Uitloper Gouda Februari 2013

download Uitloper Gouda Februari 2013

of 2

 • date post

  06-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  231
 • download

  2

Embed Size (px)

description

De Uitloper is een uitgaansagenda die maandelijks op papier en dagelijks online verschijnt. In de stad Gouda en omstreken is de Uitloper een begrip voor iedereen die uitgaat: van bioscoop- tot theaterbezoeker, van muziekliefhebber tot mensen die op zoek zijn naar een leuk restaurant om te gaan eten. De Uitloper is volledig in haar agenda: alle films, theatervoorstellingen, concerten, exposities en andere zaken zijn er in opgenomen.

Transcript of Uitloper Gouda Februari 2013

 • EXPOSITIESDE hOllANDSChE MAAGD Oosthaven 28, Gouda tel. 061538606

  t/m 28 feb. SjAAK KAAShOEK, jOEp VERhEIjDEN EN CAROlINE hRChNER

  Expositie met Hollandse landschappen op paneel van Sjaak Kaashoek en dieren in brons van Caroline Hrchner en Joep Verheijden. Sjaak Kaashoek (1961) laat zich inspireren door architectuur, natuur en beelden uit zijn leefomgeving. Van het schilderij van de eikenboom met licht door de bladeren tot rivie-renlandschappen en langgerekte bruggen. Ook zijn indrukwek-kende zicht op Dordrecht vanuit de kerk is nog te zien. De bron-zen dieren van Joep Verheijden (1973) zijn eigenzinnig, bijzonder gedetailleerd en perfect uitgevoerd. Deze juist niet knuffelbare dieren die hij in brons creert fascineren. Zoals bijvoorbeeld de heremietkreeft, de papagaaiduiker, de karpers, het vleermuisje, de rups of het uit het ei kruipende schildpadje. De imposante bronzen Pelikaan van Caroline Hrchner (1961) verwelkomt de bezoekers bij binnenkomst en leid de expositie prachtig in. Dit beeld is zoals ook de toekan en veel andere beelden van Caroline, een unicum. Galerie de Hollandsche Maagd is open op do. en vr. van 13-17u00, za. van 11-17u00 en als de vlag uit hangt of OPEN op de deur staat. Zondag 28 februari extra open van 14-17u00 (zie website) en alle dagen op afspraak. Meer informatie: www.dehollandschemaagd.nl of tel. 06-15386063.

  KUNSTUITlEEN GOUDA Blekerssingel 40, Gouda, tel. 522746t/m 23 feb. lANDSChApSSChIlDERIjEN VAN jAN GROENhART

  Hollandse vergezichten met meanderen-de riviertjes en een boerderij of dorp op de achtergrond, afgewisseld met vrolijke strand-gezichten en Zuid-Franse landschappen in warme tonen, sieren de expositieruimte van de kunstuitleen. De schilderijen zijn gemaakt door beeldend kunstenaar Jan Groenhart, die zich al dertig jaar schilderend bezig houdt met het landschap. Aanvankelijk was dat het vlakke Hollandse land met sloten, weilanden en hoge luchten. Later kwamen er de strandgezichten

  en de kleurige heuvels van Zuid-Frankrijk bij. Jan Groenhart dringt diep door in het landschap en ontwikkelde zich van realist tot expressionist. Door het toevoegen van abstracte elementen raakt hij gevoelsmatig aan de kern van het landschap, waardoor het gevoel van landschap ontstaat. Openingstijden Kunstuitleen: wo. 13-17u00, do. 13-19u00, vr. 13-17u00 en za. van 11-15u00. Zie voor meer informatie: www.kunstuitleengouda.nl.

  SINT-jANSKERK Achter de Kerk 16, Gouda, telefoon 0182-512684, www.sintjan.compermanent DE GOUDSE GlAZEN en MOREAU-ORGEl Permanent te bezichtigen 70 gebrandschil-

  derde ramen uit de 16e en 17e eeuw (de Goudse Glazen), onder andere van Dirck en Wouter Crabeth. Schitterend Moreau-orgel. Openingstijden tot 1/11: ma. t/m za. van 9-17u00. De toegang is 3,50 euro. Voor groepen en 65+ is dat 2,50 euro. Voor meer info www.goudseglazen.nl of Stichting Fonds Goudse Glazen, tel.: 0182-514119.

