Waarschoot ophaalkalender 2015

22
OENSDAG OPHALING DO HV P&K PMD HV HV P&K PMD HV Ophaalkalender ivm magazine INTEGRAAL VERANTWOORD MILIEUBEHEER DRIEMAANDELIJKSE UITGAVE NR. 4/2014 DECEMBER 2014 Dit IVMMagazine bevat uw ophaalkalender 2015! EEN UITGAVE VAN DE INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND. VERSCHIJNT IN AALTER, ASSENEDE, DEINZE, DE PINTE, EEKLO, EVERGEM, GAVERE, KAPRIJKE, KNESSELARE, LOVENDEGEM, MALDEGEM, MERELBEKE, NAZARETH, NEVELE, SINT-LAUREINS, SINT-MARTENS-LATEM, WAARSCHOOT, ZOMERGEM EN ZULTE 2015 H o u dit m ag azin e g oe d bij ! v.u. Koen Loete, voorzitter IVM o.v. Sint-Laureinsesteenweg 29 9900 Eeklo lay-out kalender: Artoos-www.artoos.be - gedrukt door drukkerij Artoos contacteer IVM op 09 377 82 11 of via [email protected] – www.ivmmilieubeheer.be Waarschoot

description

Waarschoot ophaalkalender afval 2015

Transcript of Waarschoot ophaalkalender 2015

Page 1: Waarschoot ophaalkalender 2015

VR 01 Dag van de Arbeid

ZA 02

ZO 03

MA 04

DI 05

WO 06

DO 07

VR 08

ZA 19

ZO 10

MA 11

DI 12

WO 13

DO 14 O.L.H. Hemelvaart

VR 15

ZA 16

ZO 17

MA 18

DI 19

WO 20

DO 21

VR 22

ZA 23

ZO 24 Pinksteren

MA 25 Pinkstermaandag

DI 26

WO 27

DO 28

VR 29

ZA 30

ZO 31

OPHALING WOENSDAG OPHALING DONDERDAG

HVHV

PMD HV P&K

PMD HV P&K

HVHV

PMD HV P&KPMD HV P&K

Ophaalkalender

ivmmagazineINTEGRAAL VERANTWOORD MILIEUBEHEERDRIEMAANDELIJKSE UITGAVENR. 4/2014DECEMBER 2014

DitIVMMagazine bevat uwophaalkalender 2015!

EEN UITGAVE VAN DE INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND.

VERSCHIJNT IN AALTER, ASSENEDE, DEINZE, DE PINTE, EEKLO, EVERGEM, GAVERE, KAPRIJKE, KNESSELARE, LOVENDEGEM, MALDEGEM, MERELBEKE, NAZARETH, NEVELE, SINT-LAUREINS, SINT-MARTENS-LATEM, WAARSCHOOT, ZOMERGEM EN ZULTE

2015

Hou dit

mag

azin

e go

ed b

ij !

v.u. Koen Loete, voorzitter IVM o.v. Sint-Laureinsesteenweg 29 9900 Eeklolay-out kalender: Artoos-www.artoos.be - gedrukt door drukkerij Artooscontacteer IVM op 09 377 82 11 of via [email protected] – www.ivmmilieubeheer.be

WaarschootGeen brol rond

de glasbol

Afval achterlaten bij de glasbol is sluikstorten.Wie betrapt wordt, betaalt zware boetes.

Dus, hou het proper en goedkoper!

Page 2: Waarschoot ophaalkalender 2015

2 - ivmmagazine

Het laatste IVMMagazine van het kalenderjaar bevat tradi-tiegetrouw de ophaalkalender voor het volgende jaar. U vindt in deze kalender alle ophaaldata en informatie over openings-uren en sluitingsdagen van het recyclagepark, maar ook uitleg over de sorteerregels voor fl ink wat afval- en materiaalstromen. Het magazine informeert tevens over het correct aanbieden van afvalfracties en geeft suggesties om afvalstromen te voorkomen

of te scheiden met oog op opti-male recyclage. Hierdoor is deze publicatie een heuse afvalgids, interessant om bij te houden.

De ophaalkalender is in digitale vorm te raadplegen op de stede-lijke of gemeentelijke website of op www.ivmmilieubeheer.be Via deze laatste kan de kalender ook worden geïmporteerd in een outlook kalender. Ook via de handige gratis app Recycle! weet je altijd en overal wat je waar en

wanneer kan sorteren. Mocht u het nog niet hebben gedaan, download dan snel deze slimme app.

U kunt met vragen over afval-preventie, sorteren of recycleren uiteraard ook steeds bij de IVM terecht op het gratis nummer 0800 13 580 of via het e-loket van de website.

Koen Loete,Voorzitter IVM

Respecteer de ophaaldag en het ophaaluur

In het gemeentelijk politiereglement staat wanneer u de afvalstoff en mag buitenplaatsen. Dit verschilt van gemeente tot gemeente. U vindt deze informatie op de ophaalkalender.Wie te vroeg het afval buiten plaatst zorgt voor sluikstorten. Wie na de ophaling het niet opgehaalde materiaal niet terug binnen neemt, bezondigt zich eveneens aan sluikstorten.De ophaaldagen staan op de ophaalkalender, de gemeentelijke website, www.ivmmilieubeheer.be of de app Recycle!

Houd rekening met de maximum toegelaten hoeveelheid

Ophalers hebben het recht om het teveel aangeboden materiaal te weigeren. Wat zeggen de voorschriften:

¡ restafval: per 14 dagen mogen max. 4 zakken van 60 liter worden aangeboden

¡ PMD: per ophaling zijn max. 4 zakken van 60 liter toegelaten ¡ papier&karton: per ophaling beperkt tot een volume van

max. 1 m³

Geen scherpe of gevaarlijke voorwerpen in de PMD- of restafvalzak!

Jaarlijks krijgen ophalers met snij- en prikwonden te kampen en zorgen sommige ongevallen voor arbeidsongeschiktheid. Ban daarom àlle scherpe of gevaarlijke voorwerpen uit de PMD- of restafvalzak

Iedereen wint bij een vlotte en correcte afvalophaling

AFVAL DAT AAN HUIS WORDT OPGEHAALD: HET BLIJFT EEN LUXE DIENSTVERLENING. DIT ALLES DANKZIJ DE INZET VAN TIENTALLEN LADERS EN CHAUFFEURS DIE DAG IN DAG UIT, ONGEACHT DE WEERSOMSTANDIGHEDEN IN DE WEER ZIJN OM

AFVAL- EN MATERIAALSTROMEN VEILIG EN TIJDIG OP TE HALEN EN NAAR DE VERWERKINGSINSTALLATIES TE BRENGEN.OPDAT ALLES VEILIG, CORRECT EN SNEL KAN WORDEN OPGEHAALD, ZIJN ER SPELREGELS NODIG.

