Update 70 fam. bloomwood

Click here to load reader

 • date post

  27-Jun-2015
 • Category

  Documents

 • view

  177
 • download

  0

Embed Size (px)

description

Leuke update bij Arie, Laura en Suze.Have fun reading!XX Pareltje

Transcript of Update 70 fam. bloomwood

 • 1.

2. Het was zaterdagavond, de laatste klant van vandaag verliet de winkel. Suze hielp haar met het schoonmaken van de bakkerij. Ze had de hele dag al geholpen, ze vond het heerlijk om buiten haar modellenwerk en school afentoe in de bakkerij te staan. Dat was weer een lekker dagje, h? zei ze vrolijk tegen haar vader. Ja, we krijgen steeds meer klanten. De uitbreiding heeft positief uitgepakt. zei hij met een glimlach.
3. Nadat ze de zaak goed hadden afgesloten, werden ze door Laura geroepen voor het eten. Ze had een heerlijke salade gemaakt. Ik ben vandaag na mijn werk even naar de markt geweest, dus wat op jullie bord staat is helemaal vers! vertelde ze trots. Het ziet er heerlijk uit mam. zei Suze, die het fijn vond dat haar moeder haar steunde in gezond eten. Een model kon niet ongezond eten. Arie nam een hap. Het ziet er niet alleen lekker uit, het smaakt ook heerlijk. zei hij lachend. Dat is mooi.
4. Die avond keek het hele gezin een filmpje. Laura had wat stokbrood gebakken en een plankje met beleg erbij gezet, een wijntje erbij en het tafereel was compleet. Het was een gezellige avond geweest. Na de afwas zoek ik ook mijn bedje op hoor pa, ik denk dat mam het gezellig vind als je ook zo naar boven komt. zei ze en draaide zich om. Is in orde, ik ga zo ook slapen, wil nog even spelen. zei hij. Mama had gelijk, soms zijn mannen echt nog kinderen.. zuchtte Suze. Ze zette de spulletjes terug op hun plek en liep de trap op. Trusten.
5. De volgende morgen was Suze vroeg wakker. Ze had geen zin meer om te slapen. Ze deed haar gordijnen open en keek naar buiten. Wat leuk! Het sneeuwde. Verrast keek ze haar ogen uit. Wat zag alles er mooi uit, zo witjes.
6. De zon kwam op en de dag begon niet echt lekker. Suze had geprobeerd een douche te nemen, maar de douche raakte kapot. Nu stond de hele badkamer blank. Laura was zeker al meer dan een half uur aan het dweilen en Arie lukte het maar niet om de douche te repareren.
7. Een kwartiertje later was het dan toch gelukt. Het gezin had snel ontbeten en om acht uur vertrok Laura naar haar werk. Tot vanmiddag schat! Dag Suze! Dag mam. zei Suze, die een beautyprogramma zat te kijken. Opeens had ze een idee.
8. Ze liep naar de telefoon en toetste Sebastiaans nummer in. H lieverd! zei ze vrolijk.
Ja, nou ik heb geen afspraken vandaag, mam zei dat het tijd was voor een weekendje zonder werk ofzo. Dus nu dacht ik misschien kun je vanmiddag mijn kant op komen? Ik mis je.

Top! Ja twee uur is goed hoor. Ik moet toch nog even douchen. Tot straks liefje!

