Villa ArenA inspiratiekrant 2013

24
Villa ArenA Haal de nieuwste woontrends in huis Wat is jouw stijl? Strak design? Of natuurlijk en warm? Je vindt het allemaal terug in deze Inspiratiekrant van Woonmall Villa ArenA! NAJAARS TRENDS van onze eigen Villa ArenA styliste Inspiratiekrant N a j a a r 2 0 1 3 Let’s go shopping 50 woonwinkels onder één dak

description

Haal de nieuwste woontrends in huis!

Transcript of Villa ArenA inspiratiekrant 2013

Page 1: Villa ArenA inspiratiekrant 2013

Villa ArenA Haal de nieuwste

woontrends in huis

Wat is jouw stijl?Strak design? Of natuurlijk en warm? Je vindt het allemaal terug in deze Inspiratiekrant van Woonmall Villa ArenA!

N a j a a r streNds van onze eigen Villa ArenA styliste

Inspiratiekrant

N a j a a r 2 0 1 3

Let’s go shopping

50 woonwinkels onder één dak

Page 2: Villa ArenA inspiratiekrant 2013

VILLA ArenA inhoud

Inhoud02 Villa ArenA: Inhoud

03 Villa ArenA: Editorial

04 Wonen: Trends

06 Wonen: Shopping

11 Wonen: Binnenkijken

12 Wonen: Shopping

13 Slaapkamers: Shopping

14 Slaapkamers: Trends

16 Badkamers: Trends

18 Villa ArenA: Persoonlijk

20 Keukens: Trends

23 Villa ArenA: Food

24 Villa ArenA: Info

05

10

12

06 09

11

12

2 | Villa ArenA Inspiratiekrant

13

Page 3: Villa ArenA inspiratiekrant 2013

N a j a a r s

treNds van onze eigen Villa ArenA styliste

InspIratIe voor jou

De nieuwste woontrendsDe woonbranche is weer klaar voor een

nieuw seizoen! In deze Inspiratiekrant

laten de winkeliers van Villa ArenA je graag

zien welke woontrends we gaan zien dit

najaar. Raak je al geïnspireerd om ook in

je eigen interieur aan de slag te gaan?

21

15

Tot snel

VILLA ArenA editorial

Villa ArenA Inspiratiekrant | 3

23Je huis is belangrijk voor je. Je komt er tot rust na een dag hard werken, je geniet er van je familie, je maakt er

heerlijke maaltijden en je slaapt er een gat in de dag. Dan is het ook niet vreemd dat je je lekker wilt voelen in je eigen huis.

Hoe bereik je die sfeer? En hoe kun je de nieuwste woon trends vertalen naar je eigen huis?De winkeliers van Villa ArenA laten je in deze Inspiratiekrant graag zien dat je met subtiele veranderingen grote effecten kunt berei-ken. En de nieuwste woontrends bieden je zoveel mogelijkheden! Wat je stijl ook is…Alle stijlen zijn vertegenwoordigd in Villa ArenA; van design tot

klassiek, van modern tot maatwerk. Je kunt het allemaal vinden bij meer dan 50 woonwinkels in Villa ArenA. We

laten je het graag zien in deze krant. Wist je trouwens dat er voor elk budget wat wils is in onze Woonmall? Ben je helemaal geïnspireerd geraakt door wat je ziet in deze krant, maar heb je geen idee hoe je dat

effect zelf kunt bereiken? Of je het nu groots aanpakt met een verbouwing van de badkamer of keuken, of je houdt het klein door alleen accessoires te wis-selen in de woon- of slaapkamer, de winkeliers van Woonmall Villa ArenA geven je graag een goed ad-

vies. Op elk gebied! Want je huis wordt pas een thuis als het bij je past. Loop eens binnen bij Woonmall

Villa ArenA en laat je verrassen!

PS kijk ook regelmatig op www.villaarena.nl voor het laatste woonnieuws!

Page 4: Villa ArenA inspiratiekrant 2013

4 | Villa ArenA Inspiratiekrant

WOnen trends

Je eigen stijl ontwikkelt zich in de loop der jaren; elke keer weer haal je iets in huis dat je interieur nog completer maakt. Dit najaar leent zich er uitstekend voor om weer eens heerlijk te gaan shoppen voor je huis. Het aanbod is overweldigend; elke stijl kun je terugvinden in de nieuwe woontrends, te zien in Villa ArenA. Ben je gek op strak en design? Of houd je van landelijk en rustiek? Je vindt het allemaal terug in deze Inspiratiekrant van Woonmall Villa ArenA.

natuurlIjkWe zien nog steeds veel natuur in huis; kleuren geïnspireerd door de natuur, zoals groenen, bruin-tinten en naturelkleuren. Je haalt letterlijk de na-tuur in huis door kussens met botanische prints, vlinderposters, insectenprints, vogelhuisjes voor binnen of een gewei aan de muur. Het leuke aan deze trend is dat je alles kunt combineren, zolang je de basis maar rustig houdt. Experimenteer met je accessoires en wissel ze regelmatig.

kleur!Als je het leven wat meer met een gekleurde bril ziet, kun je je dit najaar ook flink uitleven in je in-terieur. We zien namelijk bijzonder veel kleur! Van neontinten tot diepe najaarskleuren, eigenlijk alles kan. Wie echt durft haalt een fel gekleurd meubel in huis; wil je wat meer op zeker spelen, begin dan eens met kussens in een knalkleur. In de woon-winkels van Villa ArenA vind je vast wat je zoekt!

tentoonstellIngHeb jij er al eentje: zo’n kleine tentoonstelling in huis. Van je mooiste verzameling gedroogde bloemen, het oude servies van oma, die lieve kaartjes die je hebt ontvangen in de loop der jaren of je meest dierbare vakantieherinnerin-gen. Laat het zien! Er zijn allerlei manieren om je schatten tentoon te stellen: in vitrinekastjes, in glazen stolpen, in diepe fotolijsten of gewoon op een mooie schaal.

