Voorjaarsbrochure 2012

68
VOORJAAR 2012 België - Belgique P.B. 2850 Boom 1 BC 8118

description

Voorjaarsbrochure 2012

Transcript of Voorjaarsbrochure 2012

Page 1: Voorjaarsbrochure 2012

VO

OR

JAA

R 2

01

2

Bel

gië

- B

elgi

que

P.B

. 285

0 B

oom

1B

C 81

18

Page 2: Voorjaarsbrochure 2012

P 9

P 16P 19

Page 3: Voorjaarsbrochure 2012

VO

OR

JAA

R 2

01

2

P 15 P 21

P 17

P 18

Page 4: Voorjaarsbrochure 2012

PositievekijkPositieve

kijkPositievekijk

4 — INHOUD

PODIUMKUNSTEN ................................. 6

FAMILIEVOORSTELLINGEN ............ 26

TENTOONSTELLING .......................... 34

FILM ............................................................ 42

VORMING .................................................. 46

KUNSTATELIERS .................................. 52

TE GAST .................................................... 54

BLIKVANGERS BIJ DE BUREN ....... 55

PRAKTISCH ............................................ 56

KALENDER .............................................. 67

INHOUDSTAFEL

Page 5: Voorjaarsbrochure 2012

PositievekijkPositieve

kijkVOORWOORD — 5

EEN POSITIEVE KIJK

Voorjaar 2012, de vooravond van een nieuw begin! Er staan immers verschillende nieuwe ontwikkelingen op ons programma:

DE VERBOU WING VAN DE SCHOU WBURGHet gemeentebestuur heeft, met de steun van de Provincie Antwerpen, een ambitieus plan opgesteld om de schouwburg te renoveren. Niet alleen de theaterstoelen maar ook de vloerbekleding, de basisverlichting en de noodverlichting, de regiekamer, het plafond en het ventilatiesysteem worden vernieuwd. De werken starten, in een eerste fase, begin april en zouden net voor de start van het nieuwe seizoen afgerond zijn. De architect kreeg alvast de opdracht om de unieke sfeer van de zaal te behouden, want daar zijn we immers fier op!

DE VERHURING VAN REPETITIERUIMTENVanaf nu kan jong muzikaal talent uit de Rupelstreek terecht in het repetitielokaal gelegen aan de Kaai. Op die manier benadrukt De Steiger, samen met de jeugddienst, uitdrukkelijk tijd en ruimte vrij te willen maken voor jeugdcultuur.

DE NIEU WIGHEDEN IN ONS A ANBODDe filmprogrammatie kent elke zes maanden een update en dat is ook dit voorjaar zo. Nieuw is de hedendaagse fototentoonstelling in ‘t Steencaycken. De cover van en enkele foto’s in deze brochure zullen u alvast overtuigen een kijkje te nemen.De Rupelstreek kent stilaan ook een traditie van wederkerende evenementen tijdens het voorjaar. Denk maar aan de finale van de RUPELROCKRALLY, de verschillende wijkfeesten, Mano Mundo, Noeverrock en Theater aan Twater!

Met al dit goede nieuws en deze sfeervolle evenementen in het vooruitzicht, glimlacht de toekomst ons toe. En… we werken hard om er samen met u, iets moois van te maken!

Kris Van HoeckSchepen voor cultuur

Bee Van EeckhovenVoorzitter raad van beheer

Inez CardinaelsCultuurfunctionaris alg. leiding en programmatie

Valentine RaemanCultuurfunctionaris gemeenschapsvorming

Page 6: Voorjaarsbrochure 2012

EEN ABONNEMENT = EEN VOORDELIGE KEUZE!

KLEIN ABONNEMENTvanaf 4 voorstellingen

GROOT ABONNEMENTvanaf de 8ste voorstelling krijg je 10% extra korting

> p. 59

Page 7: Voorjaarsbrochure 2012

PODIUMKUNSTEN

Page 8: Voorjaarsbrochure 2012

MATHIAS SERCU, PASCALE MICHIELS EN  BERT VERSCHUEREN Group DeVille

Mathias Sercu, Pascale Michiels en Bert Verschueren vinden mekaar in hun liefde voor het repertoire van Willy DeVille, de exentrieke romanticus ontsproten uit de New Yorkse punk scene.Met zijn groep Mink DeVille veroverde hij in de jaren ‘70 de wereld met hits als Demasiado Corazon en Spanish Stroll. Later ging hij solo en scoorde hij nog eens wereldwijd met het sfeervolle I Call Your Name en met Hey Joe ontleend aan Jimmy Hendrix. Hij overleed in 2009 aan de gevolgen van kanker.

Titels als Love & Emotion, Love Me Like You Did Before en All In The Name Of

Love liegen er niet om ... Passie, hunker en romantiek met kloten. Latin, blues, country... Group DeVille geeft een eigen interpretatie aan dit rijke repertoire van één van de buitenbeentjes uit de popgeschiedenis.  

Z A NG EN UK ELELE: M ATHI A S SERCU | Z A NG EN GITA A R: PA SCA LE MICHIEL S | GITA A R: BERT V ER SCHUEREN | Z A NG, TOE T SEN, ACCORDEON EN MELODICA: DIDIER DERU Y T TER

€ 14 / € 12,5 (KORTING) / € 11 ( A BO) / € 5 (-18)

8 — PODIUM

MUZIEK

Z A 18 FEB OM 20.15 U.

SCHOUWBURG

Page 9: Voorjaarsbrochure 2012

MUZIEK

V R 24 FEB OM 20.15 U.

SCHOUWBURG

STIJN MEURIS, GREGORY FRATEUR, TOM PINTENS, DAVID POLTROCK, MARC BONNE Zware MetalenLET’S HIT IT HARD! Zonder hulp van hells angels, maar wie weet wel gehuld in spandex broeken, gaan those metal boys with their metal toys met een loep doorheen het aanbod van veertig jaar hard rock, heavy metal en aanverwante metaalsoorten.

Kiezen wordt een geval van between a rock and a hard place. Het genre omhelst een breed spectrum, gaande van de pioniers van Deep Purple, The Who, Jimmy Hendrix tot de latere heavy metal van Metallica en onze eigen Channel Zero. In elk geval herkenbaar materiaal, want wie veert niet recht bij de eerste tonen van Highway To

Hell?

Elk gekozen nummer krijgt een volstrekt eigen versie. Chef d’orchestre is muzikant, producer en componist David Poltrock, die ook de fel gesmaakte tournee En Wat Dan

in goede banen leidde.

MUZIEK: GREGORY FR ATEUR (DE Z MON A ), TOM PINTENS, S TI JN MEURIS, M A RC BONNE (BROK EN GL A S S HEROE S) EN DAV ID P OLTROCK (SAVA L A S, MONZ A , HOOV ERPHONIC)…

€ 18 / € 16,5 (KORTING) / € 15 ( A BO) / € 5 (-18)

© M

ous

Lam

raba

t

PODIUM — 9

Page 10: Voorjaarsbrochure 2012

MUZIEK

ZO 26 FEB OM 14 .30 U.

SCHOUWBURG

HEISTSE OPERETTEKRING (AKA VLAAMS MUZIEK THEATER) Weet je nog wel?De Heistse Operettekring gaat al enkele jaren als Vlaams Muziektheater (VMT) door het leven. Ze hebben in het verleden al bewezen dat ze heel wat in hun mars hebben. Zo waren ze in 1987 het eerste gezelschap in de Benelux dat de musical ‘The Sound of Music’ programmeerde. Ook met ‘Die Fledermaus’, ‘Die Csardasfürstin’ en vele andere operettes hebben ze hun publiek al meermaals een prachtige avond bezorgd.

Het Vlaams Muziek Theater brengt een programma vol nostalgie. Nederlandstalige en internationale liedjes uit onze jeugdjaren zijn de muzikale herinneringen aan de tijd van toen! Ze doen je met heimwee terugdenken aan vervlogen, maar onvergetelijke tijden. Meezingen is meer dan toegelaten.

€ 18 / € 16,5 (KORTING) / € 14 ( A BO) ME T KOFFIE EN CA K E

10 — PODIUM

Page 11: Voorjaarsbrochure 2012

THEATER

Z A 3 MRT OM 20.15 U.

SCHOUWBURG

‘T ARSENAAL Biechten Op vraag van ’t ARSENAAL schreef Walter van den Broeck een nieuwe theatertekst: BIECHTEN. Over het Vlaanderen van vandaag. Het Vlaanderen dat zijn verleden van zich afschudt en potjes die jaren bedekt waren voor eens en altijd ont-dekt.

Je zal maar de zus zijn van een pedofiele geestelijke.

Je zal maar de misbruikte neef zijn van die pedofiele geestelijke.

Je zal maar de vrouw zijn van die neef, en hem op een dag op zolder aantreffen,

hangend bij de nek aan een balk.

Je zal maar de dochter zijn van die ongelukkige en wachten op de jury die je scriptie

over kindermisbruik in de kerk beoordeelt.

Je zal maar de vrijer zijn van die nicht, en heel fijne herinneringen hebben aan de

pedofiele relaties die je als knaap met een volwassen man hebt gehad.

Je zal maar de promotor zijn van die nicht en uit jaloezie op haar vrijer geen spaander

heel laten van haar thesis...

Met nabespreking door regisseur Michael De Cock.

TEK S T: WA LTER VA N DEN BROECK | REGIE: MICH A EL DE COCK | SPEL: CA MILI A BLERE AU, EL S OL A ERT S, HILDE VA N H A E SENDONCK , LUC SPRINGUEL , TUUR DE W EERT E. A .

€ 16 / € 14 ,5 (KORTING) / € 12 ( A BO) / € 5 (-18)

© In

ge G

eens

PODIUM — 11

Page 12: Voorjaarsbrochure 2012

MUZIEK

V R 10 MRT OM 19.30 U.

FEESTPALEIS

Finale RUPELROCKRALLYRUPELROCKRALLY is hét pop- en rockconcours van de Rupelstreek en verder. Na een geslaagde editie in 2010 en de eerste RUPEL DJ BATTLE in 2011, slaan Cultuurcentrum De Steiger en Kandarock?! opnieuw de handen in elkaar voor de organisatie van dit project.

Tijdens het najaar van 2011 gingen we op zoek naar de beste bands van de Rupelstreek en omstreken. Een demojury selecteerde begin februari de vijf beste inzendingen. Deze bands nemen het tegen elkaar op tijdens de finale op 10 maart 2012.

De winnaar, geselecteerd door een professionele finalejury, gaat naar huis met de eeuwige roem én een prijzenpot om U tegen te zeggen: een optreden op 3 grote festivals (Casa Blanca, Kandarock?! en Ja’Live), 3 maanden gratis repetitietijd, een professionele fotoshoot door de huisfotograaf van Studio Brussel - Joris Bulckens - én 2 dagen studioruimte bij Rockstar Recordings. Ook de publiekslieveling gaat met 2 optredens lopen. Als kers op de taart krijgen 2 finalisten een plaats op de affiche van Mano Mundo.

Benieuwd wie deze mooie prijs in de wacht sleept en Dapoerka en Until Broadway opvolgt? Kom dan zeker een kijkje nemen in het Feestpaleis. Verwacht je aan een muzikale avond vol talent van eigen bodem!

I . S.M. K A NDA ROCK?!, M A NO MUNDO, P OPPUNT, CA SA BL A NCA , JA’LI V E , ROCK S TA R REC ORDING S EN JEUGDDIENS T BOOM

GR ATIS

© J

oris

Bul

cken

s

12 — PODIUM

Page 13: Voorjaarsbrochure 2012

De organisatie van de RUPELROCK-RALLY ligt dit jaar in de handen van 8 enthousiaste jongeren uit het 5de en 6de middelbaar: Michiel Wils, Sven Dierickx, Nasira en Aïcha Akaouch, Julie Mertens, Lisa Lauwers, Christine Lamot en Ilke Verrelst. Ze engageerden zich voor dit project als onderdeel van de organisatie van het muziekfestival Kandarock?! op hun school. Samen met coach Bram Derauw en cultuurfunctionaris Valentine Raeman zijn ze sinds begin september in de weer om de volledige organisatie van de RUPELROCKRALLY te doen slagen. De werkgroep staat in voor de praktische organisatie van de wedstrijd en de finale, het vullen van de prestigieuze prijzenpot, schuimen alle evenementen en feestjes in de streek af om promotie te voeren, zoeken naar enthousiaste medewerkers voor de finale, gaan op pad om sponsoring binnen te halen en doen nog veel meer! Kortom: organisatie van A tot Z!

