Vandemoortele Creatief Zomer 2014

12
creatief DE K K K u # 2 - ZOMER 2014 MAGAZINE VOOR DE CULINAIRE PROFESSIONAL LEKKER MEEGENOMEN! EN VERDER: ¨ RECHTSTREEKS VAN DE ZEE IN ‘DE PANNE’ ¨ BARBECUE ¨ ZOMERS ¨

description

Magazine voor de culinaire professional

Transcript of Vandemoortele Creatief Zomer 2014

Page 1: Vandemoortele Creatief Zomer 2014

creatiefDE

créatifLE

KKKu# 2 - zomer 2014

m a g a z i n e v o o rd e c u l i n a i r e p r o f e s s i o n a l

lekker meegenomen!e n v e r d e r : ¨ r e c h t s t r e e k s va n d e z e e i n ‘ d e pa n n e ’ ¨ b a r b e c u e ¨ z o m e r s ¨

Page 2: Vandemoortele Creatief Zomer 2014

K

2

laat dezon inJe keukenBeste culinaire professional,

De eerste en helemaal vernieuwde versie van De creatief is – figuurlijk en zelfs bijna letterlijk – in de smaak gevallen door onze lezers, gezien de vele positieve reacties die we kregen. Met deze editie gaan we uiteraard op die ingeslagen weg verder.

Tot nog toe mogen we niet klagen over het weer, om een understatement te gebruiken. We haalden al meer dan eens 20 graden, de kusthoreca deed gouden zaken en hier en daar staken mensen zelfs al het vuur aan de barbecue. Door die onklopbare combinatie van zon en ontwakende natuur genieten klanten tijdens het voorjaar misschien nog meer dan tijdens andere seizoenen van lekker eten.

Aan de bereiding van lekkere lentemaaltijden draagt Vandemoortele uiteraard graag zijn steentje bij. Dat ontdekt u verder in dit magazine, waar we bijvoorbeeld enkele heerlijk frisse vinaigrettes in de kijker zetten, die onder meer de perfecte afwerking van een lentesalade vormen.

We buigen ons daarnaast over de trend van ‘on the go food’. U zou er trouwens versteld van staan hoeveel variatie er op het vlak van outdoor snacks bestaat!

In dit magazine laten we ook weer een professional aan het woord. Ditmaal is dat Eddy Voet, zaakvoerder van restaurant Imperial in De Panne. Een man met een hart voor koken, klanten en ook kunst. De passie voor kwaliteit op het bord is na 25 jaar nog geen spat verminderd.

Kortom, De creatief biedt weer heel wat lekkers én zonnigs.

Met smakelijke, culinaire groeten, het Vandemoortele team

colofonVamix nvMaatschappelijke zetel:Moutstraat 64, B-9000 GentCommerciële dienst:Ottergemsesteenweg-Zuid 806, B-9000 Gent3 09 240 17 41 - 5 09 240 17 94u [email protected] uitgever:Ben Verschaeren,Vamix nv, Ottergemsesteenweg-Zuid 806, B-9000 Gent.Concept, redactie en lay-out:Apunta.beFotografie:Foodphoto.beWerkten mee: An Boone, Stefanie Teirlinck, Bernard Dolphens, Pascale Dupont, Nico Blondeel, Johan Carron,Piet Bracke, Dave Geens.

p.3 ¨ vandemoortele chefZOMERSE SALADE …

p.4 ¨ trendLEKKERMEEGENOMEN!

p.6 ¨ vandemoortele chefBARBECUE

p.10 ¨ vandemoortele update

p.7 ¨ professionalaan het WoordREChTSTREEKS VAN DE ZEE IN ‘DE PANNE’

p.12 ¨ desserttipZOMERS

p.11 ¨ vandemoortele chefChOCOLADE …

Zomerse salademet krokante pancetta en gepocheerd ei

volgens vandemoortele chef piet bracke

e d i t o r i a a l

Vragen over (nieuwe) producten of lopende acties? Wilt u een bezoek van een commercieel afgevaardigde? Neem contact op via:vandemoortelefoodservice.be/nl/vertegenwoordiger

Page 3: Vandemoortele Creatief Zomer 2014

K

?

