Waasland-Beveren Magazine nr13 (2015-2016)

44
Jaargang 6 | OKTOBER 2015 STEEVEN LANGIL "GEVAARLIJKE OUTSIDER" GLENN LEEMANS "HARD BLIJVEN WERKEN" STEVEN TOLLENAERE SUPPORTER VAN VER

description

Editie oktober 2015

Transcript of Waasland-Beveren Magazine nr13 (2015-2016)

Page 1: Waasland-Beveren Magazine nr13 (2015-2016)

Jaargang 6 | OKTOBER 2015

STEEVENLANGIL

"GEVAARLIJKE OUTSIDER"

GLENN LEEMANS"HARD BLIJVEN WERKEN"

STEVEN TOLLENAERESUPPORTER VAN VER

Page 2: Waasland-Beveren Magazine nr13 (2015-2016)

Beste sympathisant,Beste supporter van WAASLAND-BEVEREN,

WAASLAND-BEVEREN heeft in zwaar weer gezeten. Zowel sportief als financieel was vorig seizoen een jaargang om snel te vergeten. Maar hoe dieper de put, hoe meer voldoening je hebt als je eruit kruipt.

En dat doet onze club nu. We rechten onze rug en lossen al onze problemen op. Hoe? Hard werken en met een portie moed en geloof, gesteund door onze aandeelhouders. Geloof in ons kunnen. Moed en kracht zijn nodig, maar vooral consequent ons herstelplan volgen.

De aandeelhouders van onze club spraken op de jaarlijkse algemene vergadering hun vertrouwen uit. Dat doet deugd. Een jaar geleden zag de toekomst er minder rooskleurig uit. Na zestien maanden hard werken kunnen we nu zeggen dat er iets beweegt op de Freethiel.

Sportief stààt er een ploeg en onze club is eigenaar van de rechten van onze spelers. Dat staat in contrast met vorige seizoenen. Bijkomend hebben onze spelers een aantal kenmerken gemeen. Ze zijn jong, ze hebben werklust en hebben groeipotentieel. Maar dat is geen toeval.

Zo komen we bij het belangrijkste punt. Onze club heeft een visie die financieel afgetoetst is aan een budget. Die visie wordt vertaald door een technische staf. En ja, we zullen af en toe een speler met meerwaarde laten gaan zoals dat het geval was met Renaud Emond. Dat past in de strategie die we onszelf opleggen. We wensen attractief en rendabel voetbal te brengen.

Attractief behoeft geen verdere uitleg aan onze supporters. Rendabel voetbal is moeilijker. Wij hebben geen Couckenbakkers op de Freethiel. Wij zijn anders. We willen ook anders zijn. Wij zijn een familiale club met een budget zoals vele huishoudens van onze supporters. Goed genoeg om goed te leven, maar niet om zotte dingen te doen. We moeten goed nadenken voor we iets uitgeven. En als we iets uitgeven verlangen we kwaliteit.

Wil dat zeggen dat we er nu al zijn? Nee, maar door de maatregelen die genomen zijn en door onze consequente opvolging zullen we eind dit seizoen ook financieel staan waar we willen staan. Een club die sportief draait en financieel nog een overschot heeft zodat er geïnvesteerd kan worden. Investeren in ontwikkeling zodat de Freethiel meer dan een middenmotor wordt. Of hoe na regen weer zonneschijn komt.

2

WOORD VOORAF

COLOFON

Waasland-Beveren MagazineSeizoen 2015 - 2016Oktober 2015 | gratis uitgave

Secretariaat FreethielStadionplein 19120 Beverentel. 03 750 25 00

Secretariaat PuyenbekeWatermolenstraat 1049111 Belsele tel. 03 776 32 00

[email protected]

HoofdredacteurWard Callens

RedactieDavid Van GoethemFrederik De WeerdtRobin MaesValy Van De Merlen

Foto’sJean Bonjean en Geert FranquetKevin ReynsMaarten Kempeneers

Grafisch ontwerpKevin Reyns

waaslandbeveren.official

@WaaslandBeveren

waaslandbeveren.official

WaaslandBeverenTV

SOCIALE MEDIA

FINANCIEEL DIRECTEUR

SWOLFSOLIVIER

Na regen komt zonneschijn

Page 3: Waasland-Beveren Magazine nr13 (2015-2016)

W-B MAGAZINE | JAARGANG 6 | OKTOBER 2015 3

INHOUD

STEEVEN LANGILINTERVIEW

04Spurtbom Steeven Langil aan het woord over zijn kwaliteiten, die van de ploeg en de verwachtingen voor het vervolg van het seizoen.

STEVEN TOLLENAERESUPPORTER VAN VER

30Deze supporter met een uitzonderlijke collectie supporterssjaals verhuisde in 1999 naar Limburg, maar blijft W-B trouw.

ONZE TEGENSTANDERSDeze clubs ontmoet W-B in de maand oktober

10

ACTION REPLAYTerugblik op onze eerste competitiewedstrijd

12

A-KERN 2015-2016Statistieken over onze spelerskern

16

GLEN LEEMANSINTERVIEWIn dit vraaggesprek vertelt Anderlecht-product Glenn Leemans over zijn jaren als jeugdspeler en zijn overstap naar de Freethiel.

DENI MILOSEVICUitneembare poster

22

W-B COMMUNITYEen blik op onze maatschappelijke projecten

36

JEUGDFairplay-actie roept op tot respect

38

VOKA TE GAST BIJ W-BBUSINESSAVOND IN BEELDFotoverslagje van de businessavond van VOKA Antwerpen-Waasland in het Freethielstadion.

24

26

Page 4: Waasland-Beveren Magazine nr13 (2015-2016)

4

“Waasland-Beveren kan en moet nog verder doorgroeien”

dat dit een toevalstreffer is. We wonnen al tegen Kortrijk, Zulte Waregem, Lokeren en STVV. Allemaal stugge tegenstanders die niet onderaan bengelen, maar eerder op de linkerkolom mikken. In Sint-Truiden wonnen we als eerste team in meer dan een jaar! We mogen nu niet verzwakken en verder gaan op de ingeslagen weg. Waasland-Beveren is een team dat nog verder kan en moet groeien, daar werken we elke dag aan.”

De zege bij STVV was welkom na drie nederlagen op rij.“Het deed deugd om weer een overwinning te boeken. We wilden de kalmte bewaren binnen de club. Zelf had ik nog lang geen paniekgevoel, maar met alle factoren die een eersteklasser kunnen beïnvloeden spreekt men al snel van een probleem

of crisis. We verloren tegen de nummers één en drie van vorig seizoen en tegen de competitieleider… Dat kan toch gebeuren, niet?”

Tegen Sint-Truiden eiste je weer een prominente rol op tussen de lijnen. Niet gescoord, wel overal aanwezig.“Het belangrijkste blijft de ploeg, natuurlijk. De overwinning is steeds de eerste doelstelling. In mijn rol moèt ik zeer aanwezig zijn. Ik moet een constant gevaar zijn en de tegenstander kunnen destabiliseren. Natuurlijk vloekte ik even toen m’n schot op de paal belandde, maar toen Myny in de herneming de beslissende 1-3 binnenknalde, was ik ook blij. Spelers kunnen een wedstrijd bepalen, maar voetbal blijft een ploegsport.”

Je groeide in korte tijd uit tot een sleutelpion bij W-B. Voel je jezelf ook zo goed naast het veld?“Ik aard goed binnen een familiale club en was dan ook snel ingepast in Beveren. >

Steeven, na tien speeldagen staan we op een negende plaats. Tevreden?“We hebben onze competitiestart zeker niet gemist. We hebben al vier wedstrijden gewonnen tegen taaie tegenstanders en we hebben onze nek al uitgestoken. Toch ben ik er zeker van: deze ploeg zit nog niet aan het maximum van z’n kunnen. Er schuilt ongelofelijk veel talent in deze kern en ik ben er zeker van dat we nog mooie dingen gaan laten zien dit seizoen. Het plafond is nog niet bereikt met dit Waasland-Beveren.”

Je hebt veel vertrouwen in de ploeg!“Als iedereen hard blijft werken zoals we de eerste tien partijen hebben gedaan, kunnen we er een zeer geslaagd seizoen van maken. Natuurlijk heb je als team altijd ups en downs, maar als ploeg kunnen we alles aan. We zijn een gevaarlijke outsider met veel mogelijkheden.”

We kunnen volgens jou dus een heel seizoen op dit niveau spelen?“Na tien wedstrijden kan je niet meer zeggen

Man in the picture bij Waasland-Beveren: Steeven Langil. De Franse dribbelaar was al meermaals van groot belang voor het team en heeft z’n aandeel in de goede klassering van W-B. Hij ziet nog groeimogelijkheden voor de toekomst en blijft het team op de eerste plaats zetten. Met geel-blauw een sterk seizoen spelen is het doel, met een kern die volgens hem nog verder kan doorgroeien.

tekst: Robin Maes | foto’s: Kevin Reyns, Jean Bonjean en Geert Franquet

“Er schuilt erg veel talent in onze kern”

Page 5: Waasland-Beveren Magazine nr13 (2015-2016)

STEEVEN LANGILSAMEN DOORGROEIEN

W-B MAGAZINE | JAARGANG 6 | OKTOBER 2015 5

Page 6: Waasland-Beveren Magazine nr13 (2015-2016)

met doelpunten en assists, maar je valt eveneens op door je dribbelcapaciteiten. Jouw handelsmerk?“Ik speel heel graag op techniek en creativiteit. Onvoorspelbaar zijn, mijn snelheid gebruiken... Ik probeer graag tegenstanders van de wijs te brengen met een plotse beweging en een sterke versnelling. Ik hoop dat die speelstijl en mijn ervaring iets kunnen bijbrengen aan onze ploeg.”

Je bent ook vaak de gevaarlijkste man voor doel.

Ik vond snel mijn plaats in de kern. Enkele andere spelers ervaren hetzelfde als ik. Thibault Moulin, Gary Coulibaly, Livio Nabab… Ze hebben allemaal lange tijd in Frankrijk gespeeld. Dat is wel fijn samenwerken. Maar ik kom met iedereen overeen, hoor. Ik sta open voor alle spelers. Jonathan Buatu, Olivier Myny… Allemaal goede maatjes van mij.”

Livio Nabab kwam zelfs mede dankzij jou bij W-B terecht. “Ik wist dat hij de overstap graag wou maken en ik weet dat hij een zeer talentvolle speler is. Ik ken Livio goed en we komen zeer goed overeen, dus waarom zou ik de club niet proberen overtuigen? Ik wist dat hij het niveau aankan. De club maakte de finale beslissing natuurlijk, ze zagen zelf ook dat er iets in zit.”