PODIUM — 13

Page 14: Voorjaarsbrochure 2012

MUZIEK

ZO 11 MRT OM 14 .30 U.

SCHOUWBURG

BARBARA DEX AkoestischBarbara heeft één van de mooiste stemmen van Vlaanderen. Ze blijft het publiek bekoren met haar eigen band en als gastzangeres bij orkesten, harmonies en concertbands.

Akoestisch is een intiem concert waarin Barbara een fantastische set liedjes in hun volle puurheid, ontdaan van alle franje en van grote arrangementen brengt. Ze worden enkel begeleid door gitaar en piano. Ze wisselt eigen songs af met covers van artiesten waarvoor ze een grote bewondering heeft. Steeds wondermooi en ontroerend.

Z A NG: BA RBA R A DE X | GITA A R: M A RT Y TOW NSEND | PI A NO: DIDIER DERU Y T TER

W W W.BA RBA R A DE X .BE

€ 14 / € 12,5 (KORTING) / € 11 ( A BO) / € 5 (-18) – INCL . KOFFIE EN CA K E

NAMIDDAGVOORSTELLING

14 — PODIUM

Page 15: Voorjaarsbrochure 2012

BARBARA DEX Akoestisch

HUMOR

V R 16 MRT OM 20.15 U.

SCHOUWBURG

YOUSSEF EL MOUSAOUI Child’s Play Na 100% Legaal en Monkey Business mikt Youssef El Mousaoui met zijn 3de onemanshow Child’s Play opnieuw op uitverkochte zalen én op uw lachspieren!

Deze keer gaat de kersverse papa op zoek naar de geheimen en de valkuilen van het vaderschap en zoekt samen met u naar antwoorden op vragen als: in welke mate verandert je leven met een kind? Hoe voed je het best een kind op? Waarom moeten mannen per se een pamper kunnen verversen? En waarom moeit Kind & Gezin zich met alles? Eén ding weet hij nu al: vader worden is beslist géén kinderspel!

W W W.ONEM A NSHOW.BE

€ 12 / € 11 (KORTING) / € 10 ( A BO) / € 5 (-18)

PODIUM — 15

Page 16: Voorjaarsbrochure 2012

MUZIEK

Z A 24 MRT OM 20.15 U.

SCHOUWBURG

JEAN BLAUTE & ERIC MELAERTS Gedeelde Adoraties 3 Pretentieloos, kwetsbaar en zonder franjes; een pats in je gezicht om niet meer te vergeten. Niks trucare, niks foefelare. Dat is het streefdoel tijdens Gedeelde

Adoraties. En dat lukt aardig.

Twee vrienden, muziekfreaks en meesterlijke instrumentalisten toeren met hun derde show vol gedeelde muzikale adoraties door Vlaanderen. Jean en Eric zijn godfathers van de Vlaamse popmuziek met een gezamenlijk of apart verleden bij Raymond, Soulsister, Clouseau, Verminnen, De Nieuwe Snaar enz…

In vorige edities laveerden ze van Serge Gainsbourg naar CPX en van Willie Nelson naar Lennon met een omweg naar Hugo Matthijssen en eigen materiaal. Gedeelde Adoraties 3 wordt nog voller, net als de heren zelf. Ze permitteren zich totale muzikale vrijheid en laten je lachen met hun oneliners. Het duo breng met de tournee ook een eerste cd uit. Verwacht je aan muzikaal én verbaal vuurwerk!

€ 16 / € 14 ,5 (KORTING) / € 12 ( A BO) / € 5 (-18)

© J

oke

Em

mer

echt

s

16 — PODIUM

Page 17: Voorjaarsbrochure 2012

JEAN BLAUTE & ERIC MELAERTS Gedeelde Adoraties 3

MUZIEK

WO 28 MRT OM 20.15 U.

GEMEENTELIJK ACADEMIE VOOR MUZIEK EN WOORD BOOM

KEEFMANZonlicht/Zonnebrillen *Akoestisch *De nederlandstalige rockgroep Keefman stelt zijn eerste cd Zonlicht/

Zonnebrillen akoestisch voor. Zanger, gitarist en spilfiguur van Keefman is Tom Kets. De cd werd in de alternatieve muziekpers in België en Nederland zéér lovend onthaald. De clip voor het nummer Magere Meisjes was wekenlang te zien in het programma Essentieel Belgisch op TMF.

Keefman won al verschillende muziekwedstrijden, waaronder het Open Podium van de Arenbergschouwburg (samen met Selah Sue), de Goddeau demo wedstrijd 2009 (eerdere winnaar o.a. Absynth Minded) en de Delta Music Wedstrijd. Keefman werd onder meer door Radio 1 geselecteerd voor hun airplay project vi.be, was myspace talent op Cutting Edge, was geselecteerd voor jong muziek op Theater Aan Zee en voor het Groot Geweld 2010 in AB brussel.

PRODUCTIE: S TOFFEL V ERL ACK T (SUK ILOV E, ME TA L MOLLY ) |

Z A NG EN GITA A R: TOM K E T S | GITA A R EN Z A NG: ON A N VA N DE W E Y ER | BA S EN Z A NG: DRIE S EMMERECHT S | DRUMS: BA RT VA N A K EN

I.S.M. GEMEENTELI JK E ACA DEMIE VOOR MUZIEK EN WOORD BOOM

€ 8 / € 6,5 (KORTING) / € 5 ( A BO EN -18)

“Een mix van de gestoorde pop van de Kills en het beste van Gorki en De Mens. Straf!” Poppunt magazine

“Het ultieme bewijs dat nederlandstalige rock net zo intrigerend kan zijn als dat wat de buitenlandse muziekscène biedt!” Cutting Edge

© J

oke

Em

mer

echt

s

PODIUM — 17

Page 18: Voorjaarsbrochure 2012

HUMOR

V R 30 MRT OM 20.15 U.

SCHOUWBURG

STEVEN GOEGEBEUR De Geknipte man!

Steven Goegebeur won in 2008 de Comedy Vedett Cup in Boom. Zijn succes ging in 2009 verder met winst in de Lunatic Comedy Award (Gent), waarmee hij kanjers als Philippe Geubels, Bert Kruismans en Gunter Lamoot opvolgde, en een finaleplaats in Humo’s Comedy Cup. Hij speelde het voorbij seizoen in het voorprogramma van Raf Coppens en Philippe Geubels en werd finalist van het prestigieuze Culturele Award-concours.

In zijn eerste avondvullende show kom je te weten waarom Steven Goegebeur de geknipte man is. Wie is hij? Wat doet hij? Wat frustreert hem? Wat maakt hem blij? Is hij juist naar de kapper geweest? Of naar een uroloog? De ‘Wayne Rooney van de comedy’ is, net als de spits van Manchester United, een publieksspeler, snel, doelgericht en gedreven om te scoren. Steven zorgt voor een verrassende variatie. Zelfs zijn trouwste fans zullen hun ogen niet geloven.

TEK S T EN SPEL: S TE V EN GOEGEBEUR | REGIE: PHILIPPE GEUBEL S | PRODUCTIE: PRE TPR ATER S – JOHNN Y QUIDÉ

W W W.S TE V ENGOEGEBEUR.BE

€ 12 / € 11 (KORTING) / € 10 ( A BO) / € 5 (-18)

“Met zijn oprechtheid steekt hij met kop en nek boven de anderen uit. Waar veel comedians agressief, dwangmatig en ongezellig zijn, blinkt Goegebeur uit in zijn knuffelgehalte. Hij heeft een zeer aangename, vlotte babbel en vooral brengt hij, simpelweg, steengoede humor. (…) Een van de weinigen die de mode zullen overleven.” Vitalski

Als een donderslag

bij heldere hemel is

het verrassingseffect

van dit gezelschap.

Zes bewogen musici

brengen muziek

waar dat niet wordt

verwacht, maar

pas op, want ze kunnen afstappen,

en de tandem is

het decor van een

verdwaalpartij, die

uitmondt in een 18 — PODIUM

Page 19: Voorjaarsbrochure 2012

STR A ATTHEATER

Z A 28 A PR VA N 13.00 U. TOT 16.00 U.

WIJKFEEST K ADRIE – BOOM

Brabants Fietsharmonisch OrkestWat borrelt daar aan de horizon, wat ruist daar door het struikgewas, wat klinkt daar om de hoek? Verdomd als het niet waar is, wat is dit voor iets? ‘t Is geen zingende dromedaris, maar een band op een fiets! Als een donderslag bij heldere hemel is het verrassingseffect van dit gezelschap. Zes bewogen musici brengen muziek waar dat niet wordt verwacht, maar pas op, want ze kunnen afstappen en de tandem is het decor van een verdwaalpartij, die uitmondt in een absurde taptoe of een goochelact met een fijn staaltje fietsacrobatiek. Op straten en pleinen, mensen in het gehele land: houd het fototoestel bij de hand. Dit orkest op twee wielen brengt een serenade of vermaakt een complete file. Manoeuvrerend tussen hobbels, bobbels, toonzuiver en het liefst zonder vals plat.

I .S.M. W I JK R A A D K A DRIE

GR ATIS

Als een donderslag

bij heldere hemel is

het verrassingseffect

van dit gezelschap.

Zes bewogen musici

brengen muziek

waar dat niet wordt

verwacht, maar

pas op, want ze kunnen afstappen,

en de tandem is

het decor van een

verdwaalpartij, die

uitmondt in een PODIUM — 19

Page 20: Voorjaarsbrochure 2012

STRA ATTHEATERV R 4 MEI VA N 17.00 U. TOT 21.00 U.

FEESTMARKT BOSSTR A AT KERMIS

M A 7 MEI VA N 17.00 U. TOT 21.00 U.

FEESTMARKT BOOM-NOORD

I.S.M. FEE S TCOMITÉ BOS S TR A AT-K ERMIS, W I JK R A A D BOOM-NOORD EN KONINK LI JK E M A RK TK R A MER SBOND K LEIN-BR A BA NT & RUPEL S TREEK

GR ATIS

In het voorjaar zitten de Boomse wijken traditiegetrouw niet stil. Ook dit voorjaar valt er weer heel wat te beleven…

Zowel in de wijk Boom-Noord als in de wijk Bosstraat kan u in de maand mei kuieren langs de gezellige kraampjes van de feestmarkt. De Steiger zorgt voor een culturele en verrassende toets! U bent van harte welkom.

20 — PODIUM

Page 21: Voorjaarsbrochure 2012

MUZIEKFESTIVAL

Z A 2 J UN 2012 VA N A F 16.30 U

STEENBAKKERIJSITE FR ATEUR – NOEVEREN 196 - BOOM

NOEVERROCKSinds enkele jaren is de oude steenbakkerijsite van Frateur in Noeveren het decor voor Noeverrock. Ook dit jaar stellen we het podium graag op tussen de ring- en klampovens.

De kersverse publiekslieveling van de RUPELROCKRALLY mag de spits afbijten. Benieuwd wie dit zal worden?

Nadien kruipt de gekke bende van Claude Cologne op het podium, een coverband uit de Rupelstreek. Zij brengen voor u een twee uur durende show met een overzicht van de jaren ’70 tot nu.

Als afsluiter van het festival speelt Fried Bourbon een thuismatch. Ze stellen er hun nieuwste CD voor. Vanuit een brede waaier aan klanken, kleuren en ritmes pendelt deze bluesband tussen de muziek van vroeger en nu. Met een herkenbare, maar verfijnde eigen klank combineren ze hun voorliefde voor de jaren 50 en 60 met stijlreferenties uit andere periodes. De groep zoekt op die manier een evenwicht tussen het herinterpreteren van oud materiaal en eigen werk. Fried Bourbon kraakt als het moet, swingt wanneer het wil en smaakt altijd naar meer. We konden in het buitenland sowieso al pronken met bluesvaklui als Roland, El Fish en Saetsniffers. Zet Fried Bourbon maar mooi in dat rijtje.

I .S.M. W I JK R A A D NOE V EREN

GR ATIS

© J

ean

Le C

lerc

PODIUM — 21

Page 22: Voorjaarsbrochure 2012

Je mag je verwachten aan

comedy, circus, acrobatie, vuur,

muziek, poëzie,

dans en dergelijke

van de bovenste

plank verwachten.

