Voorbeeldreis 18-daagse rondreis door Peru

of 9 /9
1 18-daagse rondreis Peru naar Lima, Ica, Arequipa, Lake Titicaca, Cusco, de Inca Trail en Machu Picchu Dag tot dag programma Dag 1: Aankomst in Lima Vandaag komt u aan in Lima. Op het vliegveld wordt u geassisteerd en met de transfer naar uw hotel gebracht. De rest van de dag kunt u gebruiken om bij te komen van de lange vliegreis. Wie Lima echt wil proeven doet er goed aan eens uit het chique centrum van Miraflores of San Isidro weg te trekken en een van de honderden Micro's (een soort stadsbusje) te nemen richting koloniaal centrum. Of bezoek eens een groentemarkt of de vismarkt van Callao vroeg in de morgen. De markten in Lima hebben elk hun eigen specialiteit. Zo zijn er markten waar men kledij, souvenirs, computermateriaal of groenten en fruit verkoopt, in open lucht of overdekt. Peruanen zijn sociale mensen met een grote interesse in andere culturen en landen. Ze vragen u werkelijk alles over bijvoorbeeld; familie, werk, vrienden, kinderen, gewoontes, enzovoort. Ze interesseren zicht oprecht en zullen eveneens al uw vragen beantwoorden.

Embed Size (px)

description

Voorbeeldreis 18-daagse rondreis door Peru

Transcript of Voorbeeldreis 18-daagse rondreis door Peru

 • 1

  18-daagse rondreis Peru naar Lima, Ica, Arequipa, Lake Titicaca, Cusco, de Inca Trail en

  Machu Picchu

  Dag tot dag programma

  Dag 1: Aankomst in Lima Vandaag komt u aan in Lima. Op het vliegveld wordt u geassisteerd en met de transfer naar uw hotel gebracht. De rest van de dag kunt u gebruiken om bij te komen van de lange vliegreis. Wie Lima echt wil proeven doet er goed aan eens uit het chique centrum van Miraflores of San Isidro weg te trekken en een van de honderden Micro's (een soort stadsbusje) te nemen richting koloniaal centrum. Of bezoek eens een groentemarkt of de vismarkt van Callao vroeg in de morgen. De markten in Lima hebben elk hun eigen specialiteit. Zo zijn er markten waar men kledij, souvenirs, computermateriaal of groenten en fruit verkoopt, in open lucht of overdekt. Peruanen zijn sociale mensen met een grote interesse in andere culturen en landen. Ze vragen u werkelijk alles over bijvoorbeeld; familie, werk, vrienden, kinderen, gewoontes, enzovoort. Ze interesseren zicht oprecht en zullen eveneens al uw vragen beantwoorden.

 • 2

  Dag 2: Stadstour Lima (O) Vandaag maakt u een stadstour op de fiets door Lima met als doel: het oude plein van Lima bereiken. De tocht neemt u mee langs alle hoogtepunten van Lima, De stad van de Koningen. U ziet de belangrijkste architectonische iconen van de stad zoals het Centrale Plein met het Gouvernementspaleis, het stadhuis, de Kathedraal en het paleis van de Aartsbisschop. Ook gaat u naar het klooster van San Francisco, een architectonisch juweel uit de 16e eeuw. De fietstour eindigt downtown waar u met de auto wordt opgehaald die u vervolgens terug brengt naar het hotel. Dag 3: Lima Paracas Nazca Lines (O) Vandaag wordt u naar het busstation gebracht waar u met de bus naar Paracas reist. Een prachtige rit van 4 uur waar u veel ziet van de Peruaanse kust. Na aankomst wordt u geholpen bij het inchecken in het hotel. Dan gaat u naar het lokale vliegveld waar het lichte vliegtuig voor u klaarstaat voor een vlucht over de spectaculaire Nazca Lines. Vanuit de lucht ziet u de lijnen die vele eeuwen geleden in de zanderige bodem zijn getrokken. U ziet de contouren van gestileerde planten en dieren. Al deze patronen vormen een enorm labyrint met een veelheid aan vormen zoals driehoeken, onregelmatige vierhoeken, spiralen en andere lijnen. Dit wonderlijk geheel is, volgens de deskundigen, al meer dan twee duizend jaar in het landschap geconserveerd. De rest van de dag heeft u alle vrijheid om van de faciliteiten van het hotel te genieten, een tocht door de stad te maken of met een buggy in het duinlandschap te gaan crossen of te sandboarden.