3

de

crea

tief

¨ # 2

¨ zo

mer

2014

Zomerse salademet krokante pancetta en gepocheerd ei

volgens vandemoortele chef piet bracke

bereiding• Wasdeverschillendeslasoorteningezoutenwater.Laatgoeduitlekken

en drogen.

• Legdepancettaopeenbakplaatenbakgedurendeenkeleminutenkrokant in de oven op 175°C. Zet even opzij.

• LaatdeBanquet d’Or ronde focaccia rozemarijn 20 minuten ontdooien en versnijd vervolgens in blokjes.

• Plaatsdefocacciaopeenbakplaat,besprenkelmetBelolive olijfolie en kruid met peper en zout. Bak de broodblokjes 5 minuten licht krokant in een oven van 175°C.

• Brengwatermeteenscheutazijnaandekook.Verlaag,wanneerhetwaterkookt, het vuur en maak met een klopper een draaikolk. Breek daar het ei in en laat gedurende enkele minuten garen. Laat het gepocheerde ei in ijskoud gezouten water afkoelen.

• Dresseerdesaladesenbelly-tomaatjesophetbordenlegdaardebroodblokjes en het spek bij.

• Warmhetgepocheerdeilichtjesopinkokendwaterenplaatsvervolgensbij de sla.

• Werkafmetpeper,parmezaansnippersendeRisso bieslook vinaigrette.

Meer info over dit recept [email protected]

Wat maakt een zomerse salade méér af dan een heerlijk frisse vinaigrette? Niets toch? Met dit originele recept krijgt u meteen de kans om onze bieslookvariant te testen. In onze nieuwe receptenfolder vindt u bovendien 8 inspirerende recepten voor koude en warme bereidingen met Risso vinaigrettes.

Bekijk de recepten op:vandemoortelefood-service.be/vdm/receptenvinaigrettes of vraag uw verte-genwoordiger naar de receptenfolder.

benodigdheden•Eikenbladsla•Rodekrulsla•Rucola•Belly-tomaatjes•RONDE fOCACCIA ROZEMARIjN (B487)•Pancetta(insneetjes)•Eieren•Parmezaan•RissoBiEsLookVinaigREttE•BELoLiVEoLijfoLiE

Weetje:DE OORSPRONG VAN VINAIGRETTEDe Grieken en Romeinen waren de eersten om hun groenten met olie en azijn te verrijken, maar het is wachten tot 1699 vooraleer de term ‘vinaigrette’ opduikt. Die wordt voor het eerst gebruikt in Acetaria, een boek over salades van de Engelsman John Evelyn.

v a n d e m o o r t e l e c h e f

Page 4: Vandemoortele Creatief Zomer 2014

K

4

De tijd dat take-away en snacks voor onderweg werden geassocieerd met ‘vettig’ en ‘calorierijk’, ligt ver achter ons. Vandaag is het aanbod ‘food on the go’ groot, gevarieerd en vaak heel gezond. Ook het aantal eetgelegenheden groeit: koffiebars in de stad, broodjeszaken in het dorp, rondrijdende soepbars, noem maar op. Zeker nu stilaan de zomer aanbreekt, staat buiten eten meer dan ooit voor genieten.

t r e n d

lekker meegenomen!‘ f o o d o n t h e g o ’

Page 5: Vandemoortele Creatief Zomer 2014

K

5

de

crea

tief

¨ # 2

¨ zo

mer

2014

‘on the go’Kortom, er wordt overal werk gemaakt van een mooi assortiment ‘buiteneten’. Ergens is dat logisch: door de populariteit van smartphones en tablets zijn mensen veel mobieler geworden, en de opkomst van flexibel werken heeft ervoor gezorgd dat vaste werkuren stilaan verdwijnen – consumenten zijn veel meer ‘on the go’, en van eten wordt hetzelfde verwacht. Daar wordt het culinaire aanbod op afgestemd. Verder zorgt de toenemende verstedelijking en het stijgende aantal éénoudergezinnen er voor dat we vlotter onderweg zijn en/of minder tijd of zin hebben om thuis met eten aan de slag te gaan.

