Voor KidzKrant feb 2016

8
es FOTO: MARJOLEIN DEELEN >>>>>>SPITSSNUITKROKODILLEN TERUG IN BLIJDORP <<<<<<<<<<<<<<<<< In de Krokodillenrivier van Diergaarde Blijdorp zijn na een periode van bijna een jaar weer twee spitssnuitkrokodillen, of pantserkrokodillen, te bewonderen. Ze komen uit de dierentuin van Emmen en zijn de opvolgers van de bekende Hakuna en Matata, twee spitssnuitkrokodillen die kort na elkaar in Blijdorp op zeer hoge leeftijd overleden (in 2014 en 2015). Zij waren meer dan 85 jaar oud en hadden het bombardement op Rotterdam overleefd in 1940. Ze waren de oudste spitssnuitkrokodillen in een dierentuin ter wereld en zij zouden volgens de overleve- ring aan de Diergaarde zijn geschonken door Josephine Baker. >>>>>>HET IS WEER LEKKER VOORJAARSVAKANTIE!<<<<<<< >>>>>DE HELE DAG VRIJ EN TIJD OM DE NIEUWE VOOR KIDZKRANT TE LEZEN:)<<<<<< HITZ VOOR KIDZKRANT JAARGANG 6, NR. 1 FEBRUARI 2016<< EEN KIDZKRANT VOOR EN DOOR KIDZ GEMAAKT<< >>NEEM GRATIS MEE! <<<<< Met o.a.: Kidz Sterren - Kidz Newz - Kidz Movie - School van de Maand - Kidz top 5 - Weetjes Jong talent - Kidz Uitjes - Prijsvragen - Kidz & Sport - Kidz Boeken en nog een boel meer! Met o.a. deze maand>>>>> Koken met Opa Jan>Films >>Wist je dat...>> Heel veel winnnen>>>Judo>>> RABARBER>ER WAREN EENS 3 WOLFJES<<<<< >>>>>>>>>PINGUIN LIEFDE<<<<<<<<<< NIEUWE FILMS<<<< KIDZ-INHOUD> WIN KAARTJES VOOR ERNST & BOBBIE HEEL GEK FEIJE! GEKKEN MEIDEN! WHOEHAHAHAHAHAA LOLOLOLOLOL:) Het is niet bekend hoe oud het nieuwe koppel is, maar ze zijn wel ruim vijfendertig jaar oud; ze arriveerden in 1982 in de dierentuin van Emmen. De dieren zijn drie meter lang en wegen circa 125 kilo. Blijdorp is erg blij met de nieuwe aanwinsten. Uiteraard is het streven dat zij ook zo’n hoge leeftijd zullen bereiken als hun voorgangers. Op het youtu- bekanaal van Blijdorp www. youtube.com/diergaardeblij- dorp is een filmpje over de aankomst van de twee krokodillen. Het transport was voor de verzorgers even een pittige klus, maar alles is voorspoedig verlopen. In het ruime verblijf hebben de krokodillen genoeg plekken om zich schuil te kunnen houden en te wennen aan hun nieuwe omgeving. Het vergt dus soms wel een geoefend oog om ze te ontdekken. De groep Nijlkro- kodillen in het aangrenzende verblijf laat zich wat dat betreft makkelijker bewon- deren. Ook Hakuna en Matata blijven bewaard voor het nageslacht. Matata zal ‘levensecht’ in opgezette vorm in de Diergaarde terugkeren. Het Natuurmu- seum te Rotterdam heeft interesse in het skelet van Hakuna, de geprepareerde huid bewaart Blijdorp voor educatieve doeleinden. WIN ROBO SPONGEBOB!<< Foto: Rob Doolaard/Diergaarde Blijdorp

