· Web viewDemografisch:De leeftijd zit tussen de 25 en 50 de doelgroep leeft vaak in...

Click here to load reader

 • date post

  21-May-2018
 • Category

  Documents

 • view

  215
 • download

  2

Embed Size (px)

Transcript of · Web viewDemografisch:De leeftijd zit tussen de 25 en 50 de doelgroep leeft vaak in...

Hoofdstuk 1: Introductie onderwerp

A. Bakkerij de Vuyst is een bakkerij in Rosmalen, waarvan Jan en Kathleen sinds 1990 eigenaar zijn. Het bedrijf telt 12 personeelsleden. De Vuyst haalt hun succes door drie krachtlijnen:

Een sterk winkelconcept.

Zeer klantgericht service bieden.

Ambachtelijk vakmanschap.

Het assortiment van de Vuyst is heel ruim, het bestaat uit 30 soorten brood, 80 soorten banket, 50 soorten broodjes en koffiekoeken, 20 soorten chocoladeartikelen en roomijs. Alles wordt ook ambachtelijk gemaakt. Ook kan je er een snelle hap halen, maar ook voor feestjes hebben ze verschillende zelfbereide aperitiefhapjes. Maar hun meest succesvolle product is toch wel de mattentaart, dit staat ook groot voor op de voorgevel.

De grootste concurrent, volgens de klanten, is de supermarkt. En de winkel is geopend van 5:30 tot 19:30, behalve op zondag, dan van 5:30 tot 18:00.

Ook zijn er verschillende trends in de brood- en banketbranche, zoals:

Gezond en veilig voedsel wordt steeds belangrijker voor de consument.

De vraag naar luxe en gemaksproducten groeit (verpakt, voorgebakken)

De consument bezoekt steeds minder vaak een vers speciaalzaak.

De buitenhuisconsumptie neemt steeds meer toe, denk aan ontbijten en lunchen buitenshuis.

Het aantal bakkerijen is echter sinds 2011 wel afgenomen. In 2011 telden Nederland namelijk nog 4.231 bakkerijen, terwijl dat in 2013 er nog maar 4.084.

De omzet, de volume van alle vers speciaalzaken is de afgelopen jaren ook gedaald, terwijl de prijs juist is gestegen.

(rabobank, 2015)

B. Demografisch:De leeftijd zit tussen de 25 en 50 de doelgroep leeft vaak in eengezinssituatie. Binnen de doelgroep is er geen onderscheid tussen mannen en vrouwen.Geografisch: De doelgroep van Bakkerij de Vuyst komt uit Rosmalen en omstreken, dit komt door de marketing die erg gericht op de lokale bevolking. Economisch:heeft vaak een gemiddeld inkomen en hebben een stabiele baan. Dit zorgt voor een gemiddeld inkomen. Sociaal-cultureel:De doelgroep heeft een zeer Nederlandse cultuur, dit komt door dat brood eten een erg Nederlandse gewoonte is.

Psychografisch De doelgroep vind sfeer, service, prijs en kwaliteit erg belangrijk.Koopmotieven:De rede waarom de doelgroep juist bij Bakkerij de Vuyst hun producten. koopt is de zeer klantgerichte service en het vakmanschap dat zij bieden. Ook de persoonlijkheid van de winkelspeelt hier bij een grote rol.

C.

Interview met Hanneke Griffioen van Hannes speelgoed & cadeaus

Hannes speelgoed & cadeaus is, zoals de naam al zegt, een winkel waar je tergecht kan voor allemaal leuk speelgoed en grappige cadeaus voor oud en jong. De winkel is opgericht in 2009 en sinds n jaar hebben ze ook een webwinkel. De winkel is gevestigd in Spijkenisse

Van waar de keuze om een webshop naast de gewone winkel te toen?De keuze hier voor was simpel, om mee te gaan op de moderne markt is het gewoon een must. Ook kwam er steeds meer vraag naar van de klanten, vooral van mensen die niet in Spijkenisse zelf wonen en even in de winkel waren.

Hoe is het maken van de webshop verlopen? Het bouwen van de webshop is voor het grootste deel zelf gedaan door Hanneke en haar man. Hier bij hebben ze gebruik gemaakt van een software pakket, ook hebben ze hulp ingezet van een professional.

Wat zijn de bezorgingskosten en tijden?Het bezorgen van een pakketje wordt binnen Spijkenisse gratis gedaan. Andere bezorgingen worden bezocht door post NL, hier bij hebben ze de regeling dat als er voor 3uur is besteld wordt het pakje nog de zelfde dag aangeleverd bij post NL.Dit betekent vaak dat het de volgende dag wordt bezorgt, dit varieert wel zoals bij drukken tijden zoals rond de kerst en Sinterklaas. Bij een pakket van boven de 50 is de bezorging gratis, met andere woorden wordt de kosten betaald door Hannes speelgoed & cadeaus, pakketten onder 50 is de verzendkosten 4,95 (dit geld alleen voor bezorging binnen Nederland). Het product kan ook worden ingepakt bij bestelling, hier zitten geen extra kosten bij verbonden, op het pakket zit altijd een stikker met het Logo van Hannes speelgoed & cadeaus. Als er tijd voor is schrijft Hanne vaak ook nog een klein bedank briefje en doet dit bij het pakketje.

Hoe gaat het tewerk als een product defect is of het niet in de smaak valt? Als een product kapot wordt bezorgt wordt het product geheel terug genomen, de verzendkosten worden vergoed en natuurlijk krijgt de klant zijn geld terug. Dit is tot nu toe maar 1 keer gebeurd. Als een product niet in de smaakt valt moet de klant zelf de verzendkosten betalen.

