Vacature 11 december 2010

76
NU OP VACATURE.COM 10.238 JOBS De Belgo-Braziliaanse bouwmaffia EXCLUSIEF: DE ‘NIEUWE POLEN’ MILJOENENFRAUDE & MENSENHANDEL IN DE BOUW DE STERREN VAN 2010 WIE ZIJN DE BELANGRIJKE REKRUTEERDERS? KRIJGT U OPSLAG IN 2011? DÉ VRAAG OP HET EVALUATIEGESPREK Hoe Belgische boekhouders en bouwbedrijven het circuit draaiende houden

description

Weekblad voor m/v met talent

Transcript of Vacature 11 december 2010

Page 1: Vacature 11 december 2010

NU OP VACATURE.COM

10.238 JOBS

De Belgo-Braziliaanse bouwmaffi a

EXCLUSIEF: DE ‘NIEUWE POLEN’ MILJOENENFRAUDE & MENSENHANDEL IN DE BOUW

DE STERREN VAN 2010 WIE ZIJN DE BELANGRIJKE REKRUTEERDERS?

KRIJGT U OPSLAG IN 2011? DÉ VRAAG OP HET EVALUATIEGESPREK

Hoe Belgische boekhouders en bouwbedrijven het circuit draaiende houden

VMG-201012011-00_COVER.indd 1 8/12/10 13:41

Page 2: Vacature 11 december 2010

> Technische medewerkersTSO, BSO, BACHELORS

> Administratief medewerkersREGIO HASSELT OF HOBOKEN

> DispatcherREGIO TORHOUT

> HR-medewerkersREGIO HASSELT OF TORHOUT

> HR-verantwoordelijkeREGIO HOBOKEN

> Tekenaars-topografenREGIO TORHOUT

> OntwerpersREGIO HASSELT OF VLAAMS-BRABANT

> PreventieadviseursREGIO HOBOKEN OF LUBBEEK

> TeamleidersREGIO HASSELT OF TORHOUT

> ToezichtersREGIO HASSELT OF HAGELAND

Elke dag genieten duizenden Vlamingen van aardgas,elektriciteit, kabeltelevisie en riolering. Wie daar achterzit? De bijna 1.500 collega’s van Infrax natuurlijk. Zewerken samen aan een optimaal beheer van de vierInfrax-netwerken. En da’s een hele uitdaging. Of watdacht je van 1.837.000 aansluitingen in 116 gemeenten?En we breiden nog uit!

Ons aanbod: Bij Infrax werk je mee aan een belangrijkemaatschappelijke opdracht. Je maakt deel uit van eenorganisatie die dynamische groei weet te combine-ren met een menselijke werkomgeving. Naast tal vanontplooiingskansen kan je rekenen op een aantrek-kelijk salarispakket, aangevuld met diverse extralegalevoordelen.

Interesse? Stuur je cv en motivatiebriefnaar [email protected], t.a.v. ChristineHoebrechts, Brouwersvliet 5, 2000Antwerpen, Tel: 03 220 28 00, www.dip.be

Je kandidatuur wordt met de nodige discretie behandeld.De gesprekken zullen plaatsvinden in één van onzekantoren (Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Hasselt).

grondleggers van comfort

Ontdek ook onze andere jobs op werkenbijinfrax.be

TSO, BSO of professionele bachelor met een passie voor techniek?Schrijf je in voor onze werfreserve

Klik bij het vacatureoverzicht op ‘werfreserve’

002_GPV1QU_20101211_VMGCO_00.pdf; 12 08, 2010 14:12:28

Page 3: Vacature 11 december 2010

01VACATURE 11 DECEMBER 2010

COVERSTORY

De nieuwe PolenMet duizenden zijn ze: de illegale Braziliaanse bouwvak-kers op onze werven. Een business die gestoeld is op valseidentiteiten, criminele Braziliaanse onderaannemers enBelgische bedrijven die het circuit draaiende houden.

04SALARISWATCHER

Hoeveel verdient eenburgerlijk ingenieur?Zijn diploma is niet alledaags: burgerlijk ingenieur innanotechnologie. Zijn eerste job is dat ook niet: mee bou-wen aan zonnecellen voor satellieten. Vertaalt zich dat ineen riant loon voor de 23-jarige Ian?

15

DE STERREN VAN 2010

10 werknemers over hunnieuwe baasWie waren de belangrijke rekruteerders in 2010? En hoehalen ze talent binnen? Vacature vroeg het aan tien nieuwaangeworven werknemers bij tien toprekruteerders.

20

16

RUBRIEKEN

03 PUBLIEKE OPINIE

14 DUBBELCHECK

26 MAANDAG VAN

27 COLUMN An Olaerts

ABONNEES VAN DE TIJD, DE MORGEN, GAZET VAN ANTWERPEN EN HET LAATSTE NIEUWS ONTVANGEN VACATURE AUTOMATISCH BIJ HUN KRANT.

INHOUD

ACTUA

Boter bij de vis in 2011?De vraag van 1 miljoen: krijgt u opslag in 2011? Is er über-haupt ruimte voor opslag? En wacht u beter af tijdens hetevaluatiegesprek of gaat u resoluut voor uw eigen geluken een hoger loon?

VACATURE VAN DE WEEK PREVENTIEADVISEUR BIJ SIBELGA

Ontdek ook de 10.238 jobs op vacature.com

De 187 beste carrières in dit magazine

VOLGENDE WEEKDe Belgo-Braziliaanse

bouwmaffia, deel 2

VMG-20101211-01-INHOUD_Opmaak 1 9/12/10 21:59 Page 1

Page 4: Vacature 11 december 2010

2 VACATURE11 DECEMBER 2010

Mensen zijn niet zo open over hun loon. Ook al is loon niet het enige dat telt,u wil wel weten waar u staat. Vandaag en morgen.

Het nieuwe Salariskompas van Vacature biedt u dé unieke referentietool. Is uw functie meerwaard in een andere sector of regio? Hoeveel zult u binnen 5 jaar verdienen als u uw huidigejob blijft uitoefenen? Welke extralegale voordelen zijn gangbaar bij andere m/v met eengelijkaardig profiel? Dit en nog veel meer haalt u met enkele kliks uit het Salariskompas. (*)

Meer dan 100.000 mensen berekenden hun loon al met het nieuwe Salariskompas.

Surf naar vacature.com/salariskompas

2.950PLUSBEDRIJFS-WAGEN

(*) Gegevens gebaseerd op de resultaten van de Grote Salarisenquête 2010

Download nu onze iPhone App en raad-pleeg het Salariskompas ookmobiel.

Nieuw!

002_GPV1QU_20101211_VMGBI_00.pdf; 12 09, 2010 21:35:37

Page 5: Vacature 11 december 2010

Ja, soms

17%

03VACATURE 11 DECEMBER 2010

Meer dan 34.000 vennootschappen, bijna één op tien,diende vorig jaar geen belastingaangifte in. Liefst 11 pro-cent meer dan twee jaar eerder. 34.000 keer blijk van eenvolslagen gebrek aan ethiek, want op die manier verschaf-fen al die bedrijven zich een concurrentieel voordeel tenopzichte van zij die wel netjes de aangifte invullen. Maarevenzeer een logisch gevolg van het zoveelste fiasco vanFinanciën. Want u leest het goed: het aantal vennoot-schappen dat aan een grondige fiscale controle wordtonderworpen varieert van 1 procent in Nijvel, over 3 pro-cent in Brussel, tot 7 procent in Roeselare. Anders gezegd:er zijn jaarlijks meer vennootschappen die geen aangifteindienen dan vennootschappen die grondig gecontroleerdworden. Gevolg: de staatskas loopt flink wat geld mis. Tiens,en ik die dacht dat ‘alle beetjes hielpen’ in deze budgettairbenarde tijden?

CD&V-Kamerlid Hendrik Bogaert wierp in dat verband eenuiterst relevante vraag op tijdens de Commissie voor deFinanciën en de Begroting van 24 november. “Als eenbedrijf niet eens zijn belastingaangifte indient, kunnen weniet eens weten of het fraudeert. Een groot gevaar voor heteconomisch bestel.” Dat gevaar is zeer zeker reëel. Onderdie bedrijven die geen belastingen indienen, zitten immerseen pak ‘slapende vennootschappen’. Niet zelden wordendie na een lange winterslaap ingezet als postorderbedrijf incriminele circuits. En dan hebben we het ineens niet alleenmeer over belastingontwijking, maar zijn we aanbeland bijregelrechte sociale en fiscale fraude. Vacature kon zelf vast-stellen na maandenlang onderzoek hoe dergelijke postor-derbedrijven via valse facturen de illegale tewerkstellingvan vele tienduizenden Brazilianen in de Belgische bouw-sector moeten verdoezelen en honderden miljoeneneuro’s helpen witwassen. De neerslag daarvan leest u dezeen volgende week in ons magazine.

Of hoe de falende belastingcontrole in ons land de schat-kist twee keer doet bloeden. Ik kan me tot slot helemaalaansluiten bij diezelfde Hendrik Bogaert, tijdens diezelfdeKamercommissie: “Een bedrijf dat manifest geen belas-tingaangifte blijft indienen, moet op een andere maniergeschrapt worden of bedreigd worden met schrapping.”

Lijnmanagers hebben ookboter op het hoofdMijn ervaring als verantwoordelijke Personeel en Organisatieleert me dat lijnmanagers hun tijd vaak investeren in inhoude-lijke dossiers en de behartiging van hun eigen belangen, eerderdan in het aansturen en (bege)leiden van hun medewerkers.Als ik zie hoeveel ondersteunende instrumenten er beschikbaargesteld worden en hoeveel energie er gaat naar het mobiliseren,sensibiliseren en informeren van leidinggevenden, komt ‘gebrekaan ondersteuning van de hr-afdeling' als een goedkoop excuusover. Wanneer men diezelfde lijnmanagers vraagt welke steunze verwachten van de hr-afdeling, blijft het bovendien vaak stilaan de andere kant van de lijn. Een oproep dus aan alle leiding-gevenden: als u ondersteuning nodig heeft van de hr-afdeling,formuleer uw vraag dan ook met zoveel woorden zonder te ver-wachten of vrezen dat de personeelsafdeling uw evaluatiege-sprekken zal overnemen.Kirsten Wybouw, via e-mail

WIL U REAGEREN? MAIL NAAR

9 [email protected]

STANDPUNTPOSTBUS

POLL

REACTIE OP CIJFERWERK VAN 4 DECEMBER 2010‘EVALUATIEGESPREKKEN MOTIVEREN WERKNEMERSONVOLDOENDE’

Onze versie van de feitenZowel puur zakelijk als puur artistiek bleek Jan Briers jr. dehoge verwachtingen die in hem bij aanvang gesteld waren niette kunnen waarmaken. Daar kwam bij dat hij inzake onkos-

REACTIE OP SUCCESTAPE VAN 4 DECEMBER 2010 ‘JANBRIERS, DE MAN DIE KLASSIEKE MUZIEK HIP MAAKTE’

DOE MEE MET DE NIEUWE POLL EN SURF NAAR

9 vacature.com/pollKAN JIJ JE VINDEN IN DIT STANDPUNT?

9 vacature.com/standpunt

Het verdriet van onze schatkist

“Jaarlijks zijn er meer vennootschappen die geenaangifte indienen dan vennootschappen die grondiggecontroleerd worden.”NICO SCHOOFS, VACATUREJOURNALIST

Ja, altijd

4% Nee

79%

Deze week vroegen we of ueen kerstkaartje stuurt naaruw collega’s.

tenvergoedingen aan zijn directe medewerk(st)erszaken beloofd had die hij nooit voor de geëigendeinstanties - zoals dagelijks bestuur of raad van bestuur- gebracht had: in een grote instelling die met gemeen-schapsgelden werkt, is duidelijkheid en transparantienatuurlijk een eerste voorwaarde voor verdere Vlaamseerkenning. Dat Jan Briers jr. nu - zoveel jaren nadatum - nog zo natrapt, is des te pijnlijker, daar wijhem bij zijn aantreden eerst nog ‘gered' hebben, toenin de gespecialiseerde vakpers een vernietigend inter-view met hem verschenen was over hetzelfdeConcertgebouw waar hij enkele maanden later tochmaar mooi voor gesolliciteerd had. Wij hebben die‘jeugdzonde'’ van Jan Briers toen vergeven, omdat hetsymptomatisch bleek voor de evolutie van een goeddeel van de muziekwereld ten aanzien van Brugge(Culturele Hoofdstad 2002) en het Concertgebouw:aanvankelijk groot scepticisme en ongeloof, maar bijnader inzien steeds meer aanhang én erkenning. HetConcertgebouw geniet ondertussen ruime Vlaamse eninternationale erkenning, het is dus zeker geenparochiezaal geworden, wel integendeel. PatrickMoenaert, burgemeester van Brugge, via e-mail

Rechtzetting:Vorige week stond in het standpunt verkeerdelijk datmevrouw De Schamphelaere burgemeester vanEdegem is. Ze is er schepen, en is onder andere verant-woordelijk voor het beleidsdomein Mobiliteit.

VMG-20101211-03-PUBLIEKE OPINIE_Opmaak 1 9/12/10 21:36 Page 3

Page 6: Vacature 11 december 2010

De Belgo-Braziliaanse Honderden miljoenen euro’s fraude & mensenhandel in de Belgische bouw, deel 1

COVERSTORY EXCLUSIEF

Op de miljoenenwerf van de Dexiatoren, aan het Rogierplein in hartje Brussel, arresteerde de politie op 5 december2005 19 illegale Brazilianen. Tien onder hen met valse Portugese papieren in de overall gefrommeld.

VMG-20101211-04-BRASIL MAFFIA**_Opmaak 1 9/12/10 21:13 Page 4

Page 7: Vacature 11 december 2010

e bouwmaffia

Ze zijn met tienduizenden, de illegale Braziliaanse bouwvakkers op onze werven. ‘De nieuwe Polen’, worden ze genoemd. De trieste gezichten vaneen schimmige business geschraagd op de uitbuiting van spotgoedkopearbeidskrachten, op het gebruik van valse identiteiten en valse facturen,wazige ketens van onderaanneming, en bergen sociale en fiscale fraude.Een verhaal waarin de opdrachtgevers van die Braziliaanse netwerken,met name Belgische bouwbedrijven, en hun handlangers, Belgischeboekhouders, een bedenkelijke rol spelen. Dat allemaal in een sector metmeer dan 30.000 bouwbedrijven, die meer dan 5 procent bijdraagt tot hetBelgische bruto binnenlands product.

Deze week, in deel één, leggen we de criminele migratie-industrie blootachter deze netwerken en de vuile rol van Belgische bouwbedrijven énboekhouders. Tegelijk leggen we de klemtoon op het aspect mensen-handel dat speelt in dit circuit gestoeld op economische uitbuiting.

05VACATURE 11 DECEMBER 2010

q

05VACATURE 11 DECEMBER 2010

Een Portugees café aan het Brusselse Zuidstation, begin 2005. Een Braziliaan niptnerveus aan zijn koffie. Zijn zoveelste. Uren en uren zit hij daar. Tot de verlossendewoorden hem bereiken. ‘Ik zoek arbeiders voor een werf. Interesse?’ Eindelijk. EenBraziliaanse stroman die werkvolk komt ronselen voor een Portugese onderaanne-mer. De Braziliaan zonder papieren is vertrokken voor een carrière op onzeBelgische bouwwerven.

14 november 2005. Diezelfde Braziliaan wandelt in werkplunje in de buurt van dat-zelfde Zuidstation. Tot de politie hem in de mot krijgt. Met valse Portugese papie-ren op zak wacht hem een retourtje Brazilië. Maandenlang heeft hij in het zwartgewerkt op bouwwerven over het hele land. Onder andere vijf dagen op een miljoe-

2

VMG-20101211-04-BRASIL MAFFIA**_Opmaak 1 9/12/10 21:14 Page 5

Page 8: Vacature 11 december 2010

q

q

WAAROM LANDEN BRAZILIANEN IN BELGIË?

COVERSTORY

nenwerf van de Dexiatoren, aan het Rogierplein, hartjeBrussel. Op die werf arresteert de politie op 5 december2005 nog 19 andere illegale Brazilianen. Tien onder henmet valse Portugese papieren in de overall gefrommeld.

De rekrutering en de loopbaan van tienduizenden illega-le Braziliaanse bouwvakkers in ons land verloopt grossomodo volgens dat scenario, als we de gelijklopende ver-halen van al onze bronnen naast mekaar leggen. En alswe er de naakte feiten op nalezen van een vonnis van deBrusselse rechtbank van eerste aanleg, de dato 16 febru-ari 2010. Daaruit blijkt dat de vernoemde Dexiatorenlang niet de enige bouwwerf was waar illegaleBrazilianen aan de slag waren een paar jaar geleden. De

kazerne van Etterbeek, een werf van supermarktketenMatch, de universiteit UCL in Louvain-La-Neuve: op aldie werven werden de voorbije jaren illegale Brazilianenopgepakt, aldus datzelfde vonnis. Sterker nog: in deBraziliaanse stad Goiania spraken we met een jongemandie de hoofdzetel van Fortis in Brussel kende als zijnbroekzak. Zelfs op menig publieke bouwwerf – metandere woorden, bekostigd met belastinggeld - zijnBraziliaanse bouwvakkers zonder papieren gestrikt.Bruno Devillé, inspecteur bij de federale sociale inspec-tie: “Het is een publiek geheim dat een flink gedeelte vanhet plakwerk in dit eigenste gebouw (de Financietorenin Brussel, nvdr) door Brazilianen werd uitgevoerd.Sterker nog. Ik herinner me het verhoor van een

Braziliaan hier aan de overkant van de straat, in degebouwen van de federale politie. Op een gegeven ogen-blik vraagt die man toelating om even naar het toilet tegaan. Ik vergezel hem, waarop hij plots de muren begintte betasten en me influistert: “Hier heb ik toch mooiwerk geleverd.” Bovenstaande feiten dateren dan wel vaneen paar jaar geleden, gelijkaardige taferelen spelen zichvandaag zeker nog altijd af. Bruno Devillé: “Ik kengenoeg recente voorbeelden van grote publieke bouw-werven waarbij illegale Brazilianen betrokken zijn. Maardie informatie kan ik niet vrijgeven. Enerzijds omwillevan het geheim van het onderzoek, anderzijds omdat weop sommige werven enkel aan informatie geraakt zijndankzij Brazilianen zelf die uit de biecht klapten.”

Economische migratie vanuit Brazilië naar ons land neemtvooral de laatste jaren een hoge vlucht. De Brazilianen sij-pelden al binnen na de economische crisis in Brazilië beginjaren negentig. Maar pas na de vliegtuigaanslagen van 11september 2001 en vier jaar later de metro-aanslagen inLonden zwelt hun aantal serieus aan. Brazilianen hebbenhet net als andere migranten sindsdien veel moeilijker omklassieke topbestemmingen als de VS en het VerenigdKoninkrijk binnen te raken. Verschillende bronnen in deBelgisch-Braziliaanse gemeenschap schetsen hetzelfde traject. Het gros landt eerst op de Parijse Charles deGaulle-luchthaven. Een Thalysrit later staat de Braziliaanaan het Brusselse Zuidstation, al decennialang de thuisha-ven van de Portugese en nu ook groter wordendeBraziliaanse gemeenschap. Wie een Portugees ofBraziliaans bier achterover wil slaan, tikt best ‘Sint-Gillis’in zijn gps. Frankrijk en België behoren tot deSchengenzone, stuk voor stuk landen waarvoorBrazilianen geen visum hoeven aan te vragen. Ze kunnenperfect drie maanden met een toeristenvisum in ons landverblijven. Hoewel hen in theorie kan gevraagd wordenbewijzen aan te leveren hoe ze hun verblijf zullen financie-ren (via een kredietkaart, bijvoorbeeld), gebeurt dat in depraktijk hoogstzelden.

Valse Portugese paspoortenOver het aantal illegale Brazilianen in ons land lopen decijfers uiteen. Tussen de 40 à 50.000, dat is de grootste

gemene deler bij tal van officiële instanties. Een ding staatvast: amper 4.000 Brazilianen duiken op in onze gemeen-telijke registers. De meeste Brazilianen in ons land komenuit twee staten: Goias en Minas Gerais. Uit vers onderzoekvan de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM)blijkt dat 7 op 10 informeel aan de slag zijn in ons land: demeeste mannen in de bouw, de vrouwen doorgaans in deschoonmaaksector. De Braziliaanse Monica Pereira ver-leent in Sint-Gillis met haar vzw Abraço (Portugees voor‘omhelzing’) juridische, sociale en medische hulp aan land-genoten in ons land. “Sommigen komen via mond-tot-mondreclame, haast allemaal passeren ze via malafide reis-bureaus.” De Internationale Organisatie voor Migratie(IOM) spreekt letterlijk over die ‘migratie-industrie’ inhaar rapport. Net als het Centrum voor Racismebestrijdingen Gelijke Kansen in haar laatste jaarverslag (daarovermeer in deel twee, volgende week). Bij aankomst in Brussel hoesten sommige Brazilianen3.000 tot 4.000 euro op om valse – doorgaans Portugese –identiteitsbewijzen op de kop te tikken. Alleen al om dieschuld terug te kunnen betalen, werken ze de eerste maan-den gratis. Omdat Portugese papieren tegenwoordig bij deBelgische politiediensten extra goed gecontroleerd worden,zijn ook Spaanse of Italiaanse documenten bijzonder populair. De Braziliaanse Joanna Donato werkt als politie-agente in België: “Het gebeurt dat de Brazilianen inPortugal volledig blanco documenten aankopen bij corrup-te Portugese ambtenaren.” Een gelijklopend verhaal fluis-

tert ons een anonieme informante uit de Portugesegemeenschap in Antwerpen in. “In Portugal hebben amb-tenaren 10 à 15 procent van hun loon moeten inleveren. Zezijn vatbaar voor corruptie en verkopen identiteitsbewijzentegen betaling.” Het vervolg laat zich raden. IvanGrootaers, secretaris bouw van de vakbond ABVV in deregio Antwerpen: “Van dan af gaan die Brazilianen zoge-zegd als Portugezen door het leven, met een officieel ver-blijfsadres in Portugal. Met het grote voordeel dat ze zichvrij kunnen bewegen in de Europese Unie. Ze schrijvenzich zelfs als Europeanen in bij de stad Antwerpen. Intheorie verblijven ze hier dus legaal. Zijn het nu Portugezenof Brazilianen, dat is niet altijd duidelijk.”

Hoog tijd voor een frisse Portugese pint. Plaats vanafspraak: een Portugees café in Sint-Gillis. Toninho woonthier al 10 jaar, de goedlachse Braziliaan kent de gemeen-schap van binnen en van buiten. De eerste acht jaar werk-te de man zelf zonder papieren in de bouw. “Elke dag nogduiken er nieuwe Braziliaanse gezichten op in het straat-beeld. Je vindt Brazilianen op alle werven, de meesten metvalse Portugese papieren. Ik schat dat er van elke 1.000Brazilianen hier er amper 50 legaal aan de slag zijn. In klei-ne Portugese dorpen verkopen nogal wat inwoners hunidentiteitspapieren voor 30 à 40 euro. Je hebt in België eenBraziliaanse maffia die in die Portugese dorpen identiteits-bewijzen opkoopt om ze nadien in Brussel aan illegaleBrazilianen te verpatsen voor 900 euro. Tel uit je winst.”

VMG-20101211-04-BRASIL MAFFIA**_Opmaak 1 9/12/10 21:15 Page 6

Page 9: Vacature 11 december 2010

07VACATURE 11 DECEMBER 2010

Braziliaan Aldair* (schuilnaam), al 9 jaar illegalebouwvakker: "De illegale Brazilianen durven niet te klagen tegen hun chef, als ze niet hun volledige salarisuitbetaald krijgen. Uit angst om hun baan te verliezen."

“Vanochtend (9 november 2010, nvdr) was ik echt ver-rast. Toen ik op onze ontmoetingsplek aankwam,stond mijn patron naast een camionette met gps. Ikkreeg de sleutels in mijn handen gestopt. ‘Je rijdt van-daag met een paar andere Brazilianen naar deze grotewerf in Leuven.’ Om er twee dagen gyproc te plaatsen.Ik weet niet om welk soort bouwproject het preciesgaat. Evenmin weet ik voor wie mijn patron in onder-aanneming werkt. Soms krijgen we die opdrachtgeverkort te zien. Heel vaak zijn dat legale Belgische bouw-ondernemingen. Grote en kleine.”

Deze Braziliaan, Aldair, woont in Schaarbeek en werkt alnegen jaar zonder papieren in de Belgische bouwsec-tor. “Plafonnage en gyproc, dat soort werk. De illegaleBrazilianen durven niet te klagen tegen hun chef, als ze

niet het juiste veiligheidsmaterieel krijgen of niet hunvolledige salaris uitbetaald krijgen. Uit angst om hunbaan te verliezen. Alle chefs kennen elkaar. Sta je teveel op je strepen, dan vertellen ze dat door aan alleandere chefs in het milieu zodat je nergens nog aan debak raakt. Ze hebben helemaal niet graag dat we con-tact zoeken met de andere bouwvakkers op een werf.”

Spaargeld opgesoupeerdDik negen jaar geleden, in augustus 2001, kwam Aldairvoor een eerste keer naar Brussel. “Ik woonde in destaat Minas Gerais, niet zo ver van Rio de Janeiro. Ik hader lange tijd in de bouw gewerkt, maar zat op gegevenmoment zonder werk. Ik wou graag een tweede taalaanleren, maar had er het geld niet voor. Ik heb dan almijn spaargeld gebruikt en geld geleend bij mijn fami-

lie om het vliegticket naar België te betalen. Tweeneven verbleven hier al. Ik ben hier dus niet via een ofander netwerk verzeild geraakt. Als toerist raak je alsBraziliaan makkelijk de Schengenzone binnen.”Anderen beroepen zich wel degelijk op een netwerk,volgens hem. “Sommigen kunnen niet eens lezen ofschrijven. Een Braziliaan begeleidt hen naar hier enstaat hen een tijdje bij in België. Tot ze hem hun schuldhebben afbetaald.”

“Via via ben ikzelf uiteindelijk aan een baan in de bouwgeraakt. In het begin had ik zelfs schrik wanneer ik depostbode zag, omdat ik dacht dat het een politie-agentwas (lacht).” In 2007 loopt Aldair toch tegen de lamp.De politie arresteert hem samen met vier andere illega-le Brazilianen op een grote werf in het Brusselse. “Werenoveerden er sociale woningen. De sociale inspectieen de politie hebben de werf hermetisch afgesloten.Ikzelf en de vier andere Brazilianen zijn stante pede opeen vliegtuig naar Brazilië gezet.” Zoals wel vaker ble-ven de Braziliaanse stroman die Aldair had gerekru-teerd en diens Portugese baas/onderaannemer buitenschot. “Dikwijls kennen we hun echte namen niet eens,ze gebruiken aliassen. Ik wist niet eens voor welkeonderneming ik op dat moment werkte.” Na ampertwee maanden samba en voetbal stond Aldair zonderproblemen opnieuw op Belgisch grondgebied. “Ook al was ik eerder als illegaal uit het land gezet. Ik had hier ondertussen trouwens een leven opge-bouwd. Mijn vrouw, ook nog altijd illegaal, heb ik inBelgië leren kennen. We zijn hier getrouwd. Op deBraziliaanse ambassade in Brussel. Die wist inderdaadheel goed dat we geen papieren hebben. Maar datspeelt geen rol in de ambassade, dat is 100 procentBraziliaans grondgebied.”

10 euro per uur“Het was erg moeilijk om opnieuw werk te vinden in debouw. Je begint van nul, je moet een andere patronzoeken. Nu werk ik al zo’n acht maanden voor dezelfdepatron.” Vandaag verdient Aldair zo’n 10 euro per uur,gemiddeld is hij 10 uur per dag aan de slag.“Gemiddeld verdien ik tussen de 1.500 à 2.000 euro permaand. In het begin kan je helemaal niet onderhande-len over je salaris. Ik kreeg 7 euro per uur. Nu spreek ikgoed Frans. Daardoor kan de patron me alleen op eenwerf laten werken, en kan ik een hoger salaris vragen. Ikwerk van maandag tot vrijdag. De patron zou lieverhebben dat ik elke dag beschikbaar ben. Maar ik wilFranse les kunnen volgen en tijd doorbrengen metmijn vrouw en zoontje.” Vandaag klaart de hemel watop voor Aldair en zijn gezin. “We hebben een positiefantwoord gekregen op onze regularisatie-aanvraag.Kunnen we binnenkort op zoek naar een legaal beroep.Mijn vrouw is nu nog vier halve weekdagen aan de slagals poetsvrouw bij gezinnen in het Brusselse.”

GETUIGENIS Braziliaan Aldair* (schuilnaam), al 9 jaar illegale bouwvakker

“In het begin had ik zelfs schrik van de postbode”

VMG-20101211-04-BRASIL MAFFIA**_Opmaak 1 9/12/10 21:16 Page 7

Page 10: Vacature 11 december 2010

Bruno Devillé (rechts), inspecteur bij de federale sociale inspectie: “Ik ken genoeg

recente voorbeelden van grote publieke bouw-werven waarbij illegale Brazilianen betrokken

zijn. Het is een publiek geheim dat een flinkgedeelte van het plakwerk in de Brusselse

Financietoren (zie boven) door Brazilianen werduitgevoerd.” Verschillende bronnen bevestigdenons illegaal gewerkt te hebben in de (publieke)

gebouwen hierboven.

COVERSTORY

Shoppingcentrum Basilix Koekelberg Dexiatoren in Brussel

Justitiepaleis Antwerpen

Financietoren in Brussel

VMG-20101211-04-BRASIL MAFFIA**_Opmaak 1 9/12/10 21:16 Page 8

Page 11: Vacature 11 december 2010

09VACATURE 11 DECEMBER 2010

q

q

WAAROM ZIJN HET DE NIEUWE POLEN?Illegale Braziliaanse bouwvakkers doen niet zomaarom het even wat op de Belgische werven. Ze verrich-ten nichetaken: plafonnage, plak- en pleisterwerk enhet plaatsen van gyproc. Ten eerste omdat je dergelij-ke welomlijnde taken makkelijk kan uitbesteden. Tentweede omdat het over activiteiten binnen in gebou-wen gaat: minder opvallend, en dus minder kans opcontrole. Handig als je veelvuldig beroep doet oparbeiders zonder papieren. En ten derde omdat hetover arbeidsintensieve taken gaat: de winst die je kanmaken, is gigantisch. Politie-agente Joanna Donatolegt uit waarom de Belgische bouw populairder is dande Portugese en de Spaanse. “De lonen liggen hiereen stuk hoger.” Monica Pereira: “De Brazilianen zijnde nieuwe Polen.” Bruno Devillé vult aan: “Vroegerwas dit het geliefkoosde actieterrein van de Polen,maar zij pikken die arbeidsvoorwaarden vandaag nietmeer. Waarom zouden ze, ze kunnen als EU-burgerperfect legaal aan de gangbare tarieven werken?Zowat alle Brazilianen die we op een bouwwerf al bijde kraag konden vatten, hadden totaal geen ervaringin de bouw alvorens ze naar België afzakten. De jobs

die ze hier nu uitvoeren zijn relatief snel aan te lerenen dus eerder laagdrempelig. Vergeet ook niet dat erzelfs op de kleinste bouwwerf al vlug tientallen urenplak- en pleisterwerk moet worden uitgevoerd. Het isdus een branche waarin de opdrachtgevers heel snelechte megawinsten kunnen opstrijken als ze voor datsoort jobs mensen aanwerven die zwaar onder demarktprijs én alle loonbarema’s gaan. En die bereidzijn om desnoods ook tien uren per dag en zes of zelfszeven dagen per week te werken. Laat daar geen twij-fel over bestaan: alle grote Belgische bedrijven in dezebranche, zijn minstens op de hoogte van deze praktij-ken en werken er vaak ook actief aan mee.”

Race to the bottomVolgens Ivan Grootaers (ABVV) doen de meesteopdrachtgevers, grote Belgische bouwbedrijven, alsofhun neus bloedt. “Natuurlijk weten die dat er illega-le arbeid is op de werven, ze zien dat aan de prijzen.Hoe gaat dat op een grote werf? De hoofdaannemerbesteedt zaken uit. Die onderaannemers besteden ophun beurt taken uit. En iedereen pakt zijn percentje.

De allerlaatste in de rij verdient er amper nog iets aan.Tenzij je in het zwart of illegaal bezig bent. Soms zienonze délégués illegale Brazilianen of Bulgaren, ofschijnzelfstandigen. Als ze hun werkgever daaroveraanspreken, krijgen ze op hun donder. Die wil datpotje gedekt houden. Vandaag zijn er grote bouwwer-ven waar geen enkele Belg werkt. Bouw -ondernemingen zitten de voorbije tien jaar in een neer-waartse spiraal. Als een concurrent met een erg lageofferte afkomt, moeten ze wel zelf met niet zo koosje-re onderaannemers in zee gaan. Willen ze een kansmaken om de job binnen te halen. Ze sleuren elkaarmee naar beneden. Onze leden worden op die maniervandaag in de economische werkloosheid gezet, terwijler tegelijkertijd dergelijke onderaannemers in hunplaats bezig zijn. Zo zetten ook die Brazilianen delonen en arbeidsvoorwaarden van Belgische bouwvak-kers onder druk.” Joanna Donato weet hoeveel dieBrazilianen zonder papieren verdienen. “Het startloonschommelt tussen de 6 à 8 euro per uur. De hoofd-aannemers in België gaan bij hun offertes aan klantengewoon ook uit van die tarieven.”

De almaar groeiende aanwezigheid van illegaleBrazilianen in de Belgische bouw begint pas echt op tevallen wanneer de voormalige arbeidsauditeur vanBrussel, de sociale inspectie en diverse politiedienstenbegin jaren 2000 de handen in mekaar slaan. Tussenruwweg 2002 en 2007 controleren ze grote werven overhet hele land. Luc Falmagne, toen arbeidsauditeur vanBrussel en vandaag in dezelfde functie aan de slag inLuik, speelde een sleutelrol: “We controleerden onderandere het nieuwe justitiepaleis in Antwerpen, gebou-wen van de politie en justitie. Niet alleen in Brussel,maar ook bijvoorbeeld in Antwerpen en Bergen.Telkens werven met honderden werknemers.Gemiddeld werkte 15 procent op elke gecontroleerdewerf in het zwart. Enorm is dat. Systematisch vondenwe onder hen een grote groep illegale Brazilianen. En

zeker niet altijd dezelfden.” Rechterhand van LucFalmagne bij die operaties was… Bruno Devillé. “Bijcontroleacties op die grote werven stootten we almaarvaker op valse Portugese identiteitspapieren. In bijnaalle gevallen bleek het niet om Portugezen maar omBrazilianen te gaan, die zich dankzij de gemeenschap-pelijke taal uiteraard moeiteloos voor Portugezen kun-nen uitgeven. Voor de politiediensten is het niet zo een-voudig om echte van vervalste documenten te onder-scheiden. In geval van onverwachte controle op een werfkunnen die documenten de houder ervan dus vaak red-den van repatriëring.” Doorgaans liggen de illegaleBraziliaanse bouwvakkers er trouwens niet echt wakkervan dat ze bij elke (werf)controle door de mand kunnenvallen. Politieagente Joanna Donato: “In het slechtstegeval worden ze uitgewezen, maar niets belet hen om

“Onder meer deBrazilianen zetten

de lonen en arbeids-voorwaarden van

Belgische bouwvakkers onder druk.”IVAN GROOTAERS (ABVV)

WAAROM SPREKEN WE VAN DEBELGO-BRAZILIAANSE BOUWMAFFIA?

VMG-20101211-04-BRASIL MAFFIA**_Opmaak 1 9/12/10 21:17 Page 9

Page 12: Vacature 11 december 2010

q

Braziliaan Ederson* (schuilnaam), slachtoffer vanmensenhandel, nu legaal aan de slag: "Mijn Portugeseex-patron is intussen in eerste aanleg veroordeeld,maar we zijn in beroep gegaan omdat we niet tevredenzijn over de straf."

In dit hele verhaal mogen we de grootste verliezers nietuit het oog verliezen: de illegale arbeiders helemaalonderaan de ladder van die Braziliaanse filières. Zeknappen letterlijk het vuile werk op en verdienen er danook nog eens twee keer niks aan. Meer nog, geregeldzijn ze het slachtoffer van mensenhandel. Heidi DePauw is directrice van het Brusselse Pag-asa, een erken-de instantie voor de opvang en begeleiding van slacht-offers van mensenhandel. “Automatisch denken we bijmensenhandel aan de Oost-Europese Matroejska’s enseksuele uitbuiting. Maar economische uitbuiting

bestaat evenzeer. De definitie is erg breed: eigenlijk gaathet over tewerkstelling in omstandigheden die strijdigzijn met de menselijke waardigheid. Bij de Braziliaanseslachtoffers van mensenhandel gaat dat dan ondermeer over weinig of geen loon (soms 5 tot 7 euro peruur). Ze slapen op de werf, op een matras als ze gelukhebben of anders gewoon op de grond. We hebbendossiers gehad van Brazilianen die werken van zonsop-gang tot zonsondergang.” Politieagente Joanna Donato,zelf Braziliaanse: “Ook als ze met lege handen naarBrazilië moeten terugkeren, zullen ze daar nooit de

waarheid vertellen, uit schrik al te veel gezichtsverlies telijden. Hun enthousiaste verhalen trekken dan weer versbloed aan. En zo blijft het hele systeem overeind.”

Baas aanklagen voor gerechtDe Braziliaan Ederson* (schuilnaam) kreeg vier jaargeleden het statuut slachtoffer mensenhandel.Vandaag verblijft hij legaal in ons land en werkt hij bijnadrie jaar voor een bouwonderneming. Hij is gelukkig, endat was ooit anders. “Ik kwam in mei 2004 in België aan.Anderhalf jaar heb ik gewerkt voor een Portugese baas,een onderaannemer die een legale bouwonderneminghad in het Brusselse. We waren met vijf illegaleBrazilianen en twee Portugese werklozen, die een uitke-ring kregen en tegelijk in het zwart werkten. OnzePortugese chef kreeg onder andere opdrachten opgrote werven van Belgische bouwbedrijven zoals LouisDewaele. Die Portugees heeft mij en een paar anderenop het laatst vier maanden geen salaris uitbetaald. Dat is nog niet eens het ergste. Hij behandelde alle ille-gale Brazilianen als slaven. Ik kreeg maar 7 euro per uur.Veel te weinig. Doorgaans begon ik al om zes uur ‘s morgens om de camionette te poetsen en te laden.Toch werden we enkel betaald voor de tijd dat we opeen werf werkten. Ik heb nog geprobeerd voor eenandere patron te werken, een Italiaan. Maar het is altijdhetzelfde liedje: hij maakte evenzeer misbruik van ons.Ik had er genoeg van.”

“Daarom ben ik begin 2006 op aanraden van een ken-nis naar Pag-asa gestapt. En ik heb er helemaal geenspijt van. De Portugese patron is intussen in eersteaanleg veroordeeld, maar we zijn in beroep gegaanomdat we niet tevreden zijn over de straf.” Bij hetafscheid groet Ederson ons hartelijk, zichtbaar geë-motioneerd. “Wat jullie doen is belangrijk. DePortugese en Braziliaanse onderaannemers gaan methet grote geld lopen, zeker niet de arbeiders zoals ik.Sommigen zitten met de glimlach hun celstraf vaneen paar jaar uit in België, omdat het gros van hunwinst toch al lang veilig en wel naar Brazilië is versast.”Heidi De Pauw besluit. “Je hebt veroordeelde mensen-handelaars die 25 euro schadevergoeding per maandbetalen aan een slachtoffer, als teken van goeie wil.Vooral om op een goed blaadje te staan bij deCommissie Vervroegde Invrijheidstelling. Maar 25euro, dat is peanuts voor dat soort mensen. Het groteprobleem is dat we amper beslag kunnen leggen opgoederen. Die criminelen laten zo goed als niets ach-ter in België.”

GETUIGENIS Braziliaan Ederson* (schuilnaam), slachtoffer van mensenhandel, nu legaal aan de slag

“Mijn Portugese baas behandelde me als een slaaf, ik kreeg 7 euro per uur”

COVERSTORY

VMG-20101211-04-BRASIL MAFFIA**_Opmaak 1 9/12/10 21:19 Page 10

Page 13: Vacature 11 december 2010

11VACATURE 11 DECEMBER 2010

WAAROM SPELEN BELGISCHEBOEKHOUDKANTOREN EEN SLEUTELROL?

q binnen enkele maanden opnieuw naar België te vlie-gen.” Bovendien vergt een controle op dergelijke wervenheel wat voorbereidingstijd en coördinatie. Devillé: “Jehebt minstens 100 agenten nodig. Daar houdt het nietop: we kunnen dan misschien wel vijftig illegalenoppakken, maar die werken allemaal onder een valsenaam of hebben helemaal geen papieren. Ook hun baaskennen ze enkel onder een fictieve naam, zodat we erniet of maar heel moeilijk in slagen om ook de verant-woordelijken op een hoger niveau bij de kraag te vatten.”

