Vips & Friends herfst 2015

of 88/88
by Bianca HERFST 2015 ’T GOOI, EEMLAND, DE VECHTSTREEK & OMGEVING
 • date post

  23-Jul-2016
 • Category

  Documents

 • view

  223
 • download

  4

Embed Size (px)

description

Vips & Friends is hét regionale magazine ('t Gooi, Eemland, De Vechtstreek, Almere, e.o.) voor iedereen die op de hoogte wil blijven van alle trends op lifestylegebied.

Transcript of Vips & Friends herfst 2015

 • by Bianca

  HERFST 20 15 T GOOI, EEMLAND, DE VECHTSTREEK & OMGEVING

 • PASVORMEN & LENGTEMATEN (MAAT 34-48)

  PUURbroeken | Kerkstraat 63-36 (GOOISCHE BRINK) | HILVERSUM | 035-6214229 | www.puurbroeken.nl

  d a m e s b r o e k e n s p e c i a l i s tB R O E K E NP U U R

 • S O F T N E S S

  F R O M A N O T H E R

  D I M E N S I O N

  ECCO Soft 7 celebrates the classic

  sneaker virtues. What you get is soft

  beautiful leathers framed in a confident

  high-top sneaker silhouette based on

  Scandinavian design values. And you

  have black and white to choose from.

  ITS BLACKITS WHITE

  ECCO STORE HILVERSUM VAN WONDEREN SCHOENMODELeeuwenstraat 28-32 1211 EV Hilversum Tel. 035-6247628www.ecco-schoenen.com

 • VINGA Vinga is de naam van het meest exclusieve bed van Carpe Diem met vijf onafhankelijke instelbare segmenten, ontwikkeld met het oog op drukontlasting en functionaliteit. De Vinga is uitgerust met het unieke gepatenteerde contour pocket system van Carpe Diem Beds voor maximale drukontlasting en slaapcomfort. De extra instelmogelijkheden van dit bed, zoals voor nek- en voeteneinde, creren nieuwe mogelijkheden en vormen, alles gericht op uw welbevinden en uw lichaam.De Vinga is voorzien van trillingsmassage, een lendesteun voor uitstekend zitcomfort en een prettige nachtverlichting die naar behoefte kan De Vinga is voorzien van trillingsmassage, een lendesteun voor uitstekend zitcomfort en een prettige nachtverlichting die naar behoefte kan worden ingeschakeld. De stijlvolle elegante vorm en uitvoering maken dit bed even uniek als het eiland Vinga waaraan het zijn naam ontleent.

 • Vby Bianca h 5

  VIPS & FRIENDS by Bianca

  ISSN2405-6820

  Regio-Editiet Gooi, Eemland,De Vechtstreek & Omgeving

  UitgeverSplint Media B.V.Postbus 1015 | 1200 BA [email protected]

  SalesBianca Krijnen-Splint [email protected] Krijnen [email protected] [email protected]

  Hoofd RedactieBy Bianca

  VormgevingMaarten de BoerSplint Media [email protected]

  RedactieGerda Preusting Muril KleisterleeLutske BonsmaHans van SunderAnja [email protected]

  FotografieTon Kastermans Fotografie

  DistributieKoos Splint

  DrukVan der Weij BV

  VerspreidingVia postcodesegmentatie door de gehele regio en via alle deelne- mende participanten, restaurants, golfbanen, sportscholen, Beauty- en Wellnesslocaties en diverse leestafels.

  VIPS & FRIENDS by BiancaAlle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever of auteursrechthebbende worden overgenomen of vermenigvuldigd.

  COLOFON

  Als ik vroeger terugkwam van vakantie was het eerste dat ik vrijwel direct deed: naar de fotozaak rennen en al mijn fotorolletjes inleveren. Benieuwd als ik was naar hoe flat-teus we op de foto zouden staan, en om familie en vrien-den de mooie bestemming en activiteiten in het zelf geknutselde fotoalbum te laten zien. Leuk om te maken en een mooi moment om de herinneringen op te halen. Ik weet nog dat na een bezoek aan Euro Disney onze fotorol-letjes spoorloos waren bij de ontwikkelaar. Aangezien dat het enige fotomateriaal was dat we hadden gemaakt, wa-ren wij natuurlijk lichtelijk in paniek. Gelukkig dook na een paar dagen alsnog het verdwenen materiaal op.

  Maar wat is er een hoop veranderd! Het gemak van van-daag de dag, elk moment wel een fotomomentje kunnen creren en direct beschikbaar hebben in digitale vorm, is fantastisch. De selfies en andere vormen van beeld vlie-gen je om de oren, maken het delen zoveel gemakkelijker en sneller, maar soms ook onpersoonlijk en massaal. Het bijna ambachtelijke proces van vroeger en het samen op de bank fotos of dias kijken, is hierbij verloren gegaan, wat toch wel heel erg jammer is.

  Ik betrapte mezelf erop dat ik een slordige 2.600 fotos op de tablet heb staan (nog) niet laten afdrukken, zonde! Inmiddels heb ik een hele reeks aan weekendjes weg, va-kanties en gewoon leuke momenten uit het dagelijkse leven uitgezocht en laten afdrukken. Nu nog een (paar) fotoalbum(s) kopen...

  Wanneer hebt u voor het laatst een fotoalbum gemaakt?

  Met een FRIENDS groet,Bianca Krijnen - SplintUitgever

  Voorwoord

  VINGA Vinga is de naam van het meest exclusieve bed van Carpe Diem met vijf onafhankelijke instelbare segmenten, ontwikkeld met het oog op drukontlasting en functionaliteit. De Vinga is uitgerust met het unieke gepatenteerde contour pocket system van Carpe Diem Beds voor maximale drukontlasting en slaapcomfort. De extra instelmogelijkheden van dit bed, zoals voor nek- en voeteneinde, creren nieuwe mogelijkheden en vormen, alles gericht op uw welbevinden en uw lichaam.De Vinga is voorzien van trillingsmassage, een lendesteun voor uitstekend zitcomfort en een prettige nachtverlichting die naar behoefte kan De Vinga is voorzien van trillingsmassage, een lendesteun voor uitstekend zitcomfort en een prettige nachtverlichting die naar behoefte kan worden ingeschakeld. De stijlvolle elegante vorm en uitvoering maken dit bed even uniek als het eiland Vinga waaraan het zijn naam ontleent.

  Die goeieouwe tijd...

 • Liefde voor het vak & Passie voor het merk

  Jan de Jong Amersfoort - Hilversum

  Jan de Jong Amersfoort Jan de Jong Hilversum www.jandejongbmw.nl Ruimtevaart 2 Bussumergrintweg 12 [email protected] MX Amersfoort 1217 BP Hilversum www.jandejongmini.nlT 033-4621500 T 035-6241156 [email protected]

 • IINHOUDby Bianca h 7

  NR. 19 - HERFST 2015

  Kristel van Valkenhoef 8

  Veelzijdige Bridget 16

  Danny Vera's | New Black & White 38

  Karin Slaughter | Mooie meisjes 40

  Luuk Ikink | Radio-nerd raakt verslaafd aan televisie maken 46

  Suzanne Loggere 50

  Michel Kappen | Beleggen in whisky 72

  Van Gogh Museum | Restauratie moet omkeerbaar zijn 80

  8

  50

  72

  16

 • K8 f Vips & Friends

  Kristel van Valkenhoef

  Als model kun je snel vergeten wie je bent

 • Kby Bianca h 9

  Fashionweek London, Milaan, Parijs, New York. Grazia, Vogue, Harpers Bazaar en Marie Claire. Kristel van Valkenhoef werkt al tien jaar als internationaal fotomodel. Met haar vriend William en dochtertje Nora van anderhalf woont ze in New York.

  Ruim twee jaar na de eerste e-mail heeft Van Valkenhoef tijd voor een interview. Ze heeft dus een overvolle agenda, maar hoe bekend is ze? Tja, hoe kun je dat meten?, vraagt ze zich hardop af. Als je in tijdschriften staat en veel shows loopt,

  word je bekend. Als je veel fittings doet, ben je niet be-kend, maar kun je veel geld verdienen. In de US krijg je een 0-1 visum (voor vreemdeling met buitengewone kwaliteit, red.) als je heel goed in je vak bent. Dat visum krijg ik al jaren. Dat zegt genoeg, denk ik. In de mode ben ik bekend; bij het grote publiek niet.

  Hoe het begonMijn zus had fotos naar een modellenbureau gestuurd. Ik was toen veertien en droeg een beugel. Ik kreeg als reac-tie: probeer het over een paar jaar nog maar eens. Dat heb ik gedaan en in 2005 kreeg ik mijn eerste opdrachten. Snel daarna wilde een bureau in Parijs me graag. Ik dacht: als ik over een jaar voor mezelf kan zorgen, blijf ik dit doen. Nu zijn we tien jaar verder.

  Fit en slank blijvenHoe blijft Van Valkenhoef blauwe ogen, strakke kaaklijn, melkwitte huid slank en fit? Mijn dieet is eten waar mijn lichaam om vraagt. Als je zin hebt in pasta, moet je het gewoon eten. Als je dat niet doet, eet je s avonds een zak chips leeg. Ook veel bewegen en power lifting zijn belang-rijk. Daardoor krijg je meer spiermassa en meer spieren betekent een hogere verbranding. Doe ik er wat voor om fit te zijn? Ja. Voelt het alsof ik er wat voor doe? Nee. Het is mijn lifestyle.

  Veoir magazineJe kunt dit werk niet eeuwig doen. Ik denk wel na over wat ik hierna wil doen, maar ik heb geen haast. Ik besteed nu al mijn vrije uren aan Veoir magazine. Dat is ook mijn baby, zegt Van Valkenhoef trots terwijl ze een exemplaar laat zien. In het blad staan arty fotos van nieuwe en bekende modellen. Het is high end fashion, storytelling, nieuwe de-signers. We proberen te vermijden dat het bekendste mo-del op de cover staat en we plaatsen geen advertenties.

  Naam: Kristel van ValkenhoefLengte: 1.78mMaten: 83-63-88Gewicht: 56 kiloSchoenmaat: 40Kleur ogen: blauwHaarkleur: blondBureau: Max Models

  Tekst: Lutske Bonsma

  Fotografie: Ryan Michael Kelly (pagina 8) & William Lords

 • B10 f Vips & Friends

  Beauty

  WAAN JE IN DE KLEURRIJKE WERELD VAN MELLI MELLO. U voelt zich romantisch, ontspan-nen, verfrist of energiek met de intense geuren van de Melli Mello Bath & Body collectie; A fabulous addition to your home!De nieuwe Gift Sets van Melli Mello komen in 4 verschillende geuren & designs. Geweldig om cadeau te geven en te krijgen. Vanaf oktober verkrijgbaar.

  DE WERELD VAN JANZENOnweerstaanbaar en ontspannen. JANZEN staat voor puur, open en echt. Huisgeuren, body-producten en bad accessoires die altijd rust uitstralen en energie geven. Zuiver, heerlijk ongecompliceerd en bereikbaar. 100% Dutch.

  ODE AAN DE PERSOONLIJKE PRESTATIES VAN DE MAN De BOSS-man heeft een uitstraling waarmee hij op zijn eigen, unieke manier verleidt. Hij weet dat zacht gefluistermeer indruk maakt dan een schreeuw. De nieuwe GEUR onthult een ander aspect van de BOSS-man. Dit par-fum is een ode aan zijn persoonlijke presta-tiesin plaats van zijn zakelijke. Dit is een man wiens succes altijd verleidelijk is gebleken. Je ziet het meteen aan zijn uitstraling, de snit van zijn pak en aan zijn zelfverzekerde charisma. Precies dezelfde eigenschappen zijn nu vervat in een geur. Deze nieuwe geur van HUGO BOSS maakt een duidelijkstate-ment over de kunst van het verleiden en draait meer om emotionele dan om intellec-tuele intelligentie.

  BYE BYE LELIJKE WITTE WAAS OP JOUW ZORGVULDIG GESCHOTEN SELFIEBanana van Make-Up Studio is here to rescue. Het corrigeert op een subtiele manier rode huidoppervlakten, licht rozige ondertonen en grauwe tinten. Deze satijnzachte losse poeder is ide-aal voor het fixeren van je make-up, het matteert en verzacht de uitstraling van de huidtextuur en je porin.Tip: Gebruik de poeder op een getinte en donkere huid als een geweldige highlighter.

