlei verschillende kleuren en afdrukjes.De kinderen waren er dol op. En ik verzamelde ze ook, om weg te geven aan de kinderen die met hun zwan-gere moeder meekwamen op het spreekuur. In de marketing werd het “weggeven” van deze prula-ria een hype. Voetbalplaatjes bij de ene supermarkt, gogo’s bij de andere. Princessenstickers in beschuit-pakken. Funnies in de hagelslag. En ik had echt nooit gedacht dat deze hype nog eens in de verloskunde zou binnendringen…..

Als verloskundige zijn er dagen dat je ’s morgens om 6.00uur de deur uit gaat en er ’s avonds om 22.00 weer in stapt.Maandag 15 maart was zo’n dag..Toen ik ’s avonds thuis kwam stond het antwoordap-paraat te knipperen. 10 berichten..Er was 1 bericht bij, waarbij ik niet duidelijk kon in-schatten of de vraag dringend was.(bloedverlies? buikpijn? ongerust ergens over?). De dame die had ingesproken had er niet bij vermeld wat er aan de hand was, dus ik besloot ondanks het tijdstip haar toch nog terug te bellen. Ze had een be-langrijke vraag.En de vraag was: ik ben zwanger en wat krijg ik als ik me bij jullie aanmeld?Ik vroeg haar wat ze bedoelde. Nou, haar vriendin zat bij een verloskundige en daar kreeg ze een maxi cosi. Wat krijg ik dus bij jullie? Nou, ehh, geen kadootjes of iets dergelijks.Wel: persoonlijke zorg, 24 uur bereikbaarheid, avondspreekuren, echo’s op onze eigen praktijk, uitge-

De voetbalplaatjes, gogo’s en disneyfiguurtjes cultuur

breide voorlichting over de bevalling, aandacht voor persoonlijke keuze in manier van bevallen, lokatie van bevallen en voorlichting over pijnbestrijding en nog veel meer…. Maar geen maxi cosi’s, kadobonnen van de plaatselijke babyzaak of een mama en baby- beau-typakket. De dame wilde nog even geen afspraak ma-ken, ze ging nog even verder kijken (lees: shoppen). Tja, marktwerking in de zorg. Waar gaat het naar toe? Wat is nou echt belangrijk?Wat verwacht je als client van een verloskundige, huis-arts of fysiotherapeut. Goede zorg!Ik hoop dat deze dame goed terecht is gekomen en dat uiteindelijk goedkoop geen duurkoop is geworden. Want tenslotte is je zwangerschap en je baby kostbaar. Kostbaarder dan een maxi cosi.

Vriendelijke groeten,

Astrid Reitsma, verloskundige.

Page 14: Wijkkrant 1 2010

14 [email protected]

Beste lezer en bewoner van het Wateringse Veld,

Zoals u zeker niet ontgaan zal zijn, hebben we dit jaar te

maken gekregen met een nieuwe griep; H1N1 misschien

beter bekend bij u als de Mexicaanse griep.

Naast de ‘gewone’ griep die jaarlijks in de herfst zijn kop

opsteekt, waart nu ook de Mexicaanse griep rond. Er is

veel onrust ontstaan over de gevolgen van H1N1.

Berichtgeving in de media lijkt elkaar tegen te spreken,

deskundigen zijn het oneens, eenduidig beleid lijkt niet

gevoerd te worden en het RIVM heeft zeker in het begin

van de epidemie te langzaam gereageerd. De overheid

voert de campagne grip op griep en naast de ouderen en

de risicogroepen wordt er nu ook sterk aangeraden kin-

deren tussen 6 maanden en 5 jaar en zwangeren in hun

2e en 3e trimester te vaccineren.

Wat weet u eigenlijk over de seizoensgriep? Niet veel?

Hoe dit komt? Dit komt omdat de seizoensgriep er elk jaar

is, er al jaren tegen gevaccineerd wordt en omdat de me-

dia er geen hype omheen creëert. Ter uw informatie: de

seizoensgriep heeft nagenoeg dezelfde gevolgen als de

Mexicaanse griep. Maar daar wordt geen campagne voor

gevoerd en daar is geen aandacht voor in elk praatpro-

gramma op de televisie.

Wij als huisartsenpraktijk staan altijd ter beschikking om

allerhande vragen te beantwoorden en adviezen te ge-

ven volgens de richtlijnen. Maar uiteindelijk bepaalt u zelf

welke beslissing u neemt ten aanzien van vaccinatie etc.

In november en december vaccineerden wij hier in de

praktijk ouderen, risicogroepen en zwangeren. Enigszins

laat? Want wellicht kent u al iemand die alle symptomen

van de Mexicaanse griep heeft gehad of misschien bent

u zelf al ziek geweest en kwam dit vaccinatieprogramma

voor u te laat.

Helaas is dit niet te voorkomen omdat het vaccin nog ge-

maakt moest worden en daarna gedistribueerd. Maar of

we grip of griep krijgen of hebben, de tijd zal het leren.

Wij hopen natuurlijk dat u niet besmet zal worden en dat

u gezond het nieuwe jaar ingaat. Wordt u toch ziek, dan is

ons advies; goed uitzieken, niet naar werk of school gaan

en bij twijfel altijd bellen met uw huisarts!

Tot ziens in 2010

Al jaren uw huisarts in het Wateringse Veld

Huisartsenpraktijk Schuring & Janssens

Laan van Wateringse Veld 224c

070-3096140

De hoofdingang naar onze praktijk.

www. dokterschuring.nl

g r i p o p g r i e p

w w w. g e z o n d h e i d s c e n t r u m w v. n l

Page 15: Wijkkrant 1 2010

6e jaargang - Nr. 1 - April 2010 www.swwv.nl - 15

Voor veel mensen zijn fysiotherapeuten therapeuten

die alles op het gebied van bewegingsgebied kunnen

behandelen. Maar die illusie is niet meer waar. Net zo

als andere beroepen heeft de fysiotherapie zich ook

door ontwikkeld en zijn er meerdere specialisaties

ontstaan. Zoals bijvoorbeeld bekkentherapie, een

therapievorm die wij u kunnen bieden.

In ons land heeft meer dan 60 procent van de vrou-

wen en mannen klachten ten aanzien van het plassen.

Deze klachten gaan vaak samen met problemen met

de ontlasting en seksueel functioneren. Een behande-

ling door een bekkenfyiotherapeut is bij deze klach-

ten vaak zinvol. Uit recent ondezoek is gebleken dat

het voor patiënten en hun artsen altijd zinvol is om,

aanvullend aan het onderzoek van de specialist en

voordat een operatie wordt overwogen, eerst een di-

agnostisch consult van de bekkenbodem aan te vra-

gen bij de bekkenfysiotherapeut. Met bekkentherapie

kunnen gunstige resultaten worden bereikt die een

operatie overbodig maken of kunnen uitstellen.

Niet goed functioneren van de bekkenbodem kan

een relatie hebben met bekkenpijn, heup en lage rug-

klachten. Zodoende is het de deskundigheid van de

bekkenfysiotherapeut deze klachten te diagnosticeren

en behandelen. Wilt u weten wanneer bekkentherapie

Haar werkzaamheden werden bekend in de regio,

waarna een nauw samenwerkingsverband is ontstaan

de Verloskundigenpraktijken “in ’t Wateringse” en

“Otis”, en met Huisartsenpraktijk M.H. Schuring en H.I.

Janssens. Tevens hebben wij een goede relatie met

de afdeling gynaecologie en urologie van het Reinier

de Graaf Ziekenhuis te Delft, het Haga Ziekenhuis te

Den Haag, Chiropractie Brussee en Studio Fysiek Plus.

De bekkentherapeut (rechts) en een cliënt

Fysiotherapeutisch Centrum Wateringse Veld

Bekkentherapie: een specialisatie binnen de fysiotherapie!

zinvol is? Kijk dan op onze website: www.fcwv.nl

Onze bekkentherapeute

De bekkentherapie wordt gegeven door Ilona Blauw.

Zij studeerde in 2005 af als fysiotherapeut en in 2008

als oedeemtherapeut. Op dit moment zit zij in de

afstudeerfase van de bekkentherapie. Er zijn klach-

ten (zoals bijvoorbeeld obstipatie of operaties in het

buik-/bekkengebied) waarbij zowel oedeemtherapie

als bekkentherapie zinvol is voor voorspoedig herstel.

Doordat zij gespecialiseerd in zowel oedeemtherapie

als bekkentherapie, kunnen deze klachten dus door 1

persoon behandeld worden en hoeft u niet bij meer-

dere therapeuten tegelijk onder behandeling te zijn.

Samenwerking

Nieuwe Cursussen!

Onze sportfysiotherapeut start begin december op

woensdag avond van half 6 tot half 7 met een groep

mensen die preventief willen gaan trainen voor hun

wintersport. Ook als u al klachten heeft!! U kunt in het

nieuwe jaar nog aansluiten. Voor meer informatie ver-

wijzen wij u naar onze website.

In Februari starten wij een nieuwe cursus voor mensen

die Fybromyalgie hebben. Wilt u hier meer informatie

over dan verwijzen we u hiervoor naar onze website.

In de loop van Januari vind u daar alle informatie over.

L a a n v a n W a t e r i n g s e Ve l d 2 2 4 b | 0 7 0 3 0 9 9 8 6 0

Page 16: Wijkkrant 1 2010

16 [email protected]

Wat hebben wij u te bieden:• Diverse gezichtsbehandelingen• Lichaamsbehandelingen o.a. afslanken met

windels en zeeklei• Manicure en pedicure: met diabetische aanteke-

ning (vergoeding via ziektekostenverzekering)• Permanente ontharing met laserapparatuur +

steelwratjes, pigmentvlekken, enz.• Permanente make-up

Hot Stone massage: tegen stress, betere doorbloeding, ontspanningMicrodermabrasie: intensieve peeling, o.a. huidverbetering acne, rokershuid, enzMesoscience: het opvullen van fijne rimpeltjes en het verstevigen van de huid, doormiddel van het insluizen van werkstoffen zonder dat er geïnjecteerdwordt. In combinatie met Microdermabrasie enMesosciene een geweldige huidsverbetering.

Schoonheidssalon Beleza Beauty CareSchoonheidssalon Beleza Beauty Care

Bel voor een afspraak ofheeft u vragen 070 394 20 07

BELEZA BEAUTY CAREMartin Campslaan 565, RijswijkTel.: 070-3942007www.beleza-beauty-care.nl(wijk Steenvoorde)openbaar vervoer bus 18 en lijn 17

P GRATIS PARKEREN

Beleza w02-09 06-01-2009 09:48 Pagina 1

Voor de mensen in Wa-teringse Veld die het nog niet weten: vlak bij huis, op de Mexi-cosingel 52, is Inloop-huis Haaglanden gevestigd. Hier worden activiteiten georganiseerd voor mensen met kanker en voor hun familieleden. In het Inloophuis heb je contact met lot-genoten. Het is vaak prettig om met anderen te kunnen praten die hetzelfde als jij meemaken. Binnenkort star-ten twee nieuwe activiteiten. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

JongerengroepAls je vader, moeder, broer of zus kanker heeft (gehad) is dat heel ingrijpend voor het hele gezin. Speciaal voor jongeren van 12 tot 18 jaar start het Inloophuis met een lotgenotengroep. Deze jongeren komen bij elkaar op donderdagavond van 8 april tot en met 20 mei.