Nepbedrijfjes als dekmantelDie handel in valse documenten bracht Brazilianen meteen neus voor zaken gaandeweg op nog lucratievereideeën. Devillé: “Naarmate er meer Brazilianen inBrussel neerstreken, zagen we er ook almaar meer diehier op basis van hun valse Portugese identiteit eenbedrijf opkochten, bedrijfswagens gingen leasen ofleningen afsloten. De auto’s verdwenen na een tijdje, deleningen – afgesloten onder een valse identiteit – wer-den niet langer terugbetaald. Zo belandden sommigeillegale Brazilianen stilaan in het echt criminele circuit,waarbij iedereen binnen de bende een duidelijk afgelijn-de verantwoordelijkheid kreeg. Van de goedkope arbei-der op de werf tot de vervalser die zich om alle papierenmoet bekommeren.” Al gauw fungeren valse facturen als dekmantel in deBraziliaanse netwerken. “Heel wat Belgische onderne-

mers willen immers wel in zee gaan met een goedkopeBraziliaanse onderaannemer, maar dekken zich voorafzorgvuldig in. Ze eisen dus papieren die kunnen bewij-zen dat ze zogezegd met een perfect wettelijk en officieelbestaand Braziliaans bedrijf in zee zijn gegaan. Terwijlze, op basis van de ongewoon lage prijsofferte, natuur-lijk maar al te goed beseffen dat het om zwartwerk gaat.Zo hebben we hier in Brussel al verschillende bureauskunnen ontmantelen waar een handvol Brazilianen dehele dag niets anders deden dan facturen opstellen enverkopen om illegale activiteiten te dekken. Ze kopenlegale bedrijfjes op, enkel en alleen met de bedoeling omeen legaal contract en officiële facturen te kunnen bezor-gen aan hun Belgische opdrachtgevers. Die nepbedrijf-jes zijn uiteraard met niets in orde – ze betalen geensociale bijdragen, geen BTW – maar na twee jaar, als ereffectief controle dreigt te komen, worden ze systema-tisch opgedoekt. In ruil voor een dergelijke valse ‘officië-le’ factuur rekenen die doorgaans zowat 10 procent vanhet gefactureerde bedrag aan. Om in België officieel eenbedrijf te kunnen runnen, moet je ook over een verblijfs-vergunning beschikken. Een illegale Braziliaan kan duswel aan de slag in de bouw, maar kan zelf geen facturenuitschrijven. Vandaar dat ze beroep moeten doen op der-den. Dat systeem heeft hen toegelaten om zich bijzon-der snel in de Belgische bouwsector in te werken. Voorzover ik weet zijn de Brazilianen ook zowat de enigendie zo tewerk gaan.”

Bruno Devillé legt uit hoe Belgische boekhoudkanto-ren een sleutelrol spelen in de constructie van dieBraziliaanse netwerken. “Ik kan je in Brussel meteenvijf gespecialiseerde boekhoudkantoren aanwijzenwaar je bestaande bedrijven kan opkopen: 5.000 euroop tafel en je bent de trotse eigenaar van een officieelbedrijf, alles erop en eraan. Dat gaat behoorlijk een-voudig. Neem een winkeleigenaar die er wil mee kap-pen en zijn kledingzaak wil verkopen. Een gespeciali-seerd kantoor krijgt daar lucht van en koopt zijnbedrijf op. Waarna de boekhouder in kwestie het soci-aal oogmerk van het bedrijf aanpast. Met anderewoorden: een bedrijf uit de kledingsector wordt – vol-ledig officieel – een bouwbedrijf. Dat bedrijf kan danvolledig legaal aan de slag op om het even welke

bouwwerf. Natuurlijk weet die boekhouder wel hoe devork in de steel zit, maar strikt genomen doet hij nietsillegaals.”

Het grote probleem voor de sociale inspectie is dat dieactiviteiten meestal niet traceerbaar zijn. “Omdat debedrijfjes officieel op een postbusadres gevestigd zijn.De Agora-galerij in hartje Brussel was op dat vlak eenvaste waarde: de Brazilianen huurden er een postbus,maar gaven een fictieve naam of vals telefoonnummerop. We liepen dus telkens opnieuw met de neus tegende muur. Voor de bankrekeningen eenzelfde verhaal:van het geld dat de Belgische opdrachtgevers op derekening van de zogenaamde Portugese onderaanne-mers doorstorten, houden tussenpersonen en koeriers

gemiddeld 10 procent af voor zichzelf. De rest ver-dwijnt binnen het uur van die rekening en wordt wit-gewassen. Naar Brazilië of elders, via Western Unionof Moneytrans of anderen. Telkens in bedragen klei-ner dan 2.500 euro, om geen argwaan te wekken. Viade Cel voor Financiële Informatie verwerking kunnenwe de geldstromen vanop de werven dan wel relatiefeenvoudig natrekken, de verantwoordelijken achter deschermen vallen haast niet op te sporen.”

Stromannen in overvloedVoorzitter van die Cel voor FinanciëleInformatieverwerking is Jean-Claude Delepière.Belgische banken zijn verplicht verdachte transactieste melden aan die CFI. De CFI verzamelt op haar

“Je kan er gif op innemen dat detotale fraude in dehonderden miljoe-nen euro’s loopt.”BRUNO DEVILLÉ, INSPECTEUR BIJ DE FEDERALE SOCIALE INSPECTIE

q

VMG-20101211-04-BRASIL MAFFIA**_Opmaak 1 9/12/10 21:20 Page 11

Page 14: Vacature 11 december 2010

COVERSTORY

beurt financiële inlichtingen en stuurt dossiersdoor naar de parketten. Delepière: “Vooral in2009 kregen we veel meldingen van verdachtegeldstromen in die Braziliaanse netwerken. Wehebben na verloop van tijd een patroon herkend.Dergelijke malafide figuren starten tegelijk eenhele rist aan bedrijven op. Dat kost hen quasiniets, net zo min als er een op de fles laten gaan.En als er eentje omvalt, blijven er nog genoegandere bedrijfjes over. Meestal zijn het trouwenslege dozen. Ze hebben niemand in dienst. Ze beta-len geen vennootschapsbelasting en sociale bijdra-gen. Soms hebben die bedrijven rekeningen bijverschillende banken. En de boekhouding is uiter-aard niet in orde. Dat is natuurlijk een onderdeelvan hun strategie: in zo’n morsdood bedrijf vind jeniets meer. Eens de fraude heeft plaatsgegrepen,is het trouwens in 9 op 10 gevallen al te laat omnog iets te doen. Het is zoals de slang die haaroude huid ergens achterlaat. Je merkt aan die spo-ren dat ze er is geweest, maar ondertussen is ze allang ergens anders. Die netwerken zijn erg vluch-tig: we zien enkel bankrekeningen en een stro-man. Een stroman die dikwijls niet eens op dehoogte is van het hele netwerk aan bedrijven, hetbredere plaatje.” Er gaan miljoenen euro’s om indie Braziliaanse netwerken, aldus Jean-ClaudeDelepière. “Eén circuit genereerde op acht maan-den tijd 3 miljoen euro. Dan zijn er nog een hoopnetwerken die wij niet onder ogen krijgen.” Hettotale bedrag ligt met andere woorden pakkenhoger. Bruno Devillé: “De eerste criminele organi-satie die we in dit milieu echt hebben kunnen ont-mantelen, had in goed twee jaar tijd voor ruim 25miljoen euro facturen uitgeschreven. Je kan er dus

gif op innemen dat de totale fraude in de honder-den miljoenen euro’s loopt. De netwerken die hierachter zitten weten natuurlijk ook dat ze relatiefweinig risico’s lopen: een diepgravend onderzoekvergt veel tijd en veel mankracht. Zodra ze onraadruiken, nemen ze de wijk naar Brazilië. Mét decenten, uiteraard.” Luc Falmagne stelt voor eeneenvoudige rekensom te maken om de socialefraude in te schatten. “Gemiddeld werkt 15 pro-cent van bouwvakkers in het zwart. Bekijk eenshoeveel sociale zekerheid die sector afdraagt. Daarzou dus 15 procent moeten bijkomen.” Uiteraardlaten de architecten van die Braziliaanse netwer-ken niets aan het toeval over. Bruno Devillé : “Debedrijven actief op een werf moeten wel in ordezijn met al hun sociale bijdragen, maar deBrazilianen en hun handlangers zijn natuurlijkook niet van gisteren. Alle bedrijfjes zijn stuk voorstuk officieel geregistreerd. Op het moment vandie officiële registratie is er ook nog geen vuiltjeaan de lucht, en hebben ze nog geen enkel misdrijfgepleegd.”

Minder cases, maar nog lang niet gedaan…Bruno Devillé en Luc Falmagne spelen tot slot debal nadrukkelijk in de voeten van de politici.“Enkel door hoofdaannemers ook aansprakelijk temaken voor al de onderaannemers die op hunwerf aan de slag zijn, kunnen we deze problema-tiek aanpakken. Helaas kan ik enkel vaststellendat de politieke wil daarvoor volledig ontbreekt.”Luc Falmagne is duidelijk: “Met de regelmaat vande klok hoor je een politiek discours rond de aan-pak van sociale en fiscale fraude. Maar men geeft

niet eens de middelen om fraude effectief aan tekunnen pakken.” Toch is er (een beetje) goed nieuws te melden. DeCFI en Jean-Claude Delepière hebben de laatstetijd minder verdachte meldingen zien binnenlo-pen uit Braziliaanse hoek. Delepière: “Ontradendoptreden is één van onze bedoelingen. Maar: ver-gis u niet, die netwerken verdwijnen niet. Ze pas-sen zich aan, organiseren zich op een anderemanier. Of ze doen het ergens anders. Ze kunnenzich makkelijk doorheen de Europese Unie bewe-gen.” Bij Pag-asa, een erkende instantie voor deopvang en begeleiding van slachtoffers van men-senhandel, ziet directrice Heidi De Pauw eendaling van het aantal Braziliaanse slachtoffers vanmensenhandel in het kader van economische uit-buiting. “Voor een stuk heeft dat te maken metandere prioriteiten bij de arbeidsauditeur. Maar decontroles hebben die Braziliaanse netwerken ookslagen toegebracht.” Toch gelooft Heidi De Pauwnet zo min als Jean-Claude Delepière dat dieBraziliaanse netwerken uitgeroeid zijn. “Zenemen even gas terug om nadien opnieuw tebeginnen. Criminelen leren uit hun fouten. Zehebben ook toegang tot gerechterlijke dossiers,lezen over de onderzoeksdaden. Denk aan deAlbanese prostitutienetwerken. Daar is een tijdheel wat aandacht aan besteed, waardoor ze gasterugnamen. Nu zijn ze stilaan aan het terugke-ren. Die Braziliaanse netwerken zijn erg goedgeorganiseerd, worden zeer goed juridisch geadvi-seerd door Belgische advocaten.” Met anderewoorden: we hebben er het laatste nog niet vangezien… tekst Nico Schoofs en Filip Michiels | foto’s TimDirven, Isabel Pousset, Sofie Van Hoof en Jonas Lampens D

q

Tienduizenden illegale Braziliaanse bouwvakkers, ook wel ‘de nieuwe Polen’ genoemd, werkenaan een startloon van 6 à 8 euro in de Belgische bouwsector. Velen zijn het slachtoffer van men-senhandel (slechte werkomstandigheden, geen of te weinig loon etc.)

Ze zijn de basis van regelrechte criminele netwerken van onderaannemers (Brazilianen of Portu -gezen), gestoeld op onder andere postorderbedrijven, valse facturen en valse identiteitskaarten.

Die netwerken worden geadviseerd door Belgische boekhouders en krijgen opdrachten vangrote en kleine Belgische bouwbedrijven.

De Brazilianen werken op tal van grote bouwwerven over het hele land - zowel publieke gebou-wen (bv. politie, justitie, sociale woningen) als private projecten (bv. sites van grootbanken ofgrootwarenhuizen)

De schatkist loopt zo honderden miljoenen euro’s sociale zekerheid en belastingen mis. En Belgische bouwbedrijven die zich ver van die circuits houden, krijgen te maken met oneerlijkeconcurrentie.

1.

2.

3.

4.

5.

Wat moet u onthouden?

Deze reportage werd gemaakt met de steun van hetFonds Pascal Decroos voor Bijzondere Journalistiek

(www.fondspascaldecroos.org)

VMG-20101211-04-BRASIL MAFFIA**_Opmaak 1 9/12/10 21:21 Page 12

Page 15: Vacature 11 december 2010

13VACATURE 11 DECEMBER 2010

Volgende week, deel 2:De Belgo-Braziliaanse bouwmaffiaWaarom blijven duizenden Brazilianen jaarlijks naar ons land afzakken?Onze journalist reisde naar het Braziliaanse Goiania, hofleverancier voor de Braziliaanse onderaannemers in Brussel, en onderzocht er de twijfelachtige rol van tientallen nep-reisbureaus.

+ hoe reageert de Confederatie Bouw?

ONDER DE LOEP:

2 vonnissen bij de rechtbank van eerste aanleg van Brussel (16 februari 2010)

4 jaar in de cel voor mensenhandel en witwaspraktijken

1. Wie?

1.1 De arbeidsauditeur ve

rsus zes Braziliaanse

‘ondernemers’ en vier ond

ernemingen

2. Beschuldigd van?

2.1 Als kopstukken van cr

iminele organisaties

2.2 Gebruik van onder and

ere valse documenten

(aliassen op basis van P

ortugese identiteits-

kaarten, bankrekeningen

op naam van een alias

etc.) en valse facturen

2.3 Illegale tewerkstellin

g van Brazilianen

2.4 Witwaspraktijken: criminele in

komsten doorge-

stuurd naar Brazilië. Bi

jvoorbeeld: één van de

vijf beschuldigden verzo

nd tussen juni 2003 en

maart 2006 300.000 euro

naar Brazilië.

3. Straffen?

3.1 Celstraffen van zes m

aanden tot vier jaar en

geldboetes van 11.000 to

t 55.000 euro

1. Wie?

1.1 Arbeidsauditeur, v

zw Pag-asa en twee

Braziliaanse slachtoff

ers van mensenhandel v

ersus

een Portugese mensenha

ndelaar

2. Beschuldigd van?

2.1 Tewerkstelling van

Brazilianen in omstan

dig-

heden die strijdig zij

n met de menselijke wa

ar-

digheid

2.2 Illegale tewerkste

lling van 19 Brazilian

en

tussen augustus 2005 e

n januari 2006

2.3 Vervalsing of late

n vervalsen van identi

-

teits- en verblijfskaa

rten

3. Straffen?

3.1 Twee jaar celstraf

, allerhande geldboete

s,

onder meer van 11.000

euro

VMG-20101211-04-BRASIL MAFFIA**_Opmaak 1 9/12/10 21:21 Page 13

Page 16: Vacature 11 december 2010

Naam: Koenraad Van Kerckhoven • Leeftijd: 45Functie: Office leader bij Mercer

Naam: Patricia Muñoz • Leeftijd: 37Functie: Legal advisor bij PGEU (pharmacy group of the European Union)

Koenraad werkt voltijds, Patricia vier vijfde. Samen hebben ze een zoon Julen (3) enbabydochter Lucia (6 maanden).

“Met onze kleinste erbij is het een stuk drukker geworden, maar we hebben onsgoed kunnen organiseren. Ik breng ’s morgens mijn zoon met de fiets naar school,Patricia brengt Lucia naar de crèche. Daarna vertrek ik met de auto naar het werk.Ik begin tussen negen en half tien en werk ’s avonds tot 20 uur. De kindjes zijn dannog wakker: mijn vrouw is Spaanse en wij leven een beetje op het Spaanse ritme.Mijn vrouw heeft dan gekookt, we eten nog samen en rond half negen steek ik dekinderen in bed. Met vier verhaaltjes die ik elke avond moet uitvinden (lacht). Voorde baby doen we ’s nachts een beurtrol om op te staan en de fles te geven.”

“Op dinsdag vertrek ik vroeger van het werk: dan gaat Patricia naar de Nederlandseles en kook ik. Het huishouden hebben we goed verdeeld. Kleine inkopen doen wesamen, de poetsvrouw wast en strijkt ook. En de boodschappen worden doorColruyt aan huis geleverd.”

“’s Avonds thuis werken doe ik niet: na 20 uur gaat de computer niet meer aan.Ons leventje draait momenteel volledig om werk en kinderen, maar daar haal ikveel energie uit. Vroeger speelde ik amateurtoneel en ging ik graag sporten, maardat lukt niet meer. De keren dat ik in het zwembad kom, is het in het peuterbadjemet mijn zoon. Ik plan wel om te gaan sporten tijdens het middaguur. En we stap-pen ook heel wat af in Brussel. Zodra onze dochter wat groter is, gaan we zekerterug naar concerten, van rock tot klassiek. Het voordeel van in Brussel centrum tewonen is dat we daarvoor nooit ver moeten gaan.”

“Sinds mijn dochter geboren is, werk ik vier vijfde: ik ben nu thuis op woensdag.Daarvoor werkte ik altijd voltijds. Theoretisch is het moeilijk om deze job in 80 pro-cent te doen, maar ik werk al tien jaar in het bedrijf. Omdat ik de sector door en doorken, kan ik het me wel veroorloven. Mijn baas is erg flexibel en ziet erop toe dat mijn80 procent ook 80 procent blijft. En ik kan mijn werk zelfstandig organiseren. Maarnatuurlijk blijft het hollen en rennen om alles klaar te krijgen.”

“Op woensdag ben ik thuis met de baby. Momenteel ben ik dan de hele tijd met haarbezig, maar in de toekomst zou ik haar in de voormiddag naar de crèche willen bren-gen. Zodat ik zelf weer tijd heb om eens naar de fitness te gaan. Om twaalf uur gaanwe haar broertje van school halen en in de namiddag gaan we op stap in Brussel.Naar de slager en de vismarkt, het park of de speeltuin. Ik zit niet graag thuis methen op woensdagnamiddag.”

“Ik vind het prima dat ik degene ben die wat minder werk. Koenraad klopte sowiesoal een pak meer uren dan ik. Dat kan hij natuurlijk ook doordat ik thuis ben. ’s Avonds maakt hij het wel eens te laat, maar ’s morgens verdelen we het werk goed.Ik ben zelf niet zo’n ambitieuze persoon. Met de functie die ik nu heb, ben ik heeltevreden. Momenteel is er weinig tijd voor persoonlijke interesses, maar dat komtwel terug wanneer mijn dochter groter wordt. Ik las altijd veel thuis, daar ontbreektnu de tijd voor. Maar waar ik nu het meeste naar verlang, is om een aantal dagenlang te kunnen uitslapen (lacht).”tekst Ann Lemaître | foto Griet Dekoninck D

“Elke avond vertel ik vier verhaaltjes” “Ik verlang ernaar om nog eenslang uit te slapen”

> 32 uur/week> “Nee”> “Nee”> “Van hartje Brussel naar de wijk van het Europees parlement, 20 minuten met de metro”> “Is mogelijk, maar ik zit liever op kantoor.”> “Vier vijfde is prima”

8/10

55 uur/week <’”s Avonds niet, occasioneel in het weekend” <

“Ja” <“Ik woon in hartje Brussel en rij naar Watermael-Bosvoorde,

ongeveer 30 minuten met de auto” <“Zelden” <

“Nee, ik geniet van deze drukke werkdagen.” <

7/10

CHECKLIST:

WERKURENAVOND- EN WEEKENDWERK

OVERURENWOON-WERKTRAJECT

THUISWERKMINDER WERKEN?

BALANS-SCORE

DUBBELCHECK

VMG-20101211-14-DUBBELCHECK_Opmaak 1 9/12/10 22:12 Page 14

Page 17: Vacature 11 december 2010

“Ik werk sinds september 2010 op de afdelingGermanium bij Umicore Olen, waar we kleine schijfjesvan 10 cm diameter maken die gebruikt worden bijhoog performante zonnecellen. Die zonnecellen wor-den gebruikt voor onder meer satellieten. Germaniumsubstraten is een soort metaal, een halfgeleider. Binnende afdeling Germanium is er een dienst R&D en daarben ik een junior manager. Dit is trouwens mijn eerstejob. Ik heb drie bedienden en vier arbeiders onder mij,afhankelijk van welk project we behandelen.”

1.300 euro voor huur appartement “Mijn vriendin en ik hebben een appartement in hetcentrum van Brussel, vlakbij de Beurs. Heel mooi gele-gen, maar de huurprijzen zijn vrij hoog. We betalen1.300 euro per maand voor de huur en de kosten,waarvan we elk de helft betalen. We kijken niet uit naareen woning, omdat zowel mijn vriendin als ik van planzijn om naar het buitenland te gaan voor onze job. Ikgeef verder wel redelijk wat geld uit aan etentjes metvrienden en aan dvd’s. Daar geef ik zo’n 150 euro permaand aan, net als aan sociale activiteiten.”

Naar New York in kerstvakantie“Mijn vriendin en ik reizen graag. We zijn twee wekennaar Bali geweest deze zomer, dat kostte ons 2.500euro per persoon voor het vliegtuig en hotel met ont-bijt. Het was uitzonderlijk dat we twee weken aan éénstuk op vakantie waren: mijn vriendin kan door haarwerk niet veel vakantie in één keer opnemen. We doenook enkele citytrips per jaar. Zo zijn we in april naarParijs gegaan en gaan we in de kerstvakantie naar NewYork. Dat kost ons 800 euro voor vier dagen. We moe-ten niet alles betalen: mijn vader had zoveel airmilesverzameld dat hij de tickets betaald heeft.” tekst Dominique Soenens | foto Michel Wiegandt D

“1.750 euro netto + bonus als startende burgerlijk ingenieur nanotechnologie”

NAAM Ian De Bode

LEEFTIJD 23

DIPLOMAMaster burgerlijk ingenieur nanotechnologie

BEROEP Junior process & development manager bijUmicore

BURGERLIJKE STAATOngehuwd

NETTO MAANDSALARIS 1.750 euromet daarbovenop een target bruto jaarbonus van 6.800euro bij het halen van alle doelstellingen

EXTRALEGALE VOORDELEN Bedrijfswagen met tankkaart,gsm, internet thuis, maaltijdcheques van 7 euro, groeps-en hospitalisatieverzekering

SPAREN “Minstens 300 euro per maand”

BELEGGEN “Ik heb een paar aandelen, maar ik beleg niet actief.”

SALARISWATCHER

MEER SALARISWATCHERS OP

9 vacature.com/salariswatcher

15VACATURE 11 DECEMBER 2010

VMG-20101211-15-SALARISWATCHER_Opmaak 1 9/12/10 21:33 Page 15

Page 18: Vacature 11 december 2010

Krijgt u

ACTUA

De vraag op uw evaluatiegesprek:

27%ZEGT VAN JOB TE ZULLEN

VERANDEREN ALS ER IN 2011 (WEER) GEEN

OPSLAG IN ZIT.

Bron: Enquête Vacature, onlangs u

itgevoerd

bij 2

.49

9 w

erknemers

VMG-20101211-16-ACTUA_Opmaak 1 9/12/10 21:23 Page 16

Page 19: Vacature 11 december 2010

Loonsverhoging is een delicaat onderwerp, dathoeven we u niet te vertellen. Toch is er nu meerruimte voor opslag dan precies een jaar geleden,toen de crisis zich nog volop liet voelen. Uit eenenquête die Vacature onlangs uitvoerde bij 2.499werknemers blijkt dat 22% te horen kreeg dat zeniet op een loonsverhoging moeten rekenen. Vorigjaar was dat nog 40%. 35% van de ondervraagdeevaluatoren mag een loonopslag beloven aan werk-nemers. Vorig jaar lag dat cijfer nog maar op 24%.Duidelijke cijfers, maar in welke sectoren ligt eensalarisverhoging het meest voor de hand? “Het ismoeilijk een sluitend antwoord te geven op dievraag”, zegt Brecht Decroos van Hudson. “Ik denkniet dat er een scherpe lijn te trekken is tussenbepaalde sectoren als het over loonstijgingen gaat.Het hangt vooral af van bedrijf tot bedrijf en hoegoed die het doen. Maar als je kijkt naar specifie-ke functies, dan krijg je wel een iets duidelijkerbeeld. De kans is reëel dat bedrijvenmeer inspanningen doen voorprofielen die schaars zijn,zoals ingenieurs en it’ers.Hetzelfde geldt voormensen die sterk pres-teren of een crucialerol spelen in de orga-nisatie. Tijdens decrisis werd al op die

profielen gefocust, en nu de crisis voorbij lijkt tezijn, voel je dat er nog steeds ruimte wordtgecreëerd om in die mensen te investeren. Het isplausibel te denken dat loonsverhogingen eerdernaar dat soort profielen zal gaan. Maar tegelijkmoet je daar aan toevoegen dat veel bedrijven nunog de kat uit de boom kijken wat het budget voorloonsverhogingen betreft: ze wachten af wat definale loonindexatie zal geven.”

LoonhandicapEen ander opmerkelijk gegeven uit de enquête:meer dan een kwart van de werknemers (27%)zegt in de enquête van job te zullen veranderen alser in 2011 (weer) geen opslag in zit. “Dat percen-tage mag je volgens mij met een korreltje zoutnemen: tussen zeggen en doen is er een groot ver-schil”, zegt Brecht Decroos. “Ik zou wel eens wil-len weten hoeveel van die 27% effectief van job

veranderen als ze geen loonopslag krij-gen. Zo’n uitspraak is vaak eendrukkingsmiddel bij loonon-derhandelingen: ‘Als ik nietmeer krijg, ben ik weg’. Jemoet dat relativeren, metandere woorden.Bovendien is dat per-centage niet eens zohéél hoog, als je weet

dat er redelijk wat jonge mensen bij zitten. Als diedoor de crisis twee of drie jaar na elkaar niets bij-gekregen hebben en ze werken sowieso al aan eenrelatief laag startloon, dan is de zin om op te stap-pen uiteraard heel groot.”

Op dit moment zit het interprofessioneel overlegin de eindfase. Zullen bedrijven niet meer loons-verhoging toekennen dan daar voorzien wordt?Johan Bortier, directeur van de studiedienst vanUnizo: “Dat is afwachten, maar we hopen datbedrijven de nodige omzichtigheid aan de dag leg-gen bij het toekennen van loonsverhogingen.Allereerst hebben we een loonhandicap van 3,9%tegenover onze buurlanden, toonde de CentraleRaad voor het Bedrijfsleven(CRB) aan. We moe-ten vooral kijken naar wat er in Duitsland gebeurten daar moeten we zo dicht mogelijk bij aanslui-ten. Bovendien zitten we met een toenemendeinflatie, waardoor de loonindexatie ook hoog zalliggen. De CRB schat de verwachte loonindexeringvoor 2012 en 2013 op 3,9%, wat niet min is. Hoge loonkosten kunnen bedrijven zuur opbreken,dat is in het verleden al gebleken. Ik druk me nuin algemene bewoordingen uit, maar uiteraardmoet je elk geval individueel bekijken.”“Werkgevers kunnen twee loonsverhogingengeven: verhogingen die vooraf afgesproken zijn ineen cao, en verhogingen die geen rekening houden

opslag in 2011?

17VACATURE 11 DECEMBER 2010

2 Door de crisis was loonsverhoging de voorbije twee jaar minder evident danooit. Maar er is goed nieuws: dit jaar zetten iets meer bedrijven terug de deuropen voor salarisverhoging in 2011, zo blijkt uit een rondvraag van Vacature.

22%KREEG DIT JAAR TE HOREN DAT ZE NIET OP EEN LOONSVERHOGING

MOETEN REKENEN VOLGEND JAAR.

q

DISCUSSIEER MEE OP VACATURE.COM: KRIJG JIJ OPSLAG DIT JAAR?

vacature.com/opslag

Bron: Enquête Vacature, onlan

gs uitgevo

erd b

ij 2.4

99

werknem

ers

VMG-20101211-16-ACTUA_Opmaak 1 9/12/10 21:24 Page 17

Page 20: Vacature 11 december 2010

met die afspraken”, zegt Greet Vandendriessche,woordvoerder van de christelijke vakbond ACV. “Dielaatste worden meestal gegeven aan kaderleden, diehun loon individueel onderhandelen. Wij proberen zoveel mogelijk afspraken vast te leggen, maar we kun-nen niet beletten dat bedrijven loonsverhogingengeven die boven de afgesproken barema’s gaan. Wezijn daar als vakbond niet gelukkig mee, dat spreektvoor zich. Voor ons gelden de afspraken voor allewerknemers.”

Ander thema in de enquête van Vacature: evaluatie -gesprekken. Die blijken in het overgrote deel van debedrijven voor te komen: 69% van de ondervraagdenkrijgt jaarlijks minstens één keer een gesprek, 5%meer dan vorig jaar. Evaluatiegesprekken vindengemiddeld iets minder dan 2 keer per jaar plaats. Ofer al dan niet evaluatiegesprekken op touw gezet wor-

den, is afhankelijk van sector en vakdomein. Zo gaanict’ers, ingenieurs en mensen uit de financiën en con-sultancy meer op evaluatiegesprek dan professionalsuit andere vakgebieden. Mensen in een management-functie worden dan weer meer geëvalueerd dan uit-voerende bedienden. Dat een evaluatiegesprek eenverplicht nummertje zou zijn, wordt door de evaluato-ren zelf tegengesproken: volgens 9 op 10 van hen ishet een nuttig instrument om medewerkers te evalu-eren. Ten slotte is er nog een kanttekening bij detoegenomen ruimte voor loonopslag in2010: terwijl er meer ruimte is voorloonsverhoging werd dit jaar welminder gezocht naar alternatievebeloningen. Dit jaar geeft 38%van de evaluatoren aan dat zevoor alternatieven kozen,vorig jaar was dat nog 51%.

ACTUA

Hoe weet je of je opslag kan vragen?Een hamvraag voor veel werknemers: hoe kan jeweten of er in jouw bedrijf loonopslag mogelijk is?En kan je dat zomaar vragen aan een leidinggeven-de? “Veel hangt af van de communicatie van dewerkgever”, zegt Brecht Decroos van Hudson.“Sommige bedrijven zijn heel transparant, maar ikdenk dat dat een minderheid is. Ik vrees dat veelmedewerkers pas op het moment van de salarisstij-ging zelf horen wat het wordt. En wat meer is: veelleidinggevenden zijn er evenmin van op de hoogte. Jekan als werknemer wel op de man af de vraag stel-len aan jouw leidinggevende, maar ze moeten vaakzelf het antwoord schuldig blijven. Het probleem isdat veel werknemers dat dan interpreteren als ‘hij ofzij wil er me niets over zeggen’, maar zeker op ditmoment zit het budget voor salarisstijgingen bij veelbedrijven nog in onderhandelingsfase. Ik verwachtniet dat veel bedrijven de lonen helemaal gaanbevriezen, zoals de voorbije jaren. Maar de indexatiespeelt ook een rol en vaak moet je tot het laatstemoment wachten om de finale indexatiestijging tekennen en wat er bovenop die indexatie beschikbaaris voor loonstijgingen.”

Wanneer vraag je best opslag?Vragen of er opslag in zit, kan je op de man af vra-gen, maar je bent maar beter voorzichtig met hetmoment waarop je dat doet, aldus Decroos. “Hetis delicaat om dat bij het begin van het evaluatie-

gesprek te doen, omdat het de sfeer en het accentvan het gesprek verschuift naar een financieel ver-haal, en dat is niet altijd constructief. Je kan heteventueel opwerpen op het einde van een evalu-atiegesprek, maar idealiter doe je dat los van zo’ngesprek. Je spreekt doorheen het jaar wel eens meteen leidinggevende, en dan kan je zelf kiezen wan-neer je dat aanbrengt. Je moet er niet over pratenin januari als alles al vastligt, dan is het te laat.”

Hoe pak je het best aan?Christel Van Wouwe, reward specialist van hetkenniscentrum van SD Worx: “De communicatieover een salarisopslag ligt meestal in handen vande directie van een bedrijf. Een eventuele loonsver-hoging komt vaak ter sprake op het eind van eenjaarlijks evaluatiegesprek. Dat is ook logisch. Alsje alle doelstellingen bereikt hebt en het bedrijfheeft het goed gedaan, dan ligt het voor de handdat je die krijgt. Maar sowieso kan je als werkne-mer de vraag over een mogelijke salarisstijgingstellen. Het is voor veel werknemers een taboe,maar het is jouw job en jouw leven. Een ‘nee’ hebje, een ‘ja’ kan je krijgen.” Brecht Decroos: “Er isniets mis mee om je als medewerker te informeren,je eigen overtuigingen weer te geven en mee tegeven wat je verwacht. Zelfs als de leidinggevendeniet meteen kan antwoorden, dan kan hij dat nogaltijd meenemen in het overleg.” tekst Dominique Soenens | illustratie Lode Devroe D

3X OVER ‘BOTER BIJ DE VIS’

q

35%VAN DE ONDERVRAAGDE EVALUATOREN MAG EEN LOONOPSLAG BELOVEN

AAN WERKNEMERS.

VERDIEN JIJ GENOEG? CHECK HET OP

vacature.com/salariskompas

Bron: Enquête Vacature, onlangs u

itgevoerd

bij 2

.49

9 w

erknemers

VMG-20101211-16-ACTUA_Opmaak 1 9/12/10 21:24 Page 18

Page 21: Vacature 11 december 2010

MARKTVERS DEZE WEEK OPVACATURE.COM

17VACATURE 11 DECEMBER 2010

Via een online bevraging werd bij duizendBelgen gepeild naar hun mening over de arbeids-markt, de organisatie waar ze werken en huneigen kansen. Het werknemersvertrouwen geefteen beter zicht op de verloop- en retentieproble-matiek, de tevredenheid en betrokkenheid bij eenorganisatie en de persoonlijke ambities en capa-citeiten van medewerkers.

Ondanks de gunstige economische berichten ligthet algemene vertrouwen van de Belgische werkne-mers amper op 6 op 10 in het derde kwartaal. Bijde werkzoekenden daalt deze score tot 4,8 op 10.

Mannen vertrouwen het zaakje iets meer danvrouwen (6,1/10 tegen 5,8/10). In Vlaanderenligt het werknemersvertrouwen wat hoger: op6,3/10, terwijl het in Brussel en Wallonië op5,6/10 ligt. Wel gelooft een flinke meerderheidonder de hoger opgeleiden en de kaderleden (6,9op 10) in hun kansen op de arbeidsmarkt.

Ook voltijdse werknemers hebben een groter vertrouwen dan deeltijdse (6,1 op 10 tegenover5,3 op 10). Dat uit zich vooral in een groter per-

soonlijk vertrouwen en in meer vertrouwen in dearbeidsmarkt.

De bedrijven en de organisaties kunnen ook nietop het ongebreidelde vertrouwen van hun mede-werkers rekenen: slechts 52% van de werkne-mers vindt zijn management geloofwaardig eneerlijk. De helft is van oordeel dat het manage-ment voldoende kansen biedt aan de medewer-kers. En amper 45% zegt dat binnen zijn onder-neming iedereen gelijk en met respect wordtbehandeld. De groep die weinig vertrouwentoont in zijn organisatie, gelooft ook minder inde eigen kansen op de arbeidsmarkt. Maar er isook een andere groep: zo gelooft drie op vierkaderleden (76%) in zijn kansen op de arbeids-markt.

Deze bevraging vindt drie keer per jaar plaats. Inmaart, september en december zullen Vacatureen SD Worx telkens de stand van het werkne-mersvertrouwen bekend maken. Deze steekproefwas representatief voor de Belgische beroepsac-tieve bevolking en bevatte zowel werkenden alswerkzoekenden. tekst Erik Verreet D

2 Amper de helft van de Belgen heeft veel vertrouwen in desituatie op de arbeidsmarkt en in zijn bedrijf. Dat blijkt uiteen gezamenlijk onderzoek van SD Worx en Vacature.

0

5

105,98

Werknemersvertrouwen blijft wankel

MET EEN SCORE VAN NAUWELIJKS 6 OP 10 BLIJKT HET WERKNEMERSVERTROUWEN BEGIN DECEMBER NOG ERG WANKEL TE ZIJN.

Hoeveel verdient een luchtverkeersleider?vacature.com/luchtverkeersleider

SALARIS

Kan je werkgever je ontslaan als hij denkt dat je solliciteert?vacature.com/ontslaan

ADVIES

De portemonnee van Annelies Ruttenvacature.com/rutten

BV

db

ij

VMG-20101211-16-ACTUA_Opmaak 1 9/12/10 21:25 Page 19

Page 22: Vacature 11 december 2010

De Belgische arbeidsmarkt zette dit jaar een sterke prestatieneer, aldus het jongste bericht van de Nationale Bank. In plaatsvan +1,8% groei haalt de Belgische economie dit jaar +2,1%. Ergingen 56.000 meer Belgen aan het werk dan in 2009. Die nieu-we dynamiek vond u het voorbije jaar ook terug in het toene-mend aantal advertenties in dit blad. Hieronder vindt u de kam-pioenen van dit herstel. We namen het advertentievolume dat de

ondernemingen realiseerden om hoger geschoolden aan te trek-ken. Op basis van dit volume publiceren we hieronder twee top-30 rangschikkingen van de bedrijven die dit jaar het meest actiefwaren op de rekruteringsmarkt: een Vlaamse top-30 en eenBelgische top-30. We hielden er rekening mee dat die bedrijvenin diverse media rekruteerden (en dit voor de periode januari-oktober 2010).

2 Wie waren de belangrijke rekruteerders in 2010? En hoe halen ze talent binnen? Vacature laat 10 pas aangeworven werk-nemers aan het woord: over de selectieprocedures van hun nieuwe werkgever, over salaris en over opleidingsmogelijkhe-den in de nabije toekomst.

1. NMBS-GROEP

2. K.U.LEUVEN

3. GEMEENTELIJK HAVENBEDRIJF ANTWERPEN

4. STAD ANTWERPEN

5. KBC

6. BNP PARIBAS FORTIS

7. STAD GENT

8. ELECTRABEL/GDF SUEZ

9. EANDIS

10. PROVINCIE ANTWERPEN

11. ACCENTURE

12. ING BELGIE

13. DAIKIN EUROPE

14. CAPGEMINI BELGIUM

15. PROVINCIE LIMBURG

16. UNIVERSITEIT ANTWERPEN

17. UNIVERSITEIT GENT

18. DELOITTE

19. JAN DE NUL GROUP

20. UZ GENT

21. NATIONALE BANK VAN BELGIË

22. LIDL BELGIUM

23. DEME

24. PARTENA ZIEKENFONDS EN PARTNERS

25. MIVB

26. TELENET

27. ELIA

28. TRACTEBEL ENGINEERING/GDF SUEZ

29. CSC

30. VAB

1. NMBS-GROEP

2. BNP PARIBAS FORTIS

3. K.U.LEUVEN

4. ELECTRABEL/GDF SUEZ

5. DEME

6. ING BELGIE

7. ACCENTURE

8. GEMEENTELIJK HAVENBEDRIJF ANTWERPEN

9. STAD ANTWERPEN

10. SCK-CEN

11. TRACTEBEL ENGINEERING/GDF SUEZ

12. KBC

13. GDF SUEZ

14. STAD GENT

15. ELIA

16. EANDIS

17. NATIONALE BANK VAN BELGIË

18. PROVINCIE ANTWERPEN

19. DAIKIN EUROPE

20. SMALS

21. CAPGEMINI BELGIUM

22. TRIFINANCE

23. PROVINCIE LIMBURG

24. UNIVERSITEIT ANTWERPEN

25. ALPHA CREDIT

26. FEDERALE POLITIE

27. UNIVERSITEIT GENT

28. LIDL BELGIUM

29. OPTIMA FINANCIAL PLANNERS

30. JAN DE NUL GROUP

in Vlaanderen (top 30) in België (top 30)

Wie zijn de Ster

Wie zijn de grootste jobadverteerders...

VMG-20101211-20-STERREN_Opmaak 1 9/12/10 21:29 Page 20

Page 23: Vacature 11 december 2010

MWie zijn de Ster ren van 2010?

21VACATURE 11 DECEMBER 2010

Naam Sven Anteunis I Leeftijd 27 I FunctieIndustrieel ingenieur bij NMBS-groep I Indienst sinds 16 juni 2010

“Hier kijkt men niet op een cent om te investeren in mensen”

NMBS-GROEP

10 werknemers lichten hun nieuwe werkgever door

MDE VLAAMSE NR. 1 :

“Van opleiding ben ik industrieel ingenieur elektromechanica. Ikwerkte bij een klein bedrijf als assistent R&D, maar was actief opzoek naar ander werk. Mijn werkgever had het moeilijk om zich tehandhaven tussen andere concurrenten. Ik wilde financieel watgeruster zijn. Mijn droom was om voor een groot bedrijf te werkenwaar ik mijn carrière zou kunnen uitbouwen. Een bedrijf waar menniet op een cent kijkt om te investeren in mensen. Een vriend vanme werkte bij de NMBS-groep, zo kwam ik op het idee om op hunjobsite te gaan kijken. Ik schreef me in voor een aantal ingenieurs-functies. Heel snel kreeg ik bericht dat ik psychotechnische proevenmocht afleggen. Daarna volgde een gesprek met een psycholoog eneen test. In een derde ronde praatte ik met de afdelingschef en eentoekomstige collega. Er werd ook gepolst of mijn Frans goedgenoeg was, want dat is belangrijk voor een functie in het districtBrussel. Drie weken na de eerste reactie kreeg ik een mail met debevestiging dat ik kon beginnen.”

