Vest gunningopdedaafgeluk schoolgids 1415

28
schoolgids 2014-2015

description

Schoolgids Vestiging Gunning op de Daaf Geluk. Editie 2014-2015

Transcript of Vest gunningopdedaafgeluk schoolgids 1415

Page 1: Vest gunningopdedaafgeluk schoolgids 1415

schoolgids 2014-2015

Page 2: Vest gunningopdedaafgeluk schoolgids 1415

2

Page 3: Vest gunningopdedaafgeluk schoolgids 1415

3

456789

10

11131313141516171820212123242424

25

27

Inhouds pagina

VoorwoordDe Vestiging Gunning op de Daaf GelukOver Open Dag, voorlichting en aanmeldingAanmeldingDe schoolvakken/lessentabellen 2014-2015Zo werken we op de Vestiging Gunning op de Daaf GelukSchematisch overzicht van de opbouw van Vestiging Gunning op de Daaf Geluk Begeleiding op maatVeiligheid in en om de schoolLekker gezond!Contacten met oudersOntwikkelingsperspectiefplan (OPP)MedezeggenschapJij en de Vestiging Gunning op de Daaf GelukJij telt mee!Schoolverzuim en extra schoolverlofVertrouwenspersoon en klachtencommissieExamenresultatenSchooljaar, lesrooster en vakantiesKosten schooljaar 2014-2015BestuurHeeft u nog vragen?Schoolleiding Vestiging Gunning op de Daaf GelukPersoneelslijst 2014-2015 Daaf Gelukschool en Vestiging Gunning op de Daaf GelukBelangrijke adressen en telefoonnummers

Page 4: Vest gunningopdedaafgeluk schoolgids 1415

4

Het spreekt voor zich dat de school het belangrijk vindt dat de leerlingen ‘goed in hun vel zitten’. Alleen dan hebben zij de ruimte en de tijd om voldoende aandacht te besteden aan het school-werk. Daarbij komt goed onderwijs alleen tot stand wanneer leerlingen, ouders/verzorgers en medewerkers zich gezamenlijk verantwoordelijk voelen. Een goed contact tussen school en leer-lingen en tussen school en ouders/verzorgers is daarom van groot belang.

U leest en hoort de laatste tijd vast veel over ‘pas-send onderwijs’. Er geldt immers per 1 augustus 2014 een zorgplicht voor alle scholen. Goed om te weten is dat wij al jaren onderwijs geven volgens de visie van passend onderwijs.

Met deze schoolgids willen wij u een goed beeld van de Vestiging Gunning op de Daaf Geluk ge-ven. Heeft u na het lezen nog vragen of sugges-ties, laat het ons dan gerust weten!

Wij wensen iedereen een goed schooljaar toe.

Dhr. E. Raateland, Directeur

Voorwoord

Beste ouders/verzorgers en leerlingen,

De Vestiging Gunning op de Daaf Geluk is een dislocatie van de Prof. Dr. Gunningschool, de school voor voortgezet speciaal onderwijs (vso) in de regio Haarlem. Ons team op de Vestiging Gunning op de Daaf Geluk is gespecialiseerd in lesgeven aan leerlingen met een stoornis in het autistisch spectrum. Wij bieden de kaderberoeps- gerichte leerweg, de theoretische leerweg (mavo) en de havo-opleiding. Op de Vestiging Gunning op de Daaf Geluk verzorgen we diplomagericht onderwijs. Daar-om maken we voor elke leerling een ontwik-kelingsperspectief. Meer informatie over welk type leerlingen wij goed kunnen bedienen vindt u in ons ondersteuningsplan op www.gunning-school-vso.nl. Om toegelaten te worden op onze school is een toelaatbaarheidsverklaring nodig.

Kenmerkend voor het speciaal onderwijs is dat we uitgaan van de mogelijkheden van de indivi-duele leerling. Op de Vestiging Gunning op de Daaf Geluk krijgen de leerlingen dan ook ‘onder-wijs op maat’ en geven we veel aandacht, begelei-ding en hulp. Bij ons zitten er maximaal 13 – 15 leerlingen in een klas.

Wij trainen onze leerlingen in het zelfstandig uitvoeren van opdrachten, in het plannen van hun werk en in sociale vaardigheden. ‘Structuur bieden’ is voor onze school een kernbegrip. Op de Vestiging Gunning op de Daaf Geluk probe-ren we de situaties die de leerlingen later in de praktijk tegenkomen zoveel als mogelijk na te bootsen.

Page 5: Vest gunningopdedaafgeluk schoolgids 1415

5

De Vestiging Gunning op de Daaf Geluk

Voortgezet speciaal onderwijs voor vmbo en havo

De Vestiging Gunning op de Daaf Geluk is een openbare school voor voortgezet speciaal onder-wijs (vso). Vestiging Gunning op de Daaf Geluk verzorgt het voorbereidend middelbaar beroeps onderwijs (vmbo K/T) en het hoger algemeen voortgezet onderwijs (havo). Met havo zijn wij in het schooljaar 2009-2010 gestart. Afgelopen schooljaar was er ons eerste staatexamen met als resultaat: 100 % geslaagden.• De cursusduur voor een vmbo K/T opleiding

is 4 jaar. • De cursusduur van de havo is 5 jaar.

Dit maakt onze school speciaal

Wij zijn gespecialiseerd in het geven van onder-wijs aan leerlingen met een autisme spectrum stoornis van 12 tot 20 jaar met geïnternaliseerde problematiek en die zich (nog) niet goed kunnen ontplooien in het reguliere voortgezet onderwijs.

De school biedt iedere leerling aangepast on-derwijs, waarbij wij in een veilig klimaat de persoonlijke ontwikkeling van iedere leerling nauwkeurig in de gaten houden.

Wat wij bieden:• Structuur en duidelijkheid• Warmte en geborgenheid• Respect en acceptatie van elkaar• Waardering en persoonlijke aandacht• intensieve begeleiding in een kindvriendelijk

klimaat• Hulp waar dat nodig is• Controle en waardering• Veiligheid, warmte en geborgenheid in een

modern en prettig gebouw• Een regulier vakkenpakket

Page 6: Vest gunningopdedaafgeluk schoolgids 1415

6

Over Open Dag, voorlichting en aanmelding

Kom vooral kennismaken op onze Open Avond of Open Dag!

• Open Avond op vrijdag 6 februari 2015 van 19.00–21.00 uur

• Open Dag op zaterdag 7 februari 2015 van 10.00–13.00 uur

Voorlichting

De school verzorgt een informatieavond gericht op aanmelding voor het schooljaar 2015-2016 voor nieuwe ouders/verzorgers.

Deze informatieavond vindt plaats op:• Woensdag 10 december om 19.30 op het

Plesmanplein 8. De ingang is aan de A. Verweylaan 2, 2024 JL Haarlem.

Er is dan ook gelegenheid om te spreken met ouders/verzorgers van leerlingen die al op de Vestiging Gunning op de Daaf Geluk zitten.