NabestaandenIedere 3e woensdag van de maand komen nabestaan-den (alle leeftijden) van kankerpatiënten bij elkaar. Ie-dereen, die na het overlijden van een partner (of ander familielid) met lotgenoten wil praten, is welkom. Deze avond is van 19.30 tot 21.30 uur.

Kijk voor meer informatie op www.inloophuishaag-landen.nl. Hier lees je ook over andere activiteiten.Heb je belangstelling voor de jongerengroep of de contactavond voor nabestaanden? Bel 070-3080654 of stuur een mail naar [email protected]

Activiteiten in Inloophuis

Steeds meer mensen kiezen voor een bewuste levenswijze, waarbij aandacht voor onze gezondheid en die van onze kinderen een grote rol spelen. Homeo-pathie past bij deze bewuste levens-wijze, bij bewust omgaan met lijf en gezondheid. Uitgangspunt van de ho-meopathie is dat de gehele mens centraal staat en niet alleen de ziekte. Het is een natuurlijke geneeswijze zonder vervelende bijwerkingen die geen symptomen onderdrukt maar werkt aan de totale gezondheid en hierdoor ook bij uitstek geschikt is voor kinderen. In-nergy homeopathie biedt vele mogelijkheden voor vol-wassenen en kinderen voor wie gezondheid belangrijk is. Homeopathie is er voor iedereen, van jong tot oud en voor zowel chronische als acute klachten. Vele aan-doeningen kunnen dan ook homeopathisch behandeld worden. Tijdens onze gesprekken neem ik ruimschoots de tijd en is alle aandacht voor u en/of uw kind. Ik kijk niet alleen naar de klacht, maar ook naar de oorzaak en hoe u in het leven staat. Mijn praktijk is erkend door zorgverzekeraars, consulten worden geheel of gedeel-telijk vergoed.

Wilt u meer weten? Innergy homeopathie is gevestigd aan de Laan van Wateringse Veld 949 te Den Haag, tel. 070-3967675Email: [email protected]: www.homeopathie-innergy.nl

Gezondheid en homeopathie,een goede combinatie!

ZOEKT U ÉÉN VASTE TANDARTS

BIJ U IN DE BUURT?

NIEUWE PATIËNTEN ZIJN WELKOM!

S.K.N.A. Lie, tandartsBogotastraat 32, 2548 HG Den Haag

Tel. 070-3260282

Bereikbaar met tram 16Gratis parkeergelegenheid

VOOR MEER INFO EN NIEUWE INSCHRIJVING:www.tandartspraktijk-lie.nl

Page 17: Wijkkrant 1 2010

6e jaargang - Nr. 1 - April 2010 www.swwv.nl - 17

Op WZH Hoge Veld hechten we veel waarde aan het welzijn van onze cliënten en bewoners. We bieden hen graag veel activiteiten aan. Maar dit kunnen we niet alleen, hulp van vrijwilligers is hierbij van harte wel-kom!U kunt uw hulp aanbieden op vele manieren. Bijvoor-beeld door mee te helpen bij de activiteiten in vereni-gingsverband zoals de zangvereniging, de bloemschik-vereniging of de praatclub. Ook kunt u medewerkers ondersteunen in de huiskamers en helpen bij ontbijt of lunch. Of wilt u misschien maatje worden voor één be-woner van WZH Hoge Veld? Dit kan bijvoorbeeld voor een bewoner met dementie. Sommige bewoners heb-ben geen familie of vrienden. Wanneer er dan iemand speciaal voor hen komt, voelen zij zich bijzonder! De bedoeling is dat u ongeveer 1 uur per week speciaal voor deze bewoner komt en hem of haar gezelligheid biedt in de huiskamer of in het Grand Café. Neem voor meer informatie 06-20620018 of mail naar [email protected]

MoestuinBinnenkort gaat het weer ‘bloeien’ in de binnentuin van WZH Hoge Veld! We gaan aan de slag met de moestuin! Samen met de kinderen van ‘2 in ‘t Veld’ gaan ouderen en vrijwilligers van WZH Hoge Veld aan het werk om te zorgen dat de binnentuin gedeeltelijk verandert in een bloeiend hof. Natuurlijk hebben we vrijwilligers nodig met kennis van zaken en groene vingers om samen de groei en bloei van alle planten in goede banen te lei-den. We hopen dat zowel de kinderen als de ouderen

Oproep vrijwilligers hier veel plezier aan beleven. Heeft u interesse om hieraan mee te doen als ‘groene vrijwil-liger’ of wilt u meer informatie? Medewerkers van het Service-punt van WZH Hoge Veld kun-nen u er alles over vertellen. Het Servicepunt is geopend op werkdagen van 10.00 tot 14.00 uur en bereikbaar onder 070-8902129 of via [email protected]

Uiteten in Grand Café van WZH Hoge Veld kan elke dag!!Verwen uzelf elke dag van de week door te gaan eten in het Grand Café van WZH Hoge Veld! In het Grand Café geniet u van een (h)eerlijke maaltijd. U kunt hier dagelijks terecht voor een drie-gangen-menu voor € 7,50. Ook kunt u bepalen op welk tijdstip uw wilt eten, ’s middags of ’s avonds… Elke laatste dinsdag van de maand is er een themadiner. Zoals de naam al zegt, hebben deze avonden een speciaal thema. Op 27 april a.s. kunt u genieten van een heerlijk lentemenu en in mei serveren we botermalse asperges. Dus kom in 2010 eens gezellig eten in ons Grand Café, op een doordeweekse dag, in het weekend of op een speciale thema-avond. Medewerkers van het Service-punt van WZH Hoge Veld vertellen u er graag meer over! Het Servicepunt is geopend op werkdagen van 10.00 tot 14.00 uur en bereikbaar onder 070-8902129 of via [email protected]

Page 18: Wijkkrant 1 2010

18 [email protected]

Nieuw in de buitenpolikliniekWateringse VeldReumaconsulente in Wateringse VeldSinds kort houdt een gespecialiseerd reumaverpleegkundige spreekuur in de polikliniekWateringse Veld. De verpleegkundige geeft adviezen, instructies en voorlichting over de ziekte en de mogelijke gevolgen daarvan. Voorbeelden zijn: informatie over het ziektebeeld, de behandeling met medicijnen, overige behandelingen door andere disciplines, oefen- en sportmogelijkheden, gewrichtsbescherming en ondersteuning bij de aanvraag van hulp(middelen) en aanpassingen.

Daarnaast neemt de reumaverpleegkundige bij patiënten met reumatoïde artritis, ziekte-activiteitscores af. Zij beoordeelt de ontstekingsactiviteit van de gewrichten aan de hand van een vaststaande methode. Hierdoor wordt het ziekteverloop in kaart gebracht en kande reumatoloog de behandeling bijstellen of voortzetten.

De gespecialiseerd reumaverpleegkundige heeft tegelijkertijd met reumatoloog dr. Hulsmans spreekuur: iedere 14 dagen op de woensdagen op de polikliniek Wateringse Veld,telefoon: 070-372 11 00. Locatie Buitenpolikliniek Wateringse VeldDublinweg 1-3, 2548 TM Den Haag, telefoon (070) 372 11 00. Een overzicht van de specialismen die spreekuur houden in de polikliniek Wateringse Veld

Dermatoloog mw. A. Stouthamer donderdag wekelijks 14.00 - 16.15 uur

Geriatrie hr. J.A.C. Kaffa vrijdagmiddag wekelijks 11.00-16.00 uur

Gynaecoloog dr. B. Berning vrijdag wekelijks 8.00 - 9.30 uur

Internist mw. dr. M. van Buren donderdag 1x per 2 weken 8.45 - 12.15 uur

Kinderarts mw. F.S.M. Neijens of mw. A.M. Kruyssen dinsdag 1x per 2 weken 9.00 - 12.00 uur

K.N.O.-arts dr. E.C.J. Teunissen of dr. J.G. Vinke maandag wekelijks 8.30 - 10.15 uur

Reumatoloog dr. H.K. Ronday donderdag 1x per maand 8.15 - 11.30 uur

Reumatoloog dr. H. H. Hulsmans woensdag 1x per 2 weken 7.30 - 12.00 uur

Reumatologie mw. E. Appelman woensdag 1x per 2 weken 8.00 - 12.00 uur

Laboratorium (bloedprikken e.d.) iedere werkdag zonder afspraak 7.30 - 11.30 uur

Page 19: Wijkkrant 1 2010

6e jaargang - Nr. 1 - April 2010 www.swwv.nl - 19

Joke van Veen, accountmanager huisartsen en Wateringse Veld, heeft Roos benaderd om een aantal muurschilderingen te maken. “Roos heeft van ons carte blanche gekregen. Ik kende haar werk al van de poli Longziekten en Dermatologie op locatie Leyweg. Leuk is dat zij in de muurschildering van de wacht-

ruimte duidelijk een link heeft gemaakt met de omgeving van het Wateringse Veld en (subtiel)

met het HagaZiekenhuis; let op de tas! De patiënten die in de buitenpoli kliniek komen, zijn enthousiast.”

Het concept van de mammapolithuis.nl, onderdeel van de website www.hagamammapoli.nl, is als project aangemeld voor de tweejaarlijkse Medisch Contact Communicatieprijs 2010. De website heeft mogelijkheden voor een patiënt-dokter interactie.

Tevens bestaat de mogelijkheid van herhaalde informatieverstrekking met videovoordracht over de behandeling door de eigen behandelaar.

Het project van het HagaZiekenhuis is met zes andere projecten genomineerd voor de tweede ronde. In totaal zijn er 75 inzendingen. De andere genomineerde inzendingen zijn Radboud Ziekenhuis, Slotervaart Ziekenhuis, Chrohn en Colitis vereniging Nederland, Isala Klinieken, Vereniging Ouderen: kinderen met kanker, Nivel en het Antonius Ziekenhuis.

Vijf nominatiesEen zevenkoppige jury zal in de derde ronde vijf projecten nomineren voor de prijs. Deze projecten worden op de site van Medisch Contact gepubli-ceerd, waarna het Nederlands publiek enthousiast wordt gemaakt om op het project van hun voorkeur te stemmen. In januari 2010 vindt de prijsuitreiking plaats in Utrecht. Meer informatie is te vinden op de site www.medischcontact.nl.

