Veldhovens Weekblad week44

Click here to load reader

download Veldhovens Weekblad week44

of 48

 • date post

  24-Jul-2016
 • Category

  Documents

 • view

  227
 • download

  7

Embed Size (px)

description

Veldhovens Weekblad

Transcript of Veldhovens Weekblad week44

 • SpetterpakkerSpaar mee van 4 t/m 31 oktober

  Spaar voor eenheerlijk dagjeSubtropischzwemmen!Bij PLUS spaart u van 4 oktober tot en met31 oktober 2015 voor spetterende kortingop zwembadkaartjes. Bij besteding vanelke 15,00 ontvangt u een zwembadzegel.Spaar 4 zegels en u kunt genieten van onsSubtropisch Waterparadijs voor maar 5,00 per persoon. Spaar nu mee!

  =zwemmenvoor

  4 ZEGELS

  500

  20%matras-voordeel

  omruil-garantie

  *

  OP ALLE AUPINGMATRASSEN

  *Dit geldt voor alle matrassen inde actieperiode t/m 22 nov 2015.

  Topmatrassen uitgesloten.Vraag naar de voorwaarden.

  Dorpstraat 124, Veldhoven040 - 253 23 91

  www.schipperswonen.nl

  NAJAARSACTIE

  www.bybommel.nl

  GOUDSMEDERIJ BOMMEL

  TROUWRINGENSHOW 7 November 12.00 - 17.00 GRATIS TROUWAUTOS

  Veldhoven

  Kijk op www.citycentrum.nl voor meer informatie

  GRIEZELEN IN T CITY

  31 OKTOBER & 1 NOVEMBER

  ZONDAG: GRATIS PARKEREN voor meer informatie

  GRIEZELEN 31 OKTOBER & 1 NOVEMBER

  ZONDAG: GRATIS PARKEREN

  KOM OP DE FOTO IN JE ENGSTE OUTFIT EN

  MAAK KANS OP EEN INTERTOYS CADEAUBON VAN 50!

  Elke zondag openvan 12 tot 17 uur!vanvan 12 12 tot tot 1717 uur! uur!

  Haal nu uw kaarten voor de Winterwonderavond op 4 nov!

  1.69

  Aanbiedinggeldig

  t/m1novem

  ber2015ofzolang

  devoorraad

  strekt.

  CallunaTwin Girls

  2-Kleurige heideplant,in 13cm-pot. 2.75

  www.coppelmans.nl

  Gestelsestraat 59 WaalreTel. 040 - 22 22 042 www.lineo.nl

  MODERN DESIGN IN MEUBELEN EN KARPETTEN

  T O P M E R K E N D E S I G N

  Bank Rolf Benz 322 2,5 zits Nu 1.795,-- uit voorraad leverbaar OP = OP

  Zondag 1 november geopend11.00 - 17.00 uur

  www.veldhovensweekblad.nlWoensdag 28 oktober 2015

  Berichten en officile

  publicaties van de

  gemeente Veldhoven

  vanaf pagina 4.

  VELDHOVEN - Griezelige activiteiten volop, komend weekend in het CityCentrum. Zo is er zaterdag 31 oktober een speurtocht voor de jonge bezoekers, georganiseerd door Speesjaal en de winkeliers. En iedere bezoeker die verkleed in zijn of haar engste griezeloutfi t komt, nog op de foto in het Halloween huis. De engste foto wint een een Intertoys-cadeaubon van 50 euro. En op koopzondag 1 november lopen er tal van nogal enge fi guren rond.

  Griezelweekendin het CityCentrum

  Wandelaar welkom op 1e Wandel Event

  Door Christian Timmers.VELDHOVEN - De organisa-toren onderstrepen zonder meer hun tevredenheid van de laatste jaren. Jan de Kok: Het parcours heeft alles in zich dat een populaire cross kan brengen aan afwisse-

  ling. En dat alles op n zeer geweldige locatie. Naast de aantrekkelijkheid van het parcours voor de lopers, is de Witvencross ook voor het grote publiek een aantrekkelijk en ideaal evenement om te bezoeken. Zij kunnen vanuit de ac-commodatie op het Witven zowat het gehele parcours volgen. Alleen de passage door het bos is ietwat min-der te volgen, de rest van de wedstrijd is uitstekend te zien voor de toeschouwers. We zeggen niet voor niets tegen iedereen loop je niet mee, kom dan toch lekker kijken. Lees verder op pagina 27.

