Web view 2019-12-05آ  In de kleuterklassen voer de stoomboot iedere ochtend binnen met een hele...

Web view 2019-12-05آ  In de kleuterklassen voer de stoomboot iedere ochtend binnen met een hele horde page 1
Web view 2019-12-05آ  In de kleuterklassen voer de stoomboot iedere ochtend binnen met een hele horde page 2
Web view 2019-12-05آ  In de kleuterklassen voer de stoomboot iedere ochtend binnen met een hele horde page 3
Web view 2019-12-05آ  In de kleuterklassen voer de stoomboot iedere ochtend binnen met een hele horde page 4
download Web view 2019-12-05آ  In de kleuterklassen voer de stoomboot iedere ochtend binnen met een hele horde

of 4

 • date post

  18-Jan-2020
 • Category

  Documents

 • view

  0
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of Web view 2019-12-05آ  In de kleuterklassen voer de stoomboot iedere ochtend binnen met een hele...

Nieuwsbrief december 2019

Agenda

6 december

LET OP! Start schooldag om 9:30u ivm pakjesavond vorige avond.

19 december

Laatste schooldag, alle klassen zijn om 13.05 uit.

20 dec. t/m 6 januari

Kerstvakantie

7 januari

Driekoningen

Wodanstraat 3, 1076 CC

Beste ouders,

Hierbij de nieuwsbrief van december.

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:

· Terugblik

· Wat doen we in de klas?

· Vooruitblik

· Juffie Maroesja

· Bericht van Lieke

· Deurbeleid van de school voor ouders

· Communicatie school en ouders

· Volgende nieuwsbrief: januari

vrijeschoolamsterdamwest.nl T: 020-3080026

Terugblik

Sinterklaas is jarig en dit werd groots gevierd in de klassen!

In de kleuterklassen voer de stoomboot iedere ochtend binnen met een hele horde pietjes en natuurlijk sint. Er werd gestrooid, pakjes werden ingeladen en weer uitgeladen en juf mocht af en toe ook mee op de boot. Afgelopen week kregen de kinderen in klas 1 en 2 een brief van de sint. Ze mochten hun schoen gaan zetten! De volgende ochtend waren alle schoenen gevuld met lekkers en een klein cadeautje. Als klap op de vuurpijl kwam er ook nog een pietje strooien! Naast dit heerlijke feest is ook de adventstijd aangebroken. Samen met vele hulpouders hebben we de school klaargemaakt voor advent. Heel fijn om de rust te verwelkomen. Dank voor jullie hulp!

Wat doen we in de klas?

Nu de adventstijd is aangebroken wordt in alle klassen de volgende adventsspreuk

gezegd:

“Donker wordt de aarde,

duister overal.

Maar ons hart bewaarde

Licht dat blijven zal.

Dat het helder branden

Lichten mag heel ver,

Dan zal eens de aarde

Worden tot een ster!”

Advent is een feest in de reeks van de lichtfeesten.

Bij het Michaelsfeest richten we ons op de moed om vanuit de zomer weer de donkere tijd in te gaan en om weer naar binnen te keren.

Bij het feest van Sint Maarten draait het om delen en goed doen.

Sinterklaas gaat weer een stapje verder; de cadeaus worden persoonlijker, er wordt gedicht en bij oudere kinderen worden er ook suprises gemaakt. Dit alles helpt ons een spiegel voor te houden, mild en vriendelijk. Wat zijn je sterke kanten, je kwaliteiten en waar moet nog aan gewerkt worden? Hiermee is het Sinterklaasfeest onlosmakelijk verbonden met de adventstijd.

De adventstijd begint altijd vier zondagen voor kerstavond.

Op school vieren we elke maandag het begin van een nieuwe adventsweek.

• 1e week van advent staat in het teken van stenen en mineralen

• 2e week van advent staat in het teken van het plantenrijk

• 3e week van advent staat in het teken van de dieren

• 4e week van advent staat in het teken van de mens

De Germanen zagen in deze tijd een nieuw begin. Het woord “advent” komt van het Latijnse woord: adventus – dit betekent komst. Hiermee wordt bedoeld: de komst van het licht op aarde. De adventstijd is een tijd van hoopvolle verwachting, stilte na de stormen van de herfsttijd. Wij zijn op weg naar de langste nacht, het licht wordt steeds schaarser. We keren in deze tijd naar binnen toe.

Zo leven we stap voor stap toe naar de terugkeer van het licht, die wordt ingeleid door de winterzonnewende.

Vooruitblik

De aankomende tijd zullen we in de klassen het kerstspelletje gaan spelen.

