Vacature 19 juni 2010

100
NU OP VACATURE.COM 10.397 JOBS 19.06.10 | GRATIS MAGAZINE MET HET GROOTSTE CARRIÈREAANBOD BEDRIJVEN DIE VERLEIDEN 5.000 VACATURE-LEZERS KIEZEN HUN FAVORIETE MERKEN OM VOOR TE WERKEN EXCLUSIEF INTERVIEW VIKRAM PANDIT CEO VAN WERELDSPELER CITIGROUP: “BELASTINGBETALER ZAL NIET MEER OPDRAAIEN VOOR ONZE BLUNDERS” MOST WANTED COMPANIES

description

Voor m/v met talent

Transcript of Vacature 19 juni 2010

  • NU OP VACATURE.COM 10.397 JOBS

    19.06.10 | GRATIS MAGAZINE MET HET GROOTSTE CARRIREAANBOD

    BEDRIJVEN DIE VERLEIDEN5.000 VACATURE-LEZERS KIEZEN HUN FAVORIETE MERKEN OM VOOR TE WERKEN

    EXCLUSIEF INTERVIEW

    VIKRAM PANDIT CEO VAN WERELDSPELER CITIGROUP:

    BELASTINGBETALER ZAL NIET MEER OPDRAAIEN VOOR ONZE BLUNDERS

    MOST WANTED COMPANIES

    VMG-20100619-00_COVER*.indd 1 16/06/10 13:49

  • VACATURE 28 FEBRUARI 2009

    Logica is a business and technology service company, employing 39,000 people. It provides business consulting, systems integration and outsourcing to clients around the world, including many of Europes largest businesses. Logica creates value for clients by successfully integrating people, business and technology. It is committed to long term collaboration, applying insight to create innovative answers to clients business needs.

    Logica is listed on both the London Stock Exchange and Euronext (Amsterdam) (LSE: LOG; Euronext: LOG).

    More information is available at www.logica.com

    We are urgently looking for candidates to join our Logica team:

    -XQLRUWR0HGLRU-DYD-((FRQVXOWDQWV-XQLRUWR0HGLRU1HWFRQVXOWDQWV-XQLRUWR0HGLRUWHVWTXDOLW\FRQVXOWDQWV6$3),&2FRQVXOWDQWV6$36'00FRQVXOWDQWV

  • 01VACATURE 19 JUNI 2010

    COVERSTORY

    Publieke biecht vanuitWall StreetDe bomen in Wall Street groeien niet meer tot in dehemel. Dat beseft ook Vikram Pandit, ceo van Citigroup,n van s werelds grootste banken met 263.000 werkne-mers en 200 miljoen rekeninghouders. Onze journaliststrikte hem in New York voor een exclusief interview.

    04MAANDAG VAN

    De nieuwe Leeuw van VlaanderenPopulairder dan vandaag wordt hij nooit meer, dat weetook Bart De Wever. Maandag werd de man van 785.000voorkeurstemmen het hof gemaakt door militanten, collega-politici, Elio Di Rupo en zelfs door Zijne Majesteit.

    09

    10

    18RUBRIEKEN

    03 PUBLIEKE OPINIE

    08 DUBBELCHECK

    09 MAANDAG VAN Bart De Wever, topman N-VA

    21 SALARISWATCHER

    22 COLUMN An Olaerts

    ABONNEES VAN DETIJD, DE MORGEN, GAZET VAN ANTWERPEN EN HET LAATSTE NIEUWS ONTVANGEN VACATURE AUTOMATISCH BIJ HUN KRANT.

    INHOUD

    DOSSIER FINANCE & CONSULTING

    5 x veelbelovend in financeVan elektronische betaalsystemen, over document-software tot veiligheidsinfrastructuur, 5 jonge wolven verkopen hun waar aan de haute finance in Belgi n de wereld.

    VACATURE VAN DE WEEK Operations Manager Lead Refinery bij Umicore

    Ontdek ook de 10.397 jobsop vacature.com

    VOLGENDE WEEK

    Iedereen tijdelijk aan het werk? De 302 beste carrires in dit magazine

    MOST WANTED COMPANIES 2010

    Bedrijven die verleidenHet gras is altijd groener aan de overkant. Althans, datdenken we. Vlaanderen droomt en masse van een job inde media, toerisme en farma, maar rijmt hun ideaalbeeldook met de werkelijkheid?

    001_GPV1QU_20100619_VMGBI 17-06-2010 20:47 Pagina 1

  • StarttoWork

    AFGESTUDEERD?

    Surf naarstart-to-work.be

    Als young potential studeer jij binnenkort af als master of bachelor en begin je straks aan de zoektocht naar de ideale carrire.

    Speciaal voor jou lanceert Vacature Start to Work.Een interactief platform met de meest waardevolle carriretips en met het grootste jobaanbod van interessante werkgevers.Nog meer kans maken op jouw droomjob? Surf naar start-to-work.be, laad je cv op en kom rechtstreeks in contact met de ondernemingen die op zoek zijn naar jouw talent.

    Nog even ontspannen voor het echte werk begint?Download exclusief de beste festivalsongs en lmfragmenten en maak als Young Potential kans op een exclusieve reis voor 2 personen naar Cuba of n van de 500 lmtickets.

    Kortom, alles om jouw carrire de perfecte start te geven. Start to Work!

    VACCOM_2399_START TO_ADV_PIETER.indd 1 17/06/10 16:37

    002_GPV1QU_20100619_VMGBI 17-06-2010 20:36 Pagina 2

  • 03VACATURE 19 JUNI 2010

    Racen voor je job: wat levert het op? Filerijders kunnener vandaag niet naast kijken. Een reeks ceos zoalsWouter Torfs en Sophie Dutordoir roepen hun werkne-mers via grote affiches op om het wat rustiger aan tedoen op de baan. Ze hebben liever dat hun werknemerste laat komen dan dat ze te snel rijden. Het vermanendevingertje van de ceo: het komt wat braaf en belerendover, maar de boodschap blijft wel plakken.

    Van de file naar de congreszaal. Enkele weken geledenwoonde ik een presentatie van Jef Colruyt bij. De manstond naast het spreekgestoelte zoals vroeger een pas-toor die goed kon preken. Colruyt sprak rustig en lietpauzes om zijn publiek de kans te geven om na te den-ken. Hij stelde veel open vragen, gebruikte de taal van demensen. Dure, Engelse termen kwamen niet voor in zijnbetoog. Het ging des te meer over waarden en duur-zaamheid. Elke ochtend komen onze mensen tienminuten samen om te kijken naar gisteren en naar dedag die gaat komen. Wat is goed geweest, wat mindergoed? Waar hebben we zulke dingen nog gehoord?Colruyt vertelde nog: Ons uitgangspunt is altijd datmensen gemotiveerd zijn om een bijdrage te leveren.

    Zijn bedrijf zet de mens centraal: Ieder heeft recht opvreugde. Dat straalt af op de klanten, en zo groeit onzefirma in de mate dat de mensen groeien. Jef Colruytdeinst er niet voor terug om woorden te gebruiken alsrespect, dienstbaarheid, eenvoud, geloof, hoop, ruimte,kracht, moed. Het woord samen ook; het is eens watanders dan performance management.

    Uit het Most Wanted-onderzoek dat we in dit nummerpresenteren blijkt ook dat zon aanpak hem geen wind-eieren oplevert. Colruyt Group eindigt niet toevallig op dederde plaats bij de meest populaire werkgevers. De schandalen van de voorbije maanden hebben hetpijnlijk in de verf gezet. De kerk is haar monopolie om tebeslissen over goed en kwaad definitief kwijtgeraakt.Over onze politici hoef ik het zelfs niet te hebben. Nu delegitimiteit van kerk en staat op een laag pitje staat, zoe-ken wij naar nieuw leiderschap. Het credo luidt niet lan-ger: God is een ceo. Neen, de ceo is een nieuwe pastoorgeworden. Een herder als het ware. Hopen maar dat hetbeter gaat met de roepingen van de ceos dan met die in de kerk.

    Na de integratie in de universiteit zal de industrieel ingeni-eursopleiding, die van bij de oprichting in 1977 van acade-misch niveau is, ook in het buitenland als academische, uni-versitaire opleiding erkend worden. Het Vlaams parlementstaat nu voor die belangrijke keuze. Wanneer men zou argu-menteren dat men geen toekomstvaste keuze kan makenomdat er momenteel een begrotingsprobleem is, dan maaktmen een historische fout.Opleidingsniveaus mogen niet verward worden met ver-schillen in opleidingsprofielen. Bijvoorbeeld, een TSO-,ASO- of KSO- opleiding leiden tot een humaniora diploma.Het profiel van al die studenten is wel verschillend.Niemand pleit voor zomaar een extra jaar. Wel is de inte-gratie van een doorgedreven bedrijfsstage en een serieuze

    STANDPUNTPOSTBUS

    POLL

    REACTIE OP ARTIKEL INDUSTRIEEL INGENIEURS BINNENKORT NAAR DE UNIVERSITEIT?

    masterproef noodzakelijk in het Ingenieur-curriculum. De bedrijfsstage zou reeds moeten aanvangen in debacheloropleiding. Zo wordt het operationele en toe-passingsgerichte profiel van de industrieel ingenieurgewaarborgd. De beide ingenieursverenigingen VIKen KVIV n de werkgeversorganisaties Voka enUnizo ondersteunen eensgezind deze stelling.Agoria luistert beter eens naar zijn Waalse afdeling.Die heeft in 2004 de omvorming van de opleidingindustrieel ingenieur in de Franse Gemeenschapvoluit gesteund.

    Paul Bertels, directeur VIK & commissievoorzitterVisitaties Master Elektromechanica

    DOE MEE MET DE NIEUWE POLL EN SURF NAAR

    9 vacature.com/poll

    Ceos, de nieuwe pastoors

    De ceo is een nieuwepastoor geworden. Eenherder als het ware.MARIAN KIN, HOOFDREDACTEUR VACATURE

    Vorige week vroegen we of u bereid bent om 40 uur per week te werken in plaats van 38.

    Bedrijfsstage noodzakelijk vanaf bacheloropleiding

    60% Ja, ik wil zeker 40 uur per week werken40% Neen, geef mij maar de 38-uren week

    WIL U REAGEREN? MAIL NAAR

    9 [email protected]

    003_GPV1QU_20100619_VMGBI 17-06-2010 18:40 Pagina 3

  • Het hoofdkwartier van de Citigroup, op een steenworpvan Central Park, oogt exact zoals je dat van n van s werelds grootste financile groepen mag verwachten. Veiligheidsmensen bij de vleet, vuistdik tapijt, en eeninkomhal waar duidelijk niet op een kubieke metermarmer gekeken werd. Dat soort uiterlijk vertoon isduidelijk niet aan topman Vikram Pandit besteed. Deman komt snel ter zake, heeft hoegenaamd geen lastvan kapsones en toont zich opvallend openhartig inzijn analyse.

    Nog geen twee jaar geleden zat Wall Street in hetoog van de storm en moesten regeringen wereld-wijd bijspringen om banken overeind te houden,vandaag betalen de banken hier opnieuw giganti-sche bonussen uit. Hoe schat u de economischesituatie vandaag nu in? Vikram Pandit: We zijn er nog lang niet, dat moetduidelijk zijn. Belangrijk is wel dat er intussen eenduidelijk groeiplan uitgetekend is en dat we wetenwelke richting we uit moeten. Hier in de VS zie ik vooreen bank als de onze een belangrijke taak weggelegdals facilitator van meer innovatie en ondernemingszin.Tegelijk zie ik ook heil in meer publiek-private samen-werking, om zo via grote projecten de werkgelegenheidopnieuw aan te zwengelen. Op internationaal vlak

    kunnen we niet langer voorbij aan het almaar toene-mende gewicht van de groeilanden. Moeten we daar-om in de VS of in Europa dan maar in een hoekje zit-ten kniezen? Nee, we moeten proberen te evoluerennaar een model dat het potentieel van die landen aande intellectuele en technologische expertise van de ont-wikkelde landen koppelt. Dat vereist ook de juistefinancile architectuur, die banken als de onze moetentrachten te scheppen.

    Uitgerekend over het kader waarbinnen banken devolgende jaren zouden mogen en moeten functione-ren, was er de voorbije maanden nogal wat te doen.Wat is er volgens u veranderd?Vikram Pandit: Heel veel! We zijn een nieuw tijd-perk binnengestapt. Verantwoordelijkheid is vandaaghet nieuwe ordewoord binnen de sector. Iedereenmoet zn verantwoordelijkheid nemen binnen deorganisatie, van hoog tot laag, en elk budget moetkloppen. Die overgang zal vermoedelijk nog wel wattijd vragen: het grote probleem met een dergelijke cri-sis is immers dat iedereen de lessen ervan een jaarlater, wanneer alles weer naar wens loopt, ook alweervergeten lijkt. Tegelijk moet ook de overheid haarverantwoordelijkheid nemen en op zoek gaan naareen begroting in evenwicht.

    U heeft het over een nieuw tijdperk, maar welke con-crete veranderingen heeft u bij Citibank zelf doorge-voerd op vlak van riskmanagement?Vikram Pandit: In de eerste plaats moet elke afdelingbinnen de bank nu, vanuit het besef dat we eenwereldwijd opererende financile instelling zijn, duide-lijk bepalen wat precies hun business is en wie hunklanten zijn. Dat klinkt bijzonder logisch, maar in hetverleden liep het daar al wel eens fout. We moeten diediensten aanbieden en die producten verkopen waarinwe goed zijn, en dus niet proberen van alle walletjesmee te eten.Daarnaast hebben we op alle niveaus nieuwe structu-ren uitgetekend en nieuwe mensen op riskmanage-ment gezet. Ik heb onze mensen ook klaar en duide-lijk voorgehouden dat ze zichzelf bij elke belangrijkebeslissing drie vragen moeten stellen. Creer ik hier-mee waarde voor het bedrijf, handel ik hiermee in hetbelang van mijn klanten en, last but not least, is dezeaanpak ook maatschappelijk verantwoord?