  Atletiekvereniging GVAC verzorgt zondag 8 november de 3e Witvencross op het recreatieterrein t Witven. De terugkeer naar de roots blijkt een groot succes. De lopers weten ons evenement in grote getale te vinden en dat is voor ons d motivatie, vertelt mede-organisator Evert van Veldhuizen.

  Witvencross ng mooier!

  JUBILEUM MET EEN TRAANOver een bijzonder concert ter ere van Cees Wouters.

  25.

  DE MOLEN VAN VINCENTStichting VDHB presenteert een boek over de markante molen in Veldhoven-Dorp.

  29.

  De Schalm is nuecht, cht klaar!VELDHOVEN - Komend week-end opent Theater de Schalm in Veldhoven weer alle deu-ren voor het publiek. Na een ingrijpende verbouwing, is het De Schalm thans geheel vernieuwd en verbeterd. Een omvangrijk project, waarop niet alleen de medewerkers van het theater trots kunnen zijn, maar zeer zeker ook het publiek van De Schalm. Dat is niet alleen genieten van een modern theatergebouw, dat is genieten van theater! U leest er alles over in de uitgebreide bijlage bij deze uitgave van het Veldhovens Weekblad.

  SpeelgoedbeursVELDHOVEN - Op zondag 8 november van 11.00 uur tot 13.00 uur wordt er door het JAG (Jeugd Aktiviteiten Groep) weer een speelgoed-beurs georganiseerd. De speelgoedbeurs vindt plaats in Dn Uitwijk, Wal 154, Veldhoven (bij zwembad Dn Ekkerman). Voor meer informatie bellen of e-mai-len.

  (040) 254.08.77.

  anton.broos@gmail.com

  KLIK & WIN ACTIE

  Win twee kaarten voor ApassionataGa snel naar:deweekkrant.nl/actie

  KLIK & WIN ACTIE

  Ga snel naar:deweekkrant.nl/actie

  Toyota Ford Universeel

  Uw onderhoudsspecialist voor:

  www.autobedrijfvanlimpt.nl040 - 25 398 61

  19.95APK

 • 2.49

  Lekker Brabant Koffiebroodjes

  Pak 4 stuks Van 2.98 voor

  Lekker Brabant Speltcrackers Alle soorten

  Moekes Erwtensoep of Kippenragout

  Per pot Van 3.98 voor

  2 stuks

  Luxe Brabantse Toetjes

  Lekker Brabants bij uw PLUS

  1.99

  1.99Per pak Van 2.79 voor

  2.98

 • www.veldhovensweekblad.nl Veldhovens Weekblad woensdag 28 oktober 2015 3

  50.000 euro voor het MOCOm kanker in de toekomst nog beter te kunnen behandelen, doneert Stichting Team KING liefst 50.000 euro aan Mxima Oncologisch Centrum (MOC).

  VELDHOVEN - Met het geld is meer onderzoek mogelijk naar onder andere nieuwe chemotherapie en immu-notherapie. De overhan-diging vond plaats op het afscheidssymposium van dr. Marten Nijziel, internist-hematoloog in MMC. Team KING (Kanker IN Gezinnen) zet zich in om van kanker een geneeslijke ziekte te maken. Daarvoor zamelt zij

  geld in voor onderzoek naar betere behandelingen. Jan Matheeuwsen, bestuurslid van de stichting: Marten Nijziel heeft de hemato-on-

  cologische zorg in MMC in de afgelopen jaren een boost gegeven. Deze cheque over-handigen we daarom ter ere van zijn vertrek.

  De overhandiging en ontvangst van de cheque van 50.000 euro.