Voor de tweede keer komt er ook een gezellige

Cultuurmarkt.

STR A ATTHEATER

V R 29 J UN VA N A F 18.00 U.

K A AI EN HELDENPL A ATS BOOM

THEATER AAN TWATER7de editie!Traditioneel vindt op de laatste vrijdag van de maand juni aan de Kaai in Boom Theater aan Twater plaats: het internationaal straattheaterfestival van de Rupelstreek dat in enkele jaren tijd uitgegroeid is tot een waar spektakel en feest. Vorig jaar werd Theater aan Twater door Straattheaternet uitgeroepen als een van ‘de beste nieuwkomers en blijvers.’ Ook dit jaar zochten De Kaaimannen in binnen- en buitenland naar schitterende acts. Je mag je verwachten aan comedy, circus, acrobatie, vuur, muziek, poëzie, dans en dergelijke, allemaal van de bovenste plank. Voor de tweede keer komt er ook een gezellige Cultuurmarkt.

Bij het ter perse gaan van deze brochure was het volledige programma nog niet bekend, zie hiervoor www.kaaimannen.be

Ook de rest van het weekend is het feest. Zaterdag 30 juni kan je komen kijken naar een Reuzenommegang met de hergeboorte van de “Steenmaker”. ’s Avonds kan je van onder de sterrenhemel naar een film op groot doek kijken. Op zondag strekken we de beentjes op het internationale tangosalon.

 I .S .M. V Z W DE K A A IM A NNEN

22 — PODIUM

Page 23: Voorjaarsbrochure 2012

TERUGBLIK 2011

Carrousel des Moutons - D’Irque en Fien

Rupel DJ Battle - Nightadders

Workshop glasblazen

Noeverrock

PODIUM — 23

Page 24: Voorjaarsbrochure 2012
Page 25: Voorjaarsbrochure 2012

FAMILIEVOORSTELLINGEN

Page 26: Voorjaarsbrochure 2012

FAMILIEVOORSTELLINGEN IN BOOM, AARTSELAAR, HEMIKSEM EN SCHELLE

Een familievoorstelling is een plezierige belevenis voor kinderen én voor mama’s, papa’s, oma’s, opa’s, tantes en nonkels. De Steiger sprokkelde samen met CC ’t Aambeeld in Aartselaar en Ivebic van Hemiksem-Schelle de leukste, grappigste, mooiste en soms spannendste voorstellingen bij elkaar voor kinderen tussen 3 en 12 jaar. Samen vormen we één jeugdprogrammatie op drie locaties.

DE STEMPELK A A RT

Bij je eerste reservatie ontvang je een stempelkaart. Voor elk ticket van een familievoorstelling krijg je een stempel op deze stempelkaart en een attentie voor het kind. Een volle stempelkaart kan je inruilen voor 2 tickets voor een jeugdfilm naar keuze in De Steiger Boom. De jeugdfilms die we dit voorjaar aanbieden zijn: Hoe tem je een draak, Super 8 en De Smurfen.De stempelkaart geldt voor alle familievoorstellingen in CC ’t Aambeeld te Aartselaar, CC De Steiger te Boom, Hemiksem en Schelle.

Voordelen:

t je kan alle tickets in je eigen gemeente reserveren

t er is keuze uit een uitgebreider aanbod

t spaar voor een volle stempelkaart en ga gratis naar een jeugdfilm kijken

KORTING VOOR LEDEN GE Z IN SBOND

Ben je lid van de gezinsbond? Dan kan je naar de voorstellingen aan een extra voordelige ticketprijs.

26 — FAMILIE

Page 27: Voorjaarsbrochure 2012

SPEL EN MUZIEK: TOM K E T S | MUZIEK EN SPEL : M A RTINE DE KOK | COACHING: OV S TEFA N PERCE VA L | TEK S T: JULI A DON A LDSON | V ERTA LING: L .M.NISKOS

€ 7 / € 5 (-18) / € 2 KORTING VOOR LEDEN GE ZINSBOND

MUZIEKTHEATER 4+

ZO 19 FEB OM 14 .30 U.

SCHOUWBURG DE STEIGER - BOOM

Naar het gelijknamige prentenboek van Julia Donaldson en Axel Scheffer.

Wie is dan dit beest met die vlijmscherpe klauwen en knarsende kaken die alles kauwen? Kleine muis wil de andere dieren in het bos flink bang maken. Daarom verzint hij een groot beest: De Gruffalo. Gelukkig weet muis dat de Gruffalo niet echt bestaat? Of toch?

Het prentenboek The Gruffalo verscheen in 1999 en groeide uit tot een klassieker. Het verhaal werd in 31 talen vertaald. De BBC verkoos het verhaal tot ‘het beste verhaal voor het slapengaan’

Tom Kets en Martine de Kok bewerkten dit prachtige prentenboek tot een warme, grappige en spannende muzikale vertelling voor de allerkleinsten.

De kinderen kunnen na de voorstelling deelnemen aan de enige echte ‘Gruffaloworkshop’, spannend!

MARTINE DE KOK EN TOM KETSDe Gruffalo

FAMILIE — 27

Page 28: Voorjaarsbrochure 2012

ANIMATIEFILM

DI 21 FEB OM 14 .30 U.

SCHOUWBURG

SCIENCE FICTION

DI 21 FEB OM 20.15 U.

SCHOUWBURG

HOE TEM JE EEN DRAAK SUPER 8Maak kennis met Hikkie, een jonge Viking van het eiland Berk, waar draken doden de normaalste zaak van de wereld is. Tijdens een inwijdingsritueel moet hij bewijzen een waardig opvolger van zijn vader, het stamhoofd, te kunnen zijn. Maar Hikkie maakt liever gebruik van slimme wapens dan van brute kracht. Het

lukt hem een bijzondere draak neer te schieten, maar wanneer hij vriendschap sluit met het gewonde dier, staat zijn wereld op z’n kop.

‘Hoe tem je een draak’ is een avontuurlijke komedie vol stoere Vikingen en wilde draken, naar het boek van Cressida Cowell.

Van de makers van Shrek, Madagascar en Kung Fu Panda.

In de zomer van 1979 sluit de Amerikaanse Luchtmacht een sectie van Area 51. Alle materialen worden per trein vervoerd naar een opslag-plaats in Ohio. De trein wordt echter aangereden door een truck en ontspoort. Een groepje kinderen, dat bezig is om hun eigen zombie-film te maken met hun ‘Super 8’ camera, stuit op de ravage. Al snel wordt vermoed dat het niet om een ongeluk gaat, als er plotseling verdwij-ningen plaatsvinden en onverklaarbare dingen gebeuren. Een lokale sheriff probeert het mysterie te ontrafelen, maar wil hij de angstaanja-gende en onmenselijke waarheid wel weten?

V ERENIGDE S TATEN | 2010 | REGIE: DE A N DEBLOIS | ME T DE S TEMMEN VA N: V EERLE BA E TENS, ELINE DE MUNCK EN LUDO HELLIN X | NEDERL A NDS GE SPROK EN | DUUR: 98 MIN.

I .S.M. JEUGDDIENS T BOOM

€ 4 / € 3 (KORTING) / GR ATIS VOOR DE DEELNEMER S VA N DE SPEELPLEIN-W ERK ING DIE DAG

V ERENIGDE S TATEN | 2011 | REGIE: J. J. A BR A MS | ME T JOEL COURTNE Y, ELLE FA NNING EN K Y LE CH A NDLER | NEDERL A NDS ONDERTITELD | DUUR: 112 MIN.

I .S.M. JEUGDDIENS T BOOM

€ 4 / € 3 (KORTING)

28 — FAMILIE

Page 29: Voorjaarsbrochure 2012

CONCERT MET VERTELLER 6+

Z A 14 A PR OM 17.00 U.

CC ’T A AMBEELD - A ARTSEL A AR

Naar Perraults sprookje De Gelaarsde Kat.

De twee oudste zoons van een gestorven boer verdelen de erfenis onder elkaar. Ze geven de jongste zoon alleen maar enkele centiemen en de verwaarloosde kat. Maar deze kat blijkt wonderlijke gaven te beschikken en maakt haar nieuwe meester rijk, welvarend en gelukkig.

Met De Markies van Carabas maakte Herman Mariën een bewerking van De

Gelaarsde Kat van de Franse schrijver Perrault, op vraag van pianist en componist Robert Groslot. Deze werkte een virtuoze partituur uit voor verteller, fluit, klarinet, slagwerk, harp, accordeon en contrabas, die jong en oud zal kunnen boeien.

Het gerenommeerde blazersensemble I Solisti del Vento verzorgt de uitvoering. Verteller van dienst is niemand minder dan all-round acteur Warre Borgmans.

FLUIT: EL S W ECK X | K L A RINE T: V L A D W E V ERBERGH | CONTR A BA S: CH A RICE A DRI A A NSEN, JA N BU YS SCH A ERT | H A RP: ELINE GROSLOT | SL AGW ERK: CA RLO W ILLEMS | ACCORDEON: MICHEL L A MBERT | V ERTELLER: WA RRE BORGM A NS | MUZIEK: ROBERT GROSLOT | TEK S T: HERM A N M A RIËN N A A R CH A RLE S PERR AULT | MUZIK A LE LEIDING: FR A NCIS P OLLE T

€ 7 / € 5 (-18) / € 2 KORTING VOOR LEDEN GE ZINSBOND UIT A A R S TEL A A R / € 1 KORTING VOOR A NDERE LEDEN GE ZINSBOND

I SOLISTI DEL VENTO & WARRE BORGMANSDe Markies van Carabas

© S

ofie

Sil

berm

ann

FAMILIE — 29

Page 30: Voorjaarsbrochure 2012

ANIMATIEFILM

Z A 31 MRT OM 14 .30 U.

SCHOUWBURG

DE SMURFENDe Smurfen maken hun eerste reis naar het grote doek in deze live-action en geanimeerde familiekomedie.

Wanneer de kwade tovenaar Gargamel hun dorp aanvalt, ontsnappen de smurfen via een magische doorgang, die ‘eens per blauwe maan’ geopend is. Ze komen terecht in een vreemde, nieuwe wereld, die in niets lijkt op wat ze ooit hebben gezien: New York. Ze zitten vast in Manhattan en om weer thuis te komen moeten Grote Smurf en de anderen een echte blauwe maan zien te ‘smurfen’ – voordat Gargamel ze vindt…

V ERENIGDE S TATEN | 2011 | REGIE: R A JA GOSNELL | ME T DE S TEMMEN VA N: CL A R A CLE Y M A NS, NIGEL W ILLI A MS, GILLE S DE SCHRY V ER, L IE V EN SCHEIRE EN JEROEN MEUS | NEDERL A NDS GE SPROK EN | DUUR: 86 MIN.

€ 4 / € 3 (KORTING) / € 1,50 (LEDEN VA N BOOMSE JEUGDBE W EGINGEN)

© W

ille

m D

ePuy

dt

30 — FAMILIE

Page 31: Voorjaarsbrochure 2012

DE SMURFEN

?

MUZIEK 4 TOT 12 JA AR

ZO 22 A PR OM 14 .30 U.

ADMINISTR ATIEF CENTRUM HEMIKSEM

Een exclusief kinderconcert, op tapijten en kussens, met een lekker hapje, sfeerverlichting en in een gezellig decor. Daarenboven is de artiest niet van de minste.

Jan De Smet, gekend van De Nieuwe Snaar, neemt plaats tussen de kinderen en hun ouders. Hij brengt een gevarieerd liedjesprogramma voor het jonge volk met allerlei bekende en minder bekende instrumenten.

Hij is met deze voorstelling voor kinderen niet aan zijn proefstuk toe. Eerder trad hij op met Marc De Bel en striptekenaar Kim Duchateau. Ondertussen staan al enkele luisterboekjes op zijn naam vol grappige en ondeugende kinderliedjes: Steek je vinger in de lucht en Wat hebben we vandaag (niet) op school geleerd? gingen al 20.000 keer over de toonbank. Op zijn repertoire staan o.a. liedjes over cowboys, farao’s, vakantie, vrienden en een groot dierenfeest. Steek je vinger nu al in de lucht!

