Vakantiepret Herfst & Kerstvakantie 2014

32
Herfst- & kerstvakantie 2014 Vakantiepret op z’n best

description

 

Transcript of Vakantiepret Herfst & Kerstvakantie 2014

Page 1: Vakantiepret Herfst & Kerstvakantie 2014

Herfst- & kerstvakantie 2014

Vakantiepret op z’n best

Page 2: Vakantiepret Herfst & Kerstvakantie 2014

Beste kinderenBeste ouders

Het nieuwe schooljaar is net gestart. Toch mogen we stilaan al denken aan de herfst- en kerstvakantie. Ook dan wil de gemeente Puurs er voor zorgen dat de kinderen van Puurs zich op geen enkel moment vervelen. In het JOC WIJland kan je terecht voor de speelweken, dé activiteit voor alle bengels tussen 2,5 en 12 jaar. Je uitleven op de trampoline? Kliederen met verf? Of als échte chef in de kookpotten roeren? In de verschillende speelzones van het JOC WIJland lukt het allemaal … én meer, want ook verkleden, voetballen en ravotten horen erbij.

Nog op de agenda: de sportweken. Ook nu kunnen alle sportievelingen zich uitleven tijdens Sportspetter, Sportmix en Sportkickx. De sportweken zijn zeer gemakkelijk te combineren met de speelweken en uiteraard amuseer je je ook daar te pletter!

Voel je het al kriebelen? Spreek dan af met je vriendjes en vriendinnetjes en schrijf je snel in! Wij wensen je alvast veel plezier!

Hilde Van der Poorten Erwin Spiessens Schepen van jeugd Schepen van sport

2 Voorwoord

Page 3: Vakantiepret Herfst & Kerstvakantie 2014

3Inhoudstafel

Praktisch

Kleuters

6 tot 12 jaar

+ 12 jaar

10

19

29

4

Page 4: Vakantiepret Herfst & Kerstvakantie 2014

4 Praktisch

Inschrijven kan vanaf zaterdag 4 oktober 2014 om 10.00u.

Als je al geregistreerd bent in de webshop, dan hoef je dit niet meer te doen!• Ga naar www.puurs.be/webwinkel. • Klik in het beginscherm op ‘Aanmelden als nieuwe gebruiker’• Kies een gebruikersnaam en wachtwoord• Vul je persoonlijke gegevens in (de vakjes met een * zijn

verplicht)• Klik op ‘volgende’ en vink de algemene voorwaarden aan.

Klik op ‘registreren’.• Er wordt een mail gestuurd naar het opgegeven emailadres.

Deze mail vertelt je hoe je je registratie bevestigt.• Meld je aan met je gebruikersnaam en wachtwoord op het

beginscherm en klikt op ‘aanmelden’• Als je je de eerste keer aanmeldt, wordt je gevraagd om de

gezinsleden in te geven. Geef al je gezinsleden in.

Registreer je voor 4 oktober om een vlot verloop van je reserva-ties te garanderen.

1. REGISTREREN:

Hoe schrijf je in?

Inschrijven kan via de webshop: www.puurs.be/webwinkel.

Meer info over hoe je moet inschrijven vind je ook terug op onze website www.jocwijland.be (zie veel gestelde vragen).

Page 5: Vakantiepret Herfst & Kerstvakantie 2014

5Praktisch

Vanaf zaterdag 4 oktober kan je speeldagen reserveren. Reserveer zorgvuldig! Per gereserveerde activiteit zal de maximale kostprijs worden aangerekend. Dit bedrag wordt in de persoonlijke geldbeugel gezet.

Tijdens de speeldagen zelf wordt de reële kostprijs dage-lijks afgerekend in deze geldbeugel.

2. RESERVEREN SPEELWEKEN

Is de webwinkel tijdelijk volzet, wacht dan geduldig. De webwinkel werkt met een wachtrij die je automatisch bin-nenlaat in de volgorde van aanmelden. Als je de website vernieuwt, kom je terug achteraan in de wachtrij!

Aanmelden webshop

Tabblad ‘BKO’ selecterenKies voor ‘WIJland +6’ of

‘WIJland kleuters’

Selecteer kind(eren)

Selecteer opties

Overzicht en controle

‘doorgaan’

‘verder winkelen’

gegevens controleren en betalingswijze selecteren

Bevestigingsmail

A

herbegin bij A

Page 6: Vakantiepret Herfst & Kerstvakantie 2014

6 Praktisch

3. RESERVEREN SPORTWEKEN

Aanmelden webshop

Tabblad ‘inschrijvingen’selecteren

Filter op soort activiteit of op leeftijd van het kind

Kies een activiteitSelecteer uw kind(eren)

Selecteer opties

Overzicht en controle

‘doorgaan’

‘verder winkelen’

gegevens controleren en betalingswijze selecteren

Bevestigingsmail

A

herbegin bij A

Is de webwinkel tijdelijk volzet, wacht dan geduldig. De webwinkel werkt met een wachtrij die je automatisch binnenlaat in de volgorde van aanmelden. Als je de website vernieuwt, kom je terug achteraan in de wachtrij!

Reserveer zorgvuldig! Per gereserveerde activiteit wordt de kostprijs reeds aangerekend.

Wens je gebruik te maken van voor- en/of na- opvang, dan kies je bij de opties de gewenste dag(en). Hiervoor betaal je 3,90 euro per dag.

Indien je dagen of activiteiten wil annuleren: Neem contact op met de sport- of jeugddienst. Let wel op, voor elke annulatie zal een administratieve kost worden aangerekend.