Page 7: Vest gunningopdedaafgeluk schoolgids 1415

7

Indicaties voor toelating tot de klassen vmbo-K/T

• Er is sprake van een geïndiceerde stoornis in het autistisch spectrum.

• Er is sprake van een IQ tussen de 90-120, zodat de leerling maximaal kan profiteren van het onderwijsaanbod.

• Er is geen gestapelde problematiek, tenzij deze door middel van medicijnen onder controle is.

• Hij/zij moet een geïnternaliseerde problematiek hebben.

• Hij/zij moet leergericht zijn.

Indicaties voor toelating tot de havo

• Er is sprake van een geïndiceerde stoornis in het autistisch spectrum.

• Uw zoon of dochter heeft minstens een havo-advies op basis van de geldende toelatingsnor-men voor het havo. Deze normen zijn te vinden in het Brugboek dat jaarlijks wordt uitgegeven of op www.brugweb.nl.

• Gezien de problematiek van de kinderen wor-den uitsluitend leerlingen aangenomen met een ruim havo-advies.

• Er is sprake van geïnternaliseerde gedragspro-blematiek.

• Er is geen gestapelde problematiek, tenzij deze door middel van medicijnen onder controle is.

• Hij/zij heeft een leergerichte instelling en is behandelbaar.

• Er is sprake van een duidelijk aanwezig geweten. • Hij/zij heeft geen agressief gedrag.

Aanmelding

Voor aanmelding en plaatsing op de Vestiging Gunning op de Daaf Geluk is een toelaatbaar-heidsverklaring (tlv) nodig van het Samenwer-kingsverband Zuid-Kennemerland of van een ander samenwerkingsverband.

Het ministerie van onderwijs stelt dat na invoe-ring van passend onderwijs op 1 augustus 2014 in het samenwerkingsverband afspraken gemaakt worden over welke leerlingen in het vso geplaatst kunnen worden. Dan geldt dat leerlingen alleen ingeschreven kunnen worden in het vso als ze een toelaatbaarheidverklaring (tlv) hebben van een samenwerkingsverband. Dat kan zijn van het samenwerkingsverband in de regio, maar ook van een ander samenwerkingsverband.

Op de tlv geeft het samenwerkingsverband de bekostigingscategorie aan en wordt aangegeven hoe lang de tlv geldig is. De tlv is landelijk geldig. Dit betekent dat een kind met een geldige tlv na verhuizing niet eerst een nieuwe tlv aan hoeft te vragen, maar direct naar een andere school voor vso kan.

Als de indicatie afloopt en de school voor spe-ciaal onderwijs van mening is dat voortgezet verblijf op die school wenselijk is, dan vraagt de vso school bij het samenwerkingsverband dat de tlv heeft afgegeven, een nieuwe tlv aan. Het samenwerkingsverband beslist vervolgens of zij een nieuwe tlv afgeeft of doet een ander passend aanbod.

Page 8: Vest gunningopdedaafgeluk schoolgids 1415

8

Lessentabel klas 3 BB K-T

vak Kader Theoretisch

Nederlands 4 4Engels 4 3Lichamelijke opvoeding 3 2Maatschappijleer 1 1CKV 1 1Administratie 11Duits 4 3Geschiedenis 3Aardrijkskunde 3Economie 4 3Wiskunde 4 3Biologie 3Natuur- en scheikunde 1 3Groepsbegeleiding 2 2Training rekenen 1 1Training taal 1 1

Totaal 36 lesuren 36 lesuren

De schoolvakken/lessentabellen 2014-2015

Lessentabel klas 1

vak 1e helft 2e helft Biologie 2 2Expressie 2 2Duits 2 2Engels 3 3Lichamelijke opvoeding 3 3Mens & Maatschappij 4 4Nastec* 3 3Nederlands 5 5Wiskunde 4 4Groepsbegeleiding 4 2Training diversen 2Rekenen remedial 2 2Taal remedial 1 1Leefstijl 1 1

Totaal 36 lesuren 36 lesuren

Lessentabel klas 2 vak 1e helft 2e helft

Biologie 2 2Expressie 2 2Duits 2 2Engels 3 3Lichamelijke opvoeding 3 3Mens & Maatschappij 6 6Nastec 3 3Nederlands 5 5Wiskunde 4 4Rekenen 1 1Groepsbegeleiding 1 3Pso** 2Training 1 1Leefstijl 1 1

Totaal 36 lesuren 36 lesuren

Lessentabel klas 4 BB K-T vak Kader Theoretisch Engels 4 4Nederlands 5 5Lichamelijke opvoeding 2 2Maatschappijleer 1Groepsbegeleiding 2 2CKVEconomie 4 4Aardrijkskunde 4Duits 4 4Geschiedenis 4Nask 4Biologie 4Wiskunde 4 4Rekenen facultatief 1 1Administratie 11

1 lesuur = 45 minuten* Nastec is de samenvoeging van ‘Natuurkunde-Scheikunde-Techniek.** Pso = Praktische sectororiëntatie (Dit zijn lessen voor beroepsoriëntatie).

Page 9: Vest gunningopdedaafgeluk schoolgids 1415

9

Lessen met structuur

Er zit veel structuur in onze lessen, want dat geeft onze leerlingen houvast. Zo is elke les opge-bouwd uit deze elementen:• Terugblik• Oriëntatie• Instructie• Begeleid oefenen• Contrôle• Verwerking• Afronding

Onze docent zet bij elke les het doel van de les op het bord en kijkt na afloop of dit doel is behaald. Zo controleert de docent in grote mate het leer-proces.

Huiswerk maken

Binnen de lessen besteden we veel aandacht aan huiswerk maken. Het ene kind begrijpt instruc-ties eerder dan het andere kind en daar houden we rekening mee. Als dat nodig is, geven we extra uitleg, want dat kinderen verschillend zijn, is iets wat we op de Vestiging Gunning op de Daaf Geluk echt goed begrijpen.

Het gemaakte huiswerk bespreken we in de les. Daarbij geven we uitleg en behandelen we de nieuwe leerstof waarvoor nieuw huiswerk wordt opgegeven. Dat huiswerk maken onze leerlingen voor een groot deel al tijdens de les. Het huiswerk dat een leerling niet in de les af heeft, moet thuis afgemaakt worden. Er zijn ook leeropdrachten en die doen onze leerlingen altijd thuis.

De huiswerkklas

Voor leerlingen die thuis geen huiswerk kunnen maken, is er de huiswerkklas. Ook de mentor van een leerling kan aangeven dat een huiswerkklas een betere keuze is dan thuis huiswerk maken.