Bovendien blijft de combinatie zon / blauwe lucht / lentegroen hoe dan ook onklopbaar. En smaakt eten trouwens niet altijd veel beter in de buitenlucht?Ook opmerkelijk: buiten eten is gewoon hip geworden. Dat

bewijst bijvoorbeeld het feit dat het bekende foodfestival Culinaria vorig jaar als thema ‘Pure Street’ had. Zo’n dertig chefs, waaronder ronkende namen als Yves Mattagne en Viki Geunes, gingen de uitdaging aan een origineel recept uit te denken, geïnspireerd op een bekende meeneemsnack. Street food vindt sowieso steeds vaker

Overal zie je dat take-awayensnacksworden opgewaardeerd. In het stadsbeeld duiken

mobiele en vaak heerlijk ouderwetsesoep-of

koffiecaravans op, waar mensen aanschuiven voor een

opgepimpte latte macchiato of een tas zelfgemaakte, verse koriandersoep. En in verschillende grootsteden duikt meer en meer het fenomeen van pop-uprestaurantsop,waargedurende enkele weken een culinaire (meeneem)specialiteit wordt aangeboden, vaak met overrompelend succes.

En wat te denken van de tankstations langs de snelwegen, die meer en meer werk maken van een gevarieerd aanbod in hun winkel? De shops en wegrestaurants zijn bovendien niet langer grauwe, anonieme en inwisselbare dozen, maar stijlvol vormgegeven en goed onderhouden accomodaties. En het assortiment zelf? Veel

meer dan chips en snoepgoed: je vindt er nu ook een ruim aanbod gezonde broodjes, soepen, pasta’s en andere verse snacks. Nog een fenomeen dat deopwaarderingvantake-awaybewijst:verschillendeluchtvaart-maatschappijen gingen in zee met topchefs, om de vaak bespotte vliegtuigmaaltijden op te pimpen. En met succes!

zijn weg naar professionele topkeukens: denken we maar aan sterrenzaken die hun klanten frieten en/of hamburgers serveren, uiteraard bereid met de beste ingrediënten.

vandemoortele on the go Als het lekker, vers én gemakkelijk moet zijn, kom je bijna automatisch bij de producten van Vandemoortele uit.ookonsaanbodtake-awayis uitgebreid en kwalitatief hoogstaand. Zo vindt u in ons assortiment bijvoorbeeld het Tijgerbroodje (B799), de flaguette (B399) en de Baguelino’s (B547, B667, B668). Originele en pittige alternatieven voor het standaard belegd broodje of hamburgerbroodje. Zo geeft u elke creatie een absolute en merkbare meerwaarde.

En ook qua zoetigheden, ideaal als tussendoortje of als dessert, scoren we sterk. Zeker met onze

gevulde muffins van het merk The Originals*. Absolute topkwaliteit barstend van smaak en helemaal ‘take-away’.

t r e n d

Meer inspiratie op:vandemoortelefoodservice.be/vdm/receptentakeaway

Beeld links: Flaguette als belegd broodje.

Page 6: Vandemoortele Creatief Zomer 2014

K

?

6

BarBecuevolgens vandemoortele chef Johan carron

v a n d e m o o r t e l e c h e f

Meer info over dit recept [email protected]

bereiding• kookdefregulagaar(±10minuten)enspoelafonderkoud

stromend water.

• Portioneerdevenkelenblancheerkort.Portioneerdecourgettein grove stukken.

• kuisdeharderfiletsendrapeerdestukkenopeenspies.

• LaatdeBanquet d’Or ciabatta olivagedurende±20minutenontdooien en proportioneer vervolgens met een zaagmes in grove stukken.

