Uitgaansmagazine Dienblad september 2010

48
DIENBL AD DIENBL AD DIENBL AD DIENBL AD Hét GRATIS uitgaansblad van Oost-Brabant Frans Duijts en Normaal naar Schijndel Mega Piratenfestijn in Wanroij Summernightfever laat Gemert swingen Jaargang 12 - September 2010

description

Uitgaansmagazine Dienblad september 2010

Transcript of Uitgaansmagazine Dienblad september 2010

Page 1: Uitgaansmagazine Dienblad september 2010

DIENBL ADDIENBL ADDIENBL ADDIENBL ADHét GRATIS uitgaansblad van Oost-Brabant

Frans Duijts en Normaal naar SchijndelMega Piratenfestijn in Wanroij

Summernightfever laat Gemert swingen

Jaargang 12 - September 2010

Page 2: Uitgaansmagazine Dienblad september 2010
Page 3: Uitgaansmagazine Dienblad september 2010

3

September evenementenmaand

DienbladGratis magazine en uitgaanswebsite met regio-agenda voor Oost Brabant

Websitewww.dienblad.nl

RedactieadresDienblad Magazine, Postbus 22, 5374 ZG SchaijkTelefoon: 0486 463112 - Email: [email protected]

UitgeverTekst & Uitleg, Schaijk

FotografieSergio Boutkan, PixOnStage e.aCoverfoto: Alton Keijzers

DrukDrukkerij Hendrix Peer

VerspreidingDienblad Magazine wordt maandelijks gratis in een oplage vancirca 15.000 exemplaren verspreid in Noord-Oost Brabant via ruim800 theaters, musea, culturele centra, VVV-agentschappen,bibliotheken, cafés, restaurants, bioscopen, discotheken en andere(uitgaans)-gelegenheden in de gemeenten Bernheze, Boxmeer,Cuijk, Deurne, Gemert-Bakel, Grave, Helmond, Laar-beek, Landerd,Lith, Maasdonk, Mill en Sint Hubert, Oss, Schijndel, Sint Anthonis,Uden, Veghel en de bijbehorende dorpen

AbonnementenMaak e 48,- over op banknummer 146355113, t.n.v. Tekst & Uitleg,Schaijk, o.v.v. ‘Abonnement Dienblad’. U krijgt dan een jaar lang ditblad toegezonden

Adverteren in Dienblad Magazine en op www.dienblad.nlMail naar [email protected] of bel 0486 463112 voor meerinformatie

Aanleveren materiaalVóór of uiterlijk op de deadlinedatum. Advertenties (in EPS / Illustrator, hi-res JPEG, TIFF of PDF formaat) [email protected], persberichten en foto’s [email protected]

Aanleveren agendapunten voor maand-agenda en websiteDit kan dagelijks en 24 uur per dag, echter uitsluitend viawww.dienblad.nl (klik op de link ‘Agendapunt aanleveren’ in degele balk rechtsbovenaan op de website).Agendapunten worden zowel in het blad als op de website nagoedkeuring gratis gepubliceerd. Alleen agendapunten die zijnaangeleverd en goedgekeurd vóór of uiterlijk op de deadline-datum kunnen worden opgenomen in de gedrukte agenda in hetblad

Deadline oktobernummer: woensdag 15 september

De laatste zomermaand van het jaar staat inNoordoost-Brabant traditiegetrouw bol van dekleine en grote evenementen. Naast het laatsteplukje zomerkermissen - deze maand nog inBakel, Volkel, Stiphout, Gemert, Mill, Olland enCuijk - staat er in september een groot aantalpubliekstrekkers van formaat op de rol.

Te beginnen met het Megapiratenfestijn op 11september in Wanroij met toppers van hetNederlandstalige lied als Nick & Simon, Jan Smit,Corry Konings en Marianne Weber. PaaspopEvents pakt in Schijndel uit met concerten vanFrans Duijts (17 september) en Normaal (18september). Het dorp Zeeland staat van 17 toten met 19 september in het teken van dejaarlijkse Zeptemberfeesten, met optredens vanonder meer Wolter Kroes en Django Wagner,terwijl Oss zich op 19 september opmaakt voorhet cultureel verantwoorde Fantastival. Heesch is op haar beurt van 24 tot en met 26september drie dagen lang in de ban van hetLef! Festival, waar onder anderen Racoon, MissMontreal en Snap het podium beklimmen. Heeswijk-Dinther vormt 25 en 26 september hetdecor voor Knalpijppop, een meeting van Ameri-kaanse en klassieke voertuigen. Het programmawordt daar muzikaal omlijst met optredens vanformaties als Groovebloedig en Circle J. Soul-groep Big, Black & Beautiful luidt de zomer inGemert op swingende wijze uit tijdens Summer-nightfever op 25 en 26 september.

Tot slot nog twee tips van de redactie: Marco V‘Open Air’ in De Kersouwe op 3 september enhet concert van De Dijk op 17 september bijpoppodium Lakei in Helmond.

Het Dienbladteam

Page 4: Uitgaansmagazine Dienblad september 2010
Page 5: Uitgaansmagazine Dienblad september 2010

5

Het tweede LEF! Festival kent een programmering dieklinkt als een klok. Drie dagen op rij wordt het muzikaalgenieten geblazen van de meest uiteenlopende acts. Hetbegint op vrijdag 24 september. Dan duurt de eersteavond van het LEF! Festival van 19 tot 01 uur. Het spitswordt dan afgebeten door de winnaar van The Battle ofthe Bands. City Escape en Red Heat strijden op 4 sep-tember bij ’t Tunneke om de eer om de avond te mogenopenen voor de vaderlandse grootheden Miss Montrealen Racoon. Die eerste heeft nét een nieuwe single uit: demannen van Racoon vertoeven momenteel veel in destudio, voor de opname van hun nieuwe album. Vroegevogels betalen voor een kaartje voor deze topavondtwintig euro. Reguliere tickets kosten 25 euro, een passe-partout voor drie dagen 32,50.

NinetiesZaterdagavond 25 september staat van 19 tot 01 uur hele-maal in het teken van de Nineties, oftewel de jaren negen-tig. Klapper van de avond wordt het optreden van Snap,dat wereldfaam verwierf met hits als Rhythm Is A Danceren The Power. Maar wat te denken van Mental Theo, diesamen met Sebastian Westwood onder meer hits uit zijnCharly Lownoise & Mental Theo-periode ten gehorebrengt? Daarnaast draait Theo de grootste dancehits uitde nineties. Daarop sluiten DJ’s Claire S. en Rob naadloosaan. Zij danken hun naam en faam aan Boogie Wonder-land en tappen in Heesch uit hetzelfde vaatje: dus met allegrote hits uit de jaren negentig: veel méér dan dancealleen. Early Bird Tickets voor deze avond kosten 14 euro,reguliere kaarten 17,50.

FamiliedagDe slotdag van het festival wordt een familiedag bij uit-stek. Het programma duurt op de zondag, 26 september,van 13 tot 21 uur. Jeugdige bezoekers kunnen zich dan

extra vermaken met onder meer een luchtkussen, clown,suikerspinnen en schmink. De muziek is ook voor jong enoud, met optredens van One Two Trio, Songfestival-deelneemster Sieneke, de swingende Hot Studs en hetHerpense duo Pap & Pudding.

Bezoekers tot twaalf jaar hebben deze dag gratis entree.Andere bezoekers betalen negen euro, of maken gebruikvan hun passepartout. De online kaartverkoop loopt viade website van het festival: www.lef-festival.nl. Binnen-kort volgt ook nog een aantal fysieke voorverkoop-adressen in de ruime regio rondom Heesch.

HEESCH - Vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 september. Dat zijn de data waarop de tweede editie van het LEF!Festival wordt gehouden. De Misse in Heesch is drie dagen lang één grote muzikale feestlocatie. Met optredens vanonder andere Racoon, Miss Montreal, Mental Theo, Snap, One Two Trio en Sieneke biedt het LEF! Festival, eeninitiatief van de ondernemende horeca-neven Rob Lunenburg en Björn Smits, voor elk wat wils. De onlinekaartverkoop is inmiddels gestart, met speciale Early Bird Tickets en een passepartout voor 32,50 euro.

Zanger Bart van der Weide van Racoon.(foto: Pixonstage)

Racoon en Snap op LEF! Festival

Page 6: Uitgaansmagazine Dienblad september 2010
Page 7: Uitgaansmagazine Dienblad september 2010

7

Of Love, A Forest, Too Many Puppies en Los Niños DelParque. Op dag twee van de Zeptemberfeesten vindttraditiegetrouw het Zwijnfestijn plaats. Dit wordt eenmuzikale mix van goede live muziek van feestband FullyLoaded en gezellige Nederlandstalige meezingers vanartiesten als Wolter Kroes, Django Wagner en de Brabant-se Toppers. Daarnaast draait DJ Daroon de lekkerstefeestmuziek. Aanvang is om 20 uur.Op zondag 19 september sluiten de Zeptemberfeestenvanaf 15 uur af met De Grote Zillandse BBQ voor het helegezin. De entree is gratis. Naast heerlijk vlees van debarbecue worden de bezoekers getrakteerd op muziekvan de deejays Jan van As en Thijs Vijnmans. Verder is ereen optreden van het feestduo Pap & Pudding. Kaartenvoor de barbecue zijn bij C1000 Eijsermans in Zeeland tekoop voor vier euro per persoon.

VoorverkoopKaarten voor de SwingArena-swingavond (8,50) en hetZwijnfestijn (12,50) zijn in de voorverkoop te bestellenvia www.zeptemberfeesten.nl. Tickets zijn tevens tekoop bij C1000 Eijsermans en Hap & Stap in Zeeland,Eetpunt ’t Plein in Volkel, The Music Store Uden enEethuis Van Son in Schaijk. Aan de kassa kosten kaartenvoor de SwingArena-swingavond 12,50 en voor hetZwijnfestijn 17,50.

De Zeptemberfeesten komen voort uit het zogehetenZwijnfestijn, dat in 2004 voor het eerst plaatsvindt in hetZeelandse. Na nog twee succesvolle edities van hetZwijnfestijn in 2005 en 2006 worden de zaken in 2007grootser aangepakt. De organiserende stichting Feestenen Evenementen Organisatie Zeeland (FEOZ) strikt DeSjonnies voor een optreden en het wordt een doorslaandsucces. Een jaar later, in 2008, staat de eerste editie vande Zeptemberfeesten op het programma. Het oor-spronkelijke Zwijnfestijn wordt vanaf dat moment ‘geïnte-greerd’ op de zaterdag van het driedaagse evenement. “De Zeptemberfeesten zijn inmiddels uitgroeid tot eengroot en gezellig dorpsgebeuren”, vertelt Herman Jans-sen van de stichting FEOZ. “Vorig jaar trokken we, ver-deeld over drie dagen zo’n tweeduizend bezoekers. Ditjaar gokken we, mede vanwege het feit dat we voor heteerst een échte feesttent hebben, op 2.500 bezoekers. DeZeptemberfeesten bieden volgens Janssen een program-ma voor jong en oud. “De Kobus-avond is echt een feestvoor dertigplussers. Vorig jaar kwam daar negenhonderdman op af en de sfeer was super, het leek wel één grotefamilie. Het Zwijnfestijn op zaterdag is eigenlijk voor alleleeftijden en de barbecue op zondag is voor het helegezin.”

ProgrammaDe Zeptemberfeesten trappen op vrijdag 17 septemberom 20 uur af met de tweede editie van de ‘SwingArena-swingavond’. Deze avond wordt georganiseerd samenmet de drijvende krachten achter café Kobus uit deperiode van 1985 tot 1995. De deejays van toen latenoude Kobustijden herleven met klassiekers zoals Temple

ZEELAND - Zeeland maakt zich weer op voor deinmiddels traditionele Zeptemberfeesten. Van vrijdag17 tot en met zondag 19 september vindt op hetterrein aan de Boekelsedijk de derde editie van hetdriedaagse festival plaats. Dit jaar kan het publiekgenieten van een gevarieerd feestprogramma met alsheadliner Wolter Kroes. Ander acts die optreden zijnonder meer Django Wagner, coverband Fully Loaded,de Brabantse Toppers en het duo Pap & Pudding.

Zeptemberfeesten in Zeeland Wolter Kroes.

Page 8: Uitgaansmagazine Dienblad september 2010
Page 9: Uitgaansmagazine Dienblad september 2010

9

scheuren, terwijl vocaliste Angel-Eye wild tekeer gaat ophaar piano als een vrouwelijke Jerry-Lee Lewis.De Duitse formatie Dire Strats geldt als de beste DireStraits-coverband. De groep vertoont reeds jaren zijnkunsten op diverse podia in eigen land, maar boekte ookin Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Engeland, Amerikaen Australië groot succes. De vijf leden van de band zijnervaren live- en studiomuzikanten die de muziek vanDire Straits tot in het kleinste detail ten gehore brengen.Aanvang van het zaterdagprogramma is om 20 uur.

NederlandstaligZondag 26 september staat vanaf 15 uur volledig in hetteken van het Nederlandstalige lied met optredens vanonder anderen Lijn 7, Charlene, Helemaal Hollands,Thomas Berge, De Gemertse Toppers en Popstars-winnaar Wesley Klein.Lijn 7 is dé feestband van Brabant op dit moment. Watooit begon als een studentenband is uitgegroeid tot eengoed geoliede zevenmansband met een blazerssectie enaccordeonist. Het motto van Lijn 7 is ‘Gas erop, dak eraf’en de groep speelt Nederlandstalige knallers met eenvette knipoog. Ook buitenlandse klassiekers als Du,Marmor Stein und Eisen Bricht, Hey Jude en Let it be pas-seren de revue.

Kaarten voor Summernightfever zijn verkrijgbaar bijTankstation Jos Maas en sportcentrum Fitland in Gemerten via de website www.summernightfever.com.

De organisatie van Summernightfever is trots dat zij erinis geslaagd het vermaarde soultrio Big, Black & Beautifulvast te leggen voor een optreden op zaterdag 25 septem-ber. De drie dames, die onlangs nog in een uitverkochteHeineken Music Hall in Amsterdam stonden, staan garantvoor een even swingende als sexy performance. Rocq-E Harrell (USA) trad onder meer op met ArethaFranklin, Stevie Wonder en maakte een wereldtour metDiana Ross. Michelle David (USA) speelde Billie Holliday inde musical Mama, I want to sing, die door Europa tourde.De Nederlandse Lucretia van der Vloot was leadzangeresin diverse musicals en shows in theaters en op televisie.

René ShumanNaast Big, Black & Beautiful beklimmen zaterdagavondook Belle Perez, Dire Strats en René Shuman het podium.René Shuman, beter bekend als de Nederlandse ElvisPresley, zingt en danst nog steeds ‘like Elvis’. Samen metAngel Eye en een acht man sterke showband brengt Renéechter veel meer dan alleen het repertoire van ‘The King’.Alle bekende rock-’n’-rollnummers uit de jaren zestig enzeventig komen aan bod. René laat zijn vurige rockgitaar

GEMERT - Sportcentrum Fitland in Gemert vormt zater-dag 25 en zondag 26 september opnieuw het decorvoor het muziekspektakel Summernightgfever. Dit jaarstaan onder meer het soultrio Big, Black & Beautiful,Belle Perez, Thomas Berge, Wesley en René Shuman ophet affiche van het tweedaagse evenement.

Big, Black & Beautiful.

Summernightfever laat Gemert swingen

Thomas Berge.

Page 10: Uitgaansmagazine Dienblad september 2010

10

Reserveren via:www.de-pas.nl of

telefonisch:0412-451634

(tijdens kantooruren10.00 uur - 16.00 uur)

Cultureel Centrum

De Pas HeeschMuziek

Theaterconcert Frank AnthonyZaterdag 18 september 2010

Aanvang 20.15 uur

Dancefestival

BangerzZaterdag 2 oktober 2010

Aanvang 22.00 uur

Kindervoorstelling

Cowboy Billie BoemWoensdag 20 oktober 2010

Aanvang 14.00 uur

Muziek (a capella)

IntrmzzoDonderdag 28 oktober 2010

Aanvang 20.15 uur

Muziek

Beatles TributebandVrijdag 29 oktober 2010

Aanvang 20.15 uur

Danceclassic

Danceclassicparty XLZaterdag 30 oktober 2010

Aanvang 21.00 uur

Page 11: Uitgaansmagazine Dienblad september 2010

11

ook dit jaar beloven de achterhoekers er weer een‘oerend hard’ feest van te maken. Dat wordt weer høkenop 18 september!

