Weekendeditie week 46 2014

23
www.ArmandVosruimtop.nl Zie onze advertentie in deze krant. OPHEFFINGS- UITVERKOOP! Sarisgang 2a, Dordrecht www.uitvaartdordrecht.nl (078) 6 483 483 De zorg van DenO gaat verder BLEKERSDIJK 38A DORDRECHT • 078 6489 319 WWW.TWINCREATIONS.NL VOOR AL UW RECLAME ACTIVITEITEN creations F www.pvdadordrecht.nl VRIJWILLIGERS(HUIS) pag. 3 Bij inlevering van deze bon, geldig t/m 21 nov. 14 Op zat. 15-11 zonder bon Like ons op Facebook Maandag t/m zaterdag geopend! Van Eesterenplein WC Bieshof 078-6161918 Gratis Parkeren www.dordtschegebakkraam.nl Drukkerij Jonkheer www.hypotheker.nl

description

 

Transcript of Weekendeditie week 46 2014

Page 1: Weekendeditie week 46 2014

www.ArmandVosruimtop.nl

Zie onzeadvertentie indeze krant.

OPHEFFINGS-UITVERKOOP!

Sarisgang 2a, Dordrecht

www.uitvaartdordrecht.nl(078) 6 483 483

De zorg van DenO gaat verder

BLEKERSDIJK 38ADORDRECHT • 078 6489 319WWW.TWINCREATIONS.NL

VOOR AL UW

RECLAMEACTIVITEITEN

creations

F

www.pvdadordrecht.nl

VRIJWILLIGERS(HUIS)

pag. 3

Bij inlevering van deze bon, geldig t/m 21 nov. 14

Op zat. 15-11 zonder bon

Like ons op Facebook

Maandag t/m zaterdag geopend! Van Eesterenplein WC Bieshof 078-6161918 Gratis Parkeren

www.dordtschegebakkraam.nl

D r u k k e r i j

Jonkheer

www.hypotheker.nl

Page 2: Weekendeditie week 46 2014

Dordt Centraal vrijdag 14 november 20142

Later bestaat niet je weet hoe dat gaat. Later dat gaat niet later is te laat.

Op zaterdagavond 8 november 2014 is op 50-jarige leeftijd overleden onze zorgzame moeder, onze dierbare dochter en mijn lieve vriendin

Marianne CorneliaMarja

van den Akker

Daniëlle Frank en Kelly Pa en Ma van den Akker Robert

Onze bijzondere dank gaat uit naar dr. Wildeman voorzijn buitengewone inzet en betrokkenheid.

Contactadres:Noorderkroonstraat 343318 VP Dordrecht

De begrafenisplechtigheid heeft inmiddels plaatsgevonden.

Vrees niet Ik help u

Intens bedroefd, maar met blijde herinneringen aan de geweldige tijd die wij met elkaar gehad hebben, hebben wij afscheid moeten nemen van mijn geliefde man, onze zorg-zame vader, schoonvader, grootvader en overgrootvader

Hendrikus StamDriekus

Dubbeldam, 12 december 1923Wijngaarden, 10 november 2014

Alie Stam – in ’t Veld

Nel en Hans Jolanda en Thijs Menno, Lars Rudi en Esther Robin

Arjo en Mieke Esther en Hans Erica, Imke Minke en Cor Koen, Bram

Hans en Ella Ronald en Esther Marco en Mandy Tygo

Oosteinde 17a, 3366 BE Wijngaarden

Gelegenheid tot condoleren maandag 17 november van 10.00 tot 10.45 uur in De Rank van Kerkgebouw De Wijnstok, Dubbelsteynlaan West 70, Dordrecht – Dubbeldam.

Om 11.00 uur zal de Dienst van Woord en Gebed worden gehouden in de eerder genoemde Wijnstok.

De begrafenis zal in besloten kring plaatsvinden.

Geen bloemen.

Advertenties die donderdag voor 15.00 uur zijn gereserveerd en voor 17.00 uur zijn aangeleverd worden in de uitgave van vrijdag nog geplaatst.

Er zijn geen woorden voor een zieke, van wie je weet zij redt het niet. Je streelt haar wang, je ziet haar ogen, je bent bevangen door verdriet. Toch ben je dankbaar voor het einde, dat na een moedige strijd kwam, omdat het niet alleen haar leven, maar ook het lijden overnam.

In haar vertrouwde omgeving, omringd door hen die haar dierbaar zijn, is rustig ingeslapen

Marijke van den Broek – Venus8 februari 1955 11 november 2014

Jan van den Broek

Familie en allen die haar dierbaar waren

Correspondentieadres: Dordrecht en Omstreken Uitvaartverzorgingt.a.v. Familie van den BroekNassauweg 1903314 JR Dordrecht

Maandag 17 november is er van 19.30 tot 20.30 uur gele-genheid tot condoleren en om afscheid te nemen in Het Uitvaartcentrum van Dordrecht en Omstreken, Nassauweg 190 te Dordrecht.

Wij willen Marijke op dinsdag 18 november om 11.00 uur samen met u gedenken in de Wilhelminazaal van genoemd uitvaartcentrum, waarna de crematie zal plaatsvinden.

Na a oop willen wij elkaar ontmoeten voor informeel samenzijn.

Je vocht om te blijven leven je humor bleef bestaan je hebt ons alles gegeven en zal nooit uit onze gedachten gaan.

Na een moeilijke laatste levensperiode is van ons heengegaan, mijn dierbare man, onze lieve vader, schoonvader en opa

Ciro PiccirilloSanta Maria Capua Vetere (Italië), Dordrecht, 1 februari 1941 12 november 2014

Willy Piccirillo - Bertina

Domenico en Bianca Demi

Nunzia en Ed Esperanza Jevandro

Correspondentieadres: Dordrecht en Omstreken Uitvaartverzorgingt.a.v. familie PiccirilloNassauweg 1903314 JR Dordrecht

Maandag 17 november is er van 9.30 tot 10.00 uur gelegenheid tot condoleren en om afscheid te nemen in Het Uitvaartcentrum van Dordrecht en Omstreken, Nassauweg 190 te Dordrecht.

Aansluitend willen wij hem om 10.15 uur, samen met u, gedenken in de Wilhelminazaal van genoemd uitvaartcentrum, waarna alleen Willy, kinderen en kleinkinderen hem naar zijn laatste rust-plaats zullen begeleiden op de Algemene begraafplaats Essenhof, Nassauweg 190 te Dordrecht.

Na afloop ontmoeten wij elkaar voor informeel samenzijn.

Liever geen bloemen

DORDRECHTIn Den Haag is woensdag een verklaring ondertekend waarin het ministerie van Infrastructuur en Milieu toezegt extra maat-regelen te treffen om het goederenvervoer door Dordrecht en Zwijndrecht veiliger te maken. Eerder was al de benodigde 12 miljoen daarvoor toegezegd. Burgemeester Schrijer van Zwijndrecht en wethouder Mos van Dordrecht waren bij de ondertekening aanwezig. Met de 12 miljoen zullen wissels aan-gepast of verwijderd worden, geleiders tussen de rails worden aangelegd om het risico op botsing of ontsporing te verkleinen. Over vijf jaar moet dit gereed zijn.

DORDRECHTDe regionale werkbezoekdag die Stichting 50Plus Drechtsteden organiseert is op donderdag 11 december. Tijdens een werkbe-zoekdag, in 2013 was de eerste in Nederland, worden contacten bevorderd tussen bedrijven en werkzoekenden. Het idee is dat de werkzoekende het bedrijf benaderd. Dit kan telefonisch, via het eigen netwerk (familie en/of kennissen), maar ook via Social Media. Met als bedoeling uitgenodigd te worden. Natuurlijk is dit niet altijd even gemakkelijk. Daarom adviseert en onder-steunt Stichting 50Plus Drechtsteden geïnteresseerde 50-plus-sers. Dit gebeurt op woensdag 26 november van 14.00 tot 16.00 uur. Hier worden tips en trucs uitgewisseld. De Buitenwacht is de locatie. Deelname is gratis, maar vooraf aanmelden wordt op prijs gesteld. Dit kan door een mail te sturen naar Ton Wulfert via [email protected].

Veiliger spoor over vijf jaar

Werkbezoekdag voor 50-plussers

DORDRECHTMoeders Informeren Moeders (MIM) bestaat 20 jaar in Dordrecht. Ervaren moeders helpen andere moeders als zij hun eerste kindje krijgen. Er worden huisbezoekjes afgelegd en MIM levert extra ondersteuning aan ouder en kind naast de reguliere bezoeken aan het consultatiebureau. In een korte tijd komt er veel op een onervaren moeder af. Het is goed om dan van een ervaren moeder te horen dat je het beste op je eigen gevoel kunt vertrouwen. Eigen kennis gebruiken en zelf keuzes maken, dat is de essentie van MIM. Om het zelfvertrouwen van moeders te stimuleren heeft de thuiszorg MIM opgezet. Wie meer informa-tie wil over MIM kan mailen naar [email protected] of bel naar Marijke Koppelaar, tel. 7111713. MIM is ook in Zwijndrecht en Heerjansdam actief.

Afgelopen woensdag werd het lustrum gevierd met vrijwilligers en de moeders meteen eerste kind die zij bezoeken. Om de vrijwilligers te bedanken voor hun trouwe en jarenlange inzet was er ’s avonds een buffet. Hierbij werd Wendy Verhagen extra in het zonnetje gezet, zij is al ruim 10 jaar als vrijwilligster werkzaam bij MIM.

Moeders informeren Moeders al 20 jaar

(Archieffoto: Thymen Stolk)

Page 3: Weekendeditie week 46 2014

VRIJWILLIGERS(HUIS) KRIJGTSTEUN EN AANDACHT

VAN DE PVDA

w w w . p v d a d o r d r e c h t . n l

Page 4: Weekendeditie week 46 2014

Dordt Centraal vrijdag 14 november 20144

Er zijn 93 twee- en driekamerappartementen. Op de begane grond is er een ontmoetingsruimte en een praktijk voor fysiotherapie. In het Waterwiel worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals spelletjesmiddagen, er is een biljartclub en een zangkoor. In het Waterwiel is 24 uur per dag, zeven dagen per week verzorgend personeel aanwezig.

AdmiraalspleinHet Waterwiel is gelegen aan het Admiraalsplein. Hier bevinden zich diverse winkels, een wijkinformatie punt en wijkcentrum. Het Waterwiel is goed toegankelijk per bus (lijn 4), ligt nabij diverse uitvals wegen en er is gratis parkeergelegenheid in de directe omgeving.