  Dag 4: Ballestas eilanden tour (O) In de ochtend gaat u naar de pier van Pisco. Hier ligt een boot voor u klaar die u naar de Ballestas eilanden brengt. Deze eilanden staan bekend om de prachtige wildlife die hier te vinden is. Deze eilanden dienen als huis voor duizenden zeevogels zoals pelikanen, meeuwen, aalscholvers en nog veel meer die hun leefgebied delen met kolonies zeeleeuwen. Na het bezoek aan de eilanden wordt u terug gebracht naar Lima waar u het vliegtuig naar Arequipa neemt. Vanaf het vliegtuig in Arequipa wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. Dag 5: Arequipa stadstour (O) Vandaag krijgt u eerst tijd om uit te rusten van de reis van de drukke dag ervoor, maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen alvast Arequipa in te gaan. s Middags bezoekt u met een gids de stad aan de dode vulkaan Misti, Arequipa. Op het centrale plein, de Plaza de Armas, ligt de prachtige wit marmeren kathedraal. In de kerk vindt u een groot Belgisch orgel en de prachtige gebeeldhouwde preekstoel uit Lille in Frankrijk. Op uw wandeling gaat u verder naar de Jezuetenkerk van La Compaia met zijn prachtig gedecoreerde kapel en de uit vulkanische steen gehouwen arcades. Het hoogtepunt op uw tocht is het bezoek aan het Santa Catalina klooster. Dit klooster dat, na 400 jaar gesloten te zijn geweest, in 1974 weer

 • 3

  open ging voor het publiek, wordt nog steeds door een aantal nonnen bewoond. Uw verkenning van dit klooster geeft inzicht in het gesloten leven dat deze nonnen, vooral dochters uit Spaanse adellijke families, leiden in een prachtige omgeving met kleine straatjes en besloten binnenhoven. Arequipa is gelegen op 2325 meter hoogte in het woestijngebergte. De stad is vrijwel volledig gebouwd uit sillar, een soort van vulkanisch tufsteen. De stad word ook wel La Ciudad Blanca genoemd, wat de witte stad betekend. Arequipa heeft rond de miljoen inwoners en is daarom de tweede grootste stad van Peru. Het hoofdplein, Plaza de Armas, is een van de mooiste van het land. U kunt hier een bezoek brengen aan de prachtige Catedral, mooie winkelgalerijen of u geniet van het dagelijks leven op de Plaza de Armas.

  Dag 6: Colca Canyon (O, L, D) U wordt s morgens vroeg in uw hotel opgehaald voor de rit naar de Colca Canyon. Nadat u Arequipa achter u heeft gelaten rijdt u door het Aquada Blanca National Reserve waar u op de vlaktes van Cotahuasi kuddes lamas en alpacas ziet grazen. Onderweg neemt u pauze om even op te frissen en te genieten van de typische coca thee. Dan gaat de tocht weer verder naar het gebied van Mollepunko, het begin van de Colca Canyon, met groene valleien en de terrassen van het Andes gebied. U passeert het kleine stadje Callalli waar u rotsformaties tegenkomt die de sfeer oproepen van magische kastelen zoals u die uit de middeleeuwen kent. In het Chivay wordt het lunchpakket genuttigd. Hier eindigt uw tocht. Overnachting in de Colca Lodge.

 • 4

  Dag 7: Ontmoeting met de Condor (O, L) U bent heel vroeg uit de veren voor een ontdekkingstocht door het gebied. In de ochtend brengt u een bezoek aan een aantal dorpen, waaronder Maca met zijn beroemde markt voor handwerk, de koloniale kerk en Pinchollo, de enige nog bewoonde oude pre-Inka stad. Daarna vervolgt u uw weg naar Cruz del Cndor (de Condor pas) waar u een spectaculair uitzicht heeft over n van de diepste ravijnen op aarde. En met een beetje geluk krijgt u ook de kans de Condor, de meest indrukwekkende vogel van de Andes, voor de lens van uw camera te krijgen. In de namiddag reist u verder naar Puno met en comfortabele, openbare bus. Deze tocht duurt ongeveer 6 uur. In Puno wordt u opgehaald en naar uw hotel, Casa Andina Private Collection Puno, gebracht. Dag 8: Titicaca lake - Suasi eiland (O, L, D) Vandaag vertrekt u vanaf de pier in Puno het Titicaca meer op, het hoogst bevaarbare meer op aarde. Onderweg bezoekt u het eiland Uros dat gebouwd is op dikke stapels totora riet, vandaar dat men Puno het drijvende eiland noemt. De Uros indianen leven hier, zoals ze al vele generaties doen, van de visvangst en de verkoop van hun mooie handwerk. Vervolgens gaat u naar het eiland Taquile. Om het hoogste punt te bereiken moet u een stevige klim van 600 treden maken maar boven wacht u de beloning in de vorm van een prachtig uitzicht over het meer en de omringende bergen. De bevolking van Taquile is beroemd om zijn kleurrijke geweven stoffen en zijn gastvrijheid.