Je bent bij geel-blauw wellicht de speler die het meest in de schijnwerpers staat. Is Steeven Lanil dé man van deze ploeg?“Zo zie ik het zelf niet. Ik ben heel graag belangrijk voor het team en natuurlijk doet het deugd als de media vaak positief over mij berichten, dat zal ik niet ontkennen. Maar ik ben niet de enige die goed bezig is. Elke voetballer is ergens vervangbaar en iedereen wil gewoon z’n best doen. Wanneer je eigen belang voor het ploegbelang gaat zetten, kom je nergens. Niemand wil een egotripper in z’n team die enkel denkt aan zijn eigen prestaties. Je wint en verliest als team.”

Stijn Vreven liet in interviews al optekenen dat hij wel eens in discussie gaat met jou. Hoe zou je jullie relatie omschrijven?“Ik kom heel goed overeen met de coach. We hebben een prima band met elkaar. Natuurlijk gaat het er soms hard aan toe, maar dat vind ik normaal. Een beetje discussie moet toch kunnen? We willen allebei het beste voor deze club. Ik voel dat Stijn Vreven alles doet om me te helpen, dat is wat telt. Ook al ben ik het er dus ergens niet mee eens, besef ik wel dat hij het niet zal zeggen om me af te breken. Alles wordt constructief gezegd. De coach ziet me gewoon zeer graag en we houden elkaar scherp. (lacht)”

Je was al meermaals belangrijk voor W-B

6

STEEVEN LANGIL

“De coach doet er alles aan om me te helpen”

Page 7: Waasland-Beveren Magazine nr13 (2015-2016)

W-B MAGAZINE | JAARGANG 6 | OKTOBER 2015 7

INTERVIEW

“Het is de bedoeling dat ik de spitse ruimte geef wanneer ik de bal opeis en via de flank gevaar kan creëren. Als dat lukt is het fantastisch, maar elke aanval is anders.”

In het verleden heb je al wat pech gekend met blessureleed. Hoop je dit seizoen eindelijk gespaard te blijven?“Je kan niet voetballen met angst om geblesseerd te geraken. Dat is voetbal, het gebeurt nu eenmaal. C’est la vie. Het klopt dat ik in het verleden al vaak genoeg kwaaltjes heb gehad en ik hoop dat ik m’n last nu wel al gehad heb. Vorig seizoen viel een goed deel van mijn jaar bij Moeskroen in het water door een blessure, dit jaar wil ik een heel seizoen op niveau presteren.”

Een van je belangrijkste prestaties tot dusver was de winning goal in Lokeren. Besefte je wat dat doelpunt betekende voor de supporters?“(geamuseerd) Ik hoorde de vreugdeknal tot helemaal aan de andere kant van het stadion! Kijk: voor mij persoonlijk is elke wedstrijd een kans om te winnen. Het maakt me weinig uit tegen wie we spelen. Ik werd voor die match wel duidelijke gebrieft dat het een echte derby was, maar dat heeft mijn instelling niet zozeer veranderd. Ik geef altijd het maximum. Maar het feestje na het laatste fluitsignaal, dat mocht er wel zijn! Fantastisch dat ik die bal vijf minuten voor tijd kon binnenknallen.”

In Club Brugge speelde je met de Gouden Stier op je shirt. Hoop je die aan het einde van het seizoen weer te dragen?“Wie weet, in voetbal kan alles! Ik scoor erg graag en dat reken ik ook bij m’n takenpakket. Ik wil er zo veel mogelijk maken voor W-B. Mocht niemand in België beter doen, des te fijner voor mezelf.”

Misschien moeten we er een uitdaging aan koppelen: bij 15 doelpunten moet je een pianoconcertje geven met de supporters als publiek.“(lacht) Dat wil ik zo ook wel doen hoor! Of

“Ik wil zo veel mogelijk scoren voor W-B!”

ik nu tien of vijftien keer scoor… Zo veel mogelijk als het de club vooruit helpt. De doelpunten moeten ons in de eerste plaats punten opleveren. Ik concentreer me zo goed mogelijk om het beste uit mezelf te halen in de functie die de club me geeft. Ik krijg veel vertrouwen en dat wil ik graag teruggeven. Ik heb nog heel wat puntjes die ik aan mezelf kan verbeteren en ik hoop dat mijn beste jaren nog moeten komen. Mijn efficiëntie mag gerust nog wat omhoog.”

In de beker wonnen we van derdeklasser Dender. Op naar de volgende ronde! Is de beker een doel voor jou?“Ik heb met met EA Guingamp de beker van Frankrijk gewonnen in 2014. Man, dat was een ervaring! Ik kan je vertellen: zo’n finale spelen en winnen, dat is een unieke ervaring. Ik hoop natuurlijk dat wij dat ook kunnen meemaken. Bij Guingamp hield er ook niemand echt rekening mee dat wij de beker konden winnen, een soortgelijke situatie hier in Beveren. We kunnen een gevaarlijke outsider worden.”

In de achtste finale wacht een lastige verplaatsing naar KV Mechelen.“Met Moeskroen hadden we het daar vorig jaar ook knap lastig. Mechelen is een sterk team dat niet te onderschatten valt. Elke wedstrijd in de beker is een finale. Alles kan, dus wie weet…”

In de competitie wachten de komende weken na KRC Genk onder andere KVC Westerlo en OH Leuven. Partijen waarin W-B definitief de basis kan leggen voor een rustig seizoen?“Het zijn wedstrijden die we kunnen en misschien wel moeten winnen. We hebben een mooie bonus op de lager gerangschikte teams. We zouden die moeten kunnen behouden of zelfs uitbreiden. Elke wedstrijd is moeilijk, maar we leggen onze kop ervoor. Ik heb vertrouwen in een goede afloop!”

Wij ook! Bedankt voor dit boeiende gesprek, Steeven.

“Elke wedstrijd leggen we er onze kop voor”

Page 8: Waasland-Beveren Magazine nr13 (2015-2016)

8

BROOD | KOFFIEKOEKEN | GEBAK | PISTOLETS

Ook dit seizoen eten onzespelers vers brood van Bakkerij Vermeiren

Een ruime keuze aan broodsoorten

Alle dagen vers uit onze eigen oven

P. Steenssensstraat 419120 Beveren

tel: 03/775.94.57

www.bakkerijvermeiren.be

Page 9: Waasland-Beveren Magazine nr13 (2015-2016)

W-B MAGAZINE | JAARGANG 6 | OKTOBER 2015 9

OffiTech,een flexibele KMO op uw maat

Een gedreven team van specialisten.Samen analyseren we uw document flow!

Zorgeloze werkomgeving, door eenaangepaste dienstverlening,met een preventieve aanpak op vlak vaninformatica,printen en scannen.

Offiservices omvat een geheel van dienstendie u en uw medewerkers gefocust houdenop de business en de eigen kerntaken.op de business en de eigen kerntaken.Geen zorgen meer aangaande informatica,printers,scannen,faxen,noem maar op.

Contact:

Samberstraat 69A2060 AntwerpenT. 03/206 83 90

[email protected]

de beste service, de beste keuze

www.gereedschappenlucnv.be

GEREEDSCHAPPEN

LUCWIJ ZIJN NIET DE GROOTSTE

WEL DE GOEDKOOPSTE

Alles voor de vakman en de doe-het-zelver

ZILLEBEEK 18 - 9120 BEVERENTEL. 03 755 45 41

Page 10: Waasland-Beveren Magazine nr13 (2015-2016)

10

tekst: Robin Maes en Ward Callens | foto’s: Jean Bonjean en Geert Franquet

ONZE TEGENSTANDERS

Zaterdag 17 oktober (20.00 u.)Waasland-Beveren – KRC Genk

KRC Genk speelt weer een rol bovenaan de rangschikking. Met ups en downs vond het team onder leiding van coach Peter Maes weer de weg naar boven. De club wil een gezond seizoen draaien met als einddoel een plaats in de top 4, al hopen sommigen op meer. Meestrijden voor het hoogste schavotje is een stille ambitie.

In doel is oudgediende Laszlo Köteles een certitude. Achteraan zorgt Sebastien Dewaest, overgekomen van Sporting Charleroi, voor een frisse impuls. Hij vormt het blok samen met Christian Kabasele, die nog geen speelminuut miste. Op het middenveld moet woelwater Neeskens Kebano, vorig seizoen nog hét goudhaantje bij Charleroi, de harten van de fans winnen. Yoni Buyens en Thomas Buffel blijven sterk presteren. De frivole Jamaicaan Leon Bailey liet op enkele weken tijd al heel wat optekenen. Een raspaardje!

Vooraan is Igor De Camargo terug van weggeweest bij Genk. Op de bank zit nog jong aanvallend talent als Siebe Schrijvers en enfant terrible Tornike Okriashvilli.

De coach - Peter MaesNa enkele sterke jaren bij KV Mechelen en Lokeren was Peter Maes rijp voor de overstap naar een Belgische topper. Bij Genk krijgt hij de tijd om te werken aan een langdurig project met een combinatie van jong talent en ervaren rotten. Maes wil prijzen pakken in Limburg.

De kapitein - Thomas BuffelMet meer dan tweehonderd wedstrijden bij Genk op de teller en 35 wedstrijden bij de nationale ploeg is Buffel een echte leider. Het verlengstuk van de coach tussen de lijnen vervult ook dit jaar die rol met verve.

Zondag 24 oktober (20.00 u.) OH Leuven – Waasland-Beveren

OH Leuven vond de weg naar de hoogste klasse terug via de eindrode. Het nam de scalp van Eupen en Lommel en verdrong Lierse uit de hoogste divisie. Er kwamen en gingen nogal wat spelers aan Den Dreef tijdens het zomermercato. De hoop is een seizoen zonder degradatiestress. Voorlopig hangt OHL boven de gevaarlijke zone, maar heeft het geen overschot. Na een zwakke

start komt het team stilaan op toerental.

In doel is Rudy Riou een man met bakken Franse ervaring. Fransman Romain Reynaud speelt in de verdediging al meerdere seizoenen voor OHL. Pieterjan Monteyne kwam over van Moeskroen en heeft de meeste wedstrijden in de Jupiler Pro League achter z’n naam van alle actieve eersteklassers.

