Waasland-Beveren Magazine september 2015

44

description

Waasland-Beveren Magazine september 2015

Transcript of Waasland-Beveren Magazine september 2015

Page 1: Waasland-Beveren Magazine september 2015
Page 2: Waasland-Beveren Magazine september 2015

Beste sympathisant,Beste supporter van WAASLAND-BEVEREN,

De voorbije drie seizoenen moest WAASLAND-BEVEREN knokken om in de hoogste voetbalafdeling te blijven. Maar dat is nu verleden tijd. Hopelijk definitief.Want vandaag waait een nieuwe wind door onze club. Het resultaat ervan is al goed merkbaar op sportief vlak. Zeg nu zelf, wie had durven verwachten dat we na zes speeldagen met tien punten op een gedeelde derde plaats in de rangschikking zouden staan? Jij niet en eerlijk gezegd wij ook niet.

Het zou dom zijn om al victorie te kraaien, daarvoor is de weg nog veel te lang.Maar één zaak is nu wel al zeker: WAASLAND-BEVEREN vecht opnieuw als echte leeuwen! Van geen enkele ploeg –noch buitenshuis, noch in het eigen Freethielstadion– moeten we schrik hebben. Wij tellen opnieuw mee. ”We gaan ervoor”, zei onze trainer Stijn Vreven in ons clubmagazine van augustus. Het resultaat is alvast merkbaar. En, dat kunnen wij allemaal –bestuur, medewerkers en supporters– alleen maar enthousiast toejuichen.Komaan, Leeuwen!

Aan deze ommezwaai ging een vernieuwde beleidsvisie vooraf. Vandaag gebeurt geen enkele transfer meer zonder dat een speler intensief wordt gescout. Al tijdens het eerste gesprek dat erop volgt, wordt ook getoetst naar de mentaliteit waarmee de speler door het leven stapt. Aan beloftevolle jongeren, die bereid zijn om hun shirt nat te maken voor de –onze– ploeg, wordt voorrang verleend. Dat was gisteren het geval. Het zal morgen niet anders zijn. Discipline, inzet en werklust vormen het credo van het (ver)nieuw(d)e WAASLAND-BEVEREN.

O ja, op de valreep van de jongste transferperiode hebben we onze goalgetter van het vorige seizoen, RENAUD EMOND, dan toch laten vertrekken. De economische wetmatigheid die ook in de voetbalsport geldt, is daaraan niet vreemd. Om een stabiele eersteklasser te zijn en te kunnen blijven, hebben we intussen niet stil gezeten en hebben we onze ploeg tijdens de jongste weken nog kunnen versterken met een paar talentrijke, jonge spelers.

Beste sympathisant en trouwe supporter, in september wachten ons in eigen huis KV Oostende en KAA Gent en moeten we op verplaatsing naar Club Brugge. Op woensdag 23 september spelen we op de Freethiel tegen FCV Dender in het kader van de Beker van België, de Croky Cup. Akkoord, dat is opnieuw geen gemakkelijk vooruitzicht, maar met onze huidige ploeg en met uw steun is vandaag niets onmogelijk.

WE BELIEVE!

2

WOORD VOORAF

COLOFON

Waasland-Beveren MagazineSeizoen 2015 - 2016September 2015 | gratis uitgave

Secretariaat FreethielStadionplein 19120 Beverentel. 03 750 25 00

Secretariaat PuyenbekeWatermolenstraat 1049111 Belsele tel. 03 776 32 00

[email protected]

HoofdredacteurWard Callens

RedactieDavid Van GoethemFrederik De WeerdtRobin MaesValy Van De Merlen

Foto’sJean Bonjean en Geert FranquetKevin Reyns

Grafisch ontwerpKevin Reyns

waaslandbeveren.official

@WaaslandBeveren

waaslandbeveren.official

WaaslandBeverenTV

SOCIALE MEDIA

ONDERVOORZITTER

HUYCKDIRK

Vechten als leeuwen

Page 3: Waasland-Beveren Magazine september 2015

W-B MAGAZINE | JAARGANG 6 | SEPTEMBER 2015 3

INHOUD

GARY COULIBALYINTERVIEW

04De Franse verdedigende middenvelder vertelt over de prima seizoensstart van Waasland-Beveren en zijn keuze voor onze club.

HERMAN VERMEULENINTERVIEW

30Assistent-trainer Herman Vermeulen is een rasecht voetbaldier, dat blijkt duidelijk uit de babbel met de rechterhand van Stijn Vreven.

ONZE TEGENSTANDERSDeze clubs ontmoet W-B in de maand september

10

ACTION REPLAYTerugblik op onze eerste competitiewedstrijd

12

A-KERN 2015-2016Statistieken over onze spelerskern

16

SENNE VAN DOORENINTERVIEWKort en bondig vraaggesprek met deze nuchtere, maar ambitieuze verdediger. Jong en talentvol!

MARC VAN CAMPChef-kok met sociale voeling

26

W-B COMMUNITYEen blik op onze sociale projecten

36

SPELLETJESSpeel mee en maak kans op een duoticket!

39

PEDRO NOLFSUPPORTER VAN VERClubliefde overstijgt grenzen. Dat bewijst deze W-B-fan die twee keer per maand tussen West-Vlaanderen en de Freethiel pendelt.

22

28

Page 4: Waasland-Beveren Magazine september 2015

4

Page 5: Waasland-Beveren Magazine september 2015

“Iedereen gaat voluit voor elkaar, tot de laatste seconde”

“We waren allemaal heel trots op wat we hadden gerealiseerd, zeker omdat het voor de club zo’n belang had!”

Het beslissende doelpunt viel niet voor het eerst in de slotfase van de partij. Hoe verklaar je dat we steeds op het einde nog het verschil kunnen maken?“De mentaliteit van de trainer wordt duidelijk weergegeven op het veld. De wedstrijd

tegen Moeskroen-Péruwelz was een perfect voorbeeld. We moesten meer dan een uur met tien tegen elf spelen en kwamen op het einde nog 2-3 achter. Toch bleven we vechten voor elke baltoets en dat werd op het einde beloond met de verdiende gelijkmaker. We hebben al diep moeten gaan om onze punten te pakken, maar dat hoort erbij in de hoogste klasse.”

Waarin schuilt de sleutel tot succes voor W-B?“Er is geen ‘magisch element’ dat ervoor zorgt dat we de meeste partijen positief hebben afgesloten. Het belangrijkste is dat we er in geslaagd zijn continuïteit op de grasmat te brengen met een zeer goed gebalanceerde kern. Iedereen gaat vol voor elkaar en durft in de kleedkamer vrijuit te spreken. We kunnen positief discussiëren en in een positieve sfeer werken.”

En dat vertaalt zich in goed georganiseerd voetbal op het veld.“De goede start gaf een echte vertrouwensboost. We hebben het potentieel om een mooi seizoen tegemoet te gaan. Je ziet op het veld dat de kern zich amuseert en met plezier z’n job doet. We hebben zelfvertrouwen, maar we zijn ook oplettend. We mogen niet pretentieus worden en onszelf overschatten. En helaas: soms kan je alles geven en toch verliezen, zoals tegen Anderlecht en Standard gebeurde.”

Een werkpunt is de nul houden: we kregen al elke partij minstens één doelpunt tegen. >

Gary, de competitiestart van Waasland-Beveren is absoluut geslaagd en kreeg nog extra glans dankzij de derbyzege tegen Lokeren.“Ja. We werden er massaal gesteund door ons supporterslegioen en voelden gewoon dat er iets in zat. De coach had ons ook meermaals het belang van de partij duidelijk gemaakt. Het was acht jaar geleden dat Beveren nog eens had kunnen winnen in de burenstrijd, da’s een hele poos. We wisten dat we altijd een resultaat konden behalen als we het beste van onszelf zouden geven.”

Was het volgens jou een verdiende zege?“Zeker wel. Lokeren was lange tijd onze evenknie in de partij en ze kregen ook enkele goede mogelijkheden. Het was een dubbeltje op z’n kant, maar op het einde hadden wij net dat tikkeltje meer overschot. Details beslissen veel wedstrijden, het zit soms in een klein hoekje. We hebben een solide blok dat moeilijk te ontwrichten is, plus aanvallend vermogen om op elk moment te kunnen tegenprikken.”

De beelden van het feestje in de kleedkamer achteraf spraken boekdelen.

Waasland-Beveren verbaasde tijdens de competitiestart vriend en vijand. Het won drie van z’n zes partijen, staat zevende in het klassement en brengt al meerdere weken op rij aantrekkelijk voetbal op de mat. Een van de sterkhouders van trainer Stijn Vreven is ongetwijfeld de Franse rots in de branding Gary Coulibaly. De 29-jarige middenvelder depanneert al weken in de as van de verdediging, met succes!

tekst: Robin Maes | foto’s: Kevin Reyns, Jean Bonjean en Geert Franquet

GARY COULIBALYERVAREN LEIDER OP EN NAAST HET VELD

W-B MAGAZINE | JAARGANG 6 | SEPTEMBER 2015 5

“We gaan niet zweven, maar we zijn wel ambitieus”

Page 6: Waasland-Beveren Magazine september 2015

maar we zijn wel ambitieus: wij spelen niet tegen de degradatie.”

Met een quasi volledig nieuwe kern is er veel tijd nodig om automatismen in te werken. Ben je verrast dat er bij W-B zo snel een competitief team staat?“We hebben een zeer goede mix gevonden, qua team op het veld, maar ook qua technische staf en de relatie naar de supporters toe. We bekijken het wedstrijd per wedstrijd en spelen altijd alsof we een finale spelen. Op het einde zien we wel waar we eindigen.”

We staan nu zevende in de stand, met evenveel punten als de derde. Laat jullie dat dromen van meer?“Iedereen is razend ambitieus maar blijft ook zeer nuchter. Voor ons is de doelstelling zeker niet zomaar in eerste blijven. Het midden van de tabel is al zeer mooi, we praten niet over Play-off I of dergelijke. Maar wie weet: als we de huidige resultaten kunnen aanhouden, is alles mogelijk. Zo hoog mogelijk eindigen is een mooi mikpunt. Als we wat personen en teams aan de top kunnen verontrusten, doen we het goed. W-B moet weer een gevreesde tegenstander worden. Voorlopig staan we op een prima plaats en na zes wedstrijden kan je wel al stellen dat dit geen toevalstreffer meer is. We weten waar we

vandaan komen, maar we kijken omhoog en niet naar beneden.”