Neon, pastel, grafische prints en blank hout; allemaal trends die je kunt spotten bij Woonfabriek in Villa ArenA. In deze winkel kun je in de speciaal ingerichte trendkamers zien welke trends we op dit moment zien. (Woonfabriek, 3e etage).

Een mooi voorbeeld van de natuurlijke trend; rustige kleuren bij elkaar gecombineerd, maar wel met moderne zilveren accenten. (Nano Interieur, 1e etage)

shop de nIeuwste woontrends

Tijd voor thuis!Als de dagen weer korter worden begint het bij veel mensen te

kriebelen: we willen iets nieuws in het interieur! De woonmaand

oktober komt eraan, waarin de nieuwste woontrends worden

gepresenteerd. We willen warme kleuren en maken het binnen

weer gezellig. Tijd voor thuis!

TipFrisse en vrolijke kleuren“Net als in de mode zien we veel kleur terugkomen. Kleuren als citroengeel, (turquoise)blauw, oud-roze, paars en zelfs rood. Hele frisse en vrolijke kleuren waar je het interieur een enorme boost mee

geeft. Kies voor de juiste basiskleur en stijl af met een accentkleur.

Dat kan al gemakkelijk door een fauteuil, mooie sier-kussens of een karpet. Doorbreek de ban van een saai en kleurloos interieur, beken KLEUR!”

Angelique Uittenbogaard (Lederland, 1e etage)

Page 5: Villa ArenA inspiratiekrant 2013

WOnen trends

Een rustige basis aan kleuren? Je kunt de rust vasthouden door je woonaccessoires ook in die rustige tinten te houden. Door juist wel kleur te gebruiken voor je woon accessoires kun je iedere keer een andere look creëren. (Piet Klerkx, 2e etage)

De natuurtrend speelt in op het gevoel met gezellige kleu-ren zoals de gedempte, warme aardetinten, waardoor je je extra welkom voelt. (Natuzzi, 2e etage)

TipNieuwe dimensie in vloeren“Veel nieuwbouwhuizen worden tegen-woordig uitgerust met vloerverwarming. Een PVC vloer past daar prima bij; een vi-nylvloer geleidt namelijk de warmte goed. Bovendien zijn de dessins echt indrukwek-kend; echt de nieuwe dimensie in vloeren!”

Ruud Hagedoorn (Berg&Berg, 1e etage)

Wat je stijl ook is, je vindt het in Villa ArenA

Villa ArenA Inspiratiekrant | 5

Zo doe je dat dus; houd de basis rustig, maar laat de accessoires van zich spreken! (Sanders Meubelstad, begane grond)

Page 6: Villa ArenA inspiratiekrant 2013

6 | Villa ArenA Inspiratiekrant

WOnen shopping

Kom erbij zitten Take a seat!

Losse elementenbank seoul, waarbij je zelf de kleur en opstelling per element kunt bepalen. Van € 1.499,- voor € 1.299,- loveseat van € 449,- voor € 399,-. (Feelings Wonen, 1e etage)

Hoekbank Candy bestaat uit twee delen; de zitting van de tweezits is onafhankelijk van elkaar te verstellen, net als de hoofdsteunen.

Zoals afgebeeld in leer Bull/poten chroom (266br x 160d x 75h) € 3.390,-. (Hulshoff Design Center, begane grond en 1e etage)

Extra zitplaatsen nodig? De sonate XXL heeft een heerlijk loungegedeelte en aan de andere kant

een hoek met ottomane. Ook in spiegelbeeld verkrijgbaar. Van € 1.289,- nu € 899,-. (Haco, 1e etage)

Page 7: Villa ArenA inspiratiekrant 2013

Villa ArenA Inspiratiekrant | 7

WOnen shopping

Zitten, hangen, loungen, relaxen;

hoe je het ook noemt, we willen

bij elkaar komen, urenlang

praten en samen lachen.

Trendy in leren meubels: “open naden”. Dat zie je mooi terug in model albufera. De vol-aniline leerkwaliteit heeft een fluweelzachte touch. 4 zits in leer leverbaar vanaf € 2.595,- (Lederland, 1e etage)

Ruitjes zijn zowel in de kledingwinkels als in het interieur de trend voor deze winter. Montèl pre-senteert model sue. Deze fauteuil is uitgevoerd in een fraaie stof/ledercombinatie. Zoals afgebeeld inclusief arm legger van € 649,- voor € 549,-. (Montèl, 3e etage)

Met Le Grande haal je een grootse bank in huis. De elegante vormgeving en rijk geweven stoffering geven de bank een luxe design uitstraling. Verkrijgbaar in ongekend veel kleuren en

uitvoeringen. Complete rondhoek in stof al vanaf € 1.949,- (Goossens Wonen, 2e etage)

Kelano is een designtopper voor een hele scherpe prijs! Dit bankstel is in diverse stoffen leverbaar. Als 3 + 2 zits zoals getoond

slechts € 899,-. (Practica Sfeervol Wonen, 3e etage)

Page 8: Villa ArenA inspiratiekrant 2013

8 | Villa ArenA Inspiratiekrant

WOnen trends

Het nieuwe klassiek? Luxe stoffen, warme tinten en aaibare meubels

Denk je aan het nieuwe klassiek, dan komen al gauw de hoge rugleu-ning bij stoelen en bankjes of gecapitonneerde meubels in beeld. (Profijt Meubel, 1e etage)

Vergeet je voeten niet: een zacht karpet in een bijpassende kleur geeft je zithoek net dat beetje extra. De Fresco is een baanbrekend exclusief tapijt. (MARCJANSSEN, begane grond)

Met kleur op de muur kun je al een heel andere sfeer bereiken. En ben je de kleur zat? Dan schilder je er gewoon weer overheen. Hier zie je kleuren Real Rose en Lush Mustard van Pure by Flexa ColourLab. Op het houtwerk zit Delicate Honey. (Decokay van Wees, 1e etage)

TipSterke basisontwerpen

“Inrichten is niet alleen neerzetten, maar soms juist ook weglaten. Gebruik liever enkele grote accessoires dan veel kleine. Kies voor sterke basisontwerpen die mak-kelijk te combineren zijn.”