  STERK EN SIERLIJK: EEN NIEUWE GEUR VOOR DE MODERNE, VEELZIJDIGE VROUWSterk en sierlijk tegelijk, dat is waar de Gucci vrouw voor staat. Bamboe groeit onder extreme omstandigheden en is zo sterk dat het orkanen kan doorstaan. Tegelijkertijd is bamboe slank en elegant en torent het sierlijk boven andere vegetatie uit. De moderne Gucci vrouw heeft dezelfde eigenschappen: krachtig, vol zelfvertrouwen en met een aangeboren, vrouwelijke schoon-heid. Ze is sensueel en tegelijkertijd vol power.

 • Bby Bianca h 11

  Beginnende modellen helpenWat ik ook graag wil doen, is beginnende modellen van hoog kaliber helpen om zachtjes te landen in de modewe-reld. Model zijn is een baan, maar er bestaat helaas geen opleiding voor. Ik wil hen leren bij zichzelf te blijven en sterk te zijn. Het begin is niet makkelijk. Je bent zestien en je wordt in het diepe gegooid. Als model kun je snel vergeten wie je bent.

  Psycho-ditenEr is veel druk van bureaus. Dat heb ik in het begin ook gehad. Ik ging altijd lunchen met andere meisjes en een scout. Zegt die scout op een dag: Jij mag niet mee lun-chen en je weet wel waarom. En huisgenoten vragen wat je gegeten hebt. Niet eten is hun grootste doel. Of veel sporten en niet eten. Dan denk ik: de eetstoornis staat op je voorhoofd. Je kunt je gewicht op een goede manier be-reiken, niet door psycho-diten.

  AchtbaanOok wil ik helpen met dingen als: welke castingdirector cast welke show en welk type zoekt een designer voor zijn modehuis. Hen helpen zich thuis te voelen, waar ze ook zijn. Modellenwerk en de modewereld, het is een acht-baan. Ik zou willen dat iemand mijn safety harness wat strakker had aangetrokken toen ik begon.

  Terug naar Nederland?Nu ik een paar weken bij mijn ouders in Hoogland ben, vind ik het hier echt prettig. Lekker met mijn kleintje tussen de koetjes en kalfjes. Maar ik woon ook heel lekker in Brook-lyn. In een voormalig pakhuis met tuin. Mijn vriend William is fotograaf. Die moet voorlopig in New York blijven.

  Zegt die scout op een dag: Jij mag niet mee lunchen en je weet wel waarom.

 • 12 f Vips & Friends

  Ingrid Schuringa startte in 2010 haar bedrijf Gooische Frutsels (GF). GF is begonnen met kindersieraden, gevolgd door een sieradenlijn voor vrouwen en nu is er ook de eigen kledinglijn Style & Go.

 • by Bianca h 13

  MGF biedt outfits bestaande uit zachte basics, mix and match-kledingsets, stijl-volle accessoires en een unieke sieradenlijn. Vrou-welijk, stijlvol, heerlijk draagbaar en alles combineert met elkaar. Afhankelijk van de gelegenheid kun je de kleding dragen met een sneaker, hakje of mooie laarzen.HandgemaaktDe sieraden zijn handgemaakt in Ne-derland en dus uniek. Daarmee onder-scheiden wij ons, vertelt Schuringa. De leerproducten hebben roestvrijstalen on-derdelen. Wij maken gebruik van sociale werkplaatsen, waar alle medewerkers met

  heel veel liefde en geduld onze sieraden maken. In ons eigen atelier ontwerpen wij de sieraden. Alle kleding wordt in Europa geproduceerd, dan weet je zeker dat het onder goede omstandigheden gebeurt. De kleding en sieraden zijn in kleurthemas ontwikkeld, waardoor alle items te combi-neren zijn.

  Eigen stijlOp haar Facebookpagina schrijft Schurin-ga: Met de GF Style & Go collection kun je jouw unieke stijl creren. Passend bij jouw persoonlijkheid en je (be)stemming van de dag. Wat draagt ze vandaag en waarom?Een zwarte GF tregging, die is echt super-comfortabel. Daarop een My Perfect Top in ice green. Gestyled met een kettingriem

  van nubuckleer en armbanden van een multi leather mix en sneakers. Waarom ik dit nu draag? Ik dacht niet te somber met dit grijze weer en ik houd van kleding die comfortabel zit, maar ook vrouwelijk is.

  Showroom geopendGF levert aan circa 350 winkels in Nederland en Belgi. Elke donderdag en vrijdag is de showroom in Eemnes geopend voor parti-culiere klanten. We organiseren ook private events op afspraak, waarbij we jou en je vriendinnen adviseren en stylen. Mail ons gerust. Ik vind het superleuk om direct con-tact met consumenten te hebben. Zo krijg ik heel veel feedback en kan ik waar nodig ontwerpen aanpassen of nieuwe ontwer-pen creren, besluit Schuringa enthousiast.

  Gooische Frutsels | Wakkerendijk 4a, 3755 DC Eemnes | 035 737 02 23 | www.facebook.com/gooischefrutsels

  Met creer je jouw unieke stijl

  GF for Women

 • s-Gravelandseweg 12a1211 BS Hilversum (035) 621 42 89www.eliasshoes.nlwww.facebook.com/EliasShoesHilversum

  U vindt bij ons de grootste ViaVai collectie van t Gooi

  SINDS 1899

  S H O E S

  Untitled-3 102-09-13 16:12

  14 f Vips & Friends

 • Pby Bianca h 15

  PUURBROEKEN VERHUIST, DE KWALITEIT BLIJFT!Nergens in Nederland vindt u een winkel die alleen maar damesbroeken in de collectie heeft. Puurbroeken, al ruim twaalf jaar een begrip in Hilversum, is daarop de enige positieve uitzondering. Binnenkort is het te vinden op een nieuw adres.

  uurbroeken is nu geves-tigd aan de Kerkstraat in winkelcentrum de Gooi-sche Brink, maar dat gaat veranderen. Eigenaresse Mechteld Hobbelink blijft

  verbonden aan Puurbroeken, maar me-dio oktober verhuist ze met haar winkel naar de Kerkstraat 83 en 85, aan het C&A-plein, tweehonderd meter verderop. Het pand is uit zijn jasje gegroeid, klinkt het met onverholen trots.

  Meer shopgemakHet nieuwe onderkomen biedt straks twee keer zoveel vierkante meters. Betekent dat ook dat de collectie verdubbelt? Nee, het assortiment wordt wel iets groter, maar het geheel wordt luchtiger gepresenteerd. De klanten krijgen meer overzicht. Verder krijgen in de winkel twee aparte winkel-tjes een plek: de Mac-shop en de Gardeur-shop. De vier paskamers zijn er royaler en bij een gezellige leestafel kunnen partners even gezellig een kopje koffie drinken. Het oude vertrouwde merkenbestand van Puurbroeken blijft gehandhaafd. Hobbelink benadrukt: Het wordt geen jongerenwinkel, het bestaande concept blijft. Taillebroeken voor dames van 30 tot 90 jaar. Er zijn klanten die al jaren in mijn winkel broeken kopen. Dat wil ik graag zo houden. Een grote groep klanten is merk-getrouw, soms koopt iemand een andere kleur, maar daar blijft het ook bij.

  Goed adviesMechteld Hobbelink is al jaren het boeg-beeld van haar bijzondere winkel. Die

  eer geldt voor alle medewerksters, zij werken hier al jaren, klinkt het beschei-den. We vormen een hecht team, we geven een goed advies en zijn herken-baar voor de klant. Op het moment van het interview huist Puurbroeken precies twaalf en een half jaar aan de Kerkstraat. Nee, ruchtbaarheid wil de jubilerende onderneemster er niet aan geven: Dat doe ik straks bij de heropening.

  VerstelserviceHobbelink licht alvast een tipje van de sluier op over de collectie van het najaar. Mooie prints, bijzondere coatings over de broek en kleine structuurtjes in de stof, dat worden de trends. De meeste merken zijn er vanaf maat 34/36 tot en met maat 48 en in verschillende lengtematen. Pret-tig om te weten: vlak bij de winkel huist een topatelier dat uw broek, indien no-dig, in een uur tijd keurig op maat maakt. Puurbroeken is er voor elke vrouw, ook met een maatje minder of meer. Een win-kel met een eigentijdse look. Terecht een winkel om trots op te zijn.

  Complete outfitEn het pand aan de Kerkstraat in winkel-centrum Gooische Brink? Dat gaat voor de klanten niet verloren, want kort na de feestdagen presenteert Hobbelink daar iets nieuws: haar collectie tops, jasjes en shirts. Echte blikvangers die je wilt zien in het nieuwe jaar. Een geweldige combina-tie: eerst naar Puurbroeken en dan naar de Gooische Brink voor een bijpassende blouse of trui.

  Tekst: Gerda Preusting

  www.puurbroeken.nl

  P

 • 16 f Vips & Friends

  Bridget Bridget Maasland ken je natuurlijk als presentatrice van SBS Shownieuws, maar de spontane blondine kan nog veel meer. Ze was fotomodel, danseres en TMF VJ. Met humor presenteerde ze Katja vs. Bridget, Hoe word ik een Gooische vrouw? en De Nationale IQ-test. Ze zet zich in tegen hondenmishandeling, is moedervan zoontje Mees n ontwerpster.

  Veelzijdige

 • Vby Bianca h 17

  De ouders van Maasland (40) hadden lingerie- en modewinkels in Den Haag. Hierdoor kwam ze van jongs af aan in aanraking met de modewe-reld. In 1993 opende ze haar eigen lingeriewin-kel in Den Haag. In 2011 volgde de T-shirtlijn B. By Bridget, die werd uitgebreid tot Bridget The

  Label. Onlangs kwamen daar de collecties Inner.Calm en Bridget Daily bij.

  Hoe herkennen we Bridget The Label? De collectie bestaat onder andere uit T-shirts, sweaters, lange ves-ten, jurkjes en broeken. Het is een uitgesproken collectie met veel prints. Zelf houd ik ook van wat rustigere items. Het hoeven niet altijd drukke prints te zijn. Daarom zitten er ook rustigere basics bij die je kunt dragen als je op de bank zit, de hond uitlaat of gaat winkelen.

  Inner.CalmIk sport veel en dat gaf me mede inspiratie voor de Inner.Calm-lijn. Deze collectie is sportiever, easy to wear met een stoere twist. Behalve fashionable basic is het vooral erg comfortabel. Je kunt het laag over laag dragen en je outfit, afhankelijk van de gelegen-heid, afstylen met een paar comfi boots of hoge hakken.

  Bridget DailyBridget Daily bestaat uit draagbare en betaalbare items. Het is een complete collectie tops, broeken, jurken, et cetera. Bij dit label werk ik samen met een Italiaans bedrijf. Zij produceren het voor mij en brengen het op de markt.

  Wat is jouw inbreng? Ik ben vanaf het begin bij de collecties betrokken. De ontwikke-ling, modellen, kleuren, materialen en natuurlijk de promotie. Ja, als ik Shownieuws presenteer, draag ik vaak mijn eigen label.

  Wat draag jij komend najaar uit jouw collecties?De comfortabele vesten van Bridget The Label, zoals de zwart-witte op de foto en natuurlijk de T-shirts die je overal op en onder kunt dragen. Van Inner.Calm ben ik helemaal weg van de tops en kimonojasjes, gemaakt van heerlijke stoffen zoals Cupro en zijde.

  Ook hebben we een paar broeken die ik de hele winter ga dragen.

  ContractNaast mode is er natuurlijk haar televisiewerk. Mijn contract bij SBS6 duurt tot september 2016, vertelt ze. Daarna zie ik wel ver-der. Ik zou human interest-pro-grammas of grote liveshows wil-

  len presenteren. Als ik niet hoefde te werken voor mijn geld zou ik documentaires maken en me nog meer inzetten voor goede doelen, voor dieren en kids.

  Je bent veertig. Werk je over een aantal jaren bij omroep MAX of ben je voortijdig vertrokken bij de televisie?

  Ik zou nu al bij MAX willen werken. Ze maken mooie, integere pro-grammas. Het is niet zo dat programmas bij MAX per se door men-sen boven een bepaalde leeftijd gemaakt moeten worden, vind ik.

  In Shownieuws vertelt Bridget het laatste nieuws over de sterren, inclusief sappige roddels. Zelf staat ze al twintig jaar in de spot-lights. Vindt ze het leuk om BNer te zijn of is het een noodzakelijk kwaad? Ik vind het werk dat ik doe fantastisch, vervolgt Maasland enthousiast. Met een team iets creren, waarover mensen de vol-gende dag bij het koffiezetapparaat napraten. Een hoogtepunt in mijn werk is het verslaan van de Oscars aan de rode loper in 2010, maar er zijn nog veel meer hoogtepunten. Ik vind mijn werk heel leuk en de bekendheid is een bijkomstigheid, die voor het meren-deel heel leuk is.