BOVENDIEN GARANDEERT EEN VLOTTE OPHALING EEN VEILIGE SITUATIE OP TROTTOIR EN DE RIJWEG. HET IS DAAROM VAN BELANG VOLGENDE AFSPRAKEN NA TE LEVEN.

Ook KGA mag niet in de zak omdat verpakkingen kunnen openscheuren waardoor ophalers risico lopen op brand- of andere wonden.Wanneer ophalers zich verwonden wordt een PV opgemaakt en kan de inwoner die de PMD- of restafvalzak heeft buiten-geplaatst aansprakelijk worden gesteld voor het ongeval. Beter voorkomen dan genezen dus!

NIET in de zak: ¡ spaarlampen ze mogen gratis naar het recyclage-

park worden gebracht of bij aankoop van nieuwe worden ingeruild bij de verkoper

¡ gebruikte injectienaalden ze moeten in een naaldbox worden ingezameld. Een volle naaldbox moet nadien met het KGA worden meegegeven (dat is gratis!)

¡ gebroken tl-lampen zijn gevaarlijk afval en horen bij het KGA

¡ glas, aardewerk … horen thuis op het recyclagepark ¡ oude of vervallen geneesmiddelen moeten naar de

apotheker worden gebracht ¡ verpakkingen die gevaarlijke producten bevatten of

hebben bevat horen altijd bij het KGA. Kijk daarom steeds naar het gevarensymbool op de verpakking, want verpakkingen met bijtende, explosieve, corrosie-ve, ontvlambare of giftige inhoud zijn steeds KGA!

Page 3: Waarschoot ophaalkalender 2015

3 - ivmmagazine

Houd rekening met het gewicht van het aangeboden afval!

Uit respect voor de ergonomie en de gezondheid van de opha-lers, wordt gevraagd het gewicht van de aangeboden afval- en materiaalstromen binnen maximumgrenzen te houden.

¡ Restafvalzakken die meer wegen dan 16 kg kunnen door de ophaler worden geweigerd! Deze zakken krijgen een rode sticker en mogen bij een volgende ophaling énkel aangebo-den worden wanneer ze minder dan 16 kg wegen. De inwoner die de te zware zak heeft aangeboden is dus verplicht deze zak terug binnen te nemen, want anders wordt dit sluikstorten.

¡ Grofvuil moet door 2 mensen kunnen worden gemani-puleerd. De stukken grofvuil mogen daarom max. 60 kg wegen en 2 meter lang zijn.

¡ In gemeenten en steden waar snoeihout wordt opgehaald, worden vaak maximum afmetingen en gewicht voorge-schreven. Raadpleeg hiervoor de ophaalkalender.

¡ Voor papier&karton wordt gevraagd om de samengebon-den stapels of dozen gevuld met papier, niet te zwaar te maken zodat een belader deze gemakkelijk kan tillen.

Storm op komst?

Bij stormweer afval ophalen is voor de ophalers al helemaal geen pretje. Daarom volgende tips:

¡ Bind de PMD- en restafvalzakken goed dicht zodat ze bij het omvallen niet openvallen en er geen afval op de stoep terechtkomt.

¡ Papier & karton moet u altijd goed vastbinden, tenzij u het in een doos kan stoppen. Zorg er voor dat de ophaler de doos nog kan tillen. Houd er ook rekening mee dat een nat-te doos papier&karton zwaar weegt en moeilijk hanteer-baar is. Sluit de doos goed af, zodat het papier er niet kan uitwaaien.

¡ Mocht u stukken grofvuil hebben die gemakkelijk kunnen omverwaaien, leg deze dan preventief neer zodat ze niet kunnen omvallen en geen gevaar vormen voor voorbijgan-gers of voertuigen.

Wat als winterweer de ophaling van afval verstoort?

Sneeuwval, ijzel en gladde wegen kunnen de afvalophaling ver-storen. U houdt daarom best rekening met volgende afspraken:

¡ De ophalers proberen bij glad weer altijd eerst de centrum-straten te bedienen.

¡ Vervolgens gaat men in concentrische cirkels verder wer-ken naar de buitenkant van de gemeente (dus: buitenwijken en landelijke gebieden worden later bediend).

¡ Hierdoor kan van het normale uur van ophaling worden af-geweken: de tijdstippen van ophaling kunnen dus verschillen van wat gebruikelijk is, afhankelijk van de omstandigheden. Tijdig afval buitenplaatsen is dus aangewezen.

¡ De chauff eur oordeelt of het veilig is een straat in te rijden. Het is niet omdat sommige voertuigen door de straat kun-nen passeren, dat een ophaalwagen dit ook kan.

¡ Het is niet omdat een ophaalwagen de straat in kan, dat de voetpaden goed toegankelijk zijn voor de laders. Daardoor kunnen op sommige plaatsen, waar het trottoir gevaarlijk glad is, de afvalstoff en blijven staan. De veiligheid van de lader primeert.

¡ Indien het afval niet is opgehaald, neemt u dit terug binnen want er worden geen inhaalrondes voorzien.

Ook u kunt een steentje bijdragen, door de voetpaden voor uw woning sneeuw- en ijsvrij te maken. Dit is trouwens een wettelijke verplichting. De ophalers, evenals de postbode en uw passerende buren zullen u hiervoor dankbaar zijn!

Op www.ivmmilieubeheer.be wordt actuele informatie gegeven over ophalingen bij gladheid of bij barre wintertoestanden.

Page 4: Waarschoot ophaalkalender 2015

Ateljee

Meetjesland Ateljee

Meetjesland

4 - ivmmagazine

Kapers op de kust.

