Uitgeven bij Acco: Acquisitiefolder 2015

20
MAAKT KENNIS MET U

description

Hebt u al kennisgemaakt met Acco? Meer dan ooit, en al meer dan vijftig jaar, is Acco dé schakel tussen wie kennis bezit en wie kennis wil verwerven. We spelen die rol dankzij onze samenwerking met meer dan duizend auteurs in Vlaanderen en Nederland. Benieuwd naar hoe onze samenwerking er zou kunnen uitzien? Daarover willen wij altijd met u van gedachten wisselen.

Transcript of Uitgeven bij Acco: Acquisitiefolder 2015

Page 1: Uitgeven bij Acco: Acquisitiefolder 2015

MAAKT KENNIS MET U

Page 2: Uitgeven bij Acco: Acquisitiefolder 2015

‘Ik een boek schrijven, no way, dat kan ik niet. Maar nu ben ik apetrots op mijn boek De 7 privileges van de zorg, dankzij de steun en begeleiding van Acco. Zonder hen was ik er niet aan begonnen en zonder hen was het ook nooit gelukt.’

LON HOLZER - Vlaams zorgambassadeur

‘Acco helpt je professioneel bij de uitgave van je cursus, zodat die te-gen studentvriendelijke prijzen kan worden aangeboden.’BERNARD TILLEMAN - decaan van de Faculteit Rechtsgeleerdheid KU Leuven

‘Je uitgever bij Acco is een sparring partner die mee-denkt over het concept van je boek, het mee helpt afstemmen op je beoogde publiek en je steunt bij al wat het tastbare eindproduct aangaat, steeds in het volste respect voor het intellectueel eigenaarschap van de auteur.’

FREDDY MORTIER - vice-rector UGent

‘‘

‘Mijn pdf ’s worden gretig van de site van Acco geplukt. Ze bieden de doelgroep van mijn boek extra inzich-ten en suggesties voor de beroepspraktijk. Het boek beveelt zich op die wijze als vanzelf bij de lezer aan.’

JOHAN DEHANDSCHUTTER - auteur van Sterk starten

‘Acco: zorgvuldig, betrouwbaar, aandachtig en vakkundig.’TANJA VAN BEUKERING en KEES VAN DER WOLF - auteurs van diverse boeken over handelingsgericht werken en gedragsproblemen op school

‘De online leeromgeving Sofia stimuleert me om op een creatieve manier om te gaan met de leerstof die aan de studenten aangeboden wordt.’

CÉCILE GUÉRIN - medewerkster aan de Sofia-cursussen Competenties in ontwikkeling en Verdieping in de gezondheidszorg

Page 3: Uitgeven bij Acco: Acquisitiefolder 2015

Aangename kennismaking

Het verhaal van een academische coöperatie

3 redenen om voor Acco te kiezen

Acco natuurlijk, voor al uw publicaties

Het productieproces in een notendop

Het leren van de toekomst, met Sofia

Hoe maken we uw publicatie bekend?

De antwoorden op veelgestelde vragen

U maakt kennis met…

2

4

5

6

8

10

12

15

16

Page 4: Uitgeven bij Acco: Acquisitiefolder 2015

2

G E A C H T E A U T E U R I N S P E

Hebt u al kennisgemaakt met Acco? Meer dan ooit, en al meer dan vijftig jaar, is Acco dé schakel tussen wie kennis bezit en wie kennis wil verwer-ven. We spelen die rol dankzij onze samenwerking met meer dan duizend auteurs in Vlaanderen en Nederland.

Samen vormen we uw kennis om tot een pu-blicatie van de hoogste kwaliteit. Dat gebeurt met passie en deskundigheid, en steeds ook met oog voor innovatieve oplossingen. U kunt als auteur steevast rekenen op sterke en per-soonlijke uitgeefbegeleiding en een efficiënt projectmanagement. Zo maken we van uw pro-ject een product dat het waard is om te delen.