Muurschildering wachtkamer Wateringse Veld

Website mammapoli HagaZiekenhuis genomineerd

Kunstenares Roos van der Meijden heeft in de poli- kliniek aan het Wateringse Veld een muurschildering gemaakt op de wanden van de wachtkamer en een aantal behandelruimtes.

De website mammapolithuis van het HagaZiekenhuis is volop in de race voor de Medisch Contact Communicatieprijs 2010.

De website mammapolithuis is geselecteerd voor de Medisch Contact communicatieprijs 2010

Page 20: Wijkkrant 1 2010

20 [email protected]

Wateringseveld

Rijswijk

DUINDAM - PEUGEOT DICHTERBIJ DAN U DENKT!

NIEUWE EN

GEBRUIKTE

AUTO’S

ONDERHOUD EN

REPARATIE

ONDERDELEN

ERKEND

SCHADE HERSTEL

FABRIEKS

GARANTIE

ACCESSOIRES

AIRCO

SERVICE

DICHTERBIJ

DAN U DENKT

HEULWEG 54B

2295 KH

KWINTSHEUL

WATERINGEN

0174 293661De nieuwe

Peugeot 5008!Winterbanden(incl. opslag)

Het nieuwelogo

Page 21: Wijkkrant 1 2010

6e jaargang - Nr. 1 - April 2010 www.swwv.nl - 21

Kindercentrum De Dwergenhut heeft 2 vestingen:

De Dwergenhut 1 is gevestigd aan de strijplaan 103-105

2285 GJ Rijswijk

De Dwergenhut 2 is gevestigd aan de laan van Wateringseveld

385 2548 BL Den Haag

Beide vestingen bieden opvang aan kinderen van 4 tot 12 jaar.

Voorschoolseopvang, Tussenschoolseopvang,

Naschoolseopvang , Marge en vakantiedagen opvang

Wij werken samen met de volgende scholen:

Gantel, Gantel 2 , De Fontein, Maria Montessorie

Op de vestiging aan de Strijplaan is peuterspeelzaal

De Paddestoel gevestigd

Deze is geopend van maandag tot vrijdag van 9.00 uur tot

12.00 uur. Er is nog ruimte voor enkele peuters. De peuters zijn

vanaf 2 jaar van harte welkom bij de peuterspeelzaal.

Voor informatie over de peuterspeelzaal kunt u terecht bij

Jolanda Steinmetz 06-29537781

Leesclub bibliotheek Wateringse VeldU wilt op de hoogte blijven van de nieuwere Neder-landse literatuur.? U wilt iets meer weten over de schrijvers en de ontwikkeling in hun werk.? U vindt het leuk om met anderen te discussiëren over hetgeen u gelezen heeft? Als uw antwoord Ja is op het gestelde dan is een leesclub misschien iets voor u.Bibliotheek Wateringse Veld heeft sinds het voorjaar van 2010 een leesclub voor de liefhebbers die wat meer willen met een boek dan lezen alleen.De bijeenkomsten worden gehouden in bibliotheek Wateringse Veld op dinsdagavonden van 19.30 uur tot 21.30 uur en staan onder leiding van Kjell Wagner die veel ervaring heeft met het werken met leesclubs.

We behandelen:Op 20 april Contrapunt van Anna EnquistOp 15 juni Zoete mond van Thomas Rosenboom

Na de zomervakantie begint dan een nieuw seizoen van de leesclub waarin vijf moderne Nederlandse ro-mans centraal staan. Ook wordt er dan een verfilming van een roman vertoond.Deelname aan deze twee avonden bedraagt € 12,- Als u lid bent van de Haagse openbare bibliotheek dan bent u van harte welkom bij de leesclub van biblio-theek Wateringse Veld. Als u nog geen lid bent dan is dat een goede reden om lid te worden. Als u meedoet dan hebben we Contrapunt van Anna Enquist al voor u klaar liggen.U kunt zich opgeven bij Bibliotheek Wateringse Veld, Laan van Wateringse Veld 468, Den Haag.

Nationale voorleesdagen in bibliotheek Wateringse VeldDe Nationale Voorleesdagen worden jaarlijks lande-lijk gevierd. Het belang van het voorlezen van pren-tenboeken wordt dan massaal onder de aandacht gebracht. Ieder jaar staat er daarbij één prentenboek centraal. Dit jaar was dat de Wiebelbillenboogie van Guido van Genechten. Het gaat over een ‘gewone’ dag uit het leven ven een olifantenfamilie. Mamma olifant gaat uit werken en papa olifant maakt er een dolle dag van met de kinderen, daarbij leert hij ze ook een nieuwe dans…. De aftrap van de voorleesdagen vond plaats op 25 januari met een voorleesontbijt waar aan 26 kinderen van groep 1/2 werd voorgelezen. Vanaf die dag zijn er 26 groepen peuters en kleuters van de ba-sisscholen uit de wijk ontvangen. De inhoud van het prentenboek werd op beeldende wijze tot uitdrukking gebracht in een spektakel waarbij de kinderen werden betrokken. Tot slot van het uurtje bibliotheek werd er nog een ‘knutsel’ gemaakt. Op woensdagmiddag 24 februari werd de voorstelling de Wiebelbillenboogie gespeeld door poppenspeler Rik Rikken. 60 kinderen genoten hiervan.

Tot ziens in de bibliotheek, Karen de JongeLaan van Wateringse Veld 468.

Nieuws van de bibliotheek LEKKER PASEN BEGINT BIJ DE BAKKERS

Winkelcentrum Hoge Veld Laan van Wateringse Veld 678

Tel.: 070-3598969www.debakkers.nl

Behalve alles voor een heerlijk ontbijt hebben wij ook een luxe assortiment

paaschocolade en de lekkerste taarten en gebakjes! Kom ruiken en proeven in de winkel!

Page 22: Wijkkrant 1 2010

22 [email protected]

ZonweringRolluiken

RaamdecoratieShuttersHorren

KozijnenDeuren

GaragedeurenSchuifpuienDakramen

TerrasoverkappingenBalkonbeglazingWindschermenPartytentenParasols

Grote Woerdlaan 36c - Naaldwijk - 0174-631125 - www.vitrona.nl

Heeft u ook lekker vrij op 2e Paasdag?

KKom dan naar onze showroom om uw zonwering of terrasoverkapping voor

komende zomer uit te zoeken! We zijn geopend tussen 10:00 en 17:00 uur. Als u

nog geen specifiek product in gedachte heeft, is dit hét moment om is te kijken

wat er allemaal mogelijk is. U vindt onze showroom aan de Grote Woerdlaan 36c

in Naaldwijk, naast de rotonde. Kijk voor meer informatie op onze speciale

website voor het Wateringse veld: www.vitrona.nl/living/wateringseveld

2e Paasdag geopend!

Page 23: Wijkkrant 1 2010

6e jaargang - Nr. 1 - April 2010 www.swwv.nl - 23

Onze wijkkrant is vijf jaar geleden opgericht en sinds-dien een vertrouwd blad/krant in de wijk. Op vaste tij-den vier keer per jaar 1 april, 1 juli, 1 oktober en half december verschijnt de krant.Wij, Susan van der Slot & Ursula Meijer (de redactie) zijn verantwoordelijk voor de inhoud, uitgaven en ver-spreiding. Met veel zorg en toewijding maken wij in onze vrije tijd, geheel vrijwillig, elke krant.De wijkkrant “De Mijlpaal” is uniek, omdat het de eni-ge zelfstandige en fi nancieel onafhankelijke wijkkrant is van de stad Den Haag. Door de adverteerders/spon-sors en redactionele bijdrage is dit mogelijk. Den Haag telt 46 wijkkranten. Van de mogelijkheid om je via onze wijkkrant bekend te maken in de wijk, wordt dan ook dankbaar gebruik gemaakt. Ook zijn wij vertegenwoor-digd op het Escampfestival, Plein tot Plein Festijn, Pa-reldag en Koninginnedag. Tevens zijn wij betrokken bij het organiseren van diverse activiteiten in de wijk.

Het doel om te informeren en de weg te wijzenEeuwen geleden gebruikten de Romeinen voor dit doel de mijlpaal. Mijlpalen zijn gevonden in de wijk, afgietsels met hun geschiedenis hiervan staan op het

pleintje op de Laan van Wateringse Veld tegen over nummer 905.( Foto 2 ) Met de groei van de wijk Wa-teringse Veld groeit ook de oplage: nu 7.500 stuks, zo-dat ook iedere nieuwe bewoner de wijkkrant gratis in de bus vindt. Wilt u ook iets bijdragen… heeft u leuke wijkfoto’s of een stukje, neem dan gerust contact met ons op: [email protected]. Heeft u een nummer gemist of bent u er een kwijt van de afgelopen vijf jaar, op de site www.swwv.nl staan alle uitgaven. Om te vieren dat de wijkkrant vijf jaar bestaat zullen we met een feestelij-ke kraam op 30 april Koninginnedag op het veld van het Vlietpark staan. Daar kunt u persoonlijk Ursula en Susan van de redactie ontmoeten en eventueel felici-teren. U kunt uw reactie/felicitatie kwijt in ons “reactie-boek” wat op de kraam zal liggen. Wij hopen met vele wijkbewoners kennis te maken.

Met vriendelijke groet Ursula & Susan (de redactie).

De wijkkrant “De Mijlpaal” is uniek, omdat het de eni-ge zelfstandige en fi nancieel onafhankelijke wijkkrant is van de stad Den Haag. Door de adverteerders/spon-sors en redactionele bijdrage is dit mogelijk. Den Haag telt 46 wijkkranten. Van de mogelijkheid om je via onze wijkkrant bekend te maken in de wijk, wordt dan ook dankbaar gebruik gemaakt. Ook zijn wij vertegenwoor-digd op het Escampfestival, Plein tot Plein Festijn, Pa-reldag en Koninginnedag. Tevens zijn wij betrokken bij het organiseren van diverse activiteiten in de wijk.