TweekamerappartementenDe woningen zijn ruim van opzet. De tweekamer-appartementen hebben een oppervlakte van 48 m2. De huurprijs bedraagt d 532,-. Dit is exclusief servicekosten.

Driekamerappartementen De woningen zijn ruim van opzet. De driekamer-appartementen hebben een oppervlakte van 55 m2. De huurprijs bedraagt d 581,-. Dit is exclusief servicekosten.

De woningen zijn beschikbaar voor personen met een maximaal inkomen van d 34.678,- .Huurtoeslag is mogelijk.

Aan het Admiraalsplein in de wijk Wielwijk in Dordrecht ligt woongebouw het Waterwiel. Wonen in het Waterwiel betekent het comfort van een prettige woning gecombineerd met zorg die dichtbij is en de voorzieningen van het Admiraalsplein op loopafstand.

Te huur appartementen in het Waterwiel Dordrecht

Nieuwsgierig geworden naar het Waterwiel? Kom dan naar de open dag op donderdag 20 november van 10.00 tot 12.00 uur. U kunt aanbellen bij Admiraalsplein nummer 794.

Open dag donderdag 20 november van 10.00 uur tot 12.00 uur

Oproep aan ondernemersDe gemeenteraad van Dordrecht roept ondernemers op zich aan te melden voor een Hoorzittingover het oprichten van een Ondernemersfonds Kernwinkelgebied Binnenstaddoor middel van reclamebelasting De hoorzitting wordt gehouden opdinsdag 25 november20.30 – 22.30 uurStadskantoor Dordrecht (Spuiboulevard 300) U kunt zich voor deze hoorzitting aanmelden bij: raadsgriffi [email protected]: (078) 770 85 50 Kijk voor de bijzonderheden opwww.dordrecht.nl/gemeenteraad (Nieuws)

VOORDEEL

Elke: 5e mtr. Gordijnstof Gratis* 5e Rol Behang Gratis* 5e mtr. Tapijt Gratis* 5e Binnenzonwering Gratis* 5e ltr. Verf Gratis* 5e mtr. Tafelzeil Gratis* 5e mtr. Vloer vinyl Gratis* 5e mtr. Laminaat Gratis* inaat G

*zie actievoorwaarden in winkel. Actie geldig van 13 tot 28 november 2014

Winkelcentrum Crabbehof

Page 5: Weekendeditie week 46 2014

Dordt Centraal vrijdag 14 november 2014 5

BOERDERIJKIPBoerderijkippen zijn Hollandse kippen van het langzaam groeiende ras: de Hubbard. Dit ras is een kruising tussen een bruine hen en een witte haan en heeft sterke genen. Het vlees komt van dieren die opgroeien op een boerderij waar het dag- en nachtritme is gewaarborgd. De voeding bestaat voor 70% uit granen en is 100% plantaardig.

RUNDVLEESWij werken uitsluitend met rundvlees van speciaal geselecteerde dieren. Het vee heeft rustig in het groene hart van ZuidHolland kunnen grazen en opgroeien zonder toevoegingen, dan dat proef je terug. Het vlees is licht doorregen en heeft een volle smaak. Ons rundvlees bevat veel vitamine B en D en kwalitatief hoogwaardige eiwitten en mineralen, zoals ijzer en zink.

SMAAKVOLLE HAPJESGeniet van onze heerlijke hapjes en grillspecialiteiten bij de borrel of op uw feest, van eenvoudige tot luxe hapjesschalen. Ook voor salades en diverse snackbroodjes kunt u bij ons terecht. Kom langs en laat u verrassen door ons assortiment. Tevens hebben wij een uitgebreid assortiment Spaanse en Italiaanse vleeswaren.20 jarig

bestaanAlweer 20 jaar zijn wij als Uw Slager Henk Versteeg gevestigd op het Damplein in Dubbeldam.

Wij willen dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Al 20 jaar lang zijn wij iedere dag met veel plezier bezig met vleesspecialiteiten, vleeswaren, salades en diverse andere producten. Met ons team werken wij naar alle tevredenheid.

In de week van 17 t/m 22 november as. hebben wij speciaal voor onze klanten leuke acties opgezet. In deze feestweek kunnen 10 klanten kans maken op een kookworkshop.

Wij zien u graag in onze slagerij.

Uw Slager Henk Versteeg en medewerksters.

Onze trots

Boeren-achterham

150 gram

10x20 CENT

Feest trio

Filet americain, ei-bieslook- &

kip-kerriesalade

3 x 100 gram

15x20 CENT

Italiaanse import

Parmaham

3 x 100 gram

20x20 CENT

Hollands rundv lees

Botermalsebiefstuk

+ gratis zakje biefstukkruiden

250 gram

25x20 CENT

Uit eigen keuken

Erwtensoepmet hele

rookworst (met goud bekroond)

1 liter

30x20 CENT

Feest mee20 JAAR

UW SLAGERHENK

VERSTEEGDUURZAAM VARKENSVLEESKies je bewust en hou je van eten? Geniet je van een goede karbonade, hamlapje of een varkenshaasje ? Het duurzaam varkensvlees dat je koopt bij Uw Slager Henk Versteeg voldoet aan jouw eisen: smaakvol vlees met oog voor dier en milieu. Wij zijn trots dat we je dit nieuwe product kunnen aanbieden en blij we echt kunnen garan-deren dat we weten waar ons varkenvlees vandaan komt. Bij Duurzaam varkensvlees kom je niet voor een verrassing over de kwaliteit of herkomst van je vlees te staan.

Uw Slager Henk VersteegDamplein 9, Dordrecht • Tel. 078 - 6160213 • [email protected] • www.versteeg.uw-slager.nl

ActueelOp de hoogte van het regionale nieuws dordtcentraal.nlOp de hoogte van het regionale nieuws dordtcentraal.nl AAAAAccttuueeeelActueelOp de hoogte van het regionale nieuws dordtcentraal.nlOp de hoogte van het regionale nieuws dordtcentraal.nl

DEZE WEEK I D C . O . H , . .

Dordrecht is een club rijker met de FilmClub. Op initiatief van Hanny de Jong is een Ladies-team gevormd, dat het kloppend hart vormt van de Filmclub The Movies Dordrecht. De komende tijd worden vijf eigen film-momenten georganiseerd, waarop leden van een bijzondere film en elkaars gezelschap kunnen genieten. Eerste clubmeeting is vrijdag 14 november van 16.00 tot 19.00 uur. Op het programma staat de Franse film Samba, ingeleid door Geert ter Steeg, gastheer van The Movies Dordrecht. De club staat open voor iedere filmliefheb-ber boven de 18 jaar.

Deze groep leerlingen van het Drechtsteden College Dordrecht gaat eind februari/begin maart naar Oeganda om daar de handen uit de mouwen te steken. Het idee is om onder meer een stenen huis voor een arm gezin te bouwen en een watertank bij het dorp. De komende weken bereiden de scholieren zich voor op de reis, moeten er vaccinaties gehaald worden en speciale lessen worden ingestudeerd.

Er wordt nog steeds hard gewerkt aan de nieuwe ‘inrichting’ van de Copernicusweg. Eind deze maand moeten de werkzaamheden klaar zijn. (Foto: Thymen Stolk)

Langzaam maar zeker verschijnt de dichtregel van Jan Eijkelboom weer in de tunnel van de Laan der Verenigde Naties: Hier baant de laan zich onder ‘t spoor een weg. (Foto: Thymen Stolk)

Waylon stond vrijdagavond in een oververhit Bibelot. De Mainstage was hoofdzakelijk gevuld met vrouwelijke fans. (Foto: Marc de Jong)

Stuur ook uw foto in!

Page 6: Weekendeditie week 46 2014

Dordt Centraal vrijdag 14 november 20146

SCHOENEN • TASSEN • LEDERWAREN

Dubbelsteynlaan W 81 - Tel. 078 - 6215423

SinterklaasSinterklaasSinterklaasSinterklaas

Zate

rdag

november 2014

29Rij mee met de

ZWARTEPIETEnTREIN

DANS MEE MET DE

ZWARTEPIETEnBAND

SINTERKLAASLOOPT ROND OP HET PLEIN

Woonboulevard Dordrecht

FLEXIBELE PARTTIMEMEDEWERKSTERvoor 2 à 3 dagen per week

(ook de zaterdag)Ervaring in lunchroom noodzakelijk

(ZONDER ERVARING HOEFT U NIET TE REAGEREN)

Reacties graag via de mail

[email protected]

Wil jij werken in

een gezellige lunchroom?

GEVRAAGD:

creations

BLEKERSDIJK 38A3311 LE DORDRECHT078 6489 319

WWW.TWINCREATIONS.NL

VOOR AL UW

RECLAMEACTIVITEITEN

Page 7: Weekendeditie week 46 2014

Dordt Centraal vrijdag 14 november 2014 7

OPHEFFINGSUITVERKOOP!

KORTINGEN TOT 60%!

www.ArmandVosruimtop.nl

OP=OP

Sarisgang 2a, Dordrecht Tel: 078 - 648 97 62 [email protected]

Geopend di t/m vrij van 9.30 tot 17.30 uur. Do koopavond tot 21.00 uur. Zaterdag 09:30 tot

17:00 uur. Zondag 12.00 tot 17.00 uur.

Grote collectie horloges zoals Seiko, Pulsar, TW Steel, Garonne, Vendoux, Danish Design, Tommy Hilfi ger en Bruno Söhnle Glashütte en nog veel meer. Uitgebreide collectie briljant, gouden, zilveren, stalen

sieraden met bekende merken als Zinzi en Giorgio Martello.

Deze advertentie toont slechts enkele voorbeelden, uiteraard is dit maar een zeer klein gedeelte van onze collectie.Kijk op www.ArmandVosruimtop.nl

of kom naar de winkel!

Nú kopen is geld uitsparen voor de feestmaand!

TEVENS ZIJN WIJ DEALER VAN BUDDHA TO BUDDHA

DORDRECHTVeel mensen weten het niet, maar voor de jnproever zijn er heel wat smakelijke adresjes in Krispijn te vinden. Brammert Waagmees-ter weet ze als geen ander te vinden. Veel van de producten die de ‘culinaire ondernemer’ gebruikt komen uit de wijk waarin hij woont en waar zijn bedrijf Passie voor Puur is geves gd. “Wie de moeite neemt een rondje te maken over de Brouwersdijk of het Paulusplein zal verrast worden door het aanbod aan etenswaren”, zegt hij. Dordt Centraal nam die moeite en liep een stukje op met Brammert.

