Weekblad Arenalokaal editie Grave, Escharen, Gassel en Velp week 16 2013

34

description

Weekblad Arenalokaal editie Grave, Escharen, Gassel en Velp week 16 2013

Transcript of Weekblad Arenalokaal editie Grave, Escharen, Gassel en Velp week 16 2013

Page 1: Weekblad Arenalokaal editie Grave, Escharen, Gassel en Velp week 16 2013
Page 2: Weekblad Arenalokaal editie Grave, Escharen, Gassel en Velp week 16 2013
Page 3: Weekblad Arenalokaal editie Grave, Escharen, Gassel en Velp week 16 2013
Page 4: Weekblad Arenalokaal editie Grave, Escharen, Gassel en Velp week 16 2013
Page 5: Weekblad Arenalokaal editie Grave, Escharen, Gassel en Velp week 16 2013
Page 6: Weekblad Arenalokaal editie Grave, Escharen, Gassel en Velp week 16 2013
Page 7: Weekblad Arenalokaal editie Grave, Escharen, Gassel en Velp week 16 2013
Page 8: Weekblad Arenalokaal editie Grave, Escharen, Gassel en Velp week 16 2013
Page 9: Weekblad Arenalokaal editie Grave, Escharen, Gassel en Velp week 16 2013
Page 10: Weekblad Arenalokaal editie Grave, Escharen, Gassel en Velp week 16 2013
Page 11: Weekblad Arenalokaal editie Grave, Escharen, Gassel en Velp week 16 2013
Page 12: Weekblad Arenalokaal editie Grave, Escharen, Gassel en Velp week 16 2013
Page 13: Weekblad Arenalokaal editie Grave, Escharen, Gassel en Velp week 16 2013

3

De geschiedenis, het eerste lustrum en de toekomst van het stREEKfeest

NA VIJF JAAR NIET MEER WEG TE DENKENHet organiseren van evenementen zit Reekenaren in het bloed. We kennen ambitieuze projecten als de Achilles-eeuwfeesten, het promsconcert van Harmonie Semper Cresendo en de eigen Reekse revue. Maar ook oudere evenementen als De Week van Reek, het vroegere internationale folkfestival georganiseerd door ‘t Kulleke of de regionale volksdansfeesten op het Kennedyplein spreken tot de verbeelding.

eek ziet als klein dorp veel winkels en voor- zieningen verdwijnen,

maar is het juist als beste in staat om een goed verzorgd en kwali-tatief hoogwaardig evenement op te zetten. Dit terwijl pogingen van andere dorpen in de regio om een feest of festival te orga-niseren al snel stranden in een-malige of tijdelijke evenementen. Het stREEKfeest is het gevolg van een hechte gemeenschap die het beste in elkaar weet boven te brengen en telkens de lat probeert te verhogen. Het vinden van vrij-willigers is dan ook geen enkel probleem om het voortbestaan te kunnen waarborgen.

OntwikkelingHet begon enkele jaren geleden toen de leden van Stichting Evenementen Reek de koppen bij elkaar staken om iets nieuws te organiseren. Een gemengd gezelschap van enkele leden van de Achilles-familie, ondernemers en ervaren mensen die voorheen kermisfeesten, wielerrondes of braderieën organiseerden kwam bij elkaar met de vraag wat past er nu in deze tijd. Het gemis aan een echt dorpsfeest, maar ook het ontbreken van regionale muzikale evenement zagen ze al snel als unieke kans. En zo werd het idee rondom Koninginnedag verder uitgewerkt en werd in 2009 het eerste stREEKfeest gehouden op het voetbalterrein aan De Scheen-en met artiesten als Band Zonder Banaan, Die Lustige Schlager-freunden en Wipneus en Pim.Na het doorslaande succes van het eerste jaar, werd uitgekeken naar een ander terrein om uit te kunnen breiden, gezien beper- kingen ten aanzien van ge- luidshinder en vervoerslogistiek. Een ideale plek werd gevonden tegenover het tankstation aan de Mgr. Borretstraat nabij de rotonde.

De formule van het stREEKfeest wordt gevonden in een mix aan feestmuziek, nostalgie, dance en muziek voor de rockliefhebber.