description

De Voor KidzKrant Krant gemaakt voor een door kinderen! www.voorkidzkrant.nl

Transcript of Voor KidzKrant feb 2016

Page 1: Voor KidzKrant feb 2016

21 FEB tm 27 FEBREGIE & SCRIPT: Maarten Bakker CHOREOGRAFIE: Annette Mandos

MUZIEK & ZANG: Inu Goossens

KAARTEN: T 070 345 0996RABARBER.NET

FAMILIEVOORSTELLING

2016

REGIE & SCRIPT: Maarten Bakker CHOREOGRAFIE: Annette Mandos

VOORSTELLING

Erwaren eens drie Wolfjes

FO

TO

: M

AR

JO

LE

IN D

EE

LE

N

>>>>>>SPITSSNUITKROKODILLEN TERUG IN BLIJDORP <<<<<<<<<<<<<<<<<In de Krokodillenrivier van Diergaarde Blijdorp zijn na een periode van bijna een jaar weer twee spitssnuitkrokodillen, of pantserkrokodillen, te bewonderen.Ze komen uit de dierentuin van Emmen en zijn de opvolgers van de bekende Hakuna en Matata, twee spitssnuitkrokodillen die kort na elkaar in Blijdorp op zeer hoge leeftijd overleden (in 2014 en 2015). Zij waren meer dan 85 jaar oud en hadden het bombardement op Rotterdam overleefd in 1940. Ze waren de oudste spitssnuitkrokodillen in een dierentuin ter wereld en zij zouden volgens de overleve-ring aan de Diergaarde zijn geschonken door Josephine Baker.

>>>>>>HET IS WEER LEKKER VOORJAARSVAKANTIE!<<<<<<< >>>>>DE HELE DAG VRIJ EN TIJD OM DE NIEUWE VOOR KIDZKRANT TE LEZEN:)<<<<<<

HITZ VOOR KIDZKRANT

JAARGANG 6, NR. 1FEBRUARI 2016<< EEN KIDZKRANT VOOR EN DOOR KIDZ GEMAAKT<<

>>NEEM GRATIS MEE!<<<<<

Met o.a.: Kidz Sterren - Kidz Newz - Kidz Movie - School van de Maand - Kidz top 5 - WeetjesJong talent - Kidz Uitjes - Prijsvragen - Kidz & Sport - Kidz Boeken en nog een boel meer!

Met o.a. deze maand>>>>>

Koken met Opa Jan>Films

>>Wist je dat...>> Heel

veel winnnen>>>Judo>>>

RABARBER>ER WAREN

EENS 3 WOLFJES<<<<<

>>>>>>>>>PINGUIN

LIEFDE<<<<<<<<<<

NIEUWE FILMS<<<<

KIDZ-INHOUD>

WIN KAARTJES VOOR

ERNST & BOBBIE

HEEL GEK FEIJE!

GEKKEN MEIDEN!

WHOEHAHAHAHAHAA

LOLOLOLOLOL:)

Het is niet bekend hoe oud het nieuwe koppel is, maar ze zijn wel ruim vijfendertig jaar oud; ze arriveerden in 1982 in de dierentuin van Emmen. De dieren zijn drie meter lang en wegen circa 125 kilo. Blijdorp is erg blij met de nieuwe aanwinsten.

Uiteraard is het streven dat zij ook zo’n hoge leeftijd zullen bereiken als hun voorgangers. Op het youtu-bekanaal van Blijdorp www.youtube.com/diergaardeblij-dorp is een filmpje over de aankomst van de twee krokodillen. Het transport was voor de verzorgers even een pittige klus, maar alles is voorspoedig verlopen. In het ruime verblijf hebben de krokodillen genoeg plekken om zich schuil te kunnen houden en te wennen aan hun nieuwe omgeving. Het vergt dus soms wel een

geoefend oog om ze te ontdekken. De groep Nijlkro-kodillen in het aangrenzende verblijf laat zich wat dat betreft makkelijker bewon-deren.

Ook Hakuna en Matata blijven bewaard voor het nageslacht. Matata zal ‘levensecht’ in opgezette vorm in de Diergaarde terugkeren. Het Natuurmu-seum te Rotterdam heeft interesse in het skelet van Hakuna, de geprepareerde huid bewaart Blijdorp voor educatieve doeleinden.