Voor de deur van de Poolse supermarkt Swojska Chata op de Brouwersdijk ver-telt Brammert over zijn passie voor goed en ‘eerlijk’ eten. “Als journalist heb ik voor diverse vakbladen veel geschreven over de herkomst, teelt en verkoop van groenten en fruit. Daardoor heb ik veel productkennis opgedaan en kwam ik erachter hoe de ‘lijntjes’ naar de super-markt lopen. Vroeger keek ik nooit naar etiketten, maar dan zie je opeens dat pro-ducten duizenden kilometers hebben gereisd voor ze in je mandje liggen. Je gaat je dan afvragen of je in de winter per se Spaanse aardbeien moet eten. En hoe je kunt eten en koken volgens de seizoenen.” In 2012 besloot Brammert zijn vaste baan, dat veelal uit bureauwerk bestond, op te zeggen en zijn eigen bedrijfje op te zetten. Met Passie voor Puur verzorgt hij catering, geeft hij voedingseducatie op scholen en verzorgt hij groepsuitjes.

Verschraling“Het leuke is dat je gaandeweg steeds meer men-sen tegenkomt die ook met bewust eten bezig zijn. Zo liep ik tegen de Hongaarse pannen aan die ik bij het buiten koken gebruik. En zo kwam ik de natuurgids tegen met wie we bedrijfsuitjes in de

Biesbosch doen. De in het wild groeiende kruiden, noten en bessen die we vinden gebrui-ken we in de maaltijd.” Ook de betrokkenheid met de wijk en de lokale ondernemers past in het plaatje. Brammert kwam erachter dat er “veel leuke klein-schalige ondernemers zitten die met eerlijke, goede producten bezig zijn. Ik ben helemaal geen

tegenstander van de supermarkt, maar als we als consument alleen daar onze inkopen doen, krijg je een verschraling van het aanbod. In die kleine win-

keltjes vind je ook de speciale dingen waar weinig vraag naar is.”

Stapje extraBinnen in de Poolse winkel wijst Brammert op de vitrine met worsten. “Ambachtelijk gerookt of ge-kookt en zeer kruidig. Ik gebruik ze regelmatig als voorafje bij de cate-ring.” Even verderop op de Brouwersdijk zit de Turkse super Actief. “Heerlijke huisgemaakte köf-te hebben ze hier. Een prima slagerij en veel verse groen-ten. Soms met een plekje, maar wel vele malen goedkoper dan elders. Je ziet

hier alle culturen in en uit lopen. En wat direct op-valt is dat ze erg klantvriendelijk zijn. Ze doen graag wat extra’s voor je om je tevreden stellen. Bij een grootwinkelbedrijf, dat vaak landelijk opereert, zijn jouw persoonlijke wensen minder in beeld.” We lo-pen de Bosboom Toussaintstraat op en wandelen bij Vishandel Krispijn binnen. “Eigenaar Ibrahim is heel gepassioneerd”, vertelt Brammert. Dat is meteen duidelijk. “De meeste mensen zijn alleen maar bezig met geld verdienen”, steekt hij van wal. “Ik vind het vooral belangrijk om goed te zijn voor mijn klanten.”

CohesieDat laatste herkent Brammert als ondernemer. “Ik wil niet alleen bezig zijn met een koud product. Ik vind de binding met mijn klant heel belangrijk. Het gevoel dat je samen iets hebt meegemaakt en met een ‘rijk’ gevoel naar huis gaat. En zo ben je als ondernemer geen los zand, maar onderdeel van de wijk. Het belang van sociale cohesie is de laatste ja-ren steeds zichtbaarder geworden. Ik zie het als een zegen van de crisis.” Het waren maar enkele van de vele adresjes met lekkers in (oud) Krispijn. “In Nieuw Krispijn zitten ook veel leuke speciaalzaken. Zo kom ik graag in het Aardappelpakhuis op het Paulusplein, waar je nog die smaakvolle, ouderwetse Hollandse aardap-pelrassen kunt krijgen.”

ActueelOp de hoogte van het regionale nieuws dordtcentraal.nl

Bij Ria v.d. Pol

op het Damplein

in Dubbeldam

* GRATIS PARKEREN *

Dindagmorgen op het Damplein, Grote tassen meenemen!

1 kilo Malse Andijvie 0,98

1 kilo Bredase spruitjes 0,98

per bos Bospeen 0,69

4 kilo Hand- en perssinaasappelen 2,00

4 kilo Elstar Appelen 3,00

4 kilo Gieser Wildeman 3,00

3 kilo Doyenne du Comice 2,50UIT DE AARDAPPELHOEK

5 kilo Bildstar of Frieslanders 1,50

smakelijke adresjesBrammert in gesprek met de eigenaar van de Ac ef supermarkt.

Veel leuke ondernemers

die met eerlijke goede producten

bezig zijn

Krispijn barst van de

Page 8: Weekendeditie week 46 2014

Dordt Centraal vrijdag 14 november 20148

ALTIJD DE BESTE DEAL!

GLASVEZELWEKEN!

STAP NU OVER.

en sluitdirect af.

Vergelijk,kies

Uitgaande van de pakketten die landelijk zijn afgesloten viawww.eindelijkglasvezel.nl/keuzehulp in 2014. Op basis van de meest gekozen provider en vervolgens het meest gekozen pakket per provider. Prijzen gelden voor het eerste jaar en zijn inclusief activatie-kosten. Kijk voor de top 5 in uw woonplaats op onze website.

KIES NU UIT DE POPULAIRSTE PROVIDERSVOOR GLASVEZEL.Dit is het moment om over te stappen op glasvezel. Alle providers hebben nu interessante acties en aanbiedingen. Overstappen is zo eenvoudig dat u het zelf snel en makkelijk in drie stappen online regelt. Ga naar www.eindelijkglasvezel.nl/keuzehulp voor de beste deal op ons netwerk. Liever advies van een glasvezeladviseur? Dat kan ook. De adviseurs van Reggefi ber nemen de tijd om u onafhan-kelijk advies te geven en beantwoorden al uw vragen over abonne-menten. Als u wilt, sluiten ze het abonnement direct voor u af.

Wilt u bellen, chatten of liever persoonlijk advies aan huis? U kiest zelf hoe u contact met ons heeft.

ZO ZIJN WIJ BEREIKBAAR.

www.eindelijkglasvezel.nl/klantenservice

088 006 37 10www.twitter.com/reggefi berL

€ 40,00

€ 46,67

€ 45,00

1

2

3

4

5

€ 43,75

€ 45,00

Download / upload

100 / 100 MbpsALLES-IN-1 INSTAP GLASVEZELPAKKET

Download / upload

50 / 50 MbpsALLES-IN-1

Download / upload

20 / 20 MbpsALLES-IN-1 COMPACT

Download / upload

40 / 40 MbpsGLASVEZEL 4-IN-1

Download / upload

50 / 50 MbpsGLASVEZEL ALLES-IN-1

TOP 5MEEST GEKOZEN.

www.eindelijkglasvezel.nl/beste-deal

DORDRECHTIn Schouwburg Kunstmin wordt zaterdag 29 november een uniek feest gehouden: het Ne-derland Leest Slo eest. Eregast is dan Maarten ’t Hart. Andere gasten zijn onder meer Mensje van Keulen, Herman Brussel-mans en Judith Koelemeijer.

Tijdens het Nederland Leest Slotfeest speelt Een vlucht regenwulpen van Maarten ’t Hart de hoofdrol. Dit boekje kunnen volwassenen bibliotheekle-den heel de maand november gratis ophalen in de bibliotheek. Het Slot-

feest heeft een indrukwekkend pro-gramma: eregast Maarten ’t Hart en Mensje van Keulen gaan met elkaar in gesprek, en ook Herman Brusselmans, Judith Koelemeijer en Elfi e Tromp tre-den op. Daarnaast is er ruim baan voor wetenschap en muziek: Kees Moeliker, Stine Jensen vs. Diederik Jekel, Red-mond O’Hanlon en Valentina Elèni. En dat is nog niet alles: Schrijfmeisjientje maakt gedichten op maat, de culturele apotheek schrijft literatuurrecepten uit en er is een afterparty.

KaartjesEr zijn drie soorten tickets verkrijg-

baar: passe-partout à 17,50 , ticket voor de lezing van Maarten ’t Hart en Mensje van Keulen à 10 euro en een ticket voor het avondprogramma + afterparty à 15 euro. Bibliotheekle-den en CJP krijgen op elk kaartje 2,50

euro korting. De verkoop gaat via www.nederlandleestslotfeest.nl en Schouw-burg Kunstmin. Alle informatie en de tijden zijn te vinden via www.nederlandleest-slotfeest.nl.

Uniek slotfeest Nederland Leest in Kunstmin

Exclusieve herenmode in Dordrecht

Vest 203, 3311 TV Dordrechtwww.henribeer.nl

Cadeau Tip:

Gift Box - sokken4 paar in luxe giftbox voor €25,-In de kleuren zwart / donkerblauw.

voor al uw reclame ac viteiten: dordtcentraalreclame.nlCultuur

DORDRECHTHet is op zaterdag 15 november weer tijd voor een Repair Café. Het Repair Café wil voorkomen dat spullen op de afvalberg verdwijnen terwijl ze nog gerepareerd kunnen worden. Ook het overbrengen van (reparatie-)kennis is één van de doelstellingen. Leren boekbinden is daar een goed voorbeeld van. Dus is voor zaterdag een er-varen boek-inbinder aanwezig. Hij leert je hoe je

zelf tijdschriften kunt vergaren, binden en van een mooie kaft kan voorzien. Tijdens het Repair Café wordt ook geprobeerd de kennis en kunde die nodig zijn om andere spullen te repareren zoveel mogelijk over te brengen op de bezoeker. Voorzitter Leo Jabaaij: “Men kan in ons Dordtse Repair Café terecht voor het (samen) repareren van onder meer computers, fi etsen, huishou-delijke apparaten, kleding en allerlei andere

spullen. De meeste spullen kunnen met succes worden gerepareerd en zo niet dan krijgt men in ieder geval wel een deskundig advies mee.” Het Repair Café bestaat geheel uit vrijwilligers.