InteractiefDe variëteit van het stREEKfeest wordt gekenmerkt door acts met een hoog interactief gehalte. Denk bijvoorbeeld aan Loco Loco Disco Show en Crazy Piano’s. Voor de liefhebbers van feestrock en pop stonden WC Experience, Mooi Wark en Pater Moeskroen op het podium. Aanstormende en gere-nommeerde artiesten uit het fes-tivalcircuit bezochten Reek, zoals de Memphis Maniacs, De Coro-nas en de Zingende Fresia’s. Dit alles aangevuld met talent uit de regio: Rattlesnake Shake, Bra- bantse Toppers, Mari en de Maries en DJ Juelzz. Niet te vergeten zijn de acts van weleer die de no-dige nostalgie oproepen; Hermes House Band, Vengaboys en Men-tal Theo.

Naast het officiële muziekprogram-ma wordt de feesttent beschikbaar gesteld aan bands met artiesten van eigen Reekse bodem, Proms-concerten en lokale initiatieven voor kinderen door onder andere Zorgboerderij Reek en Stichting Gemeenschapsbelangen Reek. Een feest bedoeld voor de hele gemeenschap en we denken dat

we daarin zeer geslaagd zijn. Zo zien we de jeugd niet meer mas-saal naar de grote steden trekken, maar hier blijven tijdens Koningin-nenacht. Veel oud-Reekenaren en discogangers van voormalig café De Noordhoek grijpen het moment aan voor een jaarlijkse reünie op Reekse bodem.

Elk wat wilsGezien het succes van de eerste vier edities van het stREEKfeest, lag het dit jaar voor de hand om uit te pakken met flinke namen en wellicht een extra grote artiest.

Gekozen is juist om niet veel af te wijken van het succesvolle format. De trouwe stREEKfeestgangers hoeven niet dieper in de buidel te tasten voor een extra grote naam, maar we kiezen voor het behouden van een gezellig feest met een be-scheiden entreeprijs. Ook in 2013 zijn we daarin geslaagd door een mooie gebalanceerde program-mering met voor elk wat wils. Het affiche bestaat uit de aan-stormende talenten van het Osse Dearworld, een aantal artiesten die het stREEKfeest in eerdere edities mee op de kaart hebben gezet zoals Memphis Maniacs en Die Lustige Schlagerfreunden en een party in de vorm van festivalknal-ler FeestDJRuud. Ook is er weer plaats voor het feest der herken-ning met Nederlandse grootheden als 2 Brothers on the 4th Floor en DJ Paul Elstak, samen goed voor maar liefst zeventien top-10-hits in de jaren negentig.In plaats van extra geld te in-vesteren in een nog grotere pro-grammering, willen we juist iets teruggeven aan de gemeenschap en onze vrijwilligers. Zo maken drie Landerdse verenigingen of stichtingen kans op een geldbe-drag van 500, 300 of 200 euro. De vrijwilligers krijgen als dank voor hun inzet een gratis barbecue aangeboden op zondag 28 april, een dag die in het teken van fami-lie staat. Met een gratis program-ma voor jong en oud en toppers als orkest Jersey en Fully Loaded, willen wij samen met iedereen onze verjaardag vieren. Gratis entree is er verder ook op 27 april voor iedereen die Willem, Wilhel-mus of Willem-Alexander heet. Een knipoog naar de verjaardag van Prins Willem-Alexander en de toekomstige Koningsdag.

SponsorsWat doen we nog meer dit jaar? Deze speciale festivalkrant biedt de mogelijkheid om nog eens

COLOFON

Oplage 16.000Concept Bureau KettOntwerp Ilse HofsRedactie Paul Verstegen Loek WillemsFotografie JonathanvanCasteren Sergio Boutkan Paul Verstegen e.a.Druk Drukkerij Vorsselmans

Huis-aan-huisverspreidingmetweekbladArena indegemeenteLanderd,gemeenteGraveenvoormaliggemeenteRavenstein.

