Uitgaansmagazine Dienblad juni 2012

32
DIENBL AD Hét GRATIS uitgaansblad van Oost-Brabant JAARGANG 14 - JUNI 2012 Topartiesten op WiSH Outdoor Proef het Slokdarmfestival

description

Uitgaansmagazine Dienblad juni 2012

Transcript of Uitgaansmagazine Dienblad juni 2012

Page 1: Uitgaansmagazine Dienblad juni 2012

DIENBLADDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLADADADADADADADADADADADADADDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADDIENBL ADHét GRATIS uitgaansblad van Oost-Brabant

JAARGANG 14 - JUNI 2012

Topartiesten op WiSH OutdoorProef het Slokdarmfestival

Page 2: Uitgaansmagazine Dienblad juni 2012

2

f t

Page 3: Uitgaansmagazine Dienblad juni 2012

3

DIENBLAD Gratis uitgaansmagazine met regio-agendaen uitgaanswebsite www.dienblad.nl

REDACTIEPostbus 22, 5374 ZG Schaijk0486 463112 - [email protected]

UITGEVERTekst & Uitleg, Schaijk

FOTOGRAFIESergio Boutkan, Pixonstage e.a.

DRUKDrukkerij Hendrix Peer

VERSPREIDINGDienblad Magazine wordt maandelijks gratis in een oplage van circa 15.000 exemplaren verspreid via ruim 800 theaters, musea, culturele centra, VVV-agentschappen, bibliotheken, cafés, restaurants, bioscopen, discotheken en andere (uitgaans)gelegenheden in de gemeenten Bernheze, Boxmeer, Cuijk, Deurne, Gemert-Bakel, Grave, Helmond, Laarbeek, Landerd, Lith, Maasdonk, Mill en Sint Hubert, Oss, Schijndel, Sint Anthonis, Uden, Veghel en de bijbehorende dorpen.

ADVERTERENMail naar [email protected] of bel 0486 463112.

AANLEVEREN MATERIAALVóór of uiterlijk op de deadline-datum (zie onder). Advertenties (in EPS / Illustrator, hi-res JPEG, TIFF of PDF formaat) via [email protected], persberichten en foto’s via [email protected].

AGENDAPUNTENAgendapunten kunnen dagelijks en 24 uur per dag via www.dienblad.nl worden aangeleverd (klik op de link ‘Agendapunt aanleveren’ in de gele balk rechtsbovenaan op de website). Agendapunten worden zowel in het blad als op de website na goedkeuring gratis gepubliceerd. Alleen agendapunten die zijn aangeleverd en goedgekeurd vóór of uiterlijk op de deadline-datum worden opgenomen in de gedrukte agenda in het blad.

Deadline juli: dinsdag 19 juni.Tip: denk ook aan uw activiteiten tijdens kermissen, jaarmarkten en voor kinderen in de vakantie.

IN DIT NUMMER ONDER MEER:

Muziek5 BZB presenteert album ‘7’7 IJzersterke line-up voor WiSH Outdoor15 Top female-fronted rock in Groene Engel28 Tweede editie StockRock op Vaderdag30 Deathmetal in Lakei Helmond

Evenement9 Proef het Slokdarmfestival in Veghel

Theater8 Jeugdtheaterschool speelt Assepoester11 Toneelklassieker in De Blauwe Kei27 Openluchtmuziektheater in Oijen

Agenda19-26 Overzicht van de activiteiten in juni

ADVERTEERDERSindex

2 Slokdarmfestival4 Snackbar Jopie Sportcentrum Bowling De Rusheuvel Golfbad Oss6 Lakei Poppodium Helmond8 Zijtaart Biedt Meer De Bosparel Bakel D’n Bens Langenboom10 Restaurant De Leurse Hof Restaurant ‘t Oude Raadhuis11 Restaurant ‘t Veerhuis Grandcafé 3 Heere Natuurtheater De Kersouwe12 Restaurant Zaal ‘t Putje Café Zaal ‘t Aambeeld Restaurant Nieuw Schaijk Eetcafé ‘t Pumpke Herberg De Brabantse Kluis Zaal Vissers Brouwhuis13 IJssalon Clevers Overloon De Kriekeput Herpen De Bosparel Bakel Hap & Stap Zeeland Stadsherberg De Keurvorst De Viersprong De Rips14 Kermis Schijndel15 Groene Engel Oss16-17 WiSH Outdoor18 ‘t Tunneke Heesch19 Pierre de Jonge32 Kermis Helmond

f t

Page 4: Uitgaansmagazine Dienblad juni 2012

4

Het Ven 24 5461 XH Veghel

T 0413 - 341207 F 0413 - 341207I www.snackbarjopie.nlE [email protected]

Snackbar JopieKom genieten van onze specialiteiten en ongeëvenaarde ambachtelijke snacks zoals shaslick en kipsaté, deze wor-den door Jopie zelf gemaakt! Ook onze luxe hamburgers zoals de Jopieburgers zijn inmiddels in wijde omstreek be-kend. Dus kom langs in onze snackbar en geniet van een snack, frites of uitgebreide lunch.

LunchOnze sfeervolle aankleding en uitgebreide lunchkaart staan garant voor een heerlijke lunch. Gezellig met z’n tweeën of met een grote groep, alles is mogelijk. Onze snackbar beschikt over 62 zitplaatsen, een terras, rokers-hoek en 22 parkeerplaatsen.

Broodjes bezorgserviceKijk op de website voor de bestellijst!

bowl ng

Keep on ollingKeep on olling

usheuvelstraat 5 5346 JH Oss 0412-644005 www.rusheuvel.nl

usheuvelusheuvelsportcentrum

Voor een kinderfuif,

familiebijeenkomst

of bedrijfsuitje:

wij bieden voor

ieder wat wils!Diverse arrangementen

en mogelijkheden:

informeer vrijblijvend!

Een heerlijk dagje uitmet z’n allen!

www.golfbad.nlEuterpelaan 1 5344 CA OssTel: 0412-647575

Page 5: Uitgaansmagazine Dienblad juni 2012

5

BZB presenteert nieuwste album : ‘7’ HEESWIJK-DINTHER - Aan de hand van een avondvullend programma presenteert BZB op zaterdag 16 juni het nieuwste album. De Volkelse band, wiens populariteit nog steeds toeneemt, doet dit in natuurtheater Kersouwe in Heeswijk-Dinther. De CD draagt de titel ‘7’.

De avond start om 20 uur in het kleine theater met het CoffeeConcert door Clemens van de Ven en The Heinoos. Van de Ven is een rasmuzikant die de hele wereld al heeft gezien. In Nederland was hij onder meer te bewonderen op Oerol, DofferBlues en het North Sea Jazz Festival. The Heinoos staan vooral bekend om hun sfeervolle golden-oldies met een flink ‘oh-ja’ gehalte.Aansluitend begint om 21.15 uur in het grote thea-ter JAH6. Een band die het levenslied laat samen-smelten met een reggaebeat. Dat dit een gouden formule blijkt te zijn kun je opmaken uit de vele succes-volle optredens op Noorderslag, Paaspop en FestyLand.

Brass RockNa een uurtje nederreggae is de beurt aan Heavy Hoem-pa. Deze formatie geeft een show op de binnenplaats. Ze-ven blazers en een drummer die tot het gaatje gaan. Mas-sive Brass Rock met een dikke ‘over the top’ knipoog. Vorig jaar nog in de Kersouwe als support act voor Candy Dulfer, waar ze heel veel indruk op het publiek wisten te maken.

Ierse FolkOm 22.30 uur breekt het moment aan waar iedereen voor gekomen is. De heren van BZB betreden de bühne van het grote theater. Samen met enkele bijzondere gasten is er hard gewerkt aan een nieuwe show. Uiteraard is dat het uitgelezen moment om de jongste telg van de band te pre-senteren: de nieuwe cd met als roepnaam ‘7’. Het album is doordrenkt met Ierse Folk-invloeden. Het belooft veel muzikaal spektakel.

Na het optreden van BZB gaat het programma weer verder op de binnenplaats met een Irish CoffeeConcert van de Folkaholics en een signeersessie van de BZB-heren zelf. Folkaholics brengt een combinatie van traditionele Irish Folk en eigentijdse Ierse pubmuziek. Tot slot verzorgt DJ Gusztav de afterparty met zijn aanstekelijke Balkan Beats.

De albumprestentatie van BZB vindt plaats op zaterdag 16 juni in natuurtheater Kersouwe aan de Kameren 4 in Heeswijk-Dinther. Het publiek is vanaf 19.30 uur welkom. Kaarten kosten 18,50 euro en zijn te koop bij VVV Hees-wijk-Dinther, Uitpunt Veghel en op www.kersouwe.nl.

www.bzb.nl

Foto: Femke de Schepper.

Win tickets voor albumpresentatieWil je de presentatie van ‘7’, het nieuwste album van BZB, van dichtbij meemaken? Doe dan mee aan deze lezersactie. Dienblad mag vijf keer twee kaartjes weg-geven voor deze feestelijke avond. Het enige wat je ervoor hoeft te doen is een mailtje stu-ren naar [email protected] met als onderwerp BZB. Vergeet niet je naam, adres en telefoonnummer te vermelden. Inzenden kan tot uiterlijk 12 juni, win-naars krijgen persoonlijk bericht.

Page 6: Uitgaansmagazine Dienblad juni 2012

6

POPPODIUM LAKEI HELMOND PRESENTEERT:

VOOR HET HELE PROGRAMMA BEZOEK:

WWW.LAKEIHELMOND.NL

0106 The God Story

The God Story0602

W.E.E.R. (Americana, pop, country)0603

Malevolent Creation (death metal)0615

Joep Pelt (blues, wereldmuziek)0629

We Love The 80's And 90's (dansen!)0630

Hasse Fröberg's HFMC 0706

Right Dub 40721

Headspace & Haken 0907

Sweet Gigs (Sweet 'D Buster)0914

Anima Mundi & Mangrove0921

Moon Safari0921

Grand Wizzard Theodore0922

Arstidir (IJsland)0923

Tweede editieRockin’ WoodHEESWIJK-DINTHER - Op het podium van Natuurtheater Kersouwe vindt zaterdag 2 juni de tweede editie van Roc-kin’ Wood plaats. Op het affiche staan vier bands die de avond zullen kleuren met hun herkenbare rockmuziek.

Skuldig is de eerste band die het podium beklimt. De avond rustig beginnen, zit er met dit trio uit Vorstenbosch niet in. Onder het motto ‘gebruik alles, leef snel en speel hard’ blazen ze met hun Nederlandstalige mix van hard punk en rock-’n-roll het publiek omver. De tweede band die staat geprogrammeerd is Heeswijks trots V.I.P. De sound van deze mannen kan het best worden omschreven als jaren zeventig garagerock met uitstapjes naar de daarop-volgende decennia.

Moordend tempoVervolgens is het de beurt aan Going Underground. Na een sabbatical van 12,5 jaar staat deze eerste mashup-band van Nederland weer op de planken om in moordend tem-po veel verschillende nummers uit de afgelopen tiental-len jaren ten gehore te brengen. Aan Bootleg Betty de eer de feestelijke avond op een gepaste manier af te sluiten. Deze vrouwelijke rockabilly-band wisselt classics af met recentere ontdekkingen, zodat het publiek gegarandeerd swingend vertrekt.

De avond begint om 19.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website

www.rockinwood.nl

Bootleg Betty.

Page 7: Uitgaansmagazine Dienblad juni 2012

7

Tweede editieRockin’ Wood

IJzersterke line-up voor WiSH OutdoorBEEK EN DONK - WiSH Outdoor wordt zaterdag 30 juni en zondag 1 juli voor de zesde keer gehouden. Vorig jaar was het festival met 20.000 bezoekers uitverkocht en zeer geslaagd. Inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang om ook van de komende editie een onvergetelijke ervaring te maken. Daarvoor zet de organisatie alles op alles.

Evenals voorgaande jaren vindt WiSH Outdoor plaats ge-durende twee dagen op festivalterrein De Aa in Beek en Donk. De organisatie heeft een geweldige line-up samen weten te stellen die past bij het gezellige karakter van het festival.

ZanyZaterdag 30 juni komen onder meer grootheden als Di-mitri Vegas & Like Mike, de Mightyfools, Nicky Romero en Hardwell een feestje bouwen op de Devoted Stage, die voornamelijk in house en electro voorziet. Op de Dedica-ted Stage daarentegen, huist een gevarieerde hardstyle line-up met onder anderen Zatox b2b B-Front, de Donkey Rollers, Frontliner b2b Max Enforcer, Coone en Adaro. Beek en Donks grootste exportproduct op het gebied van hardstyle, Zany, ontbreekt natuurlijk ook niet. De Delicious Dutch staat garant voor een gekkenhuis met De Kraaien, Boemklatsch, Henzel & Disco Nova en de Bassjackers. Als klap op de vuurpijl presenteert WiSH Out-door naast de Distorted Area (hardcore), The Magic Show (hardstyle) en de Chique de Friemel (feest) ook nog een nieuwe area, de Dubbel Dik, met het beste in Dubstep en Drum ‘n Bass.