Afval- en materiaalstromen mogen énkel door door het stads- of gemeentebestuur erkende ophalers worden ingezameld.Voor restafval, grofvuil, gft, PMD, papier&karton en glasafval, evenals voor de wijkinzamelingen van KGA zijn dit ophalers die door de IVM zijn aangesteld. Voor overige afval- of materiaal-stromen (bijvoorbeeld textiel, snoeihout) geeft de gemeente of stad een toelating aan ophaalfi rma’s.Toch merken we dat regelmatig niet-erkende ophalers via een ‘snelbrie� e’ inwoners aanmoedigen om op een bepaalde dag afval- en materiaalstromen buiten te zetten, die nadien door

deze ophaler (al is het vaak niet te traceren om wie het gaat) worden meegenomen.Onder meer bij textielophalingen gebeurt het vaak dat andere ophalers dan door de gemeente erkende ophaalfi rma’s op de dag van de textielophaling het materiaal voor de neus van de erkende ophaler wegkapen. We vragen daarom aan iedereen om een oogje in het zeil te houden en de politie te verwittigen wanneer er onregelmatigheden worden vastgesteld.

De Kringwinkel: een oplossing voor voorwerpen die nog bruikbaar zijn.

De Kringwinkel aanvaardt gratis herbruikbare voorwerpen. Het moet wel gaan om spullen die in goede staat zijn en die iemand anders nog kan gebruiken. Voor elektrotoestellen wordt een uitzondering gemaakt: als Recupel-inzamelpunt aanvaardt de Kringwinkel ook defecte toestellen. Producten die omwille van verkoopbaarheid en wetgeving niet mogen worden doorverkocht, worden eveneens geweigerd. Gekopieerde cd’s, dvd’s en video’s zijn hiervan een voorbeeld.

Een overzicht van wat NIET wordt aanvaard:

TEXTIEL ¡ vuile of kapotte kledij en textiel

HUISRAAD ¡ kapot, beschadigd, onvolledig en niet afzonderlijk

bruikbaar materiaal ¡ vervuilde of onvolledige babyspullen ¡ kinderzitjes die niet voldoen aan de veiligheidsnormen

WITGOED ¡ accumulatievuren ¡ inktpatronen ¡ meubelnaaimachines

KGA ¡ alle KGA zoals spuitbussen, batterijen, verf, …

MEUBELS ¡ bevuilde, kapotte of versleten meubels ¡ onvolledige meubels ¡ wollen en vuile matrassen

DOE-HET-ZELF ¡ defect, onvolledig of bevuild materiaal ¡ bevuild of kapot sanitair ¡ neonlampen, gloeilampen, tl-lampen

SPEELGOED ¡ speelgoed dat kapot, onvolledig of vervuild is

VRIJE TIJD ¡ gekopieerde cassettes, cd’s, dvd’s en video’s en hun

lege doosjes ¡ ski- en surfmateriaal

Page 5: Waarschoot ophaalkalender 2015

Ophaalkalender 2015Waarschoot

Page 6: Waarschoot ophaalkalender 2015

OPHALING WOENSDAG OPHALING DONDERDAG

PMD HV P&K

PMD HV P&K

PMD HV P&K

HV

HV

HV

PMD HV P&K

HV

KGA KGA

DO 01 Nieuwjaar

VR 02

ZA 03

ZO 04

MA 05

DI 06

WO 07

DO 08

VR 09

ZA 10

ZO 11

MA 12

DI 13

WO 14

DO 15

VR 16

ZA 17

ZO 18

MA 19

DI 20

WO 21

DO 22

VR 23

ZA 24

ZO 25

MA 26

DI 27

WO 28

DO 29

VR 30

ZA 31

Januari 2015

Openingsuren recyclageparkma (enkel voor KMO’s): 13.30 u - 17 u di — — wo 9 u - 12 u 14 u - 16.30 u do — — vr 8.30 u - 12 u — za 9 u - 12 u 14 u - 17 u

Het recyclagepark is gelegen aan het Stationsplein.

Het recyclagepark is gesloten op wettelijke feestdagen.

Plaats het restafval, papier en karton en PMD dichtgebonden en duidelijk zichtbaar op de stoep vóór 7 u ‘s morgens. Het selectief afval mag ten vroegste de dag vóór de restafvalophaling vanaf 18 u op de stoep geplaatst worden. Voor meer informatie, contacteer de dienst grondgebiedszaken - sectie milieu op het telefoonnummer 09 250 59 17.

Huisvuil Papier en karton

KGAPMD

Sluitingsdag recyclageparkDit is géén

PMD

Recycle!Download nu de gratis app

Dankzij deze slimme app weet je perfect wat je waar en wanneer kan sorteren. Download Recycle! gratis voor iPhone en Android. Surf naar www.ophaalkalender.be voor meer info.

Recycle!Recycle!

FOS-adv APP H16xB9.indd 1 7/11/13 16:28

Page 7: Waarschoot ophaalkalender 2015

OPHALING WOENSDAG OPHALING DONDERDAG

PMD HV P&K

PMD HV P&K

PMD HV P&K

HV

HV

HV

PMD HV P&K

HV

KGA KGA

ZO 01

MA 02

DI 03

WO 04

DO 05

VR 06

ZA 07

ZO 08

MA 09

DI 10

WO 11

DO 12

VR 13

ZA 14

ZO 15

MA 16

DI 17

WO 18

DO 19

VR 20

ZA 21

ZO 22

MA 23

DI 24

WO 25

DO 26

VR 27

ZA 28

Februari 2015

Openingsuren recyclagepark

Het recyclagepark is gelegen aan het Stationsplein.

Het recyclagepark is gesloten op wettelijke feestdagen.

ma (enkel voor KMO’s): 13.30 u - 17 u di — — wo 9 u - 12 u 14 u - 16.30 u do — — vr 8.30 u - 12 u — za 9 u - 12 u 14 u - 17 u

Plaats het restafval, papier en karton en PMD dichtgebonden en duidelijk zichtbaar op de stoep vóór 7 u ‘s morgens. Het selectief afval mag ten vroegste de dag vóór de restafvalophaling vanaf 18 u op de stoep geplaatst worden. Voor meer informatie, contacteer de dienst grondgebiedszaken - sectie milieu op het telefoonnummer 09 250 59 17.

