VELUX lichtkrant - Events 2014

20
Nr. 2 - December 2014 Lichtkrant 6 11 12 Het nieuwe VELUX vouwgordijn Daglichtspot 2.0 CABRIO® balkonvenster De nieuwe generatie voor 2015 Nieuw ontwerp in lijn met de nieuwe generatie Eventspecial 2015, het jaar van de VELUX raamdecoratie! Alle VELUX productinnovaties voor dakramen, raamdecoratie en platdakproducten overzichtelijk in één krant.

description

De VELUX lichtkrant Eventspecial 2014

Transcript of VELUX lichtkrant - Events 2014

Page 1: VELUX lichtkrant - Events 2014

Nr. 2 - December 2014Lichtkrant

6 11 12Het nieuwe VELUX vouwgordijn

Daglichtspot 2.0 CABRIO® balkonvenster De nieuwe generatie voor 2015 Nieuw ontwerp in lijn met de nieuwe generatie

Eventspecial

2015, het jaar van de VELUX raamdecoratie!Alle VELUX productinnovaties voor dakramen, raamdecoratie en platdakproducten overzichtelijk in één krant.

Page 2: VELUX lichtkrant - Events 2014

2 INTRODUCTIE

De fundamenten voor de VELUX Groep werden in 1941 in Denemarken gelegd door de toen 32-jarige Villum Kann Rasmussen. In tijden van woning- en ruimtegebrek vroeg hij zich af of er niet meer potentie in woningen zou zitten. Donkere zolderkamers, waar ook ter wereld, wilde hij leefbaar maken door er daglicht en frisse lucht in te brengen. Hij stelde zich ten doel een dakraam te ontwikkelen dat net zo goed was als het beste verticale raam. Zo was het eerste VELUX dakraam een feit.

Twee jaar geleden hadden we een idee. We wilden al onze relaties persoonlijk kennis laten maken met onze nieuwe generatie dakramen. Dit resulteerde in zes zeer geslaagde regionale evenementen in ijshallen, waar we ruim 3000 gasten mochten verwelkomen.

Natuurlijk was ons doel om iedereen te informeren over vernieuwingen en dat is gelukt. Mede door uw inzet is de introductie van de nieuwe generatie dakramen, ondanks de nog steeds aanhoudende bouwrecessie, een succes geworden. De nieuwe generatie VELUX dakramen is tegenwoordig de nieuwe standaard in Nederland.

De evenementen bleken daarnaast een unieke gelegenheid om persoonlijk met elkaar in contact te komen. De aanwezigen vonden het een fantastische avond en een goede manier om elkaar ook eens op een andere manier te leren kennen. Vandaar dat we ook dit jaar weer gekozen hebben voor een evenement om u te informeren over alle product-ontwikkelingen voor 2015 en u tevens mee te nemen achter de schermen van VELUX Nederland.

In deze speciale krant kunt u alle informatie van deze avond nog eens op uw gemak nalezen. Maar natuurlijk staan alle medewerkers van VELUX Nederland ook in 2015 voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Wij wensen u alvast een succesvol en energiek 2015!

Michel SombroekAlgemeen directeur

Samen werken aan een succesvol 2015

LichtkrantNummer 2, december 2014

Gepubliceerd door:VELUX Nederland B.V.Molensteijn 23454 PT De MeernTel: 030 - 6.629.629E-mail: [email protected]

Redactie:VELUX Nederland B.V.Novad, Amerongen

Ontwerp en layout:Novad, Amerongen

Wij staan voor u klaar!

Inhoud:4 Productinnovaties raamdecoratie

6 Colour Collection by Scholten & Baijings

8 Kleuren en dessins

10 Productinnovaties plat dak

12 Productinnovaties dakramen

14 Montage en interieur

15 Interieurafwerking

16 Duurzaamheid in gebouwen

18 Architectentools

19 Ontwerp en training

20 VELUX Club / Account Managers

Volg ons ook via:

facebook.com/velux

@VELUX_NL

youtube.com/veluxnl

pinterest.com/veluxnederland

VELUX_NL

Facebook “f ” Logo CMYK / .ai Facebook “f ” Logo CMYK / .ai

Page 3: VELUX lichtkrant - Events 2014

3DECEMBER 2014 I NUMMER 02 I EVENTSPECIAL

Ruim 70 jaar later zijn dagelijks bijna 10.000 werknemers over de hele wereld aan het werk om te zorgen dat niet alleen woningen, maar ook kantoren, scholen, winkelcentra en andere gebouwen comfortabele leef-, werk- of leeromgevingen kunnen zijn.

Continu blijven innoverenSinds de VELUX producten in 1957 op de Nederlandse markt verschenen, heeft de tijd niet stilgestaan. De ontwikkeling van innovatieve, duurzame daglichtoplossingen met een hoog kwaliteitsniveau en een strak design heeft de afgelopen jaren onze hoogste prioriteit gehad. Maar de tijd gaat wel snel. Het befaamde tuimelscharnier werd alweer bijna een halve eeuw geleden ontwikkeld, onze dakramen zijn alweer 40 jaar elektrisch te openen en ruim 35 jaar lang te voorzien van bijpassende raamdecoratie en zonwering.

De introductie van de VELUX European Standard(VES)-maten ruim 20 jaar geleden zorgt vandaag de dag nog steeds voor eenvoudige een-op-een-vervanging van oude dakramen. En sinds de lancering van de nieuwe generatie vorig jaar zijn witte dakramen de standaard in Nederland. Maar ook deze producten zijn alweer onder de loep genomen en hebben inmiddels verschillende modificaties ondergaan. Het CABRIO® balkonvenster bracht in 1990 een nieuwe dimensie in het creëren van daglicht en ruimte onder het hellende dak. In 2015 krijgt dit vermaarde product zijn verdiende ‘nieuwe-generatie-make-over’, niet alleen wit afgelakt, maar ook nog eens een stuk breder.

Ontwerpen in co-creatie In 2012 lanceerde de VELUX Groep de VELUX modulaire lichtstraten, ontwikkeld in samenwerking met het Britse architectenbureau Foster + Partners. Speciaal voor de daglichtspot werd samengewerkt met de internationaal erkende ontwerper Ross Lovegrove. En Karim Rashid werd gekozen om de eerste VELUX raamdecoratie designcollectie te ontwerpen. Voor de designcollectie van onze nieuwe vouwgordijnen wordt deze traditie in 2015 voortgezet door de samenwerking met de Nederlandse ontwerpers Scholten & Baijings.