LOCATIE: A DMINIS TR ATIEF CENTRUM HEMIK SEM (SCHELDE Z A A L), SINT-BERN A RDUSA BDI J 1, HEMIK SEM

EEN ORGA NISATIE VA N I V EBIC EN CULTUURR A A D HEMIK SEM-SCHELLE

€ 7 / € 5 (-18) / € 1 KORTING VOOR LEDEN GE ZINSBOND / € 2 KORTING VOOR LEDEN GE ZINSBOND HEMIK SEM-SCHELLE

JAN DE SMETKindertapijtconcert

© W

ille

m D

ePuy

dt

FAMILIE — 31

Page 32: Voorjaarsbrochure 2012

© K

oen

Vers

chae

ren

Page 33: Voorjaarsbrochure 2012

TENTOONSTELLINGEN

Page 34: Voorjaarsbrochure 2012

GL ASKUNST

Z A 14 JA N T/M M A 19 MRT

ETAL AGES ESPL ANADE K A AI TE BOOM

KRISTEL VAN HILSTGlaskunstKristel van Hilst behaalde een specialisatiegraad in de richting Monumentale Kunsten aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Mechelen. Tijdens deze opleiding werkte ze onder begeleiding van glaskunstenaar Bavo Tiebos.

Werken met glas is een uitdaging. What you want isn’t always what you get!

Het blijft fascinerend om te zien hoe glas muteert onder invloed van warmte, hoe het een ruimte iets extra geeft en hoe het de kleur van de omgeving beïnvloedt. Het werk van Kristel van Hilst is gevarieerd. Ze ontwerpt en maakt glasramen, schalen, objecten, juweeltjes,… Wat er in de etalages ligt, toont slechts een klein deel van de vele mogelijkheden die werken met glas biedt.

GR ATIS DOORLOPEND TE BEZICHTIGEN

34 — TENTOONSTELLINGEN

Page 35: Voorjaarsbrochure 2012

© Copiright foto

TENTOONSTELLINGEN — 35

LEDERWAREN

V R 10 FEB T/M ZO 26 FEB

GEMEENTEHUIS BOOM, ZA AL ROBERT LOMBAERTS

JE K A N WORK SHOP S VA N ATELIER DIDI VOLGEN BI J DE S TEIGER. MEER INFORM ATIE OP OP P. 46

M A A NDAG TOT V RI JDAG: 9 U. TOT 12 U. , DINSDAG OOK VA N 14 U. TOT 19 U. , Z ATERDAG EN ZONDAG: 14 U. TOT 17 U.

GR ATIS

Wendy Janssens, oprichtster van ‘Atelier Didi’, ontwerpt unieke handtassen en modeaccessoires in leder, zoals sieraden, bloemen en hoeden. Ze ontwerpt op maat, speelt met verschillende kleuren leder en bewerkt deze op een verfrissende manier. Ook riemen, laptoptassen, gsmzakjes en sleutelhangers maken deel uit van haar collecties. Ze toont in het gemeentehuis van Boom haar nieuwe lentecollectie.

Wendy Janssens ging na haar opleiding mode aan de slag bij het Antwerpse Huis Baeyens, bekend voor zijn toneelkostuums en accessoires. Ze besloot na dertien jaar een nieuw pad in te slaan. Ze volgde een extra opleiding modiste en een cursus haute-couture lederbewerking. Ze bouwde ondertussen succesvol haar eigen zaak ‘Atelier Didi’ uit.

ATELIER DIDILederen modeaccessoires en handtassen

Page 36: Voorjaarsbrochure 2012

FOTOGR AFIE

Z A 3 MRT T/M ZO 15 A PR

EETCAFÉ ’T STEENCAYCKEN

KOEN VERSCHAEREN5 jaar panorama’s - Rupelstreek

Koen Verschaeren is een creatieve duizendpoot uit Boom. In deze tentoonstelling presenteren we een selectie uit 5 jaar panoramische fotografie. We tonen een aantal landschappen van bekende en minder bekende plaatsen in de Rupelstreek. Hemiksem, Niel, Boom, Klein-Willebroek en Rumst komen aan bod.

Een ander onderwerp is het erfgoed in de wijk Noeveren. Deze zwart-wit foto’s zijn een combinatie van het objectief documenteren van het erfgoed met urban exploring. Sommige locaties zijn momenteel reeds verdwenen of gerenoveerd. Het aparte perspectief in 360 graden panoramische fotografie zorgt altijd voor een beeld dat we niet in de praktijk kunnen waarnemen. Door daarnaast nog rekening te houden met compositie, kleurgebruik en texturen krijgen we een andere kijk op de realiteit. We sluiten de tentoonstelling af met een aantal meer

abstracte werken gebaseerd op panoramische foto’s. Deze beelden zijn een zoektocht naar abstracte patronen, texturen, kleurvlakken waarbij herkenbaarheid van het beeld minder belangrijk is.

W W W.KOEN V ERSCH A EREN.COM

EE TCA FÉ ’T STEENCAYCK EN, HOEK 76/25, BOOM - OPENINGSUREN: M A , WO EN DO VA N 11U TOT 20U (KEUKEN TOT 19U).

V RIJ, Z A EN ZO VA N 12U TOT 21U (K EUKEN TOT 20U). DI GE SLOTEN.

GR ATIS

36 — TENTOONSTELLINGEN

Page 37: Voorjaarsbrochure 2012

BEELDENDE KUNST

WO 21 MRT T/M WO 25 A PR

ETAL AGES ESPL ANADE K A AI TE BOOM

BEELDENDE KUNST

DI 17 A PR T/M M A 4 J UN

EETCAFÉ ‘T STEENCAYCKEN

KUNSTATELIERS DE STEIGERDe rattenvanger van Boom

TENTOONSTELLING VRIJ ATELIERGet inspired

Voor de afgelopen editie van Putteke Winter werkten het keramiekatelier en de kinder- en jeugdateliers van De Steiger aan een groepswerk. Ze stellen dit graag nog eens tentoon.

Volgens de traditie wordt de nieuwe rattenvanger van Hamelen opgeleid in De Schorre in Boom. Daar houden zich de meest snode ratten van het westelijk halfrond schuil. De ratten hebben dit jaar het plan gesmeed om de fluit van de nieuwe rattenvanger te stelen. Zonder fluit is de nieuwe rattenvanger machteloos. Zullen de ratten slagen in hun opzet?

Een inspirerende tentoonstelling van beeldend werk in diverse stijlen en technieken. Deze selectie uit het jaarwerk is ontstaan uit de inspiratie en bezieling van de kunstenaars zelf. Het vrij atelier van CC De Steiger is een ontmoetingsplaats voor amateurkunstenaars uit de regio. Het biedt de cursisten de mogelijkheid om in eigen tempo op ontdekkingstocht te gaan door de verschillende artistieke technieken en onderwerpen om zo een eigen beeldtaal te ontwikkelen. Hopelijk raak jij ook “inspired” door deze tentoonstelling!

GR ATIS DOORLOPEND TE BEZICHTIGEN

EE TCA FÉ ’T S TEENCAYCK EN, HOEK 76/25, BOOM

OPENINGSUREN: M A , WO EN DO VA N 11U TOT 20U (K EUK EN TOT 19U). V RI J, Z A EN ZO VA N 12U TOT 21U (K EUK EN TOT 20U). DI GE SLOTEN.

GR ATIS

TENTOONSTELLINGEN — 37

Page 38: Voorjaarsbrochure 2012

SCHILDERKUNST

VA N V R 27 A PR T/M ZO 1 J UL

ETAL AGES ESPL ANADE K A AI TE BOOM

ARACELI REQUENASchilderkunstDe tekeningen van Araceli doen denken aan de ragfijne kunst van het Alhambra in Zuid-Spanje en haar bloemenschilderkunst nadert de perfectie van de gebroeders Redouté. De emoties en de gevoelens, die bij haar opkomen bij het aanschouwen van alles wat leeft en bloeit in de natuur, brengt ze met grote precisie en met gevoel voor romantiek over in haar werken.

Naast de “beleving” van bloemen en bomen, weet ze ook op een gevoelige wijze mens en dier te portretteren. Als toeschouwer word je steeds getroffen door de fijnzinnigheid van haar werken. Haar oeuvre bevat zowel pen- en krijttekeningen, als aquarellen, olieverfschilderijen en pastels. Een bijzonder gegeven is dat in sommige werken verschillende technieken en toepassingen worden gecombineerd. Zo gaat een tekening naadloos over in een aquarel, die dan gecombineerd wordt met pastelkleuren. Araceli raakt tot in de ziel.

EEN INITI ATIEF VA N CULTUURDIENS T BOOM

GR ATIS DOORLOPEND TE BE ZICHTIGEN

38 — TENTOONSTELLINGEN

Page 39: Voorjaarsbrochure 2012

BEELDENDE KUNST

DO 5 J UL T/M ZO 30 SEP

ETAL AGES ESPL ANADE K A AI TE BOOM

JEAN CNAPENJean Cnapen is gefascineerd door de evolutie die steen doormaakt: van ruwe materie tot een vorm met glooiende contouren en spiegelgladde vlakken. Bij elk ontwerp tracht hij dan ook, qua vormgeving, tot het uiterste te gaan zonder de eigenheid van de steensoort uit het oog te verliezen.

NANCY DELEUNancy Deleu houdt van de uitdaging om van scheikundige stoffen een prachtig glazuur te maken en kijkt telkens uit naar het volmaakte stuk dat tevoorschijn komt wanneer de oven opengaat. Ze maakt zowel kleine als grote potten, tot wel 70 cm hoog.

MARC FREDERICKXMarc Frederickx werkt met de Raku-techniek, waarbij het glazuur van een werkstuk (sterk) craqueleert. Omwille van de zeer vele belangrijke parameters in het stookproces en de hoge eisen gesteld aan het gedraaide stuk, is deze techniek zeer fascinerend.

EEN INITI ATIEF VA N CULTUURDIENS T BOOM

GR ATIS DOORLOPEND TE BE ZICHTIGEN

Jean Cnapen

Nancy Deleu

Marc Frederickx

TENTOONSTELLINGEN — 39

Page 40: Voorjaarsbrochure 2012
Page 41: Voorjaarsbrochure 2012

FILM

Page 42: Voorjaarsbrochure 2012

42 — FILM

ROMANTISCHE KOMEDIE

DI 14 FEB OM 20.15 U.

SCHOUWBURG

MIDNIGHT IN PARIS

‘Midnight in Paris’ is een Amerikaanse romantische komedie, geschreven en geregisseerd door Woody Allen.

Een Amerikaanse familie reist naar de Franse hoofdstad voor zaken. Gil, de toekomstige schoonzoon van de familie, werkt aan zijn eerste roman. Hij kampt met writersblock en zijn verloofde Inez en haar ouders vinden dit maar niets. Op een avond beland Gil op vreemde wijze in de jaren ’20, waar hij beroemde schrijvers en artiesten ontmoet, zoals Ernest Hemingway en Pablo Picasso. Deze figuren helpen hem verder bij het schrijven van zijn roman.

‘Midnight in Paris’ gaat over de liefde voor een stad en de illusie dat het gras altijd groener is aan de andere kant...

W W W.SON YCL A S SIC S.COM/MIDNIGHTINPA RIS

FR A NK RI JK , USA | 2011 | REGIS SEUR: WOODY A LLEN | ME T: OW EN W IL SON, R ACHEL MCA DA MS, M A RION COTILL A RD, K ATH Y BATE S, A DRIEN BRODY EN CA RL A BRUNI | DUUR: 1.34 U. | NEDERL A NDS ONDERTITELD

€ 4 / € 3 (KORTING)

Page 43: Voorjaarsbrochure 2012

FILM — 43

TR AGIKOMEDIE

WO 29 FEB OM 20.15 U.

SCHOUWBURG

TR AGIKOMEDIE

WO 14 MRT OM 20.15 U.

SCHOUWBURG

LE GAMIN AU VÉLO LES GÉANTS

De 11-jarige Cyril heeft het niet gemakkelijk. Hij woont in een kindertehuis, maar wil niets liever dan bij zijn vader zijn. Zijn vader is echter verhuisd zonder een adres achter te laten en Cyrils lievelingsfiets is bovendien nog eens spoorloos. Cyril laat het er niet bij zitten en zet vastberaden

een zoektocht in. Deze leidt tot een ontmoeting met kapster Samantha die, aangedaan door de emotionele Cyril, besluit hem tijdens het weekend op te vangen. Wanneer ze ook nog eens zijn fiets terugvindt, lijkt er weer een sprankeltje hoop te ontstaan...De gebroeders Dardenne maakten met ‘Le gamin au vélo’ hun tot hiertoe meest toegankelijke film.