WIN ROBO SPONGEBOB!<<

Fot

o: R

ob

Dool

aard

/Die

rgaard

e B

lijd

orp

Page 2: Voor KidzKrant feb 2016

VOOR KIDZKRANT

21 FEB tm 27 FEBREGIE & SCRIPT: Maarten Bakker CHOREOGRAFIE: Annette Mandos

MUZIEK & ZANG: Inu Goossens

KAARTEN: T 070 345 0996RABARBER.NET

FAMILIEVOORSTELLING

2016

REGIE & SCRIPT: Maarten Bakker CHOREOGRAFIE: Annette Mandos

VOORSTELLING

Erwaren eens drie Wolfjes

Page 3: Voor KidzKrant feb 2016

VOOR KIDZKRANT

>>>UITGAVE>

VOOR KIDZKRANT INTERVIEWS NIET WILLEN MISSEN?>>>>>>>>>>>>>>>>>GA DAN NAAR:>>>>>WWW.yOUTUBE.cOM/KIDSPERS

ONS VOLGEN OP FAcEBOOK?>>>>>

GA DAN NAAR:>>>>>WWW.FAcEBOOK.cOM/VOORKIDZ-KRANT.KIDZKRANT

SNEL LID WORDEN VAN DE VOOR KIDZKRANT?

Uitgeverij: Druk een Punt

Eind redactie:Lilian Hessing

chef Letters & cijfers:Dora Horjus

Met medewerking van:Linda van Velzen, Barbara Otto, Opa Jan en Tante Rita

Kidz-redactie:Nina, Roos, Luka en Rick

Illustraties:©LH

Vormgeving: Druk een Punt

Fotografie: www.estherhessingfotografie.nl

Drukwerk & distributie: Druk een PuntOrganisatiebureau [email protected]

Voor KidzKrantAltingstraat 2192593 SW Den Haag

[email protected]© Voor KidzKrant

<<<<<< VOOR KIDZ REDAcTIE

>>>>>> VOOR KIDZ-KRANT<<

>>>KIDZ KRANT:)

De redactie van de Voor KidzKrant

wil graag samen met jullie deze

krant maken. Heb jij ook iets leuks

te vertellen en wil je dat graag in

de krant hebben? Dat kan! Zorg dat

je creatief en orgineel bent en jij

wordt misschien wel geplaatst

in de volgende krant.

Stuur een mailtje naar:

[email protected]

Kijk ook op www.voorkidzkrant.nl

voor nog veel meer leuks.

En meld je daar aan voor de

nieuwsbrief. Ook kun je daar de

online krant lezen.:)

De Voor KidzKrant is een GRATIS krant speciaal voor

jullie! Vol met interviews over de allergaafste artiesten,

veel weetjes, recepten, kidz-uitjes, spelletjes,

de KidzKrant top 5 en nieuw aankomend talent. <<<<<

>>>>Veel kijk- en leesplezier,

Voor KidzKrant redactie<<

.

ANDERHALVE WEEK HEEFT BELGIScHE PINGuïN TOMMy ER OP MOETEN WAcHTEN…. DE DATE MET DE 3 ANDERE PINGuïNS IN SEA LIFE ScHEVENINGEN.

Ietwat schuchter liep hij zijn nieuwe verblijf in. Dierenverzorger Mark Stap had een visbrunch gemaakt welke netjes werd geserveerd. Roman-tische muziek klonk door de geluidsinstallatie. Dankzij Relatieplanet.nl zijn de twee pinguïns bij elkaar gebracht. Daarna werd er door de pinguïns een stukje gewandeld in en om het verblijf. Of er sprake is van een echte match moet

nog blijken maar zo te zien accepteren de jonge pinguïns de komst van de knappe nieuweling. Binnen enkele weken zal het geslacht van de andere drie pinguïns bekend zijn en ook dat zal meer duide-lijkheid geven voor Tommy.En het mannetje Winny, die naar Sea Life Blankenberge op date ging bij het vrouw-tje Presciosa, had naar verluidt ook een geslaagde dag. We hopen dat zijn kinderwens in vervulling zal gaan.

Pinguïn Tommy heeft naast interesse in de andere

pinguïns, uiteraard ook interesse in de geserveerde vis

die hij krijgt aangereikt van Mark de dierenverzorger.

GESLAAGDE BLIND DATE VOOR PINGUïN TOMMy!