DestREEKfeest-festivalkrantiseeneenmaliguitgavevanStich-tingEvenementenReek(SER)tererevanheteerstelustrumvanhetmuziekfestival.Hetevenement vindt plaatsop zaterdag27,zondag28enmaandag29aprilophetevenemententerreinaande Mgr. Borretstraat in Reek.

www.streekfeest.nl

R

Het eerste jaar is BZB de publiekstrekker.

terug te kijken. Verder is het een blijvende herinnering aan het eerste lustrum en een manier om de sponsors, die noodzakelijk zijn, eens in het zonnetje te zetten. Zeker in deze economisch last-ige tijden mag de steun voor onze sponsors wel eens extra bena- drukt worden. Het is niet vanzelf-sprekend om telkens aan te klop-pen en je handje op te houden. Kortom stREEKfeest trakteert en pakt uit! Meer feest voor hetzelfde geld is het devies.

Beleving staat vooropWe hebben niet de pretentie een massaal feest of festival te worden voor duizenden bezoekers, maar houden als doel een feest voor een aantrekkelijke prijs voor de regio rondom onze nationale feestdag. Dit jaar nog Koninginnedag, maar volgend jaar voor het eerst Ko- ningsdag met Willem-Alexander op te troon. Het doel is om elke keer nog meer kwaliteit toe te voegen aan het stREEKfeest. De beleving staat voorop. Zo komt er voor de aankleding een unieke eigen ingang, voor Reek met de Witte Molen als symbool. Uiteraard worden ook het terrein en de tent sfeervol aangekleed met bijzondere verlichting en een nieuw snufje techniek. Daarnaast introduceren we met gepaste trots ons eigen anthem, gecomponeerd door DJ Juelzz. Alles met het oog op herkenbaarheid en continuï-teit. Zo is een gezellig feestje in 2009 uitgegroeid tot een stabiel en niet meer weg te denken jaarlijks evenement en zullen we ook hierin blijven investeren voor de toekomst.

De Loco Loco Disco Show in 2011.

Page 14: Weekblad Arenalokaal editie Grave, Escharen, Gassel en Velp week 16 2013
Page 15: Weekblad Arenalokaal editie Grave, Escharen, Gassel en Velp week 16 2013

5

De twintig bewoners van De Boerderij zijn (jong)volwassenen van 16 tot en met 55 jaar oud met autisme, met een normale be- gaafdheid en met de wens om in groepsverband te wonen. Het doel van de woonwerkvoorziening is om bewoners met autisme in staat te stellen om onder professionele begeleiding en behandeling zo volwaardig mogelijk deel te nemen aan de samenleving.De bewoners Femke, Daniël, Ilja, Joris, Helma, Hans, Joanne, Geertjan, Mats en Martie zijn al sinds januari in de weer om de meest prachtige producten dit maken. Dit alles onder begeleiding van Marian Bouwman. “Na het verzoek van het stREEKfeest heb

ik meteen een map gemaakt met allerlei leuke ideeën”, vertelt ze. “Die heb ik verzameld met de be-woners van De Boerderij en hun specifieke interesses in het achter-hoofd.”

KnuffelkleedEen van hen is Femke. Zij is bezig een groot knuffelkleed te naaien. “Dit is heel erg leuk”, zegt ze. “Ik ben er achtergekomen dat ik naaien en borduren wel leuk vind. Daar wil ik vaker iets meedoen. Het is gewoon fijn om af en toe iets anders te proberen. Zolang ik maar creatief met mijn handen bezig kan zijn.”Naast het knuffelkleed, zijn er veel meer creaties. Zoals een gebor-

oor de jaren heen heeft het stREEKfeest een bijdrage geleverd aan

meerdere Reekse activiteiten. Met een eventueel positief saldo ondersteunt de stichting clubs die iets voor de lokale samenle- ving betekenen. Zo mocht kinder-vakantiekamp Kelekeet rekenen op financiële steun in haar op-startjaar, de biljartclub kreeg een bijdrage om een keer rond te gaan met warme hapjes tijdens een toernooi en Harmonie Semper Crescendo deed een beroep op de stichting voor het vieren van het zeventigjarig bestaan. Bij de eerste editie van de kerstmarkt bij Het Wapen van Reek deelde SER gratis chocomel, glühwein en kerststol uit aan het publiek.