Ik hou ook van jou. zei ze nog, toen hing ze op. Wat leuk, ze had er helemaal zin in!
9. Nadat haar vader uit de badkamer was, kon Suze erbij. Mmm, wat was zon douche lekker op zondag morgen. Zorgvuldig waste ze haar lange haar. Ze moest zich goed verzorgen en gebruikte speciale producten om haar haar glanzend en in volume te houden. Mooi blijven was niet zo makkelijk als de meeste dachten.
10. Om vijf voor twee ging de bel. Sebastiaan! Snel trok ze haar jas aan en racete naar buiten. Schatje! riep ze en rende op hem af.
11. Er verscheen een lach op het gezicht van Sebastiaan toen hij zijn meisje zag staan. Suze sloeg haar armen om hem heen en zoende hem vol overgave. Vanuit haar rechterooghoek, zag ze dat Maritte aan kwam lopen. De hulp van haar vader. H Maritte! zei ze vrolijk. Dag meisje.
12. De hele middag hadden Suze en Sebas de grootste lol. Sebastiaan kwam op het idee van een sneeuwballen gevecht. Sebas raakte Suze meer dan andersom maar ze genoten allebei van dit maf doen. Oh jij bent zo gemeen, je gaat er zo aan ventje! gilde Suze toen ze helemaal werd ingepeperd. Dacht het niet! zei Sebas, die haar weer te slim af was.
13. Na het sneeuwballen gevecht zaten ze nog een hele poos naast elkaar in de sneeuw, naast de bevroren vijver. Gewoon te kletsen. Ik moet gaan. zei Sebastiaan toen het vijf uur was. Ok, ik vond het super gezellig vandaag. zei zegemeend. Ik ook, moeten we vaker doen. zei hij en gaf een knipoog. Dag knapperd. zei Suze en gaf hem een kus. Dag schoonheid.
14. Tien minuutjes later kwam haar moeder thuis. Dag lieverd. zei ze. H mam, dat cakeje op tafel is voor jou. zei ze met een glimlach. Oh wat lekker! Bedankt. Heeft papa die gemaakt? Jup, ze zijn heerlijk. zei Suze overtuigend. Dat zal wel ja, heb je een leuke dag gehad? vroeg ze. Ja, Sebastiaan kwam langs. We zijn de hele dag buiten geweest. zei ze en schoof aan bij haar moeder voor een leuk gesprek.
15. Om vijf voor zes liep Laura de winkel binnen. Zes uur zou hij sluiten. Ze genoot ervan Arie aan het werk te zien. Zelf maakte ze ook graag praatjes met de klanten. Dus u bent wel tevreden? zei Laura beleefd. Zeker, echt een aanwinst voor Abordale. zei ze met een glimlach. Fijne dag verder. U ook.
16. Arie draaide het bordje om en de vrouw verliet de winkel. Dat was de laatste klant. zei Laura. Ze keek haar man aan. Hij had echt iets aantrekkelijks. Hoe was je dag? vroeg ze. Top, weer lekker verkocht. vertelde hij. Maritte vertrok en Laura en Arie zeiden haar gedag. Nu waren ze even alleen.
17. Arie greep zijn vrouw even vast en zoende haar hartstochtelijk. Je bent zo sexy. fluisterde hij in haar oor. Hij kuste haar in haar nek. Niet hier, mafkees. Vanavond. zei ze geheimzinnig. Heb ik je dan voor mij alleen? smeekte hij. Absoluut. zei ze mysterieus en ze liep heupwiegend de winkel uit.
18. Na een lekker avondmaal, kroop Suze nog even achter haar laptop. Las wat mailtjes, antwoordde erop, regelde wat shows en shootsen kletste met haar vriendinnen op msn. En Sebastiaan niet te vergeten. Hij was zo leuk! Suze stond op en liep naar de wc.
19. Toen ze terug kwam trof ze haar moeder aan achter de laptop. Mam! Ik zat erop, waarom pik je de laptop in? zei ze kwaad. Rustig dame ik moet even wat mailtjes verzenden voor mijn werk. In een halfuurtje ben ik klaar, is dat goed? vroeg ze. Nee laat ook maar. Ik moet morgen naar school hoor! Ik heb Sebas nu helemaal niet gedag gezegd! riep ze. Nou ik moet morgen ook werken. En sms die jongen dan gewoon. zei haar moeder. Laat maar! Ik ga wel slapen. Dag. zei ze en stierde naar boven. Trusten lieverd. zei haar moeder nog maar ze hoorde Suzes slaapkamer deur al hard dichtklappen.