Page 7: Vakantiepret Herfst & Kerstvakantie 2014

4. RESERVATIES SPEELWEKEN AANPASSEN

Eens je een reservatie deed voor een kind, kan je via de normale procedure geen bijkomende reservaties meer doen via bovenstaande reservatiewijze. Je krijgt dan de melding dat je reeds ingeschreven bent voor de opvangperiode.

Aanmelden webshop

Ga naar ‘mijn profiel’ en vervol-gens ‘historiek en overzichten’Selecteer aan de rechterkant

‘mijn BKO’

Selecteer een kind

Klik op ‘wijzigen’ achteraan de reservatie voor de herfst- en

kerstvakantie

Selecteer bijkomende dagen in de datumprikker

Selecteer opties

Overzicht en controle

‘Doorgaan’

Gegevens controleren en betaal-wijze selecteren

Bevestigingsmail

12

7Praktisch

Page 8: Vakantiepret Herfst & Kerstvakantie 2014

“Ik heb geen computer, hoe schrijf ik mijn kinderen dan in?”Op de jeugddienst is er een computer ter beschikking. Een handleiding is daar beschikbaar om je stap voor stap op weg te helpen. Heb je nog steeds vragen? De medewerkers van de jeugddienst en de vrijetijdsbalie helpen je graag verder. We voorzien op elk opvangpunt een laptop met de nodige betaalmogelijkheid. Ook in de bib zijn er computers beschikbaar.

“Is mijn kind verzekerd?”De deelnemers zijn verzekerd voor ongevallen als gevolg van activiteiten die op het programma voorkomen. De verzekering dekt geen schade aan kledij, brillen, horloges, juwelen. Verlies of diefstal van voorwerpen is evenmin verzekerd. Je meldt elk ongeval schriftelijk aan de jeugd- of sportdienst en dit binnen de acht dagen na het ongeval. Meer informatie over de polis kan je verkrijgen op de jeugd- of sportdienst.

“Mijn kind heeft een handicap”De activiteiten zijn er in principe voor alle kinderen. Heeft je kind extra of speciale zorgen nodig, neem dan vooraf contact op met de jeugd- of sportdienst. In overleg met de ouders beslissen we of een kind al dan niet kan deel-nemen aan de activiteiten.

8 Praktisch

Page 9: Vakantiepret Herfst & Kerstvakantie 2014

MedicatieEnkel op vraag van de huisarts dienen wij medicatie toe. Vraag in dit geval aan je huisarts om een attest te schrijven waarin vermeld staat dat de bege-leiders van de jeugd- of sportdienst de medicatie mogen toedienen. Gelieve de medicatie bij het binnenkomen steeds af te gegeven aan de balie. Op de verpakking van de medicatie vermeld je duidelijk volgende zaken: naam van de inhoud, naam van dokter en apotheker, naam van het kind, datum van aflevering en vervaldatum, dosering, wijze van toediening en bewaring en duur van de behandeling.

Sociaal tariefSommige deelnemers kunnen van een sociaal tarief genieten. Informeer je over de voorwaarden bij de sociale dienst van het OCMW, Palingstraat 48 in Puurs, tel. 03 890 15 10.

Klik! Foto!Tijdens de activiteiten nemen wij foto’s. Deze foto’s verschijnen achteraf op onze website of we gebruiken ze als sfeerbeelden in één van onze gemeente-lijke publicaties. Als je niet wil dat wij foto’s van je kind nemen of gebruiken, vermeld dit dan uitdrukkelijk op het inschrijvingsformulier.

Laattijdig afhalen van kinderenIndien ouders door omstandigheden hun kinderen laattijdig komen afhalen, verwittigen zij telefonisch de jeugd- of sportdienst. Indien je door omstan-digheden je kind(eren) laattijdig komt afhalen, verwittig je telefonisch de jeugd- of sportdienst.

9Praktisch

Page 10: Vakantiepret Herfst & Kerstvakantie 2014

10 Kleuters

Kom mee spelen! Voor alle kleuters vanaf 2,5 jaar zijn er de speelweken in het JOC WIJland. Kinderen kunnen er elke dag te-recht tussen 07.00u en 18.30u. Als je bent ingeschre-ven, mag je die dag komen spelen zoveel je maar wil. Schrijf je tijdig in, want de plaatsen zijn beperkt!

De kleuters worden verdeeld in drie leeftijdsgroepen (2009 – 2010 – 2011/2012). Zij kunnen deelnemen aan heel wat leuke activiteiten, aangepast aan de leef-tijd.

Waar?

In het JOC WIJland – Fortbaan 9 in Puurs

Wanneer?

HERFSTVAKANTIE

Van maandag 27 tot en met vrijdag 31 oktober 2014

KERSTVAKANTIE

Van maandag 22 tot en met woensdag 24 december

! Opgelet! Op woensdag 24 december sluiten we

uitzonderlijk om 17.00u.

Elke week een nieuw thema!

HERFSTVAKANTIE

Merlijn de grote tovenaar

KERSTVAKANTIE

Wallis & Waldo in Lapland

Page 11: Vakantiepret Herfst & Kerstvakantie 2014

Op uitstap Ook tijdens de herfstvakantie trekken we er op uit. De uitstappen zijn altijd op kindermaat en superleuk! Alle uit-stappen vertrekken en eindigen aan het JOC WIJland.

Wij vragen uitdrukkelijk om bij uitstappen ten laatste een kwartier op voorhand aanwezig te zijn zodat we op tijd kunnen vertrekken. Vanaf een half uur voor het vertrekuur rekenen we geen vooropvang meer aan.