Stichting Evenementen Reek (SER) heeft een lange geschiedenis als het gaat over organiseren van activiteiten voor ons dorp. De doelstelling van de stichting is de leefbaarheid van Reek vergro-ten, of in ieder geval overeind houden. Dit doen zij niet alleen door zelf dingen op te pakken, maar ook door andere vereniging- en, clubs of organisaties financieel te steunen. Zo laat het be-stuur de opbrengsten terugvloeien naar de gemeenschap. “Dat is altijd al zo geweest en daar gaan wij gewoon mee door”, stelt voorzitter Guus Weitzel.

D Nu moet niet iedere vereni-ging denken dat zij zomaar bij het bestuur aan kan kloppen. “Wij zijn geen sponsorclub”, zegt Guus. “In onze statuten staat dat SER initiatieven steunt ten faveure van ons dorp. Het moet Reek en Landerd ten goede komen. Het hoeven ook niet per se activiteiten te zijn. Stel dat de kerk een nieuwe klok nodig heeft, dan is het mo- gelijk dat wij daaraan bijdragen. Daarnaast moeten we natuurlijk ook onze eigen broek ophouden. Maar doordat we het niet voor eigen gewin doen, wordt het stREEKfeest heel breed gedra-gen.”Guus is blij als hij ziet wat er in Reek allemaal gebeurt. “Je merkt dat als je met een paar man de

schouders eronder zet, je veel voor elkaar krijgt”, gaat hij verder. “Wij mogen best trots zijn op ons dorp. De activiteiten die plaats- vinden hebben een goede weer-slag op de leefbaarheid.”Dit jaar staat het stREEKfeest zelf ook stil bij een jubileum. Het mu- ziekfestival bestaat inmiddels al-weer vijf jaar. Na vier succesvolle

en drukbezochte edities vindt de organisatie het tijd om iets terug te doen voor de gemeenschap. Daarom stelt het bestuur 1.000 euro beschikbaar voor lokale ini-tiatieven. Dertien verenigingen, clubs en stichtingen meldden zich hiervoor aan. Na een spannende stemweek, waarin de spanning af en toe te snijden was, rolden er

niet drie maar vier genomineerden uit de bus. Zaterdag 27 en maan-dag 29 april gaan dweilorkest Ongerakt, Stichting Jeugdbelang- en Zeeland, Jong Nederland Reek en Scouting Schaijk strijden voor de poen. De taart, die 1.200 euro waard is, wordt verdeeld in vier stukken van 500, 300, 200 en 200 euro.

De eerste editie van Kelekeet is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het stREEKfeest.

Het oog wil ook wat. Daarom heeft een groepje bewoners van De Boerderij speciaal voor het stREEKfeest een aantal kunstwerken gemaakt. De creaties zijn zondag 28 april tijdens de familiedag te bewonderen. Wie iets moois ziet, kan het aanschaffen, want alles is die dag te koop.

duurde stoel, een gotisch raam en een canvas met alle seizoenen. Het thema bloemen keert ook

regelmatig terug. Niet alleen op schilderijen, maar ook als kera-miek. Hans, de sterschilder van De Boerderij, laat zijn penseel het werk doen. Dit alles is zondag 28 april te zien tijdens de gratis fami-liedag op het stREEKfeest. Om 11 uur beginnen de Koningsspelen voor de kinderen, gevolgd door Kindertheater 4+. Voor de ouderen treedt Jersey op en Fully Loaded sluit een gezellige dag af. Aan het eind van de middag gaat de grote stREEKbbq aan.

Kunstwerken Boerderij te bewonderen op familiedag

De opbrengsten vloeien terug naar Reek

STREEKFEEST EN DE GEMEENSCHAP De opbrengsten vloeien terug naar Reek

STREEKFEEST EN DE GEMEENSCHAP

Page 16: Weekblad Arenalokaal editie Grave, Escharen, Gassel en Velp week 16 2013
Page 17: Weekblad Arenalokaal editie Grave, Escharen, Gassel en Velp week 16 2013
Page 18: Weekblad Arenalokaal editie Grave, Escharen, Gassel en Velp week 16 2013
Page 19: Weekblad Arenalokaal editie Grave, Escharen, Gassel en Velp week 16 2013
Page 20: Weekblad Arenalokaal editie Grave, Escharen, Gassel en Velp week 16 2013
Page 21: Weekblad Arenalokaal editie Grave, Escharen, Gassel en Velp week 16 2013