Het doel om te informeren en de weg te wijzenEeuwen geleden gebruikten de Romeinen voor dit doel de mijlpaal. Mijlpalen zijn gevonden in de wijk, afgietsels met hun geschiedenis hiervan staan op het

pleintje op de Laan van Wateringse Veld tegen over nummer 905.( Foto 2 ) Met de groei van de wijk Wa-teringse Veld groeit ook de oplage: nu 7.500 stuks, zo-dat ook iedere nieuwe bewoner de wijkkrant gratis in de bus vindt. Wilt u ook iets bijdragen… heeft u leuke wijkfoto’s of een stukje, neem dan gerust contact met ons op: [email protected]. Heeft u een nummer gemist of bent u er een kwijt van de afgelopen vijf jaar, op de site www.swwv.nl staan alle uitgaven. Om te vieren dat de wijkkrant vijf jaar bestaat zullen we met een feestelij-ke kraam op 30 april Koninginnedag op het veld van het Vlietpark staan. Daar kunt u persoonlijk Ursula en Susan van de redactie ontmoeten en eventueel felici-teren. U kunt uw reactie/felicitatie kwijt in ons “reactie-boek” wat op de kraam zal liggen. Wij hopen met vele wijkbewoners kennis te maken.

pleintje op de Laan van Wateringse Veld tegen over nummer 905.( Foto 2 ) Met de groei van de wijk Wa-teringse Veld groeit ook de oplage: nu 7.500 stuks, zo-

Wijkkrant “De Mijlpaal” 5 jaar in het Wateringse Veld

Met de eerste proefdruk bij Drukkerij Aktief. (2005)

De redactie van “De Mijlpaal” bij de mijlpaal.

Een Parel van de wijk.

Complimenten van burgemeester Jozias van Aartsen voor de wijkkrant.

Page 24: Wijkkrant 1 2010

24 [email protected]

AktiefTelevisiestraat 284

Postbus 166882500 BR Den Haag

T 070 345 12 47F 070 361 40 45E [email protected] www.aktief.nl

Meer succes begint mét effectief communiceren. U wilt uw doelgroep aanspreken, raken en aan u binden. Aktief helpt u hierbij. Wij maken uw communicatie zichtbaar en tastbaar.

Meer dan 60 jaar geleden begon Aktief als drukker, nu zijn we uitgegroeid tot partner voor concept, vormgeving en realisatie.

Wij zijn ‘aktief’ met:- vormgeven- drukken- produceren- webbouwen

wij maken wat u wilt zeggen

vormgeven drukken

produceren webbouwen

Page 25: Wijkkrant 1 2010

6e jaargang - Nr. 1 - April 2010 www.swwv.nl - 25

Advocatenkantoor Baldew is sinds 1 oktober 2009 gevestigd aan de Oostergosingel 2 in de nieuwe wijk de Binnentuinen.Het kantoor heeft ruime ervaring op diverse rechtsgebieden en staat borg voor persoonlijke dienstverlening en levert maatwerk. Betrokken-heid en professionaliteit staan hierbij centraal. Het kantoor houdt zich naast adviseren en proce-deren ook bezig met mediation in familiezaken. Wij richten ons voornamelijk op particulieren en kleine bedrijven en verlenen zowel op basis van gefinancierde rechtsbijstand (pro deo) rechtshulp als op betalende basis. U kunt bij ons o.a. terecht voor alle familie- en jeugdrechtzaken zoals echtscheiding, alimenta-tie, omgangsregeling, ondertoezichtstellingen en uithuisplaatsingen en verder voor ontslagza-ken, overige civiele zaken, vreemdelingezaken en strafzaken.Het kantoor is toegelaten tot de besteadvocaat.nlVoor meer informatie kunt u de website raad-plegen, zie www.advocatenkantoorbaldew.nl of neem vrijblijvend contact op. Het telefoonnum-mer is 070-359 53 23.

Zo Kinderopvang & Bso verzorgt dagopvang voor kin-deren van 0 - 4 jaar. Wij willen graagkwalitatief hoogwaardige kinderopvang bieden en ver-zorgen een steeds verder uitbreidend dienstenaanbod voor onze klanten. Denk bij dit laatste aan de kinder-kapper die op locatie langskomt of het organiseren van kinderfeestjes. Zo wordt de combinatie tussen werk en privé voor u steeds eenvoudiger!

Spelenderwijs lerenUw kind komt in een geborgen en veilige omgeving die alle ruimte biedt aan ontwikkeling. Zo is de bin-nenruimte op al onze locaties ontwikkelingsgericht in-gedeeld met diverse speelhoekjes. Ook in het spelaan-bod en het dagelijkse contact bouwen onze leidsters leermomenten in. Onze opzet is huiselijk van aard met veel aandacht voor de hechting tussen leidsters en uw kind. We werken dan ook altijd actief aan een stabiele leidsterbezetting.

Zo op maatBij ons regelt u al uw zaken met het vestigingshoofd, niet met een anoniem hoofdkantoor. Voor u hoeft de organisatie niet groter aan te voelen dan de vestiging. U bent een gezin met een gezicht en zo proberen wij u zoveel mogelijk opvang op maat aan te bieden. Verder is alles qua zorg in de prijs begrepen, dus voeding, luiers, muziek- en danslessen en pedagogisch advies. Onze orthope-dagoge is tijdens kantooruren ook voor ouders te bereiken. Tegen betaling kunt u gebruik maken van extra diensten, zo-als voor de kinderkapper. Kortom, bij Zo bieden we u meer dan kinderopvang al-leen!

Informatie of inschrijven?Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u gerust altijd contact opnemen met Els Visser, vestigingshoofd. Zij is telefonisch te bereiken op: tel. 0174 22 55 44 of per e-mail: [email protected]. Ook kunt u meer informatie, zoals bijvoorbeeld over ons pedagogisch beleid of tarieven, terugvinden op www.zokinderopvang.nl. Wilt u zich inschrijven ? Dan kan dat via de site of via het vestigingshoofd. Bijvoor-beeld na een rondleiding.

Werken & ZoWil je als leidster aan de slag, dan zouden wij graag met je in contact komen. Om de voortgang op de groe-pen te waarborgen werken wij met een vast team van flexpoolmedewerkers, die op een aantal vestigingen ingezet kunnen worden. Maar wij zijn ook op zoek naar goede leidsters die op een specifieke locatie willen werken. Heb je interesse, bel dan naar de afdeling per-soneelszaken op 070-3458563 of stuur een mail naar [email protected] of kijk op www.zokin-deropvang.nl. Wij maken graag kennis met je!

Stichting Boog zoekt bewoners uit Wateringse Veld die ideeën hebben voor uiteenlopende initiatieven in de wijk.

Wilt u een workshop aanbieden, een bewoners-groep oprichten, een buurt/straatfeest organiseren? Heeft u andere leuke ideeën?

De wijkadviseur helpt u bij het vormgeven en uit-zetten van wijkinitiatieven en biedt ondersteuning bij de aanvraag van subsidiegelden en de aanvraag van vergunningen.

Uw wens, vraag of idee kunt u aan de wijkadviseur voorleggen. Met een breed netwerk, een creatieve en enthousiaste insteek, maakt Stichting Boog sa-men met bewoners van Wateringse Veld een leven-dige en boeiende wijk!

Stichting BoogLeonie SchellingT. 070 3121298M. [email protected]

Page 26: Wijkkrant 1 2010

26 [email protected]

luxe APPARTeMeNTeN Te HuuR

Tel. 010 266 00 00

W A T E R I N G S E V E L D D e N H A A G

WWW.WONeNOPBROADWAY.Nl

• Luxe wonen op 2e t/m 5e etage

• Woonopp. van 104 m2 t/m 132 m2

• Grote terrassen op het zuiden tot wel 109 m2

• Snel beschikbaar

• Vanaf E 815,- exclusief parkeerplaats

Bezoek de

MODelWONING

Neemcontactop

metdemakelaar

Page 27: Wijkkrant 1 2010

6e jaargang - Nr. 1 - April 2010 www.swwv.nl - 27

Scholen Zoals u weet heeft de wijk Wateringseveld een behoor-lijk aanbod aan scholen. Dit resulteert een aantal keren per dag in grote verkeersstromen van ouders, kinderen en jongeren in de auto, per fiets en/of lopend van en naar de betreffende school (en). Met name de ouders hebben in deze een belangrijke voorbeeld functie. Ik zal enkele woorden noemen en dan kunt u (ouder) zelf verder invullen wat dit op straat betekent: Haast, (dub-bel) parkeren, rood licht, trottoir, woordenwisselingen etc. Er ontstaan daardoor met regelmaat onveilige ver-keerssituaties waartegen de politie optreedt. Een bon riskeren is zo zinloos. Neemt u vooral de tijd voor uzelf, uw kind en vooral ook de veiligheid van dat andere kind of kinderen. Zo geven wij elkaar het goede voor-beeld en garandeert u (ook) de veiligheid van andere kinderen en overige verkeersdeelnemers.

InbrakenIn de afgelopen periode zijn er enkele diefstallen van bouwterreinen en inbraken in woningen in de wijk Wa-teringseveld gepleegd. Maar er zijn inmiddels ook zeer oplettende burgers in de wijk, welke direct 112 hebben gebeld. U de melders/bewoners gaven een duidelijk en gericht signalement over mogelijke daders. Daarop heeft de politie zowel op heterdaad als later diverse daders kunnen aanhouden. Dat is een geweldige vorm van samenwerken tussen bewoners en politie. Ik wil u er nogmaals op wijzen dat ook u lezer van dit wijkbe-richt ons kunt helpen met het oplossen van dergelijke delicten.

Belangrijk is dat u als burger beseft dat alles wat u als ongewoon ervaart in de buurt, zoals onbekenden die u op achterpaden signaleert, auto’s welke ’s-nachts in de omgeving rijden of korte tijd worden geparkeerd, het horen van breekgeluiden, van belang kunnen zijn voor het opsporen van strafbare feiten. Het noteren van signalementen van mogelijke daders, kentekens van voertuigen, tijdstippen waarop u eea. waarneemt, ook het duidelijk doorgeven van deze geconstateerde feiten aan de politie is van groot belang. Zo kunnen wij als politie in samenwerking met u als bewoners deze vormen van criminaliteit effectief aanpakken.

Wat is belangrijk om te onthouden en door te geven van een signalement: 1 Huidskleur/nationaliteit, 2 leeftijd, 3 lengte, 4 pos-tuur, 5 kleding, (jas, broek, pet, helm, schoenen) welke kleur, merk, opdruk enzovoorts), 6 haar (kleur, lengte, stijl, type), 7 spraak/taalgebruik/toonhoogte, 8 voertuig auto/scooter) welk merk, type, kleur en kenteken, 9 hoeveel personen (man/vrouw jongen/meisje) 10 dui-delijke locatie (straatnaam, parkeergarage, openbare ruimte etc) 11 tijdstip, 12 loop/rijrichting.

Overlast jongeren Overlast van jongeren is een item welke ook in de wijk Wateringseveld een onderwerp van gesprek vormt. Dat is niet vreemd. Immers het Wateringseveld is een jonge wijk, met veel jonge gezinnen. Dus groeien er

Wijkpolitie Beresteinlaan vraagt uw aandacht voor het volgende

ook veel kinderen op. En kinderen hebben niet altijd in de gaten dat zij voor de directe omgeving overlast veroorzaken. Dat betekent voor u/mij als ouder daar de verantwoordelijkheid te nemen voor het gedrag van uw/mijn kind wanneer dat nodig is. Aanspreken op overlastgevend gedrag hoort daarbij. Toezicht van ouders op kinderen maakt dus net het verschil tussen een prettige of een minder prettige samenleving. Bij overlast gaarne wel contacten met uw wijkagent en/of het plaatselijk jongerenwerk (JMT).