Je hebt een vaste stek centraal in de verdediging, terwijl dat eigenlijk niet eens je voorkeurspositie is.“Ik speel normaal gezien net voor de verdediging, als defensieve middenvelder. Momenteel depanneer ik eigenlijk achteraan, maar ik geef het maximale van mezelf. De coach geeft me veel vertrouwen en ik raak de positie steeds meer gewend. Op termijn zou ik graag m’n gekende stek weer innemen, maar ik ben al zeer gelukkig omdat ik alles speel. Ik heb geen probleem

met spelen in de verdediging.”

Ben je tevreden over je eigen prestaties in die eerste zes competitiewedstrijden?“Ik heb me al met veel plezier in het zweet gewerkt voor het team, maar ik ben van nature zeer perfectionistisch ingesteld. Ik ben zeer blij dat m’n prestaties bijdragen tot overwinningen. Toch denk ik dat ik nog beter kan. Ik heb zeker geen slechte partijen

gespeeld en kan tevreden zijn, maar ik kan nog zeer veel bijleren hier in Beveren. Ik ben het type dat wanneer ik één slechte pass heb gegeven tijdens de match daarover ook zal piekeren.”

Het is jouw eerste seizoen buiten Frankrijk. Hoe bevalt het niveau van de Belgische competitie je?“Het niveau is echt wel van goede kwaliteit. Het ritme ligt hier een pak hoger dan in de tweede klasse van Frankrijk, waar ik twaalf jaar ervaring heb. De bal wordt sneller rondgespeeld en het gaat er een pak intensiever aan toe. Het valt eigenlijk niet

“Daarover zijn we zelf ook teleurgesteld, we moeten dringend de nul eens houden. Het probleem is dat de meeste tegengoals die we slikken vermijdbaar zijn. We krijgen ze iets te makkelijk binnen op corners en vrije trappen. Er moet nog gesleuteld worden aan de details bij stilstaande fases. In het veld zijn we nog niet uitgespeeld bij een tegengoal, je mag natuurlijk nooit de concentratie verliezen.”

Voor het seizoen begon werd Waasland-Beveren door velen getipt als degradatiekandidaat nummer één. Tot dusver helemaal niet het geval.“Vele journalisten en kenners keken naar het vorige seizoen, waarin geel-blauw door een heel klein gaatje is gekropen om in eerste klasse te blijven. Met een haast volledig nieuwe kern was er veel onzekerheid omtrent het niveau van dit team, maar voor ons was het een extra motivatie om aan iedereen te tonen tot wat we in staat zijn. Voorlopig zijn we voor velen een verrassing, maar we zijn nog maar net begonnen natuurlijk. We gaan niet zweven

6

GARY COULIBALY

“De Belgische competitie is sterker dan de Ligue 2”

Page 7: Waasland-Beveren Magazine september 2015

W-B MAGAZINE | JAARGANG 6 | SEPTEMBER 2015 7

INTERVIEW

te vergelijken met de tweede divisie van Frankrijk, want deze competitie is gewoon een pak sterker.”

Je bent afkomstig van het Franse eiland Corsica en speelde daar voor de twee bekendste teams: SC Bastia en vorig seizoen AC Ajaccio. Je wist al eerder hoeveel belang een vurige derby had.“Ook in Corsica leeft dat enorm. Dezelfde

taferelen als in Beveren: de week van de derby komen er massa’s supporters naar de training om je duidelijk te maken dat als je maar één partij wint, het deze partij moet zijn. Als prof probeer je dat enigszins van je af te zetten omdat het ook om drie gewone punten gaat, maar al die drukte die er bij kom kijken maakt het wel speciaal. De volkstoeloop doet je inzien: je kan je als voetballer niet veroorloven geen 100% inzet te tonen.”

Hoe kwam je eigenlijk op de Freethiel terecht in je zoektocht naar een nieuwe uitdaging?

“Ik moet dan vooral de trainer bedanken, want hij was in mij geïnteresseerd. Toen ik het aanbod kreeg ben ik bij Yannick Ferreira-Carrasco en Nabil Dirar, twee vrienden van me uit m’n periode bij Monaco, te rade gegaan voor meer informatie over de Belgische competitie. Ik kreeg goede referenties en ik ben nu ook aangenaam verrast door de kwaliteit. Ik weet wel niet zo veel over de teams in de hoogste klasse, dat komt nog wel.”

Was je na twaalf jaar Ligue 2 toe aan iets nieuws?“Ik had nood aan een nieuwe uitdaging, ja. Ik maak er geen geheim van: mijn grote droom is om door te stoten naar de eerste klasse in Frankrijk. Daar een vaste pion bij een team worden zou geweldig zijn. Ik heb voor België en Beveren gekozen omdat ik hier de kans krijg met andere stijlen en gewoonten kennis te maken en zo meer aan te kunnen. Ik kan me hier verder ontwikkelen en sta vaker in de spotlights. Ik ben zeer tevreden dat ik me bij Waasland-Beveren kan en mag bewijzen.”

Hoe verloopt je integratie?“Zeer vlot, gelukkig. Het ging allemaal snel: kennis maken met de groep en de buurt leren kennen. De coach helpt iedereen verder zich thuis te voelen. Er zijn hier met Thibault Moulin, Steeven Langil en Livio Nabab nog spelers met heel wat Franse ervaring. Ik speelde al tegen hen in het verleden.”

Is het makkelijker werken met ploegmaats die jouw taal spreken en ook Franse ervaring hebben?“Het is handiger als de taalbarrière wegvalt, dat wel. Je moet niet die seconde nadenken als je iets wil zeggen. Maar hoe dan ook moet je jezelf leren aanpassen bij een moderne eersteklasser, er zijn altijd meerdere nationaliteiten. Uiteindelijk verstaat iedereen elkaar: hier bij Waasland-Beveren spreekt iedereen voetbal.”

Op de laatste dag van de transfermarkt

“Ik ben tevreden dat ik me hier mag bewijzen”

trok Renaud Emond naar Standard. Zal W-B hem missen?“Hij heeft veel voor ons team gescoord en is vaak belangrijk geweest. Ook naast het veld was hij een zeer amicale en professionele kerel. We zullen hem missen, maar als team zullen we de oplossing vinden. Hij heeft veel talent en ik hoop dat hij het maakt bij Standard, waar toch wel een zeer andere structuur heerst. Hopelijk positief voor hem.”

De komende weken wachten onder meer Oostende en STVV, nog twee revelaties van de seizoensstart. Tijd om uit te maken wie de échte verrassing is?“We hebben al getoond wat we kunnen op het veld en we zullen die lijn nu moeten doortrekken. Andere teams kunnen ook frivool en mooi voetbal brengen, maar ze zullen tot het uiterste moeten gaan om ons te doen wankelen. Wij hebben de capaciteiten om elke wedstrijd te winnen.”

Daar wensen we je veel succes bij. Hartelijk dank voor dit gesprek.

Page 8: Waasland-Beveren Magazine september 2015

8

BROOD | KOFFIEKOEKEN | GEBAK | PISTOLETS

Ook dit seizoen eten onzespelers vers brood van Bakkerij Vermeiren

Een ruime keuze aan broodsoorten

Alle dagen vers uit onze eigen oven

P. Steenssensstraat 419120 Beveren

tel: 03/775.94.57

www.bakkerijvermeiren.be

Page 9: Waasland-Beveren Magazine september 2015

W-B MAGAZINE | JAARGANG 6 | SEPTEMBER 2015 9

OffiTech,een flexibele KMO op uw maat

Een gedreven team van specialisten.Samen analyseren we uw document flow!

Zorgeloze werkomgeving, door eenaangepaste dienstverlening,met een preventieve aanpak op vlak vaninformatica,printen en scannen.

Offiservices omvat een geheel van dienstendie u en uw medewerkers gefocust houdenop de business en de eigen kerntaken.op de business en de eigen kerntaken.Geen zorgen meer aangaande informatica,printers,scannen,faxen,noem maar op.

Contact:

Samberstraat 69A2060 AntwerpenT. 03/206 83 90

[email protected]

de beste service, de beste keuze

www.gereedschappenlucnv.be

GEREEDSCHAPPEN

LUCWIJ ZIJN NIET DE GROOTSTE

WEL DE GOEDKOOPSTE

Alles voor de vakman en de doe-het-zelver

ZILLEBEEK 18 - 9120 BEVERENTEL. 03 755 45 41

Page 10: Waasland-Beveren Magazine september 2015

10

tekst: Robin Maes en Ward Callens | foto’s: Jean Bonjean en Geert Franquet

ONZE TEGENSTANDERS

DEZE CLUBS ONTMOET W-B IN SEPTEMBER

Na het vrije weekend wacht Waasland-Beveren nog een druk programma in september. Eerst wachten competitieduels tegen KV Oostende en Club Brugge, vervolgens komt derdeklasser FCV Dender EH op bezoek voor de eerste wedstrijd van Waasland-Beveren in de Croky Cup, de nieuwe naam van de Beker van België. Nadien wachten met KAA Gent en STVV alweer twee harde noten om te kraken!

Zaterdag 12 september (20.00 u.)Waasland-Beveren – KV Oostende

KV Oostende is begin september de verrassende leider in het klassement. De kustploeg schoot razendsnel uit de startblokken en pronkt met 13 op

18 helemaal bovenaan de ranking. Onder impuls van trainer Yves Vanderhaeghe en sterke man Marc Coucke overstijgt KVO voorlopig zichzelf dit seizoen. Play-off I is al lang geen stille ambitie meer.

De club versterkte zich in het tussenseizoen aanzienlijk. Op het middenveld werden Kevin Vandendriesche (Moeskroen) en Brecht Capon (Kortrijk) gehaald. Met David Rozehnal werd een topper met internationale ervaring aangetrokken. De verdediger speelde in het verleden o.a. voor Club Brugge, PSG, Lazio Roma, Hamburg SV en Newcastle United. In het aanvallend compartiment werden met Gohi Bi Cyriac (Anderlecht) en Joseph Akpala (ex-Charleroi en -Club Brugge) twee raspaarden aangekocht. Voorlopig krijgt Cyriac

de voorkeur op Akpala, al kwamen de meeste doelpunten voorlopig van de voeten van een andere aanvaller: Knowledge Musona.