    De jaren voor de financile crisis groeide Citi uit totde grootste bank ter wereld. Sinds vorig jaar moet uwereldwijd een aantal activiteiten in de etalageplaatsen en stevig afslanken. Was Citi gewoonwegniet too big to manage geworden?

    Belastingbetaler magniet meer opdraaien voor onze blunders

    COVERSTORY

    Exclusief interview met Vikram Pandit, ceo van wereldbank Citigroep

    2 Toen Vikram Pandit eind 2007 tot ceo van Citigroup benoemd werd, groeiden de bomen in WallStreet nog tot in de hemel. Nog geen jaar later kon enkel een miljardeninjectie door deAmerikaanse overheid de bank van de ondergang redden. We zagen het soms veel te groot,geeft Pandit toe tijdens een exclusief interview in hun hoofdkwartier in New York.

    Vikram Pandit, ceo Citigroup: Voor een bank als de onze zou een algemene, wereldwijde regulering van de financile markten zeker geen slechte zaak zijn. Op voorwaarde dat die de economische groei niet in de weg staat.

    q

    004_GPV1QU_20100619_VMGBI 17-06-2010 18:48 Pagina 4

  • q005_GPV1QU_20100619_VMGBI 17-06-2010 18:48 Pagina 5

  • COVERSTORY

    Vikram Pandit: Daar heb je wellicht een punt, maarnet die globale aanpak is altijd al essentieel geweestvoor Citi. Doorheen de interne herstructureringen diewe de voorbije maanden hebben doorgevoerd is hetons zelf ook duidelijk geworden dat sommige van onzeactiviteiten gewoonweg niet verenigbaar waren metandere. We hebben onszelf en onze corebusiness bijmomenten dan ook moeten herdefiniren: wie zijn we,waar staan we voor, welke activiteiten zijn cruciaal enwelke kunnen we beter afstoten?

    Had u daar, achteraf gezien, al niet beter voorafeven bij stilgestaan?Vikram Pandit: Weet je, de voorbije tien jarenwaren onvoorstelbaar boeiend en interessant, langsalle kanten boden zich nieuwe kansen aan. Het wasextreem gemakkelijk om kapitaal op te halen endaardoor was de verleiding ook groot om zich opnieuwe markten en business te storten. Vandaag

    beseffen we dat we daar niet noodzakelijk altijd betervan zijn geworden, en dat het soms beter is voorjezelf eerst uit te maken waar je corebusiness beginten eindigt. Kijk naar Michael Jordan: hij was eenbegenadigd basketballer, maar zodra hij zich opbaseball stortte, liep het ook mis. De omgeving isveranderd, maar we zijn zelf ook veranderd.

    Politici en economen wereldwijd hebben vandaagde mond vol over meer regels voor de financilesector, hoe staat u daar tegenover?Vikram Pandit: Voor een bank als de onze, dieover de hele wereld actief is, zou een algemene,wereldwijde regulering van de financile mark-ten zeker geen slechte zaak zijn. Op voorwaardedat die de economische groei niet in de wegstaat. We moeten daarbij voldoende realistischblijven: bepaalde lokale verschillen en nuanceszullen in de banksector altijd blijven bestaan, al

    Het carrirepad van Vikram Pandit Vikram Pandit werd eind 2007 tot

    ceo van de Citigroup benoemd.

    De man is van opleiding ingenieur

    elektromechanica, maar behaalde in

    1986 ook nog een doctoraat in de

    financile wetenschappen aan

    Columbia University in New York.

    Alvorens bij Citigroup aan de slag te

    gaan, werkte hij een periode voor

    Morgan Stanley. Hij zit ook in de raad

    van bestuur van Columbia University

    en Columbia Business School.

    Citigroep in 4 kerncijfers

    263.000werknemers wereldwijd

    200miljoen rekeninghouders

    Aanwezig in ruim 100landen

    Totaal bedrag deposito's:

    836 miljard dollar

    q

    VIKRAM PANDIT OVER STICK TO YOUR COREBUSINESS:

    Kijk naar Michael Jordan: hij was een begenadigd basketballer, maar zodra hij

    zich op baseball stortte, liep het ook mis.

    Vikram Pandit, ceo Citigroup: De financile sector is absoluut gebaat bij een grotere transparantie:transparantere markten werken gewoonweg beter, dat is mijn vaste overtuiging.

    006_GPV1QU_20100619_VMGBI 17-06-2010 18:48 Pagina 6

  • MARKTVERS

    Meer dan 40.000 vacaturesHet herstel op de Vlaamse arbeidsmarkt zet zich door. Eindmei was de VDAB voor 40.399 vacatures op zoek naar eengeschikte kandidaat. Dat zijn er 3.636 of bijna 10% meer daneind april. Het is de eerste keer in anderhalf jaar tijd dat dekaap van 40.000 openstaande vacatures overschredenwordt. Volgens de VDAB zijn er alleen al voor vrachtwagen- enbuschauffeurs 881 vacatures, voor autoassemblage zijn er130 jobs beschikbaar. De VDAB ontving in mei 21.698 vaca-tures voor het normale economische circuit (niet-uitzend-jobs). Dat is 8,1% meer dan in april en 15,3% meer dan meivorig jaar.

    Belgische economie groeit met 1,3% in 2010De Nationale Bank verwacht dat de Belgische economie ditjaar met 1,3% groeit en in 2011 met 1,7%. De prognose ligtiets hoger dan de projectie die de Nationale Bank eind vorigjaar maakte, maar sluit aan op die van het Planbureau. DeBelgische economie zou dit jaar vooral aangewakkerd wor-den door de export (+6,4%) als gevolg van het stevige herstelin de rest van de wereld. In 2011 zouden de binnenlandsebestedingen (+1,2% voor gezinnen) dan weer de belangrijkstemotor zijn. De voorraden van bedrijven zouden vanaf dat jaareveneens bijdragen aan de groei.

    Werknemers durven opnieuw zelf opstappen in VSDe voorbije drie maanden zijn in de VS meer werknemers uiteigen beweging opgestapt dan er werden ontslagen. Dat blijktuit cijfers van het Amerikaanse Bureau of Labour Statistics.Volgens analisten geeft dat aan dat de Amerikaanse econo-mie opnieuw tekenen van beterschap vertoont. Het toont datwerknemers er opnieuw alle vertrouwen in hebben dat zeelders een betere baan kunnen vinden of al gevonden heb-ben. In totaal namen in april bijna 2 miljoen Amerikanen ont-slag bij hun werkgever, het hoogste in n jaar tijd. In dezelf-de periode werden 1,75 miljoen mensen ontslagen. (DS)

    DEZE WEEK OP VACATURE.COM

    Moet ik verlof nemen alsik tijdens de werkurennaar de dokter ga?

    LEES VERDER

    vacature.com/dokter

    VACATURE GEEFT ADVIES

    Zou Elio Di Rupo een goeie premier zijn?DISCUSSIEER OP vacature.com/premier

    ACTUA

    Win een van de 20 mini barbecue-toestellen!KIJK SNEL OP vacature.com/bbq

    ACTIE VAN DE WEEK

    07VACATURE 19 JUNI 2010

    was het maar omdat heel wat banken nueenmaal ook groot geworden zijn in eenbepaalde cultuur.

    Zeker in Europa hebben belastingbetalers deindruk dat zij moesten opdraaien voor deonverantwoorde risicos die heel wat bankengenomen hebben. Intussen lijkt het hier inWall Street gewoonweg opnieuw business asusual. Begrijpt u het ongenoegen over debanksector?Vikram Pandit: Ik denk dat die belastingbetalerseffectief recht hebben op een aantal mechanismenen structuren die ervoor moeten zorgen dat zij inde toekomst niet opnieuw opdraaien voor hetfalen van een bank. Met andere woorden: eenbank die failliet dreigt te gaan, moet dan ook fail-liet kunnen gaan, op voorwaarde dat we daarbijdan geen grotere economische schade veroorza-ken. De financile sector is absoluut gebaat bij eengrotere transparantie: transparantere marktenwerken gewoonweg beter, dat is mijn vaste over-tuiging. De CDS-markt (credit default swaps, risi-covolle leningen waarbij banken het risico op hunbeurt afwentelden op de markt, nvdr) bijvoorbeeldwas hoegenaamd niet doorzichtig genoeg. Meertoezicht en een betere regulering daarop had wel-licht bepaalde dramas kunnen voorkomen.

    Zegt u nu heel concreet: als Citigroup in de toe-komst nogmaals blundert, dan moet de belas-tingbetaler daar niet langer voor opdraaien?Vikram Pandit: Exact, dan zal er voor een andere uitweg of oplossing geopteerd moeten worden.

    Ik krijg de indruk dat er hier in de VS op eco-nomisch vlak almaar minder richting Europageblikt wordt, en dat er voor een snelle econo-mische heropleving vooral op de emergingmarkets of groeilanden wordt gerekend?Vikram Pandit: In die groeilanden staan honder-den miljoenen mensen vandaag te trappelen omhun levensstandaard op te trekken. De grote eco-nomische groei ligt dus veeleer daar, dat klopt, endie trend is ook de belangrijkste trigger voor deglobalisering. Persoonlijk denk ik niet dat we daarin Europa of in de VS overdreven veel schrik voormoeten hebben: ook wij hebben er alleen maar bijte winnen als de ontwikkelde wereld en de groei-landen naar elkaar toe groeien. We hebben elkaarnodig om meer en snellere economische groei tekunnen realiseren. Citigroup zelf is daar overigenseen perfect voorbeeld van: 50 procent van onzebusiness ligt al in de groeilanden, en dat percenta-ge neemt elk jaar toe. tekst Filip Michiels, New York | foto Citigroup D

    VIKRAM PANDIT OVER WIE BETAALT DE REKENING:

    Een bank die failliet dreigt te gaan, moetdan ook failliet kunnen gaan, op voorwaardedat we daarbij geen grotere economischeschade veroorzaken.

    007_GPV1QU_20100619_VMGBI 17-06-2010 18:49 Pagina 7

  • Naam: Wim Vanden Driessche Leeftijd: 32Functie: manager solution delivery group bij Compuware

    Naam: Karen Claes Leeftijd: 32Functie: zaakvoerder van interieurbureau Claes & Claes Interiors

    Wim werkt voltijds, Karen is zelfstandige sinds begin dit jaar.Samen hebben ze een dochter Celine (3,5) en zoontje Victor (1,5).

    Mijn vrouw is pas sinds dit jaar zelfstandige: ze gaf haar halftijdse baan in hetonderwijs op om een eigen interieurbureau te beginnen. In het begin was dat eengrote aanpassing: onze hele routine moest opnieuw bekeken worden. Een eigenzaak beginnen doe je niet halftijds. Ondertussen is alles in zijn plooi gevallen.Doordat Karen van thuis uit werkt, is ze erg flexibel. Ze neemt een groot deel vanhet huishouden voor haar rekening. En gelukkig kunnen we ook rekenen op oudersen schoonouders voor opvang van de kinderen. Dankzij mijn vrouw en familie kanik me onbekommerd uitleven in mijn carrire: daar ben ik hen dankbaar voor.

    s Morgens staat quality time met ons gezin centraal. Daarvoor neem ik graag detijd. s Avonds moet ik niet op een uur kijken en hebben de kinderen al gegetenwanneer ik thuiskom. Ik stop ze mee in bad en bed. Daarna begint Karen meestalterug te werken. Zelf haal ik s avonds veel voldoening uit sporten. Karen weet datik me op tijd en stond moet kunnen uitleven in lopen of mountainbiken. Daar geeftze me ook de ruimte voor: ik sport vier tot vijf uren per week. En daarnaast is ernog werken in de tuin: pure ontspanning voor mij.

    Minder werken is niet aan de orde. Nochtans heb ik nog heel wat andere inte-resses. Ik volgde een cursus automechanica voor oldtimers en sleutel graag aanautos. Soms zeg ik wel eens voor de grap dat ik vier vijfde wil werken, om eendag in een garage aan de slag te gaan. Maar dat is geen optie in de functie waar-in ik nu zit. Ik heb ook een tijdje een blog bijgehouden over de soft skills van ict-consultants, iets waar ik mijn creativiteit in kwijt kon. Maar aan schrijven komik helaas niet meer toe.

    Meer dan negen jaar werkte ik in het onderwijs: ik was lector bij de lerarenoplei-ding. Een boeiende functie, maar omdat de gelegenheid zich aanbood om samen metmijn zus Anneleen een eigen interieurbureau te starten, nam ik begin februari loop-baanonderbreking. Mijn zus is interieurvormgever en met mijn organisatietalent vor-men we een complementair duo. Die overstap heb ik me nog geen moment beklaagd.Ik klop nu wel heel wat meer uren, maar het voelt niet aan als werken.

    Wim heeft me altijd in die plannen gesteund. En natuurlijk heeft het ook een aan-tal voordelen voor ons gezin. Ons kantoor is bij mij thuis: ik ben dus altijd aanwe-zig. Tussen 16 en 19 uur staat alles in het teken van kinderen en huishouden. Mijnzus houdt dan de zaak draaiende. Ik haal de kinderen van school, doe boodschappenen maak eten. Na 19 uur ga ik terug aan de slag. Zelf je agenda kunnen beheren iseen absolute luxe.

    Wim en ik zitten zelden stil. Als we niet werken, zijn we voortdurend bezig. Ik zingbijvoorbeeld nog bij een vocaal ensemble. De repetitie daarvan is op zondagavond:niet zon ideaal uur voor een moeder met een gezin. Maar Wim maakt er geen puntvan om dan alleen thuis te blijven. De basis van onze goede relatie is respect voorelkaars ambities en passies. En wij werken gewoon graag. Enkel wanneer de kinde-ren eronder zouden lijden, zou ik overwegen om weer minder te gaan werken.tekst Ann Lematre | foto Griet Dekoninck D

    Gelukkig kunnen we rekenen opouders en schoonouders

    We hebben respect voor elkaarsambities en passies

    > 55 uur/week > Is normaal als zelfstandige, weekendwerk probeer ik

    te beperken.

    > Ja> Ik werk van thuis uit.> Ja> Ik ben net mr gaan werken.