• Bereiddemarinadeopbasisvangepletteknoflook,Belolive olijfolie, zwarte peper, grof zeezout en de mediterraanse kruiden. Marineer de groenten, vis en het brood afzonderlijk.

• grilldegroentenenvislangzaamopdegloeiendehoutskoolof briketten – het resultaat mag niet te donker zijn aan de buitenzijde en moet binnenin gaar zijn. Gooi tijdens het grillen diverse kruiden en jeneverbessen in het vuur.

• Bakdefregulakortaanindeolijfolieenvoegophetlaatstemoment de lamsoren toe.

• steekhetbroodopeenspiesengrillheelkort.

• DresseerophetbordenwerkafmetwatVleminckx hannibalsaus.

Wie zomer zegt, zegt barbecue. Dankzij het mooie weer dat we tot nog toe al hadden, konden we die af en toe al bovenhalen, maar met de zomer in zicht wordt het helemaal feest. Wie origineel uit de hoek wil komen, moet zeker dit recept eens proberen: originele spiesjes met harderfilet en een pittig sausje. Succes verzekerd!

benodigdheden•CIABATTA OLIVA (B501)•fregulasardatosata(pasta gemaakt van griesmeel uit Sardinië)•BELOLIVE OLIjfOLIE•Harderfiletmetvel•Mediterraansekruidenmix•Lamsoren•Courgette(groen/geel)•Venkel•kruiden•knoflook•VLEMINCKx hANNIBALSAUS

Weetje:bARbEcuE Of bARbEquE?Wat is nu eigenlijk juist? Het antwoord is barbecue. De reden waarom het zo vaak fout wordt geschreven, is omdat het in het Engels afgekort wordt tot bbq en niet bbc. Dit omdat ‘barbecue’ in het Engels als ‘barbekjoe’ wordt uitgesproken. Met een ‘q’ dus.

Page 7: Vandemoortele Creatief Zomer 2014

K

7

de

crea

tief

¨ # 2

¨ zo

mer

2014

p r o f e s s i o n a l a a n h e t W o o r d

rechtstreeksvan de zeein ‘de panne’

Als je houdt van de Belgische kust, een mooi uitzicht kan appreciëren en graag de voeten onder tafel steekt, dan ben je hier aan het juiste adres. Scoren bij levensgenieters, dat is wat restaurant Impérial in De Panne doet: hier komt iedereen buiten met een voldaan gevoel, de glimlach op de lippen en de golvende zee op het netvlies gebrand.

Page 8: Vandemoortele Creatief Zomer 2014

8

Wanneer je de Esplanade Leopold I op wandelt, zie je de vlaggen van Imperial al uitnodigend wapperen. Het opvallende stenen kunstwerk op het ruime terras maakt bovendien snel duidelijk dat dit niet zomaar een restaurant is. Nee, hier hebben ze naast culinaire duidelijk ook artistieke smaak. Enkele decennia geleden runde Eddy Voet in het landelijke,

West-Vlaamse Bellegem een sterrenrestaurant, waar onder meer de beroemde schilder Karel Appel de voeten onder tafel schoof. Toen hij de kans kreeg een zaak te openen aan de Belgische kust, aarzelde hij geen moment. Hij zegde zijn sfeervolle eethuis op en trok met zijn vrouw naar De Panne. Imperial was geboren. “En daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad”, zo vertelt Eddy ons tijdens een smakelijke lunch. “Elke dag mogen werken in deze omgeving en met dit uitzicht is alsof je elke dag met vakantie bent.”

kan je iets over de beginjaren vertellen?

