Wijkblad Info-Oost februari 2011

Click here to load reader

 • date post

  10-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  214
 • download

  0

Embed Size (px)

description

Het wijkblad van Helmond-Oost! Vol nuttige informatie over de gebeurtenissen en activiteiten in en om de wijk en in wijkhuis "de Lier"

Transcript of Wijkblad Info-Oost februari 2011

 • FEBR. 2011 34e jaargang, oplage 4000 stuks, Info-Oost is een maandelijks informatieblad van de Stichting Samenlevingsopbouw Helmond-Oost. Wijkhuis De Lier, van Kinsbergenstraat 1 5703 BW Helmond tel.nr.: 0492-544478 www.wijkhuisdelier.nl Een inzender is in eigen persoon verantwoordelijk voor de inhoud van het door hem/haar ingezonden artikel

 • 2

 • BOEKEN UITLEEN Houdt u ook van lezen in de vrije uurtjes? Wilt u ook graag dicht bij huis terecht kunnen om uw boeken te lenen? Kom naar het wijkhuis en meld u aan als lid hiervoor. Er zijn weer een aantal nieuwe boeken in de kasten toegevoegd. U kunt elke woensdag- en donderdagmorgen in het wijkhuis terecht om boeken te lenen van 10.00 tot 12.00 uur. Er zijn verschillende soorten romans, streekromans en informatieve boeken en detectives. Voor 5,00

  per jaar kunt u terecht om te lenen of te ruilen.

  JOKEREN RIKKEN JOKEREN RIKKEN Iedere dinsdagmiddag zijn er kaartwedstrijden. U kunt weer jokeren en rikken vanaf 14.00 uur voor kleinepakketjes levensmiddelen of zeep. U kunt zich tot 14.00 uur hiervoor inschrijven voor 1,20 p.p. Vanaf 12.30 uur kunt u vrij kaarten.

  KIENEN 4 FEBRUARI KIENEN Vrijdag 4 februari is er weer een kienavond. Kaarten kosten per serie 5,00, halve serie 2,50 en extra kaartje 1,20. Natuurlijk zijn er ook een complete koffie/senseo- en wasmiddelenronde. Dit is voor iedereen goed te gebruiken. Verder hebben we natuurlijk weer vele mooie andere prijzen ingekocht. Op het extra kaartje is een tas met levensmiddelen en een mooie andere prijs te winnen. Het kienen begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.45 uur. We verwelkomen u graag, iedereen vanaf 16 jaar en ouder mag meedoen. De zaal is open vanaf 19.00 uur.

  JEUGDDISCO 25 FEBRUARI JEUGDDISCO 25 Februari is er weer een jeugddisco. Briefjes met informatie komen via de scholen. Zit je buiten de wijk op school informeer dan even bij het wijkhuis. Tel.: 544478, Email: beheer@wijkhuisdelier.nl

  KINDERACTIVITEITEN DE LIER Dinsdag 8 FEBRUARI is er weer een kinderactiviteit voor de groepen 3, 4 en 5 van de basisscholen. Dinsdag 22 FEBRUARI zijn de groepen 6, 7 en 8 aan de beurt. Briefjes met wat we gaan maken en verdere informatie komen via de scholen. Zit uw kind buiten de wijk op school informeer dan via e-mail, en/of geef u op voor de nieuwsbrief van deze activiteit: beheer@wijkhuisdelier.nl. Ook kunnen wij nog steeds Pringles kokers van chips gebruiken, afgeven aan de bar.

  Ik ben een thuisblijfmoeder. Er worden heel wat uren per week in vrijwilligerswerk gestopt, en ik onderzoek op dit moment of het mogelijk is mijn eigen kleinschalig bedrijfje te beginnen, maar toch ben ik nog steeds een thuisblijfmoeder en wat voel ik me rijk daardoor!

  s Ochtends loop ik de tien minuten naar school met in iedere hand een kleine kleuterhand geschoven. s Middags hoor ik de verhalen over vriendjes, vriendinnetjes en juf op school. Ik zie de lach, troost de traan, moedig aan bij plannen en temper bij vermoeidheid. Ik leer mijn kinderen leven en omgekeerd doen zij dat bij mij.