Patricia Carvalho (Profijt Meubel, 1e etage)

Page 9: Villa ArenA inspiratiekrant 2013

WOnen trends

Extra glans geef je aan je interieur met metal-lics; gebruik eens goud, zilver of het trendy koper in je accessoires of in je verlichting. Zo krijg je met relatief weinig nieuwe items een luxe effect! (Houweling Interieur, begane grond)

In de klassieke trend gebruik je woontextiel in de luxere varianten: fluweel, zijde, wol of linnen. De hippe kleuren maken het 21e eeuw. (Rofra Home, 1e etage)

Het klassieke interieur van nu wordt ge-kenmerkt door luxe stoffen en warme tinten. Basiskleuren als camel, taupe of chocoladebruin worden spannend door ze te combineren met ac-centkleuren als dieppaars, het oranje-gele amber of de trendkleur van 2013: emerald oftewel sma-ragdgroen. (Houweling Interieur, begane grond)

TipSfeervolle eigen stijl“Combineer massief houten meubelen, klassieke stoffen, maar ook met moderne details. Zo ontstaat een sfeervolle eigen stijl.”

Rob Jacobs (Houweling Interieur, begane grond)

Leren meubels voelen net als je lievelingsjeans steeds prettiger aan

Villa ArenA Inspiratiekrant | 9

Page 10: Villa ArenA inspiratiekrant 2013

TipLaat zien wie je bent!“Je kunt alles combineren, mits je zelf te-vreden bent. Je bouwt je eigen nest; als je thuis bent moet het ook voelen als je eigen huis. Laat zien wie je bent, wees niet bang wat de buren, vrienden of familie erover zouden zeggen.”

Alex Spaic (Kabana Design, begane grond)

WOnen trends

Wil je graag een bepaald soort meubel voor je woonkamer, slaapkamer, kantoor of tuin, maar kun je deze nergens vinden? Kabana ontwerpt en cre-eert je droommeubel helemaal naar jouw wensen. Je bepaalt zelf de afmetingen, het soort hout en de stijl van het meubel. (Kabana Design, begane grond)

Zelf een bank samenstellen? Ook dat kan! Geef op wat je wilt: welke stof, wat wordt de breedte, diepte, welke armleuning wil je... (Practica Sfeervol Wonen, 3e etage)

Met een maatwerk meubel kun je echt alle (scheve) kanten op! Die speciale boekenkast die mooi weggewerkt wordt in een nis, het perfecte audio- en televisiemeubel voor de veeleisende muziek- en filmliefhebber, de ideale uitstalkast voor je uitgebreide verzameling bijzonder aardewerk; er is van alles mogelijk. (De Tafelaar, begane grond)

10 | Villa ArenA Inspiratiekrant

Modulair of maatwerk: laat je meubels aanpassen aan je huis

Page 11: Villa ArenA inspiratiekrant 2013

Villa ArenA Inspiratiekrant | 11

WOnen binnenkijken

Er is veel gebeurd: muren zijn weg-gehaald om de living te vergroten, er zijn ramen bijgekomen voor meer lichtopbrengst en er zijn twee grote openslaande tuindeuren geplaatst. Ook is het dak van de voormalige hooimijt verhoogd, waardoor er nu vanuit de living veel meer contact met de tuin is. Clara en Anton zijn zich in geheel Nederland gaan oriënteren voor de inrichting van de living, keuken, badkamer en slaapkamers. Uiteinde-lijk slaagden ze in Villa ArenA bij Piet Klerkx voor het meubilair, de stoffering en accessoires. “De adviseurs van Piet Klerkx dachten gewoon echt met ons mee. Ze zijn zelfs bij ons thuis geweest en hebben ons ook in 3D laten zien hoe het eindresultaat zou gaan worden, echt top”, aldus Clara. Barletti paste het beste in het wensenlijstje qua keu-ken en badkamer.Meubilair moet niet alleen comfor-tabel en verantwoord zitten, maar daarnaast ook fraai van uiterlijk zijn. Anton: “Zitmeubilair moet én passen bij de bezitter én prima passen bij het interieur. Wie dit laatste als uit-gangspunt neemt, is bij Piet Klerkx aan het juiste adres. Daarbij draait het vooral om gevoel voor design, comfort, kwaliteit en service.”

unIeke woonboerderIj met bezIelIng tot In elke vezel

Binnenkijken bij Clara & AntonVoor deze Villa ArenA Inspiratiekrant mochten we ‘binnenkijken’ bij Clara en Anton.

Een jaar geleden zaten zij nog midden in de verbouwing van hun riante woonboerderij.

Page 12: Villa ArenA inspiratiekrant 2013

WOnen shopping

12 | Villa ArenA Inspiratiekrant

kIes je stIjl

MoodboardGa je voor industrieel, stoer,

vintage leer, gehaakt of

massief hout... Gelukkig valt

er op meubelgebied heel wat te kiezen;

er is voor ieder wat wils. Je vindt het

allemaal in Villa ArenA!

stoere massief eiken tafel met metalen poot, geheel uitgevoerd in Vintage stijl. Leverbaar in diverse maten en kleuren vanaf € 849,-. Stoel Imperia is er in stoer

Vintage leder in diverse kleuren, deze kost € 229,- (Practica Wonen, 3e etage)

Ontwerp de stoel van je dromen met Chairs & Choices. Diverse stof- en leersoorten, poten van hout of metaal, met of zonder armleuning; het is allemaal mogelijk. Er is al een eet-kamerstoel vanaf € 79,- (Henders & Hazel, 3e etage)

Zo’n gehaakte poef komt altijd van pas! Handig als extra zitplaats. Of zet er een dienblad op; dan kun je hem als bijzettafel gebruiken. Vanaf € 54,95 (Pronto Wonen, 1e etage)

Bergkast Brunello biedt je zeeën van opbergruimte. De kast is hier uitgevoerd in de trendy eiken kleur Creamy white. Afmeting: 140 x 160 x 45 cm (b x h x d). Prijs € 999,- (Sanders Meubelstad, begane grond)

eetkamerstoelen in allerlei soorten en maten vind je bij Woonfabriek! Maar ook allerlei andere hebbedingen, zoals vloerlampen, lectuurbakken en bijzet-

tafels. (Woonfabriek, 3e etage)

Page 13: Villa ArenA inspiratiekrant 2013

SLAApkAMerS shopping

Villa ArenA Inspiratiekrant | 13

doe jIj het lIcht uIt?