  Happy single?Bridget noemde zichzelf eerder een happy single, maar in juli doken berichten op over een vakantieliefde. Kort daarna bleek ze toch geen nieuwe lover te hebben. Wat is de stand van zaken, Bridget? Ben je nog steeds een happy single? Heel happy, ant-woordt ze lachend.

  In Nederland zijn zon tweehonderd verkooppunten van Bridgets collecties.

  Tekst: Lutske Bonsma

  Voor de verkooppunten in onze regio, kijk je op: www.bybridget.nl/bridget-the-label/winkels

 • BamBamH

  Bjorn BorgH

  Calvin KleinH

  ClaesensH

  GantH

  Marie JoH

  OrobluH

  Petit BateauH

  PrimadonnaH

  Simone PereleH

  Tommy Hilfiger

  HWolford

  Laanstraat 33a, 3743 BA Baarn, 035 879 54 36,

  www.boopslingerie.nl

  18 f Vips & Friends Shoppen in Baarn

  Laanstraat 14, 3743 BE Baarn

  035 542 68 08

  [email protected]

  www.lareinecollections.nl

  C O L L E C T I O N S

  Woonwinkel KlingLaanstraat 23

  3743 BA BaarnTEL. 06 290 82 256

  [email protected]

  Facebook /woonwinkelkling

  Doen in Baarn! | www.vorstelijkbaarn.nl

  t/m 12 oktoberFloating Umbrellas is een project in Baarn dat zijn weerga niet kent in de regio. Tot en met 12 oktober, hangen 1250 paraplus in diverse felle kleuren in clusters door de gehele Laan- en Brink-straat, Nieuwstraat en de Brink als een kleurrijk en fleurig plafond waar het winkelend publiek onderdoor loopt.

  26 en 27 september 2015Brocante Kasteel Fair | Kasteel Groeneveldwww.stal135.nl

  27 septemberOranje Peleton Tochtwww.oranjepeletontocht.nl

  27 septemberVorstelijk Proeven! | Centrum Baarnwww.vorstelijkbaarn.nl

  11 oktober | 8 november Trots Markt | Kasteel Groeneveldwww.trotsmarkt.nl

  24 oktoberRondleiding Cantonspark www.cantonspark.nl

 • LShoppen in Baarn by Bianca h 19

  Laanstraat in BaarnGezellig Baarn telt veel speciaalzakenBaarn is een gezellig en bruisend dorp, waar altijd wat te doen is. De Laanstraat is d winkelstraat. Hier vind je weinig landelijke ke-tens en juist veel speciaalzaken. Dat levert een gevarieerd winke-laanbod op.

  Bij La Reine Collections, Woonwinkel Kling en Boops Lingerie krijg je de persoonlijke aandacht en service die voor zelfstandig onder-nemers heel gewoon is.

  Exclusieve damesmode bij La Reine Collections Bent u op zoek naar een mooie, kleurrijke en stijlvolle outfit? Loop dan eens binnen bij La Reine Collections. Hier vindt u kwaliteits-kleding, hoeden en sieraden in het midden- en hoger segment. Voor een bruiloft of andere feestelijke gelegenheid kunt u goed terecht bij La Reine Collections. Zij verkopen een collectie gele-genheidskleding van het Nederlandse merk MOQ, dat zijde stoffen combineert met stretch. Anneke en Nelleke helpen u graag bij uw zoektocht naar de perfecte combinatie.Voor optimale service en persoonlijk advies gaat u naar La Reine Collections.

  La Reine Collections, Laanstraat 14 in Baarnwww.lareinecollections.nl

  Voor originele woonaccessoires naar Woonwinkel Kling

  Het najaar is het seizoen om extra aandacht aan je interieur te be-steden. Woonwinkel Kling beschikt over een uitgebreide collectie woonaccessoires in landelijke, klassieke, moderne en industrile stijl. Je vindt hier geheid een trendy lamp, klassiek bijzettafeltje, industrile kruk of een mooie kruik of pot van jouw gading. Je kunt je huis ook aankleden met mooie kelim kleden, lopers en kussens in warme kleuren. Tip van eigenaar Klaas-Jan Veenstra: de kleurige motieven van een Bunzlau Castle servies vormen een mooie mix met een strak, modern interieur. Klaas-Jan houdt van originaliteit. Daarom is van alles maar n exemplaar aanwezig in de winkel.

  Woonwinkel Kling, Laanstraat 23 in Baarnwww.woonwinkelkling.nl

  Lingerie and more bij Boops Lingerie

  Rebecca van Velzen is de trotse en enthousiaste eigenaresse van Boops Lingerie. Boops beschikt over een collectie exclusieve dameslingerie van Wolford, Marie Jo, Simone Perele en Ambra. Deze merken dragen bij aan de uitstraling van zelfverze-kerde en modebewuste vrouwen.

  De slogan van Boops is lingerie and more en daarom vind je hier ook beenmode (van Wolford en Oroblu), nachtmode, ondermode voor heren (o.a. Tommy Hilfiger en Bjrn Borg), babyrompertjes en kinderpyjamas (van Petit Bateau en Claesens) en leuke babycadeautjes van BamBam.Rebecca vindt persoonlijke aandacht heel belangrijk. Ze adviseert je dan ook graag bij jouw keuze.

  Boops Lingerie, Laanstraat 33a in Baarn | www.boopslingerie.nl

  Tekst: Lutske Bonsma

 • 20 f Vips & Friends

  Een begrip in ' T GooiJBij Dorothy Dress Damesmode bent u niet alleen klant, maar vooral ook gast! De persoonlijke touch en het hoge serviceniveau geven een cht thuisgevoel.In 1965 werd de winkel opgericht door Dorothea Krijger en haar man Louis. Het modehuis heette destijds nog Modehuis Meta. In 1982 werd de winkel omgedoopt in Dorothy Dress Damesmode, vernoemd naar de eigenaresse. Tien jaar geleden namen zoon Patrick Krijger en zijn partner Ellen de Wit de zaak over. Oprichtster Dorothea helpt nog regelma-tig in de winkel en met de inkoop, weet Ellen te vertellen.

  CollectieDe kledingcollectie bestaat uit eigentijdse en toonaange-vende merken voor een brede doelgroep. Een collectie

  zonder leeftijdsindicatie, zegt Ellen. We voeren hippe merken als Sao Paulo, Donna Dura en Tuzzi, maar ook de prachtige collectie van het nieuwe merk Jacky Luxury. Onze elegante en sportieve klanten dragen graag kleding van Eu-gen Klein, Leo & Ugo en Faber. En natuurlijk is er ons eigen label, klinkt het trots. De mode van Dorothy Dress, uniek en eigenzinnig. Trendy modeaccessoires zoals handtassen, ceintuurs, sjaals en bijoux maken uw outfit compleet.

  Dorothy Dress Damesmode is een onderneming met histo-rie. Een echt familiebedrijf. Wij gaan niet mee in de massa, wij varen onze eigen koers met kleding voor alle leeftijden

  Jarige Dorothy Dress Damesmode:

 • by Bianca h 21

  en in alle stijlen. Van maat 36 tot en met maat 50. Het bedrijf is niet stil blijven staan. Als het vervoer naar de winkel moeite kost, haal ik een klant op of ga bij haar thuis de kleding showen, vertelt Ellen. En bij een volle agenda is een klant ook op een avond welkom. Al dan niet met vriendinnen.

  FeestjeEllen vindt het belangrijk dat de klanten zich op hun gemak voelen; een thuisgevoel krijgen in de winkel waar altijd de koffie klaarstaat. Het is een feestje om te winkelen bij Dorothy Dress Damesmode. Klanten komen niet alleen uit Loosdrecht, maar uit heel het Gooi. Op zondag 20 september bent u van harte welkom in de winkel

  voor de nieuwste modeflitsen. Genieten van de najaarsmode met een drankje en een hapje. En dat is nog niet alles! In november be-staat Dorothy Dress Damesmode vijftig jaar. En dat wordt gevierd. We gaan onze klanten verrassen en er komen leuke aanbiedingen en acties. Houd daarvoor onze Facebookpagina in de gaten.

  Dorothy Dress Damesmode: een sprankelende winkel, voor gewoon of voor bijzonder. Een winkel die sfeer, gezelligheid en intimiteit ademt. En voor een extra stukje service: gratis parkeren voor de deur!

  Frans Halslaan 7-9 | 1231 BA Loosdrecht | 035 5821088Di - Vr: 10.00 tot 17.30 uur. ZA: 10:00 - 17.00 uur.

  Gratis parkeren voor de deur

  Houd onze Facebookpagina in de gaten: www.facebook.com/Dorothydressdamesmode

 • 22 f Vips & Friends

  Lintri ModeOude Raadhuisplein 14 | 1271 RH Huizen

  Goed sluitende en passende schoenen

  dienen als basis voor een gezond lichaam.

  Volop keus voor eigen inlays.

  OnOnze ruime collectie bestaat uit schoenen

  in meerdere wijdtematen.

  Schoutenstraat 14Hilversum

  (035) 624 57 76We zien u graag terug in onze winkel of online opwww.vanschijndelschoenen.nl

  HerfstkleurenGroengrijs, blauwgrijs, blauwgroen, spijkerblauw en zo kun-nen we nog wel even doorgaan. De kleuren van de herfst moet je beleven! Dat kan natuurlijk bij Lintri Mode waar u onder het genot van een kopje koffie een persoonlijk advies

  krijgt van onze kleuradviseuses.

  Laat u verrassen door de nieuwe najaarscollectie van de mooi-ste modemerken. Naast de vertrouwde merken als: Comma, Gerry Weber, Taifun, Gardeur, Zerres, Articles, Bandolera, Poools en Fransa hebben wij nu ook Rozes of Avalon en

  Lizzy & Coco aan onze collectie toegevoegd.Elke laatste vrijdag van de maand is er een rode loper avond. Tussen 19:00 en 21:00 praten wij u volledig bij over de laatste

  trends in fashionland.

  Oude Raadhuisplein 14, Huizen.

 • Gby Bianca h 23

  Gea van der Vecht en Zwanetta Haveman zijn al ruim tien jaar eigenaar van Zlim Amersfoort, gevestigd aan de Hamseweg 56 in Hoogland (Amersfoort). En sinds vier jaar van Zlim Huizen aan het Plein 2000 nummer 25 in Huizen. De deuren van

  Zlim staan open voor alle vrouwen. Geen mannen? Nee, onze bezoeksters komen hier omdat zij niet tevreden zijn over hun figuur. Daarom bieden wij vrouwen discretie. De praktijk heeft geleerd dat vrouwen onder elkaar zich in deze omstandigheden prettiger voelen. Dus zonder man-nenogen, is de ervaring van Van der Vecht en Haveman. De doelgroep is gevarieerd en bestaat uit bezoeksters tussen de 18 en 80 jaar. Hun belangrijkste doel is afvallen met een figuurcorrectie.

  TotaalplanNa een gratis intakegesprek kun je bij Zlim vrijblijvend de keuze maken voor een kuur. Als eerste wordt daarbij de voe-ding besproken met een voedingsdeskundige/gewichtscon-sulente. Er komt geen dieet op tafel, maar een op maat ge-sneden eetpatroon waarin volop ruimte wordt geboden aan eigen voorkeuren en een eetpatroon dat bij je past. Belang-

  rijk is dat de klant gaat nadenken over gezonde voeding. Ter ondersteuning van het afvallen worden twee keer per week liggend oefeningen uitgevoerd in een van de vier warmte-cabines met een temperatuur van 37 graden. Zo koelen de spieren niet af en verzuren ze minder snel. De figuuranalistes coachen je tijdens je persoonlijke oefenprogramma. Je huid die tijdens het afvallen te lijden heeft wordt hierdoor verste-vigd waardoor deze niet verslapt. De afvalstoffen worden zo goed afgevoerd en cellulitis verminderd of verdwijnt hier-door zelfs. Het bijzondere van het concept is het totaalplan. Voeding, bewegen n aandacht voor de huid.

  Feestje zonder schuldgevoelMet hun professionele adviezen en deskundige begelei-ding helpen de medewerksters van Zlim je op weg naar een prettiger, gezonder gewicht. Een gewicht dat past bij jouw leefstijl en leeftijd. Bij Zlim is geen plaats voor een schuldgevoel als het even tegenzit. Feestjes horen ook bij het leven. Wij zorgen ervoor dat onze bezoeksters gemoti-veerd blijven en dat de moed ze niet in de schoenen zakt. Zlim reikt vrouwen het ontbrekende puzzelstukje aan in de balans tussen je binnen- en buitenkant. Met daarbij het ge-voel dat je er niet alleen voor staat.