Oostende stuntte al door tegen Anderlecht en Standard zes op zes te pakken. In doel slaagde Didier Ovono

er nog niet in de nul houden. Oostende telt bij het ter perse gaan van dit nummer drie punten meer in de stan dan W-B. Bij winst kan geel-blauw dus op gelijke hoogte komen. Vorig seizoen nam het thuis met 1-0 de scalp van de Kustboys.

De coach - Yves Vanderhaeghe Vorig jaar kende hij bij KV Kortrijk zijn vuurdoop als hoofdtrainer na enkele jaren als assistent van Hein Vanhaezebrouck. Na een zeer knap seizoen met en een zesde plaats in het eindklassement, kwam er een einde aan het huwelijk tussen club en coach. Vanderhaeghe tekende voor KVO en kreeg de Kortrijkse aanhang tegen zich. De opvolger van Fred Vanderbiest kende aan de kust alvast een droomstart.

De kapitein - Xavier LuissintDe 31-jarige centrale verdediger is de rots in de branding bij KV Oostende. De ervaren Fransman speelt al sinds 2008 bij Oostende, het langst van alle spelers in de huidige kern.

Zondag 20 september (20.00 u.) Club Brugge – Waasland-Beveren

Club Brugge liet in de eerste zes speeldagen thuis nog geen punt liggen. Op verplaatsing sputtert de motor wel eens, één op negen tot dusver, maar met de klinkende 7-1-zege tegen Standard Luik lijkt de Brugse trein voorgoed vertrokken. Club wil na tien jaar wachten eindelijk de landstitel nog eens

behalen. Blauw-zwart is hoe dan ook weer een van de favorieten, maar zal het toch niet makkelijk hebben met ook een zware Europa Leaguecampagne in het verschiet.

Op de laatste dag van de transferperiode verbaasde Club vriend en vijand door Jelle Vossen aan te trekken. De spits had twee maanden voordien nog een transfer naar het Engelse Burnley afgedwongen, maar stemde in met een snelle terugkeer naar België. Ook de Braziliaan Leandro Pereira ‘Banana’ werd binnen gehaald. Beide aanvallers moeten de naar Turkije vertrokken Tom De Sutter doen vergeten.

Abdoulay Diaby kende een moeilijke start bij blauw-zwart, maar scoorde tegen Luik meteen vier keer. Club had opmerkelijk veel last van blessures aan het begin van dit seizoen en moest o.a. al sterkhouders Victor Vazquez, José Izquierdo en Lior Refaelov missen. Aanwinst Hans Vanaken wacht op z’n eerste doelpunt, maar raakt stilaan in vorm. Vorig seizoen won Club Brugge thuis tegen W-B in een waar spektakelduel: 4-2.

De coach - Michel Preud’hommeNa de bekerwinst vorig jaar wil de succescoach dit seizoen Club Brugge van z’n titelcomplex helpen. Preud’homme veroverde in 2008 met Luik de eerste titel van Standard in 25 jaar. Lukt het nu na 10 jaar ook bij Brugge?

De kapitein - Timmy SimonsMet meer dan 250 wedstrijden voor blauw-zwart op de teller is Simons het boegbeeld van een generatie. Op zijn 38ste is hij nog steeds in topvorm en een vaste waarde in het elftal. Zijn grote wens is nog een laatste titel te mogen vieren met zijn Club Brugge.

Page 11: Waasland-Beveren Magazine september 2015

W-B MAGAZINE | JAARGANG 6 | SEPTEMBER 2015 11

ANALYSE

Woensdag 23 september (20.00 u.) Waasland-Beveren – FCV Dender EH

Derdeklasser FCV Dender EH stootte na drie voorrondes door tot de 1/16e finale van de Croky Cup. Het versloeg in de 1/32e finale vierdeklasser FC Knokke met 2-4, nadat het daarvoor al de scalp van Witgoor Dessel en Tempo Overijse had genomen. Het wordt voor provinciegenoot Dender

een galawedstrijd op de Freethiel en de wil om zich te tonen tegen een eersteklasser zal ongetwijfeld groot zijn.

In 2009 degradeerde Dender na twee seizoenen Pro League uit de hoogste voetbalklasse. Het was daar in recordvaart naartoe geklommen. In 2004 was de club nog een vierdeklasser. Na de korte passage in eerste klasse volgde drie seizoenen tweede klasse en intussen ook al vier in derde.

De bekendste speler van Dender is ongetwijfeld aanvaller Patrick Dimbala, die in het verleden prof was bij andere KAA Gent, KV Kortrijk en Excelsior Moeskroen. Daarna trok hij voor enkele jaren naar Griekenland.

Dender, de voorbije seizoenen een middenmoter in derde nationale, koestert dit jaar iets hogere ambities. Die werden kracht bijgezet met de tot nog toe succesvolle bekercampagne. In de competitie won het onlangs de topper tegen Racing Mechelen met maar liefst 8-0. Dender staat begin september gedeeld derde en verloor nog niet.

De coach - Emilio FerreraDe bekendste naam bij Dender is die van de trainer: Emilio Ferrera kan terugkijken op heel wat ervaring in eerste klasse en was tussen 1999 en 2001 hoofdcoach van KSK Beveren. Nadien zou hij onder meer Club Brugge, Sporting Lokeren en Al Shabab onder zijn hoede hebben. Midden vorig seizoen nam hij over in Dender en behoedde hij het team van degradatie. Dit seizoen hoopt hij nog meer uit zijn kern te halen.

De kapitein - Wouter HiasDe 24-jarige captain van Dender speelt binnenkort zijn honderdste competitieduel voor de club uit Denderleeuw. In z’n nog prille carrière is hij reeds uitgegroeid tot een vaste pion bij de ambitieuze derdeklasser.

foto: Geert Struyven (FCV Dender EH)

Zaterdag 26 september (18.00 u.) Waasland-Beveren – KAA Gent

De verrassende landskampioen wil dit seizoen zijn status van Belgische topclub consolideren. KAA Gent verloor voor de eerste interlandbreak nog geen enkel duel, maar speelde wel al vier keer gelijk in zes wedstrijden. De Buffalo’s kijken intussen uit naar Champions League-voetbal. Gent mag het daarin gaan opnemen tegen Europese toppers Sint-

Petersburg, Olympique Lyon en Valencia.

Tijdens de zomermaanden ontdeed de club zich van enkele overbodige spelers, waaronder David Pollet (terug naar Charleroi) en ex-W-B-spelers David Hubert en Wouter Corstjens. Voorts kon Gent grotendeels de kern van het voorbije seizoen samenhouden. De grootste inkomende transfer was verdediger Erik Johansson van het Zweedse Malmö FF. Sterkhouders als Brecht Dejaegere, Renato Neto en Laurent Depoitre bleven op post. Benito Raman kan beslissend zijn als het botert tussen hem en de coach.

Gent wil weer meedingen naar de titel, maar is voorzichtig in het uitspreken van zijn ambities: ook de top drie zou mooi zijn. Vorig seizoen kwamen de Gentenaars met 0-1 winnen op de Freethiel onder impuls van Moses Simon, die dit seizoen een moeilijke start kende.

De coach - Hein Vanhaezebrouck De trainer van het jaar 2012 verdiende zijn strepen door KV Kortrijk enkele seizoenen vast te pinnen in de Belgische subtop. Zijn eerste periode als coach van een topclub, KRC Genk, werd een flop. Bij Gent is hij sinds de titel dan weer de Messias.

De kapitein - Sven KumsMetronoom Sven Kums (27) was al sterk onder Vanhaezebrouck bij Kortrijk en volgde hem vorige zomer naar Gent. Na enkele seizoenen Heerenveen en een prima jaar bij Zulte Waregem beleefde de ervaren middenvelder vorig jaar een topseizoen.

Page 12: Waasland-Beveren Magazine september 2015

12

ACTION REPLAY

SPEELDAG 2

KV KORTRIJK

WAASLAND-BEVEREN

1

244’ Emond 1-0, 74’ Gano 2-0

Zaterdag 1 augustus 2015Stadion: FreethielstadionToeschouwers: 4.201Scheidsrechter: Laurent Colemonts

Opstelling

Henkinet

Jans

Coulibaly

Buatu

Demir

Myny 82’

Maric

Moulin

Langil

Emond

Gano 89’

M’Sila 82’

Vanzo 89’

76’ Rolland 2-1

Keet

Chanot 82’

Poulain

Gigot

Tomasevic

Pavlovic

De Mets 46’

Rolland

Kamara 70’

Papazoglou

Marusic

Lallemand 46’

D’Haene 70’

Van Eenoo 80’

SPEELDAG 3

WAASLAND-BEVEREN

STANDARD LUIK

0

163’ Faty 1-0

Zondag 9 augustus 2015Stadion: Stade Maurice DufrasneToeschouwers: 23.232Scheidsrechter: Alexandre Boucaut

Opstelling

Henkinet

Jans

Coulibaly 87’

Buatu

Demir

Myny 58’

Maric 73’

Moulin

Langil

Emond

Gano

Vanzo 58’

M’Sila 73’

Destorme 87’

Thuram

Andrade

Teixeira

Faty

Van Damme 88’

Enoh

Kasmi 73’

Trebel

De Sart

Knockaert

Yattara 64’

Santini 64’

Badibanga 73’

Fiore 88’

SPEELDAG 6

67’ Ngolok 1-1

WAASLAND-BEVEREN

SPORTING LOKEREN

2

1

Zondag 30 augustus 2015Stadion: DaknamstadionToeschouwers: 8.866Scheidsrechter: Nicolas Laforge

63’ Emond 0-1, 85’ Langil 1-2

foto’s: Geert Franquet en Jean Bonjean

Page 13: Waasland-Beveren Magazine september 2015

W-B MAGAZINE | JAARGANG 6 | SEPTEMBER 2015 13

SPEELDAG 4

ZULTE WAREGEM

WAASLAND-BEVEREN

1

238’ Myny, 80’ Gano 2-1

Zaterdag 15 augustus 2015Stadion: FreethielstadionToeschouwers: 4.574Scheidsrechter: Christof Virant

Opstelling

Henkinet

Jans

Coulibaly

Buatu

Demir

Myny 88’

Maric

Moulin

Langil

Emond

Gano 82’

Vanzo 82’

M’Sila 88’

47’ Leye

Bossut

Mendy

Sami

Diallo

Verboom

Jorgensen

De Ridder 67’

Lepoint

Thiam 40’

Leye

Kaya

Benteke 40’

Buyl 67’