  Zij leren me te kijken (kijk mama, vogelnesten in de boom), ze leren me te spelen (zullen we huppelen), ze leren me tijd te maken (maar gisteren mocht het ook al niet), ze leren me te uiten (mama, ik vind je lief); ze laten me gewoon het leven en de wereld voor een tweede keer ontdekken.

  Daarnaast ben ik als thuisblijfmama, bijna automatisch ook schoolpleinmama geworden. Ik heb vaak de tijd om er even te kletsen, en doe dat dan ook. Soms heb ik ook niet de tijd voor een gesprek, maar geregeld gebeurt het dan toch. En weet je. Ook daardoor voel ik me rijk.

  De gesprekken schakelen van oppervlakkig naar diepzinnig, weer terug en er tussenin. Tips worden gedeeld, onzekerheid, en soms ook het simpelweg genieten van het moment. Ik kan de tijd nemen om mensen te gaan zien, te ontdekken wie ze werkelijk zijn. Niet als papa of mama van, maar als een eigen persoonlijkheid. Ik steek er van op omdat soms de ander me wijsheid aandraagt, en ik krijg opstekers omdat anderen me melden wat aan mijn woorden te hebben gehad.

  Ik beroer de wereld. Ondanks dat ik nog steeds zo vaak hoor dat moeders die thuis bij hun kinderen blijven niet deelnemen aan de wereld, weet, geloof en voel ik beter. Ik beroer de wereld, zoals de wereld mij beroert.

  NOOR

  COLUMN VAN NOOR

  3

 • 4

 • BILJARTERS OPGELET BILJARTERS Op dinsdagavond is in wijkhuis de Lier het biljartgedeelte nog vrij. Er is al iemand die graag samen met anderen een biljartclubje wil opzetten. Is dit ook iets voor u? Voor meer informatie: beheer@wijkhuisdelier.nl; tel: 544478.

  DARTERS OPGELET DARTERS Er is op dinsdagavond een mogelijkheid voor een dartclubje. Voor meer informatie: beheer@wijkhuisdelier.nl; tel: 544478.

  CARTRIDGE INZAMELPUNT U kunt nog steeds lege cartridges inleveren in wijkhuis de Lier. Alleen cartridges zonder verpakking erom. De doos staat bij de ingang van de hal. Er mogen geen batterijen ingeleverd worden, deze kunt u in diverse bouwmarkten en winkels inleveren.

  RUIMTE TE HUUR Op de donderdagavond is de grote zaal wekelijks te huur voor uw vereniging of activiteit. Voor meer informatie: beheer@wijkhuisdelier.nl; tel: 544478.

  BLOEMSCHIKCURSUS Er begint weer een nieuwe bloemschikcursus, en wel op 23 maart. De lessen zijn 1x per 14 dagen van 20.00 - 22.00 uur voor beginners en gevorderden. U leert hier mooie, aparte stukken te maken. Dit alles staat onder zeer deskundige leiding. De eerste uitlegles is 23 maart, u kunt zich hier voor aanmelden. Kosten voor 10 lessen zijn 42,- inclusief een kop koffie of thee. Voor materiaal moet u zelf zorgen.

  WIST U DAT Er in het wijkhuis ook stageplaatsen zijn voor scholieren die hun maatschappelijke stages

  moeten uitvoeren? Dit o.a. kan bij de straatspeeldag en vlooienmarkt? Ook uw idee en/of wensen voor jong en oud nog steeds welkom zijn? Wij ook proberen er samen met u, iets mee te doen? Er het hele jaar oude kerst- en andere kaarten ingeleverd kunnen worden? Deze altijd opgehaald worden, zodat hiermee andere mensen weer een hobby hebben? Wij voortaan ook in kleur kunnen kopiren: 0,20 per A4? Wij eventueel ook voor u kunnen stencillen vanaf 25 A4 vellen papier? Er nog steeds lege cartridges ingeleverd kunnen worden, zonder verpakking erom? Het hoekje tegenover de bar in het wijkhuis weer gevuld is met leuke spulletjes van de