Zo werken we op de Vestiging Gunning op de Daaf Geluk

Lessentabel HAVO 2014-2015

vak 1 HAVO 2 HAVO 3 HAVO Nederlands 5 4 3Engels 3 3 3Duits 0 3 3Frans 3 3 3Wiskunde 4 4 4Nask 0 3 4Aardrijkskunde 3 2 2Biologie 3 3 2Economie 0 0 3Expressie 2 2 1Leefstijl 1 1 0Geschiedenis 2 3 2Techniek 2 0 0Groepsbegeleiding 2 2 2Huiswerk 2 0 0Lich. opvoeding 3 3 3rekenen 1 1

Totaal 36 lesuur 36 lesuur 36 lesuur

vak 4 HAVO 5 HAVO

verplicht:Nederlands 5 4Engels 4 4maatschappijleer 2 1licham. opvoeding 2 1pws 1 1ckv 1schoolvrij deel gbeg 2 2

keuzevakken:biologie 5 4economie 4 4aardrijkskunde 4 4geschiedenis 3 4m & o 5 5scheikunde 3 4natuurkunde 5 4wiskunde A 4 4wiskunde B 4 4rekenen 1

Page 10: Vest gunningopdedaafgeluk schoolgids 1415

In onze bovenbouw kunnen onze leerlingen havo of vmbo-theoretische (mavo) leerweg en de kader- beroepsgerichte leerweg, sector economie met de richting administratie, volgen. Beide leerwegen duren 2 jaar en leiden op voor het middelbaar of hoger beroepsonderwijs. De theoretische leer-weg biedt daarnaast de kans de havo als vervolg-onderwijs te kiezen onder voorwaarde van het juiste vakkenpakket.

De vmbo-kader en -theoretische leerweg sluit de leerling af door als extraneus examen te doen op de Daaf Gelukschool. De havo wordt afgesloten door middel van staatsexamens.

Om de verschillende sectoren/profielen te kunnen aanbieden zijn sommige lessen in de bovenbouw in symbiose met de Daaf Gelukschool. Dat houdt in dat minimaal 40% van de lessen (meestal de algemene vakken) met de eigen klas worden ge-volgd en maximaal 60% van de lessen (meestal de keuzevakken) in symbiose met andere klassen.

Projecten en vakoverstijgend werken

De Vestiging Gunning op de Daaf Geluk heeft de afgelopen jaren in de onderbouw het vakover-stijgend werken tijdens de lessen natuurkunde, scheikunde en techniek ingevoerd. Ook werken we in de onderbouw met het leergebied ‘Mens en Maatschappij’, dat de vakken aardrijkskunde, ge-schiedenis en economie vervangt. Daarnaast zijn er verspreid over het schooljaar projecten. Deze aanpak heeft als doel onze leerlingen zelfstan-diger te maken en ze meer te betrekken bij het leren.

Wat gebeurt er na de onderbouw?

In principe schakelen we onze leerlingen die de extra begeleiding niet meer nodig hebben naar het reguliere onderwijs. Het kan ook zijn dat er een sector gekozen wordt die wij niet aanbieden, ook dan wordt er geschakeld. Leerlingen die niet geschakeld worden naar een andere school, stro-men door naar de bovenbouw van de Vestiging Gunning op de Daaf Geluk.

10

Schematisch overzicht van de opbouw van Vestiging Gunning op de Daaf Geluk

MBO HAVO 4 VWO

MBO HBO

VMBO 4 Kader VMBO 4 Theoretisch HAVO 5Bovenbouw

VMBO 3 Kader VMBO 3 Theoretisch HAVO 4

VMBO 3 VMBO 3 elders elders

Onderbouw VMBO Kader VMBO Theoretisch HAVO

Page 11: Vest gunningopdedaafgeluk schoolgids 1415

11

Begeleiding op maat

Ons team besteedt veel aandacht aan het gedrag, de mentaliteit en de onderwijsontwikkeling van onze leerlingen. De mentoren, de teamleiders en de zorgcoördinator hebben hierin speciale taken.

De mentor

Elke klas heeft zijn eigen mentor. De mentor is verantwoordelijk voor de begeleiding van elke individuele leerling en de klas als groep.• De mentor kent de achtergronden van elke leer-

ling.• De mentor houdt ontwikkelingen nauwgezet bij.• De mentor geeft meerdere lessen aan de eigen

groep.• De mentor is het aanspreekpunt voor leerlingen,

vakdocenten, ouders/verzorgers.

De mentor heeft regelmatig gesprekken met elke leerling over het ontwikkelingsperspectief en de gestelde doelen. Die gesprekken kunnen soms na schooltijd plaatsvinden.

De teamleider

De teamleider heeft de zorg voor de continuïteit in de leerlijn, de didactische aanpak en de orga-nisatie van activiteiten. Daarnaast is de teamleider verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken op school en heeft hij of zij de dagelijkse zorg voor onze leerlingen.

Onze teamleiders zijn :• Klas 1: mw. D. van Leeuwen (a.i.)• Klas 2: dhr. E. Slot• Klas 3: dhr. B. Timmers• Klas 4: mw. A. Belhaj-Bos

De algemeen zorgcoördinator

Alle zorg die we onze leerlingen kunnen bieden moet goed worden afgestemd. Dat doet onze alge-meen zorgcoördinator, de heer J.A.M. Koopman. Hij coördineert het zorgaanbod van de school en ondersteunt de mentoren en de teamleiders bij de dagelijkse zorg voor onze leerlingen.

De Commissie van Begeleiding (CVB)

Deze commissie bestaat uit de zorgcoördinator, de orthopedagoog, de psycholoog, de psychologisch medewerker en de schoolarts. Deze commissie is verantwoordelijk voor de aanname van leerlingen.

Page 12: Vest gunningopdedaafgeluk schoolgids 1415

12

Aan het zorgteam nemen deel:Mw. R. van Rijkom - orthopedagoog Mw. J. van Bueren – psycholoogMw. N. Verhalle - psychologisch medewerkerOnderstaande medewerkers nemen op verzoek deel aan het zorgteam:Mw. P. Maradiaga - dyslexiecoördinator/ortho-pedagoog en tevens taal- en rekencoördinatorMw. A. Peters- taal - en rekencoördinatorMw. A. Rijbroek - decaan en begeleiding bij school-, studie- en beroepskeuze.

Extra zorg en ondersteuning

Voor leerlingen die vanwege een verlies in de directe omgeving (overlijden, echtscheiding en andere ingrijpende gebeurtenissen) extra onder- steuning nodig hebben, zijn er 2 medewerkers aanwezig die deze ondersteuning kunnen bieden: mw. A. Steffers en mw. N. Verhalle. Zij kunnen als een leerling vastloopt in zijn of haar verdriet individuele begeleiding bieden. Ook het vormen van steungroepen is mogelijk. Uiteraard gebeurt dit pas na zorgvuldig overleg met ouders/verzor-gers en mentoren van de leerlingen.

Als er vermoedens zijn van zorgelijk gamegedrag of van alcohol- of drugsgebruik, kunnen wij een beroep doen op Brijder Jeugd voor een voorlich-tend gesprek met onze leerlingen. Dit kan zowel klassikaal als individueel.

Het zorgteam

Het zorgteam adviseert en ondersteunt de men-toren en docenten. Constateert de mentor belem-meringen in het leerproces, dan bespreekt hij dit in eerste instantie met de teamleider. De team-leider kan de leerling indien nodig bespreken in ons zorgteam. Het zorgteam formuleert een han-delingsplan om de belemmeringen bij de leerling weg te halen. Ieder lid van het zorgteam heeft een specialistische taak.