Heeft de webshop een groot effect gehad op de verkoop? De webshop zeker effect gehad op de verkoop, het bereik is zeer vergroot. Ze krijgen nu bestellingen uit heel het land en zelfs een paar bestellingen uit het buitenland. Ook komen mensen nu veel doelbewuster naar de winkel toe, zijn nu meer voorbereid. Er is nu zelf een mogelijkheid voor een digitale cadeaubon, deze is ontstaan door de grote vraag. En

Zijn er ook na delen bij het hebben van de webshop? Er zijn zeker nadelen bij de webshop, een hier van is zeker de prijzen van andere aanbieders. Winkels die allen een webshop hebben kunnen producten vaak veel goedkoper aanbieden, dit komt omdat zij minder lasten hebben (hier onder vallen bijvoorbeeld de kosten van het winkelpand). Wat ook een tegenslag is is dat veel bedrijven in de branche gaan failliet, daarom zetten deze bedrijven te koop voor zeer lage bedragen waar mee niet te concurreren valt.

Hoe vaak wordt de webshop aangepast? De webshop wordt bijna degelijks aangepast. Dit heeft vooral te maken met het up-to-date houden van het assortiment. Ook gaat de webshop mee met de feestdagen, zo als nu met de sinterklaastijd de mogelijkheid is om een verlanglijstje te maken.

Zijn jullie actief op social-media, zo niet wat is hier de rede voor?Hannes speelgoed & cadeaus is niet zeer actief op het gebied van social-media. Ze hebben wel een facebook account en hier wordt regelmatig op gepost, maar ze zijn niet aanwezig op andere media. Dit komt vooral omdat zij hier de focus niet zo op hebben liggen en de kennis over het gebruik van socia-media niet heel breed is. Ze willen wel wat meer op dit gebied gaan doen.

Hoofdstuk 2: Corporate website

A. De website krijgt een visuele structuur. Deze keuze is gemaakt omdat er zo veel beeldmateriaal in de site verwerkt kan worden, zo kunnen er dus ook veel afbeeldingen van het assortiment in gezet worden. Als thema kan het beste gebruik gemaakt worden van een magazinethema. Dit omdat je zo ook veel verschillende dingen in de startpagina kan laten zien.

Inhoud:

De belangrijkste dingen die op de site komen te staan zijn:

vernieuwingen van het assortiment, hier kan je zien wat er allemaal nieuw is, en weg is gegaan uit het assortiment.

Het bekijken van het assortiment zelf, zodat de klanten weten wat ze in de winkel zoal kunnen halen.

Online bestellingen plaatsen.

Ook komen er andere (minder belangrijke) zaken aan bod, zoals:

De contactpagina: hier vind je de informatie over de bakkerij, zoals het adres, telefoonnummer ect.

over ons: hier kan je informatie vinden over de bakkerij zelf, wat hun doel is en wie nou precies de eigenaren zijn.

Tone of voice:

De website richt zich op mensen in een gezinssituatie, dit zijn vaak de ouders van een gezin. dus je zal ook goed Nederlands moeten praten, en je tone of voice echt aan moeten passen aan die leeftijdsgroep. De site moet een ambachtelijke sfeer krijgen, zo wordt er veel gebruik gemaakt van bruine kleuren en dergelijke. Zo komt er echt een ambachtelijke bakkers sfeer naar voren bij het openen van de website. Er zullen veel illustraties komen van het gehele assortiment, dit zodat de mensen spontaan zin krijgen in een vers broodje zodra ze de website openen.

Sitemap:

Hoofdstuk 3: Webshop bouwen

A. De 3 producten die wij gaan verkopen in onze webshop zijn:

Slagroomtaart, dit is een taart die grotendeels slagroom bevat, deze is vaak opgemaakt met veel fruit en soms wat decoraties van chocolade.

Mattentaart, dit is een taartje dat gemaakt is van bladerdeeg aan de boven en onderkant. Aan de binnenkant is een mengsel van mat (bereid met volle melk en karnemelk), eieren en amandelen.

Wit tijgerbrood, tijgerbrood is brood met die karakteristieke boven korst die op een tijgerhuid lijkt, dit komt omdat er een pap van rijstebloem op gegoten wordt voor het bakken, hierdoor scheurt de korst en wordt hij lekker krokant.

Slagroomtaart: een cross-selling mogelijkheid is een mes om taart mee te snijden. Een upselling mogelijkheid is een grotere taart, voor meerdere personen.

Mattentaart: een cross-selling mogelijkheid is servetjes, voor bij het eten. Een upselling mogelijkheid is een pakket met verschillende koffiekoeken en banket.

Wit tijgerbrood: een cross-selling mogelijkheid is een pakje ambachtelijke boter. Een upselling mogelijkheid is een exclusief wit brood.

B.

C. Een strategie om mensen regelmatig naar de webshop te lokken is een actie die wekelijks veranderd. Hierdoor komen ze vaker op onze website, om te bekijken wat de actie is en wellicht deze op de site te bestellen, of een bezoekje te brengen aan onze winkel. Hiermee wordt waarschijnlijk de conversie verhoogd.

D. Verschillende mate van service en voorwaarde die wij aanbieden zijn:

1. De levering en bezorging van de producten zullen 1 dag zijn, hierdoor zijn de producten die aangeboden worden ook altijd vers, ze worden elke dag vers bereid.

2. De betaalmogelijkheden die op de webshop aanwezig zijn, zijn iDeal, PayPal, met creditcard en achteraf betalen in d