Mooi WarkDe boerenrockers, die al sinds 1974 aan de landwegtimmeren, verkeren zaterdag 18 september in uitstekendgezelschap, want ook erkende feestbands als BZB, WCExperience en Mooi Wark zijn van de partij. Op het twee-de podium spelen Die Lustige Schlagerfreunden, Plork ende Aannemers en Pater Moeskroen. Dat wordt dus eentopavond.Het muziekfestijn op zaterdag 18 september begint om17 uur. Kaarten kosten in de voorverkoop 20 euro (exclu-sief fee) en aan de dagkassa 22,50.

KaartverkoopVoor zowel 17 september (Frans Duijts) als 18 september(Normaal) zijn E-tickets verkrijgbaar via www.paaspopevents.nl. Tevens worden kaarten verkocht via ruimvierhonderd Primera winkels en de onderstaande regio-nale voorverkoopadressen: Boekel - Guitar King, Boxtel -Music Store, Den Bosch - Pieter van Os, Gemert-Art ofMusic, Heeswijk-Dinther - Café De Zwaan, Schijndel -Tabaksspeciaalzaak J. van Roessel, Oss - CD Kiosk, Sint-Michielsgestel - The Read Shop, Uden - Music Store enVeghel - Uitpunt.

Waren het vorig jaar Nick & Simon die het Nederlands-talige lied in Schijndel vertolkten, dit jaar komt niemandminder dan Frans Duijts naar De Molenheide. Bekendgeworden als André Hazes-vertolker, maar echt doorge-broken met de hit Jij denkt maar dat je alles mag van mij,staat Frans Duijts met zijn band garant voor een oer-gezellige avond. Het belooft vrijdag 17 september sowieso een mooieavond te worden in Schijndel, want voordat Frans Duijtsde bühne betreedt is het al één groot muzikaal feest metcoverband Tilt en special guest Helemaal Hollands. Het feest op De Molenheide begint 17 september om 19uur. Entreekaarten kosten in de voorverkoop 10 euro (ex-clusief fee) en aan de dagkassa 12,50 euro.

NormaalOnder het motto ‘never change a winning team’ keertNormaal dit najaar opnieuw terug in Schijndel. De afge-lopen twee jaar rockten Bennie Jolink en zijn mannennamelijk iedereen ondersteboven op De Molenheide en

WC Experience.

Paaspop Events pakt opnieuw uitSCHIJNDEL - Onder de noemer Paaspop Events halende mensen achter het tweedaagse popfestival metPasen in het najaar traditiegetrouw nóg een groot aan-tal topartiesten naar het Schijndelse. Deze keer komenonder anderen Frans Duijts op vrijdag 17 september enNormaal, op zaterdag 18 september, naar De Molen-heide.

Frans Duijts.

Page 12: Uitgaansmagazine Dienblad september 2010

12

HEESWIJK-DINTHER - De wellicht bekendste inwonervan Heeswijk-Dinther komt vrijdag 3 september weernaar De Kersouwe: DJ Marco V draait een thuis-wedstrijd in het natuurtheater.

Marco V draait thuiswedstrijd in De Pas

Marco V is al jaren een van de populairste DJ’s en pro-ducers van ons land. Met zijn onnavolgbare eigen ‘V-sound’ wist de trots van Heeswijk-Dinther een enormeinternationale fanbase op te bouwen. Zijn albums wer-den door zowel door pers als publiek lovend ontvangenen zijn muzikale compilaties gaan als zoete broodjes overde toonbank.

De grootmeester in de dance tovert het theaterpodiumvan De Kersouwe in no time om tot een poppodium endaagt het publiek uit om mee te zingen en te swingen.Of het nu gaat om groovy of progressive muziek, omtechno of trance, met Marco V is het altijd partytime. Kaarten kosten 16.50 en zijn te reserveren via www.kersouwe.nl.

Marco V.

Page 13: Uitgaansmagazine Dienblad september 2010

13

Tot enkele maanden geleden richtte De Naaldhof zichook op het verhuren van ruimtes voor feesten. “Daarzagen wij echter geen heil meer in”, laat eigenaar BobVink weten. “Daarom hebben we de feestzalen verbouwdtot 36 extra kamers.” Standaardkamers, comfortkamers,familiekamers, studio’s en suites, Motel De Naaldhofheeft het allemaal. “Iedereen kan hier terecht. Zakenluidie in Oss of omgeving moeten zijn of een gezin dat lek-ker een paar dagen wil ontspannen.”

Ook de locatie van De Naaldhof spreekt tot de verbeel-ding. Midden in een bosrijke omgeving kunnen bezoe-kers helemaal tot rust komen. Bob Vink: “De Naaldhof is een multifunctioneel horeca-bedrijf. Je kunt hier veel meer dan alleen overnachten. Zohebben we ook een paintballterrein, zes bowlingbanen,vergaderzaaltjes en een restaurant waar honderd mensenterecht kunnen voor onder andere een steengrill- ofgourmetarrangement. Achter het hotel staan honderd-zestig chalets waar Poolse werknemers zijn gehuisvest.Voor hen hebben we een ruimte met gratis internet eneen poolbiljart.” In het najaar gaan het restaurant en debar nog op de schop. “Het restaurant gaan we moder-niseren, terwijl we de bar uitbreiden. Daar maken we eengrote Engelse pub van.”

Grote fitnessruimteIn de kelder van De Naaldhof is een grote fitnessruimtegerealiseerd. “We willen dit stukje extra service leverenaan onze klanten”, zegt Vink. “Bewegen is belangrijk, ookals je voor langere tijd in een hotel moet verblijven. Wewillen tevens trainingskampen organiseren voor sport-teams of als zakenuitje. Dat hebben niet veel hotels.”Men kan op meerdere manieren aan de slag in hetfitnesscentrum, onderdeel van fitnessketen SportivaLife.Alle activiteiten staan onder begeleiding van gediplo-

meerde sportinstructeurs. Men kan een persoonlijktrainingsschema laten maken. Het centrum beschikttevens over een zespersoonssauna, waar leden gratis ge-bruik van kunnen maken. Er komt ook nog een massage-ruimte met een fysotherapeut, zodat het fitnesscentrumvan De Naaldhof van alle gemakken voorzien is. “Bij onssporten is heel aantrekkelijk”, weet Bob Vink. “We zijn opwerkdagen namelijk van 7 tot 22 uur geopend en in hetweekend van 8 tot 21 uur. Daarnaast is de koffie en theegratis.”

HorecapersoneelVoor horecapersoneel is sporten bij De Naaldhof extraaantrekkelijk. “Mensen die in de horeca werken kunnenhier terecht voor slechts dertig euro in de maand. Dat isvijf euro goedkoper dan het standaardtarief. Daarvoorkan men onbeperkt vrij sporten. Ze moeten dan wel kun-nen aantonen dat ze echt in de horeca werken. Bij ande-re fitnesscentra betaal je al snel vijfenveertig euro permaand. Horecapersoneel is dus vijftien euro goedkoperuit”, rekent Bob Vink voor.

Best Western Motel de Naaldhof ligt aan de Docfalaan 22in Oss, 0412-622129, www.denaaldhof.nl.

OSS - Best Western Motel De Naaldhof in Oss onder-ging onlangs een grondige renovatie. Het multifunctio-nele horecabedrijf, met tachtig hotelkamers, is van allemarkten thuis. Zo heeft De Naaldhof zes bowling-banen, een grote fitnessruimte, enkele vergaderzalen,een ruim restaurant en terras. Daarnaast beschikt hetbedrijf over honderdzestig chalets, die verhuurdworden aan Poolse werknemers.

Motel De Naaldhof is multifunctioneel

In de kelder van De Naaldhofis een grote fitnessruimte gerealiseerd.

Page 14: Uitgaansmagazine Dienblad september 2010

14

Oude stijl jazz met Dixie Swing BandOSS - In de Groene Engel in Oss klinkt op zondag 26september weer oude stijl jazz met de Dixie SwingBand. Iedereen is vanaf 16 uur welkom, de entree isgratis.

De Dixie Swing Band is niets meer, maar vooral ook nietsminder dan de voormalige Bonduelle Swing CommercialBand. De Dixie Swing Band is de voortzetting van deoorspronkelijke ‘BSC’-band. De ‘BSC’-band bestaat 20 jaaren de meeste leden van het eerste uur spelen nog steedsin de huidige’Dixie Swing Band en dat zegt wat het zegt.

De band heeft de op veel plaatsen in verschillendelanden gespeeld, maar het absolute hoogtepunt wasNew Orleans. Toen speelde de band op ‘The Nachez Boaton the Missisippi’ en in het ‘Palm Court Restaurant,Decator Street, maar ook in het ‘The First European JazzPub’ in Bourbon Street.

Page 15: Uitgaansmagazine Dienblad september 2010

15

de afdeling Volendam niet ontbreken met Nick & Simon,Jan Keizer, Anny Schilder, Jan Smit en zijn zusje MoniqueSmit. Ook Thomas Berge is van de partij.

Brabantse toppersNatuurlijk ontbreken ook de eigen Brabantse toppersniet op het affiche. Wat te denken van Frans Duijts, diezijn zangercarrière begon als imitator van André Hazes,Grad Damen en René Schuurmans, met een fanclub vanruim duizend leden. Ook Koos Alberts komt voorbijrollen. Verder beklimmen ook bekende namen alsMarianne Weber, Helemaal Hollands, Jannes en JacquesHerb nog het podium.

KaartenHet Mega Piratenfestijn, in de feesttent op recreatie-terrein De Bergen in Wanroij, begint om 20 uur. De tentgaat om 18.30 uur open. De toegangsprijs bedraagt22,50 euro, zitplaatsen zijn verkrijgbaar vanaf 30 euro.Kaarten zijn via internet te bestellen op www.paylogic.com, bij alle winkels van Music Store en Primera of bijeen van de andere voorverkoopadressen. Ga voor meerinformatie naar www.megapiratenfestijn.nl.

WANROIJ - Vakantiepark De Bergen in Wanroij vormtzaterdag 11 september het decor voor het grootstepiratenfeest van Europa. Het Mega Piratenfestijn is optournee met de Sterrentent, een enorme feesttent vanliefst vijfduizend vierkante meter.

Op 11 september strijkt het piratencircus weer neer inWanroij. Met, zoals dat bij een megafestijn hoort, eengigantische lijst artiesten uit de stal van Lukassen Pro-dukties.

De avond wordt gepresenteerd door Willie Oosterhuis,die bekend staat om zijn kreet ‘Loat Goannnnnn’. Net alsvoorgaande jaren legt Tros TV de concerten vast opvideo. De ‘grootste familie van Nederland’ zendt de beel-den later uit op Nederland 1. Tevens zijn de opnamen tebekijken op het digitale themakanaal van de Tros(sterren.nl).

ArtiestenOp de avond maakt een keur van grote namen uit deNederlandse muziekwereld zijn opwachting. Liefhebbersvan volksmuziek kunnen hun vingers erbij aflikken.Artiesten uit het hele land zijn aanwezig. Uiteraard mag

Mega Piratenfestijn in Wanroij

Jan Smit.

Corry Konings.

Page 16: Uitgaansmagazine Dienblad september 2010
Page 17: Uitgaansmagazine Dienblad september 2010

17

FestyLand vindt plaats op landgoed Hendrickx en begintop vrijdag 15 oktober met optredens van onder anderenGuus Meeuwis en Frans Duijts op het hoofdpodium. Opde tweede dag komen onder meer Di-rect, het thuis-spelende BZB, de nieuwkomers van Go Back To The Zooen Rowwen Hèze naar Volkel. Andere bevestigde namenzijn die van DeWolff, Boemklatsch, Chille met Nille, VatoGonzalez & MC Tjen, The Shavers, Gelazer, Darkraver,Erick E, 90’s NOW! en Memphis Maniacs. De optredensvinden plaats in grote circustenten. FestyLand kent ditjaar voor het eerst ook een camping.

Rowwen HèzeBegonnen als Engelstalig bandje uit de Peel is RowwenHèze uitgegroeid tot een van de grote acts in de Neder-landse popmuziek. En dat alles met liedjes in het Lim-burgs dialect... In 1992 beleeft de band een landelijkedoorbraak met optredens op Pinkpop en de Amsterdam-se Uitmarkt. Beide concerten worden live op tv uitge-zonden. Sindsdien speelt Rowwen Hèze nog eens tweekeer op Pinkpop, maar ook op andere grote festivals,zoals Lowlands, Parkpop en het Deense Roskilde. Rowwen Hèze heeft een repertoire waarin het geluid vande plaatselijke fanfare, rock, hoempamuziek en Tex Mexdoorklinkt. Rowwen Hèze brengt na het debuut-albumBoem (1991) nog een tiental albums uit. Songs als Depeel in brand, Bestel mar, Limburg en De neus umhoegzijn ondertussen als klassiekers niet meer uit het muzikaleerfgoed van ons land weg te denken.

Go Back To The ZooDe broers Cas en Teun maken altijd al muziek met Bramin Nijmegen. Eenmaal vertrokken naar Amsterdam, du-wen ze Lars (die ze ontmoeten in de rij voor een Strokes-concert) een basgitaar in zijn handen: Go Back To The

Zoo is geboren. Ze gaan repeteren in een ruimte waarBoudewijn Buch zijn zoölogische collectie hield, enworden beïnvloed door vanalles tegelijk: pop, VelvetUnderground, Tsjechov, Marinus Nijhoff, Amsterdam,The Strokes, Nescio, Nijmegen, rock-’n’-roll, Dostojevski,Elsschot, Svevo, Guns n’ Roses, Wymbristeradiel, TheRolling Stones en Oscar Wilde: een grote soep. In 2008nemen ze een EP op met Torre Florim. In 2009 brengenze twee singles uit: Beam Me Up over luiheid en nietsig-heid, Electric over lust, liefde en Guinevere. Electricwordt in januari verkozen tot 3FM-megahit. Op Festy-Land speelt Go Back To The Zoo veel werk van het halfaugustus verschenen debuutalbum Benny Blisto.

KaartverkoopKaarten voor de vrijdag en zaterdag kosten per dag 25euro. Op zondag bedraagt de entree een tientje, waarbijkinderen tot en met 12 jaar gratis toegang hebben. Eencombiticket voor vrijdag en zaterdag kost 35 euro.Tickets voor het hele weekend zijn verkrijgbaar voor 45euro. Kaarten zijn online te koop via www.festyland.nlen bij de volgende voorverkoopadressen: Volkel: Eet-punt ’t Plein, Uden: Music Store, Odiliapeel: Eethuis DeBuurman, Heeswijk-Dinther: Café De Zwaan, Oss: CDKiosk, Gemert: Art of Music, Schijndel: Tabaksspeciaal-zaak Jan van Roessel, Boekel: Guitar King, Erp: Auto-centrum Bijvelds, Veghel: Uitpunt, ‘s-Hertogenbosch:Pieter van Os CD & DVD’s, Sint-Michielsgestel: The ReadShop, Zeeland: Hap en Stap. Meer acts op FestyLand2010 worden binnenkort bekendgemaakt.

VOLKEL - Op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17oktober wordt Volkel weer FestyLand, met wederomeen supertentenkamp vol entertainment, vertier enverstrooiing voor iedereen met trommelvliezen, pupil-len en smaakpapillen. Drie dagen vol topbands, DJ’s,theater, artiesten en shows. FestyLand 2010 telt liefstvijf podia, zeven tenten en meer dan tachtig acts.