SMS alertPer januari 2010 is bureau Beresteinlaan actief gestart met het project SMS-alert, binnen het verzorgingsge-bied. Er zijn inmiddels veel voorlichtings - bijeenkom-sten binnen Bouwlust, Vrederust en Wateringseveld gegeven. Nadrukkelijk nodig ik u bewoners van Wa-teringseveld uit, om ook uzelf daarbij aan te melden. In het kader van SMS-Alert werkt het spreekwoord: “Hoe meer zielen hoe meer resultaat” echt. U kunt u ook via het politiebureau beresteinlaan aanmelden of mail: [email protected], of bel: 0800-0233222.

BITWellicht ten overvloede wil ik u wijzen op het belang van een BIT-team. In het Wateringseveld is sinds een aantal jaren een BIT-team werkzaam. De vrijwilligers van dit team werken zowel met de gemeente, woon-corporaties als politie en/of overige patners samen. In het signaleren van verbeterpunten op leefbaarheid en veiligheid dragen zij zo “hun” steentje bij aan voor u en mij belangrijke zaken binnen die items. En natuur-lijk zoeken zij nog nieuwe leden. Dus meldt u aan als vrijwilliger. Zie voor aanmelding adressen en telefoon-nummers verderop in uw wijkkrant.

Afscheid en welkom wijkagentenPer januari 2010, heeft Gerrit van der Velde officieel af-scheid genomen als wijkagent van het Hoge Veld. Ger-rit zet zijn functie als wijkagent voort in de wijk Vrede-rust. Een hartelijk welkom geldt per januari 2010, voor de nieuwe wijkagenten Bas Bommezijn op het Hoge Veld en Ron van Ommeren op het Lage Veld. Dit bete-kent dat u nu 4 wijkagenten in het Wateringseveld kunt aanspreken op handhaving en/of overige zaken. Naast Bas en Ron zijn dat de wijkagenten Lex Molenaar en Peter van Kralingen.

Hans Rasenberg, Chef wijkzorg

Page 28: Wijkkrant 1 2010

28 [email protected]

Verwen jezelf met ‘n paar ‘nieuwe voeten’

Pedicure Jacqueline Tuijt-LezwijnIpenrodeplantsoen 21

2548 SJ Den HaagTelefoon: 070 393 12 34 - 06 138 24 659

Behandeling volgens afspraak.Ook pedicure bonnen van de gemeente.

Voor meer informatie:

Mw. drs. A.I. van Mourik (pedagoog)

www.vanmourikleerlingbegeleiding.nl

Orlandostraat 43

Tel.: 070 393 60 30

[email protected]

nu bij u in de buurt, in Wateringse Veld!Een praktijk voor individuele leerlingbegeleiding,

bestemd voor leerlingen in het voortgezet en hoger onderwijs met problemen op het gebied van organiseren,

plannen en uitvoeren van schoolwerk/studie.

Tel. 0174-290934 of 06-21292808

www.ouwerling-hoveniers.nl

Dennis RoeradeLisdoddestraat 592548 WR Den HaagMobiel : 06 412 705 27Tel/Fax : 070 - 393 05 90E-mail : [email protected]

Tegel- en Onderhoudsbedrijf

Roerade

gespecialiseerd in nieuwbouw projectenen complete renovatie van uw badkamer,keuken en toilet

tevens voor al uw stukadoorswerk:- spachtelputz- traditioneel stukwerk

bel voor een vrijblijvende o�erte.

Van MourikLeerlingbegleiding & Advies

Dennis RoeradeOostergosingel 42548 NV Den HaagMobiel: 06 412 705 27Tel/Fax: 070 393 05 90E-mail: [email protected]

Ma, di, woe, do 11.30 - 21.00 uur

Vrijdag en zaterdag 11.30 - 22.00 uur

Zondag 13.00 – 21.00 uur

Page 29: Wijkkrant 1 2010

6e jaargang - Nr. 1 - April 2010 www.swwv.nl - 29

Op je Rem voor de TramIn januari is HTM gestart met het geven van voorlich-tingslessen op basisscholen in Wateringse Veld. De aanleiding hiervoor is het grote aantal ernstige aan-rijdingen met de tram die in Wateringse Veld hebben plaatsgevonden. De voorlichtingsles ‘Op je Rem voor de Tram’ wordt gegeven door twee ervaren trambestuurders. Als eer-ste bezochten zij de drie bovenbouwgroepen van de Maria Montessorischool. Gekleed in uniform werden zij door de leerlingen direct herkend als HTM’er. Nadat ze hadden uitgelegd wat ze in de klas kwamen doen, kregen alle leerlingen een vragenformulier dat zij in-dividueel moesten invullen. De vragen gingen over verkeersregels, gedrag in en rond de tram, onveilige situaties en over de specifieke kenmerken van de tram. Na een kwartiertje werden de vragen klassikaal uitge-breid behandeld met behulp van een presentatie op het smartbord. De leerlingen waren erg enthousiast en betrokken bij het onderwerp en er werden veel zinnige vragen gesteld. HTM kijkt dan ook heel tevreden terug op de eerste ervaringen. Op het moment dat deze Mijl-paal verschijnt, hebben de oudste leerlingen van Ba-sisschool De Fontein en de Gantel de voorlichtingsles waarschijnlijk ook al gehad. Na Wateringse Veld gaat HTM basisscholen in Leidschenveen en Ypenburg be-zoeken. Hier gaat dit jaar de nieuwe tramlijn 19 rijden en veel bewoners zijn nog niet gewend aan een tram in de wijk. Het geven van de voorlichtingslessen door HTM’ers gebeurt in principe eenmalig. Want vanaf vol-

HTM verzorgt voorlichtingslessen op basisscholen Wateringse Veld

gend schooljaar krijgen alle basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs in heel Haaglanden het di-gitale lesprogramma: Trammenland aangeboden. Dit programma is ontwikkeld door het stadsgewest Haag-landen, HTM en het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland. Het is speciaal be-stemd voor jongeren tussen 10 en 14 jaar en brengt de risico’s van de tram in het verkeer onder de aandacht. HTM hoopt dat kinderen door deze voorlichtingslessen meer inzicht krijgen in de tram als verkeersdeelnemer. Dat zij zich bewust zijn van de speciale verkeers- en voorrangsregels die er gelden en dat ze er rekening mee houden dat een tram nooit kan uitwijken. Boven-dien is een tram een zwaargewicht – een tram weegt ongeveer 40.000 kg - en staat nooit in één keer stil. Dus ga bij twijfel: Op je Rem voor de tram!

Op 1 januari 2010 werd de nieuwe successiewet inge-voerd. Het begrip ‘partner’ heeft in deze nieuwe wet een andere betekenis voor de fiscus gekregen. Samen-wonen zonder samenlevingscontract kan vanaf dit jaar financieel nadelig zijn. Dit merkt u in de inkomstenbe-lasting en bij overlijden. Bij de invoering van de nieu-we successiewet is het begrip ‘partner’ gewijzigd. Het is voor de fiscus vaak moeilijk vast te stellen of twee mensen een gezamenlijke huishouding hebben of niet. Met een samenlevingscontract is dit wel bepaalbaar. Omdat veel samenwoners geen samenlevingscontract hebben, kunnen zij elkaar vanaf 1 januari 2010 niet langer als fiscaal partner voor de inkomstenbelasting aanwijzen. De keuze voor een fiscaal partnerschap kan bij het invullen van de aangifte leiden tot een hogere teruggave. Diverse aftrekposten kunnen immers op-timaal worden verdeeld tussen beide personen. Ook heeft de niet werkende partner in dit geval recht op een uitbetaling van de heffingskorting. Overigens is er wel sprake van fiscaal partnerschap als de partners samen een kind hebben gekregen. In de nieuwe suc-cessiewet ontstaat er ook een mogelijk fiscaal nadeel voor ongehuwde samenwoners. De wet merkt als partners aan: zij die (a) meerderjarig zijn; (b) een ge-zamenlijke huishouding hebben en staan ingeschre-ven bij de gemeentelijke basis administratie; (c) een

Samenlevers en de noodzaak van een samenlevingscontract!notarieel samenlevingscontract hebben gesloten; (d) geen bloedverwanten in rechte lijn zijn; (e) slecht met een persoon aan de onder (a) tot en met (d) genoemde voorwaarden voldoen. De langstlevende die geld erft van zijn wederhelft, mag straks niet zomaar aanspraak maken op een vrijstelling van 600.000 euro. Sinds 1 januari is dit alleen mogelijk als je aan bovenstaande voorwaarden gedurende minimaal 6 maanden vol-doet. Wie hieraan niet voldoet betaald niet alleen een hoger percentage aan successierecht (“erfbelasting” genoemd in de nieuwe wet) maar heeft daarnaast ook een veel kleinere vrijstelling. In plaats van de 600.000 euro slechts 2.000 euro!. Gehuwden en mensen met een geregistreerd partnerschap hoeven zich geen zor-gen te maken, voor hen geldt de vrijstelling sowieso en is altijd sprake van fiscaal partnerschap.

Mocht u meer willen weten over de nieuwe wet of na willen gaan of in uw specifieke situatie een samenlevings-contract noodzakelijk is, dan kunt u contact opnemen met: Notariaat de Gier, mr M.E.G.J. Schils, Laan van Wateringse Veld 905 2548 BR Den Haag 070-306.0457 of [email protected]

Page 30: Wijkkrant 1 2010

30 [email protected]

Aankoop / verkoop - Verhuur - Taxaties - Hypotheken - Verzekeringen - NieuwbouwAgrarisch Onroerend Goed - Bedrijfs Onroerend Goed

Santiagosingel 1

2548 HN Den Haag

Tel: 070- 308 46 56

www.olsthoornmakelaars.nl

LenteOlsthoorn Makelaars ziet het voorjaar zonnig tegemoet!