Maatschappelijke verantwoordelijkheidNaast het ontwikkelen van prachtige daglichtoplossingen hebben ook de ontwikkelingen op het gebied van duurzaam wonen in gebouwen sinds 1995 niet stilgestaan. De VELUX Model Home 2020 projecten zijn inmiddels opgenomen in de lijst Sustainia 100, met de 100 meest vooraanstaande groene oplossingen en technologieën ter wereld. De lijst is opgezet door verschillende internationale voorvechters van de klimaatproblematiek als voorbeeld voor een duurzame samenleving.

Dit alles hadden wij niet kunnen bereiken zonder ú, ofwel zonder een professionele partij die onze producten adviseert, verkoopt of toepast. Samen met u zijn de afgelopen jaren de beste oplossingen en toepassingen gerealiseerd. De evenementen hebben ons een unieke gelegenheid geboden om persoonlijk met u in contact te komen. Maar daar houdt het niet op. Ook in 2015 staan wij dagelijks voor u klaar aan de telefoon, op de weg of in onze showroom!

Customer Service: 030-6.629.629 / [email protected] voorlichting: [email protected]: [email protected]

Page 4: VELUX lichtkrant - Events 2014

4 LICHTKRANT

2015, het jaar van de VELUX raamdecoratie!Productinnovaties raamdecoratie

Page 5: VELUX lichtkrant - Events 2014

5DECEMBER 2014 I NUMMER 02 I EVENTSPECIAL

Aan de vooravond van 2015 willen we u graag alvast informeren over drie spectaculaire productinnovaties op het gebied van raamdecoratie en zonwering. Ten eerste komt er een fonkelnieuwe trendcollectie van bijna 100 nieuwe kleuren en dessins! Daarnaast blijft ook de Basic collectie (wit, beige en donkerblauw) gewoon gehandhaafd.Ten tweede hebben we een geheel nieuw product ontwikkeld, als toevoeging op onsbestaande assortiment raamdecoratie: het vouwgordijn. Ten derde zijn er voor deze splinternieuwe vouwgordijnen zes verschillende dessinsverkrijgbaar die zijn ontworpen door het fameuze Nederlandse ontwerpersduo Scholten & Baijings.

2015, het jaar van de VELUX raamdecoratie!

Met deze nieuwe trendcollectie van bijna 100 dessins geeft u uw klanten veel meer keuze, wat u een reële kans biedt voor het verhogen van uw omzet. En wat goed is, moet behouden blijven: de al bestaande Basic collectie (wit, beige, donkerblauw) blijft gewoon gehandhaafd.Om onze nieuwe, sterk uitgebreide collectie samen te stellen, heeft de VELUX Groep samenwerking

gezocht met hét internationaal leidende trendonderzoeksbureau, Trend Union. Het mag dan ook geen verbazing wekken dat de collectie is gebaseerd op de laatste trends in mode en interieur, en op trends waarop nu al geanticipeerd kan worden. Dé kleuren en stoffen dus voor de consument van vandaag, met een uitgekiend pallet van klassieke, moderne en trendy tinten en dessins.

Verduisterend, transparant of zijdeachtig, de vernieuwde VELUX raamdeco ratie biedt het allemaal. De nieuwe kleurencollectie is leverbaar voor VELUX rolgordijnen, verduisterende rolgordijnen, Energie Comfort gordijnen, plisségordijnen en jaloezieën.

Dealer presentatiemogelijkheden Trend Union heeft ons ook geholpen met het samenstellen

van kleurfamilies die door alle productlijnen van de raamdecoratie en zonwering lopen. Dit heeft geresulteerd in een handige pocketfolder met daarin alle kleuren, die de consument mee naar huis kan nemen. Daarnaast staan u een kleinere en een grotere stalenmap ter beschikking die u niet alleen een overzicht bieden van de kleuren, maar ook van de stoffen.

Fonkelnieuwe trendcollectie met bijna 100 nieuwe dessins!

Page 6: VELUX lichtkrant - Events 2014

6 LICHTKRANT

Nieuw gordijn voor dakramen Een compleet nieuw raamdecoratie-product voor dakramen, dat zijn de nieuwe VELUX vouwgordijnen. De collectie vouwgordijnen omvat maar liefst twintig verschillende kleuren en stoffen, tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Trend Union.

6 designs: Colour Collection by Scholten & BaijingsConsumenten die wel van een

uitdagend ontwerp houden, kunt u ook nog zes exclusieve designs aanbieden. Deze designs zijn speciaal door het internationaal bekende ontwerpersduo Scholten & Baijings gecreëerd, onder de naam Colour Collection by Scholten & Baijings. Het duo heeft veel ervaring met grafische ontwerpen op stoffen. Ook worden Scholten & Baijings geroemd om hun fenomenale kleurgevoel. De zes designs van de Colour

Collection by Scholten & Baijings vinden hun inspiratie in de manier waarop daglicht gedurende de dag verandert, van ochtend- tot avondschemering. De designs bestaan uit drie kleurvarianten in twee verschillende stofsoorten, een verduisterende en een lichtdoorlatende. Elke van deze zes varianten representeert het daglicht bij zonsopgang (zes uur ’s ochtends), midden op de dag (twaalf uur) en

Uw klanten kunnen al kiezen tussen VELUX rolgordijnen, verduisterende rolgordijnen, plisségordijnen, jaloezieën en Energie Comfort gordijnen. Maar zoveel consumenten, zoveel smaken, en dus ook zoveel interieurinrichtingen. Met de compleet nieuw ontwikkelde VELUX vouwgordijnen biedt u uw klant een extra mogelijkheid zijn raamdecoratie helemaal in lijn te brengen met de inrichting waarvoor hij heeft gekozen. Bovendien kunnen de stoffen van de vouwgordijnen heel eenvoudig vervangen worden!

Colour Collection by Scholten & BaijingsProductinnovaties raamdecoratie

12PM

Page 7: VELUX lichtkrant - Events 2014

7DECEMBER 2014 I NUMMER 02 I EVENTSPECIAL

zonsondergang (negen uur ’s avonds). De series zijn dan ook toepasselijk 6AM, 12PM en 9PM genoemd en zijn zoals gezegd inverduisterende en lichtdoorlatende stof verkrijgbaar. De zachte, natuurlijke tinten variëren van nachtblauw/rood tot lichtgrijs/zachtgroen tot warmrood/grijs/roze. Ze zijn bovendien zo uitgekozen dat de structuren van de stoffen nog meer gaan leven.

Steeds weer een ander kunstwerkDe vouwgordijnen in de Colour Collection by Scholten & Baijings dagen de consument uit. Speel met licht, speel met vorm, speel met kleur! is daarbij de opdracht die het ontwerpersduo meegeeft. De designs zijn namelijk zo geraffineerd dat er bij elke andere stand van het vouwgordijn een andere aanblik ontstaat. De breedte van de vouwen en van de kleurbanen zijn op subtiele wijze zo op elkaar afgestemd dat er telkens een ander kleurenpallet

ontstaat. Met de vouwgordijnen uit de Colour Collection by Scholten & Baijings creëren uw klanten steeds weer een ander kunstwerk in hun kamer.