Het Repair Café, elke derde zaterdag van de maand, wordt van 11.00 tot 15.00 uur gehouden in het wijkcentrum tegenover de halte van de waterbus aan de Merwekade.

DORDRECHTVoor wie geïnteresseerd is in de symbo-liek en de tradities achter afbeeldingen op iconen wordt op de zondagen 16 en 30 no-vember een rondleiding gegeven in het Dor-drechts Museum. De wandeling gaat door de tentoonstelling Wonderen van Licht. Er worden tachtig iconen uit de Dordtse zus-

tersteden Recklinghausen en Varna getoond. Een groot deel hiervan was nooit eerder in Nederland te zien. Tijdens de rondleiding ontdekken de deelnemers dat bijna alles wat er op een icoon te zien is, een symbolische betekenis heeft. De wijze waarop iemand of iets is afgebeeld, de aanwezige attributen, maar ook de plaatsing van de perso-nen ten opzichte van elkaar. Zelfs kleurgebruik,

kleding en lichaamshouding hebben een diepere betekenis.De tentoonstelling duurt nog tot en met 22 fe-bruari. Meer informatie is te vinden via www.dor-drechtsmuseum.nl. Tickets voor de rondleidin-gen die beide starten om 14.30 uur kosten 4 euro, dit is exclusief entree voor het museum. Aanmel-den kan via www.dordrechtsmusem.nl/tickets.

Rondleiding door Wonderen van Licht

Het Nederland Leest Slo eest is de o ciële afsluiter van de landelijke leescampagne Nederland Leest, die jaarlijks in november plaatsvindt. Bibliotheekleden krijgen dan een literaire klassieker cadeau en worden uitgenodigd om met elkaar in gesprek te gaan over dat boek. Dit jaar is dat Een vlucht regenwulpen van Maarten ’t Hart. Bibliotheekleden van 18 jaar en ouder kunnen Een vlucht regenwulpen nog tot 30 november gra s ophalen in de bibliotheek. Er is ook een kleine voorraad grote le er versies beschikbaar.

Leer boekbinden in het Repair Café

Page 9: Weekendeditie week 46 2014

Dordt Centraal vrijdag 14 november 2014 9

Verkoop gestart!

Gun uzelf goed wonen. Gun uzelf Park Stevenshof.

Wilt u meer informatie? Neem contact op met OZP Makelaars T. 078 635 17 53,

Waltmann Makelaars T. 078 613 43 11 of kijk op www.parkstevenshof.nl

Bakker Korteweg

Bakkerij Medina v.o.f.

Blokker

De Nieuwe Bagatelle

Chinees Indisch Restaurant Pak

Foon

Crabbehof fietsen

DA Crabbehof

De Heer Onderdelen Europart

De Zilveren Naald

Domino’s Pizza

Drogisterij Trekpleister

Eetcafe Crabbehof

Europa Hairstyling

Expert Crabbehof

d’HAAR MORE THAN HAIR

Intertoys Holland BV

Jola mode

Juwelier Retel

Kaminah Exotic

Kilinclar Automaterialen B.V.

Lidl

MCD Supermarkten

Pearle Opticiens

Prefix belhuis & Kennis

Computers

Primera Crabbehof

Schoenherstelbedrijf ‘De Ster‘

Slijterij / Wijnhandel van Pelt

Stomerij De Stoomshop

Struijk Audiciens

Tekpoint Computer Service

Toko Jasmin

Van Gemert Woonwinkel

Van der Schans Bloembinders

Wibra Supermarkt B.V.

Wittepoel

Wijkwinkel Crabbehof

W I J S TA A N V O O R U K L A A R M E T S E R V I C E E N K W A L I T E I T

eet met Sint Nicolaas.

Sinterklaas komt...

• Vanaf 14:30 uur is er volop gezelligheid op het winkelcentrum met o.a.

“KoksPiet en zijn vriendjes bakken een taart”

• Omstreeks 14:45 uur arriveert Sinterklaas en zijn Pieten bij de kruising

Talmaweg / Thorbeckeweg en om 15:00 uur zullen ze op het winkelcentrum aankomen

• Vanaf 15:45 uur Meet & Greet met Sinterklaas.

voor al uw reclame ac viteiten: dordtcentraalreclame.nl Cultuur

DORDRECHTIn het boek Dordrecht in the House dat op 14 november in de verkoop gaat, vertelt Ronald Tukker (1974) het verhaal ver-telt achter de rijke Dordtse housecultuur. Het Dolhuis vervult al decennialang een rol in de opkomst en ontwikkeling van de housecultuur. Dordrecht in the House staat vol interviews en bevat unieke foto's en fl yers uit de afgelopen decennia. Er werden 21 dj’s en producers geïnterviewd voor het boek. Lucien Foort, Human Resource, Ruffneck, René van der Weijde, First State, Fred Henderson, Edwin Weggemans en vele anderen ko-men uitgebreid aan het woord.

Dordrecht in the House (115 pagina's) is gepubliceerd via Brave New Books. Het boek is te koop bij bol.com voor 20 euro.

DORDRECHTWie wil zijn schoen ze en in een de ig huis en is nog geen 9 jaar? Kom dan op woensdag 19 november naar het sinterklaasfeest in Huis Van Gijn. Vergeet natuurlijk niet een schoen mee te nemen.

Ooit vierden de rijke bewoners, meneer en mevrouw Van Gijn, in dit grote huis ook sinterklaas en gooiden Sint en zijn pieten er door de schoorsteen spannende cadeau-tjes. Een chique dame, mevrouw Van Standt, brengt de kinderen naar de speelgoedzolder. Daar wordt ook een sinterklaasverhaal voor-

gelezen. Ondertussen gebeurt er van alles in het grote huis.

De middag duurt van 14.00 tot 15.30 uur. Kosten bedragen 2,50 euro. Aanmelden via www.huisvangijn.nl/tickets

Boek over house in Dordrecht

Schoentje zetten in Huis Van Gijn

DORDRECHTHet Dordts Dames en Herenkoor zingt dinsdag 18 november een optreden in de Trinitatiska-pel aan de Vriesestraat in Dordrecht. Onder leiding van Jaap Schallenberg zingt koor een selectie van de mooiste Franse en Nederland-se chansons, met medewerking van Onno Kuipers op accordeon. De arrangementen van de chansons die wereldberoemd werden door de vertolkingen van Edith Piaf, Juliette Gréco, Françoise Hardy, Gilbert Bécaud en vele an-deren zijn door Schallenberg speciaal voor dit

concert gemaakt. In een instrumentaal inter-mezzo vertelt Onno Kuipers over verschillende muziekstijlen zoals Valse Musette en Cajun en speelt hij op de daarbij behorende instrumen-ten. Het optreden begint om 20.30 uuur en duurt ongeveer een uur. De zaal is vanaf 20.00 uur geopend. Kaarten á 9 euro kunnen besteld wor-den door te mailen naar [email protected] en zijn verkrijgbaar aan de zaal. Meer info: www.muziekmakenindordrecht.nl.

DORDRECHTIn De Buitenwacht wordt zondag 16 november van 14.00 tot 19.00 uur de Internationale Dag gevierd Het feest kent een traditie van bijna twintig. Ook dit jaar is er een podiumprogram-ma waar feestelijke optredens te zien zijn uit enkele verschillende culturen die de stad rijk is. Het publiek wordt bij enkele optredens uit-genodigd om mee te doen. Het thema van het feest is Ubuntu, wat zoveel wil zeggen dat geen mens alleen op zichzelf staat.De Buitenwacht is te vinden aan de Bosboom Toussaintstraat 67.

Chansons in de Trinitatiskapel

Viering Internationale Dag in De Buitenwacht

Page 10: Weekendeditie week 46 2014

KOZIJNEN • DAKKAPELLEN DEUREN • GEVELBEKLEDINGSCHUIFPUIEN • AANBOUWEN TERRASOVERK APPINGENZONWERING

De mooiste manier van uw huis verfraaien,doet u met de producten en diensten van CK Kozijnen. Wij leveren en monteren een breed assortiment houten, kunststof en aluminium gevelelementen voor de particuliere en zakelijke markt. Onze producten kenmerken zich door hoge kwaliteit, zorgvuldig maatwerk, vele variatiemogelijkheden, scherpe prijsvoering en deskundig personeel.

CK Kozijnen BV, Planckstraat 7, 3316 GS Dordrecht, t 078-6170070, e [email protected]

www.ckkozijnen.nl

Bezoek onze showroom en/of vraag een vrijblijvende offerte aan.

6 dagenper weekgeopend!

Page 11: Weekendeditie week 46 2014

Hoe dichter bij Dordt, hoe Beter het wordt November 2014 • [email protected] • facebook.com/betervoordordt

In maart dit jaar hee BETER VOOR DORDT met de 14 (van de 39) zetels in de raad van een enorm aantal kiezers opnieuw het vertrouwen gekregen. Dit sterkt ons om op de inge-slagen weg verder te gaan. Langs deze weg nogmaals onze dank naar alle kiezers!

De komende periode wordt een enorme uitdaging. Om te beginnen zijn vanaf 1 januari 2015 de drie decentralisaties een feit. Op de in-woners zal een groter beroep worden

gedaan op het gebied van participa-tie, mantelzorg en vrijwilligerswerk. Dit zal in goede banen moeten worden geleid om te voorkomen dat zorgontvangers te weinig/geen adequate zorg ontvangen maar ook om te voorkomen dat de vrijwilligers en mantelzorgers overbelast raken. BETER VOOR DORDT zal actief be-trokken blijven bij deze decentra-lisaties. Wij blijven in gesprek met maatschappelijke partners en zeker ook de inwoners van onze stad.

BETER VOOR DORDT maakt zich sterk voor een aantal investeringen in de stad, zo blijft het gratis OV voor ouderen bestaan en komt er een

voorstel voor goedkoper parkeren bij de Sportboulevard. Er komt ook extra geld voor de aanpak van een aantal verkeersonveilige situaties en een extra budget voor het wegenonder-houd. Er komt een budget voor herontwik-keling van Sportpark Schenkeldijk. BVD ziet dit als een eerste aanzet, wanneer de betrokken verenigingen

een goed uitgewerkt en haalbaar plan presenteren vindt de fractie dat de gemeente bereid moet zijn een aanvullende bijdrage te leveren.