Eddy: “Toen we het restaurant hier openden, was van een esplanade nog geen sprake. We hebben hier dus het hele plein zien ontstaan en groeien, maar hebben nog altijd de beste plaats (lacht). We zitten bijna letterlijk in de duinen, gasten hebben een prachtig zicht op de zee en omdat de esplanade autovrij is, vormt ons restaurant een waar paradijs voor gezinnen met kinderen, die hier naar hartenlust kunnen fietsen of gocarten. Ik

gebruik dat trouwens graag als plaagstootje: jongens en meisjes krijgen van mij een bonnetje voor een gratis ritje met de gocart, maar dan moeten ze wel hun bord leeg eten. In de praktijk ben ik gelukkig niet zo streng (lacht).”

over borden gesproken: jullie staan erop alleen het beste te serveren …

Eddy: “het moet smakelijk zijn, punt. Wij maken hier geen vernieuwende of speciale, maar in de eerste plaats lékkere gerechten, waarbij de klant de ingrediënten meteen herkent. Dat vind ik heel belangrijk: dat onze klanten weten wat ze eten, dat ze het product echt kunnen ruiken, proeven en voelen.

Dat laatste mag je gerust letterlijk nemen, aangezien onze grote specialiteit kreeft is – we serveren ze in heel wat bereidingen. Schort om en aanvallen maar (lacht). En de versheidgarantie? hier staat eengrotebakwaarinnon-stopzo’n 100 kreeften zwemmen. Dus elk beest gaat rechtstreeks van het water naar het bord.” “Dat is meteen ook de reden waarom wij het tafelbrood van Vandemoortele

serveren: gemakkelijk te bereiden, luchtig, lekker en krokant. het past perfect bij de kwaliteit die wij nastreven. hun bladerdeegplakken gebruiken we als basis voor verschillende van onze desserts. We gebruiken trouwens ook hun oliën, misschien zelfs vanuit een chauvinistisch kantje: als we de beste producten in België kunnen krijgen, waarom zouden we die dan in het buitenland zoeken?”

het beste bewijs voor jullie interne kwaliteitseis is de erkenning in de media.

Eddy: “Klopt. Niet alleen wat de setting betreft – ons terras werd al uitgeroepen tot het mooiste van Vlaanderen – maar uiteraard ook het eten zelf. je weet dat de grootste kranten van ons land elke zomer incognito kustrestaurants bezoeken om ze te testen op hun keukenklassiekers? Wel, wij zijn daar al twee keer als beste uitgekomen: voor onze garnaalkroketten en voor onze dame blanche. Maar met de hand op het hart: op elke dag van het jaar krijg je hier topkwaliteit, niet alleen in het hoogseizoen. Trouwens, ook als mensen hier alleen maar stoppen voor een koffie, of voor zes oesters en een glas wijn, willen we dat ze met een glimlach buitengaan. By the way, we maken ook werk van ons kaasassortiment: we bieden onze klanten maar liefst

“Op elke dag van het jaar krijg je hier topkwaliteit.”

¨ product in de kiJker ̈MB9 – ASSORTIMENT RustiEkEMini-TAfELBROODjES

Bij een lekkere maaltijd hoort lekker brood. En dat is exact wat deze MB9 Mixed Box biedt. Concreet gaat het om een smakelijk assortiment van rustieke (mini)tafelbroodjes, bedoeld voor restaurants, soepbars en andere horecazaken. Variatie troef in deze box, want die bevat een vierkant broodje met granen en zaden, een Alpenbroodje met granen en zaden en tenslotte een rond Zwartewoudbroodje.

Page 9: Vandemoortele Creatief Zomer 2014

K

9

de

crea

tief

¨ # 2

¨ zo

mer

2014

naast productkwaliteit vinden jullie ook service heel belangrijk.

Eddy: “heel wat restaurants kiezen ervoor om met seizoenspersoneel te werken. hun goed recht, en het kan uiteraard om heel gedreven mensen gaan, maar na een paar weken of maanden shift zijn ze weer weg en komen er het seizoen daarop zoveel anderen in de plaats. Mijn keukenchef werkt hier al twintig jaar, mijn secretaresse al vijftien jaar. Ik vind die continuïteit heel belangrijk naar de klanten toe. Eenvoudig voorbeeld: wanneer het terras opent, wordt de afstand tussen keuken en de verste tafels meteen een stuk groter. Toch moeten ook die gasten even vlot én vriendelijk bediend worden. Die garantie heb je alleen als je medewerkers hebt waar je 100 procent op kunt rekenen.”