Het is zomer en de broertjes Zak en Seth zijn blut. De twee tieners zitten alleen in hun huis op het platteland en ze verwachten zich weer aan een rotvakantie. Maar dit jaar ontmoeten ze Danny,

een jongere uit de streek. Op een leeftijd waar alles mogelijk lijkt, beleven de drie jonge snaken allerlei ondeugende en soms ronduit spannende avonturen die hun leven voor goed veranderen.

‘Les Géants’, opgenomen in België en Luxemburg, vertelt het verhaal van drie tieners op zoek naar vrijheid.

I .S.M. ACW

W W W.LEGA MIN AU V ELO-LEFILM.COM/

BELGIË | 2011 | REGIS SEUR S: JE A N-PIERRE DA RDENNE EN LUC DA RDENNE | ME T: CÉCILE DE FR A NCE, THOM A S DORE T, JÉRÉMIE RENIER EN FA BRIZIO RONGIONE | DUUR: 1.27 U. | NEDERL A NDS ONDERTITELD

€ 4 / € 3 (KORTING)

W W W.LE SGE A NT S-LEFILM.BE

BELGIË | 2011 | REGIS SEUR: BOULI L A NNER S | ME T: Z ACH A RIE CH A S SERI AUD, M A RTIN NIS SEN EN PAUL BA RTEL | DUUR: 1.24 U. | NEDERL A NDS ONDERTITELD

€ 4 / € 3 (KORTING)

Page 44: Voorjaarsbrochure 2012

© Y

anni

g Va

n de

Wou

wer

Page 45: Voorjaarsbrochure 2012

VORMING

Page 46: Voorjaarsbrochure 2012

CURSUS

WO 14 , 21 EN 28 MRT 2012 VA N 19.30 U TOT 22 .30 U

FEESTPALEIS

BEGELEIDING: MEL A NIE ROSCA M

€ 65 / € 60 (KORTING)

MAKE-UPNa het volgen van deze cursus zal je bij elke gelegenheid schitteren! Tijdens deze drie avonden leer je jezelf maquilleren van A tot Z. We starten met een analyse van de gelaatsvormen en de juiste

kleurenkeuzes per deelnemer. Nadien bekijken we stap voor stap hoe je je eigen dag- en avondmake-up zelf kan aanbrengen. Door middel van kleurgebruik en technieken leer je hoe je minpunten kan camoufleren en pluspunten kan accentueren. Elke deelnemer gaat naar huis met een volledig ingevulde make-up fiche.

Je komt best niet gemaquilleerd naar de cursus. De docente voorziet alle make-up en penselen. Je kan zeker ook je eigen make-up tasje meebrengen. Kleurenkaarten, make up en benodigdheden kunnen bij de docente aangekocht worden (niet-verplicht).

NA AIATELIER VAN HET LBC VOLWASSENENONDERWIJS,

GROENE HOFSTRA AT 8 TE BOOM (INGANG LANGS WITTE POORT)

WORKSHOPS ATELIER DIDIVoor beide workshops is geen (naai)ervaring vereist! Iedereen kan dit.We tekenen het patroon op een mooi stuk leder en snijden het zorgvuldig uit. Nadien stikken we de houder of het portemonneetje en werken we verder af.Elke deelnemer krijgt een bon ter waarde van € 10 of € 15 bij Atelier Didi.

WORKSHOP

WO 29 FEB 2012 VA N 19.00 U. TOT 21.50 U.

MUNT- OF JETONHOUDER IN LEERWO 7 MRT 2012 VA N 19.00 U. TOT 21.50 U.

PORTEMONNEEHARTJE IN LEER

BEGELEIDING: ATELIER DIDI

PRI JS: € 45 / € 40 (INCL . M ATERI A A L)

46 — VORMING

Page 47: Voorjaarsbrochure 2012

CURSUS

DIN 28 FEB, 6 EN 13 MRT VA N 19.30 U. TOT 22 .30 U

- UIT V ERKOCHT

DI 8, 15 EN 22 MEI 2012 VA N 19.30 U TOT 22 .30 U

- L A AT STE PL A AT SEN

FEESTPALEIS

PROJECT

ZO 22 A PR VA N 10.00 U. TOT 18.00 U.

WZC DEN BEUK

.

BEGELEIDING: SA NS DOUTE

€ 65 / € 60 (KORTING)

EEN INITI ATIEF VA N HE T EL A H RUPEL (ERFGOED- EN L A NDSCH A P SHUIS RUPEL) EN M AGI OERLEM A NS (EIND-W ERK ‘REMINISCENTIE S’) IN SA MEN W ERK ING ME T DE PROJECT V ERENIGING ERFGOED RUPEL S TREEK , LOK A LE HEEMKUN-DIGE K RINGEN EN MUSE A , GEMEENTE BOOM, W ZC DEN BEUK .

GR ATIS

KLEUR-, STIJL- EN IMAGOADVIESIn drie avonden kom je te weten welk type je bent en welke kleuren goed bij jou passen. Tijdens de eerste sessie krijg je een inleiding in de kleurenleer, waarna iedereen geanalyseerd wordt. In de tweede sessie wordt stijl in al zijn vormen aangepakt: stijltypes, silhouet, gelaatsvormen, enz. Bovendien krijg je persoonlijke tips hoe je je pluspunten kan laten opvallen en minnetjes kan camoufleren. Iedereen kan ook toppers en floppers uit zijn kleerkast meebrengen. In de laatste sessie bekijk je het gelaat en make-up. Je leert welke bril, kapsel, halsuitsnijdingen en juwelen best bij je gelaatsvorm passen. Na het overlopen van de verschillende stappen van de basismake-up, kan je onder begeleiding de tips toepassen op jezelf en de anderen.

Je komt best niet gemaquilleerd naar de cursus. Elke deelnemer krijgt op het einde een boekje met een overzicht van het geheel. Kleurkaarten kunnen bij de docente aangekocht worden (niet-verplicht).

DE VOLKSHELDEN VAN DE RUPELSTREEK De Rupelstreek heeft een gemeenschappelijk verleden als baksteenregio, gekenmerkt door zware arbeid, armoede en onzekerheid, maar het was niet altijd kommer en kwel want er werd ook flink gevierd tijdens feesten en jaarmarkten. Genoeg om aanleiding te geven tot heel wat verhalen en anecdotes.Jong en oud kunnen op Erfgoeddag 2012 kennismaken met de ‘Volkshelden van de Rupelstreek’ tijdens een namiddagvoor-stelling met interviews, voorleessessies (van o.a. Arnold Van de Voorde), korte sketches, voorgebracht door grootouders en (klein)kinderen die deelnamen aan het eindproject ‘Reminis-centies’ van Magi Oerlemans. Dit alles in een feestelijke sfeer gegoten door Radio Minerva.De verhalen werden neergepend door schrijver/muzikant Roland Bergeys en zijn die dag in brochurevorm te verkrijgen. Vanaf erfgoeddag tot 30 april loopt in de inkomhal van Ten Beuk tevens een tentoonstelling over deze lokale volkshelden.Kortom een intergenerationeel project dat grootouders en (klein)kinderen samenbrengt en participatief laat meewerken tot een fijne feestnamiddag in het kader van Erfgoeddag 2012.

VORMING — 47

Page 48: Voorjaarsbrochure 2012

CURSUS

M A 5, 12 , 19, 26 MRT EN 16, 23 EN 30 A PR 2012

VA N 19.30 U. TOT 22 .30 U.

FEESTPALEIS

I.S.M. VORMINGPLUS A NT W ERPEN

€ 55 / € 50 (KORTING)

HANDIGE HENRIËTTAIn huis gaat al eens iets stuk: zekeringen slaan door, kranen lekken, de wc raakt verstopt. Wat doe je dan? Vaak gaat het om eenvoudige klussen die je

gemakkelijk zelf kan klaren.In deze cursus krijg je oplossingen voor veel voorkomende problemen. Van elektriciteitsperikelen en sanitair tot schilderen en behangen of het werken met een boormachine. Een vakvrouw of vakman word je hier niet. We willen vooral een basis aanreiken. Niet langer wachten op de mannen dus.

De cursus richt zich voornamelijk op vrouwen, maar ook mannen zonder praktische ervaring met kluswerk zijn welkom.

LET’S GO URBAN BOOM!

BEN JE GEÏNTERE S SEERD EN W IL JE MEER INFORM ATIE OMTRENT DIT PROJECT? S TUUR EEN M A ILTJE N A A R CCDE S [email protected] OF BEL 03/880 19 14 .

In het voorjaar van 2012 starten De Steiger, de Boomse diversiteitsdienst en jeugddienst met een lokaal urban dance project voor jongeren.

Urban dance is een verzamelnaam voor dansstijlen die ontstonden op de straat, we denken onder meer aan breakdance, hip-hop, enz. Door kwalitatieve urban dancelessen te organiseren willen we professionele omkadering bieden aan het ‘straatdansen’ en dit in een nauwe samenwerking met de Boomse Sihame El Kaouakibi, oprichtster van Let’s Go Urban in Antwerpen. Hiermee nam zij al deel aan heel wat topevenementen en bouwde zo een stevige culturele reputatie op (Night of the Proms, Vlaamse Opera, enz.).We richten ons met dit project op 8- tot 12-jarigen, 12 plussers en dansers met meer ervaring.

© H

HL

48 — VORMING

Page 49: Voorjaarsbrochure 2012

TERUGBLIK 2011

Carrousel des moutons - D’Irque en Fien

Noeverrock – Jacket. Kinderdisco

Theater aan Twater

VORMING — 49

Page 50: Voorjaarsbrochure 2012
Page 51: Voorjaarsbrochure 2012

KUNSTATELIERS

Page 52: Voorjaarsbrochure 2012

K U N S TATE LIE R VA N 6 T O T 8 JA A R /8 TO T 12 JA A R / 12 TO T 16 JA A R

ELKE WOENSDAG VAN 14.00 U. TOT 16.40 U.(NIET TIJDENS SCHOOLVAK ANTIES)A ANVANG: WO 11 JAN

KINDER- EN JEUGDATELIER

In het kinder- en jeugdatelier geeft de leerkracht stimulansen aan de kinderen om zich op een expressieve manier te uiten en hun creativiteit te ontwikkelen. De kinderen leren spelenderwijs werken met verschillende materialen zoals verf, potloden, wasco, klei, gevonden voorwerpen, enz. Ze werken rond uiteenlopende thema’s: actualiteit, natuur, tijd, ruimte, sprookjes en nog veel meer.

K U N S TATE LIE R VA N A F 16 JA A R

ELKE Z ATERDAG VAN 9.00 U. TOT 12.00 U. (NIET TIJDENS SCHOOLVAK ANTIES)A ANVANG: Z A 14 JAN

SCHILDER- EN TEKENATELIER

In dit atelier leer je alle basistechnieken van tekenen en schilderen. Je werkt met verschillende formaten en materialen en krijgt inzicht in het gebruik van beeldende middelen. De opleiding bestaat uit leren, zien en voelen en dit tot uitdrukking brengen via de plastische taal. Je verruimt je waarneming en inzichten zodat je meer interesse krijgt voor het juiste gebruik van de beeldende middelen. Zowel voor mensen die nog nooit een potlood hebben vastgehouden, als voor doorgewinterde artiesten die zich verder willen bekwamen.

K U N S TATE LIE R VA N A F 16 JA A R

ELKE DINSDAG VAN 19.00 U. TOT 22.00 U. (NIET TIJDENS SCHOOLVAK ANTIES)A ANVANG: DI 10 JAN

VRIJ ATELIER

Wil je de artistieke sfeer opsnuiven van een teken- en schilderatelier, allerlei technieken (olieverf, aquarel, pastel, houtskool, …) gebruiken en gedreven verder werken aan de creatieve uiting van je verbeelding? Dan ben je hier aan het juiste adres. In het vrij atelier ontwikkelen we stapsgewijs je gave om je eigen uitdrukkingsmiddelen uit te breiden. Je verruimt je waarneming en inzichten zodat je meer interesse krijgt voor het juiste gebruik van de beeldende middelen. Dit atelier is er voor jongeren en volwassenen, al dan niet met ervaring, die zich in groep willen toeleggen op tekenen en schilderen. De aanwezige leerkracht zal je desgewenst bijstaan.