Vervangbare stoffen Nog een unicum bij de nieuwe VELUX vouwgordijnen: alle stoffen zijn vervangbaar! Dit is natuurlijk een belangrijk verkoopargument richting de consument die (met dank aan alle woonmagazines en aanverwante tv-programma’s) steeds gevoeliger is geworden voor trends in materiaal- en kleurgebruik in woninginrichting en raamdecoratie. Wanneer iemand na twee jaar toe is aan een nieuw interieur, kan het systeem blijven zitten en hoeft alleen de stof eenvoudig te worden aangepast.

Met deze twee nieuwe product - introducties geeft VELUX Nederland weer aan de markt-leider in raamdecoratie voor dakramen te zijn.

Colour Collection by Scholten & Baijings

6AM

9PM

Page 8: VELUX lichtkrant - Events 2014

8 LICHTKRANT Kleuren & dessins

De meest trendy kleuren en dessins voor VELUX raamdecoratie 2015 Met de VELUX raamdecoratie 2015 kunt u uw klanten laten kiezen uit de meest trendy

kleuren en dessins. Bijvoorbeeld voor een nieuw kleuraccent in de kinderkamer. En het toevoegen van een verrassende kleursubtiliteit aan de woonkamer was nog nooit een-voudiger. U maakt uw klanten snel wegwijs met behulp van de diverse nieuwe dealer presentatiemogelijkheden die VELUX Nederland u ter beschikking stelt.

Page 9: VELUX lichtkrant - Events 2014

9DECEMBER 2014 I NUMMER 02 I EVENTSPECIAL

Ook in 2015

Disney & VELUX Droomcollectie™ verduisterende rolgordijnen Ook in 2015 kan met de Disney & VELUX Droomcollectie™ voor kinderen een omgeving worden gecreëerd die rustgevend is en die hun creativiteit stimuleert. De collectie verduisterende rolgor dijnen, speciaal ontwor-pen voor VELUX dakramen, toont zes geliefde personages uit Winnie de Poeh, Bambi, Mickey Mouse, Minnie Mouse, Planes en Disney Princess, in twaalf verschillende speelse dessins. De Disney & VELUX Droomcollectie is ontworpen voor hedendaagse interieurs, met zowel kinderen als volwassenen als uitgangs-punt. Hierdoor is het voor gezinnen eenvoudig om de kamers van hun kinderen af te stemmen op hun eigen inrichting. De unieke dessins met verschillende kleuren en levendige beelden zijn aansprekend voor een brede groep gezinnen die van de betoverende Disneywereld houden.

Oeko-Tex®-normenHet is belangrijk dat de omgeving waarin kinderen het meest verblijven niet alleen creatief, maar ook veilig is. VELUX rolgordijnen voldoen daarom aan de strenge Oeko-Tex®-normen. Dit zijn de hoogste industriële produ-ctienormen op het gebied van kwaliteit, gezondheid en veiligheid. Ze geven onder meer aan dat rolgordijnen die aan de normen voldoen, geen schadelijke stoffen of chemische producten bevatten.

Meer informatie: www.velux.nl/disney

De meest trendy kleuren en dessins voor VELUX raamdecoratie 2015

Let op: de weergegeven drukkleuren kunnen afwijken van de kleuren in de werkelijkheid. De weergegeven designs zijn slechts bedoeld ter illustratie; de werkelijkheid kan hiervan afwijken, omdat elk design afgestemd moet worden op de verschillende maten van de dakramen.

© Disney. © Disney. Based on the ”Winnie the Pooh” works by A. A. Milne and E. H. Shepard. © Disney.

Er zijn drie dealer presentatie mogelijkheden: een pocketfolder die de consument mee naar huis kan nemen, en een kleine en een grote stalenmap. Deze laatste bieden u niet alleen een overzicht van de kleuren, maar ook van de stoffen.

Page 10: VELUX lichtkrant - Events 2014

10 LICHTKRANT

VELUX modulairelichtstraten, in 2015 ook voor woningbouw

Daglicht en frisse lucht zijn essentieel voor een gezond binnenklimaat. Met een overvloed aan daglicht en frisse lucht presteren we zowel mentaal als fysiek beter. Dit blijft, samen met uitstekende energie prestaties, het uitgangspunt voor de bijdrage van VELUX producten in gebouwen.

In 2013 bracht de VELUX Groep met de VELUX modulaire lichtstraten een belangrijke ver-andering teweeg in grootschalige lichtstraattoepassingen, typerend voor commerciële en openbare gebouwen. Voor het eerst was er een volledig geprefabriceerd licht-straatsysteem van hoogstaande kwaliteit op de markt verkrijgbaar.Nu zetten we de volgende stap, door dit revolutionaire systeem ook voor de woningbouw aan te gaan bieden.

Samenwerking VELUX en Foster + Partners: modulariteit centraal VELUX modulaire lichtstraten worden gekenmerkt door een intelligent en uniek ontwerp. Dit ontwerp, met perfecte product-eigenschappen, is voortgekomen uit een nauwe samenwerking tussen de VELUX Groep en het gerenom-meerde Britse architectenbureau Foster + Partners. Het profiel van het frame is elegant en is ontworpen om te voldoen aan de internationale designstandaarden. Het ontwerp is hét antwoord op de toenemende vraag naar modulariteit. Modulari-teit betekent: een compleet systeem met volledig geprefabriceerde

onderdelen, een uniform ontwerp voor de lichtstraten en een innovatief, snel en eenvoudig montageprincipe.

Speciaal composietmateriaal VELUX modulaire lichtstraten wor-den gefabriceerd van inno vatieve materialen en leveren daarmee een hoogstaande energieprestatie. Bij de ontwikkeling van het frame-materiaal lag de nadruk op het maximaliseren van de sterkte en stabiliteit en op uitstekende isole-rende eigenschappen van de totale lichtstraatopstelling. Hiervoor is een speciaal composietmateriaal ontwikkeld. Dit geeft de frames van een modulaire lichtstraat uitstekende energieprestaties, een grote thermische stabiliteit én een hoge sterkte.