    8/10

    55 uur/week vacature.com/blog

    Ongezouten mening? Laat ze kwijt op onze blogs.

    86VACATURE 19 JUNI 2010

    086_GPV1QU_20100619_VMGBI 17-06-2010 22:04 Pagina 86

  • Democo is al enkele decennia een vaste waarde in de bouwsector. Het bedrijf is uitgegroeid tot een veelzijdige bouwgroep, die meedenkt met klant en ontwerper, en dit liefst van bij de start in een bouwteam. Zo kan Democo zijn kennis en ervaring optimaal inbrengen om tot een kwalitatief eindresultaat te komen. De groep Democo zoekt voor haar diverse bedrijven (Democo - Van Den Briele - DMI Vastgoed) in haar vestigingen in Hasselt, Antwerpen en Brussel (m/v)

    Projectleider HVACVan Den Briele

    FUNCTIE: Je bent verantwoordelijk voor het leiden en cordineren van HVAC-projecten vanaf de werkvoorbereiding tot oplevering. Dit omvat bestellingen, contacten op de werf, cordinatie en controle op prestaties van montageploegen, opvolging van de planning, opstellen vorderingsstaten, nacalculatie en assistentie aan de ontwerp- en calculatiedienst.

    PROFIEL: Je beschikt over een diploma industrieel ingenieur elektromechanica of bachelor met specialistatie in klimatisatie en hebt minimaal 5 jaar ervaring. Je bent dynamisch, flexibel, hebt technisch inzicht, leidinggevende en organisatorische vaardigheden. Een vlotte meertaligheid en een degelijke PC-kennis zijn een vereiste.

    Finance Manager (Hasselt)DMI Vastgoed

    FUNCTIE: Je hebt een leidende rol in het financieel management en ondersteunt de projectmanagers en de directie in belangrijke strategische en operationele beslissingen. Je formuleert en implementeert de procedures van de administratieve organisatie en interne controle. Je stuurt aan en houdt toezicht op de boekhouding. Je zorgt voor de maandelijkse afsluiting en stelt de financile rapportage op. Je maakt een analyse en interpretatie van de financile informatie en geeft aan de hand van deze informatie een proactief advies aan het management en de directie. Je cordineert de budgettering en stelt prognoses op. Je beoordeelt de financile haalbaarheid van de projecten.

    PROFIEL: Je beschikt over een universitair diploma economie of bent gelijkwaardig door ervaring. Je hebt minstens 5 jaar relevante ervaring. Je bent dynamisch, flexibel, hebt een sterke financile bagage en analytische capaciteiten. Je bent commercieel, kritisch ingesteld en beschikt over de nodige assertiviteit. Ervaring met projectontwikkeling of PPS is een pluspunt. Een vlotte meertaligheid en een degelijke PC-kennis zijn een vereiste.

    (Hoofd-) ProjectleidersDemoco

    FUNCTIE: Je bent verantwoordelijk voor de algemene leiding van grotere of meerdere middelgrote werven, zowel qua uitvoering als budget. Je staat in voor de werkvoorbereiding, ontwikkelt de nodige procedures om de efficintie en de veiligheid te verhogen en geeft leiding aan een aantal ploegbazen, assistent-werfleiders en werfleiders. Je onderhandelt met klanten en beslist over aankopen in overleg met de directeur Bedrijfsbureau en aankoopdienst. Je rapporteert aan de Algemeen Directeur.

    PROFIEL: Je beschikt over een diploma industrieel ingenieur bouwkunde of burgerlijk ingenieur bouwkunde en hebt minimaal vijf jaar ervaring in de uitvoering van (middel) grote bouwprojecten. Je bent dynamisch, flexibel, hebt technisch inzicht, leidinggevende en organisatorische vaardigheden. Een vlotte meertaligheid en een degelijke PC-kennis zijn een vereiste.

    CalculatorDemoco

    FUNCTIE: Als calculator sta je in voor de kostprijsberekening van projecten vanaf de ontvangst van het dossier tot de aanvaarding van de opdracht. Je analyseert de lastenboeken en plannen en waar mogelijk bestudeer je eventuele alternatieve uitvoeringsmethodes. Mogelijk werk je voorstudies uit voor projecten. Je rapporteert aan het hoofd van de studiedienst.

    PROFIEL: Je beschikt over een diploma industrieel ingenieur bouwkunde of bent gelijkwaardig door ervaring. Je werkt nauwkeurig en met zin voor detail. Je gaat met de nodige gedrevenheid en teamspirit te werk. Een degelijke kennis van Engels, Frans en Duits is onontbeerlijk. Je bent vertrouwd met gangbare softwarepakketten.

    Adjunct- werkvoorbereider/opmeter

    Democo

    FUNCTIE: Je staat in voor het opstellen van meetstaten van uit te voeren werken volgens de wijze van uitvoering. Je maakt uitvoeringstekenen/schetsen en vraagt prijzen op bij onderaannemers.

    PROFIEL: Je bent bachelor in de bouw of gelijkwaardig door ervaring. Je bent flexibel, contactvaardig en werkt graag in teamverband. Een vlotte meertaligheid is een pluspunt en een degelijke PC-kennis is een vereiste.

    Administratief bediende aankoop

    Democo

    FUNCTIE: Je werkt samen met de assistent aankoop aan de algemene administratie op de aankoopdienst zoals werfmeldingen en onderaannemingscontracten.

    PROFIEL: Je hebt minimaal een diploma van het secundair onderwijs. Een goede kennis van de bouwsector, Word-Excel en Powerpoint zijn een vereiste. Een goede kennis van de Franse taal is een pluspunt.

    VG.2

    /B

    B-A

    B04.

    0 28

    W

    .RS1

    41

    AANBOD: Democo Group biedt je een uitdagende functie met zelfstandigheid in een stabiele en steeds groeiende onderneming. Onze appreciatie voor jouw talent blijkt uit je salaris, aangevuld met tal van extralegale voordelen (diverse verzekeringen, maaltijdcheques en desgevallend een bedrijfswagen)

    INTERESSE? Laat dat zo spoedig mogelijk weten. Schrijf, fax of mail je cv met een motivatiebrief naar onze selectiepartner: A Priori, t.a.v. Bart Van Woinsel, Gasthuisstraat 15, 3200 Aarschot. Tel.: 016 57 18 38 Fax: 016 57 14 34 E-mail: [email protected]

    87VACATURE 19 JUNI 2010

    087_GPV1QU_20100619_VMGBI 17-06-2010 22:02 Pagina 87

  • Een vaste waarde in een exclusieve omgeving. Cambier De Nil, gevestigd in Knokke Zoute, is een vastgoedkantoor van kwaliteitsvol vakmanschap voor de verkoop van villas, appartementen en nieuwbouwprojecten en voor de verhuur. We bestaan uit een team van gedreven professionals die garant staan voor een perfecte service en advies. Daarbij maken we gebruik van de nieuwste informaticatechnologie.

    Ter ondersteuning van onze expansie zijn we op zoek naar m/v:

    JE FUNCTIE: Je wordt verantwoordelijk voor het opvolgen en verder uitbouwen van de vastgoedportefeuille. Je analyseert de noden van de klanten en prospects en weet een oplossingsgericht en pro-fessioneel voorstel op maat voor te leggen. Je doet aan actief klantenbeheer vanuit een win-win partnership waarbij je de visie van de firma concreet vertaalt in je salesactiviteiten. Je onderhandelt huur- en verkoopovereenkomsten. Je werkt actief mee aan de versteviging van onze marktpositie en hebt oog voor nieuwe opportuniteiten. Door het gebruik van gerichte marketingtools en het uitzetten van verkoopacties in samenwerking en overleg met de interne verkooporganisatie draag je bij tot de verdere naambekendheid en de commercile groei.

    JE PROFIEL: Je bent bachelor of master en hebt grote affiniteit met de branche. Je bent gedreven en ondernemend, werkt nauwgezet, efficint en gestructureerd en beschikt over uitstekende contactuele en commercile vaardigheden. Je bent stijlvol en straalt klasse en vertrouwen uit. Je bent vertrouwd met MS Office en vlot tweetalig. ( Nl / Fr ) Je kunt je flexibel en klantgericht opstellen qua beschikbaarheid. Bij voorkeur bezit je een BIV nummer of heb je ervaring in de sector.

    AANBOD: Je komt terecht in een onderneming met een passie voor ondernemerschap, die creativiteit, vertrouwen en menselijk kapitaal hoog in het vaandel draagt. Je krijgt een verantwoordelijke functie met een competitief salarispakket.

    Interesse?Reageer dan door je motivatiebrief met cv te mailen naar mevrouw Chris Verheyde, Lieven Bauwensstraat 20, 8200 Brugge. E mail: [email protected] discretie wordt gewaarborgd.

    COMMERCIEEL CONSULTANT VASTGOED

    88VACATURE 19 JUNI 2010

    In het kader van onze groei zijn we op zoek naar gemotiveerde

    R&D Engineers (m/v)met focus op hardware

    Embedded Software Engineers (m/v)met grondige kennis van C-programmeertaal

    Voor meer informatie bezoek onze website www.EDnA.beHoe solliciteren: Mail brief en cv naar [email protected]

    E.D.&A. nv Energielaan 16 2950 Kapellen (Belgium) Tel. 03 620 18 18 www.EDnA.be

    E.D.&A. is een groeiende en stabiele Vlaamse KMO gelegente Kapellen bij Antwerpen. Wij zijn gespecialiseerd in hetontwikkelen en assembleren van custom-made elektronischebesturingen voor machine- en apparatenbouwers.

    Buurtwerk Posthof vzwProject ICT dot.komwerft aan

    BEGELEIDER(M/V)- Leidinggevende en

    sociale kwaliteiten- Basiskennis van hard-

    en software- Bachelor diplomaProfiel op www.buurtcentrum-posthof.be/dotkomBrief + CV vr 01/07/2010naar Buurtwerk Posthofvzw t.a.v. Tessa Van HemelryckPatriottenstraat 62 2600 Berchem [email protected]

    Homme, quarante ans, espagnol avec rsidence belge et forte attache familiale en Belgique

    CHERCHE EMPLOI STABLE ET MOTIVANT

    MARKETING OU

    COMMERCIALx Dispose dun MBA x Trilingue parfait Franais/Anglais/Espagnol x Trs bonne connaissance Italien/Portugais x Bonne connaissance en Nerlandais x Exprience internationale, ayant beaucoup

    voyag (priv et professionnel) x Esprit positif et enthousiaste

    Pour rpondre lannonce, [email protected]

    sous le n 8248-01 qui transmettra.

    Oog voor een gezonde carrire?Ontdek ze in deze Vacature.

    088_GPV1QU_20100619_VMGBI 17-06-2010 22:05 Pagina 88

  • 89VACATURE 19 JUNI 2010

    089_GPV1QU_20100619_VMGBI 17-06-2010 22:07 Pagina 89

  • VACATURE 28 FEBRUARI 2009

    Interesse in dezeof andere vacatures?Surf naar www.persgroep.be,klik door naar jobs, openstaande vacatures,selecteer jouw job en solliciteer online.

    Voor onze vestiging in Schelle zijn wij op zoek naarEindredacteur Dag AllemaalFunctieJe bewaakt, in nauwe samenwerking met de hoofdredactie, de kwaliteit van elke pagina in Dag Allemaal in de eindfase, zowel op inhoudelijk als optekstueel vlak. Je denkt mee binnen de visie en stijl van Dag Allemaal en jebegrijpt hoe een verhaal aantrekkelijk en leesbaar wordt gemaakt. Je stuurteen team aan en motiveert hen tot uitmuntende prestaties.

    Profiel

    Je volgt de actualiteit op de voet en voelt perfect aan wat de lezers van

    Dag Allemaal boeit. Een zeer grote flexibiliteit is een absolute must, evenals

    stressbestendigheid, toewijding en drive. Om het verschil te blijven maken

    met de andere magazines verwachten we dat je beschikt over een sterke

    persoonlijkheid en minimum enkele jaren leidinggevende redactie-ervaring.

    Redacteurs Dag AllemaalFunctie

    Door middel van grondige research en een systeem van checken en

    dubbelchecken bouw je een uitgebreid netwerk uit en weet je hiermee

    grote primeurs binnen te halen. Daarnaast schrijf je artikels over zeer diverse

    onderwerpen (BVs, internationale sterren, politiek, gerecht,) die de

    Dag Allemaal-lezers, en bij uitbreiding de rest van het land, boeien.

    Profiel

    Je volgt de actualiteit op de voet en voelt feilloos aan wat de lezers boeit.

    Op een overtuigende, sympathieke en dynamische manier weet je

    contacten te leggen. Een zeer grote flexibiliteit is een absolute must,

    evenals stressbestendigheid en incasseringsvermogen. Om het verschil te

    blijven maken met de andere magazines verwachten we dat je beschikt

    over minimum enkele jaren redactie-ervaring. Je beschikt over een rijbewijs.

    Freelance VerslaggeverWaaslandFunctie

    De regionale redactie van Het Laatste Nieuws zoekt momenteel een freelance

    verslaggever die zich wil specialiseren in nieuws uit de regio Waasland.

    Je bent genteresseerd in lokaal nieuws. Je trekt dagelijks op nieuwsjacht.

    Je zoekt tipgevers. Je schrijft dagelijks enkele korte en middellange

    nieuwsberichten voor de krant. Indien dat kan, zorg je ook voor foto's bij het

    nieuws. Je bent "de verslaggever die alles weet in de gemeenten".

    Profiel

    Je kiest om gedurende de eerste jaren als freelance journalist door het leven

    te stappen. Je bepaalt zelf wanneer en hoe je werkt, maar levert wel dagelijks

    artikels af aan onze redactie. Je bent boven alles een echte nieuwsjager die

    elke dag nieuws wil zoeken en mensen wil vragen wat er aan de hand is.