Ons zorgteam staat onder voorzitterschap van de directeur. Het zorgteam bestaat verder uit de adjunct-directeur/algemeen zorgcoördinator, de orthopedagoog, de psycholoog, de psychologisch medewerker en onze teamleiders. Indien nodig kunnen we ook de schoolarts, een taal-, reken- of dyslexiecoördinator, de wijkagent, maatschappe-lijk werk en/of de leerplichtambtenaar inzetten. In geval van uitgebreide zorg wordt er een multi-disciplinair overleg (MDO) gevoerd.

De orthopedagoog, de psycholoog en de psy-chologisch medewerker ondersteunen onze leer-lingen bij faalangst, motivatiebelemmeringen, studievaardigheden en concentratieproblemen. Indien nodig nemen zij testen af. In samenwer-king met de zorgcoördinator stellen zij de ont-wikkelingsperspectiefplannen (OPP) voor de leerlingen op.

De pedagogisch hulpverlener is gespecialiseerd in het begeleiden van leerlingen met een autisme spectrum stoornis-probleem. Waar nodig voeren zij begeleidingsgesprekken met onze leerlingen thuis.

Page 13: Vest gunningopdedaafgeluk schoolgids 1415

13

Lekker gezond!

Onderzoek toont aan dat fittere, gezondere leer-lingen een betere concentratie hebben en aan-toonbaar beter presteren op school. Thema’s over gezond eten en leven behandelen we in de leef-stijl- en groepsbegeleidingslessen. Daarnaast be-steden we extra aandacht aan sport en beweging en heeft de school een kantine met gezonde pro-ducten. De Vestiging Gunning op de Daaf Geluk heeft vanuit het ondersteuningsaanbod ‘Sport, bewegen en een gezonde leefstijl’ een subsidie ontvangen om optimaal aandacht te kunnen be-steden aan een gezonder leefklimaat op school.

Contacten met oudersHet team van de Vestiging Gunning op de Daaf Geluk vindt goede contacten met ouders/ver-zorgers van de leerlingen van groot belang. Dat goede contact betekent dat wij u als ouder op de hoogte houden, maar ook dat u ons informeert over zaken die van belang zijn voor de ontwikke-ling en schoolprestaties van uw kind.

Hoe gaat uw kind op onze school?

De vorderingen van uw kind kunt u volgen via het Magister-systeem. Als ouder/verzorger ontvangt u van ons een inlogcode waarmee u toegang krijgt tot informatie over:• Behaalde resultaten (cijfers)• Aanwezigheid van uw kind• Het opgegeven huiswerkOok krijgt u toegang tot de elektronische leer-omgeving (elo) waar de leeropdrachten staan die uw kind van school krijgt. Het lesrooster en eventuele wijzigingen vindt u met alle andere actuele informatie over onze school op:www.gunning-vgdg.nl.

Veiligheid in en om de school

De school vindt het zeer belangrijk dat leerlingen en medewerkers zich veilig en prettig voelen in de school en in de directe omgeving daarvan. Daarom heeft de school het convenant Veilig in en om de school (VIOS) ondertekend.

Pesten niet toegestaan

Op geen enkele manier staan we pesten toe. Pest-gedrag op school of via sociale media pakken we echt direct aan. We hebben een antipestprotocol én een antipestcoördinator: mw. D. van Leeuwen.

Ook schelden, schoppen en slaan worden niet getolereerd. Als dat gebeurt, grijpen we onmid-dellijk in en nemen we maatregelen. Daarbij vin-den we dat meningsverschillen vooral door het voeren van een gesprek kunnen worden uitge-sproken en opgelost.

In geval van een conflict of pestgedrag wordt het gemelde incident opgenomen in ons registratie-systeem Magister. Wij evalueren die informatie regelmatig, zodat we bij herhaling van de pro-blemen adequaat in actie kunnen komen. Onze school moet gewoon een veilige school zijn voor elke leerling.

Onze veiligheidscoördinator en arbomedewerkster is mw. M. Houtzager. Zij neemt een paar keer per jaar deel aan overleggen met andere scholen voor voortgezet onderwijs. Daar bespreekt zij de mo-gelijkheden tot preventief handelen en deelt zij de ervaringen op dit gebied.

Verboden

Het is op school verboden is om drugs, alcohol en (nep)wapens in bezit te hebben. De school heeft het recht om onverwachts de kluisjes te controleren op bezittingen die niet zijn toege-staan. Indien noodzakelijk, nemen we contact op met de politie.

Page 14: Vest gunningopdedaafgeluk schoolgids 1415

14

Ouderavonden

Op woensdag 27 augustus 2014 is de eerste al-gemene ouderavond voor de onderbouw. Tijdens deze avond geven we informatie over de opzet en werkwijze in de diverse leerjaren van de Vesti-ging Gunning op de Daaf Geluk.Op woensdag 1 oktober is de algemene ouder-avond voor de bovenbouw.

Naast de algemene ouderavond is er een ouder-avond na het eerste rapport en een ouderavond na het tweede rapport. Op deze avonden kunt u spreken met de mentor en met de vakdocenten. Voor de data kijkt u op www.gunning-vgdg.nl.

Een andere leerroute nodig

We streven naar succes door een goed leefklimaat, zorgvuldige omgang met elkaar, een uitstekend onderwijsprogramma en duidelijke regels. Toch kan blijken dat onze mogelijkheden tekortschie-ten. Mocht blijken dat ons onderwijsprogramma en ondersteuningsprofiel voor een leerling niet de juiste zijn, dan zullen de mentor, de teamleider en de decaan samen met u kijken wat wel de juiste weg zou kunnen zijn, want ook die zorg maakt deel uit van onze verantwoordelijkheid.

2 keer per jaar is er een overleg tussen ouders/verzorgers, leerling en mentor om het OPP door te nemen en eventueel bij te stellen. Daarnaast zijn er met regelmaat gesprekken met uw kind over zijn of haar ontwikkelingsperspectief.

Rapporten

• Vmbo-kaderberoepsgerichte en -theoretische leerweg

De leerlingen van de onderbouw krijgen 3 keer per jaar een rapport. In klas 3 en 4 bovenbouw werken we met het boekje Programma van Toet-sing en Afsluiting (PTA). Na iedere PTA-periode krijgen de leerlingen een cijferlijst. • HavoLeerlingen van de havo krijgen 3 keer per jaar een rapport.

Weekrapporten

We houden u als ouder of verzorger wekelijks op de hoogte van de vorderingen van uw kind. Dit doen we door middel van het weekrapport.

Ontwikkelingsperspectiefplan (OPP)

Page 15: Vest gunningopdedaafgeluk schoolgids 1415

15

Medezeggenschap

Op de Vestiging Gunning op de Daaf Geluk is er de medezeggenschapsraad/deel-medezeggen-schapsraad (MR/DR). Ouders, personeel en leerlingen praten in de MR/DR mee over be-stuurszaken die invloed hebben op de school, het personeel, de leerlingen en hun ouders of verzor-gers.