Ook zetten we uw publicatie graag in de markt. Onze boekhandels, onze contacten in tal van pro-fessionele netwerken en onderwijskringen, en ons uitgebreid distributienetwerk in Vlaanderen en Nederland staan daarvoor garant. Het enthou-siaste marketingteam van Acco zorgt ervoor dat uw publicatie de aandacht krijgt die ze verdient.

Benieuwd naar hoe onze samenwerking er zou kunnen uitzien? Daarover willen wij altijd met u van gedachten wisselen.

Graag tot binnenkort! Het team van Uitgeverij Acco

Aangename kennismaking

Page 5: Uitgeven bij Acco: Acquisitiefolder 2015

3

Page 6: Uitgeven bij Acco: Acquisitiefolder 2015

4

In de jaren ’50 openden de universiteiten eindelijk hun deuren voor kinderen van minder gegoede gezinnen, maar de prijs van het studiemateriaal bleef voor vele gezinnen een zware dobber. Een groep geëngageerde studenten ging in Leuven aan de slag om cursussen goedkoop te reproduceren. Hun initiatief werd zo’n succes dat zij in 1960 de Academische Coöperatieve (Acco) oprichtten, zo-dat zij dankzij hun aandeelhouders – de studenten zelf – studiemateriaal tegen een betaalbare prijs konden blijven garanderen.

In de afgelopen vijftig jaar is Acco uitgegroeid tot een educatief-wetenschappelijke uitgeverij, boek-handelketen en drukkerij. Onze uitgeverij is actief in Vlaanderen en Nederland en werkt samen met meer dan duizend auteurs. De filosofie blijft echter dezelfde: Acco wil nog steeds kennis verspreiden op een kwalitatieve manier en tegen een betaal-bare prijs. Vandaag doen wij dat met boeken, cur-sussen en digitale platformen, voor studenten en professionals.

Het verhaal van een academische coöperatie

Page 7: Uitgeven bij Acco: Acquisitiefolder 2015

5

3 redenen om voor Acco te kiezen

P E R S O O N L I J K E B E G E L E I D I N G

Een frisse kijk kan wonderen doen. Onze en-thousiaste uitgevers begeleiden u persoonlijk en geven inhoudelijke feedback tijdens elke stap van het uitgeefproces. Uw uitgever stelt samen met u het concept van uw publicatie scherp, geeft schrijftips en gaat met u op zoek naar de juiste vorm voor uw werk. Uitgevers bewaken de timing en helpen u eventuele coauteurs aan te sturen. Ze zorgen voor een correcte taal en een kwaliteitsvolle vormgeving en ondersteu-nen u bij de aanmaak van multimediaal materiaal.

B E T A A L B A R E P R I J S

Studenten hebben bij Acco een streepje voor. Net daarom willen wij onze diensten en producten voor hen betaalbaar houden. Met het Acco-aandeel, dat slechts 31 euro kost, krijgen tot op vandaag meer dan 200.000 aandeelhouders, onder wie heel wat studenten, levenslang korting bij alle Acco-boekhandels in Vlaanderen.

T O P K W A L I T E I T , O P G R A F I S C H E N T E C H N O L O G I S C H V L A K

Uw werk vóór publicatie laten evalueren door uw doelgroep of door experts uit uw vakgebied kan waardevolle feedback opleveren én leidt tot een publicatie met meer kansen op de markt. Heel wat van onze publicaties dragen daarom ook het GPRC-label, het kwaliteitslabel van de Vlaamse Uitgevers Vereniging. Ook op gra-fisch vlak ligt de lat bij Acco hoog: we werken samen met de beste leveranciers en we druk-ken in onze eigen innovatieve drukkerij. Bij de ontwikkeling van uw digitale applicatie wordt u ondersteund door technologische topleveran-ciers. Eens uw publicatie afgewerkt is, werken de marketing en distributie van Acco als een geoliede machine: we zorgen ervoor dat uw werk beschikbaar is voor elke potentiële koper.