Page 31: Wijkkrant 1 2010

6e jaargang - Nr. 1 - April 2010 www.swwv.nl - 31

www.juridifix.nl - 06 55 77 42 99

JuridifixJuridisch advies & mediation

Voor als een advocaat te duur is

De wegbeheerder is ervoor verantwoordelijk te zorgen dat een openbare weg in goede staat verkeert. Deze zorgplicht houdt in de toestand van de weg de vei-ligheid van personen en zaken niet in gevaar brengt. Als zich een ongeluk voordoet, kan de wegbeheerder hiervoor aansprakelijk worden gesteld. In concrete on-gevalssituaties gaat het vaak om de vraag of de weg-beheerder heeft voldaan aan zijn zorgplicht. Een voor-beeld.Een klinkerfietspad in een gemeente wordt druk be-wandeld. Het is een oneffen weg en door het gegraaf van mollen onder de grond is op enig moment een gat ontstaan in het pad. Een mevrouw laat haar hond uit. Zij verstapt zich in het gat en komt ten val. Als gevolg van deze val liep zij een gecompliceerde breuk op in het onderbeen. Is de gemeente aansprakelijk?De gemeente stelt dat een weggebruiker er niet op mag rekenen dat de openbare weg steeds in perfecte staat verkeert. Het in redelijkheid van de gemeente te verwachten onderhoud werd steeds door de gemeente gepleegd. Eventuele gebreken werden tijdig hersteld. Een gebrek als gevolg van een mollengang kan plotse-ling ontstaan. Dit kan de gemeente niet worden aan-gerekend. De rechtbank overweegt met betrekking tot dit verweer dat het enkele feit dat de wegbeheerder het gebrek

Gemeente aansprakelijk voor een misstap?

niet kende of kon kennen, onvoldoende is om aanspra-kelijkheid te verwerpen. In-dien gebreken aan een klin-kerweg worden veroorzaakt doordat in de directe omge-ving daarvan mollen actief zijn, dan vallen dergelijke gebreken in de risicosfeer van de wegbeheerder.Vervolgens stelt de gemeente dat sprake is van “eigen schuld”. De vrouw was zij bekend met de plaatselijke situatie en had ze beter op moeten letten. De rechtbank constateert dat de vrouw ter plaatse goed bekend was en dat zij het fietspad kende als een weg met hoogteverschillen en oneffenheden. Zij moest daarmee rekening houden. Dat betekent volgens de rechtbank echter niet dat zij ook rekening diende te houden met de aanwezigheid van een ernstig gebrek. De gemeente had zelf nog gesteld dat zij ruim een maand na het ongeval de gehele weg heeft bekeken en geen enkele plek heeft kunnen vinden die acute re-paratie nodig maakte. Daaruit leidt de rechtbank af dat er geen ernstige gebreken waren aan de weg waarmee de vrouw rekening hoefde te houden.

Ook een geschil? Schakel Juridifix in!

Wateringen – Bedrijfsadviseur Marcel Buijs en computerdeskundige Bert van Zomeren in gesprek over hun on-dernemerschap. Na een gerichte vak-opleiding werkte Marcel jaren in de managementconsultancy. Nu maakt hij zijn vakkennis en ervaring te gelde als bedrijfsadviseur en coach. Voor Bert ging het roer echt om. Hij was politieman en voerde de onderhandelingen voor de ME. Nu brengt hij zijn analytische talent en probleem-oplossend vermogen in en maakt van zijn hobby, waar hij al zeventien jaar veel tijd in steekt, zijn beroep.

Waarom zelfstandig ondernemer?Marcel: “Ik kan zelf mijn tijd indelen, zelf kiezen hoe hard ik werk. Dat inspireert mij”. Bert: “Verantwoordelijkheid en zelf beslissingen ne-men. Ik word onmiddellijk afgerekend, want ik merk het als ik het goed doe of niet en dan kan ik meteen bijsturen. Tegen de grote computerke-tens kan ik prijstechnisch niet op. Ik moet het hebben van mijn vakmanschap en klant-gerichtheid”.

Wat is de kickBert: “Zelf het beleid bepalen en uitvoeren”.Marcel: “Er is een directe link met het resultaat. Succes

Succes vieren is adrenaline vieren is adrenaline”. Er valt niet altijd te vieren. Tegen-vallers horen erbij. Marcel: “Als je bedreiging niet als kans ziet zal je het als ondernemer niet redden. Daar moet je mee aan de slag. Potentiële klanten bleken groepsbijeenkomsten te missen. Toen ben ik intervi-siebijeenkomsten gaan opzetten. Bedreigingen keren naar een kans heb ik in mijn systeem zitten en dat wil ik graag overbrengen”.

Wat is het rendement van coaching?Bert: “Ik heb van Marcel geleerd wat minder te blijven hangen bij het primair bezig zijn. Als ik nu denk ‘dit wil ik niet’ doe ik een stapje terug en zoek naar een moge-lijkheid. Heb ik succes, zeg ik: hiervan ga ik genieten”. “De setting van gezamenlijk lunchen als het kan of die van de workshops bevalt me goed. De bijeenkomsten zijn informeel en toch constructief. Geen verplichte oe-fening, waarbij iemand het woord voert en wij luiste-ren”.

Waarom onder één dak?Startende ondernemers die een coachingstraject door-lopen bij Ondernemerskwadrant kunnen een jaar in het pand aan de Monsterseweg 35 in Wateringen on-derdak vinden. Bert: “Toen het nog een hobby was kwamen mijn klan-ten aan huis. Nu liggen de onderdelen aan de andere kant van de stad en doe ik thuis niets aan computers.” Eenpitters willen spiegelen en dat kan met meer col-lega’s onder een dak. Marcel: “De ondernemers zijn er vrij in, maar ik wil hen faciliteren. Het is wel mijn intentie dat ze doorschuiven. Na een jaar zijn het geen starters meer”.

Page 32: Wijkkrant 1 2010

32 [email protected]

De huidige samenleving vraagt om een andere aanpak en een andere kijk op zaken. Waar ge-zinssamenstellingen of samenlevingsvormen veranderen zouden we ook stil moeten staan bij de samenhang die deze sa-menstellingen hebben op juridisch en fiscaal gebied. Nabestaandenplanner wenst consumenten bewust te maken. Wie zijn mijn erfgenamen nu ik mijn tweede huwelijk aanga? Wat gebeurt er met de erfstukken van mijn overleden moeder nu mijn vader weer huwt? Kan ik nu al schenken aan mijn kinderen? Hoe zorg ik ervoor dat mijn bezit na mijn dood bij goede doelen terecht-komt? Hoe zit het met mijn bedrijf als ik overlijd? Wie bij leven stilstaat bij deze vragen kan ervoor zorgen dat zaken goed geregeld zijn. Wie nadenkt over zijn of haar nalatenschap kan er ook voor zorgen dat alles duide-lijk is voor uw nabestaanden. Nabestaandenplanner is uw deskundige helpende hand in het vastleggen, plannen en optimaliseren van uw nalatenschap. Wilt u eens met ons van gedachten wisselen of wenst u meer informatie? Voor een vrijblijvende afspraak neemt u contact met ons op via: [email protected] of via 070-3210015.

Full Colour

U I T VA A R T B E G E L E I D I N G

Bewust afscheid nemen

Dukky Schreiber

De Maroc 312291 JX Wateringent. 0174 - 29 59 09e. [email protected]. www.limoer.nl

06 - 12 47 74 96

We laten vroeg of laat allemaal iets na…

Mogen wij ons even voorstellen?Begin 2010 hebben wij het kantoor GeldXpert Den Haag Wateringse Veld geopend op de Laan van Wateringse Veld 595. GeldXpert staat voor betrouwbare financiële dienstverlening, waarbij de nadruk ligt op persoonlijk contact en service. Wij zijn Xpert in hypotheken, verze-keringen, sparen en pensioenen. En wij zijn Chris en Frank, twee all-round adviseurs gespecialiseerd in per-soonlijk contact. En toevallig hebben wij ook verstand van verzekeren.

Zorgeloos verzekerdVerzekeringen horen bij het regelen van je financiën. Bijna elke verandering in je financiële situatie heeft ook gevolgen voor je verzekeringen. Op het gebied van wonen, aansprakelijkheid, reizen en ongevallen. Ook hiervoor kun je terecht bij GeldXpert. Daarnaast is GeldXpert gespecialiseerd in toekomstvoorzienin-gen zoals diverse lijfrenteproducten. Wij kunnen er-voor zorgen dat al uw verzekeringen goed op elkaar afgestemd zijn. Zonder hiaten, maar ook zonder over-lappingen. GeldXpert adviseert, leest de kleine letter-tjes, regelt het papierwerk, maar is er ook voor u als u schade hebt.

PensioenenNiet iedereen bouwt een ouderdomspensioen op via de werkgever. Denk aan zelfstandig ondernemers en

GeldXpert Wateringse Veld – Wij maken het verschil!

vrije beroepsbeoefe-naars. Zij sparen zelfstan-dig voor aanvullende ou-derdomsvoorzieningen. Ook voor werknemers is het mogelijk om aanvul-lende voorzieningen te treffen. Bijvoorbeeld als je niet afhankelijk wilt zijn van de overheid of je werkgever. Of als je eerder wil stoppen met werken. Laat u echter geen pensioentekort aanpraten, maar analyseer sa-men met ons wat uw financiële situatie is.

HypothekenWat de beste hypotheek is, is voor iedereen anders. Je hebt de keuze uit veel verschillende aanbieders, hy-potheekvormen en rentevaste periodes. Bij de keuze voor een leven- of spaarhypotheek kun je ook nog vari-eren met dekkingen, de hoogte van de premies of een combinatie met andere financiële producten. Voor hui-zenbezitters met een overwaarde op hun huis, zijn er interessante mogelijkheden om die overwaarde actief in te zetten. UitvaartverzekeringenEen uitvaartverzekering neemt nabestaanden veel zorg uit handen en voorkomt financiële problemen. Dat u eens komt te overlijden staat immers vast. Wij vergelij-ken uitvaartverzekeringen van alle verzekeraars en wij verzekeren u zelf van een goede uitvaartverzekering.

Kom gerust eens binnenlopen. Ons gesprek begint al-tijd met een kopje koffie. Graag tot ziens!

Openingstijden:ma. t/m vrij. van 8:00 tot 12:30 en 13:00 tot 16:30

Zaterdag 9:00 tot 12:00 en Zondag gesloten

Fabrikant van Douchedeuren en/of douchewanden, Spiegels(-wanden) ook voor achterwand in de keuken,

Hard Glazendeuren (schuifdeuren),Los glasverkoop, Zandstralen, enz.....

Page 33: Wijkkrant 1 2010

6e jaargang - Nr. 1 - April 2010 www.swwv.nl - 33

Beste buurtbewoners van het Wateringse Veld, en omstreken,

Graag wil ik mij even aan u voorstellen. Mijn naam is Nico Krul en ben sinds kort als FietsNED-ondernemer actief in uw wijk. FietsNED is een landelijk werkende organisatie die reparatie service verleent aan huis voor fi etsen, e-scooters, e-fi etsen. Naast fi etsen kan ik ook uw elektrische fi ets onderhouden en de meeste reparaties uitvoeren. Dus een onderhoudsbeurt, lekke band of slecht werkende ka-bels. De reparatie wordt bij u thuis uitgevoerd. De meest gangbare onderdelen heb ik op voorraad en worden te-gen marktconforme prijzen verkocht. De kwaliteit van de gebruikte producten garandeert u dat u weer zorgeloos gebruik kan maken van uw favoriete vervoersmiddel. Een lekke band met een scooter geeft meestal veel er-gernis. In de meeste gevallen kan ik deze ook voor u repareren of de scooter vervoeren binnen onze regio. De winterperiode heeft veel van uw fi ets gevraagd en de pekel is zeker niet goed voor de bewegende delen.