BETER VOOR DORDT stemt ook van harte in met de extra middelen voor de aanpak van de parkeervoor-zieningen bij de sportparken. Er zijn een aantal zeer onveilige verkeers-

situaties die zo snel mogelijk moe-ten worden opgelost. De taskforce aanpak van overlast en huisvesting arbeidsmigranten is zeer effectief gebleken en we houden ook vast aan deze aanpak voor de komende periode. De fractie en de wethou-ders gaan zich de komende periode met veel enthousiasme inzetten voor een nog Beter Dordt!

Bezuinigen maar ook blijven investeren!

Voor het komend jaar staan ons nog de opening van het vernieuwde Hof van Nederland en gebouw de Holland met het Nationaal Onderwijs Museum te wachten en zal komend jaar ook de nieuwe bioscoop bij het Energiehuis de eerste fi lms gaan draaien.

De prioriteit die we hebben gegeven aan de ontwikkeling van Stadswerven heeft succes, in december slaan we de paal voor de eerste woningen en voor de zelfbouwkavels liggen de mensen in de rij, het is ook n geweldige plek om te wonen!

Door besluiten op landelijk niveau zullen we ook de ko-mende jaren weer moeten bezuinigen; we zullen samen met belanghebbenden, instellingen en bewoners gaan bezien hoe we bepaalde zaken op een andere wijze kun-nen organiseren, sommigen taken kunnen anderen vaak

op effi ciëntere en dus goedkoper uitvoeren dan de ge-meente. Tegelijk willen we de lokale lasten laag houden en ook de komende jaren zullen we blijven investeren in onze mooie stad, bijvoorbeeld in het wegenonderhoud, verkeersveiligheid , de economische ontwikkeling van de stad door het aantrekken van nieuwe bedrijven en het vernieuwen van bestaande bedrijventerreinen.

Er komt een nieuwe brug voor voetgangers en fi etsers tussen de punt van Stadswerven en de binnenstad en we gaan opnieuw een aantal belangrijke mijlpalen vieren waaronder Koningsdag 2015. En zo werken we toe naar 2020, als we 800 jaar Stadsrechten zullen vieren; de stad zal er stralend en vol vitaliteit en nieuw elan bijliggen !

Piet Sleeking

De afgelopen periode hebben we mooie resultaten geboekt en veel wensen uit ons programma kunnen realiseren. Door alle investeringen in de voorzieningen en in het openbaar gebied, ligt de stad er prach g bij en dit leidt niet alleen tot meer bezoekers van buiten de stad maar ook tot groeiende trots bij onze eigen inwoners. De drukte bij de open dag in het vernieuwde Kunstmin was indrukwekkend net als alle posi eve reac es die we daar kregen.

Piet Sleeking: Doorgaan op de ingeslagen weg!

Page 12: Weekendeditie week 46 2014
Page 13: Weekendeditie week 46 2014

Dordt Centraal vrijdag 14 november 201414

Tel: 06 14 99 70 23

adres: Noordendijk 511 | 3312 AJ Dordrecht | web: www.easyrijopleidingen.nl | mail: [email protected]

2 uur motor

proefl es voor maar

€50,-

Eerste 10

autorijlessen

voor maar

€249,-

MELD JE NU AAN EN KRIJG EEN GRATIS KRIJG EEN GRATIS

MOTORJASMOTORJAS(TIJDELIJKE ACTIE)(TIJDELIJKE ACTIE)

Tijdelijke

proefl es

voor maar

€€25,-25,- normaal 40 euro

herexamenherexamengarantiegarantie

In ruim 25 jaar hebben we één miljoen mensen geholpen met de grootste en leukste aankoop van hun leven: hun huis.

Meer informatie op hypotheker.nl

Ook voor jou zoeken we, volstrekt onafhankelijk, de optimale financiële oplossing. En alles is goed geregeld.

Papendrecht Weteringsingel 4 (078) 642 30 00Dordrecht Centrum, Johan de Wittstraat 160, (078) 631 01 99Dordrecht Stadspolders, Van Eesterenplein 254, (078) 630 97 25

Page 14: Weekendeditie week 46 2014

Dordt Centraal vrijdag 14 november 2014 15

707-70

60

6-

-80-700-

50-50

-60-6060

7070

70-7-7070

-80

80

-8080

5050-5-

500-50

5

80%

UITSLUITEND DAMES & HEREN A-MERKEN

Uitsluitend contante verkoop!

MAGAZIJN VERKOOP

Ambachtstraat 3 - Dordrecht

Kortingen tot

o.a. Arma, Comma, Backstage, Cambio, Gaastra, Gant, Josephine, Juffrouw Jansen, Mac, Marc Aurel, Mark, Marc O Polo, Mc Gregor, Rosner, Scarva,

HV Polo, Repeat, Stroke, Uno Due, Comma, Giovanne

28 oktober t/m 1 november4 t/m 8 november

11 t/m 15 novemberFinale week 18 t/m 22 november ( extra bonus kortingen)

LET OP! LAATSTE WEEK

MAGAZIJN VERKOOP

Provincialeweg 8a • Dordrecht • 078 - 616 50 91 • www.skippymeubel.nl

Loungebank

in stof vanaf799.-

Bank Riverton

Leverbaar in stof en leer.Vele mogelijkheden.

Loungebank in stof vanaf € 799.-

Hoekbank 2-H-2 in stof vanaf € 1345.- Eetkamertafel Carmen

200 x 100 cm.vanaf

699.-

Leverbaar in vele kleuren en in lengte van 140 tot 300 cm. lang

Alle onderdelen van woonprogramma Carmenzijn voorzien van een rustiek eiken tafelblad met noesten en scheuren en metalen U-profi el poten.

Woonprogramma Carmen

Meubel

RUIME COLLECTIE RELAXFAUTEUILS Maak kennis met onze nieuwe, exclusieve collectie relaxfauteuils en ervaar wat optimaal zitcomfort betekent.

Relaxfauteuils

Bekijk het assortiment

op onze vernieuwde

website

VOORDELENRUIM ASSORTIMENT

1000 M2 SHOWROOM

GRATIS PARKEREN

GRATIS BEZORGING

voor al uw reclame ac viteiten: dordtcentraalreclame.nl Cultuur

DORDRECHTIn het BeneVia Muziekcen-trum in Dordrecht geven 120 jeugdige muzikanten uit vier jeugdorkesten op za-terdag 22 november samen een concert.

New taLentS uit ’s Gravendeel is één van de deelnemende orkesten. Onder leiding van Arnold Zwijgers speelt het onder andere de Cup Song, een hit op YouTube, maar gebaseerd op When I'm Gone, geschreven in 1931 door A.P. Car-ter. Crescendo uit Zuid-Beijerland speelt ook onder leiding van Zwij-gers. Verder speelt ook De Bazuin uit Oud-Beijerland onder leiding van Lisette Harms. Zij spelen St. Florian Choral van Thomas Doss, een koraal waarin hij een diepe

buiging maakt naar zijn grote mu-zikaal meester Anton Bruckner. Van de organiserende vereniging Het Dordrechts Philharmonisch Orkest spelen PhilYoung en Phil-Kidzz onder andere A Little Suite of Horror van Thomas Doss. Eerst spelen de vier jeugdorkesten ieder afzonderlijk, aan het slot zul-len alle orkesten gezamenlijk een nummer ten gehore brengen. Wat dit wordt blijft nog een verassing, ook voor de orkestleden. Zij krij-gen de muziek pas op de dag van het concert.

Iedereen is welkom op dit Jeugd Muziekfestival. Toe-gangsprijs 2 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal, te vinden aan de Spirea 7. Aanvang: 19.00 uur.

DORDRECHTVoor carnavalsvereniging De Schenkeltrappers start dit week-end het carnavalsseizoen. Prins EBO en zijn gevolg worden zater-dag 15 november geïnstalleerd , een dag later volgt van Prins Bengel met zijn gevolg. Hiervoor wordt het clubgebouw van voetbalvereniging EBOH aan de Schenkeldijk omge-toverd tot een casino, geheel in stijl van het motto van dit carnavals-seizoen: De Schenkeltrappers Viva Las Vegas. De Dordtse blaaskapel-

len de Merweboertjes, de Afzak-kers, Rataplan en Bar Gebeure staan garant voor een feestelijke muzikale ondersteuning. Prins Krabbejanus en Prins Krabberik van De Merwekrabbers komen ook een gokje wagen en zullen de installatie van Prins EBO en Prins Bengel voor hun rekening nemen.

Op zaterdag gaat de zaal open om 20.30 uur en op zondag is iedereen vanaf 13.30 uur welkom.

De fi lmvertoning is in het bijzonder voor kinderen en jongeren maar iedereen is wel-kom. In het jaar 1892 bezocht de oprichter William Booth Dordrecht. Op de avond wordt gekeken naar zijn verhaal. Gestart wordt met een animatiefi lm voor de kinderen en later op de avond start de documentaire voor vol-wassenen. Aan het einde van de avond wordt een forum gehouden over de participatie sa-menleving.

De avond wordt gehouden op donderdag 20 november om 19.00 uur (inloop vanaf 18.45 uur voor kinderen) en om 20.15 uur de hoofd documentaire (inloop vanaf 19.45 uur voor volwassenen) in Bonfi re (oude Bonifatius-kerk) aan de Wijnstraat 117. De toegang is gratis. Voor de onkosten wordt een collecte gehouden die verdeeld zal worden onder (jongerencentrum) Bonfi re en het Leger des Heils.

Phil Young op het Beverwijcksplein jdens

Classic4Dordt. (Foto: Marcel van Dijk)

Vier jeugdorkestenVier jeugdorkesten geven samen concert

Film Leger des Heils

125 jaar in DordrechtViva Las Vegas bij De Schenkeltrappers

DORDRECHTBon re organiseert in sa-menwerking met het Korps van het Leger des Heils in Dordrecht een lmavond. Dit wordt gedaan in het kader van het 125-jarig bestaan van het Leger des Heils in Dordrecht.

Page 15: Weekendeditie week 46 2014

Einsteinstraat 29 – 3316 GG Dordrecht – Tel. 088 01 01 201

MEGAAPPARATUURUITVERKOOP

1000keuken-

apparaten uit voorraad

OP = OP

Profiteer eenmalig,

deze week !