“Ik woon in Hasselt, dus deze job is verder van huis dan de vori-ge. Na een busrit van twintig minuten zit ik nog iets meer dan eenuur op de trein. In het begin heb ik van die pendeltijd geprofiteerdom veel te studeren. Dat was nodig om programma’s als SAP ende ingewikkelde structuren van het bedrijf onder de knie te krijgen.Qua sfeer en loon zit ik hier in ieder geval beter. In een klein bedrijfmoet je vaak je plan trekken, terwijl je hier de ondersteuning krijgtvan een grote organisatie. Dit was echt wat ik zocht.” (AL)FO

TO IS

ABEL

POU

SSET

VMG-20101211-20-STERREN_Opmaak 1 9/12/10 21:30 Page 21

Page 24: Vacature 11 december 2010

“Ik studeerde communicatie aan de hogeschool en heb eenmaster journalistiek. Ik was met een aantal selecties bezig,maar had mijn zinnen wel gezet op het GemeentelijkHavenbedrijf Antwerpen. De functie sprak me erg aan,maar ook de goede naam van het bedrijf als internationalespeler met een stabiele historiek.” “De selectie gebeurde ontzettend grondig. De eerste rondebestond uit schriftelijke testen en een mondelinge proef,waarbij alle kandidaten een case moesten voorbereiden endaarna een groepsgesprek deden. Dat is niet eenvoudig: jemoet op scherp staan om tijdens zo’n gesprek ad rem tekunnen reageren. De tweede ronde was een uitgebreidassessment bij een extern bureau en het laatste onderdeeleen gesprek voor een selectiecommissie. Om dan als besteuit de selecties te komen, is natuurlijk leuk.”“Wat me het meest opvalt nu ik al even meedraai, is hetvertrouwen dat ik kreeg van het bedrijf. Ik ben momenteelbezig met de verdere uitbouw van het interne communica-tiebeleid. Bovendien werk ik mee aan een aantal interessan-te projecten. Kortom: ik word au sérieux genomen, terwijlik eigenlijk nog vrij nieuw ben in het bedrijf. En dat vind ikextra motiverend.” (AL)

STERREN VAN 2010

“Ik word au sérieuxgenomen”

Naam Sofie Meyer I Leeftijd 29 I Functie hr-consulentinterne communicatie I In dienst sinds 3 mei 2010

“Ik was niet actief op zoek naar ander werk. Ik voelde me goed als corporate planner bijDaikin, waar ik negen jaar werkte. In juni 2009 ging ik met mijn echtgenoot in Lubbeekwonen. Vanaf dat moment begreep ik wat de term ‘verkeersellende’ betekent. Van Leuvennaar Anderlecht rijden is één grote file. Hoe graag ik mijn job ook deed, dit wilde ik nietvoor de rest van mijn leven ondergaan.”“Ik zocht dus iets dichter bij huis, bij voorkeur in een groot bedrijf. Na mijn jaren bij Daikinwist ik dat ik niet zou kunnen aarden in een kmo. Toen ik de jobaanbieding op de site vanK.U.Leuven zag, vielen alle puzzelstukjes in elkaar. Een bedrijf van 9.000 werknemers, optien kilometer van mij thuis, een crisisbestendige sector en een functie die me op het lijfgeschreven was. Ik stuurde mijn cv en motivatiebrief online op, twee weken later werd ikopgebeld. Na een dag uiteenlopende testen, mocht ik voor de tweede ronde op gesprek. Ikwist bijna onmiddellijk na dat gesprek dat ik kon beginnen, maar ik kreeg het weekendom er zelf nog eens goed over na te denken. Het gevoel van wederzijds vertrouwen dat iktijdens het gesprek kreeg, gaf de doorslag. Op de werkvloer was ik verrast door de com-plexiteit van de verschillende geldstromen binnen de K.U.Leuven. Voor mij is het ooknieuw om kennis te maken met de maatschappelijke relevantie van de universitairewereld. Ik ben terechtgekomen bij collega’s die respect voor elkaars werk hoog in het vaan-del dragen. Sinds ik hier werk, heb ik het gevoel nieuwe vleugels gekregen te hebben.” (AL)

“Verrast door de complexiteit van de verschillende geld -stromen binnen de K.U.Leuven”

Naam Kim Bovie I Leeftijd 35 I Functie stafmedewerker begroting en beleidsrapportering K.U.Leuven I In dienst sinds 18 oktober 2010

K.U.LEUVENMDE VLAAMSE NR. 2 :

HAVENBEDRIJF ANTWERPENGEMEENTELIJKMDE VLAAMSE NR. 3 :

FOTO

SOF

IE V

AN H

OOF

FOTO

GRI

ET D

EKON

INCK

VMG-20101211-20-STERREN_Opmaak 1 9/12/10 21:34 Page 22

Page 25: Vacature 11 december 2010

VACATURE 11 DECEMBER 2010 23

“Eerlijk gezegd dacht ik dat ik amper kans maakte toen ikvoor deze job solliciteerde. Ik ben geen psycholoog vanopleiding, maar heb een master vertaler-tolk en een mas-ter na master internationale betrekkingen en diplomatie.Na mijn studies ben ik wel doelbewust in de hr-wereldgestapt. Ik was al enkele jaren hr-consultant bij consul-tancybedrijven, waaronder Hays en Career Builders. Toenik de vacature bij Stad Antwerpen zag staan, sprak defunctie me onmiddellijk aan: focus op selecties, nog meermet mensen werken. Ik woon zelf in Antwerpen en benfier op mijn stad. Stad Antwerpen heeft een heel jong endynamisch imago. Bovendien is het een groot bedrijf met

een duidelijke visie en expliciete waarden, de zogenaamdeA-waarden.” “De sollicitatieprocedure bij Stad Antwerpen heeft meverrast. Op twee weken tijd was de zaak beslecht. Netzoals de meeste mensen ga je ervan uit dat solliciteren bijde overheid gelijkstaat aan een lange reeks van schriftelij-ke examens. Maar het tegendeel was waar. Samen meteen dertigtal medekandidaten legde ik vooral erg prakti-sche en concrete proeven af. Het waren testen op maatvan de functie. Op maandag deed ik mijn eerste test, don-derdag kreeg ik telefoon dat ik naar de tweede ronde kon,de woensdag daarop volgde de tweede test en donderdag

al wist ik dat ik de job had. In de privé gaat het vaak eenpak trager!”“Qua salaris ga ik er bruto op vooruit in deze job, maar inmijn vorige job had ik wel een firmawagen, dagvergoedin-gen en een uitgebreid verzekeringspakket. In totaal ga iker dus op achteruit, maar voor mij is het loon niet hetbelangrijkste. Eén grote troef voor mij persoonlijk is hetwoonwerkverkeer: vroeger was ik vaak op de baan en reedik minstens een uur heen en een uur terug. Nu woon ikop tien minuten stappen van mijn werk. Het is hier hardwerken, maar het vooruitzicht tien minuten later thuis tezijn, maakt dat ik met plezier een uurtje langer blijf.” (AL)

“Vroeger 1 uur onderweg naar werk, nu 10 minuten te voet”

“Ik werkte bijna vijf jaar bij een gerechtsdeurwaarder, maar ik was toe aan een nieuwe uit-daging. Ik solliciteerde voor verschillende functies bij een heel aantal bedrijven, onder ande-re bij de overheid. Ik was vooral op zoek naar een grote werkgever. Voor de functie van KBCging ik voluit. Ik wilde mijn opleiding burgerlijk recht en strafrecht aanvullen met banken-en handelsrecht en wist ik dat ik hier echt iets zou bijleren.KBC contacteerde me zelf: ze hadden mijn cv nog van een vorige vacature. Daarna ging hetbliksemsnel. Ik ging op gesprek en mocht vervolgens naar een assessment. Enkele dagenlater had ik mijn contract. Op amper veertien dagen was mijn aanwerving een feit. Het heeftme aangenaam verrast dat KBC bereid was rekening te houden met mijn situatie: ik werk-te nog en had nog een vakantie gepland. Ik kreeg ook heel eerlijke en open feedback over hetassessment. In tegenstelling tot wat je van zo’n groot bedrijf verwacht, heb ik me nog geenmoment een nummer gevoeld. Eigenlijk is de sfeer zoals bij een kmo: gemoedelijk. Ze leg-gen hun werknemers ook in de watten. Ik pendel van Gent naar Brussel, maar word aanhet Noordstation opgepikt door een pendelbus van KBC. Er is een uitstekend bedrijfsrestoen het aanbod aan opleidingen is enorm, zowel tijdens als buiten de werkuren. Ik heb nubijvoorbeeld Italiaans gevolgd en begin aan een cursus internationale handel. En het sala-ris? Ik ben erop vooruit gegaan, dat was zonder twijfel ook een pluspunt.” (AL)

“Aanbod opleidingen is enorm”

Naam Sofie Gheysen I Leeftijd 30 I Functie beleidsmedewerkster dienst bankga-ranties (buitenlandse handel) bij KBC I In dienst sinds 1 september 2010

Naam Jaswant Cornelissens I Leeftijd 28 I Functie consulent psy-chologie bij Stad Antwerpen I In dienst sinds 16 november 2010

STAD ANTWERPENMDE VLAAMSE NR. 4 :

KBCMDE VLAAMSE NR. 5 :

FOTO

ISAB

EL P

OUSS

ET

FOTO

SOF

IE V

AN H

OOF

VMG-20101211-20-STERREN_Opmaak 1 9/12/10 21:31 Page 23

Page 26: Vacature 11 december 2010

STERREN VAN 2010

“Subcontract manager: het is een functietitel die voorbuitenstaanders niet altijd even duidelijk is, maar hethoudt in dat ik de contracten opstel voor de groteonderaannemers die bij onze projecten betrokkenzijn. Waarom bij dit bedrijf? Het sollicitatiegesprekoverhaalde me. De hr-verantwoordelijke sprak meover de structuur van het bedrijf: je kan alle richtin-gen uit, je kan verschillende functies uitvoeren.Telkens een project beëindigd is, kan je met eennieuwe lei beginnen en beslissen welke richting je uitgaat. Je kan naar het buitenland gaan of in Belgiëblijven. Of je kan je jaar na jaar specialiseren in éénrichting. Dat is ook een reden om het bedrijf bij men-sen aan te raden. Veel mensen zijn hun job na twee,drie jaar beu en moeten op zoek naar een anderewerkgever. Hier moet dat niet. Ik werd een beetjeverrast door mijn job, moet ik toegeven. Ik dacht datik lang gestudeerd had en dat ik veel wist: ik werdeerst industrieel ingenieur, daarna burgerlijk. Maarals je begint, schrik je ervan hoeveel je nog bijleert.De sollicitatie is heel vlot verlopen, al solliciteerde ikin de zomerperiode, waardoor ik langer moest wach-ten, zo’n 4 weken. Maar daarna was er één gesprekmet de hr-verantwoordelijke en de projectdirecteur,die me meteen zeiden dat het in orde was. Een tipvoor sollicitanten: wees jezelf en denk vooraf goed naover wat je wil.” (DS)

“Na elk projectstart ik met eennieuwe lei”

“Er is nu duidelijkheidover mijn verloning”

“Ik was na negen jaar op de technische dienst van eenvastgoedbedrijf aan een nieuwe uitdaging toe. En ik moestniet wachten tot ik 45 of 50 jaar ben om van job te veran-deren, vond ik. Ik solliciteerde bij de stad Gent omdat ikdichter bij huis wou werken. Ik woon in Sint-Amandsberg en de dagelijkse verplaatsing naar Brusselbegon te wegen. Ik heb gesolliciteerd voor een job met eenvaste benoeming. Ook dat was belangrijk. Voor een con-tractuele functie zou ik mijn vorige job niet opgegevenhebben. Spijt van mijn beslissing heb ik allesbehalve. Ikheb het gevoel dat ik thuisgekomen ben. Ik werk dichtbijwaar ik woon en opgegroeid ben, en ik heb hele fijne col-lega’s. Ik zag er eerst een beetje tegenop om me opnieuwte moeten inwerken, maar ik werd enorm goed opgevan-gen door collega’s en door mijn chef. Het grootste verschilmet mijn vorige job is de omvang van de organisatie. Ikkom van een kantoor met vijftig mensen, terwijl de StadGent één grote organisatie is. Maar nog belangrijker: er isduidelijkheid over mijn verloning. In de privé heb ik zelfervaren dat je als vrouw minder verdient dan als man.Dus ja, ik zou de Stad Gent als werkgever zeker aanra-den. En als ik een tip mag geven: laat je niet afschrik-ken door selectieprocedures als je een job echt wil.Iedereen met de nodige competenties en enthousiasmemaakt een goeie kans.” (DS)

Naam Bea De Moerloose I Leeftijd 39 I Functieadjunct van de directie op de dienst preventie vande brandweer bij de stad Gent I In dienst sinds 1oktober 2010

“Waarom ik aan de slag ging bij BNP Paribas Fortis?De bank had een heel interessant aanbod, zowel quaverloning, locatie als jobinhoud. Ik had bij mijn sollici-tatie aangegeven aan welk project ik wou meewerken:applicaties die te maken hebben met de interface voorde gebruikers. Ik heb een speciale band met de bank. Ikwerkte hier al tijdens de vakantie én mijn vader werktehier 35 jaar. Ik ben er quasi mee opgegroeid. Ik ben hetmeest verrast door mijn collega’s: er zijn verschillendenationaliteiten en er werken ook veel vrouwen.Verrassend, want tijdens mijn opleiding waren er bijnageen meisjes in de it. Na het indienen van mijn kandi-datuur wachtte ik zes weken op een antwoord. Daarnawas er een gesprek met mijn directe chef en volgde ereen assessment. Ook de eerste werkdagen en –wekenverliepen vlot. De eerste dag was een officiële onthaal-dag voor nieuwe werknemers, de tweede dag kwam ikop mijn afdeling bij mijn collega’s en kreeg ik een men-tor toegewezen. Na twee maanden volgde een ‘bootcamp’ van twee maanden, een fulltime stage doorheenalle it-afdelingen van de bank. Niet makkelijk, maar weluniek. Waarom ik deze werkgever zou aanraden? Er isbij BNP Paribas Fortis enorm veel te doen: er is voorieder wat wils. En de bank draagt zorg voor zijn werk-nemers. Wie toont dat hij gedreven en enthousiast is,maakt hier een goeie kans.” (DS)

“Na 2 maanden stage doorheen alle it-afdelingen”

Naam Frédérique Vanneste I Leeftijd 27I Functie functioneel analist bij BNP Paribas Fortis,afdeling Daily Banking Applications I In dienst sinds2 augustus 2010

Naam Katleen Renier I Leeftijd 28 I Functiesubcontract manager bij Fabricom, zusteron-derneming van Electrabel/GDF Suez I In dienstsinds oktober 2009

BNP PARIBAS FORTISMDE VLAAMSE NR. 6 : STAD GENTMDE VLAAMSE NR. 7 :

ELECTRABEL/GDF SUEZMDE VLAAMSE NR. 8 :

FOTO

ISAB

EL P

OUSS

ET

FOTO

ISAB

EL P

OUSS

ET

FOTO

SOF

IE V

AN H

OOF

VMG-20101211-20-STERREN_Opmaak 1 9/12/10 21:31 Page 24

Page 27: Vacature 11 december 2010

25VACATURE 11 DECEMBER 2010

“Ik ben van opleiding industrieel ingenieur. Ik heb inhet verleden louter technische functies uitgevoerd, ter-wijl mijn laatste job een leidinggevende functie was. Ikzocht nu een combinatie van de twee. Dat heb ik bijEandis gevonden. Ik zocht ook naar een stabiel bedrijf,en ik wou het liefst in Mechelen werken: ik woon inde buurt. Ik keek ervan op hoeveel Eandis investeertin mensen. Zeker nu het crisis is, zijn er maar weinigbedrijven die serieus investeren in de ontwikkeling ende opleiding van hun personeel. Hier zijn heel veelmogelijkheden voor mensen die willen doorgroeien ofveranderen van functie. Hetzelfde geldt voor de balans

werk-privé: je kiest grotendeels zelf hoe ver je daar ingaat. Het grote verschil met mijn vorige werkgever? Ikheb altijd in een sector gewerkt waar omzet en winst-cijfers het belangrijkste waren, hier ligt de focus opveiligheid en kwaliteit. Een leidinggevende moet metveel parameters rekening houden, maar de nadruk ligtniet op winst. De sollicitatieprocedure verliep vlot. Ikhad eerst twee gesprekken: één met mensen van dehr-afdeling en één met de verantwoordelijke inMechelen. Daarna was er een screening die één dagduurde en de week erna had ik een gesprek over devoorwaarden.” (DS)

“Nadruk ligt hier niet op winst”

“Werkzekerheid. Dat was voor mij een argument om bij deprovincie te werken. Ik werk hier als contractueel vooronbeperkte duur. Ik werkte zeven jaar lang als architectuur-cartoonist, maar dat doe ik nu in bijberoep. Deze job sprakme ook aan omdat het met de menselijke aspecten vanarchitectuur te maken heeft, daar draait het ook om in mijncartoons. Ik hou ook van Antwerpen: ik ben hier opgegroeiden heb hier gestudeerd. En ik bepaal mee het beleid voortoegankelijkheid van openbare gebouwen. Mijn collega’szijn vooral met menselijke dingen bezig: armoedebestrij-ding, oudermishandeling, drugbegeleiding. Het werk heeftook niets te maken met winstcijfers die je moet halen en destress die daarmee gepaard gaat. Je kan je echt op de inhoudconcentreren. Da’s op zich al reden genoeg om de provincieals werkgever aan te raden, vind ik. Net als de glijdendewerkuren: ik moet op kantoor zijn van 11 tot 15 uur, maarvoor de rest kan ik mijn uren kiezen. Ook de aanwervings-procedure verliep heel vlot. Er zat amper anderhalve maandtussen het eerste gesprek en de aanwerving. Dat is heel kort,al kwam dat ook omdat ik bereid was om zo snel mogelijkte beginnen en omdat ik zelfstandige was. ” (DS)

“Het menselijke aspectspreekt me aan”

Naam Mike Hermans I Leeftijd 39I Functie medewerker Centrum voorToegankelijkheid, dienst Welzijn provincieAntwerpen I In dienst sinds 12 juli 2010

Naam Veerle De Graeve I Leeftijd 30 I Functie teamleider Aansluitingen en UitrolSlimme Meters bij Eandis I In dienst sinds 1 juni 2010

EANDISMDE VLAAMSE NR. 9 :

PROVINCIE ANTWERPENMDE VLAAMSE NR. 10 :

FOTO

SOF

IE V

AN H

OOF

FOTO

GRI

ET D

EKON

INCK

FOTO

SOF

IE V

AN H

OOF

VMG-20101211-20-STERREN_Opmaak 1 9/12/10 21:32 Page 25

Page 28: Vacature 11 december 2010

Martin Heylen won maandag de allereerste aflevering van de Allerslimste Mens ter Wereld en stond in de kijker met een reportage over Godfried Danneels. Hoe verliep zijn maandag?

06.30 uur. Opstaan. Ik douche, neem snel een ontbijten bekijk mijn mails. Ik verstuur het liefst ’s morgensmails, zodat mensen al aan de slag kunnen terwijl ik inde file zit. Ik vertrek een half uurtje later richtingBrussel. Ik rijd vanuit Oost-Eeklo over Antwerpen,omdat de E40 een verschrikking is. Onderweg werk ikal wat: ik zoek wat nostalgische muziek voor bij de laat-ste aflevering van God en Klein Pierke, met Raymondvan het Groenewoud. Ik gooi ook mijn gezichtsspierenlos en en oefen mijn stembanden. Ik moet straks de tek-sten bij de aflevering inlezen. De oefeningen geven hieren daar verbaasde reacties bij mensen in de file.

09.00 uur. Ik kom aan in Vilvoorde. Na twee uur file gaik telkens in een bar een stevige koffie drinken om evente bekomen, een gewoonte die ik in het zuiden vanEuropa opgeraapt heb. Het helpt het fileleed te verterenen ik neem tegelijk even mijn agenda door wat er van-daag allemaal komt. Ik neem de teksten door voor delaatste uitzending en breng wat correcties aan. Ik rijdaarna naar Woestijnvis. Ik ga naar de inleescel, waar ik

mijn regisseur, Guillaume Graux, en de monteur tref. Ik lees de teksten in. Ik lees elk stuk opnieuw tot deintonatie juist zit. Ik wil er mijn gevoel in leggen eninleven duurt wel even.

12.00 uur. Ik ga iets eten. Tussen alles door bereid ik inmijn hoofd de perstekst voor voor de uitzending overGodfried Danneels. Ik maak een tekst die niet te veelprijsgeeft over de uitzending zelf, maar toch genoeg deaandacht prikkelt. Het gebeurt allemaal in overleg methet management van Woestijnvis en de persdienst vande VRT. Ik krijg allerlei telefoontjes. Lisbeth Imbo vanhet Radio 1-programma De Ochtend belt me omdat zeme in de uitzending van woensdagochtend wil, nadat dereportage op tv geweest is. We bespreken het hoe en wat.

15.30 uur. Eindredacteur Michel Vanhove, de regisseur,de monteur, een redactrice en ik bekijken de afgewerkteversie van de uitzending over Raymond van hetGroenewoud. Morgen komt Raymond de uitzendingzelf bekijken. We bekijken de reportage, geven

opmerkingen en de regisseur voert de aanpassingen door.

17.00 uur. Ik geef mijn zegen voor de perstekst. Webekijken met vijf mensen de aflevering met HanneloreKnuts. Die is drie dagen lang door ‘Pro Tools’ gegaan,een middel om de klank te verbeteren en af te mixen.We letten op elk mogelijk klankaccentje dat zou kunnenverkeerd zitten. Iedereen noteert voor zich de tijdcode,samen met de opmerkingen die ze hebben, daarnanemen we de aflevering opnieuw door.

20.30 uur. Ik kom thuis en eet iets met mijn vrouw. We kijken erna naar de Allerslimste Mens ter Wereld.Ik herinner me nog veel van tijdens de opnames, maarik wil zien hoe het gemonteerd is, welke grappen hetoverleefd hebben en hoe ik eruit kwam. Ik win, dus komik er wel goed uit. Ik krijg na de uitzending zo’n 15sms’en van mensen die me feliciteren.

23.45 uur. Slapen. Ik zet de wekker om 6.30 uur. tekst Dominique Soenens | foto Filip Naudts D

Martin Heylentv-programmamaker bij Woestijnvis

MAANDAG VAN

VMG-20101211-26_MAANDAG VAN_Opmaak 1 9/12/10 21:23 Page 26

Page 29: Vacature 11 december 2010

27VACATURE 11 DECEMBER 2010

Het is een poos geleden, 80 frank voor een pakblauwe Gauloises, te draaien uit de automaat bij deingang van de cafetaria. Later schoot ik door naarzelfgerolde sigaretten, Van Nelle zware shag ritselde ritsel in rode Rizlapapiertjes. Na de les kocht ikbij Jean-Pierre geen broodje banaan. Laat staan datik op mijn kamer potjes Tupperware had met thuis-gemaakte soep. Zoveel at ik gewoon niet.Trouwens, de asbak moest nog vol. Ik was eenschriel meisje op Dr. Martens. Na de les duikeldeik met een nog schrieler meisje de cafetaria in. Daarzetten we ons aan de pinten en de poëzie, de pum-mels van de peda, het leed van de wereld en de lite-ratuur. Ik kon danig kwaad kijken en meestalmeende ik het. Ik vond dat de mensen gerust eenbeetje bang mochten zijn. Paf. Nog een Gauloise.

Het is allemaal voorbij. Want vorige week zat ikna mijn werk opnieuw in de cafetaria en de siga-rettenautomaat was weg, tegelijk met de asbakkenop tafel. Bovendien had ik schoenen aan met hogehakken en hing er een handtas aan mijn arm. Enom me helemaal in nostalgie te verliezen, bestel-

de ik appelcake en thee. Dat deed ik vroeger nooit.Laat staan dat ik me ooit stoorde aan hardemuziek. Rokerig en luid, het maakte niet uit. Ikrookte altijd meer en schreeuwde nog harder.Tegenwoordig maak ik al van mijn oren als iknaar Thuis wil kijken en ze maken te veel lawaaiin de keuken. Kortom, ik ben de studentikoziteitver voorbij. In de plaats heb ik nu een carrière enis mijn toekomst half weg. Ik wil gerust gelovendat het beste nog moet komen, maar het meesteheb ik precies al wel gehad. Het is de schuld vande ervaring. Vroeger kon ik me kwaad maken overalles. Nu weet ik dat het geen zin heeft. Ik dronkvan mijn thee, slikte een stuk cake door en dacht:‘Het komt nooit meer terug.’

Tot er aan de tafel naast mij een trio neerstreek datme deed beseffen dat sommige dingen niet veran-deren. Zo onverbiddelijk is de nostalgie niet. Dedrie studenten waren precies hetzelfde als die vanvijftien jaar geleden. Ze deden rechten of economie,één meisje en twee nette jongens. Zij droeg eenbeige broek, donkerbruine rijlaarzen, een lichtpaars

lamswollen truitje met v-hals met een witte che-misier eronder. De jongens droegen jeans, chocola-dekleurige truien met ronde hals en een ruitjes-hemd eronder. De boys waren gecoiffuurd met deoren vrij, terwijl haar haar sluik en recht gekniptover haar schouders hing. Ik weet wel dat je ze nietop zicht mag beoordelen, maar geef toe, u kent zeook. U weet welke carrière en welke salarissen zein gedachten hebben.

Het ging ineens een heel stuk beter met de nos-talgia. Vooral toen de ene jongen aan het meisjevroeg wat haar handicap was. Waarop zij zuch-tend antwoordde dat ze de laatste tijd geen tijdhad om veel te spelen. Bon chic bon genre,geheel volgens de regels van het geslaagde vol-wassen leven, jongens en meisjes die zich voegennaar de normen van papa en mama en het veili-ge perspectief. Waarna mijn nostalgie vanzelfplaats ruimde in de cafetaria. Ik nam nog eenslok thee, prikte het laatste stuk cake naar bin-nen en besloot vol berusting: ‘Ik ben tenminstenog jong en kwaad gewéést.’ D

“Ik heb nu eencarrière enmijn toekomstis half weg.”

An OlaertsD

COLUMN

VMG-20101211-27-COLUMN_Opmaak 1 9/12/10 21:26 Page 27

Page 30: Vacature 11 december 2010

28 VACATURE11 DECEMBER 2010

4 500 gemotiveerde mannen en vrouwen: zoveel personen stelt Stad Gent tewerk om haar beleid te vertalen naareen optimale dienstverlening.

www.gent.be/solliciteren

zoveeltalent

coördinator-expert - financiën m/v niveau A

In statutair dienstverband bij diverse diensten - Afdeling Financiën

Uw functie: als coördinator-expert (m/v) leidt u een Afdeling Financiën en fungeert u als expert inzake financiën. Dit houdt o.m. in dat u een financi-eel beleid en een strategisch plan van aanpak uitwerkt, dit opvolgt en bijstuurt waar nodig. U beheert een geïntegreerd financieel meerjarenplan enbudget. Naast het uitvoeren van generieke taken inzake financiën staat u in voor het ontwerpen, mee realiseren en bewaken van dienstspecifieke en-overschrijdende financiële processen. U rapporteert en genereert managementinformatie inzake financiën. Momenteel is hiervoor een vacature bijde Dienst FM-Ondersteuning van het Departement Facility Management.Voorwaarden: u bent in het bezit van eenmasterdiploma en hebt twee jaar relevante werkervaring. De overige voorwaarden kan u terugvinden op onzewebsite www.gent.be/solliciteren.

adjunct van de directie – milieu m/v niveau A

In statutair dienstverband bij de Milieudienst – Departement Milieu, Groen en Gezondheid

Uw functie: als adjunct van de directie - projectcoördinerend (m/v) wordt u tewerkgesteld binnen het Klimaatteam van de Milieudienst van de StadGent. Dit team staat in voor de vormgeving van het Klimaatverbond. U overtuigt bedrijven en industrie om mee te stappen in een transitie richtingklimaatneutraliteit. U begeleidt optimalisaties ter reductie van de CO

2-uitstoot, zowel op niveau van bedrijfsprocessen als op niveau van bedrijven-

terreinmanagement.Voorwaarden: u bent in het bezit van een masterdiploma. De overige voorwaarden kan u terugvinden op onze website www.gent.be/solliciteren.

controleur – bouw m/v niveau B

In statutair dienstverband bij diverse diensten

Uw functie: als controleur – ondersteunend - bouw (m/v) kan u zowel centraal als decentraal ingeschakeld worden en dit voor één of meer van dekerntaken van de dienst waar u terecht komt. Het betreft niet alleen nieuwbouw, renovatie, restauratie of verbouwingswerken, maar ook het onder-houden en het in stand houden van het huidige stadspatrimonium. Dit behelst zowel het preventief onderhoud als het toepassen van innoverendetechnieken. Als controleur (m/v) staat u in voor de organisatie en de opvolging van de werken op technisch, administratief en financieel vlak.Voorwaarden: u bent in het bezit van een bachelordiploma architectuur of industriële wetenschappen en technologie (bouw, houttechnologie ofvastgoed), of u bent in het bezit van een bachelordiploma aangevuld met 2 jaar professionele ervaring in de bouwsector. U bent in het bezit van eenrijbewijs B (handgeschakeld). De overige voorwaarden kan u terugvinden op onze website www.gent.be/solliciteren.

controleur – belastingen m/v niveau B

In contractueel dienstverband voor bepaalde duur bij de Dienst Belastingen – Departement Stafdiensten

Uw functie: als controleur – uitvoerend - belastingen (m/v) wordt u tewerkgesteld binnen de Dienst Belastingen van de Stad Gent. Naar aanleiding vaneen wijziging in het belastingsreglement staat u mee in voor het opbouwen van een databestand met informatie over de (vloer)oppervlaktes van be-drijfsexploitaties gelegen op het grondgebied van Gent. U verzamelt alle nodige oppervlaktegegevens en u voert hierop controles uit op het terrein.Voorwaarden: u bent in het bezit van een bachelordiploma en een rijbewijs B (handgeschakeld). De overige voorwaarden kan u terugvinden op onzewebsite www.gent.be/solliciteren.

restaurateur m/v niveau B

In statutair dienstverband bij diverse diensten

Uw functie: als restaurateur (m/v) onderzoekt, conserveert en restaureert u (kunst)objecten uit één van de volgende specialisaties: oude en moderneklassieke kunst, hout en meubilair, papier of hedendaagse kunst. Daarnaast staat u mee in voor de organisatie en coördinatie van de behandeling van(kunst)objecten in functie van collectiepresentaties en tentoonstellingen.Voorwaarden: u bent in het bezit van een bachelordiploma in de conservatie en restauratie. U beschikt over relevante beroepservaring in het on-derzoeken, conserveren en restaureren van minimum drie (kunst)objecten in de specialisatie waarvoor u solliciteert. De overige voorwaarden kan uterugvinden op onze website www.gent.be/solliciteren.

Ons aanbod: wij bieden uitdaging en variatie, demogelijkheid tot permanente vorming, initiatiefname endiverse interne en externe contacten. Voor de graadvan coördinator-expert (m/v) bieden we een brutoaan-vangswedde van 3 321,91 euro per maand. Voor adjunctvan de directie (m/v) is dit 2 759,84 euro per maand.Voor controleur (m/v) en restaurateur (m/v) biedenwe een brutoaanvangswedde van 2 207,87 euro permaand. Deze weddes zijn vermeerderbaar met relevan-te anciënniteit en wordt verhoogd met reglementairevergoedingen en bijkomende extralegale voordelen (hos-pitalisatieverzekering, maaltijdcheques, enz.).

Dienst Rekrutering en SelectieAdministratief Centrum PortusKeizer Karelstraat 1, 9000 Gent09 266 75 [email protected]

Bij Stad Gent worden kandidaten geselecteerd op basis van huncompetenties en wordt geen onderscheid gemaakt op basis vanhun leeftijd, geslacht, etnische afkomst, geloof, handicap of na-tionaliteit.

Interesse? Solliciteer online voor deze vacatures viaonze website www.gent.be/solliciteren. U vindt er ookmeer informatie terug over de functies, voorwaardenen selectieprocedures. De uiterste inschrijvingsdata voordeze procedures zijn de volgende:- coördinator-expert – financiën (m/v): 11 januari 2011- adjunct van de directie – milieu (m/v), controleur –belastingen (m/v), restaurateur (m/v): 14 december 2010

- controleur – bouw (m/v): 21 december 2010

028_GPV1QU_20101211_VMGBI_00.pdf; 12 09, 2010 21:36:00

Page 31: Vacature 11 december 2010

29VACATURE11 DECEMBER 2010

Deze selectieprocedure verzekert gelijke kansen en diversiteit.

Uw functie: vanuit uw vakexpertise en brede ervaring draagt u bij tot de vernieuwing van onze organisatie, haar processen en werkmethode. U werkt ook mee aan de optimalise-ring van de processen die de relatie van het IWT met het werkveld van innovatieactoren bepalen.Uw profiel: u hebt minstens een masterdiploma (ingenieur, licentiaat of equivalent), een aanvullende achtergrond van relevante studies (type MBA) en/of vier jaar ervaring metactiviteiten in verband met organisatieontwikkeling, procesbeheersing en/of portfoliomanagement.

Interesse? Surf dan even naar www.iwt.be/overiwt/vacatures voor de uitgebreide functieomschrijving, de kwalificatievereisten, de selectieprocedure en de arbeidsvoorwaarden.We organiseren ook een ‘meet and greet’ met een adviseur op zaterdag 8 januari 2011 van 10 u. tot 12 u. U kunt ook terecht bij Michel Vandermeulen, personeelsdirecteur,tel. 02 432 42 64, e-mail [email protected]. Op de website vindt u ook het kandidaatstellingsformulier dat we ten laatste op 23 januari 2011 terug verwachten.

adviseur - Organisatie, proces en methode

Innovatie stimuleren is onze job

Het IWT concretiseert het innovatiebeleid van de Vlaamse Regering. Het IWT beheert jaarlijks zo’n 280 miljoen euro met een personeelsbestand van 130medewerkers. Momenteel zijn we dringend op zoek naar (m/v):

Uw functie: vanuit uw vakexpertise evalueert u projecten van bedrijven en hun mogelijkheden om innovaties te realiseren. Daarnaast draagt u vanuit uw kennis en ervaring bij totde diverse taken van het IWT.Uw profiel: u hebt minstens een masterdiploma (ingenieur, licentiaat of equivalent) en vier jaar innovatiegerichte ervaring. De gevraagde kwalificaties worden per functie gepreci-seerd op onze website.

adviseur - Life Sciences (fysiologie – (dier)geneeskundig onderzoek)

adviseur - Softwaretechnologie (pluspunt: digitale media en/of telecomapplicaties)

adviseur - Materialen en productieprocessen (pluspunt: ontwikkeling en valorisatie)

www.jobpunt.be

weg van water,werken aan morgen

RIS-SYSTEEMBEHEERDERStatutair - Gent

Functie: als RIS-systeembeheerder binnen de afdeling Bovenschelde zal je instaan voor het operationeel enup-to-date houden van het Vlaamse River Information Services-systeem, FlaRIS genaamd. Dit systeem is eengeheel van databanken en specifieke toepassingen voor de scheepvaart. Daarnaast ben je verantwoordelijk voorhet beheer van de netwerken en de serverinfrastructuur binnen Waterwegen en Zeekanaal NV. Je kunt even-eens ingeschakeld worden in de helpdeskwachtdienst. In deze functie werk je nauw samen met de projectleidervan het River Information Services-centrum (RIS) te Evergem, de ICT-afdeling te Willebroek en de helpdeskme-dewerker te Gent. Het werkterrein van de RIS-systeembeheerder is niet beperkt tot diens standplaats te Gent,maar bevat eveneens het volledige geografische werkterrein van FlaRIS binnen onze afdeling (sluizen, directies,buitenposten, …) met name de regio Oost- en West-Vlaanderen.Profiel: je hebt een bachelordiploma in de richting informatica of een bachelordiploma met aantoonbareervaring van minstens 1 jaar met betrekking tot systeembeheer.

BELEIDSMEDEWERKER RUIMTELIJKEORDENING EN WATERTOETSContractueel - Willebroek

Functie: als beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening en Watertoets binnen de afdeling Zeekanaal onder-zoek je of de projecten en vergunningsaanvragen voldoen aan de doelstellingen van het integraal waterbeleid.Hiervoor werk je nauw samen met de projectingenieurs, de cel beheer en de commerciële afdeling. Je benthet territoriaal aanspreekpunt voor de adviesverlening inzake ruimtelijke ordening en de watertoets. Daarnaastlever je inhoudelijke input bij ruimtelijke juridische geschillen aan onze jurist. Ten slotte waak je over de belangenvan onze organisatie tijdens de opmaak van gemeentelijke, provinciale of gewestelijke ruimtelijke uitvoerings-plannen, binnen de verschillende advies- en werkgroepen van de coördinatiecommissie integraal waterbeleid,binnen het ambtelijk bekkenoverleg, binnen het regionaal sociaal overlegcomité, enz. en vertegenwoordig jeonze standpunten hierover t.o.v derden.Profiel: je hebt een masterdiploma waarbij tijdens je studie ruimtelijke kennis en GIS-toepassingen aan bodkwamen (vb. geografie, architectuur, …) of een masterdiploma met een bijkomende opleiding in de ruimtelijkeordening/GIS.

In het westen en het centrum van Vlaanderen beheert Waterwe-gen en Zeekanaal NV, kortweg W&Z, als organisatie binnen deVlaamse overheid, de waterwegen en heel wat watergebondengronden. Onze organisatie heeft als doelstelling de binnenvaartte stimuleren en te optimaliseren via goed onderhouden vaar-wegen en geautomatiseerde bruggen en sluizen. De zorg voormilieu en veiligheid, evenals ‘de mens’ in het algemeen, dragenwij hierbij hoog in het vaandel. Zo beschermen wij de bevolkingtegen wateroverlast door de aanleg van dijken en gecontroleerdeoverstromingsgebieden en besteden wij aandacht aan ecologi-sche oeverversterkingen in natuurgebieden. Ten slotte bouwenwij de recreatieve functies van onze waterwegen verder uit: vanverharde jaagpaden voor wandelaars en fietsers tot faciliteitenvoor de pleziervaart en allerlei watersporten. Verscheidenheidis troef bij W&Z en dat weerspiegelt zich ook in onze jobmoge-lijkheden.

weg van water

Aanbod: voor de functie van RIS-systeembeheerder: een statutaire benoeming mits een succesvolle proeftijd en een brutostartsalaris van 2 106,82 euro permaand (bij 0 jaar ervaring). Voor de functie van beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening en Watertoets: een vervangingscontract van 1 jaar als adjunct van dedirecteur en een brutostartsalaris van 2 845 euro per maand (bij 0 jaar ervaring). W&Z biedt daarnaast vooral een boeiende job vol afwisseling, waar voldoende ruimteis voor zelfstandig werken bij het uitoefenen van je job. Vorming, opleiding en training zijn vanzelfsprekendheden. Wij bieden verder een stevig pakket verlofdagen,maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering en gratis openbaar vervoer van en naar je werk. Relevante privé-ervaring kan tot maximaal 9 jaar gevaloriseerd worden.Hoe solliciteren? Je sollicitatiebrief met cv en duidelijke vermelding van de functie kan je sturen naar Waterwegen en Zeekanaal NV, t.a.v. Ann Potvin,Oostdijk 110, 2830 Willebroek of via mail naar [email protected]. We verwachten jouw kandidatuur uiterlijk op 02 januari 2011.Meer weten? Voor meer informatie betreffende de functie van Systeembeheerder RIS kan je terecht bij Veerle Goethals, tel. 09 268 02 26.Voor meer informatie betreffende de functie van Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening en Watertoets kan je terecht bij Wendy Coremans, tel. 03 860 63 71.De uitgebreide functiebeschrijvingen kan je terug vinden op www.jobpunt.be onder de knop “vacatures op mijn maat”.