De MR/DR heeft een belangrijke taak binnen de school: meedenken, meepraten én meebeslissen over schoolaangelegenheden. Zo kan de MR/DR actief bijdragen aan de kwaliteit van het on-derwijs en de belangen van zowel de ouders en de leerlingen, als het personeel van de school zo goed mogelijk behartigen. De MR/DR volgt enerzijds kritisch de ontwikkelingen binnen de schoolorganisatie en zoekt anderzijds ook naar samenwerking/partnerschap met de directeur van de school.

Medezeggenschap moet feitelijk worden geregeld op de manier die bij de eigen school past en daar-mee ligt de inhoud van de medezeggenschap in handen van alle betrokkenen op school. De MR/DR heeft wel wettelijk vastgelegde taken, plichten, rechten en bevoegdheden om medezeggenschap zeker te stellen. Denkt u aan:• Het recht op overleg• Het initiatiefrecht• Het recht op informatie• Instemmings- en adviesbevoegdheid

De leden van de MR/DR vindt u op:www.gunning-vgdg.nl.

Page 16: Vest gunningopdedaafgeluk schoolgids 1415

16

Op onze school doe je veel meer dan lessen vol-gen. Kijk maar!

Talentenshow

Zingen, dansen, cabaret, een gedicht voordragen, of muziek maken – iets voor jou? Dan kun je je helemaal uitleven bij onze Talentenshow. Het begint na de kerstvakantie bij de meeste leerlin-gen al te kriebelen. Welk nummer gaan ze doen? Welke act gaan ze opvoeren? Welk gedicht zul-len ze voordragen? Dus snel inschrijven en veel oefenen, en dan kun je in april je talenten laten zien. Op de dag van de Talentenshow treden jij en de andere artiesten op voor alle leerlingen en medewerkers van de school. ’s Avonds kunnen je ouders, vrienden en familie het hele spektakel komen bekijken. Een jury beoordeelt de kandi-daten en ook het publiek deelt een prijs uit. Het is allemaal heel spannend, maar ook heel erg leuk!

Globaland

Globaland is een actief burgerschapsproject dat onderdeel is van de maatschappelijke stage. Het vindt aan het eind van het eerste jaar plaats en duurt 2 dagen. Stagiaires van onder andere het ROC en opleidingen pedagogiek voeren in sa-menwerking met de docenten van de Vestiging Gunning op de Daaf Geluk het project uit. Je gaat opdrachten uitvoeren in spelvorm. Zo ontdek je op een leuke manier wat er allemaal bij ‘de maat-schappij’ hoort.

Globaland is maar één voorbeeld van een maat-schappelijke stage, want we doen er meer.

Sportdag

Op de Vestiging Gunning op de Daaf Geluk vin-den we gezondheid en bewegen echt belangrijk. Daar doen we het hele jaar veel aan en ook is er aan het eind van het schooljaar een sportdag. Het ene jaar staat deze in het teken van atletiek en het andere jaar in het teken van spel. De sportdag is elk jaar weer een succesvolle afsluiting van het schooljaar. Niet met de neus in de boeken maar heerlijk bewegen, samenwerken en lol hebben.

Activiteitenweek of op kamp

Alle klassen op onze school hebben in de derde week van het schooljaar een activiteitenweek of ze gaan op kamp.

Kom je in klas 1, dan is er de introductieweek. Zo leer je de anderen kennen. Tijdens die introduc-tieweek ga je onder meer naar NEMO. Ook ga je bowlen en klimmen. Zit je in klas 2, dan ga je drie dagen naar Dopersduin in Schoorl. Er is een uitgebreid programma met overdag en ’s avonds allerlei activiteiten.

De leerlingen van klas 3 gaan naar een survival-kamp in de Ardennen. Klas 4 gebruikt de week om zich voor te bereiden op het laatste jaar. Ui-teraard is er ook aandacht voor ontspanning en voor activiteiten om de zelfstandigheid te ver-groten.

Excursies

Als je in de tweede klas zit, ga je samen met de andere leerlingen een dagje naar Duitsland. Daarnaast organiseren we met regelmaat excur-sies in de onderbouw en bovenbouw naar onder meer de Tweede Kamer, de duinen, de Neder-landsche Bank en diverse bedrijven.

Verkeersmarkt

In de tweede klas vindt jaarlijks de verkeers-markt plaats. De ‘dode hoek’ laten we je ervaren vanuit een echte vrachtwagen en je gaat rijden in een buggy op een beveiligd parcours om te erva-ren hoe het is om met 6 glazen bier op achter het stuur te zitten (niet echt, natuurlijk!).

Jij en de Vestiging Gunning op de Daaf Geluk

Page 17: Vest gunningopdedaafgeluk schoolgids 1415

Jij telt mee!

Op de Vestiging Gunning op de Daaf Geluk tel je mee en je kunt jezelf zijn bij ons op school. Na-tuurlijk maken we afspraken met elkaar over hoe we met elkaar omgaan. Respect voor elkaar, voor de omgeving en voor onszelf vinden we belang-rijk. Daarom hanteren we voor ieders veiligheid en welzijn een aantal waarden en normen waar we allemaal zelfstandig en verantwoordelijk mee omgaan. We mogen elkaar aanspreken op deze waarden en normen en dat maakt de Vestiging Gunning op de Daaf Geluk tot een veilige school.

Het leerlingenreglement

In het leerlingenreglement staan de waarden en normen die we op de Vestiging Gunning op de Daaf Geluk belangrijk vinden:• Respecteer jezelf en je omgeving.• Doe je best, dan kun je tevreden zijn.• Werk samen, dan bereik je meer.• Laat je helpen, dan wordt het makkelijker.• Help een ander, dan leer je meer.• Zorg goed voor jezelf, dan voel je je beter.• Kom op voor jezelf, dan voel je je prettiger.• Houd rekening met anderen, dan heb je het

leuk met elkaar.• Denk na waarom je iets doet, dan begrijp je wat

je doet.• Laat elkaar en elkaars spullen met rust, dan

blijven jij en jouw spullen ook heel.• Leer ook buiten de les, dan leer je voor later.

Een uitgebreide versie van het leerlingenregle-ment vind je op www.gunning-vgdg.nl. Natuurlijk delen we het leerlingenreglement uit in de klas en bespreken we het ook.

Kluisjes voor je spullen

Er zijn kluisjes beschikbaar voor alle leerlingen. Een kluisje huur je van de school. Dat kost je een-malig € 17,50. Mocht je de sleutel kwijtraken, dan kost het € 5,00 om een nieuwe te krijgen. De school is niet aansprakelijk voor het zoekraken van spul-len uit de kluisjes. Ook hebben we het recht kluisjes onverwacht te controleren en als daar aanleiding voor is kunnen we de politie hierbij uitnodigen.

17

Page 18: Vest gunningopdedaafgeluk schoolgids 1415

18

Ziek worden tijdens de lessen

Wanneer een leerling ziek wordt tijdens de les, meldt hij/zij dit in eerste instantie aan de lesge-vende docent. Daarna meldt hij/zij zich bij de mentor of als die er niet is bij zijn/haar team-leider. Deze geeft dan toestemming om bij de administratie een ‘ziek naar huis’-kaart te halen. Het is de bedoeling dat deze kaart bij terugkomst op school volledig ingevuld en ondertekend door u als ouder of verzorger bij de administratie in-geleverd wordt.