Als je kind bij een uitstap niet aanwezig is zonder tijdig te annuleren, zullen we de uitstap toch aanrekenen. Geef voldoende eten en drinken (minstens 3 drankjes) ee en voorzie gepaste kledij (zeker een regenjas).

Kindjes die niet meegaan op uitstap kunnen mits reservatie gewoon in het JOC WIJland komen spelen.

Vrijdag 31 oktober: Griezelen in toverland Wanneer? 08.30u – 18.00uWaar? Sevenum (Nederland)Kostprijs: 20 euro (niet-Puurs: 25 euro)Meebrengen? Boterhammetjes, tussendoortje, voldoende drank, een dikke trui en een regenjasOPGELET! KIDS-ID VERPLICHT! Kinderen die geen geldige Kids-ID hebben, kunnen jammer genoeg niet mee op uitstap. Vraag je Kids-ID tijdig aan. Controleer zeker ook de geldigheidsdatum! Meer info? www.toverland.nl

Kleuters 11

Page 12: Vakantiepret Herfst & Kerstvakantie 2014

Wat trek ik aan? Wat breng ik mee? Van ravotten en knutselen word je vuil. Doe dus altijd speelkledij aan. Voorzie ook altijd een regenjas. Ouders, geef kleuters voor alle zekerheid reservekledij mee.

Breng boterhammetjes mee en eventueel een koek of een stukje fruit voor tussendoor. ’s Middags voorzien we soep en drie keer per dag krijg je een drankje. Je mag ook altijd water drinken aan de drankfonteintjes.

Wat kost een speeldag?

De ouderbijdrage dekt de werkingskosten van het initiatief bui-tenschoolse kinderopvang en de speelweken. De ouderbijdragen zijn bepaald door het Besluit van de Vlaamse Regering van 23 februari 2001 en worden jaarlijks geïndexeerd. Deze bijdrage wordt berekend per kind en is gekoppeld aan de verblijfsduur.

De ouderbijdrage verschilt afhankelijk van het domicilie van het kind. Voor kinderen gedomicilieerd te Puurs is er het ‘Basistarief Puurs’. Voor kinderen die buiten Puurs gedomicilieerd zijn, geldt het tarief ‘Basistarief Niet-Puurs’.

Vergeet op de speeldag zelf zeker niet in- en uit te schrijven! Op basis van deze registraties berekenen we het tarief. Als kinderen van eenzelfde gezin samen naar de speelweken komen, krijg je 25% korting op het totaalbedrag.

Basistarief PUURS

€ 3,90€ 5,80€ 10,30

Basistarief NIET-PUURS

€ 4,40€ 6,70€ 12,90

Minder dan 3 uurTussen 3 en 6 uur

Meer dan 6 uur

12 Kleuters

Page 13: Vakantiepret Herfst & Kerstvakantie 2014

Sportweken voor kleuters Onze kleuters spetteren een voormiddag in sporthal de Vrijhals!Spelenderwijs leren we de voornaamste basisvaardigheden aan: klimmen, klauteren, rollen, draaien, springen, lopen, huppen, werpen, dansen, … Elke spetter werken we in een leuk thema en kan je kleuter in een uitdagend speellandschap experimenteren.

Smurfspetter: van maandag 27 tot woensdag 29 oktober 2014Hoofdfiguren op dit kamp zijn de blauwe dwergjes met hun grote witte muts. Van uiterlijk lijken ze op elkaar, maar hebben elk hun eigen karakter. Hun grootste vijand Gargamel plant een aanval op het smurfendorp met de bedoe-ling alle smurfen uit te roeien! Helpen jullie Grote Smurf om de gemene tovenaar zijn plannen te dwarsbomen? Zo kan het kleine blauwe volkje terug een vredig en rustig bestaan leiden!

Halloweenspetter: op donderdag 30 en vrijdag 31 oktober 2014Het wordt griezelen! Ben je niet bang van griezelige monsters? Vind je het leuk om je om te vormen tot akelige zombie of angstaanjagende heks? Dan moet je zeker komen! We gaan griezelig sporten en spelen, springen, dansen,… Voor elk wat wils op dit spooky halloweenkamp. Met op vrijdag onze eigen halloweenparty! Vergeet je halloweenkleren niet!

Piratenspetter op maandag 22 en dinsdag 23 december 2014Schip ahoi piraatjes! Echte zeerovers zijn we deze week. Piet Piraat zit in nood! Hij heeft namelijk een wereldschat op het oog… Maar die schat kunnen we niet zomaar nemen. Die wordt bewaakt door grote, gevaarlijke krokodil-len en wraakachtige slangen. Hij heeft jullie hulp nodig om de schatkist te pakken te krijgen! Voel jij je een echte piraat? Kan je alles aan en ben je niet bang van krokodillen en slangen? Dan hebben we jou echt nodig op weg naar de schat!

Kleuters 13

Page 14: Vakantiepret Herfst & Kerstvakantie 2014

14 Kleuters

Wie?

Waar?

Hoe laat?

Kostprijs?

Voor- en naopvang?

Sloeberbus?

Kleuters geboren in 2011 – 2010 – 2009

Sporthal de Vrijhals, C. Verschaevestraat 15, Breendonk

Van 09.30u tot 12.00u

Smurfspetter 15 euro (18 euro niet Puurs)Halloweenspetter 10 euro (12 euro niet Puurs)Piratenspetter 10 euro (12 euro niet Puurs)

Voor en/of na de spetters kan je sportieveling terecht in het JOC WIJland. Inschrijven voor de opvang is verplicht en kan je per dag aanvinken bij de opties in je webshop.