Donderdag 13 november

10 - 22 uur

Woensdag 12 november

10 - 18 uur

Vrijdag 14 november

10 - 18 uur

Zaterdag 15 november

9 - 18 uur

Zondagsgesloten

Page 16: Weekendeditie week 46 2014

Compleet ontzorgde keukensHet familiebedrijf specialiseert zich in compleet ontzorgde keukens. A-merk keu-kens in alle denkbare stijlen, voor Half Geld, met apparatuur tegen internetprijzen. Alles wordt voor je geregeld: thuisbezor-ging, montage en aansluiten tot en met het duurzaam verwerken van het afval. Geheel kant en klaar, betrouwbaar, zeker en vei-lig!

1000 luxe keukens direct uit voorraad Keukenwarenhuis.nl levert bovendien 1000

luxe keukens direct uit voorraad. Deze keukens kunnen in vrijwel iedere gewenste opstelling voor u worden ontworpen, gele-verd en gemonteerd. Tevens zijn vele top-merken apparaten en aanrechtbladen tegen internetprijzen uit voorraad leverbaar.

Gemakkelijk bereikbaar Inmiddels vinden vele keukenkopers uit geheel Nederland de weg naar de keuken-showrooms van Keukenwarenhuis.nl. Dor-drecht is makkelijk bereikbaar aan de A16, afslag 20, industrieterrein Dordtse Kil 2. Parkeren is gratis.

Ontspannen oriënteren en inspirerenKom dus deze week beslist langs en pro -teer van de vele jubileumaanbiedingen, de ruime openingstijden met de zekerheid van 50 jaar keukenervaring. Keukenwarenhuis.nl zorgt tevens voor een feestelijke en ontspannen sfeer met een hapje en een drankje!!

10.000 m2 keukens

Precies 50 jaar geleden startte het familie-bedrijf met de verkoop van keukens en heeft Keukenwarenhuis.nl in Dordrecht een zeer complete en uitgebreide keuken- en apparatenshowroom van ruim 2500 m2.

Mega Keukenshow in Dordrecht

KEUKENSHALF GELD

Spectaculaire jubileumactie!

Donderdag 13 november

10 - 22 uur

Woensdag 12 november

10 - 18 uur

Vrijdag 14 november

10 - 18 uur

Zaterdag 15 november

9 - 18 uur

Zondagsgesloten

MAAK NU EEN AFSPRAAK EN ONTVANG EEN GRATIS MESSENBLOK T.W.V. 99 EURO

SCAN DE QR CODE

OF GA DIRECT NAAR WWW.KEUKENSINDORDRECHT.NL

Einsteinstraat 29 – 3316 GG Dordrecht – Tel. 088 01 01 201 Stobbeweg 19-21 – 2461 EX Ter Aar (ZH) – Tel. 088 01 01 200

Page 17: Weekendeditie week 46 2014

Dordt Centraal vrijdag 14 november 201418

Bamendaweg 46 • 3319 GS Dordrecht • Tel. 078 6227214(achter Tuinwereld wijk Dubbeldam)

www.vloerspecialist.nl

KOOP CBW-ERKEND EN WIN €450.- TERUGDe actieperiode loopt van 1 oktober t/m 30 november 2014

€€ 29,29,9595LAMINAAT BEAUTIFLOOR ARDENNENNu gelegd en wel door onze eigen vakmensen

inclusief ondervloer* en afdeklatten

* Alufoam ondervloer

* Aanbieding geldt vanaf 30 m2

* Niet geldig icm met andere aanbiedingen

* Aanbieding geldig tm 22 november

p.m2

SPECTACULAIRE AKTIESIERBESTRATING

WINTER AANBIEDINGStenen - zand - uitgraven afvoer oude materialen

aanleggen - trillen

OOK VOOR:- het plaatsen van schu ngen- houten schuren- vlonders- terrras overkappingen- snoeien - onderhoud

Wij komen graag bij u langs voor

een vrijblijvende prijsopgave.

€ 50.- per m2

incl. 6% BTW

F. STAL » TEL.: 078 - 631 94 17 » MOB.: 06 - 25 29 21 27 » WWW.FSTAL.NL

grotere tegels vanaf

€ 60.- per m2

tegels tot 30x40x6

v.a.

voor al uw reclame ac viteiten: dordtcentraalreclame.nlCultuur

DORDRECHTInterkerkelijk Gospelkoor Inspira on uit Dordrecht organiseert op zondag 16 november om 17.00 uur een eigen kerkdienst onder de naam Sing and Preach in De Bron, Dudok-erf 30 in Dordrecht. Het thema is Praise ye the Lord. Marianne Grandia spreekt jdens de dienst zal spreken jdens deze dienst.

Marianne Grandia is roman-schrijfster en heeft vele jaren columns geschreven in het tijd-schrift Eva. Tevens is zij oprichter van de Stichting Selah.Inspiration is een enthousiast gospelkoor dat meewerkt aan allerlei soorten kerkdiensten en daarmee zingend het evangelie uitdraagt. Het repertoire van In-spiration is redelijk divers, van echte onvervalste Gospel tot Op-wekking tot Taize en alles wat hier tussen ligt.

Tijdens de dienst wisselen koor-zang, samenzang en gesproken woord elkaar veelvuldig af. De Sing and Preach is bedoeld voor iedereen, kerkelijke richting, leef-tijd of wat dan ook spelen geen enkele rol.

Voor meer informatie: www.igk-inspiration.nl

DORDRECHTThe Skatalites is de allereerste skaband uit de muziekgeschiede-nis. Zonder The Skatalites geen ska en zonder ska geen reggae. Deze oervaders van de ska staan op vrijdag 21 november in de Main Stage van het Energiehuis. De bestaan in 2014 een halve eeuw en vieren dat onder meer jdens deze edi e van Reggae Central in Dordrecht.

Al vijftig jaar lang touren The Skatalites over de hele wereld. Verschillende oor-spronkelijke bandleden zijn in de afgelopen decennia overleden, maar telkens werden nieuwe minstens zo getalenteerde vervangende muzikanten gevon-den. Alleen topmuzikanten die het Skatalites-vuur hebben, mogen de legende namelijk voort zetten. Hun stampende live-shows zijn dan ook legendarisch en onvergetelijk. Ook in de grote zaal van het Energiehuis zal het ongetwijfeld een springerig en zweterig feest worden.

De avond begint om 21.00 uur (zaal open om 20.30 uur). Kaarten kosten 16,50 euro via www.bibelot.net.

DORDRECHTHet unieke muzikale concept van Arjan Roos en Mieke van Laren heet Sub Rosa. Broer en zus brengen al zeven jaar een verrassend reper-toire voor slagwerk en stem. Zij vinden elkaar als vanzelfsprekend op het podium en dat gee voor het publiek een intense en sub ele ervaring. Woensdag 19 november in het Energiehuis is iedereen welkom om dit zelf te ervaren.

Sub Rosa heeft een divers repertoire. Veel verschillende combinaties van instrumen-ten, uiteenlopende teksten en poëzie. Het duo maakt ook arrangementen. Zo blijken de kinderliederen van Stravinsky, oorspron-kelijk voor piano en zang, elk optreden weer een succes. Dat inspireert Sub Rosa om voortdurend te zoeken naar originele moge-lijkheden voor slagwerk in bestaand reper-toire. Arjan en Mieke onderscheiden zich al jaren als muzikant bij verschillende muziek-gezelschappen in binnen- en buitenland.

Het optreden in het Energiehuis is tijdens de lunch om 12.30 uur en de entree is gratis.

Oervaders van de ska bouwen feestje in Main Stage

Inspiration met Marianne Grandia Ontdek het geheim van Sub Rosa

Kijk voor het laatste nieuws ook op onze Facebookpagina: /dordtcentraal!

Page 18: Weekendeditie week 46 2014

Dordt Centraal vrijdag 14 november 2014 19

SMC-ICT B.V. | GSM-Support

Vissersdijk Beneden 17

3319 GW Dordrecht

T: 078 63 99 775

E: [email protected]

W: www.gsm-support.nl

Wegens uitbreidingen van onze werkzaamheden zijn wij op zoek naar een par me:

Ervaren Technicus M/V

Voor repara ewerkzaamheden Smartphones en Tablets

Wil je graag werken bij een kleine organisa e? Ben je accuraat en heb je een exibele instelling?

Wij bieden een uitdagende baan in een pre ge werkomgeving Hoge mate van zelfstandigheid en ruimte voor verdere ontwikkeling Een marktconform salaris.

Geïnteresseerden worden verzocht per e-mail te solliciteren en deze te richten aan: SMC-ICT B.V., t.a.v. de direc e, Vissersdijk Beneden 17 , 3319 GW Dordrecht

Wij zijn er voor iedereen! Ook voor particulieren en elders verzekerden.

24 uur per dag,7 dagen per week bereikbaar.

Voor het melden van een overlijden

078 711 0201 of 06 19 47 28 15

Een goed afscheid helpt je verder.Yarden & Verkaik Uitvaartzorg Dordrecht

Uitvaartzorg Dordrecht www.yarden-verkaik.nl

Toermalijnring 10203316 LC Dordrecht

Mirjam & Bert Verkaik

Openingstijden: Ma: Gesloten Di-Vr: 9.30 – 17.30 uur Za: 9.30 – 17.00 uur Cartridge Service Vrieseweg 26 3311NX Dordrecht Tel: 078 630 9182 E-mail: [email protected]

WWW.CARTRIDGESERVICE.NL

Vulstation printer inktpatronen

Canon CLI-526/525 (cyaan/magenta/yellow/zwart)

Kijk voor alle hervulprijzen op: www.cartridgeservice.nl

AKTIE

Compleet set compatible cartridges

€ 29,95* (*aktie geldig van 15 t/m 30 november 2014)

voor al uw reclame ac viteiten: dordtcentraalreclame.nl Sport

Kijk voor het laatste nieuws ook op onze Facebookpagina: /dordtcentraal!

DORDRECHTHet amateurvoetbal kent dit weekend een zeer bescheiden beker- en inhaalprogramma. Alleen SC Amstelwijck en Dubbel-dam komen in ac e voor de beker, terwijl geen enkele club compe - everplich ngen hee .

Amstelwijck ontvangt zaterdagmid-dag hoofdklasser Dongen (aftrap 14.30

uur). Bij de Brabanders is Ron Timmers (ex-Groote Lindt en ASWH) hoofdtrainer. De winnaar van de tweekamp neemt het op tegen de laureaat van Zundert – Pa-pendrecht.Precies 24 uur later klinkt het eerste fl uit-signaal bij RBC - Dubbeldam. Mocht Dub-beldam de vierde ronde bereiken, dan treft het Zeelandia of WVV’67.

