VIOD VISIE 2e editie seizoen 2011-2012

32

description

Clubblad van vv VIOD uit Doetinchem, verschijnt 3x per seizoen, oplage 850 stuks

Transcript of VIOD VISIE 2e editie seizoen 2011-2012

  • Het Snerttoernooi tijdens de winterstop is al jaren een begrip bij Viod. Op 12 januari 1992 is het eerste Snerttoernooi georganiseerd. Destijds had de organisatie het doel gesteld om 'in de winterstop als voorbereiding op de tweede competitiehelft de spieren los te maken en de onderlinge band tussen alle seniorenspelers en de A-spelers groter te maken'. Het eerste Snerttoernooi werd op de velden van Viod gespeeld, locatie Sportpark De Hoop. Er werden enkele regels opgesteld: er wordt gespeeld op halve velden, het secretariaat stelt de teams samen, er wordt gespeeld met kleine doelen en elk team zorgt voor een scheidsrechter.

    Omdat het doorgaan van het toernooi 'buiten' begin januari nogal ongewis is, lijkt het voor de hand te liggen te verkassen naar de zaal.

    Vanaf 1995 wordt het Snerttoernooi dan ookin de zaal gespeeld. Op zondag 15 januari 1995 (aldus de Viod Visie van dat jaargang) wordt in sporthal De Veldhoek het 2e snerttoernooi gehouden. Dit toernooi was voornamelijk bedoeld voor de seniorenteams 4 tot en met 9. De organisatie, in handen van Henk Berendsen en Toon Ebbers, regelde busvervoer na het sportcomplex. Na het toernooi keerde iedereen terug naar De Hoop voor een gezellig afsluiting met onder andere een kom snert.

    Mede doordat de financile situatie van Viod niet rooskleurig was en de voedsel- en drankopbrengsten tijdens dit toernooi erg hoog liggen, werd enkele jaren geleden besloten om het Snerttoernooi weer op de velden van Viod, dit keer op Sportpark Dichteren, te laten afspelen. Het grootste nadeel van het buiten spelen werd de afgelopen jaren duidelijk: dankzij de koude winters van de afgelopen is het toernooi enkele malen uitgesteld door de slechte en gevaarlijke staat van het veld, waardoor het toernooi vervolgens helemaal geen doorgang meer heeft kunnen vinden.

    Momenteel ligt de organisatie van het Snerttoernooi in handen van Hans Conijn en Lodie Otterspeer. Beide heren lichten toe dat hun motto voor het Snerttoernooi 'iets leuks organiseren voor alle senioren en de A-jeugd' is. Ondanks dat het toernooi vorig jaar niet doorging, was het wel erg druk en gezellig in de kantine van Viod. De verloting was een groot succes en de opbrengsten (mede door sponsoring) waren dermate hoog dat Hans en Lodie weer hebben besloten het Snerttoernooi te verplaatsen naar de zaal.

    Op zondag 15 januari 2012 vindt het Snerttoernooi weer plaats in sporthal De Veldhoek. Het toernooi gaat plaats vinden van 10.00 uur tot 14.00 uur. Hans en Lodie gaan proberen om wederom een bus ter beschikking te stellen om de deelnemers aan het toernooi te vervoeren naar De Veldhoek en vice versa. Nadat iedereen om circa 15.00 uur weer op Sportpark Dichteren is gearriveerd zal een kom snert en een gehaktbal klaar staan voor iedereen. Deze versnaperingen worden (ook dit jaar wr!) gesponsord door Gerard van 't Proathuus; bij deze wil de organisatie Gerard nogmaals bedanken voor dit geweldige gebaar! Wat zou het snerttoernooi zijn zonder een broodje bal met snert?

    De doelstelling van de organisatie is dat elk team zich met minimaal n teams in schrijft. Het inschrijfgeld per speler bedraagt 7,50 en introducs betalen 5,-; hierbij zit de snert en het balletje gehakt inbegrepen. Meld jouw team daarom aan voor dit sportieve en gezellige evenement! Neem hiervoor contact op met Lodie ([email protected]) of vul het aanmeldbriefje in welk elk team heeft gekregen. Let wel op: bij het inschrijven moet het financile gedeelte gelijk afgehandeld worden. 20

    Wat is een winterstop zonder het Snerttoernooi?door Frank Janssen en Maarten Hendriksen

    Kantine medewerkers staan klaar tijdens Snerttoernooi in 2000

    Viod