Op aanvallend vlak heeft OHL meerdere schutters: Romero Regales krijgt na een sterk seizoen in tweede z’n kans in de hoogste klasse, Jordan Remacle (ex-W-B) komt over van Lokeren. Thomas Azevedo komt vaak gevaarlijk in, Leandro Trossard is dan weer één van de ontdekkingen van het seizoensbegin.

De coach - Jacky MathijssenJacky Mathijssen begint al aan z’n achtste uitdaging in eerste klasse. De ervaren veldmeester was in het verleden reeds aan de slag bij Sint-Truiden, Charleroi (2 keer), Club Brugge, Lokeren en Beerschot (2 keer).

De kapitein - Pieterjan MonteyneNiemand kent de Belgische eerste klasse zo goed als hem, met tot voor dit seizoen 438 wedstrijden achter z’n naam bij Beerschot, Bergen en Moeskroen. Net voor het sluiten van de transfermarkt ruilde hij RMP in voor OHL.

Deze clubs ontmoet W-B in oktober

De maand oktober begon uitstekend voor Waasland-Beveren, met een knappe uitzege bij STVV. Na de interlandbreak volgen de duels in de Jupiler Pro League elkaar snel op, met in de laatste week van oktober een extra midweekwedstrijd. Hieronder bespreken we kort onze volgende tegenstanders.

Page 11: Waasland-Beveren Magazine nr13 (2015-2016)

W-B MAGAZINE | JAARGANG 6 | OKTOBER 2015 11

ANALYSE

Woensdag 28 oktober (20.30 u.)Waasland-Beveren -Sporting Charleroi

Vorig seizoen kende Charleroi een boerenjaar. Eindelijk liepen de tribunes op Mambourg nog eens vol voor spektakelrijke wedstrijden. Charleroi eindigde knap vijfde en dwong Europees voetbal af. Helaas ging het er

na twee voorrondes in de Europa League uit. De goudhaantjes van Charleroi trokken weg: Kalifa Coulibaly naar Gent, Sebastien

Dewaest en Neeskens Kebano naar Genk Die leegte werd niet optimaal ingevuld.

In doel is Nicolas Penneteau voorlopig nog steeds nummer één boven Parfait Mandanda. Guillaume François is de publiekslieveling op de flank. Op het middenveld is de ervaring van Karel Geraerts nog steeds belangrijk. Steeven Willems presteert sterk. Vooraan keerde David Pollet terug na teleurstellende passages bij Anderlecht en Gent. De toptransfer werd helemaal voor het einde bewaart: Jeremy Perbet keerde terug naar waar hij doorbrak. Hij bedankte met drie doelpunten in z’n eerste drie partijen.Voorlopig lijkt Charleroi nog niet meteen het succes van vorig jaar te kunnen herhalen.

De coach - Felice MazzuNa vele woelige jaren lijkt Charleroi eindelijk een coach voor lange tijd aan zich te kunnen binden. Mazzu vertegenwoordigt met stip de idealen van de club en staat zeer sterk bij de supporters.

De kapitein - Javier MartosDe Spanjaard streek in 2011 neer in Charleroi en bleef de club ook na de degradatie naar tweede trouw. Samen maakte hij de heropleving mee en speelde sinds de promotie in 2012 al meer dan honderd wedstrijden voor de Carolo’s.

Zaterdag 31 oktober (20.00 u.)KV Mechelen -Waasland-Beveren

KV Mechelen speelde een ongelofelijk sterk seizoenseinde in 2014-2015 en werd bijna beloond met Europees voetbal. De lijn werd echter niet doorgetrokken in het nieuwe seizoen. Mechelen bengelt

onderaan het klassement na één derde van de competitie en kende al wat tegenslag. Spilfiguur Ivan Obradovic trok naar Anderlecht zonder dat er meteen een echte vervanger werd aangetrokken.

In doel leek Colin Coosemans lange tijd eerste keuze te worden, tot Belgisch international Jean-François Gillet werd aangetrokken. In de verdediging eist Laurens Paulussen z’n plaats op. Hij maakte in 2012 nog de promotie naar eerste mee op de Freethiel. Ook Joachim Van Damme was er toen bij. Dalibor Veselinovic scoorde twee jaar terug meer dan tien keer voor W-B. Tim Matthys valt steeds vaker naast de ploeg. Mats Rits hoopt finaal te ontploffen. Vooraan moeten ook Nicolas Verdier en Glenn Claes voor doelgevaar zorgen.

De coach – Aleksandar JankovicWerd al meermaals gecharmeerd door onder andere Standard Luik sinds hij in 2014 bij Mechelen aan de slag ging. De Serviër coachte in het verleden ook al Lokeren in België. Hij weigerde aanbiedingen van andere teams omdat z’n werk bij Mechelen naar eigen zeggen nog niet af is. Hij wil een sterk Mechelen hoger laten meedraaien.

De kapitein – Seth De WitteHij brak door bij rivaal Lierse, maar kwam in 2010 bij Malinwa terecht. Hij groeide uit tot een typerende speler voor Mechelen dankzij z’n werkkracht en vechtlust. De publiekslieveling begint aan z’n zesde seizoen Achter de Kazerne.

Zaterdag 7 november (20.00 u.) Waasland-Beveren - KVC Westerlo

Na een rustig eerste seizoen terug in eerste klasse heeft Westerlo heel wat moeite om te bevestigen. Het is rumoerig in de stille Kempen. Westerlo draagt na tien wedstrijden de rode lantaarn. Oudere spelers

als Kevin Geudens en Birger Maertens besloten een stapje terug te zetten. De ervaring werd gevonden in Duitsland: Filip Daems kwam over van Mönchengladbach en keerde zo sinds z’n vertrek in 2001 terug naar België. Ook achteraan staan Jens Cools en Kenneth Schuermans al meerdere jaren garant voor verdedigend werk. In doel krijgt Koen Van Langendonck de voorkeur op Kristof Van Hout, ex-Genk.

Op het middenveld kwam Khaleem Hyland over van Genk. Het sterk Belgisch getinte Westel wordt centraal vertegenwoordigd door Jarno Molenberghs en Nils Schouterden. Vooraan scoorde Mohamed Aoulad (ex-W-B) al, maar zorgde hij ook voor akkefietjes. Sherjill MacDonald werkt aan de weg terug, Benjamin De Ceulaer moet voor de doelpunten zorgen. De coach – Harm Van VeldhovenDe geroutineerde coach van eerder al Brussels, Cercle Brugge, Beerschot en Mechelen krijgt het warm in het Kuipje. De resultaten dienen dringend te beteren, supporters viseren de coach. Zelf doet hij al het mogelijke om het tij te keren.

De kapitein – Filip DaemsIn 1998 debuteerde hij met Lierse in de hoogste afdeling. In 2001 begon een 14-jaar durend buitenlands avontuur, dat hem via Turkije in 2005 in Duitsland deed belanden. Meer dan 200 keer speelde hij voor Borussia Mönchengladbach.

Page 12: Waasland-Beveren Magazine nr13 (2015-2016)

12

ACTION REPLAY

SPEELDAG 7

KV OOSTENDE

WAASLAND-BEVEREN

5

178’ Langil 1-4

Zaterdag 12 september 2015Stadion: FreethielstadionToeschouwers: 6.763Scheidsrechter: Alexandre Boucaut

Opstelling

Henkinet

Jans

Moren

Buatu 87’

Demir

Myny 46’

Coulibaly

Maric 46’

Langil

Moulin

Gano

Nabab 46’

Vanzo 46’

Milosevic 87’

15’ Akpala 0-1, 34’ Cyriac (p.) 0-2, 47’ Cyriac 0-3 52’ Cyriac 0-4, 88’ Loemba 1-5

Biebauw

Capon

Rozehnal

Milic 70’

Lukaku

Vandendriessche

Berrier

Siani

Canesin 61’

Akpala

Cyriac 83’

Loemba 61’

Brillant 70’

Godwin 83’

SPEELDAG 8

WAASLAND-BEVEREN

CLUB BRUGGE

1

541’ Dierckx 1-0, 43’ Jans (e.d.) 2-0, 46’ Dierckx 3-0 73’ Vossen 4-0, 75’ De Fauw 5-0

Zondag 20 september 2015Stadion: Jan BreydelstadionToeschouwers: 24.000Scheidsrechter: Nicolas Laforge

Opstelling

Henkinet

Jans

Coulibaly

Buatu

Demir

Myny 70’

Maric

Moulin

Langil 83’

Vanzo 70’

Gano

Nabab 70’

Milosevic 70’

M’Sila 83’

88’ Milosevic 5-1

Bolat

De Fauw

Mechele

Duarte

De Bock

Vanaken

Simons 79’

Vormer

Dierckx 71’

Pereira 69’

Vossen

Diaby 67’

Izquierdo 71’

Claudemir 79’

SPEELDAG 10

83’ Schoofs 1-2

WAASLAND-BEVEREN

STVV

3

1

Zaterdag 3 oktober 2015Stadion: StayenToeschouwers: 9.595Scheidsrechter: Bram Van Driessche

12’ Milosevic 0-1, 33’ Gano 0-2, 89’ Myny 1-3

foto’s: Geert Franquet en Jean Bonjean

Page 13: Waasland-Beveren Magazine nr13 (2015-2016)

W-B MAGAZINE | JAARGANG 6 | OKTOBER 2015 13

CROKY CUP 1/16

FCV DENDER EH

WAASLAND-BEVEREN

1

235’ Moulin 1-0, 70’ Nabab 2-1

Woensdag 23 september 2015Stadion: FreethielstadionToeschouwers: 1.175Scheidsrechter: Nathan Verboomen

Opstelling

Henkinet

Moren

Coulibaly

Buatu

Jans

Milosevic 80’

Demir

Moulin

Vanzo 46’

Langil

Gano 69’

Myny 46’

Nabab 69’

M’Sila 80’

44’ Dimbala 1-1

Santos Pravos

Podevijn 86’

Hias

Nicaise

Cabumi

Fernandez 86’

Terki

Aalhoul 86’

Casagolda

Dimbala

Palmeri 86’

Virgone 86’

Lapage 86’

SPEELDAG 9

KAA GENT

WAASLAND-BEVEREN

3

189’ Milosevic 1-3

Zaterdag 26 september 2015Stadion: FreethielstadionToeschouwers: 5.396Scheidsrechter: Jonathan Lardot

Opstelling

Henkinet

Jans

Coulibaly

Moren 57’

Demir

Myny

Maric 75’

Moulin

Langil

Vanzo 81’

Gano

Buatu 57’

Nabab 75’

Milosevic 81’