Page 8: Uitgeven bij Acco: Acquisitiefolder 2015

6

‘Wie voor Acco kiest, kiest voor persoonlijke begeleiding en voor topkwaliteit, tegen een betaalbare prijs.’

DEBORAH BICKÉ - uitgeefmanager

Uitgeven bij Acco betekent een zorgvuldig uitgete-kend uitgeefproces. Onze uitgevers helpen u graag uw ideeën verder uit te werken. We zoeken samen met u naar het perfecte medium voor uw uitgave en stemmen uw publicatie af op uw doelgroep. Soms lijkt een handboek geschikt. Soms past een cursus beter. Misschien vraagt uw inhoud net om een digitale toepassing? Ontdek uw mogelijkhe-den en voordelen.

We hebben kantoren in Leuven, Gent en Den Haag en helpen u graag persoonlijk verder.

Acco natuurlijk,voor al uw publicaties

Page 9: Uitgeven bij Acco: Acquisitiefolder 2015

7

A C C O - C U R S U S S E N

kwalitatieve digitale druk op A4-formaat, met behoud van alle grijswaarden

milieuvriendelijk papier, recto verso-bedrukking (tenzij anders gewenst)

copyrightbescherming, ISBN-nummer en depot bij de Koninklijke Bibliotheek

mogelijk te verrijken met een interactieve Sofia-module

jaarlijkse herwerking mogelijk

maximaal 3 weken productietijd

10% auteurshonorarium op de handelsprijs (excl. btw en aandeelhouderskorting)

opvolging van de voorraad

alle oplages mogelijk, vanaf enkele tientallen tot enkele duizenden exemplaren

alle studenten betalen dezelfde democratische bladprijs

25% korting voor Acco-aandeelhouders in Vlaanderen

A C C O - H A N D B O E K E N

begeleiding en feedback in de concept- en schrijffase

nauwkeurige taalredactie

aantrekkelijke vormgeving van cover en binnenwerk

advies over auteursrecht

digitale extra’s met unieke toegangscode mogelijk

mogelijk te verrijken met een interactieve Sofia-module

regelmatige herwerking mogelijk

maximaal drie maanden productietijd

10% auteurshonorarium op de handelsprijs (excl. btw)

aanbeveling van uw handboek bij andere docenten

democratische verkoopprijs

15% korting voor Acco-aandeelhouders in Vlaanderen

D I G I T A L E P U B L I C A T I E S

begeleiding en feedback in de concept- en realisatiefase

tal van mogelijkheden: e-books, interactieve oefenplat-formen, webapplicaties, online leerplatform Sofia

distributie via de meest geschikte kanalen

Page 10: Uitgeven bij Acco: Acquisitiefolder 2015

8

U wilt een eigen cursus uitgeven. Volle tekst, slides, readers, een digitale cursus of een combinatie daarvan: alles is mogelijk. Wij zorgen in elk geval voor de auteurs- rechtelijke bescherming van de inhoud. En de studenten betalen een vaste prijs per pagina.

U hebt een boekidee. Voor elk vakgebied staat er bij Acco een uitgever klaar met de nodige kennis en ervaring om uw boekidee te helpen concretiseren. We overleggen over het opzet en de doelgroepen die u met uw publicatie wilt bereiken.

U overweegt een digitale publicatie. Ook voor digitale publicaties vertrekken we vanuit uw idee en zoeken we de innovatieve vorm die het best bij de inhoud past: een inter- actieve oefenmodule, een multimediaal verrijkt e-book, een digitaal lexicon of een online leeromgeving via Sofia... Een combinatie van een papieren product met een digitale component is vanzelfsprekend ook mogelijk.

We werken nauw samen. Samen met uw uit-gever verfijnt u de opbouw en de inhoud van uw publicatie. Soms gaan we op zoek naar coauteurs uit Vlaanderen en Nederland, want we geloven in samenwerking over uni-versiteits- en hogeschoolgrenzen heen. We maken werkafspraken en leggen een haal-bare timing vast. Op vraag bereiden we een peer review voor.