€ 55 / € 50 (-26/55+) € 55 / € 50 (-26/55+)€ 40

52 — KUNSTATELIERS

Page 53: Voorjaarsbrochure 2012

K U N S TATE LIE R VA N A F 16 JA A R

ELKE WOENSDAG VAN 19.00 U. TOT 22.00 U. (NIET TIJDENS SCHOOLVAK ANTIES)ELKE Z ATERDAG VAN 9.00 U. TOT 12.00 U.(NIET TIJDENS SCHOOLVAK ANTIES)A ANVANG: WOE 11 JAN

KERAMIEKATELIER

De keramiekopleiding bestaat uit vier jaren. In het eerste jaar leer je de basistechnieken, kleisoorten, opbouwtechnieken, … In het tweede jaar gaat de opleiding dieper in op kleuren, vormgeving, creatieve vormentaal ontwikkelen, enz. Het jaar daarop komen technische perfectie, persoonlijke ontwikkeling en het uitdiepen van de beeldtaal op de voorgrond. In het vierde jaar werk je een thema, een concept of een project uit. Je kan nadien nog twee specialisatiejaren volgen. Er is geen voorkennis vereist. Je volgt dit atelier in een kleine groep met persoonlijke begeleiding.

Praktische informatie

K A LENDERHet atelierjaar loopt van september 2011 tot en met mei 2012, met uitzondering van de kinder- en jeugdateliers die lopen tot en met juni 2012. Je kan in februari nog aansluiten bij de ateliers die niet volzet zijn. Alle cursisten ontvangen bij inschrijving een gedetailleerde kalender.

PRIJSIndien je in februari 2012 aansluit, betaal je de helft van de cursusprijs. De kosten voor verbruiksmateriaal zijn niet inbegrepen, met uitzondering van de kinder –en jeugdateliers. De kosten kunnen sterk verschillen van atelier tot atelier, maar aankopen dienen slechts gemaakt na overleg met de betrokken leerkracht.

LOCATIEAlle ateliers vinden plaats in de leslokalen van de Tuyaertsstraat 53 te Boom. Kom binnen langs de voormalige hoofdingang van basisschool De Hoeksteen. Je vindt parkeerplaats op de Varkensmarkt.

€ 55 / € 50 (-26/55+)

OPENDEURDAG KUNSTATELIERS DE STEIGER

De kunstateliers van de Steiger zetten op zaterdag 23 juni 2012 de deuren van hun leslokalen wagenwijd open voor het publiek. Tussen 14.00 u. en 18.00 u. kan je er de jaarwerken van de leerlingen van de kinder- en jeugdateliers, het teken- en schilderatelier, het vrij atelier en het keramiekatelier bewonderen. Ook de leerkrachten zullen eraanwezig zijn om een woordje uitleg te geven en er kan reeds ingeschreven worden voor het nieuwe schooljaar.

KUNSTATELIERS — 53

Page 54: Voorjaarsbrochure 2012

54 — TE GAST

ZONDAG 5 FEBRUARI 2012 OM 15 UUR EN OM 20.00 U.

SCHOUWBURG

ECHT ANTWAARPS TEATERMon Komt Uit Het PrisonREGIE: RUUD DE RIDDER

INFO EN TICK E T S: 0492 /03.51.36 – W W W.ECHTA NT WA A RP S TE ATER.BE

Z ATERDAG 11 FEBRUARI 2012 OM 15.00 U. EN OM 16.30 U.

SCHOUWBURG

GEMEENTELIJKE ACADEMIE VOOR MUZIEK EN WOORDDag van het Deeltijds Kunstonderwijs – Voorstelling leerlingen AMVINFO EN TICK E T S: 03/880.19.61 – GA M [email protected]

W W W. ACA DEMIEBOOM.BE

ZATERDAG 10 MA ART 2012 – 20.00 U.

SCHOUWBURG

GEMEENTELIJKE ACADEMIE VOOR MUZIEK EN WOORDJong TalentINFO EN TICK E T S: 03/880.19.61 – GA M [email protected]

W W W. ACA DEMIEBOOM.BE

ZATERDAG 17 EN ZONDAG 18 MA ART 2012

A ANVANGSUREN AFHANKELIJK VAN HET FILMA ANBOD

FEESTPALEIS

FILM & VIDEOGROEP BOCAM VZWGalaprojectiesINFO: 03/888.13.76

W W W.BOCA M.BE

ZATERDAG 24 MA ART 2012 OM 20.00 U.

FEESTPALEIS

KONINKLIJKE HARMONIE SFORZANDOLenteconcertDIRIGENT: ERIK BU Y LE

INFO EN TICK E T S: 0494/24 .26.72 – 0474/8 4 .27.40 – 0494/69.86.18

W W W.SFOR Z A NDO.BE

TE GAST

Page 55: Voorjaarsbrochure 2012

za 18 feb vorming Heksenwandeling 19.30 u. € 8 (+ versnapering t.w.v. € 2) (zelfde wandeling ook op 24/03, 13/04, 11/05 en 29/06)

zo 26 feb lezing Johan Lambrechts over Antarctica 9.30 u. € 10 (ontbijt inbegrepen)

za 3 mrt muziek De muziekmonologen: Bach, de Fuga en de boom 20.00 u.€ 8/ € 5 (-18j/leerlingen Muziekacademie H-S-N)

za 10 mrt vorming Kookworkshop: Marokkaans koken 10.00 u. € 15

za 26 mei film Rundskop (voorprogramma: La Femme Belge) 20.00 u. gratis

vr 6 jul muziek JackoBond – Ik ga op een berg wonen 20.00 u. vvk: € 8/ € 6 (-26) kassa: € 10/ € 8 (-26)

Locatie: verschillende locaties.Info en reservaties: Intergemeentelijke bibliotheek Hemiksem-Schelle - Heuvelstraat 111-117 – Hemiksem Intergemeentelijke cultuurdienst Hemiksem-Schelle - gemeentehuis Schelle - Fabiolalaan 55 / T. 03 871 98 24 - [email protected] - www.ivebic.be

CC ’T AAMBEELD – AARTSELAARDo 16 feb muziek Yevgueni – Theatertour Welkenraedt 20.15 u.

€ 17/ € 15,75 (-26/+55 & leden Gezinsbond)/ € 7,50 (-26 met Cultuurrittenkaart)

do 1 mrt muziek Frank Boeyen – in concert 20.15 u.€ 21/ €19,75 (-26/+55)/ €7,50 (-26 met Cultuurrittenkaart)

za 21 apr uitstap WA A L SE W EEK: Uitstap naar Luik /Prijs en volledig programma vanaf 10 februari op te vragen

di 24 apr vorming WA A L SE W EEK: Debatavond met Christophe Deborsu 20.15 u. € 4 (i.s.m. Davidsfonds Aartselaar)

do/vr 26/27 apr theater WA A L SE W EEK: AC Ransart – Bad van Marie (+ BBQ)19.00 u. (BBQ)/20.30 u. (voorstelling)

€ 10 (BBQ)/ € 9 (voorstelling)

do 3 mei improvisatietheater WA A L SE W EEK: La Guerre Belge – The Lunatics 20.15 u. € 12/ € 10,75 (-26/+55)

Locatie: CC ’t Aambeeld, della Faillelaan 34, 2630 AartselaarInfo en reservaties: CC’t Aambeeld – della Faillelaan 34 -2630 Aartselaar – tel. 03 877 28 75 – [email protected] gelegenheid van het feestjaar ‘20 jaar programmatie CC Aartselaar’ geven we gratis tickets weg aan al wie 20 jaar is (op vertoon van paspoort)

IVEBIC - HEMIKSEM - SCHELLE

TE GAST — 55

BLIKVANGERS BIJ DE BUREN

Page 56: Voorjaarsbrochure 2012

56 — PRAKTISCH

ADRES TICKETBALIE EN BURELENCultuurcentrum De SteigerH. Spillemaeckersstraat 92850 BoomT. 03 880 19 14 F. 03 880 19 19 [email protected] www.desteigerboom.be

OPENINGSTIJDEN TICKETBALIEM A A NDAG TOT DONDERDAG 9.00 u. tot 12.00 u. / 13.00 u. tot 16.30 u.V RIJDAG 9.00 u. tot 12.00 u.

ZOMERSLUITINGDe Steiger sluit van zaterdag 14 juli tot en met zondag 19 augustus 2012.Tijdens de zomersluiting kan je enkel tickets reserveren via onze website of per mail.

LOCATIESDe activiteiten van De Steiger vinden plaats op verschillende locaties. De Schouwburg en het Feestpaleis kan je huren. De voorwaarden vind je op www.desteigerboom.be of kan je opvragen bij De Steiger.

1. SCHOU W BURG DE STEIGERH. Spillemaeckersstraat 9- schouwburg geschikt voor theater, concerten, academische zittingen,..- 384 zitplaatsen- beperkte licht- en geluidsuitrusting

2. FEE STPA LEISColonel Silvertopstraat 13- polyvalente zaal met podium → geschikt voor theater, concerten, lezingen, fuiven, beurzen, feesten,.. → 150 zitplaatsen of 300 staanplaatsen → beperkte licht- en geluidsuitrusting → grote bar- lokaal → geschikt voor vergadering, lezingen en cursussen → 20 plaatsen

PRAKTISCH

Page 57: Voorjaarsbrochure 2012

GROTEM A RK T

A12BR

OEK

WEG

RUPEL

FRA

NS

DE

SCH

UTT

ERL

AA

N

HOOG S TR A AT

AN

TW

ER

PS

ES

TR

AA

T

AN

TW

ER

PS

ES

TR

AA

T

TUYAERTSSTR A AT

NIE

LS

ES

TRA

AT

COLONEL SILVERTOP STR A AT

E.VANDERVELDESTRA AT H. S

PIL

LE

MA

EC

KE

RS

ST

R.

KE

RK

ST

RA

AT

1

4

5

3

2

STATION

K ERK

3. Z A A L ROBERT LOMBA ERT SGemeentehuis, Antwerpsestraat 44

4. LOK A LEN KUNSTATELIER STuyaertstraat 53(langs voormalige hoofdingang van basisschool ‘De Hoeksteen’)

5. REPE TITIERUIMTE FEE STPA LEISKaai (binnenkomen langs achterkant Feestpaleis)- Geschikt voor repetities- Voorzien van bergruimte- Beperkte geluidsuitrusting

LIGGINGSPLAN

Page 58: Voorjaarsbrochure 2012

58 — PRAKTISCH

TICKETPRIJZEN EN KORTINGENBij de activiteiten staan meestal meerdere ticketprijzen vermeld:

1. het basistarief

2. het kortingstarief voor: - jongeren -26 - senioren 55+ - groepen vanaf 10 personen - houders van een BIGkaart (personen met een vervangings-

inkomen)

3. het abonnementstarief voor: - abonnees - leerkrachten met lerarenkaart van Klasse - leerlingen Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord van

Boom, Puurs, Hemiksem, Schelle en Reet met leerlingenkaart (enkel voor muziek en theater)

- jongeren -26 met CJP-kaart (Cultureel Jongeren Paspoort)

4. de ‘superjongerenkorting’ voor alle jongeren onder 18 jaar. Deze betalen slechts € 5 per ticket voor een podiumvoorstelling.

KORTINGCHEQUE SCultuurchequesJe kan tickets betalen met Accor en Sodexo cultuurcheques.Sociale cultuurchequesCliënten van het OCMW krijgen een korting van 80% op de tic-ketprijs, op vertoon van de cultuurcheque. Deze cheque kan je aanvragen bij het OCMW en is strikt persoonlijk. Info: OCMW, J. Van Cleemputplein 1, 2850 Boom of 03 880 58 32.

SOCIA LE KORTINGVerenigingen waar armen het woord nemen en de organisaties die zich richten tot mensen in armoede, worden financieel onder-steund voor deelname aan culturele, sportieve of jeugdgebonden activiteiten. Zo kunnen deze mensen dankzij het Lokale Netwerk Vrijetijdsparticipatie Personen in Armoede, het gemeentebestuur van Boom en de Vlaamse overheid voor een prikje naar de activi-teiten van CC De Steiger. Meer informatie vind je via de betref-fende verenigingen en bij de coördinator lokaal sociaal beleid Lize Van Dijck T. 03 880 58 40 of [email protected].