VELUX modulaire lichtstraten zijn dan ook een uitstekende keuze voor de woningbouw, zowel nieuwbouw als renovatie. Het lichtstraat systeem is een perfecte oplossing om de donkere uitbouw te voorzien van een ruime mate van gezond daglicht. Meer informatie: www.velux.nl/modulairelichtstraten

Productinnovaties plat dak

Page 11: VELUX lichtkrant - Events 2014

11DECEMBER 2014 I NUMMER 02 I EVENTSPECIAL

Daglichtspot 2.0, de nieuwe generatie

VELUX lichtkoepels

Wij zijn trots u te kunnen melden dat de nieuwe generatie Daglichtspot 2.0 in maart 2015 op de markt zal worden gebracht! Dit innovatieve product brengt daglicht op plaatsen in een woning of gebouw waar dat voorheen niet mogelijk was. De kern van dit systeem is een buis die aan de binnenzijde is voorzien van een sterk reflecterende laag. Zo wordt natuurlijk buitenlicht naar binnen getransporteerd en kunnen ruimten zonder ramen toch van daglicht worden voorzien.

Nieuwe eigenschappenHet revolutionaire, nieuwe design, met het Flexi-loc verbindings-systeem, maakt de installatie eenvoudiger én sneller dan in het verleden. Een Daglichtspot 2.0 kan nu namelijk van buitenaf worden

geïnstalleerd, zelfs zonder toegang tot bijvoorbeeld de zolder. Een nieuw gevormde, flexibele topkraag geeft meer flexibiliteit in de aansluiting van de buis. Een andere nieuwe eigenschap is het verbeterde condensreservoir dat de kans op zichtbare condens minimaliseert.

Daarnaast garandeert een compleet nieuw ontwerp van de diffuser (die zorgt voor de lichtspreiding in de ruimte) voor een effectievere lichtverstrooiing en een hogere lichtopbrengst in de te belichten hal of kamer.

Passend bij VELUX dakramenDankzij het uitgekiende design vormt de Daglichtspot 2.0 één geheel met de uitstraling en vormgeving van VELUX dakramen.

Vaste en ventilerende lichtkoepelsDankzij de goede thermisch isolerende eigenschappen houdt de VELUX lichtkoepel in de winter de kou en in de zomer de warmte buiten. Dit komt door de extra glasplaat van HR++ glas die tevens het geluid van hevige regen en hagel dempt. De ventilerende lichtkoepel kan eenvoudig worden geopend met de innovatieve VELUX INTEGRA® bedienings-tablet met touchscreen. Beide

lichtkoepels zijn door Keurings-instituut SHR getest en gecertifi-ceerd, waarmee ze voldoen aan weerstandsklasse 2. Hierdoor komen ze in aanmerking voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen® (PKVW®).

Raamdecoratie & buitenzonwering Speciaal voor de VELUX licht-koepel zijn er diverse raam-decoratie producten en een buitenzonwering ontwikkeld.

Met deze perfect passende en gemakkelijk te bevestigen producten kan binnenvallend daglicht optimaal gereguleerd worden. Het elektrisch bedienbare plisségordijn verzacht het binnenvallende daglicht en geeft de ruimte extra sfeer. Ook leverbaar: een speciale witte buitenzonwering waarmee zonnewarmte buiten blijft maar de ruimte toch voldoende daglicht krijgt. Met zonnepaneel, dus volledig draadloos op afstand te bedienen.

Daktoegangskoepel De VELUX daktoegangskoepel biedt snelle, veilige toegang tot het platte dak. In gesloten toestand ziet deze koepel er vrijwel hetzelfde uit als een gewone VELUX lichtkoepel, maar de daktoegangskoepel is zó ver uit te zetten dat het dak eenvoudig langs de koepel bereikbaar is. Gasveren zorgen voor een comfortabele bediening. Verder biedt de daktoegangs-

koepel dezelfde hoogstaande eigenschappen als een gewone VELUX lichtkoepel.

Rookventilatiekoepel In geval van brand biedt onze elektrisch te openen rookventila-tiekoepel de oplossing. Deze lichtkoepel kan worden ingezet voor zowel dagelijkse ventilatie als rookventilatie in geval van brand of rookontwikkeling. Dankzij de rookventilatie koepel worden brand, rook en warmte naar buiten geleid, zodat de vluchtweg toegankelijk blijft. Bovendien wordt de gebouw constructie minder snel aangetast door hitte, waardoor een gebouw langer overeind blijft staan.

NCP Keur™De VELUX rookventilatiekoepelheeft het NCP Keur™. Dit is een onafhankelijke-derdeverklaringdie aangeeft dat dit product voldoet aan de vastgestelde normen en voorschriften voor brandbeveiliging.Meer informatie: www.velux.nl/lichtkoepel

Productinnovaties plat dak

Met VELUX lichtkoepels kan het leefcomfort van ruimten onder platte daken drastisch verbeterd worden. Hiertoe staan u diverse mogelijkheden ter beschikking.

vorige week vandaag

Page 12: VELUX lichtkrant - Events 2014

12 LICHTKRANT

Het VELUX CABRIO® balkonvenster van de nieuwe generatie

VELUX inbraakwerende tuimelvensters

Integratie VELUX dakramen en pv-panelen

De richtlijnen voor opklimbaarheid en inbraakwerendheid zijn aange-scherpt. In het Bouwbesluit staat duidelijk beschreven dat in nieuw - bouw complete daglichtproducten in gemonteerde staat bij opklimbare situaties inbraakwerend moeten zijn. Een simpele toevoeging van extra sloten op of tralies onder een dakraam is hierbij niet langer toereikend.

De inbraakwerende VELUX tuimelvensters kunnen in deze situaties gewoon worden toegepast. Ze zijn standaard voorzien van inbraakwerende voorzieningen, zoals geïntegreerd extra hang- en sluitwerk en een roestvaststalen glaslijst. De vensters zijn leverbaar met een blanke, witte of witte en vocht-bestendige afwerklaag.

Keuringsinstituut SHR heeft de vensters getest en gecertificeerd: ze voldoen aan weerstandsklasse 2, waarmee ze in aanmerking komen voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen® (PKVW®).

Dakramen in bestaande woningen die eenvoudig bereikbaar zijn en op dit moment niet in aanmerking komen voor het PKVW® voor

bestaande bouw, kunnen inbraak-werend worden gemaakt. Dit kan door het toevoegen van bijvoorbeeld AXA 3012 sloten, los verkrijgbaar bij VELUX Nederland.

Meer informatie: www.velux.nl/pkvw

Het CABRIO® balkonvenster is al jaren dé manier om elke kamer met een hellend dak een echt balkon te geven. Zo kunnen bewoners optimaal genieten van het uitzicht en de buitenlucht. Het CABRIO® balkonvenster is nu ook leverbaar in de nieuwe generatie, dat wil zeggen opnieuw ontworpen, met betere isolatiewaarden én wit afgelakt.