11

Koningsspelen, Kindertheater 4+, Orkest Jersey en Fully Loaded

STREEKFEEST TRAKTEERT - ZONDAG 28 APRILWie jarig is trakteert. Dat is iets dat je tegen de organisatie van het stREEKfeest geen twee keer hoeft te zeggen. Als er ook maar een kleine aanleiding is, maken zij er een feestje van. Voor jong en oud, iedereen komt aan zijn trekken zondag 28 april tijdens de familiedag. Het begint ‘s ochtends voor de jeugd met Konings-spelen, gevolgd door de voorstelling VlaFlip van Theatergroep 4+. Vervolgens is het de beurt aan Jersey. Het Reekse duo zorgt ervoor dat het publiek kan swingen en dansen. Rond die tijd wordt ook de stREEKbbq aangestoken. Fully Loaded, geen on-bekende op het festival, heeft de eer de dag af te sluiten.

Geen Koninginnedagfeestje meer dit jaar voor de kinderen, maar een heuse Willempies-dag. In de Koninklijke Verblijven op het stREEKfeest-terrein wordt dit jaar voor de eerste keer een Wil-lempies-dag gehouden voor alle kinderen uit Reek en omstreken. Traditionele spelen gecombineerd

met hippe activiteiten voor kin-deren van alle leeftijden. Iedereen is uitgenodigd om van 11 tot 15 uur aan deze gezellige feestpar-tij deel te nemen. Kom wel op je fiets, zodat je hem weer mooi kan versieren. De Stichting Gemeen-schapsbelangen Reek hoopt op een grote opkomst.

Bye bye Bea, welkom Willem

Dit jaar kunnen de Reekse kinderen aan de gang met Koningsspelen

Liefde voor muziekDe broers Kees en Erich van der Velden hebben niet alleen hun bloedband gemeen, ze delen ook hun liefde voor muziek. Samen vormen zij al twintig jaar het orkest Jersey. Het Reekse duo bespeelt samen vier instrumenten: key-board, saxofoon, accordeon en drums. Ook zingen ze allebei.Toen in 1991 de muzikale poorten voor de broers open gingen, werden zij al snel graag geziene gasten bij kermissen, feesten of festivals. De mannen van Jersey wisten zich gaandeweg te ont- plooien en besloten van hun hobby hun beroep te maken. Naast het muzikaal verzorgen van feesten en partijen, produceerden de broers de afgelopen jaren negen cd’s en vier dvd’s onder het label van Rood Hit Blauw. De laatste dvd - Eindeloos verliefd - is nog geen halfjaar oud.

Fully Loaded is eind 2004 begon-nen in een repetitieruimte ergens tussen de bossen van Langenboom en Mill. Vanaf het begin speelt de formatie allerlei soorten muziek, waarbij het publiek centraal staat. Het repertoire bestaat uit covers en loopt van Krystl via Black Eyed Peas en Within Temptation naar An-dré Hazes en zelfs Abba. De kracht van Fully Loaded is ten eerste dat alles honderd procent live wordt gespeeld en ten tweede de enorme breedte van de muziekstijlen. Van disco en pop, rock en metal, tot Ne-derpop en het levenslied.De band, met vier leden van Reekse bodem, bestaat uit een eigenwijze drummer, een veelzijdige gitarist, een coole bassist, twee sfeerbe-palende zangeressen, een grens-verleggende toetsenist, een teveel pratende zanger en een driemans blaasformatie. Samen zijn ze goed voor meer dan honderdvijftig jaar muzikale ervaring. De blaassectie geeft de toch al krachtige basis ex-tra sfeer en allure.

150 jaar muzikale ervaring

Tijdschema

11 uurKoningsspelen

14.30 uurVlaFlip door Kindertheater 4+

15.30 uur Orkest Jersey (2 sets)

16.30 uurstREEKbbq

19 uurFully Loaded

De familiedag eindigt om 21 uur. Daarna gaat de tent dicht om de voorlopig laatste Koninginnenacht van Neder-land voor te bereiden.

Fully Loaded telt vier leden van Reekse bodem.