SPEELDAG 5

MOESKROEN-PÉRUWELZ

WAASLAND-BEVEREN

3

36’ Langil 1-0, 67’ Gano 2-2, 92’ Langil 3-3

Zaterdag 22 augustus 2015Stadion: FreethielstadionToeschouwers: 4.561Scheidsrechter: Denis Vanbecelaere

Opstelling

Henkinet

Jans

Coulibaly 87’

Buatu

Demir

Myny

Maric 39’

Moulin

Langil

Emond 78’

Gano

Moren 39’

Vanzo 78’

Destorme 87’

12’ Michel 1-1, 27’ Mézague, 85’ Scepovic 2-3

Marciano

Peyre

Dussenne

Mézague

Gulan

Markovic 70’

Marquet

Dingome 46’

Michel

Boumediene 80’

Scepovic

Aksentijevic 54’

Badri 65’

Jakolis 80’

SPEELDAG 6

Opstelling

Copa

Odoi

Maric

Ingason

Melnjak

Ngolok

Starzynki 54’

Overmeire

Enoh

Ghadir 77’

Bolbat 54’

TERUGBLIK

Patosi 54’

Abdurahimi 54’

Ansah 77’

Henkinet

Jans

Coulibaly

Moren

Demir

Myny 56’

Maric

Moulin

Langil 90’

Emond

Gano 93’

Vanzo 56’

M’Sila 90’

Ibou 93’

Page 14: Waasland-Beveren Magazine september 2015

14

Kloosterstraat 99120 Beveren03/336.43.940490/42.80.30

Page 15: Waasland-Beveren Magazine september 2015

W-B MAGAZINE | JAARGANG 6 | SEPTEMBER 2015 15

Oostjachtpark 7

9100 Sint-Niklaas

03/777.41.89

www.qteam.be

Alle merken in voorraad

Page 16: Waasland-Beveren Magazine september 2015

16

A-KERN 2015-2016

MERVEILLEGOBLET

Doelman

LAURENTHENKINET

Doelman

MANANGA JONATHAN

BUATUVerdediger

■ ° 14 september 1992

■ 1m89 – 87kg

■ ° 27 september 1993

■ 1m87 – 77kg

NIELSDE PAUW

Verdediger

GLENNLEEMANS

Verdediger

DAVIDDESTORME

Middenvelder

20

5

1917

MILOSMARIC

Middenvelder

THIBAULTMOULIN

Middenvelder

ZINHOGANOAanvaller

EBRAHIMAIBOU SAWANEH

Aanvaller

STEEVENLANGILAanvaller

■ ° 4 maart 1988

■ 1m79 – 69kg

9

7

10

15

VALTTERIMORENVerdediger

■ ° 15 juni 1991

■ 1m88 – 76kg

4

12

1ERDINDEMIRVerdediger

■ ° 27 maart 1990

■ 1m77 – 72kg

2

GARYCOULIBALY

Middenvelder

8

W M D A G R

6 472 0 0 2 0

W M D A G R

2 11 0 0 0 0

18

DENIMILOSEVIC

Verdediger

■ ° 9 maart 1995

■ 1m82 – 72kg

11

■ ° 7 september 1986

■ 1m82 – 75kg

■ ° 5 maart 1982

■ 1m77 – 80kg

W M D A G R

6 513 3 0 0 0

■ ° 13 oktober 1993

■ 1m98 – 98kg

W M D A G R

6 534 0 0 1 0

■ ° 30 maart 1986

■ 1m85 – 86kg

W M D A G R

6 540 0 0 0 0

W M D A G R

6 540 0 0 1 0

W M D A G R

5 390 0 0 1 1

W M D A G R

2 141 0 0 0 0

W M D A G R

6 536 4 3 0 0

W M D A G R

6 540 0 4 1 0

■ ° 13 januari 1990

■ 1m73 – 68kg

W M D A G R

2 6 0 0 0 0

■ ° 30 augustus 1979

■ 1m87 – 80kg

W M D A G R

0 0 0 0 0 0

■ ° 20 november 1994

■ 1m80 – 70kg

W M D A G R

0 0 0 0 0 0

■ ° 12 februari 1996

■ 1m73 – 65kg

W M D A G R

0 0 0 0 0 0

■ ° 19 januari 1996

■ 1m90 – 79kg

W M D A G R

0 0 0 0 0 0

6MATCHEN 3WINST 2VERLIES1GELIJK 11DP +

Page 17: Waasland-Beveren Magazine september 2015

W-B MAGAZINE | JAARGANG 6 | SEPTEMBER 2015 17

STATISTIEKEN

MATTHIASJANSSENS

Doelman

MAXIMILIANOCAUFRIEZ

Verdediger

ARTHURIRAWANVerdediger

LAURENTJANS

Verdediger

HUGOSOUSAVerdediger

SENNEVAN DOOREN

Verdediger

EMREERCIYASMiddenvelder

BILALJELLAL

Middenvelder

ALECLUYCKX

Middenvelder

33

21 27

31

22

30

ZAKARIAM’SILA

Middenvelder

LIVIONABABAanvaller

OLIVIERMYNYAanvaller

97

32

55

FLORIANOVANZOAanvaller

28

23 26

29

STEEVEN LANGIL 4ZINHO GANO 3

RENAUD EMOND 2

FLORIANO VANZO 1

OLIVIER MYNY 1

THIBAULT MOULIN 4STEEVEN LANGIL 3

LAURENT JANS 1

OLIVIER MYNY 1

FLORIANO VANZO 1

W-B TOPSCHUTTER

W-B ASSIST

W M D A G R

6 540 0 1 1 0

■ ° 5 augustus 1992

■ 1m78 – 73kg

■ ° 28 maart 1996

■ 1m81 – 71kg

W M D A G R

0 0 0 0 0 0

■ ° 16 februari 1997

■ 1m90 – 82kg

W M D A G R

0 0 0 0 0 0

■ ° 9 maart 1998

■ 1m88 – 78kg

W M D A G R

0 0 0 0 0 0

■ ° 4 juni 1992

■ 1m84 – 78kg

W M D A G R

0 0 0 0 0 0

■ ° 28 april 1994

■ 1m81 – 77kg

W M D A G R

6 106 1 1 0 0

W M D A G R

0 0 0 0 0 0

■ ° 14 juni 1988

■ 1m85 – 72kg

W M D A G R

5 30 0 0 0 0

■ ° 6 april 1992

■ 1m77 – 71kg

W M D A G R

0 0 0 0 0 0

■ ° 10 november 1994

■ 1m82 – 70kg

■ ° 3 oktober 1996

■ 1m82 – 73kg

W M D A G R

0 0 0 0 0 0

■ ° 19 mei 1995

■ 1m75 – 65kg

W M D A G R

0 0 0 0 0 0

■ ° 16 mei 1997

■ 1m82 – 70kg

W M D A G R

0 0 0 0 0 0

■ ° 3 maart 1993

■ 1m76 – 70kg

W M D A G R

6 453 1 1 1 0

10DP - 8GEEL 1ROOD0%

PEN + 00%

PEN - 0

Page 18: Waasland-Beveren Magazine september 2015

18

JUPILER PRO LEAGUE

SPEELSCHEMA

UIT

THUIS

2-1 3-0 18/10 28/10 7-1 20/09

04/10 1-0 2-2 24/10 20/09 1-0

18/09 2-1 23/10 3-1 2-0 04/10

0-0 27/09 12/09 28/10 18/10 0-0 2-1

12/09 3-1 2-1 26/09 17/10 24/10

27/10 19/09 3-1 2-1 3-1 02/10 0-2

1-1 03/10 3-2 0-3 24/10 19/09

11/09 16/10 0-1 26/09 27/10 1-1 0-2

03/10 0-2 2-0 1-0 24/10 19/09

25/10 1-1 13/09 04/10 1-0 27/09 3-2

0-0 0-0 2-1 20/09 25/10 03/10

27/09 27/10 2-0 19/09 17/10 2-2 1-2

28/10 1-2 17/10 26/09 13/09 1-0 2-1

2-1 3-1 25/10 1-1 13/09 03/10

26/09 17/10 2-1 12/09 3-3 28/10 2-1

2-0 12/09 0-0 25/09 18/10 3-1 28/10

JPL PRO ASSIST

Frank Berrier (KV Oostende) 45JPL GOUDEN STIER

Abdoulay Diaby (Club Brugge)

Laurent Depoitre KRC Genk 4

Steeven Langil Waasland-Beveren 4

Knowledge Musona KV Oostende 4

Zinho Gano Waasland-Beveren 3

Thibault Moulin Waasland-Beveren 4

Onur Kaya Zulte Waregem 4

Matías Suarez RSC Anderlecht 3

Anthony Knockaert Standard 3

Page 19: Waasland-Beveren Magazine september 2015

W-B MAGAZINE | JAARGANG 6 | SEPTEMBER 2015 19

SEIZOEN 2015-2016

KLASSEMENT

PLOEG WED W G V D + D - D = PTN

1 RSC ANDERLECHT 6 4 1 1 11 6 5 13

2 KV OOSTENDE 6 4 1 1 11 7 4 13

3 CLUB BRUGGE 6 3 1 2 13 6 7 10

4 ZULTE WAREGEM 6 3 1 2 9 5 4 10

5 STVV 6 3 1 2 8 5 3 10

6 KRC GENK 6 3 1 2 8 6 2 10

7 WAASLAND-BEVEREN 6 3 1 2 11 10 1 10

8 KAA GENT 6 2 4 0 6 4 2 10

9 KV KORTRIJK 6 2 2 2 5 5 0 8

10 KV MECHELEN 6 2 1 3 8 12 -4 7

11 STANDARD 6 2 1 3 7 13 -6 7

12 OH LEUVEN 6 2 0 4 7 10 -3 6

13 SPORTING CHARLEROI 6 1 3 2 4 7 -3 6

14 KSC LOKEREN 6 1 2 3 6 8 -2 5

15 KVC WESTERLO 6 1 2 3 6 10 -4 5

16 MOESKROEN-PERUWELZ 6 0 2 4 6 12 -6 2

P-O

IP

-O I

I

WEDSTRIJDEN SEPTEMBER

SP7 ZA 13/09/2015 20.00 u Waasland-Beveren - KV Oostende

SP8 ZO 20/09/2015 20.00 u Club Brugge - Waasland-Beveren

CUP WO 23/09/2015 20.00 u Waasland-Beveren - FCV Dender EH

SP9 ZA 26/09/2015 18.00 u Waasland-Beveren - KAA Gent

Page 20: Waasland-Beveren Magazine september 2015

20

Een toffe job en een goede verloning.Wacht niet langer, solliciteer vandaag!