Volkel wordt weer FestyLand

Rowwen Hèze. (foto: Pixonstage)

Page 18: Uitgaansmagazine Dienblad september 2010

18

Page 19: Uitgaansmagazine Dienblad september 2010

19

The Cats vormen een prominent onderdeel van onzevaderlandse popgeschiedenis. Er viel dan ook best eengat toen de Volendamse formatie in 1985, na bijna twin-tig succesvolle jaren, definitief stopte. Weliswaar gingPiet Veerman nog even solo verder (wat hem met Sailin’Home in 1987 zelfs nog een nummer één-hit opleverde),The Cats waren niet meer. De populairiteit van dezelegendarische band leed er echter niet onder. Dat bleekin 2002, toen drie fans een muzikale ode aan The Cats

brachten. Maandenlang repeteren wierpen hun vruchtenaf en de vraag naar méér was overweldigend. En zo zageind 2003 de Tribute to the Cats band het levenslicht.De muzikanten brengen een breed en herkenbaar reper-toire. Daarin staat de muziek van The Cats uiteraard cen-traal, maar er worden ook wel kleine muzikale uitstapjesgemaakt, bijvoorbeeld richting The Drifters. Met in degelederen drie leden van de populaire topformatie NextOne kan de Tribute to the Cats band bogen op een bredemuzikale basis en een schat aan ervaring.

Tour door BrabantDe Oost-Brabantse tour van de Tribute to the Cats bandstart zaterdag 9 oktober om 21.30 uur met een concert inDe Gouden Leeuw in Geffen. Daarna spelen de Volen-dammers ook nog in Sint Michielsgestel (13 november,zaal Overberg), Langenboom (18 december, D’n Bens),Oss (9 januari, Vivaldi), Sint Oedenrode (3 april, DeBeurs), Herpen (16 april, Thekes) en Eerde (30 april,feesttent).Kijk voor meer info op www.tributetothecatsband.nl.

De Tribute to the Cats band brengteen muzikaal eerbetoon aan The Cats.

Tribute to The Cats band on tourREGIO - Lea, Why, Marian, Where Have I Been Wrong, One Way Wind, Let’s Dance en Be My Day. Het zijn zomaar watgrote hits uit de rijke historie van The Cats. Deze Volendamse grondleggers van de palingpop drukten vanafhalverwege de jaren zestig twee decennia lang hun stempel op de vaderlandse popmuziek. De heren mochten zichin de warme belangstelling van een trouwe schare fans verheugen. Voor al die fans is er goed nieuws, want deTribute to the Cats band tourt de komende acht maanden door heel Oost-Brabant en verzorgt levensechteoptredens in onder meer Geffen, Sint Michielsgestel, Langenboom, Oss, Sint Oedenrode, Herpen en Eerde.

Page 20: Uitgaansmagazine Dienblad september 2010

Ook h

eerlij

k lunc

hen b

ij Basi

c Oss

OSS

- Ba

sic

Rest

aura

nt in

Oss

sta

at a

l sin

ds ja

ar e

n da

g be

kend

om

de

eige

ntijd

se f

orm

ule,

de

goed

e se

rvic

e en

de k

wal

itei

t. D

e ee

tgel

egen

heid

aan

de

Mol

enst

raat

17

heef

t in

die

jare

n ee

n go

ede

naam

opg

ebou

wd

in O

ss e

nom

stre

ken.

Met

de

kom

st v

an d

e ni

euw

e ei

gena

ar P

iet

Spijk

ers,

beg

in d

it ja

ar, i

s Ba

sic

ook

wee

r ge

open

d vo

orde

lunc

h.

Met

een

div

erse

kaa

rt b

iedt

Bas

ic e

en g

oed

verz

orgd

e lu

nch.

Op

de lu

nchk

aart

st

aan

enke

le r

ijkge

vuld

e sa

lade

s, z

oals

met

feta

, olij

ven,

pap

rika,

ui e

n ko

mko

mm

er o

f een

sal

ade

met

geb

akke

n os

senh

aasr

eepj

es. N

atuu

rlijk

zijn

er o

ok le

kker

ebe

legd

e br

oodj

es, s

mak

elijk

e so

epen

, uits

mijt

ers

en to

sti’s

op

de lu

nchk

aart

te v

inde

n.

Din

eren

Nie

t al

leen

voo

r de

lun

ch,

ook

voor

het

din

er i

s Ba

sic

een

uits

teke

nd a

dres

. H

et r

esta

uran

t he

eft

dive

rse

à la

car

te-

gere

chte

n en

ser

veer

t da

arna

ast

vier

-, vi

jf- e

nze

sgan

gen

verr

assi

ngsm

enu’

s. Ie

dere

drie

maa

n-de

n st

aan

er b

oven

dien

wis

sele

nde

seiz

oens

-ge

rech

ten

op d

e ka

art.

Ba

sic

bied

t te

vens

arr

ange

men

ten

voor

gro

tere

groe

pen,

die

naa

r w

ens

ook

apar

t in

de

zaal

kunn

en

zitt

en.

Daa

rnaa

st

is

het

mog

elijk

te

verg

ader

en o

f dag

arra

ngem

ente

n te

boe

ken.

Basi

c Re

stau

rant

is o

p m

aand

ag g

eope

nd v

an 1

4to

t 22

uur

, op

din

sdag

, do

nder

dag,

vrij

dag

enza

terd

ag v

an 1

2 to

t 22

uur e

n op

zon

dag

van

16to

t 22

uur.

Rese

rver

en k

an v

ia 0

412-

6568

30. M

eer

info

rma-

tie is

te v

inde

n op

: ww

w.b

asic

rest

aura

nt.n

l.

Het

zon

nige

ter

ras

van

Basi

c Re

stau

rant

.

Page 21: Uitgaansmagazine Dienblad september 2010

MIL

L - B

ij ho

tel D

orm

ylle

aan

de

Hoo

gvel

dsew

eg 1

in M

ill v

indt

zat

erda

g25

sep

tem

ber

een

spet

tere

nde

thea

terd

iner

show

pla

ats.

Naa

st e

enhe

erlij

k cu

linai

r vi

erga

ngen

dine

r ku

nnen

de

gast

en g

enie

ten

van

een

avon

dvul

lend

pro

gram

ma

vol

zang

, da

ns e

n en

tert

ainm

ent

van

hoog

nive

au.

Tijd

ens

het

thea

terd

iner

pre

sent

eert

de

form

atie

Ang

els

Rule

vijf

blo

kken

ente

rtai

nmen

t met

elk

een

eig

en th

ema:

ope

ning

, lie

fde,

mus

ical

, mot

own

endi

sco.

Ied

er b

lok

beva

t on

geve

er v

ijf t

ot a

cht

live

num

mer

s, d

ie d

oor

het

geze

lsch

ap

in

wis

sele

nde

sam

enst

ellin

g w

orde

n ge

brac

ht,

van

solo

to

tkw

arte

t. Bo

vend

ien

wor

dt h

et g

ehee

l on

ders

teun

d do

or d

ans,

pra

chtig

eko

stuu

ms

en p

rofe

ssio

nele

bew

egen

de b

eeld

en.

Kort

om: a

lle i

ngre

diën

ten

voor

een

gez

ellig

e av

ond.

Ide

aal

voor

een

per

so-

neel

suitj

e, b

edrij

fsev

enem

ent,

of g

ewoo

n ee

n av

ondj

e ui

t met

vrie

nden

.

Ont

vang

st is

van

af 1

8 uu

r, de

sho

w b

egin

t om

18.

30 u

ur e

n ei

ndig

t ro

nd 2

3uu

r. D

e ko

sten

voo

r de

ze a

vond

bed

rage

n 45

eur

o pe

r pe

rsoo

n, e

xclu

sief

dran

kjes

.

Ang

els

Rule

.

Theat

erdine

r ‘Pass

ion‘ in

Mill

Den

Dri

ehoe

kBr

ugst

raat

34

538

2 JD

Vin

kel

Tel.

(073

) 532

18

62w

ww

.den

drie

hoek

.nl

Bijz

onde

rhed

enD

en D

rieho

ek b

esch

ikt o

ver e

enre

stau

rant

, zaa

l, ca

fé, b

uite

nter

ras,

snac

kbar

en

een

ruim

e pa

rkee

r-pl

aats

tege

nove

r de

zaak

Rest

aura

nt D

en D

rieho

ek h

eeft

mee

rder

e m

enuk

aart

en e

n se

rvee

rtre

gelm

atie

een

‘spe

ciaa

l men

u’,

bijv

oorb

eeld

in h

et a

sper

ge- o

fm

osse

lsei

zoen

Aan

trek

kelij

ke w

ijnka

art m

et o

nder

mee

r enk

ele

luxe

wijn

en e

nde

sser

twijn

en

Leur

sew

eg 4

66

15 A

J Le

urTe

lefo

on 0

24 -

64 2

22 4

1

Page 22: Uitgaansmagazine Dienblad september 2010

Vreem

d The

aterdi

ner b

ij Oele

Tô n‘s

LED

EACK

ER -

Er s

taat

wee

r ee

n ‘v

reem

d’ t

heat

erdi

ner

op d

e ro

l bij

Oel

e Tô

n’s

Gas

teri

j in

Led

eack

er.

Het

din

er i

s no

rmaa

l, m

aar

de r

est?

Op

zate

rdag

9ok

tobe

r m

aakt

Duo

Vre

emd

er e

en d

olko

mis

che

en e

rg v

reem

de v

oors

telli

ngva

n, t

erw

ijl d

e ga

sten

zit

ten

te g

enie

ten

van

het

eten

. D

e av

ond

begi

nt o

m19

.30

uur.

Om

te

begi

nnen

wor

den

de g

aste

n bi

j bi

nnen

kom

st n

iet

echt

alle

daag

s ve

rwel

-ko

md.

Ver

schi

llend

e ga

sten

wor

den

in h

et z

onne

tje g

ezet

of o

p ee

n le

uke

man

ier i

nhe

t oo

tje g

enom

en. D

uo V

reem

d he

lpt

ook

mee

met

het

uits

erve

ren

van

het

eten

,en

dat

gaa

t ni

et a

ltijd

eve

n go

ed. K

orto

m, e

en k

omis

che

en g

ezel

lige

avon

d m

etle

kker

ete

n en

drin

ken

voor

de

prijs

van

59,

50 e

uro

per

pers

oon.

Ook

ges

chik

t vo

orgr

oter

e gr

oepe

n.

Teve

ns k

an m

en i

n de

gem

oede

lijke

sfe

er v

an e

en h

uisk

amer

gen

iete

n va

n ee

ndr

ankj

e en

een

din

er.

Bij

Oel

e Tô

n’s

prat

en z

e da

n oo

k ni

et v

an h

et c

afé

of h

etre

stau

rant

maa

r va

n de

`H

uisk

amer

’. In

de

Hui

skam

er z

ijn d

e pr

ijzen

voo

r al

lege

rech

ten

in e

en b

epaa

lde

gang

het

zelfd

e. E

en v

oorg

erec

ht k

ost

9,75

eur

o, s

oep

5eu

ro e

n vo

or e

en h

oofd

gere

cht

beta

len

de g

aste

n 16

,75

euro

. D

e H

uisk

amer

is

geop

end

op v

rijda

g en

zat

er-

dag

vana

f 18

uur

en

zond

agva

naf

16 u

ur. D

egen

en d

ie o

pan

dere

tijd

en in

de

Hui

skam

erte

rech

t w

illen

die

nen

te r

eser

-ve

ren.

Oel

e Tô

n’s

is g

eves

tigd

aan

de D

orps

stra

at 2

in

Lede

-ac

ker,

tele

foon

04

85-3

8184

5of

kijk

op

ww

w.o

elet

ons.

nl.

Het

Duo

Vre

emd.

‘t Do

rp 6

1 H

eesc

hww

w.ou

dera

adhu

ishee

sch.

nlMa

rktstr

aat 1

4 Ra

vens

tein -

Tel: 0

486 -

4113

71

Raa

dhui

sple

in 7

Nis

telr

ode

T:

(041

2) 6

1 29

56

ww

w.e

etca

fetp

umpk

e.nl

Page 23: Uitgaansmagazine Dienblad september 2010

Pakh

uys o

pent

deure

n in S

chijn

del

SCH

IJN

DEL

- A

an d

e St

eeg

in S

chijn

del

open

t in

de

twee

de h

elft

van

sep

-te

mbe

r ee

n ni

euw

e ho

reca

gele

genh

eid

haar

deu

ren,

‘t P

akhu

ys. L

ekke

r et

en,

drin

ken,

fee

sten

en

ande

r ve

rmaa

k, d

aar

draa

it h

et o

m b

ij de

vee

lzijd

ige

hore

caza

ak v

an S

chijn

deln

aar

John

van

Hed

el. O

nbep

erkt

gen

iete

n va

n ee

nhe

erlij

k ba

rbec

ue-

en g

rillb

uffe

t, l

ive

muz

iek

en e

nter

tain

men

t vo

rmen

de

voor

naam

ste

ingr

edië

nten

van

een

avo

ndje

gez

ellig

sta

ppen

in ‘t

Pak

huys

.

John

van

Hed

el le

gt h

et c

once

pt v

an ‘t

Pak

huys

uit.

“We

zijn

vrij

dag

en z

ater

dag

ge-

open

d va

naf

vijf

uur.

Tijd

ens

deze

avo

nden

heb

ben

we

een

uitg

ebre

id b

arbe

-cu

ebuf

fet

waa

r de

gas

ten

onbe

perk

t ge

brui

k va

n ku

nnen

mak

en. R

ond

zeve

n uu

rbe

ginn

en w

e op

een

int

iem

niv

eau

met

liv

e m

uzie

k va

n ee

n pi

anis

t bi

j w

ie o

okve

rzoe

kjes

ing

edie

nd k

unne

n w

orde

n. N

aarm

ate

de a

vond

vor

dert

wor

dt d

ein

tens

iteit

hoge

r en

kom

en e

r mee

r muz

ikan

ten

bij.

Dez

e w

orde

n af

gew

isse

ld d

oor

een

fees

t-D

J.”

Gez

inne

n m

et k

inde

ren

Op

zond

ag is

‘t P

akhu

ys v

anaf

16

uur

geop

end.

Joh

n va

n H

edel

: “D

eze

dag

staa

tvo

oral

in d

e vr

oege

avo

nd in

het

tek

en v

an g

ezin

nen

met

kin

dere

n. In

een

apa

rte

zaal

wor

den

de k

inde

ren

verm

aakt

doo

r een

clo

wn

of ie

ts v

erge

lijkb

aars

. Ter

wijl

de

kind

eren

zic

h ve

rmak

en, k

unne

n de

oud

ers

en a

lle a

nder

e ga

sten

gen

iete

n va

n he

tba

rbec

uebu

ffet,

wed

erom

met

live

muz

iek.

Fees

ten

en p

artij

enO

ok v

oor f

eest

en e

n pa

rtije

n ka

n m

en b

ij ‘t

Pakh

uys

uits

teke

nd te

rech

t. H

et h

orec

a-ce

ntru

m b

esch

ikt

over

mee

rder

e fe

estr

uim

tes

voor

zow

el k

lein

e al

s gr

ote

groe

pen

gast

en. P

arke

ren

kan

voor

de

deur

op

het

even

emen

tent

erre

in a

an D

e St

eeg

inSc

hijn

del.

Mee

r in

form

atie

is t

e vi

nden

op

de w

ebsi

te w

ww

.pak

huys

-sch

ijnde

l.nl o

f ve

rkrij

g-ba

ar v

ia te

lefo

on 0

6-21

6281

01.

Liev

e V

rouw

enpl

ein 1

5 - U

den

(041

3) 3

3 03

88

ww

w.ta

ntep

ietje.

nl

Bras

seri

e D

e Ba

ron

Mar

kt 1

454

01 G

P U

den

0413

-269

986

ww

w.b

aron

-ude

n.nl

Bijz

onde

rhed

enLu

nche

n ka

n da

gelij

ks tu

ssen

11

en17

uur

, din

eren

van

af 1

7 uu

r. D

e ke

uken

is o

pen

tot 2

2 uu

r.

Men

ukaa

rten

zijn

voo

raf t

ebe

kijk

en v

ia w

ww

.bar

on-u

den.

nl

De

Baro

n he

eft e

en le

uk Z

usje

in d

eKa

pels

traa

t in

Ude

n, w

aar o

nder

mee

r onb

eper

kt ta

pas

gege

ten

kunn

en w

orde

n vo

or 2

4,50

Page 24: Uitgaansmagazine Dienblad september 2010
Page 25: Uitgaansmagazine Dienblad september 2010

AGENDA SEPTEMBERMariahout - 20.30 uur: Rooy2U (U2tributeband) met gastoptredens enlichtshow. Openluchttheater Maria-hout, Pastoor Van Eijndhovenstraat9. Info: 0499 422508Oss - 22.00 uur: Friday Blues - Road-house. Cultuurpodium Groene Engel,Kruisstraat 15. Info: 0412 630802Schijndel - 21.30 uur: Openluchtfilm.Restaurant De Heerlijkheid,Hoofdstraat 94-96.