Nationale toppersEen dag later, zondag 1 juli, presenteert WiSH Outdoor na-tionale toppers, onder wie Nick en Simon, Miss Montreal, Gers Pardoel, de Memphis Maniacs en de Edwin Evers Band. Ook in de Delicious Dutch staan weer de nodige feestbeesten achter de knoppen, zoals Paul Elstak, Men-tal Theo, Feestdj Ruud en The Flexican & MC Sef. Tevens staan de nodige spectaculaire verrassingen op het pro-

gramma. Zo keren de heren van de Loco Loco Discoshow terug om een spectaculaire area te hosten. Zanger Rinus, bekend van hits als Hey Marlous en Het meisje van de oliebollenkraam, brengt een bezoekje aan de Loco’s. Zelfs aan de allerkleinsten is gedacht met allerlei activiteiten.

TicketsDe online kaartverkoop van WiSH Outdoor is al enkele we-ken actief en gaat harder dan ooit tevoren. De afgelopen editie was het festival op beide dagen uitverkocht en wa-ren er op de dagen zelf geen tickets meer beschikbaar. Kinderen tot en met 12 jaar hebben op zondag 1 juli gratis toegang tot het festival, mits onder de begeleiding van een volwassene.

WiSH Outdoor kondigde eerder aan dit jaar weer een hoop verrassingen in petto te ebben voor de bezoekers. Zo worden de podia nog mooier dan die op alle voorgaande edities. Tevens zijn er twee heuse WiSH Outdoor anthems - house en hardstyle - in de omloop. En tenslotte is de web-site volledig vernieuwd:

www.wishoutdoor.com

Win tickets voor WiSH Outdoor Het affiche van WiSH Outdoor 2012 staat bomvol grote namen. Dienblad geeft zowel voor de zaterdag als de zondag acht keer twee tickets weg. Wil je kans maken op de tickets? Mail dan ‘WiSH-zaterdag’ of ‘WiSH-zondag’ naar [email protected]. Vergeet niet je naam, adres en telefoonnummer te vermelden. Mee-doen kan tot uiterlijk zondag 24 juni.

Page 8: Uitgaansmagazine Dienblad juni 2012

8

Pleinfeest met braderieOldtimerrit en Maickels Music Show ‘Sterren Stralen’met o.a. José Sep, Danny & Angelique, Leen Zijlmans, Gino Graus en Eddy Walsh

Vaderdag 17 juni (van 10:00 tot 17:00 uur)

Kinderen tot 12 jaar GRATIS.

Gratis parkeren!www.zijtaartonline.nl

Hoofdsponsor

Jeugd theaterschoolspeelt AssepoesterHELMOND - Ter ere van hun vijfjarig bestaan brengt Jeugd-theaterschool Annatheater vijf keer de voorstelling Asse-poester op de planken. Wie de ruim zestig getalenteerde jongens en meisjes van het jeugdtheater met eigen ogen wil zien, is in juni van harte welkom in het Annatheater in Helmond.

Iedereen kent het verhaal van Assepoester, het meisje dat van haar gemene stiefmoeder en twee akelige stiefzusjes heel hard moet werken. Het zou gemakkelijk en logisch zijn om de originele versie van het beroemde sprookje te spelen, maar Jeugdtheaterschool Annatheater pakt het net even iets anders aan.

In de Helmondse voorstelling is Assepoester namelijk geen zielige werkster. Het is een jonge meid die het hoofd boven water houdt door te dromen over haar prins op het witte paard. Ze weet dat ze op een dag uit de handen van haar stiefmoeder wordt gered. Dromen over een betere toekomst geeft Assepoester de kracht door te gaan en zorgt ervoor dat ze zich niet bij haar lot neerlegt.

Iedereen vanaf 6 jaar is op zaterdag 9, zondag 10, woens-dag 13, vrijdag 15 of zondag 17 juni van harte welkom in het Annatheater aan de Engelseweg in Helmond. Alle shows beginnen om 19 uur, alleen op zondag is de aan-vangstijd 14 uur. Kaarten kosten 7,50 euro.

www.annatheater.nl

*Kinderen0 - 3 jaar Gratis4 - 12 jaar 50%

Vaderdagbrunch*

17 juni van 11.30 tot 14 uur voor 221.50 p.p. met voor elke vader een leuk presentje

Pub quiz 21 juni om 20.30 uur

Openingstijdenma t/m do: 10 - 23 uurvrij en za: 10 - 02 uurzo: 10 - 01 uur

DeBosparel

Gelieve van te voren te reserveren

Nuijeneind 20 - 5761 RG BakelT: 0492 - 341 307 - I: www.debosparel.nl

Page 9: Uitgaansmagazine Dienblad juni 2012

9

Proef het Slokdarmfestival in VeghelVEGHEL - Het Slokdarmfestival is een grootschalig, tweejaarlijks, gratis toegankelijk, laagdrempelig cultureel en culinair evenement in Veghel, verspreid over drie dagen. Een uniek cultureel evenement met een combinatie van amateur- en pro-fessionele kunst in de voedingsstad. Veghel heeft prachtige plaatsen waar deze activiteiten worden uitgevoerd, waarbij ook dit jaar gebruikgemaakt wordt van cultureel, historisch, religieus en industrieel erfgoed. Het Slokdarmfestival vindt plaats op vrijdag 29 en zaterdag 30 juni en zondag 1 juli.

Verenigingen, groepen en muziekformaties uit de regio Noordoost-Brabant krijgen de kans zich te presenteren voor het grote publiek. Daarnaast wordt het programma in-gevuld met acts op het gebied van dans, theater, muziek, kunst en cultuur. Drie dagen lang staat het complete cen-trum van Veghel bol van de activiteiten, die variëren van open podia, straattheater, bekende artiesten, openlucht bioscopen, culinaire acts en fietstochten tot beeldenexpo-sities, kunstmarkten en wandelroutes.

Lustrumjaar Eind juni wordt de vijfde editie van het Slokdarmfestival gehouden. De organisatie wil dit lustrum nadrukkelijk naar buiten uitdragen. De mix van muziek, theater, beel-dende kunst, literatuur, natuur en architectuur, dans, culi-naire hoogstandjes en food presentaties, uitgevoerd door amateurs en professionals, trekt naar verwachting ruim 70.000 bezoekers naar Veghel. Het thema ‘voeding’ wordt in de lustrumeditie nog verder uitgebouwd. liggen. In het totale aanbod ontbreekt dit jaar geen enkele kunstdisci-pline. Het evenwicht kan op meer en meer aandacht van de organisatie rekenen.

ProgrammaIn de loop van juni wordt meer bekend over het program-ma. Een aantal shows staat echter al vast. Acteur Jack Wouterse en schrijver Oscar van Woensel en weten allebei waar ze het over hebben als ze over verslaving spreken. Hun samenwerking heeft geleid tot een indringend toneel-stuk dat de kijker meeneemt naar het hart van de versla-

ving. Ontkenning, leugens, verlangens en ‘morgen zal alles anders zijn, morgen is het voorbij, morgen is er een nieuwe wereld’. In SLAAF neemt het personage afscheid van al zijn verslavingen, zijn ouders, zijn lievelingseten, van drog-redeneringen, van zijn leven zoals hij dat tot nu toe heeft geleefd. Het publiek wordt meegenomen in een lawine van gedachten, emoties en verlangens die verslaving tot in de diepste vezels voelbaar maakt.

Tornado’sMet een gemiddelde leeftijd van 10,5 jaar is De Tornado’s waarschijnlijk de jongste band van Nederland. Deze bij-zondere band komt naar Veghel om op te treden. In het kader van het Slokdarmfestival presenteert Theater De Blauwe Kei de muzikale kookvoorstelling Cooking for Love. De voorstelling is gratis toegankelijk, maar reserveren is wel noodzakelijk. De show is een liefdesmonoloog ge-speeld door Iwan Dam. Terwijl hij een achtgangenmenu live op het toneel klaarmaakt, creëren de geuren en ingre-diënten van het menu een wereld van romantiek, tragiek en verlangen. Grappige en ontroerende verhalen, gerech-ten en liedjes nemen het publiek mee naar verschillende plekken over de hele wereld. Een voorstelling die je proeft, ruikt en voelt. Social mediaOok Slokdarmfestival is online te vinden. Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de programmering door vrien-den te worden op Facebook of het festival op Twitter te volgen via @slokdarmfes.

www.slokdarmfestival.nl

Foto’s: Rob Hollander.

Jeugd theaterschoolspeelt Assepoester

Page 10: Uitgaansmagazine Dienblad juni 2012

10

�0

�5

�2�5

�7�5

�9�5

�1�0�0

�f�l�y�e�r� �A�6� �s�t�a�a�n�d�-�k�l�e�u�r�_�0�2�0�7�1�0

�0�2� �J�u�l�y� �2�0�1�0� �1�2�:�0�9�:�2�0

Vijf jaar D’n Toel:reden voor feestjeOLLAND - Waar gezelligheid geen tijd kent, vliegt de tijd voorbij. Dat blijkt bij Café D’n Toel in Olland. Binnenkort wordt het eerste lustrum gevierd met Michael Toelen als uitbater. Sinds hij vijf jaar geleden de tent overnam, is het in D’n Toel alleen maar gezelliger geworden. Reden ge-noeg om dit te vieren met een te gek feest in het weekend van 6, 7 en 8 juli.

Op het terras van Café D’n Toel verrijst een grote feesttent. Vrijdag 6 juli begint het feest vanaf 20 uur met DJ Jerome, bekend van het nummer Seks Met Die Kale. Hij weet als geen ander hoe je feest kan maken. In 2007 is hij niet voor niets benoemd tot de feest-DJ/entertainer van Nederland.Zaterdag 7 juli neemt Lekke Band het stokje over. De po-pulaire coverband bezocht het café in 2009 ook al. Dat beviel zo goed dat de vier dolenthousiaste bandleden nog eens terugkomen om samen met de bezoekers een feestje te bouwen.

8-uurs SolexraceDe laatste dag, 8 juli, begint het feest al in de ochtend. Vorig jaar werd een nieuwe traditie geboren: de 8-uurs Solexrace ‘Plaankgas dur Olland’. Kleine foutjes van het vorig jaar zijn verbeterd, naar de inbreng van de deelne-mers is goed geluisterd en veel verbeteringen zijn aange-bracht. Zo is het parcours iets gewijzigd en de ruimte voor de pitstraat is aanzienlijk groter en nog beter bereikbaar geworden.Niet alleen voor de deelnemers aan de race gaat dit een groots evenement worden, ook voor hun supporters en niet in de laatste plaats voor de bezoekers zal er veel te beleven zijn. Voor de kinderen is volop speelgelegenheid, Café D’n Toel zorgt weer voor de nodige natjes en hapjes, dus dorstige kelen en knorrende magen kunnen niet voor-komenOm 11 uur begint de voorronde van de Solexrace met de ‘ludieke klasse’. Kijk voor meer informatie op www.solexrace.info. Topformatie Tilt maakt het feest ‘s avonds com-pleet. Vanaf 18 uur gaat het dak van de feesttent eraf.

www.cafedentoel.nl

Restaurant de Leurse Hof Leurseweg 46615 AJ Leur.Telefoon: 024-6422241

KIJK EENS OP ONZE WEBSITEWWW.LEURSEHOF.NL

3 GANGEN KEUZEMENU

Keuze uit: 4 voor - 4 hoofd - 4 na- gerechten

Voor € 19,95Dagelijks geopend vanaf 12.00 uur,

zondag vanaf 10.00 uur. Maandag gesloten.

Restaurant De Leurse HofLeurseweg 46615 AJ LeurTelefoon 024-6422241

Kijk voor meer uitgaanstips

en aanvullende informatie op

www.dienblad.nl

Page 11: Uitgaansmagazine Dienblad juni 2012

11

Vijf jaar D’n Toel:reden voor feestje

op ons terrasschijnt altijd de zon

Grandcafé 3 HeerePastoor van Winkelstraat 2 Schaijk

0486 - 46 46 81 • 3heere.nl

Restaurant ‘t VeerhuisMaasdijk 33 Ravenstein

0486 - 42 58 00 • veerhuisravenstein.nl

Toneelklassiekerin Blauwe KeiVEGHEL - Het is vijftig jaar geleden dat Wie is er bang voor Virginia Woolf? op Broadway in première ging. Reden ge-noeg om deze toneelklassieker dit jaar in een nieuw jasje te steken. Op donderdag 7 juni betreden vier acteertalen-ten het podium van De Blauwe Kei in Veghel om de nieuwe versie van het tijdloze en intrigerende stuk op te voeren.