Huisvuil Papier en karton

KGAPMD

Dit is géén PMD

Page 8: Waarschoot ophaalkalender 2015

OPHALING WOENSDAG OPHALING DONDERDAG

PMD HV P&K

HV

HV

HV

PMD HV P&K

PMD HV P&K

PMD HV P&KHV

KGA KGA

ZO 01

MA 02

DI 03

WO 04

DO 05

VR 06

ZA 07

ZO 08

MA 09

DI 10

WO 11

DO 12

VR 13

ZA 14

ZO 15

MA 16

DI 17

WO 18

DO 19

VR 20

ZA 21

ZO 22

MA 23

DI 24

WO 25

DO 26

VR 27

ZA 28

ZO 29

MA 30

DI 31

Maart 2015

Openingsuren recyclageparkma (enkel voor KMO’s): 13.30 u - 17 u di — — wo 9 u - 12 u 14 u - 16.30 u do — — vr 8.30 u - 12 u — za 9 u - 12 u 14 u - 17 u

Plaats het restafval, papier en karton en PMD dichtgebonden en duidelijk zichtbaar op de stoep vóór 7 u ‘s morgens. Het selectief afval mag ten vroegste de dag vóór de restafvalophaling vanaf 18 u op de stoep geplaatst worden. Voor meer informatie, contacteer de dienst grondgebiedszaken - sectie milieu op het telefoonnummer 09 250 59 17.

Huisvuil Papier en karton

KGAPMD

Het recyclagepark is gelegen aan het Stationsplein.

Het recyclagepark is gesloten op wettelijke feestdagen.

Dit is géén PMD

Page 9: Waarschoot ophaalkalender 2015

OPHALING WOENSDAG OPHALING DONDERDAGPMD HV P&K

KGA KGA

HV

HV

HV

HV

PMD HV P&K

PMD HV P&K

HV

PMD HV P&K

PMD HV P&K

WO 01

DO 02

VR 03

ZA 04

ZO 05 Pasen

MA 06 Paasmaandag

DI 07

WO 08

DO 09

VR 10

ZA 11

ZO 12

MA 13

DI 14

WO 15

DO 16

VR 17

ZA 18

ZO 19

MA 20

DI 21

WO 22

DO 23

VR 24

ZA 25

ZO 26

MA 27

DI 28

WO 29

DO 30

April 2015

Openingsuren recyclageparkma (enkel voor KMO’s): 15.30 u - 19 u di — — wo 9 u - 12 u 14 u - 16.30 u do — — vr — 15.30 u - 19 u za 9 u - 12 u 14 u - 17 u

Plaats het restafval, papier en karton en PMD dichtgebonden en duidelijk zichtbaar op de stoep vóór 7 u ‘s morgens. Het selectief afval mag ten vroegste de dag vóór de restafvalophaling vanaf 18 u op de stoep geplaatst worden. Voor meer informatie, contacteer de dienst grondgebiedszaken - sectie milieu op het telefoonnummer 09 250 59 17.

Huisvuil Papier en karton

KGAPMD

SlSluitingsdag recyclageparkHet recyclagepark is gelegen aan het Stationsplein.

Het recyclagepark is gesloten op wettelijke feestdagen.

Dit is géén PMD

Page 10: Waarschoot ophaalkalender 2015

OPHALING WOENSDAG OPHALING DONDERDAG

HV

HV

PMD HV P&K

PMD HV P&K

PMD HV P&K

HV

PMD HV P&K

KGA KGA

TEXTIEL

VR 01 Dag van de Arbeid

ZA 02

ZO 03

MA 04

DI 05

WO 06

DO 07

VR 08

ZA 09

ZO 10

MA 11

DI 12

WO 13

DO 14 O.L.H. Hemelvaart

VR 15

ZA 16

ZO 17

MA 18

DI 19

WO 20

DO 21

VR 22

ZA 23

ZO 24 Pinksteren

MA 25 Pinkstermaandag

DI 26

WO 27

DO 28

VR 29

ZA 30

ZO 31

TEXTIELHV

Mei 2015

Textiel Openingsuren recyclageparkma (enkel voor KMO’s): 15.30 u - 19 u di — — wo 9 u - 12 u 14 u - 16.30 u do — — vr — 15.30 u - 19 u za 9 u - 12 u 14 u - 17 u

Plaats het restafval, papier en karton en PMD dichtgebonden en duidelijk zichtbaar op de stoep vóór 7 u ‘s morgens. Het selectief afval mag ten vroegste de dag vóór de restafvalophaling vanaf 18 u op de stoep geplaatst worden. Voor meer informatie, contacteer de dienst grondgebiedszaken - sectie milieu op het telefoonnummer 09 250 59 17.

Huisvuil Papier en karton

KGAPMD

Het recyclagepark is gelegen aan het Stationsplein.

Het recyclagepark is gesloten op wettelijke feestdagen.

Sluitingsdag recyclageparkDit is géén

PMD

Geen drankzakjes in dein de blauwe blauwe zak! zak!

Drankzakjes horen niet bij PMD. PMD staat enkel voor Plastic fl essen en fl acons, Metalen verpakkingen en Drankkartons. Snel geleerd, vlot gesorteerd!

Page 11: Waarschoot ophaalkalender 2015

OPHALING WOENSDAG OPHALING DONDERDAG

HV

PMD HV P&K

PMD HV P&K

PMD HV P&KHV

HV

HV

PMD HV P&K

KGA KGA

MA 01

DI 02 Inzameling landbouwfolie op RP: 8.30 u - 12 u

WO 03

DO 04

VR 05

ZA 06

ZO 07

MA 08

DI 09

WO 10

DO 11

VR 12

ZA 13

ZO 14

MA 15

DI 16

WO 17

DO 18

VR 19

ZA 20

ZO 21

MA 22

DI 23

WO 24

DO 25

VR 26

ZA 27

ZO 28

MA 29

DI 30

Juni 2015

Openingsuren recyclageparkma (enkel voor KMO’s): 15.30 u - 19 u di — — wo 9 u - 12 u 14 u - 16.30 u do — — vr — 15.30 u - 19 u za 9 u - 12 u 14 u - 17 u

Plaats het restafval, papier en karton en PMD dichtgebonden en duidelijk zichtbaar op de stoep vóór 7 u ‘s morgens. Het selectief afval mag ten vroegste de dag vóór de restafvalophaling vanaf 18 u op de stoep geplaatst worden. Voor meer informatie, contacteer de dienst grondgebiedszaken - sectie milieu op het telefoonnummer 09 250 59 17.

Huisvuil Papier en karton

KGAPMD

Het recyclagepark is gelegen aan het Stationsplein.

Het recyclagepark is gesloten op wettelijke feestdagen.