Volledig nieuw ontwerp Dankzij het volledig nieuwe ontwerp en het unieke drielaagse glas is het VELUX CABRIO® balkonvenster een zeer energie- efficiënte oplossing en qua uiterlijk

geheel in lijn met de nieuwe generatie. Vanaf 2015 is het balkon-venster verkrijgbaar in 2 verschil-lende breedtematen (94 en 114 cm). Daarnaast kunnen meerdere combinaties worden gemaakt met een duo- of combi-oplossing met meerdere dakramen. Zo maakt u de mooiste combinaties geheel op maat.

Het VELUX CABRIO® balkon venster is vervaardigd van FSC-gecertifi-ceerd en wit afgelakt grenenhout. Op verzoek is het balkonvenster ook leverbaar in de klassieke, blank afgelakte uitvoering.

Wanneer op een dak zonnepanelen worden toegepast, is het belang-rijk dat die niet alleen functioneel zijn, maar ook integreren in de rest van het dak. Om de ruimte onder het dak te kunnen blijven gebrui-ken en daar een aangenaam binnenklimaat te creëren, is een combinatie met dakramen essentieel.

Voor het integreren van VELUX dakramen en pv-panelen op het dak zijn nu twee verschillende oplossingen ontwikkeld: het InDaX PV-systeem en het IRFTS EASY ROOF systeem.

InDaX PV-systeemHet InDaX PV-systeem is door Monier ontworpen om hoogwaar-dige kristallijne pv-modules perfect te laten integreren in daken met vrijwel alle gangbare typen dakpannen. Het systeem neemt

de beschermende functie van de dakbedekking over en is geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie. Het Monier InDax systeem is met VELUX EDO gootstukken te combineren met VELUX dakramen in de maatcodering PK06 of PK08. Hierdoor ontstaat een volkomen lineair en harmonisch dakbeeld dat duurzaam, technisch én esthetisch verantwoord is. Alle pv-systemen van Monier voldoen aan de eisen voor brandveiligheid, regenbestendigheid, stormvaste bevestiging en ventilatie.

Flexibel gootstukkensysteem van IRFTS Solar SolutionsHet Franse IRFTS Solar Solutions, specialist op het gebied van indak-montagesystemen, heeft het EASY ROOF systeem ontwik-keld. Dit is een ideale oplossing voor commerciële, industriële en woningdaken. Installatiegemak staat voorop: naast een eenvou-

dige montage heeft het systeem geïntegreerde oplossingen met VELUX dakramen.

EASY ROOF is gebaseerd op kunststof elementen. Daarop kunnen de meest voorkomende pv-panelen en VELUX dakramen met de maatcodering MK06 of MK08 eenvoudig worden verwerkt. De VELUX dakramen kunnen op elke gewenste positie worden geplaatst en naadloos worden aangesloten op de pv-panelen, waarmee een waterdichte aansluiting ontstaat. EASY ROOF maakt het mogelijk ook meerdere VELUX dakramen toe te passen. Het systeem wordt op dit moment door een aantal leveranciers op de Nederlandse markt geleverd.

Meer informatie: www.velux.nl/pvoplossingen

Productinnovaties dakramen

Page 13: VELUX lichtkrant - Events 2014

13DECEMBER 2014 I NUMMER 02 I EVENTSPECIAL

Maak kennis met de VELUX INTEGRA® familie

Alle elektrisch te bedienen VELUX INTEGRA® dakramen hebben een geruisloze motor die via een innovatieve VELUX INTEGRA® bedienings-tablet met touchscreen te bedienen is. Voor alle producten geldt dat ze zeer eenvoudig zijn in het gebruik, mede dankzij de intelligentie van de beschikbare programma’s die het leven onder een dak zo comfortabel mogelijk maken.

Maximaal comfort met de bedieningstablet De gehele VELUX INTEGRA® familie is te bedienen met de compleet nieuwe VELUX INTEGRA® bedieningstablet. Met de intuïtieve bediening via een touchscreen zijn diverse voor geprogrammeerde functies te activeren. Hierdoor zijn de hoeveelheden daglicht en ventilatie perfect en zeer een voudig te regelen. Door de intelligente programma’s de rolluiken en de raamdecoratie producten auto matisch te laten bedienen, kan zelfs aanzienlijk worden bespaard op de energie rekening.

Meer weten? www.velux.nl/integra

Productinnovaties dakramen

Het VELUX productprogramma omvat een zeer complete range netstroom- dan wel zonne- energiegevoede dakramen, raamdecoratie en rolluiken.

Het VELUX Passiefhuis-dakraam is het eerste en enige dakraam op de markt dat gecertificeerd is voor passiefhuis-bouwconstructies in de klimaatregio ‘koud’. Het glas van het raam bestaat uit een drievoudige beglazing aan de buitenzijde en extra dubbele beglazing als voorzetruit aan de binnenzijde. In combinatie met de in het kozijn verwerkte ThermoTechnologyTM zorgt deze opbouw voor een Uw-waarde van 0,51 W/m2K (EN ISO 12567-2). Door verdiepte inbouw en de toepassing van een isolatiekraag kan deze Uw-waarde zelfs nog verder worden teruggebracht naar 0,48 W/m2K.

Het best isolerende dakraam ter wereldHet VELUX Passiefhuis-dakraam geeft voldoende daglicht en verse lucht, waarmee het binnenklimaat en wooncomfort van de gebruikers verbeteren. Het dakraam heeft de

hoogste isolatiewaarden, wat zorgt voor een lager energie verbruik. Het Passiefhuis-dakraam wordt elektrisch aangestuurd door de zon en kan met de VELUX bedieningstablet eenvoudig worden geopend en gesloten.

Raamdecoratie en zonweringVoor optimale verduistering kan een verduisterend rolgordijn worden geplaatst tussen de drievoudige beglazing en de voorzetruit. Om een optimaal binnenklimaat te behouden, is er keuze uit een buitenzonwering of een rolluik. Dit gaat oververhitting in de zomermaanden tegen en draagt in de wintermaanden bij aan het thermische comfort. Het VELUX Passiefhuis-dakraam is verkrijgbaar in de vochtbesten-dige uitvoering GGU en in de vier meest gangbare maten.

Kijk voor meer informatie op www.velux.nl/passiefhuisdakraam

Het Passiefhuis-dakraam: het best isolerende dakraam van de wereld!

Page 14: VELUX lichtkrant - Events 2014

14 LICHTKRANT

Metal stud-profiel voor moderne stucafwerking

Optimaal ventileren, een must voor een gezond binnenklimaat

Na het monteren van een VELUX dakraam vormt de aftimmering de finishing touch. Voor een moderne, strakke afwerking die perfect past bij de witte dakramen van de nieuwe generatie, is er nu een speciaal frame voor een eigen interieurafwerking type LSG.