Het publiek maakt kennis met George en Martha, die thuiskomen van een feest. George is moe en wil slapen, maar Martha heeft de jonge Nick en zijn vrouw uitgeno-digd voor een borrel. Hoe meer drank er vloeit, hoe meer frustratie op tafel komt. De huwelijksjaren hebben hen verbitterd, want geen van beiden voldeed aan de verwach-tingen van de ander. Terwijl de twee elkaar afmaken, sleu-ren zij hun jonge gasten genadeloos mee in hun ellende.

In Wie is er bang voor Virginia Woolf? komt een bijzonder toneelkoppel samen, namelijk Linda van Dyck en Victor Löw. Zij stonden in 2010 al samen in De Blauwe Kei in het succesvolle toneelstuk Oog om Oog. Op 7 juni zijn Victor en Linda samen met de jonge talenten Eva van de Wijde-ven en Mohammed Azaay te bewonderen in Veghel.

Natuurtheater Kersouwe 2012theater. muziek. cabaret.Dit seizoen in de Kersouwe: rockin’ wood. gé reinders. pink fl oyd tribute. bertus borgers. waylon. eric vloeimans. spinvis. bzb. stef bos. gerard van maasakkers. eefje de visser. marco v. bløf. theo maassen. huub stapel. brigitte kaandorp. open podium. alice in wonderland. les misérables.Kaarten zijn te koop op www.kersouwe.nl, bij vvv Bernheze en Uitpunt Veghel

www.twitter.com/kersouwe www.facebook.com/kersouwe

Page 12: Uitgaansmagazine Dienblad juni 2012

12

op ons terras schijnt altijd de zon

Restaurant Nieuw Schaijk Rijksweg 46 Schaijk 0486 - 46 12 94 • nieuwschaijk.nl

Café Zaal ‘t Aambeeld Dorpsstraat 38 Helmond

0492 - 53 70 35 • hetaambeeld.nl

Restaurant Zaal ‘t PutjeWillibrordusweg 81 Oss 0412 - 62 28 21 • putje-oss.nl

Eetcafé ‘t PumpkeRaadhuisplein 7 Nistelrode

0412- 61 29 56 • eetcafetpumpke.nl

12

Herberg de Brabantse Kluis Kloosterdreef 8 Aarle-Rixtel 0492 - 46 81 10 • brabantsekluis.nl

Zaal Vissers Peeleik 2 Helmond-Brouwhuis

0492 - 51 09 86 • zaalvissers.nl

Page 13: Uitgaansmagazine Dienblad juni 2012

13

op ons terras schijnt altijd de zon

De Bosparel Nuijeneind 20 Bakel 0492 - 34 13 07 • debosparel.nl

De Kriekeput Schaijkseweg 3a Herpen

0486 - 41 51 00 • kriekeput.nl

Hap & StapKerkstraat 52 Zeeland

0486 - 45 26 22 • hapenstap.nl

Stadsherberg De Keurvorst Marktstraat 14 Ravenstein0486 - 41 13 71 • keurvorst.nl

13

De Viersprong Ripsestraat 6 De Rips

0493 - 59 93 72 • viersprongderips.nl

IJssalon Clevers Venrayseweg 5 Overloon0478 - 64 17 33 • clevers.nl

Page 14: Uitgaansmagazine Dienblad juni 2012

14

Memphis ManiacsW.C. Experience

Flügel Party met div. dj’s

Top-40 BandZondag 8 juli

Music Area open om 16.00 uurEntree 12,50 euro

Maandag 9 juliMusic Area open om 20.00 uur

Entree 7,50 euro

Dinsdag 10 juliMusic Area open om 20.00 uur

Entree 7,50 euro

Woensdag 11 juliMusic Area open om 20.00 uur

Entree 5 euro

Locatie: Steeg 9 - Schijndel (naast kermisterrein)Locatie: Festivalterrein naast de kermis

Terrase l k e m i d d a g o p e n

vanaf 15.00 uur!TerrasTerrasT m i d d a g o p e n

vanaf 15.00 uur!

Zaterdag 7 juliMusic Area open om 20.00 uur

Entree 5 euro

Geen voorverkoop, kaarten alleen verkrijgbaar bij dagkassa

SCHIJNDELKERMIS

2012www.xieoe

.com

Toegang:

www.kermisschijndel.nlwww.kermisschijndel.nl

Gerard Joling en div. artiesten

SCHIJNDELKERMIS

2012

Zijtaart Biedt Meer op VaderdagZIJTAART - Zijtaart pakt weer flink uit op Vaderdag. Het centrum barst op zondag 17 juni uit zijn voegen van vertier, muziek, eten en drinken. Met een grote familiebraderie, tientallen kramen en Brabantse ge-zelligheid. Het programma duurt van 10 tot 17 uur en iedereen is welkom.

Zijtaart Biedt Meer is ook dit jaar weer het podium voor fraaie gemotoriseerde klassiekers. De Zijtaartse Old-timer Vrienden hebben een oldtimerrit uitgestippeld. Verder is er volop muziek op het pleinfeest. Maickels Music show ‘Sterren Stralen’ zorgt voor een vrolijke noot. Onder anderen José Sep, Danny & Angelique, Leen Zijlmans, Gino Graus en Eddy Walsh maken deze dag hun opwachting.

www.zijtaartonline.nl

Buiten activiteitenbij De LeeuwerikLITHOIJEN - De dagen worden langer en het weer steeds lekkerder. In de lente is nog de nodige regen gevallen, maar nu het zomerseizoen aanbreekt kunnen de korte broeken, t-shirts en teenslippers uit de kast gehaald wor-den. Het is tijd om naar buiten te gaan. En wat is er dan leuker om samen met vrienden of familie een spannende buitenactiviteit te ondernemen? Met diverse arrangemen-ten heeft De Leeuwerik in Lithoijen voor elk wat wils.Of het nu voor een vrijgezellenfeest is, een teambuil-dingsdag, een personeelsfeest of gewoon voor de lol, bij De Leeuwerik kan iedereen uit de voeten. Met verschil-lende mogelijkheden beleven alle spelers veel plezier op de nieuwe paintballbaan van het Lithoijense café. Op de arrangementen zit een korting, zodat men kennis kan ma-ken met deze sportieve bezigheid. Naast paintballen be-horen ook boerengolf en diverse andere buitenactiviteiten tot de mogelijkheden. De Leeuwerik is gevestigd aan de Gewandeweg 6.

www.cafedeleeuwerik.nl

Page 15: Uitgaansmagazine Dienblad juni 2012

15

Top female -fronted rock in Groene EngelOSS - Met bands als Within Temptation, Epica en The Ga-thering gooit ons kikkerlandje internationaal hoge ogen op het gebied van female-fronted rock. Ook Stream of Pas-sion en Autumn horen in dit rijtje thuis met internationale releases en succesvolle tournees. Beide bands brachten onlangs een nieuw album uit en treden op zaterdag 16 juni op in de Groene Engel in Oss.

Met hun derde album Darker Days heeft de symfonische metalband Stream of Passion zich definitief in de top van de female-fronted metalbands gevestigd. De zeskoppige

band werd in 2005 opgericht door gitarist Arjen Lucas-sen (Ayreon) en de Mexicaanse zangeres Marcela Bovio. Inmiddels woont Bovio in Nederland om zich met haar bandleden volledig op de muziek te kunnen storten en het gaat ze voor de wind. Snoeiharde gitaarriffs worden afgewisseld met spannende strijkermelodieën, terwijl de loepzuivere stem van Bovio betovert.

Special guestHeavy-rockformatie Autumn is special guest deze avond. Autumn heeft haar wortels in een zwaar gitaargeoriënteer-de bodem en zoekt steeds meer de progressieve hoeken op. De inmiddels behoorlijk ervaren band verrast met hun overrompelende live show en onlangs kwam hun vijfde al-bum Cold Comfort uit. Hierop is een sleutelrol weggelegd voor eerste klas zangeres Marjan Welman. Met haar war-me en veelzijdige stem weet ze het unieke karakter van elke song perfect neer te zetten. Live een band om van te genieten.

Zaterdag 16 juni staan Stream of Passion en Autumn in de Groene Engel in Oss. Tickets kosten 12,50 euro, de avond start om 20.30 uur.

www.groene-engel.nl

Autumn.

Online tickets en info op www.groene-engel.nl

16Jun Stream of Passion + Autumn

0215

BAASSS! (dubstep)Hemels! Goodbye & Hello!

VerwachtOok in Juni

1519

Sep

Okt

Boemklatsch

De Dijk

2014

Okt

Dec

Dio met live band

Van Dik Hout

Marcela Bovio van Stream of Passion. (foto: PixOnStage)

Page 16: Uitgaansmagazine Dienblad juni 2012

16

NICK & SIMON.MISS MONTREALEDWIN EVERS BAND.GERS PARDOELMENTAL THEO.BILLY THE KLIT.PAUL ELSTAKMEMPHIS MANIACS.FLEXICAN & MC SEF.YELLOW CLAWFEESTDJRUUD.DE GROTE VINNIE, DONNIE & SJAKIESHOW.SKA3LOCO LOCO DISCOSHOW.ZANGER RINUS.LOS AMANTES.AUDIO ADDICTS

AND MANY, MANY MORE...

HARDWELL.NICKY ROMERODIMITRI VEGAS & LIKE MIKE.ZANYZATOX.HARD ROCK SOFA.COOKIE MONSTASHERMANOLOGY.NOIZE SUPPRESSOR.B-FRONTBASSJACKERS.DONKEY ROLLERS.LA FUENTE.MIGHTYFOOLSBLACK SUN EMPIRE.FRONTLINER.BOEMKLATSCH.GOMES.SANDRO SILVA

AND MANY, MANY MORE...

FESTIVALTERREIN DE AA, BEEK EN DONK

WWW.WISHOUTDOOR.COM

ZATERDAG 30 JUNI

FESTIVALTERREIN DE AA, BEEK EN DONK

ZONDAG 1 JULI

Page 17: Uitgaansmagazine Dienblad juni 2012

17

NICK & SIMON.MISS MONTREALEDWIN EVERS BAND.GERS PARDOELMENTAL THEO.BILLY THE KLIT.PAUL ELSTAKMEMPHIS MANIACS.FLEXICAN & MC SEF.YELLOW CLAWFEESTDJRUUD.DE GROTE VINNIE, DONNIE & SJAKIESHOW.SKA3LOCO LOCO DISCOSHOW.ZANGER RINUS.LOS AMANTES.AUDIO ADDICTS

AND MANY, MANY MORE...

HARDWELL.NICKY ROMERODIMITRI VEGAS & LIKE MIKE.ZANYZATOX.HARD ROCK SOFA.COOKIE MONSTASHERMANOLOGY.NOIZE SUPPRESSOR.B-FRONTBASSJACKERS.DONKEY ROLLERS.LA FUENTE.MIGHTYFOOLSBLACK SUN EMPIRE.FRONTLINER.BOEMKLATSCH.GOMES.SANDRO SILVA

AND MANY, MANY MORE...

FESTIVALTERREIN DE AA, BEEK EN DONK

WWW.WISHOUTDOOR.COM

ZATERDAG 30 JUNI

FESTIVALTERREIN DE AA, BEEK EN DONK

ZONDAG 1 JULI

Page 18: Uitgaansmagazine Dienblad juni 2012

18

Kunstroute tijdens Biënnale de HeeswijkHEESWIJK - Interart Beeldentuin & Galerie houdt in samenwerking met Kasteel Heeswijk van vrijdag 1 tot en met zondag 17 juni een Biënnale in Heeswijk. Deze Biënnale verbindt een historische buitenplaats (Kas-teel Heeswijk) en een moderne buitenplaats (Interart Beeldentuin & Galerie) op een bijzondere manier met elkaar.

De verbinding tussen de historische en moderne bui-tenplaats wordt ook letterlijk tot stand gebracht door een tweetal routes. De organisatie wil met dit initiatief cultuur, kunst en historisch besef toegankelijk maken voor die ervan kan genieten. De expositie vindt plaats op de paden waarover gewandeld wordt tussen beide buitenplaatsen. De bezoeker wordt onderweg verrast met staande, bewegende en hangende kunst. Ook de tuinen van Interart Beeldentuin & Galerie en het Kas-teel zijn volledig als expositieruimte ingericht. De expo-sitie is te bewonderen van dinsdag tot en met zondag tussen 11 en 22 uur.