ADPO NVHaven 1111

Steenlandlaan 3B-9130 Kallo

www.adpo.com

www.adpo.com, kies jobs of mail : [email protected]

Robby Cap,

Personeelsmanager ADPO bedrijvengroep

Logistiek dienstverlener in de waaslandhaven.

Page 21: Waasland-Beveren Magazine september 2015

W-B MAGAZINE | JAARGANG 6 | SEPTEMBER 2015 21

WEBSHOP

Scan de QR-code met je smartphone en ga direct naar onze webshop!

SHOP.WAASLAND-BEVEREN.BE

Op onze webshop kan je niet alleen terecht voor de volledige wedstrijd- en trainingscollectie van Waasland-Beveren, je kan er ook leuke gadgets, accessoires en schoolspullen in Waasland-Beverenstijl terugvinden. Bovendien kan je er ook eindeloos veel voetbalschoenen, loopschoenen, sneakers en Kappa-t-shirts aanschaffen aan zeer scherpe prijzen. Laat je aankopen thuis leveren: snel en gemakkelijk!

Page 22: Waasland-Beveren Magazine september 2015

naar een nieuwe club. Uiteindelijk kwam ik bij Beerschot terecht, waar ik gebleven ben tot aan het faillissement van de club in 2013. Daarna contacteerde Club Brugge me en speelde ik twee seizoenen voor blauw-zwart. De voorbije zomer kwam Waasland-Beveren naar me met een zeer interessante aanbieding.

Wat heeft je er toe aangezet om uiteindelijk voor Waasland-Beveren te kiezen?

Senne, je bent sinds enkele maanden één van de vele nieuwe gezichten op de Freethiel. Kan je kort even je levensloop schetsen?Als klein voetballertje ben ik eigenlijk eerst beginnen trainen in de zaal. Samen met mijn vader, omdat hij daar training gaf. Enige tijd erna ben ik dan voor het eerst op het veld gaan voetballen bij KV Westmalle, de club van mijn woonplaats. Ik heb er twee jaar gevoetbald. Toen kreeg ik thuis een brief toegestuurd van het Nederlandse Willem II met de uitnodiging om er aan enkele testtrainingen mee te doen. Uiteindelijk nam de club uit Tilburg me ook aan. Ik heb er in totaal vijf jaar gevoetbald. Ik moest ook in Nederland naar school gaan, maar dat was allemaal vrij moeilijk te regelen waardoor er op dat vlak toch een aantal problemen waren.

Aangezien ik nog vrij jong was, wou ik na een tijdje eigenlijk liever dichter bij huis zijn. Zo besloot ik samen met mijn familie om na die vijf jaar bij Willem II te vertrekken. Ik moet wel zeggen dat ze me in Nederland goed geholpen hebben bij de zoektocht

“Ik voelde me hier meteen thuis”Waasland-Beveren telt heel wat jonge, beloftevolle spelers in zijn A-kern. Eén van hen is Senne Van Dooren uit Westmalle. De 18-jarige centrale verdediger met een verleden bij onder andere Club Brugge en Willem II hoopt op termijn door te breken op de heilige grond van de Freethiel. Hoog tijd om even kennis te maken met één van de toekomstige vaandeldragers van het Beverse voetbal.

tekst: David Van Goethem | foto: Kevin Reyns

Na het eerste gesprek in Beveren zei ik onmiddellijk tegen mijn vader en manager dat ik een goed gevoel had, ook al door het familiale karakter van de club. Ik voelde me precies meteen thuis. Ook de nieuwe visie die ze nu aan het uitbouwen zijn, heeft me wel overtuigd. Het is voor mij en de andere jongeren trouwens zeer leerrijk om op deze manier van werken ervaring te kunnen opdoen!

Wat zou je graag willen bereiken de komende jaren?Natuurlijk wil ik net zoals elke profvoetballer een zo groot mogelijke carrière uitbouwen. In de eerste plaats is het uiteraard mijn bedoeling om bij Waasland-Beveren door te breken en daarna zie ik wel wat er verder op me afkomt.

Je bent een verdediger, maar wat voor een type voetballer ben je precies? Ik ben eerder introvert en rustig als persoon. Mijn coaching op het veld en onverbiddelijkheid in de duels moeten nog beter en zie ik als werkpunten waarvoor ik nog de nodige progressie kan maken

“Eerst doorbreken bij Waasland-Beveren, daarna zie ik wel wat er verder op me afkomt”

22

Page 23: Waasland-Beveren Magazine september 2015

SPEELDAG 1

JONG TALENT, NUCHTERE KERELSENNE VAN DOOREN

als voetballer. Ik ben ook niet de grootste centrale verdediger qua postuur, maar ik heb wel mijn snelheid mee en dat is zeer handig.

Zijn er bepaalde voetballers die je vroeger en misschien nu nog als voorbeeld ziet?Vroeger bij Willem II kreeg ik soms training van Bart Biemans. Dat is een Belg die toen in het eerste elftal speelde, maar ondertussen voetbalt hij bij Roda JC. Er zijn misschien niet veel mensen die hem kennen hier, maar voor mij als jonge voetballer was hij toch een voorbeeld. Hij heeft me een tijdje geleden nog eens gecontacteerd. Het gaf me toch een goed gevoel dat ik hem nog eens hoorde. Ik kijk eigenlijk nu nog steeds een beetje naar hem op, omdat hij nog altijd goed presteert.

Als je jezelf zou moeten vergelijken met een bepaalde voetballer, aan wie zou je dan spontaan denken?Dan komt de naam van Thomas Vermaelen onmiddellijk bij me op. Ik ben wel geen linksvoetige, maar als ik aan mezelf denk als verdediger dan kan ik me het best aan hem spiegelen.

Heb je naast je passie voor voetbal nog andere hobby’s?Neen, niet echt eigenlijk. Ik heb me steeds op het voetbal gefocust en wou dus ook altijd alleen maar voetballen. Door die reden heb ik nooit iets anders gedaan en heb ik mijn droom kunnen waarmaken om van voetbal mijn beroep te maken. Ik vind het zeer mooi dat dit me gelukt is.

Senne, hopelijk kan je nuchtere kijk je nog heel ver brengen binnen het voetbal. Bedankt voor het leuke gesprek en veel succes nog dit seizoen!

W-B MAGAZINE | JAARGANG 6 | SEPTEMBER 2015 23

Page 24: Waasland-Beveren Magazine september 2015

FOTO VAN DE MAAND

Een geschikte afbeelding vinden voor de rubriek ‘foto van de maand’ was nog nooit zo eenvoudig. Dat moést er wel een worden uit de gewonnen derby op het veld van Sporting Lokeren en dan nog liefst eentje met Steeven Langil op afgebeeld. Voor het eerst sinds het bestaan van Waasland-Beveren werd een overwinning geboekt tegen de buren uit Lokeren. Steeven Langil, op onze website verkozen tot speler van de maand, besliste kort voor het einde de wedstrijd. Langil zit al aan vier doelpunten en drie assists en kende daarmee een uitstekende maand augustus.

Page 25: Waasland-Beveren Magazine september 2015

Kies elke dagvoor oranje!

Heidebaan 10A (N70 ter hoogte van de Passtraat) - 9100 Sint-NiklaasTel: 03 780 34 70 - fax: 03 780 34 78 - [email protected]

ING Kantoor HeidebaanJohan Ruts & Vanessa Coppens

FSM

A 0

6065

7 cA

-cB

Schrijnwerk, dak én isolatie.

KMO Zone Beverpark • Gentseweg 309 B 2.1 • 9120 Beveren • [email protected]

www.tifre.be

SCHRIJNWERK DAK ISOLATIE

15JAAR

ERVARING

ERKEND

PLAATSER

ERKEND

PLAATSER

W-B MAGAZINE | JAARGANG 6 | SEPTEMBER 2015 25

Page 26: Waasland-Beveren Magazine september 2015

26

CHEF-KOK MARC VAN CAMP

tekst: Robin Maes | foto: Marc Van Camp

Trainer Stijn Vreven hamert op een gezonde voeding voor zijn spelers. Een vereiste waar kok Marc Van Kamp met plezier op ingaat. “Er is nooit sprake van onnodige vetten”, vertelt hij. “Ik kook gevarieerd op een gezonde basis. Zo zijn de spelers dol op mijn balletjes in tomatensaus. Zelf kook ik al graag eens iets speciaals uit de Oosterse keuken. De appreciatie die ik van spelers en trainers krijg doet trouwens echt deugd.” Kan er dan eens iets extra’s af? “Na de derbyzege tegen Lokeren hebben de spelers een dessert gekregen, een verse coupe fruit. (lacht)”

Marc Van Camp is geen kok die zich verstopt in de keuken, integendeel. Mensen samen

Marc Van Camp zorgt al meerdere jaren voor de maaltijden van de A-kernspelers van Waasland-Beveren. Naast zijn taak als chef-kok baat hij ook al zes jaar samen met z’n vrouw Ingrid de jeugdkantine naast het Freethielstadion uit. Marc engageert zich er met plezier voor de sociale samenhang, want de jeugdkantine is het kloppend hart van de jeugdsite op de Freethiel.

brengen vindt hij minstens even belangrijk dan een gezond potje koken voor de spelers. “Je komt zoveel nieuwe mensen tegen en je leert elk seizoen weer nieuwe gezichten kennen”, legt hij uit. “Het is belangrijk dat we een goed sociaal contact hebben hier in de jeugdkantine. Je kan niet naast elkaar leven in een club. Spelers, ouders, trainers,… we willen iedereen graag actief betrekken bij het verhaal. Na de wedstrijden is er steeds verbroedering in de kantine. Dat willen we nog meer aanmoedigen. Op het einde van het seizoen geven we dan ook steeds een groot feest.”

Marc en z’n vrouw engageren zich bij de jeugd van Waasland-Beveren graag voor

activiteiten en happenings. Elk weekend is er een pronostiekwedstrijd waarbij drankjetons te winnen zijn. “Bij sport is er altijd competitiviteit. Die moedigen we ook na het laatste fluitsignaal nog wat aan”, knipoogt hij. “Mijn vrouw is trouwens de échte uitbaatster van de kantine. Ze is altijd vriendelijk tegen de bezoekers en ze is voor iedereen een aanspreekpunt. Mede dankzij haar sociale vaardigheden komen de mensen steeds terug voor een leuke babbel. Sommige spelertjes kennen we ook al van bij de de U9 of U12… Daar bouw je dan een speciale band mee op.”