029_GPV1QU_20101211_VMGBI_00.pdf; 12 09, 2010 21:36:25

Page 32: Vacature 11 december 2010

30 VACATURE11 DECEMBER 2010

OCMW Antwerpen zoekt

Maatschappelijk werkers (bachelor, B1-B2-B3)

Als maatschappelijk werker heb je een belangrijke sociale opdracht.Wil je de inwoners van Antwerpen hun sociale grondrechten garanderen,zoals een minimuminkomen, betaalbare en kwaliteitsvolle huisvesting,goede gezondheidszorgen ... ? Dan ben jij misschien de geknipte medewerkervoor een van onze sociale diensten.

Je hebt een bachelordiploma maatschappelijk werk of bachelorgezondheidszorg, optie sociale verpleegkunde. Ook laatstejaarsstudentenmogen deelnemen.

Werken bij OCMW Antwerpen biedt een aantal voordelen• Je hebt een betekenisvolle en boeiende job waarbij teamwerk belangrijk is.• Je hebt ruime loopbaankansen met doorgroeimogelijkheden enbevorderingskansen.

• Je krijgt een motiverend loon.• Je werk en privéleven zijn in balans dankzij glijdende werkuren en jaarlijks35 vakantiedagen.

• Je hebt een uitgebreid pakket sociale voordelen: maaltijdcheques (zes europer gewerkte dag), een gratis hospitalisatieverzekering, een vergoedingvoor verplaatsingen en 80 % terugbetaling van het woon-werkverkeer metopenbaar vervoer.

Meer infoMeer info over de functie, de deelnamevoorwaarden en de selectieprocedurevind je op www.ocmw.antwerpen.be > Werken bij het OCMW > Vacatures >Maatschappelijk werkerJe kan ook onze contactpersoon bellen: Sofie Legon 03 338 25 95Of mailen naar [email protected].

SolliciterenJe kan solliciteren tot en met 14 december 2010. Gebruik daarvoor enkelhet officiële inschrijvingsformulier dat je vindt op de website.Mail het inschrijvingsformulier samen met je cv en motivatiebrief [email protected]. 20

10120_st

Een onafhankelijk studiebureau Synovate realiseerde voor ons een tevredenheidsstudie. Zij ondervroegen een objectief panel van 180 klanten.De conclusie: 94% van onze klanten beveelt Mercuri Urval aan en 92% bevestigt de toegevoegde waarde van onze diensten.

Wilt u graag meer weten om de prestaties van uw teams en uw organisatie te optimaliseren? Bel dan vandaag nog geheel vrijblijvendmet Chris Vanroelen, International Business Manager, op 02 715 09 99 of mail naar [email protected]

Onze toegevoegde waarde, nu in sterke cijfers.

www.mercuriurval.be

Board en executive · Business coaching · Competentie assessment · Talentmanagement · Strategische werving

Wil je van een splinternieuw Centrum voor Thuis- en Ouderenzorg een performantgeheel helpen maken?Ben je gebeten door een resultaatgericht people management, het behalen van deorganisatiedoelstellingen en het organiseren van een kwalitatieve dienstverlening?Schrikken uitdagingen en verantwoordelijkheid je niet af?Heb je een master- of licentiaatsdiploma op universitair niveau én minimum driejaar leidinggevende/management ervaring in een vergelijkbare functie in een groteorganisatie? Dan is deze vacature (M/V) misschien iets voor jou:

DIRECTEURTHUIS- EN OUDERENZORG

Als directeur heb je de algemene leiding over de verantwoordelijken van deverschillende afdelingen (diensten aan huis, bejaardenwoningen, dienstencentrum,dagverzorging, kortverblijf, afdelingen woonzorgcentrum) en stuur je tevens destaf- en administratieve medewerkers aan • Je kan daarbij rekenen op een gedegenondersteuning vanuit P&O, financiën en logistieke diensten • Uiteraard maak jetevens deel uit van het OCMW-managementteam • Rapporteren doe je aan desecretaris.Je kan van ons verwachten: • een interessante verloning (weddenschaalA5a-A5b) en pensioenregeling (statutaire functie) • bijkomende voordelen(maaltijdcheques, hopitalisatieverzekering na 1 jaar dienst, ruime verlof- enfeestdagenregeling,…).Om in aanmerking te komen moet je slagen in een aanwervingsexamen. Er wordteen wervingsreserve aangelegd voor drie jaar.Kandidaturen moeten samen met een kopie van diploma en een curriculum vitaeaangetekend gericht worden aan de Voorzitter van het OCMW, Freddy Massart,Padweg 4 A te 9240 Zele, uiterlijk op 14 januari 2011. De poststempel geldt alsbewijs.Voor meer informatie kan je terecht bij Christiene Tazoumbite: 052 45 67 33of [email protected]

OCMW ZELE

POM-ERSV LimburgPOM-ERSV Limburg is de organisatie die instaat voor overleg, voorbereiding,

ondersteuning en uitvoering van het sociaal-economisch beleid in Limburg.Ter versterking van de dienst Ruimtelijke Economie is POM Limburg op zoek naar een

dynamische en ondernemende medewerker (m/v) voor de volgende functie:

Uw functie: u bent verantwoordelijk voor de correcte uitvoering en rapportering van hetEFRO-project ‘Cleantechplatform.be’ waarin diverse partijen samenwerken rond Cleantechom bedrijfseconomische activiteiten te ontwikkelen, onderzoek te stimuleren, kennis te valo-riseren en projecten te initiëren. POM Limburg zal, samen met projectpartner Provincie Lim-burg en promotor UHasselt, dit project sturen en haar expertise aanwenden om Cleantechbusiness te stimuleren met speciale aandacht voor het bedrijfsleven en infrastructuur. Verderondersteunt u de ontwikkeling en het beheer van bedrijventerreinen op vlak van CO2-neu-traliteit, o.a. inzake revitalisering, duurzaamheid en visievorming.

Uw profiel: u hebt een masterdiploma. Een bijkomende opleiding op gebied van milieu-technologie is een meerwaarde. U hebt inzicht in tendensen en technologieën van cleantechbinnen de bedrijfswereld en in processen van beheer en ontwikkeling van bedrijventerreinen.U beschikt over uitstekende projectmanagement- en communicatievaardigheden. U bent eenondernemende, innovatieve teamplayer en werkt resultaat- en klantgericht.

Wij bieden u: een contract van bepaalde duur (t.e.m. 31/12/2012) en een salaris inweddeschaal A1. De jaren relevante ervaring worden meegenomen in de berekening van deanciënniteit tot max. 8 jaar. Een uitdagende en enthousiaste werkomgeving.

Projectmedewerker Cleantechplatform.be

Meer informatie over het functieprofiel en examenprogramma vindt uop www.pomlimburg.be of www.ersvlimburg.be.

Interesse? Uw gemotiveerde sollicitatiebrief met uitgebreid cv kanu uiterlijk t.e.m. 10 januari 2011 sturen naar Dhr. Ferdi Sporen,diensthoofd Administratie, Financiën en Personeel, Kunstlaan 18,3500 Hasselt of per mail aan [email protected].

030_GPV1QU_20101211_VMGBI_00.pdf; 12 09, 2010 21:36:40

Page 33: Vacature 11 december 2010

31VACATURE11 DECEMBER 2010

Buurtwerk Posthof vzwProject ICT dot.kom

WERFT AAN

BEGELEIDER(M/V)

• Leidinggevende en socialekwaliteiten

• Goede kennis van hardware ensoftware

• Bachelor diploma

Profiel opwww.buurtcentrum-posthof.be/dotkom

Brief + CV tem 02/01/2011 naarBuurtwerk Posthof vzwtav Martine EloyPatriottenstraat 622600 Berchem [email protected]

Centrum voor Geestelijke GezondheidszorgAndante zoekt voor haar jeugdteam te Merksem

• voltijds• diploma bachelor of master menswetenschappen• ervaring in leiding geven en hulpverlening gewenst

Uitgebreid vacaturebericht en takenprofiel opwww.andante.be

Teamcoördinator/hulpverlener(m/v)

De Universiteit Gent is een wereld op zich. Meer dan 6.000 collega’s zijn dagelijksaan de slag in onderwijs en onderzoek, maar ook in beheer en administratie,technische en sociale voorzieningen ... Voor hen is de Universiteit Gent een logischekeuze: de Universiteit Gent is één van de grootste, meest dynamische en toekomst-gerichte werkgevers van de regio. Momenteel hebben wij volgende vacatures (m/v)

SecretarisHalftijds

Technicus

Vakgroep Civiele TechniekFaculteit Ingenieurswetenschappen

Ref. (2010/TW15/B)

Vakgroep Analytische ChemieFaculteit WetenschappenRef. (2010/WE08/B)

De kandidaturen dienen te worden gericht aan: Hudson • t.a.v. Tess Vonck • Moutstraat 56 • 9000 Gent. Bij voorkeur solliciteren per e-mail op het [email protected]. Een automatische antwoordmail zal de ontvangst van je e-mail bevestigen. Uiterste inschrijfdatum: 23 december 2010. Deze rekruteringverloopt in exclusief contract met Hudson.

Meer details over deze en andere functies, evenalsde inschrijvingsvoorwaarden, kan je terugvinden opde website van de Universiteit Gent. Deze informatiekan je ook opvragen bij mevrouw Tess Vonck op hettelefoonnummer 09 243 89 54 of op het [email protected].

Erkenningsnummer werving & selectie VG. 206/B – BHG B-AA04.008 –W.RS.98 • Lid van Federgon

www.UGent.be/vacatures

ANTWERPEN | BRUSSEL | GENT | KORTRIJK | HASSELT | LUXEMBURG | LOUVAIN-LA-NEUVE

CVsFORLIFEdinsdag 21 december 2010van 17.00 tot 20.00 uurbij Hudson in

Antwerpen (Joe Englishstraat 56)Brussel (Marcel Thirylaan 75)Gent (Moutstraat 56)Kortrijk (Kennedypark 6)Hasselt (Herkenrodesingel 4a)

Belgisch marktleider in human capital solutions:Rekrutering & Selectie, Leadership Development, Competentiemanagement, Assessment & Development centers,Compensation & Benefits, Organisatieontwikkeling, Functieclassificatie, Career Guidance, Interim Management.

www.belgie.hudson.com

Versterk jouw cv en geef nieuwe kansenaan weeskinderen.Kom op dinsdag 21 december tussen vijf en acht uur ‘s avonds naar de kantorenvan Hudson in Antwerpen, Brussel, Gent, Kortrijk of Hasselt. Breng je cv mee(in tweevoud) en laat dit doorlichten op sterktes en zwaktes door onze ervarenconsultants. Je krijgt persoonlijk advies van experten dat waardevol kan zijn voorjouw carrière!

Wat je hiervoor betaalt? Jij beslist vrij en ongedwongen. De opbrengst van deze actiegaat volledig naar het goede doel van Music For Life: ‘Laat een weeskind niet alleen.’

Mogen we jou verwachten?Graag een seintje op [email protected] het.

Met dank aan:

031_GPV1QU_20101211_VMGBI_00.pdf; 12 09, 2010 21:37:15

Page 34: Vacature 11 december 2010

32 VACATURE11 DECEMBER 2010

Op elk niveau de beste carrièrekansen!

Surf naarwww.lumineuzeloopbaan.be weldra zit er nieuwe energie in je carrière!

Sollici

teer

online

en

ontdek

onze

talrijke

jobs!!

Technology Support Engineer SAP

Information Security DomainSpecialist SAP

Resource Manager

Senior Functional Analyst

Project Manager

Reporting Analyst

Channel Manager

Senior Process EngineerSenior Marketing Intelligence Analyst

Gas Optimization Officer

Schakel uw carrière naareen hogere versnelling

Wilt u mee het verschil maken in een gemotiveerd team?Surf dan snel naar www.ingcarlease.be,

ontdek onze huidige vacatures in Aartselaar enstuur je sollicitatie naar [email protected]

CARLEASE

WWW.INGCARLEASE.BE

•Persoonlijke ontwikkeling en groei staan bovenaan jouw verlanglijstje• Korte beslissingslijnen en een no-nonsenseaanpak zijn voor jou erg belangrijk• Jouw zin voor verantwoordelijkheid onderscheidt je van anderen• Je kan jezelf herkennen in een pragmatische aanpak• Respect, open communicatie en integriteit zijn kernwaarden voor jou

Dan is ING Car Lease de juiste werkgever voor jou.

Met een top 4 positie in België en een top 5 in Europa is ING Car Lease een toonaan-gevende en innovatieve speler op de markt van operationele autoleasing. Met meerdan 25.500 auto’s voor meer dan 2.500 klanten, groeit ING Car Lease België tweekeer zo snel als de markt. Onze klanten verklaren dit door de sterke contacten diezij ervaren, het verlenen van het gedegen en professioneel advies en omdat wij eenbetrouwbare speler zijn voor wie een langetermijnrelatie primeert.

Om onze expansie mee te ondersteunen zijnwij op zoek naar gedrevenmedewerkers, dieonze visie mee willen uitdragen.

- Office Fleet Consultant - m/v- Acquisition Consultant - m/v- Contract Officer - m/v- Management Information Center Officer - m/v- Teamleader General Accounting - m/v- Remarketing Officer - m/v

Naast een aangename werkomgeving biedt INGCar Lease een competitief salarispakket en extra-legale voordelen, naast een permanente vorming.

032_GPV1QU_20101211_VMGBI_00.pdf; 12 09, 2010 21:37:37

Page 35: Vacature 11 december 2010

33VACATURE11 DECEMBER 2010

www.aldi.com

Kan jij collega’s inspireren?Aldi is als distributeur van levensmiddelen toonaangevend in zijn branche.Ons succes hebben wij te danken aan een duidelijke positionering, eeneenvoudige structuur en een consequente doorvoering van ons concept.Onze meer dan 400 winkels ressorteren in België onder 7 ondernemingenmet elk een hoofdkantoor en een distributiecentrum. Voor Vlaanderenen Brussel zijn er ondernemingen in Rijkevorsel, Erpe-Mere, Roeselare,Heusden-Zolder en Zemst. Omwille van onze voortdurende expansie enonze permanente zoektocht naar talent met doorgroeimogelijkheden,hebben wij vacatures voor m/v:

DistrictmanagersAls districtmanager neem je een zevental Aldi-filialen onder je hoede.Daarbij krijg je de verantwoordelijkheid en voldoende vrijheid van handelenom de verkooppunten in alle facetten op koers te houden: financieel,commercieel en het volledige personeelsbeleid. Maar je gaat verder dandat. Je aanstekelijke enthousiasme en aangeboren leiderskwaliteiten ver-groten immers nog de betrokkenheid van je medewerkers. Verder vind jevlot je weg in de wereld van cijfers, analyses en professionele rapportering.Daartoe beschik je over een relevant hoger diploma, eventuele ervaring,maar vooral: een ongedwongen handen-uit-de-mouwen ingesteldheid.Kortom: je verstaat de kunst om collega’s te inspireren.

Daartegenover stellen wij:• Een zeer aantrekkelijk salarispakket, inclusief bedrijfswagen. • Eenboeiende, verantwoordelijke functie in een gerenommeerd bedrijf.• Uiteraard kan je rekenen op een grondige opleiding om met succes dezebelangrijke job uit te bouwen.

Klaar voor deze topjob?Stuur je sollicitatiebrief en cv met pasfoto naar:Aldi nv, t.a.v. Dhr. Demeulemeester, Keerstraat 4,9420 Erpe-Mere. Vermeld op de briefomslagde referentie 1210VA. Je sollicitatie wordtvanzelfsprekend discreet behandeld.

Honda Europe NV is gevestigd in het Gentse havengebied en is een dochter van het JapanseHonda Motor Company. Honda Europe NV fungeert daarbij als het logistieke centrum voorEuropa, Afrika en het Midden-Oosten. Wij realiseren een omzet van 627 miljoen euro met600 medewerkers in Gent en nog eens 250 in onze andere Europese vestigingen.

Honda Europe NV staat in voor:• Logistiek van wagens, motorfietsen en power equipment• Logistiek van onderdelen voor alle producten• Verkoop en logistiek van industriële motoren• Ontwikkeling en beheer van informaticasystemen

Momenteel zijn we op zoek naar een (m/v):

www.hondaeurope.bewww.world.honda.com

Sustainable developmentin harmony with the environment.

Analist programmeur■ Je stelt de businessbehoeften op voor het Parts Data Warehouse, je werkt defunctionele analyse uit, steeds in nauwe samenwerking met de eindgebruiker. ■ Je werktmee aan het ontwerp, de ontwikkeling en het testen van de applicaties en begeleidt degebruiker tijdens de testfase.

Management & CommunicatieAssistent■ Je staat in voor administratieve en organisatorische taken ter ondersteuningvan de directie en de HR-afdeling. ■ Je werkt actief mee aan de interne communicatie,je leidt de organisatie van bedrijfsevenementen in goede banen en je zorgt voor hetup-to-date houden van onze communicatiemiddelen.

Market Support Coördinator■ Je verzamelt en analyseert marktgegevens. Op basis van deze analyses initieerje acties en campagnes om het marktaandeel van Honda-onderdelen te doen stijgen.■ Je coördineert de opstart, communicatie en verdere ondersteuning van verkoop-campagnes van A tot Z.

Market Support Assistent■ Je verzamelt marktgegevens d.m.v. regelmatige contacten met de Honda-invoerders,het raadplegen van specifieke databases en gespecialiseerde pers. ■ Je geeft support bijde opmaak en interpretatie van diverse marktanalyses.

ONS AANBOD:■ Jobs met verantwoordelijkheid en ruimte voor autonomie, in een internationale context.■ Een competitief salarispakket.

INTERESSE?Neem een kijkje op de jobpagina van onze website en solliciteer online:www.hondaeurope.be

Discover the world of excellence”“

033_GPV1QU_20101211_VMGBI_00.pdf; 12 09, 2010 21:37:59

Page 36: Vacature 11 december 2010

34 VACATURE11 DECEMBER 2010

EMBRACEYOUR

FUTURE

www.db.net

Java DevelopersFunctional Analysts

Application & Infrastructure ArchitectsSystem &NetworkengineersRecruitment Consultant IT

SLAManager

Solliciteer opwww.smals.be! Ontdek ons op Facebook!

Meer info op 02 787 53 12. Rekrutering - Fonsnylaan 20 - 1060 Brussel

Passie

Innovatie Ontwikkeling

Fun Groei

Pit

Meer dan een job

Bij Delhaize België staat talent voorop. Ons succesverhaal begint en eindigtmet onze uitzonderlijke medewerkers. Dankzij hun passie kan Delhaize haarklanten zoveel meer voor hun geld geven en hen elke dag weer producten vanhoge kwaliteit bieden aan competitieve prijzen.

Wij bieden je alle troeven om een boeiende en veelzijdige loopbaan uit tebouwen. Dit doen we door je leergierigheid te prikkelen, je zelfontplooiing testimuleren en je te betrekken bij innovatieve projecten. Door de vele en diversemogelijkheden die we je bieden, kan je je talent op de beste manier tot uitinglaten komen en ontdekken wat je het best ligt. Heb je een zesde zintuig voorsales? Ben je geboren om een team te motiveren? Jongleer je graag metspitstechnologie? Dan vind je bij ons niet alleen de uitdagingen, maar ook de fun!

Wist je trouwens dat Delhaize een unieke plaats inneemt op de Belgischedistributiemarkt ? Dat Delhaize België deel uitmaakt van Delhaize Groep, diemaar liefst 138.000 medewerkers telt in 6 landen en 3 continenten? En dat hetBelgische winkelnetwerk uit 796 winkels bestaat, waaronder de verschillendeDelhaize-supermarkten, Tom&Co en Red Market? In 2009 was dat netwerkgoed voor een omzet van 4,6 miljard euro en een marktaandeel van 25,7%.

Wil je deel uitmaken van een dynamisch bedrijf, waar je je talent kanontwikkelen en je kansen krijgt om je carrière op een interessante manier uit tebouwen? Dan ben je bij Delhaize België aan het juiste adres want wij bieden jezoveel meer voor je talent!

Bezoek snel onze website en ontdek eralle vacatures :www.jobs.delhaize.be

Zoveel meervoor je talent.

034_GPV1QU_20101211_VMGBI_00.pdf; 12 09, 2010 21:38:13

Page 37: Vacature 11 december 2010

35VACATURE11 DECEMBER 2010

Draagbare energie is al meer dan 40 jaar onze passie. Het ontwikkelen, produceren enverpakken van alkaline batterijen is ons werkterrein. In onze plant in Tessenderlozetten dagelijks meer dan 420 enthousiaste medewerkers zich in om op een technolo-gisch hoogstaande wijze batterijen af te leveren van superieure kwaliteit. Onze onder-neming maakt deel uit van de Japanse multinational Panasonic. Momenteel zijn wijvoor hen op zoek naar een (m/v):

Financieel & administratief managerFunctie:

Profiel:

Aanbod:

Interesse?

Meer dan 7000 werknemers van Electrabel, Groep GDF SUEZgeven elke dag het beste van zichzelf. Zo leveren ze in heel Belgiëelektriciteit en aardgas die voldoet aan de verwachtingen van hunklanten. Want werken voor Electrabel, da’s méér dan energieproduceren.

Als lid van ons team kies je ervoor om mee te evolueren met eeninternationale en dynamische onderneming. Een onderneming die jeniet alleen stabiliteit biedt maar ook een grote waaier aan functies,interessante carrièreperspectieven en interne opleidingsmogelijkheden.Perfect dus voor wie zijn talenten graag op een veelzijdige manierontwikkelt, en uitdagingen doelgericht wil aangaan. Zoals bijvoorbeeldMark door zijn midlifecrisis heen helpen.

Voor onze klassieke en nucleaire centrales en voor onze projectenrond hernieuwbare energiebronnen, zoeken we regelmatig technici,wetenschappers en ingenieurs. Ook voor onze hoofdzetel en onscommercieel departement kijken we voortdurend uit naar informatici,traders, commerciële en financiële profielen en talloze andere talenten.

Interesse? Surf dan naar www.werkenbijelectrabel.be. Je vindter al onze jobaanbiedingen en je kan er meteen online solliciteren.Benieuwd naar je toekomstige collega’s? Op de website laten we henzelf aan het woord. Zo verneem je uit eerste hand hoe werknemersmet dezelfde passies en talenten als jij hun job bij Electrabel ervaren.

Werken bij Electrabel,da’s ook zorgen dat Markdoor zijn midlifecrisis raakt.

The story of Lola & Liza (www.lola-liza.be), a Belgian store chain with fashionable clothing for active and trendy women,starts in 2001 with 6 stores in Limburg. The writers are 4 partners with a strong background in retail trade. Today, 10 yearslater, L&L is headquartered in Brussels and consists of 60 shops across Belgium and Luxemburg and only cooperates withthe best partners in the industry to serve its clients in the best possible way. As a company, L&L appreciates its employeesand underlines the importance of each human being in the organization. To support their growth, we are looking for a (m/f):

Function: As CFO you are responsible for handling the daily Financial respon-sibilities as well as developing the Financial organization and structure in thecontext of a rapidly developing family-owned company. You act as a coach for the5-member accounting team and you are part of the Executive Committee. You reportto the CEO.

Profile: You have a proven track record with at least 5 years experience as aFinancial Director/Manager, ideally in the retail business and preferably within aninternational context. Knowledge of the Belgian legislation and well established localcontacts is a must. As a person you are enthusiastic, creative and a team worker.Youare a charismatic leader and a strong project manager with good decision makingskills. You are a good communicator and fluent in English, French and Dutch.

Offer: A challenging and highly responsible position within a rapidly growing family-owned company. Your salary packagewill be in accordance to your experience and background.

Interested? Send your application and cv to Motmans-Van Havermaet HR-adviseurs, Gouverneur Roppesingel 81/2A,

Chief Financial Officer

Erkenningsnummer:VG.1560/BO

035_GPV1QU_20101211_VMGBI_00.pdf; 12 09, 2010 21:39:19

Page 38: Vacature 11 december 2010

36 VACATURE11 DECEMBER 2010

ijveelzIngenieurs, bezorg ons nu kippenvel.

De eerste winterprik is goed voelbaar. Bij Daikin Europe N.V. zijn wenochtans het hele jaar door bezig met klimaatbeheersing. Maar opeen moment zoals nu komt de technologie van onze ingenieurs echtgoed van pas. Natuurlijk ben je elke dag bezig met nieuwe ideeën enbaanbrekende oplossingen, zoals onze warmtepompen. Innovatiefdenkwerk waarbij je best wat lef mag tonen. Zodat we samen trotsmogen zijn op de verbluffende resultaten.

Vandaag hebben we in Oostende en Brussel coole vacatures indesign, kwaliteit, marketing, pre-sales en after sales.

Toekomstige ingenieurs en ICT’ers zitten er warmpjes bij: deuitdagingen, de groeikansen, de doorgedreven training en deondersteuning krijg je vanaf dag één. Dus waar wacht je op?

Toekomstige ingenieurs en ICT’ers zitten er warmpjes bij: deuitdagingen, de groeikansen, de doorgedreven training en deondersteuning krijg je vanaf dag één. Dus waar wacht je op?

www.eenklimaatvoortalent.be

036_GPV1QU_20101211_VMGBI_00.pdf; 12 09, 2010 22:21:05

Page 39: Vacature 11 december 2010

37VACATURE11 DECEMBER 2010

ijzigz d ICT’ersmogen zich nu in de handen wrijven.

De timing is perfect. Want we bieden je ICT-projecten aan om te rillenvan plezier. Minder hoef je niet te verwachten van een marktleider inairconditioning enwarmtesystemen. Jij ontwikkelt er de technologieënen wij geven je potentieel alle kansen. Met jouw knowhow en onzeervaring kan dit wel eens de mooiste tijd van het jaar worden.

Als ICT’er in ons Oostendse ICT-centrum voor de hele EMEA-regio ben jede onmisbare link tussen businessprocessen en ICT-infrastructuur.

Trek je stoute winterlaarzen aan en sollicteer nu: stuur snel eene-mail met je cv naar [email protected]. Je kunt ook bellen naar059 55 88 44.

Voor meer info over jouw toekomst bij Daikin Europe N.V.en ons concreet jobaanbod schaats je verder naarwww.eenklimaatvoortalent.be

Trek je stoute winterlaarzen aan en sollicteer nu: stuur snel eene-mail met je cv naar [email protected]. Je kunt ook bellen naar059 55 88 44.

Voor meer info over jouw toekomst bij Daikin Europe N.V.en ons concreet jobaanbod schaats je verder naarwww.eenklimaatvoortalent.be

Samen voor het Brussels energienet.

√ Technici√ Ingenieurs√ Technisch Tekenaars√ Preventieadviseur

Brussel lééft dankzij jou en mij. En dankzijSibelga, natuurlijk. Als netwerkbeheerdervoor elektriciteit en aardgas zorgtSibelga ervoor dat Brussel voortdurendblijft bewegen. Iets waar alle Sibelga-collega’s graag toe bijdragen. En waarze heel wat voor terugkrijgen: een grotemate van zelfstandigheid in hun job, talvan carrièrekansen en een aantrekkelijkloonpakket. Dat alles in een organisatie diestabiliteit combineert met dynamiek.

Ook in 2011 zoekt Sibelga collega’s (m/v)om Brussel te doen bruisen.

√ IT Analisten & Architecten√ Administratieve Medewerkers√ Medewerkers Klantendienst√ Talent Management Assistant

037_GPV1QU_20101211_VMGBI_00.pdf; 12 09, 2010 22:21:05

Page 40: Vacature 11 december 2010

38 VACATURE11 DECEMBER 2010

www.kuleuven.be/vacatures

Meer info over al onze vacatures en online solliciteren:

K.U.Leuven voert een gelijkekansen- en diversiteitsbeleid.

Creatie? Innovatie?Ambitie?

Werken in een uitdagende academische omgeving, die de wereld elkedag een beetje verandert met grote projecten, maar ook met kleinerevoluties en dagelijkse verbeteringen. Werk jij hieraan mee?

Voor de Groep Wetenschap en Technologie:

ONDERZOEKSEXPERT OKW201006

De vacature is erop gericht om het wetenschappelijk onderzoek in het kader van deglobale activiteiten die zullen ontwikkeld worden in Energyville (onderzoekscentrum inGenk-Waterschei) te sturen en te begeleiden. Dit onderzoekscentrum wordt opgezet innauwe samenwerking met VITO. Het ligt in de bedoeling om een sterk netwerk uit tebouwen met de industrie, zodat de resultaten kunnen worden gevaloriseerd doorbestaande bedrijven of nieuw op te richten spin-offs.

Het onderzoekscentrum ligt op een bedrijventerrein van 25 ha, dat zal uitgebouwdworden als technologiepark voor geavanceerde energietechnieken. Het globale themavan het onderzoek is “Energievoorziening voor groenstedengewesten in de toekomst”.

Voor ICTS, de centrale informaticadienst van de K.U.Leuven:

ANALIST-ONTWIKKELAAR EXCHANGE/LYNC VBF201081

ICTS staat in voor de centrale groupware-omgeving van de K.U.Leuven. Deze omgevingbestaat momenteel uit Exchange, SharePoint en zal vanaf 2011 aangevuld worden metLync, de Unified communication- en telefonieoplossing van Microsoft. De omgevingbedient ongeveer 45.000 gebruikers. Samen met je collega’s sta je in voor het beheeren de ondersteuning van de omgeving. Meer specifiek zal deze functie zich toeleggenop de Exchange- en de Lync-omgeving.

BEVEILIGINGSCOÖRDINATOR VBF201078

Je werkt mee aan de beveiliging van de globale systeeminfrastructuur en werkt hiervoorbeveiligingsplannen uit. Je ijvert ook voor een veilig omgaan met IT door te werken aanbeveiligingspolicies en het promoten van IT-beveiliging bij eindgebruikers.

JAVA-ARCHITECT VBF201093

Het team Faciliteiten voor Onderwijs beheert de Toledo-omgeving, het webgebaseerdeleermanagementsysteem van de Associatie K.U.Leuven dat momenteel gebruikt wordtdoor meer dan 120.000 studenten en docenten. De omgeving is een combinatie vancommerciële pakketten, eigen ontwikkelde software en bruggen naar andere ICT-systemen.

Deze omgeving moet op de constant evoluerende noden binnen het hoger onderwijsinspelen en tegelijkertijd zeer bedrijfszeker zijn. Om hieraan te voldoen, zoeken we eensoftware consultant e-leren.

SAP-functies:

(SENIOR) SAP BUSINESS ANALYSTS

SENIOR ANALIST-ONTWIKKELAARSSAP ABAP EN SAP ABAP & WEB

TEAMLEIDER DOMEIN LOGISTIEKVBF201088 - VBF201089 - VBF201086 - VBF201087 - VBF201090

ICTS heeft een team van meer dan 70 gedreven SAP-professionals. Wij werkenprojectmatig aan het verder automatiseren van de administratie van de K.U.Leuven engeassocieerde instellingen. Wij volgen de nieuwe ontwikkelingen en releases van SAPop de voet (Netweaver 7.0) en ondersteunen de administratieve processen ingedeeldvolgens 9 functionele domeinen. We zijn op zoek naar mensen met ervaring in een ofmeerdere SAP-modules: CRM, MM, SD, HR, …

SYSTEEMINGENIEURS: UNIX, LINUXEN VOIP/UNIFIED COMMUNICATIONSVBF201091 - VBF201092 - VBF201083

Binnen de teams van de Centrale Infrastructuur zijn we op zoek naar meerderesysteemingenieurs. Voor het AIX/Oracle-platform zoeken we een systeemingenieur diemeebouwt aan een performante en betrouwbare SAP-applicatie- en systeem-architectuur.

Binnen het Linux-systeembeheerteam kijken we uit naar een collega die mee zorgtvoor het professioneel systeembeheer van onze Plone- en LAMP-webomgevingen,waarop enkele honderden websites worden gehost.

De groupware-omgeving wordt verder uitgebreid met Unified Communication tools,gekoppeld aan de implementatie van een VoIP-telefonieomgeving. Voor de technischeuitwerking en ondersteuning van de netwerk- en communicatieaspecten binnen ditproject zoeken we een systeemingenieur VoIP/UC.

038_GPV1QU_20101211_VMGBI_00.pdf; 12 09, 2010 21:44:13

Page 41: Vacature 11 december 2010

39VACATURE11 DECEMBER 2010

Veilig doorgroeien?Bij Mercator ben je hert-elijk welkom.

Als je wil doorgroeien in je job, zit je goed bij Mercator.Niet alleen omdat we je snel verantwoordelijkheidgeven en de nieuwe projecten voor het grijpen liggen.Maar ook omdat we zelf flink aan het groeien zijn.Ons Veilige Wereld-concept slaat aan, zowel bij nieuween bestaande klanten als bij onze medewerkers.Zie je wel wat in een solide werkgever die uitstekendpresteert in een groeiende markt? Dan moeten we beslisteens praten. Kijk snel op www.mercator.be/jobs.

Op dit moment zoeken we onder meer een (m/v):

ict-analistOperations & servicemanagerSchadebeheerder (Competence Center) brandSchadebeheerder Contact CenterContractbeheerder diverse takkenAdministratief medewerker smcActuarieel medewerker

Meer dan verzekerd

Maak kennis met Basi, de mascotte van de Baloise-groep waartoe Mercator behoort.

Basi is het niet-alledaagse gezicht van Veilige Wereld, het nieuwe veiligheidsconcept van Mercator.

Daarin draait alles om preventie, sensibilisering, bijstand en een vlekkeloze service.

Baloise Group

Cochlear™ reconnects more than 200,000 people to the world of sound in more than 100 countries. Being the global market leader in implantable hearingsolutions, it is our goal continuing to lead the science of hearing by providing the most advanced, life-enhancing technological innovations now and in thefuture. To achieve this, we invest in cutting edge research and development - around twice the industry average. Furthermore, almost 15% of our colleaguesare involved in research and development, partnering with the world’s leading researchers and hearing professionals. It’s no wonder we lead worldwideresearch into new benchmarks of hearing performance.In Mechelen, the activities of Cochlear consist of European research, development and production, EMEA training and sales and marketing in the Benelux region.Altogether an enthusiastic team of 100 people that is committed to delivering technology leadership, which sets standards in all our products.AS A RESULT OF OUR GROWTH,WE ARE LOOKING FOR SEVERAL NEW M/F COLLEAGUES TO EXPANDOUR TEAMS:

SeniorGlobal ProductManager Hearing ImplantsYour responsibilities

needs.

strategy.

opportunities and co-ordinate associated actions.

strategy and to provide product support on conferences and events.Your profile

experience in the healthcare industry (preferably medical devices) and introductionof new products.

technical experts including Key Opinion Leaders.

functional teams.

credible actions and effective negotiation.

How to applyIf you wish to be part of our international team and successful company that is changing lives worldwide,

Schaliënhoevedreef 20 gebouw i, 2800 Mechelen. We also welcome spontaneous applications.For further information visit our website www.cochlear-europe.com or www.cochlear.be.

Senior ElectricalDesign EngineerYour responsibilities

designs (analog), electrical layout, and develop andtest prototypes for our next generation products.

simulation software.

at various environmental conditions.

review verification protocols and reports.Your profile

regulated industry preferably also with ASIC design.

and components.

capture, simulation and PCB layout.

Senior SoftwareDeveloperYour responsibilities

C# in a .NET environment.

development framework.

ideas and experiences, and be open and available to thesuggestions of others in the team.

assistance to help resolve customer issues.Your profile

5 years of experience in a full lifecycle commercialsoftware development environment.

desktop client applications.

documentation.

Technologythat makes sense.

039_GPV1QU_20101211_VMGBI_00.pdf; 12 09, 2010 21:44:40

Page 42: Vacature 11 december 2010

40 VACATURE11 DECEMBER 2010

IBH is part of the architecture & engineering group VK and specialized in developing generalengineering studies and supervising construction of projects in relation with solid wastetreatment. We urgently require for our office in Lasne (Brabant Wallon in Belgium) and ourprojects in Spain (Bilbao, Barcelona,…) an experienced (m/f)

BIOMASS / WASTE TO ENERGY PROJECT ENGINEER

YOURMAIN DUTIESWILL BE TO- complete basic engineering studies of waste to energy plants- prepare tender documentation and perform comparative analysis of bids- supervise the construction and the operation of waste to energy equipment/plants

EXPERIENCE AND SKILLS- holding a master degree in electromechanical engineering- a minimum of 5 years experience in thermal power stations generating heat and electricity- having fluency in English, Spanish, French and Dutch- willing to work 50% of your time out of Belgium (especially in Spain)

Discover IBH and our projects at www.ibh.be. Full advertisement on www.vkgroup.be/careers.Contact Martine Decock on [email protected] or by phone on +32 474 99 63 15.

Voorwaarden: houder zijn van een diploma universitair onderwijs of hogeronderwijs van het lange type, vertrouwdheid met de zorgsector, ervaring alsleidinggevende, echte team player met belangstelling voor en openheid naarspirituele bejaardenzorg en het antroposofisch gedachtengoed.

Opdracht: U draagt de eindverantwoordelijkheid voor een huis waar mensenin waardigheid oud kunnen worden. U coördineert de inzet van allemedewerkers en beschikbare middelen om onze bewoners een maximalelevenskwaliteit te bieden. Dat is uw opdracht en die van uw medewerkers diedaarvoor van u alle steun verwachten.

Inlichtingen: voor meer informatie over deze functie kunt u terecht bijJan Lamers, tel 0496 59 14 28 of [email protected]

Kandidaat stellen: stuur uw CV en motivatiebrief vóór 15 januari 2011 naarJoris van der Wee, Voorzitter,Huize de Sterrewijzer vzw,Sterrenwijzer 72250 Olen

Huize de Sterrewijzer vzw,een woonzorgcentrum met40 woongelegenheden,21 serviceflats en een 45-talmedewerkers in Olen, heeftconcrete uitbreidingsplannenen is op zoek naar eenvoltijdse (m/v)

DIRECTEUR

Functie: Je vormt het dagelijkse aanspreekpunt voor onze klanten wat betreft de module FI/CO. In overleg met deklant analyseer je de bedrijfsbehoeften en vertaal je ze naar SAP. Tevens ben je verantwoordelijk voor de volledigebegeleiding van de implementaties: van analyse en blueprint tot training, go-live en support.

Profiel: Je bezit een universitair diploma, bij voorkeur handelsingenieur of TEW, of gelijkwaardig door ervaring.Nederlands is je moedertaal, maar een goede kennis van het Frans en het Engels is eveneens vereist. Verderbezit je uitstekende communicatieve vaardigheden en ben je flexibel en stressbestendig. Uiteraard ben je goedop de hoogte van het dagelijkse financiële beheer van een complexe onderneming op internationaal niveau in devolgende domeinen: debiteuren- en crediteurenbeheer, afsluitingen, kredietcontrole, consolidatie, betalingsverkeer,legale rapportering, analytische boekhouding, IFRS, enz. Je hebt vijf jaar ervaring met SAP als consultant of alssleutelgebruiker (eventueel in andere modules).

Ons aanbod: Onze organisatie kenmerkt zich door ondernemingszin met veel ruimte voor initiatief. In ruil voorje inzet voorzien wij in een boeiende job met verantwoordelijkheid, uitdagingen en afwisseling in een groeiend encompetitief bedrijf. Een aantrekkelijk salaris, een firmawagen, tankkaart en extralegale voordelen horen daarbij,evenals SAP-trainingen.

Interesse voor een van bovenstaande functies? Stuur dan onmiddellijk je schriftelijke sollicitatie naar:Anouk Decock, Oasis Consultants, Woluwedal 30, 1932 Zaventem. E-mail: [email protected]

Wil je meer weten over onze vacatures? Contacteer Anouk Decock op bovenstaand adres.

Oasis Consultants is al meerdere jaren actief in de implementatievan SAP-totaaloplossingen. Wij richten ons hierbij zowel op kmo’sals op de overheidssector. Oasis voorziet in nieuwe technologieën enimplementeert elk functioneel domein. Het is een flexibele organisatiemet ervaren consultants, een pragmatische aanpak en snelleimplementaties die garant staat voor Value, Commitment en Expertise.

OASIS CONSULTANTS zoekt de volgende profielen:

Functie: Je zal de diverse noden voor bedrijfsprocessen en SAP-configuratie identificeren en definiëren: hierbijben je verantwoordelijk voor het ontwerp van de SAP-configuratie zodat deze zo goed mogelijk beantwoordt aande bedrijfs- en applicatiebehoeften. Je ontwikkelt een prototype waarmee de validatie van de klant zal gebeurenen eventueel detecteer je nog enkele “gaps”. We verwachten dat je een aantal deliverables schrijft zoals DetailedDesigns, Blueprint doc, Configuration doc, ... Verder configureer je SAP volgens de blueprint en voer je unit- enintegratietesten uit. Tot slot begeleid je de training, de go-live en de support.

Profiel: Je bezit een universitair diploma, bij voorkeur HIR of TEW, of gelijkwaardig door ervaring. Nederlandsis je moedertaal, maar een goede kennis van het Frans en Engels is tevens vereist. Verder bezit je uitstekendecommunicatieve vaardigheden en ben je flexibel en stressbestendig. Je hebt vijf jaar ervaring met SAP, alsconsultant of als sleutelgebruiker (eventueel in andere modules). Uiteraard heb je een goede kennis vanbedrijfsprocessen en hoe deze efficiënt kunnen ondersteund worden door SAP.