Afwezigheid van de leerling

Onze docenten noteren afwezigen en (te)laatko-mers direct in Magister. Is er geen bericht en/of verlofaanvraag bij de administratie bekend, dan nemen we telefonisch contact met u als ouder/verzorger op.

Verzuim van de lessen lichamelijke opvoeding

Wanneer uw zoon of dochter – door welke om-standigheden dan ook – niet in staat is de lessen lichamelijke opvoeding te volgen, moet u dat als ouder/verzorger vóór aanvang van het lesuur schriftelijk melden. Uw zoon of dochter meldt zich met uw briefje bij de docent lichamelijke op-voeding en blijft daarna – in principe – op school.

Zijn er medische of andere dwingende redenen die het gedurende langere tijd niet mogelijk ma-ken de lessen lichamelijke opvoeding te volgen, dan kunt u als ouder of verzorger een verzoek om vrijstelling richten aan de schoolleiding, bij voorkeur met een verklaring van de behande-lende arts.

Lesverzuim

Als leerling is uw zoon of dochter verplicht zich aan de regels van de school te houden en de lessen bij te wonen. Niet-gemeld verzuim zien we als spijbelen en zal als zodanig gemeld worden aan de leerplichtambtenaar.

(Te)laatkomers

Komt uw kind te laat, dan meldt het zich bij de administratie voor een telaatbriefje. Zonder dit briefje kan hij/zij de les niet in. Wie door dokters-bezoek of huiselijke omstandigheden te laat komt, moet dit door een schriftelijke of telefonische mededeling van thuis laten bevestigen. Ook dan is er een telaatbriefje nodig om toegelaten te worden tot de lessen.

Ongeoorloofd te laat? Dan wordt de gemiste les meteen dezelfde dag na schooltijd ingehaald. In overleg met de conciërges kan dit inhalen ook de volgende ochtend ruim voor aanvang van de lessen.

Bij meer dan 3 keer te laat komen van uw zoon of dochter ontvangt u als ouder/verzorger een bericht via e-mail. De school kan de ouders/ver-zorgers vervolgens uitnodigen voor een gesprek over het verzuim. Doel is dan een oplossing te vinden die een deelname aan de lessen door hun zoon of dochter zekerstelt. Veelvuldig te laat komen meldt de school aan de leerplichtambte-naar.

Ziekmelding

Is uw zoon of dochter ziek of is onverwacht be-zoek aan een huisarts, tandarts en dergelijke nodig? Meldt u dat dan vóór aanvang van de les-sen telefonisch aan de administratie. U kunt de administratie bereiken tussen 8.00 en 9.00 uur ’s ochtends. Niet gemeld is ongeoorloofd afwezig en wordt geregistreerd als spijbelen.

Schoolverzuim en extra schoolverlof

Page 19: Vest gunningopdedaafgeluk schoolgids 1415

19

Vakantieverlof

Verlof voor extra vakantie is bijna niet mogelijk. De enige toegestane reden hiervoor is wanneer het vanwege de specifieke aard van het beroep, bijv. door seizoensarbeid van een van de ouders, niet mogelijk is om tijdens een van de reguliere schoolvakanties een gezinsvakantie van 2 weken te hebben. In dat geval kan de directeur bij hoge uitzondering eenmaal per schooljaar toestem-ming verlenen, voor ten hoogste 10 schooldagen.

Belangrijk is dat dagen voor extra verlof niet in de eerste 2 lesweken van het nieuwe schooljaar mogen vallen. Altijd geldt dat uw aanvraag voor extra verlof minimaal 4 weken vóór de gevraagde verlofperiode ingediend moet zijn bij de directeur.

Over alle aanvragen voor extra verlof beslist de directeur als het gaat om minder dan 10 school- dagen per jaar. Vraagt u meer dan 10 dagen aan, dan beslist de leerplichtambtenaar. Bij afwijzing van uw verzoek heeft u de mogelijkheid een bezwaarschrift in te dienen. Zie www.gunning-vgdg.nl.

Verzoeken om extra schoolverlof

Extra schoolverlof verleent de schoolleiding al-leen bij wat we een ‘gewichtige omstandigheid’ noemen. Deze term wordt in de leerplichtwet met voorbeelden uitgelegd, zoals:• Sterfgevallen in de naaste familie• Ernstige ziekte van de ouders• Zeer slechte weersomstandigheden• Jubilea e.d.

Voor extra verlof zijn speciale formulieren bij de administratie verkrijgbaar.

Page 20: Vest gunningopdedaafgeluk schoolgids 1415

20

Klachtencommissie onderwijs

Waar mensen werken worden fouten gemaakt. Het kan zijn dat u het met bepaalde zaken en be-slissingen op school niet eens bent, of dat u vindt dat het belang van uw kind geschaad wordt. Meestal kunnen deze zaken in een gesprek met de mentor of de directie worden opgelost. De klachtenregeling van de school vindt u op www.gunning-vgdg.nl.

Mocht – om welke reden dan ook – uw klacht naar uw mening niet naar behoren zijn opgelost, dan kunt u zich wenden tot het bestuur van de school. Het bestuur van de Vestiging Gunning op de Daaf Geluk is Dunamare en dit bestuur is aangesloten bij de landelijke klachtencommissie. Deze klachtencommissie is belast met het on-derzoeken van ingediende klachten met betrek-king tot ongewenst gedrag. Het indienen van een klacht bij deze commissie doet u schriftelijk bij:

Dunamare OnderwijsgroepDiakenhuisweg 1-21Postbus 44702003 EL Haarlem

Een exemplaar van de klachtenregeling ligt ter inzage op de administratie van onze school. U kunt de regeling ook vinden op de website van Dunamare: www.dunamare.nl.

Vertrouwenspersoon

Op de Vestiging Gunning op de Daaf Geluk is een vertrouwenspersoon werkzaam: mw. A. Schoone-Peters. Personeel en leerlingen kunnen bij haar terecht met vragen, opmerkingen en/of klachten over ongewenste omgangsvormen op onze school. Hieronder vallen:• (Seksuele) intimidatie• Discriminatie/racisme• Agressie/geweld• (Cyber)pesten• Meidenintimidatie

De gesprekken met mw. A. Schoone-Peters zijn - zoals haar functie al aangeeft - vertrouwelijk.

Meldpunt vertrouwensinspecteur

Seksuele intimidatie, seksueel misbruik en ernstig psychisch of fysiek geweld kunt u melden bij het meldpunt vertrouwensinspecteurs op:0900 - 111 31 11.