Beschouwt Marc de jeugdclubs dan een beetje als familie? “Het is altijd fantastisch als een jeugdspeler het schopt tot in de A-ploeg, maar sportief houd ik de kerk altijd schoon in het midden. Ieder z’n taak.”

Op 19 september organiseren Marc en Ingrid een grote gamba-avond in de jeugdkantine. Iedereen kan er die avond in de jeugdkantine terecht voor een portie gamba’s naar wens (à volonté) plus extra buffet en keuze. “Lekker en ook gezond, eten uit de zee kan nooit slecht zijn!” lacht Marc. “Ook de meeste jeugdtrainers zullen aanwezig zijn. Natuurlijk is het de bedoeling dat iedereen mekaar wat beter leert kennen, er wacht ons weer een lang seizoen!”

“Een goed sociaal contact is belangrijk”

“De spelers zijn dol op mijn balletjes in tomatensaus”

Page 27: Waasland-Beveren Magazine september 2015

W-B MAGAZINE | JAARGANG 6 | SEPTEMBER 2015 27

kantoor BELSELEMevr. Marielou Van Houts

Belseledorp 65 - 9111 Belsele - (03) 722 91 50

Melsele

Mijn buurt, mijn Spar

Dambrugstraat 28

9120 Melsele

9130 Verrebroek

kantoor KRUIBEKEDhr. Sven Van Hove

O.L.Vrouwplein 15 - 9150 Kruibeke - (03) 740 76 30

DAGBLADHANDEL

DE BOECK

Donkvijverstraat 11 b129120 Beveren

Tel.: 03 775 35 54

STRIPS | WENSKAARTEN | ROOKWARENTIERCE | LOTTO | BINGOAL | KRANTEN

Page 28: Waasland-Beveren Magazine september 2015

28

SUPPORTER VAN VER

Tekst: David Van Goethem | Foto’s: Pedro Nolf

Pedro, je woont in Langemark-Poelkapelle. Hoe wordt een West-Vlaming supporter van onze club? De voornaamste reden is terug te vinden in de gouden periode van SK Beveren eind jaren 70, begin jaren 80. Als kind volgde ik al alle sportverslaggeving. KSK Beveren maakte op dat moment niet alleen furore, maar ook indruk als familieclub. Een club waar de gewone man zichzelf en zijn ploegmaats tot heldendaden kon bewegen.Ik ben samen met mijn vrouw, zoon en dochter woonachtig te Sint-Juliaan, deelgemeente van Langemark en tevens buurgemeente van Sint-Jan Ieper dat Yves Leterme tot zijn bekendste inwoners mag rekenen en voor ons, Beverensupporters, ook de helaas in 2011 overleden Robert

Clubliefde overstijgt grenzen, dat bewijzen de Waasland-Beverensupporters die we in deze rubriek aan het woord laten. Pedro Nolf uit Langemark-Poelkapelle mag de spits afbijten. Deze vader van twee zakt ondanks zijn drukke sociale en professionele agenda voor elke thuiswedstrijd vanuit West-Vlaanderen af naar de Freethiel.

Goethals. Die man mogen we toch ook beschouwen als mede-architect van het grote Beveren!Clubs als KV Kortrijk en Club Brugge bevinden zich niet zo ver van je woonplaats. Waarom verkies je toch nog W-B boven die uit je provincie?Inderdaad, clubs als Kortrijk, Club Brugge, Zulte Waregem en zelfs Moeskroen-Péruwelz liggen op een boogscheut van mijn woonplaats. Zelfs Oostende is voor mij een vlot te bereiken stad en club. Toch zit Waasland-Beveren in mijn hart, en dat zal steeds zo blijven. Voornamelijk de verknochtheid die zich tijdens mijn jeugdjaren van mij meester maakte, is daarvoor verantwoordelijk. Mijn zoon, die de laatste jaren vaak met mij afzakt naar

het stadion en eigenlijk initieel Club Brugge-supporter was, merkte recent nog op dat onze club een dermate gezelligheid en warmte uitstraalt dat we bezwaarlijk kunnen ontkennen dat ook die eigenschappen er mede voor zorgen dat ook hij zich nu een volwaardige W-B-supporter mag noemen. Wat ons voornamelijk opvalt, is het feit dat wij zelden of nooit ongeregeldheden of spreekkoren opmerken, dit zowel in het stadion als daarbuiten. Ons lijken de Waaslanders heel minzame en welopgevoede mensen. Enkelen ervan reken ik intussen tot mijn vriendenkring.Mijn dochter komt ook vaak mee en zij is eveneens fan, maar ze heeft tevens sympathie voor KAA Gent. Dia heeft dan vooral te maken met het feit dat wij Brecht Dejaegere vrij goed kennen. Brecht is een oud-student van de school waar ik werk. Zo hebben we wel nog bekende oud-studenten: Delphine Persoon, Frederik Van Lierde, Stijn Meert, Bart Buysse, Wouter Biebauw en onder W-B-supporters bekende namen als Kristof Arys en Jan Masureel. Van de meesten onder hen was ik coach bij onze schoolploeg.

Op welke manier probeer je de prestaties van het eerste elftal te volgen?We streven ernaar om bij elke thuiswedstrijd aanwezig te zijn. Dat is niet altijd evident, vermits we toch een uur en twintig minuten over een enkele trip doen. Door mijn druk professioneel en sociaal leven ben ik niet

“Ook al woon ik niet vlakbij.Waasland-Beveren zit in mijn hart en dat zal steeds zo blijven!”

Page 29: Waasland-Beveren Magazine september 2015

W-B MAGAZINE | JAARGANG 6 | SEPTEMBER 2015 29

PEDRO NOLF

altijd vrij op zaterdagavond. Als we niet kunnen komen, volgen we alles via tv, iPad, iPhone,… . In mijn krant verschijnt er helaas niet zoveel over onze club. Vroeger was ik geabonneerd op het toenmalige maandblad. Via sociale media en ons forum heb ik wel een aantal intensieve contacten. Zo mag ik met enige fierheid meegeven dat ik eigenlijk wel een licht adviserende rol heb gehad bij de transfer van streekgenoot Olivier Myny door via via aan bepaalde bestuursleden een positief rapport over te maken.Heb je als fervent supporter bepaalde

Naam

Pedro Nolf

Leeftijd

43 jaar

Woonplaats

Langemark - Poelkapelle

Beroep

Campusdirecteur Hogeschool VIVES

Gezinsstatus

Gehuwd, twee kinderen

Hobby’s

Sport in zijn totaliteit met een grote voorkeur voor voetbal en wielrennen. Ik ben ook 20 jaar actief geweest als trainer in het provinciaal voetbal, maar werkomstandigheden noopten mij ertoe om dat stop te zetten.

Hoe lang ben je al supporter van W-B?

35 jaar

Favoriete W-B-speler(s)

Steeven Langil en Olivier Myny. Van KSK Beveren Marek Kusto en Yaya Touré.

Op welke plaats eindigt W-B dit seizoen?

Tiende plaats

SUPPORTERSFICHEattributen die je verbondenheid met de club benadrukken?Ik heb wel een sjaal en een pet van de club, maar ben eigenlijk niet zo’n ‘verkleedsupporter’.

Voor dit seizoen veranderde er heel wat op (extra)sportief vlak op en rond de Freethiel. Hoe ervaar jij dat persoonlijk?Ik moet zeggen dat ik me in mijn regio voor het eerst in vier jaar tijd niet moet laten bespotten of me niet moet verantwoorden voor mijn voorkeur voor het ‘verre’ Beveren. Ik ben net als alle supporters enorm opgezet met de nieuwe visie die getuigt van intelligentie en langetermijndenken. Ik vind het ronduit fascinerend dat wij spelers als Steeven Langil, Thibault Moulin, Olivier Myny, Laurent Jans en vele anderen naar onze club konden halen. Dat was in het verleden ondenkbaar. Dat alles laat alleen maar het beste verhopen voor wat voor mij de mooiste en warmste club van het land is.

Bedankt voor dit leuke gesprek, Pedro. We hopen je nog veel te mogen begroeten op de Freethiel!

“Ik ben net als de andere supporters enorm opgezet met de nieuwe visie binnen de club”

Page 30: Waasland-Beveren Magazine september 2015

“We maakten ons huiswerk goedmet beperkte middelen”

30

“Al in het eerste gesprek was er chemie tussen Stijn en mij”

“Camera’s en spots zijn eigenlijk niet aan mij besteed. En, hoe minder een hulptrainer naar buiten aan het woord komt, hoe beter. Je moet de ongeschreven hiërarchie altijd respecteren.”

tekst: Walter Clippeleyr | foto’s: Kevin Reyns

Aan het woord is Herman Vermeulen, een prille zestiger uit hartje Limburg, gehuwd en papa van twee kinderen. Hij is sinds het begin van dit voetbalseizoen 2015-2016 de T2 in de sportieve staf van Waasland-Beveren. Geen wonder dat coach Stijn Vreven hem uitkoos als zijn rechter- en soms ook linkerhand, want Herman Vermeulen is een doorgewinterd voetbalkenner. Samengevat: hij ademt voetbal. Een afspraak maken met Herman Vermeulen na een doordeweekse training is niet zo moeilijk. Hij is een minzaam man. Ik ervaar dat meteen. Zijn ene woord

klinkt niet hoger dan het andere. Maar wat meteen opvalt: als geen ander weet hij heel precies waarover hij spreekt. Voor mij zit een vakman, pur sang.

Hoe ben jij in het voetbal gerold, Herman?Ik ben opgegroeid in Duitsland. Mijn vader was beroepsmilitair in de buurt van Keulen. Op mijn 32ste ben ik er trainer geworden. Ik leidde er ploegen in eerste provinciale en bevordering. Mijn Duits trainersdiploma was echter niet voldoende om meteen ook in België aan de slag te kunnen gaan. Ik moest

daarvoor eerst, weliswaar een versnelde trainerscursus volgen. In diezelfde cursus (1992-1993) zaten toen onder andere ook Lei Clijsters, Guy Vandersmissen, Simon Tahamata en Eric Gerets. Eén seizoen later

Page 31: Waasland-Beveren Magazine september 2015

SPEELDAG 1

T2 DIE VOETBAL ADEMTHERMAN VERMEULEN

(1993-1994) ben ik in tweede nationale aan de slag gegaan als T2 bij Patro Eisen waar Lei Clijsters trainer was. Het seizoen nadien heb ik het roer van hem overgenomen.