• Vertrek om 09.00u van het JOC WIJland naar de sporthal• Vertrek om 12.15u van de sporthal naar het JOC WIJland

Wat trek ik aan? Wat breng ik mee?Gewone sportkledij is prima. Breng 2 paar schoenen mee: bui-ten- en binnenschoenen. Bij mooi weer gaan we naar buiten, een trui en lange broek zijn in de herfst- en kerstvakantie dan nodig.Zorg dat je kleuter zijn eigen schoentjes kan aan- en uittrek-ken, want dat neemt veel tijd in beslag voor onze kleuterjuf-fen. Geef je kleuter voor alle zekerheid reservekledij mee, een ongelukje is gauw gebeurd…

Kom je een hele dag sporten, dan krijgen de sporters tijdens de middagpauze een drankje. Tussendoortjes en drankjes voor de pauzes breng je zelf mee.

Page 15: Vakantiepret Herfst & Kerstvakantie 2014

15Kleuters

“Oei, ik kan toch niet komen… Wat nu?”Voor de sportweken worden er geen kosten aangerekend en wordt het inschrijvingsgeld terugbetaald in volgende gevallen:• als je ziek bent (medisch attest als bewijs)• bij een overlijden in de familie (overlijdensbericht als bewijs) • meer dan een week op voorhand schriftelijk annuleren (per brief of mail)

Sportweken worden niet terugbetaald als je:• minder dan een week op voorhand annuleert• niet komt opdagen bij een gereserveerde activiteit

Om dagen voor de speelweken te annuleren, neemt u contact op met de jeugddienst.

G-sportTijdens de Puurse sportweken worden de G-kids volledig geïntegreerd in het bestaande aanbod van activiteiten. Heeft je kind extra of speciale zorgen nodig, neem dan vooraf contact op met de sportdienst. Samen bekijken we graag hoe jouw kind het best kan integreren in een sportkamp. In overleg met de ouders beslissen we of een kind al dan niet kan deelnemen aan de activiteiten.

Page 16: Vakantiepret Herfst & Kerstvakantie 2014

HUIS BIN

NENWEG

WWW.HUISB

INNEN

WEG.BE

DE VERTELPOSTBODE DE VERTELPOSTBODE

BELG

IË/B

ELGIQ

UE

BELG

IË/B

ELGIQ

UE

9.9.14

Voorleesweek met voorleesproject

Van 22 tot en met 30 november 2014 is het opnieuw Voorleesweek. In de bib beleef je op 16 november het voorleesproject voor kinderen van de derde kleuterklas tot het eerste leerjaar en hun ouders, grootouders, tan-tes en nonkels.

Postbode Freddy en zijn vriendinnetje Reinilda zijn gek op verhalen. Deze komen ze je graag vertellen. De ver-halen worden gelezen door acteur/muzikant Tom Kets en muzikaal begeleid door pianiste Laura Haemels.

Meer info over de Voorleesweek in Puurs vind je op puurs.bibliotheek.be

16 november 2014 van 10.00u tot 11.00uBibliotheek Puurs - leeszaal

het leven van A tot Z

16 Kleuters

Page 17: Vakantiepret Herfst & Kerstvakantie 2014

HUIS BIN

NENWEG

WWW.HUISB

INNEN

WEG.BE

DE VERTELPOSTBODE DE VERTELPOSTBODE

BELG

IË/B

ELGIQ

UE

BELG

IË/B

ELGIQ

UE

9.9.14

17Kleuters

Op 16 november gaat in CC de Kollebloem, de Kunstendag voor Kinderen door. Voor de derde keer opent CC de Kol-lebloem de deuren voor kunstlievende families. Podiumkunsten, workshops, film en dans er staat heel wat op het menu.

Een hele dag in de Kollebloem vertoeven, dat kan. ’s Middags kan je zelfs met je kids blijven eten. We voorzien een lekker pastaschotel en ook aan de veggi’s wordt er gedacht. Tino Cantoro is onze chef van dienst. Een echte Italiaan die weet hoe pasta maakt. Eten kan je in de theaterzaal, op voorhand reserveren is noodzakelijk.

Per activiteit betaal je 6 euro, voor de film betaal je 3€/6€ en de opening van de tentoonstelling is gratis. Bij het boeken van drie verschillende activiteiten krijg je 10% korting per deelnemer. Ouders die deelnemen aan de activi-teiten schaffen ook een ticket aan. Je kan je inschrijven via www.puurs.be/webwinkel. Ook voor je maaltijd(en) en drankjes kan je in de webshop terecht.

Het programma is samengesteld voor kinderen (2,5 jaar tot 12 jaar) en hun ouders. Samen een zondag genieten van kunsten en actief beleven van wat er op de scène gebeurt. Kan het mooier?

Film: Hoe tem je een draak? 2Theaterzaal | 15.45u | max 250 | vanaf 3 jaar

Hiccup en Toothless leiden honderden drakenstrijders om de Drakenberg te ver-dedigen, en vechten daarbij tegen Drago Bloodfist en zijn gigantische leger van drakenjagers en hun gevaarlijke oorlogsmachines. De machtige Bewilderbeast, mees-ter van de Drakenberg, besluit om zich bij Hiccup en zijn vrienden te voegen in de strijd tegen Drago.

Expo | Encounters at the boundary Halte Expo | 13.00u | voor iedereen vanaf 2,5 jaar

Na de officiële opening van de tentoonstelling starten we met rondleidingen. Schrijf je en verneem hoe jonge kunstenaars hun visie op architectuur gestalte geven. Zeker de moeite!