  Informatie voor startersHet starten van een bedrijf is populair. Vorig jaar hebben ruim 187.000 mensen de stap gezet naar het zelfstandig ondernemerschap. Voor alle nieuwe ondernemers en mensen met startersplannen in deze regio is er de Startersdag van de Kamer van Koophandel (KvK).

  VELDHOVEN - Op zaterdag 7 november kunnen starters terecht in het Evoluon in Eindhoven voor informatie over het zelfstandig onder-nemerschap. De Startersdag

  vindt plaats van 10.00 tot 16.00 uur. Er worden pre-sentaties gegeven over aller-lei zaken die bij het starten van een eigen bedrijf komen kijken. Daarnaast is er een informatiemarkt met des-kundigen van onder andere de KvK, Belastingdienst, banken en accountants. Ver-der is er een styliste aanwe-zig voor kledingadvies, kan er een profielfoto voor social media worden gemaakt, zijn er logotekenaars en is er vol-op gelegenheid om in con-tact te komen met andere ondernemers en ervaringen uit te wisselen. Meer info en aanmelden via website.

  www.kvk.nl/startersdag

  bEtwEtEr

  Thuis ben ik van de boodschappen. Daarom fiets of rijd ik regelmatig naar de grootste kruide-nier in het CityCentrum. Ga ik met de auto dan moet ik parkeren en betalen. Dat eerste is te doen, maar het tweede doe ik liever niet. Het ge-volg is, dat ik meer fiets. Zo helpt de parkeergeld vragende gemeente mij te bewegen. Maar nu zijn er veranderingen op til, zo las ik in de kranten. Parkeergeld moet op een andere manier betaald gaan worden. Ellenlange discussies brachten onze wethouder tot het inzicht dat slagbomen en allerlei ander ongerief noodza-kelijk waren. Klantvrien-delijkheid ten top, zullen we maar zeggen. Maar de Cityondernemers kwa-men in het geweer, want die hebben een ander idee over klantvrien-delijkheid. Ze hebben het nog gered ook, want uiteindelijk worden hun ideen gehonoreerd. En u en ik als parkeerbetalers? Zijn wij blij, dat de par-keerpas al tijden geleden afgeschaft is? Dat we nu maar moeten raden hoe lang we denken te parke-ren? Niet weten hoe het binnenkort precies gaat worden? Treurig vind ik het. Daarom dien ik, met als voorbeeld de opposi-tie in de gemeenteraad, een motie van treurnis in tegen al die hotemetoten die ons, parkeergebrui-kers, al tijden in het ongewisse laten.

  In het teken van gedenken en lichtDonderdagavond 5 november wordt er op begraafplaats de Hoge Boght een Lichtjesavond georganiseerd. De avond staat - letterlijk en figuurlijk - volledig in het licht van herdenken.

  Door Hannie Bettgens.

  VELDHOVEN - Voor het eerst wordt er op deze herden-kingsavond een combinatie gemaakt van overlijden en kunst. De Veldhovense Car-la van Olst heeft, als voorzit-ter van Kunst in het Rond, daarin het initiatief geno-men. Voorgaande jaren heb ik dit al mogen beleven in Eindhoven. Heel bijzonder om mee te mogen maken, zegt ze enthousiast. Vaak wordt de dood ge-zien als iets triests. Natuur-lijk is het erg verdrietig om iemand te verliezen, maar iemand over te laten gaan naar het hiernamaals hoeft niet donker en somber te zijn. Als kunstenares krijg ik vele vragen om monu-menten of gedenkstenen te maken. Daarbij maak ik bij-na altijd gebruik van kleu-ren en licht. Carla van Olst geeft aan dat het voor haar elke keer weer bijzonder is om te mogen doen. De dood is iets heel bijzonders. Het hoort bij het leven. Ook het overgaan van

  de ziel naar de andere we-reld. Het lichaam blijft op het aardse, de ziel gaat over naar het licht. Tijdens de Lichtjesavond op 5 novem-ber, herdenken we met licht en kleur degenen die zijn overgegaan.Carla van Olst heeft voor de komende herdenkingsavond

  een toepasselijk kunstwerk gemaakt. Een kring van stoelen. Drie gewone en drie met glas in lood, voorzien van licht. Het st