Zalen ‘t Tunneke compleet vernieuwdHEESCH - Zalencentrum ‘t Tunneke in Heesch heeft on-langs een grondige metamorfose ondergaan. De twee zalen van het horecacomplex aan ‘t Dorp 148 zijn in een compleet nieuw en modern jasje gestoken. “Hiermee kun-nen we weer jaren vooruit.”

Bij binnenkomst in doet nog maar weinig herinneren aan voorheen. “We hebben alles gestript, want de vorige in-richting was wat gedateerd. We hebben nu gekozen voor een moderne, strakke inrichting”, zegt Linsey Smits, sa-men met haar man Bjorn de eigenaar van ‘t Tunneke.

Naast het stijlvol vormgegeven interieur springen ook de hoge plafonds, de nieuwe vloer en de sfeervolle led-ver-lichting in het oog. “We kunnen de kleuren volledig aan-passen aan de aard van de bijeenkomst”, legt Linsey uit. “Uitbundig bij een feest en sober bij een koffietafel. Verder hebben we een nieuwe, veel grotere bar Hierdoor hoeven we geen bar meer aan te bouwen tijdens grotere evene-menten.” Nieuw zijn ook de garderobe en de comfortabele rookruimte, vlakbij de entree. De liefhebbers van een siga-retje hoeven daardoor niet meer naar buiten.

De twee zalen van ‘t Tunneke, waarvan eenvoudig ook één grote zaal te maken is, zijn gezamenlijk geschikt voor gezelschappen tot zo’n driehonderd personen. Het maakt het vernieuwde Heesche horecacomplex tot de uitgelezen locatie voor zowel bruiloften en partijen als koffietafels, (personeels)feesten of andere evenementen.‘t Tunneke biedt verschillende feestarrangementen, des-gewenst ook met catering erbij. Daardoor vindt men er de perfecte invulling van een onvergetelijke feestavond. Flexi-biliteit is daarbij het toverwoord. Linsey Smits: “Ieder feest is uniek. Wij denken graag met onze gasten mee om van hun speciale dag een succes te maken.”

Café Zalen ‘t Tunneke ligt aan ‘t Dorp 148 in Heesch. Voor meer informatie: 0412-451181 of www.zaal-tunneke.nl.

Achilles Reek viert eeuwfeestREEK - Voetbalvereniging Achilles Reek viert in juni haar honderdste verjaardag. De festiviteiten zijn ver-spreid over de eerste drie weekenden van juni. Het begint met een bijzonder evenement op 2 juni, als alle zes de voetbalclubs in Nederland die de naam van de Griekse held dragen naar Reek komen voor een on-derling toernooi. Op 8, 9 en 10 juni spelen vrijwilligers van de club een revue. In de vorm van een historische terugblik worden bezoekers meegenomen op een reis door de kleurrijke geschiedenis van Achilles Reek en het dorp die altijd nauw met elkaar verbonden zijn geweest. Het laatste weekend wordt daadwerkelijk de verjaardag van de club gevierd. Op zaterdag 16 juni is het zover, precies honderd jaar na dato. Met een of-ficiële receptie en een feestavond voor de leden wordt stilgestaan bij dit noemenswaardige jubileum.

Page 19: Uitgaansmagazine Dienblad juni 2012

19

Maandagenda juniVrijdag 1 juniAlem - 20.30 uur: Alempop. Het Hart van Alem / Alempop, Veerweg 1a. Info: 0418 661849Deurne - 19.00 uur: Parade aan het Plein. CC Martien van Doorne, Martinet-plein 1. Info: 0493 354955Heesch - 21.00 uur: Sterrenwacht Hal-ley - Publieksavond. Sterrenwacht Halley, Halleyweg 1. Info: 0412 454999Helmond - 20.00 uur: The God Story. Lakei Poppodium, Molenstraat 123.Herpen - 21.00 uur: Friday’s Single Night (30+). Café Zaal Thekes, Alard Van Herpenplein 9. Info: 0486 411547Nuland - 19.00 uur: Madstock - Golden Earring. Madstock Nuland, Heeseind 47.Olland (Sint-Oedenrode) - 20.30 uur: Ollend Dreijt Dur - The Fools en G@zzerop. D’n Tip, Kruising Nieuwstraat / Schootsedijk.Oss - 22.00 uur: Friday Blues - Bluezz Control. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802Oss - 23.00 uur: Hotmix Friday - Ladies Special. Stadscafé De Ontmoeting, Eikenboomgaard 8. Info: 0412 660636Uden - 20.15 uur: De Staat - Psycho Disco Tour. De Pul Poppodium, Kapel-straat 13. Info: 0413 265091Uden - 20.15 uur: Worst of the Eighties. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110Veghel - 20.15 uur: Op Sterk Water - De Theatertour. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555Vinkel - 20.00 uur: Ladies Night. Café Zaal Den Driehoek, Brugstraat 34. Info: 073 5321862

Zaterdag 2 juniAlem - 20.30 uur: Alempop. Het Hart van Alem / Alempop, Veerweg 1a. Info: 0418 661849Beek en Donk - 07.30 uur: Buurtvereni-ging De Vijver - Laarbeekse Wandel-tochten. Café Restaurant De Zwaan, Herendijk 14. Info: 0492 461717Boekel - 19.30 uur: Koor Karakter - Benefietconcert. St. Agatha Kerk, Kerkstraat 39.Boxmeer - 01.00 uur: Etoile. Theater De Weijer, De Raetsingel 1. Info: 0485 574919Cuijk - 13.00 uur: Theatric Beats 2012. Maaskade Cuijk, Maaskade.Deurne - 19.00 uur: Parade aan het Plein. CC Martien van Doorne, Martinet-plein 1. Info: 0493 354955Deurne - 20.30 uur: Dansen met orkest Monte Carlo. Zalen Van Bussel, St. Jozefstraat 77. Info: 0493 313117Erp - 21.00 uur: Illusion. Club Broadway, Cruijgenstraat 32. Info: 0413 851003Grave - 10.00-17.00 uur: Tuinmarkt. Centrum.Heesch - Fanfare Aurora in concert met Reïncarnatus. CC De Pas, De Misse 4. Info: 0412 451634

Heesch - 19.30-23.00 uur: Jeugddisco Remix. CC De Pas, De Misse 4. Info: 0412 451634Heeswijk-Dinther - 19.30 uur: Rockin’ Wood 2012. Natuurtheater De Kersouwe, Kersouwelaan 1. Info: 0413 293297

Helmond - Helmond in Harnas - Ridderfestijn. Kasteeltuin Helmond, Kasteelplein 1.Helmond - 20.00 uur: The God Story. Lakei Poppodium, Molenstraat 123.Mariahout - 12.00 uur: Heropening Openluchttheater. Openluchttheater Mariahout, Mariastraat 27a. Info: 0499 422508Mill - 21.00 uur: Openluchtbioscoop - Dirty Dancing. Landschapspark, Schoolstraat/Beerseweg.Nuland - 19.00 uur: Madstock. Madstock Nuland, Heeseind 47.Olland (Sint-Oedenrode) - 20.30 uur: Ollend Dreijt Dur - Stoot!. D’n Tip, Kruising Nieuwstraat / Schootsedijk.Oss - 19.00 uur: Cito Gala 2012. Stads-café De Ontmoeting, Eikenboomgaard 8. Info: 0412 660636Oss - 22.00 uur: Baasss! - Dubstep & drum ‘n bass. Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802

Going Underground speelt op Rockin´ Wood.

Page 20: Uitgaansmagazine Dienblad juni 2012

20

Oss - 22.00 uur: Clips in the Mix. Fellini’s Proeverij, Eikenboomgaard 7-9. Info: 0412 650476Ravenstein - 12.00-16.00 uur: Open-stelling stadstuin en het kleine museum. Leerlooierijhuisje, Walstraat.Reek - 12.00 uur: Achilles-toernooi. Sportpark Achilles, Mgr. Suijsstraat 35.Schaijk - Big Fusion. Discotheek Shique de Luxe, Schutsboomstraat 71. Info: 0486 436553Uden - 19.00 uur: Alice in Wonderland. Vestzaktheater Naat Piek, Pnemstraat 1. Info: 0413 261622Uden - 20.15 uur: Cabarestafette. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110Veghel - 20.15 uur: Pink Project Pre-sents The Wall. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555Vinkel - 19.30 uur: Themafeest - Goud van Oud ‘60 & ‘70. Dorsvlegel, Brug-straat 43. Info: 073 5322159

Zondag 3 juniAlem - 14.00 uur: Alempop. Het Hart van Alem / Alempop, Veerweg 1a. Info: 0418 661849Beek en Donk - 07.30 uur: Buurt-vereniging De Vijver - Laarbeekse Wan-deltochten. Café Restaurant De Zwaan, Herendijk 14. Info: 0492 461717Boekel - 10.00-16.00 uur: Zomermarkt. Huize Padua Boekel, Kluisstraat 2. Info: 0492 846000Deurne - 15.30 uur: LazySundeeZz - Live muziek. CC Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955Deurne - 19.00 uur: Parade aan het Plein. CC Martien van Doorne, Martinet-plein 1. Info: 0493 354955Deurne - 20.00 uur: Filmhuis - The Artist. CC Martien van Doorne, Martinet-plein 1. Info: 0493 354955Deurne - 20.00 uur: Dansen voor al-leenstaanden met orkest Monte Carlo. Zalen Van Bussel, St. Jozefstraat 77. Info: 0493 313117Gemert - 13.00 uur: Themadag. Boerenbondsmuseum, Pandelaar 106. Info: 0492 366444Gemert - 14.30 uur: Excelsior en Cod-arts - The Bigger Bang. De Eendracht, St. Annastraat 60. Info: 0492 362350

Haps - 10.30-11.45 uur: Jesh - Street-dance-uitvoering. Sporthal De Stappert, Beerseweg 2.Heesch - 09.00-17.00 uur: Kofferbak-verkoop. Bluumkesbuurt, Narcislaan. Info: 0412 455267Heesch - 13.45 en 18.45 uur: Another Cinderella Story 2 - T’extpierement. CC De Pas, De Misse 4. Info: 0412 451634Helmond - Helmond in Harnas - Ridderfestijn. Kasteeltuin Helmond, Kasteelplein 1.Helmond - 12.00 uur: Carat Concert. Carat-Paviljoen, Stadspark De Warande.Helmond - 15.30 uur: Weer. Lakei Pop-podium, Molenstraat 123.Herpen - 09.00-16.00 uur: Grote rommelmarkt. Café Cafetaria Camping De Brug, St. Sebastianusstraat 2. Info: 0486 411668Herpen - 15.00-19.30 uur: Dansen met het Safari Kwartet. Café Zaal Thekes, Alard Van Herpenplein 9. Info: 0486 411547Herpen - 20.30 uur: Dansen met orkest Kameleon. Café Zaal Thekes, Alard Van Herpenplein 9. Info: 0486 411547Mill - 09.30-12.00 uur: Vogelbeurs. Café Royal, Kerkstraat 35-37. Info: 0485 452417Nuland - 13.00 uur: Madstock. Mad-stock Nuland, Heeseind 47.Olland (Sint-Oedenrode) - 11.00 uur: Ollend Dreijt Dur - Familiedag. D’n Tip, Kruising Nieuwstraat / Schootsedijk.

Oss - 14.00 uur: Teatro Munganga - Lola (6-10 jaar). Cultuurpodium Groene En-gel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802Oss - 15.00 uur: Voetbal Quiz. Café De Kamer, Peperstraat 9a. Info: 0412 658081Oss - 20.30 uur: Film - Terraferma. Cultuurpodium Groene Engel, Kruis-straat 15. Info: 0412 630802Ravenstein - 11.00 uur: Open rond-leiding en demonstratie glas-in-lood. Museum voor vlakglas- en emaillekunst, Marktstraat 22. Info: 0486 411155Ravenstein - 12.00-16.00 uur: Open-stelling stadstuin en het kleine museum. Leerlooierijhuisje, Walstraat.Uden - 14.00 uur: Alice in Wonderland. Vestzaktheater Naat Piek, Pnemstraat 1. Info: 0413 261622Uden - 15.00 uur: Klein Duimpje - De Musical. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110Volkel - 10.00-16.00 uur: Vrije markt. Rudigerstraat 32. Info: 0413 272149

Maandag 4 juniGrave - 20.15 uur: Filmcafé Grave - Lena. Palazzo Theater, Maasstraat 12. Info: 0486 472593Oss - 16.00 en 20.30 uur: Film - Ter-raferma. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802

Wie is er bang voor Virginia Woolf?

