UITNODIGING - · PDF file UITNODIGING Transmuraal Symposium Donderdag 3 maart 2016....

Click here to load reader

 • date post

  29-Sep-2020
 • Category

  Documents

 • view

  2
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of UITNODIGING - · PDF file UITNODIGING Transmuraal Symposium Donderdag 3 maart 2016....

 • Zorg 2.0; Samenwerken aan

  positieve gezondheid

  UITNODIGING Transmuraal Symposium Donderdag 3 maart 2016

 • Transmuraal Symposium Zorg 2.0; Samenwerken aan positieve gezondheid Op donderdag 3 maart 2016 ontmoeten wij u graag op ons twaalfde transmuraal symposium voor huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en medisch specialisten in het verzorgings- gebied van Bernhoven. We spreken met elkaar over de ‘Zorg 2.0; Samenwerken aan positieve gezondheid’.

  Wanneer: donderdag 3 maart 2016

  Tijdstip: 15.30 uur Ontvangst deelnemers 16.00 uur Welkom door de dagvoorzitters 16.05 uur Een nieuw, dynamisch concept van gezondheid en de uitwerking naar ‘Positieve gezondheid’ door Dr. Machteld Huber 17.00 uur Pauze 17.30 uur Introductie nieuwe specialisten en huisartsen 17.40 uur Keuzehulpen door Chalmer Hoynck van Papendrecht, chirurg 17.55 uur Keuzehulpen door Inge Ludwig, internist 18.10 uur Toekomstbestendige zorg voor de regio vanuit het perspectief van de huisarts door Anneke Bouma, huisarts 18.25 uur Afsluiting 18.30 uur Buffet 20.00 uur Einde

  Locatie: Fitland Hotel - De Vrije Teugel Uden Bedafseweg 22 5406 TM Uden

  Dagvoorzitters: Gerko Moens, orthopedisch chirurg Kees van Moorsel, huisarts

  Aanmelden: vóór 25 februari 2016 via www.bernhoven.nl/transmuraalsymposium

  Accreditatie voor huisartsen en specialisten is aangevraagd.

  http://www.bernhoven.nl/transmuraalsymposium

 • Positieve gezondheid Dr. Machteld Huber spreekt over het dynamisch concept van gezondheid en de uitwerking daarvan naar ‘positieve gezondheid’.

  Toekomstbestendige zorg voor de regio

  Iedere arts zweert of belooft bij zijn of haar afstuderen met de eed van Hippocrates om de gezondheid te bevorderen. Maar de vraag is wat gezondheid nu eigenlijk inhoudt. Denken we daar hetzelfde over? Daar deed Machteld Huber onderzoek naar. De uitkomst van dat onderzoek doet een beroep op artsen om breder te gaan denken dan vanuit het biomedische model. Maar hoe doe je dat dan bij zieke mensen, maar ook bij gezonde mensen? Machteld Huber gaat daarover met u het gesprek aan en ze daagt u uit met haar hierover van gedachten te wisselen.

  Met de strategie Droom is Bernhoven samen met de huisartsen in de regio en de zorgverzekeraars op zoek naar innovatie om de zorg voor de regio toekomstbestendig te maken. Veel initiatieven zijn inmiddels in gang gezet of staan ‘in de startblokken’. De strategie richt zich op een betaalbare kwaliteitsverbetering van de zorg door die zorg op een gerichtere manier in te zetten, samen met u, dichtbij de patiënt.

  Keuzehulpen In de groeiende digitale wereld nemen de mogelijkheden om de patiënt op interactieve wijze te betrekken bij diens ziekteproces toe. Teleconsult,

  Machteld Huber is van oorsprong huisarts. Toen ze zelf ziek werd, ontdekte ze dat ze haar herstel actief en positief kon beïnvloeden. Dat inspireerde haar om haar aandacht te richten op gezondheidsbevordering. Zij werd

  onderzoeker op het Louis Bolk Instituut in Driebergen en ging daarnaast werken met ernstig beschadigde mensen. Van daaruit ontwikkelde zij een nieuw dynamisch concept van gezondheid dat zij uitwerkte tot het begrip ‘positieve gezondheid’. Zij promoveerde in 2014 op dit thema.

  e-health, talloze vormen van digitale patiëntenvoorlichting die arts en patiënt moeten helpen zich voor te bereiden op een behandeling. Chalmer Hoynck van Papendrecht, chirurg en Inge Ludwig, internist vertellen u hier meer over.

  Toekomstbestendige zorg voor de regio vanuit het perspectief van de huisarts Hoe spelen huisartsen in de regio in op de veranderingen in de zorg. Veranderingen die zijn opgelegd vanuit ministerie, zorgverzekeraars en partners in de zorg. Hoe houd je zelf de regie? Op zoek naar de samenwerking lijkt daar de sleutel voor succes. Huisarts Anneke Bouma vertelt over de strategieontwikkeling die zorggroep Synchroon doormaakt.

 • Bernhoven, locatie Uden Nistelrodeseweg 10 5406 PT Uden Telefoon: 0413 - 40 40 40 www.bernhoven.nl

  Fitland Hotel De Vrije Teugel Uden Bedafseweg 22 5406 TM Uden www.fitland.nl