Uden - 20.15 uur: The Enid (UK). De Pul Poppodium, Kapelstraat 13.Info: 0413 265091Vorstenbosch - 09.00 uur: LatinJoyZumba - open dag. Gemeenschaps-huis De Stuik, Schoolstraat 14. Info: 0413 366598

25

Woensdag 1 septemberHeeswijk-Dinther - 15.00 uur:Hilbert Geerling - ‘Een kast volgoochelverhalen’. Natuurtheater De Kersouwe, Kersouwelaan 1. Info: 0413 293297Veghel - 19.30 uur: LatinJoy Zumba -open dag. De Hintel, Vlasven 90.

Donderdag 2 septemberMariahout - 14.30 uur: De schatkistvan een koopman - Theater deTrekwagen. OpenluchttheaterMariahout, Pastoor Van Eijndhoven-straat 9. Info: 0499 422508Nistelrode - 09.15 uur: LatinJoyZumba - open dag. Balletstichting,Zwarte Molenweg 11.Veghel - 20.00 uur: LatinJoy Salsa -open dag. Danscentrum Van deBurgt, Prins Willem-AllexanderSportpark 5.

Vrijdag 3 septemberAarle-Rixtel - Brabantse Ballon-feesten. Herberg De Brabantse Kluis,Kloosterdreef 8. Info: 0492 468110Berghem - 21.00 uur: Openlucht-voorstelling - Duvelsbende.Openluchttheater Hoessenbosch,Hoessenboslaan.Grave - 19.00 uur: LatinJoy Salsa -open dag. Esterade, Esterveldlaan 41.Heeswijk-Dinther - 20.00 uur: MarcoV - Open Air with guests.Natuurtheater De Kersouwe,Kersouwelaan 1. Info: 0413 293297Helmond - 19.30 uur: DoorstroomFestival met Monks Avenue & TheMekanik. Lakei Poppodium,Molenstraat 123.Heusden - 15.00 uur: Misty Fields.Evenemententerrein, Ooruilweg.

Zaterdag 4 septemberAarle-Rixtel - Brabantse Ballon-feesten. Herberg De Brabantse Kluis,Kloosterdreef 8. Info: 0492 468110Bakel - Kermis. Centrum, Dorpsstraat.Bakel - 21.00 uur: Kermis: DJ Tom. De Kroon, Dorpsstraat 12. Info: 0492 342277Berghem - 21.00 uur: Openlucht-voorstelling - Duvelsbende.Openluchttheater Hoessenbosch,Hoessenboslaan.Deurne - 20.30 uur: Dansen metorkest Excess. Zalen Van Bussel, St. Jozefstraat 77. Info: 0493 313117Geffen - 20.00 uur: Exploit + ColdUFO. Café Boetje, Dorpstraat 40. Info: 073 5321713Gemert - 10.30 uur: Rondleiding.Kasteel Gemert, Kasteellaan.Grave - 22.00 uur: 7th StreetmenBand (Rhythm & Blues). De Coehoorn, Maasstraat 14. Info: 0486 471028Heesch - uur: The Battle of theBands: City Escape en Red Heat. Café Zalen ‘t Tunneke, t Dorp 148.Info: 0412 451181Helmond - 22.00 uur: The Skarabeez.Muziekcafé Helmond, ZuidKoninginnewal 39. Info: 0492 536880Heusden - Misty Fields.Evenemententerrein, Ooruilweg.Mariahout - 20.30 uur: Petazzie - NeiSkoen. Openluchttheater Mariahout,Pastoor Van Eijndhovenstraat 9. Info: 0499 422508Mill - 13.00 uur: Parkfeest metzeskamp. Landschapspark,Schoolstraat/Beerseweg.Oss - 19.00 uur: Weekend in the Park- Saturday Park Fever. Jan Cunen-park, Molenstraat.Ravenstein - 18.00 uur: SunGroovesOutdoor. Centrum.

Page 26: Uitgaansmagazine Dienblad september 2010

HEVANKHEVANKDOFFERBLUESDOFFERBLUES7 NOVEMBER 2009 DE POTTER SCHAIJK6 NOVEMBER 2010 DE POTTER SCHAIJK

WWW.DOFFERBLUES.COMWWW.DOFFERBLUES.COMAANVANG 20.30 UUR - ZAAL OPEN 20 UURVOORVERKOOP 15,00 / KASSA 17,50

Page 27: Uitgaansmagazine Dienblad september 2010

27

Schijndel - 10.30-15.00 uur: BWI HetPalet - open dag. CC ‘t Spectrum,Steeg 9. Info: 073 5441441Schijndel - 13.30 uur: Orgelconcert.Sint Servatiuskerk Schijndel, Vicarisvan Alphenstraat 16 .

Uden - 12,5 Jaar Carrousel: Sieneke.Carrousel, St. Janstraat 11. Info: 0413 331778Uden - 20.15 uur: Argus. De PulPoppodium, Kapelstraat 13. Info: 0413 265091

Zondag 5 septemberAarle-Rixtel - uur: BrabantseBallonfeesten. Herberg De BrabantseKluis, Kloosterdreef 8. Info: 0492468110Bakel - Kermis. Centrum, Dorpsstraat.Bakel - 18.00 uur: Kermis: Fools onFuel. Café Disco Round Up, Van dePoelstraat 13. Info: 0492 341206Bakel - 20.30 uur: Kermis: Blind Date.Gasterij De Gouden Leeuw, SintWilbertsplein 1-1a. Info: 0492 342200Bakel - 21.00 uur: Kermis: DJ. DeKroon, Dorpsstraat 12. Info: 0492342277Bakel - 22.00 uur: Bakel Beatz. OJC Fuse, Dorpsstraat 25. Info: 0492 342896Deurne - 20.00 uur: Dansen vooralleenstaanden met orkest Excess.Zalen Van Bussel, St. Jozefstraat 77.Info: 0493 313117Eerde - 09.00 uur: Verzamelbeurs.Gemeenschapshuis De Brink, SintAntoniusplein 7.Geffen - 10.30 uur: Effe noar Geffe.Centrum Geffen, Kerkstraat.

Geffen - 11.00 uur: Time Machine +Riverside + City Escape en LooseEnds. Café Boetje, Dorpstraat 40. Info: 073 5321713Gemert - 10.00-15.00 uur: Snuffel-markt. Buurtvereniging DeLofheuvel, Pater Dr. Loffeldstraat.Gemert - 13.00 uur: Tollen draaien,klompen maken en pindollen-demonstratie. Boerenbondsmuseum,Pandelaar 106. Info: 0492 366444Heeswijk - 16.00 uur: Abdijconcert -Thomas Ospital (orgel). Abdij vanBerne, Abdijstraat 49.Heeswijk-Dinther - 16.00 uur:Fierljep Event. Industrieterrein HetRetsel, Retselseweg .Helmond - 22.00 uur: ChristineBorgers & Friends. MuziekcaféHelmond, Zuid Koninginnewal 39.Info: 0492 536880Herpen - 15.00-19.30 uur:Dansmiddag met The Sunshine Boys.Café Zaal Thekes, Alard Van Herpen-plein 9. Info: 0486 411547Herpen - 20.30 uur: Dansavond metorkest Idem Dito. Café Zaal Thekes,Alard Van Herpenplein 9. Info: 0486 411547Heusden - Misty Fields.Evenemententerrein, Ooruilweg.Mill - 13.00 uur: Parkfeest met Soundof Joeks. Landschapspark,Schoolstraat/Beerseweg.Oss - 14.00 uur: Weekend in the Park- Familiedag met de Thuisband. JanCunenpark, Molenstraat.Oss - 16.00 uur: Folkcafé - Annie & De Boswachter. CultuurpodiumGroene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802Oss - 19.00 uur: Kaz Lux. Café ‘t Kaatje, Oostwal 196. Info: 0412 642344Oss - 20.30 uur: Film - Womenwithout men. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802Ravenstein - 09.00-16.30 uur: Op Naar Ravenstein. Centrum.

Ravenstein - 11.00 uur: Vrije stadswandeling. Raadhuis, St. Luciastraat 2.Schijndel - 13.30 uur: Gratisrondleiding. Heempark De Blekert,Beemdstraat.Schijndel - 14.00 uur: Wandeling‘Beelden en historie in Schijndel’.VVV Agentschap Schijndel,Pompstraat 17. Info: 073 5492276Schijndel - 14.00 uur: Gratis rond-leiding. Museum Jan Heestershuis,Pompstraat 17.Sint Anthonis - 11.00-17.00 uur:Internationale kunstmanifestatie.Centrum Sint Anthonis, Centrum.

Uden - 16.00 uur: LatinJoy Salsa -open dag. Body Vision Health Club,Hockeyweg 8.Volkel - 10.00-16.00 uur: Vrije markt.Vrije Markt Volkel, Rudigerstraat 32.Info: 0413 272149

Maandag 6 septemberBakel - Kermis. Centrum, Dorpsstraat.Bakel - 20.30 uur: KermisoptredenBlind Date. Gasterij De GoudenLeeuw, Sint Wilbertsplein 1-1a. Info: 0492 342200Bakel - 21.00 uur: Kermis: ZomaarEen Bandje. De Kroon, Dorpsstraat12. Info: 0492 342277

Muziek-plein 1

5402 CRUDEN

0413-266660

Page 28: Uitgaansmagazine Dienblad september 2010

28

Het live-muziekprogramma van Hertog Jan van Brabantopent zaterdag 18 september om 20.30 uur met eenoptreden van de bekende coverband Noah in de grotezaal. Sinds de start van dit millennium heeft Noah almenig feesttent op z’n kop gezet. Het is dan ook nietvoor niets dat de zeskoppige formatie jaar in jaar uit meteen overvolle agenda Nederland doorkruist. Onder hetmotto ‘Gas d’r op!’ brengt Noah ongetwijfeld ook Lith invervoering.

BroadwayZondag 19 september staat vanaf 13.30 uur in het tekenvan de Lithse Kermis Matinee, met medewerking van DJBas en een verrassingsoptreden van een echte Haagseartiest. Op kermismaandag zorgt DJ Bas opnieuw voor demuziek en beklimt tevens de band Broadway het po-dium. Broadway speelt vrijwel alles: van Coldplay tot Nick& Simon en alles wat daartussen zit. Het enorme reper-toire van de band wordt bovendien wekelijks uitgebreidmet de nieuwste hits.Het kermisprogramma van Hertog Jan van Brabant wordtdinsdag 21 september afgesloten met muziek van DJ Basin het café. Aanvang 20.30 uur.Meer informatie is te vinden op: www.hertogjanlith.nl.

Broadway.

Muzikaal kermisprogrammaHertog Jan van Brabant LithLITH – Tapperij-zaal-eetcafé Hertog Jan van Brabant inLith staat tijdens de jaarlijkse kermis vier dagen langbol van de muzikale optredens. Onder meer de for-maties Noah en Broadway maken hun opwachting inde horecagelegenheid op het Marktplein. De Lithsekermis vindt dit jaar plaats van zaterdag 18 tot en metdinsdag 21 september.

Page 29: Uitgaansmagazine Dienblad september 2010

29

Oss - 20.30 uur: Film - Womenwithout men. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802

Dinsdag 7 septemberBakel - Kermis. Centrum, Dorpsstraat.Bakel - 18.00 uur: Kermis: Ferry deLits. Café Disco Round Up, Van dePoelstraat 13. Info: 0492 341206Bakel - 21.00 uur: Kermis: DJ.De Kroon, Dorpsstraat 12. Info: 0492 342277Oss - 20.30 uur: Film - Womenwithout men. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802Schijndel - 20.30 uur: Film - A SingleMan. City Theater, Hoofdstraat145-147. Info: 073 5492501

Donderdag 9 septemberBakel - 20.00 uur: Pubquiz. De Bosparel, Nuijeneind 20.Helmond - 22.00 uur: Greenmac.Muziekcafé Helmond, ZuidKoninginnewal 39. Info: 0492 536880

Vrijdag 10 septemberCuijk - 22.00 uur: Kermis: Shake YourAss - Urban. Café Taurus, Grotestraat56. Info: 0485 312070Helmond - 20.00 uur: Motor,Dearworld & The Longmen. LakeiPoppodium, Molenstraat 123.Helmond - 22.00 uur: Bucket Boys(DUI). Muziekcafé Helmond, ZuidKoninginnewal 39. Info: 0492 536880Oss - 20.30 uur: George Kooymans & Frank Carillo. CultuurpodiumGroene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802Ravenstein - 20.00 uur: Openlucht-theater De Vloek van Ravenstein.Centrum.Volkel - Kermis. Centrum, Schakel-plein.

Zaterdag 11 septemberBakel - 21.00 uur: Back to the sixtiesavond. Zaal De Zwaan, Dorpsstraat22. Info: 0492 341226Beek en Donk - Kermis. Centrum.Beek en Donk - 20.30 uur: HollandseTalentenavond. De Tapperij,Kerkstraat 22. Info: 0492 466249Beek en Donk - 21.00 uur: Back tothe Sixties met The ExplosionRockets. Café Restaurant De Zwaan,Herendijk 14. Info: 0492 461717Beek en Donk - 21.00 uur: Kermis:Roy Dekkers. De Tapperij, Kerkstraat22. Info: 0492 466249Boekel - 20.30 uur: Boekel volMuziek. Centrum Boekel, Centrum.Cuijk - Kermis. Centrum.Cuijk - 21.00 uur: Kermis: Sunday.Café Zaal De Bond, Beversestraat 18.Info: 0485 312797Cuijk - 22.00 uur: Kermis:Danceclassics. Café Taurus,Grotestraat 56. Info: 0485 312070Deurne - 20.30 uur: Dansen metorkest Kameleon. Zalen Van Bussel,St. Jozefstraat 77. Info: 0493 313117Gemert - 10.30 uur: Rondleiding.Kasteel Gemert, Kasteellaan.Grave - 21.00 uur: LatinJoy SalsaParty. Palazzo Theater, Maasstraat 12.Info: 0486 472593Heeswijk-Dinther - 20.00 uur:Marmaris Reunion Party. De Toren,Torenstraat 12. Info: 0413 296307Helmond - 22.00 uur: Hummingbirds+ Easy street + Sons of the Partiots.Muziekcafé Helmond, ZuidKoninginnewal 39. Info: 0492 536880Odiliapeel - 20.30 uur: Country cd-avond. Manege / PaardenpensionVerstegen, Voorpeel 1.Oss - 20.30 uur: Concert CarmenGomes Inc. en Forbidden Fruit.Cultuurpodium Groene Engel,Kruisstraat 15. Info: 0412 630802Ravenstein - 13.00 uur: Workshopemailleren. Museum voor vlakglas-en emaillekunst, Marktstraat 22. Info: 0486 411155

Ravenstein - 20.00 uur: Openlucht-theater De Vloek van Ravenstein.Centrum.Schaijk - 19.30 uur: Concert door hetOrkest van de Koninklijke Lucht-macht. Sporthal De Eeght,Bossestraat 6. Info: 0486 464243Schijndel - Hopoogstfeest.Schaapskooi Wijbosch Broek,Martemanshurk 12. Info: 073 5496912Schijndel - 13.30 uur: Orgelconcert.Sint Servatiuskerk Schijndel, Vicarisvan Alphenstraat 16 .Schijndel - 21.00 uur: The DirtyDenims & the Dirty Bastards.Rockcafé The Holy Cow, Boschweg105. Info: 06 51617521Uden - 20.00 uur: Belse Fiste in Uje.Vestzaktheater Naat Piek,Pnemstraat 1. Info: 0413 261622Uden - 20.15 uur: Sticks & A.R.T.De Pul Poppodium, Kapelstraat 13.Info: 0413 265091Volkel - Kermis. Centrum, Schakel-plein .Volkel - 09.00-16.00 uur: Vrije markt.Vrije Markt Volkel, Rudigerstraat 32.Info: 0413 272149

Wanroij - 20.00 uur: Mega PiratenFestijn. Camping De Bergen,Campinglaan 1. Info: 0485 478900

Zondag 12 septemberBeek en Donk - Kermis. Centrum.Cuijk - Kermis. Centrum.Cuijk - 17.00 uur: Kermis: Sunday.Café Zaal De Bond, Beversestraat 18.Info: 0485 312797Cuijk - 20.00 uur: Kermis: Sieneke.Café Zaal De Bond, Beversestraat 18.Info: 0485 312797

Page 30: Uitgaansmagazine Dienblad september 2010

30

Sieneke komt naar zaal De Bond in CuijkCUIJK – Tijdens de Cuijkse kermis, die dit jaar plaatsvindtvan zaterdag 11 tot en met dinsdag 14 september, is erveel live-muziek in café-zaal De Bond aan de Beverse-straat. Op zaterdag (vanaf 21 uur) en zondag (vanaf 17uur) speelt de formatie Sunday. Zondagavond om 20 uurgeeft Sieneke, die dit jaar namens Nederland deelnamaan het Eurovisie Songfestival, een concert in de Cuijksehorecagelegenheid. Op kermismaandag is er vanaf 12uur een matinee met medewerking van Torkest en tij-dens het matinee op dinsdag treedt vanaf 14 uur Jerseyop.