De metalen stud-profielen kunnen eenvoudig en op maat tegen de interieurzijde van het dakraam en het dakbeschot worden gemon-teerd. Ze zijn de ideale basis om het dakraam of het dakbeschot vervolgens af te werken met gipsplaten en deze strak af te stuken. Het flexibele stalen frame LSG is aan te passen aan vrijwel iedere dakhelling en -dikte en kan prima worden toegepast in zowel

de nieuwbouw als bij renovaties. Ook bij een houten interieurafwer-king zijn de stud-profielen toepasbaar.

Meer lichtinval, meer ruimte Doorgaans wordt een haakse afwerking tegen het VELUX dakraam aangebracht. Met de stud-profielen LSG kan een interieurafwerking worden bereikt met horizontale afwerking aan de bovenzijde en verticale afwerking aan de onderzijde. Dit zorgt voor meer lichtinval en meer ruimte rondom het dakraam. Er blijft zelfs voldoende ruimte over om rondom het dakraam isolatiemateriaal aan te kunnen brengen, waarmee de totale isolatiewaarde van de dakramen naar een nog hoger

niveau kan worden getild. Met de dampremmende folie die standaard wordt meegeleverd, kan bij goed geïsoleerde daken de doorbroken dakfolie rondom het dakraam weer eenvoudig worden hersteld.

Gratis proberen?Ga naar velux.nl/clubtest

Om te zorgen voor goede natuur-lijke ventilatie mét een hoog wooncomfort, hebben de VELUX Groep en RENSON speciaal voor de nieuwe generatie VELUX dakramen een zelfregulerende ventilatie-unit met verhoogde capaciteit ontwikkeld, de ZZZ 214K.

Deze discrete ventilatieoplossing is eenvoudig te monteren op handbediende VELUX dakramen

van de nieuwe generatie. De unit bestaat uit een onderhoudsvrije, grijze aluminium bovenkap, die de standaard bovenkap van het dakraam vervangt. De vergrote doorlaat van frisse lucht wordt bij winddruk nauwer of sluit helemaal af, wat zorgt voor een continue maar gecontroleerde toevoer van frisse lucht. Met deze unit voldoen VELUX dakramen als eerste aan de eisen van het Bouwbesluit.

Zelfregulerend en EPC-verlagendDe ZZZ 214K reguleert de binnenkomende luchtstroom door een klep die automatisch reageert op drukverschillen en windsterkte. De binnenkomende hoeveelheid lucht blijft hierdoor op elk tijdstip en in ieder seizoen ongeveer gelijk, zelfs bij hoge windsnelheden, zonder dat de gebruiker de ventilatieklep hoeft te bedienen. Bewoners ervaren hierdoor meer wooncomfort: ze hebben minder last van tocht of kou en de kwaliteit van de binnenlucht blijft optimaal. Daarnaast daalt het energieverbruik en wordt energieverlies voorkomen.

Een stukje achtergrond Goed ventileren is nodig voor eengezond binnenklimaat. Waar ditvroeger automatisch ging viakieren en naden, gebeurt dit in de goed geïsoleerde woningen van vandaag vaak onvoldoende.Hierdoor heeft een op de tienwoningen last van schimmelen/of fijnstof.De gemiddelde Europeaan brengt 90% van zijn tijd door in gebou-

wen, in de winter zelfs nog meer. Daarom is het nodig dat we ’s zomers én ’s winters meerdere keren per dag ventileren. Doen we dit niet, dan stijgt de lucht-vochtigheid en daarmee het risico op schimmels, huismijt en gebouwschade.

Maar ook de gezondheid loopt risico. Onderzoek heeft aan-

getoond dat langere tijd in een vochtige ruimte het risico op astma en allergieën verhoogt. Ook heeft het binnenklimaat grote invloed op concentratievermogen, productiviteit en algemeen welzijn. Daarom is regelmatig ventileren erg belangrijk.

Meer informatie: www.velux.nl/ventilatie-unit

Tips voor effectieve ventilatie1. Ventileer een paar keer per dag. Bijvoorbeeld in

de ochtend, rond lunchtijd en ’s avonds. Ventileer in ieder geval tijdens het koken, het drogen van wasgoed en dergelijke.

2. Zet regelmatig enkele ramen wijd open voor vijf tot tien minuten. Gebruikte lucht wordt dan snel vervangen door verse, zonder dat de ruimte te sterk afkoelt.

3. Zijn er naast gevelramen ook dakramen in de ruimte aanwezig, ventileer dan volgens het ‘schoorsteeneffect’: zet een gevelraam en een dakraam tegelijk tegen elkaar open. De opgewarmde, gebruikte lucht stijgt snel op en verdwijnt door het dakraam, zodat verse lucht door het gevelraam naar binnen kan stromen.

Montage en interieur

Page 15: VELUX lichtkrant - Events 2014

15DECEMBER 2014 I NUMMER 02 I EVENTSPECIAL

Blank of wit afgelakt, de keuze is aan de klant!

Dakraam sneller vervangen met renovatiegootstuk

Bij de aankoop van producten letten consumenten tegenwoordig scherp op gebruiksgemak, comfort en energiezuinigheid. Maar ook design en aanzicht van een product zijn zeer belangrijk. Dat blijkt wel uit de verkoopaantallen van de nieuwe generatie VELUX dakramen in Nederland. Nog maar 5% van de verkochte dakramen is blank afgelakt, terwijl de rest allemaal in de standaard witte kleur wordt verkocht.

Blank afgelakt gewoon nog leverbaarToch zijn er nog steeds aannemers en consumenten die gecharmeerd

zijn van het authentieke blank afgelakte dakraam. Daarom is het ook nog steeds mogelijk de nieuwe generatie dakramen blank afgelakt te bestellen. Dit kan vooral van waarde zijn bij renovatieprojecten waarin ruimten hun authenticiteit moeten behouden, maar die wel aan de hedendaagse isolatie-eisen moeten voldoen.

Kijk voor alle typen dakramen en afwerkingen op: www.velux.nl/dakramen

Het een-op-een vervangen van een oud dakraam door een nieuw VELUX dakraam is heel eenvoudig. VELUX levert daarvoor namelijk een speciaal renovatiegootstuk. Groot voordeel is dat de bestaande interieurafwerking/aftimmering kan blijven zitten. Dit levert u tijdswinst op. De isolatiekraag van het nieuwe gootstuk zorgt ervoor dat de isolatiewaarde op hetzelfde niveau (1,4 W/m2K) wordt gebracht als bij een nieuwe situatie met het dakraam op het huidige inbouwniveau.

