Vakantie voor iedereen?

download Vakantie voor iedereen?

If you can't read please download the document

 • date post

  14-Jan-2016
 • Category

  Documents

 • view

  32
 • download

  1

Embed Size (px)

description

Vakantie voor iedereen?. Heel wat kinderen kunnen niet op vakantie gaan tijdens de zomer. Vaak zijn er financiële of familiale omstandigheden waardoor dit niet lukt. Daarom organiseert het Rode Kruis de Vakantiekampen voor maatschappelijk kwetsbare kinderen van 7 tot 14 jaar. - PowerPoint PPT Presentation

Transcript of Vakantie voor iedereen?

 • Vakantie voor iedereen?Heel wat kinderen kunnen niet op vakantie gaan tijdens de zomer. Vaak zijn er financile of familiale omstandigheden waardoor dit niet lukt.

 • Daarom organiseert het Rode Kruis de Vakantiekampen voor maatschappelijk kwetsbare kinderen van 7 tot 14 jaar.

 • Met onze Vakantiekampen willen we deze kinderen alle aandacht geven die ze wensen en die ze nodig hebben. We willen de kinderen niet heropvoeden of niet opnieuw confronteren met hun tekortkomingen.

 • De eerste dag van een nieuw kamp is altijd spannend om te zien wie de kinderen zijn die met een rugzak vol verwachtingen klaarstaan om de week van hun leven te beleven. Ik herinner me een jongetje dat eigenlijk niet zoveel zin had om te spelen, maar wel om te ravotten, te lopen, te duwen, tetrekken. En van onze monitoren kreeg het geniale idee om te vragen naar wat die jongen graag deed en goed kon. Tja, hij kon onder andere goed voor zijn zusje zorgen en ookin foto's nemen was dit jongetje 'geniaal', zo zeihijzelf. Vandaar dat deze monitor op het idee kwam om deze jongen te bombarderen totfotograaf en EHBO-man van de groep! Die jongen heeft van de eerste tot de laatste dag continu rondgelopen met eenfototoestel en eenEHBO-rugzak.Als er een ander kindeen belachelijkschrammetje had, spurtte deze jongen ter plaatse om het kindje in kwestie de allerbeste zorgen toe te dienen. Ook was hij continu bezorgd overonveilige toestanden op kamp.Wehebben deze jongen zelfs op een avondvergadering uitgenodigd om het verloop van onze nachtspel te bespreken. Hij was compleet in de wolken. Het was zowel voor hem als voor de monitoren een zalig kamp. We hebben geen enkel probleem meer gehad met dit jongetje. Ennatuurlijk... hebben we ook massaalveel foto's van dat superkamp!

  Vier Italiaanse broers hebben het na de dood van hun moeder en emigratie naar ons land niet gemakkelijk. Toch probeert de vader hen op te voeden volgens de Italiaanse normen en waarden. Als de 4 voor het eerst op zomerkamp gaan, zitten ze blijkbaar elk in een andere groepje. Toch zijn ze allemaal superenthousiast bij alle activiteiten en geliefd bij alle monitoren. Op het gezamenlijke kampvuur de laatste avond spreekt de oudste van de 4 de monitoren persoonlijk toe met de woorden : Als oudste broer wil ik u in naam van mijn familie bedanken voor de geweldige vakantie die jullie mij en mijn broers bezorgden. Als monitor is dat een onvergetelijk moment. Sindsdien gaan de broers jaarlijks mee op kamp en worden ze zelfs van en naar de kampplek gevoerd door een monitor. Want ze mogen zeker niet ontbreken!

 • Tijdens een vakantiekamp aan de kust hadden we in onze groep een jongetje dat niet graag meedeed aan de activiteiten. Hij speelde liever op zichzelf of keek liever toe op de andere kinderen die wel aan het spelen waren. Dagelijks stapten we richting zee, een wandeling van 1 km. Het jongetje dat niet graag meedeed aan de activiteiten vond dit dus niet al te fijn. Na 100m begon hij te klagen dat hij niet meer wilde meestappen en dit scenario herhaalde zich dagelijks. De keuze was: terug naar de kampplaats lopen of de jongen op de rug dragen. Dus elke dag mocht de jongen op de rug zitten van zijn sympathieke monitor. Op zich was dit geen probleem. Maar op een zekere dag viel n van de andere kinderen uit de groep. Gevolg:kapotte knie en pijn tijdens het stappen. De jongen die nooit wilde wandelen, zag dit en stelde uit eigen initiatief voor om toch zelf te stappen, zodat zijn monitor de jongen met de geblesseerde knie zou kunnen dragen...

 • 40 kinderen (tussen 7 en 14 jaar)4 leeftijdsgroepen van 10 kinderen

  21 vrijwilligers2 hoofdmonitoren14 monitoren5 logistiekers

  Wie gaat er allemaal mee?

 • Het enige dat we doen op kamp is spelen!

  De meeste activiteiten zijn in het eigen groepje, bijv. waterspelen, balspelen, loopspelen, go_carts, strandspelen, bosspelen, enz.

  Maar er zijn ook enkele grote activiteiten met iedereen tezamen, zoals zwemmen, nachtspel, bosspel, dagtocht, bonte avond, kajakken, fietsen, daguitstap naar zwemvijver, enz.

 • Kampdata 2012*= kampen voor kinderen van 12 tot 14 jaar.De andere kampen zijn voor kinderen van 7 tot 12 jaar.

  Data voor moni's/logi'sData voor kinderenPlaatsKamp 1* 3 juli - 11 juli 5 juli - 10 juliDe PinteKamp 211 juli - 19 juli13 juli - 18 juliDe PinteKamp 311 juli - 19 juli13 juli - 18 juliBlankenbergeKamp 419 juli - 27 juli21 juli - 26 juliDe PinteKamp 520 juli - 28 juli22 juli - 27 juliBelKamp 627 juli - 4 augustus29 juli - 3 augustusDe PinteKamp 728 juli - 5 augustus30 juli - 4 augustusBelKamp 8 4 augustus - 12 augustus 6 augustus - 11 augustusDe PinteKamp 9* 5 augustus - 13 augustus 7 augustus - 12 augustusBelKamp 10*12 augustus - 20 augustus14 augustus - 19 augustusBlankenbergeKamp 1113 augustus - 21 augustus15 augustus - 20 augustusBelKamp 12*20 augustus - 28 augustus22 augustus - 27 augustusBlankenbergeKamp 1321 augustus - 29 augustus23 augustus - 28 augustusBel

 • Zin in een nieuwe en intense uitdaging en ben je tussen 18 en 35 jaar?Entertain je graag kinderen en speel je zelf ook nog graag?Of roer je graag in de kookpotten en zorg je voor ronde buikjes aan tafel?Dan ben jij de persoon die we zoeken!

 • Wil je graag meer informatie over de Vakantiekampen?

  Mail dan naar rodekruisvakanties@rodekruis.bebel 015/44 35 11of surf naar www.wordvrijwilliger.be