Fot

ogra

af:

c. B

oven

deu

r

>>>win>>>win>>>>>Win HET BOEK STORM

In maart verschijnt bij Uitgeverij Callenbach het jeugdboek Storm van de in Utrecht wonende Britse auteur Nick Garlick. Storm is een ontroerend verhaal over een 12-jarige jongen die een hechte vriendschap sluit met het paard Storm. Als zijn vader is overleden, verhuist de 12-jarige Flip naar Mossum, een fictief Nederlands Waddeneiland. Tijdens een zware storm redt hij het paard Storm. Ze worden goede vrienden, maar mag Flip het paard houden of zullen ze afscheid moeten nemen?

>>>win>>>win>>>>>Win gloednieuw doeboek van Buurman & Buurman

Uitgeverij Just4Kids komt met een doeboek van Buurman & Buurman. In dit doeboek kunnen kinderen mee klussen met hun favoriete doe-het-zelf vrienden. Zo kunnen ze hun eigen gereedschapskist, waterbaan en Buurman & Buurman-maskers maken, leren ze tuinkers zaaien en pannenkoeken bakken. Het boek staat ook boordevol met kleur-platen, puzzels en andere leuke doe-opdrachten van de twee klunzige, maar altijd positieve buurmannen.

WIN EEN DOEBOEK VAN BuuRMAN & BuuRMAN Hoe heten Buurman & Buurman in het buitenland?

WIN EEN BOEK VAN NIcK GARLIcK: STORM Hoe heet de 12 jarige jongen?

Page 4: Voor KidzKrant feb 2016

VOOR KIDZKRANT VOOR KIDZKRANT

>>>win>>>win>>>>>WIJ WILLEN WATER

De leukste theatershow van Ernst en Bobbie voor het hele gezin Nog t/m 29 mei 2016 te zien in heel NederlandDe show Wij Willen Water van Ernst en Bobbie is een vrolijke, interactieve voorstelling voor het hele gezin, waarin onophoudelijk kan worden gelachen en meegezongen met de twee grootste soepkippen van Nederland.Dit doldwaze avontuur van

de twee kinderhelden heeft alle vertrouwde ingrediën-ten in zich die het publiek van Ernst en Bobbie gewend is: een spannend avontuur, heel veel bekende liedjes en veel, heel veel grappen. Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor de volwassenen. Op een Ernst en Bob-bie-manier behandelt de voorstelling daarnaast een daadwerkelijk probleem van het tekort aan schoon drinkwater in de wereld. www.ernstbobbie.nl

WIN EEN PETJE EN cD VAN ERNST EN BOBBIE Welk probleem in de wereld bespreken Ernst en Bobbie?

BFF DIEREN & LIEFDE

BFF FRIENDS!

Vertel iets over jezelf:Ik zit nu 2 jaar op judo en heb al 4 banden. Ju-do betekent: de zachte weg.Judo is heel erg leuk omdat je er technieken leert, je leert jezelf te verdedigen en ik wil graag judokampioen worden!:) Je hebt 7 banden: wit, geel, oranje, groen,blauw, bruin en zwart. Ik heb zelf de groene band.

Ik train bij Budoclub Voorburg en doe mee aan het Tegeltjes-toernooi. Daar kun je tegeltjes winnen van bepaalde worpen. Ik heb al 2 tegeltjes.

De Tani- Otoshi en de Harai-Goshi, dit zijn bepaalde worpen. Ik train met grote jongens en soms lukt het mij om ze in de houtgreep te krijgen.

Judo is een contactsport waarbij twee mensen elkaar proberen omver te werpen en op de grond te houden. Je leert hiervoor bewegingstechnieken waardoor je jouw motorische mogelijkheden verkent en ontwikkelt. Je leert vallen, rollen, elkaar vastpakken, uit balans brengen en je evenwicht bewaren. Spelenderwijs ga je vervolgens samen werp- en grondtechnieken oefenen en wedstrijdjes doen. Dit doe je op een veilige plek, de dojo.

Wat is een dojo?Een dojo is een zaal waarin je oefent in Japanse zelfverdedi-gingskunsten of vecht-sporten zoals jiujitsu, judo, karate en aikido.De dojo heeft een speciale mat waarop het vallen en valbreken op een wat zachtere manier geoefend kan worden dan op bijvoorbeeld straattegels.

Do betekent weg, en jo betekent plaats. Het woord dojo betekende daarom letterlijk: de plaats waar men de weg leert.