Sluitingsdag recyclageparkDit is géén

PMD

Page 12: Waarschoot ophaalkalender 2015

OPHALING WOENSDAG OPHALING DONDERDAGHV

HV

HV

HV

HV

PMD HV P&K

PMD HV P&K

PMD HV P&K

PMD HV P&K

PMD HV P&K

KGA KGA

WO 01

DO 02

VR 03

ZA 04

ZO 05

MA 06

DI 07

WO 08

DO 09

VR 10

ZA 11 Vlaamse Feestdag

ZO 12

MA 13

DI 14

WO 15

DO 16

VR 17

ZA 18

ZO 19

MA 20

DI 21 Nationale Feestdag

WO 22

DO 23

VR 24

ZA 25

ZO 26

MA 27

DI 28

WO 29

DO 30

VR 31

Juli 2015

Sluitingsdag recyclagepark

Openingsuren recyclageparkma (enkel voor KMO’s): 15.30 u - 19 u di — — wo 9 u - 12 u 14 u - 16.30 u do — — vr — 15.30 u - 19 u za 9 u - 12 u 14 u - 17 u

Plaats het restafval, papier en karton en PMD dichtgebonden en duidelijk zichtbaar op de stoep vóór 7 u ‘s morgens. Het selectief afval mag ten vroegste de dag vóór de restafvalophaling vanaf 18 u op de stoep geplaatst worden. Voor meer informatie, contacteer de dienst grondgebiedszaken - sectie milieu op het telefoonnummer 09 250 59 17.

Huisvuil Papier en karton

KGAPMD

Het recyclagepark is gelegen aan het Stationsplein.

Het recyclagepark is gesloten op wettelijke feestdagen.

Dit is géén PMD

Page 13: Waarschoot ophaalkalender 2015

OPHALING WOENSDAG OPHALING DONDERDAG

PMD HV P&K

PMD HV P&K

PMD HV P&K

PMD HV P&K

HV

HV

HV

HV

KGA KGA ZA 01

ZO 02

MA 03

DI 04

WO 05

DO 06

VR 07

ZA 08

ZO 09

MA 10

DI 11

WO 12

DO 13

VR 14

ZA 15 O.L.V. Hemelvaart

ZO 16

MA 17

DI 18

WO 19

DO 20

VR 21

ZA 22

ZO 23

MA 24

DI 25

WO 26

DO 27

VR 28

ZA 29

ZO 30

MA 31

Augustus 2015

Sluitingsdag recyclagepark Sluitingsdag recyclagepark

Openingsuren recyclageparkma (enkel voor KMO’s): 15.30 u - 19 u di — — wo 9 u - 12 u 14 u - 16.30 u do — — vr — 15.30 u - 19 u za 9 u - 12 u 14 u - 17 u

Plaats het restafval, papier en karton en PMD dichtgebonden en duidelijk zichtbaar op de stoep vóór 7 u ‘s morgens. Het selectief afval mag ten vroegste de dag vóór de restafvalophaling vanaf 18 u op de stoep geplaatst worden. Voor meer informatie, contacteer de dienst grondgebiedszaken - sectie milieu op het telefoonnummer 09 250 59 17.

Huisvuil Papier en karton

KGAPMD

Het recyclagepark is gelegen aan het Stationsplein.

Het recyclagepark is gesloten op wettelijke feestdagen.

Dit is géén PMD

Page 14: Waarschoot ophaalkalender 2015

OPHALING WOENSDAG OPHALING DONDERDAG

PMD HV P&K

PMD HV P&K

PMD HV P&K

PMD HV P&K

HV

HV

HV

KGA KGA

TEXTIEL

DI 01

WO 02

DO 03

VR 04

ZA 05

ZO 06

MA 07

DI 08

WO 09

DO 10

VR 11

ZA 12

ZO 13

MA 14

DI 15

WO 16

DO 17

VR 18

ZA 19

ZO 20

MA 21

DI 22

WO 23

DO 24

VR 25

ZA 26

ZO 27

MA 28

DI 29

WO 30

HV TEXTIEL

PMD HV P&K

September 2015

Textiel Openingsuren recyclageparkma (enkel voor KMO’s): 15.30 u - 19 u di — — wo 9 u - 12 u 14 u - 16.30 u do — — vr — 15.30 u - 19 u za 9 u - 12 u 14 u - 17 u

Plaats het restafval, papier en karton en PMD dichtgebonden en duidelijk zichtbaar op de stoep vóór 7 u ‘s morgens. Het selectief afval mag ten vroegste de dag vóór de restafvalophaling vanaf 18 u op de stoep geplaatst worden. Voor meer informatie, contacteer de dienst grondgebiedszaken - sectie milieu op het telefoonnummer 09 250 59 17.

Huisvuil Papier en karton

KGAPMD

Het recyclagepark is gelegen aan het Stationsplein.

Het recyclagepark is gesloten op wettelijke feestdagen.

Dit is géén PMD

Page 15: Waarschoot ophaalkalender 2015

OPHALING WOENSDAG OPHALING DONDERDAG

KGA KGA

HV

PMD HV P&K

PMD HV P&K

PMD HV P&KHV

HV

HV

HV

PMD HV P&K

DO 01

VR 02

ZA 03

ZO 04

MA 05

DI 06

WO 07

DO 08

VR 09

ZA 10

ZO 11

MA 12

DI 13

WO 14

DO 15

VR 16

ZA 17

ZO 18

MA 19

DI 20

WO 21

DO 22

VR 23

ZA 24

ZO 25

MA 26

DI 27

WO 28

DO 29

VR 30

ZA 31

Oktober 2015

Openingsuren recyclageparkma (enkel voor KMO’s): 13.30 u - 17 u di — — wo 9 u - 12 u 14 u - 16.30 u do — — vr 8.30 u - 12 u — za 9 u - 12 u 14 u - 17 u

Plaats het restafval, papier en karton en PMD dichtgebonden en duidelijk zichtbaar op de stoep vóór 7 u ‘s morgens. Het selectief afval mag ten vroegste de dag vóór de restafvalophaling vanaf 18 u op de stoep geplaatst worden. Voor meer informatie, contacteer de dienst grondgebiedszaken - sectie milieu op het telefoonnummer 09 250 59 17.

Huisvuil Papier en karton

KGAPMD

Het recyclagepark is gelegen aan het Stationsplein.

Het recyclagepark is gesloten op wettelijke feestdagen.