Kunstendag voor kinderen (Een familiedag voor het hele gezin)16 november 2014

Page 18: Vakantiepret Herfst & Kerstvakantie 2014

18 Kleuters

Expo | Encounters at the boundary Halte Expo | 13.00u | voor iedereen vanaf 2,5 jaarNa de officiële opening van de tentoonstelling starten we met rondleidingen. Schrijf je en verneem hoe jonge kunstenaars hun visie op architectuur gestalte geven. Zeker de moeite!

Dans | Terpsichore – KleuterdansBoudewijn zaal | 10.00u en 14.30u |max. 15 duo’s ouder en kind | tweede en derde kleuterklas

Via de dans kunnen kinderen hun expressiviteit ontwikkelen (o.a. het gevoel van vrijheid, vreugde, fantasie, muzikaliteit, ritmegevoel…) en ook de fysieke (bijv. lenigheid, kracht…), mentale (bv. zelfkennis, lichaamshouding en -perceptie), sociale en psychomotorische mogelijkheden (bv. coördinatie). Bij deze leeftijdsgroep wordt vooral aandacht besteed aan dansbeleving, vrije bewegingsvormen en algemene ontwikkeling (bv. vallen-opstaan, op-spannen-ontspannen, vreugde-boosheid…). Een dansende kleuter? Dat is toch de max.

Podium | Meneer Papier en Don Karton – De Spiegelcrea-zolder | 11.00u en 14.00u | max 60 | 2,5 jaar tot 5 jaar

Voor deze muziekknutselvoorstelling laat Theater De Spiegel zich inspireren door de boeken ‘Meneer Papier’, geschreven door Elvis Peeters en geïllustreerd door Gerda Dendooven. Een knisperende en ritselende voorstelling, uitermate geschikt als allereerste erva-ring met muziektheater.

Zondagse kost | De Vertelpost-bode – Huis Binnenwegbib | 11.00u tot 12.00u | max 30 | 2,5 jaar tot 8 jaar

Een voorleesproject voor kinderen van de derde kleuterklas tot het derde leerjaar en hun ouders, groot- ouders, tantes, nonkels... Postbode Freddy en zijn vriendinnetje Reinilda zijn gek op verhalen. Deze komen ze je graag vertellen. De vertelpostbode heeft een verhaal in zijn postzak zitten. Een Afrikaanse sprookje dat hij toege-stuurd kreeg van zijn vriend Badou een Afrikaanse Postbode.

Page 19: Vakantiepret Herfst & Kerstvakantie 2014

196 - 12 jaar

6 tot 12 jaar

Page 20: Vakantiepret Herfst & Kerstvakantie 2014

20 6 - 12 jaar

Kom mee spelen! Voor alle kinderen geboren tussen 2002 en 2008 zijn er de speelweken in het JOC WIJland. Alle kinderen vanaf het eerste leerjaar komen in de groep van de +6 jarigen terecht. Uitzonderingen worden steeds op voorhand met de jeugddienst besproken!

Kinderen kunnen elke dag in het JOC WIJland terecht tussen 07.00u en 18.30u. Als je bent ingeschreven, mag je die dag komen spelen zoveel je maar wil.

Schrijf je tijdig in, want de plaatsen zijn beperkt!

Waar?

In het JOC WIJland – Fortbaan 9 in Puurs

Wanneer?

HERFSTVAKANTIE

Maandag 27 tot en met vrijdag 31 oktober 2014

KERSTVAKANTIE

Maandag 22 tot en met woensdag 24 december

! Opgelet! Op woensdag 24 december sluiten we

uitzonderlijk om 17.00u.

Elke week een nieuw thema!

HERFSTVAKANTIE

Merlijn de grote tovenaar

KERSTVAKANTIE

Wallis & Waldo in Lapland

Page 21: Vakantiepret Herfst & Kerstvakantie 2014

Op uitstap Ook tijdens de herfstvakantie trekken we er op uit. De uitstappen zijn altijd op kindermaat en superleuk! Alle uit-stappen vertrekken en eindigen aan het JOC WIJland.

Wij vragen uitdrukkelijk om bij uitstappen ten laatste een kwartier op voorhand aanwezig te zijn zodat we op tijd kunnen vertrekken. Vanaf een half uur voor het vertrekuur rekenen we geen vooropvang meer aan.

Als je kind bij een uitstap niet aanwezig is zonder tijdig te annuleren, zullen we de uitstap toch aanrekenen. Geef voldoende eten en drinken (minstens 3 drankjes) mee en voorzie gepaste kledij (zeker een regenjas).

Kindjes die niet meegaan op uitstap kunnen mits reservatie gewoon in het JOC WIJland komen spelen.

Vrijdag 31 oktober: Griezelen in toverland Wanneer? 08.30u – 18.00uWaar? Sevenum (Nederland)Kostprijs: 20 euro (niet-Puurs: 25 euro)Meebrengen? Boterhammetjes, tussendoortje, voldoende drank, een dikke trui en een regenjasOPGELET! KIDS-ID VERPLICHT! Kinderen die geen geldige Kids-ID hebben, kunnen jammer genoeg niet mee op uitstap. Vraag je Kids-ID tijdig aan. Controleer zeker ook de geldigheidsdatum! Meer info? www.toverland.nl

216 - 12 jaar

Page 22: Vakantiepret Herfst & Kerstvakantie 2014

Wat trek ik aan? Wat breng ik mee? Van ravotten en knutselen word je vuil. Doe dus altijd speelkledij aan. Voorzie ook altijd een regenjas.

Breng boterhammetjes mee en eventueel een koek of een stukje fruit voor tussendoor. ’s Middags voorzien we soep en drie keer per dag krijg je een drankje. Je mag ook altijd water drinken aan de drankfonteintjes.

Wat kost een speeldag?