Nu weten jullie weer wat meer over judo. Groetjes Jahray:)

Naam: JahrayGeboren op: 25 februari Woonplaats: VoorburgMijn hobby: Judo en ScoutingWelke kleur band heb je: Groen

ILVA HEEFT HAAR ZWEMDIPLOMA! HEEL KNAP HOOR EN NU MAAR LEKKER ZWEMMEN!

Ingezonden foto’s van de KidzKrant lezers!

WIL JIJ OOK EEN KEER IN DE KRANT MET JE LIEFSTE BFF FRIEND? OF DOET JE HUISDIER IETS LEUKS, GEKS OF STOMS? MAAK DAN EEN FOTO EN WIE WEET STA JIJ MET JE HUISDIER OF JE BFF IN DE VOOR KIDZKRANT!

MAIL EEN FOTO NAAR: [email protected]

Page 5: Voor KidzKrant feb 2016

VOOR KIDZKRANT<<<<<< VOOR KIDZ STERREN

De nagels van je vingers vier keer sneller groeien dan de nagels van je tenen.

Wanneer een mannetjes pin-guïn verliefd wordt op een vrouwtjes pinguïn, zoekt hij het hele strand af naar de perfecte kiezelsteen. Als hij die vindt geeft hij deze aan haar, een soort huwe-lijksaanzoek.

Wist je dat een krokodil zijn tong niet kan uitste-ken? Waarom ze dit niet kunnen is ons niet hele-maal duidelijk, misschien een soort beveiliging dat ze hun eigen tong niet kun-nen afbijten.

Flamingo’s alleen kunnen eten als hun hoofd op zijn kop is.

Wist je dat een slak drie jaar kan slapen?In geval van nood/extreme kou of iets anders, kan een slak 3 jaar zonder te eten slapen.

Wist je dat Donald Duck strips verboden waren in Finland, omdat hij geen broek draagt. Vroeger waren Donald Duck strips in Finland verboden omdat Donald zonder z’n broek rondliep. Tegenwoordig mogen ze wel weer gelezen worden.

Wist je dat het hart van een Blauwe vinvis zo groot is als een kleine auto?Het hart van een Blauwe Vinvis weegt tussen de 400 en 600 kg en de aorta kan bijna 25 cm in diameter worden

Van alle botten in je lichaam, bijna de helft in je handen, voeten, polsen en enkels zit?

>>>>KOKENMET<<<<< >>OPA JAN

VLAFLIP MET FRUIT

Bereiding:Maak het fruit schoon en verkruimel de marie-biscuits. Verdeel de MJAMMMMIE:)))

>>>>WAT HEB JE NODIG: <<<<<<<<�•�10�mariebiscuits•�250�ml�griekse�yoghurt•�250�ml�vanillevla•��250�gram�fruit�naar�keuze,�bijvoorbeeld�blauwe�en�rode�bessen

helft van de biscuits over de bodem van de glazen.Schep hier 2 theelepels griekse yoghurt overheen en smeer deze uit zodat de koekjes helemaal zijn bedekt. Doe hetzelfde met 3 a 4 theelepels vanillavla. Eindig met een laagje fruit. Herhaal deze lagen nog een keer.

>>>>KOKENMET<<<<< >>OPA JAN

ER WAREN EENS DRIE WOLFJESEr is paniek in het grote donkere bos. De grote boze wolf is oud en versleten en zijn drie welpjes willen maar niet groot en boos worden. Dus de biggetjes worden te dik, de geitjes stout en onvoorzichtig en oma steeds vergeetachtiger. Hoe moet dat nu verder?

Negentien jongeren zijn de afgelopen maanden, onder leiding van Maarten Bakker, op zoek gegaan naar een speelstijl die zowel kinderen als volwassenen aan-spreekt. Absurd maar herkenbaar, lief maar met een rauw randje.

Theatermaker Maarten Bakker is 10 jaar verbonden aan Rabarber en maakte eerder o.a. de succesvolle producties De Kleine Zeemeermin, Het lelijke Prinsesje en afgelopen jaar de jongerenvoorstelling ‘Don’t mention the X word’.