We werken nauw samen. Samen met uw uit-gever verfijnt u de opbouw en de inhoud van uw publicatie. Soms gaan we op zoek naar coauteurs uit Vlaanderen en Nederland, want we geloven in samenwerking over uni-versiteits- en hogeschoolgrenzen heen. We maken werkafspraken en leggen een haal-bare timing vast. Op vraag bereiden we een peer review voor.

S TA P 1 H E T I D E E

S TA P 2 D E V O O R B E R E I D I N G

Het productieproces in een notendop

CURSUS

BOEK

DIGITAAL

Page 11: Uitgeven bij Acco: Acquisitiefolder 2015

9

Welke digitale vorm voor uw inhoud? We bouwen verder op uw inhoud en gaan na welke technologie en welk didactisch model (instructional design) daar het best bij passen. We zoeken steeds naar de meest optimale lees- en leerervaring.

Het digitale productieproces. U werkt aan de content, wij geven tussentijdse feedback en laten voldoende ruimte om correcties aan te brengen. We testen tot elk detail goed zit en dan zijn we klaar voor publicatie.

Tijd om te schrijven. Onze uitgevers zorgen in deze fase voor kwaliteitsvolle uitgeefbe-geleiding en efficiënt projectmanagement. Ze geven tussentijdse feedback of orga- niseren een peer review om de kwaliteit van uw publicatie op te tillen.

Een nieuw boek is in de maak. De redactie- en productiecoördinator leidt deze fase in goede banen. Een professionele taal- en stijl- redacteur leest het manuscript na. Daarna maakt een van onze lay-outers de eerste drukproef, die we voor nazicht naar u terug-sturen. We laten de nodige wijzigingen uit-voeren en controleren alles grondig. Als alle puntjes op de i staan, gaat het boek in druk.

U levert uw cursus aan. Wij ontvangen uw cursus liefst als pdf-bestand. Bent u nog niet helemaal klaar met schrijven? Dan kunt u uw cursus in delen opsplitsen en op verschillen-de tijdstippen publiceren.

Uw cursus is een feit. Onze cursusver-antwoordelijke volgt de volledige produc-tie van uw cursus op. Ze geeft uw cursus een colofonpagina, kaft en ISBN-nummer; daarna geeft ze hem in druk. Drukkerij Acco werkt op groene energie, gebruikt 100% bio-inkten en drukt op FSC- of PEFC-gecertificeerd papier. Eens uw cursus ge-drukt is, zorgt onze cursusverantwoordelijke voor de distributie.

S TA P 3 H E T S C H R I J F P R O C E S

S TA P 4D E P R O D U C T I E

Page 12: Uitgeven bij Acco: Acquisitiefolder 2015

10

We gaan u niet vertellen dat papier dood is en dat alles digitaal moet. Wij zijn ervan overtuigd dat er een enorme meerwaarde ligt in de combinatie van beide. Digitale toepassingen doen wat pa-pier niet kan: studiemateriaal interactief en multi- mediaal maken. Een digitale toepassing verrijkt de leerstof, geeft studenten meer flexibiliteit en kan hen efficiënter laten leren. Maar daarvoor zijn na-tuurlijk de juiste innovatieve leermiddelen nodig.

Met het online leerplatform Sofia kunt u uw tekst-materiaal verrijken met beeld, geluid en interactie-ve oefeningen. U kunt de voortgang van uw studen-ten monitoren, hen ondervragen en onmiddellijk zien met welke oefeningen zij het moeilijk hebben. Zo leert u zelf ook heel wat bij!

Het leren van de toekomst, met Sofia

Page 13: Uitgeven bij Acco: Acquisitiefolder 2015

11

CREATE

Stel uw online cursus samen en nodig coauteurs uit. Integreer multimedia, Word-, PDF- of Powerpointdocumenten en verwijs naar een papieren cur-sus of boek. Maak interactieve oefeningen en flashcards.

TEACH

Beheer uw studentengroe-pen, nodig studenten uit in uw virtuele klas en volg hun vooruitgang via learning ana-lytics. Ga aan de slag met een bestaande Sofia online cursus en voeg je eigen materiaal toe.