De ouderbijdrage dekt de werkingskosten van het initiatief bui-tenschoolse kinderopvang en de speelweken. De ouderbijdragen zijn bepaald door het Besluit van de Vlaamse Regering van 23 februari 2001 en worden jaarlijks geïndexeerd. Deze bijdrage wordt berekend per kind en is gekoppeld aan de verblijfsduur.

De ouderbijdrage verschilt afhankelijk van het domicilie van het kind. Voor kinderen gedomicilieerd te Puurs is er het ‘Basistarief Puurs’. Voor kinderen die buiten Puurs gedomicilieerd zijn, geldt het tarief ‘Basistarief Niet-Puurs’.

Vergeet op de speeldag zelf zeker niet in- en uit te schrijven! Op basis van deze registraties berekenen we het tarief.

Als kinderen van eenzelfde gezin samen naar de speelweken komen, krijg je 25% korting op het totaalbedrag.

Basistarief PUURS

€ 3,90€ 5,80€ 10,30

Basistarief NIET-PUURS

€ 4,40€ 6,70€ 12,90

Minder dan 3 uurTussen 3 en 6 uur

Meer dan 6 uur

22 6 - 12 jaar

Page 23: Vakantiepret Herfst & Kerstvakantie 2014

“Oei, ik kan toch niet komen… Wat nu?”Voor de sportweken worden er geen kosten aangerekend en wordt het inschrijvingsgeld terugbetaald in volgende gevallen:• als je ziek bent (medisch attest als bewijs)• bij een overlijden in de familie (overlijdensbericht als bewijs)

Wij rekenen een forfaitaire administratieve bijdrage van 1 euro per dag per kind aan en betalen de restvan de kostprijs terug in de volgende gevallen:• meer dan een week op voorhand schriftelijk annuleren (per brief of mail)

Sportweken worden niet terugbetaald als je:• minder dan een week op voorhand annuleert• niet komt opdagen bij een gereserveerde activiteit

236 - 12 jaar

Page 24: Vakantiepret Herfst & Kerstvakantie 2014

Mix for kids in de Kollebloem

Wie?

Wanneer?

Waar?

Hoe laat?

Kostprijs?

Voor- en naopvang?

Sloeberbus?

2008 – 2007 – 2006 – 2005 – 2004 – 2003

Herfst: van maandag 27 tot vrijdag 31 oktober 2014Kerst: op maandag 22 en dinsdag 23 december 2014

Sporthal de Kollebloem in Puurs

Elke dag van 09.00u tot 16.00u

Herfst: 55 euro (65 euro niet Puurs)Kerst: 20 euro (24 euro niet Puurs)

Voor en/of na de mix for kids kan je sportieveling terecht in het JOC WIJland. Inschrijven voor de opvang is verplicht en kan je per dag aanvinken bij de opties in je webshop.

• Vertrek om 08.30u van het JOC WIJland naar de sporthal• Vertrek om 16.15u van de sporthal naar het JOC WIJland

Sportweken voor 6 tot 12 jarigen

Een super mix van allerlei verschillende gekende en minder gekende sporten, aangepast aan het niveau en de leeftijd van de kids. Basketbal, badminton, hockey, tennis, volleybal, dodgeball, bounceball,… zijn slechts enkele sporten die aan bod komen. Woensdagnamiddag gaan we zwemmen in Bornem, breng dan zeker je zwemkledij mee. We vertrekken met de sloeberbus om 13.00u en zullen om 16.00u terug in de sporthal zijn.

24 6 - 12 jaar

Page 25: Vakantiepret Herfst & Kerstvakantie 2014

Zin in een avontuurtje? Dan zijn de kickx iets voor jou! Muurklimmen, bowlen, squash, zwemmen, schermen, fitness klimmen of schaatsen… echt iets voor de avontuurlijke zielen! Dit alles in combinatie met allerlei sporten: basketbal, voetbal, baseball, handbal,…

Squash | Maandag 27 oktober 2014 | 16 euro (18 euro niet Puurs)Squash een sport van deze tijd: snel, spectaculair, kost weinig tijd en garandeert een goede conditie.

Bowlen | Dinsdag 28 oktober 2014 | 20 euro (21 euro niet Puurs)Kies gekke schoenen en steek je vingers in een gatenbal en loop de bowlingbaan op en gooi lekker hard.Je gooit alle kegels om en op het scherm begint een kegel te dansen: STRIKE!

Zwemmen | Woensdag 29 oktober 2014 | 15 euro (17 euro niet Puurs)Crawl, schoolslag, rugslag en vlinderslag eens uitproberen? Of zit je liever op de glijbaan?Trek je zwempak aan en neem een duik in het zwembad in Bornem.

Schermen | Donderdag 30 oktober 2014 | 18,50 euro (20,50 euro niet Puurs)Vechten met een floret, degen of een sabel… We leren de basistechnieken aan en spelen een klein wedstrijdje.

KICKX je dag in Puurs!

256 - 12 jaar

Page 26: Vakantiepret Herfst & Kerstvakantie 2014

26 6 - 12 jaar

Fitness | Vrijdag 31 oktober 2014 | 20 euro (22 euro niet Puurs)Werk op kracht en uithouding in de GO-FIT in Bornem, in groep en individueel

Klimmen | Maandag 22 december 2014 | 18,50 euro (20,50 euro niet Puurs)Op onze klimmuur beleef je onvergetelijke momenten op angstaanjagende hoogtes.Overwin je (hoogte)vrees, en bereik de top!

Schaatsen | Dinsdag 23 december 2014 | 18,50 euro (20,50 euro niet Puurs)We bewegen ons voort op dunne, rechte ijzers over kunstijs en maken misschien een pirouette…

Wie?