  Het Titicacameer heeft een oppervlakte van 8340km. En steekt met 3812 meter boven de zeespiegel uit en is hiermee het hoogst bevaarbare meer. Het diepste punt van het meer is 280 meter.Taquile ligt in het Titicacameer, er wonen ongeveer 1700 mensen op het eiland. Het hoogste punt van het eiland is 4050 meter.

  U arriveert rond lunchtijd op Suasi eiland waar u verblijft in een prachtig hotel, Casa Andina Private Collection Suasi. Hier kunt u genieten van een lunch van de bbq. s Middags en na het diner kunt u ervoor kiezen de volgende activiteiten te doen:

  - Natuurwandelingen - Kanon in het Titicaca meer - Bezoek aan de culturele hut - Kampvuur bouwen en sterren kijken - Varen op het Titicaca meer (met gewone boot) - Beklim de Cerro Itapilluni om van de zonsondergang te genieten

 • 5

  Dag 9: Suasi eiland Puno (O, L) Na het ontbijt heeft u weer tijd om een van de aangeboden activiteiten te genieten. Om half twaalf vertrekt u met de boot, na 2 3 uur arriveert u weer in Puno waar u naar uw hotel wordt gebracht. U overnacht weer in het hotel Casa Andina Private Collection Puno. Dag 10: Puno Cusco (O, L) Vroeg in de ochtend heeft een transfer met het

  openbaar vervoer naar Cusco. Deze tocht duurt ongeveer 10 uur. Onderweg stopt u op La Raya, het hoogste punt tussen Puno en Cusco, waar u van prachtige uitzichten kunt genieten. U bezoekt ook de Racchi runes, de tempel van de god Wiracocha. Ook bezoekt u het charmante dorp: Andahuaylillas om de mooie kerk te bekijken. Onderweg ziet u schilderachtige dorpjes met de machtige Andes op de achtergrond. Overnachting in Cusco in het Andean Wings Boutique hotel.

  Cusco is het culturele hart van de Peruaans Andes. Cusco ligt 3400 meter boven zeeniveau. Om Cusco heen liggen prachtige bergen en adembenemende valleien. De stad heeft rond de 300.000 inwoners. Dag 11: stadstour Cusco (O, L) Hierna neemt de gids u mee om Cusco te ontdekken. U maakt een tour door de Keizerlijke Stad, het levende voorbeeld van de mix van de Andes en de Spaanse cultuur. U begint de tocht bij het Santo Domingo klooster, dat over de Koric ancha is gebouwd, een oud Inca-paleis dat het belangrijkste centrum was voor de eredienst aan de Zonnegod.

  Later maakt u een tussenstop op het Centrale Plein waar u zowel de kathedraal ziet als de prachtige kerk van La Compaia. U bezoekt ook de lokale kunstenaars die levende kunst maken. U luncht in een lokaal restaurant. Deze middag heeft u vrij te besteden. Dag 12: Cusco Culinear avontuur (O, L) Deze dag wordt zeer interessant en leerzaam. U vertrekt s morgens naar de markt om inkopen te doen voor de lunch die u straks gaat bereiden. De Peruaanse keuken is gevarieerd door de Spaanse invloeden gemixt met de Peruaanse kruiden. Op de markt van Cusco San Pedro staat u verbaasd door de verschillende groenten, vlees en kruiden die Cusco te bieden heeft. Voor een budget van 2-3 dollar koopt een volledige maaltijd van rie gangen. Samen met een chef zoekt u alle ingredinten uit naar uw smaak. Samen bereidt u in de keuken van een lokale bewoner een maaltijd voor die u gezamenlijk benuttigt. Een