Vertrouwenspersoon en klachtencommissie

Page 21: Vest gunningopdedaafgeluk schoolgids 1415

21

Lesrooster

Aan het begin van het schooljaar delen we de klassenroosters uit. De schooltijden zijn van 8.30 - 16.15 uur en een lesuur duurt 45 minuten. • In klas 1 en 2 en in klas 3 K/T en 4 havo heeft

elke week 36 lesuren van 45 minuten.• In klas 4K zijn er 33 en in 4 T zijn er 31 lesuren

van 45 minuten per week. • In klas 5 havo zijn per week 34 lesuren van 45

minuten.

De indeling van de lesuren naar lestijden is:

1e lesuur 08.30 - 09.15 uur2e lesuur 09.15 - 10.00 uur3e lesuur 10.00 - 10.45 uur

pauze 10.45 – 11.00 uur

4e lesuur 11.00 - 11.45 uur5e lesuur 11.45 - 12.30 uur

pauze 12.30 – 13.00 uur

6e lesuur 13.00 - 13.45 uur7e lesuur 13.45 - 14.30 uur8e lesuur 14.30 - 15.15 uur

pauze 15.15 – 15.30 uur

9e lesuur 15.30 - 16.15 uur (alleen bovenbouw)

Schooljaar 2014-2015

• Het schooljaar 2014-2015 start op 18 augustus 2014.

• Boeken en rooster ophalen is op dinsdag 19 augustus 2014.

• De lessen starten op woensdag 20 augustus 2014.

Schooljaar, lesrooster en vakanties

Examenresultaten

Voor de examenresultaten kijkt u op www.gunning-vgdg.nl.

Page 22: Vest gunningopdedaafgeluk schoolgids 1415

22

Vakantiedata 2014-2015

Herfstvakantie zaterdag 11 oktober 2014 - zondag 19 oktober 2014Kerstvakantie zaterdag 20 december 2014 - zondag 4 januari 2015Voorjaarsvakantie zaterdag 21 februari 2015 - zondag 1 maart 2015Meivakantie zaterdag 25 april 2015 - zondag 10 mei 2015Pasen zaterdag 4 april 2015 - maandag 6 april 2015Hemelvaart donderdag 14 mei 2015 - zondag 17 mei 2015Pinksteren zaterdag 23 mei 2015 - maandag 25 mei 2015Zomervakantie zaterdag 4 juli 2015 - zondag 16 augustus 2015Extra vrije dag vrijdag 10 oktober 2014

Studiedagen personeel (vrij voor leerlingen)

Leerlingen zijn vrij op:

15 september 2014 studiedag Dunamare 2 oktober 2014 studiedag27 januari 2015 studiemiddag vanaf 12.30 uur20 februari 2015 studiemiddag vanaf 12.30 uur

Studiemiddagen voor de OB of BB: zie www.gunning-vgdg.nl

Religieuze feestdagen

Naast de algemene erkende christelijke feest-dagen zijn er ook andere religieuze feestdagen. Wilt u aan deze feestdagen deelnemen, dan moet u als ouder/verzorger bij de schoolleiding een schriftelijk verzoek indienen voor maximaal 2 vrije dagen in het kader van andere religieuze feestdagen.

Page 23: Vest gunningopdedaafgeluk schoolgids 1415

23

Tegemoetkoming schoolkosten

U kunt hierover informatie vinden op de site van DUO (www.duo.nl).

Administratie

Formulieren voor kinderbijslag, ziekenfonds, vervoer etc. kunt u inleveren bij de administra-tie. De administratie is iedere schooldag bereik-baar van 8.00 tot 16.00 uur. U kunt natuurlijk ook een afspraak maken.

Kindgebonden budget

Het kindgebonden budget wordt verstrekt door de Belastingdienst en is een inkomensafhankelijke bijdrage in de kosten van kinderen van 0 tot 18 jaar. U hoeft het kindgebonden budget niet aan te vragen, want u krijgt dit automatisch van de Belastingdienst. Heeft u vragen over het kind-gebonden budget? Kijk dan op www.toeslagen.nl.

Verzekeringen

Op onze website vindt u een link die verwijst naar de verzekeringen die Dunamare (het bestuur van de school) heeft afgesloten.

Kosten schooljaar 2014-2015

Schoolboeken

De school levert de boeken voor uw kind. Op de eerste schooldag krijgt uw kind het volledige pakket uitgereikt. Aan het eind van het school-jaar moeten de boeken weer ingeleverd worden.

U krijgt voor de boeken een bruikleenovereen-komst met de school. Zie voor de voorwaarden, hoe om te gaan met de boeken en wanneer er boete betaald moet worden onze website. U kunt daar ook het pakket vinden en de bijbehorende bedragen voor de nieuwprijs van de boeken.

De Vestiging Gunning op de Daaf Geluk heeft de gedragscode schoolkosten voortgezet onderwijs ondertekend.

Ouderbijdrage

De school vraagt een ouderbijdrage. Deze is vrij-willig.

Schoolnota

U ontvangt een schoolnota voor de activiteiten-week, excursies, vakmaterialen, sport etc. Deze nota is met instemming van de MR/DR tot stand gekomen. Er bestaat een mogelijkheid om dit be-drag in termijnen te voldoen. Wanneer u dit wilt, neemt u dan contact op met de administratie, ook voor vragen over de nota. Op www.gunning-vgdg.nl vindt u de bedragen, uitgesplitst naar leerjaar en sector.

Page 24: Vest gunningopdedaafgeluk schoolgids 1415

24

Heeft u nog vragen?

Met deze gids proberen we u heldere informatie te geven over de gang van zaken op onze school. Toch kan het zijn dat u vragen of opmerkingen heeft. Bel, schrijf of e-mail ons dan. De school-leiding en de administratie zijn overdag te berei-ken. Voor een gesprek met een van de medewer-kers kunt u het best eerst een afspraak maken.

Dhr. E. Raateland - directeurDe directeur is verantwoordelijk voor de gehele gang van zaken binnen de Prof. Dr. Gunning-school. Hij coördineert de financiële zaken, het jaarrooster, de personeelszaken, de administra-tieve zaken, de contacten met instanties etc.

Mw. M.J.M. van den Hoven - adjunct-directeurDe adjunct-directeur is verantwoordelijk voor de gehele gang van zaken binnen de Vestiging Gunning op de Daaf Geluk.

Bestuur

De Dunamare Onderwijsgroep is het bestuur van de Prof. Dr. Gunningschool. Het college van bestuur van Dunamare is het ‘bevoegd ge-zag’ van de school. Dunamare is een decentrale organisatie, wat inhoudt dat Dunamare de scho-len veel vrijheid geeft om het onderwijs zelf in te richten. Het Centraal Bureau van Dunamare on-dersteunt de scholen op gebieden zoals personeel en organisatie, financiën, kwaliteitsbeleid, ICT en huisvesting.

Ouders en leerlingen hebben in het algemeen niet rechtstreeks met Dunamare te maken. Alleen bij klachten en in het geval van bezwaar of beroep tegen beslissingen van de school is Dunamare van belang.