Page 21: Uitgaansmagazine Dienblad juni 2012

21

Dinsdag 5 juniAarle-Rixtel - 12.00-18.00 uur: Opening Juni Watermaand - Kikkercon-cert. IVN-gebouw De Bimd, Beekseweg.Boxmeer - 16.30 uur: Avondvierdaagse Boxmeer. Theater De Weijer, De Raet-singel 1. Info: 0485 574919Oss - 19.30 uur: Café Quiz. Café De Ka-mer, Peperstraat 9a. Info: 0412 658081Oss - 20.30 uur: Film - Terraferma. Cultuurpodium Groene Engel, Kruis-straat 15. Info: 0412 630802Schijndel - 20.30 uur: Filmclub Schijn-del - The Help. City Theater, Hoofdstraat 145-147. Info: 073 5492501

Woensdag 6 juniBoxmeer - 16.30 uur: Avondvierdaagse Boxmeer. Theater De Weijer, De Raet-singel 1. Info: 0485 574919Deurne - 14.00 uur: Sprookjesboom - De film. CC Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955Deurne - 16.00 uur: The Muppets. CC Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955Grave - 20.15 uur: Filmcafé Grave - Lena. Palazzo Theater, Maasstraat 12. Info: 0486 472593Herpen - 20.00 uur: Kienen. Dorpshuis ‘t Slotje, Schoolstraat 2. Info: 0486 412784Oss - 19.30 uur: Debatwedstrijd - Wellus! Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802

Donderdag 7 juniBoxmeer - 16.30 uur: Avondvierdaagse Boxmeer. Theater De Weijer, De Raet-singel 1. Info: 0485 574919Deurne - 20.30 uur: Stand-up Comedy Café. CC Martien van Doorne, Martinet-plein 1. Info: 0493 354955Oss - 18.30 uur: Magic Cabaret Theater Diner. Onsz Restaurant, Molenstraat 81.Oss - 19.30 uur: Midzomernachtdroom. Cultuurpodium Groene Engel, Kruis-straat 15. Info: 0412 630802Uden - 20.15 uur: Toneel - Het Diner. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110Uden - 20.30 uur: De Dijk - Live. De Pul Poppodium, Kapelstraat 13. Info: 0413 265091

Veghel - 20.15 uur: Toneel - Wie is er bang voor Virginia Woolf?. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555

Vrijdag 8 juniBoxmeer - 01.00 uur: Avondvierdaagse Boxmeer. Theater De Weijer, De Raetsin-gel 1. Info: 0485 574919Deurne - 13.00 uur: Kermis. Centrum.Deurne - 21.00 uur: Kermis aan het plein - Bokkers dut Normaal. CC Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955Heesch - 18.00-21.30 uur: Beach-handbaltoernooi - Dos’80. CC De Pas, De Misse 4. Info: 0412 451634Keldonk - Kermis. Centrum.Keldonk - 21.00 uur: Kermis - Bulldog. Café Zaal de Oude School, Morgenstraat 51-53. Info: 0413 12531Mariahout - 20.30 uur: Dolf Jansen - Als ik het niet doe, doet niemand het.... Openluchttheater Mariahout, Marias-traat 27a. Info: 0499 422508Oijen - 20.30 uur: Openluchtmuziek-theater - De Knecht van Twee Meesters. Kasteel van Oijen, Oijense Bovendijk 34.Oss - 19.30 uur: Midzomernachts-droom. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802Oss - 23.00 uur: Hotmix Friday - Ladies Special. Stadscafé De Ontmoeting, Eikenboomgaard 8. Info: 0412 660636Reek - 20.30 uur: 100 Jaar Achilles - Revue. Het Wapen van Reek, Nieuw Heijtmorgen 20. Info: 0486 420599Schaijk - 20.30 uur: Zomercarnaval - Flashback. Feesttent Louwstraat.Uden - 19.00 uur: The Energy Factory - Love 2 Dance. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110Uden - 19.30 uur: L.A. Vation U2. De Pul Poppodium, Kapelstraat 13. Info: 0413 265091

Zaterdag 9 juniCuijk - 20.30 uur: Caribbean Soul Night. Evenementenhal Ebben Boomkwekers, Beerseweg 45.Deurne - 13.00 uur: Kermis. Centrum.Deurne - 20.00 uur: Kermis aan het plein - 81 Millstreet. CC Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955

Deurne - 20.30 uur: Dansen met orkest Come Back. Zalen Van Bussel, St. Jozef-straat 77. Info: 0493 313117Heesch - 09.00-16.30 uur: Beach-handbaltoernooi - Dos’80. CC De Pas, De Misse 4. Info: 0412 451634Heesch - 18.00-22.00 uur: Beach-handbaltoernooi - Dos’80. CCDe Pas, De Misse 4. Info: 0412 451634Heeswijk-Dinther - Kermis. Centrum.Heeswijk-Dinther - 21.00 uur: Kermis - Riverside. De Toren, Torenstraat 12. Info: 0413 296307Heeswijk-Dinther - 21.00 uur: Ramm-Bamm - Live. Café De Zwaan, Mgr. Van Oorschotstraat 2. Info: 0413 291575Helmond - 19.00 uur: Jeugdtheater-school - Assepoester. Annatheater, Floreffestraat 21A. Info: 0492 475255Keldonk - Kermis. Centrum.Keldonk - 21.00 uur: Kermis - Rock ‘n Rollband Ducktail. Café Zaal de Oude School, Morgenstraat 51-53. Info: 0413 12531Oijen - 20.30 uur: Openluchtmuziek-theater - De Knecht van Twee Meesters. Kasteel van Oijen, Oijense Bovendijk 34.Oss - 20.30 uur: Muzelinck BandNight. Cultuurpodium Groene Engel, Kruis-straat 15. Info: 0412 630802Ravenstein - 07.00 uur: 13 Heuvelen toertocht. Sportpark VV Ravenstein, Dorskamp 40. Info: 0486-415840Ravenstein - 12.00-16.00 uur: Open-stelling stadstuin en het kleine museum. Leerlooierijhuisje, Walstraat.Ravenstein - 13.00 uur: Workshop - Emailleren. Museum voor vlakglas- en emaillekunst, Marktstraat 22. Info: 0486 411155Reek - 20.30 uur: 100 Jaar Achilles - Revue. Het Wapen van Reek, Nieuw Heijtmorgen 20. Info: 0486 420599Schaijk - 17.30 uur: Zomercarnaval - Voetbal en Back4More. Feesttent Louwstraat.

Page 22: Uitgaansmagazine Dienblad juni 2012

22

Schaijk - 18.30 uur: Workshop - Servies beschilderen. Eetcafé De Notaris, Schutsboomstraat 43a. Info: 0486 463548Schijndel - 20.30 uur: 1 Ander Festival. Kloosterpark, Pastoor van Erpstraat / Bunderstraat.Uden - 12.00 uur: The Energy Factory - Love 2 Dance. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110Uden - 19.00 uur: Alice in Wonderland. Vestzaktheater Naat Piek, Pnemstraat 1. Info: 0413 261622Uden - 20.00 uur: Contactavond voor alleenstaanden (40+). Centrum 3C, Markt 3c.Uden - 20.00 uur: Boomshakalak Soundsystem. De Pul Poppodium, Kapelstraat 13. Info: 0413 265091Vinkel - 17.30 uur: Themafeest - Helemaal Holland EK-editie. Party-centrum Dorsvlegel, Brugstraat 43. Info: 073 5322159Volkel - 09.00-16.00 uur: Vrije markt. Rudigerstraat 32. Info: 0413 272149

Zondag 10 juniDeurne - 13.00 uur: Kermis. Centrum.Deurne - 15.30 uur: LazySundeeZz - Live muziek. CC Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955Deurne - 16.00 uur: Kermis aan het plein - Diverse optredens. CC Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955Deurne - 20.00 uur: Dansen voor al-leenstaanden met orkest Come Back. Zalen Van Bussel, St. Jozefstraat 77. Info: 0493 313117Gemert - 13.00 uur: Themadag - Mu-ziekfestijn, wenskaarten en boter ma-ken. Boerenbondsmuseum, Pandelaar 106. Info: 0492 366444Haren - 10.00-17.00 uur: Alles is Anders Plein. Centrum, Kerkplein.Heesch - 09.30-16.30 uur: Beach-handbaltoernooi - Dos’80 - Dames en heren senioren. CC De Pas, De Misse 4. Info: 0412 451634Heesch - 12.30-19.00 uur: Laura Dans - Dansvoorstelling. CC De Pas, De Misse 4. Info: 0412 451634Heeswijk-Dinther - Kermis. Centrum.

Heeswijk-Dinther - 15.00 uur: Kermis - DJ Carl V. en Jeanne d’Arc & The Flames. Plein 1969, Plein 1969.Heeswijk-Dinther - 18.00 uur: Hou’t Simpel. Café De Zwaan, Mgr. Van Oor-schotstraat 2. Info: 0413 291575Heeswijk-Dinther - 20.00 uur: Kermis - Real El Canario. De Toren, Torenstraat 12. Info: 0413 296307Helmond - 12.00 uur: Carat Concert. Carat-Paviljoen, Stadspark De Warande.Helmond - 14.00 uur: Jeugdtheater-school - Assepoester. Annatheater, Floreffestraat 21A. Info: 0492 475255Herpen - 15.00-19.30 uur: Dansen met orkest Sunday. Café Zaal Thekes, Alard Van Herpenplein 9. Info: 0486 411547Herpen - 20.30 uur: Dansen met orkest Twilight. Café Zaal Thekes, Alard Van Herpenplein 9. Info: 0486 411547Keldonk - Kermis. Centrum.Lieshout - 12.00-18.00 uur: Brabants Dialectenfestival - Thema Water. Centrum.Mariahout - 13.00 uur: Start Kinder-seizoen - Monique Smit. Openlucht-theater Mariahout, Mariastraat 27a. Info: 0499 422508Nuland - 11.00 uur: Rondje Nuland. Centrum.Oijen - 20.30 uur: Openluchtmuziek-theater - De Knecht van Twee Meesters. Kasteel van Oijen, Oijense Bovendijk 34.

Oss - 16.00 uur: Politiek café - Zout!. Cultuurpodium Groene Engel, Kruis-straat 15. Info: 0412 630802Oss - 20.30 uur: Film - Intouchables. Cultuurpodium Groene Engel, Kruis-straat 15. Info: 0412 630802Ravenstein - 11.00 uur: Vrije stads-wandeling. Raadhuis, St. Luciastraat 2.Ravenstein - 12.00-16.00 uur: Open-stelling stadstuin en het kleine museum. Leerlooierijhuisje, Walstraat.Reek - 18.00 uur: 100 Jaar Achilles - Revue. Het Wapen van Reek, Nieuw Heijtmorgen 20. Info: 0486 420599Schaijk - 11.00 uur: Workshop - Pick-nick. Restaurant De Peppelen, Schuts-boomstraat 43. Info: 0486 463548Schaijk - 13.30 uur: Zomercarnaval - Schalmei en kindervermaak. Feesttent Louwstraat.Schijndel - 11.00 uur: 1 Ander Festival. Kloosterpark, Pastoor van Erpstraat / Bunderstraat.Schijndel - 14.00 uur: Historische dorpswandeling Schijndel. VVV Agent-schap Schijndel, Pompstraat 17. Info: 073 5492276Uden - 14.00 uur: Alice in Wonderland. Vestzaktheater Naat Piek, Pnemstraat 1. Info: 0413 261622Zijtaart - 14.30 uur: Excursie met rondleiding. Klooster Zijtaart, Pastoor Clercxstraat 50-52.

Maandag 11 juniDeurne - 13.00 uur: Kermis. Centrum.Deurne - 20.00 uur: Kermis aan het plein - On a mission from God. CC Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955Grave - 20.15 uur: Filmcafé Grave - Shame. Palazzo Theater, Maasstraat 12. Info: 0486 472593Heeswijk-Dinther - Kermis. Centrum.Heeswijk-Dinther - 21.00 uur: Kermis - Random. De Toren, Torenstraat 12. Info: 0413 296307Keldonk - Kermis. Centrum.Keldonk - 21.00 uur: Kermis - DJ B-Senzz. Café Zaal de Oude School, Morgenstraat 51-53. Info: 0413 12531Oss - 16.00 uur: Film - Intouchables. Cultuurpodium Groene Engel, Kruis-straat 15. Info: 0412 630802

Stream of Passion.