 • 6

  uitzonderlijke kans om met de lokale bevolking in contact te komen en te leren over de gewoontes en tradities in Cusco. Dag 13: Inca Trail dag 1: Cusco - Huayllabamba (O, L, D) Vandaag de grote dag waarop er begonnen wordt met de Inca Trail. s Morgens vroeg vertrekt u met de bus van Cusco naar de start van de Inca Trail. U loopt met de Vilcanota rivier mee en volgt de trail die aan de rechterkant van de rivier gestaag naar boven klimt. Na een klein dorp gepasseerd te zijn komen de runes van het Inca fort van Huillca Raccay op een heuvel in zicht, hoog boven de monding van de Cusy Chacca rivier. Onderweg hebt u op enkele plaatsen een fantastisch uitzicht op de bergketen van Urubamba en de met sneeuw bedekte top van Veronica (5.870 meter). U hebt hier ook goed zicht op de uitgestrekte Inca runes van Llactapata. Llactapata betekent de stad boven in het Quechua, het lokale dialect, en werd voor het eerst in 1911 door Hiram Bingham ontdekt. Hier luncht u met een prachtig uitzicht. Na een rustpauze loopt u door naar de valley en begint u echt op hoogte te komen. U komt aan in Huayllabamba waar u deze nacht kampeert.

  Machu Picchu is een stad van de Incas. De Spanjaarden hebben deze stad nooit gevonden, daardoor is de stad niet vernietigd. Er is in Machu Picchu veel terug te vinden van de oude Inca beschaving. De naam Machu Picchu betekend Oudeman hoogte, in het Quechua. De stad is gelegen tussen steile bergen, op ongeveer 2350 meter hoogte. De Incas bereikten de stad via een steil pad. Deze tocht duurde

  meerdere dagen. Tegenwoordig is het mogelijk om het oude trail te volgen of met bus of trein naar de stad te vertrekken.Machu Picchu ligt ingesloten tussen twee steile pieken; de machu Picchu en de Huayna Picchu. Door het rotsdal loopt de sterk stromende rivier Urubamba. Er word aangenomen dat de bouw van de stad rond 1440 is begonnen. Tot aan de Spaanse verovering van het gebied in 1532 was de stad bewoond.De stad werd echter pas in 1911 ontdekt door Hiram Bingham. In 2007 is Machu Picchu verkozen tot een van de zeven

  wereldwonderen.

  Dag 14: Inca Trail dag 2: Huayllabamba - Pacaymayo (O, L, D) Na een goed ontbijt vervolgt u de weg naar boven gedurende 4,5 uur en u krijgt spectaculair zicht op de Lluyucha Pampa (3.680 m). u trekt door de bergpas Warmiwausca (4.200 meter), de plek die ook wel plaats van de dode vrouw wordt genoemd. Op de top kunt u zeggen dat u het moeilijkste deel van de trail met succes hebt afgelegd. Daarna daalt u gestaag af over het pad aan de

  linker kant van de Paqaymayo vallei (op 3.600 meter) waar u vannacht gaat kamperen.

 • 7

  Dag 15: Inca Trail dag 3: Pacaymayo - Wiaywayna Vandaag klimt u naar de volgende pas Runkurakay (op 3.900 meter). De route is wat langer maar minder inspannend en u komt langs tal van archeologische sites. U gaat het complex van Sayacmarca (op 3.580 meter) bezoeken. Sayaqmarca (Onbereikbare stad) beschrijft perfect de positie van deze runes, deze worden namelijk aan drie kanten beschermd door steile rotswanden. Wat het doel van deze runes is geweest is nog steeds niet achterhaald. Na de lunch gaat de tocht verder door wolkenwoud vol orchideen, hangende baardmossen, boomvarens en bloemen en passeert u een indrukwekkende Inca tunnel. Vervolgens klimt u naar de derde pas, de Puyupatamarca (Stad in de wolken) op 3.800 meter hoogte. Hier heeft u perfect uitzicht op een aantal met eeuwige sneeuw bedekte toppen, de Salkantay (6.180 m) en de Veronica (5.750 m). U vindt de toegang tot de runes via een aantal trappen en langs zes Inca baden die waarschijnlijk voor rituele doeleinden werden gebruikt.

  U verlaat de site via een indrukwekkende Inca trap met duizend treden naar beneden, die vanaf de westkant van de ruines loopt. Let er op dat u uw knien niet te veel belast. Na drie uur door het wolkenwoud lopen komt u aan in Wyay Wayna. Dit is de laatste kampeerplek voordat u in Machu Pichu aankomt. De runes liggen op een mooie helling temidden van prachtige agrarische velden aangelegd op terrassen. Er zijn veel bouwwerken van hoogwaardig steenwerk wat aangeeft dat deze site waarschijnlijk een belangrijk religieus centrum geweest is voor de eredienst van het water.