Welterusten allemaal!Zoveel mensen, zoveel

bedden! Wat voor de een

lekker ligt, werkt niet

voor de ander. Kom voor

een goed advies naar

de slaapkamerspeciaal-

zaken in Villa ArenA.

Proefliggen verplicht!

Kårlsson arendal boxspring als er één merk is dat het ultieme Scandinaviëge-

voel uitdraagt, is het Kårlsson. Vanaf € 899,-. (Beter Bed, begane grond)

Multimedia boxspring televisie kijken in bed? In het voetbord van deze boxspringcombinatie zit een 22” televisie verstopt, die je omhoog of omlaag laat gaan met een afstandsbediening.

Vanaf € 999,-. (Bosch Bedding, 1e etage)

VeLda slaapsystemen dragen het lichaam op de meest natuurlijke wijze door een volledig onafhankelijke ondersteuning van de vitale draagpunten, van het hoofd tot de voeten, ongeacht je lichaamsbouw of gewicht. Je kunt al boxsprings verkrijgen vanaf € 998,- (Piet Klerkx, 3e etage)

silkeborg romantisk is leverbaar in een vlakke en een elektrisch verstelbare uitvoering, uit te breiden met extra’s als een hoofdbord, hocker en nacht-kast.  Vlak: van € 2.599,- voor € 1.299,-; elektrisch van € 4.399,- voor € 2.199,-. (Slaapgenoten, 1e etage)

Lifestyle 1918 boxspring twee (elektrisch verstelbare) pocketvering boxsprings met Superieur Nature topmatras, deze is voorzien van natuurlatex. Afmeting: 160 x 200 cm. Nu € 900,- jubileumvoordeel! Van € 2.888,- voor € 1.988,-. (Swiss Sense, eerste etage)

Het teMPUr® Zero G Bedsysteem neemt met slechts één druk op de knop in één beweging de ultieme po-sitie aan voor een gevoel van complete gewichtloosheid. Introductieaanbie-ding: nu met GRATIS hoofdbord t.w.v. € 498,-. (Tempur Store, begane grond)

My Box met My Box kun je zelf je boxspringcombinatie samenstellen. Kies eerst het gewenste hoofd- en voetbord, wil je een boxspring in vaste of elektrische uitvoering, welk matras en welke stof en kleur wil je? Maak je combinatie compleet met een topmatras. Slaap lekker! 140 x 200 cm (elektrisch verstelbaar) nu slechts € 1.799,-. (Sanders Meubelstad, begane grond)

Page 14: Villa ArenA inspiratiekrant 2013

De trendkleur voor de slaapkamer is blauw in verschillende tinten. Denk aan blauwtonen, grijzen en het wit van wolken en je hebt het juiste kleu-renpalet te pakken. Mooi in combinatie met zachte materialen, licht hout en vriendelijke vormen. Nog zo’n trend om bij weg te dromen in de slaapkamer is back to nature. Veel groentinten, een fotoprint van een bos op de muur, zandkleurig tapijt op de vloer en accessoires uit de natuur, zoals takken of stenen. Of ga je voor de kleurigste trend: regen-boog. Hierin combineren we bedtextiel in opval-lende signaalkleuren zoals knalgeel en neonrood met retro slaapkamermeubels, aangevuld met industriële accenten, zoals een (vintage) ijzeren lamp. Welke trend past bij jou?

sfeermakerKwalitatief bedtextiel is essentieel als sfeerma-ker, maar ook voor een goede nachtrust. Kies de voor jou geschikte variant; als je allergisch bent of veel transpireert zijn er allerlei soorten beddengoed op de markt die je klachten kunnen verminderen.

uItproberen mag!Wordt het traagschuim, pocketvering, een complete boxspring of een ledikant? Maak eens een rondje langs de beddenspeciaalzaken in Villa ArenA, dan kun je zien dat er voor iedereen weer een ander bed geschikt is. Kom gewoon uitproberen wat bij jou past. De adviseurs helpen je graag bij je keuze.

Mix verschillende materialen; door bijvoor-beeld een strakke witte slaapkamerkast te combineren met houten elementen creeer je een geheel eigen sfeer. Durf te combineren! (Goossens Slapen, 2e etage)

Met raambekleding maak je je slaapkamer helemaal af. Pas je raamdecoratie aan op de stijl van je slaapkamer en je zult zien; het effect is mega! Een romantische sfeer krijg je met over-sized gor dijnen; strakke slaapkamers vragen om rol gordijnen of jaloezieën, verkrijgbaar in diverse materialen, zoals hout of aluminium. Of ga voor shutters, zoals deze Decokay Design shutters, 100% basswood kwaliteit (Decokay van Wees, 1e etage)

thuIskomen In je eIgen hotelkamer

Om bij weg te dromenOok al is op reis gaan nog zo leuk, vaak is in je eigen bed

slapen gewoon genieten! Helemaal als je inspiratie voor de

inrichting van je eigen slaapkamer hebt opgedaan in die verre

hotelkamers. Creëer die sfeer lekker thuis!

SLAApkAMerS trends

14 | Villa ArenA Inspiratiekrant

TipToe aan een nieuw matras?“We nemen graag de tijd voor een uitge-breid slaapadvies. Kom het liefst in de ochtend langs en test het slaapsysteem zowel in rug- als in zijligging uit. Draai van de ene houding in de andere, precies zoals je dat thuis zou doen. En probeer maximaal vijf matrassen uit.”