De tarieven voor de reparaties vind U op: www.fi etsned.nl. Als actie betaald u in de maand april 2010 € 1,50 euro voorrijkosten. Standaard onderhoudsbeurt stadsfi ets (incl. 3 en 5 versnellingen) in de actiemaand april 2010: € 21,50 euro inclusief voorrijkosten. U kunt met mij contact opnemen om een afspraak te maken: Tweewielerservice Nico Krul FietsNED, 06-47491331

FietsNED reparatie aan huis!

Sir Winston Churchilllaan 492, 2285 ST RijswijkT (070) 3360033 www.ttl-morgenstond.nl

Vrij parkeren voor de deur

• Kronen

• Bruggen

• Protheses

• Reparaties

• Implantaten

De bouw van het nieuwe hoogspanningsstation in Wateringen gaat volop door. Ondanks de vorst heeft TenneT haar werkzaamheden kunnen voortzetten. In-middels zijn de heiwerkzaamheden afgerond. Deze periode staat in het teken van het aanleggen van be-tonnen werkvloeren en het afmaken van alle noodza-kelijke fundaties. Dit werk moet in het voorjaar hele-maal worden afgrond. Vanaf week 20 is de planning om te beginnen met het bouwen van de zogenoemde primaire componenten. Dit zijn onderdelen die nodig zijn voor het transport van de elektriciteit van en naar het station. Zoals iedereen heeft kunnen zien, is inmid-dels de beplanting aan de zijde van de woonwijk af-

Voortgang bouw hoogspanningsstation Wateringengerond. Door een combinatie van bomen en struiken wordt een samenhang van hoge en lage begroeiing gecreëerd. In totaal worden er 45 bomen geplaatst en een kleine 5000 planten en struiken. Een ander deel van de groenvoorziening moet nog worden ingevuld. Dit gebeurt ook in nauwe samenspraak met de ge-meenten en Rijkswaterstaat.

Inmiddels is ook bekend wanneer de transformatoren naar Wateringen worden vervoerd. In het weekend van 17 september zal dit transport plaatsvinden. De trans-formatoren zullen hierbij vanuit Hoek van Holland door het Westland worden vervoerd naar het nieuwe station. De voorbereidingen voor dit megatransport zijn inmiddels in volle gang.

Page 34: Wijkkrant 1 2010

34 [email protected]

Ingredienten voor 8 haantjes:* 1 pak broodmix voor witbrood (Koopmans)* een paar krenten of rozijnen* 1 losgeklopt ei* 4 eetlepels bloem om mee te

bestrooien

Materialen:* schaar* bakplaat

Bereiding:1. Maak het deeg in een ruime kom volgens de aanwij-

zingen op de verpakking van het broodmix en laat het afgedekt met een doek op een warme plaats rij-zen totdat het 2 keer zoveel is geworden.

2. Kneed het even door elkaar en verdeel het deeg in 8 gelijke stukken, bestrooi de stukken met bloem en maak er nu ronde bollen van. Leg de bollen op het werkvlak afgedekt met een doek.

3. Druk de bolletjes stuk voor stuk plat en rol ze tot een puntbroodje. Maak van het deeg een V-vorm door je vinger in het midden van het broodje te houden en de uiteinden omhoog te buigen. Rol nu het broodje plat in de vorm van een haantje. Van een krent of rozijn maak je een oog en met een schaar kun je het deeg inknippen voor de hanenkam, snavel en staart.

4. Leg de haantjes op de bakplaat en bestrijk deze met het losgeklopte ei. Even laten rusten. Dan kun je de haantjes afbakken in een voorverwarmde oven op 240°C in ca. 10 minuten tot ze gaar zijn en goud-bruin.

5. Kijk af en toe even of ze niet te hard gaan!

Palmpaashaasjes Ei met krab en tuinkers

Spinazie-ricottataart

Ingrediënten voor 4 personen:* 4 sneetjes oud paasbrood* 1 blikje perziken op siroop (580 ml)* 2 dl blanke vla* 125 ml slagroom* 1 citroen (schoongeboend)

Bereiding:1. Scheur of snijd het paasbrood in stukjes en verdeel

ze over vier glazen.2. Sprenkel er 4 el van de perziksiroop over zodat het

brood goed vochtig is.3. Snijd de perziken in kleine blokjes en schep ze op

het brood.4. Rasp de gele schil met een fijne rasp van de citoren

en roer de rasp door de vla.5. Klop de slagroom stijf en spatel het met grote sla-

gendoor de vla.6. Verdeel het over de glazen tot alle perzik bedekt is.7. Zet de glazen in de koelkast en laat de smaken mini-

maal 2 uur intrekken.

Laagjespudding

Ingrediënten voor een hartige taart met 8 punten:* 300 gram verse spinazie* zout* 2 eetlepels mojo picon (Spaanse picante rode saus)* 4 plakjes hartig taartdeeg of bladerdeeg (diepvries), ontdooid* olie om in te vetten* 2 eetlepels paneermeel* 1 teentje knoflook, gepeld* 150 gram ricotta* peper* 5 zongedroogde tomaatjes uit olie, in stukjes* 2 eetlepels pijnboompitten* 3 scharreleieren* 100 gram crème fraîche* lage taartvorm Ø 24 cm, ingevet

Bereiding:1. Verwarm de oven voor op 175°C. 2. Was de spinazieblaadjes en kook ze met aanhan-

gend water en zout net gaar. Laat de spinazie in een zeef uitlekken en snijd ze grof. Schep de mojo picon erdoor.

3. Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een cirkel met een doorsnede van ca. 28 cm. Bekleed de ingevette bakvorm ermee. Bestrooi de bodem met paneermeel en verdeel de spinazie erover.

4. Pers de knoflook boven de ricotta uit en voeg pe-per en smaak naar zout toe. Roer goed door elkaar. Verdeel de ricotta, de gedroogde tomaatjes en de pijnboompitten over de spinazie.

5. Klop de eieren met de crème fraîche en peper en zout naar smaak los en schenk het over de spinazie en de ricotta.

6. Bak de taart in een voorverwarmde oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar. Serveer warm of lauw-warm.

Ingrediënten voor 4 personen:* 4 bakjes of glaasjes* 6 eieren* 2 eetlepels melk* 25 gr boter* 2 krabsticks* 1 doosje tuinkers

Bereiding:1. Breek de eieren boven een kom en klop ze los met

de melk. Smelt boter in een koekenpan en giet het eimengsel in de pan.

2. Roer het mengsel op een niet te hoog vuur met een vork door tot het kruimelig wordt en bijna stolt. laat af koelen en zet op een koele plaats weg.

3. Haal de krabsticks uit de plastic hulsjes en snijd ze in stukjes. Roer de stukjes krab door de kruimelige eivulling.

4. Vul vier bakjes met dit mengsel en garneer met tuin-kers.

Page 35: Wijkkrant 1 2010

6e jaargang - Nr. 1 - April 2010 www.swwv.nl - 35

Borgdorff MakelaarsPlein 132291 CA Wateringen

Tel. (0174) 22 50 55www.borgdorff.nl

Wateringenwww.hofvandewateringhe.nl

Welk type Gantel wordt uw nieuwe woning?

Wie wil er niet wonen op een unieke plek aan de Noordweg in Wateringen waar jaren ’30 architectuur, groenstroken, bomen en water de boventoon voeren!

Bouwnummer 1 • Hoekwoning• Woonoppervlakte 113 m2

• Kaveloppervlakte 166 m2

• Tuin op het westen• Dakkapel op de tweede verdieping• Voorziening t.b.v. tweede toilet in badkamer

324.900,- v.o.n.

Bouwnummer 9 t/m 12 • Tussenwoning• Woonoppervlakte 116 m2 • Kaveloppervlakte 104 m2 • Tuin op het westen • Voorzien van uitbouw van 0,70 meter op de

begane grond• Voorziening t.b.v. tweede toilet in de badkamer • Voorziening t.b.v. dakramen aan de achterzijde

op de tweede verdieping

289.900,- v.o.n.

Bouwnummer 16 en 17 • Tussenwoning• Woonoppervlakte 137 m2 • Kaveloppervlakte 116 m2 • Tuin op het westen • Voorzien van uitbouw van 1,20 meter op de

begane grond• Standaard tweede toilet in de badkamer • Dakkapel aan de voorzijde tweede verdieping • Voorziening t.b.v. dakramen aan de achterzijde

op 2e verdieping • Voorbereiding ligbad

352.500,- v.o.n.Inclusief een sanitairbudget van 3.250,- te gebruiken naar eigen keuze.

10.0

27

ww

w.fi g

e.n

l

Bouwnummer 31 • Hoekwoning• Woonoppervlakte 113 m2 • Kaveloppervlakte 166 m2 • Tuin op het oosten • Voorziening ten behoeve van tweede toilet

in de badkamer • Dakkapel aan zijgevel tweede verdieping • Voorbereiding ligbad

319.900,- v.o.n.Inclusief een sanitairbudget van 3.000,- te gebruiken naar eigen keuze.

Bouwnummer 39 • Hoekwoning• Woonoppervlakte 134 m2 • Kaveloppervlakte 213 m2 • Tuin op het oosten aan het water • Voorzien van uitbouw van 1,20 meter op de

begane grond • Openslaande deuren naar de achtertuin • Standaard tweede toilet in de badkamer • Dakkapel op tweede verdieping aan de zijgevel• Voorziening t.b.v. dakraam aan de achterzijde op

de 2e verdieping • Vergrote berging in de achtertuin • Voorbereiding ligbad

361.500,- v.o.n.Inclusief een sanitairbudget van 3.250,- te gebruiken naar eigen keuze.

Vraag uw makelaar ooknaar de aantrekkelijkeTwéé-onder-één-kap villa type Hofpark

Page 36: Wijkkrant 1 2010

36 [email protected]

GLASHANDEL MARCEL B.V.Uw specialist op glasgebied

Neherkade 2924, Ingang Tak van Poortvlietstraat 1192521 VV Den Haag

Tel.: 070 346 65 58Fax.: 070 392 49 66

• Venster- en fi guurglas

• Isolatieglas (HR++)

• Gelaagd glas

• Spiegels

Het team van Your in Hair staat garant voor een professionele, eigentijdse en vriendelijke behandeling.