    Je hebt een vlotte pen en je kan perfect samenwerken met de regionale

    nieuwsredacteur van jouw streek.

    de Persgroep Publishing draait rond passie voor onze lezer, surfer en

    adverteerder. Maar net zozeer voor onze medewerkers, stuk voor stuk

    sterke persoonlijkheden met een alerte geest en een flexibele

    ingesteldheid die houden van actie en inzet. Met als resultaat een

    fraaie lijst met power brands in een breed medialandschap, met

    zowel kranten, magazines als internet. De sleutel van het succes?

    Een vernieuwende combinatie van nieuws en entertainment,

    passie en knowhow, innovatieve infrastructuur en toptalent.

    AanbodVoor de vaste functies bieden we je een job vol afwisseling binnen d

    leidende mediagroep van Vlaanderen. Wij voorzien een zeer aantrekkelijk

    salaris aangevuld met extralegale voordelen (een uitgebreide groeps- en

    hospitalisatieverzekering en aantrekkelijke comfortdiensten). Daarnaast

    hechten we veel belang aan continue ontwikkelingen voorzien we

    regelmatig doorgedreven opleidingen.

    VACATURE_1-1pag:Opmaak 1 17-06-2010 16:30 Pagina 1090_GPV1QU_20100619_VMGBI 17-06-2010 22:08 Pagina 90

  • Lid van de Federatie der Wervings- en Selectiebureaus - erkend selectiebureau voor het Vlaams/Waals/Brussels Gewest: VG.365/B - W RS.200 - B-AB 05.012

    Gespecialiseerd in commercieel-technische niveaufuncties

    91VACATURE 19 JUNI 2010

    Opsturen van CV + motivatiebrief naar Mevrouw Sophie MoensOCMW Brussel Dienst Eigendommen Hoogstraat 298A te 1000 Brussel of per e-mail: [email protected]

    Architect - VastgoeddeskundigeFunctiebeschrijving: bijstaan in het beheer van een huurpark van +/- 2000 entiteiten de noodzaken vaststellen inzake teruginhuurstelling, lichte of zware renovatie opvolging van de uit te voeren renovaties de nancile modellen van een werf vaststellen, vaststellen van de nieuwe huurprijzen, de referentieprijzen vaststellen de technische voorschriften vaststellen voor het onderhoud en het beheer van het huurpark aangepaste maatregelen nemen om de leegstand te verminderen.

    Gezocht proel: beschikken over een diploma van architect of vastgoeddeskundige grondige kennis hebben van het beheer van vastgoed, omhelzende bouwtechnische ken-nis en het beheer van een huurpark perfect tweetalig zijn nederlands-frans goede informaticakennis hebben.

    Landmeter - Stedenbouwkundige - Planoloog

    Het OCMW Brussel werft aan (Contract voor onbepaalde duur - Voltijds)

    een (m/v):

    Functiebeschrijving: uitvoeren van het patrimoniaal beheer van de goederen (valorisatie, verkavelingsprojecten, toezicht opvolgen, ) overgaan tot het inwinnen en de analyse van vergelijkingspunten, het uitvoeren van expertises en de evaluatie van goederen de nodige contacten nemen met de gemeentelijke en gewestelijke diensten uitvoeren of laten uitvoeren van opmetingen, afpalingen, gemene muurovername, volumebepaling, uitzavelingen, niveleringen verhuur en beheer van terreinen, plaatsbeschrijvingen opstellen, bepalingen opmaken van de huurschade.

    Gezocht proel: beschikken over een diploma van landmeter, vastgoeddeskundige, stedenbouwkundige of planoloog een goede kennis hebben van de vastgoedsector een basis hebben inzake de nanciering van vastgoedoperaties perfect tweetalig zijn nederlands-frans goede informaticakennis hebben.

    gemeente & ocmw Zoerseladministratief centrumHandelslei 167, 2980 Zoersel

    projectleider externe dossiersU bent genteresseerd in een job waarbij u verantwoordelijk bent voor de opvolging van de externe dossiers (dossiers die niet door de gemeente zelf worden uitgevoerd), zoals wegen- en rioleringswerken, nieuwbouw gebou-wen, verbouwingswerken gebouwen, onderhoudswerken aan wegen,

    U kijkt er naar uit om samen met uw afdelingshoofd vorm te geven aan de afdeling openbare werken. U wil een cordinerende rol vervullen tussen gemeente, studiebureaus, aannemers, nutsmaatschappijen en overheids-instellingen.

    in het bezit zijn van: universitair diploma of gelijkgesteld (hoger onderwijs van twee cycli) in een technische richting een rijbewijs B

    wij bieden: contractuele aanstelling (A1a - A3a) gendexeerd brutojaarsa-laris: minimum 32.466,92 euro - maximum 57.132,29 euro bijkomende ex-tralegale voordelen: maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, vergoeding abonnement woon-werkverkeer, etsvergoeding... een werkplek in een nieuwe omgeving een gezonde balans tussen werk en priv, onder andere glijdende werktijden een goede ondersteuning via de nodige opleidings-mogelijkheden

    interesse?De uitgebreide aanwervingsvoorwaarden en functiebeschrijving vindt u op www.zoersel.be/economie & werk. Voor meer informatie contacteert u best onze dienst personeel, 03 2980 7 40 of 41, [email protected].

    Inschrijven kan tot en met 29 juli 2010.De selectieproeven worden afgenomen in september 2010.

    is een creatieve, dynamische en zorgende gemeente waar 21.000 mensen graag leven, werken en samenkomen.

    Functieomschrijving- De algemeen directeur speelt een belangrijke rol bij het definiren

    en bijstellen van de missie, visie en langetermijnstrategie van devereniging.

    - Hij/zij vertaalt deze strategie in operationele doelstellingen voor deprofessionele organisatie en zorgt voor het opvolgen en realiserenervan.

    - De algemeen directeur geeft leiding aan het management team, isde eindverantwoordelijke voor het professioneel kader en bouwteen efficinte organisatiestructuur uit.

    - Hij/zij zorgt voor een begeesterende interne communicatie met deraden van bestuur, met het professioneel kader en met de vele vrij-willigers en leden van de vereniging.

    - Hij/zij staat in voor goede contacten met beleidsmakers, andere

    natuur- en milieuorganisaties, pers, publiek, etc. Hij/zij behartigtextern de belangen van de vereniging en zorgt, in het algemeen, voor een efficinte en beklijvende communicatie met de buitenwereld.

    Profiel- Universitair niveau (door opleiding of ervaring).- Ervaring in een leidinggevende functie op directieniveau.- In staat om een strategisch beleid uit te tekenen.- Goed begrip van bedrijfsbeheer en financin.- Brede belangstelling voor natuurbehoud.- Bereid om de missie, visie en waarden van de vereniging

    te onderschrijven.- Ervaring in de NGO- en/of milieusector vormt een pluspunt.

    Natuurpunt is de grootste natuurvereniging in Vlaanderen en beoogt het vrijwaren en ontwikkelen van de schaarse natuurwaarden. Dit doet ze via aan-koop en beheer van natuurgebieden, via natuurstudie, via natuureducatie en via haar impact op het overheidsbeleid. Onze vereniging kadert haar wer-king in een streven naar duurzame ontwikkeling, een brede maatschappelijke en toekomstgerichte context en de internationale ontwikkelingen. Onzevereniging telt op dit ogenblik zon 87.000 leden, duizenden vrijwilligers die zich dagelijks voor de vereniging inzetten en een 350-tal professionelemedewerkers. De centrale zetel is gevestigd in een eigentijds kantoor te Mechelen (voor meer info zie www.natuurpunt.be). NATUURPUNT vzw zoekt voor aanwerving

    een algemeen directeur (v/m)

    Schrijven met motivatiebrief en CV, bijvoorkeur via e-mail voor 15 september2010 t.a.v. Ann Monsaert, diensthoofdpersoneelszaken, [email protected]. Een uitgebreid profiel kan wor-den opgevraagd bij de personeelsdienst,t.a.v. Ann Monsaert, 015.29.72.39,[email protected].

    091_GPV1QU_20100619_VMGBI 17-06-2010 22:16 Pagina 91

  • DIRECTIE & TOPMANAGEMENTALGEMEEN DIRECTEUR NATUURPUNT 91AREA SALES MANAGER BELGIE/NEDERLAND ETERNIT ADVIESBUREAU DREESSEN 91BUSINESS UNIT MANAGER PARTENA 47DIRECTEUR INTERNE ZAKEN STAD HALLE 80DIRECTEUR OPERATIONS ELECTRAWINDS HUDSON BELGIUM 29DIRECTEUR THUISZORG OTV 88EXPORT REGIO DIRECTEUR SOUDAL 71MASTERS/LICENTIATEN VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE 38SUPERMARKTDIRECTEUR DELHAIZE 28

    INGENIEURS(HOOFD-)PROJECTLEIDERS DEMOCO GROUP A PRIORI 872 DIENSTKRINGINGENIEURS-PROJECTLEIDERS AGENTSCHAP WEGEN EN VERKEER JOBPUNT VLAANDEREN 282 PROJECTING. VERKEERSHANDHAVINGSSYST AGENTSCHAP WEGEN EN VERKEER JOBPUNT VLAANDEREN 2830 INGENIEURS SCK-CEN 97ADJUNCT STUDIE-INGENIEUR AGENTSCHAP WEGEN EN VERKEER JOBPUNT VLAANDEREN 28ASSISTENT PRODUCTIEMANAGER COPAGRO DIP 35BOUWKUNDIGE PROJECTLEIDERS AQUAFIN 53CAD ONTWERPER -EPLAN8 AQUAFIN 53CALCULATOR DEMOCO GROUP A PRIORI 87CALCULATOR ALTEZ ANDRESS CONSULTING & PARTNERS 84DIENSTHOOFD PROJECTBUREAU INFRAX 59DISTRICTSCHEF MOBILITEIT EN OPENBARE WERKEN JOBPUNT VLAANDEREN 26ELECTRONIC SYSTEM ENGINEER QINETIQ SPACE 52ENGINEER PRODUCT DEVELOPMENT PHILIPS 76ENGINEER RENEWABLE ENERGY VANHEEDE ENVIRONMENT FUNDAMENT R&S 43ENGINEER/SECTOR MANAGER COFELY SERVICES - GDF SUEZ 56FIELD APPLICATION ENGINEER TEXAS INSTRUMENTS 58GRADUATES TRACTEBEL ENGINEERING GDF SUEZ 30HOOFD INFRASTRUCTUURBELEID TECHNIEKEN K.U. LEUVEN 49INDUSTRIEEL INGENIEUR GEMEENTE HEIST-OP-DEN-BERG 44INGENIEUR CONTAINER TECHNICS 56INGENIEUR TECHNIEKEN MULTI ENGINEERING 54INGENIEURS ELECTRABEL 55INGENIEURS EANDIS 53INGENIEURS TUC RAIL 33INGENIEURS VK GROUP 46INGENIEURS NATIONAAL CONTROLECENTRUM ELIA 63INSIDE SALES ENGINEER KOCH-GLITSCH YER 98IR. ELEKTROTECHNIEK PROVIRON 52JUNIOR TEWER/ING.-INKOOP SOUDAL 71MAINTENANCE & PROJECTS MANAGER ARCELORMITTAL HAYS 79MAINTENANCE ENGINEER OILTANKING STOLTHAVEN DIP 37MANAGER PROJECTEN KMDA (ZOO ANTW/PLANCKENDAEL) HUDSON 27MASTER/INGENIEUR SCHEIKUNDE - R&D SOUDAL 71MECHANICAL DESIGNER MULTI ENGINEERING 54PROCES INGENIEUR SOUDAL 71PRODUCTIELEIDER ANONIEM ASCENTO 81PROFESSIONALS TRACTEBEL ENGINEERING GDF SUEZ 30PROJECT COORDINATOR ASSEMBLY CASE NEW HOLLAND(CNH) HUDSON BELGIUM 31PROJECT ENGINEER COFELY SERVICES - GDF SUEZ 56PROJECT MANAGER ELIA 63PROJECT MANAGER CONSTRUCTION THE BRUSSELS AIRPORT COMPANY HUDSON BELGIUM 27PROJECT PV-DESIGN TEKENAAR SOLARACCESS MONITOR PERSONEELSADVIES 54PROJECTCOORDINATOR/ARCHITECT ARTEXIS 58PROJECTINGENIEUR ASPIRAVI FUNDAMENT R&S 43PROJECTLEIDER SOLARACCESS MONITOR PERSONEELSADVIES 54PROJECTLEIDER BEDRIJFSGEBOUWEN ALTEZ ANDRESS CONSULTING & PARTNERS 84PROJECTLEIDER ELECTRICITEIT KEYSERS HUDSON BELGIUM 25PROJECTLEIDER HVAC DEMOCO GROUP A PRIORI 87PROJECTLEIDER INFRASTRUCTUUR MULTI ENGINEERING 54PROJECTLEIDER/CALCULATOR IBT BOUWTECHNIEK 80PROJECTMANAGER BEDRIJFSPROCESSEN ALTEZ ANDRESS CONSULTING & PARTNERS 84PROJECTMANAGERS VASTGOED ZORGBEDRIJF ANTWERPEN JOBPUNT VLAANDEREN 24PROJECTVOORBEREIDER BEDRIJFSGEBOUWEN ALTEZ ANDRESS CONSULTING & PARTNERS 84PV DESIGN ENGINEER BISOL 32QUALITY ENGINEER DEVELOPMENT PHILIPS 76R & D ENGINEER ED&A 88

    SALES ENGINEER SOLARACCESS MONITOR PERSONEELSADVIES 54SALES ENGINEER APEM YER 98SALES ENGINEER HVAC CIAT YER 98SALES INGENIEUR EN-BIO 60SR PROJECTLEIDER HVAC KEYSERS HUDSON BELGIUM 25STEDENBOUWKUNDIG AMBTENAAR GEMEENTE BRECHT 84STUDY ENGINEER COFELY SERVICES - GDF SUEZ 56TECHNICAL SALES INGENIEUR SOUDAL 71TECHNISCH MANAGER HAVEN VAN ANTWERPEN 40VALIDATION ENGINEER IT-SYSTEMEN QUALIPHAR LABORATORIA DIP 37WERFCOORDINATOR UZ LEUVEN 61WERFLEIDER IBT BOUWTECHNIEK 80WERFLEIDER/LANDMETER AANNEMINGEN PENNINCK 64