  GEZOND GEWICHT

  Er zijn vrouwen die er wanhopig van worden; het persoonlijke gevecht tegen overtollige kilos dat maar niet gewonnen wordt. Bij Zlim reiken ze je meer dan een helpende hand: het gevoel dat je er niet alleen voor staat.

  www.zlim.nl

 • F24 f Vips & Friends

  Fall/Winter FashionDe nieuwste collecties, trends en stijlideen vind je nu in de winkels!

  Gantwww.gant.nl

  Claudia Strterwww.claudiastrater.com

 • Bandolerawww.bandolera.com

  Articleswww.articles.nl

  Juffrouw Janssenwww.juffrouwjanssen.com

 • Expressowww.expresso.nl

  26 f Vips & Friends

  Summum Womanwww.summumwoman.com

  McGregorwww.mcgregor.nl

 • Eby Bianca h 27

  Een goed advies is bij cosmetische behandelingen erg belangrijkDe Gooische kliniek Heihof is sinds een half jaar verhuisd van de Utrechtseweg naar een mooi en discreet gelegen pand in de Albertus Perkstraat 37 in het centrum van Hilversum met eigen parkeergelegenheid. Vol enthousiasme vertelt eigenaresse en huidspecialiste Wilma Buijsmann-Schoutens in de warme sfeer van haar nieuwe pand over de diverse hoogwaardige cosmetische behandelingen die haar kliniek biedt.

  Veel vaste clinten komen hier voor een behandeling met Botox of fillers. Essentieel is dat ze na de

  behandeling de deur uitstappen met een uiterlijk dat weer past bij hoe ze zich voe-len of juist hoe ze zich willen voelen. Geen kunstmatig effect, maar een zacht en sub-tiel resultaat waardoor de eigen gezichts-expressie absoluut behouden blijft. Wilma werkt samen met cosmetisch arts drs. Avi Roopram, BIG-geregistreerd, die in diverse ziekenhuizen, waaronder het Erasmus Me-disch Centrum, op chirurgie werkzaam is ge-weest en nu voornamelijk in kliniek Heihof en in de Randstad als cosmetisch arts actief is. Hierdoor is hij zeer ervaren op dit gebied.In de kliniek kan men ook terecht voor een ooglidcorrectie, een hals- en decolletlift met chirurgische PDO-draden (ook voor rokerslijntjes) en diverse haartransplanta-ties voor met name mannen maar ook voor vrouwen die kaal worden, maar denk ook aan baard-, wenkbrauw- of wimpertrans-plantaties die nodig zijn na bijvoorbeeld brandwonden.

  Haartransplantatie in TurkijeAlle behandelingen worden in de eigen kliniek gegeven, met uitzondering van de haartransplantaties. Trots is Wilma op haar partnership met een gerenommeerde kli-niek in Istanbul die deze behandelingen al tien jaar uitvoert. De voor- en nazorg ge-beurt wel gewoon bij Kliniek Heihof in Hil-versum en blijft hierbij altijd het aanspreek-punt. De haartransplantatietechniek staat niet stil en wordt steeds meer verfijnd. Via een speciale werkwijze wordt in de kliniek in Istanbul slechts een deel van de haarzakjes weggenomen en getransplanteerd, zodat het donorgebied onbeschadigd blijft (PL-FUE). Slechts het ticket moet je zelf kopen, maar alles is verder inclusief: een VIP-treat-ment (vervoer hotel/kliniek), twee nachten in een 5-sterrenhotel, Nederlands sprekende begeleiding, etc. En waar het natuurlijk voor-al om draait: een volle en blijvende haardos! De kliniek in Istanbul doet telkens onder-zoek en laat de resultaten van een nieuwe revolutionaire techniek dit najaar in een uit-zending van RTL4 zien. Een unieke methode

  die nergens ter wereld nog is vertoond en ongetwijfeld zeer veel indruk zal maken door de geweldige resultaten die inmiddels behaald zijn. Wilma kan niet wachten deze behandeling aan te kunnen bieden, want het is veelbelovend! Wilma benadrukt hoe belangrijk een persoonlijk advies op maat tijdens het intakegesprek is. Als een bepaal-de behandeling voor een clint niet geschikt is, zullen wij deze zeker niet uitvoeren. Een goede nazorg spreekt voor zich. Kortom, kliniek Heihof biedt een breed aanbod van behandelingen en producten om de ko-mende najaars- en wintermaanden stralend en met jeugdig elan in te gaan!

  Prijsindicatie: Botox vanaf 99,- / fillers van-af 225,- / ooglidcorrectie vanaf 850,- / haartransplantatie vanaf 2.000,-.

  Voor informatie of het boeken van een vrijblijvend consult: www.kliniekheihof.nl. Kliniek Heihof, Albertus Perkstraat 37A, 1217 NL Hilversum, tel. 035 77 24 8 24, mail: [email protected]

  DO YOULIKE HAIR?

 • 28 f Vips & Friends

  Zlim HuizenPlein 2000 nr. 25 1271 KK Huizen(035) 526 42 [email protected]

  Zlim AmersfoortHamseweg 563828 AE Hoogland (033) 480 01 [email protected]

  www.zlim.nl

  Nu met

  gratis proefles

  Instituut voor slankheid en figuurcorrectie

  -28 kg

  -16 kg

  -21 kg

  -18 kg

  -5 kg

  -9,5 kg

  -8,6 kg

  Wil je een mooiere, strakkere huid? Met effectieve, veilige behandelingen?

  Meer weten? Onze gediplomeerde huidspecialisten en

  huidtherapeuten geven telefonisch alle info.

  Wij verwelkomen je graag!

  Vestiging Soest Vestiging Amsterdam IJburg Soesterbergsestraat 61-2 Jaap Speyerstraat 2035 523 3420 020 737 1423

  Reserveer 24/7 online via www.helemaalhuid.nl/reserveren/. Vermeld code 'VIPS' om gebruik te

  maken van de korting.

  Kies dan voor de Venus Freeze. 2 Jaar geleden waren wij het eerste instituut in Nederland met deze vooruitstrevende techniek. Wij hebben een schat aan ervaring opgebouwd.

  Venus Freeze biedt met het unieke MP2 systeem een duurzame oplossing tegen:- cellulite- hardnekkige vetkussentjes- verslapte kaaklijn en hals- wallen rond de ogen, rimpels

  Kennismakings-

  behandeling

  van 97,- voor

  slechts 57,-

  www.helemaalhuid.nl

 • Yby Bianca h 29

  YO U R FA S H I O N I S O U R PA S S I O N Een gevleugelde uitspraak van Trees Ramautarsing van BBarbarella (voorheen Bandolera) die supertrots is op het feit dat haar modewinkel in de Gooische Brink door de consument is uitgeroepen tot de leukste winkel van t Gooi.

  Dat er veel werk verzet moet worden om elk seizoen weer een mooie collectie samen te stellen weet Trees als geen ander: Het is een uitdaging om zo-danig in te kopen dat de diverse collecties voor het betaalbare middensegment naadloos op elkaar aansluiten waardoor de klant eindeloos kan com-

  bineren. In een leuke, gemoedelijke sfeer staat het BBarbarella-team paraat om de klanten onder het genot van een hapje en een drankje zo goed mogelijk te adviseren. De najaarscollectie onderscheidt zich ook dit jaar weer door een hoge kwaliteit en een mooie pasvorm. Van supervrouwelijke jurkjes tot items met een stoer randje. Prachtige

  jassen van het Nederlandse merk Creenstone en Reset zijn naast de bekende internationale merken zoals het Belgische Marie-Mer, het Franse Eva Kayan, het Duitse Apanage en het Nederlandse Bandolera hier sterk vertegenwoordigd, evenals shapewear van het Amerikaan-se sterrenmerk Spanx. Als nieuwkomer kan Trees nu ook de fans van het Duitse merk Comma blij maken. Nieuw zijn ook de schoenen- en laarzen van Moccio en het Italiaanse Lamica. Deze laatste worden geproduceerd in de fabriek van Prada maar daar hangt met prijzen vanaf 119,95 een heel ander prijskaartje aan! Bij BBarbarella kan men ook terecht voor tassen met bijbehorende portemonnees van het best verkochte Engelse tassenmerk Pauls Boutique.

  TER KENNISMAKING MET PAULS BOUTIQUE TASSEN KRIJGT U TOT 10 oktober 2015 BIJ AANKOOP VAN EEN TAS EEN PORTEMONNEE GRATIS! (1 set per klant, zolang de voorraad strekt)

  BBARBARELLA by Trees | Gooische Brink, Kerkstraat 63 39, 1211 CL Hilversum | 035 63 100 95

  ACTIECHEQUE

  Tegen inlevering van deze cheque krijgt u tot en met 17 oktober 2015 25% korting op de aanschaf van het 2e artikel. (actie per klant, niet i.c.m. andere acties, korting geldt op goedkoopste item.)

  Voor de modebewuste, eigen-tijdse vrouw valt er dus heel veel nieuws te ontdekken bij BBarbarella waar u nu van top tot teen een complete outfit kunt samenstellen!

  !

 • 30 f Vips & Friends

  Sporten op je eigen niveau

  ijna herfst; het gewone leven is weer begonnen. Hoe druk je leven ook is, maak tijd vrij om te sporten. Liefst een paar keer per week. Een goede planning

  helpt om het vol te houden. Door op vaste dagen en tijden te sporten, vergroot je de kans dat je er niets tussen laat komen: No Excuses! Kies een sport die je cht leuk vindt, of dat nou zumba, wandelen of fitness is. Iets wat je graag doet, blijf je ook doen. Permanente gedragsverandering is het enige dat werkt bij afvallen, op gewicht en in conditie blijven.

  Al eens van CrossFit of PowerVrouwen gehoord? Supereffec-tief en nooit hetzelfde! Of je nou een couch potato of ervaren sporter bent, je kunt op elk niveau meedoen. De trainingen worden op jouw mogelijkheden afgestemd en zijn gebaseerd op functionele bewegingen, zoals tillen, trekken, duwen, sto-ten en kniebuigingen. Deze bewegingen helpen je niet alleen fit, sterk en strak te worden, maar vergemakkelijken ook je dagelijkse leven (optillen van zware boodschappentassen, traplopen, een sprintje naar de trein; het gaat allemaal met minder moeite) en het beoefenen van andere sporten. Door de korte, intensieve trainingen merk je al na een paar lessen dat je fitter en sterker bent. Je hebt meer energie en kunt zo-wel fysiek als mentaal meer aan.

  PowerVrouwen is op CrossFit gebaseerd, maar alleen voor vrouwen. De groepen bestaan uit maximaal zes personen. Je motiveert en stimuleert elkaar. Zo bereik n behoud je jouw doel!

  Zie ik je binnenkort bij No Excuses, Strength & Conditioning Centre in Hilversum voor een proefles CrossFit of Power-Vrouwen? Afgesproken, tot snel!

  Irma van de Pol is personal trainer/coach en ditiste. Zij is mede-eigenaar van No Excuses Strength & Conditioning Centre en ziet dagelijks bij haar klan-ten dat sport leidt tot gedragsveranderingen. Meer info of direct aanmelden voor een proefles: www.personal-training-hilversum.nl

  COLUMNB

  MET NIEUWE ZUURSTOFTHERAPIE

  FITTER EN JONGER

  PRAKTIJK VAN A TOT Z - SOESTACUPUNCTUUR | BIORESONANTIE | HOMEOPATHIE | ZUURSTOFTHERAPIE en veel [email protected] | Tel: 06- 17044655 | Kerkstraat 86 Soest

  Als u bij uw afspraak Vips&Friends-actie vermeldt dan krijgt u 15 euro korting op de 1e behandeling (ter waarde van 15 min ).

  15,-NU MET KORTING!

  UNIEK IN DE REGIO: ZUURSTOFTHERAPIEZuurstof heeft een positieve invloed op het benodigde hyaluronzuur en collageen voor de ouderwordende huid. Het resultaat is een 5 tot 10 jaar jonger uiterlijk.

  De zuurstof geeft de huid een enorme oppepper. De behandeling kan vlak voor een feestje worden genomen, maar als u meerdere behandelingen neemt dan is er ook blijvend resultaat!

  Albertus Perkstraat 37 | 1217 NL Hilversum(035) 77 24 824 | www.kliniekheihof.nl

  DO YOULIKE HAIR?

 • by Bianca h 31

  BBeautyMOOI COMBINERENMet het prachtige Elysium Palette van MUA kun je vluchtige maar beeldige looks creren voor overdag en s avonds. Met een combi-natie van matte en parelmoer tinten. Voeg wat extra highlights en benadrukking toe met het bijgevoegde potlood.