Dit is géén PMD

Page 16: Waarschoot ophaalkalender 2015

OPHALING WOENSDAG OPHALING DONDERDAG

HV

HV

HV

HV

PMD HV P&K

PMD HV P&K

PMD HV P&K

PMD HV P&K

KGA KGA

ZO 01 Allerheiligen

MA 02

DI 03

WO 04

DO 05

VR 06

ZA 07

ZO 08

MA 09

DI 10

WO 11 Wapenstilstand

DO 12

VR 13

ZA 14

ZO 15

MA 16

DI 17

WO 18

DO 19

VR 20

ZA 21

ZO 22

MA 23

DI 24 Inzameling landbouwfolie op RP: 8.30 u - 12 u

WO 25

DO 26

VR 27

ZA 28

ZO 29

MA 30

November 2015

Openingsuren recyclageparkma (enkel voor KMO’s): 13.30 u - 17 u di — — wo 9 u - 12 u 14 u - 16.30 u do — — vr 8.30 u - 12 u — za 9 u - 12 u 14 u - 17 u

Plaats het restafval, papier en karton en PMD dichtgebonden en duidelijk zichtbaar op de stoep vóór 7 u ‘s morgens. Het selectief afval mag ten vroegste de dag vóór de restafvalophaling vanaf 18 u op de stoep geplaatst worden. Voor meer informatie, contacteer de dienst grondgebiedszaken - sectie milieu op het telefoonnummer 09 250 59 17.

Huisvuil Papier en karton

KGAPMD

Sluitingsdag recyclageparkHet recyclagepark is gelegen aan het Stationsplein.

Het recyclagepark is gesloten op wettelijke feestdagen.

Dit is géén PMD

Geen brol rond de glasbol

Afval achterlaten = sluikstortenWie hierop betrapt wordt, betaalt zware boetes!Dus, hou het proper en goedkoper!

FOST-02486-IVM-Brol Rond Bol-h16xb9.indd 1 7/11/13 16:24

Page 17: Waarschoot ophaalkalender 2015

OPHALING WOENSDAG OPHALING DONDERDAG

HV

HV

HV

HV

HV

PMD HV P&K

PMD HV P&K

PMD HV P&K

PMD HV P&K

PMD HV P&K

KGA KGA

DI 01

WO 02

DO 03

VR 04

ZA 05

ZO 06

MA 07

DI 08

WO 09

DO 10

VR 11

ZA 12

ZO 13

MA 14

DI 15

WO 16

DO 17

VR 18

ZA 19

ZO 20

MA 21

DI 22

WO 23

DO 24

VR 25 Kerstmis

ZA 26

ZO 27

MA 28

DI 29

WO 30

DO 31

December 2015

Openingsuren recyclageparkma (enkel voor KMO’s): 13.30 u - 17 u di — — wo 9 u - 12 u 14 u - 16.30 u do — — vr 8.30 u - 12 u — za 9 u - 12 u 14 u - 17 u

Plaats het restafval, papier en karton en PMD dichtgebonden en duidelijk zichtbaar op de stoep vóór 7 u ‘s morgens. Het selectief afval mag ten vroegste de dag vóór de restafvalophaling vanaf 18 u op de stoep geplaatst worden. Voor meer informatie, contacteer de dienst grondgebiedszaken - sectie milieu op het telefoonnummer 09 250 59 17.

Huisvuil Papier en karton

KGAPMD

Sluitingsdag recyclageparkHet recyclagepark is gelegen aan het Stationsplein.

Het recyclagepark is gesloten op wettelijke feestdagen.

Sluitingsdag recyclageparkDit is géén

PMD

Page 18: Waarschoot ophaalkalender 2015

Gemeentelijke infoHet recyclagepark is gelegen aan het Stationsplein.

Openingsuren:

ZOMERPERIODE (1 april tot 30 september)maandag (enkel voor KMO’s): 15.30 u tot 19 uwoensdag: 9 u tot 12 u 14 u tot 16.30 uvrijdag: 15.30 u tot 19 uzaterdag: 9 u tot 12 u 14 u tot 17 u

WINTERPERIODE (1 oktober tot 31 maart)maandag (enkel voor KMO’s): 13.30 u tot 17 uwoensdag: 9 u tot 12 u 14 u tot 16.30 uvrijdag: 8.30 u tot 12 uzaterdag: 9 u tot 12 u 14 u tot 17 u

Het recyclagepark is gesloten op wettelijke feestdagen en van maandag 20 juli tot en met zaterdag 25 juli en van maandag 10 augustus tot en met zaterdag 15 augustus.

Voor meer informatie, contacteer de dienst grondgebiedszaken - sectie milieu op het telefoonnummer 09 250 59 17.

PMD wordt tweewekelijks aan huis ingezameld in de blauwe PMD-zak. Wat kan?• Plasticflessenenflacons• Metalen verpakkingen ook: - spuitbussen van voedingswaren en cosmetica - aluminium schaaltjes en bakjes - metalen deksels en doppen• DrankkartonsWat kan niet?• Alle andere plastic verpakkingen en voorwerpen (bv. plastic potjes en vloot-

jes, plastic zakken, folie) • Verpakkingen die giftige producten, ontstoppingsproducten, corrosieve

WC-ontkalkers of motorolie bevat hebben• Aluminiumfolie• PiepschuimOpmerkingen:• Verpakkingen ledigen en voedselresten verwijderen, de diverse verpakkingen

niet in elkaar steken, geen verpakkingen van meer dan 8 liter en geen plastic bidons vastmaken aan de buitenkant van de PMD-zak.

• Plaats de reglementaire PMD-zak (met logo IVM) dichtgebonden en duidelijk zichtbaar op de stoep vóór 7 u ’s morgens.

PLASTIC FLESSEN EN FLACONS, METALEN VERPAKKINGEN EN DRANKKARTONS (PMD)

KGA wordt ingezameld elke eerste zaterdag van de maand. De chemocar staat ter plaatse van 14 u tot 16.30 u op de parking begraafplaats Hovingen. Op het recyclagepark kan u steeds terecht met oliën, vetten, batterijen (geen accu’s) en TL-lampen.Wat kan?TL-lampen, batterijen, spuitbussen en houders onder druk, oliën (frituurolie, motorolie) en vetten (frituurvet, smeermiddelen), restanten van bestrijdingsmid-delen, resten van verf, schoonmaakmiddelen, cosmetica, onderhoudsmiddelen en andere chemicalien van huishoudelijke oorsprong.Wat kan niet?Gasflessen(contacteerdeverdeler),explosieven(contacteerdepolitie),radio-actieve stoffen (contacteer de dienst grondgebiedszaken - sectie milieu), oude en vervallen geneesmiddelen (breng ze naar de apotheker).Opmerkingen:• Dezematerialenwordenbestbewaardindegroenemilieubox.Mengnooitde

gevaarlijke stoffen en laat ze zoveel mogelijk in de originele verpakking.• Met resten van oude en vervallen geneesmiddelen kan u bij uw apotheker

terecht. Stop ze zeker niet in de restafvalzak.• Gebruikte batterijen kan u eventueel ook deponeren in de daartoe bestemde

recipiënten van BEBAT in diverse winkels, warenhuizen en openbare gebou-wen of in de inzameltonnen op het recyclagepark.