    TECHNIEK & PRODUCTIE2 WERFCONTROL.VERKEERSHANDHAVINGSSYST AGENTSCHAP WEGEN EN VERKEER JOBPUNT VLAANDEREN 28ADJUNCT-WERKVOORBEREIDER/OPMETER DEMOCO GROUP A PRIORI 87ARCHITECT-VASTGOEDDESKUNDIGE OCMW BRUSSEL 91CAD TEKENAARS VK GROUP 46CAD-TEKENAAR UZ LEUVEN 61CONSEILLER TECHNIQUE ROTO YER 98CONTROLEUR BOUWWERKEN UNIVERSITEIT GENT HUDSON BELGIUM 29DISPATCHER INFRAX 59

    FIRST LINE SERVICE COORDINATOR NIKON METROLOGY 79HOOFD PROJECTBUREAU GEBOUWTECHN K.U. LEUVEN 49HOOFD THEATERTECHNICUS GEMEENTE HEIST-OP-DEN-BERG 44INITIAL BUYER MECHANICS PHILIPS 76JR PROJECTLEIDERS BOUW LIDL 45LANDMETER-STEDENBOUWKUND.-PLANOLOOG OCMW BRUSSEL 91MANAGER FACILITAIRE DIENSTEN/GEBOUWEN VLAAMSE OPERA 58MEDEWERKER KENNISCENTRUM ELECTR. INFRAX 59ONTWERPER DISTRIBUTIENETTEN INFRAX 59OPERATIONS MANAGER LEAD REFINERY UMICORE 73PRODUCTIEPLANNER ALTEZ ANDRESS CONSULTING & PARTNERS 84PRODUCTIETEKENAAR ALTEZ ANDRESS CONSULTING & PARTNERS 84PROEJCTLEIDER VANSANT JV ELEKTRICITEITSBEDRIJF 74PROJECT COORDINATOR BISOL 32PROJECTLEIDER EXTERNE DOSSIERS GEMEENTE ZOERSEL 91PROJECTVERANTWOORDELIJKE AG STADSONTWIKKELINGSBEDRIJF GENT JOBPUNT VLAANDEREN 24SECOND LINE PRODUCT SPECIALIST NIKON METROLOGY 79SITEBEHEERDER K.U. LEUVEN 49SUPERVISOR PRODUCTION PHILIPS 76TECHNICI TUC RAIL 33TECHNICI ELECTRABEL 55TECHNIEKERS ELIA 63TECHNISCH 3D-TEKENAAR CONTAINER TECHNICS 56TECHNISCH VERANTWOORDELIJKE DELHAIZE 28TECHNISCHE MEDEWERKERS SCK-CEN 97VEILIGHEIDSKUNDIGE AZ MONICA 64

    WETENSCHAPBIJZONDER ACADEMISCH PERSONEEL UNIVERSITEIT ANTWERPEN 51FYSICI SCK-CEN 97KWALITEITSVERANTWOORDELIJKE LBS 86LABORATORIUMTECHNOLOOG K.U. LEUVEN 49ONDERZOEKSMANAGER UNIVERSITEIT ANTWERPEN 64ONDERZOEKSMEDEW. VERKEERSMODELLERING MOBILITEIT EN OPENBARE WERKEN JOBPUNT VLAANDEREN 26WETENSCHAPPELIJK MEDEWERKERS K.U. LEUVEN 49WETENSCHAPPERS ELECTRABEL 55WETENSCHAPPERS SCK-CEN 97

    REDACTIE & COMMUNICATIECOMMUNICATIONS MANAGER DELHAIZE GROUP 73EINDREDACTEUR DAG ALLEMAAL DE PERSGROEP PUBLISHING 90FREELANCE VERSLAGGEVER WAASLAND DE PERSGROEP PUBLISHING 90RADIOJOURNALIST Q-MUSIC VL. MEDIA MAATSCHAPPIJ 74REDACTEUR TIJDSCHRIFT VOOR GENEESKUNDE UZ LEUVEN 61REDACTEURS DAG ALLEMAAL DE PERSGROEP PUBLISHING 90REDACTIEVERANTWOORDELIJKE ALKEN MAES 61VERANTWOORDEL INTERNE COMMUNICATIE ALKEN MAES 61

    SALES & MARKETING

    2 VERTEGENWOORDIGERS MAMPAEY INVENTI 464 SALES REPRESENTATIVES BISOL 32ACCOUNT EXECUTIVE COFELY SERVICES - GDF SUEZ 56ACCOUNT MANAGER CORILUS INVENTI 44ACCOUNT MANAGER ACCENT 89ACCOUNT MANAGER BELGIE ASPA YER 98ACCOUNT MANAGER LSP CHEP BENELUX 34ACCOUNTMANAGER CENTROSOLAR BENELUX VAN DER VELDE GROEP 93ACCOUNTMANAGERS MAANDAG BELGIE VAN DER VELDE GROEP 93ASSET PROTECTION SPECIALIST CHEP BENELUX 34ASSISTANT PRODUCT STEWARDSHIP MGR UMICORE 73ASSISTANT PROJECT MANAGER UMICORE 73BRAND PRODUCTION ASSISTANT DELHAIZE 28BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER ASPIRAVI FUNDAMENT R&S 43BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER UNILIN 36CHERCHE EMPLOI MARKETING OU COMMERCIAL ANONIEM 88COMMERCIAL PLAN COORDINATOR DELHAIZE 28COMMERCIAL SUPPORT OFFICERS ALPHA CREDIT 68COMMERCIEEL AFGEVAARDIGDE CONVENTS - GROUP 86COMMERCIEEL AFGEVAARDIGDE VANOEKEL SERVICE 95COMMERCIEEL CONSULTANT C&C ADVERTISING ANDRESS CONSULTING & PARTNERS 85COMMERCIEEL CONSULTANT VASTGOED IMMO CAMBIER DE NIL CHRIS VERHEYDE & PARTNERS 88COMMERCIEEL MEDEWERKER BUITENDIENST ANONIEM ASCENTO 81COMMERCIELE HOOGVLIEGER VIO INTERIM 82COMMERCIELE PROFIELEN ELECTRABEL 55CUSTOMER SERVICE ASSOCIATE JTI YER 98CUSTOMER SERVICE MANAGER ELIS YER 98CUSTOMER SERVICES ADVISORS ALPHA CREDIT 68CUSTOMER SUPPORT AGENTS KEYTRADE BANK 68EXHIBITION COORDINATOR ARTEXIS 58INTERNATIONAL SALES MANAGER CAVALIER CHOCOLADE ANDRESS CONSULTING & PARTNERS 85JR COMMERCIAL BUSINESS ANALYSTS BRITISH AMERICAN TOBACCO 46JR EXPANSIEMANAGERS LIDL 45JR SALES ASSISTANT VAN BAVEL BUSINESS 52KEY ACCOUNT MANAGER CRAWFORD VAN DER VELDE GROEP 93KEY ACCOUNT MANAGER UNILIN 36KEY ACCOUNT MANAGER RETAIL SOUDAL 71MARKETEER/ACCOUNT MANAGER LALEGNA 64MARKETING CRM OFFICER KEYTRADE BANK 68MARKETING VERANTWOORDELIJKE BENELUX DELABIE 52MARKETINGASSISTANT DANNEELS JOOST 85MARKETINGCONSULENT K.U. LEUVEN 49

    ALLE VACATURES VIND JE OOK ONLINE

    9 vacature.com/zoeker

    92VACATURE 19 JUNI 2010

    Overzicht per functie

    www.velde.be

    Ontdek in deze Vacature het begin van je succesvolle carrire.

    www.eenklimaatvoortalent.be

    sprongVoorsmaak

    092_GPV1QU_20100619_VMGBI 17-06-2010 22:47 Pagina 92

  • WERVING, SELECTIE EN ASSESSMENT VOORVERKOOP-, MARKETING-, INKOOP- EN DIRECTIEFUNCTIES

    IN DE PROFIT EN PUBLIEKE SECTOR

    ANTWERPEN | VUGHT | ZALTBOMMEL | DSSELDORF

    Commercile en directiefuncties op www.velde.be

    Erkenning VG.665/B

    Accountmanagers

    Maandag is een snelgroeiende onderneming in detachering van Interim Talenten in de profit en non-profit sector en heeft vestigingen in Antwerpen en Gent. Per vakgebied werken gespecialiseerde teams van Accountmanagers en Recruiters aan de werving en plaatsing van hoogopgeleide kandidaten. Centraal bij Maandag staan plezier in het werk, professionaliteit en inzet. Om de geplande groeidoelstellingen te realiseren, zijn we op zoek naar (m/v):

    Met grote gedrevenheid weet je new business te creren en bestaande relaties uit te bouwen. Op diverse niveaus ben je een uitstekende gesprekspartner op het gebied van capaciteitsproblematiek. Jouw succes behaal je door samen met de Recruiter talenten te laten acteren op uitdagende projecten en je klanten te voorzien van eenoptimale match. Je werkt vanuit het kantoor te Gent of Antwerpen en rapporteert aan de Vestigingsmanager. Wij zijn tevens op zoek naar een 1ste Secretaresse. (BEMA102)

    Je profi el Minimaal 2 tot 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie Bachelor werk- en denkniveau Gedreven, commercile instelling en stressbestendig Goede werkkennis Frans en Engels

    Interesse?Reageer dan zo spoedig mogelijk via www.velde.be. Voor meer informatie, referentienummer BEMA103, kunt u contact opnemen met Valerie Maes, telefoon 03/369 11 61. Ook kunt u kijken op www.maandag.be

    Wat biedt Maandag

    Toonaangevende, snelgroeiende organisatie Professioneel en hecht team, betrokkenheid, drive Volop kansen om jezelf te ontplooien Uitstekende arbeidsvoorwaarden

    Crawford neemt in de wereld een leidende positie in als leverancier van oplossingen in en rond industrile poortopeningen. Het uitgebreide assortiment van poorten en laad- en lossystemen, in combinatie met een onovertroffen serviceaanbod maken Crawford tot een hoogwaardige partner. Crawford Belux is gevestigd in Merelbeke en ter uitbreiding van het salesteam zoeken wij kandidaten m/v voor de functie van:

    Na een intensieve opleiding wordt u commercieel verantwoordelijk voor de provincie Antwerpen. Een aantal bestaande key accounts worden u toegewezen maar de focus ligt op prospectie. Daarbij richt u zich naar grotere organisaties,alwaar u de nadruk legt op de uitstekende service- en onderhoudsdiensten van Crawford. Dankzij uw onderhandelings-vaardigheden weet u uw diverse gesprekspartners te overtuigen van de toegevoegde waarde die Crawford biedt. U wordtondersteund door een professionele binnendienst, werkt vanuit uw home office en rapporteert aan de Sales Manager.

    Uw profi el eerste succesvolle commercile ervaring sterke persoonlijkheid, communicatief, teamplayer minimaal Bachelor werk- en denkniveau doorbijter, open, georganiseerd woonachtig in de regio

    Interesse?Reageer dan zo spoedig mogelijk via www.velde.be. Voor meer informatie over deze vacature met referentienummerCWBE102 kunt u contact opnemen met Valerie Maes, telefoon 03/369 11 61. Ook kunt u kijken op www.crawfordsolutions.be

    Wat biedt Crawford? gedegen en gezonde organisatie, werken bij de marktleider zeer gedegen opleiding professioneel, collegiaal team kwalitatief hoogwaardige producten uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket

    Key Account Manager

    Commercile en directiefuncties op www.velde.be

    Erkenning VG.665/B

    WERVING, SELECTIE EN ASSESSMENT VOORVERKOOP-, MARKETING-, INKOOP- EN DIRECTIEFUNCTIES

    IN DE PROFIT EN PUBLIEKE SECTOR

    ANTWERPEN | VUGHT | ZALTBOMMEL | DSSELDORF

    WERVING, SELECTIE EN ASSESSMENT VOORVERKOOP-, MARKETING-, INKOOP- EN DIRECTIEFUNCTIES

    IN DE PROFIT EN PUBLIEKE SECTOR

    ANTWERPEN | VUGHT | ZALTBOMMEL | DSSELDORF

    Commercile en directiefuncties op www.velde.be

    Erkenning VG.665/B

    Accountmanager

    Centrosolar Benelux BV, onderdeel van de Duitse en beursgenoteerde Centrosolar Group AG, is n van de snelst groeiende verkooporganisaties van zonne-energiesystemen in de Benelux. Dankzij de eigen productielocaties in Duitsland kan de organisatie snel en flexibel inspelen op vragen uit de markt. De marktbewerking is gebaseerd op een markt- en klantgerichte benadering, innovatie en een absolute hands-on mentaliteit. Om de marktpositie in Belgi verder uit te bouwen zijn wij op zoek naar kandidaten m/v voor de functie van:

    Na een inwerkperiode wordt u verantwoordelijk voor het commercile succes van Centrosolar in Belgi. Uw focus ligt ophet winnen van new business in met name de installatiebranche, maar ook bestaande klanten voorziet u van (technisch)advies. U bezoekt beurzen, volgt offertes op en ondersteunt klanten bij hun verkoopproces. Hiervoor kunt u rekenen opeen professionele binnendienst. U werkt vanuit huis en rapporteren doet u aan de Commercial Director Benelux.