Tot nu toe lijk jij wel voorbestemd om als T2 te werken.Zeg wel. Al meer dan 25 jaar draai ik mee in het profcircuit van het voetbal. Eén zaak is zeker: ik ben dé zigeuner van de T2’s. In die functie ben ik van de ene naar de andere club verschoven, lange tijd in het kielzog van Trond Sollied. Af en toe nam ik de taak van T1 over. Soms ging ik ook mijn eigen weg. Even op een rijtje: KSK Kermt (1995-1996) | KAA Gent (1996-2004) | KV Oostende (2004-2005) | Sint-Truiden (2005-2006) | Olympiacos Athene (2006-2008) | KRC Genk (2008-2010) | Al Ahli in Saudi-Arabië (2010) | Lierse SK (2011-2013) | Elazigspor Superlig in Turkije (2013-2014) |OH Leuven (2013-2014).

Zo te horen, moet jij veel vrienden hebben in de voetbalwereld.Laat mij zeggen dat ik in elke club twee goede vrienden heb overgehouden. Zakelijke relaties verdwijnen gauw als sneeuw voor de zon.

Hoe zou jij het ideale profiel van een T2 omschrijven?(Denkt goed na.) Een T2 moet veelzijdig, maar vooral loyaal zijn. Hij moet een klankbord zijn voor de coach. Hij mag – beter: moet – zijn mening hebben, ook al creëert dat soms een gevoel van er niet mee akkoord gaan. Dat is niet altijd even gemakkelijk, hoor. Het is ook goed om emotionele gevoelens bij verlies en winst soms wat te helpen temperen.

Waarin verschilt Stijn Vreven met de andere trainers waarmee je hebt gewerkt?Het was een lange tijd geleden dat we elkaar hadden ontmoet. Maar van bij het eerste gesprek heb ik de chemie tussen ons beiden ervaren die absoluut nodig is om een vlotte samenwerking te garanderen. Ja, die is er tussen ons beiden. Stijn heeft een concreet plan. Hij straalt werkkracht uit. En, die inzet eist hij ook van zijn spelers. Bij hem moet je elke dag wakker zijn, op scherp staan, gefocust met het spelletje begaan zijn. Vandaag zijn de spelers heel wat mondiger. Zij verwachten van hun trainer

Laat het vertrek van Renaud Emond geen leemte na?Zijn vertrek is voor niemand leuk. Ik ga dat niet ontkennen. Maar anderzijds besef ik heel goed dat een bestuur zijn budgettaire verantwoordelijkheid moet opnemen. De economische wetmatigheid geldt nu eenmaal ook voor een voetbalclub. Met de komst van Livio Nabab, een spits van de Franse tweedeklasser Auxerre, is intussen voor een goede vervanger gezorgd.

Blijft er voor jou nog tijd over voor enig familieleven?Weinig. Voetbal is mijn passie. Gelukkig heeft mijn vrouw daarmee leren leven. Mocht ik al wat minder tijd moeten doorbrengen in de auto (van Neerglabbeek tot Beveren rijd je 120 kilometer, red.) dat zou mijn familieleven ongetwijfeld ten goede komen. Elke dag erger ik mij over het fileleed. Joe FM lost dat enigszins op. Maar met de bevoegde minister van verkeer wil graag eens een boompje opzetten over de invoering van een wegentaks voor vrachtwagens.

Dank je wel, Herman, voor het openhartig gesprek. Veel succes in de komende weken.

eerlijke strengheid. De veranderingen in onze samenleving zijn daaraan niet vreemd.

Wat zijn de kwaliteiten die een toptrainer moet hebben?Hij moet een vakman zijn. Het klinkt simpel, maar een trainer moet het spelletje kennen en kunnen overbrengen aan zijn spelers. Daarbij hoort ook een emotionele intelligentie. Slaan en zalven, heeft vandaag de dag een andere dimensie gekregen. Neem dat gerust aan van mij.

De sportieve staf mag boffen. Waasland-Beveren heeft de competitiestart zeker niet gemist.Dat klopt, maar we hebben nog een lange weg te gaan. Wij hebben ons huiswerk goed gemaakt ondanks de beperkte middelen. We bouwden een haast volledig nieuwe ploeg. Maar elk nadeel heeft zijn voordeel, weet je. Het resultaat mag gezien worden, jawel. De vraag stellen of Waasland-Beveren ook volgend seizoen in eerste klasse zal spelen, is de waarheid geweld aandoen. De huidige ploeg speelt goed voetbal, zondermeer.

W-B MAGAZINE | JAARGANG 6 | SEPTEMBER 2015 31

“Een clubbestuur moet ook zijn budgettaire verantwoordelijkheid opnemen”

Een foto uit de archiefdoos. Samen met o.a. Lei Clijsters, Guy Vandersmissen, Simon Tahamata en Eric Gerets behaalde Herman Vermeulen zijn Belgisch trainersdiploma.

Page 32: Waasland-Beveren Magazine september 2015

32

Gevelstenen - Dakpannen - Vloertegels

www.wodan-nv.be [email protected] TEL. 0473/49 53 43

7 nieuwbouwappartementen met 2 & 3 slaapkamers te Beveren-Waas

Industriepark West 42D9100 SINT-NIKLAASTel: +32 3 766 65 88Fax: +32 3 766 69 80e-mail: [email protected]: www.ictparts.be

Uw leverancier in truck-, trailer en busonderdelen

Gen

tsew

eg 14

5 -

912

0 B

ever

en-W

aas

- 0

3 77

5 25

50

- in

fo@

inte

rioo.

be -

ww

w.in

terio

o.be

Opendeurweekend

3 en 4 oktobermet kookdemo’s

open van 10u tot 17u

Page 33: Waasland-Beveren Magazine september 2015

W-B MAGAZINE | JAARGANG 6 | SEPTEMBER 2015 33

CAPTION WEDNESDAY

Enkele weken geleden lanceerden we een nieuwe, wekelijkse rubriek op onze Facebook-pagina, ‘Caption Wednesday’. Caption Wednesday is een online wedstrijdje waarbij supporters gevraagd wordt een origineel onderschrift (caption) of citaat te plaatsen bij de foto van de week. De inzendingen met de meeste likes, of diegene die wij het leukst vinden, worden vervolgens in ons magazine gepubliceerd mét ingevulde tekstballon en -ere wie ere toekomt- de naam van de creatieve inzender. Ziehier de winnende inzendingen van de voorbije maand!

Woensdag 5 augustus. Inzending: Mario Heyndrickx.

Woensdag 22 augustus. Inzending: Wim Geerts.Woensdag 12 augustus. Inzending: Wendi De Meuleneir.

Woensdag 2 september. Inzending: Gino Vandenberghe.Woensdag 29 augustus. Inzending: Dennis Defour.

Niet te familiair, mannen!

Verdorie, ik ging hem ‘pootje lapppen’.

Wat nu? Mag ik de gsm- nummer van je vriendin eens?

Ik versta geen kl*** van wat ze roepen.

Gewoon blijven lachen...

Nee, niet pakken, maar straks proberen

binnen trappen!

facebookwww.facebook.com/waaslandbeveren.officialVolg ons op

Page 34: Waasland-Beveren Magazine september 2015

34

VERHUUR RIJPLATENSTAAL & KUNSTSTOF

www.platex.be

Verhuur werfafsluiting

NIEUW IN ONS GAMMA !!!Verkoop betonplaten 2m x 2m

's Herenwilg 15 - 9120 Beveren0475/25 29 33

Hier wordt met gebakken zorg+

Bakkerij Thyssen nv

Kluizenhof 15

B-9170 Sint-Gillis-Waas

www.bakkerijthyssen.com

Page 35: Waasland-Beveren Magazine september 2015

W-B MAGAZINE | JAARGANG 6 | SEPTEMBER 2015 35

WIJ LATEN JOUW ELEKTRICITEIT ECHT IETS DOEN !

www.duponluc.be

DUPON LUCALGEMENE ELEKTRICITEITSWERKEN · AUTOMATISATIE

BEVEILIGING · AIRCO · ZONNEPANELENVENTILATIE · CENTRALE STOFZUIGER

Pareinpark 73 | 9120 Beverengsm 0476 29 00 23 - [email protected]

P. Steenssensstraat 289120 Beveren

Tel.: 03/[email protected]

f find us on:

facebook

Maandag tot Vrijdag: 09.00u - 18.30uZaterdag: 08.30u - 17.00u

www.drankgigantbeveren.be

Page 36: Waasland-Beveren Magazine september 2015

36

W-B COMMUNITY

FINALE OPEN STADION CUP

tekst: Valy Van De Merlen | foto’s: Kevin Reyns

Onder het toeziend oog van Peter Van De Putte van Maatschappij Linkerscheldeoever, hoofdpartner van W-B Community, mevrouw Katrien Claus, schepen van sport en onderwijs van de gemeente Beveren en Walter Clippeleyr van Waasland-Beveren gaven 51 spelertjes het beste van zichzelf in het finaletoernooi. Ook de spelers van de A-kern kwamen langs en maakten tijd voor een groepsfoto.

In totaal werden tien teams gevormd in twee poules van vijf ploegen. De winnaar

van elke poule mocht de grote finale spelen. Het team The Underdogs, de winnaars van vorig jaar, moest in de finale uiteindelijk de duimen leggen tegen team België. Het werd 1-3. Uiteraard kregen niet alleen de sportieve winnaars, maar alle deelnemers prachtige prijzen mee naar huis én een gratis inkomticket voor onze thuiswedstrijd tegen KV Oostende op zaterdag 12 september. Er was ook een fair playprijs, die ging naar The Underdogs.

Team België mag op 26 december tijdens

de rust van onze competitiematch tegen Sporting Lokeren de overkoepelende finale afwerken tegen de winnaars van het finaletoernooi in het Sint-Niklase Puyenbekestadion. De finale in Puyenbeke vindt dit jaar plaats op woensdag 16 september. Alle kinderen tussen 10 en 16 jaar zijn van harte welkom om deel te nemen aan dit tornooi.