• Defecte TL-lampen of rookmelders kan u ook afgeven in de winkel waar u (een) nieuwe TL-lamp(en) of rookmelder(s) aankoopt.

• Meer info over de inzameling van gebruikte frituurolie en frituurvetten op www.valorfrit.be en over de inzameling van gebruikte motorolie en smeermid-delen op www.valorlub.be.

KLEIN GEVAARLIJK AFVAL (KGA)

Glazen verpakkingen zelf wegbrengen naar de glasbol.Wat kan?Transparanteglazenflessen,bokalenenflacons.Wat kan niet?• Hittebestendig glas (bv. ovenschotels en kookplaten)• Porselein en aardewerk• Stenenflessenenkruiken• Opaalglas en kristal• Vlak glas zoals ruiten en spiegels• Lampen, TL-lampenOpmerkingen:• Glazen verpakkingen volledig leeg maken en deksels en doppen verwijderen

en volgens kleur in de glasbol steken.• Rond de glasbollen niets achterlaten: sluikstorten is strafbaar! Respecteer de

rust van de buren: geen glas in de glasbol deponeren vóór 8 u ’s morgens en na 20 u ’s avonds.

• U kan uw glas eventueel ook wegbrengen naar het recyclagepark.

GLASHUISVUIL (HV) = RESTAFVAL

Het restafval wordt wekelijks aan huis opgehaald.Wat kan?Huishoudelijk afval dat niet (meer) voor hergebruik en/of recyclage in aanmer-king komt.Wat kan niet?Chemische producten (KGA), tuinafval, materiaal dat selectief wordt ingeza-meld (zoals glas, papier-karton en PMD), scherpe voorwerpen (glasscherven, spijkers, injectienaalden, ...), dode dieren en slachtafval.Opmerkingen:• Plaats de reglementaire restafvalzak (met opdruk ‘Waarschoot’ en logo IVM)

dichtgebonden en duidelijk zichtbaar op de stoep vóór 7 u ’s morgens.• Houd rekening met het maximum gewicht van de restafvalzak:Hetmax.

gewicht is niet onbeperkt; de restafvalzak met inhoud van 60 liter is getest op een nuttige inhoud van 10 kg per zak.

Papier en karton wordt tweewekelijks aan huis ingezameld. Wat kan?• Papieren zakken en kartonnen dozen• Kranten, tijdschriften, folders• Boeken• Schrijf- en printpapierWat kan niet?• Vuil of vettig papier en karton• Cellofaanpapier• Behangpapier• Aluminiumfolie en -zakjesOpmerkingen:• Plastic verpakkingsfolie verwijderen van kranten, tijdschriften en

reclamebladen!• Verzamel papier-karton in een kartonnen doos of maak er een handelbare

stapel van, samengebonden met natuurkoord. Plaats het papier-karton duide-lijk zichtbaar op de stoep vóór 7 u ’s morgens.

LETWEL:Max.hoeveelheid:1m³!Maakdedozenofstapelsniettezwaar,zodat de ophalers ze gemakkelijk kunnen tillen.

• U kan uw papier-karton eventueel ook wegbrengen naar het recyclagepark.

PAPIER EN KARTON (P&K)

Page 19: Waarschoot ophaalkalender 2015

AFGEDANKTE ELEKTRISCHE EN ELEKTRONISCHE APPARATUUR (AEEA)Wat kan?Afgedankte elektrische en elektronische apparatuur van huishoudelijk gebruik.Waar kan men hiermee terecht?• Is uw oud toestel kapot en u koopt een nieuw toestel, dan is de elektrohande-

laar verplicht uw oud toestel gratis in ontvangst te nemen (ook als het oude toestel niet bij die specifieke handelaar was aangekocht!).

• Koopt u geen nieuw toestel en is uw oud toestel niet meer herbruikbaar, dan kan u hiervoor terecht op het recyclagepark (aparte stapelplaats AEEA).

• Is uw oud toestel nog herbruikbaar, breng het naar De Kringwinkel of bel De Kringwinkel Meetjesland op het nummer 09 377 77 74.

• Meer info over de inzameling van AEEA op www.recupel.be.

AFGEDANKTE GEBRUIKSGOEDERENWat kan?Meubelen, herbruikbare gebruiksgoederen en huisraad (speelgoed, boeken, eetgerief, ...), fietsen, decoratiespullen en brocante, enz.Wat kan niet?Indien het materiaal kapot of ernstig geschonden is, moet je het meegeven met het grofvuil; kleinere voorwerpen horen thuis in de restafvalzak, indien ze niet selectief ingezameld worden.Waar kan men hiermee terecht?Je kan de (herbruikbare) gebruiksgoederen aanbieden bij De Kringwinkel.

DE KRINGWINKEL MEETJESLANDBel eerst en vooral De Kringwinkel Meetjesland op het nummer 09 377 77 74. Na telefonische aanvraag halen zij gratis de herbruikbare goederen op of breng ze zelf naar De Kringwinkel, Slachthuisstraat 2b in Eeklo (open van di. tot za. van 10 u tot 12.30 u en van 13.30 u tot 18 u).