    Uw profi el: Saleservaring in een relevante B2B-omgeving Energiek, gedreven, servicegericht Technische affi niteit Bachelor werk- en denkniveau Goede kennis van het Frans, Duits is een plus

    Interesse?Reageer binnen de 10 werkdagen via www.velde.be, referentienummer CESO101. Meer informatie? Neem dan contact opmet Koen Mathijssen of Veronik Van Landeghem, telefoon 03/369 11 61. Ook kunt u kijken op www.centrosolar.nl

    Wat biedt Centrosolar? Gezonde, solide organisatie Groeiende markt Kwalitatief hoogwaardig productenpakket Klein hecht team van professionals Goede arbeidsvoorwaarden

    93VACATURE 19 JUNI 2010

    093_GPV1QU_20100619_VMGBI 17-06-2010 22:14 Pagina 93

  • MERCHANDISER JLS 86NEW BUSINESS EXECUTIVE KOGEL YER 98PLANNING & TRAFFIC EXECUTIVE VL. MEDIA MAATSCHAPPIJ 74PRE-SALES MANAGER PARTENA 47PRODUCT & PROCESS MANAGER NATIONALE SUISSE THE FUTURE ALLIANCE 66PRODUCT & PROMO MANAGER HARIBO KATZ 51PRODUCT MANAGERS-BOUW/INDUSTRIE SOUDAL 71REGIOMANAGER PARTENA 47REGIONAL SALES MANAGER UMICORE 73SALES ACCOUNT MANAGER BAKERY&MAET CARGILL 38SALES ACCOUNT OFFICE MARKET KARDEX SODEVA CONSULTING EN DEVELOPMENT 83SALES EXECUTIVE LOGFRET DE PUTTER & CO - TRANSPORT MANAGE-MENT CON 83SALES EXECUTIVES SD WORX 32SALES MANAGER PHILIPS 76SALES MANAGER BELGIE UNILIN 36SALES MANAGER INTERNATIONAL MAES MATTRESS TICKING AGO INTERNATIONAL 45

    SALES OFFICER KEYTRADE BANK 68SALES PROMOTOR KEN SHOE FASHION 52SALES REPRESENTATIVE UNILIN 36SALESTALENTEN CONCENTRA 72SR KEY ACCOUNT MANAGER BENELUX FEDERAL MOGUL CORPORATION HUDSON BELGIUM 23STRATEGIC ACCOUNT MANAGER AIR LIQUIDE MEDICAL MERCURI URVAL WOLUWE 95TEAMLEADER INTERNAL SALES CROSBY EUROPE SIGNUM HR & MANAGEMENT 79TECHNISCH COMM PRODUCT SPECIALIST APEM YER 98TELESALES ACCOUNT EXECUTIVES KEYTRADE BANK 68TRADE MARKETING PROFESSIONAL SPOTLESS YER 98VERANTWOORDELIJKE MARKETINGAFDELING PROMO FASHION 60VERKO(O)P(ST)ER JEANSLAND 64VERKOPER MEWA SERVICE 60VERKOPER LANDBOUWGRONDEN ALTEZ ANDRESS CONSULTING & PARTNERS 84WINKELMANAGER JEANSLAND 64YOUNG GRADUATES ALKEN MAES 61ZONEMANAGER BRUSSEL NATIONALE SUISSE THE FUTURE ALLIANCE 66

    HR MANAGEMENTAFDELINGSHOOFD PERSONEELSBELEID STAD LEUVEN JOBPUNT VLAANDEREN 26ARBEIDSGENEESHEER DELHAIZE 28CONSULTANT HUDSON BELGIUM HUDSON BELGIUM 31DIENSTHOOFD HRM ANONIEM ASCENTO 81DIRECTEUR HR MANAGEMENT K.U. LEUVEN 49HR MANAGER STEINZEUG KERAMO MOTMANS-VAN HAVERMAET 41HR OFFICER ARTEXIS 58INTERNATIONAL HR BUSINESS PARTNER UNILIN 36MANAGER PERSONEELSADMINISTRATIE ZORGBEDRIJF ANTWERPEN JOBPUNT VLAANDEREN 24PAYROLL CONSULENTEN HORECAFOCUS HUDSON BELGIUM 23PAYROLL VERANTWOORDELIJKE DAMART SODEVA CONSULTING EN DEVELOPMENT 83PAYROLLCONSULENTEN SD WORX 32PERSONEELSCONSULENT(E) UZ BRUSSEL 75PERSONEELSPLANNER HAVEN VAN ANTWERPEN 40RECRUITMENT & SELECTION CONSULTANTS DIP DIP 39RECRUITMENT CONSULTANTS FREELANCE DIP DIP 39REGIONALE KANTOORVERANTWOORDELIJKEN HORECAFOCUS HUDSON BELGIUM 23

    CONSULTANCYBUSINESS CONSULTANT SOFICO 70BUSINESS CONSULTANTS CSC 63CONSULENT STRATEGIE EN ONTWIKKELING HAVEN VAN ANTWERPEN 40ERVAREN CONSULTANTS SODEVA CONSULTING & DEVELOPMENT SODEVA CONSULTING & DEVELOPMENT 82PROJECT MANAGER AIRSIDE SERVICES THE BRUSSELS AIRPORT COMPANY HUDSON BELGIUM 27TEAMLEADER SODEVA CONSULTING & DEVELOPMENT SODEVA CONSULTING & DEVELOPMENT 82TECHNICAL CONSULTANTS CSC 63UITZENDCONSULENTEN ACCENT 89

    JURISTIEKAANKOPER AQUAFIN 53ADVISEUR VERGUNNINGEN AQUAFIN 53BEDRIJFSJURIST DANNEELS JOOST 85COMPLIANCE OFFICER ANONIEM MICHAEL PAGE INTERNATIONAL 67DEBITEURENBEHEERDER-JURIST CREDIMO 67HEALTH, SAFETY & ENVIRONMENT MANAGER UNILIN 36JURIST SOBEGAS 95JURIST - SCHULDBEMIDDELAAR WELZIJNSKOEPEL WEST-BRABANT 95JURIST - STAFMEDEWERKER WELZIJNSKOEPEL WEST-BRABANT 95JURIST(E) KEYTRADE BANK 68NAUTISCH COORDINATOR HAVEN VAN ANTWERPEN 40SR JURIST-ADJUNCT DIENSTHFD JUR DIENST K.U. LEUVEN 49VERANTWOORDELIJKE VERGUNNINGEN AQUAFIN 53

    FINANCIN2 ADVISEURS MENTOR DIP 33ACCOUNTANT LALEGNA 64ACCOUNTING MANAGER ALKEN MAES 61ASSET ACCOUNTANT ANALYST CHEP BENELUX 34ASSISTENT FINANCEEL MANAGER JAN DE NUL GROUP 51BOEKHOUDER(STER) ACCOFISKA 67BUSINESS REPORT DESIGNER DELHAIZE 28CALCULATOR KEYSERS HUDSON BELGIUM 25CONTROLLER AQUAFIN 53CORPORATE BUSINESS ANALYST DELHAIZE 28CREDIT OFFICERS ALPHA CREDIT 68EXCEL SPECIALIST FINANCE DELHAIZE 28FINANCE CONSULTANT ITINERIS 95FINANCE MANAGER DEMOCO GROUP A PRIORI 87FINANCIEEL ADVISEURS DEXIA REGIO DENDERMONDE 44FINANCIELE PROFIELEN ELECTRABEL 55FINANCIELE PROFIELEN VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE 38HOOFDBOEKHOUDER KEYSERS HUDSON BELGIUM 25INTERCOMPANY ACCOUNTANT CHEP BENELUX 34JUNIOR AUDITOR PRICEWATERHOUSECOOPERS (PWC) 69JUNIOR TAX CONSULTANT PRICEWATERHOUSECOOPERS (PWC) 69

    RELATIEBEHEERDER MENTOR DIP 33SR TAX ADVISOR NATIONALE SUISSE THE FUTURE ALLIANCE 66STAFMEDEWERKER BEGROTING & BELEIDSRAPP K.U. LEUVEN 49STAFMEDEWERKER COST ACCOUNTING K.U. LEUVEN 49SUPERVISOR ACCOUNTANCY ALKEN MAES 61TEAMVERANTWOORDEL. FINANC MANAGEMENT MOBILITEIT EN OPENBARE WERKEN JOBPUNT VLAANDEREN 26TRADERS ELECTRABEL 55YOUNG GRADUATES ALKEN MAES 61

    LOGISTIEK & DISTRIBUTIEDATA & PROCESS SPECIALIST DELHAIZE 28GRONDPROSPECTOREN DANNEELS JOOST 85JR COORDINATOR AANKOOP & INRICHTING ACCENT 89OPERATIONS COORDINATOR DELHAIZE 28PACKAGING DESIGN COORDINATOR DELHAIZE 28PROCUREMENT DATA & PROCESS EXPERT DELHAIZE 28PURCHASER EXMAR SHOPMANAGEMENT 38SHIPPING CLERCK EXMAR SHOPMANAGEMENT 38SOURCING SPECIALISTS CHEP BENELUX 34TEAMLEIDER VOOR SAP DOMEIN LOGISTIEK K.U. LEUVEN 49TRADE MARKETING REPRESENTATIVES BRITISH AMERICAN TOBACCO 46VERANTW BACK-OFFICE & LOGIST ANALYSE ALKEN MAES 61

    ADMINISTRATIEADMINISTR-FINANCIEEL PROJECTMEDEWERK UNIVERSITEIT ANTWERPEN 51ADMINISTR. DIENSTHOOFD RISICOBEHEERSER PROVIKMO ADMB 42ADMINISTRATIEF BEDIENDE AANKOOP DEMOCO GROUP A PRIORI 87ADMINISTRATIEF MEDEWERK(ST)ER JEANSLAND 64ADMINISTRATIEF MEDEWERKER K.U. LEUVEN 49ADMINISTRATIEF TECHNISCH BEDIENDE CONTAINER TECHNICS 56ADMINISTRATIEVE & COMMERCIELE MEDEWERK DEN BRAVEN BELGIUM 43ADMINISTRATIEVE MEDEWERKERS SCK-CEN 97BELEIDSONDERSTEUNENDE STAFMEDEWERKERS UZ LEUVEN 61BUSINESS ASSISTANT DIP DIP 39COMMERCIEEL-ADMINISTRATIEF MEDEWERK COPAGRO DIP 35CUSTOMER SUPPORT COORDINATOR ARTEXIS 58DOSSIERBEHEERDER (HALFTIJDS) UNIVERSITEIT GENT HUDSON BELGIUM 29ERVAREN ADMINISTRATIEVE MEDEWERKERS AQUAFIN 53FRONT OFFICE SUPPORT OFFICERS ALPHA CREDIT 68MANAGEMENT ASSISTANT ALKEN MAES 61MANAGEMENT ASSISTANT ACCENT 89MANAGEMENT-ASSISTANTS LERIAN NTI 74ORDERVERWERKERS DSM KEUKENS 84POLYVALENTE MEDEWERKER ABVV - REGIO ANTWERPEN 80PREVENTIEADVISEUR DELHAIZE 28SECRETARIS (KABINET VICERECTOR) UNIVERSITEIT GENT HUDSON BELGIUM 29SECRETARIS (VAKGROEP BIOANALYSE) UNIVERSITEIT GENT HUDSON BELGIUM 29STAFMEDEWERKER INFORMATIERAPPORTING UZ LEUVEN 61TECHNISCH ADMINISTRATIEF BEDIENDE ALTEZ ANDRESS CONSULTING & PARTNERS 84VERANTW. ADMINISTRATIE & PROCESSEN INFRAX 59

    ANDEREDUURZAAMHEIDSAMBTENAAR STAD IZEGEM 52INDIRECT PROCUREMENT MANAGER DELHAIZE 28PREVENTIEADVISEUR VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE 38SR OPERATIONS MANAGER HORECA KMDA (ZOO ANTW/PLANCKENDAEL) HUDSON 27STUDENTMANAGER EN SPORTMEDEWERKER UNIVERSITEIT ANTWERPEN 51YOUNG GRADUATES BARCO 35

    GEZONDHEID(KANDIDAAT) ARBEIDSGENEESHEREN PROVIKMO ADMB 42ADJUNCT-ZIEKENHUIS APOTHEKER ASZ AALST 41ASSISTEREND ACADEMISCH PERSONEEL UNIVERSITEIT ANTWERPEN 51BACHELORS IN VERPLEEGKUNDE ASZ AALST 41COORDINATOR KLINISCHE VOEDING UZ LEUVEN 61COORDINATOR WET. ONDERZOEK UZ LEUVEN 61HBO - VERPLEEGKUNDIGEN ASZ AALST 41HOOFDVERPLEEGKUNDIGEN AZ MONICA 41LABMANAGER PATHOLOGISCHE ONTLEEDKUNDE UZ LEUVEN 61

    MEDISCH LABORATORIUM-TECHNOLOOG UZ BRUSSEL 75MEDISCHE BEELDVORMERS UZ LEUVEN 61OPERATIONEEL VERANTW LIAISON PSYCHIATR UZ LEUVEN 61PREVENTIEADVISEUR PSYCHOSOC. WELZIJN PROVIKMO ADMB 42PREVENTIEADVISEUR VEILIGHEID PROVIKMO ADMB 42VERPLEEGKUNDIG MIDDENKADER PZ SINT-FRANCISCUS 52VERPLEEGKUNDIGE/BEDRIJFSBEZOEKER PROVIKMO ADMB 42VERPLEEGKUNDIGEN PROVIKMO ADMB 42VERPLEEGKUNDIGEN/CARCHAUFFEURS PROVIKMO ADMB 42

    CREATIEVE BEROEPENARCHITECTEN VK GROUP 46ASSISTENT ARCHITECT-BOUWTECHNICUS K.U. LEUVEN 49DESIGNERS ELIA 63PRODUCT DESIGNER UNILIN 36SENIOR GRAPHIC DESIGNER PHILIPS 76STAFMEDEWERKERS RUIMTEPLANNING UZ LEUVEN 61TEKENAARS-ONTWERPERS SCK-CEN 97TEXTIELONTWERPER MAES MATTRESS TICKING AGO INTERNATIONAL 45

    MAATSCHAPPELIJKEDIENSTVERLENINGAFDELINGSHOOFD OPENB; BIBLIOTHEEK GEMEENTE BRECHT 84AFDELINGSHOOFD VRIJE TIJD GEMEENTE BRECHT 84BEGELEIDER BUURTWERK POSTHOF 88DIRECTEUR WOONZORGCENTRA ZORGBEDRIJF ANTWERPEN JOBPUNT VLAANDEREN 24STAFMEDEWERKER CULTUURCENTRUM GEMEENTE HEIST-OP-DEN-BERG 44

    ALLE VACATURES VIND JE OOK ONLINE

    9 vacature.com/zoeker

    94VACATURE 19 JUNI 2010

    Werken voor Electrabel, das meer dan energie produceren.Ontdek op de laatste pagina van dit magazine waarom.