Page 23: Uitgaansmagazine Dienblad juni 2012

23

Oss - 20.15 uur: Mannen komen van Mars, Vrouwen van Venus. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922Oss - 20.30 uur: Film - Intouchables. Cultuurpodium Groene Engel, Kruis-straat 15. Info: 0412 630802

Dinsdag 12 juniDeurne - 13.00 uur: Kermis. Centrum.Grave - 20.00 uur: Kienen. Clubgebouw DEW, Essinklaan 1.Heeswijk-Dinther - Kermis. Centrum.Heeswijk-Dinther - 20.00 uur: Kermis - De Kuyper borrelavond. De Toren, Torenstraat 12. Info: 0413 296307Oss - 10.30 uur: Theaterklas Mondriaan - door Mondriaan College. Cultuur-podium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802Oss - 20.15 uur: Mannen komen van Mars, Vrouwen van Venus. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922Oss - 20.30 uur: Film - Intouchables. Cultuurpodium Groene Engel, Kruis-straat 15. Info: 0412 630802

Woensdag 13 juniGrave - 20.15 uur: Filmcafé Grave - Shame. Palazzo Theater, Maasstraat 12. Info: 0486 472593Helmond - 19.00 uur: Jeugdtheater-school - Assepoester. Annatheater, Floreffestraat 21A. Info: 0492 475255Ravenstein - 09.30 uur: Raventeinse Schildersdagen. Centrum.Schaijk - 19.00 uur: Workshop - Chocoladetaart maken. Eetcafé De Notaris, Schutsboomstraat 43a. Info: 0486 463548

Donderdag 14 juniGemert - 20.15 uur: Tejatergroep Gemert - Vervreemd...?!. De Eendracht, St. Annastraat 60. Info: 0492 362350Ravenstein - 09.30 uur: Raventeinse Schildersdagen. Centrum.Veghel - 17.00 uur: Soldaat van Oranje - De Musical. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555

Vrijdag 15 juniDeurne - 21.00 uur: Friday Flavours - Cap Cap ... Cap. CC Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955Gemert - 20.15 uur: Tejatergroep Gemert - Vervreemd...?!. De Eendracht, St. Annastraat 60. Info: 0492 362350Heesch - 20.00 uur: Sweeney Todd - T’extpierement. CC De Pas, De Misse 4. Info: 0412 451634Heeswijk-Dinther - 19.00 uur: Peter van der Hurk - Het Zesde Zintuig. Café-Zaal Jan van Erp, Abdijstraat 39. Info: 0413 301972Heeswijk-Dinther - 21.30 uur: Theo Maassen - Met alle respect. Natuurthea-ter De Kersouwe, Kersouwelaan 1. Info: 0413 293297Helmond - 19.00 uur: Jeugdtheater-school - Assepoester. Annatheater, Floreffestraat 21A. Info: 0492 475255Helmond - 20.30 uur: Malevolent Creation. Lakei Poppodium, Molenstraat 123.Oijen - 20.30 uur: Openluchtmuziek-theater - De Knecht van Twee Meesters. Kasteel van Oijen, Oijense Bovendijk 34.Oss - 22.00 uur: Hemels! Goodbye & Hello. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802Oss - 23.00 uur: Hotmix Friday - Ladies Special. Stadscafé De Ontmoeting, Eikenboomgaard 8. Info: 0412 660636Ravenstein - 09.30 uur: Raventeinse Schildersdagen. Centrum.Uden - 20.00 uur: Speeddaten 40+. Centrum 3C, Markt 3c.

Uden - 20.00 uur: Lange Frans - Hiphop. De Pul Poppodium, Kapelstraat 13. Info: 0413 265091Vinkel - 19.30 uur: Themafeest - Goud van Oud ‘80 & ‘90. Partycentrum Dorsvlegel, Brugstraat 43. Info: 073 5322159

Zaterdag 16 juniBeek en Donk - 08.30 uur: KPJ Beek en Donk - Zeskamp. KPJ-clubhuis De Zwink, Heereindsestraat 8.Deurne - 20.30 uur: Dansen met orkest The Rambo’s. Zalen Van Bussel, St. Jozefstraat 77. Info: 0493 313117Deurne - 20.30 uur: Basement Sound - Live. Café De Tijd, Zeilbergsestraat 49. Info: 0493 750396Heesch - 20.00 uur: Annie M.G. - T’extpierement. CC De Pas, De Misse 4. Info: 0412 451634Heeswijk-Dinther - 20.00 uur: Album-presentatie BZB - 7. Natuurtheater De Kersouwe, Kersouwelaan 1. Info: 0413 293297Oijen - 20.30 uur: Openluchtmuziek-theater - De Knecht van Twee Meesters. Kasteel van Oijen, Oijense Bovendijk 34.Oss - 18.00 uur: Truck- en Tractorpul-linggames. Industrieterrein De Geer, Geerstraat.Oss - 20.30 uur: Stream of Passion + Autumn. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802Oss - 22.00 uur: Holland Party. Fellini’s Proeverij, Eikenboomgaard 7-9. Info: 0412 650476

BZB.

Page 24: Uitgaansmagazine Dienblad juni 2012

24

Ravenstein - 12.00-16.00 uur: Open-stelling stadstuin en het kleine museum. Leerlooierijhuisje, Walstraat.Schaijk - 09.00 uur: Busexcursie - Duits Lijntje. Nieuw Schaijk Café Restaurant, Rijksweg 46. Info: 0486 461294Veghel - 09.00 uur: Busexcursie - Duits Lijntje. Bibliotheek Veghel, Markt 2. Info: 0413 342705Veghel - 21.00 uur: Down and Dirty - Blues. Café Op D’n Hoek, Bolkenplein 1. Info: 0413 377110Vinkel - 19.30 uur: Themafeest - Feest in de Kloostertuin. Partycentrum Dorsvlegel, Brugstraat 43. Info: 073 5322159

Zondag 17 juniBeek en Donk - 08.30 uur: KPJ Beek en Donk - Zeskamp. KPJ-clubhuis De Zwink, Heereindsestraat 8.Demen - 11.00-17.00 uur: Rozendag in de tuinen in Demen. De Tuinen, Kleine Poelstraat 13.Deurne - 15.30 uur: LazySundeeZz - Kevin Bachus. CC Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955Deurne - 20.00 uur: Dansen voor al-leenstaanden met orkest The Rambo’s. Zalen Van Bussel, St. Jozefstraat 77. Info: 0493 313117Gemert - 11.00 uur: Kleuterballet - Disneyland. De Eendracht, St. Anna-straat 60. Info: 0492 362350Gemert - 13.00 uur: Themadag - Vader-dag. Boerenbondsmuseum, Pandelaar 106. Info: 0492 366444Helmond - 12.00 uur: Carat Concert. Carat-Paviljoen, Stadspark De Warande.Helmond - 14.00 uur: Jeugdtheater-school - Assepoester. Annatheater, Floreffestraat 21A. Info: 0492 475255Herpen - 10.30 uur: Kinderbingo. Café Cafetaria Camping De Brug, St. Sebas-tianusstraat 2. Info: 0486 411668Herpen - 15.00-19.30 uur: Dansen met orkest Idem Dito. Café Zaal Thekes, Alard Van Herpenplein 9. Info: 0486 411547Herpen - 20.30 uur: Dansen met The Sunshine Boys. Café Zaal Thekes, Alard Van Herpenplein 9. Info: 0486 411547Mill - 10.00 uur: Verzamelbeurs. Café Royal, Kerkstraat 35-37. Info: 0485 452417

Nistelrode - 10.30 uur: Wandeltocht - Vlinders en bloemen. Natuurcentrum Slabroek, Erenakkerstraat 5. Info: 0412 611945Oijen - 20.30 uur: Openluchtmuziek-theater - De Knecht van Twee Meesters. Kasteel van Oijen, Oijense Bovendijk 34.Oss - 10.00 uur: Truck- en Tractorpul-linggames. Industrieterrein De Geer, Geerstraat.Oss - 20.30 uur: Film - A dangerous method. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802Ravenstein - 11.00 uur: Open rond-leiding en demonstratie emailleren. Museum voor vlakglas- en emaillekunst, Marktstraat 22. Info: 0486 411155Ravenstein - 12.00-16.00 uur: Open-stelling stadstuin en het kleine museum. Leerlooierijhuisje, Walstraat.Schaijk - 08.30-16.00 uur: Kofferbak-verkoop. Recreatieoord De Maashorst, Palmstraat 7. Info: 0486 461304Schaijk - 15.00-20.00 uur: StockRock. Café-Feesterij De Potter, Schutsboom-straat 33. Info: 0486 462059Schaijk - 19.00 uur: Workshop - Tapas. Restaurant De Peppelen, Schutsboom-straat 43. Info: 0486 463548Volkel - 10.00-16.00 uur: Vrije markt. Rudigerstraat 32. Info: 0413 272149Vortum-Mullem - Kunst op Brakkenhof. Brakkenhof, Radioweg 14.

Wilbertoord - 11.00-17.00 uur: Het Grote Kleine Mensen Feest. Camping Gieben, Wethouder Lindersstraat 88a.Zijtaart - 10.00-17.00 uur: Zijtaart biedt meer - Pleinfeest met braderie. Centrum.

Maandag 18 juniGrave - 20.15 uur: Filmcafé Grave -Intouchables. Palazzo Theater, Maas-straat 12. Info: 0486 472593Heesch - 19.45 uur: Jane Eyre - ‘Even iets anders dan voetbal’. CC De Pas, De Misse 4. Info: 0412 451634Oss - 16.00 uur: Filmklassieker - The Apostle. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802Oss - 20.30 uur: Film - A dangerous method. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802

Dinsdag 19 juniHeesch - 19.45 uur: Jane Eyre - ‘Even iets anders dan voetbal’. CC De Pas, De Misse 4. Info: 0412 451634Oss - 20.30 uur: Film - A dangerous method. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802

Woensdag 20 juniGrave - 20.15 uur: Filmcafé Grave - Intouchables. Palazzo Theater, Maas-straat 12. Info: 0486 472593Heeswijk-Dinther - 15.00 uur: Alice in Wonderland. Natuurtheater De Kersouwe, Kersouwelaan 1. Info: 0413 293297

Donderdag 21 juniBakel - 20.30 uur: PubQuiz. De Bosparel, Nuijeneind 20.Deurne - 21.00 uur: Onder de kapstok! - Joep van Wegberg. CC Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955Nistelrode - 10.30 uur: Wandeltocht - Vlinders en bloemen. Natuurcentrum Slabroek, Erenakkerstraat 5. Info: 0412 611945

Vrijdag 22 juniDeurne - 21.00 uur: Friday Flavours - Diesel Ducks. CC Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955

Alice in Wonderland.

Page 25: Uitgaansmagazine Dienblad juni 2012

25

Mariahout - 21.00 uur: Five4You - Swingen onder de bomen. Openlucht-theater Mariahout, Mariastraat 27a. Info: 0499 422508Uden - 19.00 uur: Balletstudio Chantal - Pinokkio. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110

Zaterdag 23 juniBeek en Donk - 20.15 uur: Muzikaal Waterspektakel Teugelders. Centrum.Deurne - 20.30 uur: Dansen met The Sunshine Boys. Zalen Van Bussel, St. Jozefstraat 77. Info: 0493 313117Deurne - 22.00 uur: DANS*T. CC Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955Gemert - 19.00 uur: DansLokaal - Sprookjes. De Eendracht, St. Annastraat 60. Info: 0492 362350Gemert - 19.30 uur: Dinnershow - A night to remember. Dientje, Kerkstraat 9. Info: 0492 361417Heesch - Kermis. Centrum.Heeswijk-Dinther - 21.00 uur: Gé Reinders - Bloasmuziek. Natuur-theater De Kersouwe, Kersouwelaan 1. Info: 0413 293297Helmond - 14.00-23.00 uur: Royal Phileutonia Proms. Stadspark De Warande, Warandelaan 1.Landhorst - 21.00 uur: Presentatie-avond Solexteam Landhorst. Café Partycentrum Buitenlust, Pionierstraat 1. Info: 0485 478902Maren-Kessel - 13.00 uur: Kermis. Centrum.Mariahout - 20.00 uur: Zomeravond Korenfestival - Vier Laarbeekse koren. Openluchttheater Mariahout, Maria-straat 27a. Info: 0499 422508Oss - 19.00 uur: Dream Dance - De Slapende Keizer. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922Oss - 20.30 uur: Oss Gaat Vreemd. Cultuurpodium Groene Engel, Kruis-straat 15. Info: 0412 630802Oss - 22.00 uur: Foute Avond. Fellini’s Proeverij, Eikenboomgaard 7-9. Info: 0412 650476Ravenstein - 10.30 uur: Workshop - Glas-in-lood. Museum voor vlakglas- en emaillekunst, Marktstraat 22. Info: 0486 411155

Ravenstein - 12.00-16.00 uur: Open-stelling stadstuin en het kleine museum. Leerlooierijhuisje, Walstraat.Uden - 19.00 uur: Balletstudio Chantal - Pinokkio. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110Vinkel - 19.30 uur: Themafeest - Goud van Oud ‘60 & ‘70. Partycentrum Dorsvlegel, Brugstraat 43. Info: 073 5322159Volkel - 09.00-16.00 uur: Vrije markt. Rudigerstraat 32. Info: 0413 272149