Twee varianten Het renovatiegootstuk is verkrijg-baar in twee varianten. Type EW kunt u toepassen bij geprofi-leerde dakbedekkingsmaterialen, waarbij de profielhoogte tussen 16 en 120 mm is. Type EL is geschikt voor vlakke dakbe-dekkingsmaterialen met een maximale dikte van 8 mm.

Meer informatie: www.velux.nl/renovatiegootstuk

Interieurafwerking

Page 16: VELUX lichtkrant - Events 2014

16 LICHTKRANT

Visie op duurzaamheid

Model Home 2020Door slimmer te bouwen en gebruik te maken van innovatieve, energie-besparende producten, kan enorm worden bespaard op energie. Maar niet alleen de energieprestatie van een gebouw is belangrijk. Gebouwen zijn ontworpen voor mensen, om in te wonen, werken, leren en spelen. Daarom zal ook rekening moeten worden gehouden met een gezond binnenklimaat met voldoende toegang tot frisse lucht en daglicht. Dit is namelijk van cruciaal belang voor de gezondheid, de producti-viteit en het algemeen welzijn van mensen.

Sinds begin jaren 90 experimenteert de VELUX Groep daarom met demonstratiehuizen: klimaatneu-trale gebouwen met veel aandacht voor leefbaarheid dankzij gebalan-ceerd daglicht, natuurlijke ventilatie en het gebruik van gezonde bouwmaterialen. Voor de gebouwen in het Model Home 2020 project is de Active House visie het uitgangspunt geweest. Het zijn alle visionaire voorbeelden van toekomstige gebouwen die ons een mogelijkheid geven onze ideeën in de praktijk te testen en verder te ontwikkelen.

En met modelwoningen die op termijn netto-energieproducerend moeten zijn, heeft de VELUX Groep de lat voor duurzaam bouwen in Europa op een hoger ambitieniveau gelegd.

Meer informatie:www.activehousenl.infowww.velux.nl/modelhome2020

Duurzaamheid in gebouwen

Hoe we bouwen is van grote invloed op ons klimaat. In Europa bestaat ongeveer 40% van het totale energieverbruik uit het verwarmen, koelen, ventileren en verlichten van gebouwen. Het ontwerp van een gebouw bepaalt de hoeveelheid energie die hier-voor nodig is, natuurlijk in combinatie met het gedrag van de gebruikers.

Page 17: VELUX lichtkrant - Events 2014

17DECEMBER 2014 I NUMMER 02 I EVENTSPECIAL

De Poorters van Montfoort: daglicht, warmtebeheersing en ventilatie in balansIn Montfoort is de Active House visie voor het eerst in Nederland toegepast bij de duurzame renovatie van tien woningen. De focus lag hiermee op een comfortabel binnenklimaat.

Het toegepaste renovatieconcept zorgt voor een goede balans tussen energieontwerp, binnen-klimaat en omgeving, waarbij het wooncomfort en de gezondheid van de bewoners centraal staan. Het renovatieconcept focust zich op het opwekken van zonne-ener-gie, op het gebruik van passieve zonnewarmte en op technologie voor energie- en klimaatbeheer-sing. Gecombineerd met het allerhoogste niveau van isolatie

en natuurlijke ventilatie is een nieuwe schil om de woning gecreëerd die de energieprestatie tot een topniveau stuwt. Deze combinatie vormt de basis om optimaal duurzaam te renoveren en een woning te realiseren waarin de behoefte aan daglicht, warmte - beheersing en ventilatie in evenwicht zijn met elkaar en het energieverbruik.

Groot onderhoud met een toekomstvisieDe woningen in de Poorterstraat in Montfoort waren veertig jaar oud en hadden voorheen energielabel E. Vanwege de goede ligging, maar vooral omdat het ruime woningen zijn met een hoge

toekomstwaarde, besloot woning - corporatie GroenWest tien woningen op te waarderen naar energielabel A++.

Door deze manier van renoveren zijn de CO

2-uitstoot en de totale vraag naar energie zeer beperkt. Daarnaast hebben de woningen meer leefruimte, daglichttoe-treding en een prettiger binnen-klimaat gekregen. De bewoners zijn dan ook erg tevreden over het resultaat.

Meer informatie vindt u op www.velux.nl/depoorters.

Duurzaamheid in gebouwen

Page 18: VELUX lichtkrant - Events 2014

18 LICHTKRANT

VELUX BIM-modellen en SketchUp modellen voor in uw tekeningen

VELUX bestekservice: snel toegang tot onze bestek-informatie

VELUX BIM- en SketchUp-modellen voor in uw tekeningenIn de afgelopen jaren zijn bouwbedrijven, ontwerpbureaus en andere partijen in de branche steeds meer gebruik gaan maken van BIM en SketchUp. VELUX Nederland stelt u graag de materialen ter beschikking om ook VELUX producten in uw Bouw Informatie Model en SketchUp Model te kunnen importeren.

AutoCAD Lisp applicatieMet de VELUX AutoCAD Lisp applicatie kunt u 2D en 3D VELUX doorsneden importeren in uw AutoCAD-tekening. Hierin zijn ook VELUX raamdecoratie- en zonweringsproducten opgenomen. Zo kunt u eenvoudig een bestellijst van alle VELUX producten genereren.

Met de VELUX bestekservice heeft u als ontwerper of bestek-schrijver binnen een aantal logische stappen alle bestekinformatie van VELUX producten tot uw beschikking. De bestekservice is geheel gratis te gebruiken, actueel en eenvoudig te navigeren.  Ga naar hiervoor naar: www.velux.nl/bestekservice.

VELUX Nederland is ook actief lid van de vereniging FBS, Fabrikanten Bestek Service. FBS behartigt de belangen van toeleveranciers in de bouw bij de ontwikkelingen op het gebied van online bestekservices en -zoekmachines. Zie ook www.fbs-index.nl.

Architectentools

Speciaal voor architecten is de VELUX Daylight Visualizer ontwikkeld. Een realistische visualisatietool waarmee voor elk ontwerp de daglichttoetre-ding kan worden gesimuleerd. Zodoende wordt het duurzaam wooncomfort in een gebouw eenvoudig en tijdig inzichtelijk gemaakt.

ComputeranalyseDe VELUX Daylight Visualizer is een geavanceerd computer-programma dat de daglichttoe-treding in een ontwerp analyseert. Het programma

maakt in een vroegtijdig stadium van het ontwerpproces een realistische simulatie van de daglichtprestaties in gebouwen. Een ruimte kan eenvoudig in de Daylight Visualizer worden samengesteld, maar ook ontwerpen uit andere teken-programma’s kunnen direct worden ingevoegd. De VELUX Daylight Visualizer kan uitstekend worden gebruikt voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.