Fleuri-Anne Brondy (Goossens Slapen, 2e etage)

Page 15: Villa ArenA inspiratiekrant 2013

Design mag gezien worden in de slaapkamer. Deze Auping Milano boxspring valt op door het extra hoge, gecapitonneerde hoofdbord. (Auping Plaza, begane grond)

Zo’n mooie hotelkamerlook begint natuurlijk met een opge-ruimde slaapkamer. Zorg voor voldoende bergruimte met een riante linnenkast, bijpassend bij het ledikant. Kleine spullen berg je op in een nachtkastje, commode of een ‘terug-van-weg-geweest’ kaptafel. (Totaalbed, 1e etage)

Haal buiten naar binnen met natuurlijke materialen en kleuren. Vergeet de styling niet, want daarmee creëer je een hippe sfeer die past in de nieuwste slaapkamertrends. (Sanders Meubelstad, begane grond)

SLAApkAMerS trends

Villa ArenA Inspiratiekrant | 15

kom uitproberen welk bed bij jou past

Page 16: Villa ArenA inspiratiekrant 2013

Was de badkamer vroeger alleen een ruimte waar je even snel een douche nam, tegenwoordig brengen we steeds meer tijd door in onze ‘nat-te ruimte’. Niet alleen om ons te wassen, maar vooral ook om te ontspannen. Wellness is een woord dat je vaak hoort in badkamerland. Je goed voelen, relaxen en als herboren de badka-mer weer verlaten. En de moderne badkamer is van alle gemakken voorzien.

douchen als belevenIsDe regendouche, de aparte handdouche, een riante inloopdouche waar je met zijn tweetjes in kunt staan en een constante temperatuur dankzij de thermo-statische douchekraan; ook onder de douche kun je prima relaxen. En natuurlijk kies je voor een mooie douchegoot in plaats van de aloude doucheput; stijl-vol en praktisch! Toch liever een bad? De moderne ligbaden bieden je alle comfort en zien er prachtig uit; ronde, organische vormen zien we veel. En ook

in een kleine badkamer kun je vaak een bad kwijt; de badkameradviseurs in Villa ArenA laten je graag de mogelijkheden bij jou thuis zien!

XXl, mozaïek of multIformaatMultiformaat tegels zijn naast XXL tegels (vaak in combinatie met mozaïek) de tegeltrend voor 2013. Dus tegels van verschillende formaten door elkaar mixen, met een bijzonder speels resultaat! Niet weg te denken zijn tegels die zich anders voordoen dan ze zijn: tegels met houtmotief, tegels met metallic- of parelmoerglans.

naturel of basIcQua kleur kan er eigenlijk van alles in de badka-mer; van heel natuurlijk tot diepzwart. Zelfs het sanitair krijgt weer een kleur! Kies bijvoorbeeld zwart sanitair; very chique… Mooi in een basic badkamer, gecombineerd met materialen als rvs, beton en aluminium.

TipGezond douchen“Extra ontspannen onder de douche? De Sunshower Deluxe Health kan in de douche worden ingebouwd. De infraroodlampen dringen diep in de huid door. Dit geeft een aangenaam gevoel, stimuleert de bloeds-omloop, heeft een helende werking op spie-ren en gewrichten en werkt pijnverlichtend.”

Tjeerd Pietersma (Brugman keukens en badkamers, 2e etage)

badkamers anno 2013

Wellness in eigen huis De badkamer als ontspanningsruimte; we hebben behoef-

te aan wellness thuis. Heerlijk douchen of badderen en je

voelt je herboren!

BADkAMerS trends

16 | Villa ArenA Inspiratiekrant

Niet meer weg te denken: de inloopdouche. Bij een inloopdouche zijn de glaspanelen direct op de badkamervloer geplaatst. Een lage douche-bak of een smalle roestvrijstalen goot maken het geheel af. Vaak wordt helder glas gecombineerd met een vlakke vloer. (Sani-Dump, 1e etage)

Je badkamer maak je af met mooie kranen voor douche, bad of wastafel. Hoge uitloop, watervalkranen, sensorbediening, klassiek of hypermodern; voor iedere stijl is er een bijpas-sende kraan. (Brugman keukens en badkamers, 2e etage)

Page 17: Villa ArenA inspiratiekrant 2013

BADkAMerS trends

Villa ArenA Inspiratiekrant | 17

Marmer maakt dit jaar een comeback. Ook in de moderne badkamer kan dit eeuwenoude materiaal een mooi accent zijn, in combinatie met moderne armaturen. Maak je badkamer persoonlijk met accessoires in natuurlijke mate-rialen, zoals schelp of steen, of zet een bijzondere fauteuil neer. (Sani-Dump, 1e etage)

Grote tegels zijn de trend! Tegels van 60 x 60 of zelfs nog groter; je krijgt er een ruimtelijk effect mee, zelfs in een kleine ruimte. Tip: mooi om te combineren met mozaïek! (Brugman keukens en badkamers, 2e etage)

Dubbele wastafels met grote lades eronder geven je genoeg opbergruimte om alle benodigd-heden uit het zicht op te bergen. Hier badmeubel You van Thebalux. (Sani-Dump, 1e etage)

Page 18: Villa ArenA inspiratiekrant 2013

18 | Villa ArenA Inspiratiekrant

verbIndende elementen

Mijn favorietOndernemers met een passie, die zich

graag voor je inzetten; het blijft altijd

boeien! Wij presenteren op deze pagina’s

enkele ondernemers die graag hun

favoriete product laten zien.