Key Account ManagerB2B (m/v)

As a Key Account Manager your mission will beto acquire and retain premium customers in se-lective segments: offices, catering, high end ho-tels and restaurants, luxury retail and customercare, in order to generate profitable and sus-tainable growth and to support the iconic posi-tioning of the Nespresso brand.

Your tasks:

- You implement Nespresso’s sales strategy forkey accounts on a national level

- You acquire and you develop B2B keyaccounts

- You propose and you implement customeractivity plans within overall marketing plan

- You liaise with Nespresso HQ for exchange ofbest practice and the development ofinternational key accounts

- You follow up on overdue key accountpayments

- You ensure best possible market intelligence,monitoring and reporting of competitiveactivities

- You participate actively in Budget preparationfor key accounts

- You initiate lead generation and closecollaboration with office team

Your skills:

- You are a Graduate or equivalent throughexperience

- You have a sound sales and accountmanagement experience, preferably in theB2B sector

- You combine strong communication withexcellent negotiation skills

- You are analytical- You have good interpersonal skills- You are bilingual French / Dutch with good

knowledge of English- You are a born entrepreneurial, a doer and

self starter

We offer:

More than just a job. We provide a highlyprofessional and challenging workingenvironment, plenty of opportunities forpersonal development as well as an attractivesalary and additional benefits.

Interested?Apply now online : www.jobsatnespresso.com

040_GPV1QU_20101211_VMGBI_00.pdf; 12 09, 2010 21:44:15

Page 43: Vacature 11 december 2010

41VACATURE11 DECEMBER 2010

Accent Jobs For People NV voert een gelijke kansenbeleid. Kwaliteiten van mensen zijn doorslaggevend, ongeacht hun sekse, leeftijd, afkomst of handicap. www.accent.jobs/internejobs

VG.13/BU

OB-AA07.005

U (M/V) BENT IMMERS UIT HETJUISTE HOUT GESNEDEN OM TE

TWILLICITEREN NAAR EEN VAN DEINTERNE VACATURES VAN ACCENT

OP WWW.TWILLICITEER.COM

Op 14 december maakt Van Dale de uitslag van “Woordvan het Jaar 2010” bekend. Twilliciteren werd in juni

van dit jaar gelanceerd door Accent het snelstgroeiendeuitzend-selectiebedrijf in België, met een netwerk vanmeer dan 160 kantoren en 450 boeiende collega’s.

Accent Jobs For People NV voert een gelijke kansenbeleid. Kwaliteiten van mensen zijn doorslaggevend, ongeacht hun sekse, leeftijd, afkom

SCAN DEZEQR CODE!GEEN QR CODE SCANNER?GEEN NOOD SURF NAARWWW.TWILLICITEER.COM

U bent zo iemand die vindt dat eendubbeldiprecessie maar bestaat voor wie erin

gelooft. Die vindt dat het wat al te gemakkelijk is omalle problemen af te doen als knoflookcrisis, iets waar

je zelf niets tegen kunt doen. Dat er nog veel clarificateurs,preformateurs en verduidelijkers de revue zullen mogenpasseren, dat er nog veel geruttentut zal mogen wordenin evenveel snuffelrondes, want zolang de wil er niet is, zalde weg er niet zijn. U laat zich niet verlammen door nog eenhindenburgomen of een zoveelste staatsschuldcrisis!

Neen, u niet! Want u bent een felle, gemane strever metmuug goesting om het te maken. Streelmeisje? Homaar! Ook nooit een tentsletje geweest. Maar als heteven kan ziet u zich als tachtigjarige cougar best nog

wel rollebollen op die glamping op Ibiza, zoveellevensvreugde houdt u zeker over tot ver na uw

pensioen! Voor u geen gesportel, da’suitgevonden door plasticizers van

de weerbaarheid, iets voorsofties en dat bent

u niet!

ACC_2010_12_08_01_ADVVACA260x370_JV_2.indd 1ACC_2010_12_08_01_ADVVACA260x370_JV_2.indd 1 9/12/10 15:269/12/10 15:26

041_GPV1QU_20101211_VMGBI_00.pdf; 12 09, 2010 21:44:40

Page 44: Vacature 11 december 2010

42 VACATURE11 DECEMBER 2010

VERWACHTINGEN:

PROFIEL:

VERWACHTINGEN:

PROFIEL:

YPRADO

Waregem

www.yprado.eu

VERWACHTINGEN:

PROFIEL:

AANBOD:

[email protected] 0499 64 21 11

Gespecialiseerde aannemingen

WERFLEIDER BOUW EN RENOVATIE

PROJECTLEIDER SCHRIJNWERK

CALCULATOR BOUW EN RENOVATIE

PROJECTLEIDER BOUW EN RENOVATIE

VERA ondersteunt de gemeenten, OCMW’s en politiezones van Vlaams-Brabantbij de invoering van modern e-government. Wij horen als bedrijf bij hetprovinciebestuur en zijn gevestigd in Leuven (Wijgmaal). Om ons enthousiasteteam te versterken zoeken wij een gemotiveerde werknemer die zo snel mogelijkin dienst kan treden.

ICT-projectconsultantOmdat jij minimaal een bachelordiploma (graduaat) informatica en vijf jaarrelevante ervaring in de sector hebt, beschik je over een solide ICT-kennis.Als projectconsultant ga je graag met mensen om, ben je van nature klantgericht,en word je aangetrokken door een afwisselende en uitdagende functie.

Meer informatie over ons bedrijf en de aantrekkelijke voorwaarden van de functie,vind je op onze website: http://www.vera.be/vacatures. Kandidaturen moetenuiterlijk op 28 december 2010 worden ingediend. Voor meer informatie kan jecontact met ons opnemen op 016/30 85 12 of [email protected].

Kwaliteiten vanmensen zijn belangrijkerdan leeftijd, ge

slacht, etnische afkomst of nationa

liteit.

LEREN IS LEVEN

042_GPV1QU_20101211_VMGBI_00.pdf; 12 09, 2010 21:44:26

Page 45: Vacature 11 december 2010

ALDI pag. 33 1

ARJOHUNTLEIGH pag. 45 1

DE FACTO IMAGE BUILDING pag. 44 1

DELHAIZE GROUP pag. 34 30

DIAMUR pag. 46 1

DISTRI-LOG pag. 46 1

DOW pag. 48 2

EUROWASTE pag. 44 1

FIDUCIAL OFFICE SOLUTIONS pag. 51 2

GASCOMPONENTEN pag. 51 1

GATES pag. 48 1

KBC pag. 49 29 fLANNOO DRUKKERIJ pag. 46 1

LECOT pag. 47 1

MCCAIN FOODS BELGIUM pag. 47 2

MEDIAFIN pag. 50 3

PERNOD RICARD BELUX pag. 45 1

RIO GRANDE pag. 45 1

STANNAH pag. 48 2

VLAAMSE MEDIA MIJ pag. 51 8

ZEP INDUSTRIES pag. 44 1

EXTRA INFOONLINE

PAGINAADVERTENTIE

s s s

OOK ONLINE VIND JE 2.507 JOBS IN DOSSIER SALES & MARKETING & FMCG

9 vacature.com/zoeker43VACATURE

11 DECEMBER 2010

Overzicht van boeiende uitdagingen in het dossier

VAN PAGINA 44 TOT 51

Vacature biedt u wekelijks het ruimste en meest kwalitatieve job aanbod. Ditoverzicht maakt u wegwijs en helpt u de juiste pagina in dit magazine tevinden. Bovendien krijgt u meteen te zien hoeveel functieaanbiedingen elkeonderneming online heeft staan op vacature.com.

SALES & MARKETING & FMCG

AANTAL FUNCTIES ONLINE

ZATERDAG 18 DECEMBER

Focus op Finance & Consulting / Banken & VerzekeringenAdverteer in Vacature magazine en geniet van onze exclusieve voordelen.Neem contact op met Ruth Janssens op 02/482 03 64 of mail naar [email protected]

VMG_20101211_43 DOSSIER SALES_Opmaak 1 9/12/10 23:39 Pagina 43

Page 46: Vacature 11 december 2010

DOSSIER SALES & MARKETING44 VACATURE11 DECEMBER 2010

ZEP INDUSTRIES is producent en leverancier van hoogwaardige reinigings- en onderhoudsproducten voor de professionele markt. Met een ervaring van ruim70 jaar biedt ZEP U de mogelijkheid een keuze te maken uit een waaier van hoge kwaliteitsproducten om met SUCCES oplossingen te brengen bij Uwtoekomstig cliënteel. ZEP INDUSTRIES is actief in 7 segmenten; de institutionele markt, horeca, industrie, automotive, bouw, food en waterbehandeling.Wij willen ons enthousiast team versterken en zijn op zoek naar ondernemende, commerciële, hands-on

ZELFSTANDIGE VERKOPERSM/V

Antwerpen, Limburg, Vlaams Brabant,Oost en West Vlaanderen

Bezoek onze website: www.zepindustries.euInteresse? Stuur vandaag nog uw reactie naar : [email protected] & [email protected]

Wij bieden U als ambitieuze zelfstandige ondernemer naast een uitstekendecommissieregeling, om U in de beste omstandigheden van start te laten gaan.

Functie• Promotie en verkoop van ons productgamma aan

professionele en industriële gebruikers• “Demo Works”in de praktijk toepassen• Advies en service verlenen• Acquisitie en opvolging van cliënteel

•Een grondige opleiding enbegeleiding

•“On the Job” coaching•Een verkoopsformule door de

jaren beproefd

•Bescherming van cliënteel•Administratieve en logistieke

ondersteuning•Extra “Start” ondersteuning•Doorgroeimogelijkheden

MEDEWERKER CLIENT SERVICES

AFVALVERWERKING MET HET OOG OP NUTTIGE TOEPASSINGEN

Consult ants in verkoop en verkoopmanagement w w w.invent i .be / vac atures

Eurowaste, gevestigd in ANTWERPEN, is een ervaren ingenieursbureau

welke instaat voor de verwerking en transport van chemisch afval

met oog op nuttige toepassingen. Het bedrijf past sinds zijn oprichting

in 1996 de hoogste normen en waarden toe en groeide zo uit tot een

begrip in de chemische afvalverwerking. Eurowaste richt zich tot de

chemische industrie in Europa. De kracht van Eurowaste ligt in kennis,

ervaring, flexibiliteit en punctuele administratie. Om de professionele

dienstverlening te garanderen en de verdere groei van het bedrijf

mogelijk te maken, wil Eurowaste zijn klein maar dynamisch team

versterken met een m/v

www.eurowaste.be

Functie

- het behandelen van het telefoon- en e-mailver-

keer

overheid.

- het coördineren van het transport van afval naar

erkende verwerkingsbedrijven. Eurowaste staat voor

getting things moved.

- het beheren en up-to-date houden van de database

en dit met een op maat uitgewerkt IT-pakket waar u

training over krijgt.

-

lijke en tijdens de weekvergadering wordt er van u

een creatieve inbreng verwacht.

Profieldegelijke studieachtergrond. Eurowaste

helpt en ondersteunt u om het vak te leren.

Eurowaste geeft ook kansen aan jonge pas-afgestu-

deerden die willen werken en willen bijscholen.

-

kelijke administratieve pakketten zoals MS Office.

Nederlands en het

Frans. Kennis van de Duitse taal is een pluspunt.

Antwerpen of ruime omgeving.

Wat mag u van Eurowaste verwachtenopleiding op maat

werkomgeving in een sector met toekomst.

competitief salaris met firmawagen en extralegale

voordelen.

InteresseMail zo snel mogelijk uw CV met motivatie naar

[email protected]

Tijdens de kantooruren kan u bellen naar Hanne

Rummens +32 3 223 68 67. Oude Beurs 30-32,

B-2000 Antwerpen. Uw kandidatuur wordt vertrouwelijk

behandeld door de raadgevers van Inventi.

nr. VG.301/B lid van Federgon

Kom de image buildersKom de image builderseen handje helpeneen handje helpenAl meer dan 20 jaar is de facto image building de specialist in ef ciënte communicatie waarin mensen centraalstaan. Omdat onze business volop groeit, zoeken we dringend een enthousiaste collega die ons een handje komthelpen als m/v:

Deeltijds commercieel medewerker

Wat vragen we:Je ondersteunt verscheidene projecten op commercieel en administratief vlak. Zo werk je onder meer mee aanprospectietrajecten. Verder kun je ingezet worden binnen ons events-team.

Wat bieden we:Je werkt op basis van een contract van 19u. Je flexibele uurregeling wordt daarbij in onderling overleg ingevuld.Ook met een statuut als zelfstandige – al dan niet in bijberoep – kan je aan de slag. We verwachten wel dat je eeneigen wagen hebt. Ben je 55+’er? Geen probleem!

Geïnspireerd?Stuur je cv en motivatiebrief naar [email protected].

de facto image building

Klapstraat 16

9831 Sint-Martens-Latem

www.dfib.net

044_GPV1QU_20101211_VMGBI_00.pdf; 12 09, 2010 22:59:11

Page 47: Vacature 11 december 2010

DOSSIER SALES & MARKETING 45VACATURE11 DECEMBER 2010

Account ExecutiveWord jij de nieuwe Account Executive

bij Rio Grande?Je hebt je eerste jaren reclame ervaring achter de rug en kent het klappen van de zweep.

Je wil een bank vooruit en wil laten zien wat je in je mars hebt. Je houdt van klantencontact, je legtje ziel in het ontwikkelen van communicatieprojecten die je zowel intern als extern kan verdedigen.

Je houdt van kruisbestuiving en bouwt bruggen tussen creatie media en productie. Je bent geenprogrammeur maar begrijpt goed de technieken en mogelijkheden van de nieuwe media.

Je houdt van merken en je enthousiasme werkt aanstekelijk.

Oh ja, je bent tweetalig, goed gestructureerd en georganiseerd. En stipt natuurlijk.

Reageer via mail: [email protected]

www.riogrande.be

OPUS SAOpzichterstraat 264B-1080 Brussel

V.G

.185

/B

... with people in mind

ACCOUNT MANAGER regio Oost-Vlaanderen

ArjoHuntleigh is onderdeel van deZweedse multinational Getinge, metruim 10.000 medewerkers in meer dan30 landen. ArjoHuntleigh produceerten commercialiseert patiëntentransfer-en hygiënesystemen, desinfectie- enantidecubitussystemen en ziekenhuis-meubilair. Onze belangrijkste klantenzijn Ziekenhuizen, Woon- en Zorgcentravoor bejaarden en Thuiszorginstanties.ArjoHuntleigh is marktleider met eenjaaromzet van circa € 715 miljoen, enstaat bekend voor haar innovaties, uit-gebouwde expertise, R&D en haar 4200hooggekwalificeerde medewerkers.

De Belux-organisatie, gevestigd teErpe-Mere, telt een 80-tal medewerkers.Wegens een interne verschuiving zijnwe momenteel op zoek naar een (m/v):

INTERESSE? Mail dan vandaag nog uw sollicitatiebrief en cv met uw GSM-nummer naar ons [email protected] U kunt ook faxen op 09 225 30 08 of schrijven naar Derveaux Select, Blekersdijk 35, 9000 Gent.Voor alle bijkomende informatie kunt u terecht op 09 223 50 36 of kijk op www.ArjoHuntleigh.be

UW FUNCTIE: • Na een grondige inwerkperiode waarbij u onze producten, filosofie en klanten leert kennen, wordt u verantwoordelijk voor de commerciëleactiviteiten in uw regio • Tot uw actieterrein behoren ziekenhuizen, rust- en verzorgingstehuizen en MPI’s • U heeft hoofdzakelijk contacten met AlgemeenDirecteurs, Verpleegkundig Directeurs, (hoofd)verpleegkundigen en aankoopverantwoordelijken • In het kader van nieuwbouwprojecten heeft u contacten metarchitecten en studiebureaus • U promoot op een conceptuele wijze producten om de arbeidsomstandigheden van verpleegkundigen te verbeteren:aangepaste hygiëne- en tilsystemen en desinfectieystemen • U doet zowel aan relatiebeheer als aan prospectie, waarbij u op autonome manierzorg draagt voor de ArjoHuntleigh-kwaliteit en service • U neemt deel aan beurzen en congressen • Actief vanuit uw woonplaats stelt u uweigen dagplanning op en beheert u projecten van A tot Z: van afspraak over offerte tot contractondertekening en opleiding van de gebruikers• U rapporteert aan de Sales Manager.

UW PROFIEL: • Advies verlenen en verkopen zitten u in het bloed! U hebt relevante verkoopervaring en wilt hierin verder gaan • Een paramedischeopleiding (verpleging, kinesitherapie,ergotherapie, lichamelijke opleiding, …) en/of commerciële ervaring in de gezondheidszorg zijneen troef • Uw commerciële gedrevenheid en relationele kwaliteiten openen deuren op alle niveaus • Belangrijk voor ons zijn uwresultaatgerichtheid, enthousiasme en klantvriendelijkheid • U bent sterk empathisch, denkt en handelt op lange termijn en neemt veelinitiatief • U werkt autonoom en hebt een hands-on mentaliteit • U hebt een goede kennis van het MS Office pakket.

ONS AANBOD: • Een internationaal gereputeerde onderneming, marktleider en actief in een markt in volle expansie. • Een gevarieerdeen autonome functie in een moderne en aangename werkomgeving met een enthousiast team en een ervaren management• U krijgt een aangepaste opleiding en een aantrekkelijk salarispakket met inbegrip van een bedrijfswagen.

PERNOD RICARD BELGIUM,filiaal van de multinational PERNOD RICARD,is wereld bekend voor exclusieve merkenvan wijn en sterke drank zoals Ricard,Havana Club, Absolut vodka, Chivas, Jameson,Martell, Bisquit, G.H. Mumm, Jacob’s Creek,DiSaronno, Sandeman, Ballantine’s,Beefeater, Malibu, Perrier-Jouët,... Wij danken onze uitstekende reputatie aan de kwaliteit van onze producten en

aan het professionalisme van ons team. Momenteel kijken wij uit naar een (m/v)

Junior Brand ManagerUw opdracht: • samenwerken met en support verlenen aan de Brand Manager bij de uitvoering vande marketingplannen voor een gamma van merken.

Voornaamste verantwoordelijkheden: • Brand Manager bijstaan in de realisatie van de merkactiviteiten ingroot-distributie, horeca en evenementen • marktgegevens, marktonderzoeken en interne gegevensanalyseren en de passende aanbevelingen uitvoeren • opvolgen van de budgetten.

Uw profiel: • drietalig Nederlands/Frans/Engels • universitair of hogeschooldiploma in economischewetenschappen, marketing of communicatie • een eerste succesvolle ervaring (± 2 jaar) in marketing,verkoop of promotie (FMCG- of luxeomgeving • methodisch, zelfstandig en team-minded, voeling methet terrein, creatief, interesse voor de sector, aanpassingscapaciteiten • kennis van informaticaprogramma’s(Word, Excel, PowerPoint).

Wij bieden u: • een zeer gevarieerde bevredigende en motiverende job • een jong internationaalen sympathiek bedrijf dat kwaliteitsproducten biedt • een opleidingsprogramma endoorgroeimogelijkheden • een aantrekkelijk salaris en extralegale voordelen.

Interesse? Stuur uw curriculum vitae samen met een recente pasfoto vóór 27/12/2010 naarPERNOD RICARD BELGIUM, t.a.v. Agnès Tulpin, Terhulpsesteenweg 130 bus 1, 1000 BrusselE-mail: [email protected] • Fax: 02 663 62 67 • www.drinksforyou.be

045_GPV1QU_20101211_VMGBI_00.pdf; 12 09, 2010 21:44:37

Page 48: Vacature 11 december 2010

DOSSIER SALES & MARKETING46 VACATURE11 DECEMBER 2010

Het in Antwerpen gevestigde Diamur groeide in het laatste decennium uit tot een toonaangevende waarde op het vlak van poedermengsels voor de bouwnijverheid. Diamur is producent van droge mortels die in verplaatsbare silo’s op bouwwerven geleverd worden. Daarnaast bieden we ook een uitgebreid assortiment voorverpakte mortels en cement aan voor de professionele gebruiker.

Uw functie :

Pro� el :

Wij bieden :

Interesse ?

VERKOPERSvoor de regio’s:

Antwerpen-LimburgWest- en Oost-VlaanderenVlaams-Brabant – Brussel

Luik – Luxemburg – NamenWaals-Brabant – HenegouwenNord-Pas-de-Calais (Frankrijk)

Drukkerij Lannoo te Tielt met 130 medewerkers, is toonaangevend in de realisatie van boeken, brochures, jaarverslagen, agenda’s, kalenders en tijdschriften. Lannoo mag een brede waaier van bedrijven en organisaties tot haar klanten rekenen, waaronder uitgeverijen en topbedrijven in binnen- en buitenland. Wij bieden onze klanten een kwalitatief hoogstaande full service (ont-werp, premedia, druk, afwerking en distributie). Ook op gebied van databasemanagement spelen wij een belangrijke rol. Competente medewerkers, de modernste technologieën en integrale kwaliteitszorg staan daar borg voor. Sinds 1909 organiseren we ons permanent om aan de top te blijven presteren en te groeien.

Ter versterking van ons sales team zoeken wij voor onmiddellijke indiensttreding volgende kernmedewerker (m/v):

ACCOUNT MANAGER

Uw functieU bent verantwoordelijk voor de uitbouw van een eigen klantenportefeuille. U draagt bij aan onze groeistrategie door ons dienstenpakket bij belangrijke prospects te introduceren in binnen- en buitenland. U bouwt met hen een langetermijnrelatie op en wordt hierbij gesteund door het sales supportteam dat u op alle terreinen bijstaat met professioneel advies. Dankzij uw brede bagage weet u zich snel in te werken in het specifieke domein van drukwerk en advies rond communicatiebeleid.

Uw profiel U genoot hogere studies. Een verkoopervaring in de grafische sector of in een business-to-business omgeving geniet de voorkeur. Tweetaligheid is een must. U bent een doorzetter, uitermate relatiebekwaam en bovenal een professional. U hebt een uitgesproken interesse in en affiniteit met de wereld van de grafische communicatie en het boek. Strategisch denken en business development dagen u uit.

Ons aanbodU bekleedt een sleutelfunctie in een vooraanstaand familiaal bedrijf met een dynamische, informele werksfeer. U krijgt de mogelijkheid om u in te werken en uzelf waar te maken binnen de organisatie. Een concurrentieel salarispakket met bedrijfswagen vervolledigt dit aanbod.

InteresseStuur uw brief met CV en pasfoto naar: Drukkerij Lannoo nv, Kasteelstraat 97, 8700 Tielt, t.a.v. Mevr. Ann Vandommele, tel. 051 42 42 11, fax 051 40 70 70, ann. [email protected] worden vertrouwelijk behandeld.

ISO 9001, ISO 14001, EMAS, FSC, PEFC

www.lannooprint.com

8389

59

Voor een middelgrote logistieke onderneming in de Antwerpse regio, zijn wij op zoek naar een m/v:

SALES DIRECTORFunctie: U bent eindverantwoordelijke voor het commerciële departement. Hiertoe neemt u de lead in het aantrekken van nieuwe klanten en optimaliseren van activiteiten bij be-staande accounts. Ook de gedegen voorbereiding en verdediging van grote logistieke pro-jecten in nauw overleg met financiële en operationele departementen behoren tot uw kerntaak. U bent het aanspreekpunt in onze samenwerkingsverbanden met externe part-ners. Intern maakt u deel uit van het directieteam om het strategisch pad uit te zetten en te realiseren.

Profiel: Wij zoeken voor deze functie een beslagen master op het logistieke terrein met minimaal 10 jaar relevante ervaring in logistieke dienstverlening, die tegelijk leiding en richting kan geven aan het eigen commercieel departement. U bent vertrouwd met logis-tieke onderhandelingsprocessen, hebt kennis van relevante informaticatoepassingen en kan de specifieke KPI’s en rapporteringen in de logistieke waardenketen vlot en profes-sioneel hanteren.

Aanbod: Een ambitieuze job op directieniveau binnen een toonaangevende speler in de sector. In nauw overleg met de bedrijfseigenaar kan u vanuit uw visie en ervaring een reële bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van een onderneming in volle groei. Vanzelf-sprekend kan u rekenen op een competitief salarispakket met extralegale voordelen, aan-gevuld met een bedrijfswagen.

Interesse? Stuur uw cv en motivatiebrief naar [email protected] Wij staan in voor een discrete behandeling van uw kandidatuur.

Distrilog Group behoort tot de top 10 van logistieke dienstverleners in België met onder andere vestigingen in Bornem, Boortmeerbeek, Kampen hout, Aarschot, Duffel en Willebroek. Wij zijn gespecialiseerd in goederenbehandeling, opslag en nationale distributie. Voor uitbreiding van onze activiteiten en markten zijn wij op zoek naar een m/v:

Interesse om ons team te versterken?Stuur snel uw cv en motivatiebrief naar [email protected]. Wij garanderen een professionele en discrete behandeling van uw kandidatuur.

SALES & MARKETING MANAGERFunctie: U bent verantwoordelijk voor het vertegenwoordigen van de firma en uitdragen van de bedrijfscultuur. U staat in voor prospectie en behoud van klanten. U levert een actieve bijdrage aan het verhogen van de servicegraad en ageert proactief met betrekking tot de verbetering van de productie en/of vernieuwing van de processen.

Profiel: Voor deze functie zoeken wij een sterke commerciële persoonlijkheid met een masterdiploma, die resultaatgericht de organisatie op vlak van Sales en Marketing verder mee uitbouwt. Reële ervaring in de sector van minimaal 3 jaar is een must, waardoor u vertrouwd bent met de processen, die eigen zijn aan het uitvoeren van logistieke en transportstromen voor derden. Vooral ervaring in verkoop van transportactiviteiten is een pluspunt.

Aanbod: Een uitdagende job op kaderniveau binnen een groeiende onderneming, met familiaal karakter en internationale uitstraling. U krijgt de kans om vanuit uw eigen visie en ervaring gestalte te geven aan de verdere professionalisering van de organisatie, gesteund door gemotiveerde medewerkers. Vanzelfsprekend kan u rekenen op een competitief salarispakket, aangevuld met een bedrijfswagen en persoonlijk groeiperspectief.

baan je een weg naar DISTRI-LOG

Meer dan 100.000 mensen berekenden hun loon al met het nieuwe Salariskompas.

Surf naar vacature.com/salariskompas

046_GPV1QU_20101211_VMGBI_00_Opmaak 1 9/12/10 22:48 Page 46

Page 49: Vacature 11 december 2010

DOSSIER SALES & MARKETING 47VACATURE11 DECEMBER 2010

voor échte vaklui !

www.lecot.be

De GROEP LECOT-RAEDSCHELDERS, gespecialiseerd in bouwbeslag en gereedschappen, kende de laatste jaren een indrukwekkende groei: dankzij 400 medewerkers, verspreid over 22 vestigingen in gans België, haalt de groep op vandaag een omzet van 104 miljoen euro! Wij zijn op zoek naar enthousiaste medewerkers m/v:

JOUW TAAK:

JOUW PROFIEL:

Persoonlijke beschermingsmiddelen

Vertegenwoordigers specialist bouw-industrie, regio Brussel/Brabant

specialist lastechnieken, regio Antwerpen/Sint-Niklaas

specialist meubel- en bouwbeslag, provincie Antwerpen

specialist persoonlijke beschermingsmiddelen, provincie Antwerpen

AANBOD:

Spreekt deze uitdaging jou aan?Mail dan zo snel mogelijk jouw cv door naar: [email protected] Lecot, Vierlinden 7, 8501 Kortrijk (Heule)

Alle kandidaturen worden in strikte vertrouwelijkheid behandeld.

McCain Foods Belgium NV maakt deel uit van de internationale Canadese McCain Food groep, opererend in meer dan 55 laden met circa 20.000 medewerkers. McCain is wereldwijd marktleider in de productie en verkoop van diepgevroren verse frites en aardappelspecialiteiten. In Grobbendonk is de Europese fabriek voor aardappelspeci-aliteiten gevestigd. Zowel de salesafdeling van McCain Foodservice Belgie als de Sales & Marketingafdeling van McCain Retail Belgie zijn gevestigd te Grobbendonk. Beide kanalen zijn groeiende en hebben een groot marktpotentieel. Momenteel zijn wij op zoek naar gedreven m/v (sales)kandidaten voor zowel het retail- als foodservice kanaal om dit potentieel verder uit te bouwen.

KEY ACCOUNT MANAGER RETAIL

JE FUNCTIE:Samen met het Retail sales team ben je verantwoordelijk voor een optimale ontwikkeling van de verkoopactiviteiten. Je rapporteert rechtstreeks aan de Sales Manager BeNeLux. Als Key Account Manager Retail beheer en ontwikkel je enkele strategische klanten, prospec-ten of businessopportuniteiten. Je behoudt een sterke focus op je verkoopdoelstellingen en bent vlot in het onderhouden van contacten en relaties met de toegewezen accounts. Je anticipeert op proactieve wijze optimaal op behoeften, vragen en problemen van de klant. In overleg met de Sales Manager en het sales team ben je mede verantwoordelijk voor een groeigerichte ontwikkeling van de retailafdeling, waarbij zowel aan omzet als marge aan-dacht besteed wordt.

JE PROFIEL:Je hebt een eerste ervaring in Key Account Management binnen de FMCG sector. Je bent salesgedreven en met een masteropleiding in de hand weet je een goed even-wicht te vinden tussen de kick van je eigen verkoopactiviteiten en op een constructieve, stimulerende en ondersteunende wijze samen te werken met het sales- en marketingteam. Je bent goed georganiseerd, effi ciënt in je werk, je weet salescijfers te analyseren en te rapporteren en je bent in staat om proactief te denken en te handelen. Je kan vlot overweg met de hedendaagse softwareprogramma’s. Je bent perfect tweetalig met bij voorkeur Frans als voertaal. Een sterke affi niteit met voeding en/of retaildistributie is onontbeerlijk om succesvol te zijn in deze functie.

www.mccain.com

GEÏNTERESSEERD?Prima, dan ontvangen we graag jouw cv op volgend adres: [email protected] bijkomende info kan je steeds terecht bij Katleen Moons op het nummer 09 389 69 92. VG.1564/B

AANBOD:Een uitdagende functie in een sterk bedrijf met een dynamisch merk en met producten van topkwaliteit. Open cultuur waar ruimte is voor overleg en initiatief. Een motiverend salaris-pakket, representatieve fi rmawagen en diverse extralegale voordelen.

REGIONAAL ACCOUNTEXECUTIVE FOOD SERVICE

Regio Vlaanderen

JE FUNCTIE: Je bent verantwoordelijk voor het realiseren van de kwantitatieve en kwalitatieveverkoopobjectieven naar de klanten en prospecten binnen catering, horeca en collectiviteiten voor het Nederlandstalige deel van Belgie. Je bent alert voor de evoluties op de markt, je bouwt duurzame relaties op met klanten en hebt contact met zowel distribu-teurs als met eindklanten. Onderhandelen met klanten, creëren van verkoopmogelijkheden, prospectie en aantrekken van nieuwe business zijn enkele commerciële taken die ervoor moeten zorgen dat je commerciële doelstellingen behaald worden. Je rapporteert aan de regionale Sales Manager BeLux.

JE PROFIEL: Je hebt minimum een bachelor en/of een master en enkele jaren ervaring met consultive selling, affi niteit met Food is onontbeerlijk, en dit liefst binnen de Food Service om succesvol te zijn in deze functie. Je hebt bovendien ervaring in het verkopen van brands. Je bent sales-gedreven. Door je analytisch vermogen en empathie slaag je erin om je klant te overtuigen. Je bent goed georganiseerd, effi ciënt in het coördineren van je klantenbezoeken en je bent in staat om zelfstandig en proactief te denken en te handelen.

Gedreven entrepreneur die business development en relatiebeheer combineert

Succesvolrekruteren?

Contacteer Hilde Vanden Driessche op 02/482.03.38

047_GPV1QU_20101211_VMGBI_00.qxp_Opmaak 1 9/12/10 22:13 Page 47

Page 50: Vacature 11 december 2010

DOSSIER SALES & MARKETING48 VACATURE11 DECEMBER 2010

Momenteel hebben wij een vacature voor een (m/v)

District Sales ManagerAutomobielvervangmarkt België - Luxemburg

Je wordt verantwoordelijk voor:

Je hebt:

Je krijgt:

Andere boeiende functies bij Gates in Erembodegem (Aalst) vind je op http://www.gates.com/europe/employment

Geïnteresseerd?

www.gates.com

Het Europees hoofdkwartier van de Gates Corporation bevindt zich in Erembodegem. Gates is marktleider in de ontwikkeling, productie en verkoop van hoog technologische aandrijfriemen, slangen en spanrollen voor industriële, hydraulische, landbouw- en automobiel toepassingen. In België werken ruim 250 mede werkers in Erembodegem en in het distributiecentrum nabij Gent. Gates staat bekend om haar hoogwaardige productkwaliteit, uitgebreide productassortiment en uitstekende service, waardoor zij in de afgelopen jaren o.m. in de automotive sector meerdere Europese onderscheidingen van leidende internationale groe peringen zoals AD I, ATR, Temot en Groupauto heeft mogen ontvangen.

The Human ElementDow is wereldwijd marktleider op het gebied van plastics en chemicaliën. Deze positie stelt Dow in staat haar missie te realiseren: bijdragen aan de vooruitgang van de mens. Dat doet Dow door innovatieve toepassingen te ontwikkelen voor de voedsel- en farmaceutische industrie. Maar bijvoorbeeld ook voor verpakkings- en isolatie-materialen, persoonlijke verzorgingsproducten en voor de productie van schoon drinkwater. Werken bij Dow is bijzonder. Je krijgt veel eigen verantwoordelijkheid. Want in onze ogen speelt het menselijke element, the Human Element, de hoofdrol bij het realiseren van vooruitgang.

In de Benelux is Dow gevestigd op zeven verschillende locaties. Vanuit onze commerciële vestiging in Edegem bedienen we klanten in heel Europa en dit voor verschillende productie-eenheden (plastics en chemicals).

Customer Service RepresentativeNa een grondige training word je in onze binnen-dienst verantwoordelijk voor het ‘order-to-cash’ proces, waarbij je bestellingen van klanten opneemt, in SAP ingeeft en ervoor zorgt dat de levering correct gebeurt. Hiervoor werk je intensief samen met verschillende departementen zoals de logistieke afdeling, de account manager, service centers in verschillende locaties etc. Je bent verantwoordelijk voor het orderverwerkingsproces (door middel van SAP en SIEBEL), het ingeven en opvolgen van klachten en het opbouwen van klanten- en produktkennis om zo de relatie met de klant te versterken. Wij zijn een sterk team dat ISO gecertifi ceerd is en dat werkt volgens het ‘empowerment’ principe.

Accounts Receivable SpecialistOok jij maakt deel uit van het Customer Service Team. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het opvolgen van de openstaande rekeningen van onze internationale klanten. Verder ben je de contact-persoon voor correcties en klachten op facturen. Hiervoor werk je nauw samen met de Credit Manager, de Customer Service Representative en de Account Manager. Een goed contact met je klantenportfolio is hierbij zeer belangrijk om proactief te kunnen opereren. Dat je met cijfers kunt omgaan, spreekt vanzelf.

Functie eisen:• Je hebt een Bachelor of Master opleiding.• Ervaring in een gelijkwaardige functie en ervaring in het werken met SAP zijn pluspunten.• Je beschikt over een fl exibele instelling en kunt op een positieve manier met veranderingen omgaan: een teamspeler in de ware zin van het woord en een excellente communicator.• Meertalig: Nederlands, Frans en Engels zijn noodzakelijk. Duits, Italiaans of Spaans zijn een pluspunt.

We zijn op zoek naar enthousiaste medewer-kers (m/v) om ons Customer Service Team in Edegem te versterken.

Solliciteren?Stuur je CV met motivatie naar Bart Van den Broeck, [email protected]. Kijk voor meer informatie of onze andere vacatures op www.careersatdow.com.

Uw functie: Telefonische kontakten met klantenAfspraken plannen voor raadgeversMaken en opvolgen van offertes

Uw profiel: Perfect tweetalig NL – FRCommunicatief en klantvriendelijkZelfstandig en dynamisch

’s Werelds meest gebruikte traplift.

De firma Stannah, werd 140 jaar geledenopgericht. Dankzij deze jarenlange ervaringen voortdurend kwaliteitsstreven en een uit-gesproken innovatiezin is de onderneminguitgegroeid tot de wereldleider op de marktvan trapliften.

Steeds in volle expansie. Zoeken wij talentom onze ploeg te versterken in ons gebouwte Asse Relegem

Commercieel medewerk(st)erbinnendienst (m/v)

Verantwoordelijk bandagisten (m/v)

Uw functie: Bezoek over gans België, bij bandagistenOpvolging van de dossiers van de bandagistenZelf opmaak van uw planning

Uw profiel: Perfect tweetalig NL – FRCommunicatief en klantvriendelijkZelfstandig en dynamisch

Interesse?Stuur vandaag nog uw sollicitatiebrief + CV naar ons personeelsdienst:

Stannah Bvba Poverstraat, 94 1731 RELEGEM [email protected]

Niet ‘aantal kilometers’ of ‘regio’, maar ‘tijd’ iswat echt telt als je je woon/werkverplaatsing

berekent. In een exclusieve samenwerking met Be-Mobile (Touring M obilis) berekent Vacature de

reistijd van bij je thuis tot aan je nieuwewerkomgeving, vertraging door files inbegrepen.

Test het zelf opvacature.com/jobs

STA JIJGRAAG IN DE FILE?

048_GPV1QU_20101211_VMGBI_00.qxp_Opmaak 1 9/12/10 22:42 Page 48

Page 51: Vacature 11 december 2010

DOSSIER SALES & MARKETING 49VACATURE11 DECEMBER 2010

Een onderneming van de KBC-groep

Op zoek naar een boeiende joben een uitdagende carrière?Wij gaan met je mee.

KBC is een geïntegreerde bank-verzekeraar voor hoofdzakelijk

retail-, kmo- en privatebankingcliënten. De KBC-groep heeft

thuismarkten in België en Centraal-Europa, waar de focus ligt op

retailbankverzekeren, vermogensbeheer en diensten aan bedrijven.

In KBC-World zijn diverse carrièrebestemmingen mogelijk, zowel voorstartende als ervaren profielen met:

een bachelordiploma in diverse studiegebieden

of

een masterdiploma in een economische, juridische ofkwantitatieve richting.

Bovendien hebben we als een van de grootste ICT-organisaties in Belgiëook een hele waaier aan uitdagende opportuniteiten voor ICT-professionals, met of zonder ervaring.

Ontdek alles wat een echte carrièrereiziger nodig heeft!Het personeelsbeleid van KBC is altijd al vooruitstrevend geweest.De KBC-medewerkers verkozen hun bedrijf niet voor niets al vijf jaarop rij tot Beste Werkgever.

Een greep uit onze troeven:- een contract van onbepaalde duur;- actieve begeleiding tijdens je loopbaan;- een uitzonderlijk aanbod van opleidings- en ontwikkelingskansen;- een dynamische werkomgeving met een open cultuur en aangenamewerkomgeving.

Zelf je loonpakket samenstellen, zegt het je wat?Inspelen op jouw behoeften. Dat is waar we bij KBC naar streven.Daarom kun je zelf je loonpakket samenstellen met die componenten dieop een bepaald ogenblik bij je persoonlijke situatie passen. Daarnaastbieden we ook een ruime waaier aan extralegale voordelen.

Interesse? Boek dan snel je carrièrereis op www.kbcworld.be!

WORLDMAAK EEN ONGELOOFLIJKE

CARRIEREREIS

Meer informatie

over de specifieke

functies en

bestemmingen

in KBC-World

vind je op

www.kbcworld.be

049_GPV1QU_20101211_VMGBI_00.pdf; 12 09, 2010 21:56:40

Page 52: Vacature 11 december 2010

DOSSIER SALES & MARKETING50 VACATURE11 DECEMBER 2010

WIJ HOUDENVANKNAPPE KOPPEN.Onze koppen vallen op. Omdat ze gemaakt worden door knappe koppen met een passie voor nieuws, een neusvoor zaken, oog voor detail en zin voor organisatie. Mensen die even gedreven zijn als hun grote voorbeeldenen die de ambitie hebben mee te werken aan het succes van Mediafin, het huis van de zakenkranten De Tijd enL’Echo en van de scherpste multimediakanalen in de mediasector.

Wordt het voor jou ook niet hoog tijd om je kop uit te steken als…

Senior AccountManager Advertising (m/v)JE UITDAGING• Je bent verantwoordelijk voor de commercialisering van de verschillende media van De Tijd en L’Echo (kranten, magazines,websites, mobiele applicaties, webtv, databases, …) als performant reclamemedium. • Dit doe je door bij bedrijven en huncommunicatieagentschappen relaties te ontwikkelen en te versterken. • Je beweegt je in de sectoren Auto, Leasing en Transporten bent creatief genoeg om op maat gemaakte communicatieoplossingen uit te werken binnen ons rijke merkenportfolio.• Je bent permanent op de markt aanwezig en geeft er intelligente feedback over om onze producten constant bij te sturen.• Je rapporteert aan de sales manager, die je de nodige professionele ondersteuning geeft.