  DENK GROOTSDe gouden flacon van UNITED DREAMS geeft een bijna magische touch aan deze limited edition van Unite Colors of Benetton. De stralende en heldere verpakking en flacon presenteren een nieu-we boodschap om iedereen in de wereld die durft te dromen te inspireren. Een positieve boodschap vol energie. Een uitnodiging om je aan te sluiten bij een grenzeloze droomrevolutie.

  PERFECTE WENKBRAUWENDankzij de gelmousse-formule die 24 uur lang blijft zitten is Just Browsing BrushOn Styling Mousse van Clinique snel en gemakkelijk aan te brengen. De formule bevat siliconenfilmvor-mers die de wenkbrauwen op hun plaats houden, uitlopen tegengaan en transpiratie- en waterbestendig zijn zonder onnatuurlijk aan te voelen.

  VERZORGENDE OLIENieuwe Clinique Smart Treatment Oil zit vol antiageing werkstoffen die de droge, beschadigde huid diep voeden. Deze verzorgende, niet-vette olie geeft de huid direct een gezonde gloed en een zacht gevoel, krachtige anti-oxidanten beschermen direct en op de lange duur tegen schade door vrije radi-calen.

  KUNST VOOR JE NAGELSDe innovatieve, baanbrekende formule van OPI Color-Paints maakt het mogelijk om geweldige nail designs te maken met levendige, transparante kleuren. Nail art was nog nooit zo eenvoudig toe te passen! De Silver Canvas Base Coat dient te worden aangebracht als basiskleur. Gebruik vervolgens meerdere ColorPaints voor oogverblindende nail designs!

 • 32 f Vips & Friends

  GGriep en verkoudheidDe r zit weer in de maand. Dat betekent niet alleen ge-zellig knapperende haard-vuurtjes, pompoensoep en prachtig gekleurde bossen, maar ook de ongemakken van griep en verkoudheid. Tips om niet geveld te wor-den.

  Tips om besmetting te voorkomenGriep en verkoudheid worden veroorzaakt door virussen die zich verspreiden door hoesten, nie-zen en praten. Het virus kan ook achterblijven op deurknoppen en dergelijke. Vaak en grondig je handen wassen met zeep is dus aan te raden. Leer jezelf en kinderen aan om niet te veel in de ogen te wrijven of neus of mond aan te raken. Snuit je neus en hoest en nies bij voorkeur in een papieren zakdoek, die je meteen daarna weggooit. Of nies en hoest in de holte van je arm en niet in je hand.

  Tekst: Muril Kleisterlee

 • by Bianca h 33

  G Feiten & fabelsFeit: betere weerstand verkleint griepkansHoe hoger je weerstand, hoe kleiner de kans dat je verkou-den wordt of griep krijgt. Hart-, long- en nierpatinten lopen een hoger risico. Ook ouderen hebben vaak een lagere weer-stand. Reden dat deze groepen dan ook wordt aangeraden de griepprik te halen. Maar stress of een ongezonde leefstijl kan je weerstand ook verminderen. Eet dus volop groente en fruit, drink veel water en zorg voor voldoende ontspanning en een goede nachtrust.

  w

  Fabel: kou vattenKleed je warm aan! is een advies dat je vooral moeders en omas tegen (klein)kinderen hoort zeggen. Maar een verkoud-heid zal je er niet mee voorkomen. Hoewel virussen zich door lagere temperaturen makkelijker kunnen verspreiden, is het een mythe dat je verkouden kunt worden door in kou, regen en wind zonder jas buiten te lopen.

  Feit: school is broedplaats van virussenOveral waar veel mensen dicht op elkaar zitten, worden virussen sneller verspreid. Omdat kinderen in hun jonge leven nog met minder virussen in aanraking zijn gekomen, hebben ze minder afweer tegen griep en verkoudheid. Kinderen geven virussen dus makkelijker aan elkaar door. Ook in slecht geventileerde ruimtes kan het virus zich sneller verspreiden.

  w

  Fabel: antibioticakuur helptVeel mensen die een flinke verkoudheid of griep te pakken hebben en daar liefst zo snel mogelijk weer vanaf willen, ren-nen naar de dokter voor een antibioticarecept. Dat is vergeef-se moeite: huisartsen zullen dit weigeren, want antibiotica helpen niet. Ze werken alleen tegen bacterin, terwijl griep en verkoudheid door virussen worden veroorzaakt. Tegen bijko-mende bacterile infecties zijn antibiotica wel effectief.

 • 34 f Vips & Friends Shoppen in Breukelen

  Kerkbrink 5 - Breukelen - T 0346 262163Nootweg 51 - Loosdrecht - T 035 5821032

  www.pourvous.nl

  Geur Kleur

  Verzorging Visagie

  Nieuw in Breukelen!

  Juwelier Hearts & ArrowsKerkbrink 25 | 3621 AN BreukelenT 0346 262110www.heartsenarrows.nl facebook.com/juwelierheartsenarrows

  ChristinaMarias is het luxe tassenlabel van Christien Delaere. De tassen worden uitsluitend vanuit atelier verkocht. U kiest n model uit de basiscollectie en samen met Christien bepaalt u de uitstraling van de

  tas. De uitstraling wordt bepaald door de gekozen materialen.Christien is gecertificeerd, vakbekwaam tassenontwerpster. Passie voor mode en ondernemen en liefde voor het ambacht, brachten haar er toe n

  eigen tassenlabel te ontwikkelen.

  FUNCTIONELE ELEGANTIE IN TIJDLOZE EXCLUSIVITEIT !!!!!

  www.christinamarias.nl

  Herenstraat 2 3621 AR Breukelen

  T: 0346-261080

  www.heeren2breukelen.nl

  CG GentiluomoRoy robsonLedubPierre cardinKoll3ktCom4Italians menJey Cole manMelik shoesTramarossaGabbaBritish indigoReplayHackettManuel Ritz

 • AArchitectuur van de Vechtse BuitenplaatsenDe middeleeuwse Utrechtse kastelen zijn vooral functioneel van architectuur - deze moeten in de eerste plaats verdedigbaar zijn. De buitenplaatsen langs de Vecht worden daarentegen in de 17de eeuw vooral gebouwd om grandeur en rijkdom uit te stralen.

  De meeste Amsterdamse kooplieden die vanaf de 17de eeuw langs de Vecht een buitenplaats bouwen, wil-len graag een combinatie van inge-togenheid en rijkdom tonen: groots maar zonder praalzucht. Dit vinden

  ze in het Hollands classicisme dat in de 17de eeuw wordt gebruikt voor enkele stadhouderlijke paleizen, zoals het Mauritshuis in Den Haag. Kenmerkend zijn het vierkante huis, de regelmaat en de vaste verhou-dingen in de gevelopeningen, het timpaan (de drie-hoekige bekroning van de voorgevel) en de sobere decoratie. Belangrijk voor deze - op de Romeinse en Griekse Oudheid gente - bouwstijl is het strenge ge-bruik van de zuiver klassieke proporties. In Utrecht zijn het vooral de architecten Jacob van Campen en Philips Vingboons die de nieuwe stijl toepassen.

  SymmetrieTot in de 18de eeuw is het blokvormige huis met een hoog schilddak in de mode. Dit type huis is zeer ken-merkend voor de Vechtse buitenplaatsen, waarvan onder meer Huis Gansenhoef en Goudestein voorbeel-den zijn. Het bestaat meestal uit een souterrain voor de werkruimtes, twee woonverdiepingen voor de familie en een zolder. De entree krijgt in de architectuur vaak extra aandacht, bijvoorbeeld door het op te nemen in een iets vooruitspringen en fraai gedecoreerd gedeel-te met een balkon erboven. Symmetrie staat centraal, zowel in de architectuur zelf als in ligging op de mid-denas van het terrein.

  Dutch windowsNa 1680 krijgen veel huizen schuiframen in plaats van de oude kruiskozijnen. Zulke moderne ramen heten hier Engelse schuiframen, of schertsend 'guillotines', terwijl ze in Engeland grappig genoeg bekend staan onder de naam dutch windows. Slot Zeist was n van de eerste buitenplaatsen die deze ramen introduceer-de in de provincie Utrecht.

  In de 18de eeuw volgen voornamelijk in het interieur verschillende bouwstijlen elkaar op. De blik richt zich nu buiten de Republiek, op Frankrijk met de afwisse-lende Lodewijkstijlen. In de 19de eeuw zijn vooral neo-stijlen populair, waarvan kasteel De Haar een prachtig voorbeeld is.

  Tekst: www.utrechtaltijd.nl | Landschap Erfgoed Utrecht

  Foto Slot Zeist

  Foto Kasteel de Haar Utrecht

 • 36 f Vips & Friends Shoppen in Breukelen

  www.boekhandelvankralingen.nl

  BOEK EN KANTOOR MARINUS VAN KRALINGENHERENSTRAAT 43621 AR BREUKELEN

  BIG GREEN EGG F MAGIMIXKITCHENAID F DE BUYERDEMEYERE F ZWILLING

  OLIE, AZIJN & WIJN

  STRAATWEG 94 F 3621 BS BREUKELEN0346 216 383 F IKOOK-BREUKELEN.NL

  88x126 mm h - Full Colour - wk 36

  En natuurlijk bezorgen wij ook op afspraak bij u thuis!

  Beste service n persoonlijk adviesAltijd bij u in de buurt!

  Expert BreukelenStraatweg 51, (0346) 251785

  Breukelen een uniek dorp, gelegen in t groen tus-sen Amsterdam en Utrecht aan de rivier de Vecht. Breukelen heeft een historische kern met als le-vendig hart de Kerkbrink. In Breukelen is het fijn boodschappen doen, winkelen, een terrasje pakken, lunchen, dineren en uitgaan. Een ruim aanbod van speciaalzaken is gevestigd in en rondom het cen-trum. De gezellige weekmarkt is op de vrijdag en door het jaar heen zijn er tal van activiteiten en evenementen. Eigenlijk kunnen bewoners en be-zoekers voor alle boodschappen, spullen, diensten en zaken wel terecht in Breukelen!

 • P Shoppen in Breukelen by Bianca h 37

  Naast de paddenstoel met steel, hoed en plaatjes, bestaan er ook paddenstoelen zonder steel en/of zonder hoed en/of zonder plaatjes. Onder het motto: 'op zoek naar rood met witte stippen', volgt er een ontdekkingsreis door het bos van Nijenrode waar ongekende aantallen en soorten padden-

  stoelen groeien, soms in een heksenkring. Voor kinderen vanaf 4 jaar is er een aparte excursie (zonder ouders!).

  Datum Zaterdag 18 oktoberTijd 14:00 15:30Locatie: Park bij Kasteel Nijenrode Straatweg 25 3621 BG Breukelen

  Verzamelen achter het Koetshuis.

  www.ivn.nl/afdeling/vecht-en-plassengebied/activiteiten/paddenstoelen-nijenrode

  Paddenstoelen heksenkringtocht in Nijenrode

  Ideaal voor de zakelijke markt.Boeketten huren met wisselservice of kopen. De Akelei werkt uitsluitend met de mooiste niet van echt te onderscheiden - bloemen en planten van zijde. De boeketten worden uniek op maat, kleur en naar wens gestyled passend in uw werkomgeving door onze schiksters. Bij ons kunt u een abonnement afsluiten en wij zorgen er voor dat u maandelijks of op kwartaalbasis aan het seizoen aangepaste boeketten in alle gewenste soorten en maten ontvangt, gewisseld door representatieve medewerkers. De boeketten zijn financieel aantrekkelijker dan vers, weerbestendig, duurzaam n altijd up tot date! Hotels, overheidsinstellingen, musea, advocatenkantoren en ook de Tweede Kamer gingen u voor.

  Onze full service dienstverlening is ook uitermate geschikt voor evenementen: exposities beurzen film- en theaterproducties huwelijken (bruidsbogen en boeketten) Uw korte termijn opdracht, zelfs s avonds of in het weekend, is bij ons in uitstekende handen.

  Na bijna vijfentwintig jaar weten de meeste musea, evenementenorganisaties reclamebureaus, productiemaatschappijen, omroepen, maar ook particulierenons te vinden! Suzan Quarles van Ufford, directeur

  Voor meer informatie en inspirerende fotos: www.akelei.nl.

  Akelei zijden bloemen

  U bent van harte welkom in ons atelier op afspraak: 020-4634488; [email protected]; Zandpad 47, 3621 NE Breukelen

 • D38 f Vips & Friends

  The New Black & White Part II is de titel van Danny Veras nieuwe EP. De eerste band van mijn vader heette The New Black & White, verklaart Vera zijn keuze. En ik ben fan van Roy Orbison, die had in 1987 een show die The Black and White Night

  heette. Het was voor die tijd bijzonder dat het hele-maal in zwart-wit gefilmd werd, hij ging dus terug de tijd in. Daarnaast vind ik dat de muziek die ik maak het nieuwe zwart-wit is, het is gen-spireerd op de muziek van de jaren vijftig en zestig, maar ook de jaren tachtig. Het is muziek met een nostalgisch randje. Je moet het zien alsof er een nieuwe zwart-witfilm wordt gemaakt met de mogelijk-heden van nu. Ik ga niet terug in de tijd.