De gegevens van Dunamare: Dunamare Onderwijsgroep Diakenhuisweg 1-21Postbus 4470, 2003 EL HaarlemTelefoon: 023 - 530 36 00Email: [email protected]

Meer informatie is te vinden op www.dunamare.nl

Samenwerkingsverband Zuid-Kennemerland

De Vestiging Gunning op de Daaf Geluk maakt deel uit van het Samenwerkingsverband Zuid-Kennemerland. Er is contact met andere samen-werkingsverbanden op het moment dat er een leerling naar onze school komt vanuit een ander samenwerkingsverband.

Schoolleiding Vestiging Gunning op de Daaf Geluk

Page 25: Vest gunningopdedaafgeluk schoolgids 1415

25

Personeelslijst 2014-2015Daaf Gelukschool en Vestiging Gunning op de Daaf Geluk

Onderwijzend personeel

Naam Functie

Mw. A. Belhaj-Bos docent/ teamleider leerjaar 4 (VG 5)Mw. E. van den Berg docent/mentor 3TE Dhr. J. van den Bergh docent/mentor 4K Mw. B. Biermann docent/mentor 3KC Dhr. M. Bohne docent/mentor 4TC Mw. L. Bongaarts docent/mentor 1DDhr. H. Bosman docentMw. R. Braun docent/mentor 4TBMw. G. de Bruijn docentDhr. S. Cobbenhagen docent/mentor 2H Dhr. J. Delforge docent/mentor 1EMw. M. Doortmont docent/mentor 2E Dhr. W. Goverse docentDhr. L. Hartman docent/mentor 4TCMw. D. Hegger docent/mentor 1CMw. C. Hopman docent/teamleider leerjaar 1Dhr. S. Hoogervorst docent/mentor 2DMw. M. Houtzager docent/mentor 3KTA Dhr. F. de Jong docentDhr. J. Kalter docent/mentor 3TB Mw. W. Kamerling docent/mentor 2C Dhr. J.W. Kraay docent/mentor 4TB Dhr. A. de Krijger docent/mentor 1A Mw. K. Kroft docent/mentor 3HDhr. M. Kruyt docent/mentor 3TD Mw. D. van Leeuwen docent/teamleider leerjaar 1 a.i. Mw. M. Lucas docent/mentor 3KC Dhr. S. Maas docent/mentor 1HMw. P. Maradiaga docent/mentor 2E Mw. B. Mars docent/mentor 4TDMw. A. Peters docent/mentor 2B Mw. V. de Regt-Vlasman docent/mentor 1B Mw. A. Rijbroek docent/decaan/coach Dhr. R. van Rossum docent/mentor 2C Dhr. G. Schelvis docent/mentor 1B Mw. A. Scholten docent/mentor 3HADhr. J. Slisser docent/mentor 3TDDhr. E. Slot docent/teamleider leerjaar 2Mw. N. Strookman docent/mentor 1EDhr. B. Timmers docent/teamleider leerjaar 3Mw. A. Tolsma docent/mentor 2AMw. N. Trampé docent/mentor 4TA

Page 26: Vest gunningopdedaafgeluk schoolgids 1415

26

Naam Functie

Dhr. M. Valkhoff docent/mentor 2A Mw. D. Verleur docent/mentor 5H Mw. J.A. Verschuuren docent/mentor 4HBDhr. J. de Vries docent/mentor 4TADhr. M. de Vries docent/examencoördinator/mentor 4TDDhr. K. Winkel docent/mentor 5H Dhr. R. de Wit docent/mentor 2D Mw. S. Yeung docentDhr. R. van Zwet docent

Onderwijsondersteunend personeel

Mw. E. Anderson conciërgeMw. I. Beerepoot pedagogisch hulpverlener/leraarondersteuner/mentor 3HMw. E. van den Berg pedagogisch hulpverlenerMw. J. Brethouwer roostermaker Mw. J. van Bueren psycholoogDhr. H. van Eenenaam conciërgeDhr. P. Entes pedagogisch hulpverlenerMw. A. van Essen onderwijsassistentMw. M. Gijswijt pedagogisch hulpverlener Mw. W. Houwen pedagogisch hulpverlener/coach/mentor 3KTAMw. G. Kaya onderwijsassistentMw. L. Kessens ICT-coördinator/ Magister-beheerderMw. T. Keuss administratieMw. M. Kieftenbeld conciërgeMw. M. Komen pedagogisch hulpverlener/leraarondersteuner/mentor 4K Mw. M. Kruijer pedagogisch hulpverlener/leraarondersteuner/mentor 1H Dhr. L. Kwartsz systeembeheerderMw. S. Mathot pedagogisch hulpverlener/mentor 3TB Mw. R. van Rijkom orthopedagoogMw. K. Rood pedagogisch hulpverlener Mw. A. Schoone pedagogisch hulpverlener/mentor 2BMw. A. Steffers pedagogisch hulpverlener Mw. N. Veldman administratieMw. N. Verhalle psychologisch medewerkerDhr. E. de Waaij TOAMw. M. van Winsen pedagogisch hulpverlener

Page 27: Vest gunningopdedaafgeluk schoolgids 1415

27

Colofon

Ontwerp, lay-out, tekstbijdrage en productieTom de Hoog (Concept & Copy, Alkmaar)Jean-Paul Mombers (Made by Mombers, Haarlem)

FotografieHeldere Blik.com (Mariëlle Lageveen) en overigen

Druk:Drukkerij Nr. 58, Alkmaar

Vestiging Gunning op de Daaf Geluk

(tevens adres MR/DR)Plesmanplein 82024 HT HaarlemTelefoon 023 – 526 16 44

Administratie

A. Verweylaan 22024 JL HaarlemTelefoon 023 – 526 16 44E-mail: [email protected]: www.gunning-vgdg.nl

Het bestuur

Dunamare Onderwijs GroepPostbus 44702003 EL HaarlemTelefoon 023 – 530 36 00E-mail: [email protected]: www.dunamare.nl

Onderwijsinspectie

Inspectie VSO UtrechtPostbus 27303500 GS UtrechtTelefoon 0800 – 669 60 00E-mail: [email protected]: www.onderwijsinspectie.nl

Vertrouwensinspecteur

0900 – 111 31 11

Samenwerkingsverband Zuid-Kennemerland (ZWV-ZK)

Korte Verspronckweg 72023 BS HaarlemTelefoon 023 – 541 19 07E-mail: [email protected]: www.samenwerkingsverband-zuidken-nemerland.nl

Overige adressen en telefoonnummers

Politie Haarlem-NoordTelefoon 0900- 8844Fax 023 - 541 15 06

Belangrijke adressen en telefoonnummers

Kindertelefoon

Telefoon 0800 - 0432 (gratis) bereikbaar van 14.00 uur tot 20.00 uur

Voor ouders over onderwijs

Telefoon 0800 - 5010

Openbaar vervoer

De Vestiging Gunning op de Daaf Geluk is goed bereikbaar.Buslijn 2 stopt op de Plesmanlaan. (halte Schoterhof).

Page 28: Vest gunningopdedaafgeluk schoolgids 1415

28

Vestiging Gunning op de Daaf Geluk

Plesmanplein 82024 HT HaarlemT 023 – 526 16 44E [email protected] www.gunning-vgdg.nl