JE PROFIEL• Je bent gebeten door print- en digitale media en je wilt je hier continu verder in verdiepen. • Je hogere opleiding, maturiteit,degelijke ervaring in sales en business development en zeer goede algemene ontwikkeling maken dat je als echte professional wordtgeaccepteerd. • Je bent resultaatgericht en bereid om te werken met kortetermijnobjectieven. • Je bent zowel ‘hunter’ als ‘farmer’.Hiervoor is verkooptalent een vereiste. • Je hebt minimum 5 jaar relevante sales-ervaring. • Door je gedrevenheid, assertiviteit encontactvaardigheid ben je een aangenaam persoon die in een jong en dynamisch team kan werken. • Je bent 3-talig (NL/FR/E) enje uitmuntend organisatietalent laat je toe om je professionele activiteiten zo efficiënt mogelijk te plannen.

WIJ BIEDEN JEMediafin is een vernieuwend mediabedrijf waar jonge, enthousiaste medewerkers, dankzij de vlakkestructuur en directe communicatielijnen, meteen impact hebben op het bedrijfsresultaat. Wij biedenje de mogelijkheid om te werken voor topmerken in het medialandschap. Je krijgt de gelegenheid omactief deel te nemen aan de verdere professionalisering van Trustmedia en kan hiervoor genieten vaninterne en externe vormingsprogramma’s. Verder garanderen we je een degelijk salaris, conformde mediasector, aangevuld met een bonus, extralegale voordelen, een forfaitaire onkostenvergoeding,een bedrijfswagen, laptop en gsm. Onze kantoren in het inspirerende pakhuis van het BrusselseTour&Taxis hebben een eigen parkeergelegenheid.

INTERESSE?Stuur je cv en begeleidende motivatiebrief naar [email protected] (02/422.05.02).Onze vacatures vind je ook op www.tijd.be/jobs.

050_GPV1QU_20101211_VMGBI_00.pdf; 12 09, 2010 21:56:54

Page 53: Vacature 11 december 2010

DOSSIER SALES & MARKETING 51VACATURE11 DECEMBER 2010

Missie: Na een degelijke technische en commerciëleopleiding, krijg je de verantwoordelijkheid over eenklantenportefeuille en prospecten in een precieze geografischezone en sta je in voor de omzetgroei, de commerciëleservice en de opvolging.

Profiel: Je hebt een hogere opleiding genoten (Bachelor)en bent op zoek naar een professionele uitdaging. Je hebtideaal één jaar ervaring in een soortgelijke functie. Jedynamisme, enthousiasme en uitstekende communica-tievaardigheden staan garant voor succes binnen je team.

Aanbod: We bieden je een uitdagende en afwisselendefunctie binnen een jong, ambitieus en dynamisch team.Er is veel ruimte voor eigen initiatief, je hebt tal vanontplooiingsmogelijkheden en je werkt in uitstekendearbeidsomstandigheden. Het salaris bestaat uit zoweleen vast als een variabel deel en je krijgt de nodigeonkostenvergoeding en een bedrijfswagen.

Interesse? Stuur vandaag nog je cv en sollicitatiebriefnaar FIDUCIAL, t.a.v. Valérie ANGELOZZI, Louizalaan 148,1050 Brusssel of per e-mail [email protected].

FIDUCIAL OFFICE SOLUTIONS is één van de Europesemarktleiders en de derde speler op de Belgische marktin de distributie van kantoorbenodigdheden en –meubilair.Met meer dan 7000 producten standaard leverbaar, eenomzet van 220 miljoen euro en ruim 1000 medewerkers,is deze divisie een sterke en toekomstgerichte speler opde arbeidsmarkt.

Om ons klantennetwerk verder uit te bouwen, zoeken wijzeer verkoopsgerichte (m/v):

Account ExecutivesRegio’s Leuven, Mechelen en Brussel

Gascomponenten is de gespecialiseerde partner bij uitstek in de wereld van degasverbranding.Wij verstrekken technisch advies en leveren alle toestellen en onderdelenvoor het meten, regelen en beveiligen van installaties.Alleen de beste merken doorstaanonze strenge selectie, en dat betekent: gegarandeerde topkwaliteit voor de Belgischevakman.

Momenteel zoeken wij voor onze vestiging teWilsele-Leuven een (m/v):

JE FUNCTIE: Je staat telefonisch in contact metonze klanten: je bent hun technisch-commercieel aan-spreekpunt voor onze apparatuur en je geeft advies.Je werkt offertes uit en neemt je verantwoordelijk-heid op voor de opvolging ervan. Als uitgesprokenteamplayer werk je nauw samen met je collega’s. Jerapporteert aan de Sales Manager.

JE PROFIEL: Je hebt bij voorkeur een technischdiploma (bv.A2 of A1 Elektromechanica) met een aantaljaar relevante ervaring. Je getuigt van technisch inzichten een uitgesproken klantgerichte attitude. Een goedegesproken kennis van het Frans is een vereiste. Je bentcomputervaardig met een vlotte kennis van Excel en Word. Je beschikt daarnaast overeen grote verantwoordelijkheidszin, een flexibele ingesteldheid en een dienstgerichtepersoonlijkheid.

ONSAANBOD:We bieden je een boeiende,gevarieerde functie in een stabiele omgevingmet een open bedrijfscultuur. Je kan rekenen op een grondige productopleiding.Natuurlijkkrijg je een motiverend salaris aangevuld met diverse extralegale voordelen.

INTERESSE? Alle relevante kandidaten worden persoonlijkgecontacteerd. Stuur zo snel mogelijk je cv met een begeleidend schrijvenen vermelding van de functie waarvoor je solliciteert naar onze partner inpersoneelsbeheer:A Priori, t.a.v. BartVanWoinsel, Gasthuisstraat 15, 3200Aarschot, tel. 016 57 18 38, fax 016 57 14 34, e-mail: [email protected]

Commercieel Bediende Binnendienstmet technische affiniteit

GASCOMPONENTENPastoor Legrandstraat 273012 Wilselewww.gascomponenten.be

sigm

und.be

Account Manager Online

Developer

Sales Manager Paratel

Account Manager JIM

Manager Line Extensions

De Vlaamse Media Maatschappij blijft voortdurend evolueren. Vijf TV-zenders, twee radio-stations, een pak digitale enonline initiatieven…vooruitkijken is een must in medialand! Daarom zijn we ook voortdurend op zoek naar gedrevenen getalenteerde mensen om onze teams te versterken. Momenteel zoeken wij:

Vlaamse Media Maatschappij, Medialaan 1, 1800 Vilvoorde

Bij de Vlaamse Media Maatschappij geef je het beste van jezelf. In ruil krijg je nietalleen een aantrekkelijk salaris en dito legale voordelen, maar ook de kans om meete groeien in een boeiende en motiverende werkomgeving.

051_GPV1QU_20101211_VMGBI_00.pdf; 12 09, 2010 21:57:02

Page 54: Vacature 11 december 2010

52 VACATURE11 DECEMBER 2010

>> Neem ook een kijkje op www.depaepegroup.be

Contact

Heeft u belangstelling voordeze job, stuur dan zo snelmogelijk uw sollicitatiebriefmet cv naar:

dhr. Ignace De PaepeDe Paepe GroupAdelaarsstraat 249051 Sint-Denijs-Westrem

[email protected]

Tel.: 09 250 95 00

Funct ieU bent verantwoordelijk voor de uitvoering van de vastgoedprojecten

binnen de regio Antwerpen-Gent-Brussel. U bent betrokken bij hetontwerp van de bouwplannen en coördineert zowel administraties, architec-ten als aannemers. Tijdens de uitvoering staat u in voor de administra-tieve en organisatorische begeleiding en waakt u nauwgezet over de timing,budgetopvolging en kwaliteit. U rapporteert aan de directie.

Prof ie lU genoot een hogere bouwkundige opleiding of ingenieursopleiding.U kan enkele jaren ervaring in projectmanagement voorleggen. U werkt

zelfstandig en kan een project integraal aansturen en opvolgen. U bent eengedreven en enthousiast persoon die vlot communiceert en oog heeft voorde noden en behoeften van de gesprekspartners. U bent vlot tweetaligN/F + kennis van Engels en kan goed overweg met de gangbare MS Office-toepassingen.

Ons aanbodEen boeiende functie waarin zelfontplooiing, organisatietalent en door-

tastende communicatie van groot belang zijn. U komt terecht in een snelevoluerende onderneming met enthousiaste collega’s. Wij bieden u eencompetitief salaris in verhouding tot uw ervaring en motivatie evenals eenbedrijfswagen.

PROJECTMANAGERVoor onmiddellijke indiensttreding -bouwproject MG Tower- zoeken wij een m/v

Bouwproject: MG Tower

Ook in 2011 zoekt Sibelgacollega’s om Brusselte doen bruisen.

System LevelAdvancedEngineer (ref.: BT/081)

www.mobistar.be/nl/jobs

Wil jij een job waar je elke ochtend naar uitkijkt? Een job boordevol uitdagingen, bij een jong en dynamisch bedrijf in een snel evoluerende markt?En collega’s met wie je hard werkt en pleziermaakt in een fascinerende werkomgeving?Dan zit je goed bij Mobistar! Maak van je passie je beroep.

Jij krijgt een aantrekkelijk voordelenpakket: een competitief loon met een individueel variabel gedeelte. Je hebt recht op32 dagen vakantie per jaar en geniet van maaltijdcheques, pensioensparen, en een levens-, ongevallen en hospitalisatie-verzekering.Je volgt regelmatig opleidingen over onze nieuwe producten en diensten, en je krijgt carrièreperspectief.Je werkt bij een leider in technologische innovatie.

Maak van je passie je beroep!

Gek op je gsm?Verliefd op surfen?

052_GPV1QU_20101211_VMGBI_00.pdf; 12 09, 2010 21:58:13

Page 55: Vacature 11 december 2010

53VACATURE11 DECEMBER 2010

KIPCO DAMACO is een internationaal

sterk expansief bedrijf gevestigd in

Oostrozebeke (West-Vlaanderen).

De onderneming is een gereputeerde

producent van kippenvlees en

verhandelt haar producten inmeer dan

100 landen wereldwijd.

De firma heeft vestigingen in België,

Sri Lanka, Singapore, Brazilië, India en

Bulgarije.

In het kader van een beredeneerde en

strategische groei is een gloednieuwe

vacature ontstaan en rekruteert

Kipco-Damaco een (m/v):Aanbod: U komt terecht in een stabiel, familiaal sterk internationaal gericht bedrijf waar u kennis maakt met een boeiende financiële wereld waarininternationale accountingregels en fiscaliteit bijzonder interessant zijn. We voorzien een aantrekkelijk verloningspakket met diverse extralegale voor-delen en ruime verantwoordelijkheid. U bekleedt een topvertrouwenspositie binnen het bedrijf.

Geïnteresseerde kandidatenmailen hun uitgebreid cv naar [email protected]. Ago International garandeert een discrete en snelle behandeling van uwkandidatuur. Voor bijkomende inlichtingen, bel naar 056 22 80 64 of 0473 244 501.Deze vacature vindt u ook op

Financieel Manager

VG.46/BO

-lid

vanFede

rgon

-BA-AA05

.080

-W.RS.30

1

Functie:Het voeren en superviseren van de boekhouding van diversevennootschappen met een team van 3 medewerkers.Indienen van fiscale aangiftes (BTW, douane, restitutieaanvragen endouaneformaliteiten).Supervisie en voeren van debiteuren- en crediteurenbeheer, uitvoeren enopvolgen van betalingen.Voorbereiding van jaarafsluitingen in samenwerking met externeaccountants en bedrijfsrevisoraat.Personeelsadministratie in samenwerking met sociaal secretariaat.Tussentijdse financiële en operationele rapportering en opvolging vanintragroepsverrichtingen met de diverse vennootschappen.Budgetcontrole en het volledig uitvoeren van kredietbeoordelingsanalyses.Administratieve opvolging van exportdocumenten, douaneformaliteiten endocumentaire kredieten.Afhandeling van traceerbaarheids-, sociale, financiële en fiscale controles.Investeringsanalyses opstellen, onderzoeken en mogelijkheden nazien.Financiële communicatie met derden in een internationale context.

Profiel:Hogere opleiding met het accent op boekhouding, accountancy enfiscaliteit.

Minimaal 8 jaar ervaring in een brede financieel-administratieve omgeving.

Personen met effectieve ervaring in fiduciaires, revisoraten of gelijkaardigebedrijfsboekhoudkundige omgeving komen eveneens in aanmerking.

No-nonsense approach, nauwgezette en stipte attitude in een klein maarperformant team.

Doe-mentaliteit en zin voor flexibiliteit, gedegen talenkennis (N/E/F).

Woonachtig in een max. straal van 35 km van de onderneming of bereidzich er te vestigen.

AGO INTERNAT IONALHuman Resources Recruitment

Kortrijk • Gent • Brussel • Lille

[email protected] www.ago.bz De selectie gebeurt in exclusieve samenwerking met Ago International

Uw functie:U wordt verantwoordelijk voor de realisatie en follow-up van deautomatisatieactiviteiten, eerst lokaal, later internationaal.U zorgt voor oplossingen bij operationele problemen en trouble-shooting.Na een grondige opleiding in Frankrijk gaat u eerst enkele jarenaan de slag in de Ooigem Plant. Daarna kunt u ingezet wordenvoor projecten in de vele buitenlandse vestigingen die Knaufkent.U streeft naar uniformiteit en standaardisatie binnen de auto-matisatie programma’s zodat die overal toepasbaar zijn, zonderdat er per vestiging opnieuw ontwikkeld moet worden.De standaard binnen de KNAUF-groep is Siemens S7. U volgtde technologische evoluties op de voet (visualisatie systemen,datacaptatie, SQL databases).

Uw profiel:Deze functie is de ideale uitdaging voor een master diplomaingenieur elektromechanica, optie automatisatie of aanverwanteopleidingen.

U beschikt over 2 à 3 jaar relevante ervaring.

U bent communicatief vaardig in diverse talen (N/F).

PLC programmatie en visualisatiesystemen vormen geenprobleem. Tevens hebt u goede kennis van de verschillendemogelijkheden in automatisatie.

U bent een problemsolver, hands-on en werkt sterk resultaats-gericht.

De internationale dimensie van deze functie spreekt u aan.

AGO INTERNAT IONALHuman Resources Recruitment

Kortrijk • Gent • Brussel • Lille

[email protected]

Ingenieur Automatisatie(junior profiel – internationaal georiënteerd)

Isolava is een dochteronderneming

van het Duitse KNAUF. Als fabrikant

van bouwmaterialen (gipsplaten

en -blokken) zijn we actief in de

Benelux, Frankrijk en Duitsland.

Met het oog op de toename van

bevoegdheden in onze vestiging te

Ooigem zijn we op zoek naar een

gedrevenm/v:

Aanbod:U komt terecht in een onderneming in volle groei met ruime ontplooiingskansen. Een aantrekkelijk remuneratiepakket wordt voorzien.

Geïnteresseerde kandidatenmailen hun uitgebreid cv naar [email protected]. Ago International garandeert een discrete en snelle behandelingvan uw kandidatuur. Voor bijkomende inlichtingen, bel naar 056 22 80 64 of 0473 244 501.Deze vacature vindt u ook op

De selectie gebeurt in exclusieve samenwerking met Ago International VG.46/BO

-lid

vanFede

rgon

-BA-AA05

.080

-W.RS.30

1www.ago.bz

VG.46/BO

-lid

vanFede

rgon

-BA-AA05

.080

-W.RS.30

1

Human Resources RecruitmentKortrijk • Gent • Brussel • Lille

www.ago.bz

AGO INTERNATIONAL

De weg naar een mooieloopbaan begint bij Ago International

Ontdek onze vacaturesop www.ago.bz

053_GPV1QU_20101211_VMGBI_00.pdf; 12 09, 2010 21:59:35

Page 56: Vacature 11 december 2010

54 VACATURE11 DECEMBER 2010

(aanleg van een werfreserve)GEMEENTESECRETARIS

De missie van onze gemeente is de volgende: “Samen maken wevan Edegem een groene, veilige, welvarende maar ook solidaireleefgemeente voor alle generaties. Daarom richt onze dienstverle-ning zich op wonen, werken, ontspannen en ontplooiing met zowelaandacht voor het individu als voor de gemeenschap. We gaandeze uitdaging aan door zelf initiatief te nemen op een positieveen oplossingsgerichte manier. Zo kunnen we fier zijn op wat wevoor de Edegemnaren efficiënt kunnen realiseren.”

Edegem is een residentiële gemeente in de zuidrand van Antwerpen. Samen met haar 230 me-dewerkers zorgt het gemeentebestuur er voor dat de 21 000 Edegemnaars zich thuis voelen inhun gemeente. Dynamisme en klantgerichtheid zijn de kerncompetenties van onze medewerkers.

Gemeente Edegem zoekt een dynamische en ondernemende (m/v)

Gemeente Edegem

Meer informatie: De specifieke toelatings- en aanwervingsvoorwaarden, de functie-beschrijving en het examenprogramma zijn te verkrijgen bij de personeelsdienst.Tel. 03/289 22 51(54) / [email protected]

Solliciteren: Zend uw kandidatuur schriftelijk vergezeld van een cv en een kopievan uw diploma uiterlijk tegen 15 januari 2011 aan het college van burgemeester enschepenen, Kontichstraat 19 te 2650 Edegem.

www.edegem.be

en de evaluatie van het beleid om de organisatiemissie en de beleidsdoelstellingen zo efficiënt

laat de organisatie een meerwaardegerichte en vooruitstrevende rol spelen in de lokale omgeving.

politieke en sociale wetenschappen of bestuurskunde / economische, toegepaste economische,

Uw functie

Uw profiel

Wij bieden

Uw functie:• De hoofdlijnen van het algemene beleid van de intercommunale zowel op technisch, administratief

als financieel plan definiëren.• Voorstellen formuleren aan het Bureau en de Raad van Bestuur voor de vaststelling van beleid op

de middellange en lange termijn van de intercommunale.• Verantwoordelijke voor de uitvoering van de besluiten van de bestuursorganen.• Dossiers van de prijsaanpassingen samenstellen en deze verdedigen voor de Prijzencommissie.• De vergaderingen van het College van Commissarissen en het College van Permanente

Deskundigen voorbereiden en begeleiden.• Verantwoordelijke voor de coördinatie met de exploitant Vivaqua.• Verantwoordelijke voor de samenwerking met de geassocieerde gemeenten alsook de publieke

dealers (Sibelga, Belgacom, enz...) en de nutsbedrijven ( BMWB, BIM – Leefmilieu Brussel).• Verantwoordelijke voor de betrekkingen met de Europese Investeringsbank (EIB) en de Kabinetten

van de Ministers van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.• HYDROBRU vertegenwoordigen binnen Aquabru.• Verantwoordelijke voor het communicatiebeleid.

Uw profiel:• Je hebt een Master.• Je bent een leider die inspireert en die bezit over een visie op middellange en lange termijn.• Je bent in staat om een nabij team met enthousiasme te leiden en de creativiteit en verandering te

stimuleren met het zicht om de doelstellingen te bereiken.• Je bent in staat om je aan te passen aan het beleidskader van een openbare dienst. Je hebt

werkervaring opgedaan in deze sector.• Je hebt relevante ervaring op het gebied van budgettair en financieel beheer voor meerdere jaren.• Je bent tweetalig en hebt een goede kennis van het Engels.

Directeur-Generaal

Onze klant, Hydrobru (www.hydrobru.be), is de nieuwe naam van deBIWD (Brusselse Intercommunale voor waterdistributie en sanering).Ze zijn op zoek naar een (m/v)

Geïnteresseerd?Stuur jouw CV naar Gregory Centner ([email protected]) voor 23/12/10

CAT Benelux is een filiaal van Groupe CAT, dat gespecialiseerd is in autologistieken met zijn 3.000 medewerkers een omzet van 1 miljard euro realiseert.

CAT Benelux zoekt een (m/v) :

Logistieke Medewerkertransport

tweetalig (Nederlands/Frans) met ervaring

U werkt vanuit Machelen (1830) en uw taak bestaat erin nationale en internationaleautotransportactiviteiten te organiseren en op te volgen.Zin voor initiatief, flexibiliteit, klantgerichtheid, kennis van burotica en nauwkeurigkunnen werken zijn onmisbare competenties om de job goed te kunnen uitvoeren.Kennis van de transportwetgeving en van de geografie van de Benelux alsookervaring met beheersystemen voor chauffeurs zijn pluspunten. Loon volgensopleiding/ervaring.

Stuur uw sollicitatiebrief samen met uw CV naar Pascale Uytterhoeven :e-mailadres: [email protected]

054_GPV1QU_20101211_VMGBI_00.pdf; 12 09, 2010 21:59:34

Page 57: Vacature 11 december 2010

55VACATURE11 DECEMBER 2010

Consultants HRM met ervaringvoor regio Antwerpen, Gent, Leuven en Charleroi

Ascento is een sterke speler binnen de

top 5 van de HR-adviesbureaus. Meer

dan 75 medewerkers werken vanuit ze-

ven kantoren aan diverse HR-projecten

voor hun klanten. Dankzij onze totaal-

aanpak en maatwerk, implementeren

wij klantspecifieke oplossingen binnen

het brede HR-domein: werving en se-

lectie, talent en performance manage-

ment en outplacement. Graag willen

wij onze uitbouw nog verder versterken

met de aanwerving van (m/v):

Uw opdrachtVanuit een grondige behoefteanalyse adviseert en begeleidt

u uw klanten naar maatoplossingen binnen de verschillende

domeinen van HRM. U bent projectverantwoordelijke voor

diverse opdrachten binnen werving en selectie, talent

en performance management en/of outplacement. U

vervult een belangrijke rol bij de verdere uitbouw van onze

klantenportefeuille in de regio. U werkt nauw samen met

collega’s en rapporteert rechtstreeks aan de Business Unit

Manager.

Uw profielU heeft een universitair diploma, bij voorkeur in A&O

Psychologie of gelijkwaardig door ervaring. U heeft minimum

5 jaar relevante ervaring opgebouwd in meer dan één

domein binnen HR-consultancy of hebt ervaring als HR

Business Partner. U bent ondernemend en in staat om met

nieuwe en bestaande klanten een langetermijnrelatie uit te

bouwen. U bent een conceptuele denker en bent analytisch

ingesteld. U bent een uitstekend communicator en hebt

overtuigingskracht.U werkt oplossingsgericht en bent

resultaatgericht. U kan zowel zelfstandig als in team aan

meerdere projecten werken.

Ons aanbodEen boeiende en gevarieerde functie die u de mogelijkheid

biedt uw expertise verder uit te bouwen binnen een dynamisch

team. U komt terecht bij een fullservice HRM-specialist. U

werkt binnen een snel evoluerende markt. Een aantrekkelijk

salaris aangevuld met een pakket extralegale voordelen en een

bedrijfswagen.

Interesse?Stuur dan uw gedetailleerde CV en begeleidende brief naar

Amelie Gevers via [email protected]

Adjunct DirecteurFinancieel en administratief verantwoordelijke

De Oesterbank in Oostende, is een

modern bedrijf, een industriële beschut-

te werkplaats en partner van multinatio-

nale ondernemingen voor de toeleve-

ring van halfafgewerkte en afgewerkte

producten. Actueel is De Oesterbank

uitgegroeid tot een stevige kmo met een

400-tal werknemers, waarvan 360 per-

sonen met een beperking. Dankzij een

professioneel management slaagt men

erin om een renderend bedrijf te runnen.

Hiervoor kijken wij uit naar een (m/v):

Uw functieLeiden, organiseren en optimaliseren van de financiële

en administratieve dienst. Eindverantwoordelijke van

de boekhouding, de fiscale-, juridische-, verzekerings-,

sociaal administratieve- en informatica aangelegenheden.

Contactpersoon voor ondermeer de bedrijfsrevisor, bankers,

overheden, enz. U geeft leiding aan 4 medewerkers, adviseert

en zetelt in het directiecomité en RvB.

Hiervoor kijken wij uit naar:een financieel expert met een universitaire opleiding of iemand

met ervaring in het opmaken en beheren van budgetten en een

goede people manager, organisator en analyticus.

Naast een aantrekkelijke werkomgeving bieden wij u:een marktconform salaris in een stabiel en renderend bedrijf,

een actieve en directe betrokkenheid bij het dagelijks beleid en

aandacht voor een soepele arbeidsregeling.

Is dit het engagement waar u naar uitkeek?Ga zeker eens kijken naar www.oesterbank.be en stuur

uw CV naar onze HR partner: Ascento, Kwadestraat 157 b11,

8800 Roeselare of e-mail: [email protected].

Meer info: 051/26.99.30.

VG.1

246/

BUO

SAP

-B-

C07.

002

-W

.INT.R

E.RS

.SO.

148

-DC

:401

03

Lid

van

recr

uitm

ent,

sear

ch&

sele

ctio

n.As

cent

ois

een

divi

sie

van

t-gr

oep

NV.

Ascento wil de maatschappij zo goed mogelijk weerspiegelen.Kandidaten worden geselecteerd op basis van hun kwaliteiten

en vaardigheden, ongeacht geslacht, leeftijd, afkomst of handicap.

Meer jobs opwww.ascento.be

Surf naar www.signumhrm.be :

Alvast een goed idee!

BP

SUPPLY PLANNING MANAGER - Gent/Antwerpen

VALÉRON

POLYVALENTE ICT-PROFESSIONAL - Essen

FAM

TRAINEE AREA SALES MANAGER - internationaal

LA WILLIAM

VERANTWOORDELIJKE VERPAKKINGSAFDELING- Londerzeel

RELEX (HIFFERMAN Groep)

PROJECT-/WERKPLAATSLEIDER - Vlaanderen

STRABAG

MEERDERE CALCULATORS - Gent en Antwerpen

Bel ons gerust indien je over één of meerdere functies wiloverleggen: 015/45 09 60. Uiteraard vind je uitgebreiderebeschrijvingen op www.signumhrm.be

Onze adressen: [email protected] enSignum HR & Management,Battelsesteenweg 455E, 2800 Mechelen

055_GPV1QU_20101211_VMGBI_00.pdf; 12 09, 2010 22:00:01

Page 58: Vacature 11 december 2010

56 VACATURE11 DECEMBER 2010

Interesse in dezeof andere vacatures?Surf naar www.persgroep.be,klik door naar jobs, openstaande vacatures,selecteer jouw job en solliciteer online.

Wij zijn op zoek naar

ANTWERPEN DAGBLAD NR 286-123STE JAARGANG • 1 EURO • WWW.HLN.BEDE PERSGROEP PUBLISHING • BRUSSELSESTEENWEG 347 1730 ASSE-KOBBEGEM5(ELNGGK!VUVYXU)+e-t | 1 6 S T R E E K N I E U W S | 2 1 S P O R T | 2 9 T V - K R A N T | 3 2 P U Z Z E L S | 3 5 D I A L O O G | 3 6 B E U R S

Het aantal klachten over medi-sche fouten stijgt fenomenaal:+10% indevoorbije twee jaar.Datblijkt uit cijfers van de mutuali-teiten, verzekeraars en advoca-ten.Meestal gaat het ombescha-diging van organen, een foutediagnose of een onnodige opera-tie. Ook over voorwerpen dieachterblijven in patiënten zijn erjaarlijks tientallen klachten.Gisteren bleek nog dat eenchirurg in Wilrijk twee grote

scharen had laten zitten in debuikvaneenpatiënt.Uit een onderzoek van Test-Aankoop blijkt dat 76% van demedische fouten gebeurttijdensoperaties inziekenhui-zen. Veelal in de tandzorg endegynaecologie.«De vele fouten zijn tewijtenaan de enorme tijdsdrukwaaronder dokters tegen-woordigstaan»,klinkthet. (KS)

DeVlaamselandbouwerWil-ly Vernaeve (61) en zijn zoonArnout (19) zijn ten einderaad. Voor de derde keer inevenveel jaar wordt zijn vee-stapel in het Franse Ivoy-le-Pré zwaar vergiftigd. Willyverloor in totaal al 2.000zoogkoeien,kalverenenstie-ren. Er is kwaad opzet meegemoeid: iemand mengdetelkens het pesticide lindaaninhetveevoeder.Degetergdeboer verdenkt een jaloersecollega.Opdekoop toe is hetvergiftigde vlees volgensWilly in de voedselketenterechtgekomen. «Maar deFranse autoriteitenluisterdennooit.»

VEESTAPEL AL DRIE KEER VERGIFTIGD

➤ 8

400.000 bedienden krijgen2,5 procentmeer loon

Ruim400.000bediendenkrijgenin januari een loonsverhogingvan2,5procent.Datberekendedesocialistische vakbond BBTK. Destijging is een gevolg vande jaar-lijkse indexering. Ze geldt voorongeveer een kwart van debedienden uit de privésector —namelijk zij die vallen onder hetzogenaamdaanvullendnationaalparitair comité (pc218).

Ookvoorbedienden indehorecaen de voeding komt er 2,42 pro-cent bij, in de verzekeringssectornemendelonenmet2,57procenttoe.Wie in de handel (grootwaren-huizen,kleinhandel)werkt,moetdan weer wachten tot minstensfebruari 2011 alvorens zijn loonstijgt.

(FrD)

10%meer medische fouten in twee jaar

DONDERDAG 9 DECEMBER 2010 ANTWERPEN

-3° 3°

1 DODE EN 2 VERMISTEN IN DOEL

Alleswijst erop dat de grote tanker—de Crystal Topaz — los over het bag-gerschip DN31 is gevaren. Dat schipvan Jan De Nul, dat dient om de vaar-geulslijkvrij temaken,kapseisdemet-een en zonk niet veel later. De driebemanningsleden — Luc Verbauwen

uit Melsele, Louis Poppe uit Mol enEddyFierensuitKieldrecht—kwameninhet ijskoudewaterterecht.Devijfti-gers waren lange tijd spoorloos. Debrandweerdiensten van Antwerpenen Beveren zetten een enorme zoek-actieoptouwmeteensonarradar.Ook

de politie kwam ter plaatse met eenhelikopter. Rond middernacht vistenduikerseen lichaamop,dat indebootlag.Vandetweeanderevermistenwasvannacht om twee uur nog geenspoor.Dekanshenlevendterugtevin-den, werd klein geacht. De oorzaakvandeaanvaringwasgisteravondnognietbekend.Alle scheepvaart in de buurt vanDoelwerd stilgelegd. De verslagenheid bijdehulpverlenerswasgroot.DetankerCrystal Topaz was onderweg naarRotterdam. In juliwarenerookalpro-blemen:opwegnaarAntwerpenvoerdeboottoentegeneensluisdeurinhetDuitseBrunsbüttel. (KCL/VSH/PKM)

Op de Schelde, ter hoogte van Doel, is het gisteravondomstreeks 21.50 uur tot een aanvaring gekomentussen een grote tanker en een baggerschip. Driebemanningsleden kwamen in het ijskoude waterterecht. Eén van henwerd al levenloos teruggevonden,de twee anderen waren gisteravond nog vermist.

SCHEPENBOTSEN OPSCHELDE

Duitse weerman voorspelt opnieuw tot -15°Vanaf vandaag beginnen de temperatu-ren gevoelig te stijgen, met in het week-end zelfs tot 7 graden in Vlaanderen.Maarvanafzondagneemthetkwikweereenfermeduik.EnalswedeDuitseweer-manDominikJungmogengeloven,wordthetzelfshettweededeelvaneenEurope-

sehorrorwinter.HijvoorspeltweerSiberi-schetemperaturentot-15graden.«Eerstzienendangeloven»,zegtweermanEddyDeMey. «Zulkeverre voorspellingenzijnnietwetenschappelijk.Maarhetkloptweldat de temperaturen begin volgendeweekweerondernulzakken.»

Voor het eerst in hun leven zijn 25bejaarden—deoudste 92—gaan ‘schaatsen’. Datgebeurdeopdeijspistevandekerstmarkt inZoutleeuw.Zebondennietzelfdeschaat-sen aan,maarmochten vrolijk over het ijs glijden in een speciale stoel diewerdvoort-geduwddooreenbegeleider.Ondanksallekoubleekdeuitstap,georganiseerddoordrielokalezorgcentra,eenschot inderoos.Debejaardenamuseerdenzichkostelijk.«Geefmaar gas», riep er één tegen haar begeleidster. «Het is eens iets anders dan kerstver-sieringmaken.»VolgensgeriaterDeCockkanzo’nactiviteitzelfstherapeutischwerken:«Brengdiemensennaarbuiten, hoemeerhoe liever.Zelfs bij ditweer, ja.Hetmoetmaareensgedaanzijnmethenaltijdtebetuttelenalskleinekinderen.» ➤ 6

Eerste keerop het ijs

Foto

PN

➤ 5

➤ 4

Een reddingsboot snelt het gezonkenbaggerschip te hulp. Foto De Roeck

Java DeveloperFunctieJe bent verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van onze Belgische énNederlandse websites en staat in voor de volledige software life cycle (vananalyse tot onderhoud). Je opereert in een brede technologische omgeving,waar je vooral ontwikkelt in java en oracle. Je rapporteert aan de ProjectManager Nieuwe Media van de Persgroep.

Profiel• Je bent een master of bachelor in informatica en hebt bij voorkeur reedsenige ervaring.

• Je beschikt over een grondige kennis van Java; goede kennis van het Springframework is een voordeel.

• Je staat open voor andere programmeertalen zoals Php,MySQL enUnix shell scripts

• Je bent vertrouwd met database modellering en SQL; je hebt goede kennisvan Oracle

• Je hebt een brede technische kennis van webtechnologieën zoals xHtml,Javascript, Css, Flash, Flex, jquery, XML/XSLT, REST

• Je bent extra leergierig op vlak van system engineering en web hosting• Je wil je engageren voor je product: je bent alert voor nieuwe evoluties enontwikkelingen in de markt en bij concurrenten

• Je kan zelfstandig werken• Scherpe deadlines en een flexibele ingesteldheid schrikken je niet af• Je bent analytisch ingesteld en werkt zeer nauwkeurig

Account ManagerRegioJobsFunctieWe zoeken een gedreven account manager die potentiële adverteerders zalbenaderen. We bieden een afwisselende functie waarbinnen je naast hetprospecteren en werven van nieuwe klanten, eveneens op een betrokken wijzebestaande klantenrelaties onderhoudt. Naast het effectief verkopen, adviseer jejouw (potentiële) klanten ivm hun mediaplanning en zorg je ervoor dat alles ingoede banen wordt geleid (opmaken van offertes, agendaplanning, opvolgingadvertenties,... ).

ProfielJe hebt minimum een eerste verkoopservaring in de dienstensector.Je hebt een neus voor commerciële opportuniteiten.Je resultaatgerichtheid en doorzettingsvermogen onderscheiden je van deanderen. Je bent gepassioneerd door media en reclame.

Internal Sales ConsultantFunctieAls Internal Sales Consultant krijg je een portefeuille van bestaande klanten, dieje aanvult met nieuwe klanten, dmv telefonische prospectie.Jij bent de professional die er naar streeft te scoren. Je weet als geen ander hoeje je (potentiële) klanten kunt aanspreken en overtuigen. Je benadert nieuweleads, stelt jezelf en het bedrijf voor en krijgt hierbij de vrijheid om een passendvoorstel uit te werken en te onderhandelen met de klant.

ProfielJe overtuigingskracht en doorzetting weet je te vertalen naar concreteverkoopsresultaten. Je organisatorische en administratieve vaardighedengaranderen een perfecte opvolging. Je genoot een stevige basisopleiding enverdiende reeds je strepen in de verkoop. Door je zelfstandigheid, zin voorinitiatief en interesse voor de media en nieuwe media, verwerf je snel eengrondige markt- en productkennis en bouw je stevige klantenrelaties uit.

de Persgroep Publishing draait rond passie voor onze lezer, surfer en

adverteerder. Maar net zozeer voor onze medewerkers, stuk voor stuk

sterke persoonlijkheden met een alerte geest en een flexibele

ingesteldheid die houden van actie en inzet. Met als resultaat een

fraaie lijst met power brands in een breed medialandschap, met

zowel kranten, magazines als internet. De sleutel van het succes?

Een vernieuwende combinatie van nieuws en entertainment,

passie en knowhow, innovatieve infrastructuur en toptalent.

AanbodWij bieden je een job vol afwisseling binnen dé leidende mediagroep vanVlaanderen. Wij voorzien een zeer aantrekkelijk salaris aangevuld met extra-legale voordelen die passen bij een bedrijf zoals het onze (een uitgebreidegroeps- en hospitalisatieverzekering en aantrekkelijke comfortdiensten).Daarnaast hechten we veel belang aan continue ontwikkeling en voorzienwe regelmatig doorgedreven opleidingen.

056_GPV1QU_20101211_VMGBI_00.pdf; 12 09, 2010 22:00:24

Page 59: Vacature 11 december 2010

57VACATURE11 DECEMBER 2010

Zit innoverenin je genen?

Bouw met ons mee aande energienetwerkenvan de toekomst!

op www.eandis.be

Slim netwerk getekend door Oda,6 jaar, dochter van Karel,ingenieur bij Eandis

Ik benVeronique... en ikben er.Waar dan, vraagtu?Wel, waar ik wilde zijn:in mijn huidige job bijSecurex. Elke dag krijgik de kans om te doenwaar ik goed in ben énwat ik graag doe. Daarbijhou ik tijd over voor mijnprivé-leven. Ik ben er,voor mijn klanten...en voor mezelf. Netzoals zoveel andereSecurex-collega’s.En u, bent u er ook?

HR CONSULTING Veronique, Consultant Securex helpt klanten in het hele land bij de optimalisering van hun menselijk kapitaal.Met resultaat. Maar ook als werkgever geloven we in ons motto ‘human capital matters’. Daaromondersteunen we volop de ontwikkeling en het welzijn van onze eigen mensen. Bij Securex maaktu deel uit van een veilige en gezonde werkplek die respect toont voor wat u belangrijk vindt, ookbuiten het werk. Dat alles in een Belgische groep die garant staat voor een stabiele, informele enintegere professionele omgeving.

Voor de divisie HR Consulting zoeken we momenteel (m/v):

Brussel

Verantwoordelijke afdeling Rekrutering en SelectieJe beheert het volledige traject van rekrutering- en selectieopdrachten van HR-profielen voor onzeklanten.

Regio Brussel - Vlaanderen

Consultant Rekrutering en SelectieAls consultant word je tijdelijk geplaatst bij één van onze klanten en ben je verantwoordelijk vooreen rekrutering en selectie opdracht.

Payroll ConsultantJe bent verantwoordelijk voor opdrachten bij onze klanten met betrekking tot personeels-administratie, payroll en compensations & benefits.

Voor een uitgebreide beschrijving van deze functies ga je naarwww.ikbener.be onder HR

Meer over Securex vind je op:

057_GPV1QU_20101211_VMGBI_00.pdf; 12 09, 2010 22:22:30

Page 60: Vacature 11 december 2010

58 VACATURE11 DECEMBER 2010

www.concerto.be

SHARING OUR TALENT

It takes two to share.We are experts in our sector, offering the know-how, challenges andexperience to place you at the forefront of your field. You are a graduate or professional,bringing creativity, passion and a dream of contributing to a sustainable future. We havea lot of talent to share.

With about 3,300 employees around the world, Tractebel Engineering (GDF SUEZ) is one of Europe’smajor engineering companies. We offer state-of-the-art engineering solutions and consulting topower, nuclear, gas, industry and infrastructure customers in the public and private sectors. TractebelEngineering is part of GDF SUEZ Energy Services, one of the business lines of GDF SUEZ.

www.tractebel-engineering-gdfsuez.comCHOOSE EXPERTS, FIND PARTNERS

Functie: Deze functie behelst 2 grote delen. In een eerste luik staat u in voor deopvolging van de bouwprojecten (promoties, renovaties,...). U doet de analysevan de ontwerpen en haalbaarheidsstudies. U stelt de lastenboeken op. U doet deopvolging van de werven en kijkt de prijsoffertes na. Bij geschillen en betwiste zakenzal u de aanspreekpersoon zijn. Binnen het beheer van de technische dienst heeftu de supervisie over de organisatie, in samenwerking met de ploegleider. U plant detaken in functie van de prioriteiten en identificeert de behoeften. Preventie, milieu- enexploitatievergunningen vallen eveneens onder uw bevoegdheid.

Profiel: U bent in het bezit van een hoger diploma in de richting van bouw of architectuuren kunt professionele ervaring in een soortgelijke functie voorleggen. U bent een goedeonderhandelaar en erg communicatief. U hebt zin voor analyse, orde en organisatie.U drukt zich mondeling en schriftelijk zeer goed uit in beide landstalen en kan autonoomwerken.