Sieneke.

BEVERSESTRAAT 18 5431 SH CUIJK

0485 - 312797

CUIJKSE KERMISIN CAFÉ-ZAAL DE BOND

Zaterdag 11 september - 21 uur: SUNDAYZondag 12 september - 17 uur: SUNDAYZondag 12 september - 20 uur: SIENEKE

Maandag 13 september - 12 uur:

NONSTOP MATINEE met TORKESTDinsdag 14 september - 14 uur:

NONSTOP MATINEE met JERSEY

Gruppo Sportivo is opgericht in 1976. Eind jaren zeventigbehaalde de band op de eerste golven van de new waveeen nationale populariteit. Creatieve kracht is HansVandenburg (gitaar en zang). Naast hem bestond deoerbezetting uit Max Mollinger (drums), Peter Calicher(toetsen), Eric Wehrmeyer (bas) en de gruppettes Joséevan Iersel en Meike Touw (zang). De vaste formule van deband bestond uit popsongs, met veel aandacht voorrelativering van personen en situaties, humor (knipogennaar), muziek-citaten en slapstick in de performance;vaak gingen de songs over een ‘antiheld’.

Meer info: www.depul-uden.nl.

Hans Vandenburg, het creatieve breinvan Gruppo Sportivo.

Gruppo Sportivospeelt in De PulUDEN - De Haagse popband Gruppo Sportivo geeftvrijdag 17 september een concert in De Pul in Uden.Aanvang is om 20.15 uur en kaarten kosten 17,50 in devoorverkoop en 20 euro aan de kassa.

Page 31: Uitgaansmagazine Dienblad september 2010

31

Cuijk - 22.00 uur: Kermis: DutchKaraoke Party. Café Taurus,Grotestraat 56. Info: 0485 312070Deurne - 20.00 uur: Dansen vooralleenstaanden met orkestKameleon. Zalen Van Bussel, St.Jozefstraat 77. Info: 0493 313117Gemert - Gimmert Mert. Ridderplein.Gemert - 13.00 uur: Fruitdag.Boerenbondsmuseum, Pandelaar106. Info: 0492 366444Heesch - 13.00 uur: NazomerfestivalNiet Te Missen. De Misse, De Misse.Heeswijk-Dinther - 14.00 uur: JongNederland Veldslag. Blokhut JongNederland, Veldstraat 4a.Helmond - 16.00 uur: Rock ’n RollSunday Live: Rhinestone Brothers.Muziekcafé Helmond, ZuidKoninginnewal 39. Info: 0492 536880Herpen - 15.00-19.30 uur:Dansmiddag met Come Back. CaféZaal Thekes, Alard Van Herpenplein9. Info: 0486 411547Herpen - 20.30 uur: Dansavond metorkest Monte Carlo. Café Zaal Thekes,Alard Van Herpenplein 9. Info: 0486411547Megen - 11.00-17.00 uur: Feest in De Maashorst. BrabantZorg, locatieDe Maashorst, Kerklaan 1.Odiliapeel - 13.30-18.00 uur:Country-dansmiddag met LittleMontana. Manege / PaardenpensionVerstegen, Voorpeel 1.Oss - 15.00 uur: Dutch Country MusicGala - Home Sweet Home. TheaterDe Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922Oss - 16.00 uur: Politiek café - Zout!.Cultuurpodium Groene Engel,Kruisstraat 15. Info: 0412 630802Oss - 20.30 uur: Film - Police,Adjective. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802Ravenstein - 16.00 uur: Concert. NH Kerk, Servetstraat 1.Ravenstein - 20.00 uur: Openlucht-theater De Vloek van Ravenstein.Centrum.

Reek - 10.30 uur: Fiets Mee metMOV. Het Wapen van Reek, NieuwHeijtmorgen 20. Info: 0486 420599Schijndel - 10.00-16.00 uur:Tuinvereniging Arcadia - open dag.Arcadia, Steeg 23.Schijndel - 10.00-17.00 uur:Hopoogstfeest. SchaapskooiWijbosch Broek, Martemanshurk 12.Info: 073 5496912Schijndel - 21.00 uur: Mr@. RockcaféThe Holy Cow, Boschweg 105. Info: 06 51617521Uden - 10.00-17.00 uur: Streekfair De Maashorst. Perceel Toon van deBerg, Bosdreef.Volkel - Kermis. Centrum, Schakel-plein .

Maandag 13 septemberBeek en Donk - Kermis. Centrum.Beek en Donk - 13.00 uur: Kermis-matinee met DJ Harrie Hallelujah. De Tapperij, Kerkstraat 22. Info: 0492 466249Beek en Donk - 13.00 uur:Kermismatinee met DJ Harry. De Tapperij, Kerkstraat 22.Info: 0492 466249Cuijk - Kermis. Centrum.Cuijk - 12.00 uur: Kermismatinee metTorkest. Café Zaal De Bond,Beversestraat 18. Info: 0485 312797Oss - 20.30 uur: Film - Police,Adjective. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802Ravenstein - 20.00 uur: Openlucht-theater De Vloek van Ravenstein.Centrum.Volkel - Kermis. Centrum, Schakel-plein .

Dinsdag 14 septemberBeek en Donk - Kermis. Centrum.Cuijk - Kermis. Centrum.Cuijk - 14.00 uur: Kermismatineemet Jersey. Café Zaal De Bond,Beverse-straat 18. Info: 0485 312797Oss - 20.00 uur: Open dag dans-school Salsa Brava. Zuid AmerikaansRestaurant Don Serrano’s, Wal16-18-20. Info: 0412 612290Oss - 20.30 uur: Film - Police,Adjective. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802Ravenstein - 20.00 uur: Openlucht-theater De Vloek van Ravenstein.Centrum.

Woensdag 15 septemberOss - 14.00 en 16.30 uur: MegaMindy - De Poppenmeester. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922Ravenstein - 20.00 uur: Openlucht-theater De Vloek van Ravenstein.Centrum.

Donderdag 16 septemberHelmond - 14.00 uur: StiphoutseKinderkermis. Café Zaal ‘t Aambeeld,Dorpsstraat 38. Info: 0492 537035Oss - 20.00 uur: Open dag dans-school Salsa Brava. Zuid AmerikaansRestaurant Don Serrano’s, Wal16-18-20. Info: 0412 612290Oss - 20.15 uur: Toneel: Karakter.Theater De Lievekamp, Raadhuislaan14. Info: 0412 648922Ravenstein - 20.00 uur: Openlucht-theater De Vloek van Ravenstein.Centrum.Uden - 20.00 uur: Dialezing ‘GrauweKlauwier; Natuurambassadeur De Maashorst’. De Groenhoeve,Artillerieweg 3.Uden - 20.00 uur: Film - Micmacs àTire-larigot. De Pul Poppodium,Kapelstraat 13. Info: 0413 265091

Muziek-plein 1

5402 CRUDEN

0413-266660

Page 32: Uitgaansmagazine Dienblad september 2010

32

Begin jaren zeventig vertrekt Frank Carillo naar Engeland,om samen te werken met Peter Frampton. In ‘74 vormthij de band Doc Holiday, waarvan het eerste albumwordt opgenomen in de Olympic Studio’s en gepro-duceerd door Kris Kimsey, die net het album StickyFingers voor de Rolling Stones had afgerond. Zo magFrank Carillo zijn album opnemen met de apparatuur vande Stones. En, alsof dat nog niet genoeg is, mixt LedZeppelin de opnamen af in de studio. Dat resulteert ineen vriendschap voor het leven.

Daarna tourt Carillo als gitarist met The J. Geils Band,Cheap Trick, Van Halen en Tom Petty & the Heart-breakers. In ‘79 komt zijn tweede solo-album uit, waarnahij vierenzestig keer in het voorprogramma van BadCompany staat. Hij schrijft twee nummers voor hetdebuut-album van Anouk en werkt samen met GoldenEarring aan het album Millbrook USA. In 2004 vormt hijde band Frank Carillo & the Bandoleros.

Kooijmans en Carillo spelen in De Groene Engel ondermeer werk van hun nieuwe, gezamenlijke cd On Loca-tion. Meer info: www.groene-engel.nl.

George Kooijmans en Frank Carillo naar OssOSS - Golden Earring-gitarist George Kooijmans encollega-snarenvirtuoos Frank Carillo geven vrijdag 10september een concert in De Groene Engel. Het is eenverplaatst concert dat eerst op 22 mei zou plaats-vinden. Kaarten die gekocht zijn voor de voorstellingvan 22 mei zijn ook op 10 september geldig.

Frank Carillo.

Page 33: Uitgaansmagazine Dienblad september 2010

33

Vrijdag 17 septemberGemert - 13.00 uur: Kermis Gemert.Ridderplein Gemert, Ridderplein.Gemert - 20.15 uur: Gemert Live.Centrum Gemert, Centrum.Heeswijk-Dinther - 20.00 uur:Bladbiljarttoernooi. De Toren,Torenstraat 12. Info: 0413 296307Helmond - 14.00 uur: StiphoutseKinderkermis. Café Zaal ‘t Aambeeld,Dorpsstraat 38. Info: 0492 537035Helmond - 20.00 uur: De Dijk. LakeiPoppodium, Molenstraat 123.Helmond - 22.30 uur: Boys NamedSue. Muziekcafé Helmond, ZuidKoninginnewal 39. Info: 0492 536880Herpen - 20.00 uur: Liederentafel.Dorpshuis ‘t Slotje, Schoolstraat 2.Info: 0486 412784Oss - 20.00 uur: Halve Finale GrotePrijs van Nederland. CultuurpodiumGroene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802Ravenstein - 20.00 uur: Openlucht-theater De Vloek van Ravenstein.Centrum.

Schijndel - 19.00 uur: Frans Duijts inconcert. Manege De Molenheide, DeHeikampen 5. Info: 073 5477367Uden - 20.15 uur: Gruppo Sportivo.De Pul Poppodium, Kapelstraat 13.Info: 0413 265091Veghel - 20.15 uur: Compagnie Zic Zazou - Brocante Sonore. TheaterDe Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555Zeeland - 19.30 uur: Zeptember-feesten: SwingArena-swingavond.Evenemententerrein, Boekelsedijk.

Zaterdag 18 septemberBakel - 20.00 uur: Salsa - Latin Party.De Bosparel, Nuijeneind 20.Gemert - 10.30 uur: Rondleiding.Kasteel Gemert, Kasteellaan.Gemert - 13.00 uur: Kermis.Ridderplein.Gemert - 15.00 uur: Jacques Vriens -Hoe verzint’ie het allemaal?. De Eendracht, St. Annastraat 60. Info: 0492 362350Heesch - 20.15 uur: Frank Anthony inConcert. Cultureel Centrum De Pas,De Misse 4. Info: 0412 451634Helmond - 14.00 uur: StiphoutseKinderkermis. Café Zaal ‘t Aambeeld,Dorpsstraat 38. Info: 0492 537035Helmond - 20.15 uur: Roué Verveer -Mans Genoeg. Theater ‘t Speelhuis,Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942Lith - Kermis. Centrum, Kerkstraat.Lith - 20.30 uur: Kermis: Noah.Hertog Jan van Brabant, Marktplein13-15. Info: 0412 482162Mill - Kermis. Centrum.Mill - 21.00 uur: Kermis: Buldog LT.Café Royal, Kerkstraat 35-37. Info: 0485 452417Mill - 22.00 uur: Kermis: ChrystalDream. Kermis Feesttent Mill,Gemeentehuisplein.Oss - 20.15 uur: Het Groot Niet TeVermijden - Concert Long WayHome. Theater De Lievekamp,Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922Oss - 20.30 uur: Concert - HuntingThe Robot. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802Ravenstein - 20.00 uur: Openlucht-theater De Vloek van Ravenstein.Centrum.Schijndel - 13.30 uur: Orgelconcert.Sint Servatiuskerk Schijndel, Vicarisvan Alphenstraat 16 .

Schijndel - 17.00 uur: Normaal, BZB, Mooi Wark, WC Experience,Pater Moeskroen e.a.. Manege De Molenheide, De Heikampen 5.Info: 073 5477367Schijndel - 21.00 uur: Humming-birds. Rockcafé The Holy Cow,Boschweg 105. Info: 06 51617521Veghel - 21.00 uur: Surprise Act. Café Japi, Heilig Hartplein 29. Info: 0413 364662Zeeland - 19.30 uur: Zeptember-feesten: Zwijnfestijn met WolterKroes. Evenemententerrein,Boekelsedijk.

Zondag 19 septemberDeurne - 20.00 uur: Dansen vooralleenstaanden met orkest The Drivers. Zalen Van Bussel, St. Jozefstraat 77. Info: 0493 313117Gemert - 08.00 uur: Herfstwandeling.Clubhuis WSV Zuth, Churchill-laan 12.Gemert - Kermis. Centrum.Gemert - 13.00 uur: Kermis Gemert.Ridderplein Gemert, Ridderplein.Gemert - 13.00 uur: Themadag:Tiffany en glas-in-lood. Boeren-bondsmuseum, Pandelaar 106. Info: 0492 366444Heeswijk-Dinther - 20.00 uur:Zondag de Gekste. De Toren,Torenstraat 12. Info: 0413 296307Helmond - 13.00 uur: FestivalImpact. Centrum.Helmond - 14.00 uur: StiphoutseKinderkermis. Café Zaal ‘t Aambeeld,Dorpsstraat 38. Info: 0492 537035Herpen - 09.30-16.00 uur: Vrijemarkt. Dorpshuis ‘t Slotje,Schoolstraat 2. Info: 0486 412784

Page 34: Uitgaansmagazine Dienblad september 2010

34

De Dijk, vernoemd naar de Amsterdamse Zeedijk, speelteen mix van soul, blues en rock. De band is in 1981opgericht in de hoofdstad. In 1982 brengt de groep zijneerste album uit. Eind 1987 ontvangt de formatie deZilveren Harp, de prijs voor veelbelovende Nederlandseartiesten. De Dijk vestigt haar naam met de lp ‘Niemandin de Stad’, waarvan er liefst 50.000 worden verkocht.

In 1993 wordt de band bekroond met een Gouden Harp,de onderscheiding wegens ‘grote verdiensten voor deNederlandse lichte muziek’. In 2005 mag De Dijk boven-dien de Edison Oeuvreprijs in ontvangst nemen. Haar25-jarig jubileum viert de groep in 2006 met een op-treden in Ahoy Rotterdam, een cd en dvd en een verras-singsoptreden in Paradiso. Grootste hits scoort De Dijkmet de nummers ‘Als ze er niet is’ en ‘De wereld is vaniedereen’.

TicketsKaarten voor het optreden van De Dijk in Lakei kosten 23euro in de voorverkoop en 25 euro aan de kassa. Meerinfo: www.lakeihelmond.nl.

HELMOND - Poppodium Lakei in Helmond heeft voorvrijdag 17 september een Dijk van een band weten testrikken. De topformatie rond de charismatischezanger Huub van der Lubbe verzorgt die dag eenavondvullend concert in de zaal aan de Molenstraat123.