Page 59: Voorjaarsbrochure 2012

PRAKTISCH — 59

ABONNEMENTENHet abonnement geeft recht op de goedkoopste toegangsprijs. Bovendien krijg je als abonnee voorrang om te reserveren.

KLEIN A BONNEMENTvanaf 4 voorstellingen

GROOT A BONNEMENTvanaf de 8ste voorstelling krijgt u 10% extra korting op de totale som

EEN A BONNEMENT BE STELLENAbonnementen kan je bestellen:- met een reservatieformulier: dit zit achteraan de brochure- online: gebruik het bestelformulier op www.desteigerboom.be- per mail: [email protected] telefonisch: je kan je keuze doorbellen op 03 880 19 14- fax: je kan je bestelbon faxen naar 03 880 19 19

Een abonnement is strikt persoonlijk! Gebruik voor elke persoon een apart bestelformulier. Wil je naast elkaar zitten, vermeld dit dan op je (electronische) formulier. Nadat we je aanvraag ontvangen heb-ben, krijg je een bevestiging en een overschrijvingsformulier.

EEN A BONNEMENT BE TA LEN- met een overschrijving: rekeningnummer 068-2460220-36- aan de ticketbalie van De Steiger

! Abonnementen dienen uiterlijk twee weken voor de eerste voor-stelling van je keuze betaald te zijn. Indien je wenst te betalen via overschrijving, krijg je de tickets toegestuurd tot 14 dagen voor de eerste voorstelling.

NEEM EEN V RIEND(IN) MEE VOOR € 5 Als abonnee kan je één keer één persoon meenemen naar een voorstelling uit jouw abonnement voor slechts € 5. Je mag ie-mand meenemen die geen ticket kocht voor een voorstelling van het voorbije of het nieuwe seizoen. We geven hierdoor een kans aan nieuwe bezoekers om kennis te maken met ons aanbod.

Bestel zelf het extra ticket voor jouw vriend(in). Geef naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres van de per-soon die je mee neemt. Wij sturen hem/haar een bevestigings-brief met overschrijvingsformulier.

Page 60: Voorjaarsbrochure 2012

60 — PRAKTISCH

LOSSE TICKETSHOE LOSSE TICKE TS BE STELLEN?- online: www.desteigerboom.be- ticketbalie De Steiger- telefonisch: 03 880 19 14- email: [email protected] kassa: 45 min. voor de voorstelling, uitsluitend voor het afhalen

en kopen van tickets voor de voorstelling van die dag

HOE TICKE TS BE TA LEN?- overschrijving: rekeningnummer 068-2460220-36- ticketbalie De Steiger- kassa: 45 min. voor de voorstelling, uitsluitend voor het afhalen

en kopen van tickets voor de voorstelling van die dag

Betaal je met een overschrijving, dan krijg je de tickets toege-stuurd tot 14 dagen voor de voorstelling. Er zal € 1 administra-tie- en verzendingskosten worden aangerekend voor reservaties minder dan € 45.

Bij een late reservering zullen de tickets voor je klaarliggen aan de kassa. Indien je laattijdig het bedrag op onze rekening over-schreef, neem dan je betalingsbewijs mee.

Tickets worden niet terugbetaald, tenzij een voorstelling wordt geannuleerd. Tickets kunnen uitzonderlijk omgeruild worden voor een andere voorstelling indien de klant een geval van over-macht kan aantonen.

UITVERKOCHTE VOORSTELLINGENBij uitverkochte voorstellingen noteren wij je naam en telefoonnummer op een wachtlijst. Indien er reservaties geannuleerd worden, kan je in aanmerking komen om een ticket te kopen.

ETIQUETTE IN DE SCHOUWBURGKom op tijd: Zorg ervoor dat je op tijd bent, ook na de pauze. Hierdoor toon je respect voor de acteurs, muzikanten alsook de andere bezoekers. Geen opnamen: Het is verboden te fotograferen en video- of geluidsopna-men te maken.Schakel je gsm uit: Zo worden jij en andere toeschouwers niet gestoord tijdens de voorstelling. Je gsm wil ook wel eens een avondje uit. Vestiaire: Je kan gebruik maken van een bewaakte vestiaire voor € 0,50 per persoon.

KOM GRATIS NAAR EEN VOORSTELLING OP JOUW VERJAARDAG!Valt je verjaardag op een dag waarop er een podiumvoorstelling plaats-vindt? Kom dan bij ons je verjaardag vieren! Reserveer op voorhand. Op vertoon van je identiteitskaart, verkrijg je twee gratis tickets. Alvast proficiat !

Page 61: Voorjaarsbrochure 2012

PRAKTISCH — 61

HOE BLIJFT U OP DE HOOGTE?- website www.desteigerboom.be- schrijf je op de website in op de nieuwsbrief- sluit vriendschap met De Steiger op Facebook - de halfjaarlijkse cultuurkrant ( bedeeld in Boom, Niel, Schelle, Hemiksem en Rumst)- ontvang gratis de seizoensbrochure die verschijnt in juni 2012 door je adresgegevens te bezorgen aan De Steiger

Adresgegevens publiek: Conform de bepalingen van de wet van 8 december 1992 betreffende de bescherming van de persoonlijke levenssfeer kan je je persoonlijke ge-gevens opvragen, laten verbeteren en/of schrappen. Wij gebruiken je gegevens alleen om je op de hoogte te brengen van de activiteiten van het cultuurcentrum.

SCHOOLVOORSTELLINGENCultuurcentrum De steiger biedt ook schoolvoorstellingen aan voor kleuteronderwijs, lager en secundair onderwijs. Je kan de brochure aanvragen bij de ticketbalie of online bekijken op www.desteigerboom.be .

MATERIAALUITLENINGTegen een kleine vergoeding kunnen particulieren en verenigingen ook materiaal ontlenen: podiumelementen, tafels, stoelen,… Neem contact op met de dienst Feestelijkheden van Boom: T. 03 880 19 13 of [email protected]

HOE CULTUURCENTRUM DE STEIGER BEREIKEN?PER TREINHet station van Boom is op 10 minuten loopafstand van de locaties van het cultuurcentrum. Opgelet: In het weekend rijden er geen treinen naar en vanuit Boom.

Van en naar Antwerpen Centraal 1 trein/uur, laatste vertrek uit Boom om 22.20 u.tussenstops in Berchem, Antwerpen-Zuid, Hoboken Polder, Hemiksem, Schelle en Nielextra treinen vanuit Antwerpen-Berchem tijdens de piekurenBoom → Puurs:1 trein/uur, laatste vertrek uit Boom om 22.41 u.tussenstop in Ruisbroek-Sauvegarde [B]

Page 62: Voorjaarsbrochure 2012

62 — PRAKTISCH

PER BUSDe Schouwburg en het Feestpaleis zijn goed te bereiken met de bus. De bussen stoppen vlakbij de voordeuren van de Schouwburg. Halte ‘Boom Markt’ Meer info: www.delijn.be — contactcenter De Lijn Info T. 070 220 200 (€ 0,30/min)

LI JN TR A JEC T M A T/M V R Z A / ZO

132 LIER - KONTICH - BOOM ×

182 BOOM - AARTSELAAR - GROENPLAATS × ×

252 BOOM - PUURS - BORNEM - DENDERMONDE × ×

253 BOOM - PUURS - DENDERMONDE ×

254 BOOM - PUURS - LIPPELO - DENDERMONDE ×

257 BOOM - BORNEM - DENDERMONDE ×

258 BOOM - WILLEBROEK - TISSELT ×

286 BOOM - WILLEBROEK - MECHELEN × ×

287 BOOM - WILLEBROEK - HEINDONK - MECHELEN × ×

290 BOOM - NIEL - ANTWERPEN ROOSEVELTPLAATS × ×

291 BOOM - NIEL - ANTWERPEN SINT-JANSVLIET ×

294 BOOM - NIEL - AARTSELAAR ×

295 BOOM - REET - NIEL - ANTWERPEN SINT-JANSVLIET × ×

298 BOOM - NIEL - BERCHEM ×

460 SNELBUS BRUSSEL - LONDERZEEL - BOOM × ×

461 SNELBUS BRUSSEL - WILLEBROEK - BOOM ×

500 ANTWERPEN - BOOM - RUMST - MECHELEN × ×

PER AUTOHet cultuurcentrum ligt vlakbij de A12 Antwerpen – Boom – Brus-sel (afrit Boom). Zodra u in Boom bent, volgt u de pijl ‘Centrum’ tot op de Grote Markt. Zowel de Schouwburg als het Feestpaleis bevinden zich op wandelafstand van de Grote Markt.

PA RKEERGELEGENHEID

Je kan je wagen parkeren in de buurt van de Schouwburg en het Feest paleis op de volgende plaatsen:

1. Grote Markt en Kaai: Betalend parkeren van tussen 9 u. en 18 u. uitgezonderd zon- en feestdagen

2. Wipplein, F. De Schutterlaan, E. Vanderveldestraat en parking St. Rochus:

Gratis, parkeerschijf verplicht van ma t/m vrij tussen 9 u. en 18 u. (max. 2 u.), onbeperkt parkeren op zaterdag, zon- feest-dagen.

3. Parkeerstroken op de Rupelbrug (N177). Gratis onbeperkt parkeren

Meer info over parkeergelegenheid in Boom hoor je op de infolijn: 03 235 54 55

Page 63: Voorjaarsbrochure 2012

PRAKTISCH — 63

N A A M ...................................................................................... VOORN A A M ..................................................STR A AT ................................................................................... NR. .................................................................POSTCODE ............................................................................. GEMEENTE ...................................................TELEFOON .......................................................................................................................................................E-M A IL .............................................................................................................................................................GEBOORTEDATUM .........................................................................................................................................IK W ENS GR A AG N A A ST A BONNEE ………………………………. .............(voornaam en naam) TE ZIT TEN

IK W ENS MIJN A BONNEMENT TE BE TA LEN: via overschrijving contant bij afhaling van het abonnement aan de ticketbalie van CC De Steiger

HOE V UL IK DIT FORMULIER IN?

→ kruis minstens 4 voorstellingen aan.

→ kruis je 8 of meer voorstellingen aan, krijg je 10% extra korting op de te betalen som

→ een abonnement is strikt persoonlijk. Wil je naast elkaar zitten, niet de formulieren dan aan elkaar.

→ zorg ervoor dat alle rubrieken (naam, adres, geboortedatum,…) duidelijk zijn ingevuld.

→ lees de voorwaarden na in de brochure op pagina 59

RESERVATIEFORMULIER ABONNEMENTEN VOORJAAR 2012

Stuur het formulier op naar: Cultuurcentrum De Steiger H. Spillemaeckersstraat 92850 BoomOf fax het naar: 03 880 19 19

Page 64: Voorjaarsbrochure 2012

RESERVATIEFORMULIER ABONNEMENTEN VOORJAAR 2012

DAT UM G ENRE G E ZEL SCH A P VOOR S TELLING BA SI S A BO

V R 18 FEB 12 20.15 U. MUZIEKMATHIAS SERCU, PASCALE MICHIELS EN BERT VERSCHUEREN

GROUP DEVILLE € 14 € 11

V R 24 FEB 12 20.15 U. MUZIEK STIJN MEURIS, GREGORY FRATEUR, TOM PINTENS, … ZWARE METALEN € 18 € 15

ZO 26 FEB 12 14.30 U. MUZIEKHEISTSE OPERETTEKRING (AKA VLAAMS MUZIEK THEATER)

WEET JE NOG WEL? € 18 € 14

Z A 03 MRT 12 20.15 U. THEATER T ARSENAAL BIECHTEN € 16 € 12

ZO 11 MRT 12 14.30 U. MUZIEK BARBARA DEX AKOESTISCH € 14 € 11

V R 16 MRT 12 20.15 U. HUMOR YOUSSEF EL MOUSAOUI CHILD'S PLAY € 12 € 10

Z A 24 MRT 12 20.15 U. MUZIEK JEAN BLAUTE EN ERIC MELAERTS GEDEELDE ADORATIES 3 € 16 € 12

WO 28 MRT 12 20.15 U. MUZIEK KEEFMAN ZONLICHT/ZONNEBRILLEN "AKOESTISCH* € 8 € 5

V R 30 MRT 12 20.15 U. HUMOR STEVEN GOEGEBEUR DE GEKNIPTE MAN! € 12 € 10

64 — PRAKTISCH

Page 65: Voorjaarsbrochure 2012

COLOFON

Schepen voor cultuur .................................................................. Kris Van Hoeck

Voorzitter raad van beheer ................................................. Bee Van Eeckhoven

Ondervoorzitter raad van beheer ..................................... Christel De Coninck

Cultuurfunctionaris algemene leiding en programmatie ......Inez Cardinaels

Cultuurfunctionaris gemeenschapsvorming ..................... Valentine Raeman

Waarnemend cultuurfunctionaris

promotie en informatie ........................................... Kathleen Vandendriessche

Dienst cultuur ...................................................................................Alex Ramael

Administratie ....................................... Fabienne Sleebus en Francine Waelput

Materiaaluitlening ..............................................................................Leon Vinck

Techniek podiumkunsten ..................Paul De Meester en Pieter Laureyssens

Techniek bijstand ................................... Hugo Fenicx en Chris Van Cammeren

Verantwoordelijk uitgever ................... Kris Van Hoeck, Schepen voor cultuur

Coverfoto .................................................................................Koen Verschaeren

Vormgeving ....................................................................................... Hanna Maes

Druk ....................................................................................drukkerij De Bie bvba

DANK AAN

De leden van de Raad van Bestuur van de programma-vzw ProCC De Steiger, de gemeente Boom, we werkgroep Medio+, de leerkrachten van de Kunst-ateliers, alle partners en de vele enthousiaste vrijwilligers waarmee CC De Steiger samenwerkt.