Aanbod: Bij de FEDERALE IMMOBILIENVENNOOTSCHAP VAN HET BOUWBEDRIJF N.V.

van het Centraal Station, hartje Brussel.

Geïnteresseerd in deze functie?Stuur dan uw sollicitatiebrief, met cv en vermelding van de referentie,naar Saskia De Dobbeleer, Afdeling Human Resources, Stoofstraat 12, 1000 Brussel.E-mail: [email protected].

TECHNISCHVERANTWOORDELIJKE (ref. IFC)

FEDERALE VERZEKERING zoekt voor haarDOCHTERONDERNEMING een (m/v):

058_GPV1QU_20101211_VMGBI_00.pdf; 12 09, 2010 22:03:58

Page 61: Vacature 11 december 2010

59VACATURE11 DECEMBER 2010

Het transport van elektriciteit iseen uitdaging van internationaalformaat.

Voor een volledig overzicht van onze vacatures, surf naar

www.elia.be/jobsElia • Selectie & Rekrutering • Keizerslaan 20 • 1000 Brussel

Elektriciteit: onmisbaar voor onze economie, onze bedrijven, onze welvaart enons welzijn. De Belgische en Europese elektriciteitsmarkt: een wereld volop inbeweging. Als eigenaar en beheerder van het Belgische hoogspanningsnet speeltElia daar een vitale rol in. Ook in het buitenland. Onlangs versterkten we die rolnog met een participatie van 60% in de Duitse transmissienetbeheerder 50HertzTransmission.

Onze uitdaging: de stroom van overal in Europa tot bij de industriële groot-verbruikers en distributienetbeheerders brengen. Met geavanceerde en milieu-vriendelijke technologieën. Permanent werken aan de ontwikkeling van deelektriciteitsmarkt, door innoverende systemen te ontwerpen in het belang vanonze klanten en van de gemeenschap.

Wil jij daaraan meewerken? Elia biedt je talrijke mogelijkheden.

Elia versterkt zijn rangen. Wij zoeken nieuwe collega’s: technische en andereprofessionals, net afgestudeerd of met ervaring. Mannen en vrouwen die van onzeuitdaging een persoonlijke uitdaging maken. Voor een volledig overzicht van onzevacatures, surf naar www.elia.be/jobs.

Elia biedt je een boeiende job met groeiperspectief. Met allerlei trainingen,gespecialiseerde opleidingen en veel carrièremogelijkheden. In een dynamischeomgeving, waar teamgeest en respect voor ieder hand in hand gaan.

Aan jou het initiatief!

PepsiCo België is de trotse producent van dranken, snacks en

ontbijtgranen: Pepsi, 7up, Tropicana, Looza, Lay’s, Doritos,

Duyvis en Cruesli zijn alvast enkele bekende merken.

Onze producten staan garant voor topkwaliteit en dat kan enkel

met de topmedewerkers van onze vestigingen in Zaventem,

Veurne, Zeebrugge en Borgloon. Mensen die van aanpakken

weten en als een hecht team samenwerken. Misschien iets voor

jou (m/v)? In ruil zorgen we ervoor dat je het beste uit jezelf kan

blijven halen. Elke dag opnieuw. Ready to go?

Meer info?www.careersatpepsico.be

059_GPV1QU_20101211_VMGBI_00.pdf; 12 09, 2010 22:03:37

Page 62: Vacature 11 december 2010

60 VACATURE11 DECEMBER 2010

Add Value (www.addvalue.eu) is een internationaal en groeiendrekruterings- en human capital advieskantoor met 4 vestigingen(Brussel, Gent, Utrecht, GH Luxemburg) en een uitstekend netwerk enreputatie. Sinds meer dan 10 jaar bieden we Executive Recruitmentdiensten en Human Capital advies met focus op assessment enperformance management. Onze opdrachten hebben vaak eeninternationaal karakter. Om onze groei verder vorm te geven zijn weop zoek naar een (m/v)...

Je rol: • Opmaken van functie-analyses i.s.m. de Senior Consultant• Uitwerken van het rekruteringsplan inclusief media • Een eerstescreening van cv’s van kandidaten • Opvolgen van nieuwe trends &evoluties op de arbeidsmarkt • Het beheer van informatiekanalen, cv’sen rekruteringsbronnen • Een ondersteunende en observerende rol bijAssessment Centers en specifieke HR opdrachten.

Je profiel: • Universitaire opleiding (Master Psychologie of andere) • Jehanteert een heldere en open communicatiestijl • Je bent een gedrevendoorzetter • Je attitude en persoonlijkheid creëren een impact op jetaken en je functie • Je ontwikkelt graag een eigen visie op rekrutering• Goede talenkennis N/F/E.

Aanbod:•Eenenthousiastteam,waarinsamenwerkingenontwikkelingeen belangrijke rol spelen • Ruimte tot leren en zelfontplooiing • Eenattractief salaris, extralegale voordelen en een opleidingsbudget.

Is je nieuwsgierigheid gewekt?Stuur je cv naar [email protected] met de vermelding van de referentieED/EH - 1043 - Junior Consultant. Voor al je vragen, contacteer ElienDegroote of Ellen Hindryckx op het nummer 02 741 87 97.

JUNIOR RECRUITER (pas afgestudeerd) (kantoor Brussel/Gent)

Developing People and Organisations. Creating Value.

VG.167/B-B.AA04.045-W.RS.160www.addvalue.eu

• executive recruitment• human capital development• assessments

Een echte verademing, werken bij de reder van de overheid.Zuurstof hebben mensen hier volop want de meeste van debijna 600 werknemers bij VLOOT hebben een varende functieop één van de 40 schepen die elke dag ingezet worden.Bij VLOOT ben je hoogstens een week van huis weg enmeestal vaar je zelfs elke dag de thuishaven terug binnen.Ons werkgebied is de Noordzee, de Schelde en het kanaalGent-Terneuzen. Vanuit Oostende, Vlissingen, Antwerpen,Gent, Nieuwpoort en Zeebrugge worden vaartuigen ingezetvoor de loodsdiensten, de Vlaamse hydrografie, de vaarweg-markeringen, veerdiensten, algemene hulpverlening enzeereddingsdiensten, zeevisserijcontrole, zeewetenschappelijkonderzoek enz. VLOOT gaat bij de realisatie van haar projectenvoor de nieuwbouwvaartuigen ook kordaat de weg op vaninnovatie en ecologie. Kies ook de weg van VLOOT als (m/v):

Industrieel ingenieurAntwerpen

Stuurman van de loodsboot(STCW ’95 II/2) - Oostende

Scheepstechnici/werktuigkundigen(STCW ’95 III/1, STCW ’95 III/2, STCW ’95 III/3) - Oostende

Motoristen(STCW ’95 III/4) – Oostende, Vlissingen, Antwerpen

Meer informatie over deze vacatures vind je opwww.welkombijvloot.be/jobs/vacatures

Bekijk ook even de foto’s van onze nieuwbouwprojecten opwww.welkombijvloot.be/projecten/nieuwbouw

t-office is een gespecialiseerde dienstverlening binnen t-interim voor de rekrute-

ring van hogere bediendenprofielen. t-interim is een gereputeerde organisatie die

zich in de top 5 van de uitzendmarkt situeert. Dagelijks gaan wij voor onze klanten

en kandidaten op zoek naar de meest geschikte persoon of job. Om ons team uit te

breiden, zijn wij op zoek naar een (m/v):

www.t-office.be

HR Consulent Rekrutering & Selectiebij t-office regio Brussel, Vlaams-Brabant, Limburg enWallonië

Jouw kantoor, jouw klantenJe hebt dagelijks commerciële contacten met klanten en weet perfect wat ze verwachten.

Je screent, selecteert en interviewt kandidaat-bedienden en maakt, indien nodig,

gebruik van assessment tools en testings. Na een grondige functie-analyse en met een

helder profiel van de kandidaat maak je de perfecte match. Je adviseert je klanten en

volgt de geselecteerde kandidaten op. Je werkt actief mee aan de uitbouw van het

t-officesegment.

Je profielJe behaalde een bachelor of master, liefst in een menswetenschappelijke of

communicatieve richting en hebt minimum 2 jaar relevante ervaring binnen HR.

Je hebt een goed analytisch en beoordelingsvermogen. Je bent commercieel

ingesteld en resultaatgericht. Je bent een teamplayer, een vlotte communicator en

hebt een goede kennis van NL/FR/ENG (voor Brussel is tweetaligheid NL/FR vereist).

Ons aanbodEen boeiende en gevarieerde functie waarin je jezelf voortdurend kan ontplooien.

Wij bieden een uitdagend loon met extralegale voordelen en 35 dagen vakantie.

Interesse?Stuur je gedetailleerde CV en begeleidende brief naar t-groep NV,

t.a.v. Amelie Gevers - HR Adviseur - [email protected].

060_GPV1QU_20101211_VMGBI_00.pdf; 12 09, 2010 22:03:57

Page 63: Vacature 11 december 2010

61VACATURE11 DECEMBER 2010

Bmw • Mini •Toyota • Opel • Nissan • Kia • ChryslerJeep • Dodge • Fiat • Alfa - Romeo • Lancia • Honda

“ Het dynamisme van eenfamiliebedrijf, het professionalisme

van een grote groep “

ROESELARE |TOURNAI | MONS | GENTMOUSCRON | HARELBEKE | KORTRIJK

bezoek ook onze website: www.vannestemotors.be

interesse in één van deze jobs?Stuur uw kandidatuur, met foto, naar

[email protected]

ZOEKT M/V :

VERKOPERRegio Kortrijk

Verkopen van nieuwe en tweedehandswagens zit jou in het bloed.Je bent vertrouwd met de regio Kortrijk.

SERVICE MANAGERHarelbekeU bent dé persoon om leiding te geven aan een 15-koppige ploeg en neemt daarbij de nodigeverantwoordelijkheden (doelstellingen, rapportering, samenwerking,...). U optimaliseert de werking van dewerkplaats en zorgt voor een optimale klantenrelatie. U ben een resultaat gerichte problem solver en hebtsteeds oog voor de wensen van de klant.

ontdek alle details van deze jobaanbiedingen opwww.vannestemotors.be

Protect is een verzekerings-maatschappij gespecialiseerdin bouwverzekeringenmet hoofdzetel in Brussel.Protect is marktleider inberoepsaansprakelijkheid inBelgië.Protect is een relatief jongeonderneming met eendynamisch team vanmeerdan 35 hooggeschooldemedewerkers. Protect is inverdere groei en zoekteen m/v:

Interesse?Stuur je sollicitatiebrief + C.V.+ foto naarNV Protect,tav Sofie Van den Eynde,Jetsesteenweg 221te 1080 Brusselof [email protected].

SECRETARESSE COMMERCIEEL TEAMFunctie: De volledige ondersteuning van de commerciële directie en het commercieel

teamProfiel: - NL met goede kennis Frans

- commercieel aangelegd & organisatorisch sterk- je kunt in teamverband, maar ook zelfstandig werken

POLISBEHEERDERBOUWVERZEKERINGENFunctie: Polisbeheer: de volledige communicatie in polisdossiersProfiel: - graduaatdiploma of een diploma secundair onderwijs met enkele jaren

ervaring (bij voorkeur in de verzekerings- of banksector)- bij voorkeur tweetalig (NL-FR)

INGENIEURFunctie: Expertises, werfcontroles en werfopvolgingProfiel: - industrieel ingenieur of burgerlijk ingenieur-architect

- NL met goede kennis FR- kennis van bouwtechnische verzekeringen is een pluspunt

VOOR MEER INFORMATIE OVER ONZE VACATURES: SURF NAARWWW.PROTECT.BE

Aanbod: Protect is een ambitieuze, groeiende onderneming. Protect geeft haarmedewerkers de kans om zich te ontplooien en verantwoordelijkheid te nemen. Dit ineen organisatie met een vlakke structuur en korte beslissingslijnen. Bovendien werkenwij in het kader van een flexibele werktijdregeling. De inzet wordt beloond met eenconcurrentieel salarispakket bestaande uit een vast gedeelte aangevuld metextralegale voordelen (o.m. pensioenplan, hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques,bonusplan).Voor buitendienstfuncties bieden wij ook een firmawagen aan.

Lidva

ndeF

edera

tiede

rWerv

ings-

enSe

lectie

burea

us-

erken

dsele

ctieb

ureau

voor

hetV

laams

/Waa

ls/Br

usse

lsGe

west:

VG.3

65/B

-WRS

.200

-B-AB

05.0

12

Gespecialiseerd in commercieel-technische niveaufuncties

061_GPV1QU_20101211_VMGBI_00.pdf; 12 09, 2010 22:22:17

Page 64: Vacature 11 december 2010

62 VACATURE11 DECEMBER 2010

Dit is Emilie.Enbij haarpassiemoetenwij alvast gééntekeningetjemaken.

DIGITAL

Vandalisme?Helemaalniet.Voor Emilie is graffiti eenkunst.Al jaren legt ze zich er met hart en ziel op toe. Overdag,snachts,wanneerzedekanskrijgt, trektzeeropuit.Elkwerk-je iseenuitingvanhaarcreativiteit.Haarpassie.

Die kennenwe bij ons op kantoor ook goed.Want Emilie iséénvanonzeaccountmanagers.Dagindaguitovertuigtzijde grote merken van vandaag om te adverteren opHLN/7sur7.be,DeMorgen.be ,…

Eenmakkelijke job?Neen.9 to5?Allesbehalve.Uitdagend?Des temeer. Haalbaar? Als je enkele jaren sales ervaringhebt,passievoormediaende juiste instelling,danben jijdevolgendeaccountmanagerwaarwenaaropzoekzijn.

Solliciteren kan online viawww.persgroep.be.Wil je graagmeer info,belgerustnaar JoDelannoyop02/4542625.

HLN.be/7sur7.be•DeMorgen.be•GoedGevoel.be•YOU•NINA.be

062_GPV1QU_20101211_VMGBI_00.pdf; 12 09, 2010 22:21:56

Page 65: Vacature 11 december 2010

63VACATURE11 DECEMBER 2010

Win een trendy Fashionbagwww.vacature.com/fashionbag

Weinig bedrijven biedenzoveel variatie in de taken alsde Nationale Bank van België

Nieuwsgierig van nature?bij de Nationale Bank kan je altijd bijleren!

De Nationale Bank van België zoektvoor haar departement Algemene statistiek (m/v)

De Bank biedt:

Een gedetailleerde beschrijving van de functiesen profielen vind je op onze site www.nbb.be/jobs

in een economische richting

in een statistische of wiskundige richting

Sollicitaties:Informatie over deze vacatures en sollicitaties:

www.nbb.be/[email protected]

Nationale Bank van België,

Uw sollicitatie dient ons, samen met een kopie van uw diploma’s, uiterlijk14 Januari 2011 te bereiken.

Star 2010

063_GPV1QU_20101211_VMGBI_00.pdf; 12 09, 2010 22:21:34

Page 66: Vacature 11 december 2010

64 VACATURE11 DECEMBER 2010

VG.2/B

–B-AB

04.028

–W.RS141

A very Merry ChristmasAnd a happy New Year

Let’s hope it’s a good one

VG.2/B

–B-AB

04.028

–W.RS141

apriori.beJohn Lennon

A Priori dankt alle klanten en kandidaten voor degeweldige samenwerking het afgelopen jaar.Fijne feesten!

Meer info over deze vacatures op:

Stuur schriftelijk je gemotiveerde sollicitatieen cv voor één van beide functies uiterlijkvoor 22 december naar Lessius (zie website).

ICT-netwerk-/systeemingenieur

Communicatiedeskundige/webmaster

Maak kennis met Lessius … is more! Lessius staat voor ‘Lessius Antwerpen’én ‘Lessius Mechelen’. Lessius Antwerpen bundelt de opleidingen van devroegere Lessius Hogeschool in Antwerpen. Lessius Mechelen bestaat uitde voormalige Katholieke Hogeschool Mechelen én Campus De Nayer inSint-Katelijne-Waver. Samen vormen zij ‘het nieuwe Lessius’.

Met maar liefst 41 opleidingen (22 professionele bachelors, 6 academischebachelors en 13 masters), een 10.000 tal studenten en circa 1.100personeelsleden staat Lessius voor nog meer opleidingen, nog meerfaciliteiten, nog meer kwaliteit en nog meer toekomstplannenwaar ook jij deel kan van uitmaken!

‘Vind je focus. Verleg je grenzen.’ en ontdek onze vacatures.

Ter ondersteuning van haar kernopdrachten is Lessius momenteelop zoek naar een (m/v):

INNOVATION > TECHNICAL EXPERTISE > MARKETING > SALES > LOGISTICS > DISTRIBUTION

The successful applicant will be driven, determined and passionate aboutwinning business from customers. You have the ability to build relationships

over the telephone, to grow market-share and profitability in a toughcommercial environment? You possess excellent sales behavior and

negotiation skills? Then this could be the role for you.

Industry experience is not a prerequisite, as the successful applicant will receive product training.

Help us boost our sales and customer satisfaction! In pursuit ofdevelopment, Univar Benelux is currently looking for several:

TELESALES ACCOUNT MANAGERS

JOIN THE UNIVAR TEAM

If you can demonstrate the above attributes and are lookingfor an attractive salary package, please send us your CV [email protected].

For more information about Univar visit www.univar.com.

A LEADING GLOBAL CHEMICAL DISTRIBUTOR

064_GPV1QU_20101211_VMGBI_00.pdf; 12 09, 2010 22:05:13

Page 67: Vacature 11 december 2010

65VACATURE11 DECEMBER 2010

GA VOOR...EEN DUURZAMELOOPBAAN

Alpro is op enkele jaren uitgegroeid tot Europees marktleider in een gezondgamma van sojadrinks, margarines, desserts, vleesvervangers, yoghurt- enroomalternatieven.Alpro heeft haar internationale hoofdzetel in Gent, naastcommerciële en productievestigingen in Wevelgem (België), Frankrijk,Duits-land,Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Het talent en de inzet van onze meer dan 700 medewerkers,het gebruik vande meest vooruitstrevende technologie, de superieure kwaliteit van onzeproducten, de sterkte van onze merken Alpro soya® en Provamel® alsookonze filosofie van duurzaam ondernemen,dragen bij aan deze groei.

Omdeze groeimee te ondersteunen,zijn wemomenteel op zoek naar nieuwecollega’s (m/v) voor onze vestigingen in Gent en Wevelgem:

Product Developer

Demand & Supply Analyst

Category Manager North & South Europe

Management Trainee Finance

Interesse? Solliciteer bij voorkeur via onze site www.alprosoya.com waar jemeer informatie vindt over deze functies.Vergeet niet je CV toe te voegen bijje online registratie.Voor vragen, kan je terecht bij Ellen Roels, Alpro Head-quarters, Kortrijksesteenweg 1093c, 9051 Gent.

VOOR EEN DUURZAME CARRIÈRE SURF NAARWWW.ALPROSOYA.COM

“Kom jij ook scorenvoor Adecco?”

adecco.be

Als het om winnen gaat, weten Adecco en Kim Clijsters elkaar te vinden.Met meer dan 6.600 kantoren in 70 landen is Adecco de grootste aanbiedervan Human Resource Solutions ter wereld. In België telt ons netwerk meerdan 120 vestigingen. Voor een aantal van die kantoren zoeken we op kortetermijn nieuwe medewerkers (m/v) die net zo graag scoren als wij.

Branch ManagerBeveren, Brussel, Diksmuide, Kortrijk,Mechelen, Veurne

Je bent verantwoordelijk voor één vanonze kantoren en stuurt een team vanconsultants aan. Als manager zorg jeervoor dat je kantoor uitstekend draait endat de klanten uitermate tevreden zijn.Commerciële contacten aanknopen enuitdiepen wordt één van je kerntaken.

Consultant / Senior consultantAalter, Antwerpen, Beveren, Brussel, Deinze,Heist-op-den-Berg, Kortrijk, Mechelen,Oudenaarde, Roeselare, Sint-Truiden, Vilvoorde

Als consultant of senior consultant werkje in een team en rapporteer je aan debranch manager. Je biedt een kwaliteitsvolantwoord op de noden van klanten enkandidaten. Als senior consultant hebje bovendien veel aandacht voor decommerciële objectieven van je kantoor.

Administrative &Finance ConsultantGroot-Bijgaarden, Roeselare

Je verzorgt de administratieve en financiëletaken van een aantal kantoren. Doorprocedures uit te werken, te analyserenen te controleren draag je bij tot een vlottewerking. Verder zorg je ervoor dat desociale wetgeving en het interne reglementvan Adecco steeds worden gerespecteerd.

Onze troevenAdecco biedt je een positieve,dynamische en teamgerichte werk-omgeving, een competitief salaris-pakket en de kans om door tegroeien als je laat zien dat je heelwat in je mars hebt.

Meer weten?Kijk snel op www.adecco.be voormeer informatie over deze en anderevacatures bij Adecco. Ben je over-tuigd? Solliciteer dan meteen online!Of stuur je sollicitatiebrief en CV [email protected]

065_GPV1QU_20101211_VMGBI_00.pdf; 12 09, 2010 22:05:56

Page 68: Vacature 11 december 2010

66VACATURE11 DECEMBER 2010

Is the new face of hospitality recruitment, with a unique blend of international experience inthe hotel, tourism, event and luxury industry. We are located in Brussels and have o8ces in Milanand in Montevideo for the Latin American market. We are dedicated to the search and selectionof top-notch candidates, be it junior or management pro9les, for our impressive portfolio of international clients. To support the growth of our company and the Brussels o8ce, we are currently looking for dynamic, enthousiastic professionals to become part of our team.

Please address your cv to [email protected]

� � � � � � � � � � � � � �� � � � � � �

� � � � � � � � � � � � � � � �� �

� � � � � � � � � � � � � � � ��� � � � � � � � �

� � � � � � � � � � � � � � � �� �

�� � � � � �� � � � � �

� ��� � � � � �

� � � � � � � � �� � � � � � �� � � � �

� � �� � � � � �

�� � � � � � �� � � � � � � �

� � � � � � �� �

�� � � � ��� � � � � �

� � � � ���

� ����� � � ��� � � � �

��� � �

�� � � � �� � � � � � �� �

���� � � � � ���

�� � � � �

�� � ��� �

��� � � ����� � � �

� � � � �

CONSULTANT (m/f )

Function:• Participate in the business development andidentify new clients through active prospection and networking

• Manage the recruitment assignments fromA to Z, which means going through all thestages of the project by analyzing client’sneeds, choosing the recruitment approach,identifying candidates, interviewing candi-dates, writing detailed reports to the client

• You represent work4stars and carry itsimage, as well as its respect for businessethics and professional standards as a MUSTtowards third parties

Pro�le:• Master Degree or equivalent experience• Preferably trilingual (D/F/E), other lan-guages will be considered as an asset

• Successful track record as recruiter or inequivalent commercial position

• Minimum of 3 years experience in the sector

• Dynamic and entrepreneurial • Positive and excellent communication skills

RESEARCHER (m/f )

Function:• Assist the consultants in the execution of the search processes

• Responsible for search assignment from A toZ, while collaborating closely with the Consultant

• Identify and prescreen the candidates• Source all relevant search information • Keep database updated

Pro�le:• Bachelor degree or equivalent experience• Preferably trilingual (D/F/E)• Experience in search will be considered an asset

• Strong written communication skills• Good oral presentation skills• Dynamic and positive attitude

You are up for the challenge… Join our team! Send a full CV and covering letter to Anne-Marie Charles by the end of December. ([email protected]).

INEOS is one of the world’s largest chemical companies. Founded in 1998, the company employs15000 people and has turnaround of around 47 billion US Dollars (www.ineos.com).

INEOS production network spans 60 manufacturing facilities in 13 countries throughout the world.Our chemicals enhance every aspect of modern life, from medicines to mobile phones, paints toplastics, textiles to technology.

INEOS Olefins & Polymers Europe is a business leading producer of olefins and polyolefins(www.ineospolyolefins.com).

Our INEOS Olefins & Polymers Europe business is now looking for engineers or PhDs specialized in Polyolefins Catalysis or Product Development for our Brussels R&D site.

We are seeking expertise in these areas

Polypropylene

Low Density Polyethylene/Linear Low Density Polyethylene

High Density Polyethylene

You are a highly motivated individual, focused on delivering or improving technologies and products.

››››››

Catalysis, Product Development Technologists Chemical Engineers or PhD

Gaëlle Pannier Catalyst Technologist at INEOS

Our best-in-class laboratories enable us to evaluate newly developed catalyst

platforms to permanently maintain our products portfolio at the leading

edge of the polyolefin industry.

!

"

Met je ervaring rond biomedisch onderzoek nu gaan werken op beleidsadviesniveau? Belgische en Europese richtlijnen in kaart brengen en strategische impulsen geven? Als je interesse ooknaar de juridische en maatschappelijke aspecten van biomedisch onderzoek gaat is een job bijpharma.be wellicht wat voor jou. Je groeit uit tot allrounder en kennisexpert die sterk staat in strategieen overleg. Je werkt nauw samen met de Adviseur Volksgezondheid. Als Expert Clinical Trials & AdvancedTherapies – via opvolging, studie en netwerking – ben je het centrale aanspreekpunt voor de sector: de farmabedrijven, de overheid, derde instanties. Je bent drietalig (N,F,E), intellectueel alert en vlot communicatief.pharma.be biedt stabiliteit, sterke arbeidsvoorwaarden, opleidingskansen en een sleutelrol in één van debelangrijkste sociaaleconomische sectoren van het land.

pharma.be in Brussel is de spreekbuis van de innovatieveBelgische farmaceutische sector. Als belangenverenigingvertegenwoordigt zij de kleine en grote innovatieve

(bio)farmaceutische bedrijven en is zij het kenniscentrum voor de sector. pharma.be behartigt talvan belangen en relaties tussen haar leden en nationale instanties als het RIZIV en hetGeneesmiddelen Agentschap. Zij onderhoudt ook nauwe contacten met de representatieve verenigingen van patiënten, dokters, apothekers, ziekenfondsen. Beleid rond klinische studies is éénvan de sleutelfuncties van de federatie. Daarom zoeken we versterking (m/v) in de rol van

VG.1347/BO

CONSULTANT FARMAClinical Trials & Advanced Therapies

Interesse? Lees meer op www.pharma.be of op www.vacature.com.Bezorg met referentie Ph152 je cv en motivatie aan [email protected] of aan Veris HR-Consult, Frans Halsvest 2, 2800 Mechelen. Wij garanderen een discrete verwerking.

Succesvol rekruteren?Contacteer Hilde Vanden Driessche op 02/482.03.38

066_GPV1QU_20101211_VMGBI_00.qxp_VMGinside-QXP8 9/12/10 22:26 Page 66

Page 69: Vacature 11 december 2010

67VACATURE11 DECEMBER 2010ONLINE JOBS IN DE KIJKER

Post én Print a Job.Multimediaal adverteren met Vacature Magazine en Vacature.com

Kijk voor de uitgebreide functieomschrijvingen op

Vacature.comExtra impact voor uw online vacature?Contacteer Anke Blommaertop 02/482.03.45 of [email protected]

Post én Print a Job.

Multimediaal adverterenmet Vacature Magazine

en Vacature.com

Stanley Black&Decker is een wereldspeler in het aanbieden van kwalitatiefhoogstaande gereedschappen, voor zowel de professionele gebruikerals de doe-het-zelver. Voor het kantoor in Mechelen of Tongeren,zoeken wij een

Transport Analyst (EMEA) (m/v)

FunctieomschrijvingAls Transport Analyst staat u in voor verbeteringsprojecten rond zee-,

-

Profiel

Contact:

and develop internet-based solutions for e-commerce & PIM,portals and e-marketing.

Sr. Developer JAVA (m/f)

FunctionYour position will involve the analysis, design and realization of

Profile

Contact: Contact: [email protected]

Trade DevelopmentManagers (m/v)

Functieomschrijving

onafhankelijke groot- en kleinhandelaarskanalen.

Profiel

bewezen gestelde targets te kunnen bereiken, u hebt inzicht en

Contact: [email protected](ref. Belgian TDM)

groep, is gespecialiseerd in ontwerp en productie van buitenverlichting

Technisch Inkoper (m/v)Functieomschrijving

aankopen als organisatie van maatprojecten behoren tot je

onderhandelt met leveranciers en transportpartners zodat de productietijdig bevoorraad wordt.Profiel

-

Contact:

in het Antwerpse.Hiervoor zijn we op zoek naar een ervaren Coach

Coach (m/v)

FunctieomschrijvingPlannen en coördineren van de dagelijkse activiteiten van hetverkoopsteam, in samenspraak met andere Coaches.

ProfielMinimum 3 jaar retailervaring, waarvan minstens 1 als supervisor

Contact: Karen Braet, RS Lifestyle [email protected]

Athlete (m/v)

Functieomschrijving

klanten toe en bent verantwoordelijk voor de dagelijkse activiteitenin de winkel.

Profiel

Contact: Karen Braet, RS Lifestyle [email protected]

verder te zetten breiden wij ons Sales Team uit en zijn wij op zoek naar

Medisch Afgevaardigden (m/v)Voor verschillende sectoren in VlaanderenFunctieomschrijving

Profiel

-

groeiend farmaceutisch laboratorium.

Contact: [email protected]

-laas garant voor een kwalitatieve zorg op mensenmaat. Momenteel

Diensthoofd Bouwprojecten (m/v)FunctieomschrijvingCoachen van team dat instaat voor alle verbouw- en nieuwbouw-

Profiel

-

vaardigheden.

Contact: www.aznikolaas.be

067_GPV1QU_20101211_VMGBI_00.pdf; 12 09, 2010 22:27:16

Page 70: Vacature 11 december 2010

DIRECTIE & TOPMANAGEMENTADJUNCT DIRECTEUR DE OESTERBANK ASCENTO 55ADJUNCT VAN DE DIRECTIE STAD GENT JOBPUNT VLAANDEREN 28DIRECTEUR HUIZE DE STERREWIJZER 40DIRECTEUR GENERAAL HYDROBRU XPERTIZE 54DIRECTEUR THUIS- EN OUDERENZORG OCMW ZELE 30DISTRICTMANAGERS ALDI 33GEMEENTESECRETARIS GEMEENTE EDEGEM 54

INGENIEURSBELEIDSMEDEW RUIMTELIJKE ORDENING WATERWEGEN EN ZEEKANAAL JOBPUNT VLAANDEREN 29BIOMASS/WASTE TO ENERGY PROJ.ENGINEER IBH 40CALCULATOR BOUW EN RENOVATIE YPRADO 42CATALYSIS, PRODUCT DEVELOPMENT TECHNOL INEOS 66DIENSTHOOFD BOUWPROJECTEN AZ NIKOLAAS 67DIVERSE INGENIEURSFUNCTIES DAIKIN EUROPE 36ENGINEERS FOR LIFE MULTI 61GRADUATES TRACTEBEL ENGINEERING GDF SUEZ 58INDUSTRIEEL INGENIEUR VLOOT 60INGENIEUR PROTECT 61INGENIEUR AUTOMATISATIE JR PROFIEL KNAUF AGO INTERNATIONAL 53INGENIEURS SIBELGA 37INGENIEURS ELECTRABEL 35MEERDERE CALCULATORS STRABAG SIGNUM HR & MANAGEMENT 55

PROFESSIONALS TRACTEBEL ENGINEERING GDF SUEZ 58PROJECT-/WERKPLAATSLEIDER RELEX SIGNUM HR & MANAGEMENT 55PROJECTINGENIEUR CEL METRO & LUCHTHAVE VSE YER 74PROJECTLEIDER BOUW EN RENOVATIE YPRADO 42PROJECTLEIDER SCHRIJNWERK YPRADO 42PROJECTMANAGER DE PAEPE GROUP 52SR ELECTRICAL DESIGN ENGINEER COCHLEAR 39STEDENBOUWKUNDIG ONTWERPER MATEXI JAN VANDENHENDE 36

TECHNIEK & PRODUCTIECONTROLEUR BOUW STAD GENT JOBPUNT VLAANDEREN 28MOTORISTEN VLOOT 60ONDERHOUDSTECHNIEKERS PEPSICO 59PACKAGING MACHINE OPERATOR PEPSICO 59PROCESS OPERATOREN PEPSICO 59PRODUCTION MEDEWERKERS AGO INTERNATIONAL AGO INTERNATIONAL 53QUALITY MANAGER PEPSICO 59SCHEEPSTECHNICI / WERKTUIGKUNDIGEN VLOOT 60TECHNICI ELECTRABEL 35TECHNICI SIBELGA 37TECHNICUS UNIVERSITEIT GENT HUDSON BELGIUM 31TECHNISCH TALENT EANDIS 57TECHNISCH TEKENAARS SIBELGA 37TECHNISCH VERANTWOORDELIJKE FEDERALE VERZEKERING 58TECHNISCHE MEDEWERKERS INFRAX DIP 2TECHNISCHE OPERATOREN PEPSICO 59VERANTW VERPAKKINGSAFDELING LA WILLIAM SIGNUM HR & MANAGEMENT 55WERFLEIDER BOUW EN RENOVATIE YPRADO 42

WETENSCHAPONDERZOEKSEXPERT K.U. LEUVEN 38VORSER VR O.D. BACTERIELE ZIEKTEN CODA 52WETENSCHAPPERS ELECTRABEL 35

REDACTIE & COMMUNICATIE2 VERTALERS DATA TRANSLATIONS 70COMMUNICATIEDESKUNDIGE / WEBMASTER LESSIUS 64

SALES & MARKETING

ACCOUNT EXECUTIVE RIO GRANDE 45ACCOUNT EXECUTIVES FIDUCIAL OFFICE SOLUTIONS 51ACCOUNT MANAGER ARJOHUNTLEIGH DERVEAUX SELECT 45ACCOUNT MANAGER MAC TELECOM YER 74ACCOUNT MANAGER LANNOO DRUKKERIJ 46ACCOUNT MANAGER CRAWFORD NORMSTAHL 66ACCOUNT MANAGER JIM VLAAMSE MEDIA MIJ 51ACCOUNT MANAGER ONLINE VLAAMSE MEDIA MIJ 51ACCOUNT MANAGER REGIOJOBS DE PERSGROEP PUBLISHING 56ACCOUNTMANAGER DE PERSGROEP PUBLISHING 62ADVISEUR FEDERALE VERZEKERING 54BRANCH MANAGERS ADECCO 65COACH (SUPERVISOR) NIKE 67COMMERCIEEL BEDIENDE BINNENDIENST GASCOMPONENTEN A PRIORI 51COMMERCIEEL MEDEWERK(ST)ER BINNENDIENS STANNAH 48COMMERCIELE PROFIELEN ELECTRABEL 35DISTRICT SALES MANAGER GATES 48FIELD SALES REPRESENTATIVES PEPSICO 59INTERNAL SALES CONSULTANT DE PERSGROEP PUBLISHING 56JUNIOR BRAND MANAGER PERNOD RICARD BELUX 45KEY ACCOUNT MANAGER B2B NESPRESSO BELGILUX 40KEY ACCOUNT MANAGER RETAIL MCCAIN FOODS BELGIUM A&S CAREERS 47KEY ACCOUNTMANAGER LENZE VAN DER VELDE GROEP 69MANAGER LINE EXTENSIONS VLAAMSE MEDIA MIJ 51MARKET SUPPORT ASSISTENT HONDA EUROPE 33MARKET SUPPORT COORDINATOR HONDA EUROPE 33MEDEWERKERS KLANTENDIENST SIBELGA 37MEDISCH AFGEVAARDIGDEN TRENKER PHARMA 67PT / FT ATHLETES (VERKOPERS) NIKE 67PT COMMERCIEEL MEDEWERKER DE FACTO IMAGE BUILDING 44REGIONAAL ACCOUNT EXECUTIVE FOOD SERVI MCCAIN FOODS BELGIUM A&S CAREERS 47REMARKETING OFFICER ING CAR LEASE BELGIUM 32SALES & MARKETING MANAGER DISTRI-LOG 46SALES ACCOUNT MANAGERS UNIVAR BENELUX 64SALES DIRECTOR ANONIEM 46SALES ENGINEER APEM YER 74SALES ENGINEERS PERI YER 74SALES MANAGER VEROLUB ADVIESBUREAU DREESSEN 61SALES MANAGER PARATEL VLAAMSE MEDIA MIJ 51SALES MEDEWERKERS AGO INTERNATIONAL AGO INTERNATIONAL 53SENIOR ACCOUNTMANAGER BOLLEGRAAF RECYCLING SOLUTIONS VAN DER VELDE GROEP 69SR ACCOUNT MANAGER ADVERTISING MEDIAFIN 50SR GLOBAL PRODUCT MANAGER HEARING IMPL COCHLEAR 39SR SALES ENGINEER TIMKEN EUROPE MERCURI URVAL 71TECHN COMMERCIEEL VERTEGENWOORDIGER ANONIEM MERCURI URVAL 71TECHNISCH COMMERCIEEL MEDEWERKER HANS GROHE YER 74TECHNISCH COMMERCIEEL PRODUCT SPECIALI APEM YER 74TRADERS ELECTRABEL 35TRAINEE AREA SALES MANAGER FAM SIGNUM HR & MANAGEMENT 55VERANTWOORDELIJK BANDAGISTEN STANNAH 48VERKOOPMEDEWERKERS AGO INTERNATIONAL AGO INTERNATIONAL 53VERKOPER NOVOTO - VANNESTE MOTORS 61VERKOPERS DIAMUR 46VERTEGENWOORDIGERS LECOT 47ZELFSTANDIGE VERKOPERS ZEP INDUSTRIES 44

ALLE VACATURES VIND JE OOK ONLINE

9 vacature.com/zoeker

68VACATURE 11 DECEMBER 2010

Overzicht per functie

Meer weten? Kijk snel verder in deze Vacature.

Discover the world of excellence”“

VMG_20101211_68 HUUFTINDEX_Opmaak 1 9/12/10 23:45 Page 68

Page 71: Vacature 11 december 2010

69VACATURE11 DECEMBER 2010

WERVING, SELECTIE EN ASSESSMENT VOORVERKOOP-, MARKETING-, INKOOP- EN DIRECTIEFUNCTIES

IN DE PROFIT EN PUBLIEKE SECTOR

ANTWERPEN |VUGHT | ZALTBOMMEL | DÜSSELDORF

Commerciële en directiefuncties opwww.velde.be

Erkenning VG.665/B

Senior Accountmanager

Bollegraaf Recycling Machinery te Appingedam (NL) ontwikkelt, produceert en levert wereldwijdhoogwaardige machines, installaties en toebehoren voor de recyclingindustrie. Bijna 50 jaarervaring heeft geresulteerd in een uitgebreid leveringsprogramma van onder andere balenpersen,sorteersystemen en shredders. De gehele Bollegraaf Holding telt 250 vaste medewerkers en isactief in de meeste Europese landen, Amerika, Australië en Azië. Bollegraaf is de laatste jaren hardgegroeid en zoekt voor de Belgische markt enthousiaste kandidaten voor de functie van:

Wat maakt u succesvol?• Ruime commerciële ervaring binnen de kapitaalgoederenbranche• Bachelor werk- en denkniveau, sterke affiniteit met techniek• Salesgedreven en klant- en servicegericht• Beheersing van de Franse en Nederlandse taal

Na een praktijkgerichte inwerkperiode, waarin u kennismaakt met de organisatie en haar werkwijze wordt uverantwoordelijk voor de commerciële resultaten in België. U bouwt de huidige marktpositie verder uit, bezoekt frequentuw relaties en verkoopt vanuit een adviserende rol het totale leveringsprogramma. Door uw kennis, relatiegerichteinstelling en communicatieve vaardigheden weet u bij klanten het verschil te maken. U bent in staat om prospects teovertuigen en zelfstandig onderhandelingen te voeren. Tenslotte houdt u marktontwikkelingen nauwlettend in de gatenen bent u in staat deze te vertalen naar de organisatie en vice versa.