15’ Mitrovic 0-1, 70’ Matton 0-2, 75’ Depoitre 0-3

Sels

Nielsen

Mitrovic

Asare

Foket 71’

Neto

Milicevic 78’

Kums

Simon 60’

Raman

Depoitre

Matton 60’

Rafinha 71’

Pederson 78’

SPEELDAG 10

Opstelling

Dutoit

Bagayoko

Erichot

Fernandes

Rherras

Dompé

Schoofs

Schils 61’

Edmilson 46’

Ono

Rodriguez 61’

TERUGBLIK

Cuevas 46’

Momi 61’

Mbombo 75’

Goblet

Jans

Coulibaly

Buatu

Demir

Myny 93’

Maric

Moulin

Langil

Milosevic 86’

Gano 82’

Nabab 82’

M’Sila 86’

Sousa 93’

Page 14: Waasland-Beveren Magazine nr13 (2015-2016)

14

Kloosterstraat 99120 Beveren03/336.43.940490/42.80.30

Page 15: Waasland-Beveren Magazine nr13 (2015-2016)

W-B MAGAZINE | JAARGANG 6 | OKTOBER 2015 15

Oostjachtpark 7

9100 Sint-Niklaas

03/777.41.89

www.qteam.be

Alle merken in voorraad

Page 16: Waasland-Beveren Magazine nr13 (2015-2016)

16

A-KERN 2015-2016

MERVEILLEGOBLET

Doelman

LAURENTHENKINET

Doelman

MANANGA JONATHAN

BUATUVerdediger

■ ° 14 september 1992

■ 1m89 – 87kg

■ ° 27 september 1993

■ 1m87 – 77kg

NIELSDE PAUW

Verdediger

GLENNLEEMANS

Verdediger

DAVIDDESTORME

Middenvelder

20

5

1917

MILOSMARIC

Middenvelder

THIBAULTMOULIN

Middenvelder

ZINHOGANOAanvaller

EBRAHIMAIBOU SAWANEH

Aanvaller

STEEVENLANGILAanvaller

■ ° 4 maart 1988

■ 1m79 – 69kg

9

7

10

15

VALTTERIMORENVerdediger

■ ° 15 juni 1991

■ 1m88 – 76kg

4

12

1ERDINDEMIRVerdediger

■ ° 27 maart 1990

■ 1m77 – 72kg

2

GARYCOULIBALY

Middenvelder

8

W M D A G R

10 773 0 0 1 1

W M D A G R

2 11 0 0 0 0

18

DENIMILOSEVIC

Verdediger

■ ° 9 maart 1995

■ 1m82 – 72kg

11

■ ° 7 september 1986

■ 1m82 – 75kg

■ ° 5 maart 1982

■ 1m77 – 80kg

W M D A G R

10 749 3 1 2 0

■ ° 13 oktober 1993

■ 1m98 – 98kg

W M D A G R

10 894 0 0 2 0

■ ° 30 maart 1986

■ 1m85 – 86kg

W M D A G R

9 810 0 0 0 0

W M D A G R

10 900 0 0 1 0

W M D A G R

9 690 0 0 1 1

W M D A G R

4 287 0 0 0 0

W M D A G R

10 889 5 4 2 0

W M D A G R

10 900 0 5 4 0

■ ° 13 januari 1990

■ 1m73 – 68kg

W M D A G R

2 6 0 0 0 0

■ ° 30 augustus 1979

■ 1m87 – 80kg

W M D A G R

1 90 0 0 0 0

■ ° 20 november 1994

■ 1m80 – 70kg

W M D A G R

0 0 0 0 0 0

■ ° 12 februari 1996

■ 1m73 – 65kg

W M D A G R

0 0 0 0 0 0

■ ° 19 januari 1996

■ 1m90 – 79kg

W M D A G R

4 115 3 0 0 0

10MATCHEN 4WINST 5VERLIES1GELIJK 17DP +

Page 17: Waasland-Beveren Magazine nr13 (2015-2016)

W-B MAGAZINE | JAARGANG 6 | OKTOBER 2015 17

STATISTIEKEN

MATTHIASJANSSENS

Doelman

MAXIMILIANOCAUFRIEZ

Verdediger

ARTHURIRAWANVerdediger

LAURENTJANS

Verdediger

HUGOSOUSAVerdediger

SENNEVAN DOOREN

Verdediger

EMREERCIYASMiddenvelder

BILALJELLAL

Middenvelder

ALECLUYCKX

Middenvelder

33

21 27

31

22

30

ZAKARIAM’SILA

Middenvelder

LIVIONABABAanvaller

OLIVIERMYNYAanvaller

97

32

55

FLORIANOVANZOAanvaller

28

23 26

29

STEEVEN LANGIL 5ZINHO GANO 3

DEMI MILOSEVIC 3

OLIVIER MYNY 2

FLORIANO VANZO 1

THIBAULT MOULIN 5STEEVEN LANGIL 4

LAURENT JANS 2

OLIVIER MYNY 1

FLORIANO VANZO 1

W-B TOPSCHUTTER

W-B ASSIST

W M D A G R

10 900 0 2 1 0

■ ° 5 augustus 1992

■ 1m78 – 73kg

■ ° 28 maart 1996

■ 1m81 – 71kg

W M D A G R

0 0 0 0 0 0

■ ° 16 februari 1997

■ 1m90 – 82kg

W M D A G R

0 0 0 0 0 0

■ ° 9 maart 1998

■ 1m88 – 78kg

W M D A G R

0 0 0 0 0 0

■ ° 4 juni 1992

■ 1m84 – 78kg

W M D A G R

1 1 0 0 0 0

■ ° 28 april 1994

■ 1m81 – 77kg

W M D A G R

9 305 1 1 1 0

W M D A G R

4 86 0 0 1 0

■ ° 14 juni 1988

■ 1m85 – 72kg

W M D A G R

7 41 0 0 0 0

■ ° 6 april 1992

■ 1m77 – 71kg

W M D A G R

0 0 0 0 0 0

■ ° 10 november 1994

■ 1m82 – 70kg

■ ° 3 oktober 1996

■ 1m82 – 73kg

W M D A G R

0 0 0 0 0 0

■ ° 19 mei 1995

■ 1m75 – 65kg

W M D A G R

0 0 0 0 0 0

■ ° 16 mei 1997

■ 1m82 – 70kg

W M D A G R

0 0 0 0 0 0

■ ° 3 maart 1993

■ 1m76 – 70kg

W M D A G R

6 453 2 1 1 0

24DP - 17GEEL 2ROOD0%

PEN + 0100%

PEN - 1

Page 18: Waasland-Beveren Magazine nr13 (2015-2016)

18

JUPILER PRO LEAGUE

SPEELSCHEMA

UIT

THUIS

08/11 2-1 3-0 18/10 28/10 7-1 5-1

4-1 1-0 2-2 24/10 08/11 4-1 1-0

3-1 2-1 23/10 3-1 2-0 30/10 3-1

0-0 1-0 07/11 0-0 28/10 18/10 0-0 2-1

2-2 3-1 2-1 0-1 17/10 31/10 24/10

27/10 1-0 3-1 2-1 07/11 3-1 2-0 0-2

31/10 1-1 1-1 3-2 0-3 24/10 0-3

2-1 16/10 0-1 2-2 27/10 1-1 0-2 06/11

31/10 1-1 0-2 2-0 1-0 24/10 2-3

25/10 1-1 0-0 1-1 01/11 1-0 1-0 3-2

0-0 31/10 0-0 2-1 1-1 25/10 3-0

0-1 27/10 2-0 1-2 17/10 2-2 07/11 1-2

28/10 1-2 17/10 2-2 08/11 0-1 1-0 2-1

2-1 3-1 25/10 1-1 1-1 01/11 1-3

1-3 17/10 2-1 1-5 07/11 3-3 28/10 2-1

2-0 1-1 0-0 01/11 4-2 18/10 3-1 28/10

JPL PRO ASSIST

Franck Berrier (KV Oostende) 57JPL GOUDEN STIER

Gohi Bi Cyriac (KV Oostende)

Laurent Depoitre KAA Gent 6

Mbaye Leye Zulte Waregem 6

Steeven Langil Waasland-Beveren 5

Abdoulay Diaby Club Brugge 5

Onur Kaya Zulte Waregem 5

Thibault Moulin Waasland-Beveren 5

Ruud Vormer Club Brugge 4

Steeven Langil Waasland-Beveren 4

Page 19: Waasland-Beveren Magazine nr13 (2015-2016)

W-B MAGAZINE | JAARGANG 6 | OKTOBER 2015 19

SEIZOEN 2015-2016

KLASSEMENT

PLOEG WED W G V D + D - D = PTN

1 KV OOSTENDE 10 7 2 1 21 10 11 23

2 KAA GENT 10 5 5 0 18 8 10 20

3 RSC ANDERLECHT 10 5 4 1 14 8 6 19

4 KRC GENK 10 5 2 3 14 9 5 17

5 ZULTE WAREGEM 10 5 2 3 17 13 4 17

6 CLUB BRUGGE 10 5 1 4 21 13 8 16

7 STVV 10 4 2 4 13 10 3 14

8 SPORTING CHARLEROI 10 3 5 2 10 9 1 14

9 WAASLAND-BEVEREN 10 4 1 5 17 24 -7 13

10 KV KORTRIJK 10 3 4 3 7 7 0 13

11 MOESKROEN-PERUWELZ 10 2 4 4 13 17 -4 10

12 OH LEUVEN 10 2 3 5 12 16 -4 9

13 KV MECHELEN 10 2 3 5 12 19 -7 9

14 KSC LOKEREN 10 2 2 6 8 13 -5 8

15 STANDARD 10 2 2 6 11 23 -12 8

16 KVC WESTERLO 10 1 4 5 11 20 -9 7

P-O

IP

-O I

I

WEDSTRIJDEN OKTOBER

SP11 ZA 17/10/2015 20.00 u Waasland-Beveren - KRC Genk

SP12 ZA 24/10/2015 20.00 u OH Leuven - Waasland-Beveren

SP13 WO 28/10/2015 20.30 u Waasland-Beveren - Sporting Charleroi

SP14 ZA 31/10/2015 20.00 u KV Mechelen - Waasland-Beveren

Page 20: Waasland-Beveren Magazine nr13 (2015-2016)

20

Een toffe job en een goede verloning.Wacht niet langer, solliciteer vandaag!