Op woensdag 2 september vond in het Freethielstadion het finaletoernooi van de Open Stadion Cupplaats onder een stralende nazomerzon. Na het rondtrekken door de verschillende deelgemeenten van Beveren kwam het Open Stadionproject, georganiseerd door W-B en de gemeente Beveren, tot zijn hoogtepunt op de Freethiel.

Page 37: Waasland-Beveren Magazine september 2015

W-B MAGAZINE | JAARGANG 6 | SEPTEMBER 2015 37

SOCIAAL ENGAGEMENT

PLAYING FOR SUCCESSOp 30 september start een nieuw traject van Playing for Succes voor de basisscholen in Beveren. Met Playing for Success wil Waasland-Beveren zich richten op jongeren tussen 11 en 14 jaar die het om diverse redenen moeilijker hebben op school.

Tijdens het traject van acht weken leren de kinderen alles over wiskunde, taal, geschiedenis, aardrijkskunde, met ICT als rode draad. De rol van onze club is het zelfvertrouwen van de kinderen op te krikken en hun motivatie en leerhouding te verbeteren.

In oktober gaat ook onze W-B Cup weer van start. De W-B Cup is een scholentoernooi in de lagere scholen te Beveren en is een samenwerking tussen de club en de gemeente Beveren. Maar liefst twintig scholen namen aan de vorige editie deel, wat reeds een enorm succes was.

Onze club zal alle lagere scholen opnieuw bezoeken om er een voetbaltornooi te organiseren met alle leerlingen uit de derde graad. Elke school mag later tijdens het schooljaar één ploeg vertegenwoordigen

die zal strijden om de felbegeerde beker in het Freethielstadion.

In dit voetbaltoernooi staat fairplay centraal, en zal een puntensysteem voorzien worden voor de meest faire ploeg.

W-B CUP

YOUNG BELIEVERS

Onze Young Believers Kids Club telt momenteel al 64 leden. Indien u als ouder in het bezit bent

van een abonnement, kan u uw zoon of

dochter nog steeds inschrijven om lid te worden. Zij krijgen naast een gratis abonnement de kans om deel te nemen aan allerlei superleuke activiteiten.

Voor de bekerwedstrijd tegen FCV Dender EH krijgt elk lid die een ticket aankoopt een gratis Croky-goodie bag.

W-B STEUNT VLUCHTELINGEN

E nkele weken geleden zag heel de wereld de zéér aangrijpende beelden van de vluchtelingenstroom uit Syrië . Dat laat niemand onberoerd. Daarom besloot onze animator Mike Dreamer in samenwerking met Steve Gray een single en videoclip op te nemen ten voordele van de vluchtelingen.

Dat resulteerde in het nummer Mag ik dan bij jou.

Het lied zal voor de wedstrijd tegen KV Oostende gebracht worden door Mike en Steve. De videoclip zal u kunnen volgen op het ledscherm.

Onze bedoeling is om zo de vluchtelingen problematiek in beeld te brengen.

De volledige opbrengst wordt geschonken aan een organisatie die dicht bij de mensen staat en daadwerkelijk hulp biedt.

D ownload de singel van Mike en Steve via iTunes en steun de actie . W ij rekenen op u!

Page 38: Waasland-Beveren Magazine september 2015

38

JEUGD

JONGE LEEUWEN WINNEN BEKER VAN BEVEREN!

Een selectie van W-B-beloften en spelers van onze U19 hebben op zaterdag 22 augustus de ‘Beker van Beveren’ op zak gestoken. De Beker van Beveren is een jaarlijks (belofte)toernooi georganiseerd door het Beverse gemeentebestuur voor clubs uit de gemeente Beveren aangesloten bij de KBVB. Dit jaar vond het toernooi

JEUGDDEFILE OP 12 EN 26 SEPTEMBER

plaats op de velden van KSK Kallo, waar Waasland-Beveren mocht zegevieren.

W-B won eerst zijn poule, met daarin KSK Kallo, Svelta Melsele, Bosdam Beveren en HRS Haasdonk, en stootte door naar de finale. In die finale was W-B duidelijk een maatje te groot voor YB Beveren, de

winnaars van vorig jaar. Kapitein Niels Loriers mocht nadien de trofee in ontvangst nemen uit de handen van schepen voor sport Katrien Claus. Proficiat aan onze ‘Jonge Leeuwen’!

twee delen worden voorgesteld aan het publiek op de Freethiel. Het defilé van de onderbouw vindt plaats op zaterdag 12 september voorafgaand aan de wedstrijd tegen KV Oostende, de bovenbouw wordt voorgesteld op 26 september voor de

thuiswedstrijd tegen KAA Gent. Neem dus zeker op tijd uw plaatsje in de tribune in om onze bijna 600 jeugdspelers een hart onder de riem te steken.

Op zaterdag 12 september (voor W-B – KV Oostende) en zaterdag 26 september (voor W-B – KAA Gent) vindt het jaarlijkse defilé van de jeugdploegen plaats. Defilés, want net als vorig seizoen zullen de talrijke jeugdspelers van Waasland-Beveren in

tekst: Ward Calens | Foto’s: Jean Bonjean en Geert Franquet

Page 39: Waasland-Beveren Magazine september 2015

W-B MAGAZINE | JAARGANG 6 | SEPTEMBER 2015 39

SPELLETJES

FARAO VOL ONZIN ......................................................................................

KRENTEN UITHALEN ......................................................................................

BEVEELT MOLLIGER ......................................................................................

Los volgende anagrammen op

Bij dit spelletje schrijf je de rugnummers op van de drie spelers die we zoeken. Tel die bij mekaar op, zo kom je tot de oplossing van dit spelletje.

Som

.............

Wie is Yaya?

Op welke speler van Waasland-Beveren hebben we het hoofd van ex-SKB-speler Yaya Touré geplakt? Noteer de rugnummer van die speler in het kadertje.

Cijfer .............

Zoek de 7 verschillen

Bovenstaande afbeeldingen lijken identiek, maar niets is minder waar. De rechtse foto hebben we subtiel bewerkt. Vind jij de 7 verschillen?

Stuur jouw antwoorden door naar [email protected] met vermelding ‘spelletjes’ en maak kans op een duoticket!

Oplossingen magazine augustus

Zoek de 6 verschillenAnagrammen

Minder dier: Eridn Demir, rugnummer 2Smallen negen: Glenn Leemans, rugnummer 19 Netvliesnagel: Steeven Langil, rugnummer 7

Wie is Yaya?

Som

28

Yaya was Gary Coulibaly, rugnummer 8.

Cijfer

8

Page 40: Waasland-Beveren Magazine september 2015

40

Deel onze passie!Continental - OOiciële Sponsorvan UEFA EURO 2016™

Page 41: Waasland-Beveren Magazine september 2015

W-B MAGAZINE | JAARGANG 6 | SEPTEMBER 2015 41

TAXI

IVER YD OE UW

24/24 Taxi Service | Directievervoer | Bedrijfsvervoer

Vervoer van en naar de luchthaven, treinstation, haven

Verhuur van auto of bus (8pers) met chauffeur voor evenementen

Sportevenementen | Snelkoerier van pakjes

DANNY VAN LIEROP+32 (0) 475 79 98 74

[email protected]

www.taxiwaasland.be

Flyer_TaxW

vrijdag 21 augustus 2015 10:29:18

Page 42: Waasland-Beveren Magazine september 2015

42

W-B SPROKKELS

Laurent Henkinet (23)° 14-09-1992

Jonathan Buatu (22)° 27-09-1993

ROMMELMARKTMEERMINNENDAM

Eind augustus werden de lichtmasten van het Freethielstadion onder handen genomen door hoogtewerkers. Enkele lampen waren aan vervanging toe. Dat is geen klusje voor personen met hoogtevrees, kunnen we afleiden uit deze foto’s. Brr!

LICHTMASTEN HERSTELLEN:NIET VOOR DOETJES

IN MEMORIAM: HENRI BUYS Ook melden wij met droefheid het

heengaan van Paul De Roover op 23 augustus 2015. Hij werd 101 jaar oud. De heer De Roover was de schoonvader van Waasland-Beverensecretaris André Opgenhaffen. Onze gedachten gaan dan ook uit naar André en zijn familie; wij wensen alle nabestaanden van Paul De Roover veel sterkte toe.

Emre Erciyas (19)° 03-10-1996

Op 22 augustus 2015 is Henri Buys overleden op 78-jarige leeftijd. Henri was een gewezen jeugdtrainer en speler bij SK Beveren. Via deze weg wil Waasland-Beveren zijn medeleven betuigen aan de nabestaanden van Henri Buys.

PAUL DE ROOVER

Data:4 oktober: rommelmarkt 1 november: rommelmarkt

Duur: 8.00 tot 13.00 u.(opstellen vanaf 7.00 u.)

Kostprijs standplaats:€1 per meter, standplaats met auto of aanhangwagen: €6

Inlichtingen en inschrijvingen via e-mail: [email protected] (geen verkoop van nieuw mate-riaal,voeding en drank!)

Page 43: Waasland-Beveren Magazine september 2015

W-B MAGAZINE | JAARGANG 6 | SEPTEMBER 2015 43

SOCIALE MEDIA

facebook

7.643waaslandbeveren.official

twitter

5.311@WaaslandBeveren

Instagram

1.017waaslandbeveren.official

VOLG ONS!

Laurent Jans is immens populair in eigen land. De international en speler van het jaar in Luxemburg lokt dan ook heel wat extra volk naar de Freethiel. Tegen Kortrijk kwam een volle bus uit zijn vaderland afgezakt naar Beveren. Uiteraard kon een groepsfoto met zijn fans na de overwinning niet ontbreken. Ook naar Luik en voor de thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem vonden weer heel wat Luxemburgse supporters de naar de Freethiel. En gelijk hebben ze!

VOLLE BUSSEN VOOR LAURENT JANS

FANPOST

In het vorige magazine toonden we een foto van een supporter die zijn gesigneerde spelerskaartjes had ingekaderd. Jan Vereecken doet het op deze manier. Knap werk, Jan!

Kenny Van Hove ging voor de wedstrijd bij Standard Luik nog snel even op de foto met zijn anderhalfjarige dochter Vienna. Ze is nog net te jong om mee te gaan supporteren, maar maakte tijdens de fandag al wel kennis met de ploeg en kent naar verluidt al enkele supportersliedjes.

Page 44: Waasland-Beveren Magazine september 2015