Zelf variabelen instellenIn de VELUX Daylight

Visualizer is het mogelijk om 3D-modellen te genereren waarin dak- en gevelelementen vrij kunnen worden toege-voegd. Andere in te stellen variabelen zijn de locatie en de oriëntatie maar ook de datum, tijd en weersomstandigheden. De renderings kunnen fotorealistisch worden weergegeven of door middel van luminantie, verlichtings-sterkte en daglichtfactor. Het programma kan zelfs een realistische film maken van de daglichttoetreding gedurende een vooraf ingestelde periode.

Daylight Visualizer: simuleer daglicht toetreding in uw ontwerp

Energy & Indoor Climate Visualizer

Het is mogelijk in een vroegtijdig stadium van het ontwerpproces een indicatie te krijgen van de energieprestaties van een gebouw. Onze Energy & Indoor Climate Visualizer toont u energiepresta-tie, ventilatie en binnenklimaat van een gebouw. Zeer eenvoudig maakt u een nauwkeurige indicatie en visualisatie van het energieverbruik, ventilatie en binnenklimaat én laat u het duurzaam wooncomfort in het gebouw tot uiting komen. Ook kan, gebaseerd op de hoeveelheid daglicht in de woning, het energieverbruik voor kunstlicht worden berekend. Uiteindelijk kan een volledig overzicht van de verschillende behoeften en verbruiken worden verkregen.

VentilatiebehoefteBehalve het energieverbruik kan ook de ventilatiebehoefte worden berekend voor zowel een geheelgebouw, een bepaalde ruimte, of ieder raam afzonderlijk. Ook de temperatuur in het gebouw gedurende het jaar kan inzichtelijk worden gemaakt. Verder kunnen de toe- en afvoer van lucht en warmtedruk worden gesimuleerd.De analyseresultaten van de gebruiksvriendelijk Energy & Indoor Climate Visualizer worden gebundeld in een rapport, als samenvatting van de belangrijkste bevindingen. Hierdoor is het zeer gemakkelijk om resultaten van gelijke gebouwen te vergelijken en keuzes voor ramen, ventilatie en bijvoorbeeld zonwering te maken.

Alle tools op deze pagina’s gratis te downloaden! www.velux.nl/visualisatietools

Page 19: VELUX lichtkrant - Events 2014

19DECEMBER 2014 I NUMMER 02 I EVENTSPECIAL

VELUX ZolderplannerMet de nieuwe VELUX Zolderplanner kunnen consumenten maar ook professionals een zolderverbouwing gemakkelijk inzichtelijk maken. Deze online tool helpt op eenvoudige wijze een zolder te tekenen in 3D en er dakramen, verticale ramen en deuren aan toe te voegen. Zo ziet u het effect van daglicht op de zolder zonder dat er ook maar één hamer, boor of zaag gehanteerd is.  Probeer de Zolderplanner eens uit, kijk op www.velux.nl/zolderplanner

Ontwerp en training

Verdien méér met VELUX producten Volg onze trainingen en haal meer uit uw klus!De VELUX academie is een door Hibin erkend opleidingscentrum. Al 20 jaar lang volgen zo’n 1200 professionals jaarlijks een of meer VELUX trainingen. Niet alleen starters, maar ook ervaren verwer-kers komen om zichzelf verder te ontwikkelen of hun productkennis op peil te houden. Naast inbouwtrainingen geven we ook specifieke trainingen. Zoals ‘Kennis op kantoor’, speciaal bedoeld voor medewerkers die juist niét fysiek een dakraam monteren. Of een training over bouwregel-geving en veilig werken op het platte dak. Er zijn ook product-specifieke trainingen, bijvoorbeeld over elektrische bedieningssystemen of raam decoratie en rolluiken.

De training speciaal voor VELUX Clubleden gaat in op hoe je meer omzet kunt genereren en faal kosten kunt voorkomen. Maar er zijn ook speciale visuali satie workshops waarin wordt toegelicht hoe in de ontwerpfase het beste met de visualisatietools (zie pag. 18) kan worden gewerkt.

Na het volgen van een training kunt u uw klant het juiste advies geven, uw bouwtechnische kennis is weer up-to-date en u kunt uw faalkosten omlaag brengen. Schrijf u daarom snel in via www.velux.nl/trainingen. De trainingen worden gratis gegeven in ons trainingscentrum nabij Utrecht.

VELUX trainingen:

al 20 jaarrelevant!

Page 20: VELUX lichtkrant - Events 2014

20 LICHTKRANT

Voordelen voor VELUX Clubleden:

Altijd als eerste op de hoogte• 4 keer per jaar de Clubkrant op de mat• Het laatste nieuws per clubnieuwsbrief• Toegang tot de VELUX Club online

Voorrang bij inschrijven• Als eerste inschrijven voor nieuwe trainingen en

evenementen• U wordt uitgenodigd voor speciale Clubworkshops

Extra actiesClubleden zijn als eerste op de hoogte van de (extra) marketingacties van VELUX Nederland.

Welk project u als aannemer of klusbedrijf ook aanneemt, het is altijd prettig als uw leverancier u ondersteunt. (Ver)bouwen of renoveren doet u namelijk nooit alleen. VELUX helpt haar Clubleden graag bij hun projecten. Of het nu gaat om gratis training, advies en ondersteuning op maat, de juiste documentatie, een bestekservice of detail tekeningen, een VELUX Clublid kan altijd bij VELUX terecht!

VELUX Club en contact

Sjoerd Schaper 06-53619207 [email protected]

Richard van Wijngaarden 06-46356192 [email protected]

Jan Willem de Pooter 06-53523676 [email protected]

Stephan Stoffer 06-53619208 [email protected]

Angeline Frijlink 06-53927045 [email protected]

Nills Gesman 06-10918017 [email protected]

Iwan Engelen 06-53619212 [email protected]

Jannemieke Maring 06-51172617 [email protected]

Bart Burgers 06-53619211 [email protected]

Arend Jan de Boer 06-22790795 [email protected]

Ook in uw regio is altijd een VELUX Account Manager bereikbaar. Zij zijn uw eerste aanspreekpunt voor alge mene vragen, technische ondersteuning en verzoek tot samenwerking. Zo kunt u altijd terecht bij dezelfde contactpersoon en kunt u rekenen op de gewenste persoonlijke ondersteuning.

Onze Account Managers

Belangrijk!De cijfers in de kaart staan voor de eerste twee cijfers van een postcode. De kleur van het gebied correspondeert met de kleur bij de Account Manager. Deze kaart is onder voorbehoud van wijzigingen.