Het zijn de vreemde eenden in de bijt, de luizen in de pels, maar ook de kersen op de taart! Want een interieur blijft gewoon een interieur, als je er niet iets bijzonders aan toevoegt. En dat hebben de ondernemers bij Villa ArenA gelukkig goed begrepen. Daarom vind je er naast banken, tafels en stoelen bijvoorbeeld ook kunst, domotica of Dutch Design.

kunst voor Iedereen!Wist je dat er maar liefst twee kunstgaleries gevestigd zijn in Villa ArenA? De meeste mensen verwachten het niet, maar je kunt in de Woonmall ook gewoon terecht voor je (eerste) kunstaankoop. Een terechte aanvulling tussen alle meubelzaken; met kunst maak je je interieur immers hele-maal af! Kunst voegt echt jouw persoonlijke smaak toe aan je huis. Of wil je design klassiekers in huis halen? Ook die kun je vinden in Villa ArenA!

toegevoegde waardeOok zijn er vele ondernemers in Villa ArenA gevestigd waar je terecht kunt voor nog meer ‘toegevoegde waarde’. Wat dacht je bijvoorbeeld van de winkels voor woningstoffering; van gordijnen tot vloerbedekking, van raam-bekleding tot behang of verf. Het zijn echt de verbindende elementen in huis. Of zet die stap naar de tegenwoordige tijd en maak het jezelf gemakkelijk met domotica, een nieuw fenomeen bij woninginrichting. We laten enkele ondernemers aan het woord; zij vertellen je graag over hun passie en showen hier hun favoriete product of laten symbolisch zien waar hun zaak voor staat.

Marco de Gier HomeMotion House. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

“Met je smartphone of iPad op afstand zonweringen en gor-dijnen bedienen, dat spreekt veel bezoekers aan. Waar je ook bent, je kunt controleren of deuren zijn afgesloten en lichten aan- of uitstaan. In het HomeMotion House kun je echt zien wat de voordelen zijn van domoticasystemen en hoe makkelijk de bediening is, gewoon door het verslepen van icoontjes op een beeldscherm. Het maakt je bewust van hun eigen leef- en woonpatronen en geeft je een gevoel van veiligheid.”

Mare BohlanderART District. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

“ART District heeft de grootste verzameling affordable art van Noord-Holland. Al heb je nog zo’n mooi ingericht huis, het is kunst die je huis een ziel geeft. Het mag opvallen, het mag knallen! Kijk maar naar dit doek van de Braziliaanse kunste-naar Smael, getiteld Carnaval is III. We hebben werk van 70 kunstenaars uit de hele wereld, van Nederland tot Argentinië. Allemaal originelen, geen reproducties of zeef-drukken. Je kunt kopen of huren, je kunt het werk zelfs vrij blijvend thuis proberen. Wanneer kom jij voor je eerste kunstaankoop?”

De verbindende elementen in je huis:

van stoffering tot domotica tot kunst

VILLA ArenA persoonlijk

Page 19: Villa ArenA inspiratiekrant 2013

Villa ArenA Inspiratiekrant | 19

Peter Koorndijk Woninginrichting-Aanhuis. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

“Soms wil je gewoon iets aan-raken. In onze pilot store kun je vloeren en gordijnen voelen, wan-den en inbouwkasten in het echt zien en alles goed bekijken. Zoals deze houten vloeren; Nederlands fabricaat en een kwaliteitspro-duct. Kijk maar naar de opbouw van de plank. Heb je iets van je

gading gezien op internet of in de winkel? Geef ons maar de sleu-tel en ander-halve week later heb je een compleet ingericht huis. En: de planning en de garantie vallen onder één dak.”

ellen GonggrypArtFusion. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

“Een interieur is niet compleet zonder kunst! Wij presenteren hier in onze galerie in Villa ArenA diverse vormen van kunst; om te huren of te kopen.

ArtFusion is geen traditionele galerie, maar een ruimte waar

bijzondere ontmoetingen plaats-vinden. Want dat is het unieke van kunst: kunst leidt tot ont-moeting, emotie en persoonlijke verhalen. Dit beeld Brammetje Junior is gemaakt van Serpentijn,

één van de hardste steensoorten. Desondanks komt het kunstwerk van Engelien Dam heel zacht over. Een bijzonder werk!”

ruud van Mourik Van den Heuvel Verlichting

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

“Deze lamp van Harco Loor is één van mijn

favoriete lampen. Het is een Nederlandse ontwer-

per, die nog steeds zijn eigen productie doet. Zo maakt hij

hele moderne lampen als deze, maar ook met kristal. Een mooi

product, dat met liefde en zorg in elkaar gezet is. En niet zo’n lamp die je overal ziet. We doen name-lijk onze eigen inkoop en kiezen

met zorg de armaturen uit voor onze winkel. We hebben veel Spaanse ontwerpers in de collectie; die maken prachtige dingen. Kom eens een kijkje nemen in de winkel!”

Willem HoefakkerPiet Klerkx. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

“Begin dit jaar opende deze vestiging van Piet Klerkx in Villa ArenA; een nieuw, fris concept waar inspiratie centraal staat. We proberen echt een wooninspirator te zijn. Neem deze kruk met koei-enhuid bijvoorbeeld; eigenlijk een item dat je niet snel zult verwach-ten bij Piet Klerkx. Maar we heb-

ben hem wel! We hebben echt een hele grote, brede collectie,

ook met veel Nederland-se merken, zoals Label of

Linteloo. Mijn meubelbloed gaat harder stromen als

ik deze zaak binnenloop!”

VILLA ArenA persoonlijk

Page 20: Villa ArenA inspiratiekrant 2013

TipÜberhip: wecken“Heb jij het al geprobeerd? Wecken (of inmaken) is het vacuüm conserveren van levensmiddelen, om ze langer houdbaar te maken, zoals groenten in zuur of jam maken van vruchten. En het is überhip om zelf te wecken. Nog nooit geprobeerd? Cook&Co helpt je op weg met een heerlijk recept.”

Kersen op rozemarijnsiroopo Ontpit 3 kg kersen. Doe de kersen in

2 schone weckpotten (verkrijgbaar bij Cook&Co).

o Breng in een pan 1 l water aan de kook met 1,5 kg suiker en 5-6 takjes rozema-rijn. Kook de suikersiroop zachtjes tot de suiker is opgelost.

o Schenk de warme rozemarijnsiroop over de kersen. Sluit de weckpotten en laat ze afkoelen.