Waar?

Hoe laat?

Voor- en naopvang?

Sloeberbus?

2004 – 2003 – 2002 – 2001 – 2000

Sporthal de Kollebloem in Puurs

Elke dag van 09.00u tot 16.00u

Voor en/of na de kickx kan je sportieveling tot 12 jaar terecht in het JOC WIJland. Inschrijven voor de opvang is verplicht en kan je aanvinken bij de opties in je webshop.

• Vertrek om 08.30u van het JOC WIJland naar de sporthal• Vertrek om 16.15u van de sporthal naar het JOC WIJland

Wat trek ik aan? Wat breng ik mee?Gewone sportkledij is prima. Breng 2 paar schoenen mee: buiten- en binnenschoenen. Bij mooi weer gaan we naar buiten, een trui en lange broek zijn in de herfst- en kerstvakantie dan nodig.

Kom je een hele dag sporten, dan krijgen de sporters tijdens de middagpauze een drankje. Tussendoortjes en drank-jes voor de pauzes breng je zelf mee.

G-sportTijdens de Puurse sportweken worden de G-kids volledig geïntegreerd in het bestaande aanbod van activiteiten. Heeft je kind extra of speciale zorgen nodig, neem dan vooraf contact op met de sportdienst. Samen bekijken we graag hoe jouw kind het best kan integreren in een sportkamp. In overleg met de ouders beslissen we of een kind al dan niet kan deelnemen aan de activiteiten.

Page 27: Vakantiepret Herfst & Kerstvakantie 2014

276 - 12 jaar

Podium | Raaklijnen² – Katrien OosterlinckTheaterzaal | 10.00u, 11.15u en 13.30u | max 30 | vanaf 8 jaar

Een performance door dansers en publiek. Over relaties tussen mensen. Over de invloed van de omgeving op ons gedrag. Het publiek is verre van een passieve kijker. Het wordt mee op de scène uitgenodigd om een onderdeel van de scenografie én de performance te worden. De kinderen verplaatsen zich en krijgen non-verbale instructies, vormen vlakken, muren die de dansers een nieuwe context geven om in te bewegen. Een echte aanrader!

Podium | Blanche en Forza (een kakafonie) - Sofie Palmers & Katrien PierletRode zaal |11.00u en 14.30u | max. 80 | vanaf 7 jaar

Blanche en Forza wonen in dezelfde buurt. Maar elkaar zien en spreken doen ze niet. Blanche heeft het dan ook héél erg druk. Ze kookt van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat. Glaceren, trancheren, marineren. Altijd maar fantaseren over het allerlekkerste gerecht. En Forza is Forza. Forza zit in de muziek. Elke dag begraaft ze zich in melodieën en muziekjes. Componeren, concerteren, musiceren. Altijd maar fantaseren over het allermooiste lied. Maar wat ze ook proberen, het lukt hen niet alleen. Blanche en Forza (een kakafonie) is een muzikaal culinaire voorstelling in een interactieve setting. Dit wil je niet missen!

Kunstendag voor kinderen (Een familiedag voor het hele gezin)16 november 2014

Page 28: Vakantiepret Herfst & Kerstvakantie 2014

28 6 - 12 jaar

Film: Hoe tem je een draak? 2Theaterzaal | 15.45u | max 250 | vanaf 3 jaar

Hiccup en Toothless leiden honderden drakenstrijders om de Drakenberg te verdedigen, en vechten daarbij te-gen Drago Bloodfist en zijn gigantische leger van drakenjagers en hun gevaarlijke oorlogsmachines. De machtige Bewilderbeast, meester van de Drakenberg, besluit om zich bij Hiccup en zijn vrienden te voegen in de strijd tegen Drago.

Expo | Encounters at the boundary Halte Expo | 13.00u | voor iedereen vanaf 2,5 jaar

Na de officiële opening van de tentoonstelling starten we met rondleidingen. Schrijf je en verneem hoe jonge kunstenaars hun visie op architectuur gestalte geven. Zeker de moeite!

Workshop | Action painting – ZzmoghMiddenzaal | 10.00u tot 15.00u| max 15 deelnemers | 8 jaar tot 10 jaar

Deze workshop werd door zZmogh ontwikkeld op vraag van het S.M.A.K. naar aanleiding van de tentoonstelling “Ain’t Painting a Pain” van Richard Jackson. Het werk van Jackson toont een flink staaltje action painting. Weg met de fijne penseelvoering en de subtiele lijnen! Schilderen doet hij met veel beweging, kracht en allerlei hulpstukken: pompen, ventilatoren, spuitslangen, zelfs een geweer komt er soms aan te pas.Tijdens de workshop mag je je uitleven als een echte action painter. Je kan aan de slag met een overvloed aan verf en een uitgebreid assortiment hulpstukken: speelgoedauto’s, knikkers, katapulten… Een verrassend resultaat is gegarandeerd!

Zondagse kost | De Vertelpostbode – Huis Binnenwegbib | 11.00u tot 12.00u | max 30 | 2,5 jaar tot 8 jaar

Een voorleesproject voor kinderen van de derde kleuterklas tot het derde leerjaar en hun ouders, groot- ouders, tantes, nonkels... Postbode Freddy en zijn vriendinnetje Reinilda zijn gek op verhalen. Deze komen ze je graag vertellen. De vertelpostbode heeft een verhaal in zijn postzak zitten. Een Afrikaanse sprookje dat hij toege-stuurd kreeg van zijn vriend Badou een Afrikaanse Postbode.muziekjes. Componeren, concerteren, musiceren. Altijd maar fantaseren over het allermooiste lied. Maar wat ze ook proberen, het lukt hen niet alleen. Blanche en Forza (een kakafonie) is een muzikaal culinaire voorstelling in een interactieve setting. Dit wil je niet missen!

