Update 113 fam. bloomwood

Click here to load reader

 • date post

  20-Aug-2015
 • Category

  Documents

 • view

  265
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of Update 113 fam. bloomwood

 1. 1. x
 2. 2. Moonstreet 5 - Arie, Laura, Suze, Mick en Marly.Het was weekend in huize van t Plasje. Dat betekende lekker languitslapen! Maar niet voor Arie, die stond al sinds zes uur in demorgen in zijn bakkerij. Mmmm.. Dat ruikt lekker oma! Wat zijnhet? Laura glimlachte. Ze was gek op haar kleinkinderen. Het iseen probeerseltje. Een beetje ei, een beetje bacon en een stukjefruit. Je moet zelf maar proeven strakjes. Haal jij de rest even? zeize. En Marly was al boven.
 3. 3. Nou het smaakt goed hoor oma. zei Marly tevreden. Met zijnmond vol begon Mick ook heftig te knikken. Dat is fijn. zei Laura.Wat zijn jullie plannen vandaag? vroeg hun moeder. Ik ga denk ikLizzy opbellen en vragen of ze komt spelen. Mag dat? vroegMarly. Natuurlijk. Leuk. Mag ik dan ook meedoen? vroeg Mick.Marly knikte enthousiast.
 4. 4. Nadat ze samen met oma had afgeruimd rende ze naar de telefoon enzocht in de telefoon het nummer op. Hij ging lang over..misschien lagenze nog te slapen. Maar nee, er werd toch opgenomen. Hoi, met Marly. IsLizzy daar?Ik wil met haar spelen vandaag. Mag dat?Ok, tot zo! Ze hing de hoorn terug en draaide zich met een ruk om. Zemag. zei ze met een glimlach op haar gezicht zei ze tegen haar broer.
 5. 5. Toen Lizzy aanbelde lag Marly nog in bad, dus gaf Mick haar eenknuffel. Hoi Liz! Leuk dat je mocht komen! zei hij enthousiast. Jagezellig h. Nu kunnen we de hele dag spelen. Er was nog bijnaniemand in de bakkerij dus besloten ze daar diefje met verlos tedoen.
 6. 6. De eerste klanten waren al geholpen en de kinderen speelden lief inde bakkerij. Totdat Suze toen het rustig werd opkeek en recht in deogen keek van Nadine. Haar ogen gingen wijd open staan van deschrik. Ze wist het zeker. Dit was de dochter van Uma enSebastiaan. Het meisje had vast geen flauw benul wie ze voor zichhad. En wist vast ook niet dat het jongentje naast haar haarhalfbroertje was. Nu kwam ook Marly binnen en vloog Lizzy om denek.
 7. 7. Is er iets? vroeg het meisje verbaasd, ze glimlachte. Het was eenmooi meisje, dat zeker. Uhh, nee niets die kinderen zijn een beetjete druk. Kids gaan jullie even buitenspelen? vroeg ze. Suze werdeen beetje nerveus nu haar kinderen zo dicht bij de waarheidstonden. Ze zag Marly ook heel verbaasd kijken. Ze hoopte dat zeniets doorhad. Nadine glimlachte nog steeds. Suze rekende af enliet een zucht van opluchting toen ze de winkel uit was. Dat waseven spannend..
 8. 8. Zoals hun moeder had gevraagd hadden de kinderen zich naarbuiten verplaatst. Ze kregen van oma wat oude vishengels en gingenmaar eens een middagje vissen. Eens kijken wie er het eerst beetheeft. zei Marly. Logisch! Ik natuurlijk! jubelde Mick. Waarom,omdat je een jongen bent? Dacht het niet. giechelde Lizzy.
 9. 9. En dat bewees ze. Ze ving als eerste een vis. En niet zomaar een vis,een hele grote. Kijk eens Mick. zei ze, ze stak haar tong uit. Mickliet niets merken. Lizzy en Marly daarentegen konden niet stoppenmet giechelen. Stiekem vond hij het wel stoer, dat Lizzy dat kon.
 10. 10. Na een lange dag in de bakkerij stond Suze te koken. Haar moederhad de tweeling al in de pyjamas geholpen. Iedereen was moe. Deeen van het werk, de ander van het spelen. Suze kon niet stoppenmet tobben, eigenlijk gunde ze haar kinderen wel hun halfzus en derest die ze niet kende. Maar ze wou eigenlijk dat Sebastiaan henniet zou zien. Was het onmogelijk? En wat zou Uma er van vinden?Teveel was het, teveel om over na te denken nu. Komen jullie aantafel schatjes? zei ze.
 11. 11. Gelukkig was het avondeten een moment waarop ze niet piekerde,het was gezellig aan tafel. Iedereen vertelde zn verhaal van de dag.Maar na het toetje verdween iedereen gauw naar boven om teslapen.
 12. 12. Terwijl Suze afruimde en een douche nam, stopte Laura detweeling in. Ze hield zoveel van die twee deugnietjes. Het was maargoed dat Suze terug was gekomen bij hen. Ze hadden het nu goedmet zn vijven.
 13. 13. Terwijl ze stuk voor stuk de borden schoon boende, dwaalde haargedachten weer af naar Sebastiaan. Misschien wilde hij ze na al diejaren niet eens meer zien? Misschien kon ze hem gewoon bellen,volwassen, en het hem voorstellen. Ze twijfelde zo erg. Wilde zedit wel? Zou hij er voor open staan?~
 14. 14. Hello there!Ik hoop dat jullie deupdate leuk vonden :)En ben wel benieuwdwat jullie Suzeaanraden? Bedanktvoor het lezen!Liefs Megan