In 2009 maakte Fully Loaded ook de eerste editie van het stREEKfeest mee.

Wie jarig is trakteert. Zondagmid-dag wordt op het festivalterrein de grote stREEKbbq aangestoken. Iedereen is uitgenodigd hier aan mee te doen. Voor mensen met een combiticket van 35 euro zit-ten de eerste paar stukken vlees bij de prijs inbegrepen. Voor wie meer honger of geen passe-par-tout heeft, is het mogelijk extra consumpties te kopen.

Gezellig samen etenTheatergroep 4+ brengt zondag-middag hun kindervoorstelling VlaFlip ten tonele in Reek. De show duurt ongeveer drie kwartier. VlaFlip is ontstaan door het thema Superhelden te ontrafelen. Wie is er een superheld? En waarom? Een energieke, muzikale, fanta-sierijke en interactieve voorstelling.

Het verhaal gaat over Nina en Puck, die logeren bij Oma. Ze zoeken lange woorden voor een kruiswoordraadsel die Oma maakt. “Wat denk je van giraffen-nekkenvlekkenwasser? Dan werk je in de dierentuin!” Verder hebben de kinderen allerlei andere span-nende vragen: Wat wil jij later wor-den? Waar gaat roodkapje naar toe? Wat is er spannender dan geheimagent 007 te spelen? Hoe voelt het als je een medaille wint? Welke ingrediënten zitten er in een VlaFlip?

Wat zit er in VlaFlip?

Theatergroep 4+ speelt een muzikale,

fantasierijke en interactieve kinder-

voorstelling.

De broers Kees en Erich van der Velden

spelen een thuiswedstrijd.

Page 22: Weekblad Arenalokaal editie Grave, Escharen, Gassel en Velp week 16 2013
Page 23: Weekblad Arenalokaal editie Grave, Escharen, Gassel en Velp week 16 2013
Page 24: Weekblad Arenalokaal editie Grave, Escharen, Gassel en Velp week 16 2013
Page 25: Weekblad Arenalokaal editie Grave, Escharen, Gassel en Velp week 16 2013

15

Leukste anekdotes van vrijwilligers, gasten, artiesten en sponsors

DE MENSEN VAN STREEKFEESTEr zijn veel mensen verbonden met het stREEKfeest. Iedereen op zijn of haar eigen manier. Of je nu een vrijwilliger, bezoeker, bestuurslid, artiest of sponsor bent, voor alle betrokkenen is er wel een moment waar ze nog regelmatig aan terug denken. Wij maakten een rondje en kregen enkele leuke anekdotes te horen.

Romy Werring bezoeker Wat is een feest zonder mensen om te dansen? Daarom is de organisatie blij dat elk jaar hon-derden mensen het stREEKfeest

weten te vinden. Onder hen be- vindt zich Romy Werring met haar vriendinnen. “Het is elk jaar weer kei gezellig. Wij gaan altijd met een stuk of zes à zeven meiden uit de buurt. Dit jaar zijn we zeker

weer van de partij.” Vorig jaar heeft Romy erg genoten van Mental Theo. “Dat was super gaaf, heel de tent ging los. Ik ben erg be- nieuwd of Paul Elstak hem dit jaar kan overtreffen.”

Memphis Maniacs band

Na twee jaar keert Memphis Ma-niacs in Reek. Het optreden in 2011 kunnen de bandleden zich nog goed herinneren. “Niet alleen omdat het een vet optreden was tijdens een sfeervolle avond, maar zeker ook omdat onze gitarist na de show van het trapje achter het podium afdonderde en daarmee zijn enkel dubbelvouwde. Hij heeft vervolgens een aantal optredens

zittend moeten doen. Dus we heb-ben nog vaak aan Reek moeten denken.”Wie het optreden de vorige keer gezien heeft hoeft niet bang te zijn dat het een herhaling van zetten wordt. “We hebben niet stilgezeten de afgelopen twee jaar. De nieuwe mash-ups staan bol van herken-ning en verrassing. Onze nieuwste creatie combineert Salt-n-Pepa, Blur, Yes, Donna Summer en Adele. Dat is best speciaal.”