  Dag 16: Inca Trail dag 4: Wiaywayna Machu Picchu (O, L, D) Om tijdig aan te komen bij Intipunku, dat betekent de Poort van de Zon, gaat u in de schemering al op weg. Vandaag is het de dag om de verloren stad van de Incas Machu Picchu (op 2.400 meter) te bewonderen. Een gids laat u deze prachtige stad zien en leidt u rond zodat u alles deze stad goed kunt bewonderen. De rest van de middag is beschikbaar om de stad verder te verkennen of

  om uit te rusten. U overnacht in Inkaterra Machu Picchu Pueblo Hotel. Dag 17: Zonsopgang over Machu Picchu - Terug naar Cusco (O, L) We raden u aan om vandaag vroeg op te staan om de zonsopgang in Machu Picchu te kunnen zien. Dit is een geweldige once-in-a-lifetime ervaring die u nooit meer zal vergeten! De rest van de ochtend kunt u gebruiken om de stad voor een tweede keer te bezoeken of de Huayna Picchu of de Young Mountain te beklimmen en de Temple of the moon te bezoeken.

 • 8

  In de namiddag vertrekt u met de trein richting Cusco. U overnacht weer in het Andean Wings Boutique Hotel. Dag 18: Terug naar huis (O) s Ochtends ontbijt in het hotel waarna u terug vliegt naar Lima vanwaar uw internationale vlucht naar Amsterdam of Brussel vertrekt. Buen viaje!

 • 9

  Services

  Inclusief: Alle benodigde transfers met de auto/bus, zoals omschreven in het programma

  Engels sprekende gids

  Alle overnachtingen

  17x ontbijt, 12x lunch, 6x dinner

  Volle dag onder begeleiding van een gids in Lima, inclusief stadstoer

  Vlucht over de Nasca Lines

  Ballestas eiland boot tour

  Halve dag excursie door Arequipa

  Markttour met kookworkshop

  2-daags Titicaca lake boot tour

  Halve dag mountainbiken door de omgeving van Lima en Mt. Misti, inclusief alle benodigdheden en een gids

  Bezoek aan de Colca Canyon, inclusief uitgebreid excursieprogramma

  Treinticket Puno - Cusco

  Toeristenbelasting Cusco

  Stadstour door Cusco met bezoek aan de runes

  4-daagse Inca Trail beklimming onder begeleiding van professionele gids o 2-talige gids (Spanish English) o Entrance fee tot de Inca trail. o Private transport naar Piscacucho, waar de trek begint. o Transport van het treinstation naar het Sacred Valley hotel of Cusco hotel. (dag 4) o Bus-ticket one way (dag 4) o Vistadome of Expedition train (dag 4) o Full board tijdens de trek. (3x ontbijt, 3x wake up tea , 3x snacks, 3x Lunch, 3 Tea

  time, 3x Dinners) o Gefilterd en gekookt water voor wassen en drinken. o Chef en supporting staff. o Porters voor uw bagage en de camping equipment. o Complete Camping gear: The North Face tent Four Season Mountain 25 o Opblaasbare matjes van Therm-a-rest o Persoonlijke duffle bag (plunje-tas) 7kls / 15.43 lbs. (deze wordt aan het einde van de

  trekking weer ingenomen) o Dinning tent, keukentent, badkamer-tent, o Keuken uitrusting o First aid kit en zuurstof. o Communicatie equipment: walkie talkies

  bezoek aan Machu Picchu

  Treinticket voor de trein van Machu Picchu naar Cusco

  kaartmateriaal

  Exclusief: Internationale en binnenlandse vluchten, belastingen, toeslagen en boekingkosten

  International airport taxes (de zgn vertrekbelasting): US$ 31.00 per persoon. Daar op de luchthaven te voldoen vlak voor vertrek.

  Luchthavenbelasting voor de vlucht over de Nazca Lines

  Visa en vertrekbelastingen

  Vaccinaties en andere gezondheidsmaatregelen

  Overige maaltijden, Fris- en alcoholische dranken en Persoonlijke uitgaven & fooien

  Reis- en/of annuleringsverzekering (deze kunt u ook gemakkelijk via ons afsluiten)