  vlooienmarkt? Er van alles staat voor zowel jong als oud? Of zomaar wat hebbedingetjes, ook om cadeau te geven? Wij alles nog steeds verkopen tegen een geringe prijs? Ook hier de opbrengst voor de kindervakantieweek is? U gerust eens binnen kunt lopen om dit te bekijken? Wij ook ruimtes verhuren voor allerlei activiteiten: vergaderingen, workshops, presentaties e.d.? U voor meer informatie gerust kunt bellen tel. 544478 of voor uw vragen kunt mailen naar:

  beheer@wijkhuisdelier.nl? Wij ook nog steeds strippenkaarten en losse postzegels verkopen? Ook onze website www.wijkhuisdelier.nl de moeite van het bekijken waard is, er steeds meer

  fotos van activiteiten geplaatst worden? U ook wijkhuis berichten kunt lezen via www.buurtlink.nl? Wij een hele grote leestafel hebben? U hier gerust het Eindhovens Dagblad en de Telegraaf of Donald Duck of andere bladen mag

  komen lezen? U hier ook vanaf vrijdag De Loop kunt ophalen? Hier ook volop aan gebuurt wordt? Er ook diverse folders liggen om te lezen en of mee te nemen?

  5

 • 6

 • COMPUTERCURSUS voor ouderen en beginners. U kunt zich weer inschrijven voor de volgende cursus. Deze start in april op de vrijdagmiddag. Velen gingen u voor. Leeftijden? Onze oudste deelneemster tot nu toe was 86 jaar en geslaagd. U bent nooit te oud om te leren. Een computer aangeschaft en u weet niet wat u er allemaal mee kunt doen? Bang dat u iets verkeerd doet of dat er iets kapot gaat? U hebt weinig of geen computer ervaring? Dan is deze cursus misschien iets voor u. In 8 bijeenkomsten wordt in uw eigen tempo en op uw niveau geleerd om te gaan met de computer. U leert het gebruik van het toetsenbord en muisbesturing. U maakt kennis met vele tips en trucs die het makkelijker maken om te gaan met uw computer n met een aantal leuke en bruikbare programmas. U leert uw computer op orde te houden door bestandsbeheer. Verder wordt er ingegaan hoe u op de computer eenvoudige instellingen kunt maken. Uiteraard komt het gebruik van het internet en het e-mailen ook aan de orde. Kortom, een cursus waarin u de basisvaardigheden van de computer leert. Typevaardigheid is niet vereist, wel dat u in het bezit bent of gebruik kunt maken van een computer. Deze cursus wordt gehouden op vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur in het wijkhuis. Inschrijven kan dagelijks tijdens de openingstijden. Het cursusgeld, inclusief lesmateriaal en een kop koffie of thee, bedraagt 50,-, gelijktijdig te voldoen bij inschrijving. Na afloop wordt een certificaat van deelname uitgereikt.

  COMPUTERCURSUS voor gevorderden (8 bijeenkomsten). Bij voldoende deelnemers start april, anders later. Deze cursus is bestemd voor diegenen die al aardig met de computer weten om te gaan. Ook als vervolg op de beginnerscursus. In deze cursus maakt u kennis met het Microsoft Office 2000-2003pakket met daarin de programmas Excel, Acces, PowerPoint en Word. Met deze onderdelen van het Microsoft Office pakket gaan we vervolgens oefenen en u leert hoe u deze programmas in de praktijk kunt gebruiken. Met Excel maakt u een eenvoudige boekhouding of huishoudbudget en controleert u de energienota enz. enz. U hebt een grote postzegel-, cd-, dvd- of andere verzameling? Deze programmas houden voor u alles netjes en overzichtelijk op orde. U maakt kennis en leert omgaan met PowerPoint. Met dit programma gaat u met uw (eigen) digitale foto