DORDRECHT In januari wordt het Nederlands Kampioenschap kunstrijden 2015 verreden. Na vier kwali ca ewedstrijden zal duidelijk worden of Kunstrijvereniging De Drechtsteden ook voor een tel mag schaat-sen. De tweede kwali ca eronde wordt zaterdag 15 november gehouden in Dordrecht.

In de eerste selectiewedstrijd, op 19 oktober in Den Bosch, hebben de dames en heer al een behoorlijk visitekaartje afgegeven. Zaterdag wordt op de eigen baan in de Sportboulevard gestreden voor wederom mooie scores. Belangstellenden zijn van harte welkom om te komen kijken. De entree is gratis.De wedstrijd begint om 09.00 uur met de categorie Basic Novice A en eindigt om 18.30 uur met de start van de categorie Senioren dames. De prijsuitreiking is om 19.20 uur. Informatie en een tijdschema is beschikbaar op www.ddd-kunstrijden.nl.

19reclame ac viteiten: dordtcentraalreclame.nl Sport

Kwalifi catiewedstrijd NK Kunstrijden in Dordt

DORDRECHTElke dinsdag- en donderdag van 09.00 tot 12.00 uur wordt er gebiljart in Wijkcentrum Sta-Pal. Biljarten kan als recreant of in (klein) compe everband. Voor deze laatste wordt nog leden gezocht. Geïnteresseerden kunnen iedere dag langs-komen in Sta-Pal, aan het O o Dickeplein 1, om zich aan te melden. Dat kan eventueel ook telefonisch op tel. 06-51657349.

Ook dit jaar is er weer klaverjassen bij Sta-Pal voor rollades en kalkoenen. Het klaverjassen is op zaterdag 29 november om 13.30 uur. Opgeven voor 23 november. Inschrijfgeld bedraagt 3,50 euro.

Sporten in Sta-Pal Amstelwijck en Dubbeldam (zo) bekeren

dordtcentraalreclame.nlO erte aanvragen?

078 - 6140149

me n

Drukwerknodig?

Page 19: Weekendeditie week 46 2014

Dordt Centraal vrijdag 14 november 201420

De Splash Comfort vanaf € 12.499,-Brandstofgegevens volgens de Euro-5 norm (CE) 715/2007 en 692/2008: 4,6-5,7 l/100 km; 17,5-21,7 l/km; CO2-uitstoot: 106-131 g/km. Genoemde prijs is incl. BTW/BPM, exclusief kosten rijklaarmaken. Kijk voor meer informatie op www.suzuki.nl

Standaard met o.a.: Centrale deurvergrendeling met afstandsbediening • Radio/CD/MP3-speler met stuurwielbediening • Elek-trisch bedienbare ramen vóór • Elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels • Airconditioning • Stop/start systeem • Elektrische stuurbekrachtiging • In hoogte verstelbaar stuurwiel • In hoogte verstelbare voorstoelen • Stuurwiel met lederen bekleding • Boardcomputer • Airbag bestuurder en passagier • Zijairbag in voorstoelen • ABS met elektronische remkrachtver-deling • BAS (remassistent) • Toerenteller • Startonderbreker • Meegespoten bumpers en deurgrepen.

1.0 versies

De Splash is compact, wendbaar en u parkeert hem in de kleinste parkeerruimte. Vanbinnen is hij echter erg ruim en biedt ruimte aan vijf volwassenen, inclusief hun bagage. De Splash heeft een prettige, iets hogere zit voor goed zicht rondom. Deze moderne, zuinige auto is door de Consumentenbond uitgeroepen tot de betrouwbaarste auto in de klasse ‘kleine MPV’s’ (Auto 2014).

Afgebeeld is de Splash Exclusive.

Reno Autoservice B.V. Reno Dordrecht B.V.Lelystraat 24, 3364 AJ Sliedrecht

Tel. (0184) 41 16 62 Nijverheidstraat 65, 3316 AP Dordrecht

Tel. (078) 61 39 244Of kijk op www.renoauto.nl

Betrouwbaar ruimtewonder

Hoe kan dat nou?Suzuki heeft zoveel vertrouwen in haar eigen auto’s, dat je de

restwaarde van je Suzuki bij aankoop alvast terugkrijgt. Dat

betekent dat je maar de helft hoeft te betalen, zolang je hem

na drie jaar weer bij ons inlevert. En als je besluit hem toch

te houden, betaal je gewoon de andere helft. Wij vertellen je

graag meer, of kijk voor de voorwaarden op suzuki.nl

Dè unieke locatievan Dordrecht!Voor feesten, recepties,diners en vergaderingen.

Voor meer informatiewww.deraedtskelder.nlof bel 078 - 635 635 8

Stadhuisplein 1 . 3311 CR Dordrecht

De Raedtskelder is een locatievan Fles & Mes.

feestenlunches

FEESTLOCATIE ZAALACCOMMODATIE

Page 20: Weekendeditie week 46 2014

Dordt Centraal vrijdag 14 november 2014 21

Deze actie is geldig van 15/09/2014 tot 19/12/2014.

BENZINEMOTORZAAG MS 170 - 30 cm

€ 199 ipv € 244

KOM ONZE MACHINES TESTEN EN OVERTUIG UZELF

NAAM VAN DE WINKELSTRAAT • PLAATSTELEFOON • WEBSITE

ERKEND VAKHANDELAAR KWALITEIT • ADVIES • SERVICE

Lagendijk 178 2988 AD RidderkerkTelefoon 0180 - 42 13 99 Telefax 0180 - 42 34 [email protected] VCA* GECERTIFICEERD

gavdwaal.nl

VOOR DE PROFESSIONELE TUINIER

Meeting House decor voor

DORDRECHTJan Nelen is de nieuwe hoofdtrainer van de eerste selectie van DeetosSnel. Nelen was al werkzaam naast Leeuwenhoek die terugtrad wegens privéom-standigheden. Nelen wordt geassisteerd door voormalig assistent-bonds-coach Gert-Jan Kraaijeveld, in zijn rol van mentor. De oud-speler en -trainer van DeetosSnel zal Jan Nelen, samen met Harm Brandt en Martijn van Bom-mel ondersteunen in zijn rol als trainer/coach van de selectie van Deetos-Snel om de gewenste resultaten te bereiken. Kraaijeveld maakt samen met Harry Kelderman, Hans Leeuwenhoek en Oscar Mulders ook al langere tijd deel uit van de Masterplangroep van de vereniging.

voor al uw reclame ac viteiten: dordtcentraalreclame.nl Sport

Nieuwe hoofdsponsor Nieuwe hoofdsponsor SC Amstelwijck DORDRECHTSC Amstelwijck heeft een nieuwe hoofdsponsor. Zaterdag werd het contract ondertekend. Vanaf het seizoen 2015/2016 prijkt de naam Van der Laan Software op het shirt van het eerste elftal. De afgelopen vijftien jaar was Riwal Hoofdwerkers hoofdsponsor van de club.

Knieblessure arbiter Makkelie

DORDRECHTArbiter Danny Makkelie zal in de rest van dit kalenderjaar niet meer op de vaderlandse voetbalvelden actief zijn. De scheidsrechter uit Dordrecht ver-stapte zich afgelopen zondag in de slotfase van het eredivisieduel tussen SC Cambuur en Ajax waarbij hij knieletsel opliep. De kwetsuur maakte verder fl uiten onmogelijk waardoor Makkelie zich moest zich laten vervangen door de vierde offi cial. Uit nader onderzoek in een Leeuwardens zieken-huis werd een scheurtje in zijn meniscus geconstateerd. Inmiddels is de onfortuinlijke Makkelie onder het mes gegaan en staat door deze medi-sche ingreep vier tot zes weken langs de kant. De blessure is een zware

tegenvaller voor Danny Makkelie want hij zou later deze week een EK kwalifi catiewedstrijd fl uiten. (Foto: Michel Sterrenberg)

Nelen nieuwe hoofdtrainer DeetosSnel

Tip de redactie via tel. 078-6133223 / 06-23693779

Page 21: Weekendeditie week 46 2014

Dordt Centraal vrijdag 14 november 201422

Gewoon lekkere oliebollen!!!

Ook het adres voor (school)traktaties voor verjaardagen, recepties High Tea oliebollen, enz. Maandag t/m zaterdag geopend

van Eesterenplein, Winkelcentrum Bieshof. GRATIS PARKEREN Bestellingen: 078-6161918 Meer info en kortingsbonnen

www.dordtschegebakkraam.nl

tegen inlevering van deze bon geldig t/m 29 nov. 2014

2 specialiteitsbollen (bijv. appel, rumrozijn, berliner) én 8 olie/krentenbollen voor 8,=

Speciale SINT-ACTIE: Zaterdag 15 nov.:

9 OLIE

Annelies Bol, directrice

www.hypotheker.nl

Dordrecht Centrum, Johan de Wittstraat 160, (078) 631 01 99Dordrecht Stadspolders, Van Eesterenplein 254, (078) 630 97 25