ADPO NVHaven 1111

Steenlandlaan 3B-9130 Kallo

www.adpo.com

www.adpo.com, kies jobs of mail : [email protected]

Robby Cap,

Personeelsmanager ADPO bedrijvengroep

Logistiek dienstverlener in de waaslandhaven.

Page 21: Waasland-Beveren Magazine nr13 (2015-2016)

W-B MAGAZINE | JAARGANG 6 | OKTOBER 2015 21

Gevelstenen - Dakpannen - Vloertegels

www.wodan-nv.be [email protected] TEL. 0473/49 53 43

7 nieuwbouwappartementen met 2 & 3 slaapkamers te Beveren-Waas

Industriepark West 42D9100 SINT-NIKLAASTel: +32 3 766 65 88Fax: +32 3 766 69 80e-mail: [email protected]: www.ictparts.be

Uw leverancier in truck-, trailer en busonderdelen

Gen

tsew

eg 14

5 -

912

0 B

ever

en-W

aas

- T

el. 0

3 77

5 25

50

- in

fo@

inte

rioo.

be -

ww

w.in

terio

o.be

Page 22: Waasland-Beveren Magazine nr13 (2015-2016)
Page 23: Waasland-Beveren Magazine nr13 (2015-2016)

DENI MILOSEVIC

11

Page 24: Waasland-Beveren Magazine nr13 (2015-2016)

“Ik besef dat ik hard moet werken”

Op de Freethiel waait een nieuwe wind, niet in het minst ook op sportief vlak. Het aantrekken van jong talent tijdens de jongste transferperiode is daaraan niet vreemd. Reden waarom Glenn Leemans, afkomstig uit Mazenzele in de buurt van Opwijk, bij Waasland-Beveren zijn eerste profcontract kreeg aangeboden. De negentienjarige linksachter hoopt zijn coach Stijn Vreven dit seizoen te kunnen overtuigen van zijn talent.

heb ik mijn eerste stappen gezet. Ik heb veel van hem geleerd.”

Zat het voetbal in je genen?“Misschien wel. Mijn papa speelde destijds in de provinciale reeksen en bevordering, onder andere bij Toekomst Relegem en Voorwaarts Mollem. Mijn broer Kenneth staat nu in het doel bij Jong Lede. Mijn

Glenn was amper vijf jaar toen hij bij Anderlecht zijn eerste voetbalschoenen aantrok. Gedurende veertien jaar was hij bij de jeugd van paars-wit één van de sterkhouders. Ondanks een 2-1-verlies beleefde hij vorig jaar het hoogtepunt uit zijn prille carrière in de halve finale van de Uefa Youth League, zeg maar de mini Champions League, tegen Shakhtar Donetsk uit Oekraïne.

Glenn, hoe was jij bij Anderlecht terechtgekomen?“Mijn oudere broer Kenneth stond in het doel bij Eendracht Aalst. Op een dag werd hij op Anderlecht uitgenodigd voor een keeperstage. Hij was toen zeven jaar. Samen met mijn papa mocht ik meegaan. Ik was vier en voetbalde gewoon mee voor ’t plezier. Ik was de jeugdscouts opgevallen. Na een test mocht ik als vijfjarige op Anderlecht aansluiten. Bij Mike Adem (momenteel scout bij Zulte Waregem, red.)

tekst: Walter Clippeleyr | foto’s: Archief, Kevin Reyns

jongere broer Quinten houdt meer van wielrennen.”

Het leek erop dat jij was voorbestemd om naar de A-kern van Anderlecht door te stoten. Waarom koos je voor een transfer naar Waasland-Beveren?“Met het oog op dit seizoen stond ik voor de keuze: spelen bij de beloften van Anderlecht of terechtkomen in de A-kern van een eersteklasser. De keuze was snel gemaakt. Ik koos ervoor om vooruitgang te kunnen maken. Daarom ben ik ook blij dat ik die kans bij Waasland-Beveren krijg.”

Waasland-Beveren speelde dit seizoen zijn eerste wedstrijd op Anderlecht. Bezorgde je dat (g)een raar gevoel?“Een raar, misschien beter een speciaal gevoel. Komt daarbij dat ik voor die match ook was geselecteerd. Het klinkt wat vreemd en zoek er niets achter, maar het was voor mij precies of ik terug thuis kwam. Ik mocht

“Ik heb de bedoeling om bij Waasland-Beveren mee te schrijven aan een mooi, nieuw verhaal”

24

INTERVIEW

Page 25: Waasland-Beveren Magazine nr13 (2015-2016)

SPEELDAG 1

WISSEL OP DE TOEKOMSTGLENN LEEMANS

ervaren dat ze mij daar nog niet vergeten waren. Jammer dat we daar in blessuretijd nog het deksel op de neus kregen.”

Even terug in de tijd. Bleef er naast die intense jeugdopleiding voor jou ook nog tijd over om te studeren. “Toch wel. Ik heb met succes mijn middelbare studies in de afdeling economie en moderne talen gevolgd in Anderlecht, eerst in het Sint-Niklaas-Instituut en nadien in het Sint-Guido-Instituut waar ook Romelu Lukaku les volgde. Met het oog op de toekomst zou ik nu nog graag bedrijfsbeheer willen studeren.”

Hoe is je verblijf bij je nieuwe club Waasland-Beveren tot nu toe verlopen?“Eerlijk gezegd, was ik niet bang van een overgang naar een andere ploeg, ook al besef ik dat dit wel altijd een risico inhoudt. Ik ben hier terechtgekomen in een groep die bestaat uit vele culturen, maar waarin de sfeer best goed zit.”

Was je niet ontgoocheld toen ook Erdin Demir nog voor de start van deze competitie werd aangetrokken als linksachter?“(Stilte.) Nee. Ik accepteer dat iemand met ervaring voorrang krijgt. Ikzelf ben nog altijd maar negentien en besef dat ik hard moet blijven werken. Hopelijk krijg ik op een dag dan ook mijn kans. We zien wel. Want ik geef toe dat het voor mij altijd een spannend moment is wanneer de trainer daags voor de eerstkomende wedstrijd, gewoonlijk na het middagmaal, de selectie bekend maakt.”

Klikt het tussen jou en je nieuwe trainer?“(Denkt diep na.) Jawel. Onze coach werkt heel professioneel en is gebeten om de mindere jaren op Waasland-Beveren snel door te spoelen. De club bleef vorig seizoen maar net in eerste klasse en dat wil hij

W-B MAGAZINE | JAARGANG 6 | OKTOBER 2015 25

niet meemaken. Ikzelf trouwens ook niet. Hij is correct en heel duidelijk. Hij stuurt onmiddellijk bij waar het moet. Concreet gezegd: hij zegt gauw wat je slecht doet en wat je niet mag doen. Of nog anders gezegd: ik ben ervan overtuigd dat ik een professionele stap vooruit heb gezet.”

Blijft er naast het voetbal nog tijd over voor andere dingen?“Voetbal is mijn grootste passie, zeg maar mijn leven. Ik besef dat mijn lichaam nog sterker moet worden en daarom volg ik nu in mijn vrije tijd een aangepast krachtprogramma, Bar Brothers.

Ook hou ik van muziek. MNM en Q Music genieten mijn voorkeur. (Glenn glundert, ik merk dat, red.) En, intussen heb ik ook een meisje leren kennen. Lydie, achttien jaar, zit in het eerste jaar Lichamelijke Opvoeding in Dilbeek. Zij houdt van voetbal, vooral als ik zelf mee

mag spelen.”

Wie was/is jouw grote voorbeeld in het voetbal?“Als jonge voetballer kijk je wel altijd op naar de spelers uit de A-kern. Dat was

voor mij niet anders. Maar mijn voetbalidool was en is middenvelder Andres Iniesta van FC Barcelona. Hij is een eenvoudige jongen. Show kan hem gestolen worden. Daar hou ik van.”

Bestaat in het voetbal echte vriendschap? Ik trap wellicht geen deur in als ik zeg dat het voetbal een heel speciale wereld is.“Het geld dat ermee gemoeid is, is daaraan wellicht niet vreemd. Maar toch denk ik dat vriendschap ook in de voetbalwereld echt bestaat.

Het feit dat je nauwelijks een paar jaar met dezelfde spelers samen speelt, maakt het allemaal niet gemakkelijker. Hier op Waasland-Beveren klikt het goed tussen de spelers. Gelukkig.”

Dank je wel, Glenn, voor het aangename gesprek. Het gaat je goed in de komende weken.

“Met Stijn Vreven vond ik op de Freethiel een trainer naar mijn hart”

Glenn was amper vier toen jaar toen de talentscouts van Anderlecht hem ontdekten. Eén jaar later stond hij al op het trainingsveld in het Astridpark.

Page 26: Waasland-Beveren Magazine nr13 (2015-2016)

26

VOKA TE GAST OP DE FREETHIEL

Op donderdag 8 oktober vond de allereerste businessavond in samenwerking met VOKA Antwerpen-Waasland plaats op de Freethiel. Een honderdtal Wase en Antwerpse ondernemers ontdekten hoe het er achter de schermen aan toegaat bij een eersteklasser. Door middel van verrijkende panelgesprekken met voorzitter Jozef Van Remoortel en hoofdcoach Stijn Vreven, een interactieve quiz als intermezzo en een boeiende rondleiding, kregen de aanwezigen een goed beeld van het reilen en zeilen binnen onze club.

Achter de schermen bij Waasland-Beveren

tekst: Frederik De Weerdt | foto’s: Vincent Colat

Page 27: Waasland-Beveren Magazine nr13 (2015-2016)

W-B MAGAZINE | JAARGANG 6 | OKTOBER 2015 27

Page 28: Waasland-Beveren Magazine nr13 (2015-2016)

Hotel Beveren heeft een splinternieuwe wellness die toegankelijk is voor iedereen!!!

Bezoek onze site voor meer info enkom eens langs, u zal aangenaam verrast zijn...

Na een ontspannend wellness-bezoek, kan u nog nagenieten van een heerlijk drankje of maaltijd in onze

Ozzo Sushi Lounge of Restaurant “de Mangerie”.

www.boostwellness.be

Slechts 25 € p.p.

www.hotelbeveren.be

28

Page 29: Waasland-Beveren Magazine nr13 (2015-2016)

Ontbijt metKabouter Klus tvv bone4kids Wanneer?Zondag 29/11/2015 van 8u30 tot 11u30.

Waar? Op de Freethiel bij voetbalclub Waasland Beveren ter hoogte van de Lindenlaan.

Prijs? 15 euro/volwassenen 10 euro/kind onder 12 jaar

Hoe inschrijven? Bedrag overschrijven op reknr BE19 8601 0418 6365met vermelding van aantal volwassenen en kinderen.