    Creatie? Innovatie? Ambitie?

    Kijk verderin deze krant

    094_GPV1QU_20100619_VMGBI 17-06-2010 22:47 Pagina 94

  • WELZIJNSKOEPEL WEST-BRABANT, OCMW-vereniging Titel VIII Hfdst. I,zoekt

    JURIST SCHULDBEMIDDELAAR (m/v)voltijds - contractueel niveau A1a-A2aTaken: treedt op als schuldbemiddelaar in de dossiers collectieve schuldenregeling waarin het OCMW is aangesteld voert de procedure voor een minnelijke of gerechtelijke aanzuiveringregeling voor de arbeidsrechter en verstrekt juridisch advies aan de socialediensten in dossiers rond krediet en schuldenlast.

    Kwalificatie: Master in de Rechten, beschikt over minstens 3 jaar ervaring op het vlak vanschuldbemiddeling of volgde een gespecialiseerde opleiding

    JURIST STAFMEDEWERKER (m/v)deeltijds - (18 uur contractueel en 10 uur vervangingscontract voor langere duur) niveau A1a-A2aTaken: verstrekt juridische eerste-lijns-rechtshulp rechtstreeks aan inwoners of na verwijzingdoor de sociale dienst ondersteunt de sociale diensten van het OCMW vertegenwoordigt hetOCMW in rechte.

    Kwalificatie: Master in de Rechten

    Voordelen: voor beide functies geldt maaltijdcheques 7, hospitalisatieverzekering, 2de pensioenpeiler, een afwisselende job binnen een gemotiveerd team van ervaren juristen.

    Info en uitgebreide functie-en profielomschrijvingen verkrijgbaar op 02/ 568 09 90 kandidatuur (brief- cv kopie diploma) richten aan: Welzijnskoepel West-Brabant, T.a.v. de voorzitter, Statiestraat 156 te 1740 Ternat of per e-mail: [email protected]. Algemene info: www.welzijnskoepelwb.be

    ZOEKT

    EEN JURIST (M/V)Voor een deeltijdse arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur.

    FunctieU beheert hoofdzakelijk schadegevallen inzake beroepsaansprakelijkheid.U onderzoekt de dossiers en bestudeert de aansprakelijkheids-problematiek. In geval van een gerechtelijke procedure staat U in voorhet contact met onze advocaten, evenals voor de opvolging van dedossiers. U zorgt tevens voor de evaluatie van de reserves en de regelingvan de schadegevallen. U behandelt dossiers zowel in het Nederlandsals in het Frans.

    ProfielU bent in het bezit van een licencie of master in de rechten, heeft eengoede kennis van verzekeringsrecht en beschikt bij voorkeur over enkelejaren ervaring bij de balie of in een verzekeringsmaatschappij. U bentNederlandstalig, maar heeft een uitstekende kennis van het Frans.

    Wij bieden UEen afwisselende functie waarin U al uw juridische bekwaamheden tothun recht kan laten komen. U werkt in een kleine vennootschap in eenaangename sfeer en geniet de sociale voordelen die normaal gezien dooreen verzekeringsmaatschappij worden toegekend.

    Vennootschap opgericht door de voornaamste verzekerings-maatschappijen om de beroepsaansprakelijkheid van verzeke-ringstussenpersonen en bankagenten te verzekeren. Marktleiderin zijn sector.

    Genteresseerd?Stuur uw sollicitatiebrief metcurriculum vitae in een gesloten envelop naarSobegas, ter attentie van de Heer J-P Follet, secretaris-generaal,Belliardstraat 4 - 6 te 1040 Brussel (e-mail: [email protected] www.sobegas.be).

    Connecting people with your strategy

    V G.3

    68/B

    -lid

    van

    Air Liquide is een internationale Fransegroep die marktleider is in het produ-ceren en het in de handel brengen vanindustrile en medische gassen en des-betreffende aanverwante diensten. Haarfiliaal Air Liquide Medical stelt aan zie-kenhuizen, patinten in de thuiszorg enverzorgingsinstellingen een globaal aanbodvan medische en therapeutische gassen,medische hulpmiddelen en innovatieveoplossingen voor die coherent zijn met deverwachtingen van de markt. Het boekt inBelgi een omzet van 40 miljoen euro entelt 145 werknemers. Om haar Salesteamte versterken, zoekt Air Liquide Medicaleen (m/v)

    Introduceer nieuwe toepassingen in de medische sector Je intro-duceert het gebruik van nieuwe medische gassen met hoge toegevoegde waarde aan gespecialiseerde diensten in ziekenhuizen. Je brengt er 80% van je tijd door. Je vertrekt met een uitgebreide klantenportefeuille.Je zoekt bij hen mogelijkheden voor je toepassingen en prospecteert actief bij artsen en hun diensten en/of ziekenhuizen die nog geen klant zijn.Je schept een echt partnership met je contacten: artsen, diensthoofden,apothekers en verpleegkundig personeel. Je werkt nauw samen met je lokale Sales Manager, de internationale Productmanagers en de nationale verkoopploeg.

    Ondernemer - Overtuigend - Resultaatgericht Je genoot een weten-schappelijke opleiding (licentiaat biologie,chemie,farmacie,geneeskunde,...) en je hebt min. 5 jaar verkoopervaring in een medische omgeving opgedaan. Verkopen is je passie, je houdt van uitdagingen en bereikt je

    doelstellingen. Je bent een doorzetter en bezit uitstekende relationele vaardigheden. Niettegenstaande het feit dat je autonoom werkt, ben je ook een teamspeler. Je drukt je vlot uit in het Frans en het Engels.

    Een strategische rol en een directe impact op de resultaten De steun van een internationale groep die in de medische wereld bekend staat om zijn innovatieve producten en diensten en een lokaal Directieteam dat je de nodige middelen bezorgt om je doelstellingen te bereiken. We voorzien een basisopleiding binnen een internationale structuur en de permanente ondersteuning van een deskundig lokaal team. Je geniet van een grote autonomie in de uitvoering van je opdracht. Een uitdaging op maat van je commercile ambitie, die je de mogelijkheid biedt om door te groeien. Een aantrekkelijke vergoeding op maat van je vaardigheden en carrirekansen.

    Strategic Account Manager Combineer commercile flair & wetenschappelijke kennis

    Reageer snel via www.mercuriurval.be en solliciteer online - ref. 43.8289-001 - tel. +32 (0)10 234 999 - www.mercuriurval.be

    COMMERCIEELAFGEVAARDIGDEregio Antwerpen Limburg voor de Doe het zelf sector

    UW FUNCTIE: U wordt verantwoordelijk voor het onder-houden van de commercile relaties in deze regios. Onzeklanten zijn de Doe het Zelf-zaken, zowel de zelfstandigenals de filiaalbedrijven en ketens. Tevens behoren deSupermarkten en grote autoshops tot uw klantenkring. U staat in voor het verkopen van ons uitgebreid assortiment alsook voor het actueel houden van onze productconcepten. Voor productinformatie en prijsoffertes kan U rekenen op een goed uitgebouwdecommercile binnendienst. U rapporteert aan deManaging Director.

    UW PROFIEL: U bent een dynamische persoonlijkheid meteen uitgesproken commercile feeling. U bent vlot communicatief met opleidingsniveau (marketing, ASO) enheeft minstens 5 jaar evaring in de commercile buitendienst en binnen het DHZ kanaal. U getuigt van eensterke servicegerichtheid en streeft perfectie na. U woontin de regio Antwerpen, Limburg. U spreekt perfectNederlands en heeft kennis van het Frans.

    ONS AANBOD: Een motiverend salaris met representatievefirmawagen en onkostenvergoeding. No nonsenswerkomgeving. Een unieke opportuniteit voor een commercieel en initiatiefrijk persoon.

    NV VANOEKEL SERVICE is debelangrijkste distributieonder-neming van auto- en fietsacces-soires, auto-onderhoudspro-ducten en kleine gereedschappen.We maken deel uit van ServiceBest International BV.We willen ons salesteam versterken en hebben een vacature voor de sectorAntwerpen en Limburg voor een (m/v):

    INTERESSE ?Stuur uw Curriculum Vitae naar : nv vanoekel service,Bisschoppenhoflaan, 579-581 2100 Deurne, per e-mail naar:[email protected]

    95VACATURE 19 JUNI 2010

    095_GPV1QU_20100619_VMGBI 17-06-2010 22:22 Pagina 95

  • ICT & INTERNET(SR.) JAVA ARCHITECT K.U. LEUVEN 49(SR.) SAP BUSINESS ANALYSTS K.U. LEUVEN 49(SR.) SAP BW/BO ANALYST K.U. LEUVEN 49.NET ANALIST PROGRAMMEUR SD WORX 32.NET CONSULTANT ITINERIS 952ND LINE SUPPORT & HELPDESK ENG.EBLOX SD WORX 32ADVISEUR KLANTEN- EN SERVICECENTR ICTS K.U. LEUVEN 49AMBITIEUZE SCHOOLVERLATERS AG INSURANCE 69ANALIST-PROGRAMMEUR CONCENTRA 72ANALYST DELHAIZE 28ANALYST/DEVELOPER DELHAIZE 28APPLICATION ENGINEER NIKON METROLOGY 79AX DEVELOPER ITINERIS 95BACK-UP ADMINISTRATOR DELHAIZE 28C/C++ DEVELOPER KEYTRADE BANK 68DEVELOPMENT MANAGER PHILIPS 76EMBEDDED SOFTWARE ARCHITECT QINETIQ SPACE 52EMBEDDED SOFTWARE ENGINEERS ED&A 88EMEA PROGRAMME MANAGER FEDERAL MOGUL CORPORATION HUDSON BELGIUM 23FUNCTIONAL CONSULTANT ITINERIS 95GIS-COORDINATOR GEMEENTE HEIST-OP-DEN-BERG 44HARDWARE DEVELOPMENT ENGINEER NIKON METROLOGY 79HEAD OF APPLICATION DEVELOPMENT KEYTRADE BANK 68ICTERS EANDIS 53ICT-MEDEWERKER K.U. LEUVEN 49INFORMATICI ELECTRABEL 55INFORMATICUS PROMO FASHION 60INFORMATICUS SOFTWAREONTWIKKELING UNIVERSITEIT GENT HUDSON BELGIUM 29IT HELPDESK ENGINEER NATIONALE SUISSE THE FUTURE ALLIANCE 66IT-MEDEWERKER JAVA PROVIKMO ADMB 42IT-PROFESSIONALS UZ LEUVEN 61JAVA SOFTWARE ENGINEER UZ BRUSSEL 75JOB SCHEDULING COORDINATOR DELHAIZE 28JR TO MEDIOR .NET CONSULTANTS LOGICA 2JR TO MEDIOR JAVA/J2EE CONSULTANTS LOGICA 2JR TO MEDIOR TEST & QUALITY CONSULTANT LOGICA 2KEY-USER DIGITALE MEDIA EN CRM K.U. LEUVEN 49LINUX SYSTEM ADMINISTRATOR KEYTRADE BANK 68MICROSOFT DYNAMICS AX DEVELOPER SD WORX 32NETWERKINGENIEUR SD WORX 32

    PROGRAMMEUR ANALYST C&C ADVERTISING ANDRESS CONSULTING & PARTNERS 85PROJECT MANAGER SOFICO 70PROJECT MANAGER ITINERIS 95PROJECTLEIDER VOIP/UNIFIED COMMUNIC K.U. LEUVEN 49PROJECTVERANTWOORDELIJKE HELPDESK PROVIKMO ADMB 42SAP FI/CO CONSULTANTS LOGICA 2SAP HCM CONSULTANT SD WORX 32SAP SD/MM CONSULTANTS LOGICA 2SENIOR BI CONSULTANT ITINERIS 95SENIOR FUNCTIONAL CONSULTANT ITINERIS 95SENIOR PHP DEVELOPER KEYTRADE BANK 68SENIOR TECHNICAL CONSULTANT ITINERIS 95SERVICE DELIVERY CONSULTANT ITINERIS 95SERVICE DESK COODINATOR ITINERIS 95SOFTWARE DEVELOPMENT ENGINEER NIKON METROLOGY 79SOFTWARE ENGINEER PHILIPS 76SOFTWARE SUPPORT TEAMLEADER PHILIPS 76SR. PROJECTLEIDER PARTENA 47SUPPORT COORDINATOR SOFICO 70SYSTEEMINGENIEUR K.U. LEUVEN 49TEST ANALIST SD WORX 32TEST CONSULTANT ITINERIS 95TEST ENGINEER PHILIPS 76WEBADVISEUR K.U. LEUVEN 49WEBDEVELOPER VL. MEDIA MAATSCHAPPIJ 74YOUNG POTENTIALS LOGICA 2

    ONDERWIJS & OPLEIDINGASSISTEREND ACADEMISCH PERSONEEL UNIVERSITEIT ANTWERPEN 51BIJZONDER ACADEMISCH PERSONEEL UNIVERSITEIT ANTWERPEN 51DOCENTEN VERSCHILLENDE DEPARTEMENTEN KAREL DE GROTE HOGESCHOOL 37FREELANCE TAALTRAINERS LERIAN NTI 74HOOFD SINT LUCAS ANTWERPEN KAREL DE GROTE HOGESCHOOL 37MEDEWERKER CAD EN DATABEHEER HVAC K.U. LEUVEN 49OPLEIDINGSHOOFD KAREL DE GROTE HOGESCHOOL 37PROFESSOREN IN DIV WETENSCHAPSDOMEIN. K.U. LEUVEN 49STAFMEDEWERKER MASTERPROEF GENEESKUNDE K.U. LEUVEN 49TRAINEE ELEKTROTECHNIEKEN OF HVAC K.U. LEUVEN 49ZELFSTANDIG ACADEMISCH PERSONEEL UNIVERSITEIT ANTWERPEN 51