Waarom kiest u voor Bollegraaf Recycling?• Initiatief wordt gewaardeerd• Een werkgebied met potentieel• No-nonsense familiebedrijf, weinig lagen• Een mooi salaris en goede voorwaarden

Interesse?Reageer dan nu op www.velde.be. Voor meer informatie over deze vacature met referentienummer HBG103 kunt u contactopnemen met Koen Mathijssen, telefoon 03/ 3691161. Ook kunt u kijken op www.bollegraaf.com

ZATERDAG 18 DECEMBER

Focus op Finance & Consulting / Banken & VerzekeringenAdverteer in Vacature magazine en geniet van onze exclusieve voordelen.Neem contact op met Ruth Janssens op 02/482 03 64 of mail naar [email protected]

WERVING, SELECTIE EN ASSESSMENT VOORVERKOOP-, MARKETING-, INKOOP- EN DIRECTIEFUNCTIES

IN DE PROFIT EN PUBLIEKE SECTOR

ANTWERPEN |VUGHT | ZALTBOMMEL | DÜSSELDORF

Commerciële en directiefuncties opwww.velde.be

Erkenning VG.665/B

Key Accountmanager

Lenze België te Sint-Niklaas, is een gerenommeerde leverancier van aandrijf- en besturings-techniek. Als vestiging van het internationaal opererende Duitse Lenze SE is zij actief in België enLuxemburg. Lenze staat bekend om haar slim bedachte geautomatiseerde turnkeyoplossingen.Montage en de logistieke handling van producten vindt plaats vanuit een ultramoderne locatie inNoord-Frankrijk. Lenze België kenmerkt zich door haar korte communicatielijnen. Ter uitbreidingzoeken wij, voor de regio Antwerpen/Limburg, ondernemende kandidaten voor de functie van:

Na een degelijk inwerktraject bent u verantwoordelijk voor de commerciële resultaten in uw regio. De nadruk ligt ophet uitbouwen van de bestaande relaties, maar daarnaast gaat u ook actief op zoek naar nieuw potentieel. Uw klantenbestaan met name uit professionele machinebouwers en uw gesprekspartners zijn voornamelijk technisch specialistenactief in productie, maintenance en engineering. Met uw kennis van productieprocessen op aandrijf en sturingsvlak kuntu zich prima inleven in de problematiek van de klant. U geeft advies, formuleert oplossingen en overtuigt uw klant van detoegevoegde waarde van Lenze. U rapporteert rechtstreeks aan de Managing Director België.

Uw profiel• Commerciële ervaring in de industriële b-to-b• Technisch opgeleid (industrieel ingenieur)• Ondernemend, doelgericht, zelfstandig• Kennis van de Engelse en/of Duitse taal is een pre

Interesse?Reageer dan via www.velde.be. Referentienummer (LENB101). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heerK. Mathijssen, telefoon 03/369 11 64. Of kijk op www.lenze.be (ook voor andere vacatures binnen de organisatie).

Wat heeft Lenze te bieden• Technisch - commerciële spilfunctie in een sterke regio• Innovatieve kracht en een vertouwde naam in de markt• Zelfstandige functie met ruimte voor eigen initiatief• Prima arbeidsvoorwaarden

069_GPV1QU_20101211_VMGBI_00.pdf; 12 09, 2010 22:26:58

Page 72: Vacature 11 december 2010

HR MANAGEMENTHR CONSULENT REKRUTERING & SELECTIE T-GROEP T-GROEP 60HR-MEDEWERKERS INFRAX DIP 2HR-VERANTWOORDELIJKE INFRAX DIP 2PAYROLL CONSULTANT SECUREX GROUP 57VERANTW AFD REKRUTERING & SELECTIE SECUREX GROUP 57

CONSULTANCYACQUISITION CONSULTANT ING CAR LEASE BELGIUM 32CONSULTANT WORK4STARS 66CONSULTANT FARMA PHARMA.BE VERIS 66CONSULTANT REKRUTERING & SELECTIE SECUREX GROUP 57CONSULTANTS / SR CONSULTANTS ADECCO 65CONSULTANTS HRM MET ERVARING ASCENTO T-GROEP 55JUNIOR RECRUITER ADD VALUE ADD VALUE 60MAINTENANCE CONSULTANT MAINNOVATION YER 74OFFICE FLEET CONSULTANT ING CAR LEASE BELGIUM 32

FINANCIËNACCOUNTS RECEIVABLE SPECIALIST DOW 48ACTUARIEEL MEDEWERKER MERCATOR VERZEKERINGEN 39BUSINESS ANALIST STATISTICUS NATIONALE BANK BELGIË 63CATEGORY MANAGER ALPRO 65CHIEF FINANCIAL OFFICER LOLA & LIZA MOTMANS-VAN HAVERMAET 35CONTRACT OFFICER ING CAR LEASE BELGIUM 32CONTRACTSBEHEERDER DIVERSE TAKKEN MERCATOR VERZEKERINGEN 39

CONTROLEUR BELASTINGEN STAD GENT JOBPUNT VLAANDEREN 28COORDINATOR EXPERT FINANCIEN STAD GENT JOBPUNT VLAANDEREN 28FINANCE MEDEWERKERS AGO INTERNATIONAL AGO INTERNATIONAL 53FINANCIEEL & ADMINISTRATIEF MANAGER PANASONIC MOTMANS-VAN HAVERMAET 35FINANCIEEL ANALIST MATEXI JAN VANDENHENDE 36FINANCIEEL MANAGER KIPCO-DAMACO AGO INTERNATIONAL 53FINANCIELE PROFIELEN ELECTRABEL 35JR BUSINESS PLANNING ANALYST PEPSICO 59KANTOORHOUDER FEDERALE VERZEKERING 54MANAGEMENT TRAINEE FINANCE ALPRO 65POLISBEHEERDER BOUWVERZEKERINGEN PROTECT 61SALES MEDEWERKERS DELHAIZE GROUP 34SCHADEBEHEERDER BRAND MERCATOR VERZEKERINGEN 39SCHADEBEHEERDER CONTACT CENTER MERCATOR VERZEKERINGEN 39TEAMLEADER GENERAL ACCOUNTING ING CAR LEASE BELGIUM 32UNIVERSITAIR STATISTISCHE / WISKUNDIGE NATIONALE BANK BELGIË 63UNIVERSITAIREN ECONOMISCHE RICHTING NATIONALE BANK BELGIË 63

LOGISTIEK & DISTRIBUTIEAANKOOPMEDEWERKERS AGO INTERNATIONAL AGO INTERNATIONAL 53CUSTOMER SERVICE ASSOCIATE JTI YER 74CUSTOMER SERVICE REPRESENTATIVE DOW 48DISPATCHER INFRAX DIP 2DISPATCHER SUPERTRANSPORT PASS SELECTIEBUREAU 58LOGISTIEKE MEDEWERKER TRANSPORT CAT BENELUX 54OPERATIONS & SERVICEMANAGER MERCATOR VERZEKERINGEN 39SERVICE MANAGER NOVOTO - VANNESTE MOTORS 61SUPPLY PLANNING MANAGER BP SIGNUM HR & MANAGEMENT 55TECHNISCH INKOPER SCHREDER 67TRADE DEVELOPMENT MANAGERS MONSTER ENERGY 67TRANSPORT ANALYST (EMEA) STANLEY BLACK & DECKER 67

ADMINISTRATIE2-TALIGE CUSTOMER SERVICE MEDEWERKER ROTO YER 74ADMINISTRATIEF MEDEWERKER SMC MERCATOR VERZEKERINGEN 39ADMINISTRATIEF MEDEWERKERS INFRAX DIP 2ADMINISTRATIEVE MEDEWERKERS SIBELGA 37ADMINISTRATIVE & FINANCE CONSULTANTS ADECCO 65MANAGEMENT & COMMUNICATIE ASSISTENT HONDA EUROPE 33MANAGEMENT MEDEWERKERS AGO INTERNATIONAL AGO INTERNATIONAL 53MEDEW CLIENT SERVICES EUROWASTE INVENTI 44RESEARCHER WORK4STARS 66

ANDEREADVISEUR MATERIALEN EN PRODUCTIEPROCES IWT JOBPUNT VLAANDEREN 29ADVISEUR ORGANISATIE,PROCES / METHODE IWT JOBPUNT VLAANDEREN 29ADVISEURS LIFE SCIENCES IWT JOBPUNT VLAANDEREN 29BELEIDSMEDEWERKER ECONOMIE ABVV - REGIO ANTWERPEN 31COMMERCIEEL DIRECTEUR ANONIEM YER 74DEMAND & SUPPLY ANALYST ALPRO 65DIVERSE MEDEWERKERS MOBISTAR 52GENERAL MEDEWERKERS AGO INTERNATIONAL AGO INTERNATIONAL 53PREVENTIEADVISEURS SIBELGA 37PREVENTIEADVISEURS INFRAX DIP 2PRODUCT DEVELOPER ALPRO 65PROJECTMEDEW CLEANTECHPLATFORM POM LIMBURG JOBPUNT VLAANDEREN 30RESTAURATEUR STAD GENT JOBPUNT VLAANDEREN 28SPITSTECHNOLOGIE JONGLEUR DELHAIZE GROUP 34STUURMAN V/D LOODSBOOT VLOOT 60TALENT MANAGEMENT ASSISTANT SIBELGA 37TEAM LEADERS PEPSICO 59TEAMLEADERS DELHAIZE GROUP 34TEAMLEIDERS INFRAX DIP 2TECHNISCHE EN ANDERE PROFIELEN M/Z ERV ELIA SYSTEM OPERATOR 59TOEZICHTERS INFRAX DIP 2UNIT MANAGER CHIPS PEPSICO 59

CREATIEVE BEROEPENONTWERPERS INFRAX DIP 2TEKENAARS-TOPOGRAFEN INFRAX DIP 2

MAATSCHAPPELIJKE DIENSTVERLENINGMAATSCHAPPELIJK WERKERS OCMW ANTWERPEN 30TEAMCOORDINATOR / HULPVERLENER ANDANTE 31

ICT & INTERNET(SR) SAP BUSINESS ANALYSTS K.U. LEUVEN 38ADVISEURS SOFTWARETECHNOLOGIE IWT JOBPUNT VLAANDEREN 29ANALIST PROGRAMMEUR HONDA EUROPE 33ANALIST-ONTWIKKELAAR EXCHANGE/LYNC K.U. LEUVEN 38APPLICATION&INFRASTRUCTURE ARCHITECTS SMALS 34BEGELEIDER BUURTWERK POSTHOF 31BEVEILIGINGSCOÖRDINATOR K.U. LEUVEN 38CHANNEL MANAGER SPE-LUMINUS 32DEVELOPER VLAAMSE MEDIA MIJ 51DIVERSE ICT-FUNCTIES DAIKIN EUROPE 36ERV SAP CONSULTANTS-LOGISTIEK OASIS CONSULTANTS 40ERV SAP FI/CO CONSULTANTS OASIS CONSULTANTS 40FUNCTIONAL ANALYSTS SMALS 34GAS OPTIMIZATION OFFICER SPE-LUMINUS 32ICT ANALIST MERCATOR VERZEKERINGEN 39

ICT NETWERK/ SYSTEEMINGENIEUR LESSIUS 64ICT-PROJECTCONSULTANT VERA-VLAAMS BRABANTS EXTRANET 42INFORMATICI ELECTRABEL 35INFORMATION SECURITY DOMAIN SPEC. SAP SPE-LUMINUS 32IT ANALISTEN & ARCHITECTEN SIBELGA 37IT TALENT EANDIS 57JAVA DEVELOPER DE PERSGROEP PUBLISHING 56JAVA DEVELOPERS SMALS 34JAVA-ARCHITECT K.U. LEUVEN 38MANAGEMENT INFORMATION CENTER OFFICER ING CAR LEASE BELGIUM 32POLYVALENTE ICT PROFESSIONAL VALERON SIGNUM HR & MANAGEMENT 55PROJECT MANAGER SPE-LUMINUS 32RECRUITMENT CONSULTANT IT SMALS 34REPORTING ANALYST SPE-LUMINUS 32RESOURCE MANAGER SPE-LUMINUS 32RIS-SYSTEEMBEHEERDER WATERWEGEN EN ZEEKANAAL JOBPUNT VLAANDEREN 29SENIOR FUNCTIONAL ANALYST SPE-LUMINUS 32SENIOR PROCESS ENGINEER SPE-LUMINUS 32SLA MANAGER SMALS 34

ALLE VACATURES VIND JE OOK ONLINE

9 vacature.com/zoeker

70VACATURE 11 DECEMBER 2010

Gascomponenten zoekt een (m/v) TECHNISCH-COMMERCIEEL MEDEWERKER BINNENDIENSTMeer info in deze Vacature of via www.apriori.be

Your last stop before the top

Mainnovation, PERI, Hansgrohe, Roto Frank, JTI, MAC Telecom, VSE en Apemrecruteren via YER nieuwe medewerkers. Kijk verder op www.yer.be

VMG_20101211_68 HUUFTINDEX_Opmaak 1 9/12/10 23:39 Page 70

Page 73: Vacature 11 december 2010

71VACATURE11 DECEMBER 2010

VG.3

68/B

-Li

dva

n

De performance van uw organisatie en uw mensen verbeteren? Ontdek welke waarde Mercuri Urval aan uw bedrijf kan toevoegen.Meer weten? Contacteer Chris Vanroelen, International Business Manager, 02 715 09 99, [email protected]

Kantoren in 25 landen, waarvan 6 in België: Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Louvain-la-Neuve en Luik

Connecting peoplewith your strategy

Board en Executive

Business Coaching

Competentie Assessment

Talentmanagement

Strategische Werving

België - Luxemburg TIMKEN Europe(www.timken.com) is een gerenommeerdproducent en leverancier van lagers, dien-sten en hoogwaardig staal. In 2009 hadde groep een omzet van $ 3.2 miljard ende ambities zijn groot. Dankzij TIMKEN’sexpertise op vlak van “friction manage-ment” en “power transmission”, helpen20.000 medewerkers vanuit 47 productie-sites wereldwijd de prestaties van bedrij-ven te verbeteren. Overal waar onderdelenbewegen en roteren in de luchtvaart,industrie of transportsector vind je TIMKENonderdelen die de zaken vlotter, veiliger enefficiënter laten verlopen. Ter versterkingvan het team zoeken wij een (m/v)

Volledige account verantwoordelijkheid voor TIMKEN in de Belux.Als Sales Engineer leid en coördineer je het volledige verkoopproces vanA tot Z. Je onderhoudt klantenrelaties en biedt technische oplossingenaan nationale en lokale distributeurs, constructeurs alsook eindklanten(grote industrieën) met een focus op strategische sectoren. Je maaktaccount plannen en denkt voortdurend mee met alle betrokken partijen(zoals aankoop, financiën, logistiek, marketing, …) van jouw klanten en deTIMKEN organisatie. Je wordt ondersteund door twee Service Engineersvoor technische trainingen. Je rapporteert aan de Regional Sales ManagerIndustrial Distribution.

Resultaatgericht - flexibel - autonoom. Je genoot een hogere oplei-ding in engineering of mechanica en beschikt over 2 tot 5 jaar ervaringin een gelijkaardige functie. Jouw leergierigheid en commerciële focuszorgen dat je op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen en nieuwe

toepassingsmogelijkheden ziet. Je bent een betrokken collega en proactiefrelatiebeheerder. Onderhandelingen verzorg je in het Nederlands en hetFrans. Engels en/of Duits zijn troeven. Je volgt jouw accounts nauwgezet open verzekert een vlotte afstemming tussen alle partijen. Je werkt autonoomen ontwikkelt de regio van thuisuit. Je bent bereid elders te overnachten.Resultaat- en servicegerichtheid gaan bij jou hand in hand.

Klaar voor een volgende carrièrestap? Bij TIMKEN vind je een wereld-speler en een referentie in de markt. TIMKEN biedt jou een autonome func-tie in relationele verkoop naar diverse klantengroepen. Je krijgt een marktmet reële impactmogelijkheden. Je start met een doorgedreven training inde organisatie, haar producten en diensten. Hiervoor ben je +/- 6 maandenin het buitenland, met mogelijkheid tot periodieke terugkeer naar België. Jekrijgt een aantrekkelijk salarispakket, inclusief bedrijfswagen en extralegalevoordelen (zoals bonus, home-office, kredietkaart).

Senior Sales EngineerBelgië - Luxemburg

Reageer snel via www.mercuriurval.be en solliciteer online - ref. 53.8501-001 - tel. +32 (0)2 715 09 99 - [email protected]

Antwerpen Onze klant is de Belgischedochteronderneming van een internationa-le groep van handelsondernemingen actiefin industriële producten voor de chemie,petrochemie, pharma en procesindustrie.Een sterk gamma en een professioneleaangeboden service maken dat zij in deindustrie een stevige reputatie genietenen jaarlijks mooie groeicijfers realiseren.Om het team, gevestigd te Antwerpen, teversterken, zoeken we een gedreven com-mercieel talent (m/v)

Ontwikkelen van markt en omzet Na een intensieve opleiding van deproducten, ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van je bestaandemaar ook van de niet actief bewerkte klanten van de laatste jaren. Jeinterpreteert de behoeften van je gesprekpartners (ingenieurs, bedrijfslei-ders, aankopers, …) door het stellen van gerichte vragen. Je technischekennis doet je inzicht krijgen in de problematiek van je klanten waardoorje hen kan overtuigen van de meerwaarde van het juiste product uit hetgamma. Je werkt nauw samen met de binnendienst en rapporteert aande Sales Manager.

Commercieel gedreven met technisch talent Na je technische studiesheb je al een eerste ervaring opgedaan in een B2B-verkoopomgeving.Je bent leergierig, waardoor je het productengamma snel onder de kniekrijgt. Je hebt al een eerste ervaring in een technisch-commerciële functie(binnen- of buitendienst) of je kan ons overtuigen dat je er klaar voor bent.

Je kan klantgericht meedenken en je weet de producten voor te stellen alsde ideale oplossing. Je zelfstandigheid, zelfdiscipline en organisatietalentzorgen voor een efficiënte aanpak. Je ziet graag het effect van je inspan-ningen en wil meetbare resultaten behalen. Je hebt een goede kennis N/E,kennis van het Frans is een troef.

Het informele van een KMO gecombineerd met de steun van eenwereldwijd opererende marktleider Je komt terecht in een gezonden groeiend bedrijf dat zekerheid biedt. Een team met een informelesfeer, korte communicatielijnen en ruimte voor autonomie. In deze nieuwefunctie krijg je de kans om een divisie mee uit te bouwen. Je krijgt hierleerkansen en ontplooiingsruimte. Een aantrekkelijk salarispakket metextralegale voordelen en een bedrijfswagen is voorzien.

Technisch Commercieel VertegenwoordigerUitbouwen van de business in Vlaanderen

Reageer snel via www.mercuriurval.be en solliciteer online - ref. 22.8305-001 - tel. +32 (0)3 281 15 50 - [email protected]

Best HR Strategy Consulting

De performance van uwMeer weten? Contactee

Kantoren in 25 landen, waar

• oplossingen op maat van uw bedrijf• een ervaren consultant zorgt voor de opdracht van A tot Z• de expertise van consultants met minstens 10 jaar ervaring• unieke tools ontwikkeld door Mercuri Urval in de voorbije 40 jaar• wij helpen jaarlijks 20 000 directors en senior managers om hun

performance te verbeteren• internationale aanpak met eigen kantoren in 25 landen

071_GPV1QU_20101211_VMGBI_00.pdf; 12 09, 2010 22:26:22

Page 74: Vacature 11 december 2010

SR ANALIST-ONTWIKKELAARS SAP ABAP K.U. LEUVEN 38SR ANALIST-ONTWIKKELAARS SAP ABAP/WEB K.U. LEUVEN 38SR DEVELOPER JAVA UNIC 67SR MARKETING INTELLIGENCE ANALYST SPE-LUMINUS 32SR SOFTWARE DEVELOPER COCHLEAR 39SYSTEEMINGENIEURS: LINUX K.U. LEUVEN 38SYSTEEMINGENIEURS: UNIX K.U. LEUVEN 38SYSTEEMINGENIEURS:VOIP/UNIFIED COMMUNI K.U. LEUVEN 38SYSTEM & NETWORKENEGINEERS SMALS 34SYSTEM LEVEL ADVANCES ENGINEER EUROCONTROL 52TEAMLEIDER DOMEIN LOGISTIEK K.U. LEUVEN 38TECHNOLOGY SUPPORT ENGINEER SAP SPE-LUMINUS 32

ONDERWIJS & OPLEIDINGACAD PERS ALGOLOGIE UNIVERSITEIT ANTWERPEN 42ACAD PERS CARDIOVASCULAIRE GENETICA UNIVERSITEIT ANTWERPEN 42ACAD PERS INWENDIGE GENEESKUNDE UNIVERSITEIT ANTWERPEN 42ACAD PERS RADIOLOGIE UNIVERSITEIT ANTWERPEN 42ACAD PERS ZAP INVASIEVE /NON INVASIEVE UNIVERSITEIT ANTWERPEN 42ACAD PERSONEEL ENDOCRINOLOGIE UNIVERSITEIT ANTWERPEN 42ACAD PERSONEEL NEFROLOGIE UNIVERSITEIT ANTWERPEN 42CELCOORDINATOR MOLECULAIRE BEELDVORMIN UNIVERSITEIT ANTWERPEN 42NATIVE SPEAKERS TAALTRAINERS CALL INTERNATIONAL 61PRAKTIJKASSISTENT COMMUNICATIE UNIVERSITEIT ANTWERPEN 42PRAKTIJKASSISTENT GESCHIEDENIS UNIVERSITEIT ANTWERPEN 42PRAKTIJKASSISTENT MED TECHN VAARDIGHED UNIVERSITEIT ANTWERPEN 42PRAKTIJKASSISTENT MODERNE NDL LETTERKU UNIVERSITEIT ANTWERPEN 42PRAKTIJKASSSISTENT WETENSCH ONDERZ UNIVERSITEIT ANTWERPEN 42STAFMEDEW STUDENTEN - DOCENTENMOBILITE UNIVERSITEIT ANTWERPEN 42STAFMEDEW UNIVERSITEITSFONDS / REGIOWE UNIVERSITEIT ANTWERPEN 42

ONTHAAL & SECRETARIAATSECRETARESSE COMMERCIEEL TEAM PROTECT 61SECRETARIS UNIVERSITEIT GENT HUDSON BELGIUM 31

VACATURE 11 DECEMBER 2010

Algemeen directeur Christophe GlorieuxAccountingWalter Roos

RedactieHoofdredacteur Marian Kin (voor Kinco)Redactie Erik Verreet, Nico Schoofs, Filip Michiels, Sam De Kegel, Hermien Vanoost, Laurent Depré, ElodieFontaine, Mies Cosemans 02-482.03.54

Medewerkers: Eric Adams, Karin Eeckhout, An Olaerts,Evy Ballegeer, Jan Stevens, Dirk Blijweert, Carina Lopez,Tom Ronse, Lore Callens, Dominique Soenens, MarjorieBlomme, Hannes Cattebeke, Barbara De Munnynck,Ann Lemaître, Rafal Naczyk

Grafische vormgeving Art Director Pieter Ver Elst Assistant Art Director Jon Troch Grafici Patricia Kempeneers, Manu Degreef

AdvertentiesSales Director Nancy Werbrouck Sales managerMarijke Van Impe Account managers Ruth Janssens,Sofie Verbrugghe, Véronique Geluykens, Lieze Gheysens, Kim Claesen, Sylvie De Vocht, Karl Van Lathem, Jeroen Costermans, Stijn Compernolle 02-482.03.50 Teamcoach Internal Sales Hendrik De Backer 02.482.03.74 Sales Assistants Anke Blommaert, Valerie De Valck, Wedad Baouider, RosetteMukendi, Hilde Vanden Driessche, Isabelle Ghesquiere,Marianne Van Hoeck 02-482.03.38

Operations, CRM & DistributieOperations Manager Inge Van den Bussche Projectmanager & Analyse Dieter Vermander Office Manager Linda De Nutte Ordering & Klantenboek-houding Ann De Lange, An Parewijck, Lieve De Pauw02-482.03.71

Marketing & research Marketing & research manager Diane DevriendtResearch marketeer Marjan Desmedt ProductmanagersDries Mahieu, Brigitte Vermeulen, Jan Baeten

Sites en productontwikkeling internetInteractive manager Inge Martens (voor BeAligned)Client Production Liesbeth Teugels, Yvette Umuhire,Ahmed Ouarzazi Project management Josi SwertsWeb Designers Ward Meremans, Domien Verbeke,Wart Claes Web Development Joost Roelandt, BennyLootens, Lesly Weyts, Bart Vanderstukken ManagerCommunities Florence Collard

Gedelegeerd bestuurderDirk Velghe Verantwoordelijke uitgeverChristophe Glorieux Havenlaan 86C, B101, 1000 Brussel

Vacature C.V. is erkend als bureau voor privatearbeidsbemiddeling in het Vlaamse Gewest, onderhet nr VG.1186/B. De rechten van de kandidaat kunnen ten allen tijde worden geraadpleegd opwww.vacature.com/rechtenkandidaat

Q COLOFONQ

72

DATA TRANSLATIONS INT.T.a.v. dhr. Jo Dehandschutter

[email protected] 64, 1930 Zaventem

Tel.: 02 725 23 70 • Fax: 02 725 49 33www.datatra.be

Vertaalbureau in volle expansie zoekt:

2 VERTALERS (m/v)MASTER (LICENTIAAT)

TAAL- EN LETTERKUNDE/VERTALER

Moedertaal: NederlandsBrontalen: Frans en EngelsAccuraat en stressbestendig

Gelieve uw cv te sturen naar:Jouw succesverhaal start misschien wel in deze krant...

Zoveel meer voor je talent.

Ontwikkeling

Fun

Innovatie

Passie

PitGroei

Meer dan een job

Adverteren in Vacature?BEL 02-481.15.88 MAIL [email protected]

9

VMG_20101211_68 HUUFTINDEX_Opmaak 1 9/12/10 23:41 Page 72

Page 75: Vacature 11 december 2010

VIAVACATURE.

Olivier Franquin vond zijn nieuwe uitdaging via Vacature.com. Logisch, want bij ons heeftu de grootste kans om een job te vinden op uw maat.

Of u nu een jonge starter bent, een aankomende manager of een doorwinterde professional:Vacature.com is er voor u. Met permanent meer dan 10.000 jobaanbiedingen online.Op en top gebruiksvriendelijk en persoonlijk, precies zoals de surfer het verwacht. En meteen aantal tools en services die geen enkele andere job- en carrièresite in België aanbiedt.Geen wonder dat de vernieuwde Vacature.com dè favoriete marktplaats is waar Talent enondernemingen mekaar vinden.

Ook toe aan een nieuwe uitdaging? Maak de juiste keuze. Via Vacature.com.De nummer 1 site voor m/v met talent.

Olivier Franquin, Regional Account Manager, Ricoh

003_GPV1QU_20101211_VMGCO_00.pdf; 12 08, 2010 14:12:41

Page 76: Vacature 11 december 2010

Your last stop before the top

Belgium | Germany | The Netherlands | Spain | USA | www.yer.com

InformatieBel de consultant op het

nummer van de vestiging(’s avonds en in het weekendop het mobiele nummer) of

reageer via www.yer.be

ErkenningsnummerVG.620/B + B-AA04.044

VestigingenAntwerpen 03 - 303 34 00

Brussel 02 - 726 16 98Gent 09 - 296 19 00

[email protected]

YER biedtRecruitment Solutions

Interim Solutions

PROJECTINGENIEUR CELMETRO EN LUCHTHAVENSCompetitief salarispakket - MachelenVSE zijn de initialen van “Verkeer Signalisatie & Elektronika”. Het bedrijf werd opgericht in1982 en is gevestigd in Machelen en in Aalter. Het is voornamelijk actief in Vlaanderen ende regio Brussel-Hoofdstad. De onderneming is gespecialiseerd in elektromechanische enelektrische uitrustingen voor straatverlichting, verkeerssignalisatie, tunnels, metro stationsen luchthavens. Om de cel ‘Metro en luchthavens’ in de zetel van Machelen te versterken is VSEmomenteel op zoek naar een Projectleider. U bent bij voorkeur Franstalig met een uitstekendekennis van het Nederlands en gaat projecten van A tot Z opvolgen, vanaf aanbesteding totoplevering. U onderhoudt de contacten met de klant en coördineert de opvolging van hetproject. Voor elk project krijgt u de leiding over een team van medewerkers en rapporteert urechtstreeks aan de directie. U komt terecht in een professionele omgeving met enthousiastemedewerkers waar de verwachtingen hoog liggen maar er ook plaats is voor een grote dosisfun! Herkent u zichzelf in dit profiel, aarzel dan niet om contact op te nemen. VSE biedt eencompetitief salarispakket met extra-legale voordelen en een bedrijfswagen.Consultant (Antwerpen): Tom Bossaert, mobiel +32 (0)475 56 91 01

ACCOUNT MANAGERAantrekkelijk salarispakket - VlaanderenSinds 2002 biedt MAC Telecom bedrijven een hele waaier van draadloze producten endiensten aan gaande van internet toegang, Lan-to-Lan verbindingen tot het uitwerkenvan hosting oplossingen. MAC Telecom past zijn producten aan de noden van de klantaan om de beste prijs/kwaliteit oplossing te leveren. Ter uitbreiding van het verkoopteamzoekt MAC Telecom een Account Manager. Naast het onderhouden van contacten metbestaande klanten en indirecte MAC agenten in het Nederlandstalig landgebied, zalje hoofdzakelijk nieuwe prospecten aanbrengen. Je bent verantwoordelijk voor hetvolledige verkoopproces. Bij de voorbereiding en uitvoering werk je samen met deprojectuitvoerende collega’s. Je hebt een zeer goede kennis van het Nederlands en jekan jezelf eveneens goed verstaanbaar maken in de Franse en Engelse taal. Je hebt reedsminstens een eerste positieve sales ervaring achter de rug, idealiter in de telecommunicatieof in een ICT omgeving. Je bent communicatief sterk, bent een teamplayer en je kangoed onderhandelen. Je kunt zelfstandig werken en je bent een geboren hunter. MACTelecom biedt een uitdagende en veelzijdige functie met mogelijkheden om je verderte ontwikkelen in een open, informele, ambitieuze en collegiale sfeer.Consultant (Antwerpen): Greg Bastiaensen, mobiel +32 (0)472 24 19 40

CUSTOMER SERVICE ASSOCIATEAantrekkelijk salarispakket - Strombeek BeverJTI – Japan Tobacco International is de internationale divisie van Japan Tobacco Inc., de derdeinternationale tabaksproducent ter wereld. JTI produceert en verkoopt internationaalerkende sigarettenmerken zoals Winston, Mild Seven en Camel, respectievelijk het 2de, 3deen 5de sigarettenmerk wereldwijd. Vandaag zijn we voor de Belgische vestiging –gelegen teStrombeek Bever- op zoek naar een Customer Service Associate. Je verwerkt in SAP dagelijksde verkooporders die je verkrijgt van de groothandel en Vertegenwoordigers, volgt de uit-levering hiervan op en verzorgt hiervan ook de facturatie. Op basis van de orders, berekenen controleer je dagelijks de stocks in het centraal magazijn en bij de vertegenwoordigers.Je bent tevens verantwoordelijk voor de opvolging en doorfacturatie van de leveringen vande vertegenwoordigers bij de retailers. Je doet alsook voorstellen om de werkefficiëntieen werkprocessen te verbeteren. Je rapporteert aan de Customer Service & Sales LogisticsManager. Je bent in het bezit van een bachelor diploma. Een eerste ervaring in eenCustomer Service functie en SAP is een pluspunt. Je bent klantgericht, polyvalent en vooralstressbestendig. Je beschikt over een goede kennis NL/F en over basiskennis E.Consultant (Antwerpen): Greg Bastiaensen, mobiel +32 (0)472 24 19 40

SALES ENGINEERAantrekkelijke voorwaarden - NederlandApem, gevestigd te Zaventem, is het Benelux-filiaal van een Franse multinational dieEuropees marktleider is voor miniatuurschakelaars, industriële schakelaars en profes-sionele joysticks. Telecom-, consumer electronics en machinebouwers (OEM) zijnhun voornaamste afnemers. Bovendien nemen de maatprojecten rond industriëletoetsenborden en sturingspanelen gestaag toe. In het kader van hun expansie zoekenwe een ervaren Sales Engineer. Na de nodige productopleidingen, kennismaking metproductieplants en orderprocessing, sta je in voor het opbouwen van nieuwe klanten-relaties op de Nederlandse markt. Je koppelt je kennis elektromechanica aan uitstekendeluister- en communicatievaardigheden. Als creatieve meedenker ben je sterk in hetaanbieden van oplossingen op maat. Je gesprekspartners zijn ontwerp-, productie- enaankoopingenieurs bij grote fabrikanten en je streeft ernaar een vertrouwensrelatie methen op te bouwen. Je bezit een winnaarsmentaliteit en voldoende gedrevenheid om ooklange salestrajecten te voltooien. Je spreekt vlot Nederlands en Engels, kennis van hetFrans is een plus. Apem biedt je een jonge, aangename werkomgeving met veel vrijheidvoor initiatief, korte communicatielijnen en een aantrekkelijk verloningspakket.Consultant (Antwerpen): Greg Bastiaensen, mobiel +32 (0)472 24 19 40

TECHNISCH COMMERCIEELPRODUCT SPECIALISTAantrekkelijke voorwaarden - ZaventemApem, gevestigd te Zaventem, is het Benelux filiaal van een Franse multinational die marktleideris in Europa voor miniatuurschakelaars, industriële schakelaars en professionele joysticks.Telecom-, consumerelectronics en machinebouwers (OEM) zijn de voornaamste afnemers.Hiernaast nemen de maatprojecten rond industriële toetsenborden en bedieningspanelengestaag toe. Om te beantwoorden aan de toenemende vraag, zijn wij op zoek naar een TechnischCommercieel Product Specialist. Na de nodige productopleidingen, kennismaking metproductieplants (Europa) en orderprocessing, fungeer je op technisch en commercieel vlak alsprobleemoplossende schakel tussen de fabrieken en onze buitendienstmedewerkers. Tevenskrijg je de verantwoordelijkheid over een productlijn, waarvoor je de nodige commerciëleacties onderneemt om deze lijn succesvol verder uit te bouwen. Voor deze boeiende en veel-zijdige spilfunctie zoeken wij een Bachelor of A2 elektronica/elektromechanica. Ideaal hebje min. 2 tot 3 jaar ervaring in een industriële omgeving. Communicatief en organisatorischsta je sterk. Administratie schrikt je niet af. Je beschikt over een gedegen technisch encommercieel inzicht. Je spreekt vlot Frans en Engels. Je bent een teamplayer.Consultant (Antwerpen): Greg Bastiaensen, mobiel +32 (0)472 24 19 40

TWEETALIGE CUSTOMERSERVICE MEDEWERKER

Aantrekkelijk salarispakket - NijvelVoor de afdeling Dakvenster en zonne-energie systemen van de Duitse groep RotoFrank zoekt YER een polyvalente binnendienstmedewerker voor hun vestiging in Nijvel.Deze perfect tweetalige customer service medewerker zal instaan voor de opvolgingvan de klantenvragen en de actieve ondersteuning van de vertegenwoordigers voorBenelux. Je verwerkt en volgt bestellingen en leveringen op; je coördineert en losteventuele problemen op; je bouwt klantencontact op met de verdelers en installateursvan de Roto Frank producten. Je hebt de volgende verantwoordelijkheden: Technischadvies en telefonische bijstand, organisatie en support aan de externe medewerkersen contacten met het moederbedrijf in Duitsland. Voor deze sleutelpositie zoeken weeen persoon die uiterst customer minded is en een sterke technische kennis heeft.Je werkt administratief nauwkeurig en bent stressbestendig. Naast het Nederlands enhet Frans, beheers je ook het Engels of het Duits. Je kunt vlot werken met word en excel,SAP is een voordeel. We zoeken eveneens een technisch adviseur met installateurs-

ervaring voor de dakramen. Neem bij interesse contact op met YER.Consultant (Brussel): Marijke Yserbijt, mobiel +32 (0)475 56 91 37

MAINTENANCE CONSULTANTAantrekkelijk salarispakket - Brussel

Als Maintenance Consultant begeleid je bedrijven in binnen- en buitenland bij de invoeringvan de Value Driven Maintenance (VDM)-methodologie. Dit houdt in dat je zelfstandigorganisaties en onderhoudsafdelingen doorlicht en een visie en strategie ontwikkeltvoor de onderhoudsorganisatie. Na de strategievorming help je de opdrachtgever metde implementatie van het onderhoudssysteem. Je hebt een technische opleiding alsingenieur en een sterke affiniteit en/of relevante werkervaring met onderhoud, assetmanagement, onderhoudssystemen en/of onderhoudsmethodieken (RCM, RBI, TPM,CBM). Talentvolle en ambitieuze starters met een afgeronde technische master opleidingkunnen ook reageren. Competenties: analytisch, doelgericht, gedreven, communicatiefsterk en overtuigingskracht. Het is een pré als je naast vakinhoudelijke kennis (business)consultancy ervaring en/of een commerciële inslag hebt. Mainnovation is een jongen dynamisch onderhoudsadviesbureau dat in 2000 opgericht is. De snelgroeiendeorganisatie met inmiddels circa 35 onderhoudsadviseurs is inmiddels één van detoonaangevende onderhoudsadviesbureaus in België en in Nederland en geniet een

groeiende bekendheid in Engeland, Scandinavië en de VS.Consultant (Antwerpen): Kris Van Torre, mobiel +32 (0)475 56 22 43

COMMERCIEEL DIRECTEURCompetitief salarispakket - Brussel

Voor een internationale B2B services organisatie in Brussel zoekt YER een CommercieelDirecteur. Deze succesvolle resultaatsgerichte professional zal de leiding hebben over 3regionale sales managers met daaronder de regionale verkoopsteams. Wij zoeken hier eendynamische people manager op directie niveau die reeds een aantal jaren sales managementervaring kan voorleggen. Deze persoon zal binnen het directie comité de strategie op hetcommerciële vlak uitzetten en ervoor zorgen dat de implementatie van de salesobjectievensuccesvol verloopt naar de sales teams toe. De ideale kandidaat heeft een sterke commerciëlevisie, heeft ervaring op directieniveau en kan zijn businessplan met enthousiasme uitdragen.Er wordt verwacht dat je perfect 2talig bent en een empathische communicator in alle lagenvan het bedrijf. De firma biedt uitgebreide opleidingskansen en biedt een mooie uitdagingvoor een gemotiveerde kandidaat. Je komt terecht in een open bedrijfscultuur met kwaliteits-services. Ervaring in een B2B omgeving op Belux vlak is een voordeel. Het bedrijf biedt eencompetitief salaris en de nodige support. Aarzel niet om contact op te nemen bij interesse,

dan geven we u graag meer details over deze professionele uitdaging.Consultant (Brussel): Marijke Yserbijt, mobiel +32 (0)475 56 91 37

SALES ENGINEERSAantrekkelijke voorwaarden - Londerzeel

PERI is een toonaangevende producent en leverancier van bekistings- en ondersteunings-systemen en steigerconstructies. Jaarlijks realiseren 5.200 werknemers een wereldwijdeomzet van meer dan € 1 miljard. Vanuit PERI’s vestiging in Londerzeel zoeken we meerdereSales Engineers Bekistingsystemen om de aanhoudende groei in de regio’s Luik en West-Vlaanderen mee op te vangen. Na een intensieve opleiding wordt U het aanspreekpunt vooraannemers en bouwheren in uw regio. Samen met de klant gaat U voor elke werf op zoeknaar de beste oplossing die PERI te bieden heeft. Zo vormt u de link tussen de klant en hetinterne studiebureau in Londerzeel. U volgt de dossiers van elk project nauwgezet op en geefttechnische ondersteuning tijdens de uitvoering. Naast het onderhouden van bestaande klanten-relaties gaat u op zelfstandige wijze nieuwe partnerships aan. U rapporteert aan de SalesManager. U kunt bogen op een bouwkundige opleiding en/of een eerste commerciële ervaringin de bouwsector. U hebt een sterk projectmatig inzicht. U bent een geboren onderhandelaaren dit op verschillende niveaus. Bovendien bent u resultaatgericht en weet u markttendensen

op te sporen. Een perfecte beheersing van het Frans is voor de regio Luik een vereiste.Consultant (Antwerpen): Greg Bastiaensen, mobiel +32 (0)472 24 19 40

TECHNISCH COMMERCIEELMEDEWERKER

Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden - AnderlechtHansgrohe is een innovatieve leider op het vlak van sanitair. Naast het design van douches enkranen staan ze bekend voor kwaliteit en de beste technische oplossingen. Ter versterkingvan hun Commerciële Binnendienst zoeken zij momenteel 2 Technisch Commerciële Mede-werkers die een optimale service bieden aan klanten binnen de Benelux regio. Deze internCommerciële Medewerkers vormen het aanspreekpunt voor alle klanten binnen de Beneluxregio voor het verlenen van advies, voor het verwerken van bestellingen en leveringen. Tot hettakenpakket behoren technisch advies & telefonische bijstand, organisatie en planningvan de technische buitendienst, verwerken van bestellingen, ondersteuning van devertegenwoordigers. Deze commerciële kracht met technische affiniteit maakt deel uit vaneen dynamisch team. De ideale kandidaat heeft commerciële feeling en technisch inzicht.Je bent administratief sterk en klantvriendelijk met een uitstekende kennis van het Nederlands/Frans. Kennis van het Engels of Duits is een troef. Bij voorkeur heb je reeds ervaring ineen gelijkaardige functie. Hansgrohe biedt aan de ideale, gemotiveerde kandidaat een

aantrekkelijk salarispakket in een jong en stabiel bedrijf met een uitgebreide opleiding.Consultant (Antwerpen): Marijke Yserbijt, mobiel +32 (0)475 56 91 37

004_GPV1QU_20101211_VMGCO_00.pdf; 12 08, 2010 15:08:53