Bevestiging nodig? Mailen naar [email protected]

Info: [email protected] of 0495 21 54 02 www.bone4kids.be

ism voetbalclub Waasland-Beveren

W-B MAGAZINE | JAARGANG 6 | OKTOBER 2015 29

Page 30: Waasland-Beveren Magazine nr13 (2015-2016)

30

SUPPORTER VAN VER

tekst: David Van Goethem | foto’s: archief

Steven, je woont ondertussen al meer dan 15 jaar in het Limburgse Beringen. Was het indertijd niet moeilijk voor jou om je vertrouwde omgeving zomaar achter te laten?“Toen ik achttien was, ben ik gestart met een opleiding expeditie-logistiek aan Sint-Lodewijk, op de Antwerpse Groenplaats. Rond mijn éénentwintigste heb ik mijn vrouw leren kennen, die op diezelfde school zat. Na een tijdje zijn we een koppel geworden. Aangezien Gwenny afkomstig is van Beringen, hebben we na een drietal jaar besloten om samen te gaan wonen in Limburg. Het is dus sinds 1999 dat ik niet meer in het Waasland woon, maar zeker in het begin maakte ik wel vaak de verplaatsing naar Beveren. Het is uiteindelijk maar een uurtje rijden.

Vooral sinds de Ivorianen een tiental jaar geleden het mooie weer maakten op de Freethiel, is mijn interesse toch weer opgeflakkerd. Toen reed ik zelfs in het midden van de week heen en weer voor de Europese wedstrijden en maakte ik ook de finale van de Beker van België tegen Club Brugge mee. Het mag dus duidelijk zijn dat ik het Waasland nooit volledig achter mij gelaten heb! Ook nog leuk om mee te geven

In 1999 verliet Steven Tollenaere het Waasland om zich samen met zijn echtgenote te settelen in het groene hart van Limburg. Er zijn echter twee zaken waarvoor de vroegere Sint-Niklazenaar regelmatig terugkeert naar zijn heimat. Naast de hechte band die hij nog steeds onderhoudt met zijn familie, neemt ook Waasland-Beveren een speciaal plaatsje in zijn hart in. Zeker de moeite waard dus om even van naderbij kennis te maken met deze supporter, die tevens een unieke collectie voetbalsjaals in zijn bezit heeft.

is dat Marnik Bogaerts, een oud-speler van KSK Beveren, in mijn straat woont en dat Paul Theunis familie is van mijn echtgenote.”

Je ouders wonen nog steeds in Sint-Niklaas. Keer je nu nog vaak terug naar

het Waasland?“Zoals ik al zei, keer ik voor het voetbal nog regelmatig terug. Daarnaast is er natuurlijk ook mijn familie die ervoor zorgt dat mijn binding met het Waasland enigszins

behouden blijft. Maar voor andere zaken dan voetbal en familie, maak ik de verplaatsing bijna niet meer. Op voetbalvlak klopt mijn hart vooral voor Waasland-Beveren, al durf ik ook wel eens langsgaan bij SK Sint-Niklaas omdat het stadion zich vlakbij mijn

ouders bevindt en ik er heel wat mensen ken. De laatste jaren is het wat woelig geweest in de Wase voetbalwereld, maar ik denk toch dat iedereen zich nu kan vinden in het huidige voetballandschap. Ikzelf heb er in ieder geval geen enkel probleem mee!”

Je bent in de jaren negentig ook een drietal seizoenen actief geweest als jeugdtrainer bij FC Nieuwkerken, het huidige SK Sint-Niklaas. Hoe kijk je terug op die ervaring?“Dat was voor mij iets unieks. Ik kon er niet alleen puur sportief mijn kennis naar voor brengen. Ook het sociale aspect, meer bepaald het omgaan met jonge voetballertjes, is iets waar je als persoon bepaalde aspecten uit meedraagt. Nu ben ik trouwens met heel wat van die jongeren

nog steeds bevriend via Facebook. Ik vind het toch tof dat zij nog herinneren dat ik hun trainer ben geweest toen ze indertijd onder mijn hoede bij de duiveltjes, de huidige U8, speelden. Twee van hen zijn trouwens

“Ik draag W-B voor altijd in mijn hart”

Page 31: Waasland-Beveren Magazine nr13 (2015-2016)

W-B MAGAZINE | JAARGANG 6 | OKTOBER 2015 31

STEVEN TOLLENAERE

Steven en Stijn Willockx. Die eerste is al enkele jaren werkzaam als medewerker bij Waasland-Beveren. Ik apprecieer het enorm dat zij mij nog kennen en contact houden op die manier.”

Hebben je gezinsleden ook een zwak voor Waasland-Beveren of verkiezen zij eerder een andere club?“Mijn jongste dochter gaat af en toe wel eens met mij naar KRC Genk kijken. Zij heeft ook een sjaal van hen, omdat het hier toch dé club uit de omgeving is Het is in ieder geval zo dat er in mijn nabije omgeving enige commotie heerst als Waasland-Beveren tegen bijvoorbeeld KRC Genk of Sint-Truiden speelt. Maar dat is uiteraard steeds op een positieve manier!”

Je hebt een collectie voetbalsjaals in je bezit. Welke zijn voor jou persoonlijk de mooiste stukken uit je verzameling?“Je kan natuurlijk zo veel voetbalsjaals kopen als je zelf wil, maar ik verzamel er in principe enkel van locaties waar ik ooit al eens ben geweest of als toerist in de buurt was. Zo heb ik er van Chelsea eentje omdat ik hun wedstrijd tegen Hull City vorig jaar in december heb bijgewoond. Daarnaast heb ik ook een sjaal van FC Barcelona omdat ik daar in augustus ben geweest samen met mijn dochter.

Ik heb uiteraard ook heel wat sjaals die verband houden met het Beverse voetbal. Dat gaat dan van sjaals waarop verwezen wordt naar de landstitels die ze behaalden in de jaren zeventig en tachtig, maar ook enkele van de Europese wedstrijden tegen

Naam

Steven Tollenaere

Leeftijd

41 jaar

Woonplaats

Beringen

Beroep

Planner bij Noliko NV, een conservenfabriek te Bree

Gezinsstatus

Gehuwd met Gwenny Vaes, twee dochters Nore (12) & Siene (10)

Hobby’s

Voetbal en volleybal (passief), rockconcerten bijwonen, cartografie en sinds kort ook tafeltennis (actief)

Hoe lang ben je al supporter van W-B?

Sinds ik mee kon/mocht rond 1979, het su-perjaar van KSK Beveren! Mijn vader heeft trouwens zijn legerdienst vervuld samen met Omer Janssens, een oud-speler van KSK Beveren. En uiteraard vanaf week één na de fusie met Waasland.

Favoriete W-B-speler(s)

Laurent Jans. Van KSK Beveren: Marek Kusto.

Op welke plaats eindigt W-B dit seizoen?

Tiende plaats

SUPPORTERSFICHE

onder andere Inter Milaan, het Noord-Ierse Linfield FC, Hajduk Split en VFB Stuttgart. Enkele van die sjaals heb ik verkregen via een kennis van mijn ouders, die ze me in een latere periode heeft bezorgd. Het pronkstuk uit mijn collectie is een truitje van KSK Beveren uit de wedstrijd in tweede klasse bij Lommel United. Dat was de allerlaatste wedstrijd voor de fusie. Het is het truitje met het rugnummer 9 van Joachim Van Damme. Dat truitje heeft voor mij toch een zekere sentimentele waarde, omdat ik zag dat er bij heel wat supporters tranen zijn gevloeid na die wedstrijd. Er was toen ook al sprake van dat KSK Beveren zou ophouden te bestaan. Het is in ieder geval zo dat er aan alle stukken die ik in mijn bezit heb steeds een verhaal vasthangt.”

Slotvraag. Een derde van de reguliere competitie zit er intussen op. Hoe heb jij het parcours van W-B tot nu toe ervaren?“Ik vind dat de ‘spirit’ in de ploeg goed zit en ga ervan uit dat het met Stijn Vreven als trainer wel zal lukken. Hij moet voor mij zeker de mogelijkheid krijgen om het seizoen uit te doen, want ik denk dat de kans vrij klein is dat het fout zal lopen. We zullen uiteraard nog wedstrijden verliezen, maar er zeker ook winnen. De laatste weken vind ik wel dat het opvalt dat het fysiek begint te wegen op enkele spelers. De lat heeft immers sinds het begin van het seizoen steeds heel hoog gelegen. Ik hoop in ieder geval dat de kern breed genoeg is om dergelijke zaken op te vangen. Doordat in de eerste wedstrijden steeds dezelfde elf spelers op het veld stonden, ben ik bang dat dit fysiek wat in ons nadeel zou kunnen spelen. Het

neemt echter niet weg dat ik Stijn Vreven een ongelooflijk goede trainer vindt! Vergeet niet dat hij vorig seizoen met Lommel United nog Waasland-Beveren uitschakelde in een bekerwedstrijd. Ik denk dat de club dus heel goed weet wat de trainer de spelers kan bijbrengen.”

Steven, bedankt om je passie voor het Beverse voetbal met ons te delen. Hopelijk zien we je snel weer terug op de Freethiel!

Clubliefde is grenzeloos

Vanwaar hij komtsoms van ver achter de horizon

z’n hart straalt warmekleuren die liefde fleurenvoor eeuwig verbonden

met de club die z’n dromenlaat stromen

al waait wind krachtigdoor de bomen

op de Freethiel zal het hemzeker bekoren

Patrick Rottier

Page 32: Waasland-Beveren Magazine nr13 (2015-2016)

32

kantoor BELSELEMevr. Marielou Van Houts

Belseledorp 65 - 9111 Belsele - (03) 722 91 50

Melsele

Mijn buurt, mijn Spar

Dambrugstraat 28

9120 Melsele

9130 Verrebroek

kantoor KRUIBEKEDhr. Sven Van Hove

O.L.Vrouwplein 15 - 9150 Kruibeke - (03) 740 76 30

DAGBLADHANDEL

DE BOECK

Donkvijverstraat 11 b129120 Beveren

Tel.: 03 775 35 54

STRIPS | WENSKAARTEN | ROOKWARENTIERCE | LOTTO | BINGOAL | KRANTEN

Page 33: Waasland-Beveren Magazine nr13 (2015-2016)

Woensdag 7 oktober.Inzending: Marino Verbeke

“Straf hé, heel het stadion

geel en blauw! Waar zitten

die van ons juist?”