Huub van der Lubbe komt met De Dijknaar Helmond. (foto: Pixonstage)

Dijk van een band bij Lakei in Helmond

Page 35: Uitgaansmagazine Dienblad september 2010

35

Herpen - 15.00-19.30 uur:Dansmiddag met het Safari Kwartet.Café Zaal Thekes, Alard VanHerpenplein 9. Info: 0486 411547Herpen - 20.30-01.00 uur:Dansavond met orkest Kameleon.Café Zaal Thekes, Alard VanHerpenplein 9. Info: 0486 411547Lith - Kermis. Centrum, Kerkstraat.Lith - 13.30 uur: Kermismatinee metDJ Bas + surprise act. Hertog Jan vanBrabant, Marktplein 13-15. Info: 0412 482162Mill - Kermis. Centrum.Mill - 10.00-18.00 uur: Tuinfair. Onderde Kersenboom, Meeuwstraat 3a.Info: 0485 453921Mill - 12.00 uur: Kermis: Smart-lappenfestival. Kermis Feesttent,Gemeentehuisplein.Mill - 18.00 uur: Kermis: RobbieHooker and the Red Light District.Café Royal, Kerkstraat 35-37. Info: 0485 452417Mill - 21.00 uur: Kermis: HeinekenParty Piano’s. Kermis Feesttent Mill,Gemeentehuisplein.Oss - 12.00-17.00 uur: Fantastival.Centrum Oss, Centrum.Oss - 13.00 uur: Fantastival - no-diZZ,Frisse Jongens en Hij & Hullie. Café De Kamer, Peperstraat 9a. Info: 0412 658081Oss - 20.15 uur: Het Groot Niet TeVermijden - Concert Long WayHome. Theater De Lievekamp,Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922Oss - 20.30 uur: Film - Soul Kitchen.Cultuurpodium Groene Engel,Kruisstraat 15. Info: 0412 630802Ravenstein - 20.00 uur: Openlucht-theater De Vloek van Ravenstein.Centrum.Schaijk - 10.30 uur: IVN-wandeling‘Nieuwe natuur rondom de puttenvan Hofmans’ (5 km.). Parkeerplaats,Rijksweg 46.Schijndel - 10.00-18.00 uur:Eindezomerfeest. Centrum Schijndel,Hoofdstraat.

Schijndel - 10.30 uur: Jeu de Boulesmarkttoernooi. Markt.Schijndel - 14.00 uur: KindertheaterKoekla. CC ‘t Spectrum, Steeg 9. Info: 073 5441441Veghel - 09.30-12.30 uur:Verzamelaarsbeurs met expositieMcDonald’s. Wijkgebouw De Golf-stroom, Van Diemenstraat 1A.Veghel - 15.00 uur: Openlucht-concert - Act ‘83. Café Japi, HeiligHartplein 29. Info: 0413 364662Volkel - 10.00-16.00 uur: Vrije markt.Vrije Markt Volkel, Rudigerstraat 32.Info: 0413 272149Zeeland - 10.30 uur: Fiets Mee metMOV. Firma Swijnenburg, Brand.Zeeland - 15.00 uur: Zwijnfestijn:Zillandse BBQ. Evenemententerrein,Boekelsedijk.

Maandag 20 septemberGemert - Kermis. Centrum.Gemert - 13.00 uur: Kermis Gemert.Ridderplein Gemert, Ridderplein.Heeswijk - 20.00 uur: ProfessorArnold Heertje - De Recessie is eenZegen. Abdij van Berne, Abdijstraat49.Lith - Kermis. Centrum, Kerkstraat.Lith - 11.00 uur: Kermis: DJ Bas +Broadway. Hertog Jan van Brabant,Marktplein 13-15. Info: 0412 482162Mill - Kermis. Centrum.Mill - 21.30 uur: Kermis: Random.Kermis Feesttent, Gemeentehuis-plein.Oss - 20.30 uur: Film - Soul Kitchen.Cultuurpodium Groene Engel,Kruisstraat 15. Info: 0412 630802

Dinsdag 21 septemberGemert - Kermis. Centrum.Lith - Kermis. Centrum, Kerkstraat.Lith - 20.30 uur: Kermis: DJ Bas.Hertog Jan van Brabant, Marktplein13-15. Info: 0412 482162Mill - Kermis. Centrum.Mill - 21.30 uur: Kermis: Tilt. KermisFeesttent Mill, Gemeentehuisplein.

Oss - 20.15 uur: Cabarestafette.Theater De Lievekamp, Raadhuislaan14. Info: 0412 648922Oss - 20.30 uur: Film - Soul Kitchen.Cultuurpodium Groene Engel,Kruisstraat 15. Info: 0412 630802Schijndel - 20.30 uur: Film -Verdwaald in het Geheugenpaleis.CC ‘t Spectrum, Steeg 9. Info: 073 5441441

Woensdag 22 septemberCuijk - 20.15 uur: One night ofQueen. Schouwburg Cuijk,Grotestraat 62. Info: 0485 335094Oss - 20.15 uur: Berget Lewis -Concert ‘Zoals ik ben’. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922Uden - 20.15 uur: Liesbeth List -Intiem. Theater Markant, Markt 32.Info: 0413 256110

Donderdag 23 septemberCuijk - 20.15 uur: De wijze kater.Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62.Info: 0485 335094Oss - 20.15 uur: Toneel: Duet for One.Theater De Lievekamp, Raadhuislaan14. Info: 0412 648922Uden - 20.00 uur: Film - Lourdes. De Pul Poppodium, Kapelstraat 13.Info: 0413 265091Uden - 20.15 uur: Klaas van derEerden - Schwalbe. Theater Markant,Markt 32. Info: 0413 256110Veghel - 20.15 uur: Kamps & Kamps -Kamps & Kamps 1. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555

Vrijdag 24 septemberBoxmeer - 20.30 uur: Joep Onder-delinden - Nat. Theater De Weijer, De Raetsingel 1. Info: 0485 574919Erp - 19.30 uur: Mosselavond.Restaurant Het Tramstation,Molentiend 12. Info: 0413 335000Heesch - 19.00 uur: LEF! Festival. De Misse.

Page 36: Uitgaansmagazine Dienblad september 2010

36

Al 24 jaar zorgt Fantastival voor verrassend theater, kunsten cultuur in het centrum van Oss, niet alleen op grotepodia, maar ook op plaatsen waar je geen theater ver-wacht: gewoon op straat. Een middag lang kun je ge-nieten van straattheater van nationale en internationalebodem én voorstellingen van vijftig lokale cultureleverenigingen. Dit jaar is er veel inbreng van jongeren. In wijkcentrum De Binnenstad en Café De Kamer in dePeperstraat treden (pop)bands op, op het terras vanCaffe Corretto in De Schakel zijn kleinschalige muzikaleoptredens en in het Barbarapark werkt EduForum samenmet jonge beeldend kunstenaars. De Burgwal is omge-toverd tot een toneelstraatje. Er zijn verschillende buiten-podia en in K26 en in De Groene Engel treden vereni-gingen op. En daartussen ontstaat één groot openlucht-theater met bijna 150 voorstellingen en 1000 artiesten.De toegang is gratis.

OSS - Op zondag 19 september is het centrum van Ossvan 12 tot 17 uur weer vol van cultuur tijdens Fantas-tival 2010. Professionele straatartiesten uit binnen- enbuitenland tonen hun kunsten en spelen in op reactiesvan het publiek. Daarnaast laten talloze koren, muziek-gezelschappen, toneelverenigingen, dans- en ballet-scholen en culturele instellingen uit de gemeente Osszien en horen wat zij in huis hebben.

Oss vol van cultuur tijdens Fantastival

Het weiland aan de AA-kantstraat wordt omgetoverd totfestivalterrein en biedt veel ruimte aan tal van fraaie voer-tuigen. Op zaterdag gaat het terrein om 11 uur open. Demeeting krijgt op deze dag ook een muzikaal karakter;vanaf 14 uur treden diverse bands op, waaronder deHeeswijk-Dintherse band Groovebloedig en de 190’s. DeBoekelse formatie 190’s is een stonerrockband en stondop eerder ook op de mainstage van Bospop. Een anderetopper is Circle J. Met lovende kritieken speelde dezeband tal van festivals plat met hun aanstekelijke mix vanpunk en folky meezingers. Met bas, scheurende gitaren,doedelzak, accordeon en banjo spelen deze muzikantenstevige feestmuziek, waarbij bands als Flogging Molly enDropkick Murphy’s verbleken. Entree bedraagt op dezaterdag 15 euro.

Het is mogelijk te overnachten en zondagochtend is erontbijt verkrijgbaar. Zondag 26 september is de groteMeeting-dag. Vele klassieke auto’s, motoren, trucks,jeeps, brom/snorfietsen, Solexen en Amerikaanse voer-tuigen worden over het gehele terrein uitgestald. Daar-naast is er van alles te beleven. Een 4x4 demonstratie,een minikermis voor kinderen, diverse stands, live muzieken nog veel meer. De zondag is gratis toegankelijk.Meer info: www.bhdubbeld.nl.

HEESWIJK-DINTHER - Op het evenemententerrein aande AA-Kantstraat in Heeswijk-Dinther vindt zaterdag25 en zondag 26 september de tweede editie van Knal-pijppop plaats, een groots opgezette meeting voorAmerikaanse en klassieke voertuigen. Organisatie is inhanden van de club BH Dubbel D.

Klassieke en Amerikaansevoertuigen op Knalpijppop

Page 37: Uitgaansmagazine Dienblad september 2010

37

Helmond - 20.00 uur: Yoso. LakeiPoppodium, Molenstraat 123.Helmond - 20.15 uur: Toneel: Doek!.Theater ‘t Speelhuis, Speelhuisplein2. Info: 0492 845942Oss - 20.15 uur: Beatles vs Stones.Theater De Lievekamp, Raadhuislaan14. Info: 0412 648922Oss - 20.30 uur: Concert - Beans & Fatback. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15.Info: 0412 630802Uden - 10.00 uur: Film - Lourdes. De Pul Poppodium, Kapelstraat 13.Info: 0413 265091Uden - 21.30 uur: Twans BirthdayBash Party (hardcore). De PulPoppodium, Kapelstraat 13. Info: 0413 265091Veghel - 20.15 uur: Flames of theDance. Theater de Blauwe Kei,Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555

Zaterdag 25 septemberBeers - 11.00 uur: Festival LevendeGeschiedenis. Centrum.Boxmeer - 20.30 uur: MiddelbareMeiden - Een illusie rijker. Theater De Weijer, De Raetsingel 1. Info: 0485 574919Deurne - 20.30 uur: Dansen metorkest Monte Carlo. Zalen Van Bussel,St. Jozefstraat 77. Info: 0493 313117Gemert - uur: Alleman viert 10 JaarLiterair Café. Hotel-Brasserie De Keizer, Ridderplein 3. Info: 0492 361252Gemert - 10.30 uur: Rondleiding.Kasteel Gemert, Kasteellaan.Gemert - 20.00 uur: SummernightFever. Fitland Gemert, Van derAsdonckstraat 25. Info: 0492 361751Heesch - 19.00 uur: LEF! Festival. De Misse.Heeswijk-Dinther - 11.00 uur:Knalpijppop. EvenemententerreinAA-Kantstraat, AA-Kantstraat.Heeswijk-Dinther - 20.00 uur:Happy Hardcore Party. De Toren,Torenstraat 12. Info: 0413 296307

Zondag 26 septemberDeurne - 20.00 uur: Dansen vooralleenstaanden met orkest MonteCarlo. Zalen Van Bussel, St. Jozef-straat 77. Info: 0493 313117Eerde - 09.00 uur: Verzamelbeurs.Gemeenschapshuis De Brink, SintAntoniusplein 7.Erp - 11.00 uur: Herfstwandeling.Restaurant Het Tramstation,Molentiend 12. Info: 0413 335000Gemert - 13.00-17.00 uur: Themadagkoperslager en worstebroodjesbakken. Boerenbondsmuseum,Pandelaar 106. Info: 0492 366444Gemert - 15.00 uur: SummernightFever. Fitland Gemert, Van derAsdonckstraat 25. Info: 0492 361751Heesch - 13.00-21.00 uur: LEF!Festival. De Misse.Heeswijk-Dinther - 11.00 uur:Knalpijppop. EvenemententerreinAA-Kantstraat, AA-Kantstraat.Helmond - 20.00 uur: Iron Butterfly.Lakei Poppodium, Molenstraat 123.Herpen - 15.00-19.30 uur:Dansmiddag met orkest Sowieso.Café Zaal Thekes, Alard VanHerpenplein 9. Info: 0486 411547Herpen - 20.30 uur: Dansavond metorkest Jersey. Café Zaal Thekes, AlardVan Herpenplein 9. Info: 0486 411547Milheeze - Kofferbakverkoop.Centrum, Kerkeind.Oss - 14.00 uur: FamilievoorstellingOtje. Theater De Lievekamp,Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922Oss - 14.00 uur: Spruitje Speelt - Hoe ruikt de zon?. CultuurpodiumGroene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802Oss - 16.00 uur: FamilievoorstellingOtje. Theater De Lievekamp,Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922Oss - 16.00 uur: Mardi Gras - Dixie Swing Band. CultuurpodiumGroene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802Oss - 20.30 uur: Film - Je l’amais.Cultuurpodium Groene Engel,Kruisstraat 15. Info: 0412 630802

Helmond - 20.15 uur: Klaas van derEerden - Schwalbe. Theater ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942Helmond - 22.00 uur: T=Techno metBenny Rodrigues. Lakei Poppodium,Molenstraat 123.Herpen - 20.30 uur: Dansavond metlive muziek. Café Zaal Thekes, AlardVan Herpenplein 9. Info: 0486 411547Langenboom - 19.30 uur: BZB. Feesttent bij Café D’n Bens,Dominicanenstraat 34. Info:www.amicitia-langenboom.nlMill - 18.00-23.00 uur: TheaterdinerPassion. Hotel Dormylle,Hoogveldseweg 1. Info: 0485 477210Mill - 22.00 uur: Start bluesseizoenmet Dr. Bloezz. Café Royal, Kerkstraat35-37. Info: 0485 452417Oss - 20.30 uur: Nobody Beats TheDrum. Cultuurpodium Groene Engel,Kruisstraat 15. Info: 0412 630802Schaijk - 20.30 uur: Nederlands-Poolse Café Party met DJ Dennis.Café De Raaf, Pastoor VanWinkelstraat 33. Info: 0486 461405Schijndel - 21.00 uur: M*A*M en 45Degrees. Rockcafé The Holy Cow,Boschweg 105. Info: 06 51617521Schijndel - 22.00 uur: Blues - La Grange. Grand Café De Hopbel,Kloosterstraat 1 . Info: 073 5493330Sint Oedenrode - Kermis. CentrumOlland, Dorpsplein.Sint Oedenrode - 14.00 uur: Kermis:Purper Haze. De Dorpsherberg,Pastoor Smitsstraat 48.Uden - 20.15 uur: Voorstelling Exit.Vestzaktheater Naat Piek, Pnemstraat1. Info: 0413 261622Uden - 20.15 uur: Villa 13.42 metS.L.A.S.H.. De Pul Poppodium,Kapelstraat 13. Info: 0413 265091Volkel - 10.00-16.00 uur: Vrije markt.Vrije Markt Volkel, Rudigerstraat 32.Info: 0413 272149

Page 38: Uitgaansmagazine Dienblad september 2010

38

Page 39: Uitgaansmagazine Dienblad september 2010

39

Ravenstein - 14.00-20.00 uur: Rockop de Keien. Centrum.Schaijk - 10.30 uur: Fiets Mee metMOV. Dorpshuis De Phoenix, Pastoorvan Winkelstraat 11.Sint Oedenrode - Kermis. CentrumOlland, Dorpsplein.Sint Oedenrode - 14.00 uur: Kermis:Hollandse artiesten live. De Dorps-herberg, Pastoor Smitsstraat 48.Uden - 20.15 uur: Voorstelling Exit.Vestzaktheater Naat Piek, Pnemstraat1. Info: 0413 261622

Maandag 27 septemberOss - 20.30 uur: Film - Je l’amais.Cultuurpodium Groene Engel,Kruisstraat 15. Info: 0412 630802Sint Oedenrode - Kermis. CentrumOlland, Dorpsplein.

