Vandaag ben ik de koning, de koning nog te rijk. Dit is vast mijn bekroning, een heuse huldeblijk....

of 17 /17

Embed Size (px)

Transcript of Vandaag ben ik de koning, de koning nog te rijk. Dit is vast mijn bekroning, een heuse huldeblijk....

Page 1: Vandaag ben ik de koning, de koning nog te rijk. Dit is vast mijn bekroning, een heuse huldeblijk. Men heeft voor mij gezongen, men zong voluit, in.
Page 2: Vandaag ben ik de koning, de koning nog te rijk. Dit is vast mijn bekroning, een heuse huldeblijk. Men heeft voor mij gezongen, men zong voluit, in.

Vandaag ben ik de koning,de koning nog te rijk.

Dit is vast mijn bekroning,een heuse huldeblijk.

Men heeft voor mij gezongen,men zong voluit, in koor!

Het streelde al mijn zinnen,het kietelde mijn oor.

Vandaag ben ik de koning,de keizer en de tsaar

Nu spoed ik naar mijn woning,salut et au revoir!

Page 3: Vandaag ben ik de koning, de koning nog te rijk. Dit is vast mijn bekroning, een heuse huldeblijk. Men heeft voor mij gezongen, men zong voluit, in.
Page 4: Vandaag ben ik de koning, de koning nog te rijk. Dit is vast mijn bekroning, een heuse huldeblijk. Men heeft voor mij gezongen, men zong voluit, in.

Stukje bibliografie: • Geboren Oostende 11 september 1963• Wonende te Mariakerke• Volgde dictie -en dramalessen aan het conservatorium in Brugge.• Geeft o.a. les (Woord) in de de muziekacademie van Izegem.

Page 5: Vandaag ben ik de koning, de koning nog te rijk. Dit is vast mijn bekroning, een heuse huldeblijk. Men heeft voor mij gezongen, men zong voluit, in.

elfjesdoor Dieter

voor uitdieping dramaover de geziene voorstellingen

voilà

Page 6: Vandaag ben ik de koning, de koning nog te rijk. Dit is vast mijn bekroning, een heuse huldeblijk. Men heeft voor mij gezongen, men zong voluit, in.

Kurteen verteller

op het podiumaan zijn lippen gekluisterd

prachtig

Page 7: Vandaag ben ik de koning, de koning nog te rijk. Dit is vast mijn bekroning, een heuse huldeblijk. Men heeft voor mij gezongen, men zong voluit, in.

Kurtzoveel woedein zijn stem

liet zich volledig gaanuitleven

Page 8: Vandaag ben ik de koning, de koning nog te rijk. Dit is vast mijn bekroning, een heuse huldeblijk. Men heeft voor mij gezongen, men zong voluit, in.

Kurtveel woorden

maar weinig dadenkan alles goed uitleggen

politiek

Page 9: Vandaag ben ik de koning, de koning nog te rijk. Dit is vast mijn bekroning, een heuse huldeblijk. Men heeft voor mij gezongen, men zong voluit, in.

Kurteen spraakwaterval

vol ironische woordspelingenen steken onder water

flapuit

Page 10: Vandaag ben ik de koning, de koning nog te rijk. Dit is vast mijn bekroning, een heuse huldeblijk. Men heeft voor mij gezongen, men zong voluit, in.

Besluit:

Een koning zonder… een tuinman zonder tuintje

een kapper zonder haar een tandarts zonder tanden

dat klinkt een beetje raar een brandweer zonder brandjes

een bakker zonder brood een slager zonder worst

wat klinkt dat idioot! ’t is allemaal wat wonderlijk

het is wat ongewoon maar ’t aller-allerergste

is koning Kurt zonder kroon

Page 11: Vandaag ben ik de koning, de koning nog te rijk. Dit is vast mijn bekroning, een heuse huldeblijk. Men heeft voor mij gezongen, men zong voluit, in.
Page 12: Vandaag ben ik de koning, de koning nog te rijk. Dit is vast mijn bekroning, een heuse huldeblijk. Men heeft voor mij gezongen, men zong voluit, in.
Page 13: Vandaag ben ik de koning, de koning nog te rijk. Dit is vast mijn bekroning, een heuse huldeblijk. Men heeft voor mij gezongen, men zong voluit, in.

clownsvreemd volkjein het circus

werken op je lachspierenhahaha

Page 14: Vandaag ben ik de koning, de koning nog te rijk. Dit is vast mijn bekroning, een heuse huldeblijk. Men heeft voor mij gezongen, men zong voluit, in.

clownsvele grimassenop hun gezicht

bulderen van het lachengrappig

Page 15: Vandaag ben ik de koning, de koning nog te rijk. Dit is vast mijn bekroning, een heuse huldeblijk. Men heeft voor mij gezongen, men zong voluit, in.

clownsrare kereltjes

met veel schminkgekleurde pruiken en neuzen

incognito

Page 16: Vandaag ben ik de koning, de koning nog te rijk. Dit is vast mijn bekroning, een heuse huldeblijk. Men heeft voor mij gezongen, men zong voluit, in.

clownsspelen verstoppertjeachter hun masker

in hun vreemde kledijintrigerend

Page 17: Vandaag ben ik de koning, de koning nog te rijk. Dit is vast mijn bekroning, een heuse huldeblijk. Men heeft voor mij gezongen, men zong voluit, in.

Besluit:

Prachtig spektakelWeinig decorWeinig klank

Veel klasse