Woensdag 9 september.Inzending: Kevin Kennis.

“Er is maar één ploeg in't Waaaasland”

Woensdag 16 september.Inzending: Marc Reyns.

Caption Wednesday is een wekelijks wedstrijdje op onze Facebookpagina waarbij supporters gevraagd wordt een origineel onderschrift (caption) of citaat te plaatsen bij de foto van de week. De inzendingen met de meeste likes, of diegene die wij het leukst vinden, worden vervolgens in ons magazine gepubliceerd mét ingevulde tekstballon en -ere wie ere toekomt- de naam van de creatieve inzender. Ziehier de winnende inzendingen van de voorbije maand!

facebookVolg ons op

www.facebook.com/waaslandbeveren.official

CAPTION

WEDNESDAY

“Heb ik mijn voordeur

nu op slot gedaan

of niet?”

W-B MAGAZINE | JAARGANG 6 | OKTOBER 2015 33

CAPTION WEDNESDAY

Page 34: Waasland-Beveren Magazine nr13 (2015-2016)

34

VERHUUR RIJPLATENSTAAL & KUNSTSTOF

www.platex.be

Verhuur werfafsluiting

NIEUW IN ONS GAMMA !!!Verkoop betonplaten 2m x 2m

's Herenwilg 15 - 9120 Beveren0475/25 29 33

Hier wordt met gebakken zorg+

Bakkerij Thyssen nv

Kluizenhof 15

B-9170 Sint-Gillis-Waas

www.bakkerijthyssen.com

Page 35: Waasland-Beveren Magazine nr13 (2015-2016)

W-B MAGAZINE | JAARGANG 6 | OKTOBER 2015 35

WIJ LATEN JOUW ELEKTRICITEIT ECHT IETS DOEN !

www.duponluc.be

DUPON LUCALGEMENE ELEKTRICITEITSWERKEN · AUTOMATISATIE

BEVEILIGING · AIRCO · ZONNEPANELENVENTILATIE · CENTRALE STOFZUIGER

Pareinpark 73 | 9120 Beverengsm 0476 29 00 23 - [email protected]

P. Steenssensstraat 289120 Beveren

Tel.: 03/[email protected]

f find us on:

facebook

Maandag tot Vrijdag: 09.00u - 18.30uZaterdag: 08.30u - 17.00u

www.drankgigantbeveren.be

Page 36: Waasland-Beveren Magazine nr13 (2015-2016)

36

W-B COMMUNITY

“Stel je voor dat Barcelona naar de Freethiel komt...”

tekst: Kevin Van Cutsem | foto: Maarten Kempeneers

Hoelang ben je al supporter van Waasland Beveren?“Ik ben al fan van sinds ik vijf jaar ben. Na de fusie ben ik nog meer supporter geworden van Waasland-Beveren. Ik kan van mezelf

wel zeggen dat ik een megafan ben!” Hoe ben je ertoe gekomen om supporter te worden van Beveren? Ben je met je papa meegegaan of heb je vrienden die

supporter zijn?“Mijn papa en pépé zijn rasechte supporters van W-B. Mijn opa was ook een grote supporter van SK Beveren. Jammer genoeg kan hij dit hier nu niet meer meemaken.”

Wie is jouw favoriete speler?“Dat is Olivier Myny! Hij is jong en bezit veel techniek. Hij werkt ook hard. Ik zie hem graag voetballen.”

Welke wedstrijd zou je nog eens willen meemaken? Wat was er zo speciaal aan?“Waasland-Beveren tegen Bergen tijdens het eerste jaar na de fusie. Het was een cruciale match. Het was in de eindronde om naar eerste klasse te gaan. Als Bergen toen won, zou het zeker zijn van promotie. Als W-B won, zou er nog een testmatch volgen. We hadden dus geen keuze en moesten de match winnen.

We stonden 1-2 achter in de 90ste minuut. Er kwamen drie minuten bij. In de 92ste minuut scoorde mijn favoriete doelman Michaël Clepkens de 2-2 met een kopbal! In de 93ste minuut kregen we nog een vrije trap. Rachid Bourabia stond achter de bal en trapte hem lekker binnen. Ook al zijn we toen niet gepromoveerd, die match zal ik nooit vergeten!” Wat is jouw droom: kampioen worden, Europees spelen, de beker winnen, Play-off I spelen?“Mijn droom voor deze ploeg is Play-off I en Europees spelen. Stel je voor dat FC Barcelona op de Freethiel zou spelen...”

Heb je nog een boodschap voor onze coach Stijn Vreven?“Stijn, je bent een supercoach! Doe zo verder en hopelijk blijf je nog lang bij W-B!”

Kobe is elf jaar. Hij is al jaren een fervent supporter van Waasland-Beveren. Sinds een paar maanden is hij lid van onze Young Believers Kids Club. Hij werd uitgeloot om als mascotte mee het veld te betreden tegen KRC Genk met zijn favoriete speler Olivier Myny. En of Kobe fier is.

Page 37: Waasland-Beveren Magazine nr13 (2015-2016)

W-B MAGAZINE | JAARGANG 6 | OKTOBER 2015 37

SOCIAAL ENGAGEMENT

Fair Play voorop in W-B Cup

Onze Finse international Valtteri Moren en vijftien andere spelers uit de Jupiler Pro League hebben een spotje opgenomen voor de campagne Don’t Drink and Drive. De campagne, die uitgaat van de Jupiler Pro League en AB InBev, bestaat uit een filmpje waarin enkele spelers uit de Jupiler

Pro League figureren. Rond de kerstperiode zal de spot te zien zijn op de nationale televisie om mensen te inspireren en bewust te maken dat rijden onder invloed niet kan.Onze club steunt deze campagne en hoopt hiermee haar steentje bij te dragen tot een veilige kerstperiode.

Televisiespot voor veilig rijden

Rode Neuzen DagEen op de vijf Vlaamse jongeren heeft psychische problemen. Die problemen zijn o.a. spijbelen en vroegtijdig s c h o o l v e r l a t e n , depressie, overdadig gebruik van drugs

en alcohol, zelfverminking, eetstoornissen en zelfmoord. Er is in Vlaanderen een groot tekort aan laagdrempelige psychologische hulp. VTM, Q-music en Belfius sloegen de handen in elkaar en lanceerden Rode Neuzen Dag om samen aandacht te vragen voor de problematiek en fondsen te werven voor meer psychologische hulp aan jongeren.

De actie roept op om Rode Neuzen te kopen of verkopen en iets geks of leuks te doen om geld in te zamelen. VTM en Q-music voorzien specifieke programma’s en evenementen met als hoogtepunt een grote benefietshow op radio en tv op zaterdag 5 december. Onze club schaart zich 0tijdens de wedstrijd op 17 oktober tegen KRC Genk mee achter Rode Neuzen Dag. Dat is te merken aan de vele Rode Neuzen in het stadion die verkocht worden in de fanshop.

De totale opbrengst van Rode Neuzen Dag gaat naar het Rode Neuzen Fonds, dat beheerd wordt door de Koning Boudewijnstichting.

FC Jan Breydel wint de OS CupOp woensdag 16 september vond in het Puyenbekestadion de finale plaats van de Open Stadion Cup editie Sint-Niklaas plaats. Ondanks de gietende regen mochten

we maar liefst 61 deelnemers verwelkomen. Onder het toeziend oog van Peter Van de Putte van Maatschappij Linkerscheldeoever werd de aftrap gegeven door onze spelers

Zakaria M’Sila en Bilal Jellal. Zakaria en Bilal toonden zelf hun kunnen tijdens het eerste wedstrijdje. De finale werd gewonnen door FC Jan Breydel met 4-1. Tijdens de rust van de thuiswedstrijd tegen Sporting Lokeren op tweede kerstdag zullen zij de grote finale afwerken tegen Team België, de winnaars van de Beverse editie.

Binnenkort is het weer zover. Onze communitywerking komt op bezoek bij alle Beverse scholen voor de W-B Cup. Dat is een scholentoernooi voor kinderen uit de derde graad van het lager onderwijs. De officiële kick-off van dit project is voorzien in De Zeppelin uit Haasdonk. Zij sleepten in de vorige editie de Fairplay-beker in de wacht. Fairplay is één van onze belangrijkste pijlers jn onze communitywerking.

Benefiet Nepal goed voor € 6.500Op 19 september 2015 organiseerde Waasland-Beveren en enkele geëngageerde vrijwilligers onder leiding van Herman Van Duyse een benefiet voor het Disabled Newlife

Center. Dat is een residentieel centrum in Kathmandu in Nepal. Het centrum biedt aan veertig kinderen met een beperking steun op het vlak van scholing, beroepsopleiding en medische hulp. Meer dan 200 mensen namen deel aan de barbecue die plaatsvond in de business club van Waasland-Beveren. De opbrengst bedroeg 6.500 Euro. Van een succes gesproken!

Page 38: Waasland-Beveren Magazine nr13 (2015-2016)

38

JEUGD

Het is het vierde jaar op rij dat Waasland-Beveren vanuit het jeugdbestuur zijn fairplay-actie organiseert, ook dit jaar weer in de vorm van een open brief van jeugdspelers gericht aan supporters en ouders langs de zijlijn. Die brief, die tot stand kwam binnen de spelersraad, wordt voor aanvang van de jeugdwedstrijden van W-B tijdens de fairplay weekends voorgelezen aan de aanwezige supporters en vervolgens uitgedeeld. De spelers roepen in de brief op tot respect en verdraagzaamheid. Ook de bezoekende ploegen worden gevraagd mee te doen aan de actie en er is voor elke partij een attentie voor de scheidsrechter. De man in het zwart staat dit jaar immers centraal bij de fairplay-actie. De jeugdspelers van Waasland-Beveren willen op die manier hun waardering tonen aan zij die elk weekend tal van wedstrijden in goede banen leiden.

Fairplay is een belangrijk gegeven voor onze club. Zo wordt het steevast opgenomen

in de informatiebrochure die ouders voor de start van elk seizoen mee naar huis krijgen. Het maakt onderdeel uit van de missie en visie van het jeugdbestuur. Waasland-Beveren wil immers niet alleen een kwalitatieve jeugdopleiding aanbieden aan jonge spelers, maar hun ook waarden en normen meegeven. Bij W-B wordt er niet enkel op nationaal niveau gevoetbald, ook

jeugdvoetbal op provinciaal en gewestelijk niveau wordt aangeboden. Waasland-Beveren wil dan ook lokaal verankerd zijn en zijn sociale rol in de gemeenschap vervullen. De club beschouwt het als haar plicht om bij de ontwikkeling van haar jeugdspelers aandacht te schenken aan waarden als respect, verdraagzaamheid en fairplay.