25 soorten aan, geselecteerd door de bekende kaasmeester Michel Van Tricht.”

vind je het belangrijk dat de kust meer en meer ook een culinaire hotspot wordt?

Eddy: “Zeker en vast. De lekkerste vis zwemt hier rond, we oogsten garnalen waar heel de wereld jaloers op is en ook de achterliggende polders bieden prachtige producten, zoals asperges. Mensen associëren de Belgische kust minder en minder met veel te dure wafels en ijsjes. En daar werk ik graag aan mee. Trouwens, mijn zoon runt een evenementenbureau aan zee en bewijst dat er ook veel meer te doén is: rijden met buggy’s, kitesurfen, enzovoort. Kortom, de kust staat nu voor een totaalpakket van smaak en levensgenot.”

Jullie terras is echt wel een paradepaardje, hé?

Eddy: “We hadden al een speciale ligging, maar besloten dat het nog aantrekkelijker kon. Daarom zijn we – bijna letterlijk – in zee gegaan met een tuinarchitect. Dieheeft-doordekeuzevanhetmeubilair-hetterraseenbeetjehet aanzien van een beach club gegeven, zonder dat het echter een exclusieve indruk geeft. Want iedereen moet zich hier welkom voelen: gezinnen die uitgebreid komen dineren én koppels die na een wandeling alleen een koffie komen drinken. Ook voor trouwrecepties en andere feesten leent dit terras zich perfect.”

Meer info op: imperialdepanne.be

p r o f e s s i o n a l a a n h e t W o o r d

Deze broodjes bieden heel veel mogelijkheden: een orgineel aperitiefnummer of de perfecte begeleider van het voorgerecht, bij de soep of bij de hoofdmaaltijd.

Meer info op:vandemoortele-foodservice.be/vdm/tafelbroodjes

Page 10: Vandemoortele Creatief Zomer 2014

K

10

v a n d e m o o r t e l e u p d a t e

design

onzekwaliteitsmayo- naisesen-dressings komen gewoontegetrouw in hygiënische en handige hersluitbare10L-emmers.Binnenkort start een nieuwe reeks designs. Verzamel ze allemaal.

facebook.com/vandemoorteleprofessional

Op zoek naar nieuwsberichten, recepten en food-trends die u als professional kunnen interesseren? U leest ze meteen op onze nieuwe facebookpagina.

risso-assortiment

Vandemoortele presenteert zijn gerenommeerdeRisso-oliënsindskort in een nieuw kleedje. De Risso oliën zijn zorgvuldig geselecteerde samenstellingen van plantaardige oliën met vaste composities. De gebruiksvriendelijke verpakkingen zijn kleurrijker gemaakt.

Zowel Risso Chef, Risso Balance als Risso Buffet, allen specifiek ontworpen voor de professionele keuken, zullen in hun nieuwe gedaante zeker opvallen in de markt. En als kookpartner nog meer hun (meer)waarde bewijzen.

Meer info op: vandemoortelefoodservice.be/vdm/olierisso

chocolademet gemarineerde aardBeien en sesam

volgens vandemoortele chef dave geens

risso gold longlife 10 l

ukendede10liter-bidonRisso Gold halfvloeibaar frituurvet al. Maar nu komt Vandemoortele met het aanvullende allround halfvloeibaar frituurvet voor professionals, uiteraard in aangepaste verpakking. Dit allround, 100 procent plantaardig product heeft een voortreffelijke smaak én neutrale bakeigenschappen dankzij de unieke receptuur. Nog een troef? Dankzij de compacte verpakking neemt deze Risso ondanks de forse inhoud heel weinig ruimte in.

gevulde aardbeiencroissant

ZOMERZOET EN hEERLIjK GEVULD (KB739) het seizoen van de aardbeien is weer aangebroken, en daar pikt Vandemoortele graag op in met deze aardbeiencroissant. Vooral bij het ontbijt voelt deze croissant met zijn fruitige vulling zich helemaal thuis. Zijn zoete smaak en heerlijke aroma tillen uiteraard ook elk koffiemoment naar een hoger niveau.