Harry van Gerwen hoofdsponsor

Zeelander Harry van Gerwen heeft samen met zijn vrouw Manita een bedrijf in Reek. Aan de Heijtmor-gen 10 zit de Van Gerwen Ad-viesgroep. Voor hem is het bijna vanzelfsprekend om hoofdsponsor

van het stREEKfeest te zijn. “De sfeer is zo goed en zo gemoede-lijk, het is mooi om daar onderdeel van te zijn. Het is een gezellig ge-beuren met mensen onder elkaar. Als je ziet hoe fantastisch ze het dit jaar weer aanpakken, dat is geweldig om te zien.”

Adri de Bruin en Gerry Kuipers parkeerwacht

Onmisbaar bij een goed georganiseerd evenement zijn de parkeer-wachters. Deze taak is al jarenlang toebedeeld aan Adri de Bruin en Gerry Kuipers. Achter de schermen hebben zij misschien nog wel meer lol dan de gasten in de feesttent. “Adje treedt voor mij altijd op, dus dat is de beste artiest”, lacht Gerry. “Daar komt ook niks zinnigs uit”, kaatst Adri terug. “Maar zo hebben we ook buiten de hele avond plezier.”

Dolf Kappen sponsorenterreinbeheerder

Zonder Dolf Kappen was het stREEKfeest vorig jaar niet door- gegaan. Bij het opbouwen van de tent krijgt de wind vat op het doek, waardoor de haringen die

meer dan een meter diep geborgd zitten, met speels gemak uit de grond worden getrokken. Doordat Dolf snel reageert en het tentdoek vastmaakt aan een tractor, hebben de vrijwilligers voldoende tijd om de tent te zekeren, zodat het feest alsnog door kan gaan.

Cor Bloemers nestor

Nestor Cor Bloemers stond in 2009 mee aan de basis van het eerste stREEK-feest en was daarna nog een paar jaar bestuurs-lid. “Dit succes had ik niet verwacht, maar het is natuurlijk ook niet vanzelf gegaan. Ik ben niet zo thuis in de muziek, maar de Schlager-vrienden vond ik wel mooi. Gelukkig heb ik na elke editie moe maar voldaan terug kunnen blik-ken. Dat koester ik.”

Corry Theunissen garderobe Wie wel eens op stREEKfeest is geweest, is geheid Corry Theunis-sen tegen het lijf gelopen. Elk jaar staat ze te popelen om haar steuntje bij te dragen. “Zoveel saa-mhorigheid en vrijwilligers, dat is toch top?” Als we naar haar leuk-ste herinnering vragen begint ze te lachen. “Plastic bekers uit de toiletten vissen”, proest ze. “Nee hoor, het is allemaal prachtig. De sfeer, de muziek, alles.”

Ilse Hofspr-commissie

De PR-commissie heeft elk jaar de taak het stREEK-feest onder de aandacht te brengen. Ilse Hofs is dit jaar ingestapt en is me-teen voor de leeuwen ge-gooid. Naast het ontwerp van de posters, kaartjes en spandoeken, mocht zij de volledige festivalkrant opmaken. “Het was meer werk dan ik van tevoren had verwacht, maar ik heb er ook ontzettend veel van geleerd. Het was erg leuk om dit mee te maken en een radartje in het grote geheel te zijn.”

Page 26: Weekblad Arenalokaal editie Grave, Escharen, Gassel en Velp week 16 2013
Page 27: Weekblad Arenalokaal editie Grave, Escharen, Gassel en Velp week 16 2013
Page 28: Weekblad Arenalokaal editie Grave, Escharen, Gassel en Velp week 16 2013
Page 29: Weekblad Arenalokaal editie Grave, Escharen, Gassel en Velp week 16 2013
Page 30: Weekblad Arenalokaal editie Grave, Escharen, Gassel en Velp week 16 2013
Page 31: Weekblad Arenalokaal editie Grave, Escharen, Gassel en Velp week 16 2013
Page 32: Weekblad Arenalokaal editie Grave, Escharen, Gassel en Velp week 16 2013
Page 33: Weekblad Arenalokaal editie Grave, Escharen, Gassel en Velp week 16 2013
Page 34: Weekblad Arenalokaal editie Grave, Escharen, Gassel en Velp week 16 2013