Sint Oedenrode - 14.00 uur: Kermis:Double Sound. De Dorpsherberg,Pastoor Smitsstraat 48.

Woensdag 29 septemberOss - 20.30 uur: Open Podium -Popkollektief. CultuurpodiumGroene Engel, Kruisstraat 15.Info: 0412 630802

Donderdag 30 septemberOss - 20.15 uur: Mariska van Kolck -Moviestars. Theater De Lievekamp,Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922Uden - 20.00 uur: Film - Lebanon. De Pul Poppodium, Kapelstraat 13.Info: 0413 265091Veghel - 20.15 uur: Droog Brood -Een frisse wind. Theater De BlauweKei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555

Sint Oedenrode - 14.00 uur: Kermis:DJ + live artiest. De Dorpsherberg,Pastoor Smitsstraat 48.

Dinsdag 28 septemberCuijk - 20.15 uur: Weens OperetteGala. Schouwburg Cuijk, Grotestraat62. Info: 0485 335094Oss - 20.15 uur: Sara Kroos -Boheems. Theater De Lievekamp,Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922Oss - 20.30 uur: Film - Je l’amais.Cultuurpodium Groene Engel,Kruisstraat 15. Info: 0412 630802Schijndel - 20.30 uur: Film - Mannenin de hoofdrol. CC ‘t Spectrum, Steeg9. Info: 073 5441441Sint Oedenrode - Kermis. CentrumOlland, Dorpsplein.

Veel muziek tijdensBakelse kermisBAKEL - De kermis in Bakel vindt dit jaar plaats vanzaterdag 4 tot en met dinsdag 7 september. De cafésHein Horst en De Kroon hebben tijdens deze dagenweer een uitgebreid programma samengesteld metveel live muziek.

In café Hein Horst beklimt op kermiszondag om 18 uur derockcoverband Fools on Fuel het podium. Deze vijfkop-pige formatie zorgt voor een avondje stevige alternatieverock in Bakel. Op dinsdag 7 september om 18 uur treedtin Hein Horst de Eindhovense zanger/entertainer Ferry deLits op. Entree is zowel zondag als dinsdag gratis.In café De Kroon zorgt op kermiszaterdag DJ Tom voorswingende klanken en op maandag 6 september trak-teert Zomaar Een Bandje de Bakelse kermisgangers opNederlandse rock- en feestmuziek. Op zondag en dinsdagzorgt een DJ voor de muziek. Aanvang is steeds om 21uur en de entree is gratis. Tijdens de Bakelse kermis is ookhet gezellige terras van De Kroon alle dagen open.

The King herleeftin theater De PasHEESCH - Een van Nederlands beste Elvis-imitatorskomt zaterdag 18 september naar De Pas in Heesch.Frank Anthony, zoals de Nederlandse King heet, voerthet publiek onder begeleiding van Benny’s Big ShowOrchestra terug naar de jaren zestig swingende enrokerige jaren zestig van de vorige eeuw.

Ossenaar Frank Anthony timmert al jaren aan de weg alsimitator van Elvis. In Heesch wordt Anthony begeleiddoor Benny’s Big Show Orchestra, het grootste podiumshoworkest van de lage landen. Samen met dit orkest,bestaande uit 48 musici en 8 vocals, brengt de Neder-landse King op zaterdag 18 september alle bekendeElvissongs ten gehore.

De voorstelling begint om 20.15 uur. De ticketprijs is12,50 (inclusief meet & greet en afterparty). Kaarten zijnte reserveren via www.ccdepas.nl.

Page 40: Uitgaansmagazine Dienblad september 2010

40

SummernightfeverDienblad houdt deze maand zoals gewoonlijk weer eenflink aantal lezersacties. Zo geven we in totaal tientickets weg voor Summernightfever op zaterdag 25 enzondag 26 september in sportcentrum Fitland inGemert. Daar treden dan onder anderen Rene Shuman(de Nederlandse Elvis Presley), Belle Perez, Big Black andBeautiful en Lijn 7 op. Wil je kans maken op de vrij-kaarten mail dan vóór 15 september ‘Summernigtfever’naar [email protected]. Vergeet niet je naam entelefoonnummer te vermelden en eventueel je voorkeurvoor de zaterdag of zondag.

Frans Duijts en NormaalVoor de concerten op manege De Molenheide in Schijn-del op vrijdag 17 en zaterdag 18 september heeft Dien-blad tien keer twee tickets te verdelen, naar keuze voorde vrijdag (met Frans Duijts en Tilt) of de zaterdag, metonder anderen Normaal, BZB en WC Experience. Mail vóór 10 september ‘Molenheide Schijndel’, je naam,telefoonnummer en eventueel voorkeur voor de vrijdagof zaterdag naar [email protected] en je maaktkans op de gratis kaarten.

FestylandDienblad geeft eveneens drie keer twee combikaartenvoor Festyland weg. Mail het antwoord op onder-staande vraag, je naam, adres en telefoonnummer voor1 oktober naar [email protected] en je maakt kansop de tickets.

Welke artiest speelde eerder deze zomer in het PSV-stadion en geeft op 15 oktober met zijn complete live-band een concert op Festyland?

Drie Dienblad Lezersacties

BZB, een van deacts die naar deMolenheide inSchijndel komen. (foto: Pixonstage)

Carrousel Uden viert12½-jarig bestaanUDEN - De Carrousel in Uden bestaat in september 12½jaar. Om het bereiken van deze biizondere mijlpaal tevieren is het van vrijdag 3 tot en met zondag 5 sep-tember drie dagen lang feest in het uitgaanscentrumaan de Sint Janstraat.

Zaterdag 4 september is er in de Carrousel een optredenvan de Nijmeegse zangeres Sieneke. Sieneke werdbekend met het nummer Ik ben verliefd (Sja La Li Sja LaLa), waarmee zij ons land dit jaar vertegenwoordigde inde voorronde van het Eurovisie Songfestival.

Zondag 5 septem-ber gaan de bezoe-kers van de Udenseuitgaansgelegen-heid terug in detijd tijdens de gro-te Carrousel-reünie.

Voor meer info:www.carrouseluden.nl.

Sieneke.

Kinderkermis bij café -zaal‘t Aambeeld in StiphoutSTIPHOUT - Café-zaal ‘t Aambeeld zorgt ervoor dat erweer een kinderkermis komt in Stiphout. Van donder-dag 16 tot en met zondag 19 september is er in deKloosterstraat en op de parkeerplaats bij ‘t Aambeeldvanalles te beleven voor de kids.

Op zaterdagavond 18 september zorgt DJ Daan vanaf 21uur voor swingende muziek in café ‘t Aambeeld. Ivo vanRossum verzorgt die avond een gastoptreden. Opkermiszondag neemt DJ Daan vanaf 17 uur opnieuwplaats achter de draaitafels en is er een gastoptredenvan Roy van Lent. Café-zaal ‘t Aambeeld is te vinden aan de Dorpsstraat 38in Stiphout.

Page 41: Uitgaansmagazine Dienblad september 2010

41

Vijf dagen feest in D’n Toel tijdens Ollandse kermis

Op vrijdag 24 september staat het Ollandse café in hetteken van ‘Thank D’n Toel it’s Friday!’. Zaterdags staat ervanaf 20 uur een optreden van liveband De Spikes op hetprogramma.

RiversideOp kermiszondag zijn er twee live-optredens in de grotefeesttent. ‘s Middags om 15 uur beklimt Anne van derHeijden (de zangeres van Big Nick) het podium en ‘savonds vanaf 19 uur is het de beurt aan de bekendecoverformatie Riverside om het publiek te vermaken. Op maandag is er vanaf 13 uur matinee in café D’n Toel.De middag begint met ‘Toep D’n Toel’: gezellig toepenom leuke prijzen. Inschrijven kan via [email protected] telefonisch via 0413-473313. DJ Bompa draait demiddag aan elkaar. Bompa is vooral bekend van Hart voorMuziek en andere muziekprogramma’s op radio en tv.Vanaf 19 uur brengt zanger Arno Sloot het publiek infeeststemming.

(h)Ollandse avondDinsdag 28 september sluit de kermis af met een(h)Ollandse avond met diverse bekende artiesten, onderwie John Kagie en Ferry de Lits. De entree is elke daggratis. Meer info: www.cafedentoel.nl.

OLLAND/SINT OEDENRODE - Café D’n Toel bruist ookdit jaar van de activiteiten tijdens de Ollandse kermisvan vrijdag 24 tot en met dinsdag 28 september. Ophet evenemententerrein naast het café aan de PastoorSmitsstraat 4 komen een groot podium en eenfeesttent te staan met elke dag optredens van artiestenen bands.

Salsa/Latin-party inDe Bosparel in BakelBAKEL - Restaurant De Bosparel in Bakel verkeertzaterdag 18 september in Caribische sferen tijdens eenswingende Salsa/Latin-party op het sfeervolle palmen-terras. In samenwerking met dansshowteam The Ace ofSwing is een avondvullend programma (van 20 tot 01uur) samengesteld met live muziek, entertainment, eenbijpassend tapas- en barbecuebuffet en de hele avondbier, fris, wijn en sangria. Prijs voor dit Caribische arran-gement is 42,50 per persoon. Het fraaie palmenterras van De Bosparel is onlangs in dedoor Misset Horeca georganiseerde Terras Top 100 als41ste geëindigd. Aan de verkiezing deden ruim 700terrassen in ons land mee. De terrassen werden beoor-deeld op aspecten als sfeer en beleving, verzorging vanhet terras, de begroeting van de gasten, het opnemenvan de bestelling en de uitstraling van het terras enpersoneel. Meer info: www.debosparel.nl.

Festival Leve(n) de geschiedenis in BeersBEERS - Landgoed De Barendonk in Beers vormt zater-dag 25 en zondag 26 voor de elfde keer het decor voorhet festival Leve(n)de Geschiedenis, het grootste ge-schiedenisevenement van Nederland. Vele honderdendeelnemers in authentieke kledij spelen in Beers histo-rische gebeurtenissen als belegeringen en veldslagenzo waarheidsgetrouw mogelijk na. Het publiek kan op levensechte wijze kennismaken meteen groot aantal aspecten van de vaderlandse- en we-reldgeschiedenis. Beleef een spannende (nagebootste)vijftiende-eeuwse veldslag of een Viking-vechtdemon-stratie, aanschouw de historische modeshow of stap inhet gewone dagelijkse leven van vroeger. Bezoekerskunnen ook zelf meedoen als ridder, romein of soldaatin de Napoleontische Veldslag. Voor de kids is er eenspeurtocht uitgezet. Het festival is op zaterdag tebezoeken van 10 tot 17 uur en op zondag van 9.45 tot17 uur. Meer info: www.levendegeschiedenis.com.

Page 42: Uitgaansmagazine Dienblad september 2010

42

Veel muzieksoorten intheater De LievekampOSS – Theater De Lievekamp in Oss pakt groots uit inseptember. Van muziektheater tot cabaret en vanfamilievoorstellingen tot populaire concerten. DeLievekamp heeft voor elk wat wils, jong en oud.

Het Groot Niet Te Vermijden staat op zaterdag 18 enzondag 19 september om 20.15 uur in de grote zaal. Deformatie brengt het theaterconcert Long Way Home. Hetrecept is vijf prettig gestoorde heren, die keer op keerhun vele fans weten te verrassen met hun kolderiekemuziektheater. Shows die draaien als een geoliedemachine, met de meest maffe muzikale uitstapjes en eenhoge grapdichtheid. Het nieuwe programma een bontestoet van wereldmelodieën, -burgers en -grappen teworden.

Klassiek concertBas Verheijden en Niek van Oosterum zijn twee geta-lenteerde toppianisten. Beiden hebben aan het Conser-vatorium van Amsterdam gestudeerd. Zondag 26 sep-tember speelt het duo om 14 uur in de Rabo Zaal meteen speciaal voor De Lievekamp samengesteld pro-gramma. Het concert van deze middag is een inhaal-concert van vorig seizoen.

MoviestarsActrice en zangeres Mariska van Kolck heeft haar voet-sporen in de Nederlandse theaters ruimschoots verdiend.Dit seizoen komt ze met een eigen muziekprogrammanaar de Nederlandse theaters, getiteld Moviestars. Hierbijbrengt Van Kolck een hommage aan haar zingende favo-rieten van het witte doek. Ze zingt filmsongs die horenbij bijzondere filmsterren, onvergetelijke rollen, femmesfatales, beroemde scènes, Oscarwinnaars en -verliezers.Een vijfkoppig orkest zal haar deze avond begeleiden ensamen staan ze garant voor een heerlijke muzikale avondvol herkenning en verrassing. Mariska van Kolck staatdonderdag 30 september om 20.15 uur in de Rabo Zaal.

Kijk voor meer informatie over het programma van DeLievekamp op www.lievekamp.nl.

Tijdens haar intieme theater-concert legt de grandedame van het chansonLiesbeth List rekenschap afvan haar leven en de keuzesdie ze daarin heeft gemaakt.Haar triomfen komen aanbod, de vermakelijke avon-turen met Ramses Shaffy enhaar samen werking metJacques Brel. Ook wordt metonthutsende eerlijkheid ver-slag gedaan van haar mis-lukkingen en tegenslagen,verkeerde liefdes, ontrouw,de zelfgekozen dood vanhaar moeder en de kwets-baarheid als moeder vandochter Elisah. “Toch is het

een omzien in vreugde”, stelt List aan het slot vast, “maarwel omzien.” Waarna ze het onvergetelijke ‘Je ne regretterien’ laat klinken. Luister naar Liesbeth List op woensdag22 september om 20.15 uur.

SchwalbeKlaas van der Eerden is terug met een flitsend nieuw,humoristisch en muzikaal programma. Schwalbe kan om-schreven worden als een achtbaan zonder rustpunten.Ras-entertainer Klaas haalt ook dit keer weer alles uit dekast om de zaal compleet uit haar dak te laten gaan.Muzikale hoogstandjes, gestoorde typetjes, hilarischeverhalen; Klaas laat geen kans onbenut om het publiekaan zijn voeten te krijgen. Dat hij dan hier en daar eenvette schwalbe moet maken draagt alleen maar bij aande feestvreugde. Klaas maakt zijn schwalbe op donder-dag 23 september om 20.15 uur.

Klaas van der Eerden.

UDEN - In september heeft het Udense theater Markanttwee voorstellingen op het programma staan. DeNederlandse chansonnière Liesbeth List bijt het spitsaf. Beroepsgrappenmaker Klaas van der Eerden reist inseptember ook af naar Uden.

Klaas van der Eerdenzet Markant op z’n kop

Page 43: Uitgaansmagazine Dienblad september 2010

43

Weens Operette Galain Schouwburg Cuijk

VEGHEL - Het nieuwe theaterseizoen gaat in septemberweer van start. Met vier voorstellingen in deze maandwarmt theater De Blauwe Kei het publiek uit Veghel enomstreken vast op. Compagnie Zic Zazou, Kamps &Kamps, Flames of the Dance en Droog Brood gevenacte de presènce.

Compagnie Zic Zazou geeft met Brocante Sonore eentheatrale percussieshow. Deze negen gedrevenmuzikanten/zangers/acteurs uit Frankrijk brengen almeer dan twintig jaar hun passie voor alles wat kantikken, rammelen, hameren, toeteren, fluiten, zingen enklingelen op het podium op vrijdag 17 september om20.15 uur.

TweelingbroersRooyackers, Kamps & Kamps bestaat niet meer, daaromzijn Tim en Wart Kamps verder gegaan als duo onder denaam Kamps & Kamps. Tim en Wart ontmoetten elkaar opeen mooie zomerdag in de buik van hun moeder. Timwerd een minuut eerder geboren en Wart moest kort decouveuse in omdat hij een zwak kind was. Sinds die tijdzijn de tweelingbroers op elkaar aangewezen in dezeboosaardige en vijandige wereld. Dit duo is donderdag23 september om 20.15 uur te aanschouwen.

Bijzondere dansrevueFlames of the Dance spat van het podium. Snelle taps vande Ierse dansers, de Amerikaanse tap van Broadway,heftige ritmes, jazz- en streetdance en live percussie. Ditalles gebracht door een internationaal gezelschap. Debijzondere combinatie van verschillende dansers vormteen fantastische dansrevue. Alle onderdelen komen ineen wervelend spektakel samen op vrijdag 24 septemberom 20.15 uur.