Zondag 24 juniBerghem - 10.00 uur: Natuurwande-ling door Herperduin. Openluchttheater Hoessenbosch, Hoessenboslaan.Deurne - 11.00 uur: Koninklijke Harmonie Deurne - Concert. CC Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955Deurne - 12.00 uur: Dorpsmanifestatie - Jheron van der Heijden. Café De Tijd, Zeilbergsestraat 49. Info: 0493 750396Deurne - 15.30 uur: Café Chantant - Buiteneditie. CC Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955Deurne - 20.00 uur: Dansen voor al-leenstaanden met The Sunshine Boys. Zalen Van Bussel, St. Jozefstraat 77. Info: 0493 313117Eerde - 09.00-12.00 uur: Verzamel-beurs. Gemeenschapshuis De Brink, Sint Antoniusplein 7.Gemert - 12.00 uur: DansLokaal - Sprookjes. De Eendracht, St. Annastraat 60. Info: 0492 362350

Gemert - 13.00 uur: Themadag - Paardendag. Boerenbondsmuseum, Pandelaar 106. Info: 0492 366444Gemert - 15.00 uur: DansLokaal - Sprookjes. De Eendracht, St. Annastraat 60. Info: 0492 362350Grave - 14.00-17.00 uur: Openstelling en tentoonstelling. Gemaal Van Sasse, Mars van Wijthdijk 1.Heesch - uur: Kermis. Centrum.Helmond - 11.30-23.00 uur: Royal Phileutonia Proms. Stadspark De Warande, Warandelaan 1.Herpen - 15.00-19.30 uur: Dansen met orkest Come Back. Café Zaal Thekes, Alard Van Herpenplein 9. Info: 0486 411547Herpen - 20.30 uur: Dansen met orkest Jersey. Café Zaal Thekes, Alard Van Herpenplein 9. Info: 0486 411547Leur - 15.00-16.00 uur: Poëziek in Leur 2012. Kerkje van Leur, Van Balveren-laan 4.Lieshout - 11.00 uur: Kringgildefeest Lieshout. Gildehuis St. Servatiusgilde, De Gaffel 8.Maren-Kessel - 13.00 uur: Kermis. Centrum.Oss - 11.30 en 15.00 uur: Dream Dance - De Slapende Keizer. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922Oss - 16.00 uur: Film - Elena. Cultuur-podium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802Ravenstein - 10.30 uur: Vrije rond-leiding met gids. Leerlooierijhuisje, Walstraat.

Page 26: Uitgaansmagazine Dienblad juni 2012

26

Ravenstein - 12.00-16.00 uur: Open-stelling stadstuin en het kleine museum. Leerlooierijhuisje, Walstraat.Ravenstein - 16.00 uur: Concert - Teus Nobel quintet Liquid Music. NH Kerk, Servetstraat 1.Ravenstein - 16.00 uur: Concert 4 Teus Nobel Quartet - Liquid Music. NH Kerk, Servetstraat 1.Uden - 10.00-15.30 uur: Oldtimerbeurs - Bromfietsen, motoren en onderdelen. Derks Autobedrijf, Belgenlaan 7.Uden - 14.00 uur: Balletstudio Chantal - Pinokkio. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110Vierlingsbeek - 13.30 uur: Op De Tôffel. Vrijthofplein, Vrijthof.Vinkel - 21.00 uur: Zomervakantie - Disco. Partycentrum Dorsvlegel, Brug-straat 43. Info: 073 5322159

Maandag 25 juniBeek en Donk - 13.00 uur: Open Laar-beekse Teugelders Trekschip Kampioen-schap. Centrum.Grave - 20.15 uur: Filmcafé Grave - Tot Altijd. Palazzo Theater, Maasstraat 12. Info: 0486 472593Heesch - Kermis. Centrum.Maren-Kessel - 13.00 uur: Kermis. Centrum.Oss - 16.00 en 20.30 uur: Film - Elena. Cultuurpodium Groene Engel, Kruis-straat 15. Info: 0412 630802Ravenstein - 19.30 uur: Zomeravond-concert Stadsharmonie OBK Raven-stein. Gemeenschapshuis Vidi Reo, Van

Kesselplaats 1-2. Info: 0486 411778

Dinsdag 26 juniHeesch - Kermis. Centrum Heesch.Maren-Kessel - 13.00 uur: Kermis. Centrum.Oss - 10.30 uur: Theaterklas Mondriaan - door Mondriaan College. Cultuur-podium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802Oss - 20.30 uur: Film - Elena. Cultuur-podium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802

Woensdag 27 juniGrave - 20.15 uur: Filmcafé Grave - Tot Altijd. Palazzo Theater, Maasstraat 12. Info: 0486 472593Heeswijk-Dinther - 15.00 uur: Alice in Wonderland. Natuurtheater De Kersouwe, Kersouwelaan 1. Info: 0413 293297Oss - 20.30 uur: Open Podium. Cultuur-podium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802

Vrijdag 29 juniBoekel - 20.00 uur: Podiumpop 2012. Podiumpop-terrein, Statenweg 5.Heeswijk-Dinther - 21.00 uur: Brigitte Kaandorp en de Wereldband. Natuur-theater De Kersouwe, Kersouwelaan 1. Info: 0413 293297Helmond - 20.30 uur: Joep Pelt. Lakei Poppodium, Molenstraat 123.

Mariahout - 20.30 uur: De Zomerton. Openluchttheater Mariahout, Maria-straat 27a. Info: 0499 422508Oss - 23.00 uur: Hotmix Friday - Ladies Special. Stadscafé De Ontmoeting, Eikenboomgaard 8. Info: 0412 660636Veghel - Slokdarmfestival. Centrum. Info: www.slokdarmfestival.nlVinkel - 19.30 uur: Themafeest - Gooische Vrouw Zoekt Boer. Party-centrum Dorsvlegel, Brugstraat 43. Info: 073 5322159

Zaterdag 30 juniBeek en Donk - 14.00 uur: WiSH Outdoor. Evenemententerrein De Aa, Lekerstraat 4.

Boekel - 19.30 uur: Podiumpop 2012. Podiumpop-terrein, Statenweg 5.Deurne - 20.30 uur: Dansen met DJ Marcel. Zalen Van Bussel, St. Jozefstraat 77. Info: 0493 313117Heeswijk-Dinther - 19.00 uur: Alice in Wonderland. Natuurtheater De Kersouwe, Kersouwelaan 1. Info: 0413 293297Helmond - 21.00 uur: We all love the 80’s and 90’s - 35+. Lakei Poppodium, Molenstraat 123.Ravenstein - 12.00-16.00 uur: Open-stelling stadstuin en het kleine museum. Leerlooierijhuisje, Walstraat.Schaijk - 20.30 uur: Nederlands-Poolse Café Party. Café De Raaf, Pastoor Van Winkelstraat 33. Info: 0486 461405Veghel - Slokdarmfestival. Centrum.Info: www.slokdarmfestival.nlVinkel - 19.30 uur: Themafeest - Hele-maal Holland. Partycentrum Dorsvlegel, Brugstraat 43. Info: 073 5322159

WiSH Outdoor.

Kijk voor meeruitgaanstips

en aanvullende informatie op www.dienblad.nl

Page 27: Uitgaansmagazine Dienblad juni 2012

27

Dankzij De Dijken brengt openluchtmuziek theater OIJEN - Theater Dankzij De Dijk komt met de openluchtmuziektheatervoorstelling De knecht van twee meesters. De show wordt gespeeld op de binnenplaats achter de dikke muren van het Kasteel van Oijen. A capella kamerkoor Choeur d’Artist verzorgt de muzikale begeleiding onder leiding van dirigent Mario Veldpape, muzikant Gerard van den Heuvel en pianist Mark van Platen, die onder meer de film van Mariken en Kees de jongen componeerde. De regie is in handen van Ans Jager.

Clarice is door haar moeder, signora Mantalone di Bisognosi, uitgehuwelijkt aan Federigo Rasponi, een edelman uit Turijn. Als blijkt dat Federigo gestorven is tijdens een duel, is voor Clarice de weg vrij om zich te verloven en te trou-wen met haar ware liefde Silvio. Dan verschijnt plotseling de knecht Truffaldino die de komst van zijn doodgewaande meester - Federigo Rasponi - aankondigt. Ongeloof, wanhoop, woede en hebzucht regeren dan huize Di Bisognosi.

Tussen wraak en complot leidt de onnozele Truffaldino zijn eigen leven. Hij heeft honger, treedt in dienst bij nog een meester, raakt verstrikt in eigen leugens en wordt verliefd. Maar zijn grootste zorg is dat zijn meesters elkaar niet treffen.

Groteske gebarenDeze oerkomedie, in 1748 geschreven door Carlo Goldo-ni, speelt van origine in Venetië langs het Canal Grande. Maar het kan net zo goed in Oijen aan de Maas. Handela-ren, meiden, knechten en jonkvrouwen zijn niet exclusief voor Italië. En thema’s als vrekkigheid, schijnwijsheid, liefde en jaloezie evenmin. Daarbij was het misschien niet de bedoeling van Goldoni, maar de theatervormen Commedia dell’arte en Commedia Nuova zijn van grote invloed geweest op het westerse theater.De Commediaanse knecht Arlequino of Truffaldino is na de achttiende eeuw getransformeerd of herboren als Domme August, Pierrot of Jan Klaassen. Stijlkenmerken als groteske gebaren, maskerades en zorgvuldig opge-bouwde grappen zien we terug in de films van Charlie Chaplin, het hedendaagse cabaret en de shows van Cir-que Soleil.

HistorischDe knecht kent zijn roots, maar heeft inmiddels de wereld gezien en blijkt opgewassen tegen invloeden van buitenaf. Theater Dankzij De Dijken confronteert de knecht met een lichtgevend decor, de rustieke omgeving van het Kasteel van Oijen, een typische mode en een mengeling van muziekstijlen. Het publiek krijgt de kans om op historische grond achter de dikke muren van het kasteel, vanaf een terrastribune naar spel, zang, muziek en licht te kijken. Het belooft een bijzondere voorstelling te worden want, zoals de knecht zelf zegt: “Het komt maar zo zelden voor dat men de kans heeft kennis te maken met een knecht van twee meesters.”

De openluchtmuziektheatervoorstelling De knecht van twee meesters wordt door de spelers van Theater Dankzij De Dijken zes keer opgevoerd. De première is vrijdag 8 juni. Vervolgens is de voorstelling nog op zaterdag 9, zondag 10, vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 juni te zien in het Kasteel van Oijen. Het theater begint elke keer om 20.30 uur. Het kasteel ligt aan de Oijense Bovendijk 34. Kijk voor meer informatie en voor het reserveren van kaartjes op

www.theaterdankzijdedijken.nl

Robert Schulte als de knecht en Linda van Doorn als Smeraldina.

Page 28: Uitgaansmagazine Dienblad juni 2012

28

Tweede editie Stockrock op VaderdagSCHAIJK - Na een succesvol eerste jaar, staat in Schaijk ook Vaderdag 2012 in het teken van rockmuziek. Zondag 17 juni wordt de tweede editie van Stockrock gehouden op het parkeerterrein van café-feesterij De Potter. Evenals in de voorgaande editie betreden ook dit jaar vier bands het podium om van 15 tot 20 uur menig muziekliefhebber te vermaken. Daarnaast heeft deze editie een oranje tintje, aansluitend aan het festival neemt het Nederlands elftal het op tegen Portugal tijdens het Europees kampioen-schap voetbal.

De band SpuM bijt om 15 uur het spits af. De naam van deze ervaren driemans-formatie betekent platgetrapte kauwgum. Woorden als elastisch en strak, taai, vet en hard passen hier goed bij. Met muziek van onder meer Rage Against The Machine, Red Hot Chili Peppers, maar ook Jimi Hendrix en Living Colour laten ze zien over een ‘rekbaar’ repertoire te beschikken. SPuM heeft in 2011 meegedaan aan het Open Podium van het Helvoirts Week-end. Na een voorselectie uit zestig bands mochten tien bands meedoen aan de finale die na een energiek en pro-fessioneel optreden door riffrockband SPuM werd gewon-nen.

Ninja-energieThe Punkass Ninjas bestaat uit vijf muziekverslaafden uit Oss en Berghem die op het podium een gezonde bak her-rie produceren. In 2010 zijn ze gestart met het coveren van vette rock. Iedere keer vallen ze hun publiek aan tot-dat de complete overmeestering bereikt is. Daarna slaat de instumentale basis opnieuw toe om hen op hun laatste

De Belgische heren van Rebel Yell.

energiereserves naar de verste uithoeken te brengen van de grunge, hardrock, metal en hip-rap-hop-rock. Laat je overmannen door de ninja-energie.