HERBRUIKBARE GOEDEREN

Het grofvuil wordt enkel op telefonische aanvraag (op afroep) en tegen betaling opgehaald en dat 6 maal per jaar telkens in de even maanden. Wie grofvuil heeft, belt naar 0800 13 580 en geeft op welke goederen zullen worden aange-boden. Op basis hiervan wordt een betalingsverzoek opgemaakt. Na betaling volgt een bevestiging van de ophaling met de opgave van een concrete op-haaldag. Enkel het aangeboden afval zoals deze telefonisch is doorgegeven zal worden opgehaald. Afval dat niet onder de noemer ‘grofvuil’ valt, wordt niet meegenomen (zie rubriek ‘Wat kan niet?’).Wat kan?Alle brandbare materialen (GEEN METALEN) afkomstig van de normale wer-king van een huisgezin die niet in de gewone restafvalzak kunnen en niet meer gerecycleerd kunnen worden.Wat kan niet?Klein afval dat wordt aangeboden in zakken en dozen, metalen, AEEA (afge-dankte elektrische en elektronische apparatuur), steengruis, roofing, golfplaten uit asbestcement, vlak glas en spiegels, afbraakmateriaal, sanitaire toestellen (WC, lavabo, bad), porselein, prikkeldraad en draadafsluiting, autobanden, treinbielzen, handels- en nijverheidsafval, gasflessen, ontplofbare producten en alles wat selectief wordt ingezameld.Opmerkingen:• Plaats de brandbare materialen aan de openbare weg enkel op de afgespro-

ken ophaaldag.• Hou er rekening mee dat de grootte van de materialen beperkt is (max. 2 m)

en dat de stukken door 2 personen kunnen verhandeld worden (max. 60 kg).• Spullen die nog bruikbaar zijn kan u naar De Kringwinkel brengen.• Indien niet wordt voldaan aan de vernoemde voorwaarden, mag de ophaler

de aangeboden afvalstoffen weigeren, conform het politiereglement.• U kan uw grofvuil eventueel ook wegbrengen naar het recyclagepark.

GROFVUIL (OPHALING OP AFROEP)

Tuinafval wordt via het recyclagepark ingezameld.Wat kan?Grasmaaisel, bladeren, resten van bloemen en planten, snoeihout, boomstron-ken of boomwortels.Wat kan niet?Aarde of stenen, graszoden, resten van maaltijden, plastiek, bloempotten, papier, metaal.Opmerkingen:• U kan uw tuinafval, snoeiresten en organisch afval uit de keuken ook zelf

composteren in een compostvat of -bak of op een composthoop.

TUINAFVAL EN SNOEIRESTENWat kan?Kleding die proper is en in goede staat, lakens, dekens, lappen stof, gordijnen, draagbaar schoeisel (schoenen moeten per paar samen zijn).Wat kan niet?Vuile, natte of tot op de draad versleten kleding, niet draagbaar schoeisel, vloerbekleding, hoofdkussens, dekbedden. Stop deze in de restafvalzak.Waar kan men hiermee terecht?• Herbruikbaar textiel wordt 2 maal per jaar door De Kringwinkel Meetjesland

aan huis ingezameld.• Het textiel wordt ook ingezameld via de kledijcontainers in de gemeente.

Stop het textiel in een gesloten zak, zo behoudt het zijn waarde.• Bruikbare oude kleren, schoenen en textiel kan je eventueel ook naar

De Kringwinkel brengen.

TEXTIEL

Meer info over de selectieve inzameling, sorteren en recycleren: www.fostplus.beRaadpleeg ook de algemene sorteergids van de IVM op www.ivmmilieubeheer.be

Het Groene Punt-logo op een verpakking geeft aan dat de fabrikant van het product een bij-drage betaalt voor het inzamelen, sorteren en recycleren van verpakkingsafval. Het zegt niets over de recycleerbaarheid van het product of z’n verpakking en is dus geen sorteerinstructie.

YOGHURTPOTJE PLASTIC SCHAALTJE

PLASTIC BAKJE

BOTERVLOOTJE

PLASTIC FOLIE EN ZAKJE

PLASTIC DOZEN

De P van PMD staat ENKELvoor Plastic flessen en flacons

53520-1411-1009

GEDRUKT DOOR ARTOOS

Page 20: Waarschoot ophaalkalender 2015

Opmerkingen• Scheiden van wit glas

en gekleurd glas• Volledig leeg• Geen deksels of doppen

Transparante glazenflessen, bokalen en flacons

* of via het recyclagepark.

Geen andere voorwerpen in glas

Wit (kleurloos) glas

Gekleurd glas

In de glasbollen werpen*Huis-aan-huis inzameling*

Opmerkingen• Plastic folie verwijderen van publicaties• Samengebonden met natuurkoord of in een stevige kartonnen doos

Papier-karton

* of via het recyclagepark.

Papieren zakken en kartonnen dozen,tijdschriften, kranten, folders, boeken,

schrijf- en printpapier

Huis-aan-huis inzameling in de PMD-zak

Opmerkingen• Geen plastic bidons vastmaken aan de buitenkant van de PMD-zak• Geen verpakkingen met een grotere inhoud dan 8L• Volledig leeg

Volg de sorteergids

Plastic flessen en flacons

Metalen verpakkingen Drankkartons

Alleen plastic flessen en flacons en dus geen andere plastic

verpakkingen of voorwerpen

Ook: spuitbussen van voedingsmiddelen en cosmetica, aluminium schaaltjes en bakjes,

metalen deksels en doppen

Samen Goed sorteren Beter recyclerenGemeente Waarschoot

Page 21: Waarschoot ophaalkalender 2015

Stratenlijst

Ophaaldag woensdag

AkkerstraatAzaleastraatBeke TuinwijkBellebargieBergBergkouterBerkenstraatBosBovenmeersBrandweerpleinDorpEikelstraatGastelstraatGuldelandGuldensporenwijkHugo VerriestlaanHoekjeHogebilkHovingenJagerpadJaspaertstedeKapellestraatKarisKeerstraatje

KereKerkstraatKleine BovenmeersKoudekeukenKouterwegKrakeelhoekLageblikLeestLejourstraatLindestraatMerelstraatMetaalstraatMolenstraatNieuwstraatNijverheidsstraatNotelaarstraatNotendonkOlmenstraatOostmoerOostmoer TuinwijkPatronagiestraatPopulierenstraatPriorijstraatRenningRenningtuinwijkSchoolstraatSparrenstraatSportstraat

StationspleinStationsstraatSteenakkerStuiverTuinbouwstraatVeldstraatVennegoedstraatVerbindingswegVerverijVictor De CraenestraatVinkenstraatWeststraatWeverstraatWilgenstraatZandstraatZevenbundersZoutweg

Ophaaldag donderdag

ArisdonkArisdonkstraatjeBaetsdreefBeirtjeBekeBosstraatDaasdonkDamGuido GezellelaanLousberglaanHendrik ConsciencelaanHogevoordeLeeggatLeeuw Van VlaanderenlaanLegevoorde’t HandTrekwegVeldeken

Page 22: Waarschoot ophaalkalender 2015

Geen brol rond de glasbol

Afval achterlaten bij de glasbol is sluikstorten.Wie betrapt wordt, betaalt zware boetes.

Dus, hou het proper en goedkoper!