Niet alleen vanuit de jeugdwerking komt de aandacht voor fairplay tot uiting, ook binnen de sociale cel van de club wordt aandacht geschonken aan het thema. Zo organiseert de communitycel van W-B jaarlijks de Open Stadion Cup, een gratis voetbaltoernooi voor kinderen tussen 10 en 16 jaar, georganiseerd in de verschillende wijken van Beveren en Sint-Niklaas. Fairplay staat centraal bij het toernooi. Zo is er niet alleen een sportieve winnaar, maar ook een winnaar van de ‘Fairplay Trofee’.

Fairplay weekend vraagt om respect

tekst en foto’s: Ward Callens

In de weekends van 10 en 11 oktober en 17 en 18 oktober organiseert Waasland-Beveren zijn jaarlijkse fairplay-actie. Doel van het initiatief is om supporters, voetballiefhebbers en familieleden van jeugdspelers, maar ook jeugdspelers zelf aan te zetten tot positivisme en verdraagzaamheid ten aanzien van de scheidsrechter, de spelers, de tegenstander en de andere supporters.

Op 10, 11, 17 en 18 oktober

Page 39: Waasland-Beveren Magazine nr13 (2015-2016)

W-B MAGAZINE | JAARGANG 6 | OKTOBER 2015 39

SPELLETJES

NORMALE VITTER ......................................................................................

CIVIEL MISDOEN ......................................................................................

AVONDEN SNOEREN ......................................................................................

Los volgende anagrammen op

Bij dit spelletje schrijf je de rugnummers op van de drie spelers die we zoeken. Tel die bij mekaar op, zo kom je tot de oplossing van dit spelletje.

Som

.............

Wie is Yaya?

Op welke speler van Waasland-Beveren hebben we het hoofd van ex-SKB-speler Yaya Touré geplakt? Noteer hieronder de rugnummer van die speler.

Cijfer .............

Zoek de 5 verschillen

Bovenstaande afbeeldingen lijken identiek, maar niets is minder waar. De rechtse foto hebben we subtiel bewerkt. Vind jij de 5 verschillen?

Stuur jouw antwoorden door naar [email protected] met vermelding ‘spelletjes’ en maak kans op een duoticket!

Oplossingen magazine augustus

Zoek de 7 verschillenAnagrammen

Farao vol onzin: Floriano Vanzo, rugnummer 28Krenten uithalen: Laurent Henkinet, rugnummer 1Beveelt molliger: Merveille Goblet, rugnummer 18

Wie is Yaya?

Som

47

Yaya was Olivier Myny, rugnummer 32.

Cijfer

32

Page 40: Waasland-Beveren Magazine nr13 (2015-2016)

40

Deel onze passie!Continental - OOiciële Sponsorvan UEFA EURO 2016™

Page 41: Waasland-Beveren Magazine nr13 (2015-2016)

W-B MAGAZINE | JAARGANG 6 | OKTOBER 2015 41

TAXI

IVER YD OE UW

24/24 Taxi Service | Directievervoer | Bedrijfsvervoer

Vervoer van en naar de luchthaven, treinstation, haven

Verhuur van auto of bus (8pers) met chauffeur voor evenementen

Sportevenementen | Snelkoerier van pakjes

DANNY VAN LIEROP+32 (0) 475 79 98 74

[email protected]

www.taxiwaasland.be

Flyer_TaxW

vrijdag 21 augustus 2015 10:29:18

Page 42: Waasland-Beveren Magazine nr13 (2015-2016)

42

W-B SPROKKELS

Zinho GANO (22)° 13-10-1993

Een twintigtal leerlingen van de Sint-Carolusschool uit Sint-Niklaas volgen een stewardsopleiding bij Waasland-Beveren. Het gaat om een stage voor de studenten uit het zevende jaar veiligheidsberoepen. Die richting wordt aangeboden om leerlingen vertrouwd te maken met de aspecten rond verschillende veiligheidsberoepen. Een stage bij politie, brandweer of onze club hoort bij de opleiding.

De studenten krijgen op school eerst het theoretische gedeelte van de stewardsopleiding voorgeschoteld, daarna lopen zij vijf wedstrijden stage bij W-B. Zo krijgen ze een duidelijk beeld van de veiligheidswerking van Waasland-Beveren en de taken van een steward. Tijdens hun stagewedstrijden volgen ze net als alle andere stewards de briefing, waarin ze hun taken meekrijgen voor de betreffende match. Nadien worden ze steeds geëvalueerd door hun peter/meter en de hoofdsteward. Die evaluatie is belangrijk voor hen op na afloop van de stage het getuigschrift voetbalsteward te mogen ontvangen.

Dankzij deze stages krijgt Waasland-Beveren de kans om jongeren vertrouwd te maken met de veiligheid en gastvrijheid in en rond het voetbalstadion en biedt de club hen de mogelijkheid de theorie om te zetten in de praktijk. Zo kunnen de leerlingen écht ervaring opdoen. Na de jaarlijkse stage van de leerlingen van Sint-Carolus, worden steevast enkelen aangeworven als steward blij de club. Je kan dus spreken van een vruchtbare samenwerking tussen school en club.

LEERLINGEN SINT-CAROLUS KRIJGEN STEWARDSOPLEIDING

FIFA MASTERS CUP BIJ W-BOp zaterdag 2 en zondag 3 januari 2016 slaat de FIFA Masters Cup haar tenten op bij Waasland-Beveren. Twee dagen wordt gestreden om de nieuwe FIFA Master te bepalen, de beste FIFA 16-gamer op de PlayStation 4. Zaterdag wordt één-tegen-één gespeeld en zondag twee-tegen-twee.

Sinds vorige editie werkt onze club nauw samen met FIFA Masters, dat ook toernooien organiseert bij Club Brugge, KV Mechelen, Beerschot-Wilrijk, Sint-Truiden en Sporting Lokeren.

De organisatie wordt verzorgd door Waasland-Beveren in nauwe samenwerking met supportersclub WB De Groene. Snel inschrijven, is de boodschap want het aantal deelnemersplaatsen is beperkt!

Inschrijven via www.fifamasterscup.be.

IN MEMORIAM: JAN HUYCKDe uitvaartplechtigheid vond plaats op donderdag 15 oktober in de Onze-Lieve-Vrouwkerk te Lebbeke-centrum en werd bijgewoond door de voltallige spelerskern.

Met droefenis melden wij het overlijden van Jan Huyck, vader van onze ondervoorzitter Dirk Huyck. Hij werd 84 jaar. In naam van het bestuur, de directie, de medewerkers en allen die bij onze club zijn betrokken, wensen wij via deze weg onze deelneming over te maken aan de familie en vrienden.

Waasland-Beveren start in november opnieuw met interne opleidingen voor kandidaat-stewards. Die vinden plaats tussen 7 en 21 november. Het gaat om theoriesessies van in totaal 18 uur. Daarna volgen vijf stagewedstrijden. De club is nog steeds op zoek naar geschikte kandidaten. Interesse? Neem contact op met de veiligheidscel via volgend e-mailadres: [email protected].

Voldoe je aan onderstaande voorwaarden en wil jij graag je steentje bijdragen voor onze club? Twijfel dan niet en dien je kandidatuur in.

• Je bent minimaal 18 jaar.• Je bent in het bezit van een getuigschrift goed gedrag en zeden.• Je hebt gedurende 5 jaar voorafgaand aan de aanwerving geen burgerlijk, administratief • of gerechtelijk stadionverbod gehad.• Je voldoet aan de fysieke vereisten. Elk jaar dient men een medisch attest binnen te •brengen.• Je beschikt over een geschikt psychologisch profiel. Dat profiel kan worden geëvalueerd • door de veiligheidsverantwoordelijke, hoofdsteward of politieofficier op basis van een

onderhoud met de kandidaat.

Na een opleiding van 5 wedstrijden als kandidaat-steward word je geëvalueerd. Is die evaluatie positief, dan heten we je van harte welkom en kan je aan de slag als volwaardig steward! Lijkt het je wat om deel uit te maken van ons enthousiast stewardteam, stuur dan een mailtje naar [email protected] met vermelding van volgende gegevens: naam en voornaam, geboortedatum, geboorteplaats, adres, telefoonnummer en motivatie.

VOLG ONZE OPLEIDING, WORD STEWARD!

Page 43: Waasland-Beveren Magazine nr13 (2015-2016)

W-B MAGAZINE | JAARGANG 6 | OKTOBER 2015 43

SOCIALE MEDIA

facebook

7.886waaslandbeveren.official

twitter

5.440@WaaslandBeveren

Instagram

1.188waaslandbeveren.official

VOLG ONS!

U heeft het wellicht al opgemerkt: er prijken sinds enkele weken nieuwe publiciteitspanelen aan de dakrand van tribune 3. Met de nieuwe, felgele reclamewand van Kontrimo nv, werd het jarenlange partnerschip tussen onze club en de stellingbouwer letterlijk en figuurlijk in de verf gezet. En het resultaat mag er volgens onze bescheiden mening zeker wezen!

NIEUWE STADIONRECLAME VOOR KONTRIMO

DANKBAARHEID

Een klein gebaarkost weinig moeite en geen geldzoveel licht en krachtdat het verzachtvriendschap komt recht uit het hartstraal het uitonbekommerd met veel geluidkoester het momentmet liefde, overgave en warmtehet brengt je dichterbevrijd en lichter

vertrouw en geloofin die ene persoondans de wereld rondmet licht en klankenspelachter een eindeloze horizonver

wees dankbaarvoor al wat het leven te bieden heeftharmonie, overvloed, vriendschaphet smaakt naar gelukomarm de pijndie in kilte versmachtgeef verlies een plaats, wanneer herinneringentranen hebben opgedroogddan ben je bevrijdonder een hemeldie altijd in lichterlaaier staat

Patrick Rottier

Page 44: Waasland-Beveren Magazine nr13 (2015-2016)

BVB

AB

VBA

www.tifre.be

03/755 51 08

Kies elke dagvoor oranje!

Heidebaan 10A (N70 ter hoogte van de Passtraat) - 9100 Sint-NiklaasTel: 03 780 34 70 - fax: 03 780 34 78 - [email protected]

ING Kantoor HeidebaanJohan Ruts & Vanessa Coppens

FSM

A 0

6065

7 cA

-cB