Er wordt de laatste weken veel gesproken over de zorg in Nederland. Zeker na de bewuste uitzending bij Jeroen Pauw. Het geschetste beeld is dat het erg triest is gesteld in Nederland met de zorg. Ouderen en met name dementerende mensen worden aan hun lot overgelaten en kwijnen weg. Maar, klopt dit beeld nu wel? Zorgvuldigheid is geboden en wat dat betreft is het zoeken van de publiciteit bij Pauw nu niet direct een garantie voor die zorgvuldigheid. Anders gezegd, de mening is snel gevormd en laat zich niet snel veranderen. Want, als je later de ANBO ( Ouderenbond ) hoort dan ligt de realiteit toch iets genuanceerder. Het zorgstelsel op zich is niet ver-keerd maar het is vaak de uitvoering ervan waar het aan hapert. Wederom vormt de media hierin weer een cruciale en niet altijd positieve rol. Onlangs hoorde ik een gesprek met de voorzitter van het Gilde van stukadoors in Nederland. Hij vertelde dat hij jaarlijks in overleg zit met de vakbonden en de overheid over de situatie op de arbeidsmarkt m.b.t. stukadoors. Zijn opmerking dat het slecht gesteld is op de werkvloer is niet nieuw. Al enige jaren pleit hij voor meer arbeidskrachten en minder “studenten”. Want, zo vertelde hij, tegenwoordig gaat iedereen studeren omdat dit als heilig doel wordt gezien, maar men vergeet dat er ook vakmensen en han-denarbeid nodig is. Weliswaar moet je daarvoor een vak leren, maar dat leer je niet met een studie van 4 jaar, maar op de werkvloer. Hij gaf hiermee aan dat er een schrijnend en toenemend te kort is

aan deze arbeidskrachten. En ja, laten we eerlijk zijn, ik denk dat hij wel een punt heeft. Het is vandaag de dag niet meer de vraag wat je na je middelbare school gaat doen, maar welke studie je gaat volgen. En, ik heb het al eens eerder genoemd in mijn co-lumn, er zijn in Nederland te veel studies die oplei-den tot werkloosheid. Studies waar nog niemand van gehoord heeft en waar weinig of geen werk in te vinden is. Uitzichtloos dus. Zo ook het werk van stukadoor blijkbaar. De voorzitter, zelf een specia-list op klassiek stukadoorswerk, maar de laatste in Nederland in zijn soort (!) hamerde er nogmaals op dat er dringend behoefte is aan mensen die een vak willen leren en dat i.c.m. een gerichte oplei-ding kunnen en moeten doen. Ik deel die mening! Wekgevers zouden meer moeten doen om men-sen een vak te laten leren tijdens het werk. Bij ons in de hypotheekbranche is het veelal niet anders. Tijdens het werk leer je voortdurend bij, al was het maar vanwege de voortdurende verandering qua wetgeving en economie. Een “leer-arbeidsovereen-komst” dus. Dat zouden meer werkgevers moeten doen. Het was een boeiend gesprek van deze 70-ja-rige voorzitter van het Gilde van stukadoors.

ARBEID

De Jagerweg 227, Dordrechtwww.RasaSenang.com

Voor info of reservering tel. 078 - 651 11 60

Geopend: Dinsdag t/m zondag 16.00 - 22.00 uur.

Maandag gesloten (behalve op feestdagen)

Tijdens Kerst 2014 kunt u onbeperkt genieten van ons zeer uitgebreide

KERSTBUFFET€ 31.50 p.p.(incl. koffie, thee, frisdrank, bier of wijn)

Voor kinderen van 5 tot 12 jaar

KINDER KERSTBUFFET € 17.50 p.p.(incl. frisdrank)

OP BEIDE DAGEN KUNT U KIEZEN UIT 2 ZITTINGEN1e zitting: 16:00 - 19:00 uur • 2e zitting: 19:30 - 22:30 uur

Rasa SenangRasa SenangINDONESISCHE SPECIALITEITEN

Marco Leer geeft drie jaar onverbidde-lijke garantie dus wat let u om vandaag nog te bellen met 0186-603268 om een afspraak te maken voor zo’n ‘make-over’. Niet alleen uw leren bankstel is in goede handen bij Marco Leer maar ook (leren) kantoormeubilair, auto-interieurs etc. krijgen bij Marco Leer weer hun glans en vitaliteit terug.

Wilt u eens komen kijken? geen probleem!Marco Leer vindt u op het industriegebied Boonsweg in Heinenoord. Vanuit Dor-drecht richting ‘s-Gravendeel via de Kil-tunnel (€ 1,80) tot aan de afslag Blaakse-dijk, industrieterrein Boonsweg oprijden. Na het caravanbedrijf gaat u rechtsaf. Mar-co Leer vindt u hier, op de Nijverheidsweg, in het eerste pand links.

Leren meubels kleurenBent u de kleur van uw bankstel helemaal zat of is het dermate verkleurd, steek dan uw licht eens op bij de specialisten van MARCO LEER. Daar geven ze weer kleur aan uw bankstel waardoor u er weer voor vele jaren met veel zitplezier van kan genieten.

Marco Leer werkt volgens het in eigen huis ontwikkelde applicatiesysteem FACELIFT FOR LEATHER®. Een volkomen uniek procédé wat het leer de kleur geeft die u wenst maar die bovenal zorgt dat het leer soepel en “natuurlijk” blijft. Na een inschatting van de te verwachten rest-levensduur van uw bankstel (minimaal 3 jaar) wordt een duidelijke en heldere offerte op tafel gelegd. Hierna kan uw bankstel (eventueel) worden gerepareerd en gereinigd. Een grondlaag en een nieuwe verflaag en een finishlaag complementeren het geheel waarna het weer als nieuw bij u in de woonkamer staat voor een prijs die beduidend lager is dan de nieuwprijs.

Marco Leer B.V. | Nijverheidsweg 31 | 3274 KJ Heinenoord | Telefoon: 0186-603268 | www.marcoleer.nl

Uw leren bankstel weer als nieuw

Ook kunt u bij ons terecht voor al uw stoffeerwerkzaamheden

2,00

Page 22: Weekendeditie week 46 2014

Dordt Centraal vrijdag 14 november 2014 23

Bel voor een afspraak

en vraag naar onze voordelige

NAJAARSACTIE

0 7 8 6 2 0 9 3 4 7 w w w. d a n a s l a nke n f i t . n l

DORDRECHTKees Kooyman (Kooyman Eigen Huis) en Robert Blonk (Nu Wonen) zijn een exclu-sieve samenwerking gestart. Daarmee is Kooyman Eigen Huis exclusief partner gewor-den van Nu Wonen. Op vrijdag 7 november werd de samen-werking bekrach gd.

Door de samenwerking gaat Nu Wo-nen alle verhuurhandelingen van Kooyman Eigen Huis  Alblasserdam, Kooyman Eigen Huis Oud-Alblas, Kooyman Eigen Huis Papendrecht en Kooyman Eigen Huis Sliedrecht uit handen nemen. Robert Blonk: “Ik ben er trots op dat zo’n mooi partij als Kooyman Eigen Huis deze samen-werking wil aangaan. Nu Wonen kan hierdoor zijn gebied uitbreiden en huurders en verhuurders dichter bij elkaar brengen.” Verhuurders kun-nen nu hun woning direct bij Nu Wo-nen aanbieden. Nu Wonen verhuurt woningen van beleggers, projectont-wikkelaars en particulieren die last hebben van dubbele woonlasten.

Uitgebreide serviceVoor woningeigenaren met dubbele lasten kan Nu Wonen hun woning zonder zorgen verhuren via de leeg-standswet, zodat de woning gewoon in de verkoop blijft. Verhuur zal dan ook niet de verkoop in de weg zitten. “Door de nauwe samenwerking tus-sen Kooyman Eigen Huis kunnen

wij als Nu Wonen   de service naar de klant nog beter uitbreiden. Naast Kooyman Eigen Huis heeft Nu Wo-nen op dit moment nog drie andere partnerkantoren , VBW Makelaars te Hoogvliet, Witte Woning Makelaars Vlaardingen en Jenka bedrijfshuis-

vesting te Brielle”, vertelt Blonk. Nu Wonen wil de samenwerking aangaan met meerdere partijen. De partner krijgt dan een exclusief post-codegebied waarin Nu Wonen voor deze partners de woningverhuur op zich neemt.  

OndernemersOp de hoogte van het regionale nieuws dordtcentraal.nlOp de hoogte van het regionale nieuws dordtcentraal.nl

DORDRECHT De gemeenteronde van de verkie-zing 2014 is in Dordrecht gewonnen door maar liefst twee snackbars. Snackcorner Damplein kwam een ronde verder op basis van de hoog-ste waardering (9,51) en Cafetaria Onder de Molen ontving de meeste stemmen. Beide eetgelegenheden zijn door naar de provincieronde waar gestreden wordt voor de titel leukste snackbar van Nederland. Per uitgebrachte stem kwam dit jaar 0,05 cent ten goede aan het MS-fonds. De organisatie van de verkiezing is in handen van Vote Company.

DORDRECHTSinterklaas en zijn Pieten logeren vanaf 18 november weer in het Sinterklaashuis. Iedereen kan hen daar bezoeken, rond-neuzen in alle kamers en spelletjes spelen met de Pieten. VVV Dordrecht heeft een (gezins)arrengement samengesteld met een speurtocht door de binnenstad die eindigt bij het Sinterklaashuis. Onderweg opwarmen met chocolademelk, cupcakes en limanade. Het arrangement is geldig op woensdag tot en met zaterdag en is van 19 november tot en met 4 december verkrijgbaar bij VVV Intree Dordrecht aan de Spuiboulevard. Het arrangement bevat een beschrijving van de speurwandeltocht (met gedichtjes en illustraties) en coupons voor consumpties en activiteiten langs de route. Meer informatie: www.vvvdordrecht.nl, tel. 0900-463 6888.

DORDRECHTOp verschillende plekken in de stad wor-den weer kerstkaarten voor Unicef ver-kocht. Bovendien is er een bescheiden aan-bod aan leuke cadeautjes en sieraden. De opbrengst gaat dit jaar naar noodhulp voor kinderen in Syrië en voor het terugdringen van kindersterfte wereldwijd. De stands met kraampjes zijn te vinden in de hal van het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk (18 tot en met 20 november), Plus ’t Lam aan het Damplein (24 tot en met 26 november), Albert Heijn Maasplaza (12 en 13 december. Op alle locaties wordt er verkocht tussen 10.00 en 16.00 uur.

Kooyman Eigen Huis exclusief partner van Nu Wonen

Op 7 november is de samenwerking tussen Kooyman Eigen Huis en Nu Wonen bekrach gd.

Leukste snackbar van Dordt

Per 1 september is franchiseformule Nu Wonen lid van brancheorganisa- e VBO Makelaar. Nu Wonen is de grootste vastgoedspecialist in huur/

verhuur en beheer van woningen in Nederland die is aangesloten bij de VBO huur/verhuur sec e. Nu Wonen is zes jaar ac ef in het verhuren en beheren van onroerend goed in de regio’s Zuid-Holland, Brabant en Zeeland. Door het lidmaatschap weten (ver)huurders dat Nu Wonen vol-doet aan strenge gedragsregels van de brancheorganisa e. Brancheor-ganisa e VBO Makelaar rich e in 2013 een aparte sec e Huur/verhuur op voor verhuurbemiddelaars die professioneel en integer met hun vak willen omgaan. Door regulering van het verhuur- en huurproces, kennis-overdracht en kwaliteitsborging wil VBO Makelaar een ac eve bijdrage leveren aan een goed func onerende (ver)huurmarkt

Unicef verkoopt weer kaarten

Sinterklaas-arrangement bij VVV

Page 23: Weekendeditie week 46 2014