Page 66: Voorjaarsbrochure 2012

GEZOCHT: VRIJWILLIGERS Heb je interesse in de activiteiten van De Steiger? Kom je graag buiten en ben je graag onder de mensen? Heb je zin om achter de schermen mee te werken? Heb je nog tijd over om erop uit te trekken voor De Steiger? Dan ben jij de geknipte persoon om ons team enthousiaste vrijwilligers te versterken! Wat doet een vrijwilliger?Een vrijwilliger helpt met het scheuren van kaartjes of het weghangen van jassen in de vestiaire tijdens de podiumvoorstellingen. Een vrijwilliger helpt met de opbouw van tentoonstellingen of de bediening van dranken op een receptie of steekt een handje toe op tal van activiteiten die we organiseren op locaties.Wat doet een promovrijwilliger? Een promovrijwilliger verspreidt affiches en flyers in één wijk bij hande-laars, kappers, bakkers, frietkoten, supermarkten, parochiezalen,.. We zoeken extra promovrijwilligers voor wijk Hoek-Bosstraat en wijk Centrum van Boom en voor de centra van de buurgemeenten. Een promovrijwilliger doet gemiddeld één keer per maand een ronde in zijn wijk. Je geeft je op voor een volledig jaar (uitgezonderd de zomervakantie). Wat krijgt een vrijwilliger in ruil?Elke vrijwilliger krijgt een gratis ticket voor de voorstelling waarop hij of zij meewerkt. Een promotievrijwilliger krijgt per gedane ronde twee tickets gratis voor een voorstelling. Indien er meegewerkt wordt aan de opbouw van tentoonstellingen of extra muros activiteiten wordt een kleine vrijwil-ligersvergoeding voorzien.

Heb je interesse? Stuur dan een mail naar [email protected].

Page 67: Voorjaarsbrochure 2012

DA

TAG

EN

RE

AC

TIV

ITE

IT

ZA

18 F

EB

12

20.1

5 U

.M

UZI

EK

MA

THIA

S S

ER

CU

, PA

SC

AL

E M

ICH

IEL

S E

N

BE

RT

VE

RS

CH

UE

RE

NG

RO

UP

DE

VIL

LE

VR

24 F

EB

12

20.1

5 U

.M

UZI

EK

STI

JN M

EU

RIS

, GR

EG

OR

Y F

RA

TEU

R, T

OM

PIN

TEN

S, …

ZW

AR

E M

ETA

LE

N

ZO26

FE

B 1

214

.30

U.

MU

ZIE

KTH

EA

TER

VL

AA

MS

MU

ZIE

K T

HE

ATE

RW

EE

T JE

NO

G W

EL?

ZA

03 M

RT

1220

.15

U.

THE

ATE

RT

AR

SE

NA

AL

BIE

CH

TEN

ZA

10 M

RT

12M

UZI

EK

FIN

AL

E R

UP

EL

RO

CK

RA

LLY

ZO11

MR

T 12

14.3

0 U

.M

UZI

EK

BA

RB

AR

A D

EX

AK

OE

STI

SC

H

VR

16 M

RT

1220

.15

U.

HU

MO

RYO

US

SE

F E

L M

OU

SA

OU

IC

HIL

D'S

PL

AY

ZA

24 M

RT

1220

.15

U.

MU

ZIE

KJE

AN

BL

AU

TE E

N E

RIC

ME

LA

ER

TSG

ED

EE

LD

E A

DO

RA

TIE

S 3

WO

28 M

RT

1220

.15

U.

MU

ZIE

KK

EE

FM

AN

ZON

LIC

HT/

ZON

NE

BR

ILL

EN

"A

KO

ES

TIS

CH

*

VR

30 M

RT

1220

.15

U.

HU

MO

RS

TEV

EN

GO

EG

EB

EU

RD

E G

EK

NIP

TE M

AN

!

ZA

28 A

PR

12

13U

00 U

.E

VE

NE

ME

NT

WIJ

KF

EE

ST

KA

DR

IEB

RA

BA

NT

S F

IET

SH

AR

MO

NIS

CH

OR

KE

ST

VR

04 M

EI 1

2E

VE

NE

ME

NT

BO

SS

TRA

AT

KE

RM

IS

MA

07 M

EI 1

2E

VE

NE

ME

NT

FE

ES

TMA

RK

T B

OO

M-N

OO

RD

ZA

02 J

UN

12

MU

ZIE

KN

OE

VE

RR

OC

K

VR

29 J

UN

12

THE

ATE

RTH

EA

TER

AA

N T

WA

TER

SEIZ

OEN

VO

OR

JAA

R 2

012

FA

MIL

IE

VO

RM

ING

FIL

MD

ATA

GE

NR

E

DI

14 F

EB

12

20.1

5 U

.M

IDN

IGH

T IN

PA

RIS

WO

29 F

EB

12

20.1

5 U

.L

E G

AM

IN A

U V

ÉLO

WO

14 M

RT

1220

.15

U.

LE

S G

ÉA

NTS

DA

TAG

EN

RE

AC

TIV

ITE

IT

ZO19

FE

B 1

214

.30

U.

FAM

ILIE

4+

MA

RTI

NE

DE

KO

K E

N T

OM

KE

TSD

E G

RU

FFA

LO

DI

21 F

EB

12

14.3

0 U

.JE

UG

DF

ILM

HO

E TE

M J

E E

EN

DR

AA

K

DI

21 F

EB

12

20.1

5 U

.JE

UG

DF

ILM

SU

PE

R 8

ZA

31 M

RT

1214

.30

U.

JEU

GD

FIL

MD

E S

MU

RF

EN

ZA

14 A

PR

12

17.0

0 U

.FA

MIL

IE 6

+I S

OL

ISTI

DE

L V

EN

TO &

WA

RR

E B

OR

GM

AN

SD

E M

AR

KIE

S VA

N C

AR

AB

AS

ZO22

AP

R 1

214

.30

U.

FAM

ILIE

4+

JAN

DE

SM

ET

KIN

DE

RTA

PIJ

TCO

NC

ER

T

PO

DIU

M

DA

TAT

EN

TO

ON

ST

EL

LIN

GL

OC

AT

IE

ZA

14

JAN

> M

A 1

9 M

RT

12K

RIS

TEL

VAN

HIL

ST:

GL

AS

KU

NS

TE

TAL

AG

ES

KA

AI

VR

10

FE

B >

ZO

26

FE

B 1

2A

TER

LIE

R D

IDI:

LE

DE

RE

N M

OD

EA

CC

ES

SO

IRE

S E

N H

AN

DTA

SS

EN

GE

ME

EN

TEH

UIS

BO

OM

ZA

11

FE

B >

ZO

26

FE

B 1

2TE

NTO

ON

STE

LL

ING

VR

IJ A

TEL

IER

: GE

T IN

SP

IRE

DE

ETC

AF

É 'T

STE

EN

CA

YCK

EN

ZA

3 M

RT

> M

A 1

6 A

PR

12

KO

EN

VE

RS

CH

AE

RE

N: 5

JA

AR

PA

NO

RA

MA'

S -

RU

PE

LS

TRE

EK

EE

TCA

'T S

TEE

NC

AYC

KE

N

DI 1

7 A

PR

> M

A 4

JU

N 1

2K

UN

STA

TEL

IER

S D

E S

TEIG

ER

: DE

RA

TTE

NVA

NG

ER

VA

N B

OO

ME

TAL

AG

ES

KA

AI

VR

27

AP

R >

ZO

1 J

UL

12A

RA

CE

LI R

EQ

UE

NA

: SC

HIL

DE

RK

UN

ST

ETA

LA

GE

S K

AA

I

DO

6 J

UL

> Z

A 3

0 S

EP

12

CN

AP

EN

, DE

LE

U E

N F

RE

DE

RIC

KX

: BE

EL

DE

ND

E K

UN

ST

ETA

LA

GE

S K

AA

I

TEN

TOO

NS

TELL

ING

EN

DA

TAA

CT

IVIT

EIT

WO

11 J

AN

> 2

7 JU

N14

.00

U. >

16.

40 U

.K

IND

ER

- E

N J

EU

GD

ATE

LIE

R

ZA

14 J

AN

> 2

6 M

EI

9.00

U. >

12.

00 U

.S

CH

ILD

ER

- E

N T

EK

EN

ATE

LIE

R

DI

10 J

AN

> 2

9 M

EI

19.0

0 U

. > 2

2.00

U.

VR

IJ A

TEL

IER

WO

11 J

AN

> 3

0 M

EI

19.0

0 U

. > 2

2.00

U.

KE

RA

MIE

KA

TEL

IER

ZA

9.00

U. >

12.

00 U

.K

ER

AM

IEK

ATE

LIE

R

KU

NS

TATE

LIE

RS

DE

STE

IGE

R

DA

TAG

EN

RE

AC

TIV

ITE

IT

DI

28 F

EB

> 1

3 M

RT

1219

.30

U. >

22.

30 U

.C

UR

SU

SK

LE

UR

-, S

TIJL

- E

N IM

AG

OA

DV

IES

(VO

LZE

T)

WO

29 F

EB

12

19.0

0 U

. > 2

1.50

U.

WO

RK

SH

OP

ATE

LIE

R D

IDI:

MU

NT-

OF

JETO

NH

OU

DE

R IN

LE

ER

MA

5 M

RT

> 30

AP

R 1

219

.30

U. >

22.

30 U

.C

UR

SU

SH

AN

DIG

E H

EN

RIË

TTA

(VO

LZE

T)

WO

07 M

RT

1219

.00

U. >

21.

50 U

.W

OR

KS

HO

PA

TEL

IER

DID

I: P

OR

TEM

ON

NE

EH

AR

TJE

IN L

EE

R

WO

14 M

RT

> 28

MR

T 12

19.3

0 U

. > 2

2.30

U.

CU

RS

US

MA

KE

-UP

(VO

LZE

T)

ZO22

AP

R 1

210

.00

U. >

18.

00 U

.P

RO

JEC

TD

E VO

LK

SH

EL

DE

N V

AN

DE

RU

PE

LS

TRE

EK

DI

8 M

EI >

22

ME

I 12

19.3

0 U

. > 2

2.30

U.

CU

RS

US

KL

EU

R-,

STI

JL-

EN

IMA

GO

AD

VIE

S (V

OL

ZET)

Page 68: Voorjaarsbrochure 2012

De

Stei

ger

H. S

pille

mae

cker

sstr

aat 9

2850

Boo

mT.

03

880

19 1

4 F.

03

880

19 1

9cc

dest

eige

r@bo

om.b

ew

ww

.des

teig

erbo

om.b

e

© K

OE

N V

ER

SC

HA

ER

EN