Villa Ovidiuslaan

of 12 /12
_Villa Ovidius

Embed Size (px)

description

Villa Ovidiuslaan

Transcript of Villa Ovidiuslaan

 • _Villa Ovidius

 • villaverbouwing . Utrecht . opdrachtgever fam. Hanloaannemer Bouwbedrijf Dijkers . opgeleverd 2004

  Stepping stone

  In de villawijk Rijnsweerd in Utrecht is een zeer grondige verbouwing van een compleet verwaarloosde jaren 70 woning geindigd in een prachtige ville vol licht en ruimte. Aan de buitenzijde is de villa opzettelijk zeer terughoudend en bij Rijnsweerd passend vormgege-ven. Het lijkt alsof de villa er altijd al was en alleen wie goed kijkt kan vermoeden hoe bijzonder deze villa feitelijk is.

  De echte verrassing ontstaat zodra men binnenkomt. Al snel wordt duidelijk hoe bijzonder de plattegronden met hun verschillende ni-veaus zijn, hoe zichtlijnen de ruimtes verbinden en hoe veel daglicht, ook via de kern, overal aanwezig is. Het dakterras met het daar gele-gen zwembad zijn een wereld apart ook door de volwassen bomen in de directe omgeving en het mooie uitzicht.

  Het interieur is modern uitgewerkt. Warme accenten zijn aan de strak wit gestukadoorde muren toegevoegd in de vorm van eikenhouten trappen en binnendeuren. Het geheel maakt een beheerste en chi-que indruk. Vanuit verschillende ruimtes is een directe verbinding naar buiten. Die buitenruimtes zijn als een bij de architectuur van de villa horend gentegreerd geheel mee ontworpen.

  2

  Interne routeDe route die de verschillende niveaus in de villa verbindt vormt de kern van de villa. De onderlinge hoogteverschillen bedragen telkens slechts 4 treden en via de sterk opengewerkte kern zijn talloze zicht-verbindingen gerealiseerd. Zodoende is een spannend en ruimtelijk interieur ontstaan die de verschillende delen van de villa zowel onder-scheidt alsook verbindt.

 • 7boven: begane grond en verdieping

  links: stapsgewijs omhoog lopen. onder: zicht vanaf de entree

 • Architectuurbureau Sluijmer en van Leeuwen . UtrechtKerkstraat 21 . 3581 RA Utrecht . T 030 231 87 61 . www.architectuurbureau.nl

  verantwoording beeldmateriaalCornbreadworks