Leeftijd: 4+Duur: +/- 60 minuten zonder pauzeSpeeldata: 21 t/m 27 februari, dagelijks om 11.00

en 13.00 uurLocatie: Theater Merlijn, Bilderdijkstraat 35,

Den HaagPrijs: € 11,- voor volwassenen,

€ 7,50 t/m 18 jaar 50% korting met Ooievaarspas

cHEcK: WWW.RABARBER.NET

21 FEB tm 27 FEBREGIE & SCRIPT: Maarten Bakker CHOREOGRAFIE: Annette Mandos

MUZIEK & ZANG: Inu Goossens

KAARTEN: T 070 345 0996RABARBER.NET

FAMILIEVOORSTELLING

2016

REGIE & SCRIPT: Maarten Bakker CHOREOGRAFIE: Annette Mandos

VOORSTELLING

Erwaren eens drie Wolfjes

>>>win>>>win>>>>>win>>>>>BARBIE IN SPY SQUAD

Barbie en haar beste vriendinnen Teresa en Renee transformeren van hardwerkende gymnasten naar een geheim team in dit spannende animatieavontuur! Hun verbazingwekkende gymnastiekvaardigheden vallen op bij een geheim team, al snel volgen de meiden aanwijzingen om een edelsteen stelende dief te vangen. Kunnen zij met hun high-tech gadgets, glam vermommingen en schattige robo-huisdieren bewijzen dat intelligentie en teamwork de missie kunnen volbrengen? Het is girlpower tot het einde!

WIN DE DVD VAN BARBIE IN SPy SQuAD Wie zijn de beste vriendinnen van Barbie?

De vrouwelijke duif geen eieren kan leggen als zij alleen is. Haar eierstokken werken alleen als ze een andere duif ziet.

Ingezonden foto’s van de KidzKrant lezers!

Page 6: Voor KidzKrant feb 2016

VOOR KIDZKRANT VOOR KIDZKRANT

KROKUSS

22 t/m 28 februari 2016

Rondreizend jeugd- en kunstfestival

Kijken | horen | doen! | 2-12 jaar | 10 locaties | kleine prijs!

Theater en Filmhuis Dakotatheater De VaillantTheater De Nieuwe RegentesLaaktheaterDiamantTheaterMuzee ScheveningenBibliotheek Loosduinen | Nieuw WaldeckBibliotheek Leidschenveen | Ypenburg

KABAAL

Ik sta ergens verstopt tussen de artiesten in De VoorKidz Krant. Wie Tijmen weet te vinden, kan een mail sturen naar

[email protected]! En wie weet win jij de DVD van Patatje Oorlog.TIJMEN>>>

>>DE KIDZ TOP 5 VAN>

ROBIN<<<<<<<<<

LINDI<<<<<<<<< KIK<<<<<<<<<<<

FILMS MUZIEK

1> Justin Bieber Sorry

2> Omi Hula Hoop

3> Sarah &JuliaHere come the girls

4> Mylene & Rosanne Mooiboy

5> Femke Meines Nog een kus

1> Timo en het toverstokje

2> Rompompom; letters leren

3> Planetenreis

4> Toontastic

5> Sara’s kookcursus

APPS

ORganisatiebuReau been is eR OOk vOOR schOlen!• Jeugd EHBO voor groep 6 t/m groep 8

• Opzetten/coördinatie Brede Buurtschool

• Opzetten/coördinatie weekendschool en zomerschool

• coördinatie verlengde schooldagactiviteiten

• organisatie Schoolreisje

• Verhuur springkussens en ballenbak

BEENorganisatiebureau

www.organisatiebureaubeen.nl

Organisatiebureau Been

Postbus 53153

2505 AD Den Haag

Tel. 070-2050217 - 06-55905395

www.organisatiebureaubeen.nl

1> Robinson crusoe

2> Goosebumps

3> The secret life of pets

4> Zootropolis

5> Alvin en de chimpmunksRoadtrip

OOK DEZE KEER STAAT TIJMEN ERGENS IN DE KRANT VERSTOPT!