LEARN

Studeer aangenamer met multimedia en interactieve oefeningen. Neem online no-tities, stel vragen en discus-sieer met medestudenten.

Page 14: Uitgeven bij Acco: Acquisitiefolder 2015

12

Bij Acco staat de auteur centraal, maar ook de klant. We werken in nauw contact met professo-ren, hogeschooldocenten, studenten, professio-nals, vakverenigingen en vakpers. Daardoor weten we wat zij willen en kunnen we hen bereiken op de best mogelijke manier, met het juiste effect. Voor uw publicatie gaan we op zoek naar alle potentieel interessante doelgroepen en verkoopkanalen. Als het nodig is, brengen we nieuwe doelgroepen in kaart en zetten we een nieuw partnerschap met een vakvereniging op.

Onze accountmanager informeert en begeleidt docenten van hogescholen en professoren van

universiteiten bij de keuze van hun handboeken. Wij brengen de universiteiten en hogescholen in kaart en beschikken over een uitgebreid netwerk om uw boek aan voor te stellen.

Onze accountmanager gaat ook regelmatig langs bij mediatheken en bibliotheken van onderwijsin-stellingen. Wij geven hen advies over de aankoop van interessante publicaties voor de verschillende vakgebieden. Ten slotte zoeken wij naar oppor-tuniteiten in de professionele markt om uw boek ook daar te introduceren.

Hoe maken we uw publicatie bekend?

Page 15: Uitgeven bij Acco: Acquisitiefolder 2015

13

Onze ervaren en enthousiaste marketeers berei-den al tijdens het productieproces de promotie van uw uitgave voor. Ze beschikken over een bonte rits marketingtools om van uw uitgave een succes te maken. Nog voor uw publicatie in de rekken ligt, weten de boekhandels en de vakpers in België en Nederland dat ze eraan komt. Onze marketeers zoeken vervolgens samen met u naar de beste manier om ook de professionele markt en het onderwijs te bereiken. De feedback die ze tijdens de promotie van uw uitgave oppikken, komt bij u terug. Misschien hoopt uw doelgroep op een studiedag of een oefenmodule bij uw uitgave? Dan wil u dat als auteur ongetwijfeld weten.

Uw boek is van de persen gerold. Is uw rol dan uitgespeeld? Nee! Wij helpen u graag om uw net-werk te bereiken en uit te breiden. Met een boek-voorstelling, lezing of studiedag wekt u aandacht voor uw publicatie. Een inhoudelijk extra dossier bezorgen wij aan potentieel geïnteresseerde ko-pers of journalisten. En wij helpen u ook uw con-tacten op de sociale media en in de vakvereniging te activeren.

© Elien Audenaert

Page 16: Uitgeven bij Acco: Acquisitiefolder 2015

14

Volg Acco online

UitgeverijAcco

@uitgeverijacco

uitgeverij-acco

Ook via digitale wegen brengen wij lezers op de hoogte van nieuwe publicaties, relevante vaklitera-tuur en evenementen.

Wenst u informatie te ontvangen over nieuwe uit-gaven binnen uw vakgebied? Schrijf u dan meteen in op onze nieuwsbrief: www.acco.be/nieuwsbrief.

Of volg onze activiteiten op de voet via de sociale media!

© Istock

Page 17: Uitgeven bij Acco: Acquisitiefolder 2015

15

De antwoorden op veelgestelde vragen

Hoe doe ik een publicatievoorstel?

Hebt u al min of meer concrete uitgeefplan-nen voor een cursus, handboek of een mul-timediale publicatie? Aarzel dan niet langer en bezorg ons uw publicatievoorstel! Stuur een mail naar uitgeefmanager Deborah Bické ([email protected]) waarin u zichzelf en het opzet en de doelgroep van uw boek omschrijft.

Hoe voeg ik een Acco-uitgave toe aan mijn lessenpakket?