  MUSEUM GOUDA, SINT-jANSKERK, MUSEUMCAF COMBIKAART Met de opening van het vernieuwde museumcaf hebben de

  twee grootste publiekstrekkers van Gouda, de Sint-Janskerk en Museum Gouda, een unieke locatie erbij gekregen om hun bezoekers extra te onderhouden. Hiermee is het bezoek aan het museum met haar schitterende collectie, zoals het Goudse Plateel en de religieuze kunst met een aantal cartons van de Goudse Glazen en van de Sint-Jan met haar unieke 16de eeuw-se gebrandschilderde glazen te combineren met een heerlijke kop koffie in het museumcaf of in de museumtuin. Een nieuwe combikaart (toegang Sint-Jan, Museum Gouda / Het Catharina Gasthuis en een kop koffie/thee) biedt de mogelijkheid om tegen een korting op voordelige wijze gebruik te maken van deze voorzieningen. De 3 samenwerkende partijen roepen Gouda en omgeving op om deze mooie locaties te komen bewonderen. Mocht de korting niet doorslaggevend zijn, laat u dan overtuigen door het besef dat een ieder van over de hele wereld op deze bezienswaardigheden af komt, dus waarom niet de bewoners uit de directe omgeving! De kaart is voorzien van aparte tickets, zodat u uw bezoek los van elkaar kunt plannen. De kaart is verkrijgbaar bij de 3 deelnemende instellingen. Een combiticket Museum Gouda / Sint-Janskerk is mogelijk. Te koop bij Museum Gouda voor 9 euro. Voor museumkaarthouders is de combiticket 5 euro. Voor nadere info www.museumgouda.nl.

  MUSEUM GOUDA Achter de Kerk 14+Oosthaven 9, Gouda, tel. 0182-331000t/m 24 feb. EXpO QASSIM AlSAEDY: GOODMORNING BAGhDAD

  Qassims werk gaat over de liefde voor een persoon, een gedachte, een plek of een land. De eeuwige strijd tussen oorlog, haat, lelijkheid en slechtheid en hun tegenpolen vrede, liefde, goedheid en schoon-heid. Qassim is een veelzijdig kunstenaar die naast schilderijen, installaties en werken op papier maakt. In samenwerking met keramiste Brigitte Reuter vervaar-digt hij ontroerend mooie en mysterieuze keramische objecten. Qassims werk mag zich verheugen op een internationale schare van bewonderaars, liefhebbers en verzamelaars en werd de laatste jaren in diverse galeries en musea in de wereld getoond.

  t/m 17 mrt. SO WhAT! GOlD GOUDA EN SO WhAT! EEN GOUDEN hUWElIjKDit jaar bestaat de Goudse jongerensocieteit So What! 50 jaar. Een mooie gelegenheid om terug te blikken en herinneringen op de halen. De expo So What! Gold geeft een overzicht van vijf decennia Nederlands poppodium. Unieke opnames met niet eerder uitgebrachte nummers van o.a. Doe Maar en nog veel meer (audiovisueel) materiaal. Maar ook 2 reuze doeken die Herman Brood tijdens zijn bezoek aan So What live in de oude asschuur aan de Vest heeft gemaakt. Een trip down memorie lane voor (oud) So What-gangers, maar ook een tentoonstelling

  waarin men een compleet beeld krijgt van 50 jaar muziekontwik-keling en jongeren in Gouda.

  ACTIVITEITEN FEBRUARIzo. 3 feb. VERhAAl Op ZONDAG: geschrokken, verbaasd, verwonderd15u30 Ds Leonie Bos over het schilderij van Pieter Pourbus.zo. 10 feb. DE BEZETTING SpEElT: MEMBERS ONlY, 11u00.wo. 27 feb. ThEMARONDlEIDING: GElOVEN GOUDA14u00 Aanmelden: rondleidingen@museumgouda.nl. OpENINGSTIjDEN en ENTREE MUSEUM GOUDA: Achter de Kerk 14 (tevens museumcaf) +

  Oosthaven 9 (tevens museumwinkel) Gouda, tel. 0182-331000. Open di. t/m vr. van 11-17u00, za. en zo. van 12-17u00. Entree voor Museum Gouda is 7,- voor volwassenen, kinderen - onder begeleiding - tot 18 jaar gratis. Een combiticket Museum Gouda / Sint-Janskerk is mogelijk. Te koop bij Museum Gouda voor 9 euro. Voor museumkaarthouders is de combiticket 5 euro. Themarondleidingen kosten 3,00 extra per persoon. Voor nade-re info www.museumgouda.nl.