JUNIOR ScHRIJFWEDSTRIJDHet officiële startschot voor de Junior Schrijfwed-strijd is op ludieke wijze gegeven door schrijfster Vivian den Hollander, presentatrice Nicolette Kluijver én kinderen uit groepen 1, 2, 3 en 6 van de Slootermeerschool in Amsterdam. Al vóór de officiële start hebben 25.000 kinderen zich in twee weken tijd via voorin-schrijvingen aangemeld voor de Junior Schrijfwed-strijd. De wedstrijd is op voorhand daardoor een groot succes, want mee-doen kan tot 18 maart 2016.

Een wedstrijd die lezen en schrijven nog leuker maakt!Leerkrachten van alle basisscholen wordt ge-

vraagd de kinderen zoveel mogelijk te motiveren om mee te doen, maar de kinderen gaan individueel aan de slag. Via www.juniorschrijfwed-strijd.nl kunnen zowel leerkrachten, kinderen als hun ouders zich aanmelden en de drie onafgemaakte verhalen lezen. Ook vinden ze er tal van nuttige en grappige schrijftips. Ter inspiratie krijgen alle kinderen gratis tien eBooks van Telekids Boeken.

Page 7: Voor KidzKrant feb 2016

VOOR KIDZKRANT<<<<<< VOOR KIDZ VAKANTIE MOVIEZ

Win: een armband, kabouter,notitieboek en t-shirtje

Mail naar: [email protected]

WIE LAAT DE MONSTERS VRIJ?

Het enige lichtpuntje in het leven van de pas verhuisde tiener Zach cooper (Dylan Minnette) is zijn mooie buurmeisje Hannah (Odeya Rush). Maar Hannah heeft een mysterieuze vader, die R.L. Stine (Jack Black) blijkt te zijn, de schrijver van de Goosebumps (Kippenvel) boekenreeks. Er is een reden te waarom R. L. Stine zo geheimzinnig doet... de monsters uit zijn beroemde boeken zijn echt. Stine beschermt zijn lezers door de monsters op te sluiten in zijn boeken. Als Zach de monsters per ongeluk vrij laat uit de ma-nuscripten en ze het dorp bedrei-gen, is het aan Stine, Zach en Hannah om ze te vangen en weer op sluiten in de boeken waar ze thuis horen. De spannende film Goosebumps is gebaseerd op de populaire boekenreeks die in Nederland vertaald is als Kippen-vel. Wereldwijd zijn er al meer dan 400 miljoen boeken verkocht van de Goosebumps reeks. De boeken zijn in 32 talen vertaald sinds de eerste uitgave in 1992.

NU IN BIOScOOP

GOOSEBUMPS

Win: De DVD van Hotel Transylvania 2

Mail naar: [email protected]

WIE HEEFT EEN GIFTIGE INSEcTENBEET OPGELOPEN?

HOTEL TRANSyLVANIA 2

NU OP DVD

Dracula en zijn vrienden zijn weer terug voor een monsterlijk grappig avontuur in Hotel Transylvania 2. Alles lijkt op rolletjes te lopen in Hotel Transylvania. Achter gesloten kisten maakt Dracula zich echter zorgen dat zijn schattige kleinzoon Dennis, een half-mens/half-vampier, nog geen tekenen laat zien dat hij een vampier is. Terwijl Mavis samen met Jonathan voor het eerst op bezoek gaat bij haar menselijke schoonouders, schakelt ‘Vampa’ Dracula zijn vrienden Frank, Murray, Wayne en Griffin in om Dennis een ‘monster-in-opleiding’ training te geven. Ze weten alleen nog niet dat Dracula’s chagrij-nige en heel, heel, heel ouderwetse vader Vlad een onverwachts bezoekje komt brengen aan het hotel. Als Vlad er achter komt dat zijn achterkleinzoon geen volbloed vampier is én dat mensen welkom zijn in Hotel Transylvania wordt hij pas echt bloednijdig.

Win: 2 vrijkaarten voor de film Robinson crusoe

Mail naar: [email protected]

WIE SPOELT ER AAN NA EEN HEVIGE STORM?