Openingstijden:Maandag 10.00 - 17.30Dinsdag 09.00 - 17.30Woensdag 09.00 - 17.30Donderdag 09.00 - 20.00Vrijdag 09.00 - 20.00Zaterdag 08.30 - 16.30

Wij werken geheel zonder afspraak!Your in Hair kappersLaan van wateringseveld 1559Telefoon 070 - 393 78 81

Service with a

personal

touch!

K A P P E R S

N I E U W

Sinds een maand gloeit er een zonnig stukje Grieken-land op de Laan van Wateringse Veld het Griekse Res-taurant "MILOS".

Eeuwenoude recepten en respect voor de culinaire tra-dities staan garant voor een tongstrelende smaakerva-ring. Alle gerechten zijn traditionele Griekse gerechten, met originele Griekse ingrediënten op ambachtelijke wijze bereid door onze Griekse chef-koks.Wij hopen u te mogen begroeten.

Mocht u echter de Griekse gerechten thuis willen erva-ren is afhalen bij ons ook mogelijk.

Grieks Restaurant MilosLaan van Wateringse Veld 692548 BK Den HaagTel: 070-35 99 146

Page 37: Wijkkrant 1 2010

6e jaargang - Nr. 1 - April 2010 www.swwv.nl - 37

Paasbrunch BOEI 90zondag 1e paasdag van 10:30 – 13:00

Welkom voor iedereen!! Waar: Gymzaal basisschool de Gantel

Wanneer: zondag 4 aprilWat: Ontmoeting, eten, muziek

Praatje: Wat is Pasen?Optreden kinderen, enz.

Graag opgeven via de website!!WWW.BOEI90.NL

Page 38: Wijkkrant 1 2010

38 [email protected]

COLOFON

Redactieadres wijkkrant “De Mijlpaal”:St. Wijkkrant Wateringse VeldLievensbergstraat 212548 SG Den Haagwebsite: www.wijkkrantwate-ringseveld.nlwww.wijkkrantdemijlpaal.nle-mail: [email protected]

Redactieleden:Ursula Meijer 06-26476311(hoofdredactie)Susan van der Slot (secretaris)Koos Mooren (voorzitter en website beheer)Piet Sekeris (fotograaf/copy-right)

Uitgever:St. Wijkkrant Wateringse [email protected]

Drukkerij AktiefTel.: 070-3451247

Oplage: 7750 Exemplaren

Verschijning:Viermaal per jaar (1 april, 1 juli, 1 oktober en 15 december)

Verspreiding:Gratis huis aan huis. Indien geen krant ontvangen, contact opnemen met de redactie.

De redactie is niet verantwoor-delijk voor de inhoud van de ingezonden stukken en behoudt zich het recht voor:• Plaatsing te weigeren• Het tijdstip van plaatsing te bepalen en teksten in te korten. Naam en adres van de inzender dienen bij de redactie bekend te zijn. Tenzij anders aangegeven wordt de naam van de inzender vermeld.

Ondanks nauwkeurige controles zijn redactionele fouten niet uit te sluiten. Zonder schriftelijke toestemming van de redactie mag niets uit deze krant wor-den overgenomen.

SLUITINGSDATUM VOLGENDE UITGAVE: 21 MEI 2010

Op zondag 23 mei, 1e Pinksterdag, organiseert het Haags Milieucentrum i.s.m. Haagse natuur- en mili-euorganisaties de Haagduinwandeling. Deze acht kilo-meter lange wandeling voert door de Westduinen, het Hyacintenbos, de Puinduinen, Ockenburg en over het strand. Deelname is gratis. We vertrekken tussen 12.00 en 15.00 uur. Zowel start- als eindpunt is de parkeer-plaats aan de Machiel Vrijenhoeklaan bij het restaurant De Haagsche Beek. Deze plek is per openbaar vervoer goed te bereiken via bus 29 (uitstappen halte Kijkduin-park); de lijnen 23, 14 en 26 liggen op korte afstand. Iedere wandelaar krijgt een fraaie brochure met daarin een routebeschrijving en leuke opdrachten; voor kin-deren is er een speciale herinnering.Meer informatie: [email protected] of www.haagsmilieucentrum.nl.

Haagduinwandeling

Agenda

10 April ............ Open dag Fysiek Plus ............... pag. 1024 April............ Lentefeest ................................. pag.630 April............ Koninginnedag ......................... pag. 3April – Mei div. act. Kinderboerderij................. pag. 8 9 Mei ............. Moederdag23 Mei ............. Duinwandeling ......................... pag. 3827 Mei ............. Bewonersavond ....................... pag. 529 Mei ............. Viswedstrijd .............................. pag. 730 Mei ............. Schapen Scheren ...................... pag. 8 5 Juni ............ Plein tot Plein ............................ pag. 520 Juni ............ Vaderdag

Page 39: Wijkkrant 1 2010

6e jaargang - Nr. 1 - April 2010 www.swwv.nl - 39

ALGEMEENPolitie Wijkteam Wateringse VeldMiddenweg 129 Wijkagentenspreekuur:maandag, woensdag en vrijdag 13.00 – 15.00 uur112- Als elke seconde teltAlg. nr.: 0900-8844 (24-uur)Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000Brandweer Den HaagTel.nr.: 070-3591544Citytec (openbare verlichting)Tel.nr.: 070-3533000 (tot september)Nieuw: 14070Kindertelefoon: 0800-0432 (gratis)Stadsdeelkantoor EscampGenemuidenstraat 2082545 NZ Den HaagTel.: 070-3535900Gemeentelijk ContactcentrumAlgemene meldingen/klachtenOpruimen dode dieren Tel: 14070St. Dierenambulance: 070-3282828Melding gevonden en zieke dierenMeldpunt Hoogheemraadschap van Delfland Algemene meldingen klachten m.b.t. het Hemelwater en de eco-zone 015-2701888

LAGE VELD:Gezondheidscentrum Lage VeldMiddenweg 157, 2548 VE Den HaagTel.: 070-3364747Tel.: 070-3364747Faciliteiten: huisartsen, fysiothe-rapie, logopedie, psycholoog, orthopedisch schoentechnicus, verloskundigen, dietiste, opvoed-steunpunt: Fija Heijkoop en Rijneke Fokker, Oefentherapie Mensen-dieck: 06-43240186 en een Prikpost St. Huisartsen Laboratorium, ma, woe, en vrij. van 8.30 – 10.00 uur.Kringapotheek Lage VeldLaan van Wateringse Veld 1375Tel.: 070-3364730Ma. t/m Vr. 8.00 – 17.30 uur Woe. tot 20.00 uurBuitenpolikliniek HAGA (Leyenburg)Dublinweg 1 Tel.: 070-3721100Fac.: bloed prikken + div. specialis-tenDoktersnachtdienst/HuisartsenpostTel.: 070-3469669 Tussen 17.00-8.00 uurHuisarts van der WalLondensingel 110, 2548 VM DHTel.: 070-3944188 (vlg.afspr.)Spoed: 070-3932808Apothekersnachtdiensten Bronovo

Tel.: 070-3246085, 17.30-8.00 uur en in het weekeinde dag en nachtHAGA (Leyenburg) Tel.: 070-3598506Ma. t/m Vr. 17.30-24.00 uur Za. & Zo. 9.00 – 24.00 uur Wateringse Apotheek Herenstraat 20, 2291 BG Wat.Tel.: 0174-293973Zat.11.00 – 13.00 uur spoedreceptenPraktijk Chiropractie BrusseeLaan van Wateringse Veld 1000Tel.: 070-3941157

HOGE VELDWijkcentrum Wateringse VeldLaan van Wateringse Veld 3922548 CJ Den HaagStichting MOOI!Tel.: 070-3231077Speel-o-theek De SpeelmuisTel.: 070-3231077Bewonersplatform Wat.VeldTel.: 070-3097019Opvoedsteunpunt Wateringse VeldFija Heijkoop en Rijneke Fokker Tel.: 070-3795575Meavita Consultatiebureau WVInloopspreekuur op maandag tus-sen 13.00 en 14.00 uur. Tel.: 070-3795600 Informatielijn (voor vragen over uw kinderen van 0 tot 4 jaar) Tel.: 070-3795025 Meavita diëtiste Tel.: 070-3795785Gezondheidscentrum Wateringse Veld Laan van Wateringse Veld 322Huisartsen M.A. Schuring & H.I. Janssens Tel.: 070-3096140Spoed: 06-23378861Fysiotherapeutisch Centrum WVTel.: 070-3099860Lloyds ApotheekTel.: 070-3084070Ma. t/m Vr. 8.00 – 17.30 uurTandarts LieBogotastraat 32, 2548 HG DHTel.: 070-3260282Verloskundigepraktijk “In ’t Wateringse”Informatie tel.: 0174-226939Afspraken tel.: 0174-226289Dierenkliniek Wateringse VeldSantiagosingel 3, 2548 HN DHTel.: 070-3941238WZH Hoge VeldLaan van Wateringse Veld 222Servicepunt Tel.: 070-8901995Tandheelkundig Centrum MorgenstondSir Winston Churchilllaan 4902285 ST Rijswijk

Bibliotheek Wateringse VeldLaan van Wateringse Veld 468Tel.: 070-3096729Inloophuis HaaglandenMexicosingel 52 Tel.: 070-3080654Ontwikkelingscombinatie WVTomatenlaan 10, 2548 AJ DHTel.: 070-3534906Info: ma. do. en vr. tijdens kantoor-uren Tel: 070-3364830Tandtechnisch Centrum MorgenstondSir Winston Churchilllaan 4922285 ST RijswijkTel.: 070-3360033Praktijk HomeopathieEls Leechburch AuwersIpenrodeplantsoen 57Tel.: 070-3947476Schoonheidssalon Beleza Beauty CareMartin Campslaan 5652286 TH RijswijkTel.: 070-3942007Innergy HomeopathieLaan van Wateringse Veld 9492548 BR Den HaagSteunpunt Mantelzorg EscampWDC BouwlustEekhoornrade 215 Den HaagTel: 070-3097657Consulent: Els HooningLIMOER uitvaartbegeleidingMevr. Dukky SchreiberDe Maroc 31, 2291 JX Wateringenm. 06-12 47 74 96 / t. 0174-295909La Vie SublimeStoelmassage & Herbalife Distribu-teurGraziella GomesLievensbergstraat 382548 SG Den HaagTel.: 06 1466 8847www.stoelmassage-in-de-randstad.nl

Page 40: Wijkkrant 1 2010

Laat de lente maar beginnen!Loop voor huizeninformatie bij ons binnen!

www.vvmakelaars.nl

Oosteinde 55

2548 AK Den Haag

T (070) 394 90 97

F (070) 394 48 76

E [email protected]

V E R KO O P

A A N KO O P

TA X AT I E S

V E R H U U R

Onze deur staat voor u open.Wij helpen u een huis te (ver-)kopen.