Alle kinderen uit de klas krijgen en rol en vlak voor de kerstvakantie worden de ouders uitgenodigd om dit te komen bekijken. Het is prachtig om te zien hoe de kinderen deze oerbeelden zo goed begrijpen en met hoeveel overgave ze het spelletje spelen.

Juffie Maroesja

Onze juffie Maroesja is de maand januari afwezig. Ze gaat een bijzondere reis maken door India met haar vader. Ze reizen van Kochi naar Calcutta via het zuidelijkste puntje van India. Over hoe Maroesja zal worden vervangen tijdens haar afwezigheid wordt op dit moment nog nagedacht. Jullie zullen hier over geïnformeerd worden.

Bericht van Lieke

Lieve ouders van West,

 

Het is bijna zover. Over een aantal weken rond ik mijn werkzaamheden op school af. Elke dag word ik door kinderen aangesproken met de vraag: ‘juffie, waarom ga je weg van school?’ Ik stamel iets van…’luisteren wat de wereld nog meer voor me in petto heeft’ en zie vragende gezichten. Ja, hoe leg je dat uit, vertrekken van de leukste school van Amsterdam?

Een volgende stap. Even stil worden en inderdaad…luisteren naar wat er nog meer in me resoneert. Ik weet er mogelijk ook geen raad mee, die leegte, de ruimte die gaat komen. En toch verheug ik me om het even niet te weten.

 

Dank voor jullie vertrouwen in mij, in ons, in de school. Dank dat jullie zo openhartig zijn, en jullie dierbaren aan ons toevertrouwen. Samen op weg om een nieuwe school te stichten, wat is dat bijzonder. De contouren van hoe het gaat worden, tekenen zich af. De aannemer die ons gebouw aan de Nassaustraat gaat verbouwen, is gekozen. Er worden werkafspraken gemaakt om tegen het einde van het volgende jaar te gaan verhuizen. Er zijn ouders die graag mee willen denken over de binnenkant van de school, wat voor school willen we worden, hoe denken we over religieuze, spirituele thema’s. Samenbouwen aan een toekomst voor onze kinderen. Hoe vreugdevol is dat! Hier ben ik intens dankbaar voor, dat ik dit mocht meemaken. De moed om het samen te doen, om op pad te gaan. In de bijna 9 jaar dat ik hier werkzaam was, heb ik de kracht van ‘het uithouden met elkaar’ intens ervaren. Niet gedogen maar je werkelijk verplaatsen in de ander en je best doen de ander te begrijpen. Wat levert dát veel op. Niet weglopen als het moeilijk wordt maar uitzoeken waar je elkaar wél ontmoet en wat de ander in jou weerspiegelt. Ik ben jullie dankbaar dat jullie je vragen deelden, ook als er geen antwoorden waren. Dank voor het plezier dat ik elke dag mocht beleven in het werken met jullie kinderen.

 

De school heeft mijn hart. Ik blijf verbonden en de school volgen.

We zien elkaar!

Liefs, Lieke

Opvolging

We werken aan een overbruggingsperiode totdat we in augustus of mogelijk bij de overstap naar het nieuwe gebouw, een nieuwe directeur hebben. Hoe dat er uit ziet, laten we u in het nieuwe jaar weten.

Het nieuwe mailadres is: directie@vsaw.nl

Deurbeleid van school voor ouders De deur wordt ’s ochtends om 8:20u opengedaan een gaat dan “op het haakje” (het is eigenlijk een lintje ) zodat iedereen makkelijk naar binnen kan. Na de start van de school gaat de deur dicht. Zo houden we de school veilig.

Ditzelfde geldt voor ’s middags als de school uit is.

Ben je als ouders te laat of kom je voor het einde van de schooltijd op school iets doen? Sluit dan de deur goed achter je a.u.b.

Het gebeurt nu soms dat de deur open is gezet door ouders voor elkaar en dat is niet de bedoeling.

Alvast bedankt voor jullie medewerking!

Communicatie school en ouders (herhaald bericht van vorige nieuwsbrief) Op de Vrijeschool Amsterdam West (VSAW) hanteren wij schoolbreed de volgende afspraken wat betreft communicatie met ouders:

· Inhoudelijk wordt er niet gecommuniceerd via de mail

· De klassenleerkracht geeft aan bij de eigen oudergroep hoe de communicatie wel verloopt, bijvb. om iets door te geven of een afspraak te maken.

· Mocht er wel gemaild worden is de reactietijd op een mail 4 dagen.

· Voor ziekmelding kunnen ouders bij het speciale emailadres terecht -> zie “Praktische informatie” op de eerste pagina van de nieuwsbrief.

Met hartelijke groeten, team Vrijeschool Amsterdam West