Papegaai Dinsdag woont met zijn dierenvrienden op een paradijse-lijk eiland waar het ze aan niks ontbreekt. Toch droomt hij er van om de rest van de wereld te ont-dekken. Na een hevige storm spoelt een merkwaardig wezen aan op het eiland: Robinson crusoe. Dinsdag is dolblij met de nieuwkomer, wie weet is dit zijn kans om van het eiland af te komen en nieuwe plekken te ontdekken! Robinson heeft de dieren hard nodig om te overleven op het eiland en dat is in het begin nog niet makkelijk, want ze spreken geen ‘mens’. Langzaam maar zeker leren Robinson en de dieren met elkaar te leven tot op een dag twee gemene katten het eiland willen overnemen. Er ontstaat een spannende strijd waarin Robinson en zijn vrienden zullen ontdekken hoe groot de kracht van vriendschap is.

ROBINSON cRUSOE

NU IN DE BIOScOOP

>>DE KIDZ TOP 5 VAN>

Page 8: Voor KidzKrant feb 2016

SPELEN IN HET WATER EN OP HET DROGE MET

ROBO SPONGEBOBVanaf maart als losse Robo SpongeBob en als playset te koop om een eigen

onderwaterwereld te creëren.

.In het water kan Robo SpongeBob niet alleen zwemmen, maar ook dansen! Om hem te

laten zwemmen, zet je hem met de armen naar beneden in het water. Om hem te laten

dansen doe je bijvoorbeeld zijn linkerhand omhoog en de rechter omlaag en zet je

hem in het water. Met zijn rechterhand omhoog en linker naar beneden danst hij in de

andere richting! Wil je Robo SpongeBob in het water vooruit laten bewegen, doe je

allebei zijn armen naar achteren. Om hem juist achteruit te laten glijden, zet je alle-

bei zijn armen naar voren.

ROBOTScHILDPAD ROBO TURTLEDrie varianten: blauw, roze en bruin. Ook te koop: de Robo Turtle playset, met een groene robotschildpad, een aquarium en een rots, waar de schildpad vanaf kan klimmen.Robo Turtle voelt zich in het water net zo in zijn element als op het droge, want de robot-schildpad kan niet alleen zwemmen, maar kruipt ook over gladde oppervlaktes. Zodra zijn sensoren met water in aanraking komen, begint Robo Turtle baantjes te zwemmen. Zijn vinnen bewegen zich daarbij zo natuurlijk dat hij sprekend op een echte schildpad lijkt. Op het droge reageert de Robo Turtle door de sensoren op zijn schild aan te raken. De schildpad kruipt dan direct onverstoorbaar in het rond.

Dé PAASVERRASSING VAN GOLIATH:

SUPER SAND EGGSVerkrijgbaar in drie varianten: een konijntje, een kuikentje en een lammetje.

Super Sand is ultrazacht, het droogt niet uit en het is makkelijk te bewerken.

Met de gereedschappen en vormpjes kunnen kinderen vanaf vier jaar er kastelen,

taartjes en dieren mee maken. Super Sand is gemaakt van natuurlijke materialen en

antibacterieel. Het is dus niet alleen handig, maar ook schoon en veilig.

Door de structuur van het zand is het bovendien samen te kneden en daardoor snel

weer op te ruimen. En ook niet onbelangrijk: Super Sand stimuleert de creativiteit

en fijne motoriek van kinderen.

WIL JIJ EEN SPEL WINNEN?Geef dan een hele goede rede op waarom nou juist jij dat spel wil winnen!

Mail je antwoord naar [email protected] en wie weet ben jij de winnaar!

cHEcK: WWW.GOLIATHGAMES.NL

cOOLE PHLAT BALL AEROFLyT VLIEGT DOOR STRAK DESIGN NOG VERDERVerkrijgbaar in rood/zwart, oranje/blauw en groen/blauwGooi een disk, vang een bal! Druk de boven- en onderkant stevig tegen elkaar en de Phlat Ball Aeroflyt is een platte disk. Gooi hem naar je medespeler en in de lucht springt hij vanzelf open tot een bal. De flexibele Phlat Ball Aeroflyt is gemaakt van zacht plastic, de speciale coating staat garant voor een stevige grip. Daardoor zijn snelle acties mogelijk. Door zijn strakke design vliegt hij bovendien nog verder dan de gewone Phlat Ball. Wil je de Phlat Ball Aeroflyt meenemen? Druk hem dan plat en hij past gemakkelijk in je tas of rugzak.