  GRAND SAlON Zeugstraat 9 en Markt 23, Gouda, tel. 512576permanent ART-DCO Bezichtiging Art-Dco muurbeschilderingen, anno 1924.

  VERZETSMUSEUM ZUID-hOllAND Turfmarkt 30, Gouda, tel. 0182-520385tijdelijk BEElDENSTORM: BEElDTRADITIE IN OORlOGSAFFIChES In de Tweede Wereldoorlog was propaganda een doeltref-

  fend middel om de opvattingen van grote groepen mensen te benvloeden. Met behulp van affiches werden mensen bij-voorbeeld aangespoord om zich te verzetten tegen de Duitse overheersing of om bij de marine te gaan. Affiches moesten voor zoveel mogelijk mensen begrijpelijk en zichtbaar zijn. Er werd daarom gebruik gemaakt van leuzen, felle kleuren en dui-delijke, eenvoudige afbeeldingen. Deze techniek wordt ook nu nog toegepast bij reclame. Om de boodschap van het affiche extra kracht bij te zetten paste men vaak symbolen toe die al bekend waren bij de bevolking. Deze symbolen kwamen dan met name voort uit de christelijke, historische of mythologische traditie. Veel van deze beeldelementen worden nu nog steeds gebruikt. Uitgangspunt vormen de affiches uit de collectie van Verzetsmuseum Zuid-Holland en Streekarchief Midden-Holland. Openingstijden: di. t/m za. van 10-17u00.

  Gouda

  20132013 gratisgratis

  zie ook:www.uitlopergouda.nl

  zie ook:www.uitlopergouda.nl

  269269 NR.NR. FEBRUARI 2013 - NUMMERFEBRUARI 2013 - NUMMER

  UITAGENDA GOUDA

  e.o.UITAGENDA

  GOUDA e.o.

  MAANDOVERZICHT FILMHUIS GOUDA FEBRUARI 2013

  THEATERS THEATERSCultureel Centrum CONCORDIA Concordiaplein 1, haastrecht, tel. 0182-502202

  wo. 30 jan. poppentheater MAX VERSTAppEN: DE hIK VAN REMBRANDT14u00 Amsterdam,18 juli 1655: alle ogen zijn gericht op Le Coq, een

  man die zichzelf erg belangrijk vindt. Hij gaat het spiksplinter-nieuwe stadhuis openen met een speciaal gemaakt schilderij van Rembrandt van Rijn. Maar Rembrandt zit in de problemen. Hij heeft vreselijk de hik en kan zijn penseel niet stil op het doek houden. Wordt hij nog wel beter? En is zijn schilderij De Nachtwacht op tijd af voor de opening? De Hik van Rembrandt is een spannend en hilarisch poppenavontuur. De hoofdrolspe-lers uit die tijd zijn weergegeven als dieren. Met een ingenieuze combinatie van poppen, theaterdecors en 3D-animaties heeft poppenspeler Max Verstappen opnieuw een spraakmakende voorstelling gemaakt. Max Verstappen is veelvuldig bekroond en o.a. bekend van Huisje Boompje Beestje, Otje en Kip. Iedereen vanaf 5 jaar is welkom. Entree 5,-. Kaarten reserveren & infor-matie: www.vlisterspeelparasol.nl.

  do. 31 jan. CONCORDIA FIlMAVOND: INTOUChABlES20u15 Ook dit culturele seizoen kunnen kijkers van alle leeftijden in

  Concordia terecht voor mooie, grappige, indrukwekkende en spannende films. Entree: 6,-.

  zo. 3 feb. jAZZ Op ZONDAG, een heerlijke jazz middag in Concordia15u00-17u30 Kom genieten van een heerlijke jazzmiddag in Concordia.

  De Goudse band Swing Twice trakteert ons op cool jazz, easy listening & softpop muziek. De band bestaat uit Caroline van Sluis (zang), Jorn Dal (piano), Marc Bouter (sax), Emiel Loppies (gitaar), Peter Gheysen (bas) en Marcel van Kersbergen (drums). Swing Twice bestaat 15 jaar en doen al een aantal jaren Jazz on Sunday in Gouda. Volgende optreden: zo. 3 mrt. (15u00). Gratis toegang.

  za. 9 feb. iNtrmzzo met ClOSE II pER