Appels en koolmijnenWerden er in de eerste editie alleen nog bands benaderd die een link met Schaijk hadden, is er dit jaar een band te vinden uit het buitenland; Rebel Yell uit België komt naar Schaijk. De jaren tachtig liggen al even achter ons, maar dat is dan toch buiten de vier jongeheren van Rebel Yell gerekend. Wie dacht dat ze bij onze zuiderburen enkel ap-pels plukten en mijmerden over de koolmijnen, heeft het grondig mis. Vanaf de eerste noot is duidelijk dat deze jon-gens het hardrockspel volgens de regels spelen.

Scheurende gitarenIn 2003 formeren vijf muzikanten de band Barracuda met een dijk van een vrouwenstem, twee scheurende gitaren, een diepe bass-lijn en een strakke drumbeat. Onder ande-ren Heart, Kim Wilde, The Police, Skunk Anacie, maar ook AC/DC, Mothers Finest en Guns’n Roses worden eigenzin-nig vertolkt. Kom 17 juni naar Schaijk om te genieten van deze ‘rock with a bite’.

FestivalgevoelOm het echte festivalgevoel op te roepen vindt Stockrock buiten plaats. Het parkeerterrein van café-feesterij De Pot-ter aan de Schutsboomstraat wordt omgedoopt tot een gezellig festivalterrein. Mocht het weer evenals vorig jaar niet meewerken, wordt het festival alsnog naar binnen verplaatst. Ook aan de allerkleinste rockers is gedacht; zij kunnen genieten van het springkussen of van een heerlijk ijsje. Het is een festival voor jong en oud. Kijk voor meer info op:

www.stockrock.nl

Driemans-formatie SPuM.

Page 29: Uitgaansmagazine Dienblad juni 2012

29

Lenny Kravitz en Wolfmother naar BospopWEERT - Bospop heeft ook dit jaar weer een affiche om je vingers bij af te likken. Werden de trouwe Bospopbezoe-kers de laatste jaren al verwend met giganten als Ringo Starr, Ronnie Wood, Sting, Neil Young en Iron Maiden, ook dit jaar mag de line-up er zeker zijn. Onder anderen Lenny Kravitz, Wolfmother, Chris Cornell, Ed Kowalczyk, Alanis Morissette, The Cult en Tom Jones komen in het weekend van 7 en 8 juli naar Weert.

Twee jaar geleden verhuisde het festival naar een nieuwe, grotere locatie in Weert. Het vertrouwde Sportpark Bosho-ven werd verruild voor een nabijgelegen weiland in Weert-Noord. Die locatie biedt de mogelijkheid om nog meer grote artiesten te ontvangen. Zo werden we vorig jaar al getrakteerd op Ringo Starr, Ronnie Wood, Joe Cocker en Dream Theater. Dit jaar mag het publiek zich verheugen op de komst van de Amerikaanse rocker Lenny Kravitz. De New Yorkse zanger en songwriter ontwikkelt al op jonge leeftijd een grote liefde voor muziek uit de jaren zestig en zeventig en breekt in 1989 door met debuutalbum Let Love Rule. Grote hits en succesvolle platen volgen elkaar in rap tempo op. Ook ontvangt hij liefst vier keer op rij de Grammy Award voor Best Male Rock Vocal Performance (1999-2002). Inmiddels zijn er van Lenny ruim 35 miljoen platen verkocht.

Terug in LimburgNa vorig jaar op Pinkpop te hebben gespeeld, keert de Australische rockband Wolfmother op 7 juli terug op Lim-burgse bodem. Na het succesvolle debuut Wolfmother

Lenny Kravitz. (foto: PixOnStage)

uit 2006, een Grammy in de categorie Best Hard Rock Performance voor het nummer Woman, een zelfingelaste rustperiode en een wisseling in de bandbezetting, verbrak Wolfmother in 2009 de stilte met het explosieve album Cosmic Egg. Andere acts op Bospop 2012 zijn Chris Cornell, Ed Kowal-czyk, Beth Hart, Los Lobos, Los Lonely Boys, Seether, Eli ‘Paperboy’ Reed & The True Loves, Trombone Shorty & Or-leans Avenue, The Union, Vintage Trouble en Black-Bone op zaterdag en Alanis Morissette, Gavin DeGraw, The Cult, The Waterboys, Tom Jones, Patti Smith, Opeth, Kenny Way-ne Shepherd, Adrenaline Mob, DeWolff, Jonas & The Mas-sive Attraction, Needtobreathe en Powerslave op zondag.

Het muzikale programma van Bospop speelt zich af op twee podia: het hoofd- en een tentpodium. Op het terrein bevindt zich verder een camping, een 24-uurs tent en een sfeervolle festivalmarkt. Wil je beide dagen naar Bospop, dan betaal je 130 euro exclusief servicekosten. Dagkaar-ten kosten 75 euro.

www.bospop.nl

Jan Smit en Marianne Weber op PodiumpopBOEKEL - Op het festivalterrein aan de Statenweg 5 in Boekel barst op vrijdag 29 juni het tweedaagse festi-val Podiumpop weer los. Vanaf 20 uur laten Chille met Nille, Darkraver en twee surprise-acts het publiek uit hun dak gaan. Op zaterdag 30 juni betreden Jan Smit, Helemaal Hol-lands, Jaques Herb, Marianne Weber, Que Pasa, Frank Hoek en Carlos Donkers het podium. De avond begint om 19.30 uur.

www.podiumpop.nl

Page 30: Uitgaansmagazine Dienblad juni 2012

30

ExpositiesCuijk - t/m 8 juni: Expositie - Marianne Franken. Art Partner Kunstuitleen, Grotestraat 68-70.Volkel - t/m 10 juni: Luimannetje - Arnold van de Pas. Galerie Ine van Grinsven, Zeelandsedijk 13.Beek en Donk - 3, 10 en 17 juni: Tentoonstelling - Commanderij College Laarbeek. Oude Raadhuis, Heuvelplein 8.Heeswijk-Dinther - t/m 17 juni: Biënnale van Heeswijk. Kasteel Heeswijk, Kasteel 4.Ravenstein - t/m 1 juli: Expositie - Aris Engel. Raadhuis, St. Luciastraat 2.Oss - t/m 27 juli: Expositie - Voetbal in Oss... meer dan een spelletje. Stadsarchief, Peperstraat 12.Ravenstein - t/m 26 augustus: Expositie - Tineke van Montfort. Museum voor vlakglas- en emaillekunst, Marktstraat 22.Oss - t/m 26 augustus: Unfolded - Scheltens & Abbenes. Jan Cunen Museum, Molenstraat 65.Macharen - 8 en 9 september: Expositie - Beelden in Steen. Atelier La Reine, Dorpstraat 35.Helmond - t/m 16 september: Martin Parr - Assorted Cocktail. Gemeentemuseum, Boscotondohal, F.J. van Thielpark 7.Lithoijen - t/m 16 september: Beelden binnen en buiten. Galerie Sous-Terre, Batterijstraat 23a.Ravenstein - t/m 7 oktober: Expositie - Emailles gemaakt met open vlam en Iconen van Anastacia Vdovkina. Museum voor vlakglas- en emaillekunst, Marktstraat 22.Ravenstein - 6 en 7 oktober: Expositie Ravensteinse Schildersdagen 2012. NH Kerk, Servetstraat 1.Grave - t/m 14 oktober: Expositie Herman Bartelds (steen), Eric Dolfij (polyester), Leo Gerritsen (cortenstaal), Tina Lintvelt (brons), Louis La Rooy (glas) en Margreet Zwetsloot (keramiek). Beeldentuin Grave, Hoofdwagt 1.Helmond - t/m 28 oktober: INKIES - Kinderboek-illustraties van Ingeborg Vriends - Van der Steijn.Gemeentemuseum Helmond, Kasteelplein 1.Oss - t/m december 2012: Expositie Pizzeria Vasari - muurschilderingen van Gijs Frieling. Museum Jan Cunen, Molenstraat 65.Grave - doorlopend: Expositie met werken van de ‘kunstenaars van galerie De Rog’. Galerie De Rog, Ruyterstraat 14.

Voor het eerst deathmetal in LakeiHELMOND - Lakei haalt voor het eerst sinds de opening van het poppodium in januari 2010 een old school deathmetal-band naar Helmond. Het Amerikaanse Malevolent Creati-on treedt op volle oorlogssterkte aan. Met hun laatste - en alweer elfde- album Invidious Dominion bevestigt de band hun internationel reputatie op het gebied van de extreme metal. Vrijdag 15 juni laten ze dit horen in Lakei.

De heren van Malevolent Creation beginnen hun carriere in 1987 in Buffalo, New York. Vervolgens verhuist de band naar Florida, de hotspot van Amerika als het gaat om brute metal. Na de release van nog enkele demo’s mag de band haar eerste platencontract tekenen bij Roadrunner. Het debuutalbum Ten Commandments (1991) slaat in als een spreekwoordelijke bom.

Deathmetal-formatie Malevolent Creation.

De daaropvolgende jaren ondergaat de band de nodige wisselingen in de line-up. Of zoals gitarist Phil Fasciana het uitdrukt: ‘if you’re too slow, you’ve got to go.’ De sound van Malevolent Creation verandert echter pas nadat de band een contract tekent bij Pavement Music, waarna al-bums als Eternal en In Cold Blood verschijnen. De band piekt weer na het uitkomen van Envenomed.

In het voorprogramma staat The Noblest Blood, een band verrezen uit de as van Archaic Averno. De formatie bestaat uit vier jonge, getalenteerde muzikanten aangevoerd door een ervaren frontman. The Noblest Blood speelt een mix van melodische thrash, death- en heavy metal.

www.lakeihelmond.nl

Page 31: Uitgaansmagazine Dienblad juni 2012

31

Sous-Terre opent expositie ‘Beelden binnen en buiten’LITHOIJEN - Galerie Sous-Terre in Lithoijen opende medio mei de tweeëntwintigste editie van de expositie ‘Beelden binnen en buiten’. Ook dit jaar kunnen belangstellenden genieten van de kunstcollectie met ruim 1.500 sculpturen en 500 schilderijen. De expositie is tot en met 16 septem-ber te bekijken. Elk jaar introduceert galerie Sous-Terre een aantal nieuwe kunstenaars. Dit jaar zijn dat Gonda van der Zwaag, Tajddin Özen, Inge van den Thillart, Peter Koks en Astrid Huisman.

Al dertig jaar maakt Gonda van der Zwaag (1951) beel-den. In een terugblik op het werk van deze inventieve en ondernemende kunstenaar ziet men naast het constante ook een diversiteit. Constant blijft de zoektocht naar het raadsel van het leven en het sterven. Divers is in de loop van vooral de laatste jaren de oplossing met artistieke middelen.

Koerdische bergenTajddin bracht zijn jeugd door in de Koerdische bergen van Turkije, waar hij als het ware één was met de harmonie in de natuur. Zijn achtergronden en herinneringen worden uitgedrukt via beelden van mens en dier in brons en steen. Tevens houden zij verband met mythologische verhalen. Vanuit welk perspectief men de beelden ook bekijkt, zij vertellen telkens weer een ander aspect van een verhaal.

Four QuartetsPassages from four quartets ontstond naar aanleiding van het gedicht Four Quartets van T.S. Eliot. De serie beelden bestaat uit vier grote ruimtelijke werken. Elk werk verwijst naar één van de vier kwartetten uit het gedicht, namelijk Burnt Norton, East Coker, The Dry Salvages en Little Gid-ding. De werken gaan over de betekenis die aan het ge-bruik van plekken in Four Quartets kan worden toegedicht, namelijk die van passage of van doorgang.

InspiratiebronDe abstracte beelden van Peter Koks zijn uniek en soms een beetje vreemd. Vormen die meestal geometrisch zijn en af en toe organisch. Het zijn zeker geen alledaagse beelden en laten de kijker alle ruimte bij het doorgronden en begrijpen van het beeld.

Mensen zijn de grootste inspiratiebron voor deze kunste-nares. De oneindige verscheidenheid aan expressies en emoties alsmede de handelingen die de mens verricht, vormen de bouwstenen van zowel haar schilderijen als haar - veelal in brons gegoten - beelden.

Galerie Sous-Terre in Lithoijen is gevestigd aan de Bat-terijstraat 23a. De deuren staan elke zaterdag en zondag open van 13 tot 17 uur. Daarnaast is de galerie van maan-dag tot en met vrijdag op afspraak te bezoeken. Voor meer informatie kan gebeld worden met 0412-482159 of kijk op:

www.galerie-sous-terre.nl

Een werk van Gonda van der Zwaag.

Page 32: Uitgaansmagazine Dienblad juni 2012

32