Page 11: Vandemoortele Creatief Zomer 2014

K

11

de

crea

tief

¨ # 2

¨ zo

mer

2014

bereiding• snijdeenbalkjeuitdeLa Pâtisserie du Chef chocolade feuilletine, bij voorkeur

als die nog halfbevroren is. Laat verder ontdooien.

• smeerhetlichtontdooideBanquet d’Or bladerdeeg in met eigeel en snijd deze in de gewenst koekjesvorm.

• Legdekoekjesopeenbakplaatmetboterpapierenbestrooimetdesesamzaadjes. Leg daar een tweede boterpapier en bakplaat op.

• Bakgedurende20minutenop180°C. Verwijder de bakplaat en het boterpapier. Bak deze nog even verder af indien nodig.

• snijddeaardbeienindegewenstevormenmarineerdie10minutenineenemulsie van donkere kandijsuiker en Risso balsamico vinaigrette.

• Dresseerdechocolade-feuilletineopeenbordjeenlegerdegemarineerdeaardbeien op.

• Werkhetgeheelafmetmuntenhetsesamkoekje.

Meer info over dit recept [email protected]

v a n d e m o o r t e l e c h e f

chocolademet gemarineerde aardBeien en sesam

volgens vandemoortele chef dave geens

Dit recept is een voltreffer: niet alleen omdat het een heuse smaakbom is, maar ook omdat het perfect klaar te maken valt in de grootkeuken. En ook op (grootschalige) evenementen kan dit de ideale afsluiter worden. Concreet vormt het een combinatie van de lekkerste dingen die ons land te bieden heeft: chocolade en aardbeien! Komt het water u ook al in de mond?

benodigdheden•CHoCoLaDE- fEUILLETINE (B255)•aardbeien•RISSO BALSAMICO VINAIGRETTE•Donkerekandijsuiker•BOTERBLADERDEEG (B51)•sesam

Weetje:IS cHOcOlADE GEzOND?De wetenschap is er voor eens en altijd uit: chocolade is wel degelijk gezond. Het is rijk aan antioxidanten, helpt vermageren en geeft je ook nog eens een euforisch gevoel. Als dat geen overtuigende redenen zijn, wat dan wel?

?

Page 12: Vandemoortele Creatief Zomer 2014

K d e s s e r t t i p

frambozen bavarois 700 g (b178)

amandelbiscuit met frambozen 700 g (b252)

mango-passievruchten bavarois (zeshoek) 39 g (b363)

meer informatie over deze producten op vandemoortele .be/vdm/stangen

STANDAARD LABEL FSC MIX ON-PRODUCT

LIGGEND

LIGGENDzwart opwitte

achtergrond

Nederlands Frans Engels Duits Ned/Frans Nederlands Nederlands

wit optransparanteachtergrond

De kleur van het logo mag worden aangepast, maar er moet steeds voldoende contrast zijn tussen logo en achtergrond. Bij vergroten of verkleinen moeten de verhoudingen gerespecteerd blijven. De oriëntering van de tekst van het logo moet steeds in dezelfde richting zijn als van de naastliggende tekst van de opmaak.

Staand (portrait) logo minimumbreedte = 17 mm • Liggend (landscape) logo mimimumhoogte = 12 mm. De logo’s hieronder staan allemaal in de minimum toegelaten grootte en mogen dus nooit verkleind worden! Logo’s in andere talen of talencombinaties zijn te verkrijgen op aanvraag.

STAAND

zwart opwitte

achtergrond

Nederlands Frans Engels Duits Ned/Frans Nederlands Nederlands

wit optransparanteachtergrond

zomers