Bariton Marco Bakker met naast hem sopraan SelmaHarkink wordt begeleid door het L’Orchestra Particolare,bestaande uit meer dan dertig muzikanten, onderleiding van Maestro Jan Stulen en het ensemble van hetGelders Opera- en Operette Gezelschap.

Sopraan Selma Harkink studeerde cum laude af aan hetUtrechts Conservatorium. Zij won meerdere prestigieuzeprijzen voor jong muziektalent. Jan Stulen dirigeerde alschef- of gastdirigent alle Nederlandse en vele Europeseorkesten en operagezelschappen en is bekend van‘Jonge mensen op het concertpodium’ en ‘Una VoceParticolare’. Het Gelders Opera- en Operette Gezelschap onder lei-ding van dirigent Hans Lamers werd in 1954 opgericht.Al meer dan een halve eeuw verleent dit gezelschap haarmedewerking aan de meest uiteenlopende opera’s enoperettes. Tijdens het Weens Operette Gala hoort menvele hoogtepunten uit de operettegeschiedenis, zoalsGräfin Mariza van Emmerich Kálmán, Die lustige Witwevan Franz Lehár, Gasparone van Karl Millöcker, onsterfe-lijke melodieën van Robert Stolz en walsen en polka’svan Johann Strauss. Meer info: www.schouwburgcuijk.nl.

Muziek, cabaret en dansin De Blauwe Kei

CUIJK - In de Schouwburg Cuijk staat dinsdag 28september het Weens Operette Gala op het programa.Een feestelijk gala in Weense sferen met medewerkingvan onder anderen Marco Bakker en Selma Harkink.Aanvang is om 20.15 uur.

De Franse formatie Zic Zazou.

Page 44: Uitgaansmagazine Dienblad september 2010

44

Van der Sterren exposeert in HelmondHELMOND - Absurde onderwerpen die verrassen, verbijsteren en soms shockeren. Kleuren zo heftig dat ze bijnaverblinden. Geboetseerde voorstellingen. Dikke lagen verf die nog niet opgedroogd zijn. Kenmerkendeeigenschappen van de schilderijen van Gé-Karel van der Sterren, een van Nederlands belangrijkste hedendaagsekunstenaars. NAT! is zijn grootste solotentoonstelling ooit: van 19 oktober tot en met 30 januari te zien in hetGemeentemuseum Helmond.

In het werk van Van der Sterren (1969, Stadskanaal)lopen illusie en werkelijkheid door elkaar. De kunstenaarwekt de indruk dat we een geschilderde virtuele wereldkunnen binnenstappen. Vergelijkbaar met eigentijdsevideoclips of (spel)computergames. Een mooi voorbeeldvan zo’n geschilderde virtuele wereld is de voor het eersttentoongestelde Nachtruimte, een zeshoekige kamerwaarin in speciale nissen drie mysterieuze schilderijenhangen. Het zijn voorstellingen van sierlijke danseressendie van gebouwen springen in de subtropische omge-ving van de Everglades in Florida. In deze werken lijkt hetalsof de belichting van binnen uit de doeken komt. Ver-gelijkbaar met een regenboog schildert Van der Sterrenhier heldere kleuren naast elkaar, waardoor hij de voor-stelling een sterke emotionele lading geeft.

Table-dance is een ander voorbeeld. In een grote ruimtezitten geschilderde figuren aan een tafel. Ze genieten navan een overdadige maaltijd. De borden en wijnglazenop de tafel zijn in werkelijkheid gedrukt op een immenstapijt. En de etensresten blijken de kleuren van eenverfpalet te zijn.

Zwarte humorDe onderwerpen die Van der Sterren kiest, zijn onge-woon en verleidelijk, zoals een brandend tankstation,een vorstelijk gevulde taart of een kerkwindhaan die alslaatste stille getuige een vloedgolf trotseert. De afbeel-dingen zijn vaak geschilderd met een flinke dosis(zwarte) humor.

Van der Sterren buit de eigenschappen van de verf tenvolle uit. Met acrylverf verbeeldt hij bijvoorbeeld eenvloeibare vuurmassa en met olieverf boetseert hij eendikke taartvulling of een bonte bloemenpracht. Van der Sterren laat zich inspireren door zijn eigenlevenservaringen, popmuziek, videoclips, televisie, strip,religie en reclame. Hij toont ons de hedendaagse deca-dente levensstijl en wegwerpmaatschappij waarin wijleven. Dat is goed te zien in het grootste werk dat Vander Sterren maakte, het 14 meter lange schilderij OopsieDaisy, dat hij in 2009 schilderde voor de projectruimtevan het Gemeentemuseum Den Haag. Het is een ramp-zalig beeld van onze sierteelt van snijbloemen in tuin-bouwkassen. Witte mannen controleren bloemen op on-gewenste stoffen, terwijl er in de kas van alles is verwoestof dreigt te worden vernietigd.

De schilderijen in de tentoonstelling zijn bruiklenen vanverschillende musea, diverse bedrijfscollecties en parti-culiere collecties.

Een schilderij van Gé-Karel van der Sterren.

Page 45: Uitgaansmagazine Dienblad september 2010

45

Schaijk - 1 september van 14 tot 16 uur: openstellingheemkundegebouw. De Komme, Netjeshof 2.Gemert - 4 en 5 september vanaf 11 uur: open dag.Beeldentuin Jos Rooijackers, Pandelaar 95a.Vortum-Mullem - 5 september van 10 tot 16 uur: open dag. Atelier Brakkenhof, Radioweg 14. Lithoijen - t/m 5 september: expositie ‘Beeldenbinnen, beelden buiten’ met werken van diversekunstenaars. Galerie Sous-Terre, Batterijstraat 23a. Info: 0412-482159.Dieden- 11 en 12 september van 13 tot 18 uur: Openatelier. Stellingmolen Stella Polaris, Maasdijk 76.Schijndel - 12 september: Kunst in De Vink. SCC De Vink, Hoevenbraaksestraat 28.Helmond - t/m 12 september: Sesamstraat - Schuifgezellig aan. Gemeentemuseum HelmondBoscodontohal, F.J. van Thielpark 7. Info: 0492-587716Ravenstein - t/m 19 september: Expositie 650 jaarRavenstein. Madhouse, Van Kesselplaats 2. Info: www.ravenstein650.nlVelp - t/m 19 september elke zaterdag en zondag van11 tot 17 uur: expositie Gertie Janssen. Kunstkerkje,Pastoor Loefsweg 1.Gemert - 25 en 26 september vanaf 11 uur: open dag.Beeldentuin Jos Rooijackers, Pandelaar 95a.Schaijk - 6 oktober van 14 tot 16 uur: openstellingheemkundegebouw. De Komme, Netjeshof 2.De Mortel - 6 oktober vanaf 20 uur: expositie en openavond Vrije Schildersgroep De Mortel. Dorpshuis De Wilg, St. Antoniusstraat 30.Helmond - t/m 24 oktober: expositie Werken voorBegemann. Gemeentemuseum Helmond, Kasteelplein1. Info: 0492-587716Oss - t/m 21 november: expositie ‘Een archeologischverhaal onder Oss’. Museum Jan Cunen, Molenstraat 65. Info: 0412-629328.Schijndel - van 26 september t/m 2 januari 2011:expositie Joep Coppens. Museum Jan Heestershuis,Pompstraat 17.Schijndel - van 26 september t/m 2 januari 2011:expositie Jan Heesters, Marinus Dillen en MartienCoppens. Museum Jan Heestershuis, Pompstraat 17.

65 jaar Hiroshima inLiberty Park OverloonOVERLOON - Op 6 augustus 1945 viel de eersteatoombom op Japan. Na Hiroshima ontplofte driedagen later de tweede atoombom boven Nagasaki.Alles bij elkaar kwamen hierbij voor het einde van 1945een kwart miljoen mensen om het leven.

Nu, 65 jaar later, staat de teller van het aantal slachtoffersop ruim 650.000 personen. Daarvan is ongeveer twee-derde overleden aan de gevolgen van de drukgolf na deexplosies, de enorme hitte die daarbij vrijkwam, maarvooral ook door de radioactieve straling. Vele anderemensen raakten als gevolg van de atoomaanval verminktof werden langdurig ziek. Ze waren daardoor getekendvoor het leven en bleven in veel gevallen ongehuwd.De atoomaanvallen betekende ook de zichtbare start vande nucleaire wapenwedloop. Het onderzoek naar ditsoort militaire machtsmiddelen was al in de dertiger jarenvan start gegaan. In Duitsland en in de Verenigde Statenwaren al eerste stappen gezet. Naarmate de spanning inEuropa opliep, kwamen steeds meer wetenschappers uitDuitsland in Amerika terecht. Die concentratie van kennisleidde tot een voorsprong voor de Verenigde Staten bijde ontwikkeling van atoomwapens. De atoombommen betekenden het einde van de TweedeWereldoorlog. De vraag blijft of dat niet met andere mili-taire middelen had gekund. De inzet van zulke zwarewapens tegen Japan werd verdedigd met het argumentdat zo een groter aantal slachtoffers voorkomen kon wor-den. Dat klinkt tegenstrijdig, gezien het aantal slacht-offers van Hiroschima en Nagasaki. Niettemin is in iedergeval duidelijk geworden wat de vernietigende krachtvan dergelijke wapens is. Dat kan eraan hebben bijge-dragen dat atoombommen in de decennia daarna voort-durend onderwerp van gesprek en competitie waren,maar in ieder geval niet meer daadwerkelijk zijn gebruikt

bij militaire gevechten.In het museum Liberty Park in Overloon staat een ten-toonstelling over de gevolgen van de atoombommen inJapan. De Hiroshima Nagasaki Atomic Bomb Exhibition iser nog te zien tot en met 30 september.

Page 46: Uitgaansmagazine Dienblad september 2010

46

Kula ShakerPilgrims Progress

De psychedelische rock-ers van Kula Shakermaakten in 1996 met ‘K’een van de snelst verko-pende debuut-cd’s allertijden. De groep hadmoeite met het succes,en implodeerde na op-volger Peasants, Pigs &Astronauts. Pas na zevenjaar durfde zanger/gitarist Crispian Mills de draad weerop te pakken met een eigen label en de sterke plaatStrange Folk. Het vierde album is het rustigste uit dereeks. Pilgrims Progress gaat verder waar Strange Folkophield met bonustrack Persephone. Het Londensekwartet bouwde een eigen studio in de Belgische Ar-dennen en raakte bevangen door de lokale natuur enhistorie. De nadruk ligt hierdoor meer op betoverendepastorale melodieën en romantiek, minder op gitaar- enorgelgeweld. Maar de verwijzingen naar The Beatles enBob Dylan zitten er nog steeds in, en ook de knipoog isgebleven, met grappige westernuitstapjes. De meestestukken doen wel winters aan voor een plaat die in dezomer uitkomt.

Travis & FrippLive At Coventry Cathedral

De Travis in Travis &Fripp is niet de Schotseband, maar de Engelsesaxofonist/fluitist TheoTravis, die je misschienkent van enkele gastrol-len in de wereld van deprogressieve rock (on-der meer PorcupineTree). En de Fripp in

Travis & Fripp? Dat kan alleen maar Robert Fripp van KingCrimson zijn. Is hun samenwerking ook progressief? Neeen ja. Als de bekende rockgroepen in het genre klinkt dit

Recensies

niet. Maar de gedachte achter het begrip progressief isdat nieuwe horizonten worden verkend. Deze mannenzoeken de atmosfeer op, zonder ritmesectie. Het concertdient als een soort meditatietapijt dat, wanneer je ont-vankelijk bent, vanzelf een keer opstijgt. Laat je nietmisleiden door de titel. Het klinkt als een sereen studio-experiment dat knap live werd uitgevoerd.

Bruce Springsteen & The E Street BandLondon Calling (Live at Hyde Park)

Het concert op dezedvd vond plaats eenpaar weken na hetoptreden van Bruceen zijn band op Pink-pop vorig jaar. Ben jeerbij geweest in Land-graaf, dan is dit hetperfecte souvenir eneen feest van her-kenning. Grotendeelsdezelfde show, op degewoonte van Bruceom verzoeknummers in te passen na natuurlijk. Ook deopening verloopt iets anders. Gezien de locatie begint hijhier met een cover van London Calling van The Clash.Dat komt niet helemaal uit de verf, maar daarna is heteen typische Springsteen-marathon van bijna drie uur,verdeeld over twee schijven. Gelukkig veel albumtracksuit de jaren zeventig, zoals ook in Landgraaf. Voor dezeregistratie zijn geen speciale trucs bedacht, het is vrijbasic. Maar door het in-your-face beeld en geluid is hettoch net alsof je erbij bent. Luid afspelen op een grootscherm is het devies.

Tekst: Pixonstage

Page 47: Uitgaansmagazine Dienblad september 2010

47

Dromen waren nognooit zo realistischFilm: InceptionRegisseur: Christopher NolanDuur: 148 minutenRelease: 22 juliGezien in: Utopolis Oss

Inception is het lichtpuntje in de bioscoop deze zomer.De mix van een bijzonder intelligent verhaal, een fantas-tische soundtrack, geweldige acteurs en de begenadigdregisseur Christopher Nolan zorgen voor een onvergete-lijke ervaring. Een film waarbij alle informatie die je krijgtbelangrijk is. Vergeet je even op te letten dan snap jeniets meer van het verhaal.

Het verhaal draait om Dom Cobb (Leonardo DiCaprio),zeer goed in het stelen van geheimen uit iemands onder-bewustzijn. Dit doet hij door in dromen binnen te drin-gen. De Japanse zakenman Saito (Ken Watanabe) vraagthem het onmogelijke te doen; in plaats van stelen eenidee bij iemand in zijn onderbewustzijn plaatsen. Hier-voor stelt Cobb een team van specialisten samen, dat be-staat uit zijn vaste partner Arthur (Joseph Gordon-Levitt),droomarchitecte Ariadne (zeer mooie rol van Ellen Page),dief en vervalser Eames (Tom Hardy) en de scheikundigeYusuf (Dileep Rao). Eenmaal in de droom aangekomengaat niets zoals gepland en moet het team improviserenom de opdracht tot een succesvol einde te brengen.

Inception is een versmelting van droomwereld en reali-teit. Als kijker vraag je je vaak af in welke wereld de filmzit. Van wie is de droom? En wat is echt? Je zit gedurendetweeëneenhalf uur op het puntje van je stoel.

Na zeventig jaar weerdansende bezemsFilm: The Sorcerer’s ApprenticeRegisseur: Jon TurteltaubDuur: 103 minutenRelease: 29 juliGezien in: Utopolis Oss

The Sorcerer’s Apprentice is gebaseerd op de zeventigjaar oude tekenfilm Fantasia, de derde (en experimen-tele) film van Walt Disney Productions. Diverse gevisua-liseerde animaties worden op maat van klassieke muziekaan elkaar gekoppeld. Het bekendste stuk van de film isDe Tovenaarsleerling met Mickey in de hoofdrol. Hij pro-beert een bezemsteel zo te betoveren dat deze voorhem water gaat halen. De bezem gaat echter door metzijn werk tot de hele kamer overstroomt en Mickey is nietmeer in staat hem te stoppen. Hij hakt in paniek de be-zem aan stukken, maar elk stuk wordt een nieuwe bezemdie weer water gaat halen. Uiteindelijk lost de tovenaarhet probleem op.Het verhaal draait om Dave (Jay Baruchel), die een af-stammeling van Merlijn blijkt te zijn. Hij krijgt tovenaars-les van Balthazar Blake (Nicolas Cage) om Maxim Horvath(Alfred Molina) af te stoppen, die de wereld wil over-meesteren. Ondertussen is Dave ook zijn jeugdliefdeBecky (Teresa Palmer) tegengekomen en wil graag in-druk op haar maken.

The Sorcerer’s Apprentice is geen hoogstandje. Despecial effects zijn goed verzorgd. Het gevaar wordtechter nooit echt reëel, waardoor je als kijker niet op hetpuntje van je stoel zit. Tegen het einde zakt de film watweg, waardoor het eindgevecht wat mat overkomt.

Filmrecensies door Paul Verstegen

Page 48: Uitgaansmagazine Dienblad september 2010