Bereiding ± 30 minuten, plus afkoelen.Andrea van der Linden (Cook&Co, begane grond)

keukenS trends

20 | Villa ArenA Inspiratiekrant

De open leefkeuken, waar handig gebruik wordt gemaakt van de ruimte die er is, is zeer populair. Alle apparatuur opgeborgen in een apparaten-muur, een kook- of spoeleiland met daaronder veel opbergruimte, ingebouwde led verlichting of een in het werkblad geïntegreerde afzuigkap.

kleur of naturelQua kleur mag eigenlijk alles in de keuken! Stijlvol hoogglans witte keukenkasten met zwarte appara-ten, of houd het naturel door de fronten of het werk-blad in een mooie houtsoort te kiezen en combineer dit met een strak materiaal, zoals glas of hoogglans. Achterwanden krijgen ook steeds meer aandacht. Koos je vroeger vaak voor tegels, tegenwoordig zie je zelfs rvs of (gekleurd) glas als achterwand. Je keuken krijgt zo een heel andere uitstraling.

kastjes of kastenwandWe zagen een hele tijd dat keukens niet meer werden voorzien van bovenkastjes; alleen on-

derkasten was de norm. Nu komen de (smallere) bovenkasten weer terug in het beeld. Ook trendy is de kastenwand: een grote wand met appara-tuur en kastruimte, waar je al je keukengerei in op kunt bergen. Tip: integreer meteen je verlich-ting in bovenkastjes, zo heb je voldoende licht op je werkblad.

slImme apparatenWe houden van lekker én gezond eten; dus stoomovens, sapcentrifuges en extra grote for-nuizen verdienen een plek in de moderne keuken. De retro fornuizen oftewel cookers zijn ideaal voor slow cooking; in de warmhoudoven houd je die groenteschotel op temperatuur, terwijl je daarnaast nog even een stuk vlees braadt en je een oosters gerecht op de wokbrander laat prut-telen. Integreer je je kookplaat op je werkblad? Denk dan eens aan een in het keukenblad geïnte-greerde afzuiging; deze zakt in het werkblad weg als je hem niet gebruikt. Superstrak!

Dit exemplaar combineert wat veel mensen zoeken in een keuken: greeploos design, een hoogglans afwerking, een wand met apparaten op ooghoogte en een apart kook- en spoeleiland. De manier om je woonkamer bij je keuken te betrek-ken. (Superkeukens, 1e etage)

grens tussen woonkamer en keuken vervaagt

een echte leefkeuken De keuken is een echte leefruimte geworden; hier gebeurt

het! We koken er, we eten er, we praten er, we luisteren er

naar muziek of zoeken een recept op de iPad.

Page 21: Villa ArenA inspiratiekrant 2013

keukenS trends

Villa ArenA Inspiratiekrant | 21

Na de revival van de dikke werkbladen zijn nu de dunne werkbladen weer aan een come-back bezig. En hoe dunner hoe beter! Dankzij de moderne materialen voor keukenbladen is het mogelijk om hele dunne bladen te produceren. (Barletti, 3e etage)

Wil je in de keuken een warme, natuurlijke uit-straling? Deze eikengekleurde fronten met ruwe zaagslag combineren goed met de uitgesproken strak witte afzuigunit. De modere finishing touch komt van het donkere werkblad en de rvs grepen. (Keuken Kampioen, 3e etage)

Kies eens voor kleur! Keukenkasten mogen namelijk weer gezien worden. Stoer hout wordt in deze keuken gecombineerd met een lava grijs gelakt front. En ook het werkblad, gemaakt van Ceramistone, is uitgevoerd in een fraaie grijstint. (Tulp Keukens, 2e etage)

Apparaten op ooghoogte in de wand; overzichtelijk en makkelijk

Page 22: Villa ArenA inspiratiekrant 2013

keukenS trends

22 | Villa ArenA Inspiratiekrant

Lekker en gezond koken gaat beter in een fraaie keuken

Greeploos gemak, tijdloze keuken. Greeploos was nog nooit zo betaalbaar! (Bruynzeel Keukens, 2e etage)

Trend van dit moment: een combinatie van verschillende materialen. Deze indrukwekkende eilandopstelling, schijnbaar zwevend, is afgewerkt in een combinatie van matlak wit en eiken platina gezaagd. (Brugman keukens en badkamers, 2e etage)

Onthaasten met een lekkere kop thee… Dit Poekie servies inspireert je vast tot het houden van een Hollandse versie van de Japanse theeceremonie; verkrijgbaar vanaf € 5,95. (Douwe Egberts, 1e etage)

Page 23: Villa ArenA inspiratiekrant 2013

flInke trek gekregen?

Smullen maar!Natuurlijk wordt ook aan de inwendige

mens gedacht in Villa ArenA. Tijdens je

dagje winkelen flinke trek gekregen?

De horecagelegenheden verwelkomen

je met open armen!