Page 29: Vakantiepret Herfst & Kerstvakantie 2014

29+12 jaar

Sportweken voor +12 jarigenKICKX je dag in Puurs!

Zin in een avontuurtje? Dan zijn de kickx iets voor jou! Muurklimmen, bowlen, squash, zwemmen, schermen, fitness klimmen of schaatsen… echt iets voor de avontuurlijke zielen! Dit alles in combinatie met allerlei sporten: basketbal, voetbal, baseball, handbal,…

Squash | Maandag 27 oktober 2014 | 16 euro (18 euro niet Puurs)Squash een sport van deze tijd: snel, spectaculair, kost weinig tijd en garandeert een goede conditie.

Bowlen | Dinsdag 28 oktober 2014 | 20 euro (21 euro niet Puurs)Kies gekke schoenen en steek je vingers in een gatenbal en loop de bowlingbaan op en gooi lekker hard.Je gooit alle kegels om en op het scherm begint een kegel te dansen: STRIKE!

Zwemmen | Woensdag 29 oktober 2014 | 15 euro (17 euro niet Puurs)Crawl, schoolslag, rugslag en vlinderslag eens uitproberen? Of zit je liever op de glijbaan?Trek je zwempak aan en neem een duik in het zwembad in Bornem.

Schermen | Donderdag 30 oktober 2014 | 18,50 euro (20,50 euro niet Puurs)Vechten met een floret, degen of een sabel… We leren de basistechnieken aan en spelen een klein wedstrijdje.

Fitness | Vrijdag 31 oktober 2014 | 20 euro (22 euro niet Puurs)Werk op kracht en uithouding in de GO-FIT in Bornem, in groep en individueel

Klimmen | Maandag 22 december 2014 | 18,50 euro (20,50 euro niet Puurs)Op onze klimmuur beleef je onvergetelijke momenten op angstaanjagende hoogtes.Overwin je (hoogte)vrees, en bereik de top!

Schaatsen | Dinsdag 23 december 2014 | 18,50 euro (20,50 euro niet Puurs)We bewegen ons voort op dunne, rechte ijzers over kunstijs en maken misschien een pirouette…

Page 30: Vakantiepret Herfst & Kerstvakantie 2014

Wie?

Waar?

Hoe laat?

2002 – 2001 – 2000

Sporthal de Kollebloem in Puurs

Elke dag van 09.00u tot 16.00u

Wat trek ik aan? Wat breng ik mee?Gewone sportkledij is prima. Breng 2 paar schoenen mee: buiten- en binnenschoenen. Bij mooi weer gaan we naar buiten, een trui en lange broek zijn in de herfst- en kerstvakantie dan nodig.

Kom je een hele dag sporten, dan krijgen de sporters tijdens de middagpauze een drankje. Tussendoortjes en drank-jes voor de pauzes breng je zelf mee.

30 +12 jaar

Sportweken voor +12 jarigen

Page 31: Vakantiepret Herfst & Kerstvakantie 2014

“Oei, ik kan toch niet komen… Wat nu?”Voor de sportweken worden er geen kosten aangerekend en wordt het inschrijvingsgeld terugbetaald in volgende gevallen:• als je ziek bent (medisch attest als bewijs)• bij een overlijden in de familie (overlijdensbericht als bewijs)

Wij rekenen een forfaitaire administratieve bijdrage van 1 euro per dag per kind aan en betalen de restvan de kostprijs terug in de volgende gevallen:• meer dan een week op voorhand schriftelijk annuleren (per brief of mail)

Sportweken worden niet terugbetaald als je:• minder dan een week op voorhand annuleert• niet komt opdagen bij een gereserveerde activiteit

G-sportTijdens de Puurse sportweken worden de G-kids volledig geïntegreerd in het bestaande aanbod van activiteiten. Heeft je kind extra of speciale zorgen nodig, neem dan vooraf contact op met de sportdienst. Samen bekijken we graag hoe jouw kind het best kan integreren in een sportkamp. In overleg met de ouders beslissen we of een kind al dan niet kan deelnemen aan de activiteiten.

31+12 jaar

Page 32: Vakantiepret Herfst & Kerstvakantie 2014

JOC WIJlandFortbaan 9, 2870 Puurs

tel. 03 890 76 01www.jocwijland.be, www.puurs.be

Sportdienst

Kloosterhof 12870 PuursTel. 03 890 76 20Fax 03 890 76 [email protected]

Openingsuren vrijetijdsbalie

Maandag tot vrijdag: 13.00u - 20.00uZaterdag: 10.00u - 12.00u

Tijdens schoolvakantiesMaandag tot vrijdag: 13.00u – 16.30u

De vrijetijdsbalie is gesloten van woensdag 24 decem-ber tot en met zondag 4 januari.

Jeugddienst

JOC WIJlandFortbaan 92870 PuursTel. 03 890 76 01Fax 03 828 44 [email protected]

Openingsuren jeugdbalie

Maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag: 13.00u - 18.30uWoensdag: 13.00u - 20.00uZaterdag: 10.00u - 12.00u

Tijdens schoolvakantiesMaandag tot vrijdag: 13.00u - 18.30u

De jeugddienst is gesloten van donderdag 25 december tot en met zondag 4 januari.

V.U

. :

Koen

Van

den

Heu

vel,

Gem

eent

e Pu

urs,

Hoo

gstr

aat

29,

2870

Puu

rs,

D/2

014/

8512

/35