U kan een docentenexemplaar aanvragen via www.uitgeverijacco.be. Daarvoor hoeft u enkel een account aan te maken. Eenmaal uw aanvraag om als docent erkend te worden is goedgekeurd, kan u in de online shop uw docentenexemplaar selecteren. Elke aanvraag wordt afzonderlijk behandeld. U hebt 8 weken de tijd om de uitgave te evalueren. Ook een bezoek van onze accountmanager is mogelijk. Voor meer informatie kan u terecht op www.acco.be/docentenexemplaar.

Is er een Acco-shop in mijn buurt?

U kunt terecht in onze boek- en kantoorhandels in Leuven, Antwerpen en Gent, en in onze campusshops in Heverlee, Brugge en Kortrijk. Kent u trouwens het Acco-aandeel al? Door een aandeel van 31 euro te kopen, shopt u levenslang voordeliger bij alle Acco-boekhandels in Vlaanderen.

Natuurlijk kunt u ook altijd online bestellen op de Acco-webshop www.uitgeverijacco.be of een bestel-ling doen in om het even welke andere boekhandel.

© Istock

Vormgeving: Elke Broothaers

Foto’s: Lisa Develtere

Gedrukt bij Acco, Leuven

Papier omslag: Rives Design Natural White 170g; binnenwerk: bioset 120g.

Page 18: Uitgeven bij Acco: Acquisitiefolder 2015

16

U maakt kennis met…

Acco LeuvenBlijde Inkomststraat 22BE-3000 Leuventel. + 32 (0)16 62 80 [email protected]

Acco GentSint-Kwintensberg 87BE-9000 Genttel. +32 (0)9 235 73 [email protected]

Acco NederlandWestvlietstraat 67 FNL-2495 AA Den Haagtel. + 31 (0)70 386 88 [email protected]

Page 19: Uitgeven bij Acco: Acquisitiefolder 2015

‘Als Vlaams apothekersnetwerk beschikken wij over een uitgebreid netwerk van contacten in de farma-ceutische sector. Bij Acco vinden wij de nodige uit-geefknowhow en een enthousiaste promotionele ondersteuning om interessante vakliteratuur te ont-wikkelen voor apothekers.’

HILDE DENEYER - algemeen directeur VAN en opdracht-gever voor het boek Zelfzorgadvies in de apotheek

‘De organisatie van onze studiedag was pico-bello. Al die tevreden en geïnteresseerde mensen!’JO DAEMS en ANNEMIE DENOLF - redacteurs van Ergotherapie en ontwikkelingsproblemen

‘Ik ben nu bijna 20 jaar auteur bij Acco. In de loop van die tijd is het bezielde team van medewerkers uitgegroeid tot een erg professionele equipe. Maar Acco blijft een bedrijf op mensenmaat, waar je deel uitmaakt van een groep mensen die er samen het allerbeste van willen maken.’

POL CRAEYNEST - auteur van diverse handboeken over psychologie

‘Bij de uitgave van De becijferde school heeft Acco zorg gedragen voor de vlotte organisatie en de logistiek van diverse marketinginitiatieven, zoals een boekvoorstelling, het leggen van contacten en het gebruik van sociale media.’ROGER STANDAERT - onderwijsexpert

‘Acco heeft het saaie beeld dat ik ervan had als student afgeschud en vervangen door een Amicale sfeer, Co-Creativiteit en een Open cul-tuur. Oei… is dat een nieuw acro-niem voor Acco?!’FONS LEROY - gedelegeerd bestuurder van de VDAB en auteur van Work Action Heroes

‘Het professionele team van Acco heeft ons op een enthousiaste en efficiënte wijze ondersteund bij de uitgave en marketing van ons handboek Vitamines voor groei.’

MAARTEN VANSTEENKISTE en BART SOENENS - Vakgroep Psychologie UGent

‘‘

Page 20: Uitgeven bij Acco: Acquisitiefolder 2015

Aangenamekennismaking

UitgeverijAcco @uitgeverijacco uitgeverij-acco