VILLA ArenA food

Villa ArenA Inspiratiekrant | 23

australian Het is moei-lijk kiezen, bij Australian: wordt het organic ijs, gaan we voor de chocolade of wordt het een heerlijke kof-fie? Of nemen we gewoon alle drie? Australian staat voor een onvergetelijke ervaring: de kick van nieuw en anders, het spel van aandacht en verleiding. Alles fairtrade en zonder smaak-, kleur- en geurstoffen. Kom proeven! (Australian, begane grond)

Ballini Caffè e Panini Bij Ballini kun je terecht voor een koude of warme Pani-ni, een rijke maaltijdsalade of een lekker gebakje: enerverende smaken in een gezellige ambiance. Service staat centraal bij Ballini Caffè e Panini, gerund door broers Tawros en Taron Aslanjan. ‘Een broodje mozzarella is overal het-zelfde, de gast komt uiteindelijk terug voor de service. Bij ons wordt iedereen met een lach ontvangen en vriendelijk behandeld.’ (Ballini, begane grond)

Grand Café 3&20 Op de totaal vernieuwde kaart prijken heerlijke gerechten, bereid met verse ingrediënten. Kruidige tomatensaus, verse basilicum, romige pasta’s en pittige kaasjes. (Grand Café 3&20, begane grond)

Grand Cafe rox Vers belegde broodjes,

heerlijke gevulde salades, warme maaltijden en nog

veel meer; je kunt ervan genieten bij Grand Café

Rox. Vanaf hun terras heb je een mooi uitzicht op

de winkels.  Binnenkort wordt er een nieuwe

menukaart gepresenteerd, geïnspireerd door topkok Ramon Beuk. Grand Café

Rox heet je van harte welkom! (Grand Café Rox,

2e etage)

Bakerstreet speelt goed in op de behoefte van de gast aan een gezond en verantwoord ontbijt of lunch. Het assortiment bestaat uit vers afge-bakken en ter plekke belegde broodjes, panini’s, warme snacks, verse sappen en smoothies, maaltijdsalades en lekkernijen voor bij een kop heerlijke bonenkoffie. (Bakerstreet, 2e etage)

Page 24: Villa ArenA inspiratiekrant 2013

colofon Villa ArenA Inspiratiekrant is een uitgave van Villa ArenA in samenwerking met Vastgoed Totaalbeheer, De Flinessstraat 2, 1099 CB Amsterdam. Copyright © 2013 Vastgoed Totaalbeheer. Niets uit deze uitgave mag geheel of gedeeltelijk worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar worden gemaakt op welke wijze dan ook, zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. Deze uitgave is met zorg samengesteld; de uitgever sluit iedere aansprakelijkheid voor schade als gevolg van druk-of zetfouten uit. De redactie is niet aansprakelijk voor gegevens die door derden worden verstrekt. Aan deze editie werkten mee: Marianne Bloemink, Nathalie Colom Y Vicens, Kirsten van Kleeff, Marlijn van der Lans, Sandra de Leeuw, Carla de Vries, Vincent de Vries, Ron Waalboer, Aleksander Willemse. Met bijzonder veel dank aan alle winkeliers van Woonmall Villa ArenA. Verspreiding: Axender. Druk: Rodi Media. Oplage: 462.000 stuks. Verspreidingsgebied: groot Amsterdam (inclusief ’t Gooi en delen van Utrecht).

vIlla arena Is 7 dagen per week geopendMaandag: 13:00 tot 17:30 uurDinsdag: 10:00 tot 17:30 uurWoensdag: 10:00 tot 17:30 uurDonderdag: 10:00 tot 21:00 uurVrijdag: 10:00 tot 17:30 uurZaterdag: 10:00 tot 17:30 uurZondag: 11:00 tot 17:00 uur1e paasdag, 1e pinksterdag, koningsdag,1e kerstdag en nieuwjaarsdag zijn we gesloten.

elke dag open!

De winkels in Villa ArenA:RouteWoonmall Villa ArenA is zowel met de auto als met het openbaar vervoer uitstekend bereikbaar.

met het openbaar vervoer: Met de trein of de metro (o.a. lijn 54 richting Gein) stap je uit bij Station Bijlmer ArenA (Hoogoordplein 1). Als je de hoofdin-gang van dit station uitloopt, sla je linksaf en loop je binnen 10 minuten in een rechte lijn naar de hoofd-ingang van Woonmall Villa ArenA. Kijk voor een gedetailleerde reisplanning op www.9292.nl.

met de auto: Vanaf de A2 of A9 neem je de afslag (1) “Amsterdam-Zuidoost / Ouderkerk a/d Amstel / Trans-ferium”. Je volgt de borden P2-P13, daarna volg je P4 of P5 naar één van onze parkeerdekken of parkeer-kelder. Parkeergelegenheid is ruimschoots aanwezig. Bij grote drukte kan er ook in P10 geparkeerd wor-den. Vanaf daar is het ongeveer 5 minuten lopen naar Woonmall Villa ArenA. Navigatieadres: De Entree 1, 1101 BH Amsterdam Zuid-Oost

wIfI In Woonmall Villa ArenA kun je gratis gebruikmaken van WiFi. Omdat steeds meer mensen internetdiensten op hun smartphone, tablet of laptop hebben geïnstalleerd, bieden we deze gratis service. Zo is het nóg aangenamer verblijven in Villa ArenA.

vIlla arena serveertOp weg naar een concert of wedstrijd in Amsterdam ArenA? Kom van tevoren eten in Villa ArenA!• Diverse overdekte horecagelegenheden;• Rustig en comfortabel in de stemming komen.

Ook voor kids!Je kunt gerust je kinderen meenemen naar Villa ArenA. Terwijl jij lekker woonshopt, kunnen zij onbezorgd spelen bij het kinder-speelplein van Villa ArenA. Elke zaterdag en (koop)zondag kun je tussen 11.00 uur en 17.00 uur hier je kind onder begeleiding laten spelen. Elke maand is er een nieuw thema vol vermaak! (Kinderspeelplein, begane grond)

van den heuvelv e r l i c h t i n g . n l

I

LEDERLANDzitmeubelen

WONEN

Villa ArenA volgen?Op onze website www.villaarena.nl kun je alle informatie over Woonmall Villa ArenA vinden.

Like ons op www.facebook.com/VillaArenaWoonmall en je blijft volledig op de hoogte van al het nieuws op het gebied van design en trends, aanbiedingen en acties.Volg ons op https://twitter.com/Villa_Arena en blijf up-to-date over wat er in de wereld speelt op het gebied van design, trends en inrichting. Daarnaast krijg je als eerste alle acties en aanbiedingen.Voor de nieuwste trends op design en interieur: check onze pins op http://pinterest.com/villaarenaWe zijn ook aanwezig op Google+ als je ons een +1 wilt geven.