    RESEARCH & DEVELOPMENTDATA ANALIST REPORTING CONCENTRA 80ONDERZOEKSMANAGER UNIVERSITEIT ANTWERPEN 51

    ONTHAAL & SECRETARIAATMANAGEMENT ASSISTENT - DIRECTIE SOUDAL 71MEDEWERKER DIRECTIESECRETARIAAT PROVIKMO ADMB 42

    HORECAPERSONEELCHEF/KOK SALONS WAERBOOM 52

    96VACATURE 19 JUNI 2010

    Adverteren in Vacature?BEL 02-481.15.88 MAIL [email protected]

    9

    Algemeen directeur Christophe GlorieuxAccounting Walter Roos

    RedactieHoofdredacteur Marian Kin (voor Kinco)Redactie Erik Verreet, Nico Schoofs, Filip Michiels, Sam De Kegel, Hermien Vanoost, Laurent Depr, ElodieFontaine, Mies Cosemans 02-482.03.54

    Medewerkers: Eric Adams, Karin Eeckhout, An Olaerts,Evy Ballegeer, Jan Stevens, Dirk Blijweert, Carina Lopez,Tom Ronse, Lore Callens, Dominique Soenens, MarjorieBlomme, Hannes Cattebeke, Barbara De Munnynck,Ann Lematre, Rafal Naczyk

    Grafische vormgeving Art Director Pieter Ver Elst Assistant Art Director Jon Troch Grafici Patricia Kempeneers, Manu Degreef

    AdvertentiesSales Director Nancy Werbrouck Sales managerMarijke Van Impe Account managers Ruth Janssens,Sofie Verbrugghe, Vronique Geluykens, Lieze Gheysens, Kim Claesen, Veerle Cajot, Karl Van Lathem,Louise Claeys Bouuaert, Jeroen Costermans 02-482.03.50 Sales Assistants Inge Seghers, Anke Blommaert, Valerie De Valck, Youssef Laazari, Hilde Vanden Driessche 02-482.03.38

    Operations, CRM & DistributieOperations Manager Inge Van den Bussche Projectmanager & Analyse Dieter Vermander Office Manager Linda De Nutte Ordering & Klantenboek-houding Ann De Lange, An Parewijck, Lieve De Pauw02-482.03.71

    Marketing & research Marketing & research manager Diane DevriendtResearch marketeer Marjan Desmedt Productmanagers Dries Mahieu, Brigitte Vermeulen, Jan Baeten

    Sites en productontwikkeling internetInteractive manager Inge Martens (voor BeAligned)Client Production Liesbeth Teugels, Yvette Umuhire,Ahmed Ouarzazi Project management Josi SwertsWeb Designers Ward Meremans, Graham Freeman,Domien Verbeke Web Development Joost Roelandt,Benny Lootens, Lesly Weyts Manager CommunitiesFlorence Collard

    Gedelegeerd bestuurderDirk Velghe Verantwoordelijke uitgeverChristophe Glorieux Havenlaan 86C, B101, 1000 Brussel

    Vacature C.V. is erkend als bureau voor privatearbeidsbemiddeling in het Vlaamse Gewest, onderhet nr VG.1186/B. De rechten van de kandidaat kunnen ten allen tijde worden geraadpleegd opwww.vacature.com/rechtenkandidaat

    Q COLOFON

    Q

    Meer weten? Kijk in Vacature of op www.vacature.be www.fundamentrs.com

    ENGINEERRENEWABLE ENERGY

    zoekt een m/v

    Biologische processen

    096_GPV1QU_20100619_VMGBI 17-06-2010 22:47 Pagina 96

  • VACATURE 28 FEBRUARI 2009

    30 ingenieurs, wetenschappers, technische

    en

    STUDIECENTRUM VOOR KERNENERGIECENTRE DETUDE DE LENERGIE NUCLEAIRE

    sck_vacature.indd 1 10-06-2010 17:35:24

    003_GPV1QU_20090619_VMGCO 16-06-2010 11:45 Pagina 3

  • Your last stop before the top

    Belgium | Germany | The Netherlands | Spain | USA | www.yer.com

    InformatieBel de consultant op het

    nummer van de vestiging (s avonds en in het weekend op het mobiele nummer) of

    reageer via www.yer.be

    ErkenningsnummerVG.620/B + B-AA04.044

    VestigingenAntwerpen 03 - 303 34 00

    Brussel 02 - 726 16 98Gent 09 - 296 19 00

    [email protected]

    YER biedtRecruitment Solutions

    Interim Solutions

    Aantrekkelijk salarispakket + extralegale voordelen - Nieuwegein (NL)Spotless Benelux is onderdeel van de Spotless Group met vestigingen in meer dan10 landen. Het Benelux kantoor is verantwoordelijk voor de marketing, verkoop& distributie van de merken Eau Ecarlate, Decolor Stop, Vigor & Vim. Voor de verdere uitbouw van de Belgische markt is Spotless op zoek naar een Trade MarketingProfessional met een eerste werkervaring in een FMCG en/of retailomgeving. In deze functie ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling, uitvoering en opvolging van het jaarlijks marketingplan. Je ondersteunt de account manager met, op maat van de klantgemaakte, promotieplannen. Je volgt de verschillende productcategorien (planogram,visibiliteit, promoties) op klantniveau. Je doet marktonderzoek en bent projectmatigverantwoordelijk voor de lancering van nieuwe producten. Bovendien onderhoud je decontacten met interne en externe klanten (o.a. ook promotieagentschappen, AC Nielsen).Je bent flexibel, gedreven, hands-on, zelfstandig, gemotiveerd en je houdt van eenuitdaging. Je bent een teamspeler met een sterke klant- en resultaatgerichte focus. Je wiltgraag deeltijds in Nederland werken en bent in staat om je eigen agenda te beheren.

    Je hebt een hogere opleiding Marketing of Economie. Je bent tweetalig NL & FR. Consultant (Antwerpen): Lalena Boeykens, mobiel +32 (0)475 565 874

    SALES ENGINEERAantrekkelijke voorwaarden - ZaventemApem, gevestigd te Zaventem, is het Benelux-filiaal van een Franse multinationaldie Europees marktleider is voor miniatuurschakelaars, industrile schakelaars enprofessionele joysticks. Telecom-, consumer electronics en machinebouwers (OEM)zijn hun voornaamste afnemers. Bovendien nemen de maatprojecten rond industriletoetsenborden en sturingspanelen gestaag toe. In het kader van hun expansie zoekenwe een ervaren Sales Engineer. Na de nodige productopleidingen, kennismakingmet productieplants en orderprocessing, sta je in voor het opbouwen van nieuweklantenrelaties op de Nederlandse markt. Je koppelt je kennis elektromechanica aanuitstekende luister- en communicatievaardigheden. Als creatieve meedenker ben je sterkin het aanbieden van oplossingen op maat. Je gesprekspartners zijn ontwerp-, productie-en aankoopingenieurs bij grote fabrikanten en je streeft ernaar een vertrouwensrelatiemet hen op te bouwen. Je bezit een winnaarsmentaliteit en voldoende gedrevenheidom ook lange salestrajecten te voltooien. Je spreekt vlot Nederlands en Engels, kennisvan het Frans is een plus. Apem biedt je een jonge, aangename werkomgeving met veelvrijheid voor initiatief, korte communicatielijnen en een aantrekkelijk verloningspakket.Consultant (Antwerpen): Greg Bastiaensen, mobiel +32 (0)472 24 19 40

    ACCOUNT MANAGER BELGIAantrekkelijk salarispakket - BrusselASPA is n van de grootste kantoormeubelfabrikanten in de Benelux. De productenvan ASPA hebben vele prijzen gewonnen en de talloze referentieprojecten getuigen vaneen permanente aandacht voor innovatie, ergonomie en design. Ter uitbreiding van hetBelgische sales team zijn we op zoek naar een Account Manager, die rechtstreeks rapporteertaan de Sales Director. Functie: het voeren van acquisitiegesprekken met nieuwe (80%) enbestaande klanten (20%). Het realiseren van omzet, marge & mix. Het voorbereiden vanoffertes en het adviseren over calculaties, inrichtingsconcepten en productoplossingen.Het bezoeken en bewerken van architecten en andere benvloedende partijen met betrekkingtot huisvesting. Het werken met lange termijn trajecten en opbouwen van lange termijnrelaties. Proel: Bachelor diploma. Minimaal 2 jaar werkervaring als (Junior) AccountManager met bewezen resultaten op het gebied van acquisitie binnen een Business toBusiness omgeving. Bij voorkeur een branche ervaring binnen een B-to-B omgeving,dan wel een actueel contactennetwerk van architecten en/of facility managers binnen eenB-to-B omgeving. Afniteit met design en vormgeving. Goede kennis van beide landstalen.Consultant (Antwerpen): Greg Bastiaensen, mobiel +32 (0)472 24 19 40

    INSIDE SALES ENGINEERInteressant verloningspakket - Wijnegem

    Koch-Glitsch is onderdeel van het Amerikaanse concern Koch Chemical TechnologyGroup en is actief in de dienstverlening aan en productie van apparatuur voor de (petro)chemische industrie. Ze ontwikkelt, produceert en verkoopt gas/vloeistof- en vloeistof/vloeistofscheidingsapparatuur. Het klantenbestand bestaat uit gas- en olieproducentenen engineeringsbedrijven. Onze opdrachtgever is op zoek naar een Technical (Inside) Sales Engineer. Je staat in voor het internationaal verkoopsproces van A tot Z, bestaandeuit zowel de commercile benadering als de procesuitwerking, opmaak van offertes encontractafsluit. Na een inwerkperiode als interne ondersteuning voor het bestaandeverkoopsteam, gekoppeld aan een opleiding over de apparatuur en de toepassingen/processen waarin deze gebruikt wordt, wordt een doorgroei voorzien naar een externeverkoopsfunctie met internationaal karakter, afhankelijk van je interesse en capaciteiten.Je bent Industrieel Ingenieur met kennis/ervaring in de (petro)chemische sector,gecombineerd met mechanisch inzicht en bij voorkeur enige commercile ervaring. Je bent gedreven, klantgericht en kan zelfstandig werken. Je hebt een vlotte kennis van

    N/E, bij voorkeur gecombineerd met bijkomende kennis van F/D.Consultant (Antwerpen): Lalena Boeykens, mobiel +32 (0)475 565 874

    CONSEILLER TECHNIQUEPackage salarial attractif avec voiture de socit - Brabant-Wallon

    YER cherche pour Roto Fentres de toit et systmes solaires un Conseiller Technique.Roto fentres de toit et systmes solaires GmbH est une division indpendante du groupeRoto Frank AG. Les produits sont distribus exclusivement travers des revendeurs agrset professionnels de la couverture et des nergies solaires. Le sige pour Belux est Nivelles.Le conseiller technique travaillera ensemble avec le reprsentant commercial pour donnerdu support au niveau technique aux clients. Le Conseiller Technique est linterlocuteur entre les clients, les distributeurs et le service aprs-vente. Le Conseiller Technique est galement concern par lamlioration des produits et/ou le dveloppement de nouvellessolutions en valuant les demandes techniques avec les chefs produit la maisonmre. Une premire exprience comme menuisier ou installateur de fentres ou uneexprience dans la couverture est utile. Vous avez une attitude dynamique et oriente versle client. Notre candidat idal matrise le franais avec une connaissance du nerlandais(langlais et/ou lallemand est un atout). Nhsitez pas nous contacter si vous voulez faire partie dune entreprise stable et ambitieuse dans un secteur qui est en volution.

    Consultant (Bruxelles): Marijke Yserbijt, mobile +32 (0)475 56 91 37

    NEW BUSINESS EXECUTIVEAantrekkelijk salarispakket en home ofce - Belgi/Luxemburg

    Kgel Trailer GmbH & Co.KG is de derde grootste trailerfabrikant van Europa. Kgelontwikkelt, produceert en verkoopt innovatieve en kwalitatief hoogwaardige opleggers aan verladers, vervoerders en fleetowners. Kgel had in 2008 een omzet van 440miljoen, 1.350 medewerkers en produceerde rond de 18.000 opleggers. Sinds november 2009 maakt Kgel deel uit van het Duitse Humbaur. De BeNeLux regio is voor Kgel vanstrategisch belang vanwege het groeipotentieel dat deze markt kent en bouwt daarom eennieuwe BeNeLux sales- en serviceorganisatie op. De verkoop vond voorheen indirectplaats via handelskanalen, nu wil Kgel direct in contact komen met haar (potentile) relaties. De New Business Executive brengt de BeLux transport en eetowners markt inkaart, inventariseert het materieel bij huidige en potentile klanten, bewerkt proactiefdeze doelgroep en maakt afspraken bij prospects. Is vasthoudend in de commercileondersteuning tijdens deze soms langdurige salestrajecten. Onderhandelt binnenvastgestelde marges over prijzen en rapporteert aan de Directeur van Kgel BeNeLux.Profiel: Bachelor of Master. Next step in loopbaan, aantoonbaar acquisitie succes,

    netwerk in transportsector en logistieke branche en gedreven hunter.Consultant (Antwerpen): Kris Van Torre, mobiel +32 (0)475 56 22 43

    Aantrekkelijke voorwaarden - ZaventemApem, gevestigd te Zaventem, is het Benelux filiaal van een Franse multinationaldie marktleider is in Europa voor miniatuurschakelaars, industrile schakelaars enprofessionele joysticks. Telecom-, consumerelectronics en machinebouwers (OEM)zijn de voornaamste afnemers. Hiernaast nemen de maatprojecten rond industriletoetsenborden en bedieningspanelen gestaag toe. Om te beantwoorden aan de toenemendevraag, zijn wij op zoek naar een Technisch Commercieel Product Specialist. Na de nodigeproductopleidingen, kennismaking met productieplants (Europa) en orderprocessing,fungeer je op technisch en commercieel vlak als probleemoplossende schakel tussende fabrieken en de buitendienstmedewerkers. Tevens krijg je de verantwoordelijkheidover een productlijn, waarvoor je de nodige commercile acties onderneemt om deze lijnsuccesvol verder uit te