20. Laura was na een uur klaar en zocht haar mannetje en haar slaapkamer op. Krijg ik nu waar ik al de hele middag op wacht? zei Arie met twinkelende oogjes. Als je wilt, moet je je best er maar voor doen. giechelde Laura. Dat hoefde ze geen twee keer te zeggen.
21. Laura werd achterover geduwd en er werd vol passie gezoend. Kleding stukken vlogen door de kamer en binnen de kortste keren lagen ze naakt onder de lakens. Het was als vanouds.
22. De volgende morgen om zeven uur precies liep Suze de kamer van haar ouders binnen. Goedemorgen schat. zei haar moeder. Morgen mam. Het sneeuwt weer! zei ze enthousiast. Ja het is echt winter weer. zuchtte haar moeder. Ze was blij dat ze na het hevige avontuurtje de puf nog had gevonden om een pyjama aan te trekken. Anders zat ze hier nu in haar blootje.
23. Suze liep op haar moeder af.Sorry dat ik gister zo moeilijk deed mama. Ik bedoelde het niet zo. zei ze met berouw. Ach, ik heb die tijden vroeger ook gehad. Het zijn gewoon de hormonen die door je lijf gieren. Komt wel goed lieverd. Ga je mee naar beneden? Dan maak ik lekkere pannenkoeken met banaan. zei ze met een liefdevolle glimlach.
24. Nadat Laura zich had gedoucht, wou ze haar werkkleding aantrekken. Maar ze was vergeten de koffievlek van gister eruit te wassen en de andere pakjes waren nog viezer. Snel had ze de vlek eruit gewassen en het pak in de droger gegooid. Nu stond ze in haar ondergoed het ontbijt te maken. Suze keek samen met haar vader het journaal. Ach, zielig he, die kindjes hebben het zo slecht. Als ik geen model was geweest had ik misschien een foundation voor zoiets opgericht ofzo. zei ze terwijl ze beelden van kinderen in Afrika zag.
25. Het ontbijt was echt voortreffelijk. Niet alleen haar vader maar ook haar moeder was goed in alles wat met eten te maken had. Het smaakt super, lief. zei Arie. En je zou vaker zo moeten ontbijten. zei hij terwijl hij moest lachen met eten in zijn mond. Ondeugend mannetje ben jij. zei ze speels. Ok, hou alsjeblieft op, voordat deze pannenkoek er zo direct weer uit komt. zei Suze vol argwaan. Ach, stel je niet zo aan. zei Laura die opstond omdat ze de droger hoorde piepen.
26. Het was kwart over acht en de schoolbus en de carpool arriveerden. Terwijl Suze naar school vertrok, ging Laura op weg naar haar werk.
27. Arie ruimde gauw alle troep op en waste de vaat af. Nadat alles spik en span was nam hij een douche en liep naar de bakkerij.
28. Zoals iedere dag draaide hij het open/gesloten bordje om. De eerste klanten druppelden binnen. Het was leuk want vandaag kwam ook zijn schoonbroer even langs. H Tim! zei hij vrolijk. Hij vond het heerlijk om met klanten te praten, het verkopen, maar met familie praten was natuurlijk nog veel gezelliger. En Tim kreeg natuurlijk ook korting.
29. Het was ook fijn om met Maritte samen te werken. Ze werd steeds beter met de kassa. En zo kon Arie lekker met de klanten kletsen, taarten bakken en voorraden aanvullen.
30. Tussen al het harde werken door was er ook wel tijd voor een praatje. Gelukkig kon hij het erg goed vinden met zijn enige personeelslid. Ze deed haar werk goed en was klantvriendelijk. We hebben weer goed gedraaid vandaag. Sluit jij af? vroeg hij. Doe ik, ik ruim de troep op, help de laatste klanten en sluit af. Is dat ok? Dat is super. Tot morgen! zei hij.
31. Op doordeweekse dagen was de bakkerij minder lang open dan in het weekend. Wat logisch was. Om half vier kwam Suze uit school. Vandaag was haar lange dag. Ze had zes les uren en twee uur gym. Vreselijk. Maar goed, he