  Best geklede manNiet alleen de muziek uit eind jaren vijftig, begin jaren zestig, ook de mode uit die tijd vindt Vera het mooist. Op het podium zie je hem altijd strak in het pak. Esquire riep hem uit tot best geklede man van het jaar 2014. Ik kan er hele dagen mee bezig zijn, maar het is ook wel heel makkelijk zon pak. Ik heb gewoon een goed zittend donkerblauw, grijs en zwart pak. Je trekt het aan met een witte blouse eronder en je bent klaar. Ik vind het leuk om daar een stropdas bij te dragen in een mooi model.

  Plaatjes draaienDanny Vera (1977) wist al jong dat hij zanger wilde wor-den. Ik was zeven toen ik een plaat van Roy Orbison vond. Dat leek me wel wat. Op mijn dertiende zag ik Elvis en dacht: die baan wil ik ook wel. Hoewel zijn vader ook

  Danny Veras

  New Black & WhiteDanny Vera timmert al meer dan een decennium aan de weg als zanger, muzikant en liedjesschrijver, maar is sinds hij twee keer per week op tv te zien is in Voetbal Inside pas doorgebroken bij het grote publiek. Onlangs verscheen zijn nieuwe EP en 19 september begint hij met band aan een theatertour.

  Tekst: Muril Kleisterlee | Fotos: Robert Muda

 • by Bianca h 39

  in de muziek zat, kreeg hij muziek in zijn opvoeding niet opgedrongen. Mijn ouders zongen wel altijd mee met de radio in de auto, maar ik was degene die thuis de platen uit de kast trok en opzette. Zo ontdekte hij Elvis Presley, Roy Orbison, Chris Isaak en Creedence Clearwater Revi-val. Radiohead en Bruce Springsteen vind ik ook goed. Tot zijn zeventiende zong Vera alleen, ook in een bandje. Omdat er altijd wel iemand moest werken, konden we bijna nooit repeteren. Daarom ben ik ook gitaar gaan spe-len, dan konden we tenminste repeteren.

  DoorzettingsvermogenIn 1999 werd Vera toegelaten tot de Rockacademie in Til-burg. Hij schreef toen ook al zijn eigen liedjes. Met zijn band Till Dawn won hij in 2000 de titel Zeeuwse belofte van de Grote Prijs van Nederland en in 2002 kreeg hij een platencontract bij Universal Music. Zijn eerste album deed het niet zo goed en de platenmaatschappij verbrak de samenwerking. Vera maakte vervolgens op eigen kracht drie albums. Hij werkte daarvoor samen met onder meer de gitarist van Chris Isaak en sessiemuzikanten van Garth Brooks en Toto. Toch kreeg Vera pas grotere bekendheid toen hij door toedoen van Johan Derksen in 2011 huisband werd bij het voetbalprogramma Voetbal International, tegen-woordig Voetbal Inside. Vera bekent dat hij daarvoor wel-eens overwogen heeft te stoppen met de muziek. Als je 24 bent is alles leuk, maar als je 33 bent en je verdient nog steeds niet genoeg om van te leven, ga je nadenken of je niet iets anders moet doen, een echte baan kiezen. Maar als je blijft volhouden, komt het altijd wel een keer goed, denk ik. Dat doorzettingsvermogen heeft hij van zijn moeder, kan niet bestaat niet was haar motto. Dat was prettig, vindt Vera.Zijn bekendheid via televisie leverde hem een platencon-tract op bij Excelsior Recordings, waar in 2013 zijn album Distant Rumble verscheen, in 2014 gevolgd door The New Black & White. Nu is er dus ook een deel 2 en een theatertour.

  VerhalenvertellerVorig seizoen deed Danny Vera zes try-outs in theaters. Nu staan er 46 data op het programma. Vera zal met zijn band in een mooi decor fijne liedjes en lekkere rock n roll presenteren, eigen werk en covers. En anders dan bij clubtours vertelt hij er ook verhalen bij. De redac-tie van VIPS & FRIENDS bezocht een try-out en kan alvast verklappen dat die verhalen de muziek een extra laag ge-ven. Ga maar eens luisteren waar Vera de inspiratie voor zijn nummer Devils Son vandaan haalde; dat vergeet je nooit meer. Danny Vera staat met zijn band op 12 maart in t Spant in Bussum.

  Kijk voor meer data & locaties op www.dannyvera.com

 • M40 f Vips & Friends

  Mooie meisjes

  Thrillerauteur Karin Slaughterstaat met haar boeken steevast in de bestsellerlijsten. Haar nieuwste boek Mooie meisjes ligt alweer een paar maanden in de Nederlandse boekhandel. De redactie van VIPS & FRIENDS maakt kennis met deze beroemde Amerikaanse schrijfster.

  arin Slaughter (Georgia, 1971) is een Amerikaanse thrillerauteur. Ze verwierf bekendheid met haar zesdelige Grant County-reeks, waarin kinderarts en lijk-schouwer Sara Linton het hoofdperso-nage is. Haar thrillers worden ijzingwek-

  kend, weergaloos spannend en gruwelijk genoemd. Ze worden in achtentwintig landen uitgegeven en verschij-nen steevast op de nationale en internationale bestsel-lerslijsten. In totaal werden van haar boeken alleen al in Nederland meer dan twee miljoen exemplaren verkocht. Slaughter verwierf internationale faam, de titel 'Queen of suspense', een grote schare trouwe fans en veel lof van haar collega-misdaadschrijvers.

  Wanneer ben je begonnen met schrijven? Was schrijven een jeugdliefde of ontwikkelde je talent zich pas later? Ik weet niet beter of ik heb altijd geschreven. Mijn eerste verhaal, dat ik nog steeds heb, schreef ik toen ik zes jaar was. Het ging over een heel grote man die voor mijn vader werkte. Hij slaagde erin om in zijn kindertijd polio te over-winnen en ik noemde het verhaal Royy-o met polio.

  Hoe waren de reacties op je eerste boek, Blindsighted, en wat vond je er zelf van?Ik was erg blij met mijn eerste gepubliceerde roman. Le-zers van over de hele wereld lieten weten zich verbonden te voelen met het verhaal. Daaruit bleek dat ook mensen in

  grote steden zich vaak identificeren met hun onmiddellijke omgeving. Ikzelf schrijf altijd over kleine gemeenschappen waar slechte dingen gebeuren. Misdrijven hebben de nei-ging te echon naar de mensen, te weerkaatsen.

  Was je verrast toen de eerste grote successen volgden?Jazeker, vooral door de internationale component. Als Ame-rikaans auteur ben je geneigd om alleen te denken in termen zoals die leven op de Amerikaanse markt. Het internationale succes overrompelde me en was zeer de moeite waard, om-dat ik daardoor naar landen als Nederland kon reizen en er de mensen iets mocht vertellen over mijn boeken.

  Hoe ziet je schrijfproces eruit en waar vindt het plaats?Ik woon in Atlanta met mijn partner en twee katten. Als ik werk, ga ik naar mijn hut in de North Georgia Mountains, daar kan ik me isoleren en concentreren op mijn verhaal. Ik hou van uitbarstingen van puur schrijven, en daarvoor heb ik rust nodig. Doorgaans besteed ik acht tot twaalf, soms zestien uur per dag, aan een boek.

  Laat je bepaalde ontwikkelingen in een verhaal checken? Heb je tijdens het schrijfproces misschien contact met de politie over bepaalde passages, bijvoorbeeld over de werk-wijze van politie en Openbaar Ministerie of over andere themas?Ik spreek met politiemensen en artsen en iedereen er tussenin, maar natuurlijk kan ik niet helemaal precies om-

  Een echte Karin Slaughter, spannend van begin tot einde

  Tekst: Gerda Preusting | Foto Karin Slaughter: Alison Rosa

  K

 • Mby Bianca h 41

 • 42 f Vips & Friends

  Ik weet niet beter of ik heb altijd geschreven. Mijn eerste verhaal, dat ik nog steeds heb, schreef ik toen ik zes jaar was."

  schrijven wat deze beroepen exact inhouden. Mijn boeken moeten een authentiek gevoel weergeven. Een van mijn personages, politieman Will Trent, besteedt de helft van zijn tijd aan het invullen van papieren. De meeste Amerikaanse politieagenten zeggen dat dat klopt, dat ze zoveel papier-werk hebben. Voor de lezers is dat niet echt interessant.

  Je nieuwste boek, Mooie meisjes, ligt sinds 18 juni in de Nederlandse boekwinkel. Nederland had de primeur. Wat vind je ervan dat je zoveel fans hebt in Nederland? Ik ben erg blij met mijn energieke Nederlandse uitgever die mijn passie voor mijn werk doorgeeft aan de lezers. Dat soort opwinding en ondersteuning is van onschatbare waarde. Ik ben mijn vrienden bij de Bezige Bij dankbaar voor het vele werk dat ze in de loop der jaren voor me heb-ben verricht. Ik ben al vaak in Nederland geweest en mis-schien heb ik wel meer van jullie mooie land gezien dan de meeste Nederlanders!

  Veel trouwe fans in Nederland, vooral vrouwen, vinden het verhaal van Mooie Meisjes extreem gewelddadig en gru-welijk. Een van de reacties, van een vrouw, was: Ik had het boek liever niet gelezen. Wat vind je daarvan?Ieder mens kiest zijn eigen soort boek, het boek waar zijn of haar individuele voorkeur naar uitgaat. Het is fijn dat veel Nederlandse lezers het tegenovergestelde voelen van wat de beleving is van deze vrouw. Ieder heeft zijn eigen smaak, daarom zijn er ook zoveel soorten boeken. Als je niet geniet van realistische verhalen moet je mijn verha-

  len niet lezen. Maar mensen hebben vaak de neiging zich preutser voor te doen dan dat ze in werkelijkheid zijn. Elke vrouwelijke politiemedewerker kent wel het verhaal over de grote potige kerel die verdacht wordt van een gruwelijk delict en tijdens het verhoor in tranen uitbarst, omdat hij de situatie niet meer aankan. Het is niet alleen het geslacht dat bepaalt hoe je met een situatie omgaat, maar meer je eigen aard.

  In de zomer van 2016 volgt een nieuwe thriller rond de be-kende karakters Will Trent en Sara Linton. Kun je alvast een tipje van de sluier oplichten?Het verhaal heet De gehouden vrouw en alles wat ik kan zeggen is dat de volgende Will Trent-thriller de meest angstaanjagende, verrassende, coole achtbaan wordt die ik ooit zou kunnen schrijven.

  Tot slot, heb je ooit overwogen om samen met een andere auteur een boek te schrijven? In Nederland zijn bijvoor-beeld Nicci French en Lars Kepler heel populair.Ik denk niet dat ik met iemand anders een boek kan schrij-ven, maar een kort verhaal, mwah, dat zou ik wel willen proberen. Ik zou er te weinig vertrouwen in hebben dat de andere auteur mijn visie over een verhaal goed begrijpt. Mensen die dat wel kunnen, samen een boek schrijven, zijn waarschijnlijk heel anders met het verhaal verweven dan ik dat ben op mijn manier. Dat is ook het mooie van de mens. We zijn allemaal verschillend!

 • by Bianca h 43

  BBOEKEN tipsAls je het licht niet kunt zienDe jonge Marie-Laure is blind. Ze woont met haar vader in Parijs naast het natuurhistorisch museum, waar hij werkt als slotenmaker. Als ze twaalf is bezetten de nazis Parijs en vader en dochter vluchten naar het Bretonse Saint-Malo. Ze hebben de grootste en meest waardevolle schat van het museum meegenomen. In Duitsland groeit Werner Pfennig samen met zijn zusje Jutta op in een weeshuis. Werner belandt bij de Hitlerjugend en wordt naar het front gestuurd. Uiteindelijk komt hij in Saint-Marlo terecht, waar zijn verhaal en dat van Marie-Laure samen-komen.www.thehouseofbooks.com Komt een paard de kroeg binnenIn en zaaltje op een industrieterrein ten noorden van Tel Aviv staat de kleine, bebrilde stand-upcomedian Dov Grinstein op het toneel. Elke keer dat het hem niet lukt het publiek aan het lachen te krijgen, slaat hij zichzelf schrikbarend hard in het gezicht. Als het publiek begint te morren, spreekt een kleine vrouw de zaal toe vanaf de eerste rij.Komt een paard de kroeg binnen gaat over de levensreddende kracht van grappen, over medelijden en vriendschap. Grossmans meesterlijke roman laat ons lachen en huilen tegelijk.www.uitgeverijcossee.nlDisclaimer

  Catherine is diep geschokt wanneer ze in een mysterieuze thriller de gedetailleerde beschrijving van een trauma-tische gebeurtenis uit haar eigen leven tegenkomt; een gebeurtenis waarover ze nooit iemand heeft verteld. Wanhopig leest ze verder, tot ze uiteindelijk vol afschuw haar eigen dood be-schreven ziet. Wat is er destijds gebeurd en wie wil haar, nu, kapot-maken? Disclaimer is een nagelbijtend spannende pageturner vol psychologische dreiging en onverwachte plotwendingen. Als iets in een boek gedrukt staat, is het dan voorbestemd te gebeuren?

  www.amboanthos.nl

  Grey

  Bekijk de wereld van Vijftig tinten grijs opnieuw, door de ogen van Christian Grey. In Christians eigen woorden, en door zijn gedachten, overpeinzingen en dromen, geeft E L James een verfrissend ander perspectief op de liefdesgeschie-denis die wereldwijd miljoenen lezers betoverde. Christian Grey lijkt een man van totale controle; zijn wereld is duidelijk, gedisci-plineerd en volstrekt leeg - tot de dag dat de jonge literatuurstu-dente Anastasia Steele zijn kantoor binnen valt. Hij probeert haar uit zijn hoofd te zetten, maar raakt meer en meer bevangen door gevoelens waar hij maar geen vat op krijgt.

  www.uitgeverijprometheus.nl

 • 44 f Vips & Friends

  Baronyan, Amersfoort

  Las van Bennekom, Bussum

  Sassoon, Baarn

  Strego, Hilversum

  www.yanbelanda.comEFFECTIEVE TRAININGEN EN PERSOONLIJKE BEGELEIDING

  IN GROEPEN VAN 3-6 PERSONEN.

  POWERVROUWEN

  AFVALLENSTRAKKER WORDENCONDITIE VERBETERENFYSIEK EN MENTAAL STERKER

  45 MIN PER LESV.A. 59,95 PER MAAND

  OOK MOGELIJK I .C.M. VOEDINGSADVIES

  GRATIS PROEFLES? 06-41266354BEL VOOR EEN AFSPRAAK MET IRMA VAN DE POL

  Larenseweg 174, 1223 AA Hilversum - [email protected]

  W W W . P E R S O N A L T R A I N I N G H I L V E R S U M . N L

  F O R W O M E N

  www.gooischefrutsels.nlwww.facebook.com/gooischefrutsels

 • by Bianca h 45

  Mwww.praktijkvanatotz-soest.nl

  MET NIEUWE ZUURSTOFTHERAPIE FITTER EN JONGER

  In de ontvangstruimte van de praktijk van Martja Tuinema is het aangenaam wachten. Vrolijke oranje, groene en gele tinten heten de bezoeker welkom. Tuinema startte een jaar geleden een nieuwe zuurstoftherapie voor de huid uniek in de regio. Het succes bleef niet uit. Veel klanten hebben de weg gevonden naar Praktijk van A tot Z.

  Tuinema is alternatief geneeskundig thera-peut. De acupuncturist en voormalig fysio-therapeut bezit veel kennis en werkervaring op het gebied van zuurstofbehandeling. Haar aandacht daarvoor werd getrokken tij-dens een vakantie in Portugal. Ik kreeg een

  zuurstofbehandeling en na thuiskomst vonden diverse mensen in mijn omgeving dat ik er zo goed uitzag. Het leek alsof ik een minifacelift had gehad! Ik heb de apparatuur aangeschaft en in eerste instantie mensen uit mijn eigen omgeving ermee behandeld. Een jaar geleden vond ik het tijd worden om ook anderen ermee te laten kennismaken.

  Een jeugdig uiterlijkEen zuurstofbehandeling is er voor de binnen- en de bui-tenkant van het lichaam. Een eenmalige huidtherapie is helemaal op zijn plek als je er voor een feest extra mooi uit wilt zien. Bij vijf of meerdere behandelingen ontstaat een blijvend effect, licht Tuinema toe. Hoe werkt het? Door een soort drukinjectie (ook wel osmotische druk genoemd) wordt zuurstof onder druk in de huid gespoten. Volstrekt pijnloos en dus zonder naalden. Een minifacelift op natuur-lijke basis. Met een jeugdig uiterlijk, een strakkere huid en minder rimpels tot gevolg. Fris, stralend en strakker!

  MadonnaEen enorme boost voor de kwaliteit van de huid, aldus Tuinema. Fijne lijntjes en rimpels worden zo zichtbaar minder en de huid voelt fris aan. Bijkomend voordeel is de aanmaak van collageen en elastine voor de huid en een betere doorbloeding. Bovendien kunnen zuurstofdrukin-jecties ook prima ingezet worden bij littekens, ouderdoms-vlekjes en dunner wordend haar. Sinds bekend is dat Ma-donna en Jennifer Lopez met zuurstofbehandelingen hun huid jong en strak weten te houden en rimpels tegengaan, is de behandeling snel in populariteit toegenomen.

  Ook bij vermoeidheidZuivere gevitaliseerde zuurstof inhaleren behoort ook tot de mogelijkheden. Een lichamelijke opkikker voor men-sen met astma of als ondersteuning tijdens het ondergaan van chemotherapie. Ook bij chronische vermoeidheid en burn-out is een hoeveelheid gevitaliseerde lucht echt een verademing. Zuurstof geeft een boost aan het lichaam, waardoor alle organen beter functioneren.

  Breng eens een bezoek aan de praktijk van Martja Tuinema en haar vakkundige medewerksters. Praktijk van A tot Z vindt u aan de Kerkstraat 86 in Soest.

  Tekst: Gerda Preusting

 • R46 f Vips & Friends

  Als je het gemak ziet waarmee Humberto op onverwachte situaties

  ingaat. Daar kan ik nog veel van leren.

 • Rby Bianca h 47

  Qua tv ben ik een broekieLuuk Ikink, de sidekick van Humberto Tan in RTL Late Night, vertelt elke avond het laatste nieuws en toont de leukste internetfilmpjes.

  Ikink studeerde journalistiek en werkte bij de lo-kale en regionale radio, bij Radio 1, Radio 2 en 3FM. Voor BNN-radio maakte hij een nieuwsblok met grapjes. Na een tijdje werd ik gevraagd een pilot voor een tv-programma te maken. Dat bleek bij RTL Late Night te zijn. Ik wilde niet per se bij tv

  werken, maar ik dacht: ls ik nog iets met tv wil, is dit een kans.

  Snel en afwisselendInmiddels is de radio-nerd naar eigen zeggen verslaafd aan tv maken. Ik vind het werk heel leuk. Iedere dag is anders. De snelheid is tof. En de afwisseling van nieuws en enter-tainment. Je begint elke dag opnieuw. En je ramt maar door. De vibe is heel erg tof. Het is elke avond knallen. Mijn werkdag begint thuis in Hilversum met nieuws scannen, virals zoeken en teksten schrijven. Rond vier uur ga ik bij Blue Circle, de productiemaatschappij, filmpjes monteren en aan mijn teksten schaven. Om half zeven rijd ik naar Amsterdam voor de repetities en overleg met de redactie. Humberto zie ik net voor de uitzending; we repeteren af-zonderlijk.

  HoogtepuntIk heb niet n hoogtepunt. Als het lekker loopt, als je een goede uitzending maakt, is dat een hoogtepunt. Het is leuk als je grote sterren te gast hebt, maar we hadden een keer een Duits meisje, Giulia Enders, die vertelde heel leuk over de werking van de darmen. Dat was ook een hoogtepunt. H, jij bent die jongen van Humberto, zeggen mensen op straat. Of ze kijken me een tijdje aan en zeggen dan heel verrast: H, Luuk? Dan zeg ik Ja en dan lopen ze door. Ik zeur er niet over dat ik word herkend. Het is een conse-quentie van op tv zijn.

  Leren improviserenIkink is getrouwd met Simone Wijnands. In oktober ver-wachten ze hun eerste kind, een jongetje. Ik vind het niet eng, het is een normale gezonde spanning. Ik heb er zin in. Ik weet nog niet of ik een aantal avonden niet werk en of ik word vervangen. Daar gaan we over nadenken. Ik heb tien jaar bij de radio gewerkt, maar qua tv ben ik een broekie. Na zon vierhonderd uitzendingen ben ik meer ontspannen en zelfverzekerd, maar het kan nog veel beter. Ik leer de teksten uit mijn hoofd, maar ik zou meer willen improviseren. Als je het gemak ziet waarmee Humberto op onverwachte situaties ingaat. Daar kan ik nog veel van leren.

  RTL Late Night is elke doordeweekse dag te zien van 22.30 tot 23.30 uur op RTL4.

  Radio-nerd raakt verslaafd aan televisie maken

  Tekst: Lutske Bonsma | Fotografie: William Rutten (links) & Kastermans (onder)

 • 48 f Vips & Friends

  't Gooisch Vloerenhuys Hilversum

  www.gooischvloerenhuys.nlGijsbrecht van Amstelstraat 198 | 1214 BE Hilversum | 035 - 624 59 38

  Kom langs in onze showroom in Hilversum of neem contact met ons op.

  Larenseweg 136, Hilversum (035) 6420614Geheel op afspraak.

  Fricoweg 35, Wergea (058) 2553474woensdag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:00 uur.

  www.dedis.nl

  Tafels en kasten op maat gemaakt naar eigen of gezamenlijk ontwerp

  Mogelijkheden in vele houtsoorten of in kleur gespoten

  Kom naar onze showroom voor een vrijblijvend advies!

  Lekker genieten in de tuin van uw eigen

  zwembad met strandinloop!

  ontwerp - nieuwbouw - renovatie onderhoud - verwarming - overkappingen

  www.zwembadenmetstijl.nl 035-6090374 Soest

  Verkoop, reparatie en onderhoudvan alle tuinmachines.(bedrijventerrein t Plaveen)(035) 523 50 00www.baard-groep.nl

  DE VAKHANDELAAR , STERK IN STEVIG WERK

 • Wilt u ook vier seizoenen lang genieten van uw terras? Dat kan met de terrasoverkappingen

  van Ambiance Zonwering van der Wal. U heeft de keuze uit 4 verschillende uitvoeringen.

  Met een doekoverkapping kunt u langer van het seizoen genieten. U kunt ervoor kiezen om

  beschut onder het doek te zitten of in de openlucht. Wilt u bescherming tegen regen het

  hele jaar door? Dan is een glasoverkapping voor u geschikter. Door de glazen dakconstruc-

  tie bent u altijd verzekerd van een droog terras. Wilt u ook bescherming tegen weersinvloe-

  den zoals kou en wind dan is een tuinkamer ideaal voor u. In de winter sluit u alle wanden

  en zet u de terrasverwarmer aan voor een aangename temperatuur.

  Laat u

  door onze Terrasoverkappingen

  BIOSSUN

  TUINKAMER TEXTIEL OVERKAPPING

  TERRASOVERKAPPING

  Zonweren en sfeer creren!Nieuwe Havenweg 5 | 1216 BG Hilversum | (035) 628 02 03 | www.vanderwalzonwering.nl | [email protected]

  inspirerenC

  M

  Y

  CM

  MY

  CY

  CMY

  K

 • 50 f Vips & Friends

 • Iby Bianca h 51

  Eigenaresse Suzanne Loggere (56), geboren in Den Haag, getogen in Laren, is een za-kenvrouw pur sang. Haar ondernemings-geest erfde ze van haar vader, de inhoud van de business bepaalde ze zelf. Loggere komt uit een creatief nest. Haar zus heeft

  eenzelfde onderneming in Singapore en Kuala Lumpur, een broer verzamelt mooie kunst.Van jongs af aan was Loggere al bezig met lapjes en frutsels. Poppenhuizen inrichten, dat was mijn ding. Elke keer een ander interieur aanbrengen, dat vond ik geweldig. Stoffen, kleuren en texturen intrigeren me al mijn hele leven.Na haar studie aan een Zwitserse middelbare school volg-de ze de kunstacademie. Ik kreeg toestemming van mijn vader om de opleiding te volgen, maar dan moest ik hem wel in n keer afronden. En dat lukte. De opleiding aan de Centre dEtudes Classiques in Genve was een droom die uitkwam. Mede door mijn werkervaring in Parijs is Frans mijn tweede taal geworden. Ik heb er mijn hele leven pro-fijt van gehad.

  Sfeervolle ambianceGooilust is een adembenemend mooie buitenplaats, een lieflijk karakteristiek pand verscholen achter het groen van eeuwenoude eikenbomen. Hoge plafonds met sierlijke or-namenten en originele marmeren en eiken vloeren doen denken aan vroeger tijden. Een feest om er te werken, vindt Loggere. Ze is net een dag terug van vakantie en beseft steeds opnieuw dat het pand een cadeautje is. De sfeervolle ambiance versterkt haar eigen business. Meu-bels, stoffen en behang komen mooier en beter tot hun recht in dit oude authentieke pand. Daarin ligt de kracht van dit bedrijf verscholen.

  Interior designer Suzanne Loggere

  Het is even zoeken, maar dan kom je uiteindelijk bij een juweel van een buitenplaats. Aan het Zuidereinde 49 in s-Graveland ligt Landgoed Gooilust. Een monumentaal pand waar al twintig jaar onderneming Loggere Wilpower is gevestigd. De showroom bestaat uit sfeervol ingerichte kamers met de meest exclusieve stoffen, meubels en behang.

  Tekst: Gerda Preusting

  Stoffen, kleuren en texturen intrigeren me

 • 52 f Vips & Friends

  Het succesverhaal van de s-Gravelandse onderneemster begon dertig jaar geleden met de oprichting van Loggere Wilpower, exclusief agent in Europa van de mooiste interi-eurmerken. De start vond plaats op landgoed Hilverbeek in de Oranjerie (1850), op straatlengte afstand van Gooilust. En met succes, het pand groeide uit zijn jasje en daarop week Loggere uit naar Gooilust, waar nu al twintig jaar haar dagelijkse showroom is. Ze woont nog steeds in de Oranje-rie. Daar opent ze de deuren af en toe voor exclusieve pre-sentaties. Het pand is tevens een fraaie gelegenheid voor private dining. Voor een groep mensen tussen twaalf en twintig personen die graag wil vergaderen en dineren zon-der pottenkijkers.

  HandelsgeestSuzanne Loggere beschikt over de juiste handelsgeest. Ik volg daarbij mijn gevoel, mijn eigen visie. Ik ben begonnen met de import van serviezen, daarna volgde al snel stoffen en meubels. De zakelijke en creatieve kant liggen bij mij, het team van negen medewerkers onderhoudt de contac-ten met de agenturen. Het zijn goed opgeleide mensen met veel vakkennis. De onderneemster woont al dertig jaar in s-Graveland en is er helemaal happy. Centraal gele-gen en in de buurt van Schiphol. En dat is belangrijk, want Loggere reist maandelijks naar het buitenland.

  Persoonlijke touchWaaraan dankt zij haar succes? Zichtbaar zijn in de markt, goede contacten onderhouden, uniek zijn. Mensen moe-ten het leuk vinden om hier te komen, dat zeg ik ook tegen

  mijn personeel. Een persoonlijke touch geven aan de rela-ties en goede communicatie zijn voor mij belangrijke the-mas. De showroom op Gooilust straalt grandeur uit. Mijn doelgroep bestaat uit een leuke groep klanten, mensen met gevoel voor stijl, smaak en interieur. Een belangstel-lende komt meestal in gezelschap van de eigen interior de-signer. Maar het komt ook voor dat er zomaar iemand bin-nenwandelt. Dat stel ik zeer op prijs. Kijk rustig rond, zeg ik dan. Naast Gooilust heeft Loggere Wilpower nog een tweede showroom in Culemborg. Ik besef dat het pand in s-Graveland hoogdrempelig is, wellicht is de locatie in Cu-lemborg wat meer toegankelijk voor de jongere generatie.

  MerkenDe collectie van Loggere Wilpower is onderscheidend in originaliteit en kwaliteit. De rode draad die Loggere daarbij volgt loopt langs duurzaamheid, kwaliteit, creativiteit en stijl. Tel daar de persoonlijke benadering van Loggere bij op en je komt uit bij de top van de top. Pure schoonheid.De interior designer zoekt de gevoerde stoffenmerken met aandacht en zorg uit, op basis van haar kennis en intu-tie. Ze noemt enkele merken: litis, Etro, Armani Casa en Rubelli. Suit Supply en Van der Valk in Zwolle en Hengelo voeren behang van litis. In restaurant Lakes in Hilversum heeft ze met haar geheel eigen stijl een luxe ambiance ge-creerd. Inspiratie doe ik op tijdens mijn reizen, veel bekij-ken! Musea, oude panden, interieurbladen, ook steden als Florence en Marrakech kunnen een enorme inspiratiebron zijn. Advies van Loggere: Houd het in je eigen interieur gewoon simpel, basic, maar breng kleur in je ruimte met kussens en een mooie pot. Kussens zijn de haute couture van elk interieur.

  Way of lifeWat doet Loggere in haar vrije tijd? Priv en business zijn sterk met elkaar verweven. Ik combineer een buitenlandse reis vaak met een museumbezoek en ik lees in mijn vrije tijd interieurbladen. Die sfeer, dat gevoel, dat stopt nooit. Het is een way of life. Om te slagen moet je vasthouden aan iets uit je kinderdroom, aan het verlangen en de wil om te worden wie je nu bent. Suzanne Loggere heeft haar dromen meer dan waargemaakt.

 • Houd het in je eigen interieur gewoon

  simpel, basic, maar breng kleur in je

  ruimte met kussens en een mooie pot. Kussens zijn de haute couture

  van elk interieur.

  www.loggerewilpower.com

  by Bianca h 53

 • 54 f Vips & Friends

  Een droom van een huis

  k reed laatst door Hilversum. Het was al schemerig en in al die mooie huizen waar ik langskwam, brand-de licht. Op zon moment word ik toch een beetje een

  voyeur. Heerlijk, bij andere mensen naar binnen kijken en je vergapen aan al die pracht en praal. Hoewel ik niks te klagen heb, is dat iets waar ik alleen maar van kan dro-men

  Ook dat doe ik graag, trouwens. Mijn droomhuis staat op glooiende heuvels en kijkt uit over een azuurblauwe zee. Het is een houten huis met luiken en een veranda. Tja, zo heeft iedereen wel een ideaalplaatje in zn hoofd.

  SNS heeft laten onderzoeken hoe dat plaatje eruit ziet voor de nieuwkomers op de huizenmarkt in Nederland. Starters in Noord-Holland kijken vooral naar de locatie. Zo wil 45 procent in een woonwijk wonen en heeft ruim eenderde de voorkeur voor een huis aan het water. De meesten wonen het liefst in een vrijstaand huis (60%), waarbij ruim eenvijfde voor een landelijke bouwstijl kiest. Ook een hoekwoning (39%) en appartement (39%) zijn populair.

  Niet iedereen kan zich een vrijstaand huis veroorloven ook niet met de historisch lage hypotheekrente. Maar gezien de stijgende verkoopcijfers in het afgelopen jaar vinden steeds meer starters wel een huis. Ik heb het ge-luk om de nodige dromen uit te zien komen door star-ters te helpen aan een hypotheek. En ik kan je vertellen: dat is misschien nog wel mooier dan dromen over een tweede huis met zeezicht.

  Lees meer over het droomhuis van starters op snsbank.nl/droomhuis.

  Edwin Offerhaus | Manager Klantgebied in Hilversum's-Gravelandseweg 25, 1211 BN [email protected]

  COLUMNI

  NATUUR IN NEDERLAND

 • by Bianca h 55

  s-Gravelandseweg 25, HilversumGijsbrecht van Amstelstraat 182c, Hilversum

  Weten of je nog goed zit met je hypotheek?Kom naar de SNS Winkel en doe de gratis SNS Hypotheektest

  Nu met SNS

  Kluspakket*

  * Vraag in de winkel naar de actievoorwaarden

  [email protected]+49(0)2828902111

  Besser Gehts Nicht...

  Zwitsers Topmerk

  FLYER e-bikes staan voor stabiliteit. Robuust, duurzaam en solide. Door jarenlange ervaring kennen de mensen van El-tener Fahrradprofi dit Zwitserse topmerk van buiten en van binnen. De Flyer-familie is dit jaar weer opnieuw uitgebreid. Vooral de Flyer C-Serie en Flyer T-Serie zijn erg populair.

  En dan is er ook de Diamant Trek 2.0, het Duitse broertje van Trek. De krachtige Bosch motor, in combinatie met het opvallende uiterlijk maken de Diamant tot een echte snelle blikvanger. Wilt u snel van A naar B, maar wel in beweging blijven? Laat uw auto staan en pak n van deze parade-paardjes van Diamant.

  De Eltener Fahrradprofi, op nog geen twee autominuten over de grens vanaf de A12. Verrassend, verleidelijk, gewoon mooi.

  www.eltenerfahrradprofi.nl

 • S56 f Vips & Friends

  Studio DURF durft anders te zijnMatthijs Koster van Studio DURF in Loosdrecht is er de man niet naar om de hele dag achter de tekentafel te zitten. De tuinarchitect wil ook in de klei staan. Dus als ik hem thuis aan de eettafel tref zit hij er in zijn werkkloffie, de aarde nog onder zijn nagels.

  chter de naam Studio DURF zit een verhaal en een filosofie. DURF is samengesteld uit de namen van zijn kinderen Deven, Romer en Feronne. De U, dat bent U, de klant waar-voor hij het doet. Maar Studio DURF durft ook anders te zijn. En gaat voor kwaliteit.

  En dat hoeft niet altijd duur te zijn, aldus Koster, die Studio DURF in 2012 opzette en sinds 2013 intensief met hovenier Arjan van Woudenberg samenwerkt. Beiden voelen en vullen elkaar uitstekend aan in hun streven naar perfectie.

  Blanco papierEen nieuwe tuin of dat nu een kleine patiotuin van vijf bij vijf of een landgoedtuin is begint bij Koster met een blanco stuk papier en is een tijdrovend proces. Al mijn ontwerpen teken ik met de hand, want dan ben je veel meer bezig met verhoudingen. Niet alleen twee- maar ook driedimensionaal, omdat veel mensen moeilijk een voorstelling kunnen maken hoe de tuin er uiteindelijk uit gaat zien van een tweedimen-sionale tekening. Ook teken ik altijd meubelen op het terras. Voordat die tekeningen worden gemaakt, heeft Koster eerst een kennismakingsgesprek met de klant. Daar trek ik veel tijd voor uit, wel twee tot tweeneenhalf uur. Soms hebben mensen al een idee in hun hoofd en het is dan zaak goed te luisteren en niet eigenwijs te zijn. Uit al die wensen en puz-zelstukjes moet een ontwerp komen, dus moet je ze wel uit-leggen dat de ene plant groter wordt dan de ander, dat de ene sneller groeit dan de ander en dat je daar in je ontwerp rekening mee hebt te houden.

  Keramische tegelsHet gesprek houdt Koster bij de mensen thuis. Dan kun je direct zien hoe zij hun huis hebben ingericht en dus wat voor smaak zij hebben. Alle aspecten laat ik dan de revue passe-ren. Ik wil namelijk het liefst een totaalconcept bieden. Van ontwerp van de tuin tot de wijnglazen op tafel. Vervolgens stel ik een tekenofferte op en als die wordt goedgekeurd, komt er nog een vervolggesprek. Is de klant het eens met het ontwerp, dan komt heel vaak Arjan van Woudenberg in beeld om de aanleg van de tuin voor zijn rekening te nemen. Al ben ik zelf best wel vaak bij de aanleg aanwezig, omdat

  ik graag wil zien hoe de tekening er in de realiteit uit komt te zien. Koster en Van Woudenberg werken nu een jaar of drie samen en dat gaat uitstekend. Koster: Arjan is heel prak-tisch ingesteld. Hij weet voor de meeste problemen snel een oplossing te vinden. Ik noem een voorbeeld. Tegenwoordig zijn keramische tegels helemaal in. Ze lijken heel erg op na-tuursteen en hebben de mooiste prints. Groot voordeel is dat vuil en groene aanslag niet aan die tegels hecht. Er is ook een nadeel. De tegels zijn slechts twee centimeter dik en dan is het van het allergrootste belang dat de ondergrond goed is. Anders springen de voegen eruit of verzakken ze. Arjan is een kei in het goed oplossen van dat soort zaken.

  HagenHoe kun je een tuin van Studio DURF herkennen? Koster is stellig: Mijn tuinen hebben een functioneel ontwerp. Wo-nen er nog kleine kinderen in huis, dan is het logisch dat zij ruimte krijgen om te spelen. Het is van het grootste belang de beschikbare ruimte heel goed te gebruiken en daarnaast moet er altijd minimaal n boom in de tuin staan. Plus lek-ker veel hagen om een soort coulisselandschap te creren